PDA

Επιστροφή στο Forum : στησιμο πετρες στο malawi

Σελίδες : [1] 2

redman
25-06-16, 01:49
Οπως καταλαβατε ειμαι σε αναζητηση για το πως θα τοποθετησω τις πετρες στο κιχλιδαδικο μου!
Αποκτω σε λιγες ωρες ενα 300αρι(300 λιτρα καθαρα) και μαζι με αυτο χαλαζιακη μπεζ αμμο μαζι με αρκετες φεγγαροπετρες.
Ερωτημα ενα. Να τις τοποθετησω στο κεντρο δημιουργοντας ενα λοφακι με κρυψωνες, ή καλυτερα να εκανα 2 βουναλακια αριστερα και δεξια? Να τονισω οτι οι πετρες μαλλον δεν επαρκουν για 2 αρκετα μεγαλα βουναλακια αριστερα και δεξια, εκτως και αν προστεσω πετρες λαβας που εχω αρεκτες, αλλα μετα θα ειναι καπως ασχημο στο ματι( θα εχω μπλεξει 2 ειδων πετρες)
Ποια τα θετικα και τα αρνητικα καθε καθοδου στησιματος?
Ερωτημα δυο. Τις πετρες πρεπει να τις τοποθετισω πανω απο την αμμο, ή πρωτα να βαλω την αμμο και μετα τις πετρες?
Ερωτημα 3. Οι πετρες που θα μου δωσουν εχουν πανω αλγη. Τι μπορω να κανω για να τις καθαρισω?
Ερωτημα 4. Η επαφη πετρας-τζαμι θα εχει καποιο προβλημα? Πρεπει να τοποθετησω κατι στο ενδιαμεσο οπως πχ μια πετσετα?

Κλεόβουλος
25-06-16, 05:32
1.αφού οι πέτρες δεν επαρκούν για 2 όγκους θα έλεγα να φτιάξεις έναν στην μια άκρη και να σβήνει σαν κατολίσθηση. Σήκωσε τον όσο μπορείς φροντίζοντας παράλληλα να φτιάχνεις τρύπες/κρυψώνες για τα ψάρια.
Με 2 όγκους έχεις περισσότερες διαθέσιμες κρυψώνες για τα ψάρια και 2 απομακρυσμένες περιοχές για να ορίσουν τις περιοχές τους οι αρσενικοί (μιλάμε για πετρόψαρα mbuna που υποθέτω ότι θα προτιμήσεις).
2.πάνω στο γυαλί στον πάτο βάλε πρώτα αν θέλεις για ασφάλεια ένα φύλλο φελιζόλ dow (εγώ δεν βάζω). Μετά τοποθέτησε τις πέτρες και μετά την άμμο που θα "δέσει" το οικοδόμημα.
3.αν έχουν άλγη, για να απαλλαχθείς άφησε τες σ' ένα κουβά με χλωρίνη (απλή χωρίς πρόσθετα) και τρίψε καλά μ' ένα σκληρό σφουγγάρι να καθαρίσουν. Μετά καλό ξέπλυμα.
4.απάντησα πιο πάνω

redman
25-06-16, 10:44
Σε ευχαριστω για την απαντηση Κλεοβουλε!
Οσον αφορα το dow,μπορω να προμηθευτω απο χρωματοπωλειο?
Αν πουμε οτι θελω να προστεσω κιαλλες πετρες για να βαλω και απο τις δυο μεριες, που μπορω να βρω φεγγαροπετρες? Ειναι ακριβες?

Κλεόβουλος
25-06-16, 10:49
Το Dow παντού το ίδιο είναι και υπάρχουν διάφορα πάχη (1,5-2 εκ είναι μια χαρά).
Πέτρες κλπ εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=77950

Λάμπρος.Τ
25-06-16, 10:54
Καλημέρα Redman. Εγώ πάλι (επειδή είμαι παθών) θα σου πρότεινα να βάλεις φυσικές πέτρες από ποτάμι ή θάλασσα. Θα δείχνει πιο φυσικό.
Η μπεζ άμμος είναι πολύ καλή επιλογή.
Όσο για το στήσιμο κάνε δοκιμές εκτός ενυδρείου και λάβε υπόψην σου τη ροή του νερού μέσα σε αυτό.
Και φυσικά πολλές πολλές κρυψώνες.
Καλη επιτυχία.

redman
25-06-16, 13:12
Μολις γυρησα σπιτι. Αφου πηρα 15 τηλεφωνα και κανενας δεν ειχε φενιζολ, αναγκαστηκα να παω με τα ποδια σε κατι οικοδομικα υλικα στον Κηφισο. Δεν ειχε και πολυ ποικιλια, πηρα 2 κομματια παχους 2 εκατοστων. Τα κομματια ειναι στο ενα μετρο, το ενυδρειο στο 1.20. Θα βαλω το ενα και μετα θα κοψω απο το αλλο για να συμπληρωσω οπου χρειαζεται.
Οσο για τις πετρες απο το ποταμι, εχουμε ενα προβλημα! Ειμαι φοιτητης εδω στην Αθηνα και δεν εχω μεταφορικο. Ακομα και απο Καλαματα (απο κει καταγομαι) να εφερνα, καθε φορα που ανεβαινουμε Αθηνα ειναι τοσο φορτωμενο το αυτοκινητο απο φαγητα κτλ που δε χωραει τιποτα!
Γιατι την ειχες πατησει με τις φεγγαροπετρες και μου προτινεις ποταμοπετρες?

Λάμπρος.Τ
25-06-16, 15:41
Dow έχει στο leroy (και όχι μόνο).
Για τις πέτρες το είπα για να δείχνει πιο φυσικό το αποτέλεσμα. Με τον καιρό θα το δεις και μόνος σου και ίσως τοτε θελήσεις να το αλλάξεις.

Irakles
25-06-16, 16:05
Μολις γυρησα σπιτι. Αφου πηρα 15 τηλεφωνα και κανενας δεν ειχε φενιζολ, αναγκαστηκα να παω με τα ποδια σε κατι οικοδομικα υλικα στον Κηφισο. Δεν ειχε και πολυ ποικιλια, πηρα 2 κομματια παχους 2 εκατοστων. Τα κομματια ειναι στο ενα μετρο, το ενυδρειο στο 1.20. Θα βαλω το ενα και μετα θα κοψω απο το αλλο για να συμπληρωσω οπου χρειαζεται.
Οσο για τις πετρες απο το ποταμι, εχουμε ενα προβλημα! Ειμαι φοιτητης εδω στην Αθηνα και δεν εχω μεταφορικο. Ακομα και απο Καλαματα (απο κει καταγομαι) να εφερνα, καθε φορα που ανεβαινουμε Αθηνα ειναι τοσο φορτωμενο το αυτοκινητο απο φαγητα κτλ που δε χωραει τιποτα!
Γιατι την ειχες πατησει με τις φεγγαροπετρες και μου προτινεις ποταμοπετρες?

Ειναι μπλε το φειζολ ή λευκό αυτο που πηρες?? Το dow συνήθως ειναι 2μ. Αν το φειζολ που πηρες ειναι λευκο και εχει εμφάνιση σαν να αποτελείται απο πολλα μπιλακια δεν κάνει... καποιες αφρικανες καταφέρνουν και το τρωνε....

Πέτρες πριν βαλεις δες τις φωτογραφίες που εχουν ολα τα παιδια για να δεις χρωματα αποχρώσεις στήσιμο... δεν ειναι κακη η φεγγαροπετρα απλα δεν ειναι τοσο φυσικη στην όψη για αφρικανικό... αλλα εχει πολλες κρυψώνες!!!!

redman
25-06-16, 18:35
Δεν το εβαλα καθολου το φενιζολ... τσαμπα τοσο κοπο που εκανα να τα παρω. Δε πειραζει.
Τις φεγγαροπετρες οπως μου ειπε ο Κλεο τις εβαλα σε κουβα με χλωρινη. Ποση ωρα να τις αφησω πριν αρχισω το τριψημο για να τος καθαρισω απο την αλγη;

Κλεόβουλος
25-06-16, 18:41
Τρίβε μέχρι να καθαρίσουν. Πόσο εύκολα θα βγει εξαρτάται από το είδος της άλγης.

Κωστας Malawi
25-06-16, 18:56
Οσο για τις πετρες απο το ποταμι, εχουμε ενα προβλημα! Ειμαι φοιτητης εδω στην Αθηνα και δεν εχω μεταφορικο.(απο κει

ρε συ Γιαννη μακαρι να μπορουσα να σε βοηθησω εγω αλλα δουλευω καθε μερα ακομα και κυριακες:(να το ξερεις οτι οταν χαλαρωσω λιγο θα μπορεις να στηριχτεις πανω μου στα δρομολογια..

Irakles
25-06-16, 19:03
Δεν το εβαλα καθολου το φενιζολ... τσαμπα τοσο κοπο που εκανα να τα παρω. Δε πειραζει.
Τις φεγγαροπετρες οπως μου ειπε ο Κλεο τις εβαλα σε κουβα με χλωρινη. Ποση ωρα να τις αφησω πριν αρχισω το τριψημο για να τος καθαρισω απο την αλγη;

Εγω να σου πω ειχα συνδιασει χλωρίνη με λιγο νερο, καμια ωρα τις ειχα αφήσει εγώ και μετα το τρίψιμο αλλη μιση ωρα.

ειχα παρει συρματινη βούρτσα μικρή (για τις τρυπες) και μεγαλη και σε μια ωρα ειχα καθαρίσει περίπου 100 κιλα σχετικά ευκολα, ειχα και νερο με πίεση...

redman
25-06-16, 21:00
Καλησπερα σε ολους! Μολις τελειωσα το καθαρισμα του ενυδρειου και το στησιμο των πετρων. Σιγουρα στο μελλον θα χρειαστω πιο πολλες φεγγαροπετρες. Σε λιγο θα ανεβασω φωτογραφιες, γιατι ειμαι απο κινητο για να μου πειτε γνωμη.
-------------------------
Ανεβαζω ενδεικτικα 2 φωτο, να δειτε το στησιμο και τις κρυψωνες που δημιουργησα

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag84-giannis_kokkinis-13535993_906771932758309_1216730867_n_zpsgzklxsxq. jpg (http://s1300.photobucket.com/user/Giannis_Kokkinis/media/13535993_906771932758309_1216730867_n_zpsgzklxsxq. jpg.html)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag84-giannis_kokkinis-13530366_906771859424983_89026619_n_zps7rnhnjgb.jp g (http://s1300.photobucket.com/user/Giannis_Kokkinis/media/13530366_906771859424983_89026619_n_zps7rnhnjgb.jp g.html)

Κλεόβουλος
25-06-16, 21:08
καλά το πας :)

Irakles
25-06-16, 21:12
Μου αρέσει κι εμένα!!! Ναι θα χρειαστείς !!!

redman
25-06-16, 21:51
Ωραια! Αφου πηρα το οκ απο τους παλιους αυτων των νερων γεμιζω!
Μακαρι να βρω καμια φεγγαροπετρα να συμπληρωσω. Θα μπορουσα να βαλω πετρες λαβας αλλα οπως ειπαμε θα ναι ασχημα στο ματι. Αν βρω καποιο τροπο (μεταφορικο δλδ) μπορει να κοιταξω να αγορασω. Ξερετε κανα μερος κοντα στο Αιγαλεω;
βασικα ειδα τα σαιτ που εβαλε ο Κλεοβουλος πιο πανω. Στα δομικα υλικα πρεπει να κοιταξω? δε βρισκω τιποτα

Tanganyiκας
25-06-16, 22:03
Έχει μια μάντρα με διακοσμητικές πέτρες στον παράδρομο τις εθνικής στην Φιλαδέλφεια,αλλά είναι λίγο περίεργος!

Bill-Samos
25-06-16, 22:04
Οι πετρες που ειναι κοντα στο μπροστινο τζαμι αφηνουν καθολου περιθωριο ή ακουμπανε?Να μπορεις να το καθαριζεις...

redman
25-06-16, 22:14
Οταν λες περιεργος;;
Η αληθεια ειναι οτι ακουμπανε κανα 2, θα κοιταξω τωρα να τις φτιαξω!

Irakles
25-06-16, 22:29
Οπου και να πας παντως μην αναφερεις οτι ειναι για ενυδρειο... λέγε για βραχοκηπο... πηγε φιλος απο καταστημα με οικοδομικα και πετρες και του βάλανε καπελο 10 με 20 λεπτα στο κιλο επειδή ειπε για ενυδρείο... εγω εχω ενα νταμαρι στη βαρη ειναι μεσα στη λιστα του κλεοβουλου και εχει άπειρες φεγγαροπετρες!!!

nasos_discus
25-06-16, 22:41
Ωραιο το στησιμο , απλα κοιτα να μην ακουμπανε οι πετρες στα πλαινα τζαμια και να ειναι πολυ σταθερες οι πανω πανω , κατα τα αλλα μια χαρα !!!

Γυαλι τις εκανες τις πετρες , χαρας το κουραγιο σου :D:D:D:D:D

Tanganyiκας
25-06-16, 23:27
Μπορεί να μην σε αφήσει να διαλέξεις!

redman
26-06-16, 01:23
Ηρακλη υπαρχει καποιο σαιτ η καποια στοιχεια επικοινωνιας με αυτον?
Θαναση τις παλεψα αρκετα, τι να εκανα!!
taganikas αν δε με αφησει να διαλεξω απλα δε θα ψωνισω! Ρε για ακουτε δουλειες. Τους αφηνεις μεροκαματο και αντι να πουν ευχαριστω βγαινουν και απο πανω
βρηκα το σαιτ του τρελου μας!! http://www.atlasroilos.gr/products/pebbles/
εβαλα τη διαδρομη στο google maps απο Αιγαλεω που μενω, ειναι 11 λεπτα με το αυτοκινητο. Μια ευθεια! Αυτοκινητο να χαμε και ολα καλα θα ηταν, χαχα
παιδια βλεπω οτι ο Θανασης πριν απο εμενα το ειχε σαν την φωτο που θα σας δειξω παρακατω. Δειτε ποσο περισσοτερες φαινονται οι πετρες. Νομιζω στην γωνια που τις εχω βαλει χανονται, αν και εχω κανει καλη δουλεια με τις κρυψωνες.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag84-giannis_kokkinis-img_2855_zpsvvqoplqx.jpg (http://s1300.photobucket.com/user/Giannis_Kokkinis/media/IMG_2855_zpsvvqoplqx.jpg.html)

Μου περασε λοιπον μια ιδεα. Να τοποθετησω τις φεγγαροπετρες οπως ο Θανασης, αλλα να βαλω σαν βαση τους (επειδη δε θα φαινονται) τις πετρες λαβας. Ετσι θα φαινονται περισσοτερες οι φεγγαπετρες.
Το σεναριο να αγορασω και να μεταφερω πετρες ειναι καπως κουραστικο.
Αυτο με τη βαση απο πετρες λαβας μπορω να το κανω φυσικα και στο στησιμο "καταρακτης" που εχω τωρα ( αναγκαστικα θα το ξεστησω και θα το αρχισω απο την αρχη)
Ποια η γνωμη σας?

Bill-Samos
26-06-16, 08:53
Το στησιμο με δυο ογκους ειναι πιο λειτουργικο..Εγω εχω τρεις...Το ποιες πετρες θα φαινονται στο τελος και ποιες οχι..μην παιρνεις ορκο..Μια και το ξεκινησες καλα κανε ενα κοπο και παρε μερικες πετρες ακομα,μια φορα στηνεις..Καταλαβαινω το θεμα με τη μεταφορα,υπαρχει τροπος να πας σε μαντρα με μεσα μεταφορας απο την πορτα σου μεχρι εκει και πισω..αν θελεις στειλε pm να σου πω..

redman
26-06-16, 12:28
αλλαξε ο μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως!
Εβλαγα τις πετρες και τις ξαναεστησα. Διορθωσα το λαθος που μου τονισατε, οτι ακουμπαγανε στο τζαμι δλδ. Μου αρεσει καλυτερα γιατι εχω φτιαξει καλυτερες κρυψωνες. Οι φωτο το αδικουν!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag84-giannis_kokkinis-13552669_907144009387768_1942135116_n_zpslt5dftvj. jpg (http://s1300.photobucket.com/user/Giannis_Kokkinis/media/13552669_907144009387768_1942135116_n_zpslt5dftvj. jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag84-giannis_kokkinis-13530575_907144056054430_525211851_n_zps4l2tkbzs.j pg (http://s1300.photobucket.com/user/Giannis_Kokkinis/media/13530575_907144056054430_525211851_n_zps4l2tkbzs.j pg.html)

Irakles
26-06-16, 13:29
Απο τις φωτο δεν μπορω να καταλάβω ποσο υψος εχεις δώσει....

Με πολυ λιγες πετρουλες μπορεις να κανεις και ενα μικρο ογκο στην αλλη ακρη και ετσι να εχεις 2 ασυμετρους ογκους και θα ειναι πολυ όμορφο...

redman
26-06-16, 13:58
το ενυδρειο εχει 60 ποντους υψος, οι πετρες ειναι μεχρι 40 ποντους. Ειναι τοσο ψηλο το ενυδρειο, που χανονται! Σιγουρα αν πετυχω καμια ευκαιρια με φεγγαροπετρες θα την χτυπησω. Αν βρω τροπο να παω σε μαντρα να αγορασω, θα παω για να φτιαξω και στο αριστερο μερος μια στηβα πετρες

Bill-Samos
26-06-16, 14:08
τι ψαρια και ποσα θα βαλεις?

Tanganyiκας
26-06-16, 16:01
Αυτός είναι ο περίεργος!Και καλύτερα είναι να βάλεις και άλλον έναν όγκο αριστερά.Έχει και το leroy φεγγαρόπετρες.

Irakles
26-06-16, 16:20
Αν μενεις κοντα στο leroy merlin πας τους κλεβεις και το καρότσι και τις πας μεχρι σπίτι!!! Αλλιως βαλιτσα με ροδες ή καλαθι λαϊκής ταξακι και πας!!!

Λάμπρος.Τ
26-06-16, 16:51
Αν μενεις κοντα στο leroy merlin πας τους κλεβεις και το καρότσι και τις πας μεχρι σπίτι!!! Αλλιως βαλιτσα με ροδες ή καλαθι λαϊκής ταξακι και πας!!!

Ρε μπαγάσα εσύ τα λες αυτά στο παιδί??? ;)
Φιλαράκο σε καμιά 20αρια ημέρες που θα ξηλώσω το δικό μου έχω να σου δώσω πέτρες λάβας και πέτρες σπαγγέτι όσες θέλεις.
Εμένα πάλι δεν μου αρέσει που έχεις βάλει πάρα πολλές μικρες πέτρες. Θα προτιμούσα πέτρες με μεγαλύτερο όγκο.

redman
26-06-16, 16:59
Οσον αφορα τα ψαρακια, υπαρχουν 3 demassoni και 2 labidochromis. Παραπανω ψαρια θα μπουν το Σεπτεμβρη που θα ειμαι μονιμα Αθηνα. Προς στιγμης τα ψαρια ειναι το τελευταιο που με απασχολει!
Οι μικρες πετρες λειτουργουν σα σφηνες-στηριγματα ωστε να ειναι πιο σταθερη η κατασκευη.
Τελικα εχει και το Λεροι πετρες? Διπλα μενω στο Λεροι, 5 λεπτα με το αυτοκινητο. Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει αυτοκινητο χαχα! :D :grin:

Irakles
26-06-16, 17:36
Ρε μπαγάσα εσύ τα λες αυτά στο παιδί??? ;) .

Τι να κάνω??? Ολα μεσα στη χωη ειναι... δεν εχω και πετρες να του δωσω , δεν εχω και αμαξι να τον βοηθήσω οποτε θα πεσει στην παρανομία!!!! Χαχαχαααα

redman
27-06-16, 08:34
Τι να κάνω??? Ολα μεσα στη χωη ειναι... δεν εχω και πετρες να του δωσω , δεν εχω και αμαξι να τον βοηθήσω οποτε θα πεσει στην παρανομία!!!! Χαχαχαααα

παιδια στηνω και παιχνιδια στο Euro μιας και ειπαμε για παρανομια. 100 ευρω η καθε πληροφορια. χχαχαχα
καλημερα , επιστρεφω με λιγο διαφοροποιημενο θεμα.
Εχω το φλουβαλ 406 (1450 λιτρα ροη). Φανταζομαι αρκει για βιολογια και φιλτρανση (τα ειπαμε και λιγο με τον Κλεοβουλο στο τσατ και τον ευχαριστω για αυτο!)
Βρηκα ενα eheim 2080 ομως, θα δωσω το παλιο μου ενυδρειο και θα το παρω! Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι το παιδι μου ειπε οτι το δουλευε σε 600 λιτρα θαλασσινο. Το εχει 7 μηνες. Υπαρχει προβλημα που δουλευε σε αλατια?

nasos_discus
27-06-16, 11:04
παιδια στηνω και παιχνιδια στο Euro μιας και ειπαμε για παρανομια. 100 ευρω η καθε πληροφορια. χχαχαχα
καλημερα , επιστρεφω με λιγο διαφοροποιημενο θεμα.
Εχω το φλουβαλ 406 (1450 λιτρα ροη). Φανταζομαι αρκει για βιολογια και φιλτρανση (τα ειπαμε και λιγο με τον Κλεοβουλο στο τσατ και τον ευχαριστω για αυτο!)
Βρηκα ενα eheim 2080 ομως, θα δωσω το παλιο μου ενυδρειο και θα το παρω! Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι το παιδι μου ειπε οτι το δουλευε σε 600 λιτρα θαλασσινο. Το εχει 7 μηνες. Υπαρχει προβλημα που δουλευε σε αλατια?

κανενα προβλημα , θα το απολυμανεις με χλωρινη , βρασιμο τα υλικα και αν εχει αλατα καθαρισμα με λευκο ξυδι πριν την απολυμανση. μετα το βαζεις να τρεξει σε ενα δοχειο-βαρελακι με νερο και μπολικο prime και εισαι οκ.

redman
27-06-16, 14:34
Σε ευχαριστω Θαναση!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag84-giannis_kokkinis-mobile_uploads-20160627_152326_zpsdugpz2lh.jpg (http://s1300.photobucket.com/user/Giannis_Kokkinis/media/Mobile%20Uploads/20160627_152326_zpsdugpz2lh.jpg.html)
εδω βλεπετε το χωρο που αναγκαστηκα θα μπει το φιλτρο αφου δε χωρα στο ντουλαπι. Θα πατησει στο σημειο που ειναι τωρα η περικεφαλεα και η μπαλα. Απο κατω στο κενο που εχει το επιπλο θα βαλω καποια στηριγματα λογικα ξυλινα, για να αντεξει το βαρος. Το επιπλο ειναι τις πλακας απο αυτα του ΙΚΕΑ-Πρακτικερ.
Ο Κλεοβουλος μου ειπε οτι μπορω να φτιαξω ενα κουτι να το καλυψω. Εχετε καποια ιδεα?

Κλεόβουλος
27-06-16, 16:51
Χωράει εκεί? δες εδω τις διαστάσεις του https://www.eheim.com/en_GB/products/technology/external-filters/professionel-1200XL
Αν χωράει, φτιάξε με μαύρη μελαμίνη ένα Π κλειστό μπροστά και θα το βάζεις σαν κάλυμμα ;)

Irakles
27-06-16, 17:06
Απο την αλλη πλευρα του ενυδρειου τι υπάρχει???

redman
27-06-16, 18:21
Χωράει εκεί? δες εδω τις διαστάσεις του https://www.eheim.com/en_GB/products/technology/external-filters/professionel-1200XL
Αν χωράει, φτιάξε με μαύρη μελαμίνη ένα Π κλειστό μπροστά και θα το βάζεις σαν κάλυμμα ;)
Κλεοβουλε δε θα εχω θεματα με τους σωληνες?
Απο την αλλη πλευρα του ενυδρειου τι υπάρχει???

απο την αλλη πλευρα δε χωρα ουτε τραπουλοχαρτο! Δε φανταζεσαι, ειναι ισα ισα!!

Τάκης
27-06-16, 20:18
Κάτι τέτοιο προτείνω και εγώ, αρκεί να χωράει το φίλτρο εκεί

redman
27-06-16, 20:34
Το φιλτρο ναι χωραει.
Αλλα ακομα δεν εχω καταλαβει τι Π εννοειτε να βαλω :confused:

Τάκης
27-06-16, 20:41
Ενα κουτί χωρίς πάτο και ίσως ανοιχτό και από πίσω

Κλεόβουλος
27-06-16, 20:49
Ενα κουτί χωρίς πάτο και ίσως ανοιχτό και από πίσω
Ανοιχτό από πίσω για να βγαίνουν οι σωλήνες.
Ένα κουτί με 4 πλευρές (δεξιά, αριστερά, πάνω και μπροστά) ;)

redman
27-06-16, 21:57
Καταλαβα. Εχω κατι στο μυαλο μου. Μαυρη μελαμινη μου ειπατε να βαλω ε?
Που μπορω να βρω?

Tanganyiκας
27-06-16, 22:05
Καταλαβα. Εχω κατι στο μυαλο μου. Μαυρη μελαμινη μου ειπατε να βαλω ε?
Που μπορω να βρω?

Έχει στο Leroy κάποιες διαστάσεις έτοιμες,μόνο βίδωμα θέλουν.;)

redman
27-06-16, 23:30
Μια χαρα. Με την πρωτη ευκαιρια θα πεταχτω να δω τι εχει. Θα κοιταξω να παρω φυσικα στο ιδιο χρωμα με το επιπλο!

Τάκης
28-06-16, 09:17
ή στο Leroy ή στο Praktiker θα βρεις κάτι.
Εχουν και κομμάτια για ράφια που μπορείς να ζητήσεις να σου κόψουν ακριβώς τις διαστάσεις που θες και να φτιάξεις το κουτί,
και θα ζητήσεις να σου το κόψουν έτσι ώστε να φαίνεται το σόκορο που είναι κολλημένη η ταινία,
και δεν θα χρειαστεί να κολλήσεις άλλη εσύ με σιδέρωμα ;)

Tanganyiκας
28-06-16, 10:24
ή στο Leroy ή στο Praktiker θα βρεις κάτι.
Εχουν και κομμάτια για ράφια που μπορείς να ζητήσεις να σου κόψουν ακριβώς τις διαστάσεις που θες και να φτιάξεις το κουτί,
και θα ζητήσεις να σου το κόψουν έτσι ώστε να φαίνεται το σόκορο που είναι κολλημένη η ταινία,
και δεν θα χρειαστεί να κολλήσεις άλλη εσύ με σιδέρωμα ;)

Έτσι!

redman
28-06-16, 10:53
ωραια! Αυριο περνω το φιλτρο, οποτε αφου βαλω και τους σωληνες θα υπολογισω διαστασεις.
Οσον αφορα τα στηριγματα στο επιπλο, τι θα μου προτινατε?

Tanganyiκας
28-06-16, 11:32
Μην βάλεις,απλά θα πατάει στο έπιπλο.

redman
28-06-16, 11:35
Δες την φωτο που εχω ανεβασει που φαινεται το επιπλο
Δεν ειναι "εμπιστοσυνης" το επιπλο. Πρακτικερ ΙΚΕΑ κτλ. Δεν το βλεπω καλα με 13 λιτρα βιολογικο υλικο, συν το νερο συν το βαρος που εχει το φιλτρο απο μονο του.

Κλεόβουλος
28-06-16, 11:37
Ο Τανγκανίκας μάλλον δεν κατάλαβε :)
ωραια! Αυριο περνω το φιλτρο, οποτε αφου βαλω και τους σωληνες θα υπολογισω διαστασεις.
Οσον αφορα τα στηριγματα στο επιπλο, τι θα μου προτινατε?
θα έλεγα να βάλεις δυο κομμάτια απ' την ίδια μελαμίνη που θα πάρεις, κάθετα, να χωρίζουν το ράφι στα 3.

Tanganyiκας
28-06-16, 11:40
Άλλο κατάλαβα εγώ!Νόμιζα ότι ήθελες στηρίγματα για το κουτί που θα φτιαξεις:smt120
Ο Τανγκανίκας μάλλον δεν κατάλαβε

:smt023

nasos_discus
28-06-16, 12:12
Μπορεις να βρεις και ινοξ σωληνα σαν αυτον που εχει το επιπλο να το κοψεις οσο ειναι το υψος +3mm και να τα βαλεις σφηνωτα μπροστα και πισω ωστε να φαινεται και ομοιομορφο .
ενδεικτικα κατι σαν αυτο http://www.sanitaryworld.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=10194&Itemid=101

redman
28-06-16, 12:23
Θαναση καλη ιδεα, αλλα φοβαμαι οτι οπως θα μπαινουν οι σωληνες σφηνωτα θα μου γδαρουν το επιπλο. Εκτως αν υπαρχει κατι που μπορω να βαλω στο ενδιαμεσο του σωληνα και του επιπλου ωστε να μην υπαρξει φθορα.
Κλεοβουλε και εγω κατι τετοιο ειχα σκευτει.

nasos_discus
28-06-16, 13:45
Θαναση καλη ιδεα, αλλα φοβαμαι οτι οπως θα μπαινουν οι σωληνες σφηνωτα θα μου γδαρουν το επιπλο. Εκτως αν υπαρχει κατι που μπορω να βαλω στο ενδιαμεσο του σωληνα και του επιπλου ωστε να μην υπαρξει φθορα.
Κλεοβουλε και εγω κατι τετοιο ειχα σκευτει.

μπορει να βρεις σαμπρελα απο μηχανακι η ακομη καλυτερα απο φορτηγο , να την κοψεις στρογγυλη οπως η σωληνα και να μη φαινεται τιποτα , αν πας σε κανενα βουλκανιζατερ εχουν να σου δωσουν .

redman
28-06-16, 13:50
:grin:
θα παω σε αυτο διπλα απο το σπιτι σου, λογικα θα βρω

nasos_discus
28-06-16, 14:44
:grin:
θα παω σε αυτο διπλα απο το σπιτι σου, λογικα θα βρω

Ελα να πιουμε και αυτον τον καφε που δεν προλάβαμε :D:D:D:D

redman
28-06-16, 15:57
θα ερθω να σε βοηθησω να στησουμε τον κυβο!
παιδια ενημερωθηκα οτι το 2080 που θα παρω δεν εχει σφουγγαρια παρα μονο το βασικο μπλε. Ειδα οτι κανουν 21 ευρω. Το κουτι περιεχει 1 μπλε σφουγγαρι και 4 υαλοβαμβακες. Αξιζει να το αγορασω, ή να βαλω στη θεση των ασπρων σφουγγαριων ενυδρειακο βαμβακι; Φοβαμαι οτι θα μειωσει πολυ τη ροη.

http://www.petclick.gr/product/11653/eheim-%CF%83%CE%B5%CF%84-%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B3%CE%B1%CF%81%C E%B9%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%B1-2080-2180

kosmas
28-06-16, 16:27
θα ερθω να σε βοηθησω να στησουμε τον κυβο!
παιδια ενημερωθηκα οτι το 2080 που θα παρω δεν εχει σφουγγαρια παρα μονο το βασικο μπλε. Ειδα οτι κανουν 21 ευρω. Το κουτι περιεχει 1 μπλε σφουγγαρι και 4 υαλοβαμβακες. Αξιζει να το αγορασω, ή να βαλω στη θεση των ασπρων σφουγγαριων ενυδρειακο βαμβακι; Φοβαμαι οτι θα μειωσει πολυ τη ροη.

http://www.petclick.gr/product/11653/eheim-%CF%83%CE%B5%CF%84-%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B3%CE%B1%CF%81%C E%B9%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%B1-2080-2180

αν ειναι αυτο που φανταζομαι δεν περιεχει ουτε σωληνωσεις.Για δες το

redman
28-06-16, 16:45
Ευχαριστω για την επισημανση. Ξερεις ποιοι ειναι οι σωληνες για το 2080? γιατι εχω βρει πολλες διαφορετικες διαστασεις.
αυτο με τα φιλτρα που ρωτησα;

kosmas
28-06-16, 17:04
Απο αυτα που εχω διαβασει,θελεις ενα μπλε(που το εχει) ενα λευκο που στην θεση του μπορεις να βαλεις ενυδρειακο βαμβακι,2 σωληνες εισοδου με τα μπαστουνια τους και 1 σωληνα εξοδου με spraybar.

Κλεόβουλος
28-06-16, 17:08
Αν έχει το μπλε σφουγγάρι του προφίλτρου, στη θέση του άσπρου βάλε ένα λεπτό φύλλο απλό ενυδρειακό βαμβάκι και είσαι μια χαρά. Το σετ είναι αυτό http://www.aquavivere.gr/analosima/ulika-filtrwn/eheim-2616802-set-filterpad-2080-2180-41-pcs

Οι σωλήνες είναι 16/22mm

redman
28-06-16, 19:13
Ευχαριστω Κλεοβουλε!

redman
30-06-16, 20:55
παιδια θα χρειαστω τη βοηθεια σας για μια φορα ακομα.
Πηγα σημερα ειδα το φιλτρο (2080). Το φιλτρο δεν ειχε σωληνες, και τα σπρευμπαρ δεν πρεπει να ηταν δικα του, σπασμενα, κομμενα κτλ.
Το παιδι με διαβεβαιωσε οτι το φιλτρο δεν ηταν δικο του, αλλα του το εδωσε καποιος ξαδερφος του. Για να βεβαιωθω οτι τουλαχιστον δουλευει σωστα, πηραμε 3 αλφαδολαστηχα, γεμησαμε μια λεκανη και το εβαλα να δουλεψει.
Μηχανικα το φιλτρο δεν ειδα να εχει κανενα προβλημα. Με τη μια πηρε μπροστα, και η ροη του μια χαρα.
Το ερωτημα ειναι το εξης. Το κοστος για σωληνες και σπρευμπαρ ποσο ειναι? Δεν βρησκω πουθενα τιμη για σπρευμπαρ και σωληνες εισαγωγης (θυμιζω το 2080 εχει 2 εισαγωγες).
Μηπως τελικα δεν αξιζει τον κοπο, παρολο την τιμη ευκαιριας?
http://www.pet4u.gr/product-2963.html
βρηκα σε αυτο το site. αρκετα τα λεφτα ομολογω...
http://www.pet4u.gr/product-2945.html αυτο σαφως πιο οικονομικο. (τετοια ειχε αυτος, αλλα σε κακη κατασταση.

kosmas
01-07-16, 07:49
Καλημερα! Αυτο το πετσοπ εχει καποια ανταλλακτικα αλλα οχι ολα http://www.pet4u.gr/and--professionel-1200xl-1200xlt-2080-2180.html
Οι κωδικοι που ψαχνεις ειναι στην φωτογραφια.Τα μπαστουνια εισοδου να τα υπολογιζεις Χ 2.
Αρχιζεις και παιρνεις ενα ενα πετσοπ τηλεφωνο και ρωτας.Με τα γνησια πιστευω οτι θελεις γυρω στα 100 ευρω.Εσυ ξερεις αν συμφερει.

Undertaker
01-07-16, 08:11
Ρε παιδια, 100€ για σωλήνες και σπρέι μπαρ; Τι φιλτρο είναι αυτό;;;; Εγώ αν η τιμή του είναι πολύ καλή όπως λέει ο φίλος, θα το έπαιρνα και από κει και πέρα θα έβρισκα τρόπο να αντικαταστήσω τα υλικά που έχουν πρόβλημα. Θέλεις από ανταλλακτικά άλλων φίλτρων που μπαίνουν σε αυτά τα λαστιχα και έχουν νορμάλ τιμες, θέλεις με κάποια άλλη πατέντα; Σπρέι μπαρ μπορεί να φτιαξει και μονος του στη τελική (τρία έχω φτιάξει).

kosmas
01-07-16, 08:36
Πανο,το τονισα με τα γνησια.Υπολογισα με τις τιμες ενος πετσοπ.Σωληνες τα 3 μετρα εχουν 21 ευρω.Βαλε οτι θελει 5-6 μετρα(απο το φιλτρο βγαινουν 3 σωληνες,οχι 2) .Το spray bar ειναι φτηνο.Βαλε ομως 3 μπαστουνια και 2 εισοδους,κατι προεκτασεις και βεντουζες.....
Εννοειται πως με diy μπορει να στοιχισει πολυ λιγοτερο

Undertaker
01-07-16, 08:40
Αν και πάλι πολλά μου φαίνονται, θεωρούσα ότι μιλουσε μονο για σωλήνα εισοδου και σπρέι μπαρ. Μπορεί να βρει και αλφαδολαστιχα και να κάνει τη δουλεια του μια χαρά και οικονομικά. Νομίζω είναι υπερβολή να πάρει τα γνήσια. Ειδικά της ΕΗΕΙΜ οι τιμές είναι τραγικές. Τα αλφαδολαστιχα εγώ τα πήρα 1€ το μετρο.

Irakles
01-07-16, 08:49
Βρε παιδιά γιατι να παει να τα σκασει για eheim??
Τι το διαφορετικό κανουν απο το αλφαδολαστιχο ή ενα λάστιχο ενυδρειακο (που δεν υπάρχει λόγος) απο ασχετη εταιρία???

Οσο για της 2 εισοδους και αν τις θελει βαζει ενα συνδετικο Τ (ταφ) και έγινε!!! Γιατο τέτοιες τιμες απο υδραυλικά το ταφ να εχει και 1 ευρω το αλφαδολαστιχο πες με δυο εισοδους 5 μετρα αλλα 5 ευρω τα ας παει σε ενα πετ σοπ να παρει δυο πλαστικες εισαγωγες και ενα σπρει μπαρ και αν στο πετ σουπερ μαρκετ ειχα βρει πολυ εικονονικα... αλλιως πλαστικο σωλήνα και κανει μονος του τις τρύπες... αντε νε 20 ευρω το πολυ καθαριζει...

kosmas
01-07-16, 08:49
Συμφωνω! Ηθελα να τονισω τι ακριβως λειπει απο το φιλτρο σε γνησια αξεσουαρ για να καταλαβει ο φιλος αν τον συμφερει αυτο που εχει κανονισει στην αγοραπωλησια

Irakles
01-07-16, 08:50
Ποσο καλη τιμη το βρικσεις δηλαδή αυτο το φιλτρο???

redman
01-07-16, 09:39
παιδια σας ευχαριστω για της συμβουλες σας.
Η αληθεια ειναι οτι σκευτικα να κανω πατετνα με το σπρευ μπαρ, δηλαδη να βαλω το λαστηχο, μια μικρη γωνια (πχ απο υδραυλικα ειδη) και στη συνεχεια να παρω ενα σωληνα PVC και να του κανω τρυπες με το τρυπανι.
Για τους 2 σωληνες εισαγωγης σκευτηκα να Αγορασω παλι PVC και να τον "σκισω" δημιουργοντας μια σχαρα, η αλλιως να τον αφησω ως εχει και απλα να τοποθετησω ενα τουλι για να μη ρουφηξει τα ψαρια.
Τι λετε?

Undertaker
01-07-16, 09:59
Το τελευταίο μη το κάνεις, αν έχεις φυτά θα σου μπουκωνει συνέχεια και θα έχεις πρόβλημα. Εγώ θα έψαχνα να βρω σωλήνες να κανω τη δουλειά μου. Αναλόγως τη διάμετρο του σωλήνα, μπορείς να βρεις και σιφόνι ανταλλακτικό από κάποιο φιλτρο με πολύ χαμηλή τιμή.

redman
01-07-16, 10:04
Το τελευταίο μη το κάνεις, αν έχεις φυτά θα σου μπουκωνει συνέχεια και θα έχεις πρόβλημα. Εγώ θα έψαχνα να βρω σωλήνες να κανω τη δουλειά μου. Αναλόγως τη διάμετρο του σωλήνα, μπορείς να βρεις και σιφόνι ανταλλακτικό από κάποιο φιλτρο με πολύ χαμηλή τιμή.

δηλαδη να παω στα εργοστατιακα λες ε?

Κλεόβουλος
01-07-16, 10:08
Τρυπούλες θα κάνεις στο pvc και θα σφηνώσεις από πάνω ένα κομμάτι σφουγγάρι. Όρεξη να έχεις για πατέντες. Πάνε σ' ένα μαγαζί με υδραυλικά και θα βρεις τα πάντα.
Δες πχ _QmwQVlG-jM

redman
01-07-16, 10:18
κλεοβουλε αυτο το λες για τις εισοδους ή για την εξοδο;

Κλεόβουλος
01-07-16, 10:25
Για τις εισόδους. Στο σπρέυ μπαρ δεν βάζουμε σφουγγάρι, σ' αυτό απλά θα κάνεις τρύπες ;)

Undertaker
01-07-16, 10:30
Αν κάνεις αυτό που λέει ο Κλεοβουλος, να κάνεις αρκετές τρύπες, όσες μπορείς περισσότερες στα τελευταία 7 εκατοστά του σωλήνα.

redman
01-07-16, 21:49
σαε ευχαριστω παιδια!
Για οτι παραπανω θα σας ξαναστειλω αποριες!
καλησπερα. Εφτασε το φιλτρο. Το ξαναεβαλα να δουλεψει, ολα μια χαρα. Σας βαζω φωτογραφια με τα "περιφεριακα" και το μερος που θα μπει το φιλτρο.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag84-giannis_kokkinis-mobile_uploads-20160701_205602_zps3v5mbwse.jpg (http://s1300.photobucket.com/user/Giannis_Kokkinis/media/Mobile%20Uploads/20160701_205602_zps3v5mbwse.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag84-giannis_kokkinis-mobile_uploads-20160701_205925_zpsarv9vftk.jpg (http://s1300.photobucket.com/user/Giannis_Kokkinis/media/Mobile%20Uploads/20160701_205925_zpsarv9vftk.jpg.html)
οπως βλεπετε απο τον ενα σωληνα εισαγωγης λειπει το "ποτηρακι του" και απο το ολο συστημα λειπει το σπρευμπαρ.
τι απο αυτα να κρατησω και τι να αντικαταστησω?
Ο ενας σωληνας εισαγωγης δεν εχει κατι. Μονο που αν κρατησω τον ενα, φτιαξω ενα αλλο με PVC, θα ειναι σα τσιρκο!

Irakles
01-07-16, 21:52
Βρε υπαρχουν ανταλακτικα!!! Ξερω οτι φέρνει ενα μαγαζι εδω στον αλιμο... ο κύριος Ζαχαρόπουλος... αν θελεις κανε του ενα τηλ αυριο... και εξήγησε του... και βλεπεις τι συμφέρει... δεν ξερω άλλον να φέρνει...

redman
01-07-16, 22:08
σαν ανταλακτικο το μονο που βλεπω ειναι να προστεσω το "ποτηρακι 'που λειπει. Το σπρευμπαρ θελει ειτε καινουργιο ειναι κανα σωληνα PVC.

Irakles
01-07-16, 22:28
σαν ανταλακτικο το μονο που βλεπω ειναι να προστεσω το "ποτηρακι 'που λειπει. Το σπρευμπαρ θελει ειτε καινουργιο ειναι κανα σωληνα PVC.

Εχει και σωληνες για να φτιαξειε σπρειμπαρ...
Ωραια πες του και βλεπεις...

redman
02-07-16, 10:03
Παντως οπως βλεπετε απο τη φωτογραφια δεν υπαρχει περιπτωση να μπει ντουλαπακι στο σημειο που ειναι το φιλτο. Ειναι πραγματικα τεραστιο.!! Ευτυχως που ειναι ομορφο (τουλαχιστον στα ματια τα δικα μου). Θορυβο δεν κανει, οποτε θα το αφησω ως εχει.
Οσον αφορα το βιολογικο υλικο, εβλεπα κατι DIY βιντεο το βραδυ για να παρω ιδεες για τα σπρευμπαρ κτλ, και ειδα οτι πολυ καλο βιολογικο υλικο ειναι η πετρες λαβας. Τις σπας σε μικρα κομματια και λογω οτι ειναι πορωδες σχηματιζονται αποικιες. Ετσι γλυτωνεις την ελαφροπετρα που θελει αρκετα συχνα να αλλαζεις καλτσες γιατι μπουκωνουν. Το εχει δοκιμασει κανενας?

Κλεόβουλος
02-07-16, 10:18
H λάβα έχει μικρότερη ωφέλιμη επιφάνεια αποίκισης και μπουκώνει το ίδιο εύκολα με την ελαφρόπετρα.
Δεν χρειάζεται να βάζεις "κάλτσα". Καλό ξέπλυμα και χύμα στο καλάθι του φίλτρου.
Έχω δοκιμάσει λάβα αλλά και πολλά άλλα υλικά (πέτρες, άμμο, ούπα, ρόλεϋ μαλλιών κ.ά. :grin:)

Undertaker
02-07-16, 10:36
Παντως οπως βλεπετε απο τη φωτογραφια δεν υπαρχει περιπτωση να μπει ντουλαπακι στο σημειο που ειναι το φιλτο. Ειναι πραγματικα τεραστιο.!! Ευτυχως που ειναι ομορφο (τουλαχιστον στα ματια τα δικα μου). Θορυβο δεν κανει, οποτε θα το αφησω ως εχει.
Οσον αφορα το βιολογικο υλικο, εβλεπα κατι DIY βιντεο το βραδυ για να παρω ιδεες για τα σπρευμπαρ κτλ, και ειδα οτι πολυ καλο βιολογικο υλικο ειναι η πετρες λαβας. Τις σπας σε μικρα κομματια και λογω οτι ειναι πορωδες σχηματιζονται αποικιες. Ετσι γλυτωνεις την ελαφροπετρα που θελει αρκετα συχνα να αλλαζεις καλτσες γιατι μπουκωνουν. Το εχει δοκιμασει κανενας?

Φτιάξε ενα Π στο ίδιο χρώμα με το έπιπλο για να το κρύψεις. Εσένα θα σου άρεσε να πας στο σπίτι μιας κοπέλας και να δεις πάνω στο ράφι τα δικά της ''παιχνίδια'';

redman
02-07-16, 13:37
Φτιάξε ενα Π στο ίδιο χρώμα με το έπιπλο για να το κρύψεις. Εσένα θα σου άρεσε να πας στο σπίτι μιας κοπέλας και να δεις πάνω στο ράφι τα δικά της ''παιχνίδια'';

το δεχομαι απολυτα και εχεις δικιο! θα το κανω λοιπον!
H λάβα έχει μικρότερη ωφέλιμη επιφάνεια αποίκισης και μπουκώνει το ίδιο εύκολα με την ελαφρόπετρα.
Δεν χρειάζεται να βάζεις "κάλτσα". Καλό ξέπλυμα και χύμα στο καλάθι του φίλτρου.
Έχω δοκιμάσει λάβα αλλά και πολλά άλλα υλικά (πέτρες, άμμο, ούπα, ρόλεϋ μαλλιών κ.ά. :grin:)

Ευτυχως που τα εχεις κανει κλεοβουλε και μας γλυτωνεις απο κοπο!
Μου θυμηζεις τι κοκομετρια πρεπει να εχει η ελαφροπετρα;

Κλεόβουλος
02-07-16, 19:10
6-12mm (έχει συσκευασμένη το πρακτικερ)

redman
02-07-16, 22:03
:smt040
καλα παιδια επαθα πλακα. Αδειασα ολο το βιολογικο υλικο που ειχα στο flouval 406 και εμπαινε στο 1/3 του 2080! Απιστευτη χωριτικοτητα για βιολογικο.

redman
15-07-16, 14:07
Παιδια τα εχω παιξει. Ψαχνω pvc σωληνα και δε βρησκω πουθενα. Οπου παω και τους δειχνω το αλφαδολαστηχο δεν εχει κανενας. Ακομα και πρακτικερ, συνδεσμους υδραυλικων. Τιποτα. Ενας κυριος μου ειπε οτι θα βρω μονο φ20. Επειδη αυτη ειναι μεγαλη για το αλφαδολαστηχο, μου ειπε να παρω ανταπτορα. Τι να πω....

Τάκης
15-07-16, 14:13
pvc Φ20 είναι η μικρότερη διάμετρος που υπάρχει, στην Ελλάδα από όσο ξέρω, και έχει ο Σταματίου, σε υδραυλικά δύσκολο να βρεις.
Μετά αν θες να βάλεις αλφαδολάστιχο επάνω , κολλάς ρακορ ή κάνεις βόλτες και βιδώνεις ρακορ για να μπει αλφαδολαστιχο
--------------------------------------------
δες εδώ www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81174&page=10/#283 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81174&page=10/#283)
pvc/ρακορ/σωλήνα αυτόματου ποτισματος
-----------------------------
και εδώ www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=86354/#18

redman
22-07-16, 22:13
βρηκα κατι παλια εξαρτηματα, εχω κουμπωσει αυτα πανω. Το σπρευμπαρ με χαλαει λιγο, θα το βελτιωσω καποια στιγμη. Απο εισοδους παντως ειμαι κοπλε!
ετοιμα ολα! βρηκα κατι ρεταλια απο ενα παιδι και εφτιαξα και το σπρευμπαρ!

Τάκης
23-07-16, 13:10
Ωραίος :)

redman
27-08-16, 11:52
Επιστροφη λοιπον στην Αθηνα, επιστροφη στο χομπυ!
Και πλεον ηρθε η ωρα της επιλογης των ψαριων που θα βαλω.
Για να μην ψαχνεται πισω ξαναλεω οτι εχω το juwel 360, με φιλτρανση του eheim 2080.
Exω δει τους πολυ ομορφους χρωματισμους τω ψαριων αλλα ξερω οτι δεν ταιριαζουν ολα με ολα. Τι εχετε να μου προτεινετε?
Metriaclima zebra "long pelvic Gallireya reef
Pseudotropheus Red Zebra ή Pseudotropheus Flavus
Pseudotropheus acei

πως σας φαινεται σα συνδιασμος?

Κλεόβουλος
27-08-16, 13:30
Το πρώτο με τα δεύτερα καλύτερα να μη συνυπάρξουν.
Θα πρότεινα στη θέση των δεύτερων κάποιο είδος Labidochromis.
Και τα acei αν και φιλήσυχα γίνονται αρκετά μεγάλα. Δες τα Iodotropheus ή τα M.callainos.

redman
27-08-16, 13:34
Το πρώτο με τα δεύτερα καλύτερα να μη συνυπάρξουν.
Θα πρότεινα στη θέση των δεύτερων κάποιο είδος Labidochromis.
Kλεοβουλε ποιο ειδος λαμπιντο θα προτεινες? Περα απο το κλασσικο electric yellow, καποιο αλλο; Απλα να μην ειναι δυσευρετο!
Επιπλεον, μεχρι ποσα διαφορετικα ειδη θα μπορεσω να βαλω?

Κλεόβουλος
27-08-16, 18:19
Το ενυδρείο τι μήκος έχει? 1,20 ?
3 συμβατά είδη από ένα χαρέμι θα είναι καλά.
Αντί για το "Gallireya" θα πρότεινα κάποιο Cynotilapia.
Από λαμπίντο καλή επιλογή θα ήταν τα L.sp."Perlmutt", L.joanjohnsonae, L.textilis.

redman
27-08-16, 22:56
ναι 1.20 ειναι!
πολυ ομορφο ειναι αυτο --> Cynotilapia afra

Κλεόβουλος
28-08-16, 08:58
Τα "afra" λέγονται πια Cynotilapia zebroides και υπάρχει μεγάλη ποικιλία.
Δες εδώ τα Mbuna http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=2

redman
28-08-16, 11:44
Κλεοβουλε αν και προσπαθεις να με αποτρεχεις μου αρεσουν πολυ οι χρωματισμοι του "Gallireya" !
Για ποιο λογο να μη τα βαλω στο ενυδρειο?

Κλεόβουλος
28-08-16, 19:19
Δεν είναι απαγορευτικό. Είναι ωραίο ψάρι.
Αυτό που προσπαθώ είναι να σε κατευθύνω σε είδη με μικρότερο τελικό μέγεθος
και όχι τόσο κυριαρχικά/περιοχικά ;)

redman
29-08-16, 01:20
ναι καταλαβα!
Θα κανω λοιπον μια ερευνα αγορας και θα σας ξαναενημερωσω με νεοτερα!

redman
31-08-16, 01:16
τι τροφουλα να δωσω?

redman
01-09-16, 12:31
τι τροφη να δινω?
Σε τι ποσοτητα και ποσες φορες τη μερα? (τα ψαρια ειναι το πολυ 5 εκατοστα)

Κλεόβουλος
01-09-16, 12:53
Τι ψάρια έβαλες τελικά?

redman
01-09-16, 14:08
4 metriaclima zebra red top
5 Pseudotropheus Red Zebra
ευελπιστουμε πως ειναι χαρεμι. Τα ψαρια θα τα παραλαβω το Σαββατο με το καλο.
Λαμπιντο δε μπορω να βαλω ε? υβριδιζουν με το red zebra απο οτι διαβασα
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag84-giannis_kokkinis-14182233_1275356259143195_902326508_n_zpswzqdewxa. jpg (http://s1300.photobucket.com/user/Giannis_Kokkinis/media/14182233_1275356259143195_902326508_n_zpswzqdewxa. jpg.html)

Κλεόβουλος
01-09-16, 18:10
metriaclima zebra red top ποιά εννοείς?
Υπάρχουν διάφορα που πουλιούνται μ' αυτό το όνομα αλλά συνήθως είναι τα Metriaclima greshakei http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=794
Κι αυτά τα 2 που αναφέρεις υβριδίζουν μεταξύ τους :(

redman
01-09-16, 18:20
Kλεοβουλε τα ανεβασα σε φωτο οπως μου τα εστειλε το παιδι για να τα δεις

Κλεόβουλος
01-09-16, 18:33
Τα πορτοκαλί είναι Metriaclima estherae.
Τα άλλα δεν ξέρω.

redman
02-09-16, 00:29
στο google που παταω και τα δυο ονοματα μου βγαζει ακριβως τις ιδιες φωτογραφιες...

Κλεόβουλος
02-09-16, 07:34
Άσε τον γούγλη και άκου αυτά που λέω για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε. Αν μπλέξουμε με τα ονόματα που βρίσκεις ή τι σου λένε άλλοι δεν θα βρούμε άκρη :rolleyes:
Πάντα προσπαθώ να χρησιμοποιώ την τρέχουσα επιστημονική ονομασία του κάθε είδους για να μη γίνονται παρανοήσεις.
Τα πορτοκαλί της φωτο θεωρώ ότι είναι Metriaclima estherae επειδή είναι ένα διαδεδομένο και κοινό είδος. Θα βρεις να τα λένε Pseudotropheus zebra, Metriaclima zebra, Red zebra, Maylandia zebra ή σκέτο zebra cichlid.
Υβριδίζει εύκολα με τα περισσότερα συγγενικά ή λιγότερο συγγενικά mbuna.

*η σωστή επιλογή συγκατοίκων σ' ένα ενυδρείο με mbuna είναι κρίσιμο σημείο όταν ξεκινάς και θέλει προσοχή. Αν κάνουμε λάθη καταλήγουμε με υβρίδια που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε (κάτι γκρι ριγέ στη φωτο τέτοια μου φαίνονται :cool:).

DEXFISH
02-09-16, 14:05
Μήπως να έπαιρνες από αλλού ψάρια; Η φωτό έχει πολλά κουλά.

redman
03-09-16, 09:53
Μήπως να έπαιρνες από αλλού ψάρια; Η φωτό έχει πολλά κουλά.

δυστυχως δε προλαβα να διαβασω τη σουμβουλη σου και τα πηρα.
Κλεοβουλε παντως τα πορτοκαλι που τα βλεπω ειναι ακριβως οπως στο google, με αυτες τις βουλιτσες στην ουριτσα τους.
Οσο για τα αλλα το παιδι μου εδειξε και τον "πατερα" τους, που τον πουλησε πριν 4 μερες. Φαινεται ξηγημενος, μακαρι να μη με κοροιδεψε.
ΜΙΣΩ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ!!!!
τωρα παλευα με το eheim2080, μια τραβαγε νερο απο τη μια εισοδο, μια απο την αλλη. Προσπαθω να το κανω να τραβηξει και απο τις δυο εισοδους. Ακομα δεν εχω καταφερει να καταλαβω τι φταιει...
εχτες ανακατεψα ελαχιστα την αμμο... τι ηθελα και το εκανα.
εχει θολωσει ολο το νερο απο εχτες το βραδυ και δε λεει να ξεθολωσει. Καμια ιδεα?

Tanganyiκας
03-09-16, 11:03
Θα καθαρίσει απλά θέλει τον χρόνο του!

redman
03-09-16, 11:05
φοβαμαι οτι η αναταραξη που δημιουργει το φιλτρο δε θα το αφησει να "κατσει"
Παντως σημερα στο πρωτο ταισμα βγηκαν και μετα ξανακρυφτηκαν

Tanganyiκας
03-09-16, 11:07
Δεν θα κάτσει,το φίλτρο θα τραβήξει την θολούρα.

redman
05-09-16, 08:45
Σημερα ειχαμε τις πρωτες βολτες. Εξερευνηση του χωρου περαν των πετρων κτλ.
Ομολογω οτι η θολουρα ελατωθηκε
αν τυχει και πεθανει καποιο (μακρυα απο μας), με τοσες πετρες πως θα το παρω χαμπαρι και πως θα απομακρυνω το νεκρο ψαρι?
Καλημερα!
Θα ταιριαζε στην υπαρχουσα ψαροσυνθεση ενα ζευγαρι maingano?

Κλεόβουλος
05-09-16, 08:57
Τι ψάρια έβαλες τελικά?
Βάλε φωτο αυτά που πήρες.

Κανένα mbuna δεν μπαίνει ζευγάρι. Μπαίνουν σε χαρέμι 1+3 τουλάχιστον και ορισμένα είδη με ακόμα περισσότερα θηλυκά.
Μη βιάζεσαι και βάζεις ότι βρίσκεις.

redman
06-09-16, 13:33
Κλεοβουλε εχει θολουρα ακομα τα ενυδρειο και δεν φαινονται καθαρα.
Ασε που κρυβονται, εκτος αν ανοιξω τα φωτα και ταισω.
Τα παρατηρω απο μακρυα, οταν δεν ειναι κανεις στο σαλονι εξερευνουν το χωρο, αλλιως ειναι κρυμενα στις πετρες.
Δεν ειναι οτι βιαζομαι και οτι με εχει συνεπαρει το καινουργιο ειδος, απλα δεν βρησκω αυτα που θελω. Να φταντασεις flavus βρηκα μονο στη Θεσσαλονικη, και το συνολικο κοστος ξεπερνα τα 40 ευρω για 4 ψαρια. Μαλλον ειχα συνηθισει στα 3ευρα των γκουραμι ε??? :grin:
Κλεοβουλε οτι καλυτερο μπορουσα να κανω τη δεδομενη στιγμη. Εδω φαινεται μονο το ενα ειδος. Εχουν εξερευνησει τις κρυψωνες, βγαινουν που και που για βολτες μαζι με το αλλο ειδος, αλλα αν δουν καποιον ξανακρυβονται
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag84-giannis_kokkinis-mobile_uploads-20160905_105432_zpse1ofnijn.jpg (http://s1300.photobucket.com/user/Giannis_Kokkinis/media/Mobile%20Uploads/20160905_105432_zpse1ofnijn.jpg.html)
Ανοιξα το φιλτρο σημερα για να προστεσω βιολογικο υλικο. Αυτο που παρατηρησα με σοκαρε. Θυμαστε που σας ελεγα για τη θολουρα οτι δεν εφευγε? Το φιλτρο μεσα ηταν ολο πορτοκαλι νερο, δεν εβλεπες τιποτα. Αφου εβγαλα τα σφουγγαρια και τα καθαρισα, αδειασα ολο το νερο του καδου που ηταν πενταβρωμικο. Ξαναγεμισα τον καδο με ενυδρειακο νερο και το ξαναεβαλα σε λειτουργεια. Ελπιζω τωρα να καθαρισειhttp://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag84-giannis_kokkinis-mobile_uploads-20160906_125244_zpsokxtmocx.jpg (http://s1300.photobucket.com/user/Giannis_Kokkinis/media/Mobile%20Uploads/20160906_125244_zpsokxtmocx.jpg.html)

Tanganyiκας
06-09-16, 13:43
Όντως. .........είχε λίγο βρώμα:smt120:smt120:τώρα θα καθαρίσει

redman
06-09-16, 13:58
Εχω βρει ενα χαρεμι flavus και αλλο ενα acei ngara white tail για νεα μελη στο ενυδρειο.
Πως σας φαινεται?

Κλεόβουλος
06-09-16, 18:57
Δυσκολεύομαι να σε παρακολουθήσω....
έχεις μέσα τώρα τα Metriaclima estherae (τα πορτοκαλί- πόσα είναι?) και τα άλλα που είχες δείξει τα γκρι-ριγέ?

redman
06-09-16, 23:30
Δυσκολεύομαι να σε παρακολουθήσω....
έχεις μέσα τώρα τα Metriaclima estherae (τα πορτοκαλί- πόσα είναι?) και τα άλλα που είχες δείξει τα γκρι-ριγέ?

Kλεοβουλε κανω αρκετες ερωτησεις μαλλον και σας εχω μπερδεψει. Εχω 5 Pseudotropheus Estherae Red Zebra και 4 Metriaclima Zebra Red Top

Κλεόβουλος
07-09-16, 10:36
Kλεοβουλε κανω αρκετες ερωτησεις μαλλον και σας εχω μπερδεψει. Εχω 5 Pseudotropheus Estherae Red Zebra (έχεις Metriaclima estherae- μη τα λες αλλιώς για να είμαστε ακριβείς και 4 Metriaclima Zebra Red Top
Για τα τελευταία σου έχω γράψει πιο πάνω (υβριδίζουν μεταξύ τους,λέω και πάλι). Αν είναι τα γκρι-ριγέ της πρώτης φωτο δεν είναι αυτά που λες και πιθανότατα είναι κάποια υβρίδια (θέλω καθαρές κοντινές φωτο για να καταλάβω).
Πάντως τα φλάβους και τα ασέι μπορούν να συνυπάρξουν κατά τη γνώμη μου με τα M.estherae (αλλά μη βάλεις 4 είδη σ' αυτό το ενυδρείο).

redman
07-09-16, 11:51
Διαβασα οτι και τα Φλαβους και τα ασει ειναι αρκετα ησυχα ψαρια (θελουν φυσικα το χωρο τους κτλ κτλ). Για ποιο λογο να μη προστεσω λοιπον και τα 2 ειδη? Δειχνει "φτωχο" το ενυδρειο...

Κλεόβουλος
07-09-16, 12:01
Το "ήσυχα" στα mbuna είναι σχετικό :)
Χρειάζονται το χώρο τους και πρέπει να πάρεις υπόψη ότι τα ασέι γίνονται πάνω από 15 εκ. και τα φλάβους 13+.
Η γνώμη μου είναι ότι, αν αφαιρέσεις το άγνωστο (για μένα) είδος, όπως είπα πριν
"τα φλάβους και τα ασέι μπορούν να συνυπάρξουν με τα M.estherae" σ' αυτό το ενυδρείο.

redman
07-09-16, 19:28
Σου υποσχομαι οτι με την πρωτη ευκαιρια θα προσπαθησω να ανεβασω οσο πιο καθαρες φωτογραφιες μπορω. Δεν ειναι οτι το αμελω, απλα οποτε με βλεπουν κρυβονται. Ειδικα τα "αγνωστα" που ειναι και πιο ενεργιτικα και δραστηρια. Ασε που εχω και το προβλημα με τη θολουρα. Εχτες να φαντασεις εβαλα σε λειτουργια ενα fluval U4 το οποιο το γεμισα ενυδρειακο βαμβακι για να καθαρισει πιο γρηγορα το νερο απο τη θολουρα.
Προσπαθησα σε ρυθμους κομαντο που κρυβεται απο τους Αμερικανους να μη με παρουν χαμπαρι. Η θολουρα και το ζουμ επιρεασαν ομως τις φωτο...
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag84-giannis_kokkinis-mobile_uploads-20160907_200525_zps0bojlchz.jpg (http://s1300.photobucket.com/user/Giannis_Kokkinis/media/Mobile%20Uploads/20160907_200525_zps0bojlchz.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag84-giannis_kokkinis-mobile_uploads-20160907_200600_zps54z83nrc.jpg (http://s1300.photobucket.com/user/Giannis_Kokkinis/media/Mobile%20Uploads/20160907_200600_zps54z83nrc.jpg.html)

Κλεόβουλος
07-09-16, 19:56
Πολύ θολούρα ρε φίλε. Κάνε και καμιά αλλαγή νερού μήπως βοηθήσει. Είναι περίεργο με το 2080 να μη καθάρισε ακόμη :confused:

Για τα ψάρια, αν οι μαντικές μου ικανότητες λειτουργούν :D,
υποθέτω ότι είναι Metriaclima greshakei (όπως έχω ήδη πει).
Όμορφο ψάρι (το αρσενικό, γιατί τα θηλυκά είναι ψιλοχάλια), γίνεται αρκετά μεγάλο, περιοχικό και κυριαρχικό. Ένα δικό μου ενήλικο αρσενικό, έκανε επιθέσεις ακόμα και στον σωλήνα του φίλτρου. Δεν είναι καλός συγκάτοικος παρά μόνο με εξίσου "ζόρικα" είδη πχ M.auratus. Θα υβριδίσει αργά ή γρήγορα αν βρεθεί μαζί με άλλα Metriaclima ή Pseudotropheus.

Κωστας Malawi
07-09-16, 21:26
μπραβο Γιαννη!!ηρθες στα καταλληλα νερα!!(με το μπολι τι εκανες?γιατι δεν ηρθες?)

redman
07-09-16, 22:09
εκανα μια αλλαγη τωρα στο 30-40%, αντε να δουμε τι θα γινει.μπραβο Γιαννη!!ηρθες στα καταλληλα νερα!!(με το μπολι τι εκανες?γιατι δεν ηρθες?)
Κωστα οπως το ειπες! Εχω πολυ πολυ πολυ δρομο ακομα
Για το μπολυ σου ειχα στειλει , ειδα οτι δεν μου απαντησες και φανταστηκα οτι θα δουλευες. Οποτε βρηκα απο ενα παιδι στο Ιλιον 2 λιτρα στωμενο μακαρονι και το εμπλεξα με το δικο μου

Κωστας Malawi
07-09-16, 22:16
νομιζα οτι σου ειχα στειλει.Σαββατο δεν μπορουσα.θα σου εδινα Κυριακη.τελοσπαντων αφου βρηκες..
τωρα να δουμε πως θα τα πας με τα αφρικανακια!!!:)

egeorgiou
08-09-16, 12:18
Μπόλι έβαλες.
Μετρήσεις έχεις κάνει;
Το 2080 θα έπρεπε να έχει καθαρίσει σε 3-4 ώρες ότι υπήρχε.
Αυτό πρέπει να κοιτάξεις άμεσα.

Περί ψαροσύνθεσης.
Τα zebra που έχεις μέσα θα προσπαθήσουν να ζευγαρώσουν και με το σωλήνα του φίλτρου. Στο 1.20 μήκος τρίτο είδος όταν πλέον όλες οι οικογένειες θα έχουν ωριμάσει και φτάσει σε τελικό μέγεθος θα ζοριστούν.

redman
09-09-16, 08:33
Η αλλαγη νερου βοηθησε τη θολουρα, τωρα ειναι εμφανως πιο καθαρο
Επιπλεον, αν δω και ζοριζονται τα πραγματα, φυσικα και θα δρασω καταλληλα. Αρχικα σε πρωτο βημα σκευτομαι να απομακρυνω τα Metriaclima greshakei
Αυτο για να γινει θα πρεπει να ξεστηθει ολο το ενυδρειο και να αδειασει... Ουτε να το σκευτομαι δε θελω

redman
10-09-16, 14:32
Ενα αλλο θεμα που με απασχολει ειναι ο φωτισμος. Αυτη τη στιγμη το ενυδρειο εχει 4 λαμπες με 2 αυτονομα μπαλαστ. Εχει πανω το πρωτο μια λευκη και μια ροζ και το δευτερο μια λευκη και μια πρασινη. Δε μπορω να πω οτι οπτικα το θεαμα με ξετρελενει. Εχω δει στο youtube που ο φωτισμος τους μπλεδιζει, δινει καλυτυτερη εμφαση στις λεπτομεριες των ψαριων. Θα μπορουσα να βαλω κατι τετοιο ή θα επιρεαζε τα ψαρια?

isidor
13-09-16, 06:14
Και εγώ στο νέο ενυδρείο που φτιάχνω μια μπλε λάμπα ψάχνω.
Την είχα παλαιότερα σε ενα 60λτ και ήταν πολυ ωραία.
Αλλα να ξέρεις πως η μπλε βοηθάει στην άλγη. Αν δεν σου αρέσει η άλγη καλυτερα να την αποφύγεις.

redman
15-09-16, 18:42
Σκευτομουν για εξτρα αναταραξη στην επιφανεια του νερου μηπως εβαζα ενα wavemaker. Θα ηταν υπερβολη λετε?

Κωστας Malawi
15-09-16, 18:44
ποτε δεν ειναι υπερβολη.αν νομιζεις οτι θελει αναταραξη παρε ενα με μαγνητη.

redman
16-09-16, 17:03
Kωστα ειλικρινα δεν εχω ιδεα απο κυκλοφορητες.
Αυτο που εκανα εχτες ηταν να μεγαλωσω το σπρευ μπαρ και το εβαλα οσο πιο ψηλα γινετε. Κανει ενα ηχο σα "ρυακι" αλλα δε με πειραζει. Φανταζομαι οτι θα ειναι μια χαρα τωρα.

redman
19-09-16, 20:09
Kαλησπερα παιδια. Παρατηρωντας οτι το νερο μου δεν ειναι και τοσο crystal clear οπως ειχα συνηθησει με το παλιο ενυδρειο, εχτες αλλαξα την λεπτη στρωση βαμβακιου που ειχα βαλει πανω πανω στο φιλτρο μου με μια πιο παχια στρωση. Βεβαια δεν προσεξα την τοποθετηση του και αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να μου βουλωσει την μια απο τις 2 σωληνα υποδοχης απο το 2080 μου. Το καταλαβα απο τη ροη, η οποια ειχε μειωθει αισθητα. Ανοιξα το φιλτρο και εφτιαξα το βαμβακι και ολα κομπλε. Το προβλημα υπηρχε για διαστημε περιπου 9 ωρων.
Αφου ανοιξαν τα φωτα, παρατηρησα οτι τα τζαμια του ενυδρειου ειχαν αρχησει να μαζευουν κατι σαν αλγη. Το νερο μεσα ειχε μικροσωματιδια. Φυδικα η ροη μου ειναι κανονικη, με εντονη αναταραξη στην επιφανεια. Γενικα το νερο ειναι σαν θολο, δεν ξερω πως ακριβως να το χαρακτηρισω. Σας δειχνω καποιες φωτογραφιες να καταλαβετε τι εννοω. http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag84-giannis_kokkinis-mobile_uploads-20160919_203928_zps8gadolmy.jpg (http://s1300.photobucket.com/user/Giannis_Kokkinis/media/Mobile%20Uploads/20160919_203928_zps8gadolmy.jpg.html) http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag84-giannis_kokkinis-mobile_uploads-20160919_203933_zpsc7mx7wa8.jpg (http://s1300.photobucket.com/user/Giannis_Kokkinis/media/Mobile%20Uploads/20160919_203933_zpsc7mx7wa8.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag84-giannis_kokkinis-mobile_uploads-20160919_204028_zpsvlowhsmm.jpg (http://s1300.photobucket.com/user/Giannis_Kokkinis/media/Mobile%20Uploads/20160919_204028_zpsvlowhsmm.jpg.html)

redman
22-09-16, 17:42
Δε βλεπω απαντησεις!!!
Βρε με ξεχασατε?

Κλεόβουλος
22-09-16, 17:54
Εσύ μας ξέχασες :D
Καθάρισε το νερό?
Καθάρισε καλά το προφίλτρο και άλλαξε το ενυδρειακό βαμβάκι.
Μετρήσεις έκανες?
Έχεις βάλει μέσα τα ψάρια?
Αυτό στα τζάμια πρέπει να είναι διατομική άλγη που θα φύγει μόνη της.

redman
22-09-16, 22:41
Κλεοβουλε δε σας ξεχασα, ισα ισα που ανεβασα φωτογραφιες για το προβλημα που ειχα αλλα δεν πηρα καποια απαντηση.
Μετα απο 1-2 μερες καθαρισε το τοπιο, καθαρισα και τα τζαμια. Εχεις να μου προτινεις καποιο τροπο που να μην γδερνω το τζαμι στο καθαρισμα? Χρησιμοποιουσα τηλεκαρτα, αλλα ειναι μεγαλο το ενυδρειο και με "κουραζει"
Μετρησεις ακομα δεν εχω κανει, ηταν ισως το πρωτο που επρεπε να αγορασω πριν τα ψαρια, το ξερω. Ομως δεδομενου οτι το νερο της Αθηνας ειναι οτι πρεπει για κιχλιδες και οτι υπερ-φιλτρενω το νερο με το γεματο απο βιολογικο 2080 επαναπαυτηκα. Τωρα πλεον σιγουρευτηκα γιατι βλεπω τα ψαρια μου οτι ειναι μια χαρα δραστηρια.
Εχω προστεσει λοιπον ενα χαρεμι απο Φλαβους,Acei Ngra white tail και επεσαν στα χερια μου και ενα κοπαδι Mangano. Γενικα εχει παρει πολυ ομορφους χρωματισμους το ενυδρειο. Το μονο που μενει ειναι να βρω και αλλες φεγγαροπετρες να δημιουργησω και αλλες σπηλιες για το μελλον. Μεχρι στιγμης ουτε ενας τσακωμος, τουλαχιστον οσο τα παρατηρω εγω. Οι κρυψωνες που εχω κανει λογικα θα βοηθουν πολυ σε αυτο.

Κλεόβουλος
23-09-16, 07:49
Μ' ένα μαλακό σφουγγάρι (κι ένα κομμάτι μπλε απ' αυτά που βάζουμε στο φίλτρο κάνει) καθαρίζεις άνετα τα τζάμια.
Μετρήσεις να κάνεις και τάιζε λίγο στην αρχή.

Εχω προστεσει λοιπον ενα χαρεμι απο Φλαβους,Acei Ngra white tail και επεσαν στα χερια μου και ενα κοπαδι Mangano.
Όλα αυτά συν τα άλλα που είχες?

redman
23-09-16, 08:27
Ναι. Θυμαμαι τη συμβουλη που μου ειχες δωσει. Θελω να βγαλω αυτα που ειχαμε πει απο την ψαροσυνθεση. Απλα θα το κανω οταν βρω τις φεγγαροπετρες. Το πολυ μεσα σε ενα μηνα υπολογιζω να τις εχω βρει, αν οχι σε περιπου ενα μηνα θα παω στον Ερμη να παρω απο εκει.
Απλα δε μπορω να το ξεστηνω, να τα πιασω, να το στησω και μετα να πρεπει να ξανακανω το hardscape απο την αρχη για να προστεσω τις νεες πετρες. Θα το κανω μια και καλη!

redman
28-09-16, 16:20
Εχτες παρατηρησα με μεγαλη χαρα οτι ο αρσενικος Φλαβους ειναι βγαλει τα πιο εντονα χρωματα που ειχε ποτε μεχρι στιγμης. Ειχε ανοιξει ολα του τα πτερυγια και ηταν πραγματικα πανεμορφος. Το βραδυ που τα παρατηρουσα μετα το διαβασμα ειδα οτι πηγαινε κοντα στη μια απο τις θηλυκες και "ετρεμε", λες και ηταν σε κατασταση δονησης. Ειναι αυτο δειγμα οτι αναπαραγωνταν?

Κλεόβουλος
28-09-16, 17:22
Ειναι αυτο δειγμα οτι αναπαραγωνταν?
Αυτός θέλει. Αν συμφωνήσει και η κυρία θα δεις κάτι παρόμοιο https://www.youtube.com/watch?v=ejMsnyHbyzE

redman
28-09-16, 22:28
Αυτός θέλει. Αν συμφωνήσει και η κυρία θα δεις κάτι παρόμοιο https://www.youtube.com/watch?v=ejMsnyHbyzE

καταλαβα!

Κλεοβουλε για να βγαλω ενα ψαρι απο το ενυδρειο , περα απο το να το ξεστησω, πως αλλιως μπορω να το κανω?

Κλεόβουλος
29-09-16, 08:17
Δεν είναι πολύ εύκολο.
Θέλει τύχη, ευλυγισία, ταχύτητα, υπομονή. Με μιά απόχη κατευθύνεις σιγά σιγά το ψάρι σε μια δεύτερη.
Αν θέλουμε να βγάλουμε ένα κυνηγημένο/χτυπημένο ψάρι συνήθως είναι πιο εύκολο γιατί θα είναι απομακρυσμένο σε καμιά επάνω γωνία.
Ένας άλλος τρόπος είναι να το βρεις μισοκοιμισμένο 1-2 ώρες αφού έχουν σβήσει τα φώτα και να το πετύχεις έξω απ' τις πέτρες.
Έχεις γερά νεύρα? :D

redman
29-09-16, 13:48
Νευρα εχω γερα! Αλλα με τοσες πετρες δεν γινεται τιποτα. Θελει ξεστησιμο απο οτι καταλαβαινω!
Ο αρσενικος Φλαβους παλι εκανε "τα δικα του" σε μια θηλυκια. Δεν ειδα ομως ανταποκριση και απο μερους της

redman
30-09-16, 19:46
Εχουμε εξεληξεις. Τα φλαβους κανουν αγαπουλες!

Κωστας Malawi
30-09-16, 21:08
εκατσε τελικα η θηλυκια??:D

redman
01-10-16, 00:12
Ναι Κωστα! Την ειδα και εκανε κυκλους γυρω του. Πως θα καταλαβω αν οντως ειναι μπουκωμενη? Δεν θα τρωει?

Κλεόβουλος
01-10-16, 07:10
Δεν θα τρώει και το σαγόνι της θα είναι έτσι
http://aquamarin-vrn.ru/wp-content/uploads/2011/06/144.jpg

redman
01-10-16, 08:47
εχω κρατησει ημερομηνιες, αντε και να δουμε.
Εχετε να μου προτεινετε καποιο καλο κυκλοφορητη για τα λιτρα μου για εξτρα αναταραξη? Κατα προτιμηση με μαγνητη.

isidor
01-10-16, 10:22
Εγώ εχω αυτόν και ειμαι πολυ ευχαριστημένος.
http://www.aquavivere.gr/eksoplismos/kukloforites/kukloforitis-sun-jvp-100-magnet

redman
01-10-16, 17:00
Σκευτηκα ενα τροπο να απομακρυνονται τα ψαρια απο το ενυδρειο. Αδειαζεις αρκετα το νερο. Ξεστηνεις το μισο ενυδρειο και οχι ολο, δηλαδη η μια απο τις δυο πλευρες να ειναι αδειες. Εχεις αγορασει ενα πλεξι, το οποιο θα το χρησιμοποιησεις σαν χωρισμα καθετο. Προσπαθεις να απομακρυνεις το ψαρι που επιθυμεις απο τις πετρες και να το πας στα "ανοικτα" του ενυδρειου σου (αυτο θελει υπομονη). Οταν παει, κατεβαζεις αμεσως το χωρισμα, και σιγα σιγα συγκλινεις το χωρισμα προς το τσαμι. Απο κει και περα η αποχη θα δουλεψει με ποσοστα επιτυχιας 100%.
Πως σας φαινεται?

DEXFISH
02-10-16, 08:35
Σκευτηκα ενα τροπο να απομακρυνονται τα ψαρια απο το ενυδρειο. Αδειαζεις αρκετα το νερο. Ξεστηνεις το μισο ενυδρειο και οχι ολο, δηλαδη η μια απο τις δυο πλευρες να ειναι αδειες. Εχεις αγορασει ενα πλεξι, το οποιο θα το χρησιμοποιησεις σαν χωρισμα καθετο. Προσπαθεις να απομακρυνεις το ψαρι που επιθυμεις απο τις πετρες και να το πας στα "ανοικτα" του ενυδρειου σου (αυτο θελει υπομονη). Οταν παει, κατεβαζεις αμεσως το χωρισμα, και σιγα σιγα συγκλινεις το χωρισμα προς το τσαμι. Απο κει και περα η αποχη θα δουλεψει με ποσοστα επιτυχιας 100%.
Πως σας φαινεται?

Στο περίπου αυτό έκανα μια φορά για να βγάλω 2 μπουκωμένες.
-Έχω ένα δίχτυ από πατάτες με βεντούζες.
-Ανοίγω καπάκι και βάζω το δίχτυ αλλά ταυτόχρονα βλέπω πού πήγε το ψάρι που θέλω.
-Συγκλίνω το δίχτυ και το κολλάω όσο πιο κοντά του.
-Ξεστήνω τις πέτρες γύρω του όσο χρειάζεται.
-πιάνω το ψάρι σχετικά εύκολα με την απόχη.

Πάλι μπελάς είναι βέβαια

redman
06-10-16, 09:19
Παιδια καλημερα. Προσπαθω να λειτουργησω το ενυδρειο στον "αυτοματο" γιατι προτιμω να πειραματιστω τωρα παρα οταν θα ερθει η ωρα να γυφω απο το σπιτι για πχ μια βδομαδα.
Εχουμε και λεμε λοιπον. Η παλια ταιστρα που ειχα παρατηρισα πως τα επαιξε. Πηρα λοιπον μια αλλη, την Juwel την μεγαλυτερη που υπαρχει. Παρατηρω ομως οτι η εγκοπη που εχει για να πεφτει το φαι ειναι μικρη για το δικο μου ενυδρειο. Το ιδιο μικρο ειναι και το πλαστηκο που βαζεις μεσα την τροφη, δε ξερω ποσο θα διαρκεσει. Αυτο που εκανα για να πεφτει παραπανω τροφη ειναι να βγαλω εντελως τον "μετρητη τροφης" (αυτο το πορτακι που το κανεις αριστερα δεξια για να υπολογισεις ποση τροφη θα πεσει). Αυτο αυξησε κατα λιγο την ποσοτητα ομολογω. Σκευτομαι πως μπορω να κρατησω τον μηχανισμο της ταιστρας αλλα να προσπαθησω να φτιαξω μια πατεντα για τον αποθηκευτικο χωρο της τροφης, ωστε να χωρα περισσοτερη.
Ειχε κανεις καμια παρομοια εμπειρια?

Τάκης
06-10-16, 10:28
αν είναι να λείψεις μέχρι μια εβδομάδα να μη ταίσεις, δεν παθαίνουν τίποτα,
ή να ταίζεις ελάχιστα, άρα βάλε το πορτάκι και ασε να πέφτει λίγη τροφή,
και ας είναι πιο λίγη από όσο τους δίνεις εσύ

redman
06-10-16, 23:24
Τακη δηλαδη προτινεις 1 βδομαδα χωρις φαι? Η εστω και 3 μερες χωρις φαι?

Τάκης
07-10-16, 07:07
ναι βρε συ, δεν παθαίνουν τίποτα,
τάισε λίγο παραπάνω τη προηγούμενη εβδομάδα,
κάνεις μια καλή αλλαγή και φεύγεις,
για 3 ημέρες δεν το συζητάω, δεν κάνεις τίποτα.

Κλεόβουλος
07-10-16, 07:32
Ενήλικα και νεαρά ψάρια σε ώριμο ενυδρείο δεν έχουν κανένα πρόβλημα για μια βδομάδα αν κάνεις ότι είπε ο Τάκης.

Nikos3
07-10-16, 07:42
Να σας ρωτήσω και εγώ!!! Επειδή θέλω να φτιάξω ένα νταμάρι 250 - 300 λίτρα εδώ και αρκετό καιρό αλλά κολλάω στις συχνές απουσίες μου από το σπίτι. Μπορεί να βρεθεί μια ρουτίνα ώστε να μην επηρεαστούν τα ψάρια σε απουσία 10 - 15 ημερών; Επιπλέον απαιτείται πολύς χρόνος ενασχόλησης κάθε μέρα; Ευχαριστώ.

redman
20-10-16, 18:55
Επανερχομαστε με νεο "προβλημα". Το ονομα του, ΑΛΓΗ!
Ενω εχω πολυ λιγες ωρες τα φωτα ανοιχτα, μολισ 5.30 ωρες τη μερα, εμφανηστηκε αλγη πανω στις πετρες. Προς στιγμης εχω αποφασησει να βγαζω μια μια τις πετρες και να τις καθαριζω. Καποια προταση?

KostasGR
20-10-16, 19:03
Η άλγη δίνει μια φυσικότητα στη σύνθεσή σου, είναι πολλή σε σημείο που να είναι αντιαισθητική;

redman
20-10-16, 19:58
εε απο κει που οι πετρες ηταν στο χρωμα του φεγγαριου, εχουν πρασινισει.

Κωστας Malawi
20-10-16, 20:42
Ασε μας ρε Γιαννη που δε σου αρεσουν οι πρασινες πετρες!!αλλοι παρακαλανε να τους γινουν ετσι...

redman
20-10-16, 21:48
ΧΑΧΑ!!!

Κλεόβουλος
21-10-16, 08:31
φωτο δεν βλέπω :rolleyes:

redman
22-10-16, 10:18
Αμεσως Κλεοβουλε! Δες χαρακτηριστικα τις καθαισμενες πετρες, και δες και τις "λερωμενες" http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag84-giannis_kokkinis-mobile_uploads-20161022_110633_zpskeqg87g6.jpg (http://s1300.photobucket.com/user/Giannis_Kokkinis/media/Mobile%20Uploads/20161022_110633_zpskeqg87g6.jpg.html)

Κλεόβουλος
22-10-16, 18:37
για καφέ διατομική την βλέπω....μη τρελαίνεσαι :p....αυτή φεύγει μόνη της.

egeorgiou
22-10-16, 19:29
Η άλγη πάνω στις πέτρες είναι και τροφή για τα ψάρια στα αφρικάνικα ...

repfar
31-10-16, 22:51
1.αφού οι πέτρες δεν επαρκούν για 2 όγκους θα έλεγα να φτιάξεις έναν στην μια άκρη και να σβήνει σαν κατολίσθηση. Σήκωσε τον όσο μπορείς φροντίζοντας παράλληλα να φτιάχνεις τρύπες/κρυψώνες για τα ψάρια.
Με 2 όγκους έχεις περισσότερες διαθέσιμες κρυψώνες για τα ψάρια και 2 απομακρυσμένες περιοχές για να ορίσουν τις περιοχές τους οι αρσενικοί (μιλάμε για πετρόψαρα mbuna που υποθέτω ότι θα προτιμήσεις).
2.πάνω στο γυαλί στον πάτο βάλε πρώτα αν θέλεις για ασφάλεια ένα φύλλο φελιζόλ dow (εγώ δεν βάζω). Μετά τοποθέτησε τις πέτρες και μετά την άμμο που θα "δέσει" το οικοδόμημα.
3.αν έχουν άλγη, για να απαλλαχθείς άφησε τες σ' ένα κουβά με χλωρίνη (απλή χωρίς πρόσθετα) και τρίψε καλά μ' ένα σκληρό σφουγγάρι να καθαρίσουν. Μετά καλό ξέπλυμα.
4.απάντησα πιο πάνω
Το φελιζόλ δεν σαπίζει μέσα στο νερό άμα μείνει πολύ καιρό ?

Κλεόβουλος
01-11-16, 08:57
Το φελιζόλ δεν σαπίζει μέσα στο νερό άμα μείνει πολύ καιρό ?
Το dow όχι.
Ωστόσο πρέπει να πω (αν και δεν το έχω σίγουρο) ότι έχει αναφερθεί
από τον KostasG. (αν βρω το λινκ θα το βάλω) ότι μπορεί να απελευθερώσει
μακροπρόθεσμα, επιβλαβείς ενώσεις στο νερό.

repfar
01-11-16, 11:17
Το dow όχι.
Ωστόσο πρέπει να πω (αν και δεν το έχω σίγουρο) ότι έχει αναφερθεί
από τον KostasG. (αν βρω το λινκ θα το βάλω) ότι μπορεί να απελευθερώσει
μακροπρόθεσμα, επιβλαβείς ενώσεις στο νερό.

Το βάζουμε για να μην γλιστρησουν οι πετρες ? Για να μη σπάσει το τζάμι? Εννοω το βαζουμε γενικά για λόγους ασφαλείας ?

Κλεόβουλος
01-11-16, 11:24
Ναι για λόγος ασφάλειας. Για να μην είναι οι πέτρες σε επαφή με το γυαλί.
Άλλοι βάζουν eggcrate http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=80480

repfar
02-11-16, 10:52
Δυσκολο για jumbo. Υπάρχει πιθανοτητα να το βρω σε μαγαζί με οικοδομικα υλικά, εργαλεια κτλ ?

Κλεόβουλος
02-11-16, 11:06
Και σε μαγαζί με ηλεκτρολογικά βρίσκεις (πλέγμα οροφής νομίζω το λένε αυτοί)

repfar
02-11-16, 11:07
Σε ευχαριστω Κλεόβουλε !! Την καλημέρα μου..
Βασίλης

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κλεόβουλος
02-11-16, 11:14
Καλημέρα Βασίλη.
Μην είσαι τσιγγούνης.....βάζε φωτο να βλέπουμε την εξέλιξη :)

repfar
02-11-16, 11:16
Δεν μου εχει ερθει ακομη τιποτα Κλεοβουλε. Πριν λιγο μου ηρθε mail οτι το πακετο (ενυδρεια βασεις φιλτρα κτλ) φορτωθηκε στη μεταφορικη στη Θεσσαλονικη. Λογικα Παρασκευη -Σαββατο θα παραλάβω!

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κλεόβουλος
02-11-16, 11:19
Με το καλό τότε ;)

redman
16-11-16, 00:26
Ανανεωνω το θεμα. Σας εχω αφησει πισω σε ενημερωση, αλλα με το μεταπτυχιακο δε προλαβαινω τιποτα
Οπως σας ειχα πει, τα φλαβους κανανε " αγαπουλες" και μετα απο αρκετες μερες η θηλυκια "εφτυσε" τα μικρα! Το καταλαβα οταν την ειδα να ερχεται για φαι, λεω αυτη στανταρ τα εφτυσε. Οντως, με προσεκτικη παρατηρηση αναμεσα σε τοσες πετρες ειδα 2 μικρα!
Στο σημερινο βραδυνο ταισμα αφου ταισα τα μεγαλα ετριψα καλα λιγη τροφη και εριξα αναμεσα στις πετρες, με την ελπιδα οτι θα φανε τα μικρα. Παρατηρησα ομως οτι ετσι προσελκυσα τα μεγαλα κοντα στις πετρες που ειναι και οι κρυψωνες των νεογεννητων. Τι προτεινετε να κανω για να τα ταιζω "με ασφαλεια"?

Κλεόβουλος
16-11-16, 09:06
Καλώς τα δέχτηκες!
Φρόντισε να καλοταΐζεις τα μεγάλα και ρίχνε και τριμμένη τροφή για τα μικρά.
Θα βρουν τρόπο να τραφούν, μην ανησυχείς ;)

redman
16-11-16, 17:58
Παρατηρησα επεισης κατι σαν μαυρα στιγματα στο σαγονι της θηλυκιας που γεννησε, σαν να εχει 3-4 μαυρες "κυλιδες" στο κατω μερος της κατω γναθου. Συμπτωματα της γεννας?

Κωστας Malawi
16-11-16, 20:42
ε βαλε ρε Γιαννη μια φωτογραφια να καταλαβουμε!!:)

redman
17-11-16, 01:24
ναι Κωστα, θα βαλω αυριο με το καλο.
Σημερα πριν καμια ωρα ειχαμε αλλα ντραβαλα. Πηγα να αλλαξω το βαμβακι στο φιλτρο και βρηκα μεσα κατα τυχη ενα απο τα νεογεννητα Φλαβους. Πολυ πιθανο να πεταξα και κανενα μαζι με το βαμβακι....

Κλεόβουλος
17-11-16, 07:10
Βάλε ένα προφίλτρο στην είσοδο https://www.eheim.com/en_GB/products/accessories/installation_prefilter
ή τέτοιο σφουγγαράκι που εμένα με βόλευε https://www.eheim.com/en_GB/products/filter-media/filter-cartridges/powerLine_200_filter-cartridges

redman
18-11-16, 00:47
το photobucket δεν με αφηνει για καποιο λογο να ανεβασω φωτογραφιες....

redman
19-11-16, 20:44
Ενω την μερα που τα "εφτυσε" ειδα δυο ψαρακια, τις μερες αυτες δεν βλεπω κανενα. Οποτε υπαρχουν 2 ενδεχομενα. Ειτε τα εφαγαν, ειτε εχουν κρυφτει πολυ καλα.
Το θεμα μου ειναι το εξης. Πως θα ξερω να ριχνω τριμμενη τροφη για τα μικρα, αν δε τα βλεπω? Εννοω, οτι αν τα εχουν φαει, τοτε η τριμμενη παει ασκοπως και απλα αυξανει τους ρυπους στο ενυδρειο.

Κλεόβουλος
19-11-16, 20:48
Συνέχισε να ρίχνεις τροφή (η ελπίδα πεθαίνει τελευταία :))
και μην αμελείς τις αλλαγές νερού.

redman
21-11-16, 22:54
Αυξησα τις αλλαγες απο μια καθε βδομαδα στις 1 σε καθε 5 μερες.
Εντωμεταξυ, ειδα σημερα τα φλαβους παλι να κανουν τα δικα τους!
Στη θηλυκια το γεννετικο τις οργανο ηταν σα φουσκομενο,και το αρσενικο ειχε παρει τα πιο εντονα χρωματα του, μαλλον δειγμα οτι θα εχουμε κιαλλες γεννες.

redman
05-12-16, 14:07
Exoυμε χαρουμενα! Σημερα καθως τα ταιζα, ξεπεταχτηκε απο ενα βραχο ενα μικρο κεφαλακι. Αυτο σημαινει οτι επιβιωσαν καποια ψαρακια απο τη γεννα!
https://s25.postimg.org/tf0u3v9cr/15301111_1051958494906318_999325049_n.jpg (https://postimg.org/image/tf0u3v9cr/)

tsantos
09-12-16, 08:54
Βαλε βρε Χριστιανε καμια φωτο,μας αρεσει το μπανιστηρι!!!:grin:Να σου ζησουν!!!
Καλημερα.

redman
11-12-16, 19:21
Βαλε βρε Χριστιανε καμια φωτο,μας αρεσει το μπανιστηρι!!!:grin:Να σου ζησουν!!!
Καλημερα.

δες στο τελευταιο μου σχολιο, εχω βαλει φωτογραφια, πατα πανω και θα στην ανοιξει!!
επεισης ειχα μια υποψια οτι η θηλυκια μου Mangano ηταν μπουκωμενη. Ειχε αδυνατησει και διεκρινα διαφορα στο προγουλι της. Σημερα παρατηρησα οτι ειχε "πιασει" μια περιοχη και οποιο ψαρι πλησιαζε το κυνηγαγε. Μαλλον τα πεταξε. Θα δω αν τρωει πλεον και θα το επιβεβαιωσω!

redman
18-12-16, 22:57
Καλησπερα και παλι στην παρεα.
Θελω να μοιραστω μαζι σας την χαρα που εχω αυτο τον καιρο για το ενυδρειο μου! Η ζωη κυλα υπεροχα, εχουμε γεννες, μικρα να κρυβονται μεσα στα βραχια και τις τρυπες απο τις φεγγαροπετρες, τα μεγαλα απο το πολυ ταισμα εχουν γινει "του τηγανιου" και γενικα νιωθω περιφανος για το δημιουργημα μας! Και λεω μας, γιατι αν δεν εισασταν εσεις παιδια ολα αυτα τα χρονια να μου μαθαινετε τα λαθη μου, δε θα ειχα φτασει ποτε ως εδω!
Σας ευχαριστω για ολα!

Κλεόβουλος
19-12-16, 08:55
Μπράβο Γιάννη!
Άντε τώρα κάνε μια κανονική παρουσίαση http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42399
και μη τσιγκουνεύεσαι τις φωτο :p

redman
19-12-16, 09:46
Εγινε, με την πρωτη ευκαιρια θα κανω την κανονικη παρουσιαση!

redman
22-01-17, 23:45
παιδια εχουμε προβλημα.
Σημερα που πηγα να αλλαξω το βαμβακι απο το φιλτρο (θυμηζω eheim 2080) πηγε να γινει ζημια. Τι εννοω? Καθως πιεζα το κοκκινο κλιπ για να ξεκουμπωσω τους σωληνες, ενιωσα ενα 'κρακ". Αμεσως σταματησα να πιεζω και εξεταζοντας προσεκτικα το κλιπ ειδα οτι εχει μια μικρη ρογμη. Για να δειτε τι εννοω με τον ορο "κλιπ" για οποιον δε ξερει το φιλτρο δειτε εδω http://www.aquavivere.gr/eksoplismos/exwterika-filtra/eheim-professionell-3-2080 Ακομα δεν εχει σπασει, αλλα αμα το πιεσω σιγουρα δε θα αντεξει.
Κοιταξα εδω https://www.pet4u.gr/and--professionel-1200xl-1200xlt-2080-2180.html για ανταλακτηκα, αλλα δεν βρηκα για το κλιπ.
Τι μπορουμε να κανουμε;

Κλεόβουλος
23-01-17, 08:38
ωχ...νομίζω δεν υπάρχει ανταλλακτικό (όλη η κεφαλή πάει μαζί).
Το φίλτρο έχει εγγύηση?
Άν όχι, επιχειρείς να το κολλήσεις με κυανοακριλική (μάλλον).
Άνοιξε ένα θέμα στα Diy μήπως κάποιος μάστορας έχει καλύτερη πρόταση για κόλλα.

redman
23-01-17, 09:21
μου εκανες την καρδια περιοβολι πρωι πρωι....

redman
01-05-17, 23:52
Kαλησπερα παιδια
Ειναι υπερβολη να βαλω ενα wavemaker?
Θυμιζω οτι το ενυδρειο ειναι 1.20 μηκος, 360 λιτρα, τρεχει με το 2080 και ενα μικρο Astro 600λ/ω σα βοηθητικο, εχει μεσα μονο σφουγγαρια και βαμβακι.
Εχω βρει αυτο https://www.youtube.com/watch?v=rv-Dz5xK6s8
Ειναι 2 κεφαλες, με συνολικα 6000 λ/ω κυκλοφορια.

fantomas
02-05-17, 06:32
καλημερα, στα αυτια μου ακουγετε υπερβολη αλλα επειδη τα εχω δει live ειναι οτι καλυτερο ως προς την αναταραξη/ροη, θα τα επαιρνα και αν εβλεπα οτι παραγινεται θα πειραζα τις φτερωτες

οσο για το φιλτρο να ξερεις αναταλακτικα υπαρχουν, απο εκει που το αγορασες ή απο την επισημη αντιπρωσοπεια ζητησε να σου φερουν το κομματι που θελεις http://www.aquatics-online.co.uk/bigpics/eheimparts_2080.htm

Κλεόβουλος
02-05-17, 07:59
Kαλησπερα παιδια
Ειναι υπερβολη να βαλω ενα wavemaker?
Θυμιζω οτι το ενυδρειο ειναι 1.20 μηκος, 360 λιτρα, τρεχει με το 2080 και ενα μικρο Astro 600λ/ω σα βοηθητικο, εχει μεσα μονο σφουγγαρια και βαμβακι.
Εχω βρει αυτο https://www.youtube.com/watch?v=rv-Dz5xK6s8
Ειναι 2 κεφαλες, με συνολικα 6000 λ/ω κυκλοφορια.
Κατά τη γνώμη μου δεν είναι απαραίτητος ο κυκλοφορητής αλλά κακό δεν θα κάνει ;)
Πες μας και πως διόρθωσες το σπάσιμο στο κουμπί του φίλτρου.
......
οσο για το φιλτρο να ξερεις αναταλακτικα υπαρχουν, απο εκει που το αγορασες ή απο την επισημη αντιπρωσοπεια ζητησε να σου φερουν το κομματι που θελεις http://www.aquatics-online.co.uk/bigpics/eheimparts_2080.htm
ανταλλακτικό για το κουμπί που απελευθερώνει τους σωλήνες πάνω από την κεφαλή δεν υπάρχει ούτε στο site που έβαλες :(

redman
02-05-17, 08:16
Κλεοβουλε το ανταλακτικο δεν το βρηκα ουτε και εγω, ακομα περιμενω να με παρουν τηλεφωνο απο την αντιπροσωπια...
Πλεον το ανοιγω μια φορα το διμηνο, και με πολυ λεπτες χειρουργικες κινησεις.
Για αυτο εβαλα και το μικρο το Αστρο, για να πειραζω αυτο πιο πολυ σε οτι εχει να κανει με βαμβακια και σφουγγαρια

Κλεόβουλος
02-05-17, 08:34
Βάλε ένα προφίλτρο https://www.eheim.com/en_GB/products/accessories/installation_prefilter
ή ένα κομμάτι σφουγγάρι στην είσοδο
και μην ανοιγοκλείνεις το φίλτρο τόσο συχνά τουλάχιστον μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.
Εγώ είχα κάνει και πάνω από χρόνο να το ανοίξω και δούλευε απροβλημάτιστα ;)

redman
03-05-17, 16:57
ναι εκει κατεληξα και εγω.
Πολυ πιο ευκολη η αλλαγη στο προφιλτρο.
Ανοιγμα πλεον καθε 4-5μηνο για καθαρισμα του βιολογικου υλικου

redman
05-05-17, 15:18
Tωρα που πιανουν οι ζεστες σιγα σιγα, ηρθε καιρος να στησω τον STC
Εχω λοιπον καποιες ερωτησουλες.
Σκευτομαι να παω πρακτικερ για να παρω την βαση για τα ανεμιστηρακια. Να παρω καποιο συγκεκριμενο υλικο; Σκευτομουν το πλεξι για να μην εχω προβληματα με την υγρασια και τους υδρατμους, αλλα δεν ξερω πως θα το κοψω γιατι δεν εχω τροχο στην Αθηνα. Τι παχος πρεπει να ειναι η βαση;

Κλεόβουλος
05-05-17, 17:37
Εγώ από κατασκευές είμαι σκράπας :cool: αλλά δες την δουλειά του Σπύρου http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25558 κάνε και μια αναζήτηση στα diy ή άνοιξε ένα θέμα εκεί και θα βρεις απαντήσεις ;)

redman
05-05-17, 18:54
Tην εχω δει την κατασκευη και αυτη εχω σαν οδηγο. Απλα ο Σπυρος χρησιμοποιει το καπακι, εγω δε θελω να το τρυπησω οποτε θα βαλω ενα εφεδρικο καπακι. Και δε ξερω τι υλικο θα ηταν προτιμοτερο να βαλω

Κλεόβουλος
05-05-17, 19:06
Και πλέξι μπορείς να βάλεις αλλά και πολυκαρβονικό που είναι πιο ανθεκτικό στα σκεβρώματα http://www.skroutz.gr/c/1179/diafora_domika_ylika.html?keyphrase=%CF%80%CE%BF%C E%BB%CF%85%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE% BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1+%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B 1

redman
05-05-17, 23:18
Το μηκος του ενυδρειου ειναι 1.20.
Αρα αναγκαστικα θα πρεπει. αν παω για πλεξι,να παρω ενα τετοιο φυλλο. 34 ευρω ειναι αρκετα χρηματα. https://www.leroymerlin.gr/gr/xuleia/guali-kathreptis-plexiglas/plexiglas/akruliko-fullo-p102xm152-cm-pahous-3mm-61694325/
μαλλον θα παω σε κοντρα πλακε θαλασσης.

kosmas
06-05-17, 09:47
Καλημερα! Αν το καπακι του ενυδρειου εχει φλαπς μπορεις να παρεις τις διαστασεις ενος και να πας να σου κοψουν οσο χρειαζεσαι π.χ. 120Χ12.Εδωhttp://www.plexiglasscenter.gr/
Τιμες δεν ξερω αλλα παρε ενα τηλ. να ρωτησεις

redman
06-05-17, 14:47
ευχαριστω για την πληροφορια.
επειδη δεν εχω δουλεψει ποτε με τετοιο υλικο, θα μπορω να το κοψω για να βαλω τα ανεμηστιρακια?

fantomas
07-05-17, 09:18
καλημερα,καλη κυριακη σε ολους, για τσεκαρε και αυτη την κατασκευη αφου εχει φλαπ το ενυδρειο σου, http://kataskeyazw.blogspot.gr/2014/04/fan-flap.html

κι εγω θελω να φτιαξω την ψυξη/θερμανση μου,να δουλευει ηλεκτρονικα( αν κρινω απο τις τωρινες θερμοκρασιες θα εχουμε φουλ ζεστη!!!!)

εμενα το καπακι ειναι diy ξυλινο και θα το τρυπησω χωρις τυψεις οποτε δν θα εχω θεμα, αλλα περυσι το καλοκαιρι τα ανεμιστηρακια τα ειχα κρεμασει στο πορτακι που εχει το καπακι σε μηκος που να μου μενει χωρος για να ταιζω, τα ειχα στηριξει σε inoχ λαμακια και τα εβγαζα/εβαζα οποτε ηθελα, (βεβαια εχω παντα ανοιχτο το πορτακι απο το καπακι),φετος λεω να αξιωθω και να κανω πιο μονιμη κατασκευη τωρα που εχω πλεονασμα χωρου στο καπακι μιας και θα ξηλωθει και η μια λαμπα αφου το φυτεμενο μας τελειωσε ανεπιστρεπτη ( κιχλιδες rules;))

DEXFISH
07-05-17, 10:17
Κάνε το με τέτοιο τρόπο ώστε το φθινόπωρο να μπορείς να τα βγάζεις και να μπαίνει εκεί ένα "καπάκι".
Εγώ τα έβαλα σε λειτουργία πριν 5-6 μέρες. Εδώ και 2 μέρες δεν χρειάστηκε να ανάψουν ούτε τα ανεμιστηράκια (έχουμε πάλι δροσούλα) ούτε οι θερμαντήρες. Αλλά σε πολύ λίγες θα είναι απαραίτητα.

redman
08-05-17, 00:15
Ετσι θα το κανω, θα ακολουθησω την "συνταγη" του Σπυρου.
Εχω ρωτησει 3 φορες αν το πλεξι θα ειναι ευκολο στη χρηση και δε μου εχει απαντησει κανεις!!!!

Κλεόβουλος
09-05-17, 07:10
Εχω ρωτησει 3 φορες αν το πλεξι θα ειναι ευκολο στη χρηση και δε μου εχει απαντησει κανεις!!!!
εύκολο είναι, αν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία να το κόψεις/κολλήσεις κλπ ;)

Τάκης
09-05-17, 15:10
Ετσι θα το κανω, θα ακολουθησω την "συνταγη" του Σπυρου.
Βρε Γιάννη τόσες κατασκευές έχω δείξει,
όπως είπε και ο Κλεοβουλος, αν έχεις μερικά απαραίτητα εργαλεία είναι πολύ εύκολο
ριξε μια ματια εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74654
Η καλύτερη λύση είναι αυτή που είπε ο Κοσμάς,
μετράς το φλαπ, πας στον Σπακουρη, και σου κόβει το κομματι που θες ,
με ποτηροτρύπανο ανοιγεις τις τρύπες, 8αρες μάλλον γιατί μεγαλύτερο ανεμιστηρακι δεν χωράει.
δες μια πρόταση
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-flap_zpsp7a3pv5n.jpg
υπολογίζω πως με τη κόλλα θα σου κοστίσει 20-25 Ευρω, και αυτο γιατί η κόλλα κάνει κανα 10αρικο.
Μετρησε το φλαπ και γραψε μου τις διαστάσεις να σου πω τι κομμάτια θα χρειαστείς

redman
09-05-17, 20:07
Kαλησπερα Τακη και ευχαριστω για τον κοπο σου.
Τα ανεμηστιρακια μετα απο προτροπη σου θα μπουν στο μεσαιο φλαπ, το οποιο εχει διαστασεις 119εκ Χ 12εκ.
Το ενυδρειο εχει δυο κοντρες. Επομενος φαντασου το στο μυαλο σου σαν 3 κομματια. Το πρωτο κομματι ειναι μεχρι την πρωτη κοντρα. Η πρωτη απεχει 33εκ απο την αρχη και εχει αποσταση 6εκατοστα. Το δευτερο κομματι ειναι απο την πρωτη κοντρα ως την δευτερη και εχει ωφελιμο μηκος 41εκατοστα. Το τριτο κομματι ειναι απο την δευτερη κοντρα και περα. Η δευτερη απεχει απο την αρχη του ενυδρειου 80εκ και επεισης εχει μηκος 6εκατοστα.
Επομενος σκευτομαι να τοποθετησω 1 ανεμηστιρακι στο πρωτο 1/3 του μηκους, 2 ανεμιστηρακια στο δευτερο 1/3 του μηκους και τελος ενα ανεμιστιρακι στο τριτο 1/3 του ενυδρειου.

Δεν βολευουν τα 5 ανεμηστιρακια που εχεις βαλει στο σχεδιο

redman
09-05-17, 20:26
ανεβασα ενα "σχεδιο"
86027

Τάκης
09-05-17, 21:35
Τα ανεμιστηράκια και οι κόντρες είναι ενδεικτικές
δες άλλο σχέδιο, είναι πρόχειρο , το οριστικό το κάνεις όπως σε βολεύει

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-flap-2_zpsvssdhc1r.jpg
θα το κάνεις με μαύρο πλεξιγκλάς
θα χρειαστείς
1 κομμάτι 119 Χ 12 πάχος 3αρι
2 κομμάτια 119 Χ 3 ή 4 ανάλογα με το πάχος που έχουν τα ανεμιστηράκια πάχος 5αρι για το τελάρο
5 κομμάτια 11 Χ 3ή 4 πάχος 5αρι , τα 2 για το τελάρο και τα άλλα 3 για τις κόντρες
θα χρειαστείς να το φας λίγο στις 4 γωνίες που έχω κάνει με κόκκινο, εκει ειναι οι υποδοχες που έχουν τα φλαπ για να κουμπώνουν στο φωτιστικό.
Θα το κανεις τελευταία στιγμή με ένα σιδηροπριονο ή dremel αν έχεις.
Μέτρησε σωστά τις διαστάσεις γιατί αλλιώς δεν θα κουμπώνει
τα 5 κομμάτια που σου έγραψα 11 εκατοστά, είναι γιατί είναι 12 εκατοστά το πλάτος , μείον το πάχος του πλεξιγκλάς, 0,5 το πάχος Χ 2 κομμάτια = 1 , 12 - 1 = 11
με αυτόν τον τρόπο το έκανε ο Λάμπρος και έγινε πολύ ομορφο αλλά και λειτουργικό.
Να έχει υπόψη σου πως αυτό το φλαπ θα εξέχει απο το καπακι αλλά τα ανεμιστηράκια δεν θα επηρεάζονται ευκολα απο την υγρασία όταν δεν θα δουλεύουν.
θα χρειαστείς όμως και 2 τρύπες ακόμα για την έξοδο του αέρα

redman
09-05-17, 23:07
Τακη 2 πραγματα
ΠΡωτον ευχαριστω για τον κοπο σου.
Δευτερον, σε φοιτητικο σπιτι δεν βρισκονται τοσα πολλα εργαλεια. Για αυτο και σκευτομουν να μην το "κουμπωσω" απο πανω, αλλα να το αφησω κενο. Λιγοτερο παιδεμα για μενα, δεδομενου οτι δεν εχω τα εργαλεια.
Στο πρακτικερ φανταζομαι θα βρω μαυρο πλεξι.

Τελος, θα βαλω 3 ανεμιστιρακια να φυσανε μεσα και ενα εξω, αρα δε θα χρειαστουν τρυπες για να βγαινει ο αερας. Εξαλλου υπαρχουν και οι εργοστασιακες τρυπες στην πλατη του ενυδρειου που ειναι για να περνανε οι σωληνες του φιλτρου, θα βοηθησουν πιστευω

Τάκης
09-05-17, 23:14
Ωπα, περίμενε, δεν θα χρειαστείς κανένα εργαλείο, μια σύριγγα μόνο για το κόλλημα.
Στο Σπακουρή θα ζητήσεις να στα κόψουν όπως σου τα είπα και εσυ θα τα κολλήσεις με κόλλα που θα πάρεις από τον Σπακουρή.
Θα χρειαστείς βέβαια και ποτηρότρυπανο αλλά και τρυπάνι για τις τρύπες που θα βιδώσεις τα ανεμιστηράκια.
Στο Πρακτικερ και Leroy μόνο διαφανές και δεν θα στο κόψουν,
και θα πρέπει να πάρεις όλο το φύλλο 150 Χ 100 που κάνει 35 Ευρώ τουλάχιστον

redman
10-05-17, 15:55
Καταλαβα.
Αν βαλω το καπακι πανω απο τα ανεμηστιρακια, απο που θα φευγει ο ζεστος αερας;
Αν το αφησω χωρις καπακι που το κακο?

kosmas
10-05-17, 16:32
Αμα πιανουν τα χερια σου και εχεις τα εργαλεια να το φτιαξεις οπως θες εσυ....ολα καλα,θα σου στοιχισει λιγο.Εγω δεν τα εχω ολα αυτα και τελικα παρηγγειλα απο το site που σου εδωσα ενα αντιγραφο του μεσαιου μου φλαπ-ακριβως το ιδιο με 3αρι μαυρο πλεξι 150Χ13 με τις υποδοχες του και τα κοψιματα του για να κουμπωνει στα φωτιστικα με 5 τρυπες 8mm για 9αρια ανεμιστηρακια και 2 κοντρες απο 5mm πλεξι 150Χ1 για να μην σκευρωνει.......50 ευρω.Μπορει η τιμη να σου φαινεται καπως ακριβη αλλα αν δεν εχεις καποιον να σου δανεισει τρυπανι, ποτηροτρυπανα,κολλες,dremel, ειναι η πιο οικονομικη λυση.Το δικο σου ειναι λιγο μικροτερο και αν δεν βαλεις κοντρες που δεν το συνιστω θα σου πει πιο φτηνα.

redman
10-05-17, 22:34
Κοσμα τα χερια μου καλα μου τα λενε, εργαλεια που θα βρουμε σε φοιτητικο σπιτι!!!
Ενα τρυπανι θα βρω καπου, αντε το πολυ πολυ να παρω και ενα ποτηροτρυπανο απο το πρακτικερ.
Tακη αν το αφησω χωρις καπακι που το κακο?

Τάκης
10-05-17, 23:01
Tακη αν το αφησω χωρις καπακι που το κακο?
Αν μπορείς να στερεώσεις με κάποιο τρόπο τα ανεμιστηράκια δεν είναι πρόβλημα.
αισθητικό ειναι μόνο

redman
11-05-17, 13:15
υπαρχει περιπτωση να σκευρωσει το πλεξι γκλας?

Τάκης
11-05-17, 13:55
και βεβαια θα σκευρώσει αν δεν το τελαριάσεις και και δεν βάλεις κόντρες,
για αυτό σου έκανα ετσι το σχήμα.
Ενα κομμάτι μονο του πλεξι , σε 24 ώρες θα κάνει τεράστια κοιλιά , σκεψου να ζεσταθεί και από τα φώτα

redman
11-05-17, 13:58
αρα αναγκαστικα παμε για τελαρο.
Και φανταζομαι στο πανω μερος του τελαρου θα κανω και αλλες τρυπες που θα φευγει ο αερας που φα βγαζουν τα ανεμηστιρακια?

Τάκης
11-05-17, 14:07
σωστά :)

redman
11-05-17, 14:18
Πηρα τηλεφωνο το καταστημα, τους εδωσα διαστασεις. Μου ειπαν οτι η κολλα βγαινει σε 100ml και μετα πανω απο κιλο. Φανταζομαι οτι με φτανουν τα 100ml.

Μια αλλη απορια. Θα βαλουμε ειπαμε 4 ανεμηστιρακια. 1 θα βγαζει ζεστο αερα προς τα εξω και 3 θα σπρωχνουν δροσερο αερα προς τα μεσα. Μεσα στο "τελαρο" που θα δημιουργησουμε ομως θα βρησκετε μονο ζεστος αερας. Θα ειναι ικανες 2 τρυπες στο πανω μερος του τελαρου να ανανεωνουν τον αερα;

Τάκης
11-05-17, 14:50
Η κόλλα σε φτάνει να κολλήσεις καμιά 10αρια τέτοια :)
Εγώ θα έβαζα 4 ανεμιστηράκια και θα έκανα και 2 τρύπες για την έξοδο του αέρα.
Θεωρώ άχρηστο το ανεμιστηράκι που τραβάει αέρα από το ενυδρείο , είναι καλύτερα να στέλνει και αυτό αέρα μέσα.
Ο αέρας θα βρει τρόπο να φύγει αν υπάρχουν σημεία διαφυγής.
Πρέπει όμως να κατανοήσετε κάτι,
δεν στέλνουμε δροσερό αέρα στο ενυδρείο, το αντίθετο,
ζεστό αέρα στέλνουμε και μάλιστα αέρα που έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία από το νερό του ενυδρείου.
Αν δεν υπήρχε το νερό θα το ζεσταίναμε, δεν θα μειώναμε τη θερμοκρασία.
Και είναι απλό, το νερό του ενυδρείου έχει 26-27 βαθμούς , και ο αέρας στο δωμάτιο έχει 30 ή και παραπάνω, όταν στέλνουμε τον αέρα που υπάρχει στο χώρο το ζεσταίνουμε.
Επειδή όμως ο αέρας χτυπάει επάνω στο νερό, δημιουργείτε εξάτμιση,
η εξάτμιση απορροφά ενέργεια , και έτσι έχουμε πτώση της θερμοκρασίας.
Για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα χρειάζονται και κάποιες προϋποθέσεις,
να υπάρχει χαμηλή υγρασία στο περιβάλλον για να υπάρχει μεγαλύτερη εξάτμιση,
και το σημαντικότερο είναι ο αέρας να χτυπάει επάνω στην επιφάνεια του νερού , και όχι απλά να κυκλοφορεί κάτω από το καπάκι.
Για αυτό λέμε πως τα ανεμιστηράκια πρέπει να είναι σε τέτοιο σημείο που ακριβώς από κάτω να υπάρχει νερό, και όχι να υπάρχουν κόντρες ή κάτι άλλο που να εμποδίζει τον αέρα να έρχεται σε επαφή με το νερό, όπως επίσης τυχόν φυτά επιφανείας εμποδίζουν τη ροή του αέρα να χτυπάει το νερό.
Μη το μπερδεύουμε με το σύστημα ψύξης των αυτοκινήτων ή σε ψύκτρες ηλεκτρονικών ή σε ψυκτικά μηχανήματα, εκεί όντως ψύχει ο αέρας , γιατί η θερμοκρασία σε αυτά τα υλικά είναι 80 και 100 βαθμούς, ενώ ο αέρας του περιβάλλοντος έχει πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία.
Όπως καταλαβαίνουμε , δεν χρειάζεται να τραβάμε τον αέρα έξω , αλλά να τον στέλνουμε με ταχύτητα επάνω στο νερό , και απλά να υπάρχουν σημεία διαφυγής για να μπορεί να φεύγει ο υγρός πλέον αέρας

redman
11-05-17, 16:19
Εγινε απολυτα κατανοητη η τοποθετηση σου!
Ωστοσο με ανησυχει απο που θα φευγει ο ζεστος αερας.
Η "βαση" του σχεδιου μας εχει μονο 4 τρυπες, μια για καθε ανεμηστιρα. Καθως θα δουλευουν οι ανεμηστιρες, ο ζεστος αερας δε θα μπορει να διαφυγει απο καπου (περα των μικρων εργοστασιακων τρυπων του ενυδρειου). Μηπως χρειαζεται και αλλη τρυπα στη βαση, αλλα και επιπλεον τρυπα στο "καπακι" της βασης?

Τάκης
11-05-17, 18:14
Αυτο είπα βρε, θα έκανα άλλες 2 τρύπες ακόμα,
ίσως όχι τόσο μεγάλες όσο είναι τα ανεμιστηράκια

redman
11-05-17, 20:23
Οκ! Απο βδομαδα θα παω Πειραια με τα μεσα να παρω τα κομματια.
Παμε τωρα στα ηλεκτρολογικα. Προτεινεται καποια συγκεκριμενα ανεμιστιρακια η οποια να ναι? Εχω δει οτι υπαρχουν αντικραδασμικες βασεις για να μειωνουν τον θορυβο.

Τάκης
11-05-17, 21:03
ναι, υπαρχουν και αυτες οι βάσεις.
απο ανεμιστηράκια τωρα γινεται χαμος,
τα konig ξεφτίσανε,
εχω δει και τα coolmaster,
καλα φαινονται

redman
11-05-17, 22:40
http://www.skroutz.gr/c/674/case-fans/m/797/CoolerMaster/f/603112/%CE%91%CE%B8%CF%8C%CF%81%CF%85%CE%B2%CE%BF-%CE%88%CF%89%CF%82-19-9.html?keyphrase=fans δε βγαινουν σε 8αρια ομως

Τάκης
11-05-17, 22:45
cool master είπα ε :cool:
για ρίξε μια ματιά στα arctic cooling :)
http://www.e-shop.gr/ypologistes-case-modding-fans-80mm-arctic-list?table=PER&category=%C1%CD%C5%CC%C9%D3%D4%C7%D1%C1%D3+%CA%CF% D5%D4%C9%CF%D5&filter-2398=1&filter-9427=1

redman
12-05-17, 17:50
Επίπεδο θορύβου: 22.5 db(A).http://www.e-shop.gr/arctic-cooling-f8-fan-80mm-p-PER.650184
Δεν κοιταω αλλο, γιατι μετα ξεφευγουμε απο το μπατζετ. Τα πλεξι με την κολλα βγαινουν 30 ευρω, και 4 ανεμηστιρακια απο 5 ευρω παμε στο 50αρι.

redman
13-05-17, 18:35
Γραφω εδω τη λιστα του πρακτικερ για να με βοηθησετε. Εχουμε και λεμε.
Ανοξυδοτες βιδες και παξιμαδια.
Ποτηροτρυπανο 8mm
Απλο καλωδιο (για τις επεκτασεις των ανεμηστιρων και συνδεση του STC)
3 επεκτασεις ρευματος (θα κοπουν αναλογα για να μπουν στον STC και το τροφοδοτικο)
Καναλι καλωδιων

Τροφοδοτικο που θα βρω?

Tanganyiκας
13-05-17, 18:43
Σε μαγαζί με ηλεκτρονικά!Δες κι εδώ:https://www.skroutz.gr/c/1619/led-powersupply.html?from=category_searches&keyphrase=%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE% BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF+12v

redman
14-05-17, 09:37
οποιοδηποτε απο αυτα τα 12βολτα κανει, σωστα;

Tanganyiκας
14-05-17, 09:53
Ναι αλλά να γράφει DC(συνεχές) και να μην είναι πολλά αμπέρ!

redman
14-05-17, 12:28
ποσα αμπερ εινα το επιτρεπτο οριο;

Tanganyiκας
14-05-17, 14:59
Με 1-2 Α είσαι καλά,αν και δεν παίζει πρόβλημα συνήθως και με παραπάνω(τραβάνε όσο χρειάζονται)..............απλά εγώ είχα βάλει ένα 7Α και τα έκαψε!

redman
14-05-17, 18:48
Καταλαβα, ευχαριστω!
Καποια αλλη συμβουλη πανω στη λιστα του πρακτικερ?
Το ποτηροτρυπανο ειναι σωστο 8χιλιοστα η θελει πιο μικρο?

redman
16-05-17, 08:08
παιδια?

Tanganyiκας
16-05-17, 08:20
Για 8άρια ανεμιστηράκια θες 8 πόντους ποτηροτρύπανο.