Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : reef tank junior

Σελίδες : [1] 2 3

voas
16-03-16, 21:25
καλησπέρα σε ολους!εδω και 6 χρονια διατηρω ένα φυτεμενο ενυδρειο στο υπνοδωματιο μου.77743

77744κάποια πραγματα,καποιες αγαπες κάποια στιγμη φτανουν όλα στο τελος τους και καλο είναι όταν τερματίζουν να χωρίζουν με αγάπη και στοργή,ετσι έπραξα και εγώ και δώρισα τα ψαράκια μου σε συγγενικά μου πρόσωπα και τα φυτά στον καλο μου φιλο τακη(μοδ) που ξερω ότι θα τους δωσει ακόμα περισσότερη φροντίδα από ότι θα μπορούσα εγώ πλέων να δώσω.

voas
16-03-16, 21:37
το ενυδρείο που εχω μυαλο μου είναι ένα ρεεφ χαμηλών απαιτήσεων (όπως λεει και ο τιτλος)μα προπάντων να είναι εντελως αθορυβο για θαλασσινο(κατι που ακούγεται παρα πολύ δυσκολο) διότι θα είναι στο υπνοδωμάτιο μου και εχω τα θέματα μου με τον υπνο:D

voas
16-03-16, 21:51
πρώτα χαιρέτησα τα ζωντανά και μετα άδειασα το ενυδρείο:)
77748......στην συνεχεία έβγαλα εξω ολο τον εξοπλισμο τον καθάρισα καλα και τον φυλαξα,βγαζω και από το ενυδρείο την αμμο και το υπόστρωμα και μετα βγαζω εξω και το ενυδρείο στο μπαλόνι και το πλενω με νερο καλα αφήνοντας το εξω αφου το γέμισα ξανα με νερο βαζοντας και ξυδι για μερικες μερες.

voas
16-03-16, 22:33
παντα κατι δεν μου καθόταν καλα στο έπιπλο που είναι το ενυδρειο.77749το ειχα παρει από ικεα και είναι με 3 ανοιγομένα συρτάρια το οποιο ηθελα να ενίσχυσω με ξύλινες κόντρες ετσι ώστε να γινει ακομα πιο σταθερο αλλά και για να μου φυγει τελειως το αγχος7775077751
ετσι πηγα λερου και πηρα ξυλα(12ευρω εδωσα) για κοντρες77752,σοκοροταινια ειχα,σίδερο για τα ρουχα επίσης και ετσι ιδού τα αποτελέσματα
7775377754

st@vros
16-03-16, 22:51
Με το καλό φίλε μου.Σε ζηλεύω (με την καλή έννοια) γιατί κι εγώ είμαι σε σκέψη,εδώ και μήνες,για reef αλλά το κόστος για το ξεκίνημα (κυρίως στον φωτισμό) με κάνει να μένω στην σκέψη.
Σου εύχομαι να το κάνεις όπως ακριβώς το θες και να το απολαύσεις ;-)

stanisalus18
16-03-16, 22:54
Με το καλό να γίνει και αυτό το ενυδρείο :D Όσο για το έπιπλο, βρε συ, έχω ένα παρόμοιο από το ΙΚΕΑ, δεν είναι για να κρατάνε ενυδρεία αυτά. Το δικό μου έχει κάνει καμπύλη κιόλας πάνω πάνω από τα πράγματα που έχω βάλει. Πως και δεν έχει κάνει σε σένα καμπύλη τόσο καιρό?

voas
16-03-16, 23:13
Με το καλό φίλε μου.Σε ζηλεύω (με την καλή έννοια) γιατί κι εγώ είμαι σε σκέψη,εδώ και μήνες,για reef αλλά το κόστος για το ξεκίνημα (κυρίως στον φωτισμό) με κάνει να μένω στην σκέψη.
Σου εύχομαι να το κάνεις όπως ακριβώς το θες και να το απολαύσεις ;-)
γεια σου φιλε σταυρο!ευχαριστω για τα καλα σου λογια!ενας βασικος λογος που ξεκίνησα αυτό το θεμα είναι για να δουμε ποσο εύκολο η δυσκολο είναι να κανουμε μια μετατροπή από φυτεμένο σε ρεεφακι χαμηλών απαιτήσεων
-------------------------
Με το καλό να γίνει και αυτό το ενυδρείο :D Όσο για το έπιπλο, βρε συ, έχω ένα παρόμοιο από το ΙΚΕΑ, δεν είναι για να κρατάνε ενυδρεία αυτά. Το δικό μου έχει κάνει καμπύλη κιόλας πάνω πάνω από τα πράγματα που έχω βάλει. Πως και δεν έχει κάνει σε σένα καμπύλη τόσο καιρό?
γεια σου φιλε καλε γιαννη!να εισαι καλα και εσυ και σε ευχαριστω....:p
το έπιπλο δεν ειχε θεμα ευστάθειας απλα ηθελα να το σιγουρέψω και βρηκα την ευκαιρια,τωρα αντεχει πολλα κιλα.

voas
16-03-16, 23:56
επανέρχομαι!καπου εκει μπαινει και η υπόθεση σαμπ:D αλλα υπνοδωμάτιο με ενυδρείο και σαμπ είναι λιγο δυσκολο για εμενα οποτε καπου εκει δανείστηκα μια ιδεα και κατασκευη του καλου φιλου μιχαλη(mixalakis) και εφτιαξα από υπάρχον ξυλα που ειχα(ένα ρετάλι αγόρασα στο τελος)ένα επιπλακι στο μπαλκονι77757 μεσοτοιχία με το ενυδρειο οπου εκει θα φιλοξενηθεί το σαμπ το οποιο είναι ενυδρειο 60λιτρων που ειχα παροπλισμένο στην αποθήκη...
77765

Artemisia
17-03-16, 00:33
Με το καλό να φτιάξεις το θαλασσινό σου και να το χαρείς :D:D

leonardos
17-03-16, 01:14
καλα Νικο με τετοια φωρα που εχεις παρει προσεχε μην βουλωσεις τις τρυπες στο σπιτι και το κανεις ρεφ και τον κατω οροφο σαμπ!!! χαχαχαχαχα :D:D:D

αντε αντε με το καλο!!!

πες και σε μας πως πειθεις την γυναικα?? υπνοπαιδια?? το προσπαθω καιρο τωρα αλλα δεν πιανει!!! χαχαχα

Τάκης
17-03-16, 08:21
Για σου βρε Νίκο χρυσοχέρη :)
Όντως πήρες φόρα με τα reef και τα θαλασσινά, άντε τώρα και μεσογειακό σε κανα μπαλκόνι :)

voas
17-03-16, 09:55
Με το καλό να φτιάξεις το θαλασσινό σου και να το χαρείς :D:D

σε ευχαριστω!να εισαι καλα αρτεμισια:p
καλα Νικο με τετοια φωρα που εχεις παρει προσεχε μην βουλωσεις τις τρυπες στο σπιτι και το κανεις ρεφ και τον κατω οροφο σαμπ!!! χαχαχαχαχα :D:D:D

αντε αντε με το καλο!!!

πες και σε μας πως πειθεις την γυναικα?? υπνοπαιδια?? το προσπαθω καιρο τωρα αλλα δεν πιανει!!! χαχαχα

χαχαχαχα!ακομα κλαιω!μπραβο ρε λεων:p
το ειχα ρε τρελε απλα μετατροπή του κανω οποτε μια η αλλη ειναι για εκεινη....
Για σου βρε Νίκο χρυσοχέρη :)
Όντως πήρες φόρα με τα reef και τα θαλασσινά, άντε τώρα και μεσογειακό σε κανα μπαλκόνι :)

καλημερα τακη!ευχαριστω για τα καλα σου λογια:p
χαχαχα λες κανενα μπαλκονατο?μου τελειωσαν και τα μπαλκονια πλεων

voas
17-03-16, 12:36
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ παιδια!αφου τελειωσα το επιπλακι του σαμπ στο μπαλκονι,εφτιαξα ενα μικρο κουτακι απο ξυλο για να μπει το δοχειο αυτ. αναπ/σης:)
77770καπου εδω μου τελείωσε το ξυλο και πηρα ενα κομμάτι απο λερου για να το βαλω(ποιοτικά δεν συγκινήθηκα αλλα πάλι καλα ηταν μικρο):)

Τάκης
17-03-16, 12:42
Νίκο αυτό εξωτερικά το περνάς με συντηρητικό ξύλου και μετά το ξεχνάς :)

voas
17-03-16, 12:45
μετα ξεκίνησα την βαρετή διαδικασία του:
στοκάρισμα ,τρίψιμο,αστάρωμα ξανα τρίψιμο και μετα βάψιμο:(
77772

voas
17-03-16, 12:56
Νίκο αυτό εξωτερικά το περνάς με συντηρητικό ξύλου και μετά το ξεχνάς :)

το πέρασα τακη βελατουρα 3 χέρια αφου το ειχα στοκάρει και μετα το βάψιμο πέρασα τα γωνιάσματα στους τοίχους με σιλικόνη
το ξύλο ειναι κόντρα πλακέ θαλάσσης που ειχε μείνει οταν έκανα του μεγαλου ενυδρειου τα ντουλαπια:D

voas
17-03-16, 13:18
στην συνεχεια περασα ενα πολυμπριζο μεσα στο επιπλο και εφτιαξα και ενα φωτιστικο για το χωρο του σαμπ(12ευρω συνολο πηγε)

voas
17-03-16, 13:33
και μετά πήγα πήρα μισο κιλο πλαστικό χρώμα μπλε και έβαψα την πλάτη του ενυδρειου:)
77778

77779

voas
17-03-16, 13:43
πλέων αφου τελείωσα τα κατασκευαστικα λείπει να ανοίξω μια διαμπερές τρύπα στον τοιχο για να περάσουν οι 3 σωλήνες(2υπερ/ση και μια για την αντλια επ.)
77781
και αυριο θα ερθει ο νινταλ να ανοιξουμε τις τρυπες στο ενυδρειο....:)

stanisalus18
17-03-16, 14:14
μερακλίδικα πράγματα :D

voas
17-03-16, 14:31
μερακλίδικα πράγματα :D

να εισαι καλα γιαννη!και οι δικές σου δουλειές επαγγελματικες ειναι:)

odin79
17-03-16, 14:45
καλη συνεχεια φιλε μου μια χαρα το πας.το σαμπ θα ειναι εξω προσεχε με τις θερμοκρασιες το χειμωνα και πιο πολυ ο καλοκαιρι μπορει να εχεις θεμα βαλε μια μονοση στο επιπλο φελιζολ περιμετρικα μεσα στο ντουλαπι..α προσεξε και τις κουρτινες μην πεσει παντοφλα..

leonardos
17-03-16, 15:17
καλα ρε ΝΙκο τι εγεινε εδω?? δεν σε προλαβενω!!! χαχαχα ετσι οπος το πας σε 3-4 μερες θα βαλεις και ψαρια!!!!!!!:grin::grin::grin:

Sakisdraminos
17-03-16, 15:18
Έχεις Ξεφύγειιιιιιιιιιι λεμε!

Sakisdraminos
17-03-16, 15:20
Καλή αρχή φίλος!
Δεν σε φοβαμαι είσαι ασταμάτητος!:smt120

voas
17-03-16, 15:30
καλη συνεχεια φιλε μου μια χαρα το πας.το σαμπ θα ειναι εξω προσεχε με τις θερμοκρασιες το χειμωνα και πιο πολυ ο καλοκαιρι μπορει να εχεις θεμα βαλε μια μονοση στο επιπλο φελιζολ περιμετρικα μεσα στο ντουλαπι..α προσεξε και τις κουρτινες μην πεσει παντοφλα..

ευχαριστω φιλε!να εισαι καλα για τα καλα σου λογια :p
το καλο ειναι οτι το μπαλκονι δεν το βλεπει ο ηλιος παρα μονο οταν εχει γυρισει:cool:
καλα λες ομως θα το εχω στα υπόψιν μου:)
την παντόφλα την αντέχω το τσουκαρο μου πέφτει βαρυ:D
καλα ρε ΝΙκο τι εγεινε εδω?? δεν σε προλαβενω!!! χαχαχα ετσι οπος το πας σε 3-4 μερες θα βαλεις και ψαρια!!!!!!!:grin::grin::grin:

λεων εισαι απίστευτος φιλε!μπράβο μπράβο :smt052
Έχεις Ξεφύγειιιιιιιιιιι λεμε!

έμπλεξα με κακές παρεες:D:D
Καλή αρχή φίλος!
Δεν σε φοβαμαι είσαι ασταμάτητος!:smt120
ευχαριστω σακηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη:)

st@vros
17-03-16, 19:14
:smt120
Τι να πω...με έχουν προλάβει τα άλλα παιδιά.
Ανυπομονώ να το δω ολοκληρωμένο...
λογικά αύριο το πρωί :D:p;)
Με φωτισμό τι έχεις στο νου?

voas
17-03-16, 22:19
:smt120
Τι να πω...με έχουν προλάβει τα άλλα παιδιά.
Ανυπομονώ να το δω ολοκληρωμένο...
λογικά αύριο το πρωί :D:p;)
Με φωτισμό τι έχεις στο νου?
χαχαχα :pευχαριστω σταυρο,λες να το τελειωσω αυριο:D μακαρι αλλα δεν γινεται :cool:

kostas82
17-03-16, 22:49
Καλή αρχή Νίκο !! ,από εξοπλισμό με τι θα παίξεις σε αυτό ;

voas
17-03-16, 23:13
καλησπέρα παιδια!φτανοντας σιγά σιγά :grin: στο τελος των εργασιών περιμένω αύριο τον νινταλ να έρθει να κάνουμε τις τρύπες στο ενυδρείο και θεου θελοντος μετα θα ανοίξω την διαμπερές τρυπα στον τοίχο στο υψος της υπερχείλισης για να περάσουν στην ευθεία οι σωλήνες.θα μπορούσα να την εχω ανοίξει την τρυπα στον τοίχο αλλα ο λογος που δεν εγινε είναι ότι θελω πρώτα να ανοιχτούν οι τρύπες της υπερ/σης και μετα του τοίχου...
το κανω αυτό(και εδώ είναι το πείραμα που θα κανω)γιατί θελω οι δυο σωλήνες στο γώνιασμα τους και η εκτόνωση του αερα στο κατέβασμα για το σαμπ να γίνεται από την εξωτερικη μεριά του τοίχου,ετσι πιστευω ότι θα μηδενιστεί ο ηχος της ανακύκλωσης του νερου στο υπνοδωμάτιο!
Καλή αρχή Νίκο !! ,από εξοπλισμό με τι θα παίξεις σε αυτό ;
γεια σου κωστα!:)
η επόμενη φαση του Project αφορά τον εξοπλισμο και έχουμε και λεμε:
αντλία επιστροφής εχω μια jebao 3000 στο κουτι της
παράγγειλα 2 jebao rw 8
σκιμμερ θα παραγγείλω ένα coral BOX d500
αυτόματη αναπλ/ση εχω
και θα παρω έναν ελ.θερμακρασιας
και ένα θερμοστατη scego tit 300w
τωρα φωτιστικο θα κανω μετατροπή εσωτερικά στο υπάρχον και θα του περασω 4 τ5.αργοτερα βλέπουμε

odin79
18-03-16, 15:56
και ρεφρεκτομετρο θες.παρε απο εξωτερικο εδω ειναι πανακριβοι

leonardos
18-03-16, 16:30

με μια ρεφαρα 550λτ μαλλων εχει!!! :grin:;):grin:

odin79
18-03-16, 16:45
ουπς δεν ηξερα δεν ρωταγα?

voas
18-03-16, 23:50
:D:D..........
με μια ρεφαρα 550λτ μαλλων εχει!!! :grin:;):grin:
εσένα μην σου ξεφύγει τιποτα?σαν την κακια πεθερά πετάγεσαι:D
χαχαχα γεια σου φιλε λεων:p
ουπς δεν ηξερα δεν ρωταγα?
δεν πειραζει φιλε odin!δικο μου λαθος είναι που δεν ειπα ότι εχω ρεφρακτομετρο.............:)

leonardos
19-03-16, 01:00
:D:D..........

εσένα μην σου ξεφύγει τιποτα?σαν την κακια πεθερά πετάγεσαι:D
χαχαχα γεια σου φιλε λεων:p

.:)

χαχαχαχαχαχαχα :D:D:D

voas
19-03-16, 16:52
σε λιγο περιμενω νινταλ να ερθει:p,θα κανουμε τρυπες με το καλο και μετα φωτο:grin:...................

voas
19-03-16, 20:00
καλησπέρα παιδια!σημερα ήρθε ο νινταλ πολύ καλο παιδί και πλέων και καλος φίλος!:)
αφού καρδιοχτύπησα ρίχνοντας σιγά σιγά νερο για να ανοιχτούν οι τρυπες.τελικα όλα καλα δόξασε ο θεος......:p
77818

puntomad
19-03-16, 20:23
Αντε με το καλο.
Τι περιμενεις, συνδεσε και γεμισε :)
Χαλαρο σε βλεπω σημερα, περιμενα με το μομεντουμ που εχεις αποκτησει οτι θα εφτιαχνες αλατοτητα τωρα :)

voas
19-03-16, 21:13
Αντε με το καλο.να'σαι καλα φιλε
Τι περιμενεις, συνδεσε και γεμισε :) υπαρχει ενας τοίχος ανάμεσα τους, είναι λιγο δυσκολο ακόμα!:D
Χαλαρο σε βλεπω σημερα, περιμενα με το μομεντουμ που εχεις αποκτησει οτι θα εφτιαχνες αλατοτητα τωρα :)
έπρεπε να έρθει ο νινταλ!ηταν κομβική η σήμερινη μερα για την συνεχεια;)

odin79
19-03-16, 22:15
πως θα το κανεις?δεν ξερω τι εχεις στο μυαλο σου.γτ βλεπω τις τρυπες λιγο χαμηλα η κανω λαθος?θα προσπαθησεις να τραβαει νερο απο την επιφανεια με καποιο κουτι?

voas
19-03-16, 23:03
πως θα το κανεις?δεν ξερω τι εχεις στο μυαλο σου.γτ βλεπω τις τρυπες λιγο χαμηλα η κανω λαθος?θα προσπαθησεις να τραβαει νερο απο την επιφανεια με καποιο κουτι?
γεια σου φιλε!θα μπουν 2 ποτήρια υπερχ/σης με γωνιες για να ρυθμίζουν την σταθμη το νερου και τελος σύνδεσμοι στο τζαμι.ολα αυτά εσωτερικα!απο εξω μετα θα γίνουν αλλα................θα μπουν φωτο τις επόμενες μερες για να καταλάβεις

odin79
20-03-16, 02:40
γεια σου φιλε!θα μπουν 2 ποτήρια υπερχ/σης με γωνιες για να ρυθμίζουν την σταθμη το νερου και τελος σύνδεσμοι στο τζαμι.ολα αυτά εσωτερικα!απο εξω μετα θα γίνουν αλλα................θα μπουν φωτο τις επόμενες μερες για να καταλάβεις
τα εχεις ολα τελεια σχεδιασμενα με εχει εξιταρει αυτο το ποστ.οσο θα το φιαχνεις σκεψου να το κανεις nps:)

voas
20-03-16, 10:02
τα εχεις ολα τελεια σχεδιασμενα με εχει εξιταρει αυτο το ποστ.οσο θα το φιαχνεις σκεψου να το κανεις nps:)

χαχαχα!ευχαριστω φιλε.........ειναι το δεύτερο και υπάρχει καποια μικρή κατασκευαστικη εμπειρια!:)
καπως ετσι προορίζεται να γινει:D

voas
20-03-16, 23:48
καλησπέρα παιδια!εργασια και χαρα...........
πρώτα σημάδεψα........77857
μετα κόλλησα.....77858
και τελος περιμένω να στεγνώσει 5-6 μερες και έτοιμο και το σαμπ...

mixalakis
21-03-16, 17:32
αν θες τρυπα στον τοιχο , σφυρα ειμαι ειδικός πλεον...

voas
21-03-16, 17:38
αν θες τρυπα στον τοιχο , σφυρα ειμαι ειδικός πλεον...

μιχαλη οπως προείπα εχω εμπνευστεί απο την κατασκευή σου με το σαμπ μπαλκονατο:D
τωρα περιμένω νινταλ να μου δωσει διαστάσεις σωλήνων για να ανοίξω τρυπα στον τοιχο!:smt020
ευχαριστώ πάντως!
ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ:smt052

Sakisdraminos
21-03-16, 18:11
Εγώ να δω πότε θα έρθω για καφεδάρα Νίκο !

voas
21-03-16, 18:20
Εγώ να δω πότε θα έρθω για καφεδάρα Νίκο !

μακάρι σακη!εχεις ανοιχτή πρόσκληση οικογενειακός σε περιμένω να σας φιλοξενήσω!:smt052

leonardos
21-03-16, 18:27
καφεεεεε??? και γω και γω!!!! :grin:

voas
21-03-16, 18:40
καφεεεεε??? και γω και γω!!!! :grin:

οποτε γουσταρεις αγορι!
σε περιμενω:grin:
αλλα κοιτα να τα εχεις καλα μαζι μου τωρα γιατι το etablon σου θα περάσει και απο τα χεράκια μου:grin:

leonardos
21-03-16, 20:00
οποτε γουσταρεις αγορι!
σε περιμενω:grin:
αλλα κοιτα να τα εχεις καλα μαζι μου τωρα γιατι το etablon σου θα περάσει και απο τα χεράκια μου:grin:

ο Νικος??? το ΚΑΛΗΤΕΡΟ παιδι!!!! που να δειτε και την ρεφαρα του!!! η ΚΑΛΗΤΕΡΗ στο σπιτι!!! χαχαχαχαχααχχα :D:D:D

Sakisdraminos
21-03-16, 20:22
Δεν πάτε καλά μα καθόλου καλά!!!!:smt052

voas
21-03-16, 21:04
ο Νικος??? το ΚΑΛΗΤΕΡΟ παιδι!!!! που να δειτε και την ρεφαρα του!!! η ΚΑΛΗΤΕΡΗ στο σπιτι!!! χαχαχαχαχααχχα :D:D:D[/QUOTE]

χαχαχαχαχα κλαίω........ φιλε λεων!:p
Δεν πάτε καλά μα καθόλου καλά!!!!:smt052
γιατι παει τιποτα καλα σε αυτόν τον τοπο για να παμε εμεις!:D
να είμαστε καλα σακη αυτό μετραει :p.........................
η τρελα δεν παει μόνο στα βουνα αλλά και στην
ΘΑΛΑΣΣΑ

voas
22-03-16, 22:56
καλησπέρα παιδια!με αστραπιαίες κινήσεις και χωρις να παρει χαμπαρι η γυναικα άνοιξα την τρυπα στο τοιχο:)(περιμενα να μην είναι σπιτι γιατι τωρα θα σας εγραφα από το πατρικο μου:D)7791177912μετα έβαλα το σαμπ στην θεση του77913και τωρα πρέπει να παρω σωλήνες και να αρχίσω το κόβε ράβε για να έρθουν!77914

puntomad
22-03-16, 23:58
πως και δεν την εκανες χαμηλα να ειναι πισω απο το κουτι του σαμπ?
Δεν σε επερνε?
Μεγαλη φαινεται... η παντοφλα που ερχεται :)

leonardos
23-03-16, 00:48
πρωι μεσημερι βραδυ μετα το φαγητο (μεσα στο τσαι για να μην το παρει χαμπαρι) και το κενεις το σπιτι ελβετικο τυρι!!! χαχαχαχαχαχα

voas
23-03-16, 11:09
πως και δεν την εκανες χαμηλα να ειναι πισω απο το κουτι του σαμπ?
Δεν σε επερνε?
Μεγαλη φαινεται... η παντοφλα που ερχεται :)

αμα την έκανα χαμηλά την τρυπα ολη η διαδρομή των σωλήνων θα γίνονταν εσωτερικά του τοίχου με αποτέλεσμα ο ήχος του νερού να ειναι μεσα στο χωρο!
αυτο που λες ειναι το πιο σωστό και το πιο ενδεδειγμένο αλλα αυτο που σκέφτομαι να κανω ειναι μετα τους συνδέσμους να φύγουν στην ευθεια οι σωληνες να περασουν τον τοιχο εξω και μετα να γωνιασουν ετσι ο ηχος θα ειναι απο εξωτερικά και οχι μεσα
η παντόφλα παντόφλα παντως....................
πρωι μεσημερι βραδυ μετα το φαγητο (μεσα στο τσαι για να μην το παρει χαμπαρι) και το κενεις το σπιτι ελβετικο τυρι!!! χαχαχαχαχαχα

χαχαχαχα.............καλημερα λεων

voas
24-03-16, 22:51
καλησπέρα παιδια!
αγορα υπερχείλισης από σταματιου:p
77975

puntomad
24-03-16, 23:09
Νίκο ποσο περιπου κοστιζουν αυτα?
Με 3 σωληνες θα ειναι η υπερχειλιση?

leonardos
25-03-16, 02:12
Νικο δινει και λιανικη αυτος? ψαχνω ενα ποτιρι κατα κυριο λογο αλλα και ενα σετ (ποτιρι γωνια 90 ρακορ γωνια 90 βανα γωνια 45 και σωλεινας δεν θα με χαλαγε!!!)

voas
25-03-16, 09:02
Νίκο ποσο περιπου κοστιζουν αυτα?
Με 3 σωληνες θα ειναι η υπερχειλιση?
100ευρω φιλε!μπορεις αν θες να γλυτώσεις τις 2βανες -30ευρω αλλά
κατι άλλο δεν θα σου πρότεινα να αφαιρέσεις εάν δεν θες να εχεις προβλήματα,μέσα στην τιμη είναι τα τεφλον οι κόλλες και δυο δίμετρες σωλήνες
με 2 σωλήνες θα είναι η υπερχείλιση
Νικο δινει και λιανικη αυτος? ψαχνω ενα ποτιρι κατα κυριο λογο αλλα και ενα σετ (ποτιρι γωνια 90 ρακορ γωνια 90 βανα γωνια 45 και σωλεινας δεν θα με χαλαγε!!!)
λεων δίνει και λιανικη!εαν δεν μπορεί να στα στειλει πες μου να παω εγώ να στα παρω και στα στελνω!ειναι πολύ κοντα στην δουλεια μου:cool:

leonardos
25-03-16, 10:52
λεων δίνει και λιανικη!εαν δεν μπορεί να στα στειλει πες μου να παω εγώ να στα παρω και στα στελνω!ειναι πολύ κοντα στην δουλεια μου:cool:

ευχαριστω πολυ φιλε με υποχρεωνεις!!! αλλα δεν πιραζει εχω να αγκαρεψω και τον πατερα μου!!! να γλιτοσω και κανα εξοδο χαχαχαχαχαχα :grin::grin::grin:

voas
25-03-16, 21:39
καλησπέρα παιδια!σημερα αφοσιώθηκα αποκλειστικα με την υπερχειλιση........
αφου εβαλα και τελειωσα εσωτερικα μπαμ μπαμ τους συνδέσμους,τις γωνιες και τα ποτήρια 77993μετα περασα πισω από το ενυδρειο τις ανοιχτες γωνιες,σωληνες77994(θα μπορούσα να εχω γλητωσει τις γωνίες αυτές αλλα στην δεξιά μερια που εκανα την τρυπα υπαρχει εσωτερικο κανάλι ρεύματος και ετσι αναγκάστηκα εκανα παρακαμψει)
στην συνεχεια βγήκα εξω και έβαλα τα Τ κατεβάσματος και εξαέρωσης οπου εκει αντιμετώπισα άλλο ένα προβλημα77996οπου ειχα δυο επιλογες:1η να κανω γωνιάσματα στα κατεβάσματα
2η να τρυπήσω το ντουλάπι για να περάσει ο δεξια σωλήνας
τελικα αποφάσισα το δεύτερο και ετσι τέλειωσε και αυτό.77997τωρα εχει μείνει να μονώσω την τρυπα και να κολλήσω τις σωλήνες με τις γωνίες στο τελος θα μπει ένα κούφιο ντουλάπι μακρόστενο για να κρύψει τις βανες και τις σωλήνες

leonardos
25-03-16, 21:51
μπραβο ρε Νικο σε βλεπω με ντοκτορα στο τελος!!!! χαχαχα

voas
27-03-16, 12:04
μπραβο ρε Νικο σε βλεπω με ντοκτορα στο τελος!!!! χαχαχα

χαχαχα!να εισαι καλα φιλε λεων.....ευχαριστω
καλήμερα παιδιά!εχθές η μέρα ειχε πρόβες!συνδεσα αντλια.επιστροφης και θερμαστατη.περασα το λάστιχο της αντλίας επ. και το καλώδιο που θα δινει ρεύμα στον χωρο του σαμπ!επίσης συνδεσα την αντλία με την αυτ.αναπληρωση
και την έβαλα στο δοχείο αναπλήρωσης και πέρασα και το λάστιχο που θα πηγαίνει στο σαμπ!
τωρα μενει να κολληθούν τα pvc(δεύτερα) να μπει ο ελεγκτής θερμ(τρίτη)
να έρθουν οι κυκλοφορητες(μέσα στην εβδομάδα πιστεύω)και τελος να μπει το σκιμμερ

voas
27-03-16, 12:07
και μια φώτο που ξέχασα!78065 εκκρεμεί το πέρασμα των καναλιών

leonardos
27-03-16, 16:35
Νικο το καλωδιο του θερμοστατη το εχεις κωλισει και καθεται τοσο καλα στο χειλος του ενυδρειου?

voas
27-03-16, 17:05
Νικο το καλωδιο του θερμοστατη το εχεις κωλισει και καθεται τοσο καλα στο χειλος του ενυδρειου?

χαχαχα!παρατηρείς τα απίστευτα λεων.....το εχω βάλει πισω απο το πλαστικό τελείωμα του ενυδρειου.απλα και τα καλώδια και το λάστιχο της αντλίας επ. θα μπουν σε κανάλια αφου κολληθουν τα pvc

Sakisdraminos
27-03-16, 21:52
Νίκο πότε υπολογίζεις να ξεκινήσει το στρώσιμο ?

voas
27-03-16, 22:06
Νίκο πότε υπολογίζεις να ξεκινήσει το στρώσιμο ?
αμα κολλήσω αύριο μεθαύριο τα pvc και παρω και τον ν.βραχο από τον φιλο λουκα,θα ερθουν και φυσιολογικά οι κυκλοφορητές μεσα στην εβδομαδα,την τριτη έρχεται και ο ελεγκτής θερμ. από φιλο στην β.ελλαδα οπότε μέχρι τελος εβδομάδος και θεου θελοντος θα ξεκινήσει να τρεχει χωρις βέβαια το σκιμμερ που θα έρθει την άλλη...........

Mitsos
27-03-16, 23:46
Πω πω δουλειες....
Συνηθωσ στα ποστ σου μπαινω μετα τισ 20 σελιδεσ αλλα δεν αντεξα....

Αντε με το καλο.... Να δεισ που στο τελοσ αυτο θα βγει ποιο μερακλιδικο αποτο μεγαλο :smt041

voas
28-03-16, 09:28
Πω πω δουλειες....
Συνηθωσ στα ποστ σου μπαινω μετα τισ 20 σελιδεσ αλλα δεν αντεξα....

Αντε με το καλο.... Να δεισ που στο τελοσ αυτο θα βγει ποιο μερακλιδικο αποτο μεγαλο :smt041

καλημερα μητσαρα!χαχαχαχα καλα έκανες και μπηκες ..........
να εισαι καλα φιλε.λες το μικρο να το καψουρευτω πιο πολυ?το καθε ενα θελω να εχει την ομορφιά του,μακαρι να τα καταφερω.........
καλημέρα παιδια!σήμερα 99% θα ερθει ο νινταλ να δει τι εχω κανει και να κολλήσει τα pvc γιατι φοβαμαι τις μη αναστρέψιμες λαλακιες....
και μετα θα μπει και νεράκι απο βρυση δοκιμαστηκα για τσεκαρισμα...

voas
30-03-16, 09:27
καλημέρα παιδιά!εχθές το βράδυ ήρθε ο φίλος νινταλ και κολλήσαμε τις σωλήνες τις υπερ/σης και ολα καλα!ειμαι χαρούμενος γιατι με βαση τους υπολογισμούς μου δεν χρειάστηκε να πιάσουμε καθόλου πριόνι μιας και τα κοψίματα μου ηταν πάρα πολύ καλα.δοκιμη νερου δεν κάναμε γιατι ηταν αργα αλλα αυτο θα γινει σήμερα.
σήμερα ηρθε και η κυκλοφορία(2rw8)
σημερα ερχεται και ο ελεγκτης θερμ.
εχθές έπλυνα τον βράχο αφου πρώτα τον ειχα περάσει στον φούρνο για 1,30 ωρα στους 180c 78188 τα κομμάτια ειναι εξαιρετικά(ευχαριστώ λουκα) και σήμερα αφου εχει στεγνώσει θα κανω την πρώτη αποπειρα για aquascape και αν πανε ολα καλά θα ρίξω και τον αραγωνιτη(ειχα περίσσευμα απο το μεγάλο) αφου πρώτα τον πλύνω καλα.
το απόγευμα θα εχω και φωτογραφικό υλικο!

voas
30-03-16, 22:53
καλησπέρα παιδια σήμερα ειχα μια παραλαβή και ένα δωρο από ένα καλο φιλο...........
η παραλαβή ηταν οι δυο κυκλοφορητές jebao που ενώ ειχα παραγγείλει τους rw8 μου έστειλαν το νέο μοντελο pp8,ευπρόσδεκτο και αυτό το δωρο στην συγκεκριμένη παραγγελία(ειχε και δωρεάν μεταφορικά)
78196
το δωρο ηταν από τον Τακη(μοδ)που τα λογια είναι περιττά και τον ευχαριστώ για άλλη μια φορα θερμα,δυο ρυθμιζόμενες βασεις από πλεξι για την αυτ.αναπλήρωση78197

voas
30-03-16, 23:27
αφού στέγνωσε ο βράχος(όχι τελείως)ήρθε η ωρα για το aquascape.
ταχυπηχτο τσιμεντο,γαντια,μπολακι,κουταλι και μικρές δόσεις γιατί στεγνώνει στο λεπτο.
78198

78199

78200

78201

78202
στο αριστερά νησί θα μπουν δυο κομματια ζωντανού βράχου από το άλλο ενυδρείο ετσι ώστε να σηκωθεί πιο ψιλα από το δεξιά νησί αλλα και για να επισπεφτεί η διαδικασία στρωσίματος του ν.βραχου.
τελος αραγωνιτη έβαλα χοντρόκοκκο τον ιδιο που έβαλα και στο μεγαλο γιατί ειχα(ακόμα εχω)...............

leonardos
30-03-16, 23:28
αυτα ειναι!!!! μεγιες!!!!

voas
31-03-16, 13:20
ευχαριστώ λεων!
καλησπέρα παιδια!σήμερα με το που γυρίσω σπίτι απο δουλειά θα γεμίσω πρώτη φορά με νερό το ενυδρείο απο βρύση για να ελέγξω για τυχών διαρροες αλλά και για να ξεπλυθεί ο βράχος απο το τσιμεντο.....

Sakisdraminos
31-03-16, 18:09
Πολύ καλό αποτέλεσμα !
Το 1ο γέμισμα με θαλασσινό νερό καν το από το μεγάλο ενυδρείο σου που το νερό είναι ''στρωμένο'' και με αρκετά βακτηρία.....

leonardos
31-03-16, 20:37
Πολύ καλό αποτέλεσμα !
Το 1ο γέμισμα με θαλασσινό νερό καν το από το μεγάλο ενυδρείο σου που το νερό είναι ''στρωμένο'' και με αρκετά βακτηρία.....

σωστος ο μοδ!!!

voas
31-03-16, 22:36
Πολύ καλό αποτέλεσμα !ευχαριστω σακη!:p
όπως το ειπες!απλα σκέφτομαι στην εβδομαδιαία αλλαγη νερου στο μεγαλο που κανω(100λιτρα)τα 50 να τα ριχνω σε αυτο ετσι ώστε και να επισπευσθεί η διαδικασια στρωσίματος αλλα και να γλίτωσω τα εξοδα του αλατόνερου.....:cool:

voas
31-03-16, 23:00
καλησπέρα παιδια!
σήμερα ηταν ημερα δοκιμων και δόξασε ο θεος όλα καλα και όλα ωραια βαση σχεδίου και προγραμματισμού.
εχω να πω κάποια πραγματα για το θεμα ηχος που με απασχόλησε από την πρώτη στιγμη και ήταν προτεραιότητα στο Project αυτό.
ο στοχος ηταν ηχος 0 όπως ηταν στο φυτεμενο,ηξερα μέσα μου ότι ήταν πολύ δυσκολο για να το καταφέρω αλλα πιστεύω πως άγγιξα το 90% του στοχου μου και αυτό με κανει χαρούμενο και ευτυχισμενο.το σιφωναρισμα είναι κυριολεκτικά μηδαμινο ενώ οι δυο κυκλοφορητές είναι πραγματικά αθόρυβοι!
78231

78232

78233

voas
31-03-16, 23:10
τα δυο κομματια που φαίνονται στην φωτο θα αφαιρεθούν σε κανενα μηνα και θα μπουν στο αριστερά νησάκι για να δωσει μια ανισόπεδη εικονα στο ενυδρείο αλλά και για να τρέξει η διαδικασία78234

Sakisdraminos
01-04-16, 07:44
Θα βγάλεις τα sps ααπό το μεγάλο για να τα βάλεις στο μικρο;
Νομίζω ότι αυτές επειδή είναι μεγάλα κοράλλια θα έχεις θέμα με της κατανάλωσης ....

leonardos
01-04-16, 10:48
Νομίζω ότι αυτές επειδή είναι μεγάλα κοράλλια θα έχεις θέμα με της κατανάλωσης ....

Σακη μαλλων τον βραχο απο κατω λεει :cool:

voas
01-04-16, 11:20

σακη δεν κατάλαβες μάλλον καλά!τα δυο κομμάτια βράχου εννοούσα και οχι τα κοραλια που ειναι απο πανω
καλήμερα παιδιά!σήμερα μετά απο τους απαραίτητους χθεσινούς τεχνικούς έλεγχους το ενυδρείο θα τρέξει κανονικά με θαλασσινό νερό αλλαγής απο το μεγάλο.
επίσης θα μπει σε λειτουργιά και η αυτ. αναπλήρωση και θα μένει μονο το σκιμμερ που θα ερθει την εβδομάδα που θα μας ερθει.

voas
02-04-16, 19:03
καλησπέρα παιδια!σημερα γέμισα το ενυδρείο με νερο α.ο. και έφτιαξα αλατοτητα,στην συνεχεία έφτιαξα τα ηλεκτρολογικά του σαμπ και μετα εβαλά και την αυτ. αναπλήρωση(εχω ένα θεματακι με το υψομετρικο αλλα το εχω)
μετα εβαλα κομματια αφρολέξ στην τρυπα του τοίχου και μένει να φτιάξω ένα ντουλάπι για να κρυφτούν σωλήνες και βάνες.
τωρα περιμένω δευτέρα τον ελεγκτή θερμ. και μεσα στην εβδομάδα το σκιμμερ.επισης θα παραγγειλω αντιφωσφορο και ενεργο άνθρακα αλλα χονδρή κοκκομετρια γιατι θα μπουν σε διαμερισμα στο σαμπ και όχι σε ριακτορες.
78302

78303

78304

78305

Τάκης
03-04-16, 07:41
Για θαλασσινό δεν ξέρω και δεν μπορώ να πω, κατασκευαστικά όμως όλα είναι άψογα.
Μια παρατήρηση μόνο, προτίμησε κομμάτια dow αντί για σφουγγάρι, το σφουγγάρι ρουφάει νερό, με το dow και λίγο έτοιμο σοβά είσαι κομπλέ ;)

voas
03-04-16, 08:58
Για θαλασσινό δεν ξέρω και δεν μπορώ να πω, κατασκευαστικά όμως όλα είναι άψογα.
Μια παρατήρηση μόνο, προτίμησε κομμάτια dow αντί για σφουγγάρι, το σφουγγάρι ρουφάει νερό, με το dow και λίγο έτοιμο σοβά είσαι κομπλέ ;)

ευχαριστώ πολυ τακη!η γνώμη σου εχει αλλη βαρυτητα.......
θελω να εχω προσβαση στην τρυπα για το "ου μη γενοιτο" και για αυτο εβαλα αφρολεξ για να εχω μόνωση απο αερα.εξωτερικα θα φτιαξω ντουλαπακι ετσι ώστε να μπουν μεσα οι σωληνες και οι βάνες και ετσι δεν θα βρεχονται.

Sakisdraminos
09-04-16, 10:40
δεν βλέπω συνεχειά και ανησυχώ !!!!:(

voas
09-04-16, 21:50
δεν βλέπω συνεχειά και ανησυχώ !!!!:(
χαχαχα!το προχωράω σε "απαγορευμένες" ωρες!:D

voas
09-04-16, 21:58
καλησπέρα παιδια! σιγά σιγά τελειωνω το στήσιμο του ενυδρείου.
πρώτα εφτιαξα ένα κουτι και έβαλα τον ελεγκτή θερμοκρασίας μέσα,σε συνδεσμολογία με γειωση(ευχαριστω τακη(μοδ):p)και κούμπωσα τον θερμοστάτη ενώ εχω αφήσει "καβα" την πρίζα για την ψύξη78517!

voas
09-04-16, 22:04
στην συνεχεία σύνδεσα την αυτ.αναπληρωση ξανα γιατί ειχα ενα θεμα και το έλυσα και πλέων το σαμπ τρεχει κανονικα χωρις το σκιμμερ που θα έρθει μεσα στην εβδομάδα που θα μας έρθει!78518

voas
09-04-16, 22:10
τελος τέλειωσα εξω τα ντουλάπια με μοντάρισμα βάψιμο κτλ και είμαι σχεδόν έτοιμος...

Τάκης
10-04-16, 07:25
Νοικοκύρης :)

voas
10-04-16, 08:09
Νοικοκύρης :)

ευχαριστω τακη!:p
καλημερα.........

Sakisdraminos
10-04-16, 08:36
Μακάρι όλοι να είχαν το μεράκι σου δεν λέω τπτ άλλο!
Καλή συνέχεια.....
Keep reefing!

voas
10-04-16, 08:56
Μακάρι όλοι να είχαν το μεράκι σου δεν λέω τπτ άλλο!
Καλή συνέχεια.....
Keep reefing!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σακη!το μεράκι,η τρέλα ,το μικρόβιο,το αγχολυτικό για τα νεύρα και την πίεση της δουλειάς,τελος πάντων λιγο απο όλα!
σιγα σιγα τελειωνω

leonardos
10-04-16, 10:38
τι να πει κανεις??? απο τις ποιο νοικοκυρεμενες δουλειες μεσα στο φορουμ και οχι μονο αυτο αλλα ειμαι συγουρος οτι ειναι και λειτουργικοτατα (το μεγαλο αυτο λεει) μπραβο Νικο μπραβο!!!

voas
10-04-16, 10:58
τι να πει κανεις??? απο τις ποιο νοικοκυρεμενες δουλειες μεσα στο φορουμ και οχι μονο αυτο αλλα ειμαι συγουρος οτι ειναι και λειτουργικοτατα (το μεγαλο αυτο λεει) μπραβο Νικο μπραβο!!!

ευχαριστώ λεων!οπως έλεγαν και αρχαίοι ημών προγονοι μας:
η αρχη ειναι το ήμισυ του παντός!
έγινε με μπούσουλα το μεγάλο και καπως ετσι θα τρέχει και αυτο αφου πετυχημένη συνταγή δεν αλλαζει....

leonardos
10-04-16, 14:54
αρα αυτο συμενει οτι θα εχουμε 2 θεματα να σε πειραζουμε για το sump!!! χαχαχαχχχαα :D:D:D

voas
10-04-16, 21:28
αρα αυτο συμενει οτι θα εχουμε 2 θεματα να σε πειραζουμε για το sump!!! χαχαχαχχχαα :D:D:D
χαχαχα!να ειμαστε καλα λεων και να τα λεμε.................και το πειράγματα ομορφα είναι και θεμιτά..........:cool:

voas
11-04-16, 09:55
Καλημέρα παιδια!χθες το απόγευμα γυρνώντας απο δουλειά έβαλα να τρέχουν ο ενεργός και ο αντιφωσφορος σε καλτσα!78576
τώρα μένει μονο το σκιμμερ να έρθει και είμαι ετοιμος.

voas
13-04-16, 20:10
καλησπέρα σε ολους!το σκιμμερ ηρθε σε κομματια και σιγά σιγά συναρμολογηθηκε7861478615
στην συνεχεια μπήκε μεσα στο σαμπ για την πρωτη βουτια του!
78616
έτσι και με την προσθήκη του σκιμμερ το σαμπ ολοκληρώθηκε!
78617

leonardos
14-04-16, 00:47
δε μου λες Νικο νονος γυνεσε?? πως το βλεπεις εχουμε και Πασχα και θελω και λαμπαδα... ξερεις αυτη με το σκιμερ!!! χαχαχαχαχα
μεγιες μεγιες καλοδουλεφτο!!!

Sakisdraminos
14-04-16, 08:34
Καλο στρωσιμο τωρα!
Το σκιμμερ καλη επιλογη!

voas
14-04-16, 08:43
δε μου λες Νικο νονος γυνεσε?? πως το βλεπεις εχουμε και Πασχα και θελω και λαμπαδα... ξερεις αυτη με το σκιμερ!!! χαχαχαχαχα
μεγιες μεγιες καλοδουλεφτο!!!

χαχαχαχα!!!!!!!!!ευχαριστώ λεων να εισαι καλα!αντι για λαμπάδα εσυ θα κρατας ενα ωραίο φωτιστικο:grin:
Καλο στρωσιμο τωρα!
Το σκιμμερ καλη επιλογη!

ευχαριστω σακη!σημερα το πρωι πριν παω δουλεια το ειδα και εχει αρχισει να κανει την δουλεια του......

voas
18-04-16, 09:01
καλήμερα παιδια!Σάββατο τελείωσα το aquascape με την προσθήκη 3ων κομματιών ζ.βραχου απο το αλλο ενυδρείο μου!
ξεκίνησα βακτήρια s.b. το σκιμμερ δουλεύει στο φουλ και ετσι το ενυδρείο τρέχει επιτέλους κανονικά 78698

78699

78700

78701

Dream Waters
18-04-16, 09:09
Φιλε μου τα βραχια με τι τα κολλησες?

voas
18-04-16, 09:16
καλημέρα φιλε!με ταχυπηχτο τσιμέντο κόλλησα το βράχο!

Sakisdraminos
18-04-16, 09:33
Τέλειος είσαι σε θέλω για την οικοδομή ......
:D

voas
18-04-16, 09:54
Τέλειος είσαι σε θέλω για την οικοδομή ......
:D

ευχαριστω σακη!ειμαι ετοιμος και ουρανοξύστη να σηκωσουμε.........

voas
18-04-16, 10:14
μετά πήρα 4 ανεμιστηρακια και εφτιαξα το συστημα ψυξης για το σαμπ!
78703
πιστεύω οτι δεν κανει δουλειά και το καλοκαίρι θα εχω θεματαααα.

voas
18-04-16, 11:32
μετά έκανα μετρήσεις για πρώτη φορά να δω που είμαι!
αμμωνία 0
νο2 0,5
νο3 40
έχουμε μέλλον ακόμα..............

Dream Waters
18-04-16, 12:20
Kαλη ιδεα το τσιμεντο.Λευκο ειναι η γκρι??

voas
18-04-16, 14:01
Kαλη ιδεα το τσιμεντο.Λευκο ειναι η γκρι??

γεια σου ξανα φιλε!το τσιμέντο ειναι το ταχυπηκτο της sika

voas
03-05-16, 20:41
καλησπέρα παιδια και χρονια πολλά σε ολους με υγεία!
και εκει που όλα πήγαιναν καλα και ειχα να ασχοληθώ μονο με την καφε αλγη που κανει παρτυ,εσπασε ένα κόμματι στο μικρο νησάκι και ετσι ξανακολλησα!
βαζω βακτήρια κανω αλλαγές κάθε εβδομάδα 50λιτρα και απλα περιμένω..........
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-1100_zpstwukioai.jpg

stanisalus18
03-05-16, 21:53
Άντε πάμε γερά, πάμε γερά και εδώ θα κάνεις πράγματα μεγάλα σιγά σιγά :D

voas
04-05-16, 08:21
Άντε πάμε γερά, πάμε γερά και εδώ θα κάνεις πράγματα μεγάλα σιγά σιγά :D

ευχαριστώ γιαννη!χρονια πολλα φιλε!
σιγα σιγα οπως ακριβως το ειπες.............μακαρι να βγουν και μεγαλα..

Artemisia
04-05-16, 08:30
Φανταστικό θα γίνει :D από εξοπλισμό είσαι σούπερ οπότε όλα θα πάνε καλά ;)
Χρόνια πολλά !!

voas
04-05-16, 11:38
Φανταστικό θα γίνει :D από εξοπλισμό είσαι σούπερ οπότε όλα θα πάνε καλά ;)

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ αρτεμισια!χρόνια πολλά να χαίρεσαι την οικογένεια σου.....
ευχαριστώ πολυ για τα καλα σου λόγια........απο το στόμα σου και στου θεού το αυτι......

voas
05-05-16, 22:24
καλησπέρα παιδια!
με τα τωρινα δεδομένα πρέπει να ζητήσω θερμα να μου αλλάξουν τον τιτλο και να το ονομάσω:
μετατροπή φυτεμενου σε φυτεμένο:D
οριστε και ένα βιντεακι για του λογου του αληθές
SXWaK0Odxa4

voas
08-05-16, 22:27
καλησπέρα σε ολους!οι σημερινές μετρήσεις εδειξαν:
αμμωνία 0
no2 0
no3 4
από αύριο σκέφτομαι να ρίξω δυο κλοουνακια για αρχη!

Sakisdraminos
09-05-16, 03:17
Με το καλό Νίκο .
άμα είναι για δύο clown δεν νομίζω να έχεις θέμα.
Για τις άλγες υπομονή κύκλο κάνουν .

voas
21-05-16, 20:41
καλησπέρα παιδια!παρολο που οι τιμες μου είναι καλες εδώ και 10 μερες για να βαλω κανενα μικρο ψαράκι,δεν το εχω κανει ακόμα γιατί εχω θέματα θερμοκρασιών μιας και το σαμπ είναι μπαλκονι και η αποπειρα με τα ανεμιστηρακια δεν ευδοκίμησε (chiller δεν είναι στα σχέδια) ετσι επιστράτευσα τα "μεγαλα μέσα"!
αγόρασα ανεμιστήρα πλαστικο(13ευρω) και τον έβαλα ανάποδα στο ταβάνι του επιπλου του σαμπ και τον σύνδεσα στον ελεγκτή θρμ.
σήμερα πρωτη μερα έκανε δουλεία αλλα δεν μπορω να βγάλω συμπερασμα γιατι έπεσε και η θερμοκρασια του περιβάλλοντος.........................ίδωμεν:cool:
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-1119_zps5wngr1ql.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-1118_zpsa2rwoac5.jpg

Γιαννης Μ5
21-05-16, 21:34
Νικο εγω ξερεις πως ριχνω την θερμοκρασία;;;
Με βεντιλατερ αυτοκινήτου και το δουλευω στα 3,5
4,5-6 βολτ...

voas
21-05-16, 21:55
Νικο εγω ξερεις πως ριχνω την θερμοκρασία;;;
Με βεντιλατερ αυτοκινήτου και το δουλευω στα 3,5
4,5-6 βολτ...
πολύ έξυπνο Γιάννη :):)καλη φαση.........
θα κανω και 4 τρύπες 8αρες για να βαλω τα ανεμιστηρακια "χωνευτά" στο έπιπλο του σαμπ για να δημιουργείτε κυκλοφορία αερα στον χώρο μεσα ειδικα για το καλοκαιρι...................

Γιαννης Μ5
22-05-16, 00:33
Μωρε ας όψεται η κριση.....

Τάκης
22-05-16, 07:12
Νίκο με το τρόπο που βλέπω δεν θα κάνεις δουλειά, μέσα σε κλειστό κουτί δύσκολο να πέσει η θερμοκρασία, ακόμα και αν ανοίξεις τρύπες, θα πρέπει ο αέρας να έρχεται από τον εξωτερικό χώρο, να πέφτει με δυνατή ροή στην επιφάνεια του νερού να δημιουργεί εξάτμιση , και από τρύπες διαφυγής να φεύγει ο υγρός πλέον αέρας.
Θα σου πρότεινα, να ανοίξεις τρύπα, να περάσεις έναν σωλήνα PVC. Ο σωλήνας PVC να έχει διάμετρο όσο είναι η διάμετρος του ανεμιστήρα. Το μήκος του θα είναι από το επάνω μέρος του κουτιού μέχρι λίγα εκατοστά από την επιφάνεια του νερού, βάζεις ανεμιστήρα εξωτερικά επάνω στη σωλήνα και στέλνεις αέρα, και στο κουτί υπάρχουν άλλες τρύπες να φεύγει ο αέρας, πιστεύω πως μόνο έτσι θα κάνεις δουλειά

voas
22-05-16, 12:19
Νίκο με το τρόπο που βλέπω δεν θα κάνεις δουλειά, μέσα σε κλειστό κουτί δύσκολο να πέσει η θερμοκρασία, ακόμα και αν ανοίξεις τρύπες, θα πρέπει ο αέρας να έρχεται από τον εξωτερικό χώρο, να πέφτει με δυνατή ροή στην επιφάνεια του νερού να δημιουργεί εξάτμιση , και από τρύπες διαφυγής να φεύγει ο υγρός πλέον αέρας.
Θα σου πρότεινα, να ανοίξεις τρύπα, να περάσεις έναν σωλήνα PVC. Ο σωλήνας PVC να έχει διάμετρο όσο είναι η διάμετρος του ανεμιστήρα. Το μήκος του θα είναι από το επάνω μέρος του κουτιού μέχρι λίγα εκατοστά από την επιφάνεια του νερού, βάζεις ανεμιστήρα εξωτερικά επάνω στη σωλήνα και στέλνεις αέρα, και στο κουτί υπάρχουν άλλες τρύπες να φεύγει ο αέρας, πιστεύω πως μόνο έτσι θα κάνεις δουλειά

.................................................. .................................................. .......
γεια σου τακη καλήμερα!
να σε ρωτησω:εαν κάνω απο δυο τρύπες 8αρες με ανεμιστηρακια στα δυο κάθετα πλαϊνά ξύλα του ντουλαπιού για την έξοδο υγροποιημενου αερα,αφησω τον ανεμιστηρα ως εχει και στο ταβανι του ντουλαπιου κανω μια μεγαλη τρυπα οσο η διαμετρος πανω κατω του ανεμηστηρα θα δουλεψει λες?

Τάκης
22-05-16, 13:17
Θα κάνει δουλειά αλλά δεν θα πετύχεις το μέγιστο της απόδοσης, γιατί δεν θα τραβάει 100% αέρα έξω από το κουτί που θεωρητικά είναι λιγότερο υγρός και η ροή δεν θα χτυπάει κατευθείαν στο νερό για να προκαλεί εξάτμιση.
Δεν αρκεί απλά να κυκλοφορεί αέρας αλλά θα πρέπει να έχει τη λιγότερη δυνατή υγρασία και να χτυπάει με δύναμη στην επιφάνεια του νερού να προκαλεί τη μεγαλύτερη δυνατή εξάτμιση.
Αφού θα κάνεις τρύπες κάνε το βρε έτσι όπως σου είπα :)
Πετάξου αύριο στον Μισιρλή στη Γρ.Λαμπράκη και πάρε ένα κομμάτι σωλήνα, νομίζω πως είναι Φ125 , και ένα 12αρι ανεμιστηράκι για PC 12v και θα είσαι εντάξει
και για έξοδο είδα και αυτά
http://www.mastoraki.gr/images/products/exaeristiras%20me%20sita%20%CF%86120.bmp

voas
22-05-16, 13:33
Θα κάνει δουλειά αλλά δεν θα πετύχεις το μέγιστο της απόδοσης, γιατί δεν θα τραβάει 100% αέρα έξω από το κουτί που θεωρητικά είναι λιγότερο υγρός και η ροή δεν θα χτυπάει κατευθείαν στο νερό για να προκαλεί εξάτμιση.
Δεν αρκεί απλά να κυκλοφορεί αέρας αλλά θα πρέπει να έχει τη λιγότερη δυνατή υγρασία και να χτυπάει με δύναμη στην επιφάνεια του νερού να προκαλεί τη μεγαλύτερη δυνατή εξάτμιση.
Αφού θα κάνεις τρύπες κάνε το βρε έτσι όπως σου είπα :)
Πετάξου αύριο στον Μισιρλή στη Γρ.Λαμπράκη και πάρε ένα κομμάτι σωλήνα, νομίζω πως είναι Φ125 , και ένα 12αρι ανεμιστηράκι για PC 12v και θα είσαι εντάξει
και για έξοδο είδα και αυτά
http://www.mastoraki.gr/images/products/exaeristiras%20me%20sita%20%CF%86120.bmp

οποτε μπορείς και αν δεν σου κανει κόπο κανε μου ενα σχεδιακι για να το καταλάβω!

Τάκης
22-05-16, 15:08
ρε είμαι καλός και στο σχέδιο :D

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-anemisthres_zpsbkl5gbq9.jpg

voas
22-05-16, 20:35
ρε είμαι καλός και στο σχέδιο :D
χαχαχαχαχα!..............όχι απλα καλος τελειος!
εχω ένα θεμα σε αυτό :η διάμετρος του ανεμιστήρα είναι 40cm και το βαθος του ντουλαπιου είναι 50cm.εαν κανω τρυπα θα είναι σαν κανω ένα κυκλο μεσα σε παραλληλογραμμο,τεχνικα γίνεται(με σεγα μονωντας το Εσωτερικά με σακούλα για να μην πέσουν πριονίδια),το υψος του ανεμιστήρα είναι οκ, αυτήν την τρυπα όμως εάν την εχω ελεύθερη μεχρι και βροχη εάν φυσάει μπορεί να περνει!μηπως εάν εκανα περιμετρικά του ανεμιστήρα 8cm τρύπες δλδ σαν να κανεις 4 κύκλους των 8cm μέσα σε ένα κύκλο 40cm και να βαλω ανεμιστηρακια που να βαράνε τον ανεμιστήρα και από εκει και περα να εκανα 4ης 8αρες τρύπες εξαερισμού?
πως το βλέπεις τακη αυτό?

Τάκης
22-05-16, 21:54
Νικο το ανεμιστηράκι είναι 12 εκατοστά, άρα σε χωράει άνετα.
Αν από πάνω δεν μπορείς να κάνεις τρύπα , ΄κανε από το πλάι και βάλε γωνιά από μέσα αλλά και από έξω να κοιτάει προς τα κάτω για να μη μπαίνουν νερά από βροχή. και βάζεις το ανεμιστηράκι μέσα ,
θέλει λιγη δουλίτσα :D
http://www.e-nero.gr/datafiles/841.jpg

alan boy
22-05-16, 23:15
φιλε Νικο πολυ ομορφη δουλεια και ο εξοπλισμος σου σουπερ.:D
τι διαστασεις ειναι το ενυδρειο;

voas
22-05-16, 23:24
Νικο το ανεμιστηράκι είναι 12 εκατοστά, άρα σε χωράει άνετα.
Αν από πάνω δεν μπορείς να κάνεις τρύπα , ΄κανε από το πλάι και βάλε γωνιά από μέσα αλλά και από έξω να κοιτάει προς τα κάτω για να μη μπαίνουν νερά από βροχή. και βάζεις το ανεμιστηράκι μέσα ,
θέλει λιγη δουλίτσα :D
ok εβαλα ένα πλανο!:cool:ευχαριστω τακη:smt052
[QUOTE=alan boy;944420]φιλε Νικο πολυ ομορφη δουλεια και ο εξοπλισμος σου σουπερ.:Dευχαριστω φιλε!να εισαι καλα........
τι διαστασεις ειναι το ενυδρειο;
80χ35χ50

voas
25-05-16, 21:10
καλησπέρα παιδια!
λογω δουλειάς δεν εχω προλάβει να ξεκινήσω το ανοιγμα των τρυπών στο ντουλάπι του σαμπ!ευελπιστω μεσα στο σ/κ κατι να κανω!
είναι και ο λογος που ακόμα δεν εχω βαλω κανενα ψαράκι να κολυμπάει ενώ βαση τιμων είμαι έτοιμος καμία 15μερες πριν!
τωρα το ενυδρείο τρεχει κανονικα σε φουλ ρυθμους,τερμα το σκιμμερ και οι αλγες να κάνουν πάρτι!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-1120_zpstlsr171w.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-1121_zpsbntfxmrz.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-1122_zps7sgkrvou.jpg

kostas82
25-05-16, 22:02
Άντε ντε , αντί για προβατακια θα μετρας κλοουνακια χαχαχα

voas
26-05-16, 12:01
Άντε ντε , αντί για προβατακια θα μετρας κλοουνακια χαχαχα

ενα κλοουνακι δυο κλοουνακια τρια κλοουνακια.........χαχαχαχαχαχα
καλο κωστα!!!!

leonardos
26-05-16, 16:59
οπα οπα Νικο πρεπει να υπολογισεις και τα λιτρα σου!!! χαχαχαχα

voas
29-05-16, 12:21
οπα οπα Νικο πρεπει να υπολογισεις και τα λιτρα σου!!! χαχαχαχα

χαχαχαχα!ευχαριστώ λεων...........σε αυτο ειναι εύκολο!αντε να το κάνω στο αλλο?

ΔημήτρηςΤ
29-05-16, 12:41
Φίλε μου αν είδα σωστά ο ανεμιστήρες Έτσι φυσάει.έτσι δεν είναι;;;

voas
29-05-16, 13:04
Φίλε μου αν είδα σωστά ο ανεμιστήρες Έτσι φυσάει.έτσι δεν είναι;;;

γεια σου φίλε δημητρη!
σωστά βλέπεις αλλα ειναι ημιτελές ακόμα!δεν εχω προλάβει να ολοκληρώσω το σύστημα ψύξης λόγο δουλειας,ειναι σαφώς καλύτερα απο τα μικρα αλλα και παλι υπάρχει θεμα λογο του οτι ειναι μπαλκόνι και επι του παρόντος μπορεί να δουλεύει και να κατεβάζει αλλα οταν βαρέσει εξω κανένα 35-40 βαθμούς θα εχω θέμα!θα γίνουν τρύπες με ποτηροτρυπανο περιμετρικά στο ντουλάπι του σαμπ αλλα και στο ταβάνι του και σε μερικές θα μπουν και τα αντίστοιχα ανεμιστηρακια!εαν και ετσι δεν εχω αποτέλεσμα επιθυμητό τοτε θέλοντας και μη θα πάω σε μια οικονομική λύση diy chiller.
αυτός ειναι και ο λόγος που ακόμα δεν εχω βάλει ζωντανούς οργανισμούς μεσα!

ΔημήτρηςΤ
29-05-16, 14:01
Γιατί να φυσάει να ρουφάει πρέπει.

voas
29-05-16, 14:03
Γιατί να φυσάει να ρουφάει πρέπει.

τι εννοείς?

ΔημήτρηςΤ
29-05-16, 14:07
Τον ανεμιστήρα τον έχεις να φυσάει είναι λάθος την θερμότητα την αποβάλουμε με το να ρουφάει.ψυκτικες μονάδες ,στο αμάξι, παντού.

voas
29-05-16, 14:12
Τον ανεμιστήρα τον έχεις να φυσάει είναι λάθος την θερμότητα την αποβάλουμε με το να ρουφάει.ψυκτικες μονάδες ,στο αμάξι, παντού.

και πως θα γίνει εξάτμιση μητσαρα για να πέσει η θερμοκρασία?
εσυ τι προτείνεις?

ΔημήτρηςΤ
29-05-16, 14:27
Νομίζω όλο αυτο που έχεις Δεν χρειάζεται .παίρνει ς ενα ανεμιστηρα ψυκτικης μονάδας (από εψεμ.8 ευρω) κ το τοποθετείς πάνω από το σαμπ.ηβκανεις μια τρύπα στο έπιπλο κ το βάζεις εκει.να φυσάει προς τα έξω δλδ.αν θες πήγαινε στο αμάξι σου στο βιντιλατερ η στην μονάδα του air condition Σπίτι σου κ θα καταλάβεις πώς λειτουργεί. ακόμα κ στο ψυγείο του σπιτιού σου που αποβάλει ζεστή από το κοντεσερ. Εσύ στέλνεις.

delta66
29-05-16, 14:46
Νομίζω όλο αυτο που έχεις Δεν χρειάζεται .παίρνει ς ενα ανεμιστηρα ψυκτικης μονάδας (από εψεμ.8 ευρω) κ το τοποθετείς πάνω από το σαμπ.ηβκανεις μια τρύπα στο έπιπλο κ το βάζεις εκει.να φυσάει προς τα έξω δλδ.αν θες πήγαινε στο αμάξι σου στο βιντιλατερ η στην μονάδα του air condition Σπίτι σου κ θα καταλάβεις πώς λειτουργεί. ακόμα κ στο ψυγείο του σπιτιού σου που αποβάλει ζεστή από το κοντεσερ. Εσύ στέλνεις.
H θερμοκρασια στο νερο πεφτει με την εξατμιση.
Δεν λειτουργει το ιδιο οπως σε ενα αυτοκινητο ή σε ενα πισι.
Για να γινει ικανοποιητικη ψυξη πρεπει και να χτυπαει εξωτερικος αερας το νερο στην επιφανεια και να το αναταράσσει (επιταχυνει την εξατμιση), οπως και να υπαρχουν διοδοι του αερα προς τα εξω. Δεν φτανει το ενα εξ αυτων μονο.

ΔημήτρηςΤ
29-05-16, 15:10
Συμφωνώ απόλυτος.απλώς όπως το έχει το παιδΙ αυτήν την στιγμη δεν κάνει κ δουλειά.σαν Κεντρική να έχεις στο μυαλό σου ότι την θερμότητα την ρουφάνε από την πηγή της.

delta66
29-05-16, 15:20
Συμφωνώ απόλυτος.απλώς όπως το έχει το παιδΙ αυτήν την στιγμη δεν κάνει κ δουλειά.σαν Κεντρική να έχεις στο μυαλό σου ότι την θερμότητα την ρουφάνε από την πηγή της.
Αν κανει μια τρυπα και βαλει τον ανεμιστηρα να φυσαει εξω οπως προτεινες, δεν θα κερδισει κατι σε ικανοποιητικο επιπεδο.
Ενω αν κρατησει τον ανεμιστηρα να χτυπαει το νερο και αφησει ανοιχτη την τρυπα (που θα ανοιξει) για να βγαινει ο αερας, θα εχει καλυτερο αποτελεσμα
Το καλυτερο ειναι να βρει τροπο να τοποθετησει τον ετσι ανεμιστηρα που να ρουφαει αερα απο εξω (και οχι να ανακυκλωνει τον εσωτερικο αερα), να χτυπαει το νερο και να υπαρχει απο την αλλη ενα καλο ανοιγμα για να βγαινει ο αερας εξω.

voas
29-05-16, 15:21
H θερμοκρασια στο νερο πεφτει με την εξατμιση.
Δεν λειτουργει το ιδιο οπως σε ενα αυτοκινητο ή σε ενα πισι.
Για να γινει ικανοποιητικη ψυξη πρεπει και να χτυπαει εξωτερικος αερας το νερο στην επιφανεια και να το αναταράσσει (επιταχυνει την εξατμιση), οπως και να υπαρχουν διοδοι του αερα προς τα εξω. Δεν φτανει το ενα εξ αυτων μονο.

γεια σου σπυρο!αυτό έλεγα στον μητσο!απλά δεν το εχω τελειώσει λόγο έλλειψη χρονου!

delta66
29-05-16, 15:22
Τα εχει γραψει ηδη οπως βλεπω τωρα και ο Τακης στο #130

voas
29-05-16, 15:30
Αν κανει μια τρυπα και βαλει τον ανεμιστηρα να φυσαει εξω, οπως προτεινες αν καταλαβα καλα, δεν θα κερδισει κατι σε ικανοποιητικο επιπεδο.
Ενω αν κρατησει τον ανεμιστηρα να χτυπαει το νερο και αφησει ανοιχτη την τρυπα (που θα ανοιξει οπως προτεινες) για να βγαινει ο αερας, θα εχει καλυτερο αποτελεσμα
Το καλυτερο ειναι να βρει τροπο να τοποθετησει τον ετσι ανεμιστηρα που να ρουφαει αερα απο εξω (και οχι να ανακυκλωνει τον εσωτερικο αερα), να χτυπαει το νερο και να υπαρχει απο την αλλη ενα καλο ανοιγμα για να βγαινει ο αερας εξω.

αυτό θα κανω σπυρο! θα ανοίξω αντι για μια τρύπα 40cm,4 των 10cm στον ουρανό του ντουλαπιού και εκει θα βάλω ανεμιστηρακια να βαράνε τον υπάρχον ανεμιστήρα,στην συνέχεια θα ανοίξω περιμετρικά εξαερίστηκες τρύπες των 10cm.
ελπίζω να κάνει δουλιτσα ετσι!
Τα εχει γραψει ηδη οπως βλεπω τωρα και ο Τακης στο #130

:smt023:smt023:smt023

delta66
29-05-16, 15:41
αυτό θα κανω σπυρο! θα ανοίξω αντι για μια τρύπα 40cm,4 των 10cm στον ουρανό του ντουλαπιού και εκει θα βάλω ανεμιστηρακια να βαράνε τον υπάρχον ανεμιστήρα,στην συνέχεια θα ανοίξω περιμετρικά εξαερίστηκες τρύπες των 10cm.
ελπίζω να κάνει δουλιτσα ετσι!
Δεν ειμαι σιγουρος οτι θα δουλεψει ετσι.
Πρεπει να υπολογισεις και οτι εξασθενεις τη βαση με τις πολλες τρυπες.

ΔημήτρηςΤ
29-05-16, 16:41
Και βέβαια δεν θα έχει αποτέλεσμα χωρίς τρύπες.μέχρι να τις κάνει έκανα μια πρόταση.

voas
29-05-16, 16:55
Ευχαριστώ παιδιά για την συμμετοχή σας.
Το καλοκαιράκι είναι πλεων κοντά όποτε κοντός ψαλμός ........
Αν δω οτι μα έτσι μα αλλιώς δεν γίνεται τπτ θα πάω σε chiller.

ΔημήτρηςΤ
29-05-16, 18:08
Θα το βρεις φίλε είμαι σίγουρος.εδώ έχεις κάνει αλλά κ αλλά.

voas
30-05-16, 22:27
Δεν ειμαι σιγουρος οτι θα δουλεψει ετσι.ουτε εγω είμαι σίγουρος σπυρο!μου φαινεται ότι θα είναι μονόδρομος το chiller εάν δεν βγει και αυτό που μου ειπε ο τακης!παντως ευχαριστώ
Πρεπει να υπολογισεις και οτι εξασθενεις τη βαση με τις πολλες τρυπες.η βαση του επίπλου δεν εχει θεμα ακομα και σουρωτήρι να την κανω περιμετρικά!
Θα το βρεις φίλε είμαι σίγουρος.εδώ έχεις κάνει αλλά κ αλλά.
ευχαριστώ μητσαρα για το ενδιαφέρων!να είμαστε καλα φιλε να τα λεμε ολοι και να βρίσκουμε λύσεις επειτα από νέες ιδεες!
πάντως εάν το ήξερα θα το είχα κανει χτιστο το έπιπλο και θα είχα γλυτώσει!
Καλησπέρα παιδιά!εχθες μπαίνοντας το απόγευμα σπίτι απο την δουλειά με περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.
Το θερμόμετρο έγραφε 30.5
Τα εβαλα κάτω και είπα οτι δεν υπάρχει αλλη λύση εκτός απο την αγορά chiller.
Ευχαριστώ για τις ιδέες που μου δώσατε αλλά πιστεύω οτι η ιδιαιτερότητα του project δεν θα έφτανε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Για καινούργιο δεν υπήρχε περίπτωση παρά μονο μεταχειρισμένο.
Για καλή μου τύχη σήμερα έβαλε προς πώληση ένα παλικάρι στο gab ένα chiller τεκο tr 10.
Ευχαριστώ Παναγιώτη. Εις το επανιδείν στο χόμπι σου εύχομαι.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-1156_zpsvhe0o8zv.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-1157_zpsvhlpx4cv.jpg

μετα παίρνοντας τις απαραίτητές οδηγίες από τα μεγαλα πνεύματα μπήκα στην προσαρμογή του και αυριο είμαι έτοιμος να αλλάξω σελίδα και να περασω στο επόμενο στάδιο........

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-1158_zpsmljbozn7.jpg

kostas82
31-05-16, 13:08
Μια χαρα σου εκατσε, ουτε παραγγελία να το ειχες χαχαχα ,θα κάνεις δουλειά

voas
31-05-16, 13:35
ευχαριστώ κωστα!ναι στάθηκα τυχερός.............στην ατυχία μου.
ηταν μονόδρομος πιστεύω το chiller!παλι καλα που δεν ειχα βαλει ζωντανά
γιατι θα τα ειχα πάρει στο χερι!

Γιαννης Μ5
31-05-16, 15:21
Μπραβο Νικο να το χαίρεσαι,αν και με τοσο εξοπλισμο δεν ειναι χαμηλων απαιτησεων....:D:D:D

voas
31-05-16, 16:05
Μπραβο Νικο να το χαίρεσαι,αν και με τοσο εξοπλισμο δεν ειναι χαμηλων απαιτησεων....:D:D:D

χαχαχαχα!εχεις δίκιο γιαννη άλλα τι να έκανα?ψαρόσουπες καλοκαιρινές θα είχα............:D:D

leonardos
31-05-16, 21:14
μια χαρα ειναι και η ψαροσουπα!!! στρος το με γοβιους!!! το τερπνον μετα του οφελιμου!!!! χαχαχα

μεγια μεγια Νικο

να σε ρωτισω και κατι "τεχνικο"..... τι καινε αυτα τα μαραφετια???

ΔημήτρηςΤ
31-05-16, 21:20
Χωρίς να θέλω να σ πριζω αν είναι μεταχειρισμένο καλό θα ήταν θα πάρεις ένα υγρό για κοντεσερ κ να του κανείς ένα πέρασμα ,θα καίει το μισό ,θα ζορίζεται λιγότερο.

voas
01-06-16, 00:16
μια χαρα ειναι και η ψαροσουπα!!! στρος το με γοβιους!!! το τερπνον μετα του οφελιμου!!!! χαχαχα

μεγια μεγια Νικο

να σε ρωτισω και κατι "τεχνικο"..... τι καινε αυτα τα μαραφετια???
χαχαχα!ευχαριστω λεων!
200watt είναι....
Χωρίς να θέλω να σ πριζω αν είναι μεταχειρισμένο καλό θα ήταν θα πάρεις ένα υγρό για κοντεσερ κ να του κανείς ένα πέρασμα ,θα καίει το μισό ,θα ζορίζεται λιγότερο.
καλα κάνεις και μου τα λες,ειναι κατι που δεν το ήξερα και αν θες καντο μου λιγο πιο λιανα!
πως λέγεται και από που το περνω?

ΔημήτρηςΤ
01-06-16, 07:47
Επειδή δεν έχω ανοίξει ποτέ ,λογικά πρέπει να έχει ένα κομπρεσερακι ούτε 1/4 για να λες 200 watt ,ένα ανεμιστηρακι κ ένα κοντεσερ σωστά;;;;;

voas
01-06-16, 08:46
Επειδή δεν έχω ανοίξει ποτέ ,λογικά πρέπει να έχει ένα κομπρεσερακι ούτε 1/4 για να λες 200 watt ,ένα ανεμιστηρακι κ ένα κοντεσερ σωστά;;;;;
καλημέρα δημητρη!
αν googleαρεις τα μανιουαλ του θα καταλάβεις πως ειναι!
εγω δεν εχω γνώσεις ψυκτικού αλλά αν μου πείτε μπορώ πιστεύω να το κάνω!

ΔημήτρηςΤ
01-06-16, 10:49
Θα το βρω κ θα σου πω.

voas
01-06-16, 10:56
οκ!ευχαριστώ φίλε!

delta66
01-06-16, 14:57
http://www.f3images.com/IMD/UserManuals/FP94510.pdf
https://www.tecous.com/files/TECO_SeaChill_Manual_%28All_Models%29.pdf
http://www.manualsdir.com/manuals/373488/teco-us-tr20-tr15-tr10.html?page=15
Δεν ξερω αν γραφουν και για τη περιοδικη συντηρηση με αναποδη ροη νερου (Back Flush).
Αν δεν βρεις οδηγιες, διαβασε για buck flush απο ενα αλλο chiller (σελ 2) http://www.jbjlighting.com/pdfs/Arctica_troubleshooting.pdf

ΔημήτρηςΤ
01-06-16, 15:12
Είναι pdf κ δεν μπορώ να το ανοίξω να το δω αυτό που έστειλε ο Σπύρος.ελπίζω να σ κάλυψε γιατί είναι κ πανάκριβα τα ατιμα.

voas
01-06-16, 22:01
http://www.f3images.com/IMD/UserManuals/FP94510.pdf
https://www.tecous.com/files/TECO_SeaChill_Manual_%28All_Models%29.pdf
http://www.manualsdir.com/manuals/373488/teco-us-tr20-tr15-tr10.html?page=15
Δεν ξερω αν γραφουν και για τη περιοδικη συντηρηση με αναποδη ροη νερου (Back Flush).
Αν δεν βρεις οδηγιες, διαβασε για buck flush απο ενα αλλο chiller (σελ 2) http://www.jbjlighting.com/pdfs/Arctica_troubleshooting.pdf
πολύ σύντομά θα έρθει ψυκτικος σπιτι για συντήρηση στα κλιματίστηκα του σπιτιου!οποτε θα του πω να ρίξει μια ματιά!
ευχαριστώ πάντως σπυρο για το ενδιαφέρον αλλά και το χρονο που σπατάλησες για εμένα ψάχνοντας τα αρχεία!
Είναι pdf κ δεν μπορώ να το ανοίξω να το δω αυτό που έστειλε ο Σπύρος.ελπίζω να σ κάλυψε γιατί είναι κ πανάκριβα τα ατιμα.
αυθής εξαρχής δεν μπορούσα να παρω καινούργιο!
μου έκατσε ευκαιρία και την άρπαξα!
ευχαριστώ μητσαρα παντως!να είσαι καλα φιλε εσυ και οι δισκαρες σου!

delta66
01-06-16, 22:58
Να σαι καλα.
Για το back fllush δεν πιστευω να ξερει ο ψυκτικος των air-co.
Ειναι διαδικασια συντηρησης που γινεται στα chiller.

voas
01-06-16, 23:23
καλησπέρα παιδια!σημερα ερχόμενος σπιτι σύνδεσα το chiller!
η θερμοκρασια έπεσε εν ριπη οφθαλμού!

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-1159_zpsnlhnecqx.jpg
-----------------------------------------------------------------------------------
τωρα μένει να του βαλω μια ξυλινη βαση με 4 πλαστικά ποδαράκια να κάτσει!
πριν από λιγο διαπίστωσα ότι "δακρύζει" ο σύνδεσμος περιστροφής στο in!
μάλλον θα χρειαστώ ανταλακτικο!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-1160_zps0pmopl7n.jpg
------------------------------------------------------------------------------------
μεταχειρισμένο μηχάνημα είναι μην τα θελω και όλα δικα μου!
καλο βεβαία όμως είναι ο πωλητής να ενημερώνει τον αγοραστή για τέτοιου είδους φθορές ετσι ώστε και ο αγοραστης να γνωριζει κάποια πραγματα και μην ταλαιπωρείται αδικα στο μέλλον!

delta66
02-06-16, 02:52
μεταχειρισμένο μηχάνημα είναι μην τα θελω και όλα δικα μου!
καλο βεβαία όμως είναι ο πωλητής να ενημερώνει τον αγοραστή για τέτοιου είδους φθορές ετσι ώστε και ο αγοραστης να γνωριζει κάποια πραγματα και μην ταλαιπωρείται αδικα στο μέλλον!
Εισαι λιγο αδικος κατα την αποψη μου.
Αυτα μπορει να συμβουν σε μια επανατοποθετηση σωληνωσεων.
Δλδ να λειτουργουσε αψογα μεχρι να αποσυνδεθει.

voas
02-06-16, 11:22

λιγο δύσκολο σπυρο αλλα μπορεί!
εκτός και αν έκανα εγω την ζημιά χωρίς να το ξέρω!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ παιδια!σήμερα το παράγγειλα και το περιμένω μεχρι το μεσημέρι να έρθει!μικρο το κακό 12ευρω καινούργιο!

akis_bmw
02-06-16, 14:10
Μπραβο σου, ειναι πανεμορφη ολη η κατασκευη, δειχνει μερακι και ορεξη να κανεις κατι καλο και σωστο. Βεβαια (χωρις παρεξηγηση) χαμηλων απαιτησεων με τοσο πολυ και ακριβο εξοπλισμο δεν το λες. Αλλα οντας ψιλοασχετος με θαλασσινα ισως να εχω και αδικο. Οπως και να'χει μπραβο σου φιλε μου. :grin:

kostas82
02-06-16, 17:44
Ναι από οτι φαίνεται δεν θα είναι και τοοοσοοο χαμηλών απαιτήσεων χαχαχα:rolleyes:

voas
03-06-16, 00:08
Μπραβο σου, ειναι πανεμορφη ολη η κατασκευη, δειχνει μερακι και ορεξη να κανεις κατι καλο και σωστο. Βεβαια (χωρις παρεξηγηση) χαμηλων απαιτησεων με τοσο πολυ και ακριβο εξοπλισμο δεν το λες. Αλλα οντας ψιλοασχετος με θαλασσινα ισως να εχω και αδικο. Οπως και να'χει μπραβο σου φιλε μου. :grin:
γεια σου φιλε ακη!καλη αρχη να έχεις στο φόρουμ μας και καλη πορεία σου ευχομαι!ο εξοπλισμος που έβαλα είναι αξιόπιστος,τίμιος για αρκετούς εμπείρους θαλασσινούς αλλα δεν είναι από το "πανω ράφι"!
εκτος προϋπολογισμού αλλά και μη εχοντας άλλη επιλογή εάν ήθελα να τρέξει σωστα το ενυδρείο ηταν η πρόσφατη αγορα μεταχ/νου chiller με άκρως δελεαστική τιμη!
σε ευχαριστώ να εισαι καλα φιλε ακη!
Ναι από οτι φαίνεται δεν θα είναι και τοοοσοοο χαμηλών απαιτήσεων χαχαχα:rolleyes:
χααχαχααχααχαα
οσο πατάει ο loco ας πουμε προς το παρων κωστα :D:D:D!!!

stanisalus18
03-06-16, 00:14

+1 από μένα σε αυτό. Μπορεί κάποιος να έχει κάτι και να είναι εντάξει για πολύ καιρό και όταν τελικά το δώσει να του βγάλει κάποιο πρόβλημα στον επόμενο. Συμβαίνει κι ας μην φταίει ο προηγούμενος.

delta66
03-06-16, 00:17
Ειδικα στις σωληνωσεις και στους συνδεσμους.
Πχ λειτουργει κανονικα, το ανοιγεις και οταν το ξαναβαλεις δεν παταει καλα στην τσιμουχα που εχει παλιωσει, την χαλαει κι αρχιζει και τρεχει ;)
Να βαζετε βαζελινη στις τσιμουχες (με τριψιμο να τη ρουφηξει) να μη ξεραινονται

voas
04-06-16, 00:53
παΐδια μια διευκρίνηση!
ο τιτλος "χαμηλών απαιτήσεων" δόθηκε διότι κατά κυριο λογο αφορά τα κοράλια χαμηλών απαιτήσεων που θα φιλοξενήσει ο μικρος ύφαλος και με ότι συνεπάγετε!
τι δεν θα βαλω:
ριακτορα ασβεστίου και μπουκάλα co2
ριακτορα ενεργού άνθρακα
ριακτορα αντιφωσφορου
ριακτορα ζεόλιθου η' ριακτορα b.p
επίσης το φωτιστικο θα είναι low profile....
+1 από μένα σε αυτό. Μπορεί κάποιος να έχει κάτι και να είναι εντάξει για πολύ καιρό και όταν τελικά το δώσει να του βγάλει κάποιο πρόβλημα στον επόμενο. Συμβαίνει κι ας μην φταίει ο προηγούμενος.
γιαννη καλο είναι και αυτό που λεει ο σπυρος αλλα καλο είναι και αυτό που λεω εγω!δεν ειπα ότι εγινε εσκεμμένα αλλα και ο κοσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος σε οποιοδήποτε τομέα της ζωης!
Ειδικα στις σωληνωσεις και στους συνδεσμους.
Πχ λειτουργει κανονικα, το ανοιγεις και οταν το ξαναβαλεις δεν παταει καλα στην τσιμουχα που εχει παλιωσει, την χαλαει κι αρχιζει και τρεχει ;)
Να βαζετε βαζελινη στις τσιμουχες (με τριψιμο να τη ρουφηξει) να μη ξεραινονται
ευχαριστώ σπυρο για αυτό που λες!το εκανα αλλα δεν.
πήρα σήμερα άλλο από την κυψέλη που είναι το εξουσιοδοτημένο της teko 12ευρω
μου είπαν ότι μπορω να τους το παω και για συντήρηση εάν θελω!
καλημέρα παιδια!σήμερα το πρωι άλλαξα το ανταλλακτικο του chiller!
τελικά ηταν σπασμένα και τα δυο κουμπώματα που κρατούσαν το πλαστικό κορμό του και φυσικό και επόμενο ηταν να "χανει"!!!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-img_0275_zpsmzxswgz5.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-img_0274_zpssmpyasij.jpg
έβγαλα το παλιό μπήκε το νέο, 5 λεπτά δουλεια, δεκα ευρώ ζημιά, 2 μέρες ταλαιπωρια
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-img_0276_zpsq2nmuduy.jpg
καλησπέρα παιδια!σημερα μετα την δουλεία κάθισα και ασχολήθηκα εξονυχίστηκα με το ενυδρειο!οι δουλείες πολλές και σημαντικες,καταρχην έφτιαξα το chiller και ρύθμισα την αντλία του με βαση του κατασκευαστη,εκανα γενναία αλλαγη νερου,καθαρισα σκιμμερ και σαμπ και αλλαξα ενεργο και αντιφωρφορο!
το ενυδρείο είναι έτοιμο πλέων να φιλοξενήσει με οσο το δυνατών περισσότερη ασφάλεια από αύριο κιόλας τα δυο πρώτα κλοουνακια
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-1161_zpsjqt4mlt2.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-1162_zpsfde7uykx.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-1163_zpsc9qamin4.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-1164_zpsdzbpmwz8.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-1165_zpsvxw7pxti.jpg

leonardos
04-06-16, 16:09
Μπραβο Νικο!!!! καλος να τα δεχτεις!!!! (αν και απ οτι βλεπω καλως θα τα δεχτεις!!!:D:D)

voas
05-06-16, 14:04
Μπραβο Νικο!!!! καλος να τα δεχτεις!!!! (αν και απ οτι βλεπω καλως θα τα δεχτεις!!!:D:D)

ευχαριστώ λεων!τελικά για κλόουν πήγα αλλα κάτι άλλο μου πήρε το μυαλό και δεν πήρα!
θα κολυμπήσουν όμως που θα μου πάει!

leonardos
06-06-16, 21:31
χαχαχαχαχαχα δεν πιραζει!!! ευτυχως εγω που δεν τα βλεπω απο κοντα γιατι.... ειναι βαρυ το τσοκαρο χαχαχαχα

voas
07-06-16, 11:22
χαχαχαχαχαχα δεν πιραζει!!! ευτυχως εγω που δεν τα βλεπω απο κοντα γιατι.... ειναι βαρυ το τσοκαρο χαχαχαχα
xaxaxaxaxa!
παλι καλα λεων!
κανε της δώρο πάνινες παντόφλες η ακόμα καλύτερα λαστιχένιες ετσι ώστε εαν αστοχήσει και μπουν μέσα στο ρεεφ να επιπλέουν:D

voas
08-06-16, 11:51
καλήμερα παιδιά!
δυσάρεστη έκπληξη στο chiller part2:
εχθές το βράδυ στα καλά καθούμενα άρχισε ο θερμότατης να ανεβοκατεβαινει σαν τρελός!
κοιτάω και τον ελεγκτή θερμ. και ειναι μια χαρα οπως και το θερμόμετρο που εχω βυθισμένο στο σαμπ!
το chiller δουλεύει ανεξάρτητα με τον ελεγκτή (stc1000)
το έβγαλα απο την πρίζα για να μην κάνω καμια μεγαλύτερη ζημια!
σημερα το πρωι πριν ερθω στην δουλειά το έβγαλα και το έστειλα στο εξουσιοδοτημενο service teco.
μιλώντας με τον τεχνικό στο τηλέφωνο μου ειπε οτι εχει μάλλον χαλασμένο θερμοστάτη αλλα πρέπει να το δει!
περιμένω να δω τελικά τι εχει απο επίσημα χείλη και στην συνεχεια θα επικοινωνήσω με τον πωλητή για να μου δώσει εξηγήσεις!
μπορεί να το πήρα σε χαμηλή τιμή αλλά αυτο δεν δικαιολογεί την μη αναφορά των προβλημάτων που είχε!
μήπως πάλι υπάρχει καμια αμφιβολία οτι προϋπήρχε το προβλημα?
μήπως και σε αυτο το πρόβλημα δεν ειχε γνώση ο πωλητής?

delta66
08-06-16, 13:01
μήπως πάλι υπάρχει καμια αμφιβολία οτι προϋπήρχε το προβλημα?
μήπως και σε αυτο το πρόβλημα δεν ειχε γνώση ο πωλητής?
Φαινεται πως ειχες δικιο.
Αλλα υπαρχει τροπος να σε διαψευσει.
Να σου δωσει πισω τα χρηματα των επισκευων.

voas
08-06-16, 13:22
Φαινεται πως ειχες δικιο.
Αλλα υπαρχει τροπος να σε διαψευσει.
Να σου δωσει πισω τα χρηματα των επισκευων.

ευχαριστώ σπυρο!
οχι να με διαψευσει γιατι δεν προπαγανδισα αδίκως,αλλα να ρεφάρει καλύτερα!
αντι για τα χρήματα θα προτιμούσα μια συγνώμη κατι σπάνιο για τις μέρες μας!!

voas
10-06-16, 21:35
καλησπέρα παιδια!
σήμερα γυρνώντας από την δουλεία το απόγευμα με περίμενε μια δυσαρεστη έκπληξη!
έσπασε το πανω κόμματι από το αριστερά νησί και έπεσε προς τα εμπρός χωρις ευτυχώς να ακουμπήσει το τζαμι και έχουμε αλλα!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-11.4_zpsptdb6tys.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-11.5_zps6txgmhth.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-11.6_zps4ymdxifv.jpg
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
το προβλημα ηταν η μαρκα του τσιμεντου καθως στο τριμηνο πανω ξεκιναει να θρυματιζεται με αποτελεσμα να σπαει!
ετσι πηγα και πηρα το σωστο περασα τα δυο πανω κομματια και με ταιραπ εσωτερικα για καλου κακου,αδειασα ολο το ενυδρειο και ξανακολλησα ολο τον βραχο!!!

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-11.7_zps6u30cae3.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-11.8_zpsgiegavez.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-11.9_zpsif1ybpvy.jpg

Sakisdraminos
10-06-16, 22:11
Νίκο πολύ καλύτερο τώρα!
Κάθε εμπόδιο σε καλό!!!!;)

akis_bmw
10-06-16, 23:27
αντι για τα χρήματα θα προτιμούσα μια συγνώμη κατι σπάνιο για τις μέρες μας!!
Οχι απλα σπανιο, απιθανο το βλεπω..
Παντως εχοντας διαβασει το ποστ απο την αρχη του, πιο πολυ ''πονοκεφαλο'' σου εχει προκαλεσει αυτο το chiller παρα η κατασκευη ολοκληρη.
Καθε εμποδιο σε καλο οπως ειπωθηκε και πιο πανω.
Περιμενω πως και πως να το δω ολοκληρωμενο. :cool:

voas
11-06-16, 06:57
Νίκο πολύ καλύτερο τώρα!
Κάθε εμπόδιο σε καλό!!!!;)

Ευχαριστώ πολύ σακη!
Ναι τώρα άνοιξαν περισσότερο τα εσωτερικά περάσματα και οι σπηλιές.
Όπως το λες,κάθε εμπόδιο για καλό αλλά εμένα η καρδιά μου πήγε να σπάσει βλέποντας το θέαμα αυτό ήταν μπήκα.
Οχι απλα σπανιο, απιθανο το βλεπω..
Παντως εχοντας διαβασει το ποστ απο την αρχη του, πιο πολυ ''πονοκεφαλο'' σου εχει προκαλεσει αυτο το chiller παρα η κατασκευη ολοκληρη.
Καθε εμποδιο σε καλο οπως ειπωθηκε και πιο πανω.
Περιμενω πως και πως να το δω ολοκληρωμενο. :cool:

Γεια σου φιλε ακη!Όπως το είπες και εσυ! Μάλλον έμεινε στην σφαίρα της φαντασίας μου!
Δεν πειράζει προς γνώση και συμμορφωση!
Κοίταξε να δεις!οταν περνούμε κάτι μεταχειρισμένο πάντα εγκυμονεί κινδύνους!
Απο εκει και πέρα με βάσει την τιμή την μάρκα και την ποιότητα που εχει είμαι πολύ κερδισμένος.
Το μονο ειναι οτι ταλαιπωρήθηκα δυο φορές με τα μεσα έξω.
Ενώ απο μετρήσεις νερου ήμουν έτοιμος εδω και ένα μήνα κάτι δεν μου καθότανε καλά είτε απο το θρυματισμο του τσιμέντου είτε απο την θερμοκρασία και για αυτό τον λόγο δεν είχα βάλει κανένα δυο ψαράκια για αρχή.
Πιστεύω τώρα μετά την τελευταία επεισοδιακή εβδομάδα να είμαι έτοιμος για να περάσω στην επόμενη φάση

leonardos
11-06-16, 20:17
Ε αντε ρε Νικο βαλε κανα ψαρι γιατι αν περημενω απο μενα καικα!! χαχαχα

kostas82
11-06-16, 22:43
Ηρθε η ωρα ναι , εχεις καποιο στα υπόψιν ?

Sakisdraminos
12-06-16, 09:13
Νομίζω ότι για ψαράκια πρέπει να περιμένει λίγο λογικά λόγο της αλλαγής στο βράχο παίζει να ανεβάσει λίγο αμμωνία .
Καλό είναι να κάνει μέτρησης πρώτα !

voas
12-06-16, 11:29
Ε αντε ρε Νικο βαλε κανα ψαρι γιατι αν περημενω απο μενα καικα!! χαχαχα
χαχαχαχαχα!!!!!
κάτσε ρε τρελε!!
τώρα το άδειασα και το ξανακολλησα!
Ηρθε η ωρα ναι , εχεις καποιο στα υπόψιν ?

κωστα λέω να βάλω μόνο μικρα!
χωρίς τανκ και χωρίς σκληρά κοράλλια .................
Νομίζω ότι για ψαράκια πρέπει να περιμένει λίγο λογικά λόγο της αλλαγής στο βράχο παίζει να ανεβάσει λίγο αμμωνία .
Καλό είναι να κάνει μέτρησης πρώτα !

όπως το λες σακη!σήμερα θα γεμίσω και απο αύριο μετρήσεις και βλέπουμε...............

leonardos
12-06-16, 15:18
κοιτα να δεις που ειναι ψυχρεμος!!! κανονισε να παω να βγαλω 2 τσιπουρες και να στις στηλω παρ αυτα!!! χαχαχα:D:D:D

ε Σακη φτερνιστηκε και μια μυγα στο σαλωνι λες να ανευηκε η αμωνια??? χαχαχαχαχαχα:D:D:D

(πλακα κανω μην παρεξιγιθει κανενας!!! ο προσεκτικος δεν εκλαψε ποτε!!!)

voas
13-06-16, 15:19
κοιτα να δεις που ειναι ψυχρεμος!!! κανονισε να παω να βγαλω 2 τσιπουρες και να στις στηλω παρ αυτα!!! χαχαχα:D:D:D

ε Σακη φτερνιστηκε και μια μυγα στο σαλωνι λες να ανευηκε η αμωνια??? χαχαχαχαχαχα:D:D:D

(πλακα κανω μην παρεξιγιθει κανενας!!! ο προσεκτικος δεν εκλαψε ποτε!!!)

xaxaxaxaxaxa!γεια σου λεων!!!

voas
17-06-16, 21:39
Καλησπέρα παιδιά.
Μετά την επιτυχημένη κολλήσει του βράχου ξαναγεμισα το ενυδρείο μετά απο τρεις μερες χωρις νερο παρά 10 cm στον αραγωνιτη.
Πισωγυρισμα αλλά δεν είχα αλλη επιλογή.
Σήμερα έκανα μετρήσεις και με μεγάλη έκπληξη είδα:
Αμμωνία 0
No2 0
No3 2
Θα κάνω και μια επαναληπτική αύριο και αν παραμείνουν ίδιες θα βαλω επιτέλους ένα ζευγαράκι κλόουνακια.

Sakisdraminos
18-06-16, 06:49
Νίκο καλήμερα πολύ καλές μέτρησης !
Το νερό που έμεινε βοήθησε να κρατήσει βιολογία ο αραγωνιτης και μαζί με την αλλαγή που κάνεις από το Reef σου (νερό έτοιμο με βακτηρία).
δούλεψαν σωστά και δεν σήκωσε αμμωνία και νιτρώδη!

voas
18-06-16, 18:46
Νίκο καλήμερα πολύ καλές μέτρησης !
Το νερό που έμεινε βοήθησε να κρατήσει βιολογία ο αραγωνιτης και μαζί με την αλλαγή που κάνεις από το Reef σου (νερό έτοιμο με βακτηρία).
δούλεψαν σωστά και δεν σήκωσε αμμωνία και νιτρώδη!
να σου πω σακη δεν το περίμενα,αλλα έκατσε μια χαρα!
καλησπέρα παιδια!
επιτέλους το πρωτο ζευγάρι νεων κατοίκων στο ενυδρείο είναι γεγονος.......
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-1225_zpstluoexrv.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-2126_zpsijbueanl.jpg

ΔημήτρηςΤ
18-06-16, 19:26
Επιτέλους.καλος τα δεχτηκες!!!!!!!

voas
18-06-16, 21:16
Επιτέλους.καλος τα δεχτηκες!!!!!!!
ευχαριστώ δημητρη να είσαι καλα φιλε!

alan boy
19-06-16, 15:13
Νικο ποια μαρκα τσιμεντο εβαλες για το κολλημα του βραχου;
το βρισκεις ευκολα;

voas
19-06-16, 17:40
Νικο ποια μαρκα τσιμεντο εβαλες για το κολλημα του βραχου;
το βρισκεις ευκολα;

Μ-Ο-Ν-Ο durostick ταχυπιχτο φιλε.
Πανεύκολα το βρίσκεις.
Εκτός απο l.m. & pr. Που δεν το έχουν θα το βρεις σε χρωματοπωλείο εύκολα με 3 ευρω τα δυο κιλά.
και ένα βιντεακι!
k7Ztpg-LTew

stanisalus18
19-06-16, 21:46
Όλη την ώρα έτσι είναι τα κλοουνακια? Είναι νορμάλ αυτό? Με την ροή από τα wave makers που βλέπουμε εδώ στο βίντεο, για αυτό το λέω. Μπορεί και να λέω βλακείες :rolleyes:

voas
19-06-16, 22:16
Όλη την ώρα έτσι είναι τα κλοουνακια? Είναι νορμάλ αυτό? Με την ροή από τα wave makers που βλέπουμε εδώ στο βίντεο, για αυτό το λέω. Μπορεί και να λέω βλακείες :rolleyes:
και σκέψου ότι δουλεύουν μονο στο 30% αυτή την στιγμη!
εάν έβαζα sps η ροη θα ανέβαινε 100% πανω!
αναλογίσου ότι κατοίκισαν πριν 4 ωρες όταν έβαζα το βιντεο,θα βρουν τις σπηλιές τους και τον χώρο τους!

voas
27-06-16, 15:50
καλησπέρα παιδια!
με το που βάζω τα κλοουνακια μέσα και λέω επιτελους ξεκιναω και ολα καλα άλλο ενα προβλημα με βρηκε!
τι αλλο? το chiller!
ανέβαζε θερμοκρασία ο ελεγκτής του με αποτέλεσμα το ψυκτικό να λέει 33c
να δουλεύει το μηχάνημα του και συνχρονος να δουλεύει και ο θερμαντήρας ετσι ώστε να εξισορροπειται η θερμοκρασία!
σόλο μέσα δλδ η χαρά της ΔΕΗ!
το έβγαλα το πήγα για επισκευή και ολα καλά!
αυτές τις δυο μέρες της επισκευής το ενυδρείο "δουλευε" με τον ανεμιστήρα αλλα και παλι ενω ειχα ανοιχτά τα δυο πορτάκια του σαμπ η θερμοκρασία έγραφε απο το πρωι 32 και έφτανε 30 βράδυ!
τα κλοουνακια επιβίωσαν εως τώρα αλλα η δοκιμασία τους μεγάλη!
τωρα ειμαι μια χαρα!
η άλγη παίζει μπάλα μόνη της και περιμένω να ωριμάσει!

Sakisdraminos
27-06-16, 16:00
Τα προβλήματα των μεταχειρισμένων! Δεν με νοιάζει πως και γιατί φταίει απλά πιστεύω ότι σαν το καινούργιο δεν έχει !!!! ;)

Για τα κλόουν ήταν μεγάλο μαρτύριο για την ΔΕΗ πάλι μεγάλο πάρτι.
οι αλγες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην αστάθεια και στην μεγάλη θερμοκρασία του ενυδρείου! :(

voas
27-06-16, 21:09
Τα προβλήματα των μεταχειρισμένων! Δεν με νοιάζει πως και γιατί φταίει απλά πιστεύω ότι σαν το καινούργιο δεν έχει !!!! ;)

Για τα κλόουν ήταν μεγάλο μαρτύριο για την ΔΕΗ πάλι μεγάλο πάρτι.
οι αλγες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην αστάθεια και στην μεγάλη θερμοκρασία του ενυδρείου! :(

έτσι όπως το λες σακη!το μεταχειρισμενο εμπεριέχει και πολύ ρίσκο!
την βγαλαν καθαρη οι κλοουν!
το καλό ηταν οτι ήμουν σπίτι και το πρόλαβα σακη!
απο την αρχή που έριξα νερό είχα θέμα θερμοκρασίας λόγο εποχής και ετσι οι αλγες μας έδειξαν τις δυνάμεις που διαθετουν!
καλησπέρα παιδια!
4 νέες και μικρές προσθήκες!(μια γαρίδα)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-0002_zpsxfln71do.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-0003_zpsylpcmghd.jpg

Sakisdraminos
28-06-16, 07:47
Κάτι χρομιδες ένα γιατρό η γαρίδα γαρίδα που είναι cleaner είναι ?

voas
28-06-16, 08:44
Κάτι χρομιδες ένα γιατρό η γαρίδα γαρίδα που είναι cleaner είναι ?

ναι σακη!3 χρομυδες εναν γιατρό και μια cleaner που δεν φαίνεται!
ολα είναι σε μικρο μέγεθός!ούτως η αλλιώς tang δεν θα βάλω οπότε τα μεγαλύτερα θα είναι τα δυο κλόουν μέσα!

voas
02-07-16, 19:28
καλησπέρα παιδια!
τα δωρα ήρθαν από τον φιλο σακη(μοδ),φραγκακια για το ενυδρείο και η χαρα είναι πολύ μεγαλη!
σακη χιλια ευχαριστώ φιλε να είσαι και παντα γερος και δυνατος!
η συσκευασια σου ήταν άκρως επαγγελματική και πιστεύω μέχρι και στην νορβηγια θα έφταναν μια χαρα!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-00013_zpsumf1jqxg.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-00014_zpsbcpk72gf.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-00015_zpsi3wn9u6z.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-00016_zpsmzheagx5.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-00017_zpsgcgipkno.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-00018_zpsg3hai2vf.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-0019_zpskwmecuyn.jpg

Sakisdraminos
02-07-16, 20:44
Νορβηγία; :smt120:smt030:smt082
Δεν παίζεσαι ! Ακόμα δεν άνοιξαν καλά καλά.....
Με τον τρόπο που μου έμαθαν να δουλεύω σε αυτό το χόμπι με αυτόν δουλεύω Νίκο!!! Μακάρι να σου πάνε καλά να σου στείλω και λίγο πιο σπάνια!
Πιστεύω αν όχι Ιουλίου μέσα στον Αυγούστου θα βρεθουμε για τα αναλογα!:smt030:smt059

voas
02-07-16, 23:21
Νορβηγία; :smt120:smt030:smt082
Δεν παίζεσαι ! Ακόμα δεν άνοιξαν καλά καλά.....
Με τον τρόπο που μου έμαθαν να δουλεύω σε αυτό το χόμπι με αυτόν δουλεύω Νίκο!!! Μακάρι να σου πάνε καλά να σου στείλω και λίγο πιο σπάνια!
Πιστεύω αν όχι Ιουλίου μέσα στον Αυγούστου θα βρεθουμε για τα αναλογα!:smt030:smt059
χαχαχαχα!
μα δεν λεω τπτ ψεματα!
ξεπερασες και την εισαγωγή από εξωτερικο;)!
όταν έρθεις με το καλο,όλα καλως θα γινουν:cool:!

alan boy
06-07-16, 16:54
Νικο αυτο ειναι το τσιμεντο; http://durostick.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=323&lang=el&vmcchk=1&Itemid=323

voas
06-07-16, 19:05
Νικο αυτο ειναι το τσιμεντο; http://durostick.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=323&lang=el&vmcchk=1&Itemid=323
γεια σου φιλε!οχι δεν είναι αυτό που εβαλες....
αυτό εδώ δες http://durostick.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=49&category_id=19&Itemid=102&option=com_virtuemart&lang=el

voas
24-07-16, 11:12
καλήμερα παιδιά!μετα απο αρκετές μέρες που έχουμε να τα πούμε το ενυδρείο τρέχει μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα,στην ουσία πάει πιλοτικά με μια αλλαγή εβδομαδιαία και συντήρηση επισης!
εχθές έκανα μετρησεις!
θερμοκρασία 26,8
αλατοτητα 1,027
αμμωνία 0
νο2 0
νο3 2
πιστεύω είμαι καλά με χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες!
ορίστε και μερικές φωτο.....................
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-img_0968_zpsnbwm6esr.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-img_0972_zps7he12ihd.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-img_0974_zpsefp7fohl.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-img_0975_zps0lray2k2.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-img_0976_zpsxaap7qe6.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-img_0980_zpsqqv8sy4d.jpg

Sakisdraminos
15-08-16, 09:25
Φίλε μου Νίκο μάλλον το παρατήσει το νάνο δεν βλέπω φωτογραφίες.

voas
15-08-16, 11:10
Φίλε μου Νίκο μάλλον το παρατήσει το νάνο δεν βλέπω φωτογραφίες.

xaxaxaxaxa!ωραία αστεία σακη!:D
να είμαστε καλα μέχρι τότε που θα συνταξιοδοτηθουμε (αν υπάρχουν βέβαια ασφαλιστικά ταμεία μέχρι τοτε)και βλέπουμε αν θα τα παρατήσω!:)
φωτο θα βγαλω σημερα αυριο!
το ενυδρείο τρέχει απροβληματιστο πλέων!
απο μετρησεις ειμαι
αλατοτητα 1,027
αμμωνία 0
νο2 0
νο3 2
οι αλγες υποχωρούν σιγά σιγά και η κοραλινη αρχίζει να εμφανιζεται εμφατικά!

Sakisdraminos
15-08-16, 12:15
xaxaxaxaxa!ωραία αστεία σακη!:D
να είμαστε καλα μέχρι τότε που θα συνταξιοδοτηθουμε (αν υπάρχουν βέβαια ασφαλιστικά ταμεία μέχρι τοτε)και βλέπουμε αν θα τα παρατήσω!:)
φωτο θα βγαλω σημερα αυριο!
το ενυδρείο τρέχει απροβληματιστο πλέων!
απο μετρησεις ειμαι
αλατοτητα 1,027
αμμωνία 0
νο2 0
νο3 2
οι αλγες υποχωρούν σιγά σιγά και η κοραλινη αρχίζει να εμφανιζεται εμφατικά!

Το ξερά απλά σε είδα χαλαρό και είπα να σε τσιγκλισω λίγο ....;)

voas
15-08-16, 13:28
Το ξερά απλά σε είδα χαλαρό και είπα να σε τσιγκλισω λίγο ....;)

τρολαρετε κύριε σακη!:Dδεν πειράζει!:)
κοντοζυγώνει η κούτα απο γερμάνια αποκλειστικά μόνο για αυτό με μαλακά!;)

Sakisdraminos
16-08-16, 08:14
τρολαρετε κύριε σακη!:Dδεν πειράζει!:)
κοντοζυγώνει η κούτα απο γερμάνια αποκλειστικά μόνο για αυτό με μαλακά!;)

Αυτό περιμένω να δω φίλε .
Απλά να δούμε της λάμπες να είναι λίγο πιο μπλε τον σύνολο .

εάν θέλεις έχω μερικά ακόμα να σου στείλω.
Μετά την έκθεση θα σου στείλω και μερικά σπάνια .....

Κανόνισε να ενημερώσεις για την παραγγελία από Ευρώπη να βάλουμε και εμείς τπτ

leonardos
17-08-16, 12:03
αν παιξει κατι τετοιο ειμαι και γω μεσα!!!

voas
17-08-16, 22:04
Αυτό περιμένω να δω φίλε .χαχαχαχα σιγά σιγά σακη!:p
κατσε να καθαρίσουμε από αργες!
Απλά να δούμε της λάμπες να είναι λίγο πιο μπλε τον σύνολο .
σακη το πιο πιθανο είναι να πάμε σε λυση λεντ χαμηλού μπατζετ!
η άλλη λυση είναι να ξηλώσω που ούτως η αλλιώς θα γίνει τις τ8 και να βαλω δυο η τρεις τ5!
ακόμα το σκέφτομαι:smt020

εάν θέλεις έχω μερικά ακόμα να σου στείλω.αυτα μου κάνεις και με τρελαίνεις!:D
Μετά την έκθεση θα σου στείλω και μερικά σπάνια .....
να εισαι καλα σακη!:p

Κανόνισε να ενημερώσεις για την παραγγελία από Ευρώπη να βάλουμε και εμείς τπτ
αυτό εξυπακούεται σακη!;)
αν παιξει κατι τετοιο ειμαι και γω μεσα!!!
χαχαχαχα!
ωραιος λεων παμε γερα!
καλησπέρα παιδια!
το ενυδρείο τρέχει κανονικα χωρις κανένα θεμα!
κανω μια εβδομαδιαία αλλαγη νερου,ριχνω βακτήρια,καθορίζω σκιμμερ και σαμπ και μια φορα το μηνα αλλαζω υλικά ενεργού και αντιφωσφορου!
η αλγη εχει αρχίσει να υποχωρεί και εμφανίζεται κοραλινη ολο και σε περισσότερα σημεία του βραχου!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-img_1231_zpsninc2re7.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-img_1233_zpsp4vymrdq.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-img_1234_zps0apxzr4f.jpg

voas
27-08-16, 16:00
Καλησπέρα παιδιά!
Τις τελευταίες μερες το φωτιστικο μου έκανε κατι διακοπές με αποτέλεσμα να χρειαστεί καινούργιο μπαλαστ
Το φωτιστικο ειναι 2x15w τ8
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-aa3c016d-2d45-4793-9294-046d86480e1c_zpsi5qqmpm1.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-fe9f7808-d44e-4532-926d-704a1342f3fe_zpsjql2y8ag.jpg
Οπως καταλαβαίνετε ήθελε αναβάθμιση και αυτο έπραξα!
Το φωτιστικο θα ειναι 4x24 w τ5 με τέσσαρων αποχρώσεων.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-d2cd7168-3783-4f80-bc9d-a8afb5cdefce_zpshdvxuaxu.jpg
Για αρχη αφαίρεσα εσωτερικα τα πάντα και κράτησα το κέλυφος
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-ce578ad4-2cd8-480b-82b0-d4d0fd736e64_zpseqaejmbp.jpg
Στην συνεχεια σκέφτηκα πως θα εφαρμόσω τις τ5
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-b95d1465-b6a0-4fc3-9d48-83a885aaab91_zpsupauwin5.jpg
Το πρόβλημα που ειχα ήταν οτι δεν ειχα στεγανά ακροφύσια και δεν βρήκα.
Την λύση μου την έδωσε ο Σάκης και ετσι τα στεγανοποίησα.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-b7aa81ba-8572-4ec4-8557-e31bd771d2de_zps62rkhs38.jpg
Στην συνεχεια τις εφάρμοσα τις τ5 στο κέλυφος και εβαλα και τους ανακλαστήρες
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-0f32c10d-2d78-4d9e-8985-e4849d8704a3_zpsgr5bll3a.jpg
Μετα σύνδεσα τις λάμπες με τα δυο μπάλαστ,την μπλε μαζι με την ανοιχτή μπλε και τις άσπρη και ροζ μαζι για να φτιάξω Ανατολή Δύση και φεγγαροφως παρόλα που ειναι διαφορετική σειρά.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-3a8f1805-5703-4559-aa50-e13447dae507_zpsptvy8aid.jpg
Τέλος εκανα το απαραίτητο τσεκ να δω οτι ολα ειναι οκ.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-a70fdb4c-e101-426b-b43c-c24744197569_zpsqou5kwfl.jpg
Το φωτιστικο ειναι έτοιμο.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-f009c3fb-f7c7-4fd1-b7a4-81ee80f5e938_zpsoyehqi11.jpg
Καμια σχέση με το προηγούμενο!
Το χρειαζόμουν.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-81af14ab-5313-4412-b8d2-6c6b5848be12_zpspg27s9zl.jpg

Γιαννης Μ5
27-08-16, 18:04
Μπραβο Νικο.Πως και δεν πηγες και εδω σε led ;;;

Sakisdraminos
27-08-16, 22:05
Νομίζω οτι πετύχαμε αυτο που έπρεπε .
Αλλα δεν μας έβαλες κοντινές απο τα κοράλλια ......

voas
28-08-16, 12:31
Μπραβο Νικο.Πως και δεν πηγες και εδω σε led ;;;

ελα γιαννη ευχαριστώ φιλαρακι!
προς το παρών είπαμε να πάμε σε κάτι πιο απλό γιατι προέκυψε και το καμμενο μπαλαστ και έπρεπε να γίνει άμεσα!
στο μέλλον μπορεί καποια στιγμή να το κάνουμε λεντ!
πάντως για τις απαιτήσεις του ενυδρείου πρέπει να είναι υπέρ πλήρης!
Νομίζω οτι πετύχαμε αυτο που έπρεπε .
Αλλα δεν μας έβαλες κοντινές απο τα κοράλλια ......

σακη ναι μου φαίνεται οκ και εμένα!
εχθές έκανε και δύση το βράδυ!
απλά στο φεγγαροφως δεν εχει φουλ moon μιας και η μια απο τις δυο λάμπες είναι σιελ!
σακη άρχισε και καθαρίζει απο αλγες και η κοραλλινη εχει πάρει μπρος και αγκαλιάζει το βράχο!
πολύ πολύ πολύ πολύ σύντομα θα φέρω μια κούτα απο φαουνα με ****** μόνο!

Sakisdraminos
28-08-16, 19:00
Κύριε κύριε κανόνισεφφώτονα δδούμε κοντινές.....

voas
29-08-16, 21:50
Καλησπέρα παιδιά.
Σημερα έκανα συντήρηση στο ενυδρείο με 50 λίτρα αλλαγή νερου.
Η άλγη εχει αρχίσει και εγκαταλείπει τον βράχο και την διαδέχεται η κοράλλινη!
Και μερικές φωτο μιας και μου ζήτησε ο Σάκης.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-a4b29bb3-4f6c-4eda-a194-84851bef5d21_zpsmcli7yf0.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-43cec4f5-21dc-4ddb-9d0e-e88a1cb7a5c6_zpswrjlqxnh.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-55149f1a-68dd-4f2a-aeb2-91e0efb8b2ef_zpscbm0bvst.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-ab75dbfb-3565-450d-9bc1-04eb923dd920_zps3lq0xavg.jpg

Sakisdraminos
30-08-16, 06:48
Έτσι αγόρι τώρα θα αρχίσουν από φοσφοριζουν σιγά σιγά ....

alan boy
30-08-16, 09:52
πολυ ομορφα ολα :smt041

voas
30-08-16, 21:20
Έτσι αγόρι τώρα θα αρχίσουν από φοσφοριζουν σιγά σιγά ....
σακη ναι αρχίζουν και παίρνουν χρωματακι!:p
πολυ ομορφα ολα :smt041
ευχαριστώ αλαν!
να είσαι καλα φιλε!
αντε να καμαρώσουμε και το δικο σου σιγά σιγά!

leonardos
31-08-16, 14:26
ελα Νικο παραδεξου το θα βαλεις και στο παιδικο δωματιο ενα!!! χαχαχα
μπραβο μπραβο σφαιρα παει!!! εχω και κατι φραγκακια καλοαστρεα και εφιλια να σου σειλω και μπορω να φρακγαρω κανα μανιταρι σιμιλαρια και κανα ζωανθακι. οταν κατευω θα σου τα φερω!!!

voas
01-09-16, 15:19
ελα Νικο παραδεξου το θα βαλεις και στο παιδικο δωματιο ενα!!! χαχαχα
μπραβο μπραβο σφαιρα παει!!! εχω και κατι φραγκακια καλοαστρεα και εφιλια να σου σειλω και μπορω να φρακγαρω κανα μανιταρι σιμιλαρια και κανα ζωανθακι. οταν κατευω θα σου τα φερω!!!

χαχαχαχαχα!
ο μικρός μην σου πω οτι σε κανένα χρόνο ξεκινάει μετρησεις μόνος του!
αποφάσισε να έρθεις λεων και όλα θα τα βρούμε!

voas
10-09-16, 20:45
Καλησπέρα παιδιά.
Εδω και δεκα μερες που άλλαξα και ανέβασα watt στο φωτιστικο ανέβασα συνάμα και τις ώρες του.
Το ενυδρείο έβγαλε κυανό μαζι με άλγη και ολα εγιναν μια ομορφιά.
Εκανα αλλαγή νερου 50 λίτρα
Χαλάρωσα τροφή
Εκανα σκούπα βυθού με συφωναρισμα.
Ανέβασα κυκλοφορια
Καθάρισα βράχο όσο μπορούσα απο Αλγες και κυανό κυρίως με βουρτσακι και φουλ κυκλοφορια.
Και εκανα καλό καθάρισμα στο Σάμπ
Σταμάτησα και βακτήρια για 5 μερες.
Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αλλάξω και την αντλία Έπ. Που εχω την jebao με μια dc για περισοτερα γκάζια.
Θα του κανω και μια επαναληπτική την αλλη εβδομάδα και μετα βλέπουμε.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-10b89754-3845-4f38-b5ea-3b9f2f4088da_zpshc2shcg8.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-d65aaf3f-1e26-41a3-8401-6cc22c3d1cf2_zpsr9dshiz0.jpg

voas
11-09-16, 22:42
Καλησπέρα παιδιά.
Σημερα μετα την δουλεια εκανα μια απο ιδια με εχθες.
50 λίτρα αλλαγή και καθαρισμό αραγωνιτη και βράχου!
Θα αλλάξω άμεσα και αντλία Έπ. Και θα βαλω μια jebao dct 4000,γιατι αυτή που εχω αρχίζει και μου κανει σχέδια!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-33156e11-514a-4d12-8304-1805dc5f3e1b_zpsvz0rtmbm.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-a925e820-221a-430b-9ce2-5b2e0b98d0ba_zpsgvrkwxhr.jpg

kostas82
19-09-16, 14:24
Πάντα περιποιημένα τα ενυδρεία σου Νικό, ή αντλία επιστροφής τι έπαθε;

voas
23-09-16, 12:32
Πάντα περιποιημένα τα ενυδρεία σου Νικό, ή αντλία επιστροφής τι έπαθε;

ευχαριστώ πολύ κωστα!
η αντλία ειναι επιστροφής άρχισε να παραδίδει ψυχή και σώμα στον ύψιστο σιγά σιγά!
δευτέρα θα έχω την νέα!

voas
24-09-16, 12:45
Ατυχιων συνεχεια στο ενυδρείο.
Σημερα κάνοντας αλλαγή νερου και ενώ ειχα παρατηρήσει το προηγούμενο διάστημα κατι ραγίσματα στο αριστερό νησί σε διαφορα σημεία του βράχου,ήρθε το μοιραίο και ευτυχώς που δεν είχαμε αλλα χειρότερα.
Για αρχη αφαίρεσα το πανω όροφο του βράχου,2-3κιλα περίπου ο οποίος έσπαγε εύκολα με το χέρι και κράτησα τα καλα κομματια.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-dc17c9f9-4cd2-455b-af7b-275fb6eb41d7_zpsd6io1zjy.jpg
καθάρισα σιφωναρισα ολα τα κομματια τμηματικά και μετα ξαναέκανα αλλαγή νερου.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-e59e7d5b-a88b-4560-b531-ec447bff506e_zps27lkxsi2.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-6de44000-ec74-4c72-a822-5aa3b460c1d5_zps208pxoug.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-d37fd278-1b78-456c-ae55-8cfa8ab74ac8_zpstmlibcax.jpg
Θα το αφήσω να τρέξει λιγο ετσι για κάποιο διάστημα και αργότερα βλέπω αν θα παίξω λιγο με τον βράχο.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-cb865c0b-47ea-44f2-87c1-e7b07f2a527c_zpsurgmykfj.jpg
Δευτερα ερχεται και η αντλία επιστροφής όποτε θα ειμαι οκ και απο εκει γιατι πρεπει να το τρέξω καλυτερα!

leonardos
25-09-16, 00:17
παντα το φοβομουν αυτο με το τσιμεντο μην κανει κανα κρακ και.... ποιος ξερει τι μπορει να γινει... δεν πιραζει Νικο αυτα ειναι πτεσματα ξερω εγω!!! χαχαχα

Artemisia
25-09-16, 00:21
ωχ ωχ κρίμα :( θα το κάνεις καλύτερο Νικο είμαι σίγουρη!! :D:D
Να κάνω μια ερωτηση βρε παιδια, με κοινό τσιμέντο τον κολλάτε τον βράχο? η είναι ειδική κόλλα που την λέτε τσιμέντο ??

voas
25-09-16, 00:28
παντα το φοβομουν αυτο με το τσιμεντο μην κανει κανα κρακ και.... ποιος ξερει τι μπορει να γινει... δεν πιραζει Νικο αυτα ειναι πτεσματα ξερω εγω!!! χαχαχα

Να ειμαστε καλα λέων.
Ολα στο προγραμμα ειναι,τα πράγματα θα μπορούσαν να ειναι και χειρότερα.
Το περίμενα να σου πω την αλήθεια οταν έβλεπα ρωγμές περιμετρικά στον βράχο.
Μια χαρά ολα γυρίζουμε σελίδα.

leonardos
25-09-16, 00:31
Να κάνω μια ερωτηση βρε παιδια, με κοινό τσιμέντο τον κολλάτε τον βράχο? η είναι ειδική κόλλα που την λέτε τσιμέντο ??

Αρτεμισια ειναι απλο τσιμεντο στιγμης τιποτα το φοβερο και τρομερο (αν δεν κανω λαθος)

voas
25-09-16, 00:38

Ευχαριστω Αρτεμισία για τα καλα σου λόγια.
Την υγεία μας να εχουμε και ολα τα αλλα φτιάχνονται.
Βάζουμε ταχυπιχτο τσιμέντο ντουροστικ ομως γιατι τα αλλα θρυμματίζονται στους 3 μήνες πανω κατω.
Κολλάμε υποβρυχίως κάνοντας πρωτα το τσιμέντο σαν πλαστελίνη με την προϋπόθεση η κολληση να γίνει σε δευτερόλεπτα.:grin:
Κατα αυτόν τον τροπο κολλάμε και τα κοράλλια κλείνοντας φυσικά πρωτα την κυκλοφορια για κανενα 20 λεπτο.
Καλη συνεχεια.

Sakisdraminos
25-09-16, 15:41
Σαν να κάνει μάθημα ο πρύτανης .......
Μπράβο φιλαράκο σε απολαμβάνω σε κάθε σου βήμα!!!!

voas
26-09-16, 13:43
Σαν να κάνει μάθημα ο πρύτανης .......
Μπράβο φιλαράκο σε απολαμβάνω σε κάθε σου βήμα!!!!

Χαχαχ αχαχαχα
καλησπερα παιδια!
σήμερα ειχα μια ευχάριστη παραλαβή!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-5a1b52c3-3ac6-4222-93ab-af08e4372fa1_zpsvcaoiret.jpg
πιστεύω να μου λυθούν τα χέρια τώρα!