Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Hypseleotris Compressa προσπαθεια αναπαραγωγης

tsoui
25-03-16, 20:33
Ανοίγω εδώ ένα καινούργιο θέμα για να είναι όλες οι πληροφορίες μαζεμένες. Τα δεδομένα έως τώρα έχουν ως εξής:Το ποσοστό εκκόλαψης είναι τεράστιο μιας και ο χρόνος επώασης στους 25 βαθμούς που τα έχω είναι γύρω στις δέκα με δώδεκα ώρες.
Ο φωτισμός από τα 11watt κατέβηκε στα 3watt γιατί από ότι φαίνεται ίσως είναι φωτοευαίσθητα ,το ποσοστό επιβίωσης είναι μεγαλύτερο μετα την εκκόλαψη με αυτό το set-up
Η προσθήκη αλατιού δείχνει να τα ευνοεί παρόλα αυτά την πέμπτη μέρα δεν επιζεί τίποτα,στις τρεις μέρες μπορεί να έχεις και χίλιους γόνους την τέταρτη θα βρεις τους μισούς την πέμπτη απλά κανέναν.
Έγινε και μια πατέντα στην γενήστρα για να τσεκάρω άλλη μια παράμετρο που παρατήρησα, να μπορώ να κάνω αλλαγές νερού (γιατί με άλλον τρόπο είναι αδύνατον η παραμικρή ροή τα παρασύρει ,αν δουλέψει θα το δούμε αν όχι θα σκεφτούμε κάτι άλλο) και ίσως μου δώσει την δυνατότητα να βάλω ένα μικρό φιλτράκι να δουλεύει γιατί η αμμωνία τσιμπούσε μέχρι 0,5 ppm

Επίσης αν κάποιος μπορεί να μου πει στο παρακάτω Video με των τεσσάρων ημερών γόνο αν έχει φάει κάτι ή είναι ο λεκιθικός σάκος θα ήμουν ευγνώμων θα έχει λυθεί τουλάχιστον μια παράμετρος.
WBewJasyRUE

Maverick
25-03-16, 21:16
Δε φαίνεται να είναι γεμάτη η κοιλιά του (σθνήθως στις λάρβες η κοιλιά παίρνει το χρώμα της τροφής), τι ταΐζεις; Είναι πολύ μικρά για αρτέμια;

tsala
25-03-16, 21:40
Χρηστο τα βλεπεις να τρωνε;
Infusoria δοκιμασες;

Απο τα λιγα που εψαξα , αναφερει οτι θελουν θαλασσινο νερο το πρωτο διαστημα της ζωης τους..
Δεν ξερω μηπως θα πρεπει να δοκιμασεις κατι τετοιο..
Και φυσικα με θαλασσινο αλατι , οχι τυροκομικο κλπ και ενα ρεφακτομετρο για να κανεις την δουλεια σου..

tsoui
25-03-16, 21:55
Δε φαίνεται να είναι γεμάτη η κοιλιά του (σθνήθως στις λάρβες η κοιλιά παίρνει το χρώμα της τροφής), τι ταΐζεις; Είναι πολύ μικρά για αρτέμια;

Ναι Γιάννη είναι πολύ μικρά για αρτέμια, μέχρι τώρα δεν έχω βρει τροφή να κάνει στο μέγεθος μέχρι και τα rotifiers που δοκίμασα είναι πολύ μεγάλα για να τα φάνε,έχω αναπτύξει όμως πάρα πολλούς οργανισμούς στη γενήστρα που μου μοιάζει αδύνατο να μην βρίσκει έστω και ένα κάτι να φάει.

Χρηστο τα βλεπεις να τρωνε;
Infusoria δοκιμασες;

Απο τα λιγα που εψαξα , αναφερει οτι θελουν θαλασσινο νερο το πρωτο διαστημα της ζωης τους..
Δεν ξερω μηπως θα πρεπει να δοκιμασεις κατι τετοιο..
Και φυσικα με θαλασσινο αλατι , οχι τυροκομικο κλπ και ενα ρεφακτομετρο για να κανεις την δουλεια σου..

Γιαννη infusoria έχει ήδη στη γενήστρα και διάφορα άλλα χθες βρήκα και ένα cyclops με αυγα και γέλαγα θυμήθηκα την ατάκα που είχες γραψει :D
Αλάτι βάζω της api η μετάβαση είναι ένα θέμα απλά να αποκλείσω σιγά σιγά άλλα θέματα να επικεντρωθώ μετά εκεί αν χρειαστεί

tsala
25-03-16, 22:07
Τι ειχα γραψει για τα καταραμενα, δεν θυμαμαι:D
Αν αποκλισεις την τροφη , θα ελεγα πως θελει ψαξιμο στο νερο , διαβαζα και για αναπαραγωγη nerite καποια αρθρα (που με ενδιαφερει να προσπαθησω καποια στιγμη) και ειδα πως πολλοι αναφερουν οτι το αλατι που χρησιμοποιουν ειναι αυτο των θαλασσινων .. Δεν εψαξα διαφορες απ το αλλο κλπ , αλλα ανεφεραν ελαχιστα ποσοστα επιβιωσης με αλλα αλατια.

tsoui
25-03-16, 22:23
Δε σου λέω :D:D
Γιάννη μια χαρά το δοκιμάζω και αυτό δε χάνουμε και τίποτα έτσι και αλλιώς θέλω να πάω να πάρω και μια τροφή για κοράλλια να δοκιμάσω.

tsala
25-03-16, 22:25
:D:D
Ναι , αν σιγουρεψεις οτι τρωνε, δοκιμασε κι αυτο;)

Maverick
25-03-16, 22:29
Ναι Γιάννη είναι πολύ μικρά για αρτέμια, μέχρι τώρα δεν έχω βρει τροφή να κάνει στο μέγεθος μέχρι και τα rotifiers που δοκίμασα είναι πολύ μεγάλα για να τα φάνε,έχω αναπτύξει όμως πάρα πολλούς οργανισμούς στη γενήστρα που μου μοιάζει αδύνατο να μην βρίσκει έστω και ένα κάτι να φάει.

Στο seriouslyfish γραφει αυτό:

"The larvae initially have no alimentary tract or rayed fins initially and are even unable to accept infusoria-type foods."

οπότε μάλλον ούτε ζωοπλαγκτό μπορούν να φάνε...

Νομίζω το τελευταίο που απομένει να δοκιμάσεις είναι green water (φυτοπλαγκτό) που είναι μικρότερο σε μέγεθος - αν όντως το πρόβλημα είναι η τροφή...

Καλή συνέχεια πάντως, ενδιαφέρον εγχείρημα!

tsoui
26-03-16, 00:16
Σε ευχαριστώ Γιάννη, ναι είναι η επόμενη επιλογή το είχα διαβάσει αλλά θεωρούσα ότι μπορούσαν να φάνε "λιγότερο" σύνθετους ζωικούς οργανισμούς αλλά για να το λες κάτι ξέρεις σίγουρα παραπάνω, οπότε είμαστε για φυτοπλαγκτόν

tsoui
17-04-16, 18:09
Σημερινά χαρούμενα και δυσάρεστα νέα.
Πάμε πρώτα στα χαρούμενα ο αρσενικός είχε διπλαρώσει και τις δύο θηλυκές και ζευγάρωνε από τις 13:00 μέχρι τις 16:30 ήρωας μιλάμε :D έχει γεμίσει ο τόπος αυγά φυτά τζάμια χαμός ήδη ένα φύλλο έχει μπει στη γενήστρα.
Στα δυσάρεστα τώρα τις θηλυκές τις τσάκισε πρώτη φορά στα δαγκώματα ειδικά στη μία τις έχει βγάλει λέπια και έχει σκίσει μέχρι και σάρκα να βάλω προληπτικά melafix ή να περιμένω να δω πως θα πάει, προς το παρόν από συμπεριφορά είναι μια χαρά για ρίξτε καμιά ιδέα.

tsala
17-04-16, 19:10
Βαλε melafix Χρηστο.
Αντε να δουμε τι θα γινει και με τα αυγα:p

tsoui
17-04-16, 19:22
Done Γιαννη καλυτερα να είμαστε σίγουροι,να δουμε...γιατι έχω ήδη μέσα ένα γόνο και δε παίζει να τον βάλω στο κυρίως ενυδρείο μπέρδεμα....

Anna10
17-04-16, 21:06
Με το καλό να μεγαλώσουν Χρήστο. Όμορφα ψαράκια.

tsoui
11-05-16, 22:16
Σε αυτη τη γεννα δοκιμαστηκαν τα εξης χωρις επισης να αλλαξει κατι απλα τα γραφω αν ασχοληθει κανεις αλλος να ψαξει κατι διαφορετικο να μην χανει χρονο.
Δοκιμαστηκε το βαθος μηπως επαιζε ρολο και η δυνατοτητα προσβασης στον ατμοσφαιρικο αερα χωριστηκαν σε δυο διαμορφωμενους χωρους αλλα και τα δυο ειχαν δυστηχως τα ιδια αρνητικα αποτελεσματα.
Επομενο βημα οταν και αν ερθει η ωρα η ροη του νερου.
Σημερα πηγα μια βολτα και πηρα μια τροφη με φυτοπλαγκτον για κοραλια το μικροτερο μεγεθος που βρηκα ,ενα σκευασμα προσθετο στο νερο με ιχνοστοιχεια και αλλες χαζομαρες :D ειδικα για rainbow fish το οποιο ειναι αυστηρα για πειραματισμο στη γενηστρα και θαλασσινο αλατι πηγα σε αλλο μαγαζι να παρω γιατι δε του ειχε στειλει ο προμηθευτης,τραγικη η κατασταση :smt120 και βλεπουμε........
Αν και μαλλον τελικα ειναι αδυνατο.

tsala
12-05-16, 01:14
Τιποτα δεν ειναι αδυνατο...
Αναμενουμε!!!:p
Να σου στειλω και ενα υδρομετρο που εχω να ψευτομετρησεις αλατοτητα;

tsoui
13-05-16, 01:24
Σε ευχαριστω Γιαννη εχω ενα που μετραει απο το 1014 αν κουνηθει θα σταματησω:D:D

tsala
13-05-16, 10:59
Χαχα! Οκ.
Αν το χρειαστεις μου λες παντως..;)

tsantos
13-05-16, 11:25
Ωραια πραγματα!!!Καλο κουραγιο ;)

tsoui
15-05-16, 17:52
Σας ευχαριστω και τους δυο,Γιαννη αν χρειαστει θα σου στειλω ;)

tsoui
21-06-16, 00:30
Λοιπον χθες δε προλαβα την καινουργια γεννα σημερα ομως με την ψυχη στο στομα την προλαβα τωρα ειναι σε αλατοτητα 1030 με θαλασσινο αλατι κατευθειαν και με το σκευασμα για τα rainbow πριν λιγο εκκολαφθηκαν και ημουν περιεργος να δω τι θα γινει μιας και δε περιμενα καν να εκολαφθουν παρολα αυτα κοβουν βολτες πανω κατω οχι με την ιδια ενταση αλλα προς το παρον δειχνουν ενταξει (δεν εχουν τον θεο τους πραγματικα) ενα καινουργιο δεδομενο αυτη τη φορα ειναι οτι δεν εχουν το ιδιο μεγεθος οπως τις αλλες φορες υπαρχουν μικρα και πολυ μεγαλυτερα :confused:
Ισως φταιει η αλατοτητα ή η θερμοκρασια γιατι τα εβαλα σε θερμοκρασια βρυσης (ηθελα να τσεκαρω αν εχει διαφορα στο χρονο εκολαψης)
Οποτε βλεπουμε.....

Artemisia
21-06-16, 07:27
Για να δούμε :D:D Καλύτερα μου ακούγονται, από την περιγραφή σου .
Καλή επιτυχία Χρήστο :smt023

sarpijk
21-06-16, 09:36
Μακάρι Χρηστο!

tsala
21-06-16, 10:55
Αντε να δουμε!!! :p

tsoui
25-06-16, 23:57
Ο πρωτος γριφος λυθηκε και επιτελους εχουμε ενα δεδομενο ειναι σιγουρο οτι χρειαζονται αλατι και μαλιστα αρκετο και να εξηγησω το γιατι.
Απ'την πρωτη στιγμη μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση η συμπεριφορα που ειχαν στο γλυκο να κολυμπουν τελειως καθετα και μολις σταματουσαν να βυθιζονταιι παλι μεχρι τον πατο του ενυδρειου με το κεφαλι προς τα κατω και ξαναμανα τα ιδια ολη την ωρα, μολις σταματουσαν να κολυμπουν απλα επεφταν σαν πετρες,μου φανηκε "χαζο" γιατι καταναλωναν υπερβολικη ενεργεια για το τιποτα ουτε τα βοηθαει να βρουν τροφη ουτε να ξεφυγουν απο καποιο θηρευτη.Εκει σκεφτηκα μηπως τρεφονται απο τον βυθο οποτε ειχα φροντισει να δημιουργησω ενα στρωμα με dedtritus στον βυθο (μεσα σε ολα τα κουλα που δοκιμασα και σκεφτηκα) αλλα ματαια παντα το ιδιο αποτελεσμα την πεμπτη μερα δεν επιβιωνε τιποτα.
Αυτη την φορα ομως ολα αλλαξανε στην γεννα αυτη οταν γυρισα απ την δουλεια και κοιταξα το ενυδρειο ειδα τον αρσενικο και καταλαβα οτι εχουν γενησει ετσι λοιπον ειχα τον χρονο να ετοιμασω την γενηστρα που την ειχα πλεον αδειασει με αλατονερο και να βαλω ενα φυλλο με λιγα αυγα γιατι δεν περιμενα και τιποτα κατα τις 12 πηγα να κοιταξω αν εκκολαφθηκαν και με μεγαλη μου εκπληξη τα ειδα να στεκονται σε διαφορα βαθη χωρις να βυθιζονται, πηρα ενα φακο και κοιταξα τι γινεται στο ενυδρειο και παρατηρησα το εξης οσοι γοννοι ειχαν πιαστει στο ρευμα του φιλτρου απλα παρασυροντουσαν ακινητα οσα ειχαν πεσει στον βυθο σε σημεια που η κυκλοφορια του νερου ειναι νεκρη εκαναν οτι ακριβως περιγραφω στην γενηστρα.
Δικο μου λοιπον αυθαιρετο συμπερασμα και οχι απαραιτητα σωστο γιατι δεν ειμαι βιολογος ειναι οτι συμβαινει το εξης:Οι γονοι τις πρωτες μερες δεν εχουν καθολου πλευστοτητα γενιουνται σε γλυκα νερα και παρασυρονται πολυ γρηγορα σε λιμνοθαλασσες οπου εκει το νερο λογω της αλατοτητας ειναι πιο πυκνο και τα βοηθαει να οριζοντοποιηθουν μενει να λυθει και το θεμα της διατροφης.
Στα πιο ευχαριστα τωρα σημερα κλεισαμε πεντε μερες και ναι για πρωτη φορα εχω ζωντανους γονους!
Αργοτερα θα ανεβασω βιντεακι με γονο τεσσαρων ημερων στην επιφανεια να κοβει βολτες!

sarpijk
26-06-16, 00:05
Τρελανε μας Χρηστο!

tsala
26-06-16, 00:17
Αντε με το καλο ευχομαι!
Σωστο βρισκω το σκεπτικο σου και πολυ πιθανο.
Ελπιζω να την παλεψουν και τις επομενες μερες.
Τροφη δοκιμασε να βρεις καποιο κατεψυγμενο πλακτον..
Οπως μικροπλακτον (http://aquariumshop.gr/shop/frontida/ocean-nutrition-micro-plancton-cube-tray-100-ml/) πχ

Κλεόβουλος
26-06-16, 08:28
Πολύ ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σου και μπράβο που το προσπαθείς!
Εύχομαι να πάνε όλα καλά αυτή τη φορά.

tsoui
26-06-16, 19:04
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την υποστήριξη και τις ευχες!
Και το βιντεακι
7CSYohwV-dU

Artemisia
26-06-16, 20:12
Θα τα καταφέρεις Χρήστο το χεις ;)

Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

tsoui
26-06-16, 21:00
Σε ευχαριστω Αρτεμησια απο τρελα αλλο τιποτα τωρα που καθομουν σκεφτηκα και κατι αλλο αν δε παει καλα αυτο το εχω καψει χαχαχαχα το ευχαριστο ειναι οτι τουλαχιστον υπαρχει μια σταθερα οποτε τωρα κυνηγαω την προσαρμογη.

Artemisia
26-06-16, 21:22
Mπα δεν το χεις κάψει Χρήστο και εγω έτσι κάνω ;) Συνέχεια σκέφτομαι πως θα βελτιώσω αυτό πως θα κάνω το άλλο ???? Ανήσυχα πνεύματα :D:D

stanisalus18
26-06-16, 21:23
Τρελανε μας Χρηστο!

+1 :D

Dimis
26-06-16, 21:24
Αντε ρε τσουι κανε την εκπληξη και μεγαλωσε τα...:smt041

tsala
27-06-16, 00:28
Αντε Χρηστο ,δωσε πονο!!:D
Αρε να μασταν κοντα να δοκιμαζα κανενα αυγο κι εγω!:D:D

tsoui
27-06-16, 21:43
Mπα δεν το χεις κάψει Χρήστο και εγω έτσι κάνω ;) Συνέχεια σκέφτομαι πως θα βελτιώσω αυτό πως θα κάνω το άλλο ???? Ανήσυχα πνεύματα :D:D
;)
+1 :D

Αντε ρε τσουι κανε την εκπληξη και μεγαλωσε τα...:smt041
Μακαρι να το καταφερουμε βαζω πλυθηντικο γιατι χωρις την βοηθεια απο ολους εδω στο Gab η σκεψη θα ηταν στειρα και μονοδιαστατη ,εδω μεσα ομως ανοιγονται νεοι οριζοντες στην σκεψη;)
Αντε Χρηστο ,δωσε πονο!!:D
Αρε να μασταν κοντα να δοκιμαζα κανενα αυγο κι εγω!:D:D
Πες το ψεματα θα ειχαμε μεγαλα γελια την ξερω την εξαρτηση σου εχεις και εσυ το μικροβιο:D
Αν τυχει και προλαβαινω(γιατι σχεδον παντα σκανε μετα τις 1:30) να τα μαζεψω θα σου στειλω θα εχουν εκολαφθει σιγουρα αλλα δεν πειραζει να δεις τι τραβαω:grin:

sarpijk
03-07-16, 22:18
Χρηστο κανένα νέο?

tsoui
04-07-16, 20:03
Στεφανε χαθηκαν παλι ολα στην 8η ημερα δε ξενερωνουμε ομως καναμε ενα βηματακι παραπανω τωρα σκεφτομαι πως θα κανω ενα εξωτερικο "wavemaker" για να τους κανω πιο ομαλη προσαρμογη στην αλατοτητα ,θα τα εκκολαψω στο γλυκο και θα τα τους κανω προσαρμογη σιγα σιγα σε πιο αυξημενη αλατοτητα ταυτοχρονα με ροη νερου

tsoui
14-07-16, 22:58
Ερωτηση για προβληματισμο το ειχα διαβασει και πιο παλια αλλα πιστευα οτι ηταν "τυπογραφικο" λαθος αλλα το ξαναπετυχα ξανα σε δυο επιστημονικα αρθρα οποτε ισχυει πιστευω και γραφουν οτι ο χρονος επωασης των αυγων ειναι 14 μερες σε εμενα εκτος της τελευταιας φορας που ειχα πιο χαμηλα την θερμοκρασια και αργησαν λιγο παραπανω ηταν γυρω στις 14ωρες, η διαφορα οποτε ειναι χαοτικη
Ριχτε καμμια ιδεα μπας και βγει καμμια ακρη γιατι θα με τρελανουν ποσους βαθμους να παω το νερο γιατι ειλικρινα την επομενη φορα θα τα βαλω στην καταψυξη :smt120

tsoui
02-10-16, 16:42
Και επι τω εργο
BxNlhwl_Lro

tsoui
23-10-16, 18:26
Εχει κανεις ιδεα αν τα πεπτικα ενζυμα αδρανοποιουνται στο νερο?

j.p.
23-10-16, 22:32
τα ψαρακια ειναι φανταστικα, δεν μοιαζουν με αυτα που ειχα εγώ, τα χρωματα τα εχουν συνεχεια η μονο κατα την αναπαραγωγή?
εχεις προχωρησει το προγραμμα αναπαραγωγής παρα πολύ, απ οτι θυμαμαι τοτε που διαβαζα γι αυτα δεν εχουν καταφερει να μεγαλωσουν μικρα σε περιβαλλον ενυδρείου.
πρωτοπορεις αυτη τι στιγμή ευχομαι να τα καταφερεις.
το φυτοπλανκτον θα μπορουσε να ειναι η πρωτη τους τροφή?
ποσες μερες μετα το σκασιμο των αυγων κολυμπουν κανονικα?
αυτο με τα πεπτικα ενζυμα τι ειναι? τι σκαρφίζεσαι αυτη τη φορά?

tsoui
23-10-16, 23:10
Τοσο εντονα κατα την αναπαραγωγη μονο ,περνανε διαφορα σταδια χρωματικης εντασης εως και τελειως καφε μια φορα μου το εκανε ο αρσενικος και νομιζα πως χαιρετησε... ακομα δε καταλαβα τη τον πειραξε.
Φυτοπλαγκτον το δοκιμασα την τελευταια φορα που εφτασαν στις οχτω μερες και μετα παλι τιποτα, σιγουρα θα ξαναδοκιμαστει αργοτερα.
Μονο σε αλατονερο ξεκινουν την τεταρτη μερα να την παλευουν να κολυμπησουν οριζοντια στο γλυκο απλα ανεβοκατεβαινουν.
Εχω ενα σαρκοφαγο φυτο (σαρασινια)που δημιουργει πεπτικο υγρο οταν πεσουν εντομα στην παγιδα του οποτε καταληγει σε ενα θρεπτικο ζωμο οταν χωνευτει σκεφτομουν μηπως να το δοκιμαζα την επομενη φορα αλλα δε ξερω μηπως ειναι εξαρχης ακυρο γιατι αν τα ενζυμα δεν αδρανοποιουνται ειναι σιγουρη αποτυχια
Σε ευχαριστω για τις ευχες!

sarpijk
23-10-16, 23:12
Χρηστο είναι φοβερά τα χρώματα τους. Έχει ακόμα μερικά στο.μαγαζι. Σε 80 λίτρα λες να βάλω ένα ζευγάρι μαζί με τα goby?

tsoui
23-10-16, 23:20
Στεφανε ανετα πιστευω οταν ορισει ο αρσενικος την φωλια του δε ξανακουνιεται απο εκει μονο τα θυληκα κοβουν βολτες,αυτο που φοβαμαι ειναι οταν θα γεννησουν ο αρσενικος δε μασαει μια και για το μεγεθος του εχει απιστευτη δυναμη στο δαγκωμα του, οτι πλησιασει τα αυγα και δε φυγει αμεσως την εκατσε...
Αξιζουν ομως με χιλια!

j.p.
23-10-16, 23:29
εχεις περασει την ανατροφη γονου σε αλλο επιπεδο!!!!
να τρεφονται με το ζωμο ή με τα βακτηρια που κανουν τη διαδικασια της αποσυνθεσης?
στοιχεια απο μικροοργανισμους θαλασσας θα μπορουσαν να υπάρχουν σε βιολογικο υλικο θαλασσινου ενυδρείου, βραχο ,σφουγγαρια, αυτο που λεμε- μπολι- αλλα από θαλασσινο ενυδρείο.

tsoui
23-10-16, 23:37
Μολις τερματισω ολα αυτα που εχω στο μυαλο μου αυτη ειναι η επομενη κινηση μου αμμο ζωντανος βραχος και chaeto αν και αυτα δε δουλεψουν θα μετακομισω Αυστραλια χαχαχαχα να ηρεμησω

j.p.
23-10-16, 23:46
νομιζω οτι εδω βρισκονται οι πιο καλες πιθανοτητες, ολα τα στοιχεια που θα βρισκουν και στη θαλασσα, τι αλλο να ζητήσουν.
απλα θα πρεπει να μπορουν να κολυμπουν για να μπορουν να κυνηγήσουν τροφη , διαφορετικα το προβλημα βρισκεται ακομα στις συνθηκες.
εδω θα πετυχει. κλεινω το πρωτο ζευγαρι εγχώριας παραγωγής.

tsoui
23-10-16, 23:55
Σε εχω στο νου μου ετσι και αλλιως ;) και εγω σιγα σιγα κλεινω προς τα εκει αλλα εχω σταθει γιατι αν δεν αποκλεισω ολα τα αλλα, παντα θα σκεφτομαι αν μου εχει ξεφυγει κατι οποτε το παω βημα βημα μεχρι να φτασω πλεον στο τελειως θαλασσινο περιβαλλον,οπου εκει αρχιζουν αλλα προβληματα με τους θυρευτες σε αυτο το περιβαλλον παλουκια λεμε:D

j.p.
24-10-16, 00:06
τα δυσκολα προβλήματα ειναι προκληση,που θελουν δυνατο λύτη, αλλιως θα συζητάγαμε για guppy:D
πρεπει να ειναι και τα δυσκολοτερα ψαρια για αναπαραγωγή που υπάρχουν στο γλυκο νερο.
τα παντα να δοκιμαστουν συμφωνω απολυτα.
η σενεχεια αυριο.

j.p.
25-10-16, 22:18
τι εγινε εχουμε καμια εξελιξη με τα κομπρεσακια?

tsoui
25-10-16, 22:27
Μου την εκανε ο αρσενικος και αλλαξε φωλια και τις βαζει να γεννησουν επανω στα ξυλα και στο τζαμι εδω και κανα 3 μηνο μαλλον στραβωσε που του επαιρνα τα αυγα :D
Λογικα απο οτι βλεπω σε κανα δυο εβδομαδες θα ξαναγεννησουν να δουμε που θα αποφασισει :)

tsoui
04-11-16, 22:51
Μια ερωτηση στα γρηγορα :D αν μπει ζωντανος βραχος σε θερμοκρασια λογικα κατω απο 20 βαθμους μεχρι να ανεβει στους 25 θα νεκρωθει ή οι μικροοργανισμοι που εχει δεν εχουν θεμα?

Kostas G.
04-11-16, 23:01
Δεν έχει θέμα

tsoui
04-11-16, 23:02
Τελεια ευχαριστω Κωστα :)

j.p.
04-11-16, 23:10
αυτα ειναι!!!
πως θα πετυχεις την κυκλοφορια που θελει ο βραχος, χωρις να τραβαει τα μικρα
ή πως εχεις στο μυαλό να δουλεψει?

tsoui
04-11-16, 23:16
Σε πρωτη φαση μεχρι να γεννησουν θα βαλω ενα εσωτερικο που εχω μονο με ανθρακα. Ζεολιθο εχει νοημα να βαλω?
Σκεφτομαι κανα δυο κιλα να χωρεσω μεσα με καποιο τροπο χαχα
Υστερα θα βγει σιγουρα ακομα το σκεφτομαι πως θα γινει καταληγω στο αεροφιλτρο για να υπαρχει καποια ροη βλεποντας και κανοντας.
Chaeto εχει νοημα να μπει αν βρω δηλαδη κιολας και κοπιποδα να το τρεξω λιγο?

j.p.
04-11-16, 23:28
ανθρακα- ζεολιθο, δεν τον χρειαζεσαι.
μονο κυκλοφορια θελει.
chaeto, να μπει,
τα κοπιποδα ειναι πολύ μεγαλα για να αποτελεσουν τροφη, και αρκετα μικρα για να ειναι κινδυνος αλλα γενικα η αλγη μπορει να φανει πολύ χρήσιμη μπορω να σου στειλω εγω παντως chaeto.
θελει χρυσή τομη ανάμεσα στην κυκλοφορία που θελέι ο βραχος και στην κυκλοφορια που μπορουν να αντεξουν οι κολυμβητές....

tsoui
04-11-16, 23:43
Αν δε βρω οταν ειναι η ωρα θα σε ενοχλησω ;)Σε ευχαριστω παρα πολυ!
Τα κοπιποδα τα σκεφτομουν για να δημιουργειτε ενας κυκλος μικροοργανισμων να δουλευει σαν αλυσιδα δηλαδη επισης οταν γεννουν τρεφω μια μικρη ελπιδα μηπως μπορουν να τα φανε.
Στην ουσια θελω να δημιουργησω μια γυαλα σουπα :D

tsoui
05-11-16, 15:09
Μολις πριν λιγο τελειωσα την γενηστρα it's on :D
Αντε να δουμε τι θα κανουμε και με αυτον τον τροπο.....
Γιαννη βρηκα χαετο μια χαρα σε ξαναευχαριστω για την διαθεση σου να βοηθησεις;)

tsantos
05-11-16, 16:56
Καλη επιτυχια σου ευχομαι στο δυσκολο εργο σου!!!
Μακαρι αυτη τη φορα να τα δεις να μεγαλωνουν!!!

tsoui
05-11-16, 17:02
Σε ευχαριστω Αλεξανδρε να εισαι καλα!

tsoui
06-11-16, 21:26
"Σουρεαλ" στησιμο γενηστρας ιχθυων γλυκου νερου :D
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-y457-tsouii-7e569ae3-8997-4b64-bba7-6e09888f9ed7_zpskheg05pm.jpg (http://s1275.photobucket.com/user/tsouii/media/7e569ae3-8997-4b64-bba7-6e09888f9ed7_zpskheg05pm.jpg.html)

sarpijk
06-11-16, 21:49
Χρηστο έχεις πάει σε άλλο επίπεδο. Μίας και έχεις τέτοια κατάσταση δοκίμασε και αμανο αναπαραγωγή.

tsoui
06-11-16, 21:59
Στεφανε τα παραλες :)
Το εχω στον νου μου και αυτο αλλα ποτε δε μου εκατσε αυγωμενη επισης και bamboo θα δοκιμασω αν βρω αρσενικη ολο θυληκες πετυχαινω θα παω μαλλον τριτη να ριξω μια ματια μηπως βρω ζευγαρι αλλα ακομα ειναι νωρις και πρεπει να βρω πως θα την κανω "σουπα" την γενηστρα ,στα αλατια πρωτη φορα παιζω μπαλα.....

j.p.
06-11-16, 22:04
μια χαρα φαίνεται η γεννηστρα
σε βλεπω να μπαίνεις στο θαλασσινό με ανορθόδοξο τρόπο.

Maverick
06-11-16, 22:10
Καλή επιτυχία Χρήστο, εννοείται περιμένουμε φωτος απο τα μικρά! ;)

tsoui
06-11-16, 22:10
Λες να γινει μπερδεμα χαχχα να σου πω την αληθεια ειχε κατι softακια τρελα!
Λεω παντως να βαλω κανα δυο κοτρωνες ακομα...

tsoui
06-11-16, 22:11
Σε ευχαριστω πολυ Γιαννη μακαρι!!!

tsala
07-11-16, 04:31
Αντε να δουμε!!!!
Στην τελικη , βαλε κανα 2 κλοουνακια αν δεν "κατσει":D

tsoui
07-11-16, 19:19
Οχι ρε Γιαννη ειναι μικρο μονο κωπηποδα και γονοι μπαινουν:D
Εντωμεταξυ εβαλα αλλα 3 βραχακια γιατι δεν εβλεπα να κυκλοφορει κατι, μονο bristle worms εβλεπα τα οποια χαιρετησαν κιολας.....
Και εχουμε και γεννα σημερα αλλα δε περιμενω τιποτα ειναι πολυ νωρις ακομα....

tsoui
11-11-16, 00:45
Αλλη μια αλατισμενη απορια ,ο ζωντανος βραχος μεχρι ποια αλατοτητα παραμενει ζωντανος?
Επισης η java fern δευτερη μερα σε αλατοτητα 1026 δεν εχει καταλαβει τιποτα.

j.p.
11-11-16, 18:26
καλοριζικη αυτη η γεννα χρηστο.
δεν εχει προβλημα ο βραχος και 030 να φτασει ( που δεν θα το πας παραπανω) θα εχει βιολογια, απο εκει και περα οποιαδηποτε αλλαγη ειδικα αποτομη εχει επίπτωση καποιοι μικροοργανισοι ειναι πιο ευαισθητοι, καμια μετρηση στο νερο εχεις κανει?
κοιτα τα ψαρακια ειναι ινδονησια ετσι? απο εκει ερχονται αρκετα κοραλλια για τα ενυδρεία, η αλατοτητα ειναι ειδανικη γι αυτα στα 026, αρα εκει πρεπει να ειναι και το ανωτατο οριο για τα μικρα, αν ταλικα παρασύρονται στα ανοιχτα και δεν μενουν καπου πιο πανω στα υφάλμυρα νερα.

tsoui
11-11-16, 18:48
Ευχαριστω ρε Γιανναρα που με ξεστραβωνεις στα αλατια! Τα αυγα φουγκιασαν ολα :( θα δοκιμασω αλλη τακτικη στην επομενη γεννα.
Μετρησεις θα κανω μαλλον αυριο να δω τι γινεται αν και η αμμωνια λογικα θα ειναι στα υψη εχω αφησει τα ψοφια bristle worms για να δω σε τι κατασταση ειναι η γενηστρα απο μικροργανισμους απ οτι δειχνει ειναι σε καλο δρομο αν οχι ετοιμη:)

tsoui
12-11-16, 14:04
Πρωτες μετρησεις ph 8 No2:0 No3:40 αμμωνια:0,25 εχει στρωσει κιολας να τρελαθω?

Artemisia
12-11-16, 14:30
Mπράβο βρε Χρήστο !!! Σε θαυμάζω !! Σούπερ :D εύχομαι καλά αποτελέσματα !

tsoui
12-11-16, 14:47
Σε ευχαριστω Αρτεμησια!Αν τα καταφερω ετοιμαστε ενυδρεια!
Κατα τα αλλα ;)

Artemisia
12-11-16, 14:50
Εμένα να με σκεφτείς σίγουρα ;) μου αρέσουν πολύ !!! Εχω ακόμα ένα ενυδρείο άδειο (να περιμένει) .....

tsoui
12-11-16, 14:53
Εχω ετοιμη λιστα :D Με ανθρωπους που ξερω οτι θα τα φροντισουν εννοειτε εισαι μεσα;)

tsoui
15-11-16, 22:54
Το αυγο μπορει να "φουγκιασε" αλλα επιτελους εχω σιγουρα κατι μικροτερο να φανε, τωρα λειπουν οι γονοι :D να δουμε.....

Jla571hWRig

Artemisia
15-11-16, 23:38
Σε καλό δρόμο είσαι ;) τουλάχιστον για το φαγητό των μικρών . Τωρα μας λείπουν τα μικρά :grin:

tsala
15-11-16, 23:46
αντε ρε, βγαλε κανενα να δουμε :p:p:p:p

j.p.
22-01-17, 20:24
γέννησαν τα κλουν μου και ψάχνοντας θυμήθηκα τα rotifers, μήπως αυτα ειναι η λυση για την τροφη του γονου των κομπρεσα?
ποσο δυσκολα συντηρείς τετοια καλλιέργεια πάντως είναι ενα θεμα....

imichal
22-01-17, 21:07
Πω πω υπομονη......:smt120:smt120 Σου βγαζω το καπελο ..... Εκπληκτικό θεμα !

tsoui
22-01-17, 21:59
γέννησαν τα κλουν μου και ψάχνοντας θυμήθηκα τα rotifers, μήπως αυτα ειναι η λυση για την τροφη του γονου των κομπρεσα?
ποσο δυσκολα συντηρείς τετοια καλλιέργεια πάντως είναι ενα θεμα....

:smt041 Ελα βρε Γιανναρα μεγαλωσε τα!
Τα εχω δοκιμασει Γιαννη στο γλυκο νερο ειχα παντα αλλα ειναι προσκολημενα σε επιφανειες και τα κομπρεσα δεν εχουν πλευστοτητα για να κυνηγησουν οταν ανεβασα αλατοτητα εξαφανιστηκαν οπως και ολοι οι οργανισμοι που ισως θα μπορουσαν να φανε τα μικρα ,επιζει μονο ενας οργανισμος που ειναι και ο πρωτος που εμφανιστηκε στο θαλασσινο αλλα δεν τον τρωνε εξακριβωμενο αυτο ,δοκιμασα και κατεψυγμενα αλλα εχουν πολυ μεγαλο μεγεθος δυστηχως
Πω πω υπομονη......:smt120:smt120 Σου βγαζω το καπελο ..... Εκπληκτικό θεμα !

Αστα να πανε θα με σκασουν :grin:μεχρι και την οσμωτικη λειτουργια δοκιμασα μπας και...... αλλα δεν.Εχω ακομα κατι πραγματακια στον νου μου να δοκιμασω ειδωμεν...

j.p.
22-01-17, 23:13
:smt041 Ελα βρε Γιανναρα μεγαλωσε τα!
Τα εχω δοκιμασει Γιαννη στο γλυκο νερο ειχα παντα αλλα ειναι προσκολημενα σε επιφανειες και τα κομπρεσα δεν εχουν πλευστοτητα για να κυνηγησουν οταν ανεβασα αλατοτητα εξαφανιστηκαν οπως και ολοι οι οργανισμοι που ισως θα μπορουσαν να φανε τα μικρα ,επιζει μονο ενας οργανισμος που ειναι και ο πρωτος που εμφανιστηκε στο θαλασσινο αλλα δεν τον τρωνε εξακριβωμενο αυτο ,δοκιμασα και κατεψυγμενα αλλα εχουν πολυ μεγαλο μεγεθος δυστηχως

Αστα να πανε θα με σκασουν :grin:μεχρι και την οσμωτικη λειτουργια δοκιμασα μπας και...... αλλα δεν.Εχω ακομα κατι πραγματακια στον νου μου να δοκιμασω ειδωμεν...

Χρηστο σε αυτη τη γεννα αρχισαν ειδη να σκανε και να χάνονται, στις επομενες...
για ροτιφερς θαλασσινα λεω, θα ψάξω για καλλιεργεια να δω αν ειναι εφικτό. οποτε και rotifers και πλευστοτητα.

tsoui
24-01-17, 22:46
Γιαννη το βλεπω απιθανο να μην εχεις ηδη στο ενυδρειο σου απλα ισως "χανονται" λογω ογκου μηπως να στησεις καμμια γεννηστρα σιγα σιγα να ειναι πιο "μαζεμενα" :D

tsoui
24-05-17, 20:47
Εχθες ειχαμε αυτα :)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-y457-tsouii-mobile_uploads-eyes_zpsthmr8ygl.jpg (http://s1275.photobucket.com/user/tsouii/media/Mobile%20Uploads/eyes_zpsthmr8ygl.jpg.html)

Σημερα ειμαστε εδω

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-y457-tsouii-mobile_uploads-3862_zpskqghuatn.jpg (http://s1275.photobucket.com/user/tsouii/media/Mobile%20Uploads/3862_zpskqghuatn.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-y457-tsouii-mobile_uploads-3862_zpslk0kz6uw.jpg (http://s1275.photobucket.com/user/tsouii/media/Mobile%20Uploads/3862_zpslk0kz6uw.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-y457-tsouii-mobile_uploads-38622_zpsyoaflodm.jpg (http://s1275.photobucket.com/user/tsouii/media/Mobile%20Uploads/38622_zpsyoaflodm.jpg.html)
Αυριο ποιος ξερει.......:D

Τάκης
24-05-17, 21:49
Εύγε :)

tsoui
24-05-17, 21:59
Ως εδω ειναι τα ευκολα Τακη :) μετα ειναι τα ζορια :smt009

Maverick
24-05-17, 23:59
Έχω green water στο μπαλκόνι, αν θες πες μου να σου δώσω ;) (ελπιζω μην πιάσω κανένα χρυσοψαράκι μαζί καταλάθος χαχα)

tsoui
25-05-17, 00:50
Επειδη τωρα δοκιμαζω την θαλασσινη version αν δε δουλεψει ουτε αυτο θα σε ενοχλησω ;) ......θα χρειαστω πολλα λιτρα :D

Maverick
25-05-17, 10:41
Αν έρθεις το Σαββατο στον καφέ μπορώ να σου κρατάω σε ένα μπουκαλάκι για δοκιμή ;) Μπορείς να προσπαθήσεις να στήσεις ένα πλαστικό κουτί να υπάρχει...

tsoui
25-05-17, 21:07
Σε ευχαριστω πολυ Γιαννη !!!!!!!!!!!!απλα σε αυτη τη φαση δε μπορω να εχω "συμπραγκαλα" "αφημενα" πουθενα οταν ερθει η στιγμη περναω και το παιρνω το μαγικο μπουκαλακι :D

tsoui
05-06-17, 23:34
Update και με το θαλασσινο τα ιδια δηλαδη τιποτα :) ξαναχτυπησε η καταρα της πεμπτης μερας δοκιμαστηκε και το μαγκροβιο μπας και αλλα τιποτα.... την πεμπτη μερα δε κολυμπαγε τιποτα......:(,.
Εγιναν δυο εισαγωγες αυγων μια απευθειας στο θαλασσινο και μια σε ξεχωριστο δοχειο οπου ανεβαζα σιγα σιγα την αλατοτητα για τρεις ημερες τιποτα απ τα δυο δεν εκανε διαφορα....
Επομενο βημα αφαιρεση του βραχου ,κυκλοφορητη και σιγα σιγα παμε σε υποαλατοτητα μπας καιιι......οταν τελειωσει και αυτο παμε σε καθαρα green water αν δε δουλεψει θα δοκιμασω και την κουλαμαρα με τα με τα σαρκοφαγα φυτα και αν δε δουλεψει τιποτα απο οοοοολα αυτα ε καιρος να σταματησω απλα δεν υπαρχει καμμια περιπτωση ...θα εχω ησυχη την συνειδηση μου:D

Artemisia
07-06-17, 19:18
Μπράβο Χρηστάκο ακόμα το παλεύεις :D Που θα πάει θα τα καταφέρεις.... αν θέλεις πράσινο νερό έχω μια δεξαμενούλα 100 λίτρα , πιο πράσινο δεν γίνεται :D βρόχινο του θεού ;)

tsoui
07-06-17, 19:50
100 λιτρα;Μια χαρα μου φτανουν :D:D:D

tsala
07-06-17, 19:56
μην μασας Χρήστο, η 6η μερα ειναι κοντα! :D

tsoui
07-06-17, 20:32
Εχω φτασει στις 8 αυτο ειναι το ρεκορ :D

tsala
07-06-17, 20:40
ε. τοτε, το χεις σπασει το κοντερ! :D

Dimis
09-06-17, 14:21
Μπαρμπα-Χρηστο,η αναπαραγωγη που ξερω δεδομενα οτι εχει γινει ειναι στην Αυστραλια σε λιμνουλα αυλης με βροχινο νερο το οποιο ηταν καταπρασινο και ανακαλυψαν οτι εχει γινει επιτυχημενη αναπαραγωγη οταν το νερο αρχισε να στερεύει στην λιμνουλα τους ανυδρους-ζεστους μηνες και πηγαν να μεταφερουν τα ψαρια.

Θα μου πεις δεν ξερουμε τι ph,kh,θερμοκρασιες επαιζαν...

Maverick
09-06-17, 14:56
οταν τελειωσει και αυτο παμε σε καθαρα green water

Πάντως το δικό μου green water έκανε φτερά, έβαλα μέσα ένα αερόφιλτρο και μέσα σε 4 μέρες το νερό έγινε κρύσταλλο... :D:D:D

Artemisia
09-06-17, 15:24
Αααααα για να το λέει ο Dimis , δεν το δοκιμάζουμε ??? Χρήστο και το δικό μου βρόχινο είναι , το θέμα είναι πώς να σου το στείλω ?????? Να κάνω προσπάθεια δεν με πειράζει :D

tsoui
09-06-17, 22:37
Μπαρμπα-Χρηστο,η αναπαραγωγη που ξερω δεδομενα οτι εχει γινει ειναι στην Αυστραλια σε λιμνουλα αυλης με βροχινο νερο το οποιο ηταν καταπρασινο και ανακαλυψαν οτι εχει γινει επιτυχημενη αναπαραγωγη οταν το νερο αρχισε να στερεύει στην λιμνουλα τους ανυδρους-ζεστους μηνες και πηγαν να μεταφερουν τα ψαρια.

Θα μου πεις δεν ξερουμε τι ph,kh,θερμοκρασιες επαιζαν...

Δασκαλε το εχω διαβασει αλλα δε βλεπω προκοπη θα δοκιμασουμε παντως τα παντα :D

Πάντως το δικό μου green water έκανε φτερά, έβαλα μέσα ένα αερόφιλτρο και μέσα σε 4 μέρες το νερό έγινε κρύσταλλο... :D:D:D
Βρε Γιαννη δε τα κανουμε αυτα τα λαθη.....να το βγαλεις :D

Αααααα για να το λέει ο Dimis , δεν το δοκιμάζουμε ??? Χρήστο και το δικό μου βρόχινο είναι , το θέμα είναι πώς να σου το στείλω ?????? Να κάνω προσπάθεια δεν με πειράζει :D

Σε Ευχαριστω καλη μου οταν ερθει η ωρα θα βρεθει η ακρη ειμαι σιγουρος :)

tsoui
28-09-17, 22:56
Απ' οτι φαινεται η προσθηκη των νεων φυτων αναψε ξανα τα αιματα γυρισα απ τη δουλεια και βρηκα μια επιφανεια 80χ20 γεματη αυγα το ξεφτιλισαν :D
Αυτη τη φορα θα δοκιμασουμε υφαλμυρο νερο ,ιζημα,την καλλιεργεια με κωπηποδα που παει πολυ καλα και λιγη αλγη που καλλιεργω στο spray bar αντε να ριξω και φυτοπλαγκτον ,αν δε δουλεψει τιποτα απο αυτα ...............
Θα σκεφτω κατι αλλο :D

voas
28-09-17, 23:25
μπραβο Χρησταρα, πάμε γερά φιλαρακι.......... εάν θες αμφι/κωπήποδα, έχω να σου δώσω όσα θελεις!

tsoui
28-09-17, 23:36
Οχι που δε θα χες Νικολα αχαχαχαχχα!

tsala
28-09-17, 23:46
Αντε μεγαλωσε τα ρε Χρήστο!!!

ilias vag
05-01-18, 11:13
Έχουμε κανένα νέο?

tsoui
06-01-18, 13:33
Τιποτα συνταρακτικο δε δουλεψε ουτε το τελευταιο set up .....
Τωρα τα μαζεψα ολα θα ξαναπροσπαθησω κανα δυο πραγματακια που εχω στο μυαλο μου οταν θα εχω πιο πολυ χρονο και κεφια.

stanisalus18
10-01-18, 06:27
Με το καλο φιλε μου, μη τα παρατας, αναμενουμε την συνεχεια μολις βρεθει ο χρονος και το καλο κεφι ;)