PDA

Επιστροφή στο Forum : Απορια για φυτα νεου ενυδρειου

XrhstosT
23-05-16, 22:24
Αυριο θα κανω αλλαγη σε ενυδρειο και καραντινα και σκεφτομαι μηπως αρχισω να ελλατωνω σταδιακα.Μονο με περισσοτερα φυτα βρισκω καποια λυση για το στησιμο!το κακο ειναι οτι δεν εχω υποστρωμα και εχω γεμισει με java fern και αναγκαστικα για java fern πρεπει να ξαναπαω!το κερατοφυλλο το φοβαμαι λιγο για την σαβουρα που εχω καταλαβει οτι γεμιζει το ενυδρειο...

Στάλθηκε από το HTC Desire 516 dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

tsala
23-05-16, 22:33
Δεν υπαρχει μονο java fern .. Oυτε χρειαζονται υποστρωμα ολα τα φυτα..
Θα τα βρουμε μετα αυτα;)
Το αλατι μην το βγαλεις ακομα..ειναι νωρις.
Οσο βγαζεις (αλατι απο τα λιτρα της αλλαγης) ,τοσο θα βαζεις..
Ποσα γρ./λιτρο εβαλες;

XrhstosT
23-05-16, 22:42
30gr στα 10 λιτρα.Απλα φοβαμαι οτι θα πιασουν οι ζεστες και στην καραντινα δεν εχω ανεμιστηρακι.και ελεγα σε δυο εβδομαδες το πολυ να την βαλω πισω.δυστυχως τα φυτα τα εχω ψαξει καλα,νομιζω!ισως καμια anubia μεγαλη,γιατι μικρες εχω τρεις.και καταλαμβανουν λιγο ογκο.και το heudelotii bolbitis μου αρεσει πολυ,αλλα δεν ξερω αν θα το βρω....

tsala
24-05-16, 00:10
θα το βρεις κι αυτο..ειχα μπολικο καποτε , αλλα τελικα μου το επνιξε η αλγη οταν το εβγαλα εξω στα χρυσοψαρα..
υπαρχουν κι αλλα φυτα.. η πανευκολη βαλισνερια , bacopa monnieri, κρυπτοκορινες, hygrophila corymbosa κ.α
αυτα τα εχω δοκιμασει εγω και μου πηγαιναν καλα .. και ποτε δεν ειχα καλη σχεση με τον φωτισμο , αλλα ουτε και τα λιπασματα/co2 ;)
ωραια, αφησε το ψαρι μια βδομαδα ακομα σε αλατι και μετα θα ξεκινησεις καθημερινες αλλαγες 10% για να αφαιρεις το αλατι , ωστε σε 2 εβδομαδες να μπει στο ενυδρειο...
εντομεταξυ , αρχισε να ψαχνεις φυτα και 2ο θυληκο

XrhstosT
24-05-16, 00:22
Δευτερο θυληκο υπαρχει απο εκει που τα πηρα!αν εβαζα αντι για δευτερο θυληκο ενα κοπαδι cherry barbs μηπως ηταν το ιδιο περιπου;εννοω ενα κοπαδακι θα τον εκανε πιο μαζεμενο τον αρσενικο!ή οχι;τα φυτα που μου ανεφερες δεν θελουν υποστρωμα και φυτεμα;

tsala
24-05-16, 00:27
οχι δεν ειναι το ιδιο..
θελεις 2ο θυληκο ,για να μοιραζεται η επιθετικοτητα του αρσενικου..
σημασια στα barbs δεν θα δωσει...

τα φυτα που σου ειπα φυτευονται , αλλα δεν θελουν υποστρωμα.. απλο χαλικι ή αμμος , αρκει..
και βαλε γρηγορα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=944617#post944617) :D

XrhstosT
24-05-16, 00:29
Σοβαρα μιλας;;;;;;οπου εβλεπα φυτεμα,νομιζα υποστρωμα!τι λες τωρααααααα!και ριχνω ταμπλετες διπλα τους ή οχι;πωωωω !με εσωσες!

tsala
24-05-16, 00:32
τιποτα ρε Χρηστο , στο μαυρο σου το χαλικακι ειναι μια χαρα...
ποτε στην ζωη μου δεν ειχα υποστρωμα , ποτε λιπασματα... δεν ξερω πως ειναι.. σε φιλους τα εχω δει μονο :D:D:D
αν ριχνεις ταμπλετες , θα πανε και καλυτερα, καποια φυτα (πχ βαλισνεριες) , δεν χρειαζονται καθολου

XrhstosT
24-05-16, 00:33
Σε ευχαριστω και παλι!ξεκιναω ψαξιμο αμεσα!

tsala
24-05-16, 00:35
και καμια ριζα αν δεν εχεις στο ενυδρειο βαλε..
οπως και φυλλα cattapa, alder cones κλπ .. θα βοηθησουν

XrhstosT
24-05-16, 00:37
Πολλες πληροφοριες μαζεμενες!χεχε!εχω mopani ξυλα αλλα το σκεφτομουνα για ριζα και να πιασω φυτα πανω της...θα προτεινες να βαλω και ενα κοπαδακι cherry barbs;

tsala
24-05-16, 00:40
οχι :D:D
για ενα χαρεμακι γκουραμι , ειναι οκ τα 60λιτρα .. για συγκατοικους , στριμωχνουν τα πραγματα..

XrhstosT
24-05-16, 00:46
Οκ!σε ευχαριστω πολυ!πραγματικα με εσωσες!παω για μια μικρη ζουγκλα λοιπον!

-------------------------
http://www.abyssos.gr/exoplismos-enydreiou/futa-enudreiou/page-2/ ποιο απο τα 3 hygrophila corymbosa;

tsala
24-05-16, 00:56
αυτο (http://www.aquavivere.gr/zontanoi-organismoi/glykou-nerou/futa/hygrophila-corymbosa-4129):D:D
την Hygrophila corymbosa "Siamensis" και την Hygrophila corymbosa Angustifolia δεν τις εχω δοκιμασει... μπορει να ειναι πιο δυσκολα φυτα.. μην σε παρω στο λαιμο μου :D
την hygrophila polysperma την δοκιμασα και πηγαινε καλουτσικα..
ποσα watt ειναι η λαμπα σου?

XrhstosT
24-05-16, 01:00
15...και χρησιμοποιω τυρφη..εχει σκουρηνει το νερο.

Στάλθηκε από το 8070 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κρυπτοκορινες,καποια απο αυτες; http://www.abyssos.gr/exoplismos-enydreiou/futa-enudreiou/page-2/

tsala
24-05-16, 01:03
καλα κανεις και βαζεις τυρφη.
οκ, νορμαλ ειναι για μενα (που να με ακουσουν οι φυτεμενοι :D:D:D:D)
απο τον Σταυρο που μου εβαλες και το λινκ , απο αυτα που δοκιμασα και νομιζω θα σου πανε καλα , ειναι αυτα τα 2.
1 (http://www.abyssos.gr/exoplismos-enydreiou/futa-enudreiou/cryptocoryne-wendtii-tropica/) , 2 (http://www.abyssos.gr/exoplismos-enydreiou/futa-enudreiou/hygrophila-polysperma/)

XrhstosT
24-05-16, 01:06
Πολυ ωραια!απλα χωσιμο στο χαλικι μεσα!και απο φαΐ;;

tsala
24-05-16, 01:15
απο φαι τα φυτα εννοεις?

XrhstosT
24-05-16, 01:16
Ναι...

tsala
24-05-16, 01:17
τιποτα...
αν δεν "τραβανε" θα βαλεις καμια ταμπλετα... αλλα πιστευω δεν θα εχεις προβλημα....

XrhstosT
24-05-16, 01:18
Φιλε μου,ευχαριστω πολυ!θα παω αυριο κι ολας να παρω καποια φυτακια!

tsala
24-05-16, 01:19
και βαλισνεριες στειλε μνμ στον φιλο.. αυτες ειναι στανταρακι :D

XrhstosT
24-05-16, 01:22
Εστειλα ηδη....😀😀

tsala
24-05-16, 01:24
:smt023

Τάκης
24-05-16, 07:17
H Angustifolia θεωρώ πως είναι ακόμα πιο εύκολη απο την polysperma :D
-----------------------------------------------
Οσο για το υπόστρωμα , δεν είναι απαραίτητο
αυτά δεν έχουν, απλό χαλικάκι μόνο
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74154&page=8
και αυτό ούτε λιπάσματα ουτε CO2
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81896&page=8
μια χαρά πάνε :)
Για αυτό γέμισε το φυτά, στις αρχές καμιά ταμπλέτα, τίποτα άλλο

tsala
24-05-16, 07:47

κατι παραπανω θα ξερεις :D

XrhstosT
24-05-16, 10:37
Σε ευχαριστω πολυ και εσενα Τακη!αν ηξερα οτι ειχα τοσες επιλογες απο την αρχη,θα ηταν αλλιως ολοκληρο το στησιμο!Βεβαια ποτε δεν ειναι αργα!

Λιγο φοβαμαι την αναταραξη του βυθου που θα προκυψει βεβαια!

Τάκης
24-05-16, 10:59
Χρήστο βγάλε τα ψάρια σε ένα κουβά νερό απο το ενυδρείο, φύλαξε και λίγο νερό ακομα,
και μετά κάνε ότι θες.
Θα έχεις βέβαια έτοιμο νερό αποχλωριομένο στη σωστή θερμοκρασία για να γεμίσεις το ενυδρείο

XrhstosT
24-05-16, 11:11
Δεν θα εχουν προβλημα αμα μου παρει κανα δυωρο μεσα στον κουβα χωρις φιλτρο;

Τάκης
24-05-16, 11:18
Οχι βρε, και τώρα που ο καιρός είναι ζεστός δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα

XrhstosT
24-05-16, 11:30
Σε ευχαριστω πολυ!σκεφτομαι να το κανω στην αλλαγη της αλλης εβδομαδας!να κανω ενα πλανο πρωτα!

-----------------------------------------------
Οσο για το υπόστρωμα , δεν είναι απαραίτητο
αυτά δεν έχουν, απλό χαλικάκι μόνο
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74154&page=8
και αυτό ούτε λιπάσματα ουτε CO2
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81896&page=8
μια χαρά πάνε :)
Για αυτό γέμισε το φυτά, στις αρχές καμιά ταμπλέτα, τίποτα άλλο
Στο δευτερο τι φυτα εχει μεσα;

Τάκης
24-05-16, 11:49
Από όλα
anubia gigantea
Βολβιτη
vallisneria
egeria densa
star grass
sessiflora
hygrophila polysperma
hygrophila Angustifolia
Rotala
Λευκοκεφαλα
ludwia repens
sagittaria subulata
και κάποιες κρυπτοκορίνες
μπορεί να ξέχασα και τίποτα άλλο :D

XrhstosT
24-05-16, 11:52
Α!αυτα τα λιγα!και αυτα χωρις λιπασμα,τιποτα,ε;δεν εχω προβλημα να ριχνω κατι,αλλα δεν ξερω τι δοσολογια θα θελει ακριβως και δεν θελω να προκυψουν αλγες!προς το παρον δεν εχω καμια και χαιρομαι για αυτο!

tsala
24-05-16, 12:56
Δεν θελουν λιπασματα..αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα πανε καλυτερα αν ριξεις.
Για την ωρα μην κανεις τπτ , δες πως πανε και βλεπουμε.
Καποια απο αυτα του Τακη θελουν λιγο παραπανω φωτισμο οπως το stargrass πχ.. Που δεν θεωρειται και ευκολο.

XrhstosT
24-05-16, 13:00
Το sera florena για παραδειγμα,κανει;το εχω παρει και καθεται!σε περιπτωση που χρειαστει ρωταω!

Τάκης
24-05-16, 13:02
η ludwia repens θέλει λιγο φως παραπάνω , για να κοκκινίζει

tsala
24-05-16, 13:04
Χρηστο δεν ξερω απο λιπασματα για να σου πω..
Τακη ,την rubin εχεις;

Τάκης
24-05-16, 13:09
Ναι , η rubin πρέπει να είναι

tsala
24-05-16, 13:30
Ε,ειναι δυσκολουτσικη αυτη..την ειχα δοκιμασει ενα φεγγαρι:D

XrhstosT
24-05-16, 13:38
Επειδη οι επιλογες ειναι πραγματικα αρκετες,θα αποκλεισω οτι υπαρχει περιπτωσει να μην ευδοκιμησει στον χαμηλο φωτισμο που εχω.ευτυχως τα περισσοτερα υπαρχουν και στο καταστημα που κανω τις αγορες μου,οποτε μια χαρα!

Τάκης
24-05-16, 13:49
Γιάννη δοκιμαστικά την έβαλα, αλλά πάει καλά, από την αντηλιά μάλλον

GN_AZ
24-05-16, 13:54
αν κ έχω υπόστρωμα είμαστε στα ίδια watt Χρήστο. αν θες μπορώ να σου πω για τα φυτά που έχω δοκιμάσει κ πως συμπεριφέρθηκαν.

(μήπως να ανοίξεις ένα θέμα στα φυτεμένα ?)

tsala
24-05-16, 14:08
Ναι να μεταφερουμε και το κομματι του θεματος γιατι εδω μπορει να μην το δουν και οι φυτεμενοι.

XrhstosT
24-05-16, 14:10
Πως γινεται;;

tsala
24-05-16, 14:14
Οχι εσυ βρε:D
Κατσε να ενημερωθει ο αρμοδιος της κατηγοριας.;)

XrhstosT
24-05-16, 14:16
Βασικα ειχα ξεκινησει εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=91436

GN_AZ
25-05-16, 08:55
Χρήστο έχω δοκιμάσει τα παρακάτω :

Egeria Densa, Rotala Rotundifolia : αρκετά γρήγορη ανάπτυξη ειδικά η rotala που είναι κάτω από την λάμπα.
Ludwigia "Rubin", Hydrocotyle Leucocephala : μέτριος ρυθμός ανάπτυξης κ λίγο κοκκινισμένα φύλλα στην rubin αν κ είναι κάτω από την λάμπα.
Hygrophila Corymbosa "Angustifolia", Hygrophila Difformis : πολύ αργός ρυθμός ανάπτυξης άλλα απροβλημάτιστα φυτά.
Cabomba Caroliniana, Limnophila Sessiliflora : μάλλον χρειάζονται περισσότερο φως για να αναπτυχθούν σωστά. η caroliniana έδειχνε να ταλαιπωρείται εξαρχής κ η sessiliflora δεν είχε τον γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης που περίμενα. ίσως η sessiliflora τα κατάφερνε καλύτερα αν της έδινα περισσότερο χρόνο προσαρμογής

έχω flourite υπόστρωμα κ νιτρικά κάτω από 5

XrhstosT
25-05-16, 15:24
Γιωργο,σε ευχαριστω παρα πολυ!η αληθεια ειναι οτι οι επιλογες μου θα εξαρτηθουν και απο το ποσο μεγαλα θα τα βρω τα φυτα.θελω να ειναι μεγαλα για να δημιουργηθουν αμεσα κρυψωνες...

Themis_aqua
25-05-16, 20:08
Χρηστο καλησπερα!Το να βρεις μεγαλα φυτα δεν ειναι τοσο σημαντικο οσο να τα δεις να αναπτυσσονται στο ενυδρειο σου και να πανε καλα..Θελει και υπομονη μη το ξεχναμε..Θυμαμαι περισυ μου στειλε ενα παιδι repens rubin κλαδεματα τεραστια κατακοκκινα που σε κανενα petshop δε θα βρισκα τετοιο φυτο ενθουσιαστηκα αλλα δεν ηταν για πολυ..σε 1,5 μηνα ελιωσε απο ελλειψη καλου φωτισμου κτλ ενα παραδειγμα σου δινω..Κι υστερα δεν πιανουν ολα τα φυτα σε ολα τα ενυδρεια,εγω αυτο βλεπω μεσα απ το φορουμ..Δοκιμαζεις απ αυτα που σου αρεσουν απ τα ευκολα και βλεπεις:p

GN_AZ
25-05-16, 20:18
Χρηστο καλησπερα!Το να βρεις μεγαλα φυτα δεν ειναι τοσο σημαντικο οσο να τα δεις να αναπτυσσονται στο ενυδρειο σου και να πανε καλα..Θελει και υπομονη μη το ξεχναμε..Θυμαμαι περισυ μου στειλε ενα παιδι repens rubin κλαδεματα τεραστια κατακοκκινα που σε κανενα petshop δε θα βρισκα τετοιο φυτο ενθουσιαστηκα αλλα δεν ηταν για πολυ..σε 1,5 μηνα ελιωσε απο ελλειψη καλου φωτισμου κτλ ενα παραδειγμα σου δινω..Κι υστερα δεν πιανουν ολα τα φυτα σε ολα τα ενυδρεια,εγω αυτο βλεπω μεσα απ το φορουμ..Δοκιμαζεις απ αυτα που σου αρεσουν απ τα ευκολα και βλεπεις:p

όπως ακριβώς τα λέει ο "γείτονας" μου Χρήστο.
δεν χρειάζεται να είναι μεγάλα από την αρχή. σκέψου ότι η rotala που έχω (δωρεά του sarpijk) κάτω από την λάμπα θέλει κούρεμα σχεδόν κάθε βδομάδα.
δοκίμασε ότι βρίσκεις κ θα δεις τι ταιριάζει καλύτερα στις συνθήκες του ενυδρείου σου κ στις προτιμήσεις σου.

XrhstosT
25-05-16, 20:20
Σιγουρα καλα τα λες!αυτο που σκεφτομαι ειναι,οτι επειδη δεν ξερω ποιο απο ολα αυτα τα φυτα που μπορω να βαλω θα πιασει με σιγουρια,ενα κριτηριο επιλογης θα ειναι το μεγεθος του γιατι χρειαζομαι αμεσα κρυψωνες!

XrhstosT
03-06-16, 23:59
Ευχαριστω παρα πολυ τον stratigos24(Νικος) για την παραχωρηση της λευκοκεφαλας!!Ελπιζω να ανταποδωσω καποια στιγμη!http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160603/670e966d555e84451eb2b3881404faaf.jpg

stratigos24
04-06-16, 00:10
Nα σαι καλά Χρήστο.

Εύχομαι να πάει μια χαρά και να το κάνεις ζούγκλα.

XrhstosT
04-06-16, 00:55
Ευχαριστω,φιλε μου!παω και για αλλα απο αυριο!καποια ευκολα!

Το μονο που σκεφτομαι ειναι αν μεγαλωσει μηπως δεν φτανει ο φωτισμος για τα υπολοιπα φυτα.java fern και anubias ειναι,αλλα θα προσθεσω καμια κρυπτοκορινα και καμια vallisneria.η λαμπα ειναι η κλασικη 15w 6500 kelvin και 560lumen.

stratigos24
04-06-16, 14:54
Κανένα θέμα. Κρυπτοκορίνες (wendi brown), βαλλισνέριες και fern έχω και το φως δεν φτάνει καλά κάτω (ή τουλάχιστον δεν έφτανε για αρκετούς μήνες μέχρι που προχθές κλάδεψα τη λευκοκεφάλα και τώρα κάτι γίνεται) και όλα τα φυτά οκ και χωρίς κανένα λίπασμα, μιας και τα έχω κόψει 9 μήνες τώρα (κάλιο έριχνα και γενικό).

Μόνο η java την άκουσε κάπως (έχει λιγότερα φύλλα πλέον στο κέντρο της από ότι είχε παλιότερα που την έβλεπε περισσότερο το φως), αλλά μη φανταστείς τίποτα το τρελό. Καλά πάει, απλά θα μπορούσε και καλύτερα.

Βέβαια, είναι και κάθε ενυδρείο διαφορετικό. Βλέποντας και κάνοντας..

ΥΓ: Στην αρχή, ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να πιάσουνε (ειδικά οι κρύπτο), ίσως με καμιά ταμπλέτα (λίπασμα) βυθού τα βοηθούσες στο ξεκίνημα (αν βάλεις, βάλε και στις βαλλισνέριες καμιά ταμπλετίτσα).

XrhstosT
04-06-16, 22:02
Η επιχειρηση δασος τελειωσε.ελπιζω με τη βοηθεια και τις παρατηρησεις σας να πανε ολα καλα!δυστυχως δεν εχω καλη ποιοτητα καμερας.προσθεσα 1 κρυπτοκορινα,4 βαλισνεριες,2 πολυσπερμα,1 σεσιλιφορα.http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160604/03fda9deff9aae6ac40400166b36a8e6.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160604/0ad1d174e138af49603a1f6ffa9eb347.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160604/6dac94d1e7312c6a47b40e323a357e29.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160604/5910aecfebd8f17c012c9d0f8aec8b8c.jpg

GN_AZ
04-06-16, 23:01
θα ψάχνεις να βρεις τα ψάρια σε τέτοια ζούγκλα !!!

ωραίο το έκανες φίλε. μόλις πιάσουν τα φυτά κ αρχίσουν να φουντώνουν θα το χαρείς ακόμη περισσότερο

XrhstosT
04-06-16, 23:04
Σε ευχαριστω πολυ,φιλε μου!δυστυχως δεν φαινεται καλα!μακαρι να πιασουν και ας τα ψαχνω!φοβαμαι λιγο τον φωτισμο,τις αλγες που δεν εχω(μηπως και εμφανιστουν).Δεν ξερω αν πρεπει να ριξω καμια ταμπλετα!

GN_AZ
04-06-16, 23:54
η sessiliflora σε μένα δεν πήγε όπως περίμενα κ ίσως χρειαστεί να προσθέσεις κανα extra led από πάνω της. τα υπόλοιπα απ'όσο ξέρω είναι αρκετά εύκολα. άλγη εγώ είδα να δημιουργείται όταν πρόσθεσα μια παραπάνω λάμπα για caroliniana κ sessiliflora. με το που έβγαλα τη λάμπα έφυγε κ η άλγη.
οι ειδικοί των φυτών θα στα πουν καλύτερα

tsala
05-06-16, 00:05
Μπομπα Χρηστο !!
Δασος !:p

XrhstosT
05-06-16, 00:16
Ευχαριστω πολυ tsala!Γιωργο,θα το παρακολουθησω και βλεπουμε....

XrhstosT
07-06-16, 00:16
Καλησπερα,σημερα παρατηρησα οτι η sessiliflora εχει ψηλωσει 3-4 ποντους σιγουρα!επισης στην κρυπτοκορινα παρατηρησα τρυπες στο ενα φυλλο της...

odin79
07-06-16, 12:14
οι τρυπες στα φυλλα ειναι ελειψη καλιου..η σεσιφλορα ειναι ευκολο φυτο θα πιασει σιγουρα!

XrhstosT
07-06-16, 13:08
Προτεινεις καποια ταμπλετα λιπασματος,καποιο υγρο λιπασμα ή καλιο μονο;

Τάκης
07-06-16, 16:45
Το 1ο καιρό οι ταμπλέτες βοηθάνε, χωρίς όμως να υπάρχουν υπερβολές γιατί μπορεί να κάψουν το ριζικό σύστημα,
για αυτό να μπαίνουν σε αραιά διαστήματα και όχι κοντά στις ρίζες

XrhstosT
07-06-16, 16:49
Υπαρχει ομως πιθανοτητα στην περιπτωση που δεν χρειαζονται,να προκυψουν αλγες;απλα σκεφτομαι μηπως ειναι φαγωμα σαλιγκαριου.

Τάκης
07-06-16, 17:00
Οι ταμπλέτες αφήνουν σιγά σιγά τα θρεπτικά στοιχεία και αυτά όχι τόσο μέσα στο νερό αλλά στο βυθό, για αυτό είναι δύσκολο να είναι η αιτία για άλγη

XrhstosT
07-06-16, 17:05
Πολυ ωραια!ελεγα να δοκιμασω αυτες ! http://www.pet4u.gr/seachem-flourish-tabs.html

stratigos24
07-06-16, 17:06
Όπως στα λέει ο Τάκης.

Αν θες να βοηθήσεις τις κρύπτο και ειδικά τώρα στην αρχή που το χρειάζονται, βάλε ταμπλέτες. Εγώ είχα βάλει κάποιες σχετικά αδύναμες στην αρχή (tetra crypto (https://www.google.gr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=tetra%20crypto)) που δεν είναι σαν της seachem να θέλουν αλλαγή κάθε 4-6 μήνες (σίγουρα οι seachem πιο καλές και πιο οικονομικές). Αυτές θέλουν κάθε μήνα. Εγώ είχα βάλει μόνο μια φορά στην αρχή και μισή ταμπλέτα από αυτές σε κάθε κρύπτο.

(πιάνουν δύσκολα οι κρυπτοκορίνες σε νέο ενυδρείο και όχι τόσο άμεσα όπως οι βαλλισνέριες, υδροφύλλες κλπ... εδώ λένε ότι στο ίδιο ενυδρείο να πάρεις από ένα σημείο μια κρύπτο και να την πας σε άλλο, πάλι μπορεί να έχει θέμα μετά)

XrhstosT
07-06-16, 17:11
Ωραια,οποτε παιρνω τις seachem και βαζω μια κοντα στην κρυπτοκορινα.βασικα θα την βαλω αναμεσα σε 2 βαλισνεριες και την κρυπτοκορινα.να βαλω και στα αλλα γενικοτερα αραγε;

stratigos24
07-06-16, 17:15
Σε ότι έχει ρίζα μπορείς να βάλεις.

Γενικά τις τοποθετούμε 2-3 εκατοστά από τη ρίζα του κάθε φυτού για να μην κάψουμε τις ρίζες (αναφέρουν οι οδηγίες κάθε εταιρείας).

Μπορείς να τις σπάσεις και στη μέση.

XrhstosT
07-06-16, 17:49
Σας ευχαριστω πολυ,για τη βοηθεια!οποτε θα βαλω μια ταμπλετα αναμεσα στην κρυπτοκορινα και στις 2 βαλισνεριες, μια αναμεσα σε 1 βαλισνερια και 2 πολυσπερμα και μια αναμεσα σε 1 βαλισνερια και τη σεσιφλορα.καλα ειναι νομιζω....

stav
08-06-16, 05:16
Εχει στικακια το Lidl και το Praktiker για τις ριζες των φυτων πολυ ποιο οικονομικα.Το κοβεις το καθε στικακι τρεις φορες και βαζεις ενα τεμαχιο τρια εκατοστα απο την ριζα του φυτου.Καθε τρεις με τεσσερεις μηνες βαζεις καινουργιο.

XrhstosT
13-06-16, 00:29
Καλησπερα σε ολους!εδω και τρεις μερες τοποθετησα ταμπλετες βυθου seachem flourish.ειναι κανα δυο μερες που εχω παρατηρησει στη sessiliflora,οτι ενω μεγαλωνει σε υψος,εχουν κιτρινισει κατι φυλλα της στα χαμηλα.τι μπορει να φταιει;http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160612/cb05331001620abc2852511d09cf838d.jpg

sarpijk
13-06-16, 09:54
Νιτρικά θέλει η sessiflora σαν φυτό. Ξαναφυτεψε τις κορυφές και πέτα τα χαμηλά κοτσάνια.

XrhstosT
13-06-16, 10:00
Σε ευχαριστω πολυ!