PDA

Επιστροφή στο Forum : Αρρωστος δισκος (Head stand)

alexteo
11-06-16, 20:41
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 1800x600x650
2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 (2 ΧΡΟΝΙΑ)
3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ:11/22014
4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 30
5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 22 ΔΙΣΚΟΙ/11 CORY/20 ΡΟΔΟΣΤΟΜΟΙ
6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ):15+.. HELENA SNAILS
7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 30
8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 100LT/PER DAY
9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 10/6/2016
10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 4 ΦΟΡΕς/ΗΜΕΡΑ(BITS DISKUS/PELLETS/BIOFISH FOOD/ΚΑΡΔΙΑ ( 1 ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ)
11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH:7,6
KH:5
GH:3
ΝΗ3 (αμμωνια):0
ΝΟ2(νιτρώδη):0
ΝΟ3(νιτρικά):20-40
2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: api
ΣΤΙΚΣ:
Ηλεκτρονική:
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: PIGEON
2. ΔΕΡΜΑ:ΕΞΟΓΚΟΜΑ στην μεση του σωματος του
3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ:Κινειτε με το κεφαλι προς τα κατω
4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ):-
5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ):80/ το λεπτο
6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? :κανονικη
7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: 6 μηνες πριν
8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:-

ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: -
2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: -
3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:-
4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: -
5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? :-
6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: -
7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:-

ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? :ναι
2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? :οχι
3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:απο χθες απομονωθηκε στην ακρη του ενυδρειου
φωτογραφιες
http://i68.tinypic.com/2mrcg9i.jpg

http://i63.tinypic.com/29e2a9k.jpg

ΒΙΝΤΕΟ

https://youtu.be/Vu8AggMV-VY

ΔημήτρηςΤ
11-06-16, 20:51
Kριμα το ψαράκι.

alexteo
11-06-16, 20:53
Head stand? το θέμα ειναι οτι σε κάποιες φάσεις ισιώνει στην κολύμβηση , πιστεύεις οτι ειναι σε χάλια κατάσταση ;

Diskus fan
12-06-16, 20:21
Δύσκολη περίπτωση.
Μόνο έναν γνωρίζω (Ιωσάς) που έκανε καλά δίσκο με Head Standing... μπες και ψάξτο στο "άλλο".- ;)
Εγώ 2 φορές το αντιμετώπισα... στην πρώτη το "έστειλα" με τις θεραπείες και στην άλλη το άφησα να ζήσει όσο πάρει... και πήρε πάάάάάάάρα πολύ.
Και τα 2 ψάρια όταν έριχνα φαγητό... γύρναγαν κανονικά και τρώγανε.-

pavlos15
13-06-16, 07:37
Τα βράγχια του τα ανοίγει πολύ;

alexteo
13-06-16, 13:23
Ναι τα βραγχια τα ανοιγει πολυ, και εχει ενα εξογκομα στην μεση του σωματος του, διαβασα αυτα που μου ειπε ο fan, στο ΄'αλλο', προχωρησα μονοσ μου σε θεραπεια με ενυδρειακο αλατι 2 κουταλιες στα 100 λιτρα στην καραντινα, και εχω αμμασα αποτελεσματα, φαινονται στο βιντεο, θερμοκρασια τσιμπισα λιγο στους 31.Καπου διαβασα οτι σε τετοιες περιπτωσεις χανηλωνουμε την σταθμη του νερου ωστε ο δισκος να ισσοροπησει, σωστο?

https://youtu.be/AO7_8W2yFv0

pavlos15
14-06-16, 14:45
Είναι και ωραίο ψάρι ρε γαμώτο... Νομίζω πως είναι σωστό το κατέβασμα της στάθμης... Τώρα το αλάτι δν ξέρω αν θα κάνει κάτι... Υποψιάζεσαι παράσιτα;

alexteo
14-06-16, 16:03
Ξεκινησα θεραπεια λιγο στα τυφλα αλλα προσπαθωντας να ερμηνευσω περιπτωσεις σαν και την δικη μου στα διαδικτυο και στα φορουμ απο σοβαρους και εμπειρους δισκαδες στο παρελθον με αυτα που εχουν γραψει.
1η ημερα
Εισαγωγη ψαριου στην καραντινα με 100% νερου απο το κυριως ενυδρειο, και γενικη παρατηρηση
2η ημερα
αλλαγη 50% νερου απο την καραντινα εισαγωγη 2 κουταλιων του γλυκου αλατι ενυδρειακο, αυξηση 0.5 της θερμοκρασιας, και παρατηρηση ψαριου
3η ημερα
αδειασμα τις καραντινας ωστε η σταθμη νερου να φτασει στο υψος του ψαριου και εισαγωγη 1 κουταλακι του γλυκου αλατι για λιγες ωρες, και παρατηρηση
4η ημερα
αδειασμα ολου του νερου της καραντινας με φρεσκο και θεραπεια με φαρμακο HEXA MOR
Κατεληξα σε αυτο το φαρμακο και ως μεσω θεραπειας για τους εξης λογους
α) το μπλοκάρισμα της νηκτικής κύστης μετά το πρήξιμο πολλές φορές παρουσιάζει head standing σαν τελικό στάδιο...
β)-ένα οσμωτικό σόκ μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην νηκτική κύστη(να μην μπορει το ψάρι να αποβάλει τα υγρά του μέσω ούρων ή μέσω βραγχίων με αποτέλεσμα συσσώρευση υγρών στο σώμα)
-μία βακτηριακή μόλυνση μπορεί να "φράξει" την είσοδο της κύστη
-ακόμα και εσωτερικό παράσιτο μπορεί να κάνει ζημιά
γ)το αλάτι λόγο της οσμοτικής πίεσης ανακουφίζει το ψάρι και δεν αποβάλει νερό με τον ίδιο ρυθμό , είναι σαν να μπλοκάρουμε το πρήξιμο και αφήνουμε το ψάρι να παλέψει την αρρώστια χωρίς να ξοδεύει ενέργεια για να αποβάλει νερό
πηγη GD (http://www.greekdiscus.com/test2000/showthread.php?3307-Head-standing)

Αυτα βρηκα σαν αιτιες του προβληματος στο δικο μου ψαρι, και ολα συνδεονται με τα δυο εξογκωματα που ειχε το ψαρι στο σωμα του, Αφου σιγουρευτικα οτι αυτα τα δυο δεν ηταν δυσμορφια απο την γεννηση του( απο παλια βιντεο παρατηρησα), τοτε η αιτια ειναι η φραγη της νυκτικης κυστης (μαλλον παρασιτο) και η δημιουργια του ολου προβλη,ατος
Αποτελεσμα αυτης της σκεψης στο βιντεο που ακολουθει

https://youtu.be/zGt250i-Vc8

pavlos15
14-06-16, 23:33
Μπράβο φίλε μου, μακάρι να πάνε όλα καλά, όντως φαίνεται πολύ καλύτερα. Ενημέρωσέ μας

kgf12345
15-06-16, 00:22
μεγαλη βελτιωση:o:smt038 μακαρι να συνεχισει ετσι.φτου φτου:)

alexteo
15-06-16, 07:16
Ευχαριστω για την συμπαράσταση , μια μικρή παρατήρηση που έκανα σήμερα , ο δισκος δεν ανοίγει τα βράγχια του τόσο πολύ όσο πριν και τα εξογκώματα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί , η στάση του σώματος του έχει βελτιωθεί σημαντικά θα ενημερώσω το θέμα παλι με βίντεο αργότερα

https://youtu.be/_g3PjiNd6Nc

Pritanis
15-06-16, 09:36
Πολυ ωραια κανε ενα κοπο να μας δωσεις ακριβεις δοσολογιες για αλατια και φαρμακο ωστε να το κανουμε υπομνημα για μελλοντικη χρηση.... Αν λειτουργει ετσι οπως λες θα βοηθησει πολυ κοσμο

alexteo
15-06-16, 19:14
Θα ξεκαθαριςω κατι πρωτα
Δεν ειναι η καθε περιπτωση ιδια για καθε ψαρι, ουτε ειμαι κανενας που συνιστώ αυτη την μεθοδο, που ακολουθω στην δικη μου περιπτωση , ως λυση για παρομοιες περιπτωσεις, το πολυ διαβασμα αλλα και η σωστη διαγνωση ειναι αυτη που φερνει αποτελεσματα
Εγω δεν ξερω εαν εχω κανει την σωστη διαγνωση ακομα, δεν εχω και την καταλληλη εμπειρια ωστε να προτεινω το συγκεκριμενο φαρμακο ως λυση, απλα στην δικη μου περιπτωση εχει φερει αποτελεσματα μεχρι στιγμης.
Οι δοσολογιες που εχω χρησιμοποιησει μεχρι στιγμης συμφωνα με το προγραμμα που εχω αναρτησει

ΑΛΑΤΙ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221)
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ (υπολογιζετε 5γρ η καθε μια)

HEXA MOR (https://www.aquarium-munster.com/en/downloads/using-instructions.html)

Oνομασια του φαρμακου
Διαλυμα hexamor (δραστικη ουσια 2- αμινο -5-νιτροθειαζολη)

Ενδειξεις
Φαρμακευτικο προιον για διακοσμητικα ψαρια του γλυκου και θαλασσινου νερου κατα των μαστιγοφορων του εντερου (π.χ hexamita, spironucleus).Tα συμπτωματα μολυνσης απο μαστιγοφορα ειναι η απωλεια βαρους,τα λευκα βλεννωδη περιτωματα, η απομονωση των ψαριων,καθως και σε προχωρημενο σταδιο και ειδικα στις κιχλιδες, οπως στους δισκους, οι ασπρουδερες τρυπες στο κεφαλι, (η αποκαλουμενη νοσος "Τρυπα στο κεφαλι"

Αντεδειξεις και ανεπιθυμητες ενεργειες
Δεν εχουν αναφερθει

Ζωικο ειδος
Διακοσμητικα ψαρια

Δοσολογια και τροπος χορηγησης
Ανακινειτε καλα πριν απο την χρηση
1η ημερα
Ριξτε 40 σταγoνες (2ml) hexamor για καθε 100 λιτρα ενυδρειου μεσα στο ενυδρειο.Μην ταισετε.Αποσυνδεστε το φιλτρο απο το ενυδρειο και αφηστε το να δουλεψει σε ενα δοχειο χωριστα απο το ενυδρειο προκειμενου να συντηρηθουν οι μικροοργανισμοι που υπαρχουν μεσα στο φιλτρο.Αεριστε το νερο του ενυδρειου.Εαν ο αερισμος χωρις λειτουργια του φιλτρου δεν ειναι εφικτος, αφηστε τον να λειτουργησει χωρις υλικα φιλτραρισματος, ωστε να διασφαλιστει η επαρκης κυκλοφορια του νερου.Σε αυτην την περιπτωση συνιστουμε να φυλαξετε κρυο το υλικο του φιλτραρισματος σε ενα δοχειο με νερο του ενυδρειου.

2η ημερα
Ριξτε 30 σταγoνες (1,5ml) hexamor για καθε 100 λιτρα ενυδρειου μεσα στο ενυδρειο.Μην ταισετε.

3η ημερα
Χωρις χορηγηση.Ταιστε κανονικα τα ψαρια.Θεστε εκ νεου σε λειτουργια το φιλτρο.Σε περιπτωση που το υλικο του φιλτραρισματος φυλαχτηκε χωριστα, μην ριξετε μεσα το νερο.Στην περιπτωση αυτη ξεπλυνετε το υλικο του φιλτραρισματος με χλιαρο νερο( οχι επιμελως, ωστε να διατηρηθει ενα μερος των μικροοργανισμων)

4η-5η ημερα
Χωρις χορηγηση.Ταιστε κανονικα τα ψαρια

6η ημερα

Ριξτε 30 σταγoνες (1,5ml) hexamor για καθε 100 λιτρα ενυδρειου μεσα στο ενυδρειο.Μην ταισετε.Αποσυνδεστε το φιλτρο απο το ενυδρειο και αφηστε το να δουλεψει σε ενα δοχειο χωριστα απο το ενυδρειο προκειμενου να συντηρηθουν οι μικροοργανισμοι που υπαρχουν μεσα στο φιλτρο.Αεριστε το νερο του ενυδρειου.Εαν ο αερισμος χωρις λειτουργια του φιλτρου δεν ειναι εφικτος, αφηστε τον να λειτουργησει χωρις υλικα φιλτραρισματος, ωστε να διασφαλιστει η επαρκης κυκλοφορια του νερου.Σε αυτην την περιπτωση συνιστουμε να φυλαξετε κρυο το υλικο του φιλτραρισματος σε ενα δοχειο με νερο του ενυδρειου.

7η ημερα
Χωρις χορηγηση..Ταιστε κανονικα τα ψαρια.Αλλαξτε περιπου το 30% του νερου του ενυδρειου.Θεστε εκ νεου σε λειτουργια το φιλτρο.Σε περιπτωση που το υλικο του φιλτραρισματος φυλαχτηκε χωριστα, μην ριξετε μεσα το νερο.Στην περιπτωση αυτη ξεπλυνετε το υλικο του φιλτραρισματος με χλιαρο νερο( οχι επιμελως, ωστε να διατηρηθει ενα μερος των μικροοργανισμων)

Ειδικες προειδοποιητικες υποδειξεις
Στα ασπονδυλα μπορουν να παρατηρηθουν ασυμβατοτητες.Ως εκ τουτου σαλιγκαρια, γαριδες, οστρακοειδη , κοραλλια, κτλ, θα πρεπει να αποκλειονται απο την θεραπευτικη αγωγη για λογους ασφαλειας

Για διακοσμητικα ψαρια.Μην το χρησιμοποιητε σε ζωα που εκτρεφονται με σκοπο την παρασκευη τροφιμων

Ο ελαφρως κιτρινωπος χρωματισμος του νερου οφειλεται στην δραστικη ουσια και εξαφανιζεται μετα απο λιγες ημερες

Το φαρμακευτικο προιον δεν επιτρεπεται να χρησιμοποιειται μετα την παροδο της ημερομηνιας ληξης.

Diskus fan
15-06-16, 22:44
Προσωπικά... ΔΕΝ βλέπω (μάλλον μόνο εγώ) το ψάρι να ΜΗΝ έχει πρόβλημα.
Αυτή θεραπευτική αγωγή (Hexa mor) είναι για Hexamita και βραγχιοσκώληκες (?!?)... ασθένειες οι οποίες εγώ ΔΕΝ καταλαβαίνω από που και πως εμπλέκονται με το Head Standing.
Για τις 2 παραπάνω ασθένειες... εγώ ακολουθώ άλλες μεθόδους (διαφορετικές μεταξύ τους).
Η ποσότητα του αλατιού... ελάχιστη και άνευ ιδιαίτερης σημασίας, κατά την άποψη μου.
Σίγουρα με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα... και παρακολουθώ με ενδιαφέρον το θέμα.-

alexteo
15-06-16, 23:05
Ο δισκος έχει προβλημα , δεν είπα οτι το ξεπέρασε , ομως πάει καλύτερα απο την πρώτη μέρα , βαςικα αυτά τα δυο εξογκώματα που είχε παρα πολύ καιρο έχουν εξαλειφθεί , επιςης τα βράγχια του δεν τα ανοίγει τόσο πολύ όσο όλο αυτόν τον καιρο που το παρακολουθούσα πριν μπει καραντινα , επιπλέον όταν το ψάρι έχει head standing , απο οτι διάβασα ειναι συνδιασμος πολλών άλλων προβλημάτων που έχουν σαν τελικο και μη αναστρέψιμο τις πιο πολλες φορές το head standing

Diskus fan
15-06-16, 23:12
Έκανα ΛΑΘΟΣ... το Hexa mor ΔΕΝ είναι για βραγχιοσκώληκες.- :(
-------------------------
ΑΝ έχουν μειωθεί τα πρηξίματα στην σπονδυλική στήλη... είναι πολύ σημαντικό γιατί αυτά είναι η αιτία, που κολυμπάει με το κεφάλι προς τα κάτω.
Ενημέρωνε... για τις εξελίξεις.-

tsala
16-06-16, 00:01
Αδερφε μακαρι να παει καλα, ηδη εχει βελτιωση απο βιντεο σε βιντεο..

alexteo
16-06-16, 07:53
4η-5η ημερα θεραπειας , συμφωνα με τις οδηγιες δεν θα χορηγησω φαρμακο σημερα
Η κατασταση του δισκου ιδια , το πρηξιμο στην σπονδυλικη του στηλη εχει υποχωρησει αρκετα , δεν εχει ομως εξαφανιστει.
Νερο στην καραντινα χρειαζετε να αλλαξω?, διοτι οι οδηγιες του φαρμακου λενε οτι σε αυτη την φαση μπαινει σε λειτουργια το φιλτρο, πραγμα που εγω δεν εχω για την καραντινα, το νερο απο την τελευταια αλλαγη ειναι 3 ημερων

ΒΙΝΤΕΟ

https://youtu.be/6T6--GUqnxs

Diskus fan
16-06-16, 12:34
Ακολούθησε τις οδηγίες.
Η αλήθεια είναι ότι εγώ... "μπερδεύτηκα" με τον τρόπο που προτείνουν... αλλά τι μπορώ να πω;

alexteo
18-06-16, 18:58
6η ημερα θεραπειας
Ειμαι αισιοδοξος για την κατασταση του ψαριου.Δεν εχω πολλες εμπειριες πανω στο θεμα των ασθενειων, αλλα πιστευω οτι αν η συνταγη δεν ηταν σωστη θα ειχε προβλημα πιο μεγαλο απο την ημερα που μπηκε στο Νοσοκομειο-ενυδρειο.Αυτο που θελω να ρωτησω απο εδω και περα τι θα πρεπει να κανω, η θεραπεια αυριο τελειωνει, ο δισκος παει καλυτερα, το head standing το κανει μονο διοτι υπαρχει αντανακλαση του εαυτου του στον πατο,το πρηξιμο στην σπονδυλικη του στηλη εχει σαφως μειωθει, κολυμπαει καλυτερα, και με ανοιχτο φως, μονο που το εχω ταισει πολυ λιγο ολο αυτον τον καιρο

ΒΙΝΤΕΟ

: https://youtu.be/qaSH36tAh58

https://vimeo.com/171219500

Η θεραπεία τελείωσε , τον δίσκο τον έβαλα πίσω στο ενυδρειο , δεν θέλω να το ταλαιπωρήσω άλλο, δεν ξέρω αν η θεραπεία με το φάρμακο απέδωσε, θα δούμε στο άμεσο μέλλον

Diskus fan
18-06-16, 20:00
Το πρήξιμο... νομίζω το βλέπω ακόμα. Επίσης νομίζω ότι φαίνεται και στην κολύμβηση του, ότι έχει "θέμα"... Αν και μάλλον έχεις κάνει κάτι... με την θεραπεία.
Στο ενυδρείο... οι ανάσες... πάρα πολλές και τα ψάρια... stress bars. Κάτι ΔΕΝ μου αρέσει.
Όσο για τους ροδόστομους... λέω να αρπάξω το τσεκούρι... και να σου΄ρθω.-

alexteo
18-06-16, 20:51
Έχεις δίκιο , αμάρτησα τα έβαλα όλα τα είδη μαζί ... Κάτι θα κανω για αυτό σε λιγο καιρο θα τα φτιάξω και θα τα δώσω μαζί με τα Cory, έχουν μπει στο 500αρι και οι 11 μικροί που μεγάλωσα το προηγούμενα διάστημα και υπάρχει συνοστισμος , κανω αλλαγές κάθε μέρα 150 λιτρα και κρατάω συνθήκες καλές (νιτρικά 20) , επιπλέον τα μικρά δισκάκια τα stress bars σε αυτήν την ηλικία ειναι φυσιολογικά , απο οτι έχω διαβάσει ,
Επιςης το θέμα το αφήνω ανοιχτό διότι δυο απο τα μικρά έχουν μαυρίσει και το ένα έχει βγάλει κάτι σαν άσπρη βλέννα στο σώμα του , αυριο τα βάζω στο νοσοκομείο και ενημερώνω για την πορεία τους ..

Dimitris77
18-06-16, 20:53
Eχω πετυχει αυτο εδω,ισως αξιζει να του ριξετε μια ματια.
http://www.dph.nl/article/cat-02/swimblader.shtml

Diskus fan
18-06-16, 21:30
Δημήτρη... είναι γνωστό αυτό. ;)
Το ψάρι έχει πρήξιμο στο πίσω μέρος του σώματος... ΔΕΝ υπάρχουν όργανα εκεί.
Εγώ έχω καταλήξει στο συμπέρασμα (από τις παρατηρήσεις μου)... ότι είναι κάποια φλεγμονή που αναπτύσσετε στην σπονδυλική στήλη.-

alexteo
19-06-16, 15:12
Θα ήθελα την βοήθεια σας σε αυτή την περίπτωση δίσκου 6 μηνών που μπήκε στο ενυδρειο πριν 20 μέρες και μου παρουσίασε προβλημα εδω και μια εβδομάδα
Τα συμπτώματα του ειναι
Α) Μαύρισε
Β) θολό μάτι
Γ) έχει μια βλέννα άσπρη σε ορισμένα σημεία στο σώμα του
Το πρωί τον έβαλα καραντινα και τον παρακολουθώ , απο φαρμακευτική αγωγή δεν έχω κανει κάτι διότι δεν έχω κανει διάγνωση , σε μια παρόμοια κατάσταση πριν δυο χρόνια μου είχαν πει οτι περνάει βακτηριακή μόλυνση , ακολουθεί βίντεο

https://vimeo.com/171294938

Dimitris77
19-06-16, 16:03
Ισως βακτηριακη μολυνση,το ψαρι βγαζει βλεννα για να αποβαλει απο πανω του αυτο που το ενοχλει.ΚΑΘΑΡΟ νερο και αλατι για αρχη και βλεπουμε.

alexteo
20-06-16, 17:49
Ακολούθησα θεραπεία με αλατι για δυο μέρες σε 100 λιτρα καραντινα 50% νερο ενυδρειου και 50% νερο καθαρό Α/Ο μίξη με προφιλτρα και η κατάσταση παραμένει ίδια , επιςης δεν τρώει

Βίντεο

https://vimeo.com/171424030

Diskus fan
20-06-16, 20:35
Πόσο αλάτι έριξες... δηλαδή; Θερμοκρασία ενυδρείου;
Πάλι με το τσιγκέλι... θα τα βγάζουμε;
Και πρώτα κάνεις... μετά... ρωτάς ή παρουσιάζεις;
Chilodonella... μου "μυρίζει".-

Dimitris77
20-06-16, 20:45
Eιχε δυο κουταλιες του γλυκου στα 100 λιτρα.Αυξηθηκε λιγο η δοσολογια στην μια κουταλια της σουπας στα 40λτ σε συνδιασμο με esha 2000.

Diskus fan
20-06-16, 20:53
Σε γραμμάρια... μπορείς να μου το κάνεις;

Dimitris77
20-06-16, 21:20
Mια κουταλια της σουπας ειναι περιπου 17γρ.Το ψαρι βρισκεται σε 40 λιτρα νερο πλεον και η αναλογια ειναι 0,4γρ/λτ.Eιναι λιγο light δοση.Θερμοκρασια 28C.

alexteo
20-06-16, 22:01
Ναι έτσι ειναι οπως τα γράφει ο Δημήτρης , πάει καλύτερα το ψάρι ειναι όρθιο και μπροστά στο τζαμί

Diskus fan
21-06-16, 14:30
Ωρε άρχισες πάλι τα ίδια; Θα τρελαθούμε; Τι όρθιο στο τζάμι... για το μαυρισμένο... ΔΕΝ μιλάμε;
Mια κουταλια της σουπας ειναι περιπου 17γρ.Το ψαρι βρισκεται σε 40 λιτρα νερο πλεον και η αναλογια ειναι 0,4γρ/λτ.Eιναι λιγο light δοση.Θερμοκρασια 28C.

ΔΕΝ είναι... "λίγο light"... ΔΕΝ είναι καν δόση.- ;)

alexteo
21-06-16, 20:56
Μόλις τον έκανα μπάνιο σε κουβα με αλατι , έριξα δυο κουταλιές της σούπας με ενυδρείακο αλατι ,δεν βρήκα API και έβαλα 2 κουταλιές της σούπας απο αυτό "seachem, live Bearer salt" που είχα , σε kουβα για 30 λεπτά , νομίζω οτι έχει ξεμαυρισει και έδιωξε πολύ βλέννα , τσιμπάνε τον Κούβα παρατήρησα και το βίντεο
https://vimeo.com/171625885

alexteo
23-06-16, 05:59
Δυςτηχως χθες τον δισκο τον μαυρισμένο τον έχασα .... Το ιστορικό ειναι το εξής , παρατήρησα οτι σου μεγάλο ενυδρειο υπάρχει και άλλος δισκος απο τα μικρά που μπήκαν στο ενυδρειο αρχές του μηνα με τα ίδια συμπτώματα , όποτε έβαλα και τα δυο σε κουβα για 30' με bactopur direct , και μια αεραντλια , μετά καθάρισα την καραντινα απο το esha 2000 και το αλατι , πρόσθεσα νερο φρέσκο για 40 λιτρα και διέλυσα μια ταμπλέτα bactopur μεςα στην καραντινα , έβαλα τα ψαρια μεςα και το πρώτο που είχα εισαχθεί στην αρχή της θεραπείας δλδ ο πρώτος μαυρισμένος ξάπλωσε στον πάτο της καραντίνας και το βράδυ έφυγε ....Ο άλλος μικρός ειναι σε καλύτερη κατάσταση ,

Kostas G.
23-06-16, 08:42
Αυτός με το θολό μάτι πρέπει αν είχε στρεπτοκοκκική λοίμωξη, που αντιμετωπίζεται με αντιβιωτικό για gram positive αερόβια, όπως αμοξυκιλλίνη.

Ο άλλος με το πρόβλημα στην νηκτική κύστη είτε έχει μαστιγωτά που έχουν κάνει κύστεις σε σημεία που ενοχλούν την νυκτική κύστη, είτε έχει νηματώδεις. Τα μαστιγωτά τα πιάνει άψογα η μετρονιδαζόλη, με τάισμα για 2-3βδομάδες. Τους νηματώδεις το Emamectin benzoate.

ΔημήτρηςΤ
23-06-16, 17:46
Αυτα τα βρίσκεις σ φαρμακεία κωστα;;;;

Κλεόβουλος
23-06-16, 19:21
Αυτός με το θολό μάτι πρέπει αν είχε στρεπτοκοκκική λοίμωξη, που αντιμετωπίζεται με αντιβιωτικό για gram positive αερόβια, όπως αμοξυκιλλίνη.

Ο άλλος με το πρόβλημα στην νηκτική κύστη είτε έχει μαστιγωτά που έχουν κάνει κύστεις σε σημεία που ενοχλούν την νυκτική κύστη, είτε έχει νηματώδεις. Τα μαστιγωτά τα πιάνει άψογα η μετρονιδαζόλη, με τάισμα για 2-3βδομάδες. Τους νηματώδεις το Emamectin benzoate.
Μετρονιδαζόλη = Flagyl σε κάψουλες
Emamectin benzoate = http://aqua.merck-animal-health.com/products/slice/information.aspx μάλλον σε κτηνιατρικά φάρμακα
Aμοξυκιλλίνη (amoxicillin) = http://www.fishmoxfishflex.com/index.php/fish-mox-amoxicillin.html ή Amoxil από το φαρμακείο σε σκόνη ή κάψουλες

Ο Κώστας ίσως ξέρει και άλλα σκευάσματα με τις ίδιες δραστικές.

Kostas G.
23-06-16, 20:14
Όπως τα είπε το Κλέοβουλος.

Το Emamectin περιέχεται στο Sera Nematol αλλά και στο Slice της Bayer.
Για αμοξυκιλλίνη, το Amoxil σε ταμπλέτες 1g διαλύεται καλύτερα αν βολεύει η δόση. Χρήση μόνο όταν ξέρουμε οτι το ψάρι έχει gram positive αερόβια. Δεν ειναι κοινές μολύνσεις τα gram positive αερόβια στα ψάρια αλλά όταν υπάρχουν είναι πάντα επιθετικά παθογόνα

ΔημήτρηςΤ
23-06-16, 21:37
Κλεοβουλε κ Κώστα ευχαριστω αυτα πρέπει να τα γραψω.

alexteo
24-06-16, 10:10
Ο δεύτερος μικρός που έχει εισαχθεί στην καραντινα, την πρώτη μέρα είχε πλαγιά στάση , σήμερα ήταν όρθιος και κολύμβηση του κανονική σε όλη την καραντινα ,
Φώτα έχω κλειςτα , αλλα απο οςο βλέπω απο πανω ( διότι έχω κλειςει και το μπροςτινο τζαμί τα 2/3 του) τα χρώματα του ειναι μια χαρά ε,χει υποχωρηςει το μαυριςμα αυριο τελευταία μέρα τις θεραπείας και θα ακολουθήσω τις οδηγίες του φαρμάκου ,και θα ενημερώσω
Η ερώτηση που έχω ειναι η εξής , εάν ο δισκος που έχασα είχε την ασθένεια που μας είπε πιο πανω ο ο ΚΩΣΤΑΣ G. , σίγουρα έκανα λάθος θεραπεια και τον έστειλα , ομως ο δεύτερος δισκος με τα ίδια συμπτώματα με τον πρώτο , και που ακολούθησα την ίδια θεραπεια, χωρίς ομως αλατι και esha2000 που είχα στον πρώτο , αλλα κατευθείαν σε κουβα με bactopur για μπάνιο, και θεραπεια με το ίδιο φάρμακο στην καραντινα , δεν θα έπρεπε να τον στείλω και αυτόν ;;
Επιπλέον , έχω διαβάσει οτι δισκος με μαύρισμα και βλέννα ειναι βακτηριακή μόλυνση , η (στρεπτοκοκκικη λοίμωξη ) ειναι βακτηριακή ;;
Ώστε να ξέρω σε επόμενο τυχών προβλημα να κανω σωστή διάγνωση
Οςο αφορά το pigeon με το head standing, στο ενυδρειο πάει καλύτερα , το εξόγκωμα ομως πιθανόν να μεγάλωσε , εάν ειναι σίγουρη η διάγνωση που έκανε ο Κώστας , τον ευχαριστω και δεν τον αμφισβητώ , θα προχωρήσω σε θεραπεια το επόμενο διάστημα , με την φαρμακευτική αγωγή που μου συνέστησε

Dimitris77
25-06-16, 12:08
To bactopur direct δεν πιανει gram positive και gram negative βακτηρια αφου περιεχει nifurpirinole?
http://http://www.theaquariumwiki.com/Nifurpirinol

alexteo
25-06-16, 12:56
Ο μικρός ο δισκος δεν έχει δείξει ανάκαμψη μετά το τριήμερο διάστημα με θεραπεια bactopur. Η καραντινα γεμίστηκε ξανά με καθαρό νερο , στην θεραπεια προστέθηκε και ο pigeon , θερμοκραςια 28 , η στάθμη της καραντίνας κατέβηκε στους 15 πόντους και ξεκίνησα θεραπεια με bactopur direct σε 36 λιτρα νερο και δοςολογια 3/4 του χαπιού

niklal
25-06-16, 16:38
για δοκίμασε Api Fungus Cure... εγώ σε παρόμοιά περίπτωση είχα κάνει δουλειά

alexteo
26-06-16, 22:01
Προτίμησα το bactopur διότι έχει ένα συστατικό που καταπολεμά τα gram positive και τα gram negative με κατέβασμα θερμοκρασίας στους 24 βαθμούς μεςα σε τρεις ημέρες , σε συνδιασμο με σκοτάδι , σήμερα ειμαι στην δεύτερη μέρα θεραπείας τα ψαρια ειναι ζωντανά , δεν τα πολύ ενοχλώ , για να μην τα στρεςςαρω , το μικρο που ειναι στην δεύτερη δόση bactopur, ειναι στην πιο σκοτεινή γωνία της καραντίνας όρθιο , ενώ το pigeon την μια ισιώνει και την άλλη γυρνάει το κεφαλι , οςο του επιτρέπει η χαμηλή στάθμη του νερου , προς τα κάτω

Kostas G.
27-06-16, 12:28
To Nifupirinol είναι παλιό φάρμακο χωρίς συστηματική αποτελεσματικότητα. Δεν μπορείς να θεραπεύσεις μια γενικευμένη λοίμωξη με τοπικώς δρων φάρμακο. Μόνο μια πολύ επιφανειακή μόλυνση.

Ο δίσκος δεν πέθανε απαραίτητα από την θεραπεία αλλά από την έλλειψη αποτελεσματικής έγκαιρης θεραπείας.

niklal
27-06-16, 15:23
Προτίμησα το bactopur διότι έχει ένα συστατικό που καταπολεμά τα gram positive και τα gram negative με κατέβασμα θερμοκρασίας στους 24 βαθμούς μεςα σε τρεις ημέρες , σε συνδιασμο με σκοτάδι , σήμερα ειμαι στην δεύτερη μέρα θεραπείας τα ψαρια ειναι ζωντανά , δεν τα πολύ ενοχλώ , για να μην τα στρεςςαρω , το μικρο που ειναι στην δεύτερη δόση bactopur, ειναι στην πιο σκοτεινή γωνία της καραντίνας όρθιο , ενώ το pigeon την μια ισιώνει και την άλλη γυρνάει το κεφαλι , οςο του επιτρέπει η χαμηλή στάθμη του νερου , προς τα κάτω

δεν το συμπαθώ καθόλου το bactopur. μου μοιάζει σαν εύκολη λύση. '' δεν ξέρω τι έχει το ψάρι θα του δώσω bactopur.''

alexteo
27-06-16, 16:57
Νομίζω οτι αρχίζω και εγώ να βγάζω κάποια αντιπάθεια , στο bactopur, τα ψαρια δεν δείχνουν σε καλή κατάσταση ειδικά που σήμερα τα έχω στους 24 βαθμούς , αυριο στις 12:00 κλείνει ο κύκλος του φαρμάκου , αλλα δεν έχω τα επιθυμητά αποτελέσματα που θα ήθελα, και θα το σταματήσω σήμερα το βράδυ , δλδ θα ανεβάσω την στάθμη του νερου απο τα 36 λιτρα στα 100 και θα ανεβάζω την θερμοκραςια κάθε μέρα 1 βαθμό ωςτε να φτάσω στους 28, και θα χωρίσω τα ψαρια και θα κανω στο καθένα ξεχωριστή θεραπεια , οπως έπρεπε απο την αρχή

alexteo
28-06-16, 17:48
Σήμερα ξεκίνησε θεραπεια με tremazol, μαζί με flagyl, και amoxil.
Δυςτηχως υπάρχει άρνηση τροφής , και τα φάρμακα μπήκαν μεςα στο νερο .
Η κατάσταση των δυο δισκων ειναι κάπως καλύτερη
Στον pigeon έχει υποχωρήσει το καρούμπαλο στο σώμα του , δεν έχει εξαφανιστεί
Στον μικρο Altum flora , ειναι σε καλύτερη κατάσταση , η βλέννα υπάρχει ακόμα και το μαύρισμα υποχώρησε ελαφρός
Η νεα θεραπεια θα κρατήσει 4 ημέρες

ΔημήτρηςΤ
28-06-16, 19:07
Σ τι θερμοκρασια τα εχεις σήμερα;;;

alexteo
29-06-16, 05:30
Στους 26,5

ΔημήτρηςΤ
29-06-16, 06:17
Ενω χθες 24 ,νομιζω οτι αυτο δεν κανει καλο.Επίσης νομίζω οτι το τρεμαζολ εχει μεγιστη απόδοση στους 28.τετοια ωρα τετοια λόγια .ελπιζω ολα να πάνε καλα.

Kostas G.
29-06-16, 10:13
Το praziquantel δεν εξαρτάται από την θερμοκρασία για δράση

alexteo
29-06-16, 14:18
Ενω χθες 24 ,νομιζω οτι αυτο δεν κανει καλο.Επίσης νομίζω οτι το τρεμαζολ εχει μεγιστη απόδοση στους 28.τετοια ωρα τετοια λόγια .ελπιζω ολα να πάνε καλα.

Η θερμοκραςια μέχρι τους 26 ανέβηκε κατα ένα βαθμό την ημέρα , απο εδω και πέρα κατα μισό την ημέρα , οι δίσκοι πάνε πολύ καλύτερα , αυτό που παρατήρησα ειναι οτι χθες και τα δυο έκαναν γρήγορο κολύμπι μεςα στην καραντινα , σπιντες δλδ

Βίντεο

1ο 24ωρο

https://vimeo.com/172733148

alexteo
01-07-16, 18:26
2ο 24ωρο
Αλλαγη νερου 50%
Προσθήκη
2 κάψουλες flagyl
1/2 χάπι amoxil
5ml/ tremazol
Θερμοκραςια 27
Άρνηση τροφής

Βίντεο

https://vimeo.com/172940963
3o 24ωρο
Οι ρουτίνες ίδιες με την προηγούμενη ημέρα
Επιπλέον σήμερα τα ψαρια έφαγαν λιγο τροφή που εμπεριέχει flagyl k amoxil , το εξόγκωμα στον pigeon σχεδόν έχει εξαφανιστεί

alexteo
06-07-16, 20:30
Τα νεωτέρα απο την θεραπεια των δισκων μέρα απο μια εβδομάδα ειναι τα εξής
Ο μικρός ο δισκος με το μαύρισμα έγινε καλα μπήκε στο κυρίως ενυδρειο και χορηγείται μια φορά την ημέρα τροφή με flagyl και γίνετε προληπτική θεραπεια σε όλα τα ψαρια
Ο pigeon έχει κανει μεγάλη πρόοδο , το εξόγκωμα έχει σχεδόν εξαφανιστεί , ισορροπεί πιο καλα , προσπαθεί πολύ , σήμερα μετά απο τόσο καιρο έφαγε δυο φιλαράκια σπιρουλινα
Επιπλέον μετά απο την θεραπεια με tremazol , γίνετε θεραπεια με Nematole , και δείχνει σημάδια ανάκαμψης , αυριο ειναι η τελευταία μέρα , και μετά απο δυο μέρες κενό , θα γίνει επαναληπτική θεραπεια με tremazol

Video

https://vimeo.com/173657147

alexteo
10-07-16, 20:00
Ο δισκος με το head standing μπήκε στο κυρίως ενυδρειο με σαφώς βελτιωμένη κατάσταση .Δεν έκανα επαναληπτική θεραπεια με tremazol , οπως μου είχε προτείνει ο Kostas G , που τον ευχαριστω παρα πολύ για τον χρόνο του και το ενδιαφέρον του που έδειξε για τα άρρωστα ψαράκια μου
Ακολουθείτε ομως προληπτική θεραπεια σε όλο το ενυδρειο με flagyl στην τροφή
Βίντεο

https://vimeo.com/174120931

Diskus fan
11-07-16, 00:16
Εγώ βλέπω ένα ψάρι με ανάσες στο "θεό"... και με "γωνία" ακόμα... ΜΗΠΩΣ βιάστηκες να το γυρίσεις πίσω;
Μιας και τελικά... όντως παρουσίαση κάνεις...
Γράψε για όλα αυτά που έκανες... κατεβάσματα θερμοκρασίας, φαρμακευτικές αγωγές κλπ. να ξέρουμε και την πηγή των πληροφοριών.-

alexteo
11-07-16, 20:26
Ο δισκος pigeon με το head standing εκλεισε σχεδον ενα μηνα στην καραντινα, και δοκιμασε καθε λογης φαρμακο απο hexa mοr,bactopur,tremazol,nematopul, flagyl,αλατι ολο αυτον τον μηνα.Επισης η θερμοκρασια ηταν κατω απο 28 σε ολες τις θεραπειες.Με προβληματισε πολυ οτι δεν ετρωγε και φοβηθηκα μηπως το σκοτωσουν οι θεραπειες και οχι η ασθενεια του.Σκεφτηκα λοιπον να τον βαλω στο κυριος ενυδρειο ωστε να τον τραβηξει το κοπαδι και να φαει τροφη , που μια φορα την ημερα περιεχει flagyl, διοτι εχω πειστει οτι παντα κατω απο τις οδιγιες του kosta G, το προβλημα στην νυκτικη κυστη ( μαστιγωτα) το πιανει το flagyl.Και το flagyl για να το χορηγησω πρεπει να τρωει, οποτε βιαστηκα να το βαλω μεσα ωστε να πετυχω τουλαχιστον να φαει την τροφη με την αντιβιωση. Περα απο αυτα εγω ειδα μεγαλη αλλαγη στην συμπεριφορα του μετα την χορηγηση tremazol, το ψαρι ισιωνε και οι αναπνοες του ηταν πιο μικρες απο οτι τωρα, σιγουρα πεζει ρολο και η θερμοκρασια πιστευω , το flagyl το χορηγουσα στο νερο τις καραντινας, αλλα δεν νομιζω να του εκανε κατι , διοτι σωστη δραση εχει στην τροφη και οχι στο νερο, μιας και τα ψαρια γλυκου νερου νερο πινουν οταν τρωνε σε αντιθεση με τα θαλασσινα
Ισως αργοτερα προχωρησω παλι σε θεραπεια με tremazol εαν και εφοσον μαθω τελικα τι εχει το ψαρι και πως θα το καταπολεμησω εαν βεβαια μπορει να γινει κατι τετοιο δεδομενου οτι το ψαρι ειναι ετσι σχεδον 7 μηνες σε αυτην την κατασταση ,και ισως να ειναι καλυτερα για αυτο να μεινει ετσι και οσο αντεξει

Diskus fan
11-07-16, 22:45
Τελικά... ακόμα μια φορά... απαντάς μόνο σε ότι θέλεις. Έγραψες 10 σειρές... επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά... το ίδιο πράμα
Την "πηγή" των κινήσεων που ακολούθησες... κατεβάσματα θερμοκρασίας, φαρμακευτικές αγωγές (εννοώ τα φάρμακα που χρησιμοποίησες) κλπ. θα την μάθουμε (εκτός του Κώστα);
ΔΕΝ είχες γράψει ότι το ψάρι... είναι έτσι 7 μήνες.-

alexteo
12-07-16, 12:07
Το ιστορικό της θεραπείας

11/6/2016
Εισαγωγή του αρρώστου ψαριού στην καραντινα με συμπτώματα head standing και ένα διαμπερές εξόγκωμα στην μέση του σώματος του
χρόνος παρατήρησης του προβλήματος σχεδόν 6 μήνες
1η προσπάθεια θεραπείας με ενυδρείακο αλατι 10 gr στα 100 λιτρα
Θερμοκραςια 31
Αύξηση 1 βαθμό στο 24ωρο
Υποδείξη θεραπείας μέλος GAB Dimitris 77
12/6/2016
3η ημέρα θεραπειας
Εισαγωγή καθαρού νερου 100% με ίδιο Gh/Kh/Ph με το νερο του ενυδρειου και εισαγωγή Hexa mor , πιθανή διάγνωση εσωτερικό βακτήριο στην νυκτικη κύστη , αύξηση θερμοκρασίας 0,5 βαθμούς 31,5 τελική
Διάρκεια θεραπειας 7 ημέρες (λεπτομέρειες χορήγησης του φαρμάκου #13)
8η ημέρα θεραπειας
Τελείωσε το πρώτο μέρος θεραπεια με hexa mor και αλατι επιστροφή του δισκου στο κυρίως ενυδρειο
2η περίοδος θεραπειας
1η ημέρα
Ο δισκος δεν έδειξε σημάδια ανάκαμψης στο κυρίως ενυδρειο η στάση του παρέμεινε κάθετη και δεν έτρωγε
Επικοινωνήσαμε με έναν εκτροφέα απο το εξωτερικό (τούρκος) του στείλαμε φωτογραφίες και βίντεο και συνέστησε σταδιακό κατέβασμα θερμοκρασίας στους 24 , κατέβασμα της στάθμης τιυ νερου στους 14 πόντους , σκοτάδι , και εισαγωγή direct bactopur για 4 ημέρες ωςτε να δράσει η ουσία που περιέχει το φάρμακο
Nifurpirinol
Δυστηχως μεςα σε 4 ημέρες ενώ κατέβασα την θερμοκραςια στους 24 και πέτυχα συσκότιση στην καραντινα δεν είδα καμία θετική εξέλιξη
Ανέβασα την στάθμη του νερου στα 100 λιτρα και ανέβασα την θερμοκραςια 0,5 κάθε μέρα απο 24 στους 28
Το αμέσως επόμενο διάστημα δλδ την επόμενη μέρα είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον kosta G , και μου εξήγησε πολλά πράγματα , τον ευχαριστω πολύ ξανά , και προχώρησα σε άλλη θεραπεια , σημείωση το ψάρι δεν έτρωγε καθόλου όλο αυτόν τον καιρο
3η περίοδο θεραπειας
Ξεξκινησα θεραπεια με tremazol
Θερμοκραςια 28
Απο τις πρώτες ώρες είδα το ψάρι κάπως καλύτερα δλδ να ισιώνει και να προσπαθεί να κολυμπήσει σωςτα όρθιο δλδ , άλλη μια παρατήρηση που έκανα ήταν οτι το ψάρι έκανε σπιντες δλδ εκρηκτικές εκκινήσεις και σταμάταγε , κάτι το πείραζε στο νερο
Μαζί με tremazol στο νερο έριχνα και 2 κάψουλες flagyl , και επιςης είχα φτιάξει και τροφή που περιείχε αντιβίωση ( flagyl) στα 17 ml 2 κάψουλες και έριχνα μεςα και σε 10 λεπτά μάζευα διότι δεν έτρωγε καθόλου
Επιςης στην καραντινα δεν υπήρχε φίλτρο , μόνο μια δυνατή αεραντλια
Κάθε μέρα έκανα 50% αλλαγη νερου και μετά πρόσθετα το φάρμακο που αναλογούσε στην αλλαγη
Η διαδικασία αυτή κράτησε 4 ημέρες

4η περίοδο θεραπειας
Αμέσως μετά την θεραπεια με tremazol έκανα δυο μέρες κενό ( μόνο flagyl στο νερο ) και 50 εως 100% αλλαγη στο νερο και προσπαθούσα να ταΐσω
Δυςτηχως δεν είχα θετικά αποτελέσματα
Την τροφή την έβλεπε αλλα δεν έτρωγε
Το ψάρι κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να ισιώσει το κατάφερε , αλλα παλι κατέληγε να κοιτά τον πάτο της καραντίνας
Οι αναπνοές του είχαν φτιάξει και δεν άνοιγε τόσο πολύ τα βράγχια του
Ακολούθησα θεραπεια με Nematole , οπως μου είχε πει ο Kostas G , για 2 ημέρες
Μπορω να πω οτι δεν είδα αποτελέσματα θετικά και παλι
Η άρνηση τροφής ήταν γεγονός που με ανυσηχουσε πια , τελείωσε η θεραπεια και με αυτό το φάρμακο και πήρα την απόφαση να βαλω το ψάρι στο μεγάλο ενυδρειο ωςτε να το τραβήξει το κοπάδι και να φάει που μια φορά την ημέρα ρίχνω τροφή με αντιβίωση και που αυτό ειναι και ο επιθυμητός στόχος μου πια
Οι παρατηρήσεις που εχω κανει μέχρι στιγμής ειναι θετικές
Το ψάρι τρώει συνεχεια σίγουρα και το flagyl , κολυμπάει οςο περνάνε οι μέρες και πιο σταθερά , ειναι μεςα στο κοπάδι και δεν απομόνωνετε , το μόνο αρνητικό ειναι οτι ανοίγει πολύ τα βράγχια του παλι

Kostas G.
12-07-16, 14:36
Χρειάζεσαι επανάληψη το praziquantel άλλες δυο φορές αλλιώς είναι σαν να μην το έκανες

Όταν περνάνε θεραπεία με praziquantel, μερικές φορές αρνούνται τροφή τις μέρες θεραπείας αν είναι σοβαρά προσβεβλημένα γιατί λόγω των τραυματισμών τους από τα παράσιτα, απορροφούν γρήγορα το φάρμακο και ενοχλούνται λίγο. Αφού έφτιαξε η αναπνοή του αμέσως μετά την θεραπεία με praziquantel(tremazol), σημαίνει οτι είχε τρηματώδη. Επανέλαβέ την θα ξεμπερδέψει με αυτό τουλάχιστον. Επειδή το έβαλες στο κύριο ενυδρείο που υπάρχει παρασιτικό φορτίο, θέλεις 2 φορές πάλι.

Diskus fan
12-07-16, 15:37
Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το "σεντόνι".
Ο Τούρκος... έχει αιτιολογήσει την κάθοδο στους 24 C με κάποιο τρόπο; Τον ρωτήσατε... γιατί;
Ο Κώστας θα ξέρει καλύτερα να μας πει... ΑΝ η χαμηλότερη θερμοκρασία, βοηθάει σε κάτι την δραστική ουσία.-

ΥΓ. Την "άρπαξα" ΔΥΣΤΥΧΩΣ κι εγώ πολύ άσχημα με ένα ψάρι μου εδώ και μια εβδομάδα και ΔΕΝ νομίζω να καταφέρω να το γλυτώσω (πρώτη φορά στα τόσα χρόνια βλέπω τόσο χάλια κατάσταση και με τόσο γρήγορη επιδείνωση... αν και μάλλον έχω αντιληφθεί τι έφταιξε γι' αυτό)... κάποια στιγμή θα κάνω περιγραφή (προς το παρόν η κατάσταση... με έχει αρρωστήσει).-

alexteo
12-07-16, 20:10
Ο τούρκος είπε οτι σε χαμηλή θερμοκραςια δεν αφήνουν να αναπτυχθούν τα παθογόνα βακτήρια και έτσι μπορείς να τα εξαλείψεις πιο εύκολα
Αλλα ο σωστός τρόπος που είπε ήταν κατέβασμα θερμοκρασίας 0,5 την ημέρα και σταθεροποίηση στους 24 και τότε εισαγωγή του bactopur,επιςης για να δράση η ουσία θέλει συσκότιση της καραντίνας
Παράγγειλα τα tremazol , θα ξεκινήσω θεραπεια αμμεσα και θα ενημερώσω το θέμα , πάντως το ψάρι έχει αλλάξει πολύ και έχει γίνει λαίμαργο , τουλάχιστον τρώει το flagyl

Εύχομαι fan, να βρεις τροπο να το ίασης το δικό σου τον δισκο και να μας πεις λεπτομέρειες , σίγουρα ο Kostas G ειναι μεγάλη βοήθεια για όλους εμάς και του εχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε οτι λεει

Diskus fan
12-07-16, 21:06
Θοδωρή... ο Τούρκος με τους δίσκους έχει κάποια σχέση; Τα έχουμε πει για το θέμα των βακτηριακών και την θερμοκρασία... το 24 που πρότεινε μου φαίνεται παράξενο... αφού και στους 26 μπορούσες να τα "χτυπήσεις".
Το ότι τρώει το Flagyl... καλό είναι... το να ΜΗΝ έτρωγε θα ήταν πρόβλημα.
Με το Tremazol πάντως προβληματίζομαι αρκετά (και το συζητάγαμε σε κάποιο θέμα πρόσφατα)... έχει Praziquantel 7,47 γρ. στα 100 ml και το gdex (της eSHa) στο 1 ml έχει 66 ml.
Ας με βοηθήσει κάποιος να καταλάβω... ποίο είναι πιο δυνατό; Ο Τάκης έγραψε ότι είναι το τρεμαζολ αλλά... κάτι ΔΕΝ μου πάει καλά.
Επίσης η εταιρία προτείνει 1 ml στα 20 λίτρα... ενώ ο Κώστας κάπου έγραψε νομίζω... ότι χρειάζονται 7,5 ml ανά λίτρο.
Συκριτικά η ποσότητα που προτείνει η εταιρία είναι... "σταγόνα" αντί για "ποτήρι"... και προτείνει και αλλαγή νερού 80% μετά από 6 ώρες!!!!!
Από την άλλη... η eSHa δίνει 3ημερη δοσολογία και παραμονή της ουσίας για ακόμα 2 μέρες (σύνολο 5).-

ΥΓ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις ευχές.... ελπίζω να "πιάσουν τόπο".-

Kostas G.
13-07-16, 11:35
Sera Tremazol:
7,47g στα 100ml -> 74,7mg praziquantel ανα ml

Esha gdex:
66mg praziquantel ανα ml

Το praziquantel σκοτώνει τα παράσιτα με διαφορετική ταχύτητα ανα δοσολογικό σχήμα και πιάνει και διαφορετικούς τύπους ανάλογα την δόση. Για τρηματώδεις όμως κάτω από 5mg praziquantel ανα λίτρο δεν έχουμε ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Και κάτω από 7,5mg/l για 72h δεν έχουμε 100% θάνατο στους τρηματώδεις.

Σίγουρα όχι 7,5ml tremazol ανα λίτρο! 7,5mg δραστικής ανα λίτρο. Για την πρώτη φορά ή με πολλαπλές επαναλήψεις, η σύντομη παραμονή του φαρμάκου στο νερό που προτείνει η Sera, κάνει την δουλειά μας. Για την τελευταία επανάληψη όμως, καλή είναι η παρατεταμένη παραμονή για εξάλειψη όλων των τρηματωδών. Τα άλλα παράσιτα που πιάνει το praziquantel(ταινίες, πλατυέλμινθες) είναι αρκετά πιο ευαίσθητα και πεθαίνουν σε μικρότερες συγκεντρώσεις και πολύ πιο γρήγορα. Οι τρηματώδεις είναι τα ''δύσκολα'' στην εξάλειψη

Diskus fan
13-07-16, 15:30
Κώστα... ήσουν αναλυτικότατος... σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.-

Diskus fan
02-08-16, 21:49
Κάποιο νέο... υπάρχει εδώ;

alexteo
29-12-16, 18:20
Μόλις σήμερα ο δισκος με το εξόγκωμα απεβίωσε , ποτέ του δεν ήρθε σε όρθια θέση , ποτέ του δεν έφυγε το έξογκωμα , αντίθετα δημιουργήθηκε και άλλο πρήξιμο κάτω απο το σαγόνι του διαμπερές και αυτό και οι αναπνοές του έγιναν πιο αργές δυο μέρες πριν , ποτέ μου δεν έμαθα τι είχε τελικά και δεν μπόρεσα να κανω κάτι αποτελεσματικό για τον συγκεκριμένο θηλυκό δισκο , ήταν στο ενυδρειο μου σχεδόν 2 χρόνια και απο τα πιο όμορφα ψαρια που είχα δει ποτέ μου,

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro