Επιστροφή στο Forum : λαμπα αλογονου η Τ4
μπορουμε να χρησιμοποιησουμε λαμπα αλογονου 150w σε reef ενυδρειο η μια Τ4 φθοριου 3400Κ σαν συμπληρωματικο φως?η θα εχουμε καποιο προβλημα?
Τι εννοείς συμπληρωματική?
Υπάρχουν και άλλες λάμπες?
Πάντως η γώμη μου είναι πως όχι. Στο reef ενυδρείο και ανάλογα με τις ανάγκες των κοραλλιών μας σε φώς (φάσμα), πρέπει να έχουμε από 10.000Κ έως 20.000Κ (Σε ενυδρείο με Sps μπορούμε να βάλουμε και 7.100Κ συμπληρωματικά).
Σίγουρα όμως όχι 3.400Κ. Φαντάζομαι οτι και η αλογόνου δεν θα βγάζει κάποια ιδιαίτερα Kelvin.
εκτος απο τις Τ8 που εχω,αν μπορω να βαλω και αυτες που αναφερω επιπλεον.η αλογονου δεν ξερω ποσα kelvin βγαζει.παντως ειναι αυτες του εμποριου.υπαρχει περιπτωση να κανουν ζημια?
Τι ζημιά ακριβώς και εάν κάνουν δεν είμαι σίγουρος. Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί τέτοιου τύπου λάμπες, για να γνωρίζουμε.
Φαντάζομαι ότι με την αλογόνου θα έχεις μεγάλη θερμοκρασία (π.χ. όπως Μ.Η.) και η μη σωστή φάσματος, μπορεί να επιφέρει ξεσπάσματα άλγης.
Το βέβαιο είναι όμως ότι σε ενυδρεία reef, δεν κάνουμε τέτοιους είδους πειραματισμούς.
Η Τ4 χρησιμοποιεί διαφορετικό ballast για να ανάβει? Καλύτερα πάντως να μην τις αγοράσεις και να πας ή σε Τ8 ή σε Τ5.
τι λαμπα ειναι αυτη η τ4 παλι?
ξερω για τ12 τ8 τ5 τ2.. υπαρχει και τ4??
Κατα συμπτωση την βρηκα και εγω την Τ4 στο πρακτικερ το Σαββατο και την πηρα για δοκιμη.... Ειναι πολυ πολυ ψιλη και βγαζει 20w στα 61εκ μηκος ενω γραφει οτι ισοδυναμει με μια κατοσταρα.... Μπαλαστ και σταρτερ κανονικα οπως οι Τ5.... Δεν βρισκω ντουι βεβαια και θα κανω πατεντα... Παντως αν βγαζει τοσο φως οσο λεει θα ειναι επανασταση για τα ενυδρεια.......
Παντως αν βγαζει τοσο φως οσο λεει θα ειναι επανασταση για τα ενυδρεια.......
Το θέμα δεν είναι μόνο η ένταση του φωτός, σε σχέση με τα watt που καταναλώνει, αλλά και το φάσμα. Τώρα σε ορισμένα γλυκού νερού, ίσως μπορεί να μπεί, μαζί με κάποιες άλλες. Σε reef όμως δεν θα το συνιστούσα....
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.