Επιστροφή στο Forum : Τροφοδοτικο 15v για 12v
Έχω ενα τροφοδοτικό 15v και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ με κάποιο τρόπο να το χρησιμοποιήσω για τα 12v ανεμηστηρακια ψύξης.Αν γίνεται με ποιον τρόπο θα μπορούσα να το κανω;
Themis_aqua
23-06-16, 00:04
Πωω ρε φιλε ακριβως την ιδια απορια εχω,εμενα ειναι 19 απο εκτυπωτη..Τι λενε οι ηλεκτρονικοι του φορουμ;:cool:
apostolis.pan
23-06-16, 03:08
ε συνηθως εχεις λιγο περιθωριο .. πχ οταν κατι λεει 12v δεν κεγετε με 13,14
μετρα για αρχη ακριβως τι βγαζει με ενα πολυμετρο.. αν βγαζει 14,15 δοκιμασε το σε ενα ανεμιστιρακι παλιο να δεις μηπως στο καψει που δεν νομιζω.. αν βγαζει ομως 16 και πανω μην το βαλεις . τωρα για αυτο που ειναι 20v , καλυτερα μην το δουλεψεις.. ψαξε καποιο αλλο ολο και καπου θα βρεις ..(για να μην αγοραζεις ενοω) εγω δεν βρηκα μπροστα μου εκεινη την ωρα που εψαχνα και τα αναβω με τροφοδοτικο pc :p
δύο ανεμιστήρες 12άριδες τους δουλεύω με έναν παλιό φορτιστή από Nokia που βρήκα στο γραφείο
stanisalus18
23-06-16, 11:04
δύο ανεμιστήρες 12άριδες τους δουλεύω με έναν παλιό φορτιστή από Nokia που βρήκα στο γραφείο
Με των 5V δουλεύουν δηλαδή? Άρα "υπολειτουργουν" καπως
Παιδιά , με 15v ή 19v , το πιθανότερο είναι να καούν τα ανεμιστηράκια,
και η ανοχή που έχουν είναι μικρή, άντε να μη καούν με 13v , αλλά και πάλι θα χαλάσουν πιο γρήγορα από ότι αν δούλευαν στα 12v.
Ειδικά με 19v , θα δουλέψουν για λίγο σαν πύραυλοι και θα καούν
Με των 5V δουλεύουν δηλαδή? Άρα "υπολειτουργουν" καπως
φαντάζομαι ότι έχεις δίκιο αλλά δε νομίζω να χρειαστώ περισσότερες στροφές για το 60άρι μου
Μπορείς να προμηθευτείς μερικά regulators 7812 από κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών (φτηνά είναι περίπου 0,5€) και να κάνεις την παρακάτω συνδεσμολογία.
Θα σου συνιστούσα ένα regulator για κάθε ανεμιστήρα έτσι ώστε να μην χρειαστεί ψύξη. Επίσης η τάση εισόδου να μην ξεπερνά τα 15V για τους ίδιους λόγους.
Στην περίπτωση με τα 19V, σύνδεσε δύο ανεμιστήρες σε σειρά.
Θα πέσει λίγο η απόδοση τους αλλά μην φανταστείς πολύ.
Τουλάχιστον θα εξασφαλίσεις ότι δεν θα καούν, το πολύ πολύ βάλε δύο παραπάνω από ότι είχες υπολογίσει.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.