PDA

Επιστροφή στο Forum : ιδεες για κατασκευη λιμνης

Σελίδες : [1] 2

kyriakos1908
28-03-16, 14:30
καλησπερα παιδια..μετα το 60αλιτρο και το 300αλιτρο και ως ενθουσιωδης αρχαριος εχω στα πλανα μου να κατασκευασω μια λιμνη στην αυλη..επειδη η αυλη ειναι στρωμενη με μαρμαρο η λιμνη θα ειναι πανω απο την επιφανεια..θα σας πω την σκεψη μου και δεκτες ολες οι προτασεις...
λοιπον..το max μηκος ειναι 2 μετρα για πλατος σκεφτομαι 1-1,2 και βαθος 1-1,2 ωστε το χειμωνα με τις χαμηλες θερμοκρασιες να μπορουν να πηγαινουν στον πατο..
Η κατασκευη σκεφτομαι να γινει απο τσιμεντο και στην μπροστινη πλευρα να τοποθετηθει τζαμι ωστε να μπορεις να βλεπεις και τον βυθο..αν λοιπον με γινει με μηκος 2 και πλατος υψος 1 σκεφτομαι την τοποθετηση τζαμιου 12mm με μηκος 1.60 και υψος 60 ωστε να εχω εικονα του βυθου..επισης στο πλανο ειναι να ειναι ντυμενη ολη με πετρα..(θα παρω τα βουνα οπως καταλαβαινετε για να τις μαζεψω χαχα)και η πισω μερια της θα εχει 1 μετρο πετρα πανω απο την επιφανεια του νερου και να ειναι σαν φυσικος καταρακτης...αυτη ειναι η βασικη ιδεα..παμε τωρα στις εωτησεις.

1.το τζαμι αρκει να χωνευτει απλα στο τσιμεντο η θελει και μονοτικο για να μην χανει?

2.χρειαζεται καποιο ειδικο τσιμεντο χωρις να επιρεαζει παραμετρους?

3.το τσιμεντο στην εσωτερικη μερια πρεπει να περαστει με καποιο μονοτικο για να μην εχω διαρροες?

4.απο εξοπλισμο τι θα χρειαστω γι αυτα τα λιτρα?αν δεν κανω λαθος μιλαμε για 2000 λιτρα..

5.και επισης αλλαγες νερου σε τοσα λιτρα καθε ποτο θα χρειαζομαι.?

αυτα για αρχη..περιμενο την βοηθεια σας..αν ολα πανε καλα εχω σκοπο να ξεκινησω το πασχα μαζι με την μινι αδεια που θα εχω

thanasis76
28-03-16, 14:36
καλησπερα παιδια..μετα το 60αλιτρο και το 300αλιτρο και ως ενθουσιωδης αρχαριος εχω στα πλανα μου να κατασκευασω μια λιμνη στην αυλη..επειδη η αυλη ειναι στρωμενη με μαρμαρο η λιμνη θα ειναι πανω απο την επιφανεια..θα σας πω την σκεψη μου και δεκτες ολες οι προτασεις...
λοιπον..το max μηκος ειναι 2 μετρα για πλατος σκεφτομαι 1-1,2 και βαθος 1-1,2 ωστε το χειμωνα με τις χαμηλες θερμοκρασιες να μπορουν να πηγαινουν στον πατο..
Η κατασκευη σκεφτομαι να γινει απο τσιμεντο και στην μπροστινη πλευρα να τοποθετηθει τζαμι ωστε να μπορεις να βλεπεις και τον βυθο..αν λοιπον με γινει με μηκος 2 και πλατος υψος 1 σκεφτομαι την τοποθετηση τζαμιου 12mm με μηκος 1.60 και υψος 60 ωστε να εχω εικονα του βυθου..επισης στο πλανο ειναι να ειναι ντυμενη ολη με πετρα..(θα παρω τα βουνα οπως καταλαβαινετε για να τις μαζεψω χαχα)και η πισω μερια της θα εχει 1 μετρο πετρα πανω απο την επιφανεια του νερου και να ειναι σαν φυσικος καταρακτης...αυτη ειναι η βασικη ιδεα..παμε τωρα στις εωτησεις.

1.το τζαμι αρκει να χωνευτει απλα στο τσιμεντο η θελει και μονοτικο για να μην χανει?

2.χρειαζεται καποιο ειδικο τσιμεντο χωρις να επιρεαζει παραμετρους?

3.το τσιμεντο στην εσωτερικη μερια πρεπει να περαστει με καποιο μονοτικο για να μην εχω διαρροες?

4.απο εξοπλισμο τι θα χρειαστω γι αυτα τα λιτρα?αν δεν κανω λαθος μιλαμε για 2000 λιτρα..

5.και επισης αλλαγες νερου σε τοσα λιτρα καθε ποτο θα χρειαζομαι.?

αυτα για αρχη..περιμενο την βοηθεια σας..αν ολα πανε καλα εχω σκοπο να ξεκινησω το πασχα μαζι με την μινι αδεια που θα εχω

1) δεν γινετε το τζαμι να το βαλεις μεσα στο τσιμεντο... πρεπει να κανεις ενα παραθυρο, με πατουρα να παει στο τελος το τζαμι να πατησει εκει!!!

2+3) δεν χρειαζεται ειδικο τσιμεντο. κανονικο τσιμεντο και στο τελος θα περαστει με ενα μονωτικο για δεξαμενες!!!

4) με ενα κανονικο πλεγμα στο πατο και περιμετρικα εισαι οκ... αν θελεις για πιο ασφαλεια φυτευεις και μερικες μπετοβεργες ανα διαστηματα και στιριζεις εκει το πλεγμα

5) οι αλλαγες νερου εξαρτιουνται απο τα ψαρια που θα εχεις μεσα και απο το ποσο συχνα θα ταιζεις...!!!

πριν κανεις οτιδηποτε πρεπει να κανεις εναν σωστο σχεδιασμο, για ολες τι σωλινωσεις που θα πρεπει να περαστουν πριν πεσει το μπετο...

Αν δεν ηθελες τζαμι για να βλεπεις το βυθο θα σε πηγαινα σε πιο ευκολες λυσης...!!!!

kyriakos1908
28-03-16, 14:45
ωραια..οποτε κανω μια πατουρα και βαζω το τζαμι με σιλικονη?
επισης αυτο το φιλτρο θα καλυπτε τα 2000 λιτρα http://www.petsupermarket.gr/8590/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/jebao-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CF%89%CF%82-13000lt.html

απο ψαρια για κοι σκεφτομαι..εκτος αππο φιλτρο θελει κατι αλλο?

thanasis76
28-03-16, 14:54
ωραια..οποτε κανω μια πατουρα και βαζω το τζαμι με σιλικονη?
επισης αυτο το φιλτρο θα καλυπτε τα 2000 λιτρα http://www.petsupermarket.gr/8590/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/jebao-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CF%89%CF%82-13000lt.html

απο ψαρια για κοι σκεφτομαι..εκτος αππο φιλτρο θελει κατι αλλο?
ναι κανεις μια πατουρα και τελευταιο, αφου εχεις κανει και την μονωση, κολλας το τζαμι
το φιλτρο μια χαρα μπορει να σε καλυψει, αλλα μπορεις και ευκολα να φτιαξεις ενα μονος σου!!!
Αν σκεφτεσαι για κοι να υπολογισεις οτι θα πρεπει να βαλεις το πολυ 3-4 ψαρια...

Τάκης
28-03-16, 15:06
Μια παρατήρηση, για το ύψος που είπες, αν η δεξαμενή είναι επιφανειακή και όχι μέσα στη γη , να μη περιμένεις και μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας βυθού/επιφάνειας, για να μη πω πως θα είναι ίδια, θα έχεις ανεπαίσθητη διαφορά, αν όμως ήταν 1 μέτρο μέσα στη γη τότε λόγω γεωθερμίας θα μπορούσες να έχεις και 4 βαθμούς διαφορά.

kyriakos1908
28-03-16, 15:29
Και αλλη μια ερωτηση..υπαρχει ενα ενδεχομενο να γινει με σκαψιμο..τον πλαστικο το μουσαμα που βλεπω για να μην γινει χτιστη απο που τον παιρνω?

alexis cosmo
28-03-16, 16:23
epdm μεμβρανη εννοείς?
από μονωτικά υλικά τώρα όμως οι τιμές παίζουν ανάλογος χιλιοστά

thanasis76
28-03-16, 16:33
Και αλλη μια ερωτηση..υπαρχει ενα ενδεχομενο να γινει με σκαψιμο..τον πλαστικο το μουσαμα που βλεπω για να μην γινει χτιστη απο που τον παιρνω?

Αποφασησε τι θελεις να κανεις και πως... γιατι αλλιως δεν μπορει να σε βοηθησει κανενας... πρεπει να ξερουμε τι θα κανεις για να σου πουμε πως πρεπει να γινει για να γινει σωστα...

Artemisia
28-03-16, 16:36
Καλώς μας ήρθες Κυριάκο :D:D:D
Με το καλό να φτιάξεις την Λίμνη σου .
Για μένα αν μείνεις στα 2000 λίτρα να μην βάλεις πάνω απο 5 Κόι (μικρά) και τελικά θα πρέπει να τα δώσεις και να Διατηρήσεις τα 2 .
Το φίλτρο που είδα παραπάνω θα σου έλεγα απο τώρα να μην μπείς στην διαδικασία να το σκεφτείς γιατι μέσα σε 1 χρόνο θα ψάχνεις για 2ο .
Αν πάς για Κόι και όχι για χρυσόψαρα θα πρέπει να διαθέσεις Χώρο αρκετό και να έχει 1,50 μέτρο βάθος για να μην έχεις πρόβλημα με τις θερμοκρασίες αλλά να γυμνάζονται και τα ψάρια ;)
Θέλεις να ψάξω να σου βρώ εταιρείες για Liner ?? Mπορείς να παραγγείλεις και απο το ebay ;)
Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε :grin::grin:

kyriakos1908
29-03-16, 15:29
καλησπερα παιδια..ευχαριστω για τις απαντησεις..σημερα ξεκαθαρισαν τα πραγματα και πηρα το ελευθερο να γινει στον κηπο που ηθελα απο την αρχη..σας παραθετω φωτο με την σκεψη μου..περιμενω σχολια..αρτεμισια στειλε λινκ να ριξω μια ματια..γτ θελω να υπολογισω περιπυ το συνολικο κοστος..επισης θα ηθελα βοηθεια οσον αφορα την φιλτρανση σε αυτα τα λιτρα..περιπου 3500 λιτρα θα ειναι αν τα λεω καλα..

https://gyazo.com/23c184b145c5a4765b198840c383d1eb

Τάκης
29-03-16, 15:52
Καλό σκάψιμο Κυριάκο :)

kyriakos1908
29-03-16, 16:05
xaxa...να σαι καλα τακη..θα πεσει δουλεια

thanasis76
29-03-16, 17:12
Καλη αρχη!!!! να μελετησεις καλα οτι χρειαζεσαι !!!! για να γινει σωστα η λιμνη..!!!

Artemisia
29-03-16, 17:25
Κυριάκο καλή αρχή :D:D
Καλώς μας ήρθες στο club ;)
Δετσαριδης 25310 23233 Κομοτηνη 1,6 epdm (Πές ότι σου είπε η Άρτεμη - Καρυδιά )
Ρωτα και εδω :
http://www.plastikakritis.com/index.php?option=com_content&task=view&id=60&Itemid=211&Itemid=211
http://www.monotiki.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=195&Itemid=176
http://www.technolisis.gr/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1&Itemid=90
http://www.fkaratzas.gr/membranes_epdm.el.aspx
http://www.geshellas.gr/el/content/63-waterproofing-membranes
Mετά απο ebay αλλά με μια ματιά που έριξα Γερμανία δεν στέλνουν Ελλάδα :smt120 θα κοιτάξω και αλλού .Ρώτα και σε μαγαζιά στην περιοχή σου με μονωτικά υλικά.
Σε όλους που θα πάρεις τηλ. να λές ότι είναι για Λιμνοδεξαμενή και να είναι 1 mm Tουλάχιστον .
Κυριάκο τι δέντρα είναι αυτα που φαίνονται στην φωτό ?? Συκιά είναι το μικρό στην γωνία ??

Υ.Γ Αν δεν τελειώσεις με το σκάψιμο της Λίμνης μην πάρεις liner ;) όταν έψαχνα εγω είχε απο 13 ευρώ το τ.μ.

kyriakos1908
29-03-16, 18:31
Ευχαριστω αρτεμισια..το σκαψιμο μολις τελειωσε παιδια..λογο βραχου το βαθος ειναι μικρο..40 με 50 το βαθυτερο..το μηκος μου βγηκε 2.60 και το πλατος 1.40 με 1.60 το πλατυτερο..πως σας ακουγεται?

manos3
29-03-16, 19:17
Τα Πλαστικά Κρήτης έχουν τη μεμβράνη που θες αλλά από όσο ξέρω δεν πουλάνε μικρές ποσότητες σε λιανική. Πουλάνε σε εταιρείες και συγκεκριμένα σε μία που το χρησιμοποιεί για στεγανοποίηση δεξαμενών (http://www.askomet.com/index.webman?section=products&cat=16&lang=gr). Το έχω δει το υλικό και από ότι γνωρίζω έχει πιστοποίηση οτι είναι κατάλληλο για αποθήκευση πόσιμου νερού. Αν βάλεις γεωύφασμα αποκάτω, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μεμβράνη πάχους 0,6mm που θα σου βγει πιο φτηνά.

Αν δε βρεις κάπου κοντά σου μπορείς να κάνεις μια ερώτηση εκεί.

Artemisia
29-03-16, 19:18
Τελείωσες κιόλας :smt120:smt120:smt120 Μα τι είσαι βρε Κυριάκο ??? Ουφ ουφ το βάθος μου φαίνεται υπερβολικά λίγο για Κόι ....
Για βάλε καμια φωτό να σε δούμε ;)

Artemisia
29-03-16, 19:19
Τα Πλαστικά Κρήτης έχουν τη μεμβράνη που θες αλλά από όσο ξέρω δεν πουλάνε μικρές ποσότητες σε λιανική. Πουλάνε σε εταιρείες και συγκεκριμένα σε μία που το χρησιμοποιεί για στεγανοποίηση δεξαμενών (http://www.askomet.com/index.webman?section=products&cat=16&lang=gr). Το έχω δει το υλικό και από ότι γνωρίζω έχει πιστοποίηση οτι είναι κατάλληλο για αποθήκευση πόσιμου νερού. Αν βάλεις γεωύφασμα αποκάτω, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μεμβράνη πάχους 0,6mm που θα σου βγει πιο φτηνά.

Αν δε βρεις κάπου κοντά σου μπορείς να κάνεις μια ερώτηση εκεί.
Πουλάνε τα Πλαστικά Κρήτης ;)Πήρε φίλος μου ...

manos3
29-03-16, 19:20
Καλό αυτό...

kyriakos1908
29-03-16, 19:34
https://gyazo.com/4284aa0a8fa236030e27683723c324d5

https://gyazo.com/09cf0714bac8ce603c2c1441d9231a75

εδω και οι φωτο..αρτεμησια πηρα τηεφωνο εκει που μου ειπες και ζητησα προσφορα..αυριο θα ξερω..αυτο που θελω α μου πειτε εινσι ν σε αυτο το βαθος βαζω τουλχιστον ανετα χρυσοψαρα..?γτ κοι απο οτι καταλαβαινω οχι..οπως τα υπολογισα μιλαμε για 1600-2000 λιτρα περιπου..και μετα παμε στο φιλτρο..εχετε καμοια προταση για diy η αλλιως καποιο κλο ετπιμο που θα με καλυπτει?
-------------------------
τα δεντρα ειναι βοκαμβιλια και συκια

Artemisia
29-03-16, 19:46
Κυριάκο κάνε μια προσπάθεια με κανένα κομπρεσέρ χειρός να κατέβεις ακόμα 20 - 30 εκ γιατι δεν σε βλέπω να βάζεις ούτε χρυσόψαρα ..... Τι έχει το υπόστρωμα και δεν μπορείς να πάς πιο κάτω ??????
Έχεις δουλίτσα ακόμα μην βιάζεσαι για φίλτρα ;) Μιά φορά την κάνεις την Λίμνη , σκάψε .... :D:D:D(εκτός και αν γίνεις σαν εμένα χαχαχαχαχαχ)

Artemisia
29-03-16, 19:48
Καλό αυτό...
Μάνο πάς για Λίμνη εεεε ????? ;)

thanasis76
29-03-16, 19:49
Έχεις σκεφτεί αν έχεις βάθος 40 εκατοστανα σηκωσεις και άλλα 40 με χτίσιμο και να κάνεις μία λίμνη 80 εκατοστά βάθος... Οπότε να μπορείς να βάλεις και τα κοι που σου αρέσουν...

Κωστας Malawi
29-03-16, 19:50
Κυριακο καλη επιτυχία φιλε μου!!μονοκομματος βραχος ειναι απο κατω?δε σπαει καθολου?αν δεις εστω και λιγο οτι μπορει να σπασει ελα να σου δωσω το κρουστικο μου με καλεμι μπροστα να δοκιμασεις.

kyriakos1908
29-03-16, 19:56
ευχαριστω αγορινα..δυστυχως ειναι βραχος..και οι πετρες..δεν σπαει..σκεφτειτε μενω πετρουπολη..ολο το σπιτι εινι σε βραχο πανω..αυτο που σκεφτομαι ειναι να της δωσω 20-25 ποντος υψος με της πετρες και ετσι να φερω το νερω με το liner ποιο ψηλα..αρα να παω σε βαθος 60-65

Artemisia
29-03-16, 20:03
Κυριάκο , καλά το σκέφτεσαι αλλά τις πέτρες θα πρέπει να τις βάλεις με τσιμέντο και να τις αλφαδιάσεις σε ύψος .:D Αν το κάνεις αυτό είτε με πέτρες είτε με τσιμεντόλιθους θα μπορέσεις να βάλεις και Κόι ;) Βέβαια όσο περισσότερο ύψος (τοίχου) τόσο καλύτερα για τις θερμοκρασίες που θα έχεις για τα ψάρια .Εγω θα το έκανα 60 εκατ να είμαι άνετη :)
Πετρούπολη όνομα και πραγμα :smt120

thanasis76
29-03-16, 20:04
ευχαριστω αγορινα..δυστυχως ειναι βραχος..και οι πετρες..δεν σπαει..σκεφτειτε μενω πετρουπολη..ολο το σπιτι εινι σε βραχο πανω..αυτο που σκεφτομαι ειναι να της δωσω 20-25 ποντος υψος με της πετρες και ετσι να φερω το νερω με το liner ποιο ψηλα..αρα να παω σε βαθος 60-65

Μόνο με τις πέτρες δεν θα κανείς δουλειά. Οι πέτρες έχουν εξογκώματα και το λαινερ για να κάτσει σωστά και να μην σκίζει θέλει λεία επιφάνεια και μαλάκια... Μόνο αυτό βάλεις τις πέτρες και τις χτισεις εσωτερικά να σοβατιστει... Και να μπει πρώτα ένα υαλουφασμα πριν το λαινερ...

Artemisia
29-03-16, 20:09
Θανάση αυτό είναι το μόνο σίγουρο ότι απο μέσα θα το προστατέψει το liner δεν θα το βάλει έτσι :D Άς κάνει πρώτα με το καλό την ¨δεξαμενή" , ένα ένα με την σειρά :D

thanasis76
29-03-16, 20:13
Θανάση αυτό είναι το μόνο σίγουρο ότι απο μέσα θα το προστατέψει το liner δεν θα το βάλει έτσι :D Άς κάνει πρώτα με το καλό την ¨δεξαμενή" , ένα ένα με την σειρά :D

Απλά ήθελα να του τονησω ότι δεν γίνετε απλά να σηκώσει τις πέτρες αν δεν γίνει ισιο από μέσα...

manos3
29-03-16, 20:17
Μάνο πάς για Λίμνη εεεε ????? ;)

Μπα, που τέτοια τύχη.

Artemisia
29-03-16, 20:18
Απλά ήθελα να του τονησω ότι δεν γίνετε απλά να σηκώσει τις πέτρες αν δεν γίνει ισιο από μέσα...
To κατάλαβα :grin::grin::grin::grin:

kyriakos1908
29-03-16, 20:49
Δλδ κατω απο το liner χρειαζεται και καποιο αλλο υλικο?
Και οσον αφορα το αλφαδιασμα μας ενδιαφερει η πανω μερια οχι ο πατος..ετσι δεν ειναι?

Artemisia
29-03-16, 20:54
Την επιφάνεια πρέπει να την αλφαδιάσεις όλη :D Αν μπορείς και τον πάτο ακόμα καλύτερα ;) Απο μέσα οι περισσότεροι βάζουν γεωυφασμα αλλά στην δικιά σου περίπτωση δεν κάνει .
Εσυ στα τοιχεία να βάλεις dow η fibran για να έχεις και θeρμομόνωση και προστασία ;) στον πάτο μπορείς να βάλεις και πετροβάμβακα πρίν το liner .

Artemisia
29-03-16, 22:31
Κυριάκο , δες τις παρακάτω φωτό να πάρεις ιδέες :D:D Θαύματα μπορείς να κάνεις όρεξη και υπομονή να έχεις ;)
Άν αποφασίσεις με βιτρίνα - τζάμι ο Θανάσης μπορεί να σε βοηθήσει :D

kyriakos1908
30-03-16, 00:23
πωπω τωρα εβαλες μπριζα..εχω και τρελα με το ξυλο..μου φαινεται με αυτο θ δωσω υψος...θα σηκωσω το ξυλο 30 ποντους πανω απο το χωμα ωστε να μην φαινεται και πολυ παραταιρο οποτε παω κατευθειαν σε βαθος 65-70...οποτε κοιιιιιιιιιιι χαχαχα
παιδια αυτο πως σας φανεται?ειναι το ιδιο?
http://www.e-garden-shop.gr/oase-alfafol-0.5-mm-6m-x-25m-el/

thanasis76
30-03-16, 06:24
αν ξαναεκανα εξωτεριη λιμνη θα εκανα την πρωτη φωτο..!!! ειναι πολυ ομορφη...
θα σου ελεγα οτι δεν χρειαζεσαι να κανεις βιτρινα να να βλεπεις τα ψαρια, αν κανεις μια σωστη κατασκευη με σωστα φιλτρα, UV , skimmer, αεραντλιες και τα σχετικα θα εχεις τοσο κρυσταλινο νερο που θα θελεις να βλεπεις τα ψαρια μονο απο πανω και να τα ταιζεις και να τα χαιδευεις....
απλα αν αποφασισεις να την κανεις με ξυλο να σου πω οτι θελει προσοχη....
πολλοι την πατανε επιδη το ξυλο δουλευετε ευκολα και δεν δινουν την αναλογη προσοχη στην κατασκευη και μετα τρεχουν....
οσο ευκολα δουλευετε το ξυλο αλλο τοσο πρεπει να γινουν ολα αωστα....
οτι διαλεξεις εδω ειμαστε...

για το λαινερ δεν ξερω αν ειναι ιδιο , θα μας πουν τα παιδια...!!!

aliens-
30-03-16, 09:23
To liner καλύτερα να είναι από 1mm και πάνω. Δυστυχώς αυτό στο site είναι 0.5 mm.

Συμφωνώ με τους υπόλοιπους. Προσπάθησε να δώσεις βάθος (όσο μπορείς ακόμα). Δεν θα σου ξανά δοθεί αυτή η ευκαιρία.

Τα χώματα έχεις σκεφτεί τι θα τα κάνεις? Μέχρι τώρα είσαι 1500-2000λτ χώμα. Μήπως να δώσεις ύψος 20-30 εκ από εκεί που τελειώνουν τα πλακάκια και να γεμίσεις το χώρο με χώμα από την εσκαφή σου? Έτσι θα γλυτώσεις και την θερμομόνωση. Και πάλι θα χρειαστεί κάποια στήριξη γιατί το χώμα θα είναι αφράτο.

kyriakos1908
30-03-16, 12:04
ωραια θα ψαχτω για αλλο site..τα χωματα που φαινονται στη γωνια θα μεινουν οπως ειναι..εχω σεφτει μια ιδεα που θα συνδεοντε με κλαδια με την λιμνη και θα ειναι ενα..αλλα θα το δειτε στο τελος..μια ερωτηση..υψος θα δωσω σιγουρα με ξυλοκατασκευη..το liner μπορει να βιδωθει εσωτερικα πανω στο ξυλο?με την προυποθεση παντα οτι δεν θα ειναι τεντομενο ωστε οταν γεμισει να σκιστει απο το βαρος του νερου..και μια αλλη ερωτηση..κατω απο το liner ποιο φθηνο μονοτικο μπορω να χρησιμοποιησω?

thanasis76
30-03-16, 12:26
Αν θελεις σιγουρια και μονιμη κατασκευη πρεπει να βαλεις λαινερ...
φανταζει λιγο ακριβο αλλα ειναι η μονη σιγουρη λυση..!!!!
το λαινερ θα το βαλεις και θα το αφησεις να εξεχει απο το προτελευταιο ξυλο αρκετα.... θα γεμιζεις νερο, θα παρει τραβιξει οσα θα τεντωνει, και στο τελος οταν θα εχει γεμιζει η λιμνη, θα βαλεις και την τελευταια σειρα με ξυλο και αναμεσα θα ειναι το λαινερ, οποτε με αυτο τον τροπο το στιριζεις...!!!!
Αν δεις και τις φωτο παραπανω... στην τελευταια σανιδα απο κατω παει το λαινερ....

Τάκης
30-03-16, 13:09
.κατω απο το liner ποιο φθηνο μονοτικο μπορω να χρησιμοποιησω?
αν μπορείς βάλε DOW και φθηνό και ασφαλες για το λινερ και απο καλύτερα θερμονωτικά, και δεν παθαίνει τίποτα από την υγρασία στο χώμα. Να ξέρεις πως ειναι 2 εκατοστά πάχος και οι πλευρες θα είναι ίσιες, δεν μπορείς να κάνεις εύκολα καμπύλες

kyriakos1908
30-03-16, 15:59
Στο κομματι του ξυλου ειμαι αρκετα καλος..πατερας μαραγκος..οποτε η κατασκευη θα ειναι γερη..κατι σαν το πρωτο αλλα με σανιδες..οχι δοκο..ενοειτε βημα βημα θα εχετε και φωτο...θελω να πιστευω μετα το πασχα θα εχω τελειωσει..απλα θελω να μου προτεινεται ιδεες για φιλτρο για να ξεκινησω ψαξιμο..να βρω ιδεες και σιγα σιγα να το κατασκευασω..

thanasis76
30-03-16, 16:28
Στο κομματι του ξυλου ειμαι αρκετα καλος..πατερας μαραγκος..οποτε η κατασκευη θα ειναι γερη..κατι σαν το πρωτο αλλα με σανιδες..οχι δοκο..ενοειτε βημα βημα θα εχετε και φωτο...θελω να πιστευω μετα το πασχα θα εχω τελειωσει..απλα θελω να μου προτεινεται ιδεες για φιλτρο για να ξεκινησω ψαξιμο..να βρω ιδεες και σιγα σιγα να το κατασκευασω..

φιλτρο δεν σου αρεσει στην πρωτη φωτο???

Artemisia
30-03-16, 17:03
Κυριάκο Καλησπέρα :D:D
1 Όπως σου είπαν και τα παιδια πρώτα κάνεις την "Λεκάνη" μετα βάζεις το LINER , γεμίζεις νερό μαζευεις τα "κενά" και ότι μείνει επάνω το βιδώνεις αλλά το καλυπτεις να μην το κάψει ο ήλιος .
2 Μην το κάνεις με σανίδια (χωρίς να έχω εμπειρία) θέλει εμποτισμένη ξυλεία ακόμα και κορμούς μπορείς να χρησιμοποιήσεις , γιατι το ξύλο "σανιδι" πόσο καιρό θα αντέξει την βροχή και τον ήλιο ?? Πως θα δεθεί να αντέχει την πίεση 3-4 κυβικών ??
3 Πάρε τον χρόνο σου και μην βιάζεσαι μελέτησε αργα και σταθερά τα βήματα σου , διέθεσε ένα πόσο που θα σε αποζημιώσει αργότερα σε βάθος χρόνου και δεν θα έχεις προβλήματα .
4 Δωσε όσο περισσότερο χώρο μπορείς τωρα (σε ύψος) για να μην το μετανιώσεις αργότερα .

Και η πρώτη και η δευτερη φωτό έχουν την ίδια Φίλτρανση (απλά ένα δευτερο κουτί μέσα με liner που έρχεται το νερό απο την αντλία της δεξαμενης και φιλτράρεται απο κάτω προς τα πάνω και υπερχειλίζει στην δεξαμενη ) αν δεν κατάλαβες πές μου να σου κάνω ένα σχεδιο .

kyriakos1908
30-03-16, 17:59
Ωραια το χω..οποτε γεμιζω ολο αυτο με ελαφροπετρα και σφουγγαρια και ειμαι ενταξει?στο κομματι της κατασκευης μην με φοβαστε παντως..χαχα..το βαθος θα ειναι στο 65-70 τελικο..ακριβης διασταση 3*1.6*0.65 αυριο θα κανω παραγγελια ξυλα να ξεκινησω σιγα σιγα

Artemisia
30-03-16, 19:23
Με το καλό Κυριάκο εύχομαι να πάνε όλα καλά :D:D:D
Έγω σε ότι έχει να κάνει με νερό λαμβάνω επιπλέον μέτρα ;) μια φορά γίνεται η ζημιά .... :smt120 εγω την έχω πάθει και έχω μάθει χαχαχαχχαχα
Στον χώρο φίλτρανσης με την σειρα που θα σου πω απο κάτω προς τα πάνω
1 Σωλήνα εισαγωγής νερού
2 Τσουβαλάκια με δίχτυ ελαφροπετρα ή crystal bio ανάλογα με τα χρήματα που θέλεις να διαθεσεις .

Αν βάλεις σφουγγάρια θα βρείς μπελά με τα Κόι κάθε μέρα θα πλένεις σφουγγάρια , μιλάμε για ρυπογόνο ζώο..... :D:D

Αν μπορείς δώσε και άλλο υψος θα βαρεθείς να σου το λέω , αλλά είναι το σωστότερο για τα ψάρια που θέλεις να διατηρήσεις , δεν τους αρέσει να είναι σε θερμοκρασίες κάτω των 10 °C πάνω απο 2 με 3 μήνες θα έχεις προβλήματα στην υγεία τους .

Περιμένουμε Νέα σου , όλα να πάνε καλά :D:D:D

kyriakos1908
30-03-16, 23:18
Ωραια..θα σε ακουσω με το υψος και θα κανω οτι καλυτερο..για αντλια..αν υπολογισουμε οτι θα ειμαι 3000-3500 λιτρα ποσο δυνατη πρεπει να ειναι..και απο εκει και περα θα χρειαστω καποιο αλλο εξοπλισμο..ρωταω πολλα αλλα καθοτι δυσκολες εποχες θελω να κανω το κουμαντο μου

Artemisia
30-03-16, 23:31
Ωραία Κυριάκο χαίρομαι :D:D:D
Λοιπόν αν έχεις 4000 λίτρα χρειάζεσαι Κυκλοφορία 6000 λίτρα/ώρα , αλλά πρόσεξε μην πάρεις 6000 πάρε μια 10000 ή 8000 λιτρα/ώρα γιατι με τις σωλήνες μήκος - ύψος χάνεις σε κυκλοφορία , πέφτει η απόδοση ;)
Άν δεν θα έχεις πολύ ήλιο μπορεί να μην έχεις και αιωρούμενη άλγη αν δείς ότι έχεις θα χρειαστείς και μια UV αλλά αυτό θα το δείς στην πορεία ;) Αν είναι "καλή" η uv (sterilize) κάνει και άλλη δουλεια σκοτώνει βλαβερα βακτήρια .
Tην πρώτη χρονιά δεν θα χρειαστείς αεραντλία , δεδομένου ότι θα έχεις ανατάραξη αρκετή και τα ψάρια θα είναι μικρά , αλλά αν τα Κόι αναπτύσσονται σωστά (σε μέγεθος) την δευτερη χρονιά πάρε , βελτιώνει την φίλτρανση κατα 30% και είναι ζωτικής σημασίας για τα Κόι .
Αυτάαααα :D:D:D μην αγχώνεσαι σιγά σιγά :D:D
Ρώτα ότι θέλεις :) :)

kyriakos1908
30-03-16, 23:57
τωρα με εφτιαξες λιγο γτ ειχα ανγωθει..χαχα..ετοιμαζω σιγα σιγα παραγγελια ξυλειας

Artemisia
31-03-16, 00:05
Οι Λίμνες θέλουν χρόνο Κυριάκο μου :D:D:D Υπομονή και πολύ παρατήρηση .
Για να ξέρεις ακριβώς τα Λίτρα σου όταν θα γεμίσεις την πρώτη φορά δές το ρολόι (του νερού ) πριν τι γράφει και όταν γεμίσει ξαναδές ;)
Επίσης φαντάζομαι έχεις μια ιδέα τι ph έχεις??
Αααααα και μην ξεχάσω με το που τελειώσεις δεν θα βάλεις τα ψάρια , κανονικά στρώσιμο ;) Εγω το έκανα με beneficial bacteria , μπορείς να στρώσεις όπως και τα ενυδρεία όμως . Γιατι το κουτάκι το πλήρωσα 50 ευρώ και πάλι περίμενα 25 ημέρες ....

kyriakos1908
31-03-16, 12:29
παιδια εχω παρει ποσα τηλ για epdm και τπτ.βρηκα μονο στο askomet μεμβρανη αλλα οχι epdm αλλα πολυπροπιλαινιο που ειναι για ποσιμο νερο..παχος 0.6 και τιμη 5 το μετρο..τι λετε?

Artemisia
31-03-16, 12:34
Δεν το ξέρω αυτό το υλικό .... περίμενε μηπώς και ξέρει κάποιος να σου πεί .
Θα κοιτάξω και εγω λίγο ;)
Aυτός απο Αγγλία στέλνει Ελλάδα αλλά θα πρέπει να τελειώσεις με την κατασκευη να μετρήσεις (θα σου πώ πώς) και μετα να παραγγείλεις ;) (Άν δεν μπορείς θα την κάνουμε μαζί την παραγγελία )

http://www.ebay.co.uk/itm/Pond-Liner-Epalyn-Rubber-1-0mm-/291714891488?var=&hash=item43eb8ffee0:m:mgI8GodA666Nh4dnlRf8hUw

kyriakos1908
31-03-16, 12:43
ωραια..και επισης ο δικος σου που πηρα τηλ δεν μπορει να κοψει τοσο μικρο..μου ειπε να παρω pvc..οποιος ξερει ας πει αν ειναι καταλληλο

Artemisia
31-03-16, 12:50
Και το pvc Κυριάκο το χρησιμοποιούσαν για την κατασκευη Λίμνων , απλά επείδή δεν έχει ελαστικότητα καταστρέφεται πιό γρήγορα .
Εξαρτάται και τι pvc θα πάρεις ..... πάνω απο 1mm μπορεί να σου πάει και 10 ετία χαλαρά αλλά το epdm θα σου πάει 25 χρόνια αν το προστατέψεις σωστα μπορεί και μια ζωή ;)

manos3
31-03-16, 13:00
παιδια εχω παρει ποσα τηλ για epdm και τπτ.βρηκα μονο στο askomet μεμβρανη αλλα οχι epdm αλλα πολυπροπιλαινιο που ειναι για ποσιμο νερο..παχος 0.6 και τιμη 5 το μετρο..τι λετε?

Η μεμβράνη που έχει η Askomet είναι η μεμβράνη fpp των Πλαστικών Κρήτης. Την έχει σε 0,6mm και 1,0mm, είναι κατάλληλη για πόσιμο νερό και την χρησιμοποιούν σε δεξαμενές και λιμνοδεξαμενές.

kyriakos1908
31-03-16, 18:39
Ωραια..μανο σου εχω στειλει και inbox..πριν λιγο εγινε η παραγγελια για την ξυλεια..το project ειναι σαν την πρωτη φωτο που ανεβασε η αρτεμισια με την διαφορα οτι το φιλτρο θα ειναι κατα πλατος.. Μηκος 1.60 πλατος 35 υψος 35 γεματο ελαφροπετρα..νομιζω θα ειναι ενταξει..τι λετε?
Οσον αφορα το liner κλεινω στην προταση του μανου αλλα στο 1 mm να ειμαι καλυμμένος.απο εδω και περα θελω προτασεις για αντλια..κοιταξα λιγο σε ελληνικα site και βρήκα της jebao στα 10000 λιτρα περιπου 120 ευρω..εχετε αλλη προταση περιπου στα ιδια χρηματα η καποιο αλλο site?

Artemisia
31-03-16, 18:55
Θα είσαι εντάξει με την φίλτρανση αρκεί να μην έχεις μεγάλη ιχθυοφόρτιση να κρατήσεις δηλαδή 1 Κόι / 1000 λίτρα ;)
Τι κατανάλωση είχε η αντλία που είδες ?? Μην κερδίσεις σε χρήματα απο την αντλία και τα δίνεις κάθε χρόνο στην ΔΕΗ ....
Σε ενδιαφέρει να δώ απο εξωτερικό ??

kyriakos1908
31-03-16, 23:01
65-70w...νομιζω δεν ειναι πολλα τι λες..αλλα αν εχεις κατι απο εξωτερικο στειλε μου

Artemisia
31-03-16, 23:04
Κυριάκο αν είναι 70 για 10000 λιτρα είναι σούπερ για βρες το λίνκ να την δώ .
Γιατι έγω αυτες στα 10000 λίτρα που κοιτάω και eco έχουν κατανάλωση 120 watt .
Σαν αυτη ας πούμε http://www.ebay.de/itm/6200-17500l-h-Pumpe-Teichpumpe-Filterpumpe-f-Teich-eco-pond-pump-Bachlaufpumpe/131743045476?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%2 6asc%3D35313%26meid%3Ddd18734d328f4036a8242e255a5f 2cfb%26pid%3D100005%26rk%3D3%26rkt%3D6%26sd%3D1614 16767722

thanasis76
01-04-16, 17:18
Παιδια τις αντλιες Jebao σας τις προτεινω ανεπιφυλακτα...!!!!
τρομερα εργαλεια, με τρομερα χαμηλη καταναλωση...
τρεχω λιμνη εξωτερικη , λιμνη εσωτερικη και ενυδρειο στο σπιτι με αντλιες Jebao....
Βγηκαν τρομερα καλες!!!!!!
Κυριακο στειλε μου pm, απο που την ειδες.... αν θελεις....

kyriakos1908
02-04-16, 00:04
Παιδια την πατησα και δεν μπορω να βρω το λινκ..μολις παω σπιτι θα σας στειλω αλλες που βρηκα

kyriakos1908
03-04-16, 18:24
καλησπερα παιδια..οπως καταλαβατε με εχουν παει τρενο τ 12αωρα στην δουλεια και ουτε μνμ δεν σταυρωσα..λοιπον..μετα απο μια μικρη ερευνα αγορας βρηκα αυτα..κουω γνωμες
http://www.igna.gr/index.php/eshop/antlie-5/antlie-46/2738-de01-0179-resun-croc-wasserpumpe-12-000-l-h-hmax-5-0m-detail

http://www.aquamedor.gr/ell/product/Jebao_KM_10.000

http://www.igna.gr/index.php/eshop/antlie-5/antlie-46/2737-de01-0178-resun-croc-wasserpumpe-10-000-l-h-hmax-4-2m-detail
Τι εγινε...ειναι κανεις εδω????χαχα

Artemisia
03-04-16, 19:46
Κυριάκο καλησπέρα εσύ θα αποφασίσεις ποια σου κάνει :D Δες τα watt ;)

kyriakos1908
03-04-16, 21:13
Απλα ρωταω αν εχει καποιος εμπειρια απο αυτες..να προτιμησω jebao η resun?

Artemisia
05-04-16, 11:44
Κυριάκο τελικά τι αποφάσισες για αντλία ??

kyriakos1908
05-04-16, 13:31
ακομα δεν εχω αποφασισει..ουτος η αλλος δεν βιαζομαι..τεταρτη πεμπτη περιμενω ξυλεια για να ξεκινησω κατασκευη...μετα θα παρω γεωυφασμα και liner και μετα αντλια για να ξεκινησω..βημα βημα...αν και για την αντλια τεινω πιο πολυ στην jebao

Artemisia
05-04-16, 13:34
Ωραία με το καλό Κυριάκο :D:D περιμένουμε φωτο ;)

kyriakos1908
05-04-16, 13:39
ενοειτε..!θα ανεβαζω βημα βημα

Τάκης
05-04-16, 15:01
Καλή δύναμη Κυριάκο

kyriakos1908
05-04-16, 23:26
Να σαι καλα τακη..μαλλον θα παω στα μερη σου..χρυσοψαρα..οποτε θελω συμβουλες-προτασεις για 3000-3500 λιτρα..ποσα να χωρανε αραγε?χαχα
παιδια μια ερωτηση γτ ετοιμαζομαι να παραγγειλω liner..το βαθος οπως ειπαμε θα ειναι μισο μεσα στο χωμα(40 εκ) και μισο απο εξω με ξυλοκατασκευη (35 εκ)τα ξυλα θα ειναι λεια..η ερωτηση ειναι γεωυφασμα να βαλω και στην μερια που το λινερ θα εφαπτεται με το ξυλο η μονο στο χωμα?
Και αλλη μια ερωτηση παιδια..φυτα πως θα βαλω εκτος απο επιφανειας?θελω να πω στον πατο της λιμνης βαζουμε αμμο η κατι αλλο η υπαρχει αλλος τροπος..?και επισης στο φιλτρο που θα κανω που θα ειναι σαν ζαρντινιερα γεματη ελαφροπετρα μπορω να φυτεψω?

thanasis76
06-04-16, 06:27
Απλα ρωταω αν εχει καποιος εμπειρια απο αυτες..να προτιμησω jebao η resun?

Εγω την γνωμη μου στην ειπα πιο πανω!!!!
Να σαι καλα τακη..μαλλον θα παω στα μερη σου..χρυσοψαρα..οποτε θελω συμβουλες-προτασεις για 3000-3500 λιτρα..ποσα να χωρανε αραγε?χαχα
παιδια μια ερωτηση γτ ετοιμαζομαι να παραγγειλω liner..το βαθος οπως ειπαμε θα ειναι μισο μεσα στο χωμα(40 εκ) και μισο απο εξω με ξυλοκατασκευη (35 εκ)τα ξυλα θα ειναι λεια..η ερωτηση ειναι γεωυφασμα να βαλω και στην μερια που το λινερ θα εφαπτεται με το ξυλο η μονο στο χωμα?
Και αλλη μια ερωτηση παιδια..φυτα πως θα βαλω εκτος απο επιφανειας?θελω να πω στον πατο της λιμνης βαζουμε αμμο η κατι αλλο η υπαρχει αλλος τροπος..?και επισης στο φιλτρο που θα κανω που θα ειναι σαν ζαρντινιερα γεματη ελαφροπετρα μπορω να φυτεψω?

το γεουφασμα η ο πετροβαμβακας θα ειναι παντου!!! ειναι η καρδια της Λιμνης σου... ζωτικης σημασιας!!!!! δεν παιζουμε με κατι τετοια....
οτι φυτα θελεις να βαλεις στην λιμνη παντα μπαινουν μεσα σε διατρυτρες γλαστρες...
το ιδιο και στο φιλτρο . μπορεις ανα διαστηματα να βαλεις διατρυτες γλαστρες με φυτα και σε ολο τον αλλο χωρο ελαφροπετρα... και ισως στην Αρχη να εβαζα και μια σειρα απο σφουγγαρια...

Τάκης
06-04-16, 07:04
Σε αυτά τα λίτρα βάζεις πολλά χρυσόψαρα :)
Αν μπορείς να δώσεις λίγο βάθος ακόμα καλύτερα, όχι για τα ψάρια ή να αυξήσεις όγξο, αλλά για τη θερμοκρασία, ή τουλάχιστον δώσε σε ένα κομμάτι, σαν σκαλοπάτια , όπως στο κέντρο

Artemisia
06-04-16, 07:08
Και αλλη μια ερωτηση παιδια..φυτα πως θα βαλω εκτος απο επιφανειας?θελω να πω στον πατο της λιμνης βαζουμε αμμο η κατι αλλο η υπαρχει αλλος τροπος..?και επισης στο φιλτρο που θα κανω που θα ειναι σαν ζαρντινιερα γεματη ελαφροπετρα μπορω να φυτεψω?[/QUOTE]

Γεωύφασμα να βάλεις παντού πριν το liner , αν δείς πιο αιχμηρη περιοχή μπορείς να βάλεις και πετροβάμβακα για να το προστατέψεις ;)
Έτσι μπορείς να φυτεύσεις ότι θέλεις μέσα στην λίμνη http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=88093
Επάνω στο φίλτρο μπορείς να φυτεύσεις σε μικρότερα δοχεία τα οποια θα έχουν πάλι τρύπες :D

kyriakos1908
06-04-16, 12:05
Ευχαριστώ πολυ παιδια για την βοηθεια..απο βδομαδα θα εχετε φωτο με την κατασκευη

kyriakos1908
09-04-16, 15:09
καλησπερα παιδια..η κατασκευη ξεκινησε και ειναι σε πολυ καλο δρομο..μεσα στην βδομαδα οι πρωτες φωτο..τα λιτρα τελικα ειναι 3500..πιστευετε με 2 τετοιες αντλιες θα ειμαι ενταξει?

http://www.igna.gr/index.php/eshop/antlie-5/antlie-46/1543-de03-0005-grotech-reefstream-professional-rsp-5000w-detail

Artemisia
09-04-16, 19:11
Kαλησπέρα Κυριάκο :D
Μια χαρά θα είσαι με τις αντλίες :D καμια φωτό δεν θα δούμε ???????

kyriakos1908
09-04-16, 19:52
Ωραια..θα τσιμπησω αυτες..και φθηνες και χαμηλη καταναλωση..δευτερα φωτο..σκψου 12-4 κατασκευαζα και 5 ηρθα σερι για δουλεια..χαχα

Artemisia
09-04-16, 20:36
Kαλή δύναμη στην κατασκευή :D:D και καλή δουλειά !!

kyriakos1908
11-04-16, 12:45
καλησπερα παιδια...μολις τελειωσε το πρωτο σταδιο της κατασκευης..περιμενω γνωμες..

https://gyazo.com/ac42f820de99cb0f082538be7f4dc1d7

https://gyazo.com/3880b7b30f8003ee08c6713aa537a342

Τάκης
11-04-16, 12:47
Κούκλα θα γίνει :)
τα ξύλα τα πέρασες συντηρητικό ;

kyriakos1908
11-04-16, 13:09
οχι τακη..ακομα δεν εχω περασει κατι..ελεγα να τα αφησω οπως ειναι αφου ειναι εμποτισμενα..λες να χρειαζεγαι?

Τάκης
11-04-16, 13:15
αν ειναι εμποτισμενα θα αντεξουν

kyriakos1908
11-04-16, 13:26
Ωραια..!ρε παιδια ξερεις κανεις απο αθηνα καποιον για liner. Η γενικα για μεμβρανη που να κανει για ψαρια σχετικα οικονομικα..βρηκα ενα αλλα δεν μου κανουν οι διαχτασεις

Artemisia
11-04-16, 17:09
Kυριάκο , με κάνεις και ζηλέυω εεεε :smt041:smt041:smt041Μόνος σου την κάνεις ??? Πές αλήθεια .....
Κάνε μια ερώτηση εδω http://www.grylliswaterlilies.gr/

kyriakos1908
11-04-16, 17:49
Αρτεμησια ορκιζομαι..χαχα..μονος..σημερα ειχα παρεα και τον παππου για τις αλφαδιες..παλιος εργολαβος..η κατασκευη δικια μου..παιρνω τηλ τωρα

Artemisia
11-04-16, 19:33
Γειά στα χέρια σου :D:D κούκλα θα γίνει ;) κοίτα να βάλεις συντηρητικά ξύλου (καλά) για να σου πάνε μια 10 ετία τα ξύλα ;)

mpampis varytimos
11-04-16, 20:04
το ξύλο είναι το αγαπημένο μου υλικό οπότε είμαι σίγουρος θα γίνει τέλεια.

kyriakos1908
12-04-16, 15:06
καλησπερα παιδια..αλλη μια ερωτηση απο τις πολλες που θα γινουν χαχα..επειδη το liner μου βγαινει ακριβο..αν βαλω γεωυφσμα και απο πανο αυτο που ειναι 0.5μμ λετε να εχω θεμα?
https://www.gardenideas.gr/index.php?route=product/product&path=256_267_268&product_id=313

Artemisia
12-04-16, 17:08
Καλησπέρα :D:D
Θα κάνεις ότι θέλεις εσυ , αλλά εγω στη θέση σου θα έδινα 100 ευρώ παραπάνω και θα αγόραζα epdm ;) θα σε αποζημιώσει σε θέμα χρόνου και αντοχής .

mpampis varytimos
12-04-16, 18:37
βλέπω ότι έχει διπλάσιες τιμές από ότι εδώ η Ελλάδα zw

Διάρκεια μέγιστης ζωής υλικού ( όταν δεν το βλέπει ήλιος )
PVC 20-25 χρόνια
PE 20 χρόνια
EPDM 40 χρόνια

kyriakos1908
12-04-16, 19:10
μπαμπη καλησπερα..αν ξερεις καποιο site που μπορω να παραγγειλω πες..περιτο να πω οτι χθες χαζευα το αρθρο για την λιμνη σου και χαζεψα κυριολεκτικα..πολυ ωραια δουλεια

mpampis varytimos
12-04-16, 20:03
δυστυχώς η σελίδες που αγοράζω εγώ( η τα μαγαζιά) δεν στέλνουν Ελλάδα

kyriakos1908
12-04-16, 20:12
Α οκ...

Artemisia
13-04-16, 09:09
Kυριάκο Καλημέρα :D
Δεν ξέρω πόσα μέτρα θα χρειαστείς αλλά δες αυτα μήπως σε βολέψει κανένα

http://www.ebay.de/itm/3-80-m-Einhell-Teichfolie-zugeschnitt-4x4-m-1mm-stark-3601125-/171889529722?hash=item28056a137a:g:6OAAAOSwMmBVyfi j

http://www.ebay.de/itm/Teichplane-Teich-Folie-ca-6-25-x-3-00-m-in-1-mm-Schwarz-Verstarkte-Gewebe-/141853817397?hash=item2107257a35:g:AEQAAOSw~uhUp6u 9

kyriakos1908
13-04-16, 10:02
ειναι ισα ισα...γ@@@@ο...εγω θελω 4*6 αλλα δεν καταλαβαινω γερμανικα..

Τάκης
13-04-16, 10:39
ειναι ισα ισα...γαμωτο...εγω θελω 4*6 αλλα δεν καταλαβαινω γερμανικα..
Στείλτου email στα Αγγλικά και ρώτησε τον αν έχει τέτοιες διαστάσεις.
Αλλιώς αν κολλήσεις τα 2 κομμάτια

Artemisia
13-04-16, 12:48
Σου βρήκα και άλλο για δες
http://www.ebay.de/itm/Einhell-Teichfolie-4x7m-1-0-mm-/221810067616?hash=item33a4e908a0:g:arAAAOSw3ydVjAm 5
Αν δεν μπορείς να παραγγείλεις και θέλεις κάποιο στειλε ΠΜ να βοηθήσω .

DEXFISH
13-04-16, 14:05
Το 5μμ τι πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει;
Αν με κάποιο τρόπο έκανε τα τοιχώματα λεία δεν θα ήταν ασφαλές κι αυτό; Μην ξεχνάμε ότι βρέχεται το λινερ οπότε ψύχεται, δεν το χτυπάει ο ήλιος ξερά.

Artemisia
13-04-16, 15:33
Δεν είναι θέμα ''προβλήματος'' είναι θέμα αντοχής , καμία Λίμνη δεν είναι γεμάτη ως επάνω ώστε να καλύπτει όλο το liner και ζούμε στην Ελλάδα με πολύ μεγάλη ηλιοφάνεια αργά ή γρήγορα αυτό που εκτίθεται θα ξεραθεί και θα σκάσει.

Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

kyriakos1908
14-04-16, 11:36
καλησπερα παιδια...αρτεμησια ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια..απο το πρωι κανω ερευνα αγορας..βρηκα λοιπον απο ελλαδα..λινερ 4*6 τιμη τετραγωνικου 5,6 +φπα..παχος 0,5 με εγγυηση απο καψιμο ηλιου και οποιαδηποτε φθορα 15 χρονια..λεω να το παρω..τι λετε?

Artemisia
14-04-16, 11:41
Καλημέρα Κυριάκο :D:D σου εγραψα και πιό πάνω να κάνεις ότι θέλεις εσύ ;) εγω θα σου προτείνω πάντα αυτό που θεωρω πιο ασφαλές :)
Κατακευαστικά πώς πάς ??

kyriakos1908
14-04-16, 12:21
οκ ερτεμησια...κατασκευαστικα ετοιμος...σκαψιμο τελος..ξυλοκατακευη τελος..μου ηρθε η αντλια που παρηγγειλα απο το εξυπηρετικοτατο igna ..τελικα πηρα αυτη να εχω το κεφαλι μου ησυχο.. http://www.igna.gr/index.php/eshop/antlie-5/antlie-46/2737-de01-0178-resun-croc-wasserpumpe-10-000-l-h-hmax-4-2m-detail

τωρα μενει γεωυφασμα και λινερ για να ξεκινησει το γεμισμα..
και τωρα εχω μερικες αποριες...για κθαρο οσο το δυνατο κρυσταλλινο νερο..θ χρειαστω skimmer...και απο εκει και περα..το φιλτρο που κατασκευασα θα γεμισει απο οτι υπολογιζω με 120-150 κιλα ελαφροπετρα αι μεσω υπερχειλισης θα πεφτει παλι στην λιμνη..εκει που θα φευγει το νερο για την λιμνη να τοποθεησει καπως ενα χοντρο σφουγγαρι γι ν μαζευει τα πολλα?

takolas
14-04-16, 13:56
Θα πρέπει να βάλεις κάτι πριν την ελαφρόπετρα
για να κρατάει την βρώμα, διαφορετικά θα βρομίζει
(η ελαφρόπετρα) και δεν θα "δουλεύει" σωστά..

kyriakos1908
14-04-16, 14:20
σκεφτομουν μηπως εκει που θα ερχεται η σωληνα απο την την ανλια και θα βγαινει το νερο..πριν πεσει στην ελαφροπετρα να ειναι γεματο σφουγγαρι

aliens-
14-04-16, 15:16
Ρίξε μια ματιά τι χρησιμοποίησα στην 3.000λτ λίμνη μου με ΚΟΙ.

Το προ φίλτρο μου είναι ~150λτ με ελαιόδυχτο και Ιαπωνική ψάθα (από ebay). Κάτι τέτοιο θα σου κάνει δουλεία για να μην στομώνει η ελαφρόπετρα όπως σωστά είπα και ο takolas . Τώρα πόσο μεγάλο / μικρό βαρέλι θα φτιάξεις αυτό είναι άλλο θέμα :) Πάντως για χρυσόψαρα δεν χρειάζεσαι κάτι τόσο μεγάλο όσο το δικό μου.

http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=834519&postcount=57
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=836851&postcount=58

Όταν χρησιμοποιούσα κάτι σφουγγάρια με μικρά κενά όλο στόμωναν και στο τέλος τα άλλαζα με καινούργια :(

kyriakos1908
19-04-16, 20:57
Επιτελους τελοςςς..γεμιστηκε και αυριο ξεκιναει αντλια και στρωσιμο..μετα τον παο οι φωτο..χαχα

Artemisia
19-04-16, 20:59
Mετα τον ΠΑΟ το χάος :smt120:smt120:smt120 Κυριάκο τσουβαλάκια που ήθελες έχει και η Ελένη 50χ60 ;)
Βάλε βρε τις φωτο μην χάσεις την μπάλα :p

kyriakos1908
19-04-16, 21:06
Χαχα..ποια ελενη?στο igna λες?

Artemisia
19-04-16, 21:09
Nαι Κυριάκο:D τώρα πίναμε καφέ μαζί .(τσουβάλια και με φερμουάρ)

kyriakos1908
19-04-16, 22:15
Α τελεια..θα την παρω τηλ αυριο αν δεν εχω κανει πατεντα γτ κατι σκεφτηκα
η ομαδα μας τα χαλασε αλλα μενει ο ενθουσιασμος της λιμνης..χαχα
χρωσταω και μερικες φωτο
στην πρωτη ειναι η ωρα γεμισματος..εχει μπει φεωυφασμα..liner και σιγα σιγα εφτιαξα τους τζογους..
https://gyazo.com/762dcb40b7dce3c5da6723fc03f9ede1
ρε παιδια με τον τροπο που ανεβαζα με το gyazo δεν με αφηνει...υπααρχει αλλος τροπος?
https://gyazo.com/762dcb40b7dce3c5da6723fc03f9ede1
και εγω η δευτερη φωτο μολις τελειωσε
https://gyazo.com/8492a7b54cc6ff0ec2c6251745d1f32d

Artemisia
19-04-16, 22:22
Με γειά Κυριάκο να την χαρείς εύχομαι :D:D
Σχετικά με τις φωτό ή τις μικραίνεις ή τις στέλνεις στο facebook σου και τις ανεβάζεις απο εκεί ή τις ανοίγεις με την ζωγραφική μια φορά και τις αποθηκεύεις απο εκεί και ανεβάζεις ή απο εξωτερικό σύνδεσμο ....... :smt120:smt120
υ.γ. Πατάς - Διαχείριση ΣυνημμένωνΑρχείων- Αναζήτηση - Ανέβασμα .
Κλείνεις το παράθυρο και είσαι οκ .

kyriakos1908
23-04-16, 14:19
ειναι ωρα νομιζω για τις νεες φωτο μαζι με καποια φυτα..μπηκε παπυρος και καλα..το φιλτρο εχει γεμιστει με 120 λιτρα ελαφροπετρα χοντρη και απο πανω εχει μπει ενα ψιλοτρυπο πανι σκυασης για να μαευει τα χοντρα..η αντλια ειναι 10000 λιτρα ανα ωρα

DEXFISH
23-04-16, 17:09
Αρχοντας!
Καλή δουλειά έκανες. Αν περάσεις τα ξύλα με κάτι να δείχνουν πιο σκούρα και γυαλιστερά θα τα σπάει!

Artemisia
23-04-16, 17:43
Να την χαρείς Κυριάκο :D:D Με το καλό και τα ψαράκια :D
Την zantedeschia aethiopica τόσο βαθιά την είχαν στο νερό , απο εκει που την πήρες ??? Είναι πολύ όμορφα όλα :D

kyriakos1908
23-04-16, 18:35
Ευχαριστω παιδια...αρτεμησια με μπερδευεις..χαχαποιο ειναι αυτο που λες?ο παπυρος η το αλλο?και τα δυο παντως τα ειχαν σε γλαστρα εκτος νερου..

Artemisia
23-04-16, 18:58
Το άλλο με τους κρινους :) δεν θα τα καταφέρει έτσι μέσα στην λίμνη ανέχεται την υγρασία αλλά όχι να είναι συνέχεια μέσα στο νερό (νομίζω) ..... θα σου στείλω από Δευτέρα ότι μπορέσω :)

Τάκης
23-04-16, 19:01
Ωραίο έγινε :)
Εχω όμως μια παρατήρηση, τα ξύλα στο φίλτρο βρέχονται ; περναέι νερό ;
Αν ναι, τότε φοβάμαι πως θα σαπίσουν

DEXFISH
23-04-16, 20:19
Τελικά ποια μεμβράνη έβαλες;

kyriakos1908
24-04-16, 21:20
Οσον αφορα την μεμβρανη εβαλα 0.5..με εγγυηση 10 χρονια ελεγε..και ηλιο εχω 1-2ωρες την μερα

Τακη τα ξυλα εχουν επενδυθει με λινερ αλλα σε καποια μερη μου ξετριπισε η σωληνα του ψεκασμου και περναει πανω απο το λιμερ..θα κοιταξω να το διωρθωσω οσο γινεται

Αρτεμησια τα εβαλα μεσα γτ στο φυτωριο μου ειπε να μπει ολο μεσα δεν εχει θεμα..λιγο που προλαβα να διαβασω στο ιντερνετ ελεγε οτι ειναι καταλληλο για λιμνες..τωρα ξερω και εγω..
Παιδια μου μπηκε η ιδεα να στρωσω ολο τον πατο της λιμνης με λευκη πετρα..πως σας ακουγεται?λετε να επηρεασει ψαρια η οτισηποτε αλλο?

Artemisia
24-04-16, 21:36
Κυριάκο μην το κάνεις , σε μερικές εβδομάδες θα είναι σαν να μην έχεις βότσαλο , δεν θα φαίνεται απο την άλγη (εκτός και να βάλεις uv ) :smt120 και 2. θα κρατάει απο κάτω βρωμιές που δεν θα μπορείς να καθαρίσεις και μπορεί να γίνει επικίνδυνη η κατάσταση για τα ψάρια .
Τώρα ετοίμαζα το πακέτο σου με μερικά φυτά :D

kyriakos1908
24-04-16, 21:38
Οκ...μου φαινεται θα το γεμίσω γλαστρες..σημερα μπηκαν 3 ριζες ακορους..θα ερθουν και τα δικα σου...θα γινει κουκλα..

Artemisia
24-04-16, 21:39
Φτάνει βρε δεν θα έχουν χώρο τα ψάρια χαχαχαχα :) Για βάλε φώτο

kyriakos1908
24-04-16, 21:59
Χαχα θα τραβηξω φωτο το πρωι και θα ανεβασω

kyriakos1908
25-04-16, 13:49
Και μια καινουρια φωτο με τα φυτα

manos3
25-04-16, 14:07
Πολύ ωραία σου βγήκε, μπράβο.

kyriakos1908
25-04-16, 14:30
να σαι καλα μανο..!

aliens-
25-04-16, 14:46
Έχεις κάνει απίθανη δουλειά (και πολύ γρήγορη).
Μην βιαστείς να βάλεις ψάρια. Άστην λίγο την λίμνη να στρώσει.
Όσο για το βότσαλο στον πιθμένα θα πρότυνα να μην το κάνεις. Από την μια μετά απο κάποιο διάστημα δεν θα φαίνεται, από την άλλη θα είναι ποιο δύσκολο να καθαρίσεις την λίμνη αφού ανάμεσα στις πέτρες θα κρύβονται οι ακαθαρσίες κτλ.

Το φυτό είναι "κρίνος κάλα"? Αν ναι, δεν το ήξερα ότι αντέχει με τόσο πολύ νερό. Εγώ το έχω δίπλα (όχι μέσα) στην λίμνη και γίνεται θηρίο.

kyriakos1908
25-04-16, 15:01
Έχεις κάνει απίθανη δουλειά (και πολύ γρήγορη).
Μην βιαστείς να βάλεις ψάρια. Άστην λίγο την λίμνη να στρώσει.
Όσο για το βότσαλο στον πιθμένα θα πρότυνα να μην το κάνεις. Από την μια μετά απο κάποιο διάστημα δεν θα φαίνεται, από την άλλη θα είναι ποιο δύσκολο να καθαρίσεις την λίμνη αφού ανάμεσα στις πέτρες θα κρύβονται οι ακαθαρσίες κτλ.

Το φυτό είναι "κρίνος κάλα"? Αν ναι, δεν το ήξερα ότι αντέχει με τόσο πολύ νερό. Εγώ το έχω δίπλα (όχι μέσα) στην λίμνη και γίνεται θηρίο.

Να σαι καλα..ναι καλα ειναι το φυτο..στο φυτωριο μου ειπαν να το βαλω μεσα..τωρα ο χρονος θα δειξει..οσον αφορα την πετρα αφησα ηδη την ιδεα..

Artemisia
25-04-16, 17:48
Kυριάκο το ροζ φυτό δεξιά τι είναι ???

kyriakos1908
25-04-16, 18:18
Φυλλα Βοκαμβιλιας που πεφτουν στην λιμνη...χαχα

Artemisia
25-04-16, 18:59
Ααααα μάλιστα και εγω λέω τι ρόζ φυτό ειναι αυτό και δεν το ξέρω :D:D:D

mpampis varytimos
25-04-16, 19:01
όντος έγινε ωραία ,μπράβο σου .

kyriakos1908
25-04-16, 22:18
Να σαι καλα μπαμπη...τωρα περιμενω πως και πως να μπουνε τα τερατακια..εχουμε 15-20 μερες ακομα..

odin79
26-04-16, 11:09
πολυ ομορφη η λιμνη σου.εχει αλλη χαρη το ξυλο!!!

takolas
26-04-16, 11:23
Πολύ όμορφο αποτέλεσμα και όταν φουντώσουν
και τα φυτά θα είναι super! Να την χαίρεσαι!
Η κάλα και εγώ πιστεύω ότι δεν θα αντέξει, έχω δει να την
έχουν μέσα στο νερό (σε βίντεο) αλλά σε λίγα εκατοστά νερού, όχι
να είναι τα φύλλα μέσα. Εγώ την έχω εκτός λίμνης αλλά από τώρα και
μέχρι το φθινόπωρο την ποτίζω καθημερινά.

kyriakos1908
26-04-16, 15:27
Ευχαριστω πολυ παιδια..με την καλα το βλεπουμε..και μια φωτο μετα απο περασμα με χυλοντεκορ

kyriakos1908
26-04-16, 15:36
Και μια ερωτηση στους λιμναδες...η λιμνη χρειαζεται αλλαγες νερου και αν ναι ποσο συχνα?

Artemisia
26-04-16, 18:44
Εξαρτάται από την ιχθυοφορτιση Κυριάκο , να πάρεις υγρά τεστ και να κάνεις μετρήσεις :)Το καλοκαίρι κάνουμε κάθε βδομάδα 20 με 50% και το χειμώνα μια φορά τον μήνα εξαρτάται και πάλι από τις θερμοκρασίες :)

kyriakos1908
26-04-16, 21:36
Για αλλη μια φορα κατατοπιστική..και μια βραδυνη..δεν χορταινω να την βλεπω τωρα που μπηκε και φωτισμος..χαχα

Artemisia
26-04-16, 21:38
αααα έχουμε και φώτα? ?? Μερακλής :) Τα φυτά ήρθαν ? Όταν βάλεις τα ψάρια δεν θα τα καις όλη νύχτα οκ ??? Μια - δύο ώρες που θα κάθεσαι εκεί .

kyriakos1908
26-04-16, 21:46
Ενοειτε..σκεφτομαι να βαλω ενα χρονοδιακοπτη απο 8 το απογευμα εως 1 το βραδυ..ειναι πολυ λες?

Artemisia
27-04-16, 09:08
Kαλημέρα Κυριάκο :grin::grin: επειδή οι μέρες είναι μεγάλες όσο καλοκαιριάζει , όσο λιγότερο έχεις τα φωτα αναμένα τόσο το καλύτερο για τα ψάρια , να μην στρεσάρονται ;)

kyriakos1908
29-04-16, 16:20
καλησπερα σε ολη την παρεα..μετα απο 10 μερες στρωσιματος της λιμνης με τροφη η μετρησεις εχουν ως εξης..αμμωνια 0,25 νιτρικα 2 νιτρωδη 0...ειμαστε σε καλο δρομο?

Τάκης
29-04-16, 18:40
Εχει ξεκινήσει ο κύκλος του αζώτου. Τροφή ή αμμωνία ρίχνεις μέσα ;

kyriakos1908
29-04-16, 19:00
Τροφη τακη..και την εχω κρεμασει στην εξοδο του φιλτρου προς την λιμνη για να γινει γρηγορα επειδη εχει δυνατη ροη

Τάκης
29-04-16, 19:47
Υπομονή τότε :)
Καλά πάει αλλά θέλει το χρόνο του

kyriakos1908
29-04-16, 21:37
Αντε να δουμε..περιμενω πως και πως να μπουν οι πρωτοι
Κάτοικοι!!

kyriakos1908
01-05-16, 13:21
Μετα απο 3 δρομολογια στο βουνο για τις πετρες φτιάχτηκε και ο βραχοκηπος...χρονια πολλα παιδια με υγιεια φαντασια και πολλα ενυδρεια..και λιμνες ενοειτε

Artemisia
01-05-16, 16:26
Χρόνια πολλά και καλά Κυριάκο :D

kyriakos1908
02-05-16, 19:36
Καλησπερα παιδια..σημερα επισκέφτηκα τα φυτωρια γρυλλη...ενταξει ενταξειο ανθρωπος δεν υπαρχει οπως και οι εγκαταστασεις του..και πολυ καλες τιμες και δωρα..ειχε και κουνουποψαρα που ηθελα και μαζι πηρα και μερικους γυρινους..για να δουμε θα βγει κανενας βατραχος..???βρηκα και νουφαρα και διαφορα υδροβια..θα ανεβασω φωτο τις επομενες μερες

odin79
03-05-16, 09:10
ποιες επομενες μερες?σημερα ανεβασε!!!

kyriakos1908
10-05-16, 17:10
Καλησπερα παιδια..μετα απο 23 μερες στρωσιματος με τροφη..αμμωνια 0.25..νιτρικα σχεδον 100 και νιτρωδη θα παρω αυριο τεστ..ειναι ωρα για τα ψαρια αν τα νιτρωδη ειναι καλα..?

Και αλλη μια ερωτηση..τα φυτα εχουν γεμισει καφε αλγη σε σημειο οτι ειναι μεσα στο νερο να φαινεται καφε..φυσιολογικο?

Artemisia
10-05-16, 18:02
Κάνε αλλαγή 60% τουλάχιστον και ξαναμέτρα μετά απο 24 ώρες .
100 ΝΙΤΡΙΚΆ ???????????? :smt120:smt120:smt120 είσαι σίγουρος ??? Πάρε τέστ και ph , kh, gh .....ψαράκια ούτε να το σκέφτεσαι για τώρα .
Υ.Γ. Καμία αλλαγή νερού δεν έκανες τόσες μερες ????????

kyriakos1908
10-05-16, 23:26
Αγορασα πριν της api νιτρικα και νιτρωδη..αυριο θα σου πω ολες τις μετρησεις

kyriakos1908
12-05-16, 15:19
Λοιπον...χθες εγινε αλλαγη νερου 60 %...μετα απο 24 ωρες εγιναν οι μετρησεις και εχουν ως εξης..
KH. 5
GH. 7
PH. 8
NO2. 0.25
NO3. 0
NO4. 0.25

Πως παμε?χαχα

Artemisia
12-05-16, 15:34
Όλα καλά Κυριάκο μου :D:D:D και το ph σου είναι ότι πρέπει (και kh gh) :D Απλά με προβληματίζει η αμμωνία .... Βάλε τροφή κάνε αλλαγή αύριο 40% και ξαναμέτρα πρέπει να μηδενίσει λογικά ;) την αφαιρείς την τροφή ??? η την αφήνεις συνέχεια μέσα ???
Υ.Γ. Να το δεί και ο Τάκης που το "έχει" με το στρώσιμο με την τροφή ;)

kyriakos1908
12-05-16, 15:43
Το κανω σαν ταισμα αλλα βαρυ 3 φορες την μερα..σαν να ειχα μεσα φαντασου 20 κοι..ειναι λαθος?

Artemisia
12-05-16, 15:45
Κυριάκο :smt120:smt120 την τροφή δεν την βάζεις σε διχτάκι δηλαδή τόοοσο καιρό ??? Την πετάς σαν να ταϊζεις και μένει μέσα ?????

Τάκης
12-05-16, 15:51
Τροφή βάζεις τόση όσο να δεις αμμωνία, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει πολύ αμμωνία, αρκεί να υπάρχει μετρήσημη. Αν όμως υπάρχει λίγη αμμωνία, θα καταναλωθεί γρήγορα και θα πρέπει να βάλεις πάλι τροφή, για αυτό βάζουμε λίγο τροφή παραπάνω για να μην είμαστε με τη τροφή και τα τεστ στο χέρι, και θεωρητικά βάζεις τόσο τροφή και λίγο παραπάνω όση θα έριχνες αν είχες ψάρια.
Τη τροφή όμως τη βάζουμε σε τούλι για να μπορέσουμε να την αφαιρέσουμε μετά από 2-3 ημέρες ή νωρίτερα αν δούμε πως έπιασε μούχλα, αλλιώς θα πρέπει να καθαρίζουμε φίλτρα και να βάλουμε και σκούπα βυθού, που σε λίμνη δεν γίνεται εύκολα αυτό
-------------------
Κάτι ακόμα, αφου δεν έχεις νιτρικά μη κάνεις αλλαγή.
Υπομονή :)

kyriakos1908
12-05-16, 22:06
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και τους 2..αυριο παω να παρω τροφη και συνεχίζω

Τάκης
12-05-16, 22:22
Στη θέση σου θα έβαζα αμμωνία, έχεις πιο άμεσα και πιο ελεγχόμενη αμμωνία, χοντρικά 1ml / 100 λίτρα με 30% αμμωνία

kyriakos1908
13-05-16, 15:59
Οι πρωτοι κατοικοι....

DEXFISH
13-05-16, 17:59
Χελωνάκι είναι αυτό; Θα την παλέψει εκεί;

kyriakos1908
13-05-16, 18:21
Ναι εβαλα 3 εχθες..τα παρατηρησα για αρκετες ωρες..εχουν πολυ χωρο για κολυμβηση..τους εχω κανει εναν ογκο με πετρες για να βγαινουν εξω..νομιζω δεν θα εχουν θεμα..απο χθες τρωνε κανονικα και κολυμπανε φουλ

DEXFISH
13-05-16, 18:34
Ναι εβαλα 3 εχθες..τα παρατηρησα για αρκετες ωρες..εχουν πολυ χωρο για κολυμβηση..τους εχω κανει εναν ογκο με πετρες για να βγαινουν εξω..νομιζω δεν θα εχουν θεμα..απο χθες τρωνε κανονικα και κολυμπανε φουλ

Λέω από θέμα θερμοκρασίας νερού κτλ. Ειδικά τον χειμώνα. Δεν ξέρω τίποτα για τα χελωνάκια απλά μου κάνει εντύπωση.

Τάκης
13-05-16, 19:44
Και εγω δεν ξέρω απο χελώνες, αλλά εχω την εντύπωση ότι τον Χειμώνα δεν θα την αντέξουν. Οταν μεγαλώσουν όμως φοβάμαι πως θα αρπάξει κανα χρυσόψαρο

Artemisia
13-05-16, 22:50
Κυριάκο μου :smt120:smt120 γιατί ???? Τα χελωνάκια δεν μπαίνουν με τα χρυσόψαρα καλέ μου (ναι τρώνε ψάρια) και επιβαρύνουν πολύ την βιολογία .
Λοιπόν τώρα που έμαθες την τέχνη , πάρε το πατόφτυαρο και φτιάξε τους μία μικρότερη κάνε και ένα φίλτρο diy ;)
Να σου ζήσουν θα μεγαλώσουν πολύ (να ξέρεις) και τον χειμώνα πρέπει να πάνε σε εσωτερικό χώρο με θερμοστάτη .

kyriakos1908
14-05-16, 01:55
ωωω....εχετε ενα δικιο για τον χειμωνα..δεν το σκεφτηκα..αλα αφου υπαρχει ορεξη λυση θα βρεθει..υπαρχει πιτανοτητα η χελωνα να φαει κοι που θ ειναι πανω απο 15 ποντους..???
γτ κατεληξα οτι θα βαλω μονο κοι..

Artemisia
14-05-16, 12:36
Να το φάει δεν νομίζω ....να το τραυματίσει όμως καθόλου απίθανο :confused: έχω δεί νεροχελώνες να ζούν "αρμονικά" με Κόι αλλά η Λίμνη ήταν 30 κυβικά τα Κόι 90 εκατ. και οι χελώνες μεγάλες επίσης . Εγω δεν συμφωνω με την κοινή διαβίωση το κάθε ζώο έχει τις δικές του ανάγκες αλλά είναι δικαίωμα σου Κυριάκο μου :D ετοίμασε μέρος για τις χελώνες για τον χειμώνα .

DEXFISH
14-05-16, 13:38
Βασικά, υπάρχει και ευκολότερος και φθηνότερος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα. Πας τις χελώνες πίσω και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Θα μπεις σε έξοδα με αυτές, θέλουν εξοπλισμό απ'ό,τι διαβάζω.
Τώρα, άμα πεις ότι σ'αρέσουν και θέλεις να τις κρατήσεις, ανοίγεις νέο μεγάλο κεφάλαιο.

kyriakos1908
14-05-16, 23:15
Καλησπερα παιδια και ευχαριστω για της απαντησεις..να τις δωσω δεν παιζει γτ εχω τρελα με χελωνες..απλα το χειμωνα θα μεταφερθουν η σε εσωτερικη λιμνη η σηε μεγαλη γυαλα..ουτως η αλλος εχω αλλη μια σμιατο σπιτι σε γυαλα και η αληθεια ειναι οτι δεν θελει και πολλα..φαγητο αλλαγη νερου συχνα και το χειμωνα θερμοστατη και λαμπα..ενοειται και ενα φιλτρακι..

Artemisia
14-05-16, 23:34
Ωραία Κυριάκο να σου ζήσουν κάνε μια εσωτερική λιμνούλα και θα είναι μια χαρά :) το καλοκαίρι θα μπορείς να βγάζεις την ίδια λιμνούλα έξω κάνε και μια περίφραξη μην την κοπανησουν ;)

Poke
15-05-16, 09:34
[QUOTE=Artemisia;933718]Κυριάκο , δες τις παρακάτω φωτό να πάρεις ιδέες :D:D Θαύματα μπορείς να κάνεις όρεξη και υπομονή να έχεις ;)
Άν αποφασίσεις με βιτρίνα - τζάμι ο Θανάσης μπορεί να σε βοηθήσει :D[/QUOTτι υπέροχο! Ο Θανάσης ποιος είναι ? Πως γίνεται η στεγανοποιηση στο πλαίσιο με τσιμέντο ? Αν είναι και στο ψηλότερο σημείο της λίμνης θα είναι και μικρότερη η φόρτιση στο γυαλί φαντάζομαι. Τελικά όλα γίνονται όταν υπάρχει όρεξη.

Artemisia
15-05-16, 10:38
Aυτός είναι ο Θανάσης http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=68629 ;)

kyriakos1908
15-05-16, 14:21
Καλα ο θανασης εχει κανει τρομερη δουλεια..το εχω λιωσει το θεμα του
Οσον αφορα την ορεξη...απεριοριστη..τωρα ετοιμαζω κλουβι μεγαλο για πουλια εξωτερικο..περγολες..καφασωτα...ησυχια δεν εχω..δεν μου φτανει φαινεται το 6ημερο 10ωρο που δουλευω..χαχαχα

kyriakos1908
16-05-16, 14:24
καλησπερα ππαιδια..θελω να ρωτησω αν ειναι φυσιολογικο το νερο της λιμνης να ειναι υπερβολικα θολο..απο οταν εβαλα την τροφη σε τουλι δεν βλεπεις τπτ μεσα..

aliens-
16-05-16, 15:14
Όταν λες ότι είναι θολό φαντάζομαι ότι εννοείς ότι η λίμνη σου έχει γεμίσει με πράσινη αιωρούμενη άλγη...

Όταν πάρουν μπρος τα φίλτρα σου και τα φυτά θεωρητικά δεν θα πρέπει να έχεις αιωρούμενη άλγη. Αυξήθηκε η θερμοκρασία και για αυτό βρήκε έδαφος η άλγη και αναπτύχθηκε.

Artemisia
16-05-16, 20:50
Κυριάκο για προσδίορισε την θολούρα :rolleyes: Πράσινη ??? ή Γαλακτερή ??

kyriakos1908
17-05-16, 01:06
πρασινη εντονη θα την ελεγα..σημερα ο πατος δεν φαινοταν καθολου...και σκεφτειτε οτι σε ολο το μηκος το sprei bar εχει μπει και ενυδρειακο βαμβακι απο κατω..

Artemisia
17-05-16, 07:20
Μμμμ μάλιστα :rolleyes: καλώς την αιωρούμενη άλγη λοιπόν . Καλά το κατάλαβε ο Παναγιώτης ;) Αν θέλεις κάνε αλλαγη νερού 30% και να δούμε αν κάνει δουλειά η φίλτρανση σου , ή αν θα έχεις συνέχεια ....

kyriakos1908
18-05-16, 11:47
Καλημερααα..χθες εκανα αλλαγη περιπου 40%...και αρτεμησια ειχες δικιο..σημερα επιτελους βλεπω τον πατο της λιμνης χαχα

Artemisia
18-05-16, 11:51
Καλημέρα Κυριάκο :) περίμενε 3 μέρες να δεις πως θα πάει μπορεί να ξανά πρασινίσει. ... θα δούμε :)

manos3
18-05-16, 13:50
Κυριάκο, να ρωτήσω κάτι κατασκευαστικό, ίσως να το έχεις πει παραπάνω και να μου διέφυγε… Έχεις βάλει εξαγωγές για να βγάζεις το νερό από τη λίμνη και αν ναι τι τύπου είναι?

kyriakos1908
18-05-16, 17:45
Οκ αρτεμησια.
Μανο δεν εχω βαλει εξαγωγη..το νερο το αντλώ με δυο αντλιες..η μια 1800 λιτρα και μια 1000..οποτε μεσα σε μια ωρα εγινε η αλλαγη.αυτο που θα φτιαξω ειναι μια υπερχείλιση σε περιπτωση δυνατης βροχης να φευγει απο ενα σημειο!

manos3
18-05-16, 18:02
αυτο που θα φτιαξω ειναι μια υπερχείλιση σε περιπτωση δυνατης βροχης να φευγει απο ενα σημειο!

Χιχι, αυτό ήταν που ήθελα να σε ρωτήσω μετά, αν έχεις προβλέψει υπερχείλιση για να κρατήσεις ανώτερη στάθμη σε περίπτωση βροχής...

kyriakos1908
19-05-16, 10:13
Χαχα..στο μυαλο σου ειμαι..εχω παντως και 5 ποντους περιθωριο..αλλα συντομα θα το φτιαξω
Καλημερα παιδια...εχω νεες μετρησεις..
Αλλα και προβλημα με το τεστ νιτρικων της απι...
Λοιπον..εχουμε και λεμε..
Νο2. 0.25
Νο3. 0 λεει η απι αλλα το τεστ της σαλιφερτ λεει 25..για να ειμαι σιγουρος δοκιμασα το τεστ της σαλιφερτ σε νερο βρυσης και βγαζει 0 αρα νομιζω πως ειναι σωστο...
Οπως και αμμωνια μετραω μηδεν..μηπως ειμαι ετοιμος?

Artemisia
19-05-16, 10:32
Ξανα κάνε το τεστ NO3 της Api και κούνα καλά το φιαλίδιο να δούμε τι θα δείξει :rolleyes:Ταρακούνησε καλά και το μπουκαλάκι με το υγρό ΝΟ3 . Τα τεστ ΝΟ2-ΝΟ3 να τα κουνάς (εγω τα χτυπάω κιόλας ) κάθε 3-5 μέρες αν δεν τα χρησιμοποιείς συχνά ;) Κρυσταλλωνουν όταν κάθονται.... και μετά δείχνουν ότι θέλουν .

kyriakos1908
19-05-16, 10:39
Οκ..να σε ρωτησω..τωρα που το στρωνω με τροφη πειραζει αν βαζω stick και οχι flakes?

Artemisia
19-05-16, 10:46
Όχι δεν πειράζει :)

kyriakos1908
25-05-16, 11:12
Καλημερα παιδια...εδω και 2 μερες μπηκαν 6 πανεμορφα κοι butterfly..λιγο ντροπαλα βεβαια για αρχη..εμφανιστηκαν το πρωι εμφανιστηκαν και τωρα καθονται παλι κατω απο το φιλτρο στη σκια..μολις τα πετυχω θα ανεβει φωτο..

Artemisia
25-05-16, 11:30
Καλημέρα Κυριάκο :D τι ωραίο νούφαρο !!
Αρχικά σου ευχομαι να σου ζήσουν :D και μετά να σου πώ πώς είναι Υβρίδια τα συγκεκριμένα ψάρια . Πρέπει να γράψω ένα άρθρο για τα butterfly κάποια στιγμή :rolleyes: είναι διασταυρώση Τροπικού με Κρύου νερού που σημαίνει "προβλήματα" .....
Να τα χαρείς , τώρα τα πήρες . ;)

kyriakos1908
25-05-16, 12:13
Αμεσως να με κοψεις...χαχαχα
Τα πηρα απο το φυτωριο του γρυλλη ..αλλα ρε συ δεν πιστευω να εχω θεμα γτ σκκεψου αυτος εχει ποσες λιμνες με κοι..χειμωνα καλοκαιρι σε φυσιολογικες συνθηκες και τα ψαρια που πηρα ειναι απο δικες του αναπαραγωγες

Artemisia
25-05-16, 12:28
Κυριάκο :D:D Να τα χαρείς βρε , θα τα καταφέρουν δεν αμφιβάλω ;) απλά δεν παύει να είναι Υβρίδια και δεν αναγνωρίζονται ώς Κόι , παρα μόνο απο τους Αμερικάνους που έκαναν και την αρχή (αυτό οφείλω να το πώ) .
Είμαι σίγουρη ότι τα διάλεξες με αγάπη :D:D

kyriakos1908
26-05-16, 13:30
Να ρωτησω ρε παιδια..ειναι η τριτη μερα που εχουν μπει τα ψαρια..αλλα κινητικότητα δεν βλεπω..εχω ταισει 2-3 φορες αλλα δεν ανεβαινουν και κατα την διαρκεια της μερας καθονται κατω απο το φιλτρο που εχει σκια..μονο το βραδυ αν αναψω τα φωτα κινουνται πολυ..ειναι φυσιολογικο?

Artemisia
26-05-16, 14:55
Έκανες καμιά μέτρηση? Επίσης τα έκανες προσαρμογή? θεωρώ ότι προς το παρών φοβούνται και μάλλον αντιδρούν παραπάνω όταν ανάβεις τα φώτα επειδή αλλάζει το περιβάλλον τους . :)
Τα Κοι είναι πλάσματα συνήθειας και αναγνωρίζουν αυτούς που τα φροντίζουν ;) αν όλα είναι καλά θα τους πάρει λίγο χρόνο [emoji4]

kyriakos1908
26-05-16, 23:00
Μετρησεις εκανα..τα νιτρικα μονο ειναι παρα πολυ χαμηλα..ελαφρως πανω απο 0..τα υπολοιπα οκ..προσαρμογη δεν εγινε γτ ηταν σε βαρελι και ηταν δυσκολο...τροφη να ριχνω τωρα που δεν ανεβαινουν?
Κανεις εδω...???χαχα

Artemisia
26-05-16, 23:05
Τα Νιτρικά σου πρέπει να είναι χαμηλα ;) καλό ειναι αυτό :D Ταίζε κανονικά (δεν ξέρω και τι θερμοκρασίες έχετε ) για να σου πώ , αλλά 2 φορές την ημέρα σίγουρα .
Θα φάνε να συνηθίσουν λίγο τον χώρο . Πές αν αντιληφθείς κάτι περίεργο ;)
Κυριάκο απο την αρχή δεν φάγανε καθόλου ??? Με προβληματίζει που δεν έγινε και προσαρμογή .... ας ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά .....

aliens-
27-05-16, 11:37
Μην σε ανησυχεί που ακόμα δεν ανεβαίνουν τα ψάρια για φαγητό. Δώστους λίγο χρόνο να συνηθίσουν τον καινούργιο τους χώρο. Είναι ακόμα φοβισμένα και ίσως και στρεσαρισμένα.

Την λίμνη την είχες με νερό 4-5 εβδομάδες πριν βάλεις ψάρια. Όλο και κάποια άλγη έχουν τα τοιχώματα της λίμνης σου. Όλο και τπτ ζωύφια (π.χ. κουνούπια κτλ) θα έχουν γεννήσει όλο αυτό το διάστημα. Άρα θα έχουν μπόλικη τροφή. Μην αγχώνεσαι αν ακόμα δεν προτιμάνε την δικιά σου τροφή. Αν μετά από 5 λεπτά δεν έχουν φάει την τροφή που τους έχεις ρίξει, καλό είναι να την μαζεύεις και να μην την αφήνεις στην λίμνη σου.

Όσο για τα butterfly θα συμφωνήσω με αυτά που είπε η Artemisia. Καλό είναι να μην βοηθάμε στην πώληση / εξάπλωση αυτών των ψαριών για διάφορους και πολλούς λόγους ....

Ένα σχετικό άρθρο

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90317

http://www.tolibra.com/test/BannerAnim.gif

kyriakos1908
27-05-16, 13:20
Να σε καλα για την απαντηση..η αληθεια ειναι οτι εχει αρκετη αλγη ηδη..και ειναι και γεματη φυτα οποτε δεν θα εχουν θεμα..παντως η αληθεια ειναι οτι σαν ψαρια επειδη εκει που πηγα ειχε ολες τις ρατσες οτι τα butterfly που ειναι μακρυπτερα ειναι πιο εντυπωσιακα

kyriakos1908
30-05-16, 10:31
Καλημερα παιδια..μια βδομαδα τωρα και ακομα δεν εχουν εμφανιστει..μηπως τα ενοχλει ο ηλιος γι αυτο και καθονται συνεχεια στην σκια?

Artemisia
30-05-16, 11:16
Καλημέρα Κυριάκο :D όχι δεν τα ενοχλεί ο ήλιος , αλλιώς τα δικά μου δεν θα τα έβλεπα ποτε ;) Κάνε υπομονή να σε συνηθίσουν . Τι τα ταϊζεις ?? Μία τροφούλα ? Δοκίμασε να πάρεις ακόμα 2 διαφορετικές εταιρείες μήπως και βγούνε ;)

kyriakos1908
30-05-16, 11:28
Οκ..θα το δοκιμασω..απλα με προβληματιζει που ειναι συνεχεια στο ιδιο σημειο..τωρα τους δινω της jbl koi midi

Artemisia
30-05-16, 11:41
Πάρε ποικιλία σε κάποια θα αντιδράσουν θετικα ;) Τα δικά μου ,τα πρώτα Κόι , 6 μήνες ήταν διπλα στις αντλίες και βγαίναν για φαί μόνο το απόγευμα που έπεφτε ο ήλιος . Όταν με έβλεπαν κρυβόντουσαν .
Πέρυσι τα τάϊζα με το χέρι στο στόμα , τώρα που λείπω πολλές ώρες απο το σπίτι δεν με αναγνωρίζουν και δεν έρχονται :rolleyes: γι αυτό σου λέω είναι πλάσματα συνήθειας κράτα τις ώρες όσο μπορείς σταθερές και να κάθεσαι σε 1 σημείο στην λίμνη ;) σε βλέπουν και σε ακούν , να ξέρεις .

GIANNHS KOI
31-05-16, 20:33
Κυριάκο καλησπέρα ,καλορίζικα τα καινούρια σου κατοικίδια .Σου εύχομαι να τα δεις να μεγαλώνουν. Διάβασα το θέμα σου το πρόβλημα προέκυψε γιατί δεν έκανες καλή προσαρμογή .Του γρυλλη το νερό είναι σκληρό (από γεώτρηση) ενώ το νερό που έχουμε στη περιοχή μας είναι πολύ μαλακό, με αποτέλεσμα τα ζώα να στρεσαριστούν. Σε τόσο μεγάλες διαφορές νερού η προσαρμογή κρατεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δεν ταΐζουμε για 2 με 3ης ημέρες ,και όσο περισσότερο σκοτάδι υπάρχει τόσο καλύτερα για της πρώτες 3ης με 4ης ημέρες .(το εσωτερικό φως απαγορεύεται γενικότερα).Πιστεύω ότι σε λήγω καιρώ θα συνηθίσουν στην καινούρια τους ζωή μη βιάζεσαι δεν πέρασαν και μικρό σοκ άλλωστε. Όλα θα πάνε καλλά αρκεί από το στρες μι σου βγάλουν κανένα ich . Α και προσοχή στο τάϊσμα σου….

kyriakos1908
01-06-16, 19:04
Σε ευχαριστω πολυ γιαννη για το ενδιαφερον..εχεις ενα δικιο..καμια σχεση το νερο..σκεψου μετρησα του γρυλλη και νιτρικα ειχε 100..οποτε μεγαλη αλλαγη..ταισμα 3 μερες δεν εκανα..και τωρα ριχνω 1-2 φορες την μερα..το περιεργο ειναι οτι ανεβαινουν να φανε στην επιφανεια μονο το βραδυ με αναμενα τα φωτα της λιμνης και ολη μερα κρύβονται..που θα παει θα προσαρμοστουν

Artemisia
01-06-16, 19:47
Κυριάκο σύντομα θα έρχονται και δεν θα φοβούνται κρατά τις ώρες σταθερές και ρίχνε λίγο φάγακι :) αν θέλεις να ρθουνε πιο γρήγορα κοντά σου πάρε 1-2 χρυσόψαρα είναι πιο εύκολα και έρχονται κατευθείαν για να φάνε , θα τα ακολουθήσουν και τα Κοι :) Το έχω δει να συμβαίνει στα Κοι που μεγαλώνω με τα χρυσόψαρα. Για τα Νιτρικά καλύτερα να μην κάνω λόγο. .... αλλά αν μείναν πολύ ώρα μέσα στον κουβά είναι λογικό να ανέβηκαν αλλά όχι τόσο πολύ. ....
Υ.Γ αν την είχαν ακούσει από την διαφορά στις σκληρότητες θα τα έβρισκες τούμπα την επόμενη μερα.

kyriakos1908
02-06-16, 12:09
Αρτεμησια...master of the ponds..xaxa ενοειτε πως σε ακουσα και πριν λιγο μπηκαν 4 comet..με το που μπηκαν εμφανιστηκαν κατευθειαν και τα κοι..απο το πρωι ηταν κρυμμενα κατω απο τις πετρες..εδω και 20 λεπτα κανουν ασταματητες βολτες..

globalzero
02-06-16, 12:23
Πάντως ένας γνωστός μου έχει τις κλασσικές χελώνες 15 χρόνια στο μπαλκόνι.

ούτε φίλτρο ουτε θερμοστάτη και έχουν γίνει γαιδούρια.Το χειμώνα πέφτουν σε χειμέρια νάρκη και ξυπνούν τέλη Απριλίου.

Δεν το εγκρίνω αλλά νομίζω δε θα έχουν πρόβλημα στη λίμνη.

kyriakos1908
02-06-16, 12:34
Και εγω το ιδιο πιστευω..το ιδιο και ο κολλητός μου..εχει μια κοκκινομαγουλη 20 χρονια..εχει φτασει 20 εκατοστα σε μια γυαλα 40×40 χωρις φιλτρο θερμοστατη..τπτ απολύτως

Artemisia
02-06-16, 12:41
Αρτεμησια...master of the ponds..xaxa ενοειτε πως σε ακουσα και πριν λιγο μπηκαν 4 comet..με το που μπηκαν εμφανιστηκαν κατευθειαν και τα κοι..απο το πρωι ηταν κρυμμενα κατω απο τις πετρες..εδω και 20 λεπτα κανουν ασταματητες βολτες..
Αντε μπράβο Κυριάκο μου :Dταϊζε τώρα με το χερι (σιγά-σιγά) και θα δείς θα τρώνε σε μια βδομάδα απο το χέρι σου ;)
Τα Κόι είναι δύσκολοι χαρακτήρες δεν εμπιστεύονται εύκολα ;) εγω όταν τα ταϊζα με το χέρι σε άλλους δεν πήγαιναν (που είχαν δοκιμάσει) , πιστεύω ότι σε ξεχωρίζουν και απο την "μυρωδιά" , ενω τα χρυσόψαρα όποιος κρατάει το φαί είναι "δικός τους άνθρωπος " :D
Βάλε και καμία φωτό να δούμε τα ψαράκια .

kyriakos1908
02-06-16, 12:47
Τωρα κανω μια γενναια αλλαγη νερου να καθαρισει και βγαζω φωτο

kyriakos1908
02-06-16, 13:17
Δεν ειναι και ευκολο να τα προλαβω..χαχα..πειτε μου λιγο τι ειναι αυτο το πρασινο σαν φυκι που πιανει η γλαστρα απο το νουφαρο...

Artemisia
02-06-16, 13:25
Άλγη τριχοειδή είναι . Να σου πώ έτσι είναι συνέχεια το νεράκι θολό ?? Σου έχω λύση γι αυτο ρωτάω ;)
Τα μικρά ψαράκια τι είναι κουνουπόψαρα ??

kyriakos1908
02-06-16, 13:52
Ναι κουνουποψαρα..εχουν γεννήσει κιολας και πληθαίνουν...ναι συνεχεια ετσι ειναι..2-3 μερες μετα την αλλαγη βρωμιζει..για δωσε τα φωτα σου..

Artemisia
02-06-16, 13:55
Για βγάλε μια φωτό μέσα τα φίλτρα να δώ και θα σου πώ ακριβώς .

kyriakos1908
02-06-16, 14:06
Σκεψου..στην εισοδο της αντλιας εχει μπει βιδωτη μια γλαστρα με πολλες μικρες τρυπες παρεμετρικα..απο πανω εχει μπει ψιλη σιτα γι να μην ρουφαει ψαρια..το νερο παει στο χειροποίητο sprei bar..πεφτει πανω σε ενυδρειακο βαμβακι μετα περνει απο το πανι σκυασης και μετα ελαφροπετρα και γυριζει στην λιμνη

Artemisia
02-06-16, 21:51
Κυριάκο μου , δεν μπόρεσα να απαντήσω νωρίτερα , αλλά το σκεφτόμουν :smt108 Δυστυχώς η φίλτρανση σου δεν δουλεύει ικανοποιητικά , αυτό που φοβάμαι είναι ότι σε λίγο καιρό δεν θα βλέπεις τίποτα .... :confused:
1. θα έλεγα να βγεί η γλάστρα απο την αντλία και να κάνεις ένα αυτοσχέδιο κλουβί , όχι μεταλλικό (τίποτα που να σκουριάζει ).
2. Τα ενυδρειακά υλικά δεν κάνουν δουλεια στις λίμνες , πάρε Ιαπωνική ψάθα.(εδω είμαι , σου την παραγγέλνω εγω αν το πάρεις απόφαση )
3. Όταν καθαρίζεις τα υλικά απο τα φίλτρα πώς τα καθαρίζεις και κάθε πότε???
4. Βλέπω να χρειάζεσαι προφίλτρο αν δεν θέλεις uv .
Τώρα δες στην φωτό που σου βάζω το νέο μου φίλτρο και την ποιότητα του νερού ;) πάνω το μπλε σφουγγάρι ( Ιαπωνική ψάθα ). Ατυχία το καθάρισα εχθές , θα σου έδειχνα τι κρατάει η Ιαπωνική ψάθα απο βρωμιά .
Y.Γ. πάντα είμαι εδω για να βοηθήσω σε ότι χρειαστείς μην διστάσεις να με πάρεις και τηλ. :D

kyriakos1908
03-06-16, 00:49
Σιγα σιγα θα κανω τις αλλαγες που χρειαζεται..για δωσε link για ιαπωνικη ψαθα..θα σε παρω και τηλ να μου πεις

NikosGus
03-06-16, 06:32
Αφηστε τα τηλέφωνα και βαλτε εδώ τα λινκ να βλέπουμε και εμείς :p

Artemisia
03-06-16, 07:15
Αφηστε τα τηλέφωνα και βαλτε εδώ τα λινκ να βλέπουμε και εμείς :p
Που είσαι εσυ βρε Νίκο , που χάθηκες ????? :D:D:D Για κάνε κανένα update ;)
Eπίσης έκαψα τον υπολογιστή μου , ακόμα μια φορά , για αυτο και είπα στον Κυριάκο να με πάρει τηλ/νο :D

Artemisia
03-06-16, 07:34
Σιγα σιγα θα κανω τις αλλαγες που χρειαζεται..για δωσε link για ιαπωνικη ψαθα..θα σε παρω και τηλ να μου πεις
Εγω πήρα απο αυτόν στην Γερμανία
http://www.ebay.com/itm/311576183096?_trksid=p2060353.m2749.l2649&var=610546227329&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Πολύ εντάξει ο πωλητής και απο συσκευασία , είχα πάρει και απο Αγγλία χάλια μαυρα :( μου το στείλαν σε σακούλα σκουπιδιών ....

Τάκης
03-06-16, 09:16
Κυριάκο αν πάρεις στείλε μου ενα πμ,
θέλω και εγώ ένα κομμάτι, όχι πολύ μεγάλο, 50-60 Χ 20 μου φτάνει

Artemisia
03-06-16, 09:21
Εσύ γιατι δεν είπες την φίλη σου ???? Θα ξαναπάρω μάλλον , γιατι θέλω να βελτιώσω και την φίλτρανση στα χρυσόψαρα ;) θα σου πώ .
Υ.γ. ο Κυριάκος δεν έχει paypal γι αυτο είπα να τον βοηθήσω :D

Τάκης
03-06-16, 09:34
Δεν ήξερα βρε κοπέλα μου πως θα πάρεις και άλλο, αν πάρεις μου λες :)
Και για paypal αν θέλει ο Κυριάκος κάτι θα κάνουμε :)

Artemisia
03-06-16, 09:38
Ψυχούλα :smt023

takolas
03-06-16, 10:06
Με προβληματίζει η ψιλή σίτα στην γλάστρα που είναι
η αντλία, λογικά θα μπουκώνει συχνά...επίσης το ενυδρειακό
βαμβάκι νομίζω είναι καλύτερα να αντικατασταθεί με χοντρό
σφουγγάρι η καλύτερα ιαπωνική ψάθα όπως αναφέρθηκε.
Σχετικά με το πρασίνισμα του νερού, η προσωπική μου εμπειρία
από λιμνούλα με χρυσόψαρα λέει ότι είναι λογικό να συμβαίνει στην
αρχή, στην συνέχεια κάνει τον κύκλο της η λίμνη και το ξεπερνάει...
Όσο πιο πολύ επεμβαίνεις σε αυτό το διάστημα τόσο περισσότερο θα καθυστερήσει αυτός ο κύκλος.
Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα ισχύει και με τα κοι.
Επίσης άποψη μου είναι ότι πολλές γλάστρες στην λίμνη
δημιουργούν θέματα, πιάνουν βρωμιά, εμποδίζουν
την ροή του νερού και μερικές φορές μπορεί το ριζικό σύστημα των φυτών
να βγει έξω από αυτές και να γίνει ανεξέλεγκτο.
Προτιμώ λίγες γλάστρες και περισσότερα φυτά που δεν χρειάζονται φύτευση
όπως parrot feather, anacharis, λευκοκεφάλα, ή επιπλέοντα...

kyriakos1908
03-06-16, 13:10
Αρτεμησια μου ευχαριστω για την βοηθεια...θα σου στειλω με pm για να μου παραγγείλεις και τακη θα παρω παραπανω και για εσενα..
Οσον αφορα το κυκλο της λιμνης φιλε takolas μπορει να εχεις και δικιο..βελτιωνοντας την φιλτρανση μου θα το αφησω να κανει τον κυκλο της..
Στο κομματι των φυτων διαφωνω λιγο δεν ξερω τι λετε οι υπολοιποι..θεωρω οτι ειναι ζωτικής σημασιας για την λιμνη και την δημιουργία οσο το δυνατον πιο φυσικου περιβάλλοντος για τα ψαρια μας..
Επισης η γλαστρα που εχω βαλει η αληθεια ειναι οτι δεν μπουκωνει ευκολα..την παρατηρω καθε μερα..που και που μονο που τραβαει κάποια φυλλα απο την βοκαμβιλια...και την σιτα φοβαμαι να την βγαλω γτ εχω μεσα και κουνουποψαρα και δεν ξερω τι αλλο υλικο να μπει για να μην τα ρουφήξει..

kyriakos1908
03-06-16, 13:11
Και μια καινουρια φωτο

takolas
03-06-16, 13:20
Πολύ ωραία γίνεται,
συμφωνώ για την σημασία των φυτών,
και εγώ στην λιμνούλα μου έχω αρκετά,
με τις πολλές γλάστρες έχω τις ανησυχίες μου...
Για την σίτα, εφόσον δεν βουλώνει μια χαρά.

Artemisia
03-06-16, 13:21
Όμορφα είναι :D μην λές ότι σε αποπαίρνω συνέχεια ;) Βγάλε και μιά γενική , να δώ χώρο για τα ψάρια άφησες ??? χαχαχαχχαα ή έχεις ανα 20 εκατ. φυτό ??? :D:D:D:D

kyriakos1908
03-06-16, 13:34
Χαχαχα...οριστε..για πες τωρα

Artemisia
03-06-16, 13:39
Ωραία την έχεις :D:D αλλά όσο θα μεγαλώνουν τα ψάρια θα βγάζεις φυτά ;) να έχουν χώρο , με το καλό να ανθίσουν και τα νούφαρα :D:D έτοιμα είναι .

kyriakos1908
03-06-16, 13:46
Ε θα φτιαξω μια δευτερη για φυτα...χαχα
Εχω δει ηδη λουλουδια απο τα νουφαρα..τωρα παμε για τα δευτερα

Artemisia
03-06-16, 13:49
Να φτιάξεις και για τις χελώνες :D;)

Τάκης
03-06-16, 13:56
Κούκλα είναι Κυριάκο , αστους να λένε :D
Και εγω αν έφτιαχνα πιο πολλά φυτά θα έβαζα :smt019

kyriakos1908
03-06-16, 13:58
Παλι καλα εχω και εναν υποστηρικτή..χαχα
Ακομα ειναι μικρες οποτε δςν εχω θεμα..αν παρουν μποι βλεπουμε

DEXFISH
04-06-16, 18:10
Πολύ μου αρέσει που είναι διάσπαρτα τα φυτά !!!

kyriakos1908
07-06-16, 14:53
Πολύ μου αρέσει που είναι διάσπαρτα τα φυτά !!!

Δεν τα ηθελα μαζεμενα..ηθελα να εχει παντου ομως

odin79
07-06-16, 21:20
φυτα παντου!!!εγω εβαλα και στα βαζα.ηρθε η αδερφη μου και μου λεει βαλε και μια ροταλα στο ποτηρακι της οδοντοβουρτσας!!!

kyriakos1908
08-06-16, 11:59
Χαχαχα...το χεις τερματησει και εσυ

kyriakos1908
14-06-16, 11:38
Καλησπερα...μετα την τελευταια αλλαγη νερου πριν 10 μερες το νερο πλεον ειναι κρυσταλλο..βλεπεις τα παντα πεντακαθαρα..οποτε να μπω στην διαδικασια αλλαγης της φιλτρανσης η να περιμενω να δω αν θα συνεχίσει να ειναι καθαρο και μετα βλεπουμε...?

odin79
14-06-16, 12:28
ε βαλε καμια φωτο να κανουμε οφθαλμολουτρο!

Artemisia
14-06-16, 13:27
Καλησπερα...μετα την τελευταια αλλαγη νερου πριν 10 μερες το νερο πλεον ειναι κρυσταλλο..βλεπεις τα παντα πεντακαθαρα..οποτε να μπω στην διαδικασια αλλαγης της φιλτρανσης η να περιμενω να δω αν θα συνεχίσει να ειναι καθαρο και μετα βλεπουμε...?
Καλησπέρα Κυριάκο :D έχεις χρόνο να προγραμματίσεις τις αγορές σου για να βελτιώσεις την φίλτρανση εφόσον τα ψάρια σου είναι ακόμα μικρά και αφού βελτιώθηκε η κατάσταση ;)
Απλά να κάνεις αλλαγές κάθε βδομάδα 20%-30% και να μετράς :D

kyriakos1908
14-06-16, 14:40
Ωραια..αλλαγη ομως χρειαζεται καθε βδομαδα?χθες μετα απο 10 μερες αλλαγης τα νιτρικα ειναι στο 5..να μην περιμενω να πανε στο 10 τουλαχιστον?

Artemisia
14-06-16, 15:02
Εντάξει άφησε τα και στο 10 , δεν ήξερα ..... ;)

kyriakos1908
24-06-16, 11:19
Καλημερα παιδια..μετα απο καποιους κυκλους που εκανε η θολουρα του νερου
.ειπα μετα απο δυο μηνες λειτουργίας της λιμνης να καθαρισω το φιλτρο και την αντλια..η φτερωτη ηταν πεντακαθαρη παρολο που ειμαι γεματος τριχοειδη αλγη..ολο το θεμα ηταν η ελαφροπετρα..με το που σηκωσω τα σακια διαπιστωσα ενα στρωμα 2 ποντων λασπης..ευτυχως ο σωληνας εξαγωγης ειναι 3 ποντους πανω αλλα και παλι η λασπη εκανε την δουλεια της...ετσι καθαριστικαν ολα...μπηκε σωστα η ελαφροπετρα...απο πανω της στρωθηκε ολο με ενυδρειακο βαμβακι και απο πανω ενα πανι ψιλοτρυπο για να κραταει τα χοντρα..μεσα σε 24 ωρες νερο κρυσταλλο..εφτιαξα και ενα σωστο σπρει μπαρ με σωληνα pvc γτ το προηγουμενο ηταν με πλαστικο σωληνα και δεν καθοριζόταν...αυτα τα ολιγα απο τα νεα της λιμνης μου..χαχα

Τάκης
24-06-16, 11:28
Λάσπη θα έχεις, για αυτό συνιστάται Ιαπωνική ψάθα, να κρατάει τα χοντρά αλλά και να μη μπουκώνει εύκολα

Artemisia
24-06-16, 12:11
Kυριάκο ακόμα τα ψαράκια σου είναι μικρά :D όσο μεγαλώνουν , τόσο πιο συχνά θα καθαρίζεις τα φίλτρα . Εγώ τα δικά μου τα κάνω κάθε βδομάδα :D
Να σου πώ την βρωμιά πώς την βγάζεις μέσα απο τον χώρο φίλτρανσης ??? Δεν μαζευεται κάτω σαν λάσπη ??
Καλέ γιατί δεν βάζεις καμία φωτό?? Βάλε βάλε :D:D

kyriakos1908
24-06-16, 21:57
Δεν προλαβα να βαλω φωτο..πολυ τρεξιμο σημερα...η λασπη με ζορισε φουλ..αρχικα με κομμενο μπουκάλι και μετα με πανια και κουβα..2 ποντους λασπη ειχε..αλλα σκεψου στην αρχη δεν ειχε πλυθει καλα η ελαφροπετρα οποτε εβγαλε πολυ πραμα..τωρα παει πολυ καλα..αλλα με την πρωτη ευκαιρια θα παραγγείλουμε την ψαθα..αυριο θα εχετε φωτο

Artemisia
24-06-16, 22:00
Το φαντάστικα ότι κάτι τέτοιο θα έγινε :confused: πολύ κούραση !!!
Πρέπει να βρείς τρόπο να βάλεις μια βρύση - βάνα , να την ανοίγεις και να βγάζεις την βρωμιά(απο το φίλτρο) χωρίς να πηγαίνει αυτο το νερό στην Λίμνη ;)

kyriakos1908
24-06-16, 22:02
Την επομενη φορα θα ξερω..θα βρω ενα σωληνα να κουμπωνει στο σωληνα του καταρακτη και τελος