PDA

Επιστροφή στο Forum : Διάταξη υλικών σε εξωτερικο φίλτρο SUNSUN-HW504A

sambouar
13-06-16, 12:58
Καλησπέρα σε όλους. Αγόρασα σήμερα το SUNSUN-HW504A για να ενισχύσω τη δύσκολη δουλειά του εσωτερικού φίλτρου του Juwel Rio 125 που έχω.
Το φίλτρο έχει τέσσερα καλάθια για υλικά. Στον πάτο κάθε καλαθιού έχει ένα λεπτό ενυδρειακό βαμβάκι. Σκόπευα να ενώσω τις 4 λεπτές στρώσεις βαμβακιού και να τις τοποθετήσω στο τελευταίο καλάθι που είναι στον πάτο(όπως καταλαβαίνω από εκεί εισέρχεται το νερό στο φίλτρο) και τα υπόλοιπα 3 καλάθια να τα γεμίσω ελαφρόπετρα.
Είναι λογική αυτή η διάταξη ή πρέπει να τοποθετήσω και κάποιο σφουγγάρι ή ακόμα και να μοιράσω τους υαλοβάμβακες στα καλάθια με την ελαφρόπετρα?
Όπως καταλαβαίνετε κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη γιατί είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ εξωτερικό φίλτρο και δεν ξέρω που μου παν τα 4 :smt041

Undertaker
13-06-16, 16:41
Κάτω χαμηλά βάλε σφουγγάρι να κρατά τα χοντρά. Αν βάλεις εκεί το ενυδρειακό βαμβάκι θα σου μπουκωνει για πλακα. Στα άλλα δύο βάλε βιολογικό υλικό και στο τελευταίο πάνω πάνω βάλε το ενυδρειακό βαμβάκι για να κρατάει τα ψιλά που περνάνε από το σφουγγάρι. Αν σε παίρνει κι εκεί για βιολογικό υλικό, συμπλήρωσε πριν το ενυδρειακό βαμβάκι.

sambouar
13-06-16, 16:53
Έχει χώρο και για βιολογικό υλικό στο πάνω καλάθι. Σφουγγάρι με λεπτές τρύπες ή πιο χοντρές (πόσα ppi)?

Themis_aqua
13-06-16, 17:02
Φιλε μου επειδη εχω κι εγω sun sun οταν το εστησα παρατηρησα πως το εν.βαμβακι που ειχε δεν ηταν καλης ποιοτητας κι εβαλα μονο στο τελευταιο καλαθι πανω πανω βαμβακι της sera μια στρωση.Κατα τα αλλα οπως σου ειπε κι ο φιλος πιο πανω χαμηλα ενα χοντροτρυπο μπλε,φουλ ελαφροπετρα ενδιαμεσα στα καλαθια και βαμβακι πανω πανω και καθαρισες:)Πολλοι λενε πως το εν.βαμβακι μειωνει τη ροη σταδιακα και δε βαζουν καθολου,εγω στο δικο μου δεν βλεπω κατι τετοιο..

sambouar
13-06-16, 17:15
Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
Οπότε ανακεφαλαιώνοντας, από κάτω προς τα πάνω: Μπλε χοντρότρυπο σφουγγάρι-ελαφρόπετρα-ελαφρόπετρα-ελαφρόπετρα με μια στρώση βαμβάκι.
Την ελαφρόπετρα μέσα σε καλσόν ή χύμα?

Κλεόβουλος
13-06-16, 17:29
Έτσι.
Χύμα βάλτην.

sambouar
13-06-16, 17:57
Έτσι.
Χύμα βάλτην.
Τέτοια ευκολάκια θέλω :cool:
-------------------------
Και κάτι ακόμη. Θέτοντας σε λειτουργία το νέο φίλτρο θα επηρεάσει τη βιολογία του ενυδρείου μου? Χρειάζεται να κάνω κάτι?
Και αν αποφασίσω να βγάλω κάποια στιγμή το παλιό εσωτερικό φίλτρο για να κερδίσω χώρο, για πόσο διάστημα πρέπει να δουλεύουν παράλληλα τα 2 φίλτρα ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη βιολογία το καινούριο?

Κλεόβουλος
13-06-16, 18:22
Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Σε κάνα μήνα (+-) η βιολογία σου θα μοιραστεί αναλόγως στα φίλτρα που έχεις.
Όταν βγάλεις το εσωτερικό θα πρέπει να ταΐζεις ελαφρά για καμιά βδομάδα μέχρι το μοναδικό πιά φίλτρο να μπορεί να αναπτύξει βιολογία αντίστοιχη του συνόλου των ρύπων.

sambouar
13-06-16, 18:23
Ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες. Αύριο θα το βάλω σε λειτουργία :)

Κλεόβουλος
13-06-16, 18:35
Μη καθυστερείς καθόλου :)
Προσοχή στα πλαστικά του και διάβασε κι αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=77416

sambouar
13-06-16, 18:54
Μη καθυστερείς καθόλου :)
Προσοχή στα πλαστικά του και διάβασε κι αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=77416
Το διάβασα Κλεόβουλε, αλλά μάλλον δεν θα έχει τέτοιο θέμα γιατί στο HW-504A η αντλία είναι ξεχωριστή και θα τη βάλω μέσα στο ενυδρείο.
Το εσωτερικό της Juwel είναι πίσω δεξιά. Να τοποθετήσω την αντλία με την εισαγωγή του νερού, προς το φίλτρο, πίσω αριστερά? Και την εξαγωγή του νερού, προς το ενυδρείο, στην αριστερή μικρή πλευρά του ενυδρείου ώστε να διώχνει το νερό κατά μήκος της μεγάλης πλευράς προς το εσωτερικό φίλτρο? Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός.

Κλεόβουλος
13-06-16, 19:02
Ααα συγγνώμη, δεν είδα σωστά το μοντέλο :cool:
Κατανοητός. Καλά το σκέφτεσαι.

sambouar
13-06-16, 19:12
:smt023