Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Επιφανεια νερου

SpyrosK
18-10-05, 10:11
Καλημερα συνχομπιστες,
εδω και 3 μερες περιπου εχει δημιουρηθει μια παραξενη λεπτη κρουστα στην επιφανεια του νερου στο ενυδρειο μου (κοινωνικο,πολλα ψαρια κυριως Botias,παροχη CO2,αρκετα φυτα).Η "κρουστα"αυτη μοιαζει σαν πετρελαιο στη θαλασσα,οταν πεφτει η τροφη απο την EHEIM ταιστρα δεν διασκορπιζεται οπως πριν,οταν ακουμπω με το δακτυλο μοιαζει σα να εγινε τρυπα,προσωρινα και μετα κλεινει.Η συμπεριφορα των ψαριων παραμενει ιδια.Τι μπορει να ειναι και πρεπει να κανω κατι ή θα φυγει μονη της?

george
18-10-05, 11:06
Θα πρεπει να υπαρχει καλυτερη αναταραξη της επιφανειας.
Μηπως τωρα τελευταια προσθεσες κατι στο ενυδρειο και δεν εχει βρει την ισορροπια του;

Στο δικο μου εμφανιζεται κατα καιρους και μονη της φευγει.

Αν σε ενοχλει τοσο πολυ ... βαλε στην επιφανεια χοντρο απορροφητικο χαρτι κουζινας.
Αφησε το να εμποτιστει και βγαλτο.

SpyrosK
18-10-05, 11:20
Αυτο που προσθεσα τελευταια ειναι μια νεα τροφη που μου εδωσαν (φυλλαρακι)και μου φανηκε καπως λυπαρη!Δεν με ενοχλει αισθητικα,απλως αναρωτηθηκα μηπως δημιουργησει τιποτα επιβλαβες στο χρονο.

netblues
18-10-05, 11:24
μειώνει την προσροφηση οξυγονου απο την ατμοσφαιρα. αυξησε λιγο την αναταραξη.
μπορεις κατα την αλλαγη να βαζεις ενα βαθυ πιατο/ταπερ στην επιφανεια και να ρουφας νερο απο κει μεσα.
θα φυγει ετσι το φιλμ.

halvas69
18-10-05, 18:29
Η Sera με τις τροφές τις, μου έχει κάνει τέτοια σχέδια.
Εκτός της κρούστας τσίμπησαν και το φωσφορικά, χάλια μαύρα δηλ.
Αν είσαι σίγουρος για την τροφή τότε σουτ....και.......γκόλλλλλλλλλ !!!

mikenuke
18-10-05, 23:10
Eπισης,αυτο το φιλμ, κοβει λιγο και απο τον φωτισμο.

SpyrosK
19-10-05, 16:36
Καλησπερα και ευχαριστω για τις απαντησεις.Το αντιμετωπισα ηδη με αλλαγη νερου τραβωντας απο την επιφανεια με ενα μπολ και παγιδευοντας το μεσα.Πρεπει να ηταν η νεα τροφη που μου εδωσαν και φυσικα την σουταρισα.
Εχεις δικιο mikenuke εκοβε και τον φωτισμο.