PDA

Επιστροφή στο Forum : Νεος Γκαπακιας

hiphoper
25-09-05, 19:10
Γεια σας παιδια,εχω ενα 60λιτρο ενυδρειο και ειμαι σε φαση στρωσιματος.
Σκεφτομαι μολις ολοκληρωθει η διαδικασια του στρωσιματος να βαλω στο ενυδρειο μου 4 γκαπυ,3 θυληκα και ενα αρσενικο και ξιφοφορους.Ακουω οτι τα γκαπυ γενανε πολυ και χρειαζομαστε κιαλλα ενυδρεια , για να γενιουνται εκει.Εγω ομως δεν εχω δυνατοτητα να εχω κιαλλο ενυδρειο,οποτε περιοριζομαι μονο στο 60λιτρο μου.Να τα παρατησω καλυτερα και να μην παρω γκαπυς γιατι θα ζευγαρωσουν και δεν θα εχω χωρο για τα μικρα ή να κανω κατι αλλο?Παντως θελω πολυ να παρω γκαπυς :smt004

Ευχαριστω

mikenuke
25-09-05, 19:16
Οχι να μην τα παρατησεις. Αν με το καλο αρχισουν να γεννανε και εχεις προβλημα χωρου, θα αρχισεις να χαριζεις κι εσυ οπως ολοι.

hiphoper
25-09-05, 19:20
Δηλαδη ξεκιναω με 4 γκαπυ (1 αρσενικο 3 θυληκα) και το ανιστοιχο σε (1 αρσενικο 3 θυληκα ) σε xiphophorus maculatus ( λεω και να βαλω ενα corydoras ) Τα οποια ψαρια δεν ενοχλουνται μεταξυ τους , και αν αρχισουν και γεννανε μεσα στο 60λιτρο θα τα δινω σε pet shops Και φιλους.Ενοω οτι δεν πειραζει να γενιουνται κιαλλα ψαρια ,μικρα guppakia μεσα στο 60λιτρο με τα αλλα xiphophoria ?

Ευχαριστω για τις απαντησεις

ΚΑΡΠΙΔΑ ΤΖΙΝΙΑ
26-09-05, 11:07
Αν βάλεις πολλά φυτάκια θα σου μείνουν μερικά ή αν θες μάζεψε τα σε μια γεννήστρα μέχρι να μεγαλώσουν λίγο και τα δίνεις.

Blanch
26-09-05, 11:28
Το 20λιτρο που είχες αρχικά το έδωσες; Αυτό θα ήταν ότι πρέπει για να βάζεις εκεί τη θηλυκιά σου να γεννήσει και μετά να την επιστρέφεις στο μεγάλο ενυδρείο. Και τα μικρά σου να μεγαλώνουν εκεί...

hiphoper
26-09-05, 13:35
Ναι γιαυτο και λεω οτι μονο στο 60λιτρο μπορω να στηριχτω, αν γινεται μεσα στο 60λιτρο να γινουν οι γεννες.(Αν γινουν)

Blanch
26-09-05, 14:58
Βάλε φυτό java moss. Είναι πρώτης τάξεως βρεφοκομείο.

hiphoper
26-09-05, 15:08
Ok.Θα κοιταξω για φυτο τετοιου στυλ.Μπορει να βαλω καποιο φυτο που ειναι σαν γκαζον , χλοη κλπ.

Να το βαλω απο τωρα που το στρωνω?Η πρεπει να περιμενω να εμφανιστει αλγη?ΓΙατι κατι τετοιο διαβασα,οτι πρεπει να περιμενω πρωτα

torm
26-09-05, 15:44
Ok.Θα κοιταξω για φυτο τετοιου στυλ.Μπορει να βαλω καποιο φυτο που ειναι σαν γκαζον , χλοη κλπ.

Να το βαλω απο τωρα που το στρωνω?Η πρεπει να περιμενω να εμφανιστει αλγη?Γιατί κατι τετοιο διαβασα,οτι πρεπει να περιμενω πρωτα

Μπορείς να περιμένεις μερικές μέρες ώσπου να πέσουν τα επίπεδα της αμμωνίας, αν και δε νομίζω οτι θα ανέβουν τόσο ψηλά ώστε να γίνουν τοξικά για τα φυτά σου.
Να περιμένεις να εμφανιστεί άλγη; Αυτό είναι κάτι που θές να αποφύγεις, όχι να το περιμένεις να συμβεί.

Τέλος για τα γκαπάκια αν έχεις κρυψώνες κάποια θα καταφέρνουν κάθε φορά να επιζούν. Για να τα δώσεις σε πετ σίτυ όμως να έχεις υπόψη σου ότι χρειάζεται να περάσουν κάποιοι μήνες πρώτα ώστε να έχουν μεγαλώσει και να χουν εμφανίσει χρώματα.

hiphoper
26-09-05, 15:48
Οσα μπορω θα τα κραταω , απλα το προβλημα ειναι οτι μπορει να ειναι πολλα ( διαβαζω σε μερικες περιπτωσεις ) φθανουν 100+ και φοβαμαι μηπως δεν χωρανε :smt082 και δν γινεται να συμβιωσουν με τα platy που επισης θα παρω.Αλλιως δεν εχω προβλημα για 100 , 1000 , 10000000 guppies

ΚΑΡΠΙΔΑ ΤΖΙΝΙΑ
26-09-05, 18:33
Οσα μπορω θα τα κραταω , απλα το προβλημα ειναι οτι μπορει να ειναι πολλα ( διαβαζω σε μερικες περιπτωσεις ) φθανουν 100+ και φοβαμαι μηπως δεν χωρανε :smt082 και δν γινεται να συμβιωσουν με τα platy που επισης θα παρω.Αλλιως δεν εχω προβλημα για 100 , 1000 , 10000000 guppies

Κοίτα για 100 δεν γίνεται να έχεις σε 60lt θα γίνει χαμός απο αμμωνία νιτρικά κλπ και θα τα χάσεις για 15 ναι για να είναι όλα εντάξει. Με pllaty, molly και ξιφοφόρους δεν θα έχεις πρόβλημα. Αλλά αν βάλεις pllaty δεν θα βάλεις ξιφοφόρους γιατί ζευγαρώνουν μεταξύ τους και θα έχεις ιβρίδια. Εγώ έχω γκάπι , πλάττυ και μολλυ και είναι όλα μια χαρά.

mikenuke
26-09-05, 20:51
Εγω θα ηθελα να ανεφερω και το ενδεχομενο να μην βαλει ξιφους με γκαπι, Ειδικα οι πρασινοι ξιφοι παρενοχλουν τα θυληκα γκαπι επειδη μοιαζουν με τις θυληκες τους.Απο προσωπικη εμπειρια δεν ειναι καλος συνδιασμος.

hiphoper
26-09-05, 20:57
SORRY SORRY SORRY !

Ειπα το ονομα πλατυ εννοώντας xifoforus maculatus.Τεραστιο λαθος εκ μερους μου αλλα με τον καιρο θα τα μαθω

Θα βαλω 4 γκαππυ ( 3 θυληκα ενα αρσενικο ) και maculatus με την ιδια αναλογια. Επισης 2 corydoras κατω κατω να αλωνιζουν.

Αυτο που ειπα για 100 γκαππυ νεογεννητα ηταν σχημα λογου.-+13

Δειτε και στην υπογραφη μου την νεα μορφη του ενυδρειου :smt041

Edited : Mπορειτε σας παρακαλω να μου δειξετε 2 φωτογραφιες , τη μια με ενα αρσενικο και την αλλη με ενα θυληκο guppy, ωστε να ειμαι σε θεση να τα ξεχωρισω και να μη γινει καμια βλακεια οταν τα παρω απο μαγαζι?

Ευχαριστω ολους σας για τις απαντησεις, με εχετε βοηθησει πραγματικα πολυ

Tolis
26-09-05, 21:53
Xiphophorus maculatus = platy

lasal
27-09-05, 01:13
Edited : Mπορειτε σας παρακαλω να μου δειξετε 2 φωτογραφιες , τη μια με ενα αρσενικο και την αλλη με ενα θυληκο guppy, ωστε να ειμαι σε θεση να τα ξεχωρισω και να μη γινει καμια βλακεια οταν τα παρω απο μαγαζι?
Ξεχωρίζουν πολύ εύκολα
Αρσενικό
http://www.guppyzucht.com/guppy002.jpg

Θηλυκό
http://www.guppyzucht.com/guppy003.jpg

Δές και μερικές ποικιλίες αρσενικών εδώ
http://www.deltaguppies.com/gallery.htm

pani
27-09-05, 06:32
Καλημέρα φίλοι μου,

Η αλήθεια είναι μία, σαν βάλεις guppy στο ενυδρείο σου ποτέ δεν θα σταματήσεις να μιλάς για αυτά είτε για την ομορφιά τους που είναι πανέμορφα με τις θυσανωτές ουρές τους τα αρσενικά, είτε για τις γέννες των θυλικών που σε γεμίζει χαρά και αγαλίαση σαν βλέπεις τα μικρά να σουλατσάρουν στο πρίν άδειο ενυδρείο, είτε για τα χρώματα που αποκτούν τα νέα άτομα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο δικό σου ενυδρείο.... και τι να πω έχω πάρα πολλά να πω για τα όμορφα αυτά πλασματάκια αλλά τα αφήνω για άλλη φορά λόγω χώρου και χρόνου. Τρώνε αγγουράκι, τρελλένονται για μαρουλάκι. Τα guppys ειναι ενας πίνακας ζωντανός και πολύχρωμος στο ενυδρείο.

hiphoper
27-09-05, 07:00
Xiphophorus maculatus = platy

Το λεω γιατι ειδα πιο πανω

Αλλά αν βάλεις pllaty δεν θα βάλεις ξιφοφόρους

ΚΑΡΠΙΔΑ ΤΖΙΝΙΑ
27-09-05, 14:40
Μάλλον μπερδεύτηκες. Xiphophorus hellery είναι τα ξιφοφοράκια, xiphophorus maculatus είναι τα platty. Τι θα βάλεις ξιφοφοράκια, είναι πιο επιθετικά απο τα πλατάκια να ξέρεις.

hiphoper
28-09-05, 15:44
πλατακια πλατακια θα βαλω

hiphoper
10-10-05, 21:24
Paidia Πηρα τα γκαπακια,και σκεφτομαι αντι για πλατις να βαλω colisa lalia :P Μπορουν να μεινουν με τα γκαπακια μου?Η αν γινεται να συνδιασω και πλατις και colisa lalia

Apostolis
11-10-05, 12:53
όχι! Τα Colisa θέλουν πιο μαλακό νερό και σχεδόν μηδενική κυκλοφορία...!!! ασε που μπορεί να πέσεις σε κανένα σπαστικό και να σου τα κάνει όλα μπάχαλο...!!! :smt062

Tolis
11-10-05, 13:55
Δεν ειναι τοσο απαιτητικα στο μαλακο νερο παντως, και εχω δει πολλες φορες να συνυπαρχουν χωρις προβλημα. Ουτε ειναι τοσο επιθετικα.