Επιστροφή στο Forum : κατασκευη ξυλινου ενυδρειου 3 μετρων.
Κωστας Malawi
12-03-16, 20:06
και ετσι ξεκιναει ενα ονειρο που ειχα απο καιρο:)
σημερα εγινε η παραλαβη των ξυλων για τη βαση.http://s29.postimg.org/72i6mtzo3/20160312_194726.jpg (http://postimg.org/image/72i6mtzo3/)
τα ξυλα ειναι καδρονια ελατου 4.5χ7cm μηκους 3 μετρων.συνολικα πηρα 24 μετρα και αφου τελειωσω το σκελετο θα βαλω πανω-κατω κοντρα πλακε οπως και ρεγουλατορους για να αλφαδιαστει η βαση.
το εργο δυστυχως θα κρατησει αρκετο καιρο(συγνωμη για τους ανυπομονους) καθως ειμαι βαρια εργαζομενο παληκαρι:) και ο χρονος ειναι λιγος..
αυτη τη στιγμη δεν μπορω να ξεκινησω γιατι απουσιαζουν τα υλικα που χρειαζομαι οποτε η πρωτες εργασιες θα ξεκινησουν απο τριτη λογικα..
ο τροπος κατασκευης του ενυδρειου θα γινει με γνωμονα την αντοχη στο χρονο αρα οι οποιες ιδεες υπαρχουν ως στιγμης μπορουν ανα πασα στιγμη να αλλαξουν..οπως πχ ο τροπος στεγανωσης που ειναι και ο βασικοτερος!!
για το τελος αυτου του μηνυματος θελω να ευχαριστησω πρωτα τον πολυ καλο μας φιλο Τακη που δεχτηκε με χαρα να μιλαμε πολλες ωρες στο τηλεφωνο και απο κοντα ωστε να μου φυγει ο φοβος μιας τετοιας κατασκευης για πρωτη μου φορα!!Τακη εισαι Μαστορας!!!
επισης ευχαριστω εκ των προτερων ολα τα παιδια που ηδη πριν ξεκινησω προσφερθηκαν να βοηθησουν!!με σκλαβωνουν!!!
τελευταιο και καλυτερο θα ειναι το ευχαριστω στο φορουμ μας GAB το οποιο οχι μονο με ανεχεται αλλα μου δινει τη δυνατοτητα να ειμαι μελος μιας οικογενειας και να δεχομαι βοηθεια απο παντου οπως επισης και να δινω...και σαν να μην εφταναν ολα αυτα με τιμησαν με εναν τιτλο που με εκφραζει απολυτα!!!
συγνωμη για τη μακρηγορια αλλα ενιωθα την αναγκη να σας ευχαριστησω ολους!!ευχομαι να απολαυσετε τη συνεχεια οπως θα την απολαυσω κι εγω:smt041:smt041:smt041
Κλεόβουλος
12-03-16, 20:10
Με το καλό φίλε!! Η αγωνία μου είναι να δούμε τι θηρία θα βάλεις :)
ScorpionGr
12-03-16, 20:11
Ετσι ετσι μαζεύονται τα ξυλινααα:-D :-D :-D. Καλογεμιστο!!!!! Ποσα λιτρα θα ειναι??
Κωστας Malawi
12-03-16, 20:16
Κλεοβουλε τα ιδια που εχω και τωρα θα βαλω.απλα ισως βγαλω καποια ψαρια που δεν θελω και συμπληρωσω τα χαρεμια ΑΝ βρω...αλλιως βλεπουμε..
ScorpionGr ευχαριστω φιλε!!και στα δικα σου:)
τα λιτρα θα κυμανθουν απο 850 εως 950 αναλογα το υψος που θα αποφασισω να δωσω..καλο ειναι ομως να μην περασω τον τονο κατα πολυ στο συνολο λογο οροφου αν και εχουμε το ελευθερο λογο μηκους και οχι υψους του βαρους..
ScorpionGr
12-03-16, 20:17
Αυτα τα διαμερίσματα μας εχουν καψει.. Ενας λογος που δεν πηγα σε πιο πολλα λιτρα ειναι το διαμερισμα..
Κωστας Malawi
12-03-16, 20:20
ετσι ειναι δυστυχως αλλα οσο δινεις μηκος και μειωνεις υψος ειναι καλυτερα τα πραγματα.παντα αναλογα και με τα ψαρια που θα βαλεις..για δισκους θες υψος,για τα δικα μου θες μηκος για κολυμπι..
:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041
Αντε μπράβο
έχουμε δουλειά , άντε γιατί σκούριασα :p
Κώστα αν θες εργαλεία ή βοήθεια φωνάζεις, θα περάσω απο εκεί κανα απόγευμα να τα πουμε
Βρε τρελέ με το καλό!!!!!!!!
Ούτε με louis vuitton δε ξεμπερδεύεις Κώστα :D:D:D
Μπράβο φίλε μου πολύ γουστάρω τις κατασκευές τέτοιου μεγέθους.
Καταρχήν φίλε μου Κώστα, "ΜΠΡΑΒΟ".:smt041:smt041:smt041
Εύχομαι να το φτιάξεις όπως το ονειρεύεσαι και προ πάντων καλογέμιστο και καλοτάξιδο.
Κατα δεύτερον, αντε να σε δω τι δώρο θα πάρεις για να γλυτώσεις ???
Ποια "Λουί Βιτόν", ούτε με αντιπροσωπεία τις "Hermes", δεν γλυτώνεις !!!
χαχαχαχαχαχαχα.......
αλλά κατά βάθος ξέρω γιατί το ξεκινάς αυτό. Είναι το απόλυτο τεστ πριν το γάμο. Αν αντέξει και αυτό τοτε......
Αντε με το καλό φιλαράκι...... και με πολλά γεννητούρια.
Κωστας Malawi
12-03-16, 20:53
χαχα θα εχουμε θεμα σιγουρα!!!μολις δει το σαλονι να μεταμορφώνετε σε εργαστηριο θα παρω το πρωτο εισητηριο για ανατολικη αφρικη:D:D:D
ScorpionGr
12-03-16, 21:03
Τριμετρο που θα ειναι μην σε βαζει να κοιμασαι με τα ψαρια...
alexis cosmo
12-03-16, 21:38
Περιμένω πως και πως από την κατασκευή και τα μαστορέματα σε φώτο.
και όταν γεμησει βέβαια θα είναι χαζεμα.
αν το φτιάξεις με τον Τάκη θα καταλήξεις με χρυσόψαρα και ramshorn κατά 90%:D:D:D
διαγράψτε το πριν το δει ο Τάκης και με zwzwzw
Edit : Το κλείδωσα για να μη σβηστεί από κανέναν :grin::grin::grin:
Τάκης :p
θεός χαχαχαχαχ
Καλή αρχη με την κατασκευή! Θελουμε πολλες φωτογραφιες.....
Κωστας Malawi
12-03-16, 21:51
δεν θα γινω ποτε προδοτης των καλων μου των ψαριων!!χρυσοψαρα μονο αν κανω και δευτερο:)
φωτογραφιες θα μπαινουν απο ολη τη διαδικασια και ολα θα αναγραφονται με λεπτομερειες.προς το παρων θα φτιαχτει η βαση και οταν τελειωσει θα ξεκινησω με τα κοντρα πλακε να δεινω σχημα στο ενυδρειο.
ενα μικρο προβληματακι ειναι που θα βαλω το υπαρχον ενυδρειο μεχρι να φτιαξω το αλλο...δεν θελω να κανω εργασιες μπροστα του γιατι θα κοβω,θα κολλαω και οσο να ναι δεν ειναι οτι καλυτερο για τα ψαρια..θα την βρω την ακρη.
Στο μπαλκόνι κόψιμο Κώστα, μέσα μόνο τυχόν κόλλημα και βιδωμα, να μη γεμίσεις και πριονίδια το σπιτι
ScorpionGr
12-03-16, 21:59
Ναι συμφωνω με τον τακη κοψιμα βιδωματα ολα εξω.. Δεν φευγει το πριονιδι απο χαλια καναπεδες με τιποτα ασε που θα πηγαινει παντου... Και κολληματα αν σταξουν κολλες κατω αντε καθαριζε μετα..
Κωστας Malawi
12-03-16, 22:02
καπως ετσι θα γινει.απλα θα χρειαστουν αρκετες εργασιες να γινουν μεσα αρα θα πρεπει σιγουρα να μεταφερω το ενυδρειο σε αλλο σημειο.ετσι κι αλλιως θα γινουν και τρυπες στον τοιχο για τις αυτοματες αλλαγες νερου οποτε θελω το χωρο ελευθερο.
Bill-Samos
12-03-16, 22:29
Αντε με το καλο..Μας εχουν λειψει τετοια ενυδρεια...
Κωστας Malawi
12-03-16, 22:31
ευχαριστω Bill:)πιστευω σιγα σιγα θα αρχισουν κι αλλοι να φτιαχνουν.
ScorpionGr
12-03-16, 22:32
Κοντρα πλακε εχεις παρει??
Κωστας Malawi
12-03-16, 22:34
οχι δεν εχω παρει.θελω να τελειωσω πρωτα τη βαση για να παρω ακριβεις διαστασεις.
ScorpionGr
12-03-16, 22:37
Απο που θα παρεις?
Κωστας Malawi
12-03-16, 22:38
leroy merlin ελεγα αλλα αν υαρχει καποια αλλη λυση δεν εχω προβλημα.
Tanganyiκας
12-03-16, 22:41
Άντε επιτέλους..........καλή αρχή Κώστα και καλογέμιστο!!
Υ.γ.Και όπως είπαμε σφύρα για βοήθεια.
ScorpionGr
12-03-16, 22:45
Με την ποιοτητα τού λερου δεν ξετρελαθηκα.. Εχω πιασει στα χερια μου κοντρα πλακε πολυ καλυτερο απο του λερου οταν εφτιαχνα το 125αρι που εχω. Και με τα κοψιματα που εκανε παλι δεν τρελαθηκα.
-------------------------
Προσωπικα την επομενη φορα που θα ξανασχοληθω με κοντρα πλακε θα παρω απο αλλου..
Ξυλουργός που το είδε μου είπε πως είναι πολύ καλό και καλή και η τιμή του, και ειδικά που πληρώνεις μόνο όσο παίρνεις, και όσα έχω πάρει έχουν στάμπα πως είναι Ελληνικά. Μου είπε συγκεκριμένα πως είδε πως δεν έχουν κενά ανάμεσα στις στρώσεις, κάτι που είναι συνηθισμένο στα Κινέζικα
ScorpionGr
12-03-16, 23:02
Δεν ειπα οτι δεν ειναι καλο.. Αυριο θα βγαλω φωτο και θα σου δειξω φωτογραφιες γτ δεν τρελαθηκα.. Για παραδειγμα για να ντυσω την βαση πηρα 10αρι απο ολα τα κομματια το ενα κομματι ειναι διαφορετικής ποιοτητας..
Και σκεφτομαι μηπως ειναι οντως μουρικη αλλα δευτερας διαλογης παράδειγμα..
Κωστας Malawi
12-03-16, 23:06
το βασικο ειναι να αντεχει σαν υλικο.ετσι κι αλλιως θα βαφτει.
ScorpionGr
12-03-16, 23:06
Να βρηκα μια φωτο στο νετ.. Σε ολη την παραγγελία ολα τα κομματια ειναι σαν το αριστερο ενω ενα κομματι ειναι σαν το δεξι..http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160312/f07fd238a82f20469dcee776fbecf5e0.jpg
Κωστας Malawi
12-03-16, 23:09
δεν ξερω τι συμβαινει.πιθανον να εγινε καποιο λαθος.ελπιζω και παλι πως δεν αλλαζει κατι στην αντοχη του.θα εχω υποψην και απο αλλου παντως.καλα κανεις και τα λες για να τα εχουμε στο μυαλο μας.
Οτι έχω πάρει από το leroy είναι σαν το δεξί, και εμένα το αριστερό δεν μου γεμίζει το μάτι
Κωστας Malawi
12-03-16, 23:10
γιατι Τακη?επειδη εχει λιγοτερες στρωσεις ε?
ScorpionGr
12-03-16, 23:17
Ναι στο χερι ειναι πιο στιβαρο το δεξι..
Ολο το 20αρι που πηρα μοιαζει με το αριστερο και η αλήθεια ειναι οτι ξενερωσα λιγο.. Δεν ξερω ομως αν ειναι καλυτερο η οχι απλα επειδη ειναι και πιο ελαφρυ νομίζω το κρατησα..
Και είναι και πιο βαρύ, το βλέπεις στο δούλεμα. Το δικό μου ενυδρείο είναι 120 Χ 50 Χ 50 και δεν έχω καθόλου κόντρες, και εχω στη πλάτη μόνο 5 χιλιοστά κουρμπα, για κοντρα-πλακε είναι αμελητέο
και εχω 18αρι κοντρα-πλακε
ScorpionGr
12-03-16, 23:31
Τακη έχεις καμια κοντινη απο τα σοκορα?
Δεν πρέπει να έχω , από όσο θυμάμαι δεν είχα βγάλει γιατί δεν ασχολήθηκα, είχα φτιάξει κάτι ράφια στο σπίτι και τα είχε δει ένας ξυλουργός και μου είπε πως ήταν καλά και δεν ξανασχολήθηκα. Μια φορά πήρα 8αρι από Praktiker, πολύ χάλια ποιότητα σε σχέση με του Leroy και τιμή 1,5 φορά επάνω από το leroy. Εχω πάρει και 10αρι από αποθήκη, ίδια ποιότητα με του leroy αλλά το πλήρωσα χαβιάρι, πλήρωσα και τα ρετάλια
ScorpionGr
12-03-16, 23:55
Καλα το πρακτικερ δεν υπαρχει πιο χαλια ξυλο.. Τερμα κινεζικο..
3 μέτρα;;;;:smt120:smt120:smt120
Έχεις στο μυαλό σου κανένα χρονοδιάγραμμα ή θα μας κάνεις "βασανιστήρια";
Κωστας Malawi
13-03-16, 11:30
χρονοδιαγραμμα σιγουρα δεν υπαρχει.οποτε μαλλον βασανιστηρια:)θα ηταν μεγαλη ικανοποίηση για μενα αν τελειωνε μεσα στο καλοκαιρι αλλα οι ατελειωτες ωρες δουλειας 12 ωρες επι 6 ημερες την εβδομαδα τους καλοκαιρινους μηνες σιγουρα θα στειλουν πιο πισω ολη την κατασκευη.γι αυτο θα κοιταξω τωρα που εχω χρονο να το ξεκινησω αμεσα γιατι μετα θα πηγαινει σιγα σιγα και μαλλον μονο κυριακες θα το προχωραω.
Καλη αρχηηηη!!!!!
Nα εισαι λεπτομερης λεπτομερης και λεπτομερης ....και με φωτος φωτος και φωτος:-P:-P:-P
αντε να μαθαινουμε και να πληθαινουμε οι των ξυλινων λατρεις ;-)
Κωστας Malawi
13-03-16, 13:34
ευχαριστω Cohiba!!θα βαλω αρκετες φωτο να ειστε σιγουροι:)
ας ελπισουμε να φυγει ο φοβος του ξυλινου και να μπορει ο καθενας μας να φτιαξει ενυδρειο μονος του ευκολα!!
ScorpionGr
13-03-16, 13:46
Ευκολα δεν το λες η αληθεια ειναι.. Θελει εργαλεία, να εχεις εξοικείωση με το να δουλευεις το ξυλο, βαψιματα, μονωσεις.. Ενω ενα γυαλινο ειναι πιο ευκολο γιατι ουτε εργαλεια θελει ουτε κοψιματα.. Μονο σιλικόνη, καμια ταινια και κανενα φιλο για βοηθεια λογο του βαρους..
Κωστας Malawi
13-03-16, 14:09
ναι αλλα το ξυλινο ειναι και πιο ελαφρυ.παιζει ρολο σε μας που ειμαστε σε οροφο.αληθεια το δικο σου πως σου φαίνεται απο βαρος?
ScorpionGr
13-03-16, 14:14
Την δεξαμενη προς το παρόν(χωρις το τζαμι δηλαδη +25 κιλα περιπου) την καταφερνω και μονος.. Η βαση ομως πρεπει ξεπερναει τα 50 κιλά ή αν δεν τα ξεπερναει καπου εκει θα ειναι. Ειχα μετρησει περιπου οτι 30 κιλα περιπου ηταν τα δυο "τελαρα" της βασης μαζι. Φανταζομαι πως δεν θα ξεπεράσει τα 100 κιλα ολη η κατασκευη.
Κωστας Malawi
13-03-16, 14:19
μπορουσες και με πιο μικρα ξυλα παντως.για να γλυτωσεις βαρος..
το βασικο ειναι να πανε ολα καλα και να τα χαρουμε.η ωρα παντως περναει ευχαριστα.εγω ηδη αρχισα να κοβω τα ξυλα.δεν θα τα ενωσω γιατι δεν εχω βιδες τοσο μακριες αλλα μεσα στη βδομαδα πιστευω θα τελειωσει ο σκελετος της βασης.
ScorpionGr
13-03-16, 14:20
Το ξερω απλα ηθελα να ειμαι σιγουρος οσον αφορα το θεμα αντοχης γτ οσο να ναι επαγγελματιας ξυλας δεν ειμαι.. Τωρα που ειπες βιδες.. Μην παρεις απο λερου.. Θα τις πληρωσεις χρυσες..
Κωστας Malawi
13-03-16, 14:23
βιδες αγοραζω μονο απο το εργοστασιο ''βιδο-ferro'' στο μοσχατο.μονο εκει συμφερει.
ScorpionGr
13-03-16, 14:24
Εγω έκανα την πατατα και πηρα λερου στην αρχη.. Και μολις πηγα σε χρωματοπωλειο τραβουσα τα μαλλια μου..
Κωστας Malawi
13-03-16, 14:32
δεν το σκεφτηκα κι εγω να σε ενημερωσω.στο εργοστασιο με 5 ευρω παιρνεις κουτα με βιδες.
...δεν ειναι μονο θεμα βαρους για μενα και πιοτερο ευκολο στο να δουλευτει και να διορθωθουν τυχον λαθη ....αλλα ειναι και πιο φιλικο και ζεστο σαν υλικο ;-):-P
ααααα......θαηταν πολυχρησιμο να μας λεςκαι τις τιμες ....να δουμε πανω κατω ποσο θα κοστισει ...και πια η συναρτηση τιμης- ποιοτητας
Κωστας Malawi
13-03-16, 15:21
θα σημειωνω ολα τα εξοδα μεχρι το τελος και θα ανεβασω αναλυτικα το κοστος της κατασκευης με τα υλικα που χρειαστηκαν.
θα σημειωνω ολα τα εξοδα μεχρι το τελος και θα ανεβασω αναλυτικα το κοστος της κατασκευης με τα υλικα που χρειαστηκαν.
Εντάξει! Απλά βάλε μια φραγή να μην μπορεί η γυναίκα σου να μπει στο φόρουμ :smt014
Αντε με το καλο το τερας!!!:smt041
Αναμενουμε φωτορεπορταζ!!
Και στα δικα μας!:p
Κωστας Malawi
14-03-16, 18:28
Αντε με το καλο το τερας!!!:smt041
Αναμενουμε φωτορεπορταζ!!
Και στα δικα μας!:p
ευχαριστω και στα δικα σας:)
αντε βαλτε μπροστα μην ειμαι μονος μου:p
thanasis76
14-03-16, 18:54
Παιδιά μιας και είδα το θέμα να πω και την γνώμη μου.
Όσο έχει να κάνει με τα πλακέ φίλος ξυλουργός μου έχει πει...
Όσο πιο πολλα φύλλα ξύλου είναι πιο κακής ποιότητας.
Ο λόγος είναι ότι αντί να έχει πολύ ξύλο σαν υλικό εχει παραπάνω κόλλα.
Οπότε όπως είδα τις φωτο ή αριστερή είναι πιο καλό το πλακέ....
Αν και ακόμη νωρίς.... Πως έχεις σκεφτεί την μόνωση...;;;
Κωστας Malawi
14-03-16, 18:55
πιστευω οτι 6 καθετα στην καθε πλευρα ειναι οκ..αυριο παω για βιδες.
http://s13.postimg.org/o9phaq91f/20160314_185153.jpg (http://postimg.org/image/o9phaq91f/)
Κωστας Malawi
14-03-16, 18:57
Παιδιά μιας και είδα το θέμα να πω και την γνώμη μου.
Όσο έχει να κάνει με τα πλακέ φίλος ξυλουργός μου έχει πει...
Όσο πιο πολλα φύλλα ξύλου είναι πιο κακής ποιότητας.
Ο λόγος είναι ότι αντί να έχει πολύ ξύλο σαν υλικό εχει παραπάνω κόλλα.
Οπότε όπως είδα τις φωτο ή αριστερή είναι πιο καλό το πλακέ....
Αν και ακόμη νωρίς.... Πως έχεις σκεφτεί την μόνωση...;;;
η μια λυση ειναι η εποξικη ριτινη και η αλλη ειναι το πλεξιγκλας 3χλ..οταν ερθει η ωρα θα αποφασισω.μεχρι τοτε ριχνω διαβασμα:)
αυτο που λες για τα κοντρα πλακε δεν το εχω ακουσει.θα το ψαξω ομως.
thanasis76
14-03-16, 19:11
η μια λυση ειναι η εποξικη ριτινη και η αλλη ειναι το πλεξιγκλας 3χλ..οταν ερθει η ωρα θα αποφασισω.μεχρι τοτε ριχνω διαβασμα:)
αυτο που λες για τα κοντρα πλακε δεν το εχω ακουσει.θα το ψαξω ομως.
Αν δεις ένα κινεζικό πλακέ είναι φουλ στις στρώσεις ξύλου και γι αυτό φουσκώνουν...
Επιδη έχω φτιάξει 2 ξύλινα στο λέω γιατί το είχα ψάξει...
Όσο τον την μονωση θα εβαζα εποξικη ρητίνη ή, θα το περναγα όλο μέσα με πολυεστέρα, που είναι αθάνατος....
Δες εδώ ένα κακό πλακέ θαλάσσης...
https://www.google.gr/search?q=καλο+πλακε+θαλασσης&client=tablet-android-lenovo&biw=1280&bih=800&prmd=ivn&tbm=isch&tbo=u&source=univ&fir=qU2KnqGEf4382M%253A%252CYlUwg6M3M6zDTM%252C_%2 53BqKkqNfy74fae0M%253A%252CShFz9Mqu7qgc4M%252C_%25 3BNhpfJBYiYl8cQM%253A%252C7EqLMwAdnkL4JM%252C_%253 Bwgsk85QBwqixUM%253A%252CShFz9Mqu7qgc4M%252C_%253B THCZkh0bdu6_FM%253A%252Cczb8RB-Y2adITM%252C_%253B9AVkbQpLdwHsIM%253A%252CFyYIougb wOA2fM%252C_%253BeF4q6VdqbdVpCM%253A%252C65bTv3s_7 EauUM%252C_%253BXHS93oFnPktfhM%253A%252CDZPUPkGDRy 7eAM%252C_%253B9gKDDrHrV7WSUM%253A%252CuQL1Tlq2y5z cZM%252C_%253BPd9sjbo4UTK7WM%253A%252CN8oeJyQesc-9PM%252C_&usg=__G_F0W2h5bhGaRn5dv8vn-pAAE7w%3D&sa=X&ved=0ahUKEwiM5Nyc1cDLAhVGtxoKHdd-BJwQsAQINA#imgrc=6DlzuT4sQybniM%3A
Αν δεις έχει χαλάσει στις κολλήσεις... Όσο πιο πολλές κολλήσεις τόσο πιο καλό πλακέ...
Κοιτά πόσες φλούδας ξύλο έχει...;; Πάνω από 10....
Κωστας Malawi
14-03-16, 19:23
σαν παχος τι να διαλεξω?20αρι πιστευω ειναι καλα?δεν θα εχω πολυ υψος.περιπου στα 60 cm θα ειναι.
Πιστεύω πως το 20αρι είναι καλά, και με τα δεσίματα που θα του κάνεις και 18αρι κάνει.
Ο Θανάσης (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43576) το είχε φτιάξει με 15αρι , εγώ με 18αρι
------------------
Αυτό που είπε ο Θανάσης για το κόντρα πλακέ , για τις πολλές στρώσεις ή τις λίγες δεν το ξέρω, από την άλλη είναι λογικό πως οι πολλές στρώσεις να έχουν και πιο πολύ κόλλα, και ίσως για αυτό να είναι και πιο βαρύ, θα πρέπει να ρωτήσουμε ξυλουργό για να μας πει με σιγουριά. Θεωρώ πως εξίσου σημαντικό είναι και η ποιότητα του ξύλου που είναι φτιαγμένο αλλά αυτό αντε να ξέρεις
----------------------------------
Βρήκα αυτό
http://xyloefarmoges.com/%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%B5%C F%83/%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AD-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%83%CF%83%CE%B7%CF%82/
ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ:
1. Κόντρα πλακέ Marine, το καλύτερο κόντρα πλακέ θαλάσσης, κατάλληλο και για κατασκευές τμημάτων σε σκάφη.
2. Κόντρα πλακέ Σημύδα, παραγωγή Ρώσικο, κατάλληλο για επιπλοποιία.
3. Κόντρα πλακέ οκουμέ, από τα καλύτερα κόντρα πλακέ, κοκκινωπό.
4. Κόντρα πλακέ Poplar, μοιάζει αρκετά με την σημύδα, με χαμηλότερη πυκνότητα, κιτρινωπό.
5. Κόντρα πλακέ Aniegre, κοκκινωπό με τεχνητά νερά ισόβενα καρυδιάς.
6. Κόντρα πλακέ Κινέζικο , η φτηνή λύση.
Πάρε ένα τηλέφωνο να δεις τιμές, στο Μοσχάτο είναι, δεν είναι μακρυά
http://xyloefarmoges.com/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%C E%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BE%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%C E%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82/
thanasis76
14-03-16, 20:31
σαν παχος τι να διαλεξω?20αρι πιστευω ειναι καλα?δεν θα εχω πολυ υψος.περιπου στα 60 cm θα ειναι.
Ποσό μήκος θα είναι το ενυδρείο;;; Σε 180 εκατ. Μήκος εγώ είχα βάλει 15αρι Κάιν χωρίς τα δοκάρια που έχεις βάλει κατά μήκος εσύ...
Οπότε με 15αρι είσαι υπερρρρρρ καλυμμένος
Κωστας Malawi
14-03-16, 20:32
δεδομενου οτι το ενυδρειο δεν θα εχει πολυ υψος και επισης λογω μηκους θα εχει δεσιματα μεσα-εξω,τι παχος προτεινεις εσυ Τακη?να το κανουμε 18?το προβλημα δεν ειναι το κοστος αλλα το βαρος.αν μπορω να γλυτωσω και απο εκει μερικα κιλακια καλα θα ειναι.
Κωστας Malawi
14-03-16, 20:41
Ποσό μήκος θα είναι το ενυδρείο;;; Σε 180 εκατ. Μήκος εγώ είχα βάλει 15αρι Κάιν χωρίς τα δοκάρια που έχεις βάλει κατά μήκος εσύ...
Οπότε με 15αρι είσαι υπερρρρρρ καλυμμένος
3 μετρα θα ειναι το μηκος.με δεσιματα..
Τακη το εχω δει αυτο με τους τυπους του κοντρα πλακε.θα ρωτησω και μερικους γνωστους μηπως μαθουμε κατι παραπανω.εσυ απο λερου δεν ειχες παρει?καλη δεν ηταν η ποιοτητα?
Με 2 κόντρες κατά πλάτος και 18αρι θεωρώ πως θα είναι υπερβολικά καλά. Το λέω συγκρίνοντας το δικό μου που είναι 1,20 με 18αρι χωρίς καμία κόντρα, το 20αρι ίσως να είναι και υπερβολή. Ακόμα και το τζάμι , με 4-5 εκατοστά περιφερειακά και τις 2 κόντρες , με 10αρι θα είσαι εντάξει.
Παιδιά το έχω ξαναπεί, το πάχος δεν είναι απαραίτητο να δώσει αντοχή, το σχήμα και τα δεσίματα δίνουν την ίδια και καλύτερη αντοχή και είναι και πιο ελαφριά κατασκευή
Τακη το εχω δει αυτο με τους τυπους του κοντρα πλακε.θα ρωτησω και μερικους γνωστους μηπως μαθουμε κατι παραπανω.εσυ απο λερου δεν ειχες παρει?καλη δεν ηταν η ποιοτητα?
Ναι από το Leroy Κώστα, και το έχεις δει από κοντά,
είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια ο χρόνος θα το δείξει , αλλά έως τώρα δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, καθόλου στρεβλώσεις και εξωτερικά , παρόλο που είναι στη βροχή και στον Ήλιο, δεν έχει πάθει τη παραμικρή αλλοίωση
------------------
Φέτος το ενυδρείο κλείνει 2 χρόνια :)
Κωστας Malawi
14-03-16, 20:49
τη βαση με τα 6 καθετα πως την βλεπετε?θα ειναι ενταξει μαζι με γωνιες η θα χρειαστει και τιποτα εξτρα ενισχυσεις?
τη βαση με τα 6 καθετα πως την βλεπετε?θα ειναι ενταξει μαζι με γωνιες η θα χρειαστει και τιποτα εξτρα ενισχυσεις?
Τουμπανο :)
Εχεις πόδια ανά 60 εκατοστά, τι άλλο θες ;
Κωστας Malawi
14-03-16, 20:56
δεν το λεω για το βαρος.για το αριστερα-δεξια με νοιαζει.
Tanganyiκας
14-03-16, 20:57
Με τις γωνίες θα δέσει!
Με τις γωνίες θα δέσει!
Και με μια πλάτη με 10αρι ή με 8αρι κόντρα πλακέ δεν θα κουνιέται
Κωστας Malawi
14-03-16, 21:00
Με τις γωνίες θα δέσει!
σιγουρα!!απλα ρωταω γνωμες να δω αν πηγαινω καλα..:)
σιγουρα!!απλα ρωταω γνωμες να δω αν πηγαινω καλα..:)
Κώστα έστω και να ζυγίζει 1000 κιλά, με 12 πόδια είσαι 80 κιλά ανά πόδι, και αυτό με κατακόρυφη πίεση, και στα οριζόντια πάλι το ίδιο, 80 κιλά ανά 60 πόντους. Να έρθω να ανέβω επάνω και να χοροπηδάω ; :)
Κώστα από θέμα βάρους μη το συζητάς, σε αυτού του είδους κατασκευές πρέπει να το σιγουρέψεις στις πλάγιες μετατοπίσεις, που το κάνεις με τα δεσίματα και με τη πλάτη, που η πλάτη μετατρέπει της διατμητικές δυνάμεις σε ελκτικές, δηλαδή τράβηγμα
Κωστας Malawi
14-03-16, 21:17
εσυ να ερθεις να πιουμε κανα καφε γιατι εχεις εξαφανιστει:D
εσυ να ερθεις να πιουμε κανα καφε γιατι εχεις εξαφανιστει:D
Ασε βρε, είπαμε θα έρθω , στα εύκολα είσαι ακόμα :)
Tanganyiκας
14-03-16, 22:03
Οι γωνιές κάνουν πολύ καλό δέσιμο και όταν μπει και η πλάτη..........τέλος!
Κωστας Malawi
14-03-16, 22:03
Οι γωνιές κάνουν πολύ καλό δέσιμο και όταν μπει και η πλάτη..........τέλος!
αρα ειμαστε για δεσιμο:D:D:D
Tanganyiκας
14-03-16, 22:17
αρα ειμαστε για δεσιμο:D:D:D
Έεεεεεεετσι!!!!!
Τι γινετε ρε παιδια??? Μπηκα να δω τι ψαρια εχεις βαλει και εσεις ακομα για την βαση κουβεντιαζεται? :p:p :p
Καλα η βαση και σπιτι θα σηκωνει οπωσ την φτιαχνεις ;)
Μιασ και λετε για κοντρα πλακε μακρια απο ενα μαγαζι ψηλα στην λ. Ηρακλειου για ειναι χαλια ποιοτητα
Απο την αλλη στην Κυμης που εχει ενα μικρο που στα κοβει εκεινη τη στιγμη πολυ καλη ποιοτητα αλλα με εγδαρε κανονικοτατα!
Leroy η ποιο σιγουρη λυση (αλλα εμενα βιαζοτανε και μου εκοψε καποια κομματια λαθος)
Εχω ακουσει και για καποιον προμηθευτη Βυρωνα καλα λογια αλλα δεν ετυχε να παω....
Αντε καλη συνεχεια :smt041:smt041 :smt041
Κωστας Malawi
14-03-16, 23:25
και που εισαι ακομα...εχει δρομο μπροστα του..
κι εγω μαλον leroy θα παω αλλα πρωτα θα ρωτησω και πουθενα αλλου.
η βαση σηκωνει σπιτι το ξερω..το σπιτι να δουμε τι θα σηκωσει:)
εχουμε οκ για 1.5 τονο αλλα δεν σου το υπογραφει και κανεις γι αυτο θα μεινω κατω απο 1 τονο:(
Ψάχνω από εδώ και από εκεί και οι διαστάσεις που βλέπω είναι μέχρι 2,5 μέτρα, άρα Κώστα πας σε 2 κομμάτια όπως είπαμε στο τηλέφωνο, με ένωση στη μέση. Και πρόσοψη 20αρι και το πάνω 2 10αρια. Δεν βλέπω άλλη λύση
Κωστας Malawi
14-03-16, 23:41
απο οτι βλεπω λενε συνηθεις διαστασεις.αρα ισως με παραγγελια να βρουμε και 3μετρο.αλλιως θα το κανουμε κομματια και μετα θα μπουμε και στο βιβλιο γκινες:D:D:D
Τι παραγγελία βρε, αν τα εργοστάσια τα βγάζουν 2,5 μέτρα δεν γίνεται. Πάμε για κομματιαστό, αλλά κανένα πρόβλημα, μια χαρά θα γίνει
Μη του τα γραφεις ετσι αγχωνεται:DΓραψτου σε δυο τεμαχια ερχεται πιο γλυκα:D
Diskus fan
15-03-16, 01:01
ετσι ειναι δυστυχως αλλα οσο δινεις μηκος και μειωνεις υψος ειναι καλυτερα τα πραγματα.παντα αναλογα και με τα ψαρια που θα βαλεις..για δισκους θες υψος,για τα δικα μου θες μηκος για κολυμπι..
Κυκλοφοράνε... τέτοιες φήμες (αρλούμπες)!!!!!
Με το ΚΑΛΟ... να το γεμίσεις.- ;)
Κωστας Malawi
15-03-16, 01:03
Ευχαριστω Νικο!!η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω απο δισκους.απλα εχω ακουσει..παντως τα δικα μου το θελουν το μηκος τους..
Ευχαριστω Νικο!!η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω απο δισκους.απλα εχω ακουσει..παντως τα δικα μου το θελουν το μηκος τους..
Δεν το κάνεις και ψηλό βρε Κώστα μήπως στο μέλλον βάλεις και δίσκους ;
Λέμε τώρα (ανάβω φωτιές :D )
thanasis76
15-03-16, 08:08
Δεν το κάνεις και ψηλό βρε Κώστα μήπως στο μέλλον βάλεις και δίσκους ;
Λέμε τώρα (ανάβω φωτιές :D )
οπως το λες πρεπει να γινει!!! αυτες οι κατασκευες γινονται μια φορα... πιο καλα 10 εκατ. πιο ψηλο και ας μην το γεμησεις μεχρι πανω... ας υπαρχει, ποτε δεν ξερεις...!!!
Κώστα καλημέρα.
2 ερωτήσεις έχω σχετικά με το όλο Project που ετοιμάζεις.
Ποιά η διάρκεια ζωής ενός ξύλινου ενυδρείου και 2ον πως θα κάνεις μέσα την στεγανοποίηση?
Κάπου διάβασα για ένα είδος υγρού πλαστικού που το δουλεύουν πολύ στο εξωτερικό.
Εσύ πως το σκέφτεσαι ?
ScorpionGr
15-03-16, 10:33
Το υγρο πλαστικο που λες μηπως ειναι η εποξικη ρητινη??
Το υγρο πλαστικο που λες μηπως ειναι η εποξικη ρητινη??
Δεν νομίζω ότι μιλάει για εποξική ρητίνη.
Το video είναι αυτό
https://www.youtube.com/watch?v=cdyANDq_x_s
ScorpionGr
15-03-16, 11:25
Για το Liquid rubber μιλας..που να βρεις τετοια πραγματα εδω..
Παιδιά, επειδή ξέρω πως ο Κώστας θα σας πει να ρωτήσετε εμένα, θα σας πω κατευθείαν :)
Λάμπρο, θεωρητικά τώρα, επειδή ένα ξύλινο, στατικά είναι μηχανικά δεμένο, με βίδες, αν το ξύλο δεν βραχεί , θεωρητικά η διάρκεια ζωής του είναι πολύ μεγάλη, αντίθετα το γυάλινο στατικά στηρίζεται στη σιλικόνη, αν χαλάσει η σιλικόνη χαλάει και το ενυδρείο, στο ξύλινο όπως είπα και πριν, αν δεν βραχεί δεν θα χαλάσει θεωρητικά ποτέ. Έχουμε όμως την υδρομόνωση, όλα αυτά τα χημικά στεγανοποιητικά δεν ξέρω πόσα χρόνια διάρκεια ζωής τους δίνουν, και μιλάμε για εποξικές ρητίνες ή υγρό πλαστικό (αυτό που ρωτάτε πατακάτω), άρα επομένως η αντοχή του στηρίζεται στην υδρομόνωση που του παρέχουν αυτά τα υλικά. Από όσα έχω διαβάσει , εχθρός αυτών των υλικών είναι ο Ήλιος, με το φως του Ήλιου πολυμερίζονται, αφού όμως η όλη κατασκευή δεν είναι στον Ήλιο , η επίδραση από τον φωτισμό είναι πολύ μικρή άρα επιβραδύνεται αυτή η αλλοίωση. Και τελευταίο έχουμε τη σιλικόνη που συγκρατεί το τζάμι, σε αυτό η σιλικόνη δεν καταπονείται μηχανικά γιατί όλη τη πίεση τη παίρνει το ξύλο , και αυτό από τη πίεση που σπρώχνει το τζάμι επάνω στη σιλικόνη και μετά στο ξύλο, δηλαδή η σιλικόνη ως επί το πλείστον λειτουργεί σαν φλάντζα και λιγότερο σαν συγκολλητικό υλικό για να κρατήσει το τζάμι στη θέση του. Επίσης ο Κώστας σκέφτεται (δεν έχει αποφασίσει ακόμα 100%) να το κάνει όπως το δικό μου, να το ντύσει με πλεξιγκλάς από μέσα, που το πλεξιγκλάς έχει φανεί πως η αντοχή του στο χρόνο είναι πολύ μεγάλη, και αυτό πάλι αν δεν το βλέπει ο Ήλιος, αλλά και πάλι αντέχει πάρα πολύ στην αλλοίωση από πολυμερισμό. Πάντως τη λύση με εποξική ρητίνη την βλέπω αρκετά καλή και αρκετά εύκολη στην εφαρμογή και ασφαλή, το πλεξιγκλάς θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στις κολλήσεις, ακόμα μια τριχοειδή να υπάρξει μπορεί να είναι καταστροφικό, αλλά και αυτό λύνεται με λίγη προσοχή και με σωστό κόψιμο.
Τα 2 υλικά που λέτε, εποξική ρητίνη και υγρό πλαστικό είναι διαφορετικά πράγματα, και τα 2 είναι υδρομονωτικά αλλά το υγρό πλαστικό είναι πιο μαλακό και φοβάμαι πως με κάποιο αδέξιο χειρισμό αν κάποιος το γρατζουνίσει , πχ με μι πέτρα ή με μία ρίζα, μπορεί να γίνει μεγάλη ζημιά, αντίθετα η εποξική ρητίνη είναι αρκετά σκληρή και λιγότερο ελαστική και αντέχει σε τέτοιου είδους χτυπήματα. Αν θέλετε να δείτε εποξική ρητίνη, δεν έχετε παρά να πάρετε μια αντλία ενυδρείου, να ξεκουμπώσετε το πίσω καπάκι, σε πολλές βγαίνει πολύ εύκολα, και να δείτε πως όλα τα ηλεκτρολογικά (ηλεκτρομαγνήτες και καλώδια) είναι βουτηγμένα μέσα σε εποξική ρητίνη.
-------------------------------------
Βρήκα εδώ https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiG35fzscLLAhXqC5oKHd2eC7oQFgghMAE&url=http%3A%2F%2Fwww.teilar.gr%2F~mantanis%2FSemin ario_ypodeigma.doc&usg=AFQjCNHZ2ycWZOQguLLdFQ1BCQQoXT-s2Q&sig2=pPn5x0bATFxQw1ni9vUonw
που αναφέρει για εποξικές ρητίνες, ρίχτε μια ματιά στη σελίδα 20
thanasis76
15-03-16, 12:02
Κώστα καλημέρα.
2 ερωτήσεις έχω σχετικά με το όλο Project που ετοιμάζεις.
Ποιά η διάρκεια ζωής ενός ξύλινου ενυδρείου και 2ον πως θα κάνεις μέσα την στεγανοποίηση?
Κάπου διάβασα για ένα είδος υγρού πλαστικού που το δουλεύουν πολύ στο εξωτερικό.
Εσύ πως το σκέφτεσαι ?
η Ζωη ενος ξυλινου ενυδρειου αν κατασκευαστη σωστα ειναι μεχρι να πεθανει ο ιδιοκτητης....:D:D:D:D
η Ζωη ενος ξυλινου ενυδρειου αν κατασκευαστη σωστα ειναι μεχρι να πεθανει ο ιδιοκτητης....:D:D:D:D
Και αν ο επόμενος δεν το κρατήσει :D,
και μετά ο μεθεπόμενος :D κοκ
Και αν ο επόμενος δεν το κρατήσει :D,
και μετά ο μεθεπόμενος :D κοκ
Φτου, φτού,,,, μακριά από εμάς. Το λυσάξατε!!!:D:D:D
Τάκη, αν και διάβασα και αλλού ότι η ελαστικότητα της επιφάνειας του υλικού που είναι περασμένο με υγρό πλαστικό δεν σημαίνει ότι μπορεί να κοπεί ή να τρυπήσει εύκολα (λόγο του ότι οι στρώσεις που το περνάς είναι αρκετές με αποτέλεσμα να δημιουργεί ένα παχύ στρώμα, http://www.liquidrubbermelb.com.au/liquid-rubber-waterproofing-products-membranes/ εκτός αν πάρεις κανέναν κόφτη ή κάποιο τρυπάνι ή ...), τέλος πάντων, μια καλή και πιο σίγουρη λύση, δεν θα ήταν ο συνδιασμός αυτών των 2 αντί για το πλέξι ?
Δηλαδή να περάσεις κάτω εποξική ρητίνη για ποιό σκληρή μόνωση και από πάνω υγρό πλαστικό κάποιες στρώσεις για να καλύψεις τις όποιες αστοχίες?
thanasis76
15-03-16, 14:02
παιδια στο ενα το ξυλινο αυτο που ειχα κανει εγω ηταν να περαστει με πολυεστερα...!!!! Αθανατο για μια ζωη...!!!!! Απλα πρεπει λιγο να ξερεις να το περασεις....
Λάμπρο μετά την εποξική ρητίνη δεν νομίζω πως χρειάζεται κάτι άλλο, περιττό το βλέπω.
Λάμπρο μετά την εποξική ρητίνη δεν νομίζω πως χρειάζεται κάτι άλλο, περιττό το βλέπω.
OK. Ότι πεις. Εσείς είστε τα "μαστόρια".:):):)
Άντε να το προχωρήσετε για να πέρνουμε σειρά και εμείς.
Άντε να το προχωρήσετε για να πέρνουμε σειρά και εμείς.
Πας και εσύ για ξύλινο ; :)
Κωστας Malawi
15-03-16, 15:03
Μπα δεν παει για ξυλινο ο Λαμπρος..ασε να εχω πελατη να πουλησω αυτο που εχω τωρα:D
Μπορεις να βαλεις και παγκο κουζινας αν σε καλυπτει το υψος,ειναι μεχρι 60εκ. νομιζω,αδιαβροχο 100%
θα πας για 2 διαφορετικές οθόνες στο μπροστά μέρος;
Επειδή είδα που γράψατε ότι το κόντρα πλακέ βγαίνει μέχρι 2,5 μέτρα.
Δύο οθόνες δεν θα έδιναν και περισσότερη στιβαρότητα;
Μπα δεν παει για ξυλινο ο Λαμπρος..ασε να εχω πελατη να πουλησω αυτο που εχω τωρα:D
Σας το είπα και πριν....
όταν θα αλλάξω, θα αλλάξω για τα ..."καλά" (από 700 λίτρα και πάνω).
Ή το κάνεις ή δεν το κάνεις καθόλου.
Ας ασχοληθουμε τώρα με του Κώστα και έχουμε καιρό για μένα.
Μπορεις να βαλεις και παγκο κουζινας αν σε καλυπτει το υψος,ειναι μεχρι 60εκ. νομιζω,αδιαβροχο 100%
Αυτό δεν το κατάλαβα....
Αυτό δεν το κατάλαβα....[/QUOTE]
http://xyloefarmoges.com/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%82/
https://www.leroymerlin.gr/gr/kouzina/pagoi-kouzinas/pagoi-kouzinas/
Αυτοί οι πάγκοι όμως πόσο αδιάβροχοι είναι; Τύπου έπεσε μια σταγόνα καφές και δεν ποτίζει ή "φτιάχνω ενυδρείο"; Επίσης δεν είναι καθόλου δυνατοί. Σήκωσα έναν τέτοιο πάγκο τις προάλες και έκανε μισό μέτρο κοιλιά. Φαντάσου σε ενυδρείο του τόνου
Την λύση του λίνερ δεν την έχει πει κανένας! Εκεί όμως μπορεί να μην αρέσει και από εμφάνιση
Για τον πάγκο κουζίνας, ναι αντί για κόντρα πλακέ και υδρομόνωση μπορεί να μπει πάγκος κουζίνας. Υπάρχει ενυδρείο φτιαγμένο με αυτό το τρόπο, σε ερώτηση όμως που έκανα να δούμε τη πορεία του πήρα απάντηση πως τώρα έχει ή είχε πολλά προβλήματα χωρίς άλλες λεπτομέρειες, βέβαια το ενυδρείο πουλήθηκε και υπήρξε μετακόμιση και δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί,
είναι αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=47539
Για τον πάγκο κουζίνας, ναι αντί για κόντρα πλακέ και υδρομόνωση μπορεί να μπει πάγκος κουζίνας. Υπάρχει ενυδρείο φτιαγμένο με αυτό το τρόπο, σε ερώτηση όμως που έκανα να δούμε τη πορεία του πήρα απάντηση πως τώρα έχει ή είχε πολλά προβλήματα χωρίς άλλες λεπτομέρειες, βέβαια το ενυδρείο πουλήθηκε και υπήρξε μετακόμιση και δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί,
είναι αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=47539
Τάκη, επειδή τους έχω δουλέψει αρκετά τούς "πάγκους" κουζίνας, σου λέω (εκ πείρας) ότι οι περισσότεροι είναι στη λογική που είπε και ο "Dex".
Δηλαδή, άντε να πέσουν μερικές σταγόνες νερού ή να αδειάσει καμιά κατσαρόλα και να τα μαζέψουμε.
Δεν είναι για βάθος χρόνου γιατί φουσκώνουνε. Άσε που με την πρώτη αμυχή θα αρχίσει να μαζεύει μικρόβια ανάμεσα στο υλικό.
(εκτός και αν μιλάμε για πάγκο καθαρού γρανίτη, αλλά εκεί μιλάμε για άλλα πράγματα..)
Δεν έχω νεότερα δυστυχώς για αυτό το θέμα Λάμπρο, μακάρι να μαθαίναμε κάτι
Ναι, ναι, για το λίνερ μην πείτε τίποτα! Τσάμπα πετάω μπηχτές :cool:
Ναι, ναι, για το λίνερ μην πείτε τίποτα! Τσάμπα πετάω μπηχτές :cool:
Το έχω σκεφτεί και εγώ, πως θα κολλήσεις όμως το τζάμι στο λινερ ;
Το έχω σκεφτεί και εγώ, πως θα κολλήσεις όμως το τζάμι στο λινερ ;
Έχουν φτιάξει κάποιοι πάντως. Έχω δει βίντεο. Τώρα, πώς το κόλλησαν...
Κώστα άρχισες το βίδωμα ;
Κωστας Malawi
15-03-16, 21:43
σημερα πηγα και πηρα βιδες,γωνιες,ξυλοκολλα(bison) και ενα συντηρητικό ξυλου.επειδη ομως ετυχε καποια απροσμενη δουλεια δεν εκανα τιποτα γιατι μολις μπηκα σπιτι.αυριο πρωι πρωι θα ξεκινησω το βιδωμα.
Πέρασα σήμερα μια βόλτα από το leroy και πέρασα και από τα κόντρα πλακέ.
Τα κοντρα πλακέ του είναι έτσι
http://www.interwood.gr/wordpress/wp-content/uploads/2012/06/okoume-plywood-combi-lge-200x150.jpg
και κοίταξα και ένα κομμάτι που μου έχει περισσέψει και είναι ακριβώς έτσι, επίσης το αναφέρει σαν κόντρα-πλακε Αφρικής, από αυτά που ειχα βρει πιο πάνω αλλά και από άλλο ψάξιμο σαν Αφρικής αναφέρεται το Οκουμε, που όπως διάβασα είναι από τα καλύτερα με καλύτερο το Marine, αυτό δηλαδή που φτιάχνουν βάρκες.
Πήγα και στην ιστοσελίδα του Μουρίκη και είδα πως κοντρα-πλακε 18αρι που πήρα για το δικό μου ενυδρείο η εταιρία βγάζει μόνο το special marine
http://gr.plywood.mourikis.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5%C E%B9%CF%83-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%C F%83.html
μήπως τελικά το leroy φέρνει απο τα καλύτερα κοντρα-πλακε ;
Κωστας Malawi
15-03-16, 22:44
τετοια θελω να ακουω!!!τι ωρα πηγες?εγω πηγα το πρωι κατα της 11.
Κατά τις 1 πήγα εγώ.
Ακου τώρα και το άλλο.
Κοίταξα τιμες στα πλεξιγκλας.
Το κομμάτι 1,5 Χ 1 έχει 33 Ευρώ.
Αν το ενυδρείο σου έχει διαστάσεις 300 Χ 50 Χ 50 θες χοντρικά 3 φύλλα, με τα 2 φύλλο κάνεις πάτο και πλάτη, και με το άλλο φύλλο κάνεις τα πλαϊνά και σου περισσεύει και 1 κομμάτι 1 Χ 1, και έστω να χρειαστείς και ακόμα ένα φύλλο για το μπροστινό , τα πηχάκια , κοντρες κλπ, που θα περισσέψει και για το 1 φίλτρο , 4 φύλλα συνολικά 4 Χ 33 = 132 Ευρω +12 χλωροφόρμιο + 4 το κοφτάκι. Χοντρικά 150 Ευρώ. Τελικά μήπως είναι πιο οικονομική λύση από την εποξική ρητίνη ; Μήπως , όταν αποφασίσεις τις οριστικές διαστάσεις ρωτήσεις στον Σπακουρη τα κομμάτια που ακριβώς θες , να σου τα κόψει , να τα πάρεις και σε μαύρο χρώμα, που θα είναι πολύ πιο όμορφο, δεις τελικά τι συμφέρει ; Για το κόλλημα τα έχουμε πει, αν είναι έτοιμα κομμένα σε 1 ώρα το πολύ τα έχουμε κολλήσει. Για σκέψου και αυτή τη λύση
Κωστας Malawi
15-03-16, 23:02
εμ εγω στα ειπα..δεν το εχω ακυρωσει το πλεξι.και 200 ευρω να παει με συμφερει.ασε που δεν χαλαει ουτε απο νερο ουτε απο χτυπηματα.
απλα την εποξικη θα την περνουσα μονος μου ενω το πλεξι θα ερθεις να κανεις τα μαγικα σου:p
το πλεξι θα ερθεις να κανεις τα μαγικα σου:p
Αμ θα σε μάθω και μετά θα φτιάχνεις ότι φανταστείς :p
Κωστας Malawi
15-03-16, 23:09
μη με απειλεις γιατι θα σε κανω αφρικανο:D:D
Έτσι, έτσι, παιδιά. Μπράβο σας. και στους 2.
Όταν θα φτιάξουμε το δικό μου θα έχετε αποκτήσει τρελή πείρα και οι 2 σας και δεν φοβάμαι τίποτε.:D:D:D:D
Άντε πειραματιστείτε τώρα να αποκτήσετε την ανάλογη εμπειρία !!!
χαχαχαχαχαχαχαχα
μη με απειλεις γιατι θα σε κανω αφρικανο:grin::grin:
Εσένα λες να περιμένω, δεν έχω χώρο αλλά και λεφτά τώρα, αλλιώς θα σου έλεγα εγώ.
Έτσι, έτσι, παιδιά. Μπράβο σας. και στους 2.
Όταν θα φτιάξουμε το δικό μου θα έχετε αποκτήσει τρελή πείρα και οι 2 σας και δεν φοβάμαι τίποτε.:D:D:D:D
Άντε πειραματιστείτε τώρα να αποκτήσετε την ανάλογη εμπειρία !!!
χαχαχαχαχαχαχαχα
Να και ο επόμενος για ξύλινο :D:D
-----------------------------------
Λάμπρο εγω το έχω δηλώσει, πως και το επόμενο θα είναι ΜΟΝΟ ξυλινο
Κωστας Malawi
15-03-16, 23:21
αστον να το κανει πετρινο!!τοσες πετρες εχει:smt110:smt110:smt110
stanisalus18
16-03-16, 00:27
Πάμε γερά παίδες, πάμε γερά :smt041:smt041 Ήδη φτάσατε στις 5 σελίδες και έχεις ανεβάσει μόνο δυο φωτογραφίες βρε Κώστα? Πολυ μπλα μπλα δεν είστε? Ντροπή, ντροπή :D Αν τύχει και χρειαστείς κάποια στιγμή βοήθεια στο όλο project, είτε για κουβάλημα είτε για οτιδήποτε, σφυρά και έρχομαι με χαρά ;)
Καλα λεει ο Γιαννης.
Θελουμε και φωτο!:smt020
Κωστας Malawi
16-03-16, 10:55
παραπονιαρηδες εχω κι αλλες δουλειες εκτος απο το ενυδρειο:)
σημερα πχ φτιαχνω μια σκαλα:Dhttp://s12.postimg.org/eiv5qo6wp/20160316_105201.jpg (http://postimg.org/image/eiv5qo6wp/)
Κώστα γώνιασε καλά τη βάση γιατί όταν θα μπει ο πάτος του ενυδρείου που σίγουρα θα είναι γωνιασμένος θα φανούν τότε όλες οι ατέλειες και δεν θα έρχεται με τίποτα.
Και στη φωτογραφία που βλέπω, πριν βάλεις τα πόδια δεν βάζεις από τώρα το κόντρα-πλακε για το πάτο στα ράφια και να βιδώσεις τα πόδια πάνω σε αυτό ; Γιατί μετά θα κόβεις τις εσοχές που θα είναι τα πόδια
παραπονιαρηδες εχω κι αλλες δουλειες εκτος απο το ενυδρειο:)
κακως! :D
Tanganyiκας
16-03-16, 13:11
Δεν έχω νεότερα δυστυχώς για αυτό το θέμα Λάμπρο, μακάρι να μαθαίναμε κάτι
Μίλησα με τον Βασίλη που είχε πάρει στα χέρια του ένα 2.5m με πλάτη από πάγκο κουζίνας.Ύστερα από μια ζημιά το έκοψε στην μέση,αλλά σαν κατασκευή δεν λέει αυτό μου είπε!
Μίλησα με τον Βασίλη που είχε πάρει στα χέρια του ένα 2.5m με πλάτη από πάγκο κουζίνας.Ύστερα από μια ζημιά το έκοψε στην μέση,αλλά σαν κατασκευή δεν λέει αυτό μου είπε!
Μήπως τράβηξε νερά από πουθενά και σάπισε, αλλά φοβάμαι πως και η μετακόμιση το ταλαιπώρησε
Tanganyiκας
16-03-16, 13:37
Αντιμετώπισε προβλήματα με τις σιλικόνες.
Κωστας Malawi
16-03-16, 14:56
Κώστα γώνιασε καλά τη βάση γιατί όταν θα μπει ο πάτος του ενυδρείου που σίγουρα θα είναι γωνιασμένος θα φανούν τότε όλες οι ατέλειες και δεν θα έρχεται με τίποτα.
Και στη φωτογραφία που βλέπω, πριν βάλεις τα πόδια δεν βάζεις από τώρα το κόντρα-πλακε για το πάτο στα ράφια και να βιδώσεις τα πόδια πάνω σε αυτό ; Γιατί μετά θα κόβεις τις εσοχές που θα είναι τα πόδια
ναι Τακη εχεις δικιο.θα με βοηθησει και με το γωνιασμα αν βαλω απο τωρα τον πατο.τα ξυλα δεν τα λες και ισια.εχουν ενα χασιμο αλλα πιστευω θα ερθουν με τα δεσιματα.
ναι Τακη εχεις δικιο.θα με βοηθησει και με το γωνιασμα αν βαλω απο τωρα τον πατο.τα ξυλα δεν τα λες και ισια.εχουν ενα χασιμο αλλα πιστευω θα ερθουν με τα δεσιματα.
Κώστα, κοίτα να κάνεις καλή δουλειά, γιατί με βλέπω να αγοράζω αυτό και όχι το άλλο που έχεις...χαχαχαχαχαχα:grin::grin::grin:
Κωστας Malawi
16-03-16, 17:24
καλη δουλεια θα γινει σιγουρα.απλα ετσι οπως το βλεπω το τελικο κοστος θα παει στα 800 ευρω περιπου για να πεις οτι εκανες καλη δουλεια.
ο Τακης λεει οτι δεν θα παει τοσο ψηλα.θα δουμε στο τελος.τα σημειωνω τα εξοδα.
πρωτο και κυριο μελημα στην κατασκευη εχει η ποιοτητα και αντοχη.επειδη ειναι η πρωτη φορα που κανω τετοια κατασκευη δεν με περνει να κανω πατατα.
παντως δεν το πουλαω οσα και να μου δινεις.απλα θα φτιαξουμε και σε σενα ενα μετα:)
Κώστα μπορεί να φτάσει στα 800 Ευρώ , μπορεί και όχι.
Αν βάλουμε και αντλίες , και θερμαντήρες , DOW και D1 για τις πέτρες μπορεί.
Θα βάλεις και φίλτρο άνθρακα για αυτόματες αλλαγές κλπ ;
Αντλίες και θερμαντήρες θα κρατήσεις του παλιού ;
Βυθο τι θα βάλεις ;
Κωστας Malawi
16-03-16, 17:47
ναι Τακη.θα μπει φιλτρο ανθρακα για τις αλλαγες.θερμαντηρας σιγουρα αλλος ενας.αντλιες καινουριες.αμμο θαλλασινη.
Αρα πάμε για φουλ αυτοματισμούς :)
Κωστας Malawi
16-03-16, 18:11
στο τρελαδικο θα παμε αμα συνεχισουμε ετσι!!
Κλεόβουλος
16-03-16, 18:35
Πέρασα σήμερα μια βόλτα από το leroy και πέρασα και από τα κόντρα πλακέ.
Τα κοντρα πλακέ του είναι έτσι
http://www.interwood.gr/wordpress/wp-content/uploads/2012/06/okoume-plywood-combi-lge-200x150.jpg
και κοίταξα και ένα κομμάτι που μου έχει περισσέψει και είναι ακριβώς έτσι, επίσης το αναφέρει σαν κόντρα-πλακε Αφρικής, από αυτά που ειχα βρει πιο πάνω αλλά και από άλλο ψάξιμο σαν Αφρικής αναφέρεται το Οκουμε,
Αφού είναι Αφρικής τότε είναι το κατάλληλο :D:D
Αφού είναι Αφρικής τότε είναι το κατάλληλο :D:D
χαχαχαχα...Κλεόβουλε είσαι θεός. χαχαχα:D:D
Κώστα, Τάκη όταν λετε 800 ευρώ, μιλάτε για την κατασευή ή υπολογίζετε μέσα και το sub και τις αντλίες, φίλτρα, και λοιπά παρελκόμενα?
Κωστας Malawi
16-03-16, 20:44
εγω υπολογιζω τελικη τιμη.με το κλειδι στο χερι:)
ε,ε, ...τότε δεν είναι σωστό αυτό. Δεν θα έπρεπε να τα υπολογίζεις στην τελική τιμή όλα. Τα φιλτρα, αντλίες, κτλ... είναι στο πόσα θέλει κάποιος να χαλάσει.;)
Το κόστος θα έπρεπε να είναι η κατσκευή χωρίς τα αξεσουαρ. όπως όταν αγοράζεις καινούργιο από μαγαζί. Έπιπλο-γυάλα-άντε και το sub (χατηρικά).
Ναι Λάμπρο
Ψήνεσαι ε :)
Τάκη εγώ είμαι ψημένος από την 1η φορά που ήρθα σπίτι σου. Απλά δεν το ήξερα.:D:D:D
Ένα καινούργιο Rehau 600 με έπιπλο βγαίνει στα ίδια χρήματα περίπου. Οπότε συμφέρει του σκοτωμού.
Κωστας Malawi
16-03-16, 20:57
αφου ειπα στο τελος θα τα γραψω ολα αναλυτικα.αρα μπορεις να υπολογισεις ευκολα το κοστος.
ε,ε, ...τότε δεν είναι σωστό αυτό. Δεν θα έπρεπε να τα υπολογίζεις στην τελική τιμή όλα. Τα φιλτρα, αντλίες, κτλ... είναι στο πόσα θέλει κάποιος να χαλάσει.;)
Το κόστος θα έπρεπε να είναι η κατσκευή χωρίς τα αξεσουαρ. όπως όταν αγοράζεις καινούργιο από μαγαζί. Έπιπλο-γυάλα-άντε και το sub (χατηρικά).
Μα βρε Λάμπρο μέσα στη κατασκευή έχουν υπολογιστεί και τα φίλτρα, τα αξεσουάρ, όπως λες, ειναι ο βυθός, οι αντλίες και οι θερμαντήρες
Τάκη εγώ είμαι ψημένος από την 1η φορά που ήρθα σπίτι σου. Απλά δεν το ήξερα.:D:D:D
:D:D:D:D
Γιατί το λες αυτό Τάκη? όταν αγοράζεις από μαγαζί ενυδρείο έτοιμο, σου δίνουν και το φίλτρο στην τιμή ? Το τι φίλτρο θα επιλέξεις είναι σε εσένα.
Για αυτό το είπα.
Αλλά όπως έγραψα, ακόμη και με τα πάντα "ολα" μέσα, είναι πιο οικονομικό και από το Rehau το 600 (από τις πιο οικονομικές επιλογές) με την βάση του.
Συνεπώς δεν τίθεται θέμα κόστους, στο αν συμφέρει.
Συμφέρει άνετα (και ξέρεις και τι φτιάχνεις και το φτιάχνεις και όπως θέλεις, και,,,και...)
Είδες που σου είπα ότι είμαι ψημένος !!!;):D:D:D:D
Κωστας Malawi
16-03-16, 21:26
χωρο εχεις?αν εχεις ξεκινα..αλλα για μεγαλο γιατι στα μικρα συμφερει ετοιμο.
Κώστα Καλή επιτυχία στο project !!! :D:D:D
Πόσα λίτρα θα είναι ??? 3 μέτρα είναι η μικρή μου Λίμνη ;)
Καλή επιτυχία κι από εμένα στο εγχείρημά σου! Έβλεπα στο youtube μια σειρά βιντεάκια σχετικά με την κατασκευή ξύλινου που μου φάνηκαν αρκετά κατατοπιστικά, αξίζει να τα τσεκάρεις (αν δεν τα έχεις δει ήδη).
Εδώ το 1ο: https://www.youtube.com/watch?v=6FDUfglurns
Αυτός χρησιμοποιεί εποξική ειδική για λίμνες, δεν ξέρω εσύ σε τι μονωτικό θα καταλήξεις...
Καλή συνέχεια και περιμένουμε updates!
Κωστας Malawi
17-03-16, 17:27
ευχαριστω Αρτεμισια!!τα λιτρα δεν ειναι σιγουρα ακομα αλλα θα ειναι πανω απο 800 καθαρα:)
@Maverick τα εχω δει τα βιντεακια.ακομα ουτε εγω δεν ξερω τι μονωτικο θα βαλω!!θα δειξει η συνεχεια..
αυτη τη στιγμη περναω ενα συντηρητικο ξυλου τη βαση για να μπορεσω να βαλω τον πατο πριν την συναρμολογησω.
Για να μην ακούγεται ο Κώστας θα τσακώνεται με τα πινέλα και τα ρολάκια :)
Κωστας Malawi
18-03-16, 16:58
οπως το ειπες Τακη!!περασα ενα χερι συντηριτικο και τον πατο της βασης.
τωρα μενει να παρω τα δυο πλαινα και την πλατη για να μπορεσω να αλφαδιασω τα καθετα ξυλα πριν βιδωσω την πανω μερια..
http://s30.postimg.org/ishot6j19/20160318_163847.jpg (http://postimg.org/image/ishot6j19/)
Κώστα αυτές τις γωνιές πήρες ;
Τα λαμάκια στο πλάι , είναι λαμάκια ή γωνιές που τις ίσιωσες ;
Κωστας Malawi
18-03-16, 17:18
ναι Τακη.εχουν νευρο στη μεση.αν και δεν θα χρειαστουν ετσι οπως παει.τσαμπα τις εβαλα.
τα λαμακια που βλεπεις ηταν ετοιμα.πολυ γερα τα ατιμα!!
πιστευω ομως οτι με πλατη-πατο-πλαινα κοντρα πλακε θα γινει το κανονικο δεσιμο και οχι με γωνιες και βλακειες.
Κώστα γωνιές θα προτιμούσα αυτες
http://modawood.gr/cms/images/products/1328257710.jpg
λαμάκια βγάλτα, ίσως μονο μπροστα αν χρειαστεις, γιατιί πίσω και πλάι θα μπει το κοντρα πλακε και θα σε εμποδίζει.
Για αυτες τις γωνιες θα επιμείνω, εχω στηρίξει τη πέργκολα με τέτοιες γωνιες, αθάνατες, και τις έχω βάλει και στη δικιά μου τη βάση
Κωστας Malawi
18-03-16, 17:27
απο που τις πηρες?τα λαμακια δεν ειναι τιποτα.αν ενοχλει το παχος τους τα βγαζω.
να πω μια γνωμη,
αν τα ποδια ειναι βιδωμενα απο πανω με το μεγαλο δοκαρι
δεν θα εβαζα γωνιες, θα εβαζα κατω κατω ενα τριμετρο δοκαρακι 4Χ4 εκατοστα να δεσει και τα 6 ποδια, αντιστοιχα και ενα στα 6 πισω και 3 (2 ακρες και 1 μεση) μετα κοντα να ενωθουν οι 2 εξαδες μεταξυ τους, μολις μπει και πλατη θα δεσει και χιαστη οποτε θα γινει μπετο.
Αν το φοβασαι και θες να γινει ακομα πιο δυνατο βαζεις και πανω εκει που εχεις τις γωνιες 2 δοκαρακια 3μετρα και γινεται ακομα πιο ακαμπτο.
Η πλατη ομως πρεπει να ειναι μονοκοματη, 3 μετρα επι το υψος, οχι 2 κομματια οπως εχεις κλεισει τωρα το αλλο.
Κωστας Malawi
19-03-16, 00:16
καλα τα λες αλλα δεν υπαρχει 3μετρο κοντρα πλακε για να δεσω τη πλατη.πιθανον να κανω διαφορες πατεντες αλλα τη λυση θα τη βρω οπως κι αν εχει.
Η ένωση του κόντρα πλακέ της πλάτης θα βιδωθεί σε ένα πόδι και είναι το ίδιο.
Τα καδρονάκια που λες εναι καλή λύση , αλλά πιστευω πως η πλάτη θα το δέσει πολύ καλά
Κωστας Malawi
19-03-16, 00:20
Τακη ποσα mm λες να βαλω για δεσιμο πλατης?
Κώστα, το επάνω τελάρο θα το κάνεις με οδηγό το κάτω τελάρο με τα κοντρα-πλακε, θα το γυρίσεις ανάποδα , με τα πόδια προς τα κάτω, και θα το φτιάξεις επάνω στο κάτω τελάρο για να είναι γωνιασμένο
---------------------------------------------------
Τακη ποσα mm λες να βαλω για δεσιμο πλατης?
8-10mm είναι καλά
Κωστας Malawi
19-03-16, 00:25
10αρι δεν εχει το leroy.ρωτησα σημερα.απο 8 παει σε 12.
8αρι τότε, μια χαρά είναι
---------------------------------------------------------------
αλλά θα μετρήσεις έτσι ώστε η ένωση να είναι πάνω σε πόδι, μισο πόδι το ένα κομμάτι και το άλλο μισό το άλλο κομμάτι
Κωστας Malawi
19-03-16, 00:47
ωραια.θα βαλω τις 2 πλατες και τα πλαινα για να μπορεσω να γωνιασω καλα και το πανω κομματι της βασης μετα.σκεφτομαι και την πανω μερια εκει που θα παταει το ενυδρειο να την κανω 12αρι κοντρα πλακε.
Ώπα περίμενε, στο τέλος θα μπει η πλάτη, να δέσει το πάνω τελάρο με το κάτω μαζι με τα πόδια
Κωστας Malawi
19-03-16, 01:01
σωστο.αλλα σκεφτομουν...πρεπει να βαλω το πανω και να τοποθετησω την πλατη με αλφαδι μετα για να κατσουν και τα μεσα ισια και μετα βιδωνω στα καθετα.
γεια σου φιλε και καλη επιτυχία στο εργο σου!εχεις σχεδιο για την βαση?οπως φαινεται στην φωτο είναι αναποδα για να το βιδωσεις?δεν χρειαζονται γωνιες πιστευω?αυτες δεν κανουν θα σπασουν.....
παρε δοκαρακια και πέρασε νεύρα στην βαση......τα κιλα είναι πολλά.......
καλη συνεχεια φιλε:)
Κωστας Malawi
19-03-16, 01:17
οχι δεν ειναι αναποδα.ο πατος ειναι αυτος.οι γωνιες κι εμενα δεν μου αρεσουν και ισως δεν βαλω καθολου.θα δειξει.ισως βαλω καποια εξτρα ξυλα οριζοντια πανω και κατω να βιδωσουν στη γωνια με τα καθετα και τον πατο.σχεδιο δεν υπαρχει αρα οσο προχωραω βλεπω τι θελει και πρατω αναλογα.παντως τα κιλα δεν ειναι πολλα.εχω 12 καθετα δοκαρια και πιστευω οτι σηκωνουν ανετα το βαρος του ενυδρειου.αυτο που με νοιαζει ειναι οι οριζοντιες δυναμεις και οχι οι καθετες.γι αυτο θα σκεφτω πολυ σοβαρα το ποσα οριζοντια δεσιματα θα μπουν.
οχι δεν ειναι αναποδα.ο πατος ειναι αυτος.οι γωνιες κι εμενα δεν μου αρεσουν και ισως δεν βαλω καθολου.θα δειξει.ισως βαλω καποια εξτρα ξυλα οριζοντια πανω και κατω να βιδωσουν στη γωνια με τα καθετα και τον πατο.σχεδιο δεν υπαρχει αρα οσο προχωραω βλεπω τι θελει και πρατω αναλογα.παντως τα κιλα δεν ειναι πολλα.εχω 12 καθετα δοκαρια και πιστευω οτι σηκωνουν ανετα το βαρος του ενυδρειου.αυτο που με νοιαζει ειναι οι οριζοντιες δυναμεις και οχι οι καθετες.γι αυτο θα σκεφτω πολυ σοβαρα το ποσα οριζοντια δεσιματα θα μπουν.
καλημέρα φιλε!καλυτερα για εμένα είναι να βάλεις και οριζόντια δοκάρια στην μεση του υψους των κάθετων από την μερια της πλατης του ενυδρείου και στις δυο μικρες πλευρές για να δέσουν τα καθετα δοκάρια μεταξύ τους και μετα να παρεις τα μετρα των πλευρών(της πλάτης και των πλαινών)και να βάλεις φυλο ξυλου και να το βίδωσες εξωτερικα πανω στις κοντρες,παρε μεγαλες ξυλόβιδες και βγαλε τις γωνιες και τις ευθειες που και δουλεια δεν θα κάνουν αλλα είναι και ασχημες αισθητικά και ένωνε ξυλο ξυλο μετα παρε ξυλοστοκο στόκαρε βίδες και τελος.
θα βαλεις σαμπ από κατω η θα είναι αποθηκετικος χωρος?
τα δοκαρια γιατι πατανε πανω στο ξυλο και δεν τα βιδωσες από το πλαι ετσι ώστε να μπορεις να βαλεις τις κοντρες εσωτερικα και να πιασουν σε πολλα σημεια?
ρεγουλαδορους δεν θα βαλεις?πως θα αλφαδιασεις 3μετρα στον χωρο?ολες η πλακες στα σπιτια δεν είναι αλφαδια........εμενα σε 1,50 μετρο και ηθελε αλφαδιασμα:mad:
τι ξυλο είναι ο πατος που εχεις βαλει και κάθονται τα δοκαρια?
τα δοκάρια τι υψος εχουν και τι ξυλο είναι? είναι πλανισμένα η απλάνιστα?
ο πατος θα ακουμπάει δάπεδο όπως είναι?
κανεις πολύ ομορφη δουλεια μπραβο καλη πορεία να εχεις και σιγα σιγα ......τα μεγαλα εργα θέλουν χρονο κοπο και χρημα:)
Παιδιά και Κώστα, η συγκεκριμένη κατασκευή δεν έχει πρόβλημα αν αντέχει βάρος ή όχι,
το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτού του είδους κατασκευές είναι οι πλάγιες μετατοπίσεις, και έχει αποδειχτεί πως η λύση δεν είναι βαριές κατασκευές αλλά οι ελαφριές και οι έξυπνες κατασκευές που μετατρέπουν τις δυνάμεις που συμπιέζουν σε δυνάμεις που τραβάνε , ελκτικές δηλαδή, γιατί τα υλικά που χρησιμοποιούμε έχουν συνήθως μεγαλύτερη αντοχή στην έλξη από ότι στη συμπίεση ή στη στρέβλωση. Στη περίπτωση μας συμπίεση έχουμε από τη βαρύτητα που ασκείται επάνω στα πόδια και το λύνουμε βάζοντας πολλά και ανθεκτικά πόδια, είναι το μόνο σημείο που πρέπει να βάλουμε χοντρά υλικά που να αντέχουν στη συμπίεση. Στις πλάγιες μετατοπίσεις όμως αυτά δεν καταφέρουν να αντέξουν και θα χρειαστεί να βάλουμε πιο μεγάλα και πιο βαριά, αντί όμως για πιο μεγάλα και πιο βαριά μπορούμε να βάλουμε κάτι άλλο πιο ελαφρύ αλλά να αντέχει στις ελκτικές δυνάμεις και να μπει με τέτοιο τρόπο ώστε να μετατρέπει τις δυνάμεις στρέβλωσης και πίεσης σε δυνάμεις έλξης, και αυτό είναι το λεγόμενο χιαστή ή αντιανέμια που λένε οι πολιτικοί μηχανικοί. Αυτό το βλέπουμε να έχει εφαρμογή σε πάρα πολλές κατασκευές, ειδικά σε μεταλλικές κατασκευές , όπως οι πυλώνες της ΔΕΗ, αν συγκρίνετε τις γωνιές που είναι οι κατασκευασμένοι οι πυλώνες είναι σαν οδοντογλυφίδες σε σχέση με τον όγκο όλης της κατασκευής, και όμως αυτή η κατασκευή έχει τεράστια αντοχή, και αυτό χάρη στο τρόπο σύνδεσης αυτών των "οδοντογλυφίδων".
Στο θέμα μας τώρα πρέπει να κάνουμε κάτι παρόμοιο, να δέσουμε χιαστή τη βάση
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-xyl1_zps803cebdk.jpg
βάζοντας στη πλάτη και στα πλαϊνά κόντρα πλακέ, που να αντέχει στην έλξη και όχι στη πίεση δίνουμε λύση, για αυτό πρότεινα 8αρι γιατί δεν είναι απαραίτητο και δεν θα δώσει κάτι παραπάνω κάτι πιο παχύ, βάρος και κόστος θα προσθέσει μόνο. Και επίσης δεν είναι απαραίτητο να είναι μονοκόμματο από τη μία πλευρά στην άλλη, αλλά μπορεί να σπάσει σε πολλά τετράγωνα, άρα μπορούμε να βάλουμε πολλά κομμάτια αλλά να είναι βιδωμένα και στα κάθετα πόδια θα λειτουργεί σαν ενιαίο.
Μπροστά όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο γιατί θα χάσουμε τη πρόσβαση στον αποθηκευτικό χώρο που θα υπάρχει, για αυτό θα πρέπει να βάλουμε κάτι ποιο παχύ για να αντέχει στις στρεβλώσεις
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-xyl2_zpshvpvb0sr.jpg
μπορούμε να βάλουμε κόντρα πλακέ με καλό πάχος και θα μπουν όπως στην εικόνα από πάνω και το κόντρα πλακέ θα μπει όπως τα κόκκινα τετράγωνα και θα βιδωθούν και στα πόδια αλλά και στα οριζόντια δοκάρια, τα μπλε κομμάτια θα έχουν το ίδιο πάχος με τα κόκκινα και θα μπουν μόνο για αισθητικούς λόγους και να είναι ίσια όλη η επιφάνεια για να μπουν τα πορτάκια, αυτό το κόντρα πλακέ θα πρέπει να είναι 12-15 χιλιοστών , πιο παχύ δεν το βλέπω απαραίτητο.
Επίσης όλα αυτά θα πρέπει να μπουν στο τέλος για να κρύψουν τις σανίδες που θα μπουν επάνω στη βάση
μπραβο τακη!ετσι μαλιστα:p
όπως το ειδα αγχώθηκα(ειδικα με τις γωνιες):D
αυτό πανω κατω ελεγα αλλα αντι για χιαστοι,οριζοντιες κοντρες για το λογο ότι είναι πιο δυσκολο εάν δεν εχεις το εργαλείο να γωνιάσεις το ξυλο ειδικα εάν το χρησιμοποιήσεις σαν κοντρα που θέλει ακριβής μέτρηση(σαν πιο ευκολο:p)
όλα θα πανε καλα περιμενουμε εναγωνια...........
Κωστας Malawi
19-03-16, 12:19
δεν ειναι χιαστι κοντρες το σχεδιο του Τακη.ειναι μονοκομματο κοντρα πλακε.απλα σου δειχνει τι δουλεια κανει στις δυναμεις που ασκουνται.
παιδια δεν εχει τελειωσει η βαση,αν βαλω ενυδρειο πανω ετσι οπως ειναι θα πεσει κατω.απλα το σκελετο εχω κανει.οι γωνιες και οι φλατζες που εβαλα ειναι απλα για να με βοηθησουν να τα βαζω ολα οσο πιο ισια μπορω και οχι για να σηκωσουν ενα ενυδρειο μονες τους.ειπαμε δεν εχω ξανακανει ενυδρειο αλλα οχι κι ετσι:D
Τακη, η μονη μου διαφωνια (επιφυλαξη) ειναι οτι ο Κωστας την βαση την ακουμπαει πανω στα ποδια και ειναι ενωμενο με βιδες, για αυτο προτεινα μονοκομματο το κομματι της πλατης, γιατι στην ουσια αυτη θα κανει ολο το δεσιμο.
Θα προτιμουσα τουλαχιστον τα 4 γωνιακα ποδια και 2 στην μεση να εχουν αμεση επαφη με το πατωμα και το ξυλο (πατωμα ενυδρειου) και να ειναι βιδωμενα απο την πλαινη πλευρα με το τελαρο της κατασκευης.
Για αυτο προτεινα να βαλει ενα μονοκομματο δοκαρι μικρο μεσα να κανει το δεσιμο.
Σιγουρα δεν εχει προβλημα να αντεξει το βαρος, το θεμα ειναι να μην ταλαντωνει αριστερα - δεξια ωστε σε κανα μικροσεισμο (μην τους αμελειτε) να μην κανει κανενα κρακ.
Κωστα αν παντως εχεις κανα μαραγκο κοντα, μπορεις να πας τα 2 κομματια της πλατης να σου κανει ενα χαρακωμα που κανουν για να φτιαξουν μασιφ ξυλα και να βαλεις κολλα μολις το βιδωσεις και θα γινει μονοκομματο και μπετο.
Επισης επειδη δεν εχω πολυ εμπιστοσυνη στις βιδες, θα σου προτεινα να παρεις καβιλιες και σε ορισμενα σημεια να κανεις τρυπες και να βαλεις αυτες με ξυλοκολλα σφηνωτες.
Κωστας Malawi
22-03-16, 00:28
ενημερωση.
μεχρι στιγμης εχω βαλει και την οροφη στη θεση της και εχω περασει ολα τα ξυλα συντηρητικο εμποτισμου.πιστευω αυριο να στεγνωσει που θα το δει και ο ηλιος.
επομενο βημα ειναι να μπει η πλατη και τα πλαινα για να αρχισει να δενει η βαση σε πλαγιες μετατοπισεις.ολες οι γωνιες βγηκαν και θα βαλω στη θεση τους μονοκομματο ξυλο που θα δεσει οριζοντια ολα τα καθετα στηριγματα.
στο τελος θα μπουν και τα μπροστινα κοντρα πλακε (οπως το σχεδιο του Τακη) και μετα ντουλαπακια και τελος.ενα βαψιμο θα γινει μετα σε χρωμα που θα επιλεχθει απο το ετερον ήμισυ(σιγα μην δεν εχωνε τη μυτη της κι εκει):D
μολις τελειωσει θα αρχισουν οι μετρησεις για την κατασκευη του ενυδρειου..
ξερω ξερω ειμαι πολυ αργος θα πειτε αλλα δουλευω κιολας και δε θελω να βιαζομαι..
alexis cosmo
22-03-16, 01:45
Μια χαρα τα πας καθολου αργος η καλη δουλεια θελει χρονο.
Παντου χωνουν την μυτη τους δεν το αποφευγουμε με τπτ.
Ειναι γραφτο μας χααχαχ
Κωστας Malawi
22-03-16, 01:49
εμ πεστα κι εσυ!!!θελει λεει το ενυδρειο να ειναι ιδιο χρωμα με το συνθετο της τηλεορασης στο σαλονι....σιγα μη σας χαλασουμε το ντεκορ κυριες μου με ενα τοσο δα ενυδρειακι:D:D:D
ολες οι γωνιες βγηκαν και θα βαλω στη θεση τους μονοκομματο ξυλο που θα δεσει οριζοντια ολα τα καθετα στηριγματα.
Λεω να έρθω από εκει απόψε να δω τι κανεις, φτιάξε καφε.
Δεν είμαι υπερ του ξύλου που λες.
Και είμαι υπερ της άποψης ελαφριές κατασκευές αλλά καλα δεμένες.
Θα τα πούμε από κοντα μάλλον και σε βλέπω να ξεβιδώνεις :)
Κωστας Malawi
22-03-16, 11:55
δεν εχει κατι να ξεβιδωσω:)
εχει πολλα ακομα ομως να βιδωσω..
και μαλλον το ενα καθετο θελει αλλαγη.δεν ξερω πως δεν το πηρα χαμπαρι αλλα εχει κατι ρωγμες και μαλλον θα το βγαλω.ευτυχως εχω κομματι να το αντικαταστησω.
Λεω να έρθω από εκει απόψε να δω τι κανεις, φτιάξε καφε.
Δεν είμαι υπερ του ξύλου που λες.
Και είμαι υπερ της άποψης ελαφριές κατασκευές αλλά καλα δεμένες.
Θα τα πούμε από κοντα μάλλον και σε βλέπω να ξεβιδώνεις :)
Έτσι, έτσι .... "μαστρο-δάσκαλε", βάλτου "χέρι" που θα κάνει το ... μελλοντικό ενυδρείο "μου" όπως ναναι..
χαχαχαχαχαχα.....
Πέρα από την πλάκα όμως η πρόταση μου ισχύει πάντα.
Αμα με χρειαστείτε βάλτε μια φωνή.
Κωστας Malawi
22-03-16, 12:33
Λαμπρο οταν ξεκινησει το ενυδρειο θα σε φωναξω να βοηθησεις να τα πουμε και απο κοντα!!προς το παρον το παλευω με τη βαση.πιστευω να τα καταφερω:)αν και μολις ερθει ο μαστορας θα βαλει τις φωνες:D...δε μασαω εγω ομως,θα βαλω μπροστα τη γυναικα για αμυνα:smt044:smt044
αν και μολις ερθει ο μαστορας θα βαλει τις φωνες:D...δε μασαω εγω ομως,θα βαλω μπροστα τη γυναικα για αμυνα:smt044:smt044
:D:D:D:D
Λαμπρο οταν ξεκινησει το ενυδρειο θα σε φωναξω να βοηθησεις να τα πουμε και απο κοντα!!προς το παρον το παλευω με τη βαση.πιστευω να τα καταφερω:)αν και μολις ερθει ο μαστορας θα βαλει τις φωνες:D...δε μασαω εγω ομως,θα βαλω μπροστα τη γυναικα για αμυνα:smt044:smt044
χαχαχαχαχαχα....
πολύ καλή άμυνα!!!:smt084:smt084:smt084:smt041:smt041
δε μασαω εγω ομως,θα βαλω μπροστα τη γυναικα για αμυνα:smt044:smt044
χαχαχαχαχαχα....
πολύ καλή άμυνα!!!:smt084:smt084:smt084:smt041:smt041
Κώστα τη διάλυσες τη βάση ή όχι ακόμα βρε :D:D:D
Κωστας Malawi
23-03-16, 16:23
την πεταξα στα σκουπιδια:)
τωρα θα φωναξω το Λαμπρο να μου φτιαξει μια:D
την πεταξα στα σκουπιδια:)
τωρα θα φωναξω το Λαμπρο να μου φτιαξει μια:D
:D:D:D:D:D:D
-----------------------
Με αυτά που λέγαμε χθες σκεφτόμουνα και κάτι ακόμα.
Τα πλαϊνά τα καλύψαμε, επειδή όμως είναι αρκετά μακρυά η βάση θα έλεγα να γίνει και κάτι στη μέση.
Τι θα έλεγες το μεσαίο χώρισμα να το αφήσεις ανοικτό, όπως είναι η παλιά σου βάση τώρα, να βάλεις και ένα ραφάκι και να μπορείς βάζεις πραγματάκια , για να μπουν και στη μέση 2 χωρίσματα καλά ώστε να καλύψουμε τυχόν στρέβλωση και στη μέση της βάσης ;
Κάπως έτσι δηλαδή να μπουν.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-xyl3_zps4yral9qp.jpg
(Το σχήμα είναι λίγο στραβό αλλά το έκανα με το χέρι :p )
Το κλείσιμο στις 2 άκρες είναι εντάξει για το πέρα/δώθε , και είναι και όλη η πλάτη καλυμμένη
Κωστας Malawi
23-03-16, 16:48
καλη ιδεα.θα το μελετησω να δω αν μου αρεσει και θα σου πω Τακη..
ScorpionGr
23-03-16, 16:50
Γτ δεν εκανες δεσιματα οπως στην δικια μου βαση?? Οπως ειναι τα δεσιματα και χωρις πλαινα ειναι δεμένη και γερη!
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160323/0dd404fa0a8ac4215f7488b378ec9e03.jpg
:D:D:D:D:D:D
-----------------------
Με αυτά που λέγαμε χθες σκεφτόμουνα και κάτι ακόμα.
Τα πλαϊνά τα καλύψαμε, επειδή όμως είναι αρκετά μακρυά η βάση θα έλεγα να γίνει και κάτι στη μέση.
Τι θα έλεγες το μεσαίο χώρισμα να το αφήσεις ανοικτό, όπως είναι η παλιά σου βάση τώρα, να βάλεις και ένα ραφάκι και να μπορείς βάζεις πραγματάκια , για να μπουν και στη μέση 2 χωρίσματα καλά ώστε να καλύψουμε τυχόν στρέβλωση και στη μέση της βάσης ;
Κάπως έτσι δηλαδή να μπουν.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-xyl3_zps4yral9qp.jpg
(Το σχήμα είναι λίγο στραβό αλλά το έκανα με το χέρι :p )
Το κλείσιμο στις 2 άκρες είναι εντάξει για το πέρα/δώθε , και είναι και όλη η πλάτη καλυμμένη
Καλησπέρα στα "μαστόρια".
αριστερά και δεξιά του μεσαίου χώρου που θα μπει το προτεινώμενο ραφάκι, ο χώρος θα είναι ανοικτός από μπροστά?
Αν ναι, γαιτί δεν βάζετε και εκεί ραφάκια να το κάνουν μπετόν αρμε.
Αν όχι τότε στη μέση (ανάλογα με το διαθέσιμο ύψος) θα μπορούσες να βάλεις 2 ραφάκια και να το δέσεις ακόμη πιο πολύ.
καλη ιδεα.θα το μελετησω να δω αν μου αρεσει και θα σου πω Τακη..
εεε,,, ψιτ,,, φίλος... μην ξεχάσεις να με ρωτήσεις και εμένα αν μου αρέσει.
Αλλιώς δεν θα την αγοράσω. χαχαχαχαχαχα
αριστερά και δεξιά του μεσαίου χώρου που θα μπει το προτεινώμενο ραφάκι, ο χώρος θα είναι ανοικτός από μπροστά?
Οχι, κλειστό τελείως Λάμπρο με 12αρι κοντρα-πλακε, και θα έχει πρόσβαση από τα διπλανά που θα μπουν πορτάκια.
Με αυτό το τρόπο θέλουμε να διασφαλίσουμε τις πλευρικές μετατοπίσεις και από μπροστά. Από τη πίσω πλευρά δεν υπάρχει θέμα.
Γτ δεν εκανες δεσιματα οπως στην δικια μου βαση?? Οπως ειναι τα δεσιματα και χωρις πλαινα ειναι δεμένη και γερη!
Ο στόχος είναι η βάση να γίνει όσο πιο ελαφριά γίνεται.
Δεν θα το πιστέψεις αλλά η βάση το πολύ να ζυγίζει 40 κιλά, και είναι 3 μέτρα.
Καλά η δικιά σου είναι θωρηκτό, ο Κώστας θέλει (και καλά κάνει) να μειώσει όσο το δυνατόν το συνολικό βάρος της όλης κατασκευής
Οχι, κλειστό τελείως Λάμπρο με 12αρι κοντρα-πλακε, και θα έχει πρόσβαση από τα διπλανά που θα μπουν πορτάκια.
Με αυτό το τρόπο θέλουμε να διασφαλίσουμε τις πλευρικές μετατοπίσεις και από μπροστά. Από τη πίσω πλευρά δεν υπάρχει θέμα.
Τάκη στην πίσω πλευρά (οριζόντια στη μέση) έχετε βάλει κάποιο ξύλο αναμεσα στα κάθετα?
Μονοκοματο κόντρα-πλακε Λάμπρο όλη η πλάτη και για παραπάνω ευστάθεια θα μπει χιαστή εξωτερικά τσέρκι όπως εδώ www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=91161&page=6/#173 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=91161&page=6/#173) στο πρώτο σχήμα
ScorpionGr
23-03-16, 17:21
Τα εσωτερικα δεσιματα με ταβλες ιδιου πλατους και μικρότερου παχους. Και περιμετρικα κοντρα πλακε 10αρι.
Καλησπέρα. Τι έγινε Κώστα, καιρό έχουμε να δούμε υλικό. Πλακώθηκες στη σκορδαλισ και ναρκώθηκες?
Κωστας Malawi
26-03-16, 16:11
αργα αργα παω.έχω τελειωσει το σκελετο.απο βδομαδα θα βαλω και τα καλύμματα γυρω γυρω.
αυτες οι δουλειες δεν πανε γρηγορα γιατι αμα γινει ενα λαθος θα πρεπει να ξεκινησω απο την αρχη μετα.ειναι πολυ μεγαλο ενυδρειο και θελει πολυ μελετη η καθε κινηση.
Σωστός !!!
Άντε, άντε.... με το καλό λοιπόν να τελειώνει και η βάση.
Tanganyiκας
26-03-16, 18:48
Κώστα καλά κάνεις και πας σιγά σιγά,απλά εμείς βλέπω το ενυδρείο να το θαυμάζουμε στην 80στή σελίδα του θέματος!!!!!!!:p:p
Κωστας Malawi
26-03-16, 19:04
καλα αυτο το λυνουμε..κανω μετα μια παρουσιαση στην ενοτητα malawi..εδω με τα προβληματα που θα συνανταω στη συνεχεια σιγουρα θα φαμε τις 80 σελιδες.
Τι θα γίνει? Καμιά νεότερη φωτογραφία θα δούμε ή θα περιμένω γέννα από τα μωρά Afra και μετά ...?
Μεγάλη χαλαρότητα διακρίνω και τα μεροκάματα τρέχουν...:D:D:D
Tanganyiκας
08-04-16, 18:16
Τι θα γίνει? Καμιά νεότερη φωτογραφία θα δούμε ή θα περιμένω γέννα από τα μωρά Afra και μετά ...?
Μεγάλη χαλαρότητα διακρίνω και τα μεροκάματα τρέχουν...:D:D:D
Πές τα βρε Λάμπρο........
Πές τα βρε Λάμπρο........
Γιώργο, κάνει τον.....+-3.
Κωστας Malawi
08-04-16, 20:16
βρε 'σεις,μην πυροβολειτε τον πιανιστα:D
απο δευτερα θα παρω και τα κοντρα πλακε να τελειωσω τη βαση και θα ξεκινησω το ενυδρειο.ειπαμε σιγα σιγα..εργαζομενο παληκαρι ειμαι:)
αλλωστε το καλο πραγμα αργει να γινει και οποιος βιαζεται σκονταφτει..
βρε 'σεις,μην πυροβολειτε τον πιανιστα:D
απο δευτερα θα παρω και τα κοντρα πλακε να τελειωσω τη βαση και θα ξεκινησω το ενυδρειο.ειπαμε σιγα σιγα..εργαζομενο παληκαρι ειμαι:)
αλλωστε το καλο πραγμα αργει να γινει και οποιος βιαζεται σκονταφτει..
Που είσαι εσύ βρε???:p
Ναι, ναι,, ξέρω και εγώ.....
"Το γοργόν και χάρη έχει",
"Το πολύ το κυρ-ελέησον το βαριέται και ο Παπάς"
:D:D:D:D:D
Κωστας Malawi
08-04-16, 20:55
αστα Λαμπρο εγινε αυτο που φοβομουν..αρχισα την κατασκευη την χειροτερη εποχη λογο της δουλειας που αυξανει πολυ το καλοκαιρι.γι αυτο ειπα οτι θα αργησω να τελειωσω.
Tanganyiκας
08-04-16, 21:04
το καλο πραγμα αργει να γινει και οποιος βιαζεται σκονταφτει..
Δεν είπαμε να γίνει κακό πράγμα ούτε να σκοντάψεις:p:pαπλά αναρωτιόμασταν..........που χάθηκε αυτό το παλικάρι;;;;;;;;
Κωστας Malawi
08-04-16, 21:05
χαχχα εδω ειμαι δε χαθηκα:)
Τάκη μη του λες για "χιόνια" και τον αγριεύεις.
Ασε μη το κάνει καυσόξυλα και τα ρίξει στο τζάκι να ζεσταθεί.:p:D:smt027
Τάκη μη του λες για "χιόνια" και τον αγριεύεις.
Ασε μη το κάνει καυσόξυλα και τα ρίξει στο τζάκι να ζεσταθεί.:p:D:smt027
:D:D:D:D:D
Κωστας Malawi
21-04-16, 18:00
ωραιο δειχνει για αρχη.λειπουν πορτακια,ποδια,στοκαρισμα,βαψιμο..
http://s31.postimg.org/spqf4533v/20160421_184750.jpg
Τούμπανο γίνεται
Μπράβο βρε Κώστα
:smt041:smt041:smt041
Μπράβο μπράβο πολύ ωραία η βάση γίνεται.
Το "παιδικό" ενυδρείο :D:D που φαίνεται στο βάθος είναι αυτό που έχεις τώρα ???
Σαν το μωρό του καινούργιου είναι.
Γερό φαίνεται! Ούτε 3μετρο ενυδρείο να ήθελες να βάλεις πάνω:grin::grin:
Ζηλευουμε Κωστα....
Μια χαρα προχωραει!!:p
Κωστας Malawi
21-04-16, 21:07
ευχαριστω παιδια!!
οντως δειχνει λιγακι μεγαλο:)
Tanganyiκας
21-04-16, 22:04
Γειά σου βρε Κώστα με τα ωραία σου!!
alexis cosmo
22-04-16, 00:34
Ναι όντος δείχνει λιγάκι μεγάλο χαχαχαχαχαχ:D:D:D
Μπράβο Κώστα:smt041 πολύ ωραίο θα γίνει :D
Και έτσι για να γκρινιάξω και λίγο, κανόνισε οι επόμενες φωτογραφίες να είναι στην πίτα του GAB του χρόνου.:grin::grin::grin:
Κωστας Malawi
22-04-16, 13:19
εγινε Λαμπρο!!!εκει υπολογιζω κι εγω...:D:D
Τελικά θα το κάνω ντουλάπια για να βάζει η γυναίκα μου τη συλλογή από γόβες που κάνει. Χόμπι είναι κι αυτό:D:D
Κανόνισε να το αργήσεις τόσο και θα σε τρελάνουμε στις τρολλιές :grin:
Κωστας Malawi
22-04-16, 15:40
βαρατε βρε,αντεχω:D:D:D
ποσο πιο πολλα να ακουσω απο το Λαμπρο ετσι κι αλλιως?κι αυτος μια χαρα αντεχει:D:D
Αντέχω φιλαράκι αντέχω. Να φανταστείς μόλις πήγα να πάρω το καινούργιο smart από το 1ο service και μου λέει το παληκάρι, Το οδηγεί και άλλος? Ναι λέω, η γυναίκα μου.
Ή έχεις πέσει με μεγάλη ταχύτητα σε μεγάλη λακούβα ή έχεις ανέβει ψηλό πεζοδρόμιο με πολλά χιλίομετρα γιατί ο πίσω αριστερός τροχος έχει στραβώσει και πρέπει να το φέρεις για ευθυγράμμιση!!!:smt120
Τη ρωτάω μετά και μου λέει ".... α, ναι μια φορά μόνο χτυπησα σε ένα πεζοδρόμιο με ταχύτηταzwzw
Αντέχω φιλαράκι αντέχω. Να φανταστείς μόλις πήγα να πάρω το καινούργιο smart από το 1ο service και μου λέει το παληκάρι, Το οδηγεί και άλλος? Ναι λέω, η γυναίκα μου.
Ή έχεις πέσει με μεγάλη ταχύτητα σε μεγάλη λακούβα ή έχεις ανέβει ψηλό πεζοδρόμιο με πολλά χιλίομετρα γιατί ο πίσω αριστερός τροχος έχει στραβώσει και πρέπει να το φέρεις για ευθυγράμμιση!!!:smt120
Τη ρωτάω μετά και μου λέει ".... α, ναι μια φορά μόνο χτυπησα σε ένα πεζοδρόμιο με ταχύτηταzwzw
Εντάξει! Να η ευκαιρία σου να φτιάξεις 3μετρο. Παίξ'το πολύ στεναχωρημένος. Και μάλιστα 3μετρο γυάλινο και στη μέση του σαλονιού. :rolleyes: Από εκεί θα ξεκινήσεις... και μετά θα υποχωρήσεις σε 2,5 μέτρα και σε άκρη...
Κωστας Malawi
22-04-16, 19:46
για αυτο και εγω δεν της το δινω και εχω το κεφαλι μου ήσυχο...
Εσυ Κωστα , στηνεις 3 μετρα για πλακα , δεν τις δινεις το αμαξι... Τι γινεται με σενα ρε αδερφε επιτελους;;;:D:D:D
Κωστας Malawi
22-04-16, 21:16
αυτο ειναι που με τρομαζει μερικες φορες..:confused:
φοβαμαι μου τα φυλαει για μετα το γαμοzwzw
Το ενυδρείο του Κώστα "πριν το γάμο"
http://s31.postimg.org/spqf4533v/20160421_184750.jpg
Το ενυδρείο του Κώστα μετά τον γάμο....χαχαχαχαχαχαχα
:smt041:smt041:smt062:smt082:smt082:smt082
Κωστας Malawi
22-04-16, 21:52
μπααα..εγω και τα ενυδρεια μου παμε πακετο.κανεις δε θα μας χωρισει:)
Τα 'παν και άλλοι :):)
Ωρέ μέχρι το μουστάκι θα ξουρίσεις !!!! ;););)
Κωστας Malawi
22-04-16, 22:00
εγω θα κρατησω ψηλα τη σημαια:D
ξερω και tae-kwon-do αμα δυσκολεψουν τα πραγματα:smt066
Πάντως τώρα που αρχίζει και δείχνει η κατασκευή σου τον όγκο της θα είναι πραγματικά μεγαλείο αυτό το ενυδρείο! Με το καλό η ολοκλήρωση λοιπόν!!
Κωστας Malawi
06-05-16, 14:06
επειδη εχω σχεδον τελειωσει με τη βαση θα ηθελα αν ξερει καποιο καλο παιδι να μου προτεινει καποιο μαγαζι για ποδαρακια.ψαχνω ρυθμιζομενα που να μπορουν να στηριχτουν στο ξυλο και να σηκωνουν 100 κιλα το καθενα.ριχτε καμια προταση ή κανα λινκ μην ψαχνω οτι να ναι:)
αντε για να ξεκινησω το ενυδρειο..
Για 4 ποδαράκια έχω να σου προτείνω :)
Βάλε τα 2 του Πύρου και τα 2 του Καχιασβίλη.
Άνετα σηκώνουν 100 κιλά το κάθε πόδι.:D:D:D
Έχω ψωνίσει πολλές φορές από εκεί. Μπορείς να τον ρωτήσεις ό,τι θέλεις. Είναι λίγο περίεργος αλλά έχει μεγάλη ποικιλία! www.koudounasonline.gr
Για ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=index&cPath=6_199
http://www.ebw.gr/el/product/30428/RACK-RYTHMIZOMENA-PODIA-10cm-700712000NSH-2-TMCH
εχω δει όμως και στο Leroy
Για ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=index&cPath=6_199
http://www.ebw.gr/el/product/30428/RACK-RYTHMIZOMENA-PODIA-10cm-700712000NSH-2-TMCH
εχω δει όμως και στο Leroy
Τάκη με πρόλαβες για το "Johnart".
Κώστα εγώ για μια κατασκευή που είχα φτιάξει και ήταν απίστευτα βαριά, είχα πάρει ποδαράκια από praktiker ρυθμιζόμενα και είχα κάνει μια χαρά τη δουλειά μου.
Το μυστικό είναι ότι όσο πιο πολλά ποδαράκια βάλεις τόσο λιγότερο βάρος πέφτει σε κάθε ποδαράκι.
ScorpionGr
06-05-16, 18:43
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160506/8ac8d2176c1ebe5591830d5c3d846c27.jpg απο λερου.. Αν θυμαμαι 50 κιλα βαρος το ενα..
Κωστας Malawi
06-05-16, 19:16
ελεγα να βαλω κατω απο καθε καθετο ξυλο.δηλαδη 12.αν βαλω 24 των 50 κιλων σε διαφορα σημεια θα κανουν δουλεια?
Tanganyiκας
06-05-16, 19:31
Πιστεύω με τα 12 θα είσαι εντάξει Κώστα!
Κωστας Malawi
06-05-16, 19:33
12 αν βαλω πρεπει να ειναι 100 κιλων ομως.θα ψαξω και βλεπουμε.στο λεροy δεν εχει παντως 100κιλα..μονο μεχρι 50.θα ψαξω και στους αλλους..
12 αν βαλω πρεπει να ειναι 100 κιλων ομως.θα ψαξω και βλεπουμε.στο λεροy δεν εχει παντως 100κιλα..μονο μεχρι 50.θα ψαξω και στους αλλους..
Την άποψη μου στην είπα. Πιστεύω ότι καλύτερα να βάλεις 24 (και πιο στιβαρό και δεν θα γίνει και κάτι, αν χτύπα ξύλο κάτι συμβεί ,με κάποιο ποδαράκι και μοιράζεται το βάρος καλύτερα).
ScorpionGr
06-05-16, 20:04
Συμφωνω και εγω με αυτο.. Εγω για τον ιδιο λογο εβαλα 14..
Κωστας Malawi
06-05-16, 20:07
οποτε ο λαος ψηφιζει 24 50κιλα ποδαρακια...
αν συμφωνουμε ολοι το προχωράω..
stanisalus18
07-05-16, 22:23
Στην εικόνα με τα ποδαράκια που ανέβασε ο ScorpionGr εδώ στο ποστ #241 (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=941479&postcount=241), βλέπω δυο λαθάκια, αν μπορώ να το πω έτσι. Επειδή έμαθα μερικά πραγματάκια όταν έφτιαχνα την δικιά μου βάση και γενικά τώρα τα εφαρμόζω οπού χρειαστεί.
Πρώτον εκεί που έχουν βιδωθεί οι βίδες στα ποδαράκια θα μπορούσαν να μπουν οι βίδες αυτές.
http://s32.postimg.org/4rak3iqit/FPF_PZ_ZPF.jpg
για να κάθονται καλά και όχι αυτές που μπήκαν εδώ, όπως βλέπουμε στην εικόνα.
http://s32.postimg.org/dtvczjyrp/FPF_SZ_ZPF.jpg
Δεύτερο, γενικά καλό θα ήταν να κάνεις φρέζα στις βίδες στο ξύλο για μικρότερη ρήξη του ξύλου και χωρίς σχισίματα.
http://wurth.gr/images/assy/assy-vorteile1-wenigerspaltneigung_res440.jpg
Αυτό τα έμαθα και εγώ εδώ, και θέλησα να στα μεταφέρω, να στα πω.
Φιλικά πάντα, Γιάννης.
Κωστας Malawi
07-05-16, 22:53
ευχαριστω Γιαννη!!!συμφωνω.σε ολες τις βιδες της κατασκευης εχω κανει φρεζα ωστε να ερχονται στο σημειο που πρεπει.
Οταν λέτε φρέζα:confused: το προτρύπημα του ξύλου με αρίδα είναι;
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.