PDA

Επιστροφή στο Forum : Convicts Γεννητούρια!!!


Markos
05-10-05, 00:43
Πριν από 1 1/2 μήνα διάλεξα μετά από αρκετή ώρα προσοχής ένα ζευγάρι Convicts και τα έβαλα σε στρωμένο φυτεμένο ενυδρείο, τοποθετώντας παράλληλα με την εισαγωγή τους και ένα κεραμικό βαζάκι.

Μετά από 10-11 ημέρες (καλής και προσεγμένης διατροφής) το θυληκό εμφάνισε ένα πολύ όμορφο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα στην κοιλιά του και ο αρσενικός είχε τρελαθεί να κάνει ανακατατάξεις στο ενυδρείο. Έσκαβε συνέχεια γύρω από το βαζάκι, έβγαλε όλη την άμμο έξω από αυτό και έσπρωχνε την θυληκιά να μπει μέσα σε αυτό.

Τελικά μετά από κυνήγι 7-8 ημερών η θυληκιά ενέδωσε και τρελάθηκαν να στριφογυρίζουν μέσα στο βαζάκι!!!

Από τότε η θυληκιά παρέμενε μέσα στο βαζάκι και ο αρσενικός συνέχιζε να οργώνει απ' έξω. Με μεγάλη προσοχή παρατήρησα 10-15 αυγά τα οποία μετά από 3 ημέρες εξαφανίστηκαν. Με αγωνία περίμενα να δω εάν είχαν σκάσει ή είχαν καταστραφεί... και σήμερα μετά από 3 ημέρες από την εξαφάνηση των αυγών είδα τα καμιά 50αριά ψαράκια να κολυμπούν ελεύθερα μέσα στο βαζάκι!!!!!!

Συνεχίζω να ταϊζω καλά τους γονείς και έριξα σήμερα και αυγά αρτέμιας, στα οποία μερικά από τα μωρά ανταποκρίθηκαν!

Τις συμβουλές σας παρακαλώ...

Lsourtzo
05-10-05, 08:15
Φίλε μου καλός ήρθες στο club των νταντάδων. Τα ψαράκια που διάλεξες είναι εξαιρετικά για την δουλειά που τα θες ( να γευτείς την χαρά της αναπαραγωγής ), αλλά όπως λέει πολύ εύστοχα και ένα site που διάβασα πρόσφατα τα ψάρια αυτά είναι φυσικές μηχανές αναπαραγωγής.

Το τι σημαίνει αυτό θα το καταλάβεις σε κάνα μήνα !!

Στο θέμα μας τώρα …

Ένα ζευγάρι από τα συγκεκριμένα ψαράκια έχω και εγώ στο ένα από τα ενυδρεία μου, μου άρεσε και εμένα η ιδέα να γίνω daddys…

Τα ψαράκια μου λοιπόν, να είναι καλά, την δουλίτσα τους την έκαναν και απόκτησα καμιά 200αρια μικρά convicts. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από εκεί και έπειτα ! από τότε μου έχουν ξαναγεννήσει 5 φορές και πάμε για την 6η. (ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ !!!!)



Λοιπόν τώρα οι συμβουλές …

Τόσα ψαράκια είναι πολύ δύσκολο να τα διαχειριστείς ( εκτός αν έχεις pet shop ), είναι δύσκολο να τα προσέχεις συνέχεια μέχρι να φτάσουν σε ένα μέγεθος αποδεκτό για να τα πάρει κάποιο pet shop , αλλά ακόμα ποιο δύσκολο να βρεις το pet shop αυτό !!

Οι γονείς όσο προσέχουν τα μικρά δεν θα σου ξαναγεννήσουν μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά τα μικρά.( περίπου έναν μήνα )


Αν όμως κάνεις το λάθος και πάρεις τα μικρά τότε σε 5 μέρες θα έχεις νέα αυγά !!

Όταν τα μικρά μεγαλώσουν και οι γονείς είναι έτοιμη για τρελίτσες και πάλι τότε θα κυνηγήσουν τα μικρά. Στην αρχή λίγο … και μόλις βγουν τα νέα πολύ !! άμα το ενυδρείο σου έχει κρυψώνες όμως δεν θα έχεις πρόβλημα !! τα περισσότερα θα τα καταφέρουν να επιζήσουν αφού οι γονείς τους είναι τραγικοί κυνηγοί!!

Πρόσεξε … την 6-7 μέρα της νέας γέννας, όταν δηλαδή τα μικρά αρχίσουν να κόβουν βόλτες .. τα πιτσιρίκια της πρώτης γέννας θα αναλάβουν να σε απαλλάξουν από το πρόβλημα .. ακούγεται σκληρό το ξέρω … αλλά είναι αναγκαίο όπως θα δεις !!

Συμβουλή μου λοιπόν .. επειδή δεν νομίζω να έχεις πισίνα … και επειδή όπως όλοι μας θα είναι δύσκολο να διαχειρισθείς πάνω από μία γέννα ταυτόχρονα … τα μικρά θα τα αφήσεις εκεί μέχρι να φτάσουν σε ηλικία δοσίματος !! έτσι θα έχεις σταθερά μία γέννα στο ενυδρείο !!



Το ενυδρείο σου είναι φυτεμένο ?? τι φυτά έχεις μέσα ???

Νομίζω ότι δεν έχουν και πολλές ελπίδες με τα ψαράκια σου !! άμα τώρα δεις και αντέχουν .. πες και σε μένα να τα βάλω και στο δικό μου !!



Κουράγιο … θα το χρειαστείς !!!

Markos
06-10-05, 10:22
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Το ζευγάρι με τα μωρά του είναι μόνα τους με ένα apple snail, και φυτά πολλή java moss, annubia nana και Cryptocoryne Undulata.

Προσπάθησα να μετρήσω τα μικρά και μάλλον είναι 100-150!!!

Markos
10-10-05, 09:47
Ορίστε και μία φωτογραφία από τα μωρά με τους γονείς!!!

Tolis
10-10-05, 10:12
:smt041

Mπορεις να βγαλεις καμμια πιο κοντινη για το fish iindex μας?

Markos
10-10-05, 10:50
Ευχαρίστως!!!

Θα προσπαθήσω να βγάλω αρσενικό, θυληκό και μωρό ξεχωριστά...