PDA

Επιστροφή στο Forum : Νεο ενυδρειο

XrhstosT
24-06-16, 15:45
Καλησπερα σε ολους!μετα απο λιγο καιρο ενασχολησης στον μαγικο κοσμο των ενυδρειων,κατεληξα στο σημειο που πολλοι απο εσας μου ειχατε πει απο την αρχη:"σε λιγο καιρο θα θελησεις μεγαλυτερο ενυδρειο".Και ετσι εγινε.Με μεγαλη μου χαρα,εχθες εγινα κατοχος ενος juwel rio 180!Το ενυδρειο το πηρα μεταχειρισμενο απο εναν καλο πλεον φιλο.Τον stanisalus18.και εκει ηρθε η μεγαλυτερη χαρα!γνωρισα εναν εξαιρετικο ανθρωπο,που οσοι δεν τον εχετε γνωρισει δεν μπορειτε να καταλαβετε για τι ποιοτητα ανθρωπου μιλαω!η χαρα μου ηταν μεγαλη γιατι καταλαβα οτι υπαρχουν ακομη ανθρωποι με καρδια και καλοσυνη!δυστυχως η δουλεια μου με εχει κανει να απορω με το ανθρωπινο ειδος,αλλα απο εχθες καταλαβα οτι υπαρχουν ακομη ανθρωποι!τον ευχαριστω για ολα!οσο για το ενυδρειο,θα το οργανωσω οσο καλυτερα μπορω,δεν βιαζομαι καθολου!το σιγουρο ειναι οτι τα νερα της Αφρικης θα εχουν εναν ακομα πιστο τους!οταν ερθει η ωρα,θα ανοιξω νεο θεμα για να δεχθω τη βοηθεια σας για το καλυτερο δυνατον στησιμο!

Στάλθηκε από το HTC Desire 516 dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τάκης
24-06-16, 15:57
Αντε καλογέμιστο :)

XrhstosT
24-06-16, 16:03
Ευχαριστω πολυ κυριε Τακη!

Τσουπρακάκος παναγιώ
24-06-16, 16:09
Αντε με το καλό !Οσο για τον Γιαννη να σαι σιγουρος οτι οσοι τον εχουμε γνωρισει ειμαστε απολύτως σύμφωνοι μαζί σου !και ειναι και μαστορας !:p:D

Artemisia
24-06-16, 16:46
Καλορίζικο Χρήστο να το χαρείς :D:D
Εξαιρετικό παιδί ο Γιάννης :D

Κλεόβουλος
24-06-16, 16:48
Με το καλό και στην Αφρική :)
(το χόμπυ μας έχει παιδιά-διαμάντια όπως κι ο Γιάννης μας ;))

XrhstosT
24-06-16, 17:08
Σας ευχαριστω ολους πολυ!Τελικα, πολλες και ευχαριστες εμπειριες προκυπτουν...Και χαιρομαι πολυ για αυτο!

delta66
24-06-16, 17:11
Καλοριζικοοοοο.

Ααα και πουσαι?
Αφρικη ειπες?
Ετοιμασου για μεγαλυτερο :D

ΥΓ stanisalus18 = εγγυηση

XrhstosT
24-06-16, 17:16
Αχαχχαχαχαχα!!κοιτα,το σπιτι ειναι 48 τμ.οποτε αν ειναι,βγαζω εξω επιπλα,κουνελι κτλ,κραταω τα βασικα(μπανιο,κουζινα) και το υπολοιπο το γεμιζω με νερο!

delta66
24-06-16, 17:24
Καλα γελα.
Σε μερικους μηνες (οχι πολλους) τα ξαναλεμε :D
Να δεις για ποτε βρισκεται και ο χωρος και ολα, οταν αρχισουν οι φαπες και οι γεννες μεσα στο ενυδρειο

XrhstosT
24-06-16, 17:26
Ωχ....ετσι μου ειχες πει και πριν κανα δυμηνο...[emoji1]

delta66
24-06-16, 17:28
Απλα προσεχε μη κανεις γρατζουνιες στο τζαμι του rio180, για να πιασει καλη τιμη στις αγγελιες. :)
-------------------------
Ωχ....ετσι μου ειχες πει και πριν κανα δυμηνο...[emoji1]

Ε μα κι εσυ πηγες στην αφρικη.
Αν εφτιαχνες κανενα φυτεμενο με τετρας κλπ, θα ελεγα ΟΚ θα το κρατησει καναδυο χρονια πριν παει σε μεγαλυτερο.
Τωρα? .....

XrhstosT
24-06-16, 17:29
Εεεεε τι να κανω;;;;Αμαρτησα!!![emoji6] [emoji6]

delta66
24-06-16, 17:35
Οι αμαρτιες πληρωνονται :grin:

XrhstosT
24-06-16, 17:39
Αφου ειναι ομορφα τα ατιμα....

GN_AZ
24-06-16, 17:58
δεν σε προλαβαίνουμε Χρήστο !!! μπράβο κ καλογέμιστο να είναι

XrhstosT
24-06-16, 18:00
Ευχαριστω,Γιωργο!Μαλλον την εχω πατησει για τα καλα....

GN_AZ
24-06-16, 18:05
με το 60άρι τι θα κάνεις ?

XrhstosT
24-06-16, 18:11
Και σε αυτο ειμαι λιγο τυχερος!το πιο πιθανο να το παρει ενας φιλος...που παλια ειχε ενεδρειο 300λιτρα.αλλα πλεον σε γκαρσονιερα 30τμ δεν μπορει για κατι παραπανω...και ξερω οτι θα το προσεχει!η αληθεια ειναι οτι το 60αρι παει πολυ καλα,τα φυτα φουντωνουν και δεν εχω καποιο προβλημα!

Λάμπρος.Τ
24-06-16, 18:35
Χρήστο καλησπέρα και καλογέμιστο. Δεν είχες πάρει μεγαλύτερο καποια στιγμή ή κάνω λάθος?

XrhstosT
24-06-16, 18:38
Γεια,σου Λαμπρο!Σε ευχαριστω πολυ!Οχι,δεν ειχα αλλο.Το πρωτο ηταν το 60αρι...

Giannis RPG
24-06-16, 18:43
Καλογεμιστο το ενυδρείο φίλε μου. Να το χαρείς μεγαλοπρεπως, μέχρι να αποκτήσεις πολύ μεγαλύτερο :p.

ΥΓ Ο Γιάννης (stanisalus) είναι η προσωποποίηση της καλοσύνης, της αλληλεγγύης και του σεβασμού προς το συνάνθρωπο. Πραγματικά ήθος που σπανίζει. Όπως τα λένε τα παιδιά παραπάνω. Τα (πολύ) καλά να λέγονται.

XrhstosT
24-06-16, 18:45
Να σαι καλα φιλε μου!!Εχεις δικιο!αυτα πρεπει να λεγονται γιατι οντως σπανιζουν!!

redman
24-06-16, 20:45
Αχαχχαχαχαχα!!κοιτα,το σπιτι ειναι 48 τμ.οποτε αν ειναι,βγαζω εξω επιπλα,κουνελι κτλ,κραταω τα βασικα(μπανιο,κουζινα) και το υπολοιπο το γεμιζω με νερο!

σε 45 τετρατωνικα ειμαι. Ξεκινησα απο 28 λιτρα, σε ενα μηνα πηγα στα 120, σε 8 μηνες στα 200 και αυριο περνω το πρωτο μου 350αρι! (300 καθαρα)
Ειναι θεμα διαρυθμησεις του χωρου και των επιπλων σου καθαρα.
Καλη αρχη και απο μενα!

XrhstosT
24-06-16, 20:51
Καλοριζικο λοιπον και το 350αρι!Μακαρι φιλε μου,να πανε ολα καλα και με το rio180 και βλεπουμε!Σε ευχαριστω πολυ!

stanisalus18
24-06-16, 23:16
Βρε σεις παιδιά με κάνετε και κοκκινίζω πραγματικά με αυτά που λέτε :oops::oops::oops: Να είστε όλοι πάντα καλά και να χαίρεστε τα ενυδρεία σας :smt023:smt023:smt023

ΥΓ: XrhstosT καλογέμιστο και χωρίς προβλήματα να είναι το ενυδρείο, να σου δώσει τεράστια χαρά για όσο καιρό το κρατήσεις (όπως έγινε και σε μένα όλο αυτό το διάστημα που το είχα)

XrhstosT
24-06-16, 23:54
Σε ευχαριστω πολυ φιλε Γιαννη!κοντα ειμαστε,όποτε θες θα ερχεσαι να το βλεπεις,αλλωστε η γνωμη σου μετραει και θα κρινεις αν ειμαι και αξιος συνεχιστης![emoji6]

XrhstosT
26-06-16, 10:55
Καλημερα σε ολους!Να ρωτησω κατι...επειδη δεν γνωριζω ποτε ακριβως θα μπει σε λειτουργια το ενυδρειο,υπαρχει προβλημα για τα λαστιχα του;να κανω κατι για να μην ξεραθουν;να τα ψεκαζω ας πουμε με νερο;ισως καθυστερησει και κανα 3μηνο.βεβαια βρισκεται σε σκιερο σημειο του σπιτιου.

delta66
26-06-16, 16:19
Για τις σιλικονες λες?
Μιλας για πολλα χρονια ή για μερικους μηνες?

XrhstosT
26-06-16, 17:13
Ναι,για τις σιλικονες.μιλαω για 3 μηνες περιπου χωρις νερο.και ηταν ηδη περιπου 2-3 μηνες χωρις νερο.

delta66
26-06-16, 17:42
No problem

XrhstosT
26-06-16, 17:43
Μια χαρα!ευχαριστω πολυ!

stanisalus18
26-06-16, 21:41
Σε σκοτάδι να κάτσει το ενυδρείο όχι σε σημείο με ήλιο και έντονο φως. Κάπου το διάβασα, το είχε γράψει ένας που το αντικείμενο του ήταν πάνω στα χημικά υλικά, η σιλικόνη "κοιμάται" στο απόλυτο σκοτάδι. Πιστεύω θα είσαι εντάξει με αυτό.

XrhstosT
27-06-16, 11:24
Γιαννη,το εχω σε σημειο οπως και εσυ.δεν εχει οπτικη επαφη σε παραθυρο.οποτε καλα ειναι πιστευω...

Καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους.Υπολογιζω απο τωρα τι θα χρειαστω για το rio 180 ετσι ωστε με την ησυχια μου να αποκτησω τον εξοπλισμο.το πρωτο που σκεφτομαι ειναι το φιλτρο.εχω ηδη το fluval 106 και σκεφτομαι να αποκτησω και το 306 ετσι ωστε να εχω δυο.και τα δυο μαζι(στα χαρτια τουλαχιστον) εχουν κυκλοφορια 1700 λ/ω.ακομα και 1300 να ειναι η πραγματικη,θεωρειτε οτι θα ειμαι ενταξει;

delta66
27-06-16, 12:17
Γιαννη,το εχω σε σημειο οπως και εσυ.δεν εχει οπτικη επαφη σε παραθυρο.οποτε καλα ειναι πιστευω...

Καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους.Υπολογιζω απο τωρα τι θα χρειαστω για το rio 180 ετσι ωστε με την ησυχια μου να αποκτησω τον εξοπλισμο.το πρωτο που σκεφτομαι ειναι το φιλτρο.εχω ηδη το fluval 106 και σκεφτομαι να αποκτησω και το 306 ετσι ωστε να εχω δυο.και τα δυο μαζι(στα χαρτια τουλαχιστον) εχουν κυκλοφορια 1700 λ/ω.ακομα και 1300 να ειναι η πραγματικη,θεωρειτε οτι θα ειμαι ενταξει;

Και 500 πραγματικη να ηταν, θα εφτανε
(για να μη πω πιο λιγα και αρχισω και γραφω πως και ποτε κλπ)

XrhstosT
27-06-16, 12:22
Οποτε θα ειμαι ενταξει...

delta66
27-06-16, 12:40
Ως προς τη ροη του φιλτρου για φιλτρανση, ναι.
Τωρα αν θες μεγαλυτερη κυκλοφορια μεσα στο ενυδρειο, ειναι αλλο θεμα.

XrhstosT
27-06-16, 12:51
Μιλαμε για καποια αντλια ετσι;πως θα μπορεσω να το καταλαβω αν χρειαζεται;

XrhstosT
29-06-16, 11:15
Καλημερα σε ολους!τη βοηθεια σας παρακαλω...θα γεμισω σημερα το ενυδρειο να σιγουρευτω οτι ολα ειναι καλα.(δεν χανει νερο πχ).αυτο που θελω να ρωτησω ειναι για το αδειασμα του νερου.εχω μια αντλια astro 1000l/h η οποια θα τραβηξει το νερο για να αδειασω το ενυδρειο.το θεμα ειναι οτι θα τραβηξει νερο μεχρι και 3-4 ποντους απο τον πατο του ενυδρειου.το υπολοιπο που θα μεινει μεσα πως να το αφαιρεσω;;

nasos_discus
29-06-16, 11:28
Καλημερα σε ολους!τη βοηθεια σας παρακαλω...θα γεμισω σημερα το ενυδρειο να σιγουρευτω οτι ολα ειναι καλα.(δεν χανει νερο πχ).αυτο που θελω να ρωτησω ειναι για το αδειασμα του νερου.εχω μια αντλια astro 1000l/h η οποια θα τραβηξει το νερο για να αδειασω το ενυδρειο.το θεμα ειναι οτι θα τραβηξει νερο μεχρι και 3-4 ποντους απο τον πατο του ενυδρειου.το υπολοιπο που θα μεινει μεσα πως να το αφαιρεσω;;

Αν το ενυδρειο ειναι πανω στο επιπλο τοτε με λαστιχο και καθοδικη ροη και αυτο που θα μείνει , κανα 2εκατοστα νερο , με χαρτι η βετεξ καινουριο .

XrhstosT
29-06-16, 11:44
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου!

Και οι αποριες καλα κρατουν![emoji1] Για τον καθαρισμο του ενυδρειου τι προτεινετε;δεν υπαρχει η δυνατοτητα να το πλαγιασω το ενυδρειο μιας και δεν εχω ουτε μπαλκονι.να το βαλω να δουλεψει με νερο και ξυδι για τα αλατα για αρχη(3 μπουκαλακια;);μετα δυο γεμισματα με νερο μονο και κυκλοφορητη να φυγει το ξυδι;και μετα χλωρινη 1/19 και μετα παλι γεμισματα με νερο (2-3 φορες) με 5απλη δοση αντιχλωριου;

Τάκης
29-06-16, 14:27
Με τη χλωρίνη δεν τα πάω καλά,
καλό απολυμαντικό αλλά δεν καθαρίζει καλά τα άλατα.
Αν μπορούσες να βάλεις ακουα-φόρτε και μετά πολύ καλό ξέβγαλμα , δεν θες ουτε ξύδι ουτε και αντιχλώριο. Και τα τζάμια θα γίνουν καινούρια.
Μπορείς όμως μετά να το ξεβγάλεις καλά ;
Με χλωρίνη θα θες πολύ περισσότερα ξεβγάλαματα.
Και φυσικά προσοχή σε μάτια χέρια ρούχα μωσαϊκά μαρμαρα

XrhstosT
29-06-16, 15:17
Για να ειμαι σιγουρος οτι ξεβγαλα καλα το ακουα φορτε τι πρεπει να κανω;;δεν μυριζει νομιζω κι ολας ...με τη χλωρινη πχ αν μυριζει,συνεχιζεις το ξεβγαλμα.το ακουα φορτε δεν υπαρχει κινδυνος να βλαψει τις σιλικονες;

Επισης να πω οτι το ενυδρειο δεν εχει πολλα αλατα.κυριως τον καθαρισμο θελω να τον κανω για απολυμανση.

Τάκης
29-06-16, 15:34
Με το ακουα-φορτε καθαριζουν όλα.
Το καλό είναι πως ξεβγαζεται πολύ πιο εύκολα απο τη χλωρίνη,
αλλά είναι καυστικό με τα χέρια, όπως και η χλωρίνη βέβαια,
για αυτό γάντια ότι και να βάλεις.
Δεν χωράει στο μπαλκόνι να το έχεις στο πλάι ;
Ετσι και ευκολα θα το κάνεις από μέσα με ακουα-φορτε, γάντια και ένα σφουγγάρι, αλλά και απο έξω,
και μετά με το λάστιχο το ξεβγάζεις.

XrhstosT
29-06-16, 15:34
Δεν εχω μπαλκονι....

Τάκης
29-06-16, 15:50
Και με χλωρίνη τότε δεν θα είναι τόσο εύκολο

XrhstosT
29-06-16, 15:51
Οποτε τι μπορω να κανω;αδιεξοδο;;

Τάκης
29-06-16, 15:54
ή χλωρίνη ή ακουα-φορτε, πολλά χέρια ξέβγαλμα,
και με προσοχή

XrhstosT
29-06-16, 16:21
Τοπικος καθαρισμος ή γεματο ενυδρειο με νερο και διαλυμα πχ χλωρινης;

Αν πρωτα καθαρισω τοπικα τα τζαμια με ξυδι και μετα γεμισω το ενυδρειο με νερο και χλωρινη 1/19 ,το αφησω μιση ωρα με το μαμα φιλτρο,το αδειασω, το γεμισω παλι με νερο και αντιχλωριο 10πλασια ποσοτητα,το αφησω παλι για καμια ωρα με το φιλτρο,θα εχω κανει δουλεια;μια φορα νερο με αντιχλωριο.

Τάκης
29-06-16, 16:23
Τοπικός καλύτερα,
με γάντια και σφουγγάρι
και μετά ξεβγαζεις
βγάζεις / βάζεις νερό

XrhstosT
30-06-16, 17:25
Καλησπερα,σε ολους!ο τροπος που αναφερω παραπανω ειναι και εδω http://www.greekdiscus.com/test2000/showthread.php?8174-%26%238220%3B%C1%F0%EF%EB%FD%EC%E1%ED%F3%E7-%E5%ED%F5%E4%F1%E5%DF%EF%F5-%EA%E1%E9-%E5%EE%EF%F0%EB%E9%F3%EC%EF%FD%26%238221%3B

Αν εχει αποτελεσμα θα με βολευε!

stanisalus18
01-07-16, 20:48
Πολυ καλό το link από το greekdiscus Χρήστο, εγώ θα το έκανα αν έπρεπε και θα ακολουθούσα ακριβώς όλες τις διαδικασίες που λένε εκεί.

XrhstosT
01-07-16, 21:19
Λες ε;σχεδον εχω τελειωσει τον καθαρισμο με ξυδι.για να σιγουρευτω οτι το ξυδι θα φυγει,αν γεμισω το ενυδρειο με νερο για δυο μερουλες(να το τσεκαρω κι ολας) με τον κυκλοφορητη και το αδειασω μετα,λογικα θα ειμαι οκ,ε;

stanisalus18
01-07-16, 21:54
Απλά να κάνεις ένα πολύ καλό ξέπλυμα, να μην μυρίζει καθόλου το ξύδι. Αυτό το βλέπεις και μόνος σου. Αν νιώθεις ότι δεν έκανες δουλειά απλά βάλε νερό και το ξεπλένεις πάλι.

XrhstosT
01-07-16, 22:11
Γιαννη,κατι με τρωει...και τελικα θα το κανω αυτο με τη χλωρινη!ηδη το γεμιζω με νερο!παιρνει 180 λιτρα καθαρα μεχρι το σημειο max?αν ναι,θελω 9 λιτρα χλωρινη!πηγα και πηρα...με κοιταγε με μισο ματι στο ταμειο...της ειπα θα ριξω πολυ σφουγγαρισμα σημερα....[emoji1] [emoji1] [emoji1]

stanisalus18
01-07-16, 22:29
Υπολόγισε το νερό που μπαίνει μέσα στο ενυδρείο. Πως? Μέτρησε από μέσα όλο το μήκος και το πλάτος που παίρνει νερό και υπολόγισε το ύψος μέχρι πόσο ψηλά θέλεις να φτάσει το νερό. Ας πούμε για παράδειγμα ότι είναι εσωτερικά με μήκος 85 εκατοστά, πλάτος 44 εκατοστά και ύψος 52 εκατοστά. Τώρα το υπολογίζεις έτσι, 85 επί 44 επί 52 και βγαίνει το νούμερο 194480. Το 194480 το διαιρείς με το 1000 και σου βγαίνει ότι έχεις στη περίπτωση εδώ 194,48 λίτρα νερού καθαρά. Βεβαία επειδή θα έχεις το φίλτρο μέσα, θα πρέπει να αφαιρέσεις και τον όγκο που πιάνει το φίλτρο. Ελπίζω να τα είπα σωστά :rolleyes:

XrhstosT
01-07-16, 22:31
Σωστα τα ειπες.εμπειρικα ρωτησα μηπως ξερεις μιας και ηταν δικο σου.προχωραμε λοιπον!ειναι μεγαλη η νυχτα....

stanisalus18
02-07-16, 17:48
Ήταν μεγάλη η νύχτα τελικά? :D

XrhstosT
03-07-16, 12:34
Μονο μεγαλη;;ταλαιπωρηθηκα αλλα νομιζω αξιζε...επειδη ειχε γεμισει η γυαλα με σωματιδια απο χαρτι που το καθαριζα,εβαλα και ενυδρειακο βαμβακι στο φιλτρο και δεν εμεινε τιποτα...ολα ενταξει,Γιαννη!θα το αφησω αλλη μια μερα με νερο(γιατι δουλευω ολη μερα αυριο),θα το αδειασω τη Δευτερα και με την ησυχια μου θα το ξεκινησω(απο Σεπτεμβρη μαλλον)... Σε ευχαριστω αλλη μια φορα!!

Καλησπερα σε ολους!στη δουλεια ειμαι,δουλεια δεν εχει,οποτε με τι να ασχοληθω!;οπως εχω αναφερει στην αρχη της συζητησης το νεο ενυδρειο θα γινει αφρικανικο.συγκεκριμενα προς malawi μερια.ξερω οι επιλογες ειναι αρκετα λιγοτερες απο tanganyika (λογω του μηκους)αλλα μου αρεσουν πολυ τα χρωματα.θα ηθελα να μου προτεινετε καποια αμμο που εχετε χρησιμοποιησει και οι ιδιοι και να μου πειτε καποιες ιδεες για τον καθαρισμο της.εχω διαβασει πολλα αρθρα!στην περιπτωση μου να τονισω οτι δεν εχω μπαλκονι(φανταζομαι στη μπανιερα θα βουλωσουν ολα)!αυτο το λεω σε περιπτωση που η αμμος πρεπει να πλυθει.ενα βρασιμο θα αρκουσε;ακομα και ψησιμο στον φουρνο;καποιο "κολπο" για το πλυσιμο της;

Κλεόβουλος
03-07-16, 13:02
Δεν χρειάζεται ψησίματα και φουρνίσματα η άμμος :)
Πάρε από καθαρή παραλία άμμο ψιλή θαλασσινή και πλύνε την να φύγουν τυχόν σκουπίδια (ανέβα στη ταράτσα ή κατέβα στην πυλωτή ή στο μπαλκόνι τη γειτόνισσας για να την πλύνεις :D)
Στα πετσοπ ίσως βρεις ακριβούτσικες που δεν θέλουν πλύσιμο, όπως την άμμο της Hagen ή την carat.

XrhstosT
03-07-16, 13:08
Χαχαχαχα!εχω και μια καλη γειτονισσα απεναντι!το καθαρη παραλια ειναι λιγο σχετικο για Αττικη...ομως τα μικροβια που πιθανον θα εχει δεν πρεπει να σκοτωθουν;

Το μπεζ χρωμα που επικρατει στις περισσοτερες παραλιες ειναι ιδανικο;

Κλεόβουλος
03-07-16, 13:12
Αξιοποίησε λοιπόν τα χαρίσματα της γειτόνισσας :p
Μικρόβια υπάρχουν παντού. Η άμμος της θάλασσας σχεδόν αποστειρώνεται από τον ήλιο και το αλάτι.
Το μπεζ είναι ιδανικό.
Και διάβασμα :D http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81725

XrhstosT
03-07-16, 13:17
Το πρωτο αρθρο που διαβασα!οποτε με την πρωτη ευκαιρια εχει εκδρομη παραθαλασσια...20 κιλα θα ηταν καλα;

Λάμπρος.Τ
03-07-16, 16:25
Εγώ να σου πω από την πλευρά μου ότι τώρα που θα ετοιμάσω την αλλαγή στο scape την άμμο θα την βάλω λίγη λίγη σε ένα μεγάλο δοχείο και θα την ανακατεύω ρίχνωντας καυτό νερό (θα φοράω γάντια κουζίνας). Μετά άπλωμα στον ήλιο και είσαι οκ.

XrhstosT
03-07-16, 16:29
Μαλλον καπως ετσι θα το κανω και εγω...προτεινεις μαζεμενη απο παραλια;

Λάμπρος.Τ
03-07-16, 16:33
Αν και εγώ θα πάρω από μάντρα κηπευτικών, (γιατί δεν μπορώ να πάω να πάρω από εκεί που θέλω) σου λέω "ναι" γιατί όχι?
Αν έχεις τρόπο να πας μετά τα Λεγραινά προς το Σούνιο μπορείς να μαζέψεις φοβερή άμμο και να κάνεις και το μπανάκι σου.

XrhstosT
03-07-16, 17:09
Ναι,ειναι πολυ ωραια απο κει...μηπως θες να μαζεψω και για σενα;

Λάμπρος.Τ
03-07-16, 17:51
Χαχαχαχα... σε ευχαριστώ Χρήστο. Αλλά εγώ θα χρειαστώ καμιά 35 με 40 κιλά.
Οπότε........

XrhstosT
03-07-16, 17:54
Αμα θελεις,παμε μαζι!εννοεις μαλλον πολλα κιλα για να καταφερουμε να τα μαζεψουμε,ε;

XrhstosT
05-07-16, 17:30
Καλησπερα σε ολους!επειδη τα λιτρα της αλλαγης πλεον θα ειναι περισσοτερα απο το 60αρι και δε θα μπορω να μετακινω το βαρελι της αλλαγης,να ρωτησω αν μπορω να χρησιμοποιω(λογω 10μετρων αποστασης) το κλασικο λαστιχο της βρυσης;φυσικα θα το εχω μονο για το ενυδρειο.επισης,η αντλια που εχω εχει μανομετρικο 2,5 μετρα και κυκλοφορια 1000λ/ω.θα μπορει να στελνει το νερο στο ενυδρειο απο τετοια αποσταση;θα πρεπει να σηκωνει το νερο απο το βαρελι υψους περιπου 1 μετρο,θα συνεχιζει για καμια 10ρια μετρα στο πατωμα και μετα ανεβασμα στο ενυδρειο περιπου 1,2 μετρα.

Λάμπρος.Τ
05-07-16, 18:18
Γιατί δεν βάζεις το βαρέλι δίπλα στο ενυδρείο, το γεμίζεις εκεί με το λάστιχο και μετά αφου θα είναι δίπλα βάζεις την αντλία και το σηκώνεις στο ενυδρείο.

XrhstosT
05-07-16, 18:24
Σωστο και αυτο..απλα ειναι μεσα στο σαλονι και αν ειναι να μενει κανα 24ωρο θα ειναι λιγο καπως.

Κλεόβουλος
05-07-16, 18:27
Τι προετοιμασία θέλεις να κάνεις στο νερό της αλλαγής?

XrhstosT
05-07-16, 18:29
Ακομα δεν γνωριζω..(απλα τα υπολογιζω απο τωρα,να προμηθευτω οτι χρειαζεται να ειμαι ετοιμος)αλλα ξερω οτι gh βρυσης ειναι 9 περιπου.και kh 7.μαζι με ασβεστολιθικες πετρες ,αμμο λογικα θα ανεβουν κι αλλο.οποτε κατι δεν θα πρεπει να ριχνω στο νερο της αλλαγης για να ειναι ιδιες οι παραμετροι;εκτος και αν πχ αλατι,σοδα κτλ(οτι χρειαστει απο αυτα) διαλυονται αμεσα.

Λάμπρος.Τ
05-07-16, 19:13
Στο σαλόνι το έχω και εγώ. Το γεμίζω το βράδυ της προηγουμένης της αλλαγής το αφήνω όό το βράδυ και το πρωί είναι έτοιμο.

Τσουπρακάκος παναγιώ
05-07-16, 19:23
Για πόσα λίτρα μιλάς ;εγώ ελυσα το πρόβλημα αυτό με βάση γλαστρας με ροδακια

Στάλθηκε από το Lenovo P70-A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

XrhstosT
05-07-16, 19:28
Περιπου 60 λιτρα.

Τσουπρακάκος παναγιώ
05-07-16, 19:29
Νομιζω οτι μπορείς να βρεις βάση που στο σηκώνει ώστε να το μεταφέρεις το βαρέλι γεμάτο εκεί που το θες

XrhstosT
05-07-16, 19:31
Στο σαλόνι το έχω και εγώ. Το γεμίζω το βράδυ της προηγουμένης της αλλαγής το αφήνω όό το βράδυ και το πρωί είναι έτοιμο.
Να φανταστω βαζεις κατι για να αυξηθουν οι σκληροτητες;δεν θελει ομως ενα 24ωρο για να αποβαλει το νερο τυχον αερια;

Νομιζω οτι μπορείς να βρεις βάση που στο σηκώνει ώστε να το μεταφέρεις το βαρέλι γεμάτο εκεί που το θες

Ναι,υπαρχουν,ειδα και στα praktiker.το λαστιχο το κλασικο(γενικα να ξερω αν χρειαστει) ειναι καταλληλο για ενυδρειακη χρηση;

Τσουπρακάκος παναγιώ
05-07-16, 19:39
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160705/3d6d32c0284d6fa6bf5c2189f624baa2.jpg

Κάτι τέτοιο

XrhstosT
05-07-16, 21:12
Ναι,μια χαρα ειναι αυτο..παντως για να ξερω τις επιλογες μου,σε περιπτωση που χρησιμοποιησω κλασικο λαστιχο κηπου,κανει για ενυδρειακη χρηση;και με την αντλια εχω ελπιδα πιστευετε να προσθεσω απο τετοια αποσταση νερο στο ενυδρειο;

Τσουπρακάκος παναγιώ
05-07-16, 21:49
Γιατί να μην κάνει ;απλά μην πάρεις το σκληρό το κίτρινο ,πάρε διαφανές πράσινο ,είναι και φτηνό .

Κωστας Malawi
05-07-16, 22:02
εγω θα ελεγα οτι καλυτερα ειναι να παρεις αλφαδολαστιχο.το πρασινο που λετε εχει μια μυρωδια περιεργη που με κανει να αμφιβαλω αν κανει για χρηση σε ενυδρειο.

XrhstosT
05-07-16, 23:10
Γι αυτο ρωταω,γιατι δεν εχω διαβασει καποιον να χρησιμοποιει λαστιχο κηπου...

delta66
05-07-16, 23:20
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160705/3d6d32c0284d6fa6bf5c2189f624baa2.jpg

Κάτι τέτοιο

Στάλθηκε από το Lenovo P70-A μου χρησιμοποιώντας TapatalkΘα χαλασει συντομα με αυτες τις ροδες. Δοκιμασμενο.
Φτιαξε μονος σου με καλυτερα ροδακια (να αντεχουν το βαρος). Εχει στο πρακτικερ.

Λάμπρος.Τ
05-07-16, 23:35
Γι αυτο ρωταω,γιατι δεν εχω διαβασει καποιον να χρησιμοποιει λαστιχο κηπου...

Εγώ για να γεμίσω το βαρέλι μου της αλλαγής, χρησιμοποιώ το λάστιχο κήπου που έχω στην βεράντα μου.
Ένα καλό γκρί -κόκκινο μαλακό (από praktiker) και μια χαρά είναι.
Αν θέλεις πάντως δοκίμασε αυτό που σου είπα. Βάλε το βαρελάκι το βράδυ δίπλα στο ενυδρείο, γέμισε το, βάλε και ένα μικρό κυκλοφορητή να κουνάει το νερό, και το πρωί είσαι έτοιμος. Σε ένα τέταρτο (το πολύ) κάνεις την αλλαγή σου και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

XrhstosT
05-07-16, 23:42
Απλα και στο ενυδρειο που εχω τωρα ,περα απο τη χρηση τυρφης που κανω,αφηνω το νεο νερο με φιλτρο τουλαχιστον 24 ωρες.και για να ριξω τις σκληροτητες αλλα και για να απελευθερωθουν πιθανα αερια απο το νερο.νομιζω ειναι κανονας,ετσι δεν ειναι;γι αυτο με προβληματιζει το βαρελι στο σαλονι,αν ειναι να μεινει ενα 24ωρο.τα προσθετα που ισως χρειαστω για το αφρικανικο(αλατι κτλ) εχουν αμεσα αποτελεσματα ή χρειαζονται χρονο;

Λάμπρος.Τ
06-07-16, 12:37
Γιατί να προσθέσεις αλάτι ? Τι μετρήσεις έχεις στο νερό της βρύσης ?
Στο νερό της Αθήνας δεν χρειάζεται τίποτε (για Malawi πάντα)

Κλεόβουλος
06-07-16, 12:42
Χρήστο ρίξε και ματιά εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=66881

XrhstosT
06-07-16, 15:35
Γιατί να προσθέσεις αλάτι ? Τι μετρήσεις έχεις στο νερό της βρύσης ?
Στο νερό της Αθήνας δεν χρειάζεται τίποτε (για Malawi πάντα)
Για malawi ενδιαφερομαι και εγω.Εχω gh 9 και kh 7.Με την προσθηκη αμμου και ασβεστολιθικων πετρων λογικα θα ανεβει.και σε αυτο το σημειο αναρωτιεμαι:το νερο της αλλαγης θα εχει μικροτερη gh/kh,οποτε δεν θα πρεπει να ανεβασω τις σκληροτητες στο βαρελι ετσι ωστε να εχω τις ιδιες τιμες;για να κραταω τις τιμες σταθερες;
Χρήστο ρίξε και ματιά εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=66881
Το εχω διαβασει κυριε Κλεοβουλε, και γι αυτο πιστευω οτι πρεπει να εχω σταθερες τιμες.

Κλεόβουλος
06-07-16, 17:16
Το εχω διαβασει κυριε Κλεοβουλε, και γι αυτο πιστευω οτι πρεπει να εχω σταθερες τιμες.

Όταν λοιπόν σταθεροποιηθούν οι τιμές στο ενυδρείο σου, μετά θα βρεις τι αναλογίες/ποσότητες πρόσθετων θα πρέπει να βάζεις στο βαρέλι της αλλαγής πειραματιζόμενος και μετρώντας, ώστε να πιάνεις αυτές τις τιμές. Όταν βρεις αυτές τις ποσότητες, θα τις προσθέτεις στο βαρέλι και με μια καλή ανάδευση, θα βάζεις το νερό απευθείας στο ενυδρείο. ;)

XrhstosT
06-07-16, 17:27
Οποτε μεχρι να βρεθουν αυτες οι σταθερες τιμες,κανω αλλαγη με απλο νερακι βρυσης και prime.τα ψαρια καλο θα ηταν να μπουν μετα το στρωσιμο και ενω παραλληλα οι τιμες σιγα σιγα σταθεροποιουνται ή αφου βρεθουν οι σταθερες τιμες να εισαχθουν μετα;

Κλεόβουλος
06-07-16, 17:36
Οποτε μεχρι να βρεθουν αυτες οι σταθερες τιμες,κανω αλλαγη με απλο νερακι βρυσης και prime.έτσι τα ψαρια καλο θα ηταν να μπουν μετα το στρωσιμο και ενω παραλληλα οι τιμες σιγα σιγα σταθεροποιουνται ή αφου βρεθουν οι σταθερες τιμες να εισαχθουν μετα;

Τα ψάρια φυσικά πρέπει να μπουν αφού έχεις "στρώσει" τη βιολογία σου και αφού έχεις ρυθμίσει τις παραμέτρους εκεί που πρέπει. Στη συνέχεια με μετρήσεις παρακολουθείς τις διακυμάνσεις στη διάρκεια της εβδομάδας (μέχρι την επόμενη αλλαγή νερού) και ρυθμίζεις ανάλογα. Με βάση τις τιμές που θα έχεις στο ενυδρείο θα ρυθμίζεις κι αυτές του νερού της αλλαγής.
Η σταθερότητα στις τιμές και η γενικότερη ισορροπία/ωριμότητα σ' ένα σύστημα έρχεται αρκετά μετά το εξάμηνο. Γι αυτό πάντα σ' ένα νέο ενυδρείο επιμένουμε πολύ με τις μετρήσεις.

XrhstosT
06-07-16, 17:48
Δεν εθεσα καλα το ερωτημα μου.Εννοειται με στρωμενο φιλτρο περι βιολογιας.επειδη ισως ξεκινησω με μπολι απο το ηδη υπαρχον ενυδρειο αυτο που θελω να ξεκαθαρισω ειναι το εξης περι εισαγωγης ψαριων.ας πουμε οτι βαζω αμμο πετρες κτλ.με στρωμενο φιλτρο.και εχω gh και kh 9 και 7 μεσα στο ενυδρειο μιας και οτι θα εχει μπει το νερο(αρα εχει τις παραμετρους της βρυσης)το ερωτημα μου ειναι:βαζω απο την αρχη τα ψαρια με αυτες τις σκληροτητες και το ανεβασμα των σκληροτητων σταδιακα γινεται με τα ψαρια στο ενυδρειο ή περιμενω πρωτα να ανεβουν οι σκληροτητες και μετα τα βαζω;(μιας που και στο καταστημα σε νερο βρυσης θα βρισκονται λογικα)επαναλαμβανω λιγο διαφορετικα το ερωτημα μου γιατι δεν ξερω αν εγινα αντιληπτος.ευχαριστω για την υπομονη σας!

Κλεόβουλος
06-07-16, 21:10
Κατάλαβα :)
Αφού έχεις μπόλι είσαι έτοιμος.
Αν γνωρίζεις σε τι παραμέτρους ήταν τα ψάρια καλά είναι να μπουν στις ίδιες και σταδιακά θα φέρεις εσύ τις τιμές εκεί που θέλεις. Το βασικό είναι να μην αλλάζουν οι παράμετροι απότομα ;)

XrhstosT
07-07-16, 01:26
Σας ευχαριστω πολυ!θα ερθουν και αλλες αποριες,σιγουρα![emoji6]

XrhstosT
09-07-16, 13:03
Καλησπερα,σε ολους!εχθες μιλουσα με εναν φιλο απο το forum και μου ειπε κατι που ετσι και αλλιως με προβληματιζει περι επιλογη λιμνης.(tanganyika ή malawi).διαβαζοντας αρκετα και παλαιοτερα αρθρα κατεληξα(και εδω θελω τη βοηθεια σας) στο οτι μπορουν να ζησουν καλα στο συγκεκριμενο ενυδρειο καποια ειδη malawi.το ενυδρειο να υπενθυμισω ειναι το juwel rio 180.καποιες επιλογες λοιπον που βρηκα ειναι οι εξης:
-cynotilapia zebroides
-labidochromis caeruleus
-labidochromis chisumulae
-lodotropheus sprengerae
-pseudotropheus saulosi
Να πω την αληθεια,τα τελευταια προτιμω,ομως τα μονα που βρισκω ειναι τα red coral.θα ηθελα να μου πειτε αν οντως μπορω να φιλοξενησω τα συγκεκριμενα ειδη(1 αρσενικο,3 θηλυκα) και αν υπαρχουν και καποιες αλλες επιλογες που μου διαφευγουν.Τα acei εχω καταλαβει οτι μεγαλωνουν περισσοτερο,οποτε μαλλον δεν φτανει το ενυδρειο.τα demasoni μου αρεσουν πολυ αλλα απο οτι εχω καταλαβει μπαινουν σε μεγαλυτερες ομαδες και τα maingano;θα μπορουσα;

Κλεόβουλος
09-07-16, 13:22
Σωστά τα διάβασες ;)

***-cynotilapia zebroides (αποφεύγεις τα πιο μεγαλόσωμα)
**-labidochromis caeruleus
***-labidochromis chisumulae
**-lodotropheus sprengerae
***-pseudotropheus saulosi (μόνο αν βρεις καθαρά και όχι υβρίδια)

*** πρώτη επιλογή ** δεύτερη επιλογή

Υπάρχουν και μερικά ακόμη είδη που μπορείς να φιλοξενήσεις.
Κάποια που θα βρεις σχετικά εύκολα :
Labidochromis sp. Perlmutt
Labidochromis sp. Hongi
Labidochromis textilis

Τα acei είναι ήσυχα ψάρια αλλά γίνονται μεγάλα.
Τα maingano δεν συνιστώ να τα βάλεις.

XrhstosT
09-07-16, 15:57
Ευχαριστω παρα πολυ!οποτε προχωραω κανονικα!θα τα ψαξω ολα και ελπιζω να βρεθουν οι πρωτες επιλογες!

Τα cynotilapia zebroides υπαρχει περιπτωση να τα βρω;

Επισης αυτα εδω θα μπορουσα; Cynotilapia aurifrons luwino reef .δεν μπορω να βρω πληροφοριες πολλες...

Κλεόβουλος
09-07-16, 17:18
Από C.zebroides θα βρεις "Cobue" και "Jalo Reef"
C.aurifrons "Luwino Reef" έχει νομίζω η Άβυσσος.
http://www.malawicichlides.fr/topic1321.html

XrhstosT
09-07-16, 17:19
Δηλαδη το luwino reef μπορω να το φιλοξενησω;στην Αβυσσο το ειδα και εγω.

Κλεόβουλος
09-07-16, 17:25
Μπορείς κατά τη γνώμη μου :)

XrhstosT
09-07-16, 17:41
Ωωωωωωω!πολυ χαιρομαι!

Δυστυχως δεν μπορω να το διαβασω στα Γαλλικα.Ευχαριστω παντως...απλα καταλαβα οτι σαν ενυδρειο προτεινει τα 240 λιτρα[emoji20]

Κλεόβουλος
10-07-16, 06:52
Βάλε την μετάφραση του γούγλη και τα βασικά θα τα καταλάβεις.
Οι Γάλλοι ενυδρειόφιλοι είναι αρκετά αυστηροί.
Εγώ είμαι ανάμεσα στους Γάλλους και τον Konings ;)

XrhstosT
10-07-16, 11:44
Χαχαχαχαχαχα!οποτε θα βγαζουμε εναν μεσο ορο απο τα δυο ακρα!(πλακα πλακα 80 ποντους μηκος προτεινει ο συγκεκριμενος και 1.20 οι Γαλλοι!)πραγματικα ειναι ομορφα ψαρια τα συγκεκριμενα και θα εξετασω το ενδεχομενο να τα φιλοξενησω.

XrhstosT
21-07-16, 11:34
Καλημερα σε ολους!το μικρο ενυδρειο σιγα σιγα το διαλυω.σημερα θα βρεθω με εναν παιδι απο το forum να του δωσω τα cherry barb και θα μεινει στο ενυδρειο μονο το colisa lalia.αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης.επειδη θελω να μην στρωσω απο την αρχη το φιλτρο του νεου ενυδρειου αλλα να χρησιμοποιησω τα σφουγγαρια και το βιολογικο υλικο απο το υπαρχον,θα ηθελα να μου πειτε εσεις τι θα κανατε.η βιολογια που θα εχω θα ειναι μικρη και οι απαιτησεις(στο κομματι της βιολογιας) στο καινουριο ενυδρειο μεγαλυτερες.θα πρεπει να βαλω την υπαρχουσα βιολογια στο νεο ενυδρειο για καποιες μερες ταΐζοντας την με περισσοτερη ποσοτητα τροφης πριν βαλω τα νεα ψαρια ;ετσι ωστε να ειναι ετοιμη για τους περισσοτερους ρυπους ή να βαλω την υπαρχουσα βιολογια και τα νεα ψαρια με την λογικη του πολλαπλασιασμου της βιολογιας σε λιγα 24ωρα;

Τάκης
21-07-16, 11:47
1) Αν σταματήσεις το παλιό μικρό ενυδρείο μπορείς να βάλεις όλα τα υλικά του παλιού φίλτρου, να συμπληρώσεις για να γεμίσεις το νέο φίλτρο, και θα είσαι μια χαρά.
2) Αν όμως κρατήσεις και τα 2 ενυδρεία, θα πρέπει να βάλεις λίγο υλικό από το παλιό και να το βάλεις στο καινούριο φίλτρο, και να το λειτουργήσεις καμια εβδομάδα ή παραπάνω με τροφή ή αμμωνία.
3) Μπορείς όμως να βάλεις και τα 2 φίλτρα να δουλεύουν ταυτόχρονα , και σε κανα μήνα βγάζεις το παλιό φίλτρο.

Η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση είναι η πρώτη

XrhstosT
21-07-16, 12:07
Το παλιο ενυδρειο θα σταματησει.οποτε κοιταω την πρωτη επιλογη.ακομα δεν εχω αποφασισει βεβαια αν θα παρω νεο φιλτρο ή οχι.σκεφτομαι και εδω θα χρειαστω παλι τη βοηθεια σας να χρησιμοποιησω το εξωτερικο fluval 106 που εχω τωρα και τρεχει, μαζι με το εσωτερικο που εχει το juwel rio 180 .συνολικη ονομαστικη κυκλοφορια 1150λ/ω.δεν ξερω αν αρκει.απο εκει και περα αν χρειαζομαι κατι πιο "δυνατο"θα παρω καινουριο.και συγκεκριμενα σκεφτομαι το fluval 306 σε συνδυασμο με το εσωτερικο.και να κρατησω το 106 για παν ενδεχομενο.(βεβαια θα βολευε πολυ να γλυτωσω το 100ευρο προς το παρον!)

Κλεόβουλος
21-07-16, 12:14
Βιολογικά (αν δεν ξεφύγεις σε αριθμό ψαριών) θα υποστηρίζεσαι μια χαρά με 106+εσωτερικό.
Θα χρειαστείς κατά τη γνώμη μου έναν κυκλοφορητή και τακτικό καθάρισμα των μηχανικών υλικών.

XrhstosT
21-07-16, 12:17
Οταν λετε τακτικα;με ακριβεια σιγουρα δεν μπορειτε να μου πειτε,αλλα ετσι οπως το υπολογιζετε;

Κλεόβουλος
21-07-16, 12:22
Μια φορά το μήνα φαντάζομαι θα είναι πολύ καλά.
Μη τρομάζεις :) ξέπλυμα/αλλαγή του ενυδρ.βαμβακιού θέλει (στο εσωτερικό είναι πανεύκολο γιατί είναι πάνω πάνω).

XrhstosT
21-07-16, 12:58
Και στο εξωτερικο πανω πανω δεν ειναι;οποτε για να εχω μια εικονα.με τα ψαρακια που εχουμε συζητησει και πιο πανω (1 αρσ+3 θυλ) καλυπτομαι με τα υπαρχοντα φιλτρα.ισως χρειαστω κυκλοφορητη.απο εκει και περα,χρησιμοποιω το στρωμενο φιλτρο με την υπαρχουσα βιολογια(θα φροντισω να φυγει το τελευταιο ψαρι απο το μικρο ενυδρειο την ημερα που θα βαλω τα νεα ψαρια στο καινουριο.βαζω το φιλτρο στο νεο ενυδρειο και λειτουργει κανονικα.απο εκει και περα καθε μηνα πλενω σφουγγαρια και αλλαζω το ενυδρειακο βαμβακι(προτιμω να το αλλαζω για σιγουρια,ετσι και αλλιως φθηνο ειναι).σε αλλες συζητησεις εχω διαβασει οτι το αλλαζουν καθε εβδομαδα.Ειμαι σωστος στην ολη διαδικασια;

Κλεόβουλος
21-07-16, 13:02
σωστός

XrhstosT
21-07-16, 13:25
Ωραια,μια χαρα...με ενα μεγαλυτερο φιλτρο πχ fluval 306 ο καθαρισμος των σφουγγαριων θα γινοταν καθε 3 μηνο πανω κατω;

stav
21-07-16, 14:20
απο εκει και περα καθε μηνα πλενω σφουγγαρια και αλλαζω το ενυδρειακο βαμβακι(προτιμω να το αλλαζω για σιγουρια,ετσι και αλλιως φθηνο ειναι).σε αλλες συζητησεις εχω διαβασει οτι το αλλαζουν καθε εβδομαδα.Ειμαι σωστος στην ολη διαδικασια;

Αυτα που περιγραφεις γινονται οταν βλεπεις οτι η ροη του φιλτρου
μειωνεται,μπορει να ειναι στο μηνα,μπορει να ειναι και σε μεγαλυτερο
χρονικο διαστημα αναλογα α) με την ποσοτητα της τροφης που ριχνεις,
β)ποσες φορες την ημερα ταιζεις,γ)την ιχθυοφορτωση.

XrhstosT
21-07-16, 14:37
Σιγουρα,ετσι ειναι.απλα εδωσα μια γενικη εικονα των διαδικασιων.

XrhstosT
21-08-16, 13:14
Καλησπερα σε ολους.δεν ξερω ακομα αν θα μαζεψω πετρες απο τη φυση για το στησιμο του ενυδρειου.Αν καταληξω να παρω απο καποιο καταστημα,σκεφτομαι να ειναι απο τον Ερμη.Οι πιο καταλληλες για το στησιμο ειναι αυτες; http://www.votsalo.net/Products/Aquarium-s-Materials/Freshwater-Aquarium/River-Pebble.aspx Απο αποψη χρωματος.Βεβαια δεν ξερω αν οι συγκεκριμενες ειναι ασβεστολιθικες.Αν εχετε να προτεινετε καποιες αλλες,ευχαριστως!

Λάμπρος.Τ
22-08-16, 15:52
Άκου τη συμβουλή μου και μάζεψε από την φύση.
θα με θυμηθείς !!!
Άσε που θα γλυτώσεις τα λεφτάκια σου.

XrhstosT
22-08-16, 15:54
Εχεις ενα δικιο...απλα,δεν ξερω ποιο μερος να εμπιστευθω για να μαζεψω...Αθηνα ειμαι και το φοβαμαι,οπως καταλαβαινεις...

Λάμπρος.Τ
22-08-16, 16:12
βρε πήγαινε μια βόλτα προς σούνιο και θα βρεις ότι θέλεις.
μετά τα Λεγραινά έχει καθαρά νερά.

XrhstosT
22-08-16, 16:14
Απο θαλασσα δηλαδη,κλασικο βοτσαλο παραλιας.ειναι οτι πρεπει σαν χρωμα;ε;

Λάμπρος.Τ
22-08-16, 18:45
Ναι βρε μην αγχώνεσαι. Μη βάλεις μικρά βοτσαλάκια (γνώμη μου πάντα) βάλε πιο μεγάλα και ακανόνιστα να δείχνει πιο φυσικό.

XrhstosT
22-08-16, 18:48
Σιγουρα μεγαλα αλλα και μερικα μικρα λεω για τις λεπτομερειες...σε ευχαριστω πολυ.μολις μαζεψω και αμμο θα τα βγαλω φωτογραφιες να μου πειτε τη γνωμη σας!