PDA

Επιστροφή στο Forum : Πετρες...τα φωτα σας παρακαλω

gipis
26-06-16, 20:55
Καλησπέρα..θα φτιαξω ενυδρείο με αφρικανες και είμαι προς αναζήτηση πετρών...βρήκα κάτι ασβεστολιθικές πέτρες που με συνδυασμό της άσπρης άμμου και με μερικές ανουμπιες νανα το αποτελεσμα θα είναι παρά πολύ ωραίο...
το θέμα τώρα όμως ποιο είναι...τις πέτρες τις καθάρισα...κατά την διάρκεια του καθαρισμού η πέτρα άφηνε μαύρους ψιλους κοκους(όπως όταν τριβείς μαύρο χοντρό γιαλοχαρτο)...και όταν είναι στεγνη η πέτρα και την τριψεις με το χέρι είναι σαν να τριβεις το χέρι σου σε γιαλοχαρτο...(αν φαίνεται θα βγάλω φωτο να ανεβασω)...
και το κερασάκι στην τούρτα τώρα...κάποιες πέτρες τις άφησα 2-3 μέρες σε κουβά με νερό και όταν τις εβγαλα εσπασα δύο με τα χέρια μου(όχι με ιδιαίτερη ευκολία αλλα εσπασε)...!!!
Τι να κάνω;;;μπορω να τις βάλω;;αναγνωρίζει κάποιος τι πέτρες είναι;;;:confused::confused::confused:

redman
26-06-16, 20:59
Το γεγονος οτι τις εσπασες με τα χερια σου με ανησυχει, γιατι με το βαρος που θα εχει "η βαση" απο της πετρες θα σπασει σιγουρα, με αποτελεσμα να πεσουν στο τζαμι και να κολυμπησεις.
Πηγαινε καλυτερα σε αλλο ειδος πετρας. Μπορεις να δεις τις φεγγαροπετρες. Στηνω αυτες τις μερες και εγω ενα αφρικανικο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=92675&page=2
Δε με ανησυχει οτι τριβονται με το χερι οπως λες. Και οι πετρες λαβας τριβονται με το χερι αλλα ειναι γερες πετρες. Με ανησυχει οτι μαλακωσαν με το νερο.

gipis
26-06-16, 21:06
Έχω μία γιάλα 30-40 λίτρα και σκέφτομαι να βάλω 4-5 μέσα ή να χτίσω μερικές...να βάλω και ένα εσωτερικό φίλτρο να κάνω μετρήσεις το πριν και το μετά γιατί δεν ξέρω σπάζοντας η πέτρα αν απελευθερώνει τίποτα "περίεργα"...

Irakles
26-06-16, 21:10
Καλησπέρα φιλε μου!!!!

Με τέτοιο χερι που σπαει πέτρες κολλητό μου επρεπε να σε εχω!!!χαχαχαα!!!

Λοιπον πριν αρχισεις το οτιδήποτε θελεις να μας πεις τι εχεις στο μυαλο σου γιατι βλεπω επικίνδυνα λιγα λίτρα και δεν ξερω τι ψαρια θελεις να βαλεις μεσα....

Για πες μας τι εχεις κατα νου!?!?!?!?!

Οσο για τις πετρες το μονο που με ανησυχεί ειναι μην εχουν υπολείμματα απο που τις πήρες???

gipis
26-06-16, 21:29
Όχι όχι το ενυδρείο που θα φτιαξω είναι 150 λίτρα...το πείραμα θέλω να κάνω στην μικρή γιάλα να δω συμπεριφορά των πετρων και με την ροή του νερού...τις πέτρες τις βρήκα σε βουνό...δεν είναι αγοραστές

Irakles
26-06-16, 22:00
Τι σχέση εχει το 150 λιτρα με το 30-40????
Τι πείραμα εννοεις??? Δεν εχουν καμια σχέση τα μεγέθη.... ουτε η αναγκες σε κυκλοφορία ουτε ο ογκος των πετρων που χρειάζεται....
Δεν καταλαβα ακριβώς τι πειραμα... :smt120:smt120:smt120

Αφου εχεις τη ευχέρεια να μπορεις να μαζεψεις πετρες βρες αλλες και ξανακανε δοκιμη... ολες εχουμ αυτες τις ιδιότητες που μας λες ή ετυχε μια?? Γιατι με το σπάσιμο μιας πετρας δεν ξερεις ποτε τι μπορει να απελευθέρωση μεσα στο νερο, τι υπαρχει δηλαδή εκει μεσα εγκλωβισμένο....αλλα απο εκει που τις μαζεύεις ειναι καθαρα απο ρυπους και φυτοφαρμακα???

Περίμενε να σου πουν και οι πιο έμπειροι στις πετρες τις αποψεις τους...

redman
26-06-16, 22:02
δηλαδη θα πειραματιστεις σε ενα ενυδρειο? Εγω θα εκανα το ιδιο σε ενα κουβα νερο. Θα λυπομουν να τραυματισω τη γυαλα. Δεν κανω λογω για ψαρια διοτι φανταζομαι δεν εχεις σκοπο να κανεις πειραματα με ζωντανα πλασματα

Undertaker
26-06-16, 22:06
Εγώ θα απέφευγα να βάλω πέτρες τέτοιες σε αφρικάνικο γιατί θα είναι πολλές άρα πιο δύσκολο να τις αντικαταστήσω αν χρειαστεί. Ποτέ μπορεί να χρειαστει; Θα σου πω λοιπόν τη δική μου εμπειρία. Έβαλα στο αφρικάνικο όταν το είχα πρωτοστήσει, 60 κιλά ψαμμίτη. Μετά από λίγο καιρό έβλεπα πολλά αιωρούμενα σωματίδια στο νερο. Πέρασε αρκετός καιρός και έφαγα πολλή φρίκη μέχρι να καταλάβω ότι τα σωματίδια προερχόταν από τις πετρες που τρίβονταν. Το ξέστησα όλο για να αλλάξω πέτρες λοιπόν. Αν οι πέτρες σου σπάνε τόσο εύκολα και έχουν τη "συμπεριφορα" που διάβασα, πολύ πιθανό να έχεις τέτοια προβλήματα. Δε ξέρω.....Λέω....

Λάμπρος.Τ
26-06-16, 22:32
Συμφωνώ και εγώ με τα παιδιά. Πέτρες που σπάνε ευκολα, τρίβονται κτλ...
Μακριά από ενυδρείο.

gipis
26-06-16, 22:38
Είναι γιάλα είναι είδη παρά πολύ ταλεποριμενη και την έχω αν ποτέ χρειαστεί καραντίνα (χτυπα ξύλο)...
Εννοείται δεν θα βάλω μέσα ψαράκια...μόνο πέτρες νερό και φίλτρο για να δω...
Από θέμα ρύπων και φαρμάκων δεν υπάρχει...είναι καθαρά..
Το σπάσιμο έτυχε σε 2 πέτρες...παλεβα και σε άλλες αλλά δεν...
Οι πέτρες είναι διάφορα μεγέθη...έχω και μεγάλες και μικρές...

Irakles
26-06-16, 22:53
Εγω θα τις άφηνα στην ακρη και θα εψαχνα για άλλες.... αλλου είδους!!!

gipis
27-06-16, 08:53
Πάμε για άλλες λοιπόν!!!😞😞
-------------------------
Καλημέρα και ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας!!!