PDA

Επιστροφή στο Forum : Καστοριά


Harris1
25-02-16, 10:03
Ταξίδεψα παλιότερα, με φίλους στην Καστοριά.
Εντύπωση κάνει η πόλη, με την λίμνη της μπροστά.
Μπροστά στην λίμνη είχαμε μια αναπάντεχη συνάντηση. Ψαρεύει ένας κύριος, ο οποίος άξαφνα σηκώνει ένα γριβάδι.
Μιλάμε στην λίμνη, καθόμασταν στην καφετέρια μπροστά και στο όριο του τραπεζιού που καθόμασταν ως την αρχή της λίμνης ήταν 2 μέτρα απόσταση.
Ανάμεσα ψάρευε αυτός ο άνθρωπος. Και ξαφνικά πίνοντας καφέ και αναρωτιόμασταν τι να ψαρεύει άραγε. Σήκωσε το ψαράκι της φωτογραφίας, μια συνηθισμένη εικόνα μάλλον για αυτούς.
Σε κάποια σαιτ αργότερα, έμαθα ότι στην λίμνη ζούσαν αρκετά μεγαλύτερα ψάρια.
Το γριβάδι, όπως διάβασα κάποτε είναι κυπρίνος - αν θυμάμαι τώρα καλά - και συγγενής - του χρυσόψαρου, που πάλι κάποια συγγένεια έχουν με τους κυπρίνους , κάποιος γνώστης ίσως να μπορούσε να μας διαφωτίσει καλύτερα.
Σε ενυδρείο δεν το είδα, αλλά στην σχάρα την επόμενη μέρα που επισκεφτήκαμε το χωριό ψαράδες και τις Πρέσπες. Απίθανο ήταν με ντοματούλα.
Θα μπορούσατε να επισκεφτείτε τις Πρέσπες, αν σας αρέσουν οι λίμνες με πλούσια φυσική ζωή. Ψάρια, πελεκάνοι και άλλα. Συνιστώ τους μήνες που τις χρησιμοποιούν σαν στάση τα αποδημητικά πουλιά. Εμείς, αν θυμάμαι καλά (θα φαίνεται στο αρχείο των φωτογραφιών) Ιούλιο το 2006 πήγαμε και τα (στα) ασκηταριά, που κάναμε βόλτα με βάρκα, με ορμητήριο το χωριό ψαράδες, στην πιο βόρεια λίμνη - την μεγάλη νομίζω - ήταν γεμάτο μεγάλους πελεκάνους, ερωδιούς και άλλα που δεν τα γνώριζα.

Οι φωτογραφίες, οι δύο πρώτες από Καστοριά. Και μια από τις λίμνες.
Φιλικά
Χάρης