Επιστροφή στο Forum : Ακαταπαυστες γέννες white cloud
Καλησπέρα,
Στο ενυδρείο μου 54lt, 30 καθαρα έχω 7 white cloud. Το ενυδρείο τρεχει απο τέλος Νοεμβριου περίπου, έστρωσε μόνο με τροφες, και τα ψαρια που αρχικα ήταν 10, τα τρία χάθηκαν απο ατύχημα, μπήκαν τέλος Δεκέμβρη. Επίσης έχω κάποια ramshorn, πάνω από 12 τα οποία γεννάνε σαν παλαβα.
Τις τρεις τελευταίες βδομάδες παρατήρησα έντονη αναταραχή στο ενυδρείο και θεώρησα ότι κάτι στρεσάρει τα ψάρια. Τελικά διαπίστωσα ότι ήταν ζευγαρώματα, αφου κάθε 5 μέρες πάνω κάτω μαζεύω γόννο. Είχα μέχρι τώρα κοντα στα 10 και την τελευταία ώρα μάζεψα άλλα 6!!! Εχει κανείς παρόμοια εμπειρία, γιατι πλέον θεωρω ότι δεν θα μπορώ να το διαχειριστώ, αφού θα φουλάρει με ψάρια το ενυδρείο.
Ευχαριστώ
Ολοι παρακαλάμε να μας συμβει κάτι τέτοιο :)
Θα σου έλεγα να μην ανησυχεις και να αφήσεις τη φύση μονη της, όσος γόνος μεγαλώσει τον χαρίζεις , και ο γονος αυτος θα ειναι ο πιο δυνατος :)
Φιλε απο Καρδιτσα εχεις να δωσεις κανενα?
-------------------------
Φιλε απο Καρδιτσα εχεις να δωσεις κανενα?
Αυτή τη στιγμή τα ψαράκια είναι το μεγαλύτερο κοντα στα 4mm. Αν καταφέρω να τα μεγαλώσω ευχαρίστως να σου δώσω.
-------------------------
Ολοι παρακαλάμε να μας συμβει κάτι τέτοιο :)
Θα σου έλεγα να μην ανησυχεις και να αφήσεις τη φύση μονη της, όσος γόνος μεγαλώσει τον χαρίζεις , και ο γονος αυτος θα ειναι ο πιο δυνατος :)
Τάκη φοβάμαι την ιχθυοφόρτηση. Εννοείται ότι θα τα δώσω όλα, αλλά μεχρί τότε τι κάνω. Αυτα γεννοβολάνε σαν guppy...
Ποσα ενήλικα ψάρια έχεις τώρα μεσα και ποσα μωρα ;
7 ενηλικα και περιπου 16 μωρά νομίζω + τα ramshorn
Εντάξει, δεν είναι και υπερβολικά, μην ανησυχεις, απλα ετοιμάσου να δινεις
Θα κατεβω Καρδιτσα καποια στιγμη μεχρι το Πασχα. Κρατησε μου εαν μπορεσεις 3-4.
Και βεβαια να σου κρατησω και παραπανω αν εχω, αρκει να τα φτασω μεχρι τοτε. Τα δινω baby food τριμενη τροφη και δεν ξερω αν τους φτανει. Δοκίμασα τρεις φορες να καλλιεργησω infusoria χωρις επιτυχια οποτε εμεινα εκει.
Αν βρεις βάλε σαλιγκάρια ramshorn, έχω διαβάσει πως συντελούν στη δημιουργία infosuria
Αν βρεις βάλε σαλιγκάρια ramshorn, έχω διαβάσει πως συντελούν στη δημιουργία infosuria
Εχω βάλει τρια μεχρι τωρα κι εχουν κανει τον πατο της γεννηστρας χaλί απο περιττώματα. Πάντως κι εγω έχω ακούσει για τη σχεση αυτή αλλά για τα apple snail
Ωραία ψάρια.! Να τα χαίρεσαι.!
Αλήθεια, σε τι θερμοκρασία τα κρατάς.;
Ευχαριστω! Παλαβα ψαρια, ζωηρα και αεικινητα. Τα κραταω σε θερμοκρασια δωματιου χωρις θερμοστατη στους 21o C, οταν αναψουν τα φωτα φτανει και 22.5 περιπου
Δεν επέλεξα να τα πάρω πριν μερικούς μήνες λόγω της θερμοκρασίας τους..
Δύσκολα η θερμοκρασία σπιτιού κ ενυδρείου μου πέφτουν κάτω απο 23,5 βαθμούς...
Να το επιχειρήσω.;;
Δεν κπορω να σου απαντησω γιατι τα χω μονο ενα μηνα. Φοβαμαι κι εγω για το καλοκαιρι και σχεδιαζω νεο καπακι για το ενυδρειο με ανεμιστηρακια και το stc 1000.
Ψύξη έχω αρκετά καλή και αποδίδει.
Το καλοκαίρι όμως έρχεται και δεν ξέρω..
Πολλές οι λάμπες και το σπίτι ζεστό γενικά..
Αν είναι να δουλεύουν οι ανεμιστήρες συνέχεια θα φάμε κ παντόφλα... zw
Ψύξη έχω αρκετά καλή και αποδίδει.
Το καλοκαίρι όμως έρχεται και δεν ξέρω..
Πολλές οι λάμπες και το σπίτι ζεστό γενικά..
Αν είναι να δουλεύουν οι ανεμιστήρες συνέχεια θα φάμε κ παντόφλα... zw
Βαλε 120αριδες ανεμιστηρες που δεν κανουν πολύ θορυβο.
12 cm διασταση εννοεις; Γιατι στο καπακι που θα φτιαξω λεω να βαλω 8 cm. Θα κανουν φασαρια; Συγνωμη για το off topic...
4 χρονια κλεινω με τα συννεφακια. Το καλοκαιρi ανεβαινει η θερμοκρασια αναποφευκτα και δουλευω συντηρητικα ανεμιστηρες για να κρατησω maximum 28. Δεν εχουν θεμα εαν ειναι για 2-3 μηνες.
ναι , 12cm διάμετρο , τα 80αρια κάνουν πιο πολύ θόρυβο, αν σε χωράει βάλε 120αρια, αν δεν σε χωραει για 12cm βάλε 92αρια
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.