PDA

Επιστροφή στο Forum : CO2 Calibration

Κυριακος
20-02-16, 20:47
Την βοήθεια σας παρακαλώ
Πήγα να καλιμπραρο και πάλι το ηλεκτρόδιο
Έχω το PH-201 και ηλεκτρόδιο το American Marine PINPOINT pH Replacement Probe (2 χρόνια και 8 μήνες)

Έκανα την μέτρηση στο 6.86 και γύρισα και το CAL και όλα μια χαρά
Μέτα έκανα την μέτρηση στο 4.01 και γύρισα το SLOPE,τερμάτισε αλλά δεν το κατέβαζε αρκετά γρήγορα όπως το CAL πριν με αποτέλεσμα να μην φτάσει ποτέ στο 4.01

Τι μπορεί να φταίει???

Εμένα προσωπικά κάτι μου λέει ότι φταίει ο PH controller γιατί μέσα λέει περίμενε μερικά δευτερόλεπτα και γύρνα ώστε να το φέρεις εκεί που πρέπει,άρα και χαλασμένα νερά να είχα και πάλι δεν θα έπρεπε να το φέρει εκεί που πρέπει γυρνώντας το????

θα ξεκινήσω αλλάζοντας το ηλεκτρόδιο
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλύτερο από το Pinpoint που έχω?

Θέλω να μπορεί να μπει όλο μέσα στο νερό

Ευχαριστώ

panos84
21-02-16, 19:43
Κυριακο,εχουμε τον ίδιο κοντρολερ,θελεις να πεις πως το διάλυμα για καλιμπραρισμα με ph 4 ,αφου βάλεις το probe δεν μπορείς με το κατσαβιδακι να το κανείς να δείχνει 4? Πολύ περιεργο,μηπως τι διάλυμα είναι χαλασμένο?
Αν σου ρυθμίζει το 7 πιστεύω ότι σου ρυθμίζει και το 4.Εγω θα δοκίμαζαν με ενα ακόμα διάλυμα 4

nicpapa
21-02-16, 22:13
Το ηλεκτροδιο αντεχει ενα χρονο περιπου....
Μετα δεν μετραει σωστα.

Αυτο που σου βγαζει ειναι προβλημα του ηλεκτροδιου και δεν μπορει να καλιμπραριστει....

Κυριακος
21-02-16, 23:10
Αυτό σκέφτηκα και εγώ να πάρω νέα διαλύματα αύριο και εάν και πάλι δεν γίνετε τότε θα πάω για νέο probe

Ευχαριστώ

Κυριακος
26-02-16, 09:34
τελικά έφταιγαν τα υγρά
αγόρασα νέα και όλα μια χαρά

Τώρα μου δείχνει 5.95 άρα πάω για αλλαγή νερού και θα δω που θα πάει αφού έχω να αλλάξω νερό 10 μέρες
-------------------------
Καλήμερα

Το πρωί που ξύπνησα και τσουπ 6,73 το PH
Δεν λέω έχω πολύ γρήγορο ηλεκτρόδιο