Επιστροφή στο Forum : εγινε η αλλαγη
μετα απο πολυ καιρο και πολλες αποριες οι αποιες λυθηκαν με την βοηθεια σας και σας ευχαριστω εγινε η αλλαγη ενυδρειου !!
το πρωτο ηταν ενα carfouristiko (100*30*40)120 λιτρα και εν συντομια συμφωνα με το στικακια της αιτερειας AQUAVITAL MULTITEST 6in1 οι μετρισεις μου ηταν:
NO3:25-50
GH:>7
KH:10
PH:6.8-7.2
CL2:0
και η παρουσιαση του καινουριου που τελειωσε εχθες:
Πληροφορίες
Διαστάσεις:100μx40πx50υ
Όγκος:200λιτρα
Κατηγορία:κοινωνικο με απλα φυτα
Φυτά:anubia nana,anubia barteri
Ψάρια / Άλλα είδη:4 scalare angelfish(εκ των οποιων ενα ζευγαρι),7 buenos aires tetra,2 ancistrus(ζευγαρι)
Διακοσμητικά υλικά:ξυλα απο pet shop,κελυφος καριδας,κορμος δεντρου που τον βρηκα σε ενα παρατημενο κτημα και χαλικη μαυρος χαλαζιας
Φόντο:-
Φωτισμός:2 sylvania grolux T8 30w
Διάρκεια φωτισμού:7 ωρες (5μμ-12μμ)
Φιλτράρισμα:φιλτρο τοιχου,κυκλοφορητης circulator 1000 υλικα φιλτρου πανω υαλοβαμβακας μεση μακαρονι κατω σφουγκαρι
Θερμοστάτης:eheim 200w
Λίπανση:dajana tabs
Παροχή CO2:-
Παράμετροι:
pH:7.6-8
Γενική σκληρότητα (GH):>7->14
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):10
Αμμωνία (ΝΗ3):
Νιτρώδη (ΝΟ2):-
Νιτρικά (ΝΟ3):25
Αλλαγές νερού:θα γινουν 30% καθε εβδομαδα
Θερμοκρασία:27
Άλλες πληροφορίες:οπως ειπα και προηγουμενος εγινε η αλλαγη για να γινει η αλλαγη γρηγορα ωστε να μην μηνουν χωρις σπιτι τα ψαρια εβαλα τα ψαρια σε εναν κουβα με μια αεραντλια και εναν θερμοστατη για να μην στρεσαριζοντε και μετα ξεκινισα
-ξεπλινα καλα το χαλικι το εστρωσα
-εβαλα τα ξυλα
-εβαλα ολα τα υλικα απο το προηγουμενο στο καινουριο και συμπλιρωσα λιγα μακαρονια και σφουγγαρι
-πηρα εβαλα ολο το νερο απο το παλιο στο καινουριο
-συμπληρωσα νερο υδρευσης
-το αφησα να δουλεψει μεχρι να παρει θερμοκρασια κανενα 2ωρο
-και τελος εβαλα τα ψαρια
ολο αυτο νε πηρε απο 1μμ μεχρι 8μμ. ολες οι παρατηρησεις καλοδεχουμενες
Φωτογραφιες θα μας δειξεις?
ΝΟ2? ΝΗ3?
Θα γνωριζεις οτι το νερο (pH GH KH) δεν ειναι το προτιμοτερο για τα αγγελοψαρα και τα ancistrus.
Και η θερμοκρασια ειναι ψηλη για την εποχη, για τα tetras και τα ancistrus.
Τα αγγελοψαρα ειναι κοπαδοψαρα.
.
ΝΟ2? ΝΗ3?
Θα γνωριζεις οτι το νερο (pH GH KH) δεν ειναι το προτιμοτερο για τα αγγελοψαρα και τα ancistrus.
Και η θερμοκρασια ειναι ψηλη για την εποχη, για τα tetras και τα ancistrus.
Τα αγγελοψαρα ειναι κοπαδοψαρα.
.
δεν εχω να μετρισω NO2 KAI NH3 και ναι οι μετρισεις ειναι ψιλες σε σχεσι με το πρωημενο ενυδρειο και ειμαι στο ντεμι να βαλω κανα δυο αγγελοψαρα ακομα
-------------------------
Φωτογραφιες θα μας δειξεις?
αυτο προσπαθω να κανω τοση ωρα και δεν μπορω
πιγα να ανεβασω φωτο και μου εβγαλε αυτο
Your submission could not be processed because a security token was missing.
If this occurred unexpectedly, please inform the administrator (http://www.aquatek.gr/vb/sendmessage.php) and describe the action you performed before you received this error.
δεν εχω να μετρισω NO2 KAI NH3 και ναι οι μετρισεις ειναι ψιλες σε σχεσι με το πρωημενο ενυδρειο και ειμαι στο ντεμι να βαλω κανα δυο αγγελοψαρα ακομα
6 σε 1 δεν ειναι το τεστ?
5 μετρησεις εχεις.
Το ενα θεμα ειναι οτι τα ψαρια ειναι κοπαδοψαρα, το αλλο θεμα ειναι οτι οσο βαζεις ψαρια, τοσο φορτωνει το ενυδρειο και τοσο πιο γρηγορα θα βρωμιζει το νερο.
Ωραιος ο κορμος, αλλα νομιζω μεγαλος για το ενυδρειο. Κοβει πολυ χωρο.
Ειναι καταλληλο ξυλο για το νερο?
6 σε 1 δεν ειναι το τεστ?
5 μετρησεις εχεις.
Το θεμα ειναι οτι και τα ψαρια ειναι κοπαδοψαρα, αλλα και οσο βαζεις ψαρια τοσο φορτωνει το ενυδρειο και τοσο πιο γρηγορα θα βρωμιζει το νερο.
η 6η ειναι NO2 η οποια μου λεει οτι ειμαι οκ και για αυτο δεν την εβαλα
οποτε μου προτηνεις να βαλω κανα 2-3 ακομα σκαλαρια ??
και πες μου και την αποψη σου να βαλω kai 6-7 coryroas που σκεφτομαι η οχι???
Προσωπικα θα ελεγα να αφαιρεσεις τον κορμο διοτι βασικα πιανει πολυ χωρο και επιπλεον κανει το ενδυρειο σου να φαινεται μικροτερο. Μπορεις να βαλεις πιο λεπτα κλαδια εαν θες. Εχω δοκιμασει με ξερα κλαδια πλατανου.
Πες μας τι λέει , Ειναι 0 ή > 0 ;
Τα νιτρικά σου ειναι λίγο ψηλά
οι μετρήσεις αυτές είναι πριν την αλλαγή ή μετά ;
εχει ενα κουτακι αν ειναι λευκο ειμαι οκ λεει και αν παρει λιγο και παει πρως το ροζ εχει ενα οκ διαγραμενο με χ
και οι μετρισεις μου ειναι μια μερα ακριβος μετα την αλλαγη
αν ειναι 1 ημέρα μετα την αλλαγή εχεις πολλά νιτρικά, 5 ημέρες μετα που θα κάνεις την επόμενη αλλαγή θα έχουν αυξηθει υπερβολικά πολύ.
Θα πρέπει πριν την αλλαγή να είναι < 20
Τελικα να βαλω και σκαλαρια και 6-7 corydoras?? Με τα νιτρικα να προσεξω την δοσολογια τροφης η φτεει να εχω πολλα ψαρια
Η αύξηση των νιτρικών οφείλεται στην αύξηση οργανικών ρύπων, που αυτοί δημιουργούνται από υπερπληθυσμό ψαριών ή από πολύ τροφή ή και από τα 2.
Τα νιτρικά τα μειώνουμε με τις αλλαγές, άρα θα πρέπει να αυξήσεις τις αλλαγές σου , σε συχνότητα ή σε ποσότητα ή και στα 2. Αν νομίζεις πως ταΐζεις σωστά χωρίς υπερβολές τότε έχεις υπερπληθυσμό. Για αυτό πριν αποφασίσεις να προσθέσεις ψάρια , βελτίωσε τις ρουτίνες των αλλαγών, και αν δεις πως τα νιτρικά μειώνονται κρίνεις αν πρέπει να προσθέσεις ψάρια ή όχι, αλλιώς αν προσθέσεις ψάρια τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να αυξήσεις τη ποσότητα και τη συχνότητα των αλλαγών. Επίσης μπορεί να υπάρχει συγκέντρωση ρύπων στο βυθό ή στο φίλτρο, για αυτό δες αν πρέπει να κάνεις σκουπά στο βυθό και μήπως το φίλτρο σου θέλει καθάρισμα. Κάνε όλα τα παραπάνω και βλέπουμε
Η αύξηση των νιτρικών οφείλεται στην αύξηση οργανικών ρύπων, που αυτοί δημιουργούνται από υπερπληθυσμό ψαριών ή από πολύ τροφή ή και από τα 2.
Τα νιτρικά τα μειώνουμε με τις αλλαγές, άρα θα πρέπει να αυξήσεις τις αλλαγές σου , σε συχνότητα ή σε ποσότητα ή και στα 2. Αν νομίζεις πως ταΐζεις σωστά χωρίς υπερβολές τότε έχεις υπερπληθυσμό. Για αυτό πριν αποφασίσεις να προσθέσεις ψάρια , βελτίωσε τις ρουτίνες των αλλαγών, και αν δεις πως τα νιτρικά μειώνονται κρίνεις αν πρέπει να προσθέσεις ψάρια ή όχι, αλλιώς αν προσθέσεις ψάρια τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να αυξήσεις τη ποσότητα και τη συχνότητα των αλλαγών. Επίσης μπορεί να υπάρχει συγκέντρωση ρύπων στο βυθό ή στο φίλτρο, για αυτό δες αν πρέπει να κάνεις σκουπά στο βυθό και μήπως το φίλτρο σου θέλει καθάρισμα. Κάνε όλα τα παραπάνω και βλέπουμε
Ειπα οτι το ενυδρειο το εστεισα εχθες και ολα τα υλικα των φιλτρων ειναι απο το προηγουμενο και η αληθεια ειναι οτι ο υαλοβαμβακας ειναι βρομηκος και δεν μου τρωνε ολη την τροφη μενει και λιγο κατω
Για αυτο τότε δες για λίγο καιρο πως πάει και μετά βλέπεις αν σε παιρνει να προσθέσεις ψάρια ή όχι :)
Σασ ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις και ενδιαφερων σας!!!θα τα κοιταξω αυτα που μαλον κανω κατι λαθος με την τροφη!!!βλεπετε κατι αλο στραβο στο ολο θεμα;;;και εχετε να προτινετε κανενα ευκολο φυτο;
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76809
Τα στραβα (μιας και ψαχνεις) για μενα ειναι.
- ενυδρειο πολυ οριακο για σκαλαρια..αν εβαζα ενα κοπαδι, δεν θα ειχα αλλο μικροψαρο τριγυρω τους, παραμονο ισως καποια βυθοψαρα(που εχεις ηδη)
- δεν εχεις υγρα τεστ , δεν ξερουμε στην ουσια παραμετρους
- το νερο δεν δεχεται καποια επεξεργασια, την οποια χρειαζονται τα συγκεκριμενα ψαρια.
- πολλα νιτρικα ...... μαλλον. (το λεω λογο των τεστ)
οποτε μου προτηνεις να βαλω κανα 2-3 ακομα σκαλαρια ??
και πες μου και την αποψη σου να βαλω kai 6-7 coryroas που σκεφτομαι η οχι???
Δεν μπορω να προτεινω κατι, γιατι 7 αγγελοψαρα που ειναι μια μινιμουμ ομαδα, χρειαζονται αρκετο νερο και δεν φτανει το ενυδρειο ουτε για αυτα.
Δλδ αν μπουν 7 αγγελοψαρα μονο, κατι μπορει να γινει αν προσεξεις τις αλλαγες νερου για να κρατησεις χαμηλα τους ρυπους, νιτρικα κλπ.
Τα στραβα (μιας και ψαχνεις) για μενα ειναι.
- ενυδρειο πολυ οριακο για σκαλαρια..αν εβαζα ενα κοπαδι, δεν θα ειχα αλλο μικροψαρο τριγυρω τους, παραμονο ισως καποια βυθοψαρα(που εχεις ηδη)
- δεν εχεις υγρα τεστ , δεν ξερουμε στην ουσια παραμετρους
- το νερο δεν δεχεται καποια επεξεργασια, την οποια χρειαζονται τα συγκεκριμενα ψαρια.
- πολλα νιτρικα ...... μαλλον. (το λεω λογο των τεστ)
Οσον αφορα τα υγρα τεστ ειναι θεμα τιμης προχθες πληρωσα απο θεσ. Το τεστ 20 (σωστο η λαθως την τσεπη μου σκεφτικα) τα υγρα τεστ αν δεν κανω λαθως εχουν 15ευρω το καθε ...δεν τα βασταει η τσεπη μου ... θα μου πεις αλαξε χομπι ... ναι ... αλλα μου αρεσει και απλα προσπαθω οσο γινετε οικονομικα και σιγα σιγα για αυτο καθομαι και σας συμβουλευομαι !!!! Σας ευχαριστω!!!
Το καταλαβαινω.. ουτε εμενα μου περισσευουν .
Δεν θα σου πω αλλαξε χομπι , θα σου πω ψαξτο καλυτερα ;)
υπαρχουν αγγελιες στα μεταχειρισμενα....
πχ. εχω παρει απο αγγελια στο φορουμ 20 ευρω το σετ της ΑΡΙ.
υπαρχουν και οικονομικοτερα υγρα τεστ (http://www.aquavivere.gr/analosima/metriseis-nerou/aquili-no3-nitratetest) νερου πλεον.. που οσο να΄ναι ειναι πιο αξιοπιστα απο τα στικς.
Ουτε εγω εχω πλεον τεστ.
Κανω κατι απλο για να μη τα χρειαζομαι.
Παω χαλαρα τα ενυδρεια μου (ιδιως οταν ειναι ακομα ανωριμα), ετσι ωστε να μη χρειαζονται τα τεστ. Καμια φορα απο περιεργεια, μετραει κανενας φιλος που ερχεται. Τζαμπα τεστ κανει.
ΥΓ "χαλαρα" εννοω, λεει πχ ενα προφιλ ψαριου "μινιμουμ 10 λιτρα στο καθε ψαρι και 80 εκ μηκος ενυδρειου"? δινω μινιμουμ 20 λιτρα στο καθε ψαρι και 120 εκ ενυδρειου. Και δεν τσιγγουνευομαι/βαριεμαι τις αλλαγες νερου.
Στην πραξη οποιος το εχει κανει και εχει δει το αποτελεσμα, καταλαβαινει τι εννοω.
Παιζει να μου ανεβαζει τα νιτρικα ο κορμος;;;;
Επισης μετρησα το νερο της βρυσης και εχει ηδη νιτρικα 10 οποτε μεσα σε λιγες μερες να γινοντε 20
[QUOTE=tzkostas;923206]Παιζει να μου ανεβαζει τα νιτρικα ο κορμος;;;;
Οχι.
globalzero
20-02-16, 11:25
no3 γύρω στο 10 το νερό βρύσης σχεδόν όπου και να μέτρησα.
εδώ τα εμφιαλωμένα έχουν 5-10 zw
Δλδ δεν ειναι λογικο μετα απο 5-7 ημερες να παει στο 20-25;;
no3 γύρω στο 10 το νερό βρύσης σχεδόν όπου και να μέτρησα.
εδώ τα εμφιαλωμένα έχουν 5-10 zw
Και τα πινεις αυτα τα νερα?
Οποτε εγω τι κανω για να κατεβουν τα νιτρικα;;; να βαλω φυτα φουλ;;;καπου διαβασα οτι απο αυτα τρεφοντε και με την λογικη μου θα πεσουν
Σκεφτομαι να βγαλο τον κορμο απο μεσα γιατι δε βλεπω να βυθυζετε ....οποτε μου μπικε η ιδεα η για πετρα λαβα η που θα βρω ριζα φτινη
Σκεφτομαι να βγαλο τον κορμο απο μεσα γιατι δε βλεπω να βυθυζετε ....οποτε μου μπικε η ιδεα η για πετρα λαβα η που θα βρω ριζα φτινη
Υπομονη,που θα παει θα καθισει.
......διαβαζοντας .....ειδα πως υπαρχουν φυτα οξυγονωσης οπου θα εχεις μεγαλυτερηπαροχη οξυγονου αρα και σωστοτερη λειτουργια βιολογικου σε συνδιασμο με χαμηλο πλυθησμο -σωστες ποσοτητες συχνα ταισματα ουτωςωστε να μην μενουν εστω καιαυτα τα λιγα υπολλειματα τροφης μεσα στοενυδρειο ...(ισως προσθεσεις δυο τρια (οχι παραπανω γιατι ηδηεχεις οριακο ph)apple snails εαν ακομη παραμενουν υπολλειματα )-ενα δυο φυτα με πλουσιο ριζικο συστημα οπου θααποροφουν αρκετα NO3......και ισως να λυθει τοπροβλημα :-)
Τελος συχνες μετρησεις με υγρα τεστ θα σε βοηθησουν να εχεις τον ελεγχο
Ολα ταπαραπανω εντελως θεωρητικα απι αυτα που διαβαζω εδω ...δεν εχω ενυδρειο:-P
Και βγαλε τον κορμο......βαλε ενα κερατοφυλλο να επιπλεει ισως ..;-)
καθως και το πηλινο βαζακι μιας και δεν εχει ροη νερου εκει ....
Σκεψου και για εξωτερικο φιλτρο ισως sump αν θες πιο πολλα ψαρακια ;-);-)
Σκεφτομαι να προσθεσω ενα κοπαδακι corydoras adolfoi Που μπορω να τα προμηθευτω;
globalzero
23-02-16, 02:18
Και τα πινεις αυτα τα νερα?
βρύσης δε πίνω έχει 10 n03 τουλάχιστον και γενικά απο φοιτητής δεν έπινα .
κορπή μου αρέσει και πινω χρόνια με 5 nο3. προσφατα το άλλαξα σε ζαγόρι.
σκέφτομαι να βάλω οικιακό φίλτρο όσμωσης αλλά είμαι ακόμα στο ψάξιμο εάν είναι καλό.
σορρυ για το off topic
Σκεφτομαι να προσθεσω ενα κοπαδακι corydoras adolfoi Που μπορω να τα προμηθευτω;
pet cumulus τα εχει προπαραγγελία αλλά τσιμπημένη τιμή . :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.