Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ερωτηση για σιλικονη

apostolis.pan
03-06-16, 06:13
Λοιπον, μου εχει ξεκολησει μια ριζα , η οποια ειχε κοληθει με σιλικονη πριν γεμιστει το ενυδρειο.. τωρα, εαν κατεβασω σταθμη και την ξανακολησω με προσοχη , ποσο πρεπει να την αφησω μεχρι να ξανα αναπληροσω την σταθμη?

στην περιπτωση που ερθει σε επαφη καταλαθος με το νερο, εστω οτι πευτει η ριζα ας πουμε πριν στεγνωσει κτλπα,, κατα ποσο ειναι βλαβερη η ενυδρειακη σιλικονη bilson , για τα ζωντανα?? Να το επιχειρησω? εχει τυχει σε καποιον?

Τάκης
03-06-16, 06:47
θέλει τουλάχιστον ένα βράδυ.
Η σιλικόνη όταν στεγνώνει βγάζει χλώριο, καταλαβαίνεις πως δεν είναι ότι το καλύτερο.
Επίσης στο βρεγμένο ξύλο δεν θα πιάσει εύκολα
δεν μπορείς να τη δέσεις με πετονιά ;
Τη ρίζα την κολλάς επάνω στα ενυδρείο ; ή κολλάς 2 κομμάτια μεταξύ τους ;

apostolis.pan
03-06-16, 10:35
Ηταν κολημενη μονο στην πλατη, και εφυγε, και λογικο ειναι δηλαδη,, επρεπε να σταθεροποιηθει και στον πατο... Οποτε, κατεβαζω σταθμη περιμενω κανα εξαωρο κολαω, αφηνω κανα 12ορο και βαζω μπολικο αντιχλωριο και ειμαι κομπλε ετσι
?
-------------------------
Βασικα μπορω να την βγαλω να την στεγνοσω

Τάκης
03-06-16, 11:11
αν την στεγνώσεις θα πιάσει καλύτερα.
θα σου έλεγα αντιχλώριο θα βάλεις από τη 1η στιγμή, γιατί το αέριο χλώριο που θα δημιουργηθεί μπορεί να διαλυθεί λίγο μέσα στο νερό με την ανταλλαγή αερίων.
Βγάλε μια φωτογραφία αν μπορείς να δω πως είναι

apostolis.pan
03-06-16, 14:40
πια η ριζα? ακυρο τωρα την εχω ειδη εξω και θα κανω την αποπειρα την κυριακη.. ή αλλες λυσεις μου ειναι να προσπαθησω να ¨ραψω¨ την ριζα με το κομματι της ειδη στεγνης σιλικονης , ή να της βαλω βεντουζακι.. γιατι ειναι σε δυσκολο σημειο, και θα μηνει και περιπου το 35 40 % του νερου στα ψαρια.. και επησις για να γυρισω πλαγια το εσωτερικο , θα κανω σαματα. ΚΑΙ κυριοτερο, επειδη υπαρχουν αρκετα γκαπακια μεσα θα σηκωσω ανετα αμωνια σε ενα βραδυ... :) οποτε μαλον ακυρο το κολημα, εκτος εαν την κολησω καπου εκσωτερικα ,, θα δω ευχαριστω παντος ηταν πολυ χρησιμη η πληροφορια περι σιλικονης :)