Επιστροφή στο Forum : γαριδες και εγωωωω...
Γεια σας παιδια.φιαχνω ενα ενυδρειο,θα το εχω σε 10 μερες,που θα φιλοξενισει neocaridina yellow η πορτοκαλι..θα ειναι 80 λιτρα κυβος με φιλτρο πλατης.θα ηθελα να ρωτησω να βαλω φλουριτη ακανταμα η κατι αλλο?τελος επειδη μου το φιαχνουν το ενυδρειο θα εχει 2 εισαγωγες νερου μια πανω μια κατω,να τους πω να βαλουν ψιλη σητα να μην περνανε οι γαριδες?στην εξαγωγη να βαλουν σπρει μπαρ?
Και εσύ ?????? :D:D:D:D Να τις χαρείς Γιάννη :D:D
Εγω τα ξέρεις .... Φλουρίτη έχω στις γαρίδες για τα άλλα , να βάλουν σίτα πολύ ψιλή ανοξείδωτη στην είσοδο έξοδο γιατι θα περάσουν τα ακριδάκια ;) Για το σπρέι μπάρ νομίζω καλό ειναι για τα φυτά , για τις γαρίδες δεν ξέρω τι είναι το καλύτερο :)
Η όποια σίτα μπει στην εισαγωγή του φίτρου σου, θα πρέπει να ειναι τόσο πυκνή ώστε να μην περνανε τα γαριδακια. Πράγμα που αυτόματα θα σου δημιουργήσει ένα άλλο πρόβλημα..θα "μπουκώνει" συνεχώς απο τις βρωμιές που θα μαζεύει. Οτιδήποτε βάλεις στην εισαγωγή του φίλτρου σου θα πρέπει να μπορεί να βγαίνει και να πλένεται...
Το σφουγγάρι (πυκνό πάντα) νομίζω ειναι μια καλή λύση.
παντως ειναι μονοδρομος η σιτα ετσι?
όχι, δεν είναι μονόδρομος. Πιο πολύ θα σε βολέψει ένα σφουγγάρι π.χ. ενυδρειακό σφουγγάρι 30PPI που θα μπαινοβγαίνει παρά μια σίτα.
α οκ...για το υποστρωμα φλουριτη ετσι?
Themis_aqua
18-05-16, 15:47
Μια αλλη λυση ειναι το τουλι που επισης ειναι πολυ πυκνο.Εγω τουλι εχω βαλει στην εισοδο και δεν εχω δει να περασει γαριδακι οσες φορες ανοιξα το φιλτρο.Κανω ομως με την αλλαγη νερου κι ενα καθαρισμα γυρω γυρω με τη σκουπα βυθου απ τα υπολλειματα φυτων που μαζευει..Κι η ροη δεν πεφτει καθολου:)
μηπως να του πω να κανει μονο πανω εισαγωγη νερου?
Για neocaridina δεν θες akadama... πιο απλό και οικονομικότερο π.χ. ουδέτερο, pH 7 άμμο κλπ κάνει μια χαρά. Νομίζω θα πας με βάση το τι θέλουν τα φυτά που θα βάλεις.
Φλουριτη ποιό υλικό λες εσύ :confused:
μηπως να του πω να κανει μονο πανω εισαγωγη νερου?
πιο βολικο θα είναι και η διαδρομή του νερού θα είναι σαν σε sump.
Για neocaridina δεν θες akadama... πιο απλό και οικονομικότερο π.χ. ουδέτερο, pH 7 άμμο κλπ κάνει μια χαρά. Νομίζω θα πας με βάση το τι θέλουν τα φυτά που θα βάλεις.
Φλουριτη ποιό υλικό λες εσύ :confused:
πιο βολικο θα είναι και η διαδρομή του νερού θα είναι σαν σε sump.Seachem Flourite Black Sand αυτο λεω να παρω,θα του πω να βαλει μονο πανω την εισαγωγη.
Seachem Flourite Black Sand αυτο λεω να παρω,......
το Flourite Sand το χρησιμοποίησα στο δικό μου. μην το σκέφτεσαι σαν άμμο. λάσπη κανονική γίνεται όταν βραχεί. εγώ έβαλα κ άμμο από πάνω
Δεν ξέρω αν λέμε το ίδιο πάντως εγω με αυτο είμαι υπερευχαριστημένη , αν πλυθεί σωστά, όπως λένε οι οδηγίες είναι κορυφή ;)
alexis cosmo
18-05-16, 20:12
Μέχρι χθες έλεγες ΘΑ κάνεις γαρίδαδικο ενώ έχεις παραγγείλει είδη ενυδρείο?
φτου δεν ντρέπεσε χαχαχαχαχαχαχα
αντε βάλε και εσύ να έχω πιο πολες επιλογές να διαλεξω από που θα πάρω χαχαχαχααχ
Δεν ξέρω αν λέμε το ίδιο πάντως εγω με αυτο είμαι υπερευχαριστημένη , αν πλυθεί σωστά, όπως λένε οι οδηγίες είναι κορυφή ;)
το sand είναι σαν σκόνη κ γίνεται λάσπη. το έπλυνα κ εγώ κ κατέληξα να χάσω σχεδόν το 30% :(
Άρα Γιώργο δεν έχουμε το ίδιο ;) αυτό είναι μεγαλύτερης κοκομετρίας .
Μέχρι χθες έλεγες ΘΑ κάνεις γαρίδαδικο ενώ έχεις παραγγείλει είδη ενυδρείο?
φτου δεν ντρέπεσε χαχαχαχαχαχαχα
αντε βάλε και εσύ να έχω πιο πολες επιλογές να διαλεξω από που θα πάρω χαχαχαχααχ
χαχαχααχα σημερα κλειδωσε μεχρι χθες επερνα προσφορες..απο 250 ευρω αλλος μου το εφιαξε με 100!!!
Αρτεμις χαχαχαχα θα με καψεις..ποιο να παρω ρε παιδιαααα?γραφτε το ακριβως αν μπορειτε:p
GN_AZ με εσωσες... ευχαριστω
ευχαριστω Γιαννη...
-------------------------
εγινα και senior member τρομαρα να μου ρθει..
χαχαχααχα σημερα κλειδωσε μεχρι χθες επερνα προσφορες..απο 250 ευρω αλλος μου το εφιαξε με 100!!!
Αρτεμις χαχαχαχα θα με καψεις..ποιο να παρω ρε παιδιαααα?γραφτε το ακριβως αν μπορειτε:p
GN_AZ με εσωσες... ευχαριστω
ευχαριστω Γιαννη...
εγινα και senior member τρομαρα να μου ρθει..
To black sand ειναι αμμος... εκει παει καλυτερα η cuba, κανει καλυτερο ριζωμα.
To απλό blakc εχει μεγεθος οπως ο φλουριτης..
Δες μια εικονα να καταλαβεις το μεγεθος.
ευχαριστω Νικο .πρεπει να λαβω υπ οψιν και το ακουασκειπ αφου θελω να κανω ενα λοφο το black μου αρεσει απλα δεν ξερω αν βολευει στο ακουασκειπ
το Seachem Flourite Sand δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί μόνο του στον βυθό. θα χρειαστείς κ κάτι για να το καλύψεις που σημαίνει κ άλλα έξοδα. εγώ έβαλα άμμο 0,8-1,2.
το Seachem Flourite (χωρίς sand :D) το έχω δει σε αρκετά γαριδάδικα
ψάξε λίγο κ για το Fluval Stratum. το χαρακτηρίζουν ιδανικό για γαρίδες
Εαν θες να πειραματιστεις βαλε πρωτα κατω τυρφη και πηλο και απο πανω στρωσε το flourite black sand. Ετσι εχω στησει τον κυβο μου με τις γαριδες.
Bρε Γιάννη :D που έγινες και senior ;) Μίλησα εγω για sand ?????? Ευτυχώς έχω και ντοκουμέντα :p
Bρε Γιάννη :D που έγινες και senior ;) Μίλησα εγω για sand ?????? Ευτυχώς έχω και ντοκουμέντα :p
εσυ εσυ θα με καταστρεψεις!!!!ευτυχως εγινα senior..εδω μονο γιατι απο κοντα ειμαι...junior:smt119:smt119
Στεφανε ευχαριστω αλλα λεω να βαλω ενα μονο υποστρωμα πιο ευκολο ασε μη κανω λαθος με τις τυρφες
θα το κοιταξω και το fluval ευχαριστω
για τον λοφο που λες, οτι και να βαλεις θα γινει ισωμα αν δεν χρησιμοποιησεις διχτακι η καλσον η πετρες κλπ,εχε το υποψιν.:)
Γιάννη βάλε κανένα βίντεο να δούμε πώς γίνεται αυτό ;)
θα βαλω ενα ξυλο και απο πισω απο το ξυλο θα μπει ο λοφος θα το κραταει το ξυλο και λεω να βαλω αυτα τα πλαστικα που βαζει ο finley απο το green machine
Κοιτα μην τις τυφλωσεις κι αυτες στο φως και τις στουμπωσεις στα λιπασματα.. :D:D
https://www.youtube.com/watch?v=iBGLqki6egU
εδω με πετρες ενα απο τα αγαπημενα μου.
https://www.youtube.com/watch?v=DfnIaprvmtE
και εδω με καλσον.
Κοιτα μην τις τυφλωσεις κι αυτες στο φως και τις στουμπωσεις στα λιπασματα.. :D:Daxxaxaxaxa:):):) oxi βρεεεε πηρα λεντ φως λιγα βατ και λιπασματακια λιγα..:cool:
ωραιο αυτο με το καλσον δεν το ειχα δει Γιαννη!ευχαριστω
Θα βάλεις λιπασματακια ???? θα σου κόψουν την Καλημέρα οι γαρίδες, που λέει και ο φίλος μου ο Σάββας ;)
Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αν και ευκολες γαριδες , δεν θα εβαζα λιπασμα ουτε σε red cherry ,μιας και οι γαριδες δεν τα συμπαθουν..
λιπασματα...ενα γενικο μια φορα την εβδομαδα ρε παιδια.
Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς τα λιπάσματα εεε ;) πές την αλήθεια :p
Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς τα λιπάσματα εεε ;) πές την αλήθεια :p:oops::oops::oops::oops: δεν θα κανω high teck εχω απο αυτο γαριδαδικο θα κανω και αν πειραζει τις γαριδες δεν θα βαλω λιπανση.αν ειναι να βαλω γαριδες και να γινουν απο την λιπανση απο κιτρινες διαφανες τι να το κανω?
Kαλά ντε :D:D δεν σε μαλώνουμε ;) θα δείς και θα πράξεις , το ξέρω οτι δεν μπορείς να βλέπεις τα φυτά σου "κάπως" ....
χαχαχαχχα εχεις δικιο αλλα αυτο θα ειναι γαριδοενυδρειο...
Αν ειναι γαριδοενυδρειο , βαλε ευκολα φυτα βρε και αφησε τα.. Μια χαρα θα πανε χωρις λιπανση.
αυτο ψαχνω τωρα εχει ενα υπομνημα που λεει τι φυτα πανε σε γαριδοενυρειο
αυριο θα παραγγειλω το flourite black οι διαστασεις του ενυδρειου ειναι 50χ40 και ειμαι σε διλημμα να παρω 2 εφτακιλα η ενα και απλο μαυρο χαλικακι?θα δω διαφορα μεγαλη ?ναι μεν θελω να εχω το καλυτερο για τις γαριδες μου αλλα ειναι ακριβο χωρις να ειναι και απαγορευτικο απλα αν δεν εχει μεγαλη διαφορα να το κανω ετσι.τι λετε?
Γιαννη εννοεις κλασσικο flourite ή sand? Στο γαριδαδικο εβαλα αμμο και παρατηρω τις γαριδουλες να αναποδογυριζουν τους κοκκους και να ψαχνουν τροφη!
Στεφανε το μαυρο αυτο http://www.aquavivere.gr/eksoplismos/ypostromata/seachem-flourite-black7-kg
θα το βάλεις σκέτο το Flourite ή θα βάλεις κ χαλίκι από πάνω ?
σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω ότι θα χρειαστείς πάνω από 7 κιλά στο σύνολο για τον βυθό σου.
μια οικονομική λύση είναι να πάρεις 3,5 κιλά flourite κ 5 κιλά χαλικάκι
Αυτο λεω να παρω 2 7κιλα η ενα 7κιλο και 10 κιλα απλο μαυρο χαλικακι?
Και θα βαλεις 17 κιλα χαλικι σε 50χ40;
10kg ,και πολυ ειναι...
Σκεψου τι φυτα θα βαλεις ,αν χρειαζονται το flourite.
Επισης θα πρεπει να ωριμασει πρωτα ο βυθος σου για κανα 2 μηνο πριν βαλεις γαριδες ..
Να τρεξει δηλαδη το ενυδρειο με κανενα ψαρακι η σαλιγκαρια πρωτα..
Εκτος αν μπολιασεις τον βυθο απο το υποστρωμα που εχεις σε αλλο ενυδρειο.
Στο λεω αυτο για να σκεφτεις μηπως θελεις να μπολιασεις τον βυθο , ωστε να βαλεις ιδιο υποστρωμα με το αλλο σου ενυδρειο
ναι γιαννη τα ξερω αυτα..θα μπολιασω και τον βυθο και το φιλτρο.θελω αρκετο υποστρωμα με το ακουασκειπ που εχω σκεφτει.μαλλον πανω απο 10 κιλα.
ναι γιαννη τα ξερω αυτα..θα μπολιασω και τον βυθο και το φιλτρο.θελω αρκετο υποστρωμα με το ακουασκειπ που εχω σκεφτει.μαλλον πανω απο 10 κιλα.
στο 60x30 έβαλα 7 κιλά σύνολο (flourite sand + ψιλό χαλίκι) κ έχω βυθό 3-6 εκατοστά.
με πιο χοντρή κοκκομετρία θα ανέβαινε ακόμη πιο ψηλά ο βυθός.
αν θέλεις να σηκώσεις πολύ τον βυθό καλύτερα βάλε πέτρες από κάτω.
θα σου βγει πιο οικονομικά κ νομίζω πως θα έχει κ καλύτερη οξυγόνωση.
το θεμα ειναι αν πεφτει η αποδοση του αν αναμειχθει με αλλο υποστρωμα.οτι μπορει να αναμειχθει το ξερω
ηρθαν τα πραγματα και ειμαι πολυ χαρουμενος :):):):) αυριο παραλαμβανω και το ενυδρειο.το σαββατο τα φυτα.το φως μου ειναι λιγο βεβαια,λεντ 5 βατ 345 λουμεν σε μια εβδομαδα θα ερθει και το φωτιστκο αυτο ειναι με τα 48 λεντ http://www.ebay.com/itm/New-1-Modes-Led-Aquarium-Lamp-24LED-48LED-Flexible-Arm-Fish-Tank-Clip-Light-/281753887076?var=&hash=item4199d72164:m:msoopDPPKTKPpMyYVCeGFlQ (http://www.ebay.com/itm/New-1-Modes-Led-Aquarium-Lamp-24LED-48LED-Flexible-Arm-Fish-Tank-Clip-Light-/281753887076?var=&hash=item4199d72164:m:msoopDPPKTKPpMyYVCeGFlQ)
Με το καλο να γεμισεις Γιαννη!
Με γειά Γιαννάκο :D:D Να το χαρείς :D:D
ευχαριστω!!!!!τα διαμερισματα στο φιλτρο καλα ειναι ρε παιδια νομιζω το πρωτο ειναι λιγο χαμηλα...
φυτα πηρα Marsilea hirsuta,lobelia cardinalis mini,
Heteranthera zosterifolia.kai moss
Με γεια και καλογεμιστο!!
Αυτα ειναι φιλτρα αδερφε!!! Βρηκες την υγεια σου!!
Το πρωτο τζαμι οντως ειναι αρκετα κοντο , το αλλο ειναι οκ!
Στο πρωτο θα ειναι ο θερμαντηρας , αν εχει ιδιο υψος με το υψος του τζαμιου ειναι οκ..
Προφανως στο μαγαζι ειδαν τι θερμαντηρα επελεξες και θα το εκαναν βαση αυτου, δεν μπορει να ειναι κοντιτερο..
ευχαριστω συνονοματε..μαλλον ετσι θα το εκαναν.ειχα λυσαξει για τετοιο φιλτρο χαχαχα.το μονο που του ειπα ηταν να βαλει οπως και στον πατο και πανω μια μπορντουρα μαυρη να μην φαινεται η σταθμη.ελπιζω να βρω ευκολα και κιτρινα γαριδακια
alexis cosmo
27-05-16, 07:50
Ωραιο ειναι.
Αντε καλογεμιστο .
Καλογέμιστο :)
Δεν υπάρχει πιο όμορφη διαδικασία από το στήσιμο ενυδρείου
και εδώ και 4-5 μήνες δεν έχω στήσει κανένα :(
ευχαριστω παιδια αισθανομαι σαν τα ανηψια μου οταν τους λεω οτι θα παμε τζαμπο!!!!
Themis_aqua
27-05-16, 17:55
Σου ευχομαι κι εγω να χαρεις ολη τη διαδικασια και καλογεμιστο να ειναι φιλε:pΠως και το σκεφτηκες ετσι με εσωτερικο sump κι οχι καποιο εξ.φιλτρο;
κοιτα εχω ενα ενυδρειο 100 λιτρα που εχει ενα εφωτερικο φιλτρο 700 λ/ω και ενα εσωτερικο σαν σαμπ πολυ μικρο με μια 400αρα αντλια.ειμαι πιο ευχαριστημενος απο το εσωτερικο παρα απο το εξωτερικο.τραβαει νερο και απο την επιφανεια και απο κατω το καθαριζω πανευκολα.εκτοτε ειπα οτι οτι ενυδρειο και να παρω θα εχει εσωτερικο σαμπ!κρυβει και τον εξοπλισμο,θερμοστατη δεν εχει μπαστουνια εισοδου εξοδου
Κλεόβουλος
27-05-16, 18:52
Καλορίζικο το ενυδρείο!
Το μαύρο στην πλάτη είναι αυτοκόλλητο?
ευχαριστω.οχι απο οτι μου ειπε δεν ειναι αυτοκολλητο
σημερα με την αυγουλα ηρθε και το ενυδρειο:smt020.με την αυγουλα ξεκινησε και το στησιμο.17 κιλα αμμο και δεν εφτασε για αυτο που ειχα στο μυαλο μου!!!για την στηριξη του υποστρωματως εκοψα cd σε τετραγωνακια και τα καρφωσα σε διαφορα σημεια.johnpecn ευχαριστω για τα tips με την καλτσα βοηθησε πολυ:smt041:smt041!!!καμια γνωμη?
Ξεκινάς δυνατά και μˊ αρέσει. Καλή συνέχεια
Σκεφτηκες πως θα κλεισεις τα σχαρακια;
οχι ακομα γιαννη μολις τελειωσα και με τα φυτα.το φως μου φαινεται πολυ λιγο αμφιβαλω αν ζησουν τα φυτα
Σε ζηλεύω !!! Μου χει λείψει ;) Κούκλα θα το κάνεις :D μην ανησυχεις βρε Γιάννη για τα φυτά μια χαρά θα τα πάνε , ακόμα δεν τα έβαλες ....
Να σου πώ , για τις τρύπες που λέει και ο Γιάννης πιο πάνω , αν πάρεις απο αυτα που στραγγίζουμε το τσάι και τα κολλήσεις απο μέσα με ενυδρειακή σιλικόνη (για να μην τα βλέπεις ) πιστευω θα κάνουν δουλειά και δεν σκουριάζουν :rolleyes: εχω πιάσει γαρίδες με αυτα , μπόλικες χαχαχαχχα
λες και θα προσγειωθει το enterpise ειναιzw
Χαχαχαχαχαχα :D:D βρε θηρίο δεν κρατιέσαι !!!
et go home :p
αχαχαχααχαχαχα!!!θα ερθει και το αλλο το λεντ και ελπιζω να βελτωθει η κατασταση
Ποτε το φουλαρες ρε θηριο; :D:D
η κανουμε δουλεια η παιζουμε χαχαχαχχααχα.να δουμε τι θα επιζησει
alexis cosmo
28-05-16, 16:35
Τα cd και τις κάλτσες πως ακριβώς τα χρησιμοποιησες?
Για πες καμιά ιδέα και σε μας?
γεμησα καλσον με χαλικακι και το εβαλα εκει που ηθελα να κανω τα υψωματα καμετα εβγαλα απο την θηκη του cd τα πλαστικα,εκαψα ενα μαχαιρι στο γκαζακι και εκανα τετραγωνακια.εβαλα το πλαστικο κατω και πατησα την λεπιδα πανω.μετα τα τοποθετησα εκει που ειχα κανει τα υψωματα για να κραταει το υποστρωμα δες το ποστ 62
Ωραιο θα γινει! Με το καλο και οι γαριδες
φτασαμε στις 10 μερες.εβαλα ενα φωτιστικο λεντ 30 βατ 6.500 κ 2700 λουμεν.τα φυτακια το εκτιμησαν νομιζω ελπιζω να μην το εκτιμησουν και οι αλγες:rolleyes:.μπηκε και ενα tiger barb να κραταει την βιολογια μετα θα παει στο μεγαλο.και μερικα ραμσχορν
παιδια στον μηνα ειναι καλα να βαλω τις γαριδουλες?η να περιμενω και αλλο?γενικα να πω να πω οτι μπολιασα τα παντα βιολογικο υλικο εβαλα απο το παλιο ενυδρειο μισο κιλο και μισο κιλο νεο.εριξα και 3 χουφτες υποστρωμα απο το φυτεμενο.
ηρθαν τα γαριδακια μου και ειμαι ερωτευμενος!!!αλγες δεν εχω καθαρισει ακομα!!zw
Όμορφα πολυ !!! Να τα χαρείς Γιαννη , να σου ζήσουν !!! :smt041:smt041
Επιτελους!:D
Να τις χαιρεσαι και καλες γεννες!
Μην καθαριζεις τις αλγες, ασε να τσιμπολογανε οι γαριδες
ευχαριστω παιδια 3 ωρες προσαρμογη εκανα.απλα ειναι πολυ μικρες και τις ψαχνω μονο κανα 2 κολυμπανε οι πιο μεγαλες
Nα τις χαρεις Γιαννη! Να γεμισει το ενυδρειο!
Eυχαριστο Στεφανε.Το ελπιζω!!!
klipitiklopos
25-06-16, 22:09
Nα σου ζησουν Γιαννη και να γεμισουν το ενυδρειο.
ευχαριστω πολυ Σαββα.βρε παιδια ειναι καλα αυτη η γαριδα?η πλατη της δεν ειναι λιγο παραμορφομενη? http://prntscr.com/bl8l16
klipitiklopos
26-06-16, 15:59
Δεν βλεπω στην φωτο κατι παραξενο, απο οσο μπορω τουλαχιστον να διακρινω.
εχει σαν καμπουρα ρε συ νομιζω.μπορει να κανω και λαθος
κι εγω δεν βλεπω κατι παραξενο..
γεια σας παιδες:).αφου εβαλα τις κιτρινες γαριδες απο συνχομπιστα ειπα να βαλω και μερικες κιτρινες ακομα να υπαρχει και δευτερο αιμα στο ενυδρειο παρειγγειλα λοιπον αλλες 7 γαριδες απο μαγαζι αυτη την φορα μονο που οταν ηρθαν ειχα την υποψια οτι μπορει να ειναι πορτοκαλι.και ετσι ηταν μετα απο λιγες μερες πορτοκαλισαν σας το εχω σε φωτογραφια.οποτε αναγκαστικα μπηκαν στο ενυδρειο με τα tiger barb δεν ξερω αν θα επιζησουν αλλα στεναχωρηθηκα πολυ που εγινε αυτο.στην πρωτη φωτογραφια ειναι μια κιτρινη και η αλλη πορτοκαλι
Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανένα, δυστυχώς, πολλές φορές μαγαζιά δεν ξέρουν τί πουλάνε...
Γιάννη σε καταλαβαίνω καλέ μου . :smt009
Δεν είναι η διαφορά στην τιμή , τα έξοδα , η μανούρα είναι ότι ξαφνικά βρίσκεσαι και με 1 ακόμα ζωντανό που πρέπει να το φιλοξενήσεις και δεν μπορεί να μπει στο ίδιο ενυδρείο .
Κανονικά πρέπει να σε αποζημιώσει ο πωλητής γιατι αρχικά είναι δική του ευθύνη .
αυτο ακριβως που λες Αρτεμις..δεν με ενοχλησαν τα 40 ευρω που εχασα αυτο που με ενοχλησε ειναι οτι οταν εριξα τις γαριδες στο μεγαλο ενα tiger barb επιασε μια απο την κεραια της και την τιναζοταν η γαριδα.βεβαια δεν εφταιγε το τιγρακι αυτη ειναι η φυση του και για αυτο τα αγαπαω.ειμαι τοσα χρονια στο χομπυ και κατι τεταιες στιγμες με χαλανε απιστευτα
Προσεξε μηπως ζευγαρωσαν μεταξυ τους...
Βρε Νίκο τις έβγαλε απο το ενυδρείο :D:D:D δεν διάβασες εεεε ?? πες την αλήθεια ;) Τις έβαλε στο φυτεμένο .
Βρε Νίκο τις έβγαλε απο το ενυδρείο :D:D:D δεν διάβασες εεεε ?? πες την αλήθεια ;) Τις έβαλε στο φυτεμένο .
Εγω διαβασα... Τωρα τις εβγαλε που καταλαβε οτι ητανε πορτοκαλι ... πριν μερικες ημερες ητανε μαζι με τις κιτρινες...
Σόρι :D:D εγω κατάλαβα λάθος :cool:
Στεφανε δεν ξερω αν κανει να πω αλλωστε το ειπα στα παιδια και φανηκαν εκπληκτοι και μου ειπαν οτι θα βρουμε ενα τροπο να επανορθωσουν.
Νικο δεν εχουν ζευγαρωσει γιατι οι κιτρινες ειναι πολυ μικρες ακομα (νομιζω).αν εχουν τι να πω??αλλα δεν νομιζω.της αφησα μεσα 5 μερες περιπου αν και η Ατρεμις μου ειπε οτι ειναι πορτοκαλι αλλα ειπα να περιμενω μηπως ειναι πιο βαθυ κιτρινο αλλα οσο περνουσαν οι μερες γινοντουσαν πολυ πορτοκαλι.
αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι τους ρωτησα αν παραπονεθηκε και καποιος αλλος και μου ειπαν οτι εδωσαν 50 γαριδες και κανεις δεν τους ειπε οτι ειναι πορτοκαλι!!Ρε παιδια δεν ειναι πορτοκαλι?
Αν λες στην πρωτη φωτο tequila sunrise τελειως :D
Χρήστο εντελώς :D:D:D:D
Γιάννη στανταράκι ,ότι θέλεις, κίτρινες δέν είναι ..... Τώρα οι άλλοι που τις αγορασαν μπορεί να τις δούνε κάποια μέρα πορτοκαλί μπορεί και όχι . Πολλά παίζουν ρόλο ;)
λυπαμαι για το λαθος.
Στην πρωτη φωτο λες;
Στα τιγρακια ειναι σαν να τις πεταξες στην λεκανη της τουαλετας, αν ζουν ακομα κι εχεις χρονο ,στειλτες σε μενα..κριμα ειναι να ψοφισουν..
ναι στην πρωτη λεω γιαννη!δεν γινοταν να τις πιασω εκανα 3 μερες να τις βγαλω γιαννη!τωρα απο το μεγαλο δεν υπαρχει πιθανοτητα να βγουν!απλα δεν μπορω να καταλαβω εχεις καταστημα και δεν βλεπεις οτι δεν ειναι κιτρινες?και ασχετος να εισαι το καταλαβαινεις
Αν δεν εγκλιματιστουν να νιωσουν ασφαλεια ειναι γενικα αχρωμες αντε πες εχει ενα ελαφρυντικο ,οι υπολοιποι που τις εβαλαν στο ενυδρειο δε τις ειδαν???:confused:
Παντως αν τους στειλεις φωτο δεν πιστευω να σου πουν οτι ειναι κιτρινες αυτο θα εχει μεγαλο γελιο........,,
θα τους στειλω αυτη μια ειναι δικια μου μια δικια τους να δουμε
alexis cosmo
06-07-16, 23:54
Καλά ρε Γιάννη πορτοκαλί?
λίγο τραγικό λάθος.
ο κοσμος δεν παραπονεθηκε γιατι μαλλον δεν εχει δει yellow... σου λεει , ετσι θα ειναι..
χαχαχααχ Γιαννη!!αλεξη συμβαινουν και αυτα
γεια σας παιδια. μια ερωτηση στο μεγαλο ενυδρειο που εριξα τις πορτοκαλι που μου ηρθαν αντι για κιτρινες ειναι σελομενες 3 γαριδες!και ειναι και εντονα πορτοκαλι χρωμα το ενυδρειο ειναι με φουλ διοξειδιο και λιπανση,εχει gh5 kh1.στο γαριδαδικο που εχω τις κιτρινες δεν ειναι καμια σελωμενη δεν ριχνω τιποτα αλλα δεν εχει σελωθει καμια νιτρικα 0 gh8 kh6 δεν καταλαβαινω γιατι!αφου στο γαριδαδικο τα εχω ολα για γαριδες εκει εχω κανει φοκους!
Γιατι οι πορτοκαλι ειναι πιο ευκολες απ τις κιτρινες..
Οταν στα λεγα,δεν μ ακουγες:D
Κανε τραμπα τις γαριδες στα ενυδρεια και κρατα τις orange;)
xaxaxa φαρμακογλωσσε!ξερεις τι υποπτευομαι?οτι στο μεγαλο ο βυθος ειχε πολυ μουλμ γενικα ηταν πολυ στρωμενος!στο αλλο οταν τις εβαλα ηταν ενα μηνα ενυδρειο.θα τις αφησω λιγο ακομα να δω!
Μπα δεν νομιζω... Οι καταραμενες οι yellow φταινε:D
Πολύ περίεργες αυτές οι κίτρινες... Ούτε εγώ έχω καλή εμπειρία.
Ακόμα και όταν γεννούν ζουν πολύ λίγα μικρά. Αυξάνονται με ρυθμούς χελώνας...
Οι πορτοκαλί δεν έχουν τέτοια προβλήματα απ'ότι έχω δει.
Πολύ ωραίο το έχεις κάνει το ενυδρείο!
Συμφωνω με τον Φανη;)
Καλυτερες ακομα ειναι και οι rili που μου εστειλε,θελω να τις αλλαξω ενυδρειο και δεν τις προλαβαινω:D
Καλά οι rili είναι κουνέλια.. Άρχισαν αμέσως τις γέννες ε; Δεν ξέρω τι να τις κάνω, ετοίμασα κι εγώ ένα μεγαλύτερο ενυδρείο για να τις μεταφέρω σιγά σιγά..
Κουνελια, εχω ηδη μια γεννα που μεγαλωνει , λεω ας περιμενω να περασουν 2 βδομαδες , να μεγαλωσουν και λιγο τα μικρα να τα βρω ευκολα..
Αμ δε:D , μεσα στην βδομαδα σκασαν δυο αυγομενες..
Αντε να δουμε ποτε θα τις προλαβω..
αυτα ειναι!!!!
Φανη ειχες και εσυ κιτρινες?
Κουνελια, εχω ηδη μια γεννα που μεγαλωνει , λεω ας περιμενω να περασουν 2 βδομαδες , να μεγαλωσουν και λιγο τα μικρα να τα βρω ευκολα..
Αμ δε:D , μεσα στην βδομαδα σκασαν δυο αυγομενες..
Αντε να δουμε ποτε θα τις προλαβω..
χεχε, άντε με το καλό να γεμίσεις! Είναι το μόνο από τα είδη που έχω που δεν σταματάνε ποτέ
να γεννούν, τα υπόλοιπα ρίχνουν κατά διαστήματα τους ρυθμούς τους, αυτές τίποτα...
αυτα ειναι!!!!
Φανη ειχες και εσυ κιτρινες?
Ναι έχω κι εγώ, δεν έχω προλάβει να το κάνω παρουσίαση.
Έχω απογοητευτεί όμως, είχα πάρει 15 πριν 8 μήνες περίπου και με το ζόρι αν είναι 35-40 τώρα.
Δεν ξέρω και τι φταίει, ίσως θέλουν πιο μαλακό νερό αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω πληροφορίες πουθενά.
Ενταξει υπαρχουν και οι κουνελοcherry:D
Και οι snowball πανε σφαιρα..
Απογοητευτικες που εχεις και τις rili και κανεις συγκριση:D
Ναι , πανε καλυτερα σε πιο μαλακο νερακι.
Εγω οταν τις ειχα και στην αρχη πηγαιναν σφαιρα , ειχα 90% Α/ο ,10% βρυσης.
Οχι οτι ειναι απαραιτητο ,αλλα μου εδειχναν οτι ηταν οκ..
Βεβαια μετα τον χρονο ,αρχισαν την κατω βολτα:rolleyes:
σε τι τιμες ακριβως Γιαννη?
Απ οτι βλεπω στο αρχειο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81447) μου :D, gh 6 ,kh 5...
Την gh κοιτα μονο ,max εως 5 κατεβασμα,μην παει πιο κατω και εχουν προβλημα με τις εκδυσεις.
Υ.Γ: Τωρα πηγα να ταισω και πεταχτηκε και 3η αυγομενη rili:smt120 :D
:DReally?επιτιδες το κανει:smt084
επιτιδες το κανει:smt084
Σιγουρα ειναι παλιοχαρακτηρας:D
επιτιδες το κανει:smt084
Υπομονη βρε ,θα ερθει και η σειρα σου:p
Σιγουρα ειναι παλιοχαρακτηρας:D
:D:D
γεια σας παιδες:).αφου εβαλα τις κιτρινες γαριδες απο συνχομπιστα ειπα να βαλω και μερικες κιτρινες ακομα να υπαρχει και δευτερο αιμα στο ενυδρειο παρειγγειλα λοιπον αλλες 7 γαριδες απο μαγαζι αυτη την φορα μονο που οταν ηρθαν ειχα την υποψια οτι μπορει να ειναι πορτοκαλι.και ετσι ηταν μετα απο λιγες μερες πορτοκαλισαν σας το εχω σε φωτογραφια.οποτε αναγκαστικα μπηκαν στο ενυδρειο με τα tiger barb δεν ξερω αν θα επιζησουν αλλα στεναχωρηθηκα πολυ που εγινε αυτο.στην πρωτη φωτογραφια ειναι μια κιτρινη και η αλλη πορτοκαλιδειτε πως εγιναν οι.... κιτρνες στο μεγαλο ενυδρειο
alexis cosmo
04-08-16, 23:08
Εγω παντος την Βλεπω κατακιτρινη.
Το πορτοκαλι ηθελα να μαθω που το βλεπεις χαχαχαχα
axaxaxaxa αστα και ειναι τραβηγμενη με κινητο που να την δεις λαιβ!!
Κατακίτρινες μιλάμε πςςςςςςς ;)
Όμορφες πολύ όμως και αυτες :D
Εχεις και μπλε οσο κιτρινες ειναι αυτες :D
Εχεις και μπλε οσο κιτρινες ειναι αυτες :Dαχαχαχαχαχα κλαιω:D:D:D
ομορφες ειναι ναι Αρτεμις
το ενυδρειο απο θεμα φυτων παει μια χαρα χωρις να ριχνω τιποτα απολυτως το πιο ευκολο ενυδρειο που ειχα ποτε.οι γαριδες δεν αναπαραγονται με τιποτα,πιο γρηγορα θα αναπαραχθω εγω παρα αυτες :confused::confused::confused::confused:
ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ
18-08-16, 13:46
Οι σκόνες που ρίχνουν τι είναι; Λιπάσματα;
κωστα εννοεις to salty shrimp οχι δεν ριχνω αυτο το ριχνεις στις καριντινα
ειναι για ανεβαζειw την gh ,kh tds
Πολυ ομορφο το ενυδρειο!
Τι gh,kh ,ph εχεις;
ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ
18-08-16, 17:20
κωστα εννοεις to salty shrimp οχι δεν ριχνω αυτο το ριχνεις στις καριντινα
ειναι για ανεβαζειw την gh ,kh tds
Μιλάω για κάτι σκόνες στο βίντεο που ρίχνουν στο υπόστρωμα πριν βάλουν την άμμο.
aaa οχι αυτες ειναι για να βοηθουν τα φυτα τους πρωτους μηνες εγω εβαλα απλα φλουριτη
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.