Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ψιλοαγανακτησα

kompsognathous
29-01-16, 20:05
Γεια σας παιδια και απο μενα.
Εχω haquoss evo 50 τουτεστιν 45 λιτρα.
Εχω μεσα 1 ραμιρεζι
4 λεμον τετρα
2 ινδιανακια
Φυτα
3 ανουμπιες
1 taxiphylum barbieri
1 staurogyne repens

25 βαθμους κελσιου

Φιλτρο εξωτ astro 2202

Φως 14watt philips 6500K, 900 lumen. 6,5ωρες

Ενα ξυλο redκατι

Κατι πετρες λαβα

KH 11
GH. 15
NO2. O
NO3 10-15
KAI Aμμωνια 0,08+
Ph 8-8,5

Το θεμα μουν ειναι οτι το ειχα ψιλοπαρατημενο καιρο και αποφασισα να ξανασχοληθω σοβαρα .
Ετσι αγορασα υποστρωμα seachem fourish το φιλτρο και τα φυτα.
Στις 18 γεναρη τα πλακωσα και τα εφτιαξα
Κρατησα περιπου 7-10 λιτρα νερο απο το προηγουμενο setup του ενυδρειου κρατησα το siporax απο το προηγουμενο φιλτρο και το παντρεψα με το matrix seachem στο καινουριο.
Μπλουμ και ξεκινησα στις 18 γεναρη.
Στις 26 γεναρη πηγα πηρα τεστ αμμωνιας της sera και μου βγαζει συμφωνα με τον πινακα της 0,08+ .
Απο της 18\1 εκανα μερα παρα μερα αλλαγες νερου 30% και εξελ ποτισμα 1ml
Απο της 26\1 καθε μερα και ποτιζω και prime παραπανω.
Γιατι εχω αμμωνια; ταϊσμα λιγο.
Ειναι δυνατον με νερο απο το ενυδρειο και βιολογικο υλικο απο το προηγουμενο φιλτρο να κανει μερες να στρωθει το καινουριο φιλτρο;

Εχω να ρωτησω και αλλα μετα για σαλιγκαρια και γαριδες.

johnpecn`
29-01-16, 20:36
Ο πίνακας των τεστ Sera δεν θυμάμαι να έχει τέτοιες διαβαθμίσεις, εκτός κι αν άλλαξαν, εγώ είχα τέτοιο πινακαhttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160129/c759a74873596eae1d9978d5ab43164e.jpg
Σίγουρα έχεις sera test ;

kompsognathous
29-01-16, 20:44
Ναι και σου εξηγει παρακατω οτι το πρωτο πρασινο συμφωνα με το ph σου ειναι τοσο. Τωρα εγω με ph 8-8,5 ειμαι στα 0,08 με 0,113 περιπου

giorgosg
29-01-16, 20:59
Κι εγω αυτες τις διαβαθμισεις ειχε το τεστ αμμωνιας της σερα με του johnpecn.
Και σε εμενα καποτε μου ειχε δειξει αμμωνια στο 0,5οταν
ειχα καιρο να τα χρησιμοποιησω.Μετα διαβασα καπου εδω οτι τα τεστ
της σερα θελουν πολυ καλο κουνημα ιδιαιτερα το 3ο μπουκαλακι και
μετα μου εδειξε οκ.Σε εσενα επειδη εκανες καποιες μετατροπες αν
συνεχιζει να σου δειχνει αμμωνια η λυση ειναι γενναιες καθημερινες
αλλαγες.

johnpecn`
29-01-16, 21:18
Με λίγα λόγια σου βγάζει ολική αμμωνία 0.5 και ελεύθερη 0,08 ας πούμε 0.1 ή οποία δεν είναι μεγάλη συγκέντρωση ώστε να σκοτώσει τα ψάρια άμεσα ,αλλά μακροπρόθεσμα τους κάνει κακό και προκαλεί και άλγες. Αυτό που πρέπει να δεις είναι το φίλτρο είτε δεν επαρκεί το βιολογικό υλικό ή δεν ήταν στρωμένο καλά να σηκώσει την ιχθυοσυνθεση σου ή έχει μπουκωσει και θέλει καθάρισμα. Το φίλτρο φαίνεται εντάξει για τα λίτρα σου πάντως, για τα ψάρια σου δεν ξέρω αν είναι πολλά για 45 λιτρα

kompsognathous
30-01-16, 13:03
Απλα αναρωτιεμαι γιατι, ενω εκανα μπολιασμα, ισως τελικα δεν ηταν αρκετο.

Θα ξαναμετρησω κουνωντας καλα τα μπουκαλακια.

Τωρα θελω τις γνωμες σας για γαριδες αμανο ή σαλιγκαρια helena ή ancistrus αλγοφαγο.
Δεν θα πρεπε να βαλω κατι απο αυτα μεσα;

Για τις αλγες καθαρα

kosmas
30-01-16, 13:27
Δες πρωτα να ειναι στρωμενο καλα το ενυδρειο σου.Οι γαριδες δεν πανε με ραμιρεζι και θελουν πολυ καλο στρωσιμο-ειναι ευαισθητες.τα helena δεν κανουν δουλεια στις αλγες.Τα ramshorn ειναι γι'αυτο.Το ancistrus θελει μεγαλυτερο ενυδρειο.Βασικα και τα αλλα ψαρια που εχεις θελουν μεγαλυτερο ενυδρειο.Τα ινδιανακια πανε σε κοπαδι και lemon σε μεγαλυτερο αριθμο απο 4.Στα 45 λιτρα φτιαχνεις ενα πολυ ωραιο φυτεμενο γαριδοενυδρειο και με σαλιγγαρια

kompsognathous
30-01-16, 13:38
εχεις δικιο για τα ψαρια. τωρα ομως δεν μπορω να τα αποχωριστω..

ancistrus λεω για ενα που δεν μεγαλωνει μενει μικρουλι.
πρεπει να βαλω κατι για τις αλγες ομως νομιζω οπως και να εχει

ChocolatePuma
30-01-16, 13:41
εχεις δικιο για τα ψαρια. τωρα ομως δεν μπορω να τα αποχωριστο.. Είναι ωραίο να "δενεσαι" με τα ψάρια σου, αλλά κάποιες φορές πρέπει να τους δώσεις ένα καλύτερο περιβάλλον.Αλλιως αναλαμβάνει η μαμα φυση τον "αποχωρισμό" ;)

ancistrus λεω για ενα που δεν μεγαλωνει μενει μικρουλι.
πρεπει να βαλω κατι για τις αλγες ομως νομιζω οπως και να εχει Γιατί δεν δοκιμάζεις να βρεις την αιτία για τις άλγες?

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38816

kosmas
30-01-16, 13:48
Δεν τα αποχωριζεσαι ομως θελεις κι'αλλα.Το μικροτερο ancistrus παει 10-12 cm και αμα δεις τα απορριμματα του θα τρομαξεις

kompsognathous
30-01-16, 17:14
Δεν εχω αλγες εκτος ελαχιστων ασπρων γλυτσων λογω αρχης νεου σεταπ

Πηρα εν τελει ενα otocinclus

Θελω ενα 180αρη Rehau αλλα δν υπαρχουν τα χρηματα, τι να κανω παλευω με αυτο που εχω

Τάκης
30-01-16, 19:43
Συνεχίζεις όμως να κάνεις τα ιδια λάθη, οι οτοκικλοι θα πρέπει να ειναι ομαδα των 6 ατομων και πάνω και θέλουν μαλακο και όξινο νερό
διάβαζε το προφιλ των ψαριών πριν τα παρεις
http://www.seriouslyfish.com/species/otocinclus-macrospilus/

delta66
31-01-16, 05:07
Το κυνηγας κι εσυ σαν τον αλλον (και εχει και λιγο μεγαλυτερο ενυδρειο)
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=917369#post917369
Ευτυχως εσυ εχεις καλο φιλτρακι τουλαχιστον, αλλα δεν φτανει το φιλτρο. Ειναι μικρο το ενυδρειο για αυτα που θελεις.

kompsognathous
31-01-16, 11:34
Ειναι ο κανονας αυτα που μου λετε, ειναι αληθεια.
Εμπλεξα με μικρο ενυδρειο, θελω μεγαλυτερο ειναι απαραιτητο.
Οκ θα ψαξω να τα χαρισω εκτος του ραμιρεζι.

Απο εκει και περα τι θα μπορουσα να εχω μεσα απο ζωα.
Υποψιν προσθεσα μια ludwikιa και ενα μεγαλο εχινοδορο

kompsognathous
03-02-16, 04:06
μερα παρα μερα αλλαγες, prime για δεσμευση αμμωνιας και στις 2 βδομαδες ακριβως ο ενυδρειο ισοροπησε θα ελεγα.
τα φυτα πηραν τα πανω τους με excel kai profito οι μετρησεις ηρθαν στα φυσιολογικα τους, το ph με προβληματιζει λιγο καθως το τεστ της τετρα με μπλεκει στα μπλε κομματια που εχει. δλδ μπλε του 8Ph μπλε του 8.5 μπλε του 9΄????? με τυφλωσε:D
εχετε καμια προταση για τεστ ph αλλης εταιριας απο την τετρα?? για πιο οφθαλμοφανη αποτελεσματα?????

giorgosg
03-02-16, 19:44
Για δες της Api το τεστ πως ειναι
https://www.google.gr/search?q=%CF%84%CE%B5%CF%83%CF%84+ph+tetra&biw=1138&bih=508&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi1sZDJkdzKAhVGXCwKHTQsDGYQ_AUIBigB#tbm= isch&q=%CF%84%CE%B5%CF%83%CF%84+ph+high+api&imgrc=wFLvvsdtkY14DM%3A
Μαλλον καλυτερα..

kompsognathous
03-02-16, 21:46
Ναι ειναι πιο ωραια η διαφορα στα 8αρια.
Σε ευχαριστω, θα το δοκιμασω

kompsognathous
04-02-16, 16:01
το βραδυ θα γραψω και τι εχω μεσα, μετρησεις κτλ και θα θελα να συζητησω το θεμα λιπανσης