PDA

Επιστροφή στο Forum : drop checker

alexis cosmo
17-03-16, 18:04
Το ξέρω σας επριξα αλλά ακόμα μια απορία.
σήμερα έβαλα το drop checker της aquily και αυτό.
Έβαλα στο μπουκαλάκι 5 σταγόνες από το διάλυμα και μέχρι την γραμμή που λέει έβαλα νερό ενυδρειου, το θέμα είναι ότι το χρώμα είναι μπλε σκούρο όπως στη να αρχή.
Έχω που το έβαλα μια ώρα και σύμφωνα με την σκληρότητα που έχω πρέπει να έχω χρώμα πράσινο ανοιχτό στα 6,5 ph
πόσες ώρες περιμένω να λειτουργήσει η ένδειξη?
έχω ακούσει ότι κάνει μέχρι 3 ώρες είναι αλήθεια?
και αν ναι μετά δίνω η μειώνω co2 σωστά?
ευχαριστω πολυ.:D

Τάκης
17-03-16, 18:08
Θα σε απογοητεύσω,
δεν νομίζω πως θα λειτουργήσει έτσι, και αν λειτουργήσει το πιθανότερο είναι να έχεις λάθος ενδείξεις , πρέπει να βάλεις νερό ΚΗ4. Τώρα το νερό σου , σύμφωνα με το άλλο θέμα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=91254) σου, έχει ΚΗ=13

alexis cosmo
17-03-16, 18:11
Αφού αυτή η βλακεια είναι και καλά έτοιμο να το βάλεις κατευθείαν με νερο ενυδρειου.
πως κάνω KH4 με σόδα και απιονισμενο νερό?

Τάκης
17-03-16, 18:18
Κάπως έτσι την έχουμε πατήσει σχεδόν όλοι Αλέξη, και εγώ είχα πάρει της SERA και ήταν πράσινο από τη 1η στιγμή (γιατί ήδη το νερό του ενυδρείου είχε όξινο νερό), και ποτέ δεν γινότανε μπλε ή κίτρινο. Που στο τέλος κράτησα μόνο τον drop-chcker και έφτιαχνα μόνος μου νερό ΚΗ4 και έβαζα τεστ PH της API, που στο τέλος με το άνοιξε/κλείσε χάλασε και ο drop-checker και πήρα με 1-2 Ευρώ γυάλινο από ebay.
Δες πως φτιάχνουν νερό ΚΗ4 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76566/#6
και για να δεις αν δουλεύει σωστά φαίνεται μόλις βγάλεις για λίγο τον drop-checker έξω από το νερό, τότε υποχρεωτικά πρέπει να γίνει μπλε, όπως μπλε γίνεται και μετά τις αλλαγές

alexis cosmo
17-03-16, 18:24
Έχω από φαρμακειο που το πήρα για όρο ένα που λέει sodium chloride 0,9% intravenous infusion
αυτό κάνει? πρέπει να πάρω 4 λίτρα? test ph κανονικό υγρό ?

kosmas
17-03-16, 18:36
Και εγω ημουν ετοιμος να τον πεταξω τον drop checher! Λες να βαλω ΚΗ4? Τεστ ΡΗ εχω της sera.Εχει ενα μπουκαλακι.Να βαλω 5 σταγονες απο αυτο και να πεταξω αυτο που δεινει το co2 test sera?

alexis cosmo
17-03-16, 19:39
Πάω να πάρω απιονισμενο νερό σόδα και ph test και έρχομαι να σας ξαναπριξω χαχαχαχ
-----------------------

Τάκης
17-03-16, 20:15
Από το φαρμακείο μόνο WFI (water for injections), τίποτα άλλο, στο απιονισμένο κάντε μια μέτρηση για καλο και για κακό, και προσέχετε μη πάρετε αυτο με το άρωμα

alexis cosmo
17-03-16, 20:17
έφτιαξα με απιονισμενο νερό και σόδα με ζυγαριά ακριβείας KH4
πήρα τεστ ph της api και έβαλα 4 σταγόνες στο drip checker και μέχρι την γραμμή που λέει έβαλα νερό με KH4
τώρα βλέπω το χρώματολογιο της aquily η κάτι άλλο?

Τάκης
17-03-16, 20:31
Σύγκρινε με το τεστ της API που λέμε να είναι πράσινο και όχι μπλε

http://angelfins.ca/images/api_low_range_pH01.jpg

http://www.aquili-on-line.it/s/cc_images/cache_2430862301.jpg?t=1355762516

υπολόγισε δηλαδή περίπου < 7 > 6,5

δες και εδώ , στη γραμμή ΚΗ=4

http://www.ukaps.org/forum/attachments/ph-kh-jpg.26555/

alexis cosmo
17-03-16, 20:38
Ναι ήταν μπλε και μόλις το έβαλα στο νερό μετά από λίγο έγινε πολύ ωραίο έντονο πράσινο
κάπου στα 7 νομίζω είμαι από aquily από api είναι λίγο άχρωμα.

kosmas
17-03-16, 20:44
Αλεξη τι αναλογια εβαλες περιπου απιονισμενου-μαγια?

Τάκης
17-03-16, 20:57
Αλεξη τι αναλογια εβαλες περιπου απιονισμενου-μαγια?
Οχι μαγιά βρε, σόδα :)

alexis cosmo
17-03-16, 20:58
Σε 4 λίτρα απιονισμενο νερό έβαλα 4,8 gr μαγειρική σόδα.
το ανακάτεψα καλά.
Μετά σε ένα μπουκάλι έβαλα 900ml απιονισμενο νερό καινούριο και πρόσθεσα 100ml από τα 4 λιτρα που έφτιαξα με την σοδα.
Μετά έβαλα 4 σταγόνες υγρό τεστ ph στο drop checker και πρόσθεσα νερο από το μίγμα που έφτιαξα που είναι στο 1 λιτρο.
εύκολο είναι αλλά μου την έδωσαν τα test co2 με το. Drop checker που είναι τόσο μουφα

paraskevas
17-03-16, 22:00
να ρωτησω κατι παιδια το μιγμα που φτιαχνετε στα 4 λιτρα και το μιγμα το αλλο 900μλ+100μλ απο τα 4 λιτρα ποσο και συντηρουνται? κρατανε η θελει συνεχεια καινουργιο μιγμα?

Τάκης
17-03-16, 22:01
Δεν παθαίνει τίποτα το διάλυμα αυτό, το δικό μου πρέπει να το έχω κανα 2 χρόνια

odin79
17-03-16, 22:05
Σε 4 λίτρα απιονισμενο νερό έβαλα 4,8 gr μαγειρική σόδα.
το ανακάτεψα καλά.
Μετά σε ένα μπουκάλι έβαλα 900ml απιονισμενο νερό καινούριο και πρόσθεσα 100ml από τα 4 λιτρα που έφτιαξα με την σοδα.
Μετά έβαλα 4 σταγόνες υγρό τεστ ph στο drop checker και πρόσθεσα νερο από το μίγμα που έφτιαξα που είναι στο 1 λιτρο.
εύκολο είναι αλλά μου την έδωσαν τα test co2 με το. Drop checker που είναι τόσο μουφα

να μοιραστω και εγω κατι το νερο με κη 4 το εκανα ως εξης εβαλα σε ενα μικρο μπουκαλακι νερο και προσεθετα πολυ λιγη σοδα μετρουσα kh2 αντε λιγο ακομα μιλαμε για πολυ μικρες τσιμπιες.μετρησα 5-6 φορες μεχρι να φτασω στο 4 δεν ξερω μου φανηκε πιο ευκολο απο το να μετραω λιτρα ασε που δεν ειχα και ζυγαρια ακριβειας για την σοδα και αν δεν εχεις και οσμωση πρεπει να παρεις 2 τετραλιτρα.

kosmas
17-03-16, 22:13
Οχι μαγιά βρε, σόδα :)
Εγω θα το γυρισω στην μαγειρικη:D

Τάκης
17-03-16, 22:14
να μοιραστω και εγω κατι το νερο με κη 4 το εκανα ως εξης εβαλα σε ενα μικρο μπουκαλακι νερο και προσεθετα πολυ λιγη σοδα μετρουσα kh2 αντε λιγο ακομα μιλαμε για πολυ μικρες τσιμπιες.μετρησα 5-6 φορες μεχρι να φτασω στο 4 δεν ξερω μου φανηκε πιο ευκολο απο το να μετραω λιτρα ασε που δεν ειχα και ζυγαρια ακριβειας για την σοδα και αν δεν εχεις και οσμωση πρεπει να παρεις 2 τετραλιτρα.
Ετσι το έκανα και εγω :)
Ημουνα λίγο τυχερός βέβαια, με τη 1η μου βγήκε ΚΗ=8, έβαλα άλλο τόσο νερό και με τη 2η είχα ΚΗ=4 , το ξέρω, κρίμα που δεν έπαιξα Joker :)

odin79
17-03-16, 22:22
Ετσι το έκανα και εγω :)
Ημουνα λίγο τυχερός βέβαια, με τη 1η μου βγήκε ΚΗ=8, έβαλα άλλο τόσο νερό και με τη 2η είχα ΚΗ=4 , το ξέρω, κρίμα που δεν έπαιξα Joker :):D:D:D
εγω απο τα νευρα μου πηγα να πεταξω και τα κανατια και τις ζυγαριες keep it simple

Themis_aqua
17-03-16, 22:40
Παιδια μπορουμε να το τσεκαρουμε κι αλλιως αν μας μπερδευει ο drop checker..Μια επαληθευση:pΒαζουμε σε ενα ποτηρι νερο απ το ενυδρειο μας και το αφηνουμε σε μια μερια για 1-2 24ωρα ετσι ωστε να φυγει εντελως το co2 που υπαρχει στο νερο και παιρνουμε μια μετρηση ph..Στη συνεχεια μετραμε εκεινη τη στιγμη το νερο του ενυδρειου κι αν η διαφορα μεταξυ των δυο μετρησεων ειναι 1 με 1,2 μοναδες τοτε εχουμε επαρκες co2 στο ενυδρειο περιπου 30 ppm..
Τακη τα λεω καλα;:p:p

Τάκης
17-03-16, 22:45
Ναι Θέμη και αυτό έχει μια λογική εξήγηση, αλλά αν το ΚΗ είναι ψηλό η διαφορά θα είναι μικρή και δεν θα μπορείς να υπολογίσεις ακριβώς πόσο CO2 έχεις. Γιατι γνωρίζουμε πως όσο πιο μεγάλο ειναι το ΚΗ τόσο μπορεί να αυξηθεί η περιεκτικότητα σε CO2 χωρίς να μειωθεί αισθητά το PH

Themis_aqua
17-03-16, 23:59
Σιγουρα το kh ειναι ενας παραγοντας που δεν πρεπει να ξεχναμε!Ψαχνοντας το ειχα διαβασει καπου σε παλιο ποστ για αυτη την επαληθευση κι επειδη δεν εβγαζα ακρη με τις αποχρωσεις στον drop checkerzw to τεσταρισα κι οντως ειχα 1 μοναδα διαφορα..Καλα με τα απιονισμενα δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι,ειχα μετρησει σε καινουριο μπετονι kh 0 και μετα απο 3 βδομαδες σε αυτο που εμεινε, μετρησα kh 5...Αντε πως γινεται αυτο τωρα..

alexis cosmo
18-03-16, 00:41
Πώς γινεται να ανέβηκε μετά το KH μέσα στο μπετονι? μήπως είχε και σόδα μέσα?

Themis_aqua
18-03-16, 01:07
Πώς γινεται να ανέβηκε μετά το KH μέσα στο μπετονι? μήπως είχε και σόδα μέσα?

Τρελαθηκα οταν το ειδα..Οχι καμια σχεση ποια σοδα;Κι εκανα τη μετρηση ξανα γιατι πηγα να φτιαξω καινουριο kh4 μετα απο καιρο και συμπληρωνοντας απιονισμενο νερο αντι να πεφτει το kh, αυτο ανεβαινε με τις μετρησεις..Λεω κατι δε παει καλα εκει πονηρευτηκα κανω αλλη μια μετρηση στο απιονισμενο και βλεπω kh 5..Μου ρθε να τα πεταξω ολα απ το μπαλκονι,10 μετρησεις εκεινη τη μερα μεχρι να το πετυχω..Μπορει να ετυχε,το ειχα παρει απο σ. μαρκετ παντως..:o

alexis cosmo
18-03-16, 09:42
και γω από super market τα πηρα.
και χθες και σήμερα το ξανά μέτρησα και είναι KH4 .
με ανχωσες γιαυτό το ξαναμετρησα:D

kosmas
31-03-16, 18:30
Καλησπερα και συγνωμη που δανειζομαι το θεμα σου αλλα εχω κατι σχετικο.
Εκανα αυτο που λετε πιο πανω.Εφτιαξα ΚΗ4 με απιονισμενο νερο και σοδα.Εβαλα στον drop checher 1ml και εριξα 4 σταγονες απο το ΡΗ τεστ που εχω sera.Κανονικα επρεπε να γινει μπλε και μολις το βαλω μεσα να παρει το αναλογο χρωμα ετσι? Αυτο εγινε κιτρινο.Εγω το εβαλα μεσα,το αφησα 2 μερες αλλα τιποτα.Παρεμεινε κιτρινο.Το ξαναεκανα.Δοκιμασα το νερο που εφτιαξα και ηταν ΚΗ4.Παλι κιτρινο.Εριξα αλλες 3 σταγονες τιποτα-κιτρινο.Το εβαλα μεσα κατεβασα το co2 σε 40 φυσαλιδες το λεπτο για 1 μερα και δεν αλλαξε χρωμα.
Μηπως αυτο δουλευει μονο με ΡΗ τεστ api? Το εχετε δοκιμασει με sera?

alexis cosmo
31-03-16, 20:44
κανονικά λειτουργεί με όλα τα τεστ ph.
κάτι άλλο συμβαίνει μήπως είναι λυμένο το τεστ η αλλιώς ενός από κακές συνθήκες αποθήκευσης?

Themis_aqua
31-03-16, 23:48
Εκανα αυτο που λετε πιο πανω.Εφτιαξα ΚΗ4 με απιονισμενο νερο και σοδα.Εβαλα στον drop checher 1ml και εριξα 4 σταγονες απο το ΡΗ τεστ που εχω sera.Κανονικα επρεπε να γινει μπλε και μολις το βαλω μεσα να παρει το αναλογο χρωμα ετσι? Αυτο εγινε κιτρινο.Εγω το εβαλα μεσα,το αφησα 2 μερες αλλα τιποτα.Παρεμεινε κιτρινο.Το ξαναεκανα.Δοκιμασα το νερο που εφτιαξα και ηταν ΚΗ4.Παλι κιτρινο.Εριξα αλλες 3 σταγονες τιποτα-κιτρινο.Το εβαλα μεσα κατεβασα το co2 σε 40 φυσαλιδες το λεπτο για 1 μερα και δεν αλλαξε χρωμα.
Μηπως αυτο δουλευει μονο με ΡΗ τεστ api? Το εχετε δοκιμασει με sera?

Παρομοιο θεμα ειχα κι εγω στην αρχη που εχω sera ph test..Εδειχνε εξ αρχης κιτρινο κι εμενε ετσι:smt084 οπως λες, και δωστου δοκιμες κτλ οποτε μετα παραγγειλα απο ebay ενα ετοιμο co2 test και λυθηκε το μυστηριο.;)Βεβαια κι εδω απορησα στην αρχη γιατι το χρωμα ποτε δεν γινεται μπλε κατευθειαν,αλλα σκουρο πρασινο.Αυτο εχε το υπ οψιν σου!Το αφησα λοιπον μια φορα κανα 3 ωρες εκτος ενυδρειου και τοτε πραγματι εγινε μπλε καθαρο,oποτε βγηκαν τα συμπερασματα;)Το τεστ της σερα εχει διαφορετικες διαβαθμισεις απ αυτο της api και γι αυτο ειναι πολυ πιο δισδιακριτο το χρωμα..Για μενα παρε api test ή καποιο αλλο ετοιμο.Ελπιζω να βοηθησα!!

Τάκης
31-03-16, 23:55
Εχουν διαφορές στο χρωματολόγιο τα τεστ api & sera
σύγκρινε τις διαφορές
http://www.aquahobi.com/img/cms/sera-ph-color-chart.png

http://angelfins.ca/images/api_low_range_pH01.jpg

johnpecn`
01-04-16, 01:01
Δεν φταίει το τεστ αλλα κατι αλλο:D το υγρο που έφτιαξες αν εχει ph 6 ας πουμε εξ αρχής, δεν κανεις δουλειά :D.
Το νερο της βρυσης σου τι ph εχει; Συνήθως αθηνα εχει 7.6 -7.8 μετρα και το kh
Που συνήθως ειναι 7-8 οποτε βάζεις αυτο στο drop checker και μετράς αναλόγως,το drop checker δεν ειναι απόλυτα αξιόπιστο απλα ενα ακομα εργαλείο.

kosmas
01-04-16, 08:34
Το νερο της βρυσης τι σχεση εχει? 7,6 ειναι αλλα εβαλα απιονισμενο.Το τεστ μου ειναι καινουργιο δεν φταιει αυτο,μια χαρα μετραει.
Το οτι στην αρχη ειναι κιτρινο αντι για μπλε δεν με πειραζει,το θεμα ειναι οτι μεσα στο ενυδρειο δεν αλλαζει χρωμα που δοκιμασα αυξομειωσεις στις φυσαλιδες.
Μπορει να φταιει το απιονισμενο που πηρα απο το lidl?

johnpecn`
01-04-16, 12:19
7,6 ph εχει το νερό της βρυσης σου οποτε στο τεστ σου βγαινει πρασινομπλε σωστά; Πες μου και τι kh εχεις και θα στο εξηγήσω μια και καλη :)

kosmas
01-04-16, 12:37
KH 9 βρυσης

johnpecn`
01-04-16, 12:59
Θα βαλεις νερο βρυσης θα κανεις το τεστ ph και θα στο βγάλει πρασινομπλε που σημαινει οτι εχεις 7.6ph +9kh=7ppm co2 ,θα γεμίσεις το drop checker μ αυτο το υγρό και θα περιμενεις αν σε μια δυο ωρες παει 6.9 -7το ph δηλαδή πρασινο ανοιχτό θα εχεις 7ph+9kh = 27ppm co2 ;)

kosmas
01-04-16, 13:40
οκ καταλαβα.Συνηθως με το co2 ενυδρειο οι μετρησεις μου ειναι ΡΗ 6,5 ΚΗ 8 οταν ειμαι στις 90 φυσαλιδες(βεβαια το 6,5 της sera ειναι-δεν ειναι)

Themis_aqua
01-04-16, 13:41
Θα βαλεις νερο βρυσης θα κανεις το τεστ ph και θα στο βγάλει πρασινομπλε που σημαινει οτι εχεις 7.6ph +9kh=7ppm co2 ,θα γεμίσεις το drop checker μ αυτο το υγρό και θα περιμενεις αν σε μια δυο ωρες παει 6.9 -7το ph δηλαδή πρασινο ανοιχτό θα εχεις 7ph+9kh = 27ppm co2 ;)

Δηλαδη john δεν ειναι κι απαραιτητο το νερο που θα βαλουμε να ειναι kh4;Ουσιαστικα αυτο λες;:rolleyes:

johnpecn`
01-04-16, 14:17
Ναι ! Σημασία εχει να εχουμε ενα υγρό με kh ph που γνωρίζουμε, το οποιο μεσα στο drop checker επηρεάζεται μόνο απο την περιεκτικοτητα του co2. Και ξαναγράφω οτι δεν ειναι οτι πιο αξιοπιστο το drop checker. Παραδειγμα ο Κοσμάς, εφτιαξε kh 4 το οποιο εχει ph 6.8 οποτε συμφωνα με το checker εχει μόνιμα 20-25ppm και ας το βάλει και σε ενυδρείο χωρίς μπουκάλα.

Themis_aqua
01-04-16, 15:03
Ωραια αναλυση, μ αρεσε!!Θα το τεσταρω κι εγω αυτο που λες john να σαι καλα!

Τάκης
01-04-16, 15:56
Ναι ! Σημασία εχει να εχουμε ενα υγρό με kh ph που γνωρίζουμε, το οποιο μεσα στο drop checker επηρεάζεται μόνο απο την περιεκτικοτητα του co2. Και ξαναγράφω οτι δεν ειναι οτι πιο αξιοπιστο το drop checker. Παραδειγμα ο Κοσμάς, εφτιαξε kh 4 το οποιο εχει ph 6.8 οποτε συμφωνα με το checker εχει μόνιμα 20-25ppm και ας το βάλει και σε ενυδρείο χωρίς μπουκάλα.
Γιάννη, παίρνοντας νερό απιονισμένο ή αποσταγμένο και προσθέτοντας σόδα για να ανεβάσουμε το ΚΗ στο 4 , είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ το νερό να έχει PH < 7, τότε το νερό δεν ήταν απιονισμένο ή αποσταγμένο , περιέχει και κάτι ακόμα μέσα που κατεβάζει το PH, και για τον λόγο αυτό θεωρώ πως ο dropo checker είναι απόλυτα ασφαλής και σωστός τρόπος μέτρησης του διοξειδίου, γιατί όπως σωστά είπες , το PH του επηρεάζεται μόνο απο το διοξείδιο που μπαίνει μέσα στο σωλήνα, αρκεί το νερό που περιέχει ο σωλήνας είναι σωστό νερό
-----------------------
Για αυτό το λόγο παιδιά, προτείνω και χρησιμοποιώ νερό από το φαρμακείο , WFI

johnpecn`
01-04-16, 17:49
Ναι Τακη συμφωνω οταν ειχα drop checker κι εγω kh 4 υγρο ειχα, αγοραστο κιολας απο watter in :) αλλα το kh 4 δεν ειναι υποχρεωτικο,γινεται και με kh 5,6,7κλπ Το θεμα ειναι το kh ph του υγρου να μην επηρεαζεται απο τιποτα αλλο παρα το co2, εγω επειδη βαριεμαι τα diy και επειδη καποια στιγμη το Waterinn σταματησε να φερνει εκανα αυτο που εγραψα πιο πανω με νερο βρυσης που ειχα αφησει να κατσει καλα, τωρα πλεον δεν βαζω ουτε kh4 ουτε νερο βρυσης ουτε drop checker:D

paraskevas
01-04-16, 18:38
καλησπερα παιδια γραφω σε αυτο το θεμα με την αφορμη οτι εχω και εγω ενα θεμα με το υγρο του drop checker βρηκα μια συνταγη και εφτιαξα νερο kh4 με 1 λιτρο νεο αποσταγμενα και 6γρ σοδα με σκοπο να φτιαξω νερο με 200dkh μετα πηρα απο αυτο το μειγμα 10γρ και το εβαλα σε 490γρ αποστ. νερο και εφτιαξα 500γρ νερο kh4. απο αυτο το μειγμα πηρα 1μλ και το εβαλα στον γυαλινο drop checker μαζι με 4 σταγονες απο ph τεστ της api το low. πηρε ενα μπλε χρωμα και τον εβαλα απεναντι απο την εξοδο του φιλτρου το μεσημερι αλλα ακομα εχει μπλε χρωμα, τι μπορει να εχω κανει λαθος. το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι δεν εχω τεστ για kh παρα μονο κατι λωριδες.

kosmas
01-04-16, 18:43
Καλησπερα! χωρις τεστ ΚΗ πως ξερεις οτι εφτιαξες ΚΗ 4

Τάκης
01-04-16, 18:58
Καλησπερα! χωρις τεστ ΚΗ πως ξερεις οτι εφτιαξες ΚΗ 4
σωστός,
χωρίς τεστ δεν εισαι σίγουρος, θέλει μέτρημα και μάλιστα σωστό

paraskevas
01-04-16, 20:09
οντως εχετε δικιο δεν ειναι ακριβες απλα ακολουθησα τις οδηγειες για την παρασκευη του kh4

kosmas
02-04-16, 08:13
Μια απορια, Αν παρουμε νερο βρυσης που εχει ΚΗ9 και προσθεσουμε απιονισμενο στην διπλασια και λιγο παραπανω ποσοτητα δεν φτιαχνουμε ΚΗ4?

Τάκης
02-04-16, 08:25
Μπορεί ναι, μπορεί και όχι, γιατί το νερό της βρύσης έχει και άλλα συστατικά που μπορεί να επηρεάζουν το PH.
Παιδιά , το ΚΗ4 δεν το έφτιαξα με απιονισμένο νερό και με τόσο πολύ νερό, πήρα νερό απο το φαρμακείο (WFI), έβαλα σε ένα δοχείο γύρω στα 200ml, έβαλα πολύ λίγη σόδα, στη μύτη του κουταλιού, μέτρησα, ήμουν τυχερός γιατι μου βγήκε ΚΗ8, έβαλα άλλο τόσο νερό WFI, μέτρησα για επιβεβαίωση και ήταν ΚΗ4, το φύλαξα σε μπουκαλάκια και το έχω μπορεί και πάνω από 2 χρόνια

kosmas
02-04-16, 08:49
Αυτο το νερο που εφτιαξες Τακη τι ΡΗ εχει? Το εχεις μετρησει?

Τάκης
02-04-16, 10:39
Αυτο το νερο που εφτιαξες Τακη τι ΡΗ εχει? Το εχεις μετρησει?
Οχι Κοσμά, δεν το έχω μετρήσει

alexis cosmo
02-04-16, 10:45
Παρε ενα 1,5 λιτρο μπουκαλι νερου.
Βαλε μεχρι την μεση απιονισμενο νερο και προσθεσε παρα πολυ λιγη σοδα και μετρα το .
Και αν εισαι πανω η κατω προσθεσε νερο απιονισμενο η σοδα να φτασει να ειναι 4.
Και θα φτιαξεις κανα λιτρο να εχεις .
Εγω το εκανα με τον κλασικο τροπο με το 4 λιτρο και θα εχω υγρο για 2 ζωες χαχαχαχααψ

kosmas
02-04-16, 10:59
Παρε ενα 1,5 λιτρο μπουκαλι νερου.
Βαλε μεχρι την μεση απιονισμενο νερο και προσθεσε παρα πολυ λιγη σοδα και μετρα το .
Και αν εισαι πανω η κατω προσθεσε νερο απιονισμενο η σοδα να φτασει να ειναι 4.
Και θα φτιαξεις κανα λιτρο να εχεις .
Εγω το εκανα με τον κλασικο τροπο με το 4 λιτρο και θα εχω υγρο για 2 ζωες χαχαχαχααψ

Ετσι ακριβως το εκανα-μπακαλιστικα αλλα βγηκε.Το προβλημα ειναι οτι δεν λειτουργησε με το ph test της sera.
Θα παρω απο φαρμακειο αυτο που λεει ο Τακης και θα δοκιμασω και του Γιαννη

alexis cosmo
02-04-16, 15:13
Δουλεψε αλλα εχουν διαφορετικο χρωματισμο τα 2 ph test.
Αν δεν βγαλεις ακρη βρε εναν κοντα σου να σου δωσει 4 σταγονες ph test api να δεις αν αλλαξει χρωμα

kosmas
26-04-16, 19:33
Πηγα και αγορασα ενα τεστ ph api γιατι θα εσκαγα.Χρησιμοποιησα το ιδιο μειγμα αφου το τεσταρα παλι ΚΗ4 και δουλευει τελεια.
Συμπερασμα οτι αυτο το tip δουλευει μονο με τεστ ΡΗ api