PDA

Επιστροφή στο Forum : Ενυδρειο Με Αγρια Ειδη


pchrisovergis
12-10-05, 22:26
Καλησπέρα.ο αδερφός μου έτοιμάζεται να στήσει ενα ενυδρείο 125 λτ με άγρια είδη.οι ερωτήσεις είναι οι εξείς και θα ήθελα αν μπορέσετε να μου απαντήσετε χωρίς να με παραπέμψετε σε μια γενικότερη κατηγορία:
1)όσον αφορά τις συνθήκες που πρέπει να επικρατούν στο ενυδρείο (θερμοκρασία,ποιότητες νερού,ph,σκληρότητες).χρειάζεται συσκευή αντίστροφης ώσμωσης?
2)υπάρχουν αρκετά είδη που μπορεί να βάλει - πόσο ανθεκτικά είναι σε σχέση με ψάρια ενός ενυδρείου με ήρεμα ψάρια - κοστίζουν ακριβά τα συγκεκριμένα
3)ποιά είναι τα βασικότερα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
4)έχει 4 μεγάλα σκαλάρια που του τα φιλοξενώ-μπορούν να συμβιώσουν με τα άγρια
ευχαριστώ πολύ

george
12-10-05, 22:33
Oταν λες αγρια ειδη....τι θα βαλει μεσα ;;;
Αρκουδες και λιονταρια ;;;;
Ή αν μιλας για ψαρια...καρχαριες και φαλαινες ;;;
Γινε πιο συγκεκριμενος σε παρακαλω !

ghat
12-10-05, 23:25
Οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σου εξαρτώνται από το τι ακριβώς είναι τα "άγρια είδη" που θέλει να βάλει στο ενυδρείο ο αδερφός σου. Όσο για τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα που ρωτάς, το βασικό μειονέκτημα είναι ότι τα επιθετικά ψάρια μπορούν να συνδυαστούν ελάχιστα ή και καθόλου με άλλα είδη ψαριών. Θα πρέπει όμως να γράψεις ακριβώς τι ψάρια σκοπεύετε να βάλετε, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε.

Tolis
13-10-05, 02:46
Σε ενα ενυδρειο 50 λιτρων, αν βαλεις μερικα barbs, μπορει να θεωρηθουν "αγρια" αν ριξεις και μερικα γκαπυ ή εναν μονομαχο μεσα.
Το τι ειναι "αγριο" και τι οχι ειναι παντα σχετικο, αλλά για να μην ξεφευγουμε μαλλον καταλαβαινω που το παει ο αδερφος σου - πιρανχας (στη χειροτερη) ή μεγαλες επιθετικες κιχλιδες?
Τα 125 λιτρα ειναι σαφως απαγορευτικα για τετοιου ειδους ψαρια και δεν φτανουν καλα καλα για τα 4 σκαλαρια - τα οποια αν βαλεις με κατι απο τα παραπανω θα σκοτωθουν ταχυτατα.
Τα υπολοιπα, παραμετροι νερου, οσμωσεις κλπ θα απντηθουν αν ξερουμε για τι ειδη μιλαμε.