PDA

Επιστροφή στο Forum : καινουριος φιλος στο σπιτι


Artemis
17-10-05, 07:34
Την Παρασκευή,στο σπίτι μας μπήκε καινούριος κάτοικος....Ενας γλυκύτατος μονομάχος,σε παλιότερο ενυδρείο 20 λίτρων που είχαμε...Ο φιλαράκος τα πάει μια χαρά ήδη,είναι άρχοντας μέσα στο νερό,σουλατσάρει μεγαλοπρεπώς και δεν εμφανισε σημάδια άγχους.Το μόνο αξιοπερίεργο είναι πως επειδή δίπλα ακριβώς από το 20λιτρο εχουμε το μεγάλο μας ενυδρείο με δύο όσκαρ,τα οσκαράκια κολλήσανε στο τζάμι και όλο το Σάββατο κοίταζαν άγρια τον μονομάχο...Ευτυχώς όμως από χθες αρχισαν να μην ασχολούνται.
Σημείωση:Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με μονομάχους,και τον προσέχω πολύ.His name is Dracula!!!
Artemis

Maverick
17-10-05, 10:54
Καλημέρα, να σου ζήσει ο νέος σου μονομάχος! Αν θές πές μας και άλλα λόγια για το ενυδρείο του (θερμοκρασία νερού, φίλτρο-αν υπάρχει, διακόσμηση, φωτισμός κλπ) και αν έχεις ανέβασε καμία φωτογραφία να τον δούμε και εμείς!!!
Αν δεις ότι υπάρχει συνεχής ένταση με τους "γείτονες", βάλε κανένα χώρισμα ανάμεσα στα δύο ενυδρεία.

ΥΓ: Ωραίο ονοματάκι... :-)

Tolis
17-10-05, 11:08
Τετοιο αιμοβορικο ονομα?

Mariel
17-10-05, 11:45
Αρτεμις να χαιρεσαι το καινουργιο σου ψαρακι!!οντως,θα'ταν ωραιο αν μπορουσες να μας πεις δυο λογια για το μονομαχο σου(χρωμα κτλ)και για το ενυδρειο που τον εχεις;) μηπως θα ηταν καλυτερα να βαλεις ενα χωρισμα αναμεσα στα δυο ενυδρεια για να μην τον στρεσαρεις?

netblues
17-10-05, 11:51
λετε να καταλαβαινει ο μονομαχος οτι αυτο που τον κοιταει απο το αλλο τανκ ειναι ψαρι, και να στρεσσαρεται κιολλας?
τα οσκαρ ειναι απο αλλο ανεκδοτο ψαρια.. ολο το δωματιο το θεωρουν δικό τους.. δεν στρεσαρρονται ομως.. :-d

Tolis
17-10-05, 11:55
Οτι θα στρεσσαριστει ενα μικρο ψαρι αν βλεπει εναν θηρευτη διπλα του ειναι γεγονος.

netblues
17-10-05, 12:01
Δεν διαφωνω, το θεμα ειναι κατα ποσον μεσα απο το νερο κρυσταλο αερα κρυσταλο νερο, μπορει ο μονομαχος να διακρινει το οscar...
Πιστευω οτι απλα τα oscar βλεπουν το ενυδρειο και κατι να κουνιεται μεσα.. μεχρι εκεί, και καθοτι περιεργα ψαρια.. δειχνουν ενδιαφερον.

Tolis
17-10-05, 12:10
Εγω οταν ειχα μωρα killies σε ενα ενυδρειο διπλα απο ενα αλλο που ειχε ενα ζευγαρι neolamprologus, τα μεν neolamprologus "κηνυγουσανε" κατα μηκος του τζαμιου τα μικρα, τα δε μικρα τιναζοντουσαν περα για να τους αποφυγουνε...

Artemis
17-10-05, 13:36
Εχουμε και λέμε.Το ενυδρείο το διακόσμησα με λευκό χαλίκι και ενα αποξηραμένο φυτό.Στα μελλοντικά μου σχέδια είναι να φυτέψω αληθινά φυτά μέσα,τους επόμενους μήνες.Το ενυδρείο εχει ενσωματωμένο εσωτερικο φίλτρο της echeim.Η θερμοκρασία του νερού είναι στους 25 βαθμούς,όμως σήμερα αγόρασα και έναν θερμοστάτη για τα κρύα του χειμώνα.
Ο μονομάχος είναι κόκκινος στο σώμα με μωβ ουρά και πτερύγια.Είδος δεν γνωρίζω,ελπίζω να με διαφωτίσει κάποιος από εδώ.Οσον αφορά το αν τα οσκαρ αγχώνουν η όχι τον μονομάχο,θα έλεγα οχι γιατί δεν δείχνει τέτοια σημάδια.Απλά τα οσκαρ,που είναι όντως ψάρια με ειδικά χαρακτηριστικά,την πρώτη μέρα εντόπισαν την αλλαγή στο δωμάτιο και αντέδρασαν....(εδώ αντιδρούν με το αν ανάβουμε ολα τα φώτα στο σαλόνι κλπ...,πόσο μάλλον με ενα καινούριο ενυδρείο).Τέλος πάντων,ετσι κι αλλοιώς,τα ενυδρεία πλέον εχουν μια απόσταση περίπου μισού μέτρου μεταξύ τους.
Οσον αφορά το όνομα,εγώ το θεωρώ πολύ τρυφερό,καθότι είμαι λάτρης της βαμπιρικής λογοτεχνίας.Εξάλλου ο Δράκουλας,υπήρξε ενας απο τους μεγαλύτερους ηρωες της Ρουμανίας κατά των Τούρκων....
Ελπίζω τις επόμενες ημέρες να σας δείξω και φωτογραφίες του νεου μας φίλου....
Artemis

dim
17-10-05, 21:12
Άρτεμις καλώς τα δέχτηκες. σε βλέπω σε λίγο καιρό να βάζεις στην υπογραφή σου και "μπετομανής" εκτός απο χρυσοψαρομανής.! είναι φοβερά ψαράκια με φοβερή προσωπικότητα.! βγάλτον και καμιά φοτο τον κόμη σου να τον καμαρώσουμε και εμείς.