Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αίματα σε κάποια σημεία του σώματος χρυσόψαρου

Αναστασια
26-05-16, 16:54
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ:ιανουαριος 2016
2. ΤΥΠΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ(ΑΠΛΟ,ΦΥΤΕΜΕΝΟ,ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ,ΤΑΠΗΤΑ ΑΛΓΩΝ):απλο με πλαστικα φυτα και διακοσμητικα
3. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 120 λιτρα
4. ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΧΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:5 μηνες σχεδον
5. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 24
6. ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ (ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ): ειναι συνολικα 3
7. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ):
8. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ):οι αλλαγες νερου γινονται με νερο βρυσης
9. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ:περιπου 1/3 καθε εβδομαδα αν και τωρα ειχε να γινει εδω και 2 εβδομαδες και εκανα ξανα σημερα σχεδον το 1/2
10. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 26/5
11. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: flakes μια φορα τη μερα με μια μερα την εβδομαδα νηστεια

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

1.PH:
2.KH:
3.GH:
4.ΝΗ3 (αμμωνια):
5.ΝΟ2(νιτρώδη):
6.ΝΟ3(νιτρικά):
ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ
ΣΤΑΓΟΝΕΣ:
ΣΤΙΚΣ:
Ηλεκτρονική:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΟΣ-ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

1.ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ(ΝΑΙ/ΟΧΙ): οχι
2.ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 1
3.ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: σημερα το πρωι
4.ΜΗΚΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ(ΧΩΡΙΣ ΟΥΡΑ) :γυρω στα 30 εκατοστα
5.ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ:δειχνει σαν να εχει αιματα σε καποια σημεια του σωματος του
6.ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ :δεν πολυκινειται, καθεται αρκετη ωρα στο βυθο αν και παει αρκετες φορες και κανει και βολτες στην επιφανεια αλλα δυο φορες το ειδα να κολυμπαει γρηγορα σαν ανησυχο ή σαν να εχει τρελαθει
7.ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ):δεν εχω παρατηρησει κατι
8.ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ):φυσιολογικη
9.ΧΡΩΜΑ ΒΡΑΓΧΙΩΝ: ροζ
10.ΤΡΕΦΕΤΑΙ(ΝΑΙ/ΟΧΙ):ναι
11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:μετα την αλλαγη νερου τα ταϊσα τροφη με βιταμινες καθ εφαγε κανονικα

ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ:
2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:
4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:
5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ :
6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:μεχρι χθες φαινοταν μια χαρα, απο το πρωι ειναι ετσι

poltre
26-05-16, 18:05
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

8. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ):οι αλλαγες νερου γινονται με νερο βρυσης
Βάζεις αντιχλώριο;
Τι φίλτρο έχεις;

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

1.PH:
2.KH:
3.GH:
4.ΝΗ3 (αμμωνια):
5.ΝΟ2(νιτρώδη):
6.ΝΟ3(νιτρικά):
ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ
ΣΤΑΓΟΝΕΣ:
ΣΤΙΚΣ:
Ηλεκτρονική:
Χωρίς μετρήσεις, μόνο εικασίες...

5.ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ:δειχνει σαν να εχει αιματα σε καποια σημεια του σωματος του / μάλλον καψίματα από κακή ποιότητα νερού-αμμωνία

Πως γίνεται να είναι 30 εκ., δηλαδή με την ουρά 40εκ.;;; Το είχες αγοράσει γέρικο, στο είχαν χαρίσει;;;

Αναστασια
26-05-16, 19:04
Βαζω αντιχλωριο, φιλτρο δεν ξερω ποιο ειναι, ειναι σαν κουτι που εχει απο μεσα σε μια μερια τα υλικα και σε αλλη το σωληνα.Δυστυχως μετρησεις δεν εχω καταφερει να παρω λογω οικονομικων.Το ψαρι μου το χαρισαν μαζι με το αλλο ενα, ειναι 5 χρονων πανω-κατω.

Αναστασια
26-05-16, 19:11
Να και καποιες φωτογραφιες, ελπιζω να φαινεται κατι απ'αυτο

Αναστασια
26-05-16, 19:17
Αυτες ειναι απο το μεσημερι

tsala
26-05-16, 20:26
Καλως ηρθες!!
Κουκλι το ψαρι..κριμα που βρισκεται σε αυτην τη κατασταση..
Θελει μετρησεις νερου , το φιλτρο σου προφανως ειναι φιλτροκουτι κολλημενο στο ενυδρειο.. Τι υλικα εχεις μεσα; εστρωσες καπως το ενυδρειο;
Αντιχλωριο βαζεις στην αλλαγη νερου;
Καταρχην αφαιρεσαι ολα τα πλαστικα μεσα απο το ενυδρειο , ενδεχεται να βγαζουν ουσιες στο νερο..
Κατα δευτερον πανε αβ και παρε αλατι χιων (εντελως φυσικο) και βαλε 2 γρ/λιτρο , το διαλυεις πρωτα σε ενα καθαρο κουβα/βαρελι με νερο ενυδρειου και υστερα το ριχνεις στο ενυδρειο.
Το αφηνεις μια βδομαδα σιγουρα , ισως και αρκετα παραπανω...
επειτα θελει σταδιακη αφαιρεση (10% καθημερινη αλλαγη η μερα παρα μερα) για να μην παθουν οσμωτικο σοκ τα ψαρια.
Και τριτον , θελεις υγρα τεστ νερου για αμμωνια ,νιτρωδη και νιτρικα..
Δυστυχως χωρις αυτα ,παιζουμε κορονα γραμματα την ζωη των ψαριων.

Αναστασια
26-05-16, 20:35
Εχω την εντιπωση πως τωρα και το 2ο ψαρακι ξεκινησε να καθεται που και που στον πατο και μου φαινεται πως και το 3ο πιο πριν σαν να προσπαθουσε να κολυμπησει με φορα, με δυναμη.Εχω το bactopur direct που το ειχα χρησημοποιησει και πιο παλια, αν εκανα θεραπειαε αυτο?
-------------------------
Το φιλτρο εχει μεσα βαμβακι, σφουγγαρι και βιολογικο υλικο.εχει στρωθει με μπολι.Μετρησεις θα παω να παρω αυριο.Εχω ενυδρειακο αλατι αλλα οπως ειπα και παραπανω εχουν και τα τρια παραξενη συμπεριφορα..Να βαλω αλατι ή το φαρμακο?
-------------------------
Τωρα το ενα ψαρι κολυμπησε με φορα και χωρις ελεγχο των κινησεων τους με αποτελεσμα να χτυπησει στο χαλικι

tsala
26-05-16, 20:38
Μην βαλεις φαρμακο, δεν ξερουμε καν τι φταιει ακομα..
Εφοσον ειναι παραξενα κανε τωρα μια μεγαλη αλλαγη νερου (50-60%) με νερο ιδιας θερμοκρασιας με του ενυδρειου και αντιχλωριο.
Βγαλε τα πλαστικα και βαλε το αλατι (διαλυμενο πρωτα) , 2γρ./λιτρο (στα καθαρα λιτρα του ενυδρειου).
Αυριο παρε τα 3 τεστ , μονο υγρα , μην δωσεις αδικα λεφτα για στικακια.
Και βλεπουμε..

Harris1
26-05-16, 23:13
Αναστασία για ick το βλέπω. Στο άσπρο τα πτερύγια του, τα πτερύγια κολλημένα στο σώμα είναι σημάδι:( Θα στο έλεγα οτι, το άλλο μεγάλο το κόκκινο, φαίνεται το ίδιο, να ετοιμάζεται.
Τον μικρό στις φωτογραφίες που έβλεπα πριν καλά τον έβλεπα.
Σίγουρα οι πιο έμπειροι ξέρουν καλύτερα. Εγώ ξέρω από όταν ρώταγα, ότι πέρα με τις θεραπείες με τα αλάτια, υπάρχουν τα exit και esha 2000 που κάνουν δουλειά. Με κόστος περίπου 12e.:(
Κοίτα καταρχήν για ασπρα στίγματα σε ουρά σώμα να το σιγουρέψεις, οτι είναι ich.
Μπορεί να προέρχεται από στρες, πχ αν οταν βάζεις νερό, ρίχνεις απότομα με λάστιχο, μπορεί να τα στρέσαρε.
Θες θεραπεία γιατί θα σου κολλήσει τους άλλους (αν είναι ικ και πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη,)

tsala
26-05-16, 23:42
Δεν ειναι ικ..
Σε μπερδευει που γυαλιζει το ψαρι σε καποιες φωτο.

Τάκης
26-05-16, 23:57
Σου έγραφα ένα κατεβατό αλλά κόλλησε ο server και τα έχασα :)
Κατα αρχή καλώς ήρθες :)
Το ψάρι δεν μου φαίνεται για 30 εκατοστά :) Γύρω στα 12 το υπολογίζω, εκτός και αν με μπερδεύει η φωτογραφία.
Αφου δεν έχεις τεστ , θα σου πρότεινα άμεσα αλλαγή 50%, να καλύψουμε τη περίπτωση πολλών Νιτρικών ή αμμωνίας ή Νιτρικών. Οι αλλαγές όμως του νερού δεν μπορούν να γίνονται από τη βρύση, αυτή την εποχή το νερό της βρύσης έχει 17-18 βαθμούς και το ενυδρείο σου 24, είναι μεγάλη διαφορά. Θα πρέπει να το ζεσταίνεις και να είναι λιγο πιο κρύο απο το νερό του ενυδρείου. Όπως σου πρότεινε ο Γιάννης (tsala), και όπως σου είπε να βάλεις και αλάτι. Αλλά θα βάζεις το ανάλογο αλάτι και στις αλλαγές.
Βγάζεις πλαστικά και ότι ψεύτικο διακοσμητικό υπάρχει
Τον θερμαντήρα δεν τον χρειάζεσαι, ανεμιστηράκια θα χρειαστείς.
Διάβασε για τα χρυσόψαρα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230

delta66
27-05-16, 01:07
Σαν να βλεπω εγκαυματα απο αμμωνια
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43756
Για αρχη αλλαγη νερου, seachem prime και αλατι