Επιστροφή στο Forum : Σαλιγκαρι;
Παιδια καλησπερα!σημερα στο ενυδρειο μου βρεθηκε αυτο!πανω σε ενα φυλλο της μιας ανουμπιας!καλο ειναι αυτο τωρα ή οχι;και πως μπορει να βρεθηκε;Το ενυδρειο στρωνεται εδω και μια εβδομαδα με τροφη.
Και νομιζω οτι καθαριζει τα φυλλα της ανουμπιας απο κατι τριχιδια(αλγη;) που εχει δημιουργηθει!
Paratheristis
29-03-16, 22:06
Σαλιγκάρι ramshorn φαίνεται να είναι καλό είναι δεν πειράζει τίποτα εκτός από άλγη :P
Λογικα θα υπηρχε αυγο-αυγα πανω στα φυτα;
Paratheristis
29-03-16, 22:10
Ίσως.. μπορεί και να ήρθε μικρό μαζί εμένα πριν λίγες μέρες έσκασαν κάποια αυγά και είναι μια σταλιά τα μικρά αλλά μεγαλώνουν γρήγορα. Αν είναι από αυγό ίσως να έχει και φίλους μαζί :p
Παντως αν ηταν να τρωει τα φυλλα θα ειχε ξεκινησει λογικα ε;το βλεπω να μασουλαει αλλα τρωει στην επιφανεια του φυτου.νομιζω αλγη τρωει!ο πρωτος κατοικος του ενυδρειου!
Paratheristis
29-03-16, 22:19
Άλγη τρώνε δε πειράζουν τα φυτά απ όσο ξέρω. Εμένα πάντως ακόμα δεν έχουν φάει κανα φυλλαράκι :p
Καλοδεχουμενος λοιπον ο φιλος!χεχε!ας δουμε αν εχει να συμπληρωσει καποιος,κατι!
Mια χαρά τυχερός είσαι :) Αυτόματοι καθαριστές φυτών τζαμιών :D:D Συνεργείο κανονικά ;)
Χαχαχα!καλα παιδια δηλαδη!σε ευχαριστω και εσενα για την απαντηση!
Τα καλύτερα έγω τα έχω παντού σε φυτεμενο , σε betta , σε γαρίδες και σε Λίμνες ;) Άν κάνανε και καμια δουλεια στο σπίτι θα αξιζαν το βάρος τους σε χρυσό :D:D
Ramshorn παντού :D
Χαχαχαχαχα!!τυχερος λοιπον!μηπως ομως υπαρχει περιπτωση να γινουν μεζεδακια στο μελλον?κριμα θα ειναι!
Ramshorn ειναι , οπως ειπωθηκε.
Σε λιγους μηνες θα γινουν δεκαδες..
Κανουν δουλεια ομως;)
Endler θα ηθελα,αλλα μου ειπαν δυσκολο να βρεθουν.κατι ευκολο θα ηθελα παντως.ειναι το πρωτο μου και φοβαμαι αρκετα..
Μια χαρά είναι το σαλιγκάρι, και αν βρεις να βάλεις και άλλα.
Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου ;
Οταν χρειαστείς endler βάλε μια φωνή :)
Καλη σας μερα!60 λιτρα ειναι το ενυδρειο.
Φυτεψε το καλα τότε με εύκολα φυτά και οταν είναι μιλάμε για να σου δώσω endler, αλλά μη βάλεις και άλλο ειδος ψαριών μέσα
Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον!ναι,δεν σκοπευω να βαλω άλλα αν βρεθουν.φανταζομαι 3-4 το πολυ;τα φυτα ηδη εχουν παρει τη θεση τους στο ενυδρειο...:)
Γεμισε το με ευκολα φυτά
δες εδώ πως έγινε σε 2 μήνες http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=89805
οταν τελείωσεις με στρώσιμο μιλάμε
Ναι,το διαβασα προχθες!πολυ ωραιο!ωραια,με το καλο θα επικοινωνησουμε!σε ευχαριστω και παλι!
Φυτεψε το καλα τότε με εύκολα φυτά και οταν είναι μιλάμε για να σου δώσω endler, αλλά μη βάλεις και άλλο ειδος ψαριών μέσα
Ειδικα γκαπυ.
Για γκαπυ δεν το σκεφτομαι καθολου!
-------------------------
Τελικα τα σαλιγκαρακια ειναι πολλα!οχι,ενα!απλα ολα τα αλλα ειναι μικροσκοπικα!
χαχαχχαχαχαχα Να σου ζήσουν Χρήστο :D:D
Σε ευχαριστω πολυ,Αρτεμισια!αναρωτιεμαι και φοβαμαι μη γινουν μεζεδακια!και δεν θα το θελα!
Mην φοβάσαι μόνο τα Χρυσόψαρα τα τρώνε (τα πολύ μικρά) και τα Κόι τρώνε όλα τα μεγέθη .
Μια χαρά θα είναι στο ενυδρείο σου, απλά θα τα μοιράζεις ανα διαστήματα ;)
Τι σημαινει αυτο;;;;Μηπως εννοεις να τα δινω σε αλλους;;
Πολλαπλασιαζονται πολύ γρήγορα :)
Παιδια,βρεθηκαν και αυτα μεσα στο ενυδρειο.ξερουμε τι σαλιγκαρια ειναι;
physa fontinalis (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62617) , ισχυουν τα ιδια με τα προηγουμενα
Το οτι ειδα ενα απο αυτα οριακα πανω στη σταθμη του νερου να με προβληνατισει;τα υπολοιπα βεβαια ειναι χαμηλα..
οχι , ειναι φυσιολογικο... ;)
Το ότι θα δεις και κανα σαλιγκάρι στην επιφάνεια δεν είναι πρόβλημα, όλο και κάποιο θα κάνει τη βόλτα του, όταν τα δεις όλα στην επιφάνεια και στο βυθό σχεδόν κανένα τότε να ανησυχείς και πολύ μάλιστα.
Οχι,ενταξει ολα καθονται κατω,μονο αυτο ειναι μονιμα πανω...ευχαριστω πολυ!
Καλησπερα σε ολους!εχω παρατηρησει οτι σχεδον ολα τα σαλιγκαρια του ενυδρειου εχουν πεθανει!κανα δυο εχουν μεινει.βρισκω συνεχεια αδεια κουφαρια!μπορει να σημαινει κατι αυτο;αλγες δεν εχω,τροφη για τα ψαρια ριχνω με προσοχη.γενικα εχω καθαρο βυθο.αυτο ευθυνεται ή μπορει και κατι αλλο;καπου διαβασα οτι δεν τα ευνοει το μαλακο νερο.εγω εχω kh σχεδον 3.
Στάλθηκε από το HTC Desire 516 dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Kαλημέρα Χρήστο , ναι στο μαλακό νερό δεν τα πάνε καλά τα σαλιγκάρια αλλά δεν παίζει ρόλο μόνο το kh αλλά και η GH (πόσο είναι?)
Καλημερα,Αρτεμισια!η gh ειναι 6...
Αν βλέπεις να διαλύονται ή να χάνουν το χρώμα τους τότε σίγουρα φταίει η GH,
το έχω παρατηρήσει στο φυτεμένο μου,
ακόμα και τα Helena μου πέθαναν,
μόνο τα MTS δεν παίρνουν χαμπάρι,
και ίσως αυτά να είναι η αιτία που η GH του ενυδρείου είναι πιο χαμηλή από τη GH της αλλαγής
Εννοεις οσο ζουνε να χανουν το χρωμα τους;
Aν είναι Χρήστο το κέλυφος διάφανο , τότε τα χάνεις απο τις χαμηλές σκληρότητες :confused:
Εμένα στο γαριδάδικο ίσα ίσα που τα καταφέρνουν και υπάρχουν με KH 0 και GH 6 , ποτέ δεν τα έχω δει όπως στα άλλα μου ενυδρεία , τα επιρεάζει και η χαμηλή ΚΗ .
Οταν πεθαινουν ειναι διαφανο το κελυφος.
Πριν να πεθάνουν ????? Έχει χρώμα το κέλυφος ή είναι διάφανο και εμφανίζει και κηλίδες ??
Οχι,ειναι κανονικο!ramshorn ηταν τα τελευταια που εχασα και ειχαν κανονικο καφε χρωμα!τωρα να μην προλαβαινω να βλεπω οτι αλλαζει το χρωμα τους,ειναι πιθανο!
Οχι.ισως το χρωμα πριν να αλλαζει και να μην προλαβαινω να το παρατηρω..
Θα μπορουσε να ευθυνεται κατι αλλο;μηπως ειναι αταϊστα;
Εγω απο τροφη νομιζω πως πηγαν...
Μαλλον απο ελλειψη τροφης.
Ομως δεν θα τσιμπαγανε κανα φυτο;;βρισκω τρυπες στα φυτα,που ενδεχεται να ειναι απο τα σαλιγκαρια.
Θα ριξω καροτακι μετα και θα το αφησω κανα δυο μερες.
Θα τσιμουσαν , αλλα τοσο καιρο δεν ειχες φυτα..
Ισως η java fern να ηταν σκληρη γι αυτα.
Λες να αφησω μονιμα λιγο καροτο και να το αλλαζω με φρεσκο καθε δυο μερες;
Αλλη αιτια θα μπορουσε να υπαρχει;κατι που θα επρεπε να με ανησυχησει;
Οι σκληροτητες..
Αλλα αν δεν εχουν αλλοιωμενα καβουκια με ρωγμες κλπ, δεν ειναι αυτο.
Ταιζε διαφορα λαχανικα ζεματισμενα , σπανακι ,καροτο ,κολοκυθακι,αγγουρι(οχι βρασμενο) ,αρακα,μπροκολο κλπ
Δεν ειναι αναγκη να ριχνεις καθε μερα..
Επισης μπορεις να παρεις και ταμπλετες βυθου ,τις σκληρες για πλεκο
Σε ευχαριστω πολυ!
stratigos24
09-06-16, 15:56
Ρίξε μια ματιά και εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90200
Καλησπερα σε ολους!εδω και τρεις μερες τοποθετησα ταμπλετες βυθου seachem flourish.ειναι κανα δυο μερες που εχω παρατηρησει στη sessiliflora,οτι ενω μεγαλωνει σε υψος,εχουν κιτρινισει κατι φυλλα της στα χαμηλα.τι μπορει να φταιει;http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160612/bcf151006480d2dfa9f841961b598850.jpg
Aν είναι Χρήστο το κέλυφος διάφανο , τότε τα χάνεις απο τις χαμηλές σκληρότητες :confused:
Εμένα στο γαριδάδικο ίσα ίσα που τα καταφέρνουν και υπάρχουν με KH 0 και GH 6 , ποτέ δεν τα έχω δει όπως στα άλλα μου ενυδρεία , τα επιρεάζει και η χαμηλή ΚΗ .
Τι γαριδαδικο έχεις;Έιχα βάλει red cherry μαζί με guppy και σιγά σιγά τις έχασα. Τι συνθήκες θέλουν. Έβρισκα το κουφαρι διάφανο και πιο πέρα τη γαρίδα ψοφια.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.