PDA

Επιστροφή στο Forum : Νεος μικρος κυβος

redman
11-01-16, 13:22
Καλησπερα σε ολη την παρεα!!
Δεν μου φτανει το 200αρι μου... Θελω συνεχως με κατι να ασχολουμε!
Οποτε ειμαι σε σκεψη για ενα κυβο 30Χ30 πλατος και μηκος. Το υψος δε με πειραζει.
Ηθελα να κανω ενα μικρο παραδεισο σαν και αυτα που βλεπουμε στο youtube.
Λογω των λιγων λιτρων ακομα δεν ξερω τι ψαρια θα φιλοξενηθουν, αν και ειναι το τελευταιο που με απασχολει.
Εχω κατι περισευουμενες πετρες λαβας, θα χρησιμοποιησω μια εξ αυτων σαν κεντρικη πετρα (father stone), αλλιως αναλογα με την εμπνευση που θα παρω απο αλλους κυβους θα παρω καποια ομορφη ριζα. Σιγουρα θα μπουν φυτα.
Για φωτισμο σκευτομαι να βαλω ενα φωτιστικο led του εμποριου. Εχετε κατι καλο να μου προτεινετε? Ο χωρος που θα το βαλω περνει και κρεμαστο.
Τελος, βοηθεια θα χρειαστω για τη φιλτρανση. Λογω των λιγων λιτρων δε ξερω αν με περνει για καποιο εσωτερικο καλο. Εχω δε κατι κρεμαστα, αλλα δε ξερω και πολλα απο τα κρεμαστα.
-------------------------
ενας ενας παιδια.

Κλεόβουλος
11-01-16, 13:54
Για φίλτρο είσαι αρκετά στενόχωρα για εσωτερικό.
Ένα αξιόπιστο κρεμαστό https://www.eheim.com/en_GB/products/technology/hang-filters/liberty
ή κάποιο κινεζάκι πολύ φθηνότερο πχ
http://www.igna.gr/index.php/eshop/filtra-ylika-12/kremasta-83/1831-bg01-0014-sl-206-hang-on-filter-8-5w-500-lt-h-detail
Ο φωτισμός με led μάλλον θα σε περιορίσει στην επιλογή μόνο εύκολων φυτών.

redman
11-01-16, 15:39
Ευχαριστω κλεοβουλε για τις προτασεις σου.
Ο φωτισμος μπορει να ειναι οτιδηποτε! Τα λεντ ηταν μια ιδεα.
Υπαρχουν πολυ ομορφα και διακριτικα φωτιστικα που εχω δει, που αν και ειναι για γραφεια, δεν νομιζω να υπαρχει καποιο προβλημα.
Σαν βοηθητικο για τα φυτα μου, περα απο το λιπασμα ελεγα να βαλω και απο το mini pressurised kit Co2. Ποια η αποψη σας?

redman
14-01-16, 00:09
τι γινετε ρε παιδια?

bloskas
14-01-16, 00:33
το εφτιαξες? εχει καιρο που εχω παρει και εγω ενα μικρο 20λιτρο κυβο για να παιζω.
προτασεις να σου κανω αλλα στην τελικη ειναι στην τσεπη του καθενος.
για φιλτρο πχ το ιδανικο ειναι να παρεις ενα eheim liberty ειναι η σειρα με τα κρεμαστα φιλτρα. ιδανικοτερο για μενα το μεγαλυτερο για να σου μεινει αμα θελεις να ανεβεις στα λιτρα. εγω χρησιμοποιω εσωτερικο aquanova προς το παρον, μικρο σε μεγεθος μεγαλο σε ροη.
φωτιστικο γραφειου απο μικρο μεχρι 60ρα λαμπα μπορεις να βρεις οτι θελεις. για co2 σε αυτα τα λιτρα μπορεις πολυ ευκολα να παιξεις με ενα υγρο easycarbo.

redman
15-01-16, 13:16
το εφτιαξες? εχει καιρο που εχω παρει και εγω ενα μικρο 20λιτρο κυβο για να παιζω.
προτασεις να σου κανω αλλα στην τελικη ειναι στην τσεπη του καθενος.
για φιλτρο πχ το ιδανικο ειναι να παρεις ενα eheim liberty ειναι η σειρα με τα κρεμαστα φιλτρα. ιδανικοτερο για μενα το μεγαλυτερο για να σου μεινει αμα θελεις να ανεβεις στα λιτρα. εγω χρησιμοποιω εσωτερικο aquanova προς το παρον, μικρο σε μεγεθος μεγαλο σε ροη.
φωτιστικο γραφειου απο μικρο μεχρι 60ρα λαμπα μπορεις να βρεις οτι θελεις. για co2 σε αυτα τα λιτρα μπορεις πολυ ευκολα να παιξεις με ενα υγρο easycarbo.
δε το εφτιαξα ακομα γιατι δε βρισκω κρεμαστο της eheim... η μαλλον βρησκω αλλα ειναι χιο...
για φως εκει καπου κατεληξα.
διοξυδιο ελεγα η diy η το mini presurized kit, βεβαια δε ξερω ποσο καλο ειναι. το υγρο αυτο που λες ειναι σα το excel?
να παιζω θελω και εγω...
https://www.youtube.com/watch?v=xRnmrNkWq6M

μου αρεσει η συγκεκριμενη ιδεα για κρεμαστο φιλτρο
νομιζω οτι ο τακης μπορει να την αξιολογησει οπως πρεπει!!

Τάκης
15-01-16, 14:19
μου αρεσει η συγκεκριμενη ιδεα για κρεμαστο φιλτρο
νομιζω οτι ο τακης μπορει να την αξιολογησει οπως πρεπει!!
:D:D

Από αυτό πήρα την ιδέα και έφτιαξα αυτό

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=59282&d=1381173542

που είναι σε αυτό το ενυδρείο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74538
που εξελίχτηκε σε αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81896
Το έκανα βέβαια λιγο πιο επιστημονοεπαγγελματικο, πιο μεγάλο και πιο καλαίσθητο :), βέβαια είχα τότε χρυσόψαρα σε αυτό (τρομάρα μου) και έπρεπε να έχω δυνατό και μεγάλο φίλτρο.
Και συγκεκριμένα τότε έψαχνα να βρω αντλία που να έχει υποδοχή για σωλήνα και στην είσοδο , και από τότε χρησιμοποιώ αυτές τις αντλίες
http://www.sicce.com/backend/prodotti_sicce/img_upload/img1_4/111210193530_nova-pack.jpg
που με το εξάρτημα που έχουν γίνονται έτσι
http://www.floraquell.de/WebRoot/Store3/Shops/Floraquell/4B1A/EEA8/18F3/0FE0/C6E6/0A0A/33E8/C076/Sicce_Nova..._m.JPG

Μια λεπτομέρεια μόνο, ετσι όπως ειναι στη φωτογραφία που δείχνω, η θέση της αντλίας είναι λάθος. Πρέπει η αντλία να είναι πάντοτε πιο χαμηλά απο τη στάθμη του ενυδρείου, γιατι σε περίπτωση διακοπής ρεύματος δεν μπορει να τραβήξει νερό και δεν λειτουργεί, ευτυχώς το ανακάλυψα γρήγορα και το διόρθωσα.
Αν αισθητικά δεν σε χαλάει το ταπερ, μπορεις παρα πολύ ευκολα να το φτιάξεις, αρκει να βρεις μια αντλία που να έχει υποδοχη για λάστιχο και στην είσοδο ή βάζεις την αντλία μέσα στο ενυδρείο και να στέλνει νερό στο τάπερ.

redman
15-01-16, 14:41
χαθηκα λιγακι με την αντλια και τις 2 υποδοχες που λες.
δεν ειναι ολες οι αντλιες με 2 υποδοχες? μια να τραβαει το νερο ακι μια να το βγαζει?

Τάκης
15-01-16, 15:04
χαθηκα λιγακι με την αντλια και τις 2 υποδοχες που λες.
δεν ειναι ολες οι αντλιες με 2 υποδοχες? μια να τραβαει το νερο ακι μια να το βγαζει?
Στις περισότερες αντλίες δεν μπορεις να βάλεις λάστιχο/σωλήνα στην είσοδο, μπορείς μόνο την έξοδο

πχ έτσι όπως είναι εδω έχει υποδοχή μόνο για την έξοδο νερού
http://www.sicce.com/backend/prodotti_sicce/img_upload/img1_4/111210193530_nova-pack.jpg

ενω εδώ με το εξάρτημα που έχει μπορεις να βάλεις λάστιχο/σωλήνα και στην είσοδο αλλα και στην έξοδο
http://www.floraquell.de/WebRoot/Store3/Shops/Floraquell/4B1A/EEA8/18F3/0FE0/C6E6/0A0A/33E8/C076/Sicce_Nova..._m.JPG

γιατι στο κρεμαστό φίλτρο, αν η αντλία ειναι μέσα στο φίλτρο, άρα έξω απο το ενυδρείο, πρέπει να ρουφάει νερό απο το ενυδρείο, ενω αν η αντλία ειναι μέσα στο ενυδρείο, τότε η αντλία θα πρέπει να στέλνει νερό εξω απο το ενυδρείο

redman
15-01-16, 15:36
α καταλαβα!
το εξαρτημα αυτο το βρησκουμε ευκολα?
υπαρχουν για ολες τις αντλιες ή θα πρεπει αν παρω συγκεκριμενη μαρκα?

Τάκης
15-01-16, 15:46
Το εξάρτημα αυτό υπάρχει στο κουτι της αντλίας, το δίνουν μαζί, μόνο σε μερικά μοντελα της SICCE. H NOVA και η HYDRA το έχουν σίγουρα
Σε άλλες αντλίες μόνο σε μεγάλες εξωτερικές έχω δει πως υπάρχει αυτη η δυνατότητα.
Και υποψην, αυτη η αντλια είναι 10w & 800 L/H , δεν ειναι μικρή, για τοσο μικρο φίλτρο δεν θα κάνει. Αν δεν βρεις κάτι , θα βάλεις μια μικρη αντλία μέσα στο ενυδρείο που θα στέλνει νερο στο φιλτρο, πχ μια αντλία 400 L/H ή και ακόμα πιο μικρή

redman
15-01-16, 16:18
να κοιταξω δηλαδη αν θα βρω κατι μικρο, 200-300 λιτρα αντλια, που να εχει και αυτο το εξαρτημα. κοιταω οποιαδηποτε μαρκα? απο θεμα ποιοτητας δλδ

Τάκης
15-01-16, 16:24
σε μικρη δυσκολα να το βρες. Βάλε τη μικρη αντλία μεσα στο ενυδρείο βρε, δεν θα υπάρχει προβλημα

redman
16-01-16, 00:53
αν βαλω μικρη αντλια, τοτε η τρυπα υποδοχης του νερου στο ταπερ θα γινει χαμηλα? για να περνα το νερο μεσα απο κανα σφουγγαρι, και μετα να περνα απο το βιολογικο, και οταν φτανει στην τρυπα εξοδου να πεφτει με μια σωλινα ξανα στο ενυδρειο

Τάκης
16-01-16, 01:08
αν βαλω μικρη αντλια, τοτε η τρυπα υποδοχης του νερου στο ταπερ θα γινει χαμηλα? για να περνα το νερο μεσα απο κανα σφουγγαρι, και μετα να περνα απο το βιολογικο, και οταν φτανει στην τρυπα εξοδου να πεφτει με μια σωλινα ξανα στο ενυδρειο
Οχι βρε, ψηλα και οι τρύπες, αλλά στη τρύπα εισοδου θα βάλεις μια γωνιά και μια σωλήνα για να πηγαινει το νερό χαμηλα, εκει που θα ήταν η αντλία, και το νερό θα ανεβαίνει και θα βγαίνει απο την άλλη τρυπα που θα ειναι και αυτη ψηλά

redman
17-01-16, 19:24
Οχι βρε, ψηλα και οι τρύπες, αλλά στη τρύπα εισοδου θα βάλεις μια γωνιά και μια σωλήνα για να πηγαινει το νερό χαμηλα, εκει που θα ήταν η αντλία, και το νερό θα ανεβαίνει και θα βγαίνει απο την άλλη τρυπα που θα ειναι και αυτη ψηλά
σωστος ο δασκαλος τακης.
να ενημερωσω σε αυτο το σημειο οτι δεν εχω βρει ακομα ενυδρειο στις διαστασεις που θελω, και με βλεπω για να το κολαω μονος μου.
αυριο θα παρω τηλ σε ενα τζαμα στο αιγαλεω να ρωτησω τιμες.
τακη ξερεις κανεναν που να μας κανει καμια καλη σπεσιαλ τιμη?
θελω να το κανω 30πλατος 35 μηκος και 30-35 υψος. για 8μμ τζαμι καλα δεν ειναι?

Τάκης
17-01-16, 19:38
σωστος ο δασκαλος τακης.
να ενημερωσω σε αυτο το σημειο οτι δεν εχω βρει ακομα ενυδρειο στις διαστασεις που θελω, και με βλεπω για να το κολαω μονος μου.
αυριο θα παρω τηλ σε ενα τζαμα στο αιγαλεω να ρωτησω τιμες.
τακη ξερεις κανεναν που να μας κανει καμια καλη σπεσιαλ τιμη?
θελω να το κανω 30πλατος 35 μηκος και 30-35 υψος. για 8μμ τζαμι καλα δεν ειναι?
Μόνο αυτό ξέρω http://www.vrisko.gr/details/5577ce0bbc6e35066735c2bid_3557cf
ΑΦΟΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΙ ΥΙΟΙ ΟΕ
Φιλαδελφείας 2, Αιγάλεω, 12242, ΑΤΤΙΚΗΣ
2105905398
2105310969, 2105314816

redman
17-01-16, 19:57
ακριβως αυτο θα επερνα.
ρωταω αν ξερεις γενικα κανα τζαμαδικο με καλες τιμες!

Τάκης
17-01-16, 20:23
Δυστυχώς δεν ξέρω άλλο, απο εκει αγοράζω αλλά και έχω στείλει άλλα παιδιά

redman
17-01-16, 20:50
ωραια!
τα χιλιοστα στο παχος καλα ειναι? δε νομιζω να χρειαζομαι κοντρες...
http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
μου βγαζει τζαμι 3mm ...

Τάκης
17-01-16, 21:09
Ο κύβος μου έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις (32 Χ 32 Χ 32), τον έκανα με 5αρι και δεν παιρνει χαμπαρι. Κοιτα, και με 3αρι θα αντεχει, για 5 Ευρω παραπάνω καντο με 5αρι για να το κολλήσεις πιο ευκολα, το 5αρι θα σε βολεψει στο κόλλημα γιατι θα έχεις πιο μεγαλη επιφάνεια να κολλήσεις

redman
17-01-16, 21:12
ισχυει οτι πρεπει το ενα τζαμι να ειναι ελαχιστα πιο μικρο ? πχ στο δικο σου λεει οτι το πλατος του πλαινου πρεπει να ειναι 31.4 εκατοστα.

Τάκης
17-01-16, 21:17
1 χιλιοστο φτανει, αν πχ ειναι 35 Χ 30 με 5αρι τζαμι , τοτε το κανεις 35 το ένα τζαμι και το άλλο 28,9

redman
17-01-16, 21:19
ναι καταλαβα. δε σε ρωταω τωρα πως θα τα τοποθετισω, θα σε ρωτησω οταν τα παρω με το καλο!
ενυδρειακη σιλικονη σωστα?

Τάκης
17-01-16, 21:36
ναι καταλαβα. δε σε ρωταω τωρα πως θα τα τοποθετισω, θα σε ρωτησω οταν τα παρω με το καλο!
ενυδρειακη σιλικονη σωστα?
Ναι, Bisson , πηγαινοντας για τα τζαμια , κανεις επιτοπου και πας στο praktiker , στον ίδιο δρομο είναι και τα 2 :)

redman
18-01-16, 12:25
:grin::grin::smt041:smt041
πηρα τηλεφωνο και μου λεει κανα 50-55 ευρω. αν βαλω εξτρα clear το μπροστα, κανα 10αρι παραπανω...
περιμενα πιο οικονομικα να ναι
αν παω στο πλεξιglass θα ειναι μηπως καλυτερα?
ειπαμε να παιξουμε, οχι να μας φυγει και η ψυχη!
μαζι με αντλιες, υποστρωματα, σωλινες για το diy φιλτρο, υπολογιζω κανα 100αρι σιγουρα.

Τάκης
18-01-16, 13:12
τι διαστάσεις του είπες βρε ; και με τι τζαμι ; 5αρι ;
αστο το πλεξι, μη το σκέφτεσαι καθολου

redman
18-01-16, 13:51
30 χ30 χ35
με 5αρι τζαμι

Τάκης
18-01-16, 13:53
35 το υψος ;

Κωστας Malawi
18-01-16, 14:19
δαγκωνει λιγο ο τζαμας.ψαχτειτε αλλου.

Τάκης
18-01-16, 14:22
Αν είναι 35 το ύψος και με θεωρητική τιμή 16 Ευρω το μ2 που έχει στο Leroy το 6αρι
έχουμε

1 X 0,30 X 0,30 = 0,09
2 X 0,30 X 0,35 = 0,21
2 X 0,29 X 0,35 = 0,203
Σύνολο 0,503 Χ 16 = 8,048 Ευρώ
Κάνω κάπου λάθος ;

Πήγαινε στο Leroy και παρτο με κανα 10αρικο
και 3αρι πλεξιγκλάς να ήταν με 25 Ευρω το τετραγωνικό δεν θα έφτανε τα 15 Ευρω
κάτι δεν μου κολλάει
δαγκωνει λιγο ο τζαμας.ψαχτειτε αλλου.
Κάτι δεν στέκει Κώστα, είναι πολλά τα λεφτα

redman
18-01-16, 14:26
παιδια του ειπα οτι θελω να φτιαξω ενα ενυδρειο.
του λεω διαστασεις (35 το υψος τακη καλα υπεθεσες)
του λεω παχος στο τζαμι. μηπως κατι δε καταλαβε καλα? τι να πω...
επιπλεον τον τον ρωτησα αν θα ειναι ρονταριμενα, μου ειπε ναι.
του ειπα οτι δε τα θελω ρονταρισμενα

Τάκης
18-01-16, 14:27
Τιμή τον Απρίλιο www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23621&page=2/#41 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23621&page=2/#41)
Τιμή τον Σεπτέμβριο www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23621&page=2/#54 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23621&page=2/#54)
διπλάσιες διαστάσεις , με 8αρι και 10αρι 60 Ευρώ
Δεν μου στέκει
Βρε μήπως του είπες να σου το κολλήσει κιολας ;

Κωστας Malawi
18-01-16, 14:28
ειχα ρωτησει κι εγω τιμη για το μεγαλο για να εχω μια ιδεα και μου ειχε πει 500.δε θυμαμαι διαστασεις.και σε εναν αλλον στα καμινια μου ειχε πει 350 για τα ιδια πραγματα.το αστειο ειναι οτι τον ξερω κιολας:pμου εκανε καλη τιμηzw

η βλακεια ειναι οτι δε θυμαμαι που ειναι ο αλλος στα καμινια.στο περιπου κατεβηκα τη φαληρου και στο τερμα της μετα τις γραμμες εκανα δεξια.μετα στο πρωτο αριστερα και ειναι κανα δυο στενα πιο πανω.κατι τετοιο τελοσπαντων:Dμου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση.εκτος κι αν παιζουν ποιοτητες Α,Β,Γ κλπ.....δεν μου αναφερθηκε ομως κατι τετοιο..

εγω παντως το τζαμι που θα βαλουμε για βιτρινα στο ξυλινο θα το παρω απο αυτον στα καμινια.

Τάκης
18-01-16, 14:31
εγω παντως το τζαμι που θα βαλουμε για βιτρινα στο ξυλινο θα το παρω απο αυτον στα καμινια.

:D:D:D:D

Κωστας Malawi
18-01-16, 14:32
σταματα να με μπριζωνεις βρε:D:D

Τάκης
18-01-16, 14:36
Εδω του Γιώργου http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=85965
με διαστάσεις 80 Χ 40 Χ 20 με 5 αρι μας πήρε 30 Ευρώ τον Απρίλιο
Αν κάνει τετοια αυτος θα χάσει
Πετάξου βρε redman στο Leroy να δεις τιμη

redman
18-01-16, 14:43
λες να καταλαβε να μου το κολησει κιολας?
δε του ειπα κατι τετοιο ομως.
θα παρω να ξαναρωτησω. μιση ντροπη δικη μου μιση δικη τους.
και αν μπου ξαναπουν το ιδιο θα τους αναφαιρω τα παραδειγματα που μου ειπες παραπανω, για να δουμε τι συμβαινει.

Τάκης
18-01-16, 14:51
Να σου προτείνω κάτι ;
Βλέπω πως εισαι Αιγάλεω, αρα ειναι κοντα σου
Πέρνα εσυ απο εκει και πες του το, πες του και για εμενα , ο Τάκης με τα ενυδρεία, δεν έχω πρόβλημα. Και ζήτα τον Σαράντο

redman
18-01-16, 14:53
λοιπον τον ξαναπηρα. οταν του ειπα διαστασεςι θυμηθηκε και μου λεει εσυ δε με πηρες και πριν και σου ειπα 50 ευρω? οταν του ειπα τα παραπανω παραδειγματα τα μασαγε και μου λεει 40, μετα μου λεει 35. με 5αρι τζαμι, χωρις καποιο εξτρα clear.
νταξι, πραγματικα απαραδεκτη συμπεριφορα.
αναγκαστηκα θα πρεπει να παρω απο αυτον ομως, γιατι μενω αιγαλεω και δεν εχω μεταφορικο εδω στην Αθηνα.
δε βρισκω αλλη λυση.
Θα ψαξω να δω τα leroy που ειναι, και αν βολευει να παω.

Τάκης
18-01-16, 14:55
Τι να σου πω
Αν τυχει και τον δω θα του τη πω.
Αυτος χάνει

redman
Να σου προτείνω κάτι ;
Πέρνα εσυ απο εκει και πες του το, πες του και για εμενα , ο Τάκης με τα ενυδρεία, δεν έχω πρόβλημα. Και ζήτα τον Σαράντο
τακη αυτο θα κανω. και ξαναλεω, μιση ντροπη δικη μου μιση δικη του.

Κωστας Malawi
λοιπον τον ξαναπηρα. οταν του ειπα διαστασεςι θυμηθηκε και μου λεει εσυ δε με πηρες και πριν και σου ειπα 50 ευρω? οταν του ειπα τα παραπανω παραδειγματα τα μασαγε και μου λεει 40, μετα μου λεει 35. με 5αρι τζαμι, χωρις καποιο εξτρα clear.
νταξι, πραγματικα απαραδεκτη συμπεριφορα.
αναγκαστηκα θα πρεπει να παρω απο αυτον ομως, γιατι μενω αιγαλεω και δεν εχω μεταφορικο εδω στην Αθηνα.
δε βρισκω αλλη λυση.

ρε γειτονα αυτο ειναι το προβλημα σου?ελα να σε παω εγω με το αμαξι στο λεροy να παρεις τα τζαμια που θες.στην πειραιως ειναι.σε 5 λεπτα ειμαστε εκει.

Τάκης
18-01-16, 14:57

Πειραιώς και ποτάμι, έχει Jumbo εκεί , και Intersport , είναι εμπορικό κέντρο
https://www.google.gr/maps/place/Leroy+Merlin+Athens/@37.9545318,23.6714602,17z/data=!4m2!3m1!1s0x0000000000000000:0x3d17aef817033 aac?hl=el

redman
18-01-16, 14:59
Να σου προτείνω κάτι ;

ρε γειτονα αυτο ειναι το προβλημα σου?ελα να σε παω εγω με το αμαξι στο λεροy να παρεις τα τζαμια που θες.στην πειραιως ειναι.σε 5 λεπτα ειμαστε εκει.

Να σαι καλα γειτονα!! Σε ευχαριστω πολυ για την προθυμια!! Πραγματικα το εκτιμω!

Makrovoutis
18-01-16, 15:00
Δεν κοιτάτε και τα ετοιμα που τα έχουν σε προσφορές αν ο τζαμάς θέλει 50-55 για τα τζάμια μόνο?
Για κύβο 30χ30χ30 Aquael 75 ευρώ, μαζι με θερμαντήρα, φίλτρο, Led φωτιστικό , και καπάκι τζαμένιο.

Κωστας Malawi
18-01-16, 15:01
οποτε θες πες μου.μπορω ολα τα απογευματα.

Τάκης
18-01-16, 15:02
Αν πάτε Leroy αγοράστε και ψηφιακούς χρονοδιακόπτες , με 6 Ευρώ , ευκαιρία είναι :)

redman
18-01-16, 15:03
Δεν κοιτάτε και τα ετοιμα που τα έχουν σε προσφορές αν ο τζαμάς θέλει 50-55 για τα τζάμια μόνο?
Για κύβο 30χ30χ30 Aquael 75 ευρώ, μαζι με θερμαντήρα, φίλτρο, Led φωτιστικό , και καπάκι τζαμένιο.
το θεμα ειναι οτι δεν με ενδιαφερουν καπακια και φιλτρα (ειδικα αυτα τα εσωτερικα στα μικρα δεν ειναι καθολου αξιοπιστα)
θελω να το χτισω μονος, για το λογω οτι το καθε ενυδρειο προσαρμοζεται στον κατοχο του, τοσο απο διαστασεις οσο και απο συντηρηση.
και στην τελικη, ΘΕΛΩ ΚΑΠΩς ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΣΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΗΣ!!!!
Αν πάτε Leroy αγοράστε και ψηφιακούς χρονοδιακόπτες , με 6 Ευρώ , ευκαιρία είναι :)

Τακη για τα φωτα χρησιμευουν αυτα?

Τάκης
18-01-16, 15:07
Δεν στέκει φίλε μου αυτη η τιμή, με 15 Ευρω πιστεύω πως άνετα παιρνεις αυτα τα τζάμια, όχι παραπάνω, αν ήταν ετσι μαζι σου και εγω, δεν αξίζει το κοπο και τη ταλαιπωρία να το φτιάξεις μόνος σου

Τακη για τα φωτα χρησιμευουν αυτα?

Ναι !!!!!!!!!!!!!!!!
Αγοραζεις και τη σιλικονη απο εκει, ίδια τιμη με το Praktiker την έχει

redman
18-01-16, 15:08
Δεν στέκει φίλε μου αυτη η τιμή, με 15 Ευρω πιστεύω πως άνετα παιρνεις αυτα τα τζάμια, όχι παραπάνω, αν ήταν ετσι μαζι σου και εγω, δεν αξίζει το κοπο και τη ταλαιπωρία να το φτιάξεις μόνος σου

Ναι !!!!!!!!!!!!!!!!
Αγοραζεις και τη σιλικονη απο εκει, ίδια τιμη με το Praktiker την έχει
ποια τα ωφελη τους συγκριτικα με τους κλασσικους με τα "αυτακια" ?

Τάκης
18-01-16, 15:25
ποια τα ωφελη τους συγκριτικα με τους κλασσικους με τα "αυτακια" ?
Καμία σχέση
δεν θελουν προγραμματισμό αν κοπεί το ρεύμα
τον ρυθμίζεις και τον ξεχνάς
εχουν καμια 20αρια προγράμματα
δεν είναι μηχανικοί αλλά ηλεκτριονικοί κλπ κλπ
εχω 4 στο φυτεμενο
2 στα χρυσόψαρα
1 στα συννεφάκια
1 στο κύβο στη καραντίνα
1 για τα Χριστουγεννιάτικα φωτάκια
και 2 εφεδρικους
εχω βολευτεί πάρα πολύ :)

johnpecn`
18-01-16, 16:07
Με 15 ευρω παιρνεις γυαλα ετοιμη κολλημενη 45λτ απο Πολωνία και τα μεταφορικά μέσα,προσπαθώ να ψωνίζω απο ελληνικά μαγαζιά αλλά οχι με δεκαπλάσια τιμη :)

redman
18-01-16, 20:39
τακη δλδ στο φυτεμενο περα απο το να αναβει τα φωτα τι διαφορετικο κανει?

Τάκης
18-01-16, 21:06
βρε συ, εσυ μόνο για τα φωτα το θες, τι άλλο θες να κάνεις ;

redman
18-01-16, 21:33
χαχα! τελοσπαντων!!:smt020:smt020
κοιταω τωρα να παρω τζαμια, βρηκα μια αντλια 300αρα με ενα 10ευρω. θα παρω και την bisson.
ταπερακι θελω να βρ τωρα. αμα αδειασω θα πεταχτω στα τζαμπο. να εχει το λεροι τιποτα?

redman
19-01-16, 15:04
ΝΕΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ.
το ενυδρειο θα μπει στην βαση που βλεπετε. ειναι τα συρταρια της κουζινας, γερο ξυλο και αντεχει.
υπολογιζω λοιπονε νεες διαστασεις. 47εκ μηκος, 40 εκ βαθος και 35 υψος Ή
40Χ40Χ35.
Ο ενδιασμος μου στις διαστασεις ειναι οσον αφορα την διευκολυνση του hardscape, αλλα και πως το ενυδρειο θα δειχνει πιο ωραιο σα στησιμο.
τι λετε απο τα 2?

Κωστας Malawi
19-01-16, 15:09
δεν θα υπαρχει προβλημα που θα ειναι η κουζινα ακριβως διπλα?δηλαδη αμα καταλαθος το χτυπησεις με καμια κατσαρολα?

Τάκης
19-01-16, 15:17
Ατμοι απο το μαγειρεμα ; Τσικνα ; λάδια ; Θερμοκρασία ;
Πολλά αρνητικά βλέπω, και οπτική επαφη θα έχει μόνο απο μπροστά.
Δεν μου αρέσει η θεση του ενυδρείου :(

redman
19-01-16, 15:19
παιδια μονο τα 2 δεξια ματια χρησιμοποιω. λαδια δεν πεταγονται, δεν ειναι δα και τοσο ευκολο να μπουν στο ενυδρειο. Τωρα οι ατμοι ναι θα υπαρχουν, αλλα ο αποροφητηρας κανει δουλεια . Τοσο κακη θεση ειναι??

redman
19-01-16, 15:27
μου βγαζει αυτες τις διαστασεις σε τζαμια. θελω να επικεντρωθητε στο πλαινο που μου το βγαζει πιο μικρο. ειναι σωστα ετσι?
η μονη αλλαγη ειναι οτι θα μπει 5αρι τζαμι.

Τάκης
19-01-16, 15:32
Βρε συ redman (επ'ευκαιρία πες και το ονομά σου :) ) αν τηγανίσεις, θες δεν θες θα γίνει χαμός, και αυτοί οι ατμοί είναι λιπαροί. Σίγουρα εσυ ξέρεις καλύτερα που χρησιμοποιείς τη κουζίνα αλλά κάτι δεν μου αρέσει, το φοβάμαι
μου βγαζει αυτες τις διαστασεις σε τζαμια. θελω να επικεντρωθητε στο πλαινο που μου το βγαζει πιο μικρο. ειναι σωστα ετσι?
η μονη αλλαγη ειναι οτι θα μπει 5αρι τζαμι.
Καντο 6αρι το τζάμι και καντο 40 Χ 40 Χ 40

redman
19-01-16, 15:34
Βρε συ redman (επ'ευκαιρία πες και το ονομά σου :) ) αν τηγανίσεις, θες δεν θες θα γίνει χαμός, και αυτοί οι ατμοί είναι λιπαροί. Σίγουρα εσυ ξέρεις καλύτερα που χρησιμοποιείς τη κουζίνα αλλά κάτι δεν μου αρέσει, το φοβάμαι
γιαννης εδω!
οι ατμοι φευγουν παντα απο τον αποροφητηρα, και αυτοι που μενουν ειναι ελαχιστοι.
Παει και τελειωσε!! Δε σηκωνω κουβεντα!! zw
Πλακα κανω, ξερω οτι τα λετε για αποφυγη καθε κακου, αλλα εχω ξαναβαλει ενυδρειο εκει, παλι χωρις καπακι. Ειχα της κοπελας μου, ενα 30λιτρο, το ειχα σαν καραντινα για τις πολυαριθμες γεννες των γκαπι-μολυ-πλατυ πριν κανα χρονο. Δεν ειχα προβλημα τοτε, πιστευω δε θα εχω και τωρα.
Οσον αφορα τις διαστασεις, ποια απο τις δυο επιλογες να διαλεξω?
Το ψηνω για 40χ40χ35, πιο "κυβος" απο το 45χ40χ35

Τάκης
19-01-16, 15:39
Γιάνναρε, για τη κουζίνα εσυ ξέρεις καλύτερα :)
το 40 Χ 40 το λέω για αυτους 5 πόντους πιο μακριά απο τη κουζίνα,
το υψος ή 40 (για τους 5 πόντους που χάνεις από το πλάι) ή 35 αφου το θες τόσο :)

redman
19-01-16, 15:41
το 35 υψος ειναι για να μπει απο πανω φως. Δυσκολευουν τα πραγματα με το 40 υψος, οχι μονο δε θα βρησκω φωτιστικο με τετοιο λαιμο, αλλα και θα εχω προβλημα με τη δαιχυση του φωτος στο νερο.
Το τζαμι που μου το βγαζει μικροτερο το ενα πλαινο, οντως αυτη τη διασταση πρεπει να εχει?
Θα παμε το απογευμα με το γειτονα στα λεροι να ψωνισουμε!!

Τάκης
19-01-16, 15:50
για το μικρότερο ναι βρε συ, είναι το πλάτος αφού αφαιρέσεις το πάχος των τζαμιών, και εγώ θα αφαιρούσα και ένα χιλιοστό ακόμα για τη σιλικόνη.
Δηλαδή αν το κάνεις 40 Χ 40 Χ 35Υ με 5αρι
Θες
1 Κομμάτι 40 Χ 40 πάτος
2 Κομμάτια 40 Χ 35 (μπρος πίσω)
2 Κομμάτια 38,9 Χ 35 (πλαϊνά) αν είναι με 6αρι 38,7 Χ 35

redman
19-01-16, 15:56
με 5αρι θα ειναι

Τάκης
19-01-16, 15:58
με 5αρι θα ειναι
Αρα ετσι
2 Κομμάτια 38,9 Χ 35 (πλαϊνά)

redman
19-01-16, 16:14
πηρα και μαι αντλια οπως λεγαμε τακη, 300αρα, με θεση για σωλινα εξοδου και οχι εισοδου. Αρα θα μπει μεσα στο νερο. https://www.google.gr/search?q=tecatlantis&espv=2&biw=1600&bih=775&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwibhs6nh7bKAhXHiCwKHVt9DbgQ_AUIBigB#tbm= isch&q=tecatlantis+easyflux+300&imgrc=B-h_bXzAboBrxM%3A
Θα βρω στα λεροι σωλινα σε αυτο το ανοιγμα του στοματος της αντλιας?
Επεισης ταπερακι για το εξωτερικο φιλτρο να κοιταξω στα λεροι?
Bisson σιλικονη πρεπει να ειναι ενυδρειακη σωστα?

Τάκης
19-01-16, 16:30
πηρα και μαι αντλια οπως λεγαμε τακη, 300αρα, με θεση για σωλινα εξοδου και οχι εισοδου. Αρα θα μπει μεσα στο νερο. https://www.google.gr/search?q=tecatlantis&espv=2&biw=1600&bih=775&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwibhs6nh7bKAhXHiCwKHVt9DbgQ_AUIBigB#tbm= isch&q=tecatlantis+easyflux+300&imgrc=B-h_bXzAboBrxM%3A
Θα βρω στα λεροι σωλινα σε αυτο το ανοιγμα του στοματος της αντλιας?
Επεισης ταπερακι για το εξωτερικο φιλτρο να κοιταξω στα λεροι?
Bisson σιλικονη πρεπει να ειναι ενυδρειακη σωστα?

Σωλήνα στο Leroy δεν νομίζω να βρεις, σε κανα χρωματοπωλείο της γειτονιάς σου αλφαδολάστιχο.
Δεν νομιζω να έχει ταπεράκια, έχει όμως πλαστικά κουτιά αποθήκευσης, αλλά ίσως σου πέσουν λιγο μεγάλα, ρίξε μια ματια στο ισόγειο αριστερα.
Bisson που λέει για τζαμια και ενυδρεία

redman
19-01-16, 16:33
Bisson που λέει για τζαμια και ενυδρεία

την κοκκινη? καλα θυμαμαι?

Τάκης
19-01-16, 16:52
την κοκκινη? καλα θυμαμαι?
ΟΧΙ βρε
αυτη
http://s3.praktiker.gr/myPraktiker.Images/Products/12295/gallery/20500/12295_1_L.jpg

redman
19-01-16, 16:55
:grin::grin:

Κωστας Malawi
19-01-16, 16:56
αυτη ειναι σιγουρα!!σε κλιμακα 1:1 η φωτο του Τακη:D:D:D

Τάκης
19-01-16, 17:01
Μα την δει καλά να την εμπεδώσει :grin::grin::grin:

redman
19-01-16, 21:40

αχαχαχα!!
κυριοι τα τζαμια και η σιλικονη αγοραστηκαν
Σε αυτο το σημειο να ευχαριστησω δημοσια τον Κωστα που προθυμοποιειθηκε να με πεταξει μεχρι τα λεροι, καναμε και μια βολτουλα στο πετσουπερμαρκετ!
Κωστα και παλι ευχαριστω!!
Τακη να ξερεις οταν ΘΑ χτιστει το ξυλινο του Κωστα θα ειμαι εκει να δω αν κανετε καλα τη δουλεια!!

Κωστας Malawi
19-01-16, 22:01
το να δωσω ενα χερι βοηθειας σε εναν συνανθρωπο-συνχομπιστα ειναι το λιγοτερο που μπορω να κανω για να γινω καλυτερος ανθρωπος και αυτο το φορουμ μου εδειξε το δρομο.εγω ευχαριστω που μου δωθηκε η ευκαιρια να βοηθησω και θα συνεχισω να το κανω οσο μπορω.ετσι κι αλλιως και εγω λαμβανω βοηθεια απο εδω μεσα και σκποευω να λαβω περισσοτερη:p(for whom the bell tolls?)

Γιαννη καλα κολληματα!!

και επι την ευκαιρια τα τζαμια κοστησαν 11,7 ευρω απο το λερου μερλιν.πολυ καλη τιμη ειναι νομιζω!!

Τάκης
19-01-16, 22:41
Τακη να ξερεις οταν ΘΑ χτιστει το ξυλινο του Κωστα θα ειμαι εκει να δω αν κανετε καλα τη δουλεια!!

ετσι κι αλλιως και εγω λαμβανω βοηθεια απο εδω μεσα και σκποευω να λαβω περισσοτερη:p(for whom the bell tolls?)

ΝΤΑΝ ΝΤΑΝ ΝΤΑΝ

http://www.diakonima.gr/wp-content/uploads/2013/08/bell.jpg

redman
20-01-16, 00:21
τα τζαμια ηταν πραγματικα οτι φτηνοτερο υπαρχει στην Αθηνα. Μεσα σε 15 λεπτα τα ειχαν ετοιμα. Η τιμη τους απιστευτα χαμηλη σε σχεση με τον τυπο στο αιγαλεω.
περιμενω να βρω πιστολι για την σιλικονη τωρα, για να ξεκινησω σιγα σιγα

redman
21-01-16, 15:07
το ενυδρειο κολληθηκε.
Με μια δοση τσαπατσουλιας, αφου απο την χαρα μου ξεχασα να περασω μια λοδιρα χαρτοταινιας για την σιλικονη που θα τρεξει μεσα και εξω απο το τζαμι.
Τωρα παει...
Περιμενουμε λοιπον να στεγνωσει και σκευτομαστε το επομενο βημα!

Themis_aqua
21-01-16, 15:35
Ωραιος!!Με τετειες τιμες στα leroy ολοι μπορουν να φτιαξουν κι ενα μικρο κυβο:D:DΑντε περιμενουμε τη συνεχεια!:)

redman
21-01-16, 15:41
ευχαριστω!
τωρα κοιταω για φως.
σκευτομαι να παρω καποιο φωτιστικο γραφειου που να δεχεται μεγαλη λαμπα. Θα το ξεβιδωσω-σπασω, οτι απο τα 2 γινετε. Μετα θα περασω ενα τσιμπιδακι απο το ξυλινο ντουλαπι, κατω απο το οποιο θα ειναι ο κυβος, και θα κρεμασω το ντουι μαζι με τη λαμπα πανω απο το ενυδρειο.
Το θεμα ειναι να βρω ενα ικανο φωτιστικο.

Τάκης
21-01-16, 15:45
Βάλε ένα τετοιο

http://lucas-sound.gr/catalog/images/provoleas%20led.jpg

redman
21-01-16, 15:50
NΑΙ ΜΑΣΤΟΡΑ!!!
Που μπορω να προμηθευτω εναν τετοιο?
Πρεπει να πληρει συγκεκριμενες προδιαγραφες για την ενταση του κτλ;
(Τακη δε σου κρυβω οτι σκευτομαι τη μερα που θα ξεκινησουμε να στηνουμε το ενυδρειο του Κωστα!)

Τάκης
21-01-16, 15:51
http://lucas-sound.gr/catalog/proboleas-led-10w-cool-white-p-349.html
με 5,85 Ευρώ
να πάρουμε καμια 10αρια να έχουμε :)

redman
21-01-16, 15:52
βρε τι να μου κανει 10 βατ?
56 λιτρα μικτα. θελω παραπανω!!

Τάκης
21-01-16, 15:56
Πάρε 20 w με 12.40
http://lucas-sound.gr/catalog/proboleas-led-20w-cool-white-p-478.html
παρε 30w με 18,95
http://lucas-sound.gr/catalog/proboleas-led-30w-cool-white-p-350.html
αν βάλεις 2 ή 3 10ριδες πιο φθηνα θα σου έρθει :)
Πάρε και 50w με 23,65
http://lucas-sound.gr/catalog/proboleas-led-50w-cool-white-p-351.html

redman
21-01-16, 15:58
ακριβως αυτον κοιτουσα.
μαλλον για τον 30αρι θα παω, γιατι δε μπορω να μπλεκω με πολλα καλωδια, δεν ειναι δα και ο χωρος ο μεγαλος για να εχω ανεση κινησεων.
ειδα οτι με 5 ευρω ακομα περνω 50βατ. Υπερβολη ε??

stav
21-01-16, 16:04
Πάρε 20 w με 12.40
http://lucas-sound.gr/catalog/proboleas-led-20w-cool-white-p-478.html
παρε 30w με 18,95
http://lucas-sound.gr/catalog/proboleas-led-30w-cool-white-p-350.html
αν βάλεις 2 ή 3 10ριδες πιο φθηνα θα σου έρθει :)
Πάρε και 50w με 23,65
http://lucas-sound.gr/catalog/proboleas-led-50w-cool-white-p-351.html

Για σιγουρα πραγματα ας βαλει ενα τετοιο http://lucas-sound.gr/catalog/proboleas-lucas-led-400w-desmis-20-moires-44000-lumens-p-406.html :)

redman
21-01-16, 16:16
Για σιγουρα πραγματα ας βαλει ενα τετοιο http://lucas-sound.gr/catalog/proboleas-lucas-led-400w-desmis-20-moires-44000-lumens-p-406.html :)

ναι ναι τωρα το παραγγελνω! χαχαχαα!

παντως εχει 6 ευρω μεταφορικα. κοιταω μηπως βρω τιποτα εδω αθηνα παρομοιο, μπας και γλυτωσω τιποτα
http://www.techdonkey.gr/led-spotlight-30w.html
για εδω με βλεπω. Ειναι κοντα στη σχολη μου οποτε μπορω να πεταχτω καποια στιγμη.
Βρηκα και εναν καλο στον Κορυδαλο, αλλα θελει λεφωρεια , αν και τωρα ειδα οτι εχει δωρεαν μεταφορικα, μονο αντικαταβολη πληρωνεις +2.5 ευρω.
http://www.electronicaeshop.eu/index.php?route=product/product&product_id=664
ποιον απο τους 2 να επιλεξω?

moradin
21-01-16, 16:42
Μιας και μιλάμε για led μην κοιτάς τα watt αλλά τα lumen!

redman
21-01-16, 17:30
καλα δεν ειναι τα lumen για αυτα που κοιταω?

Τάκης
21-01-16, 18:03
καλα δεν ειναι τα lumen για αυτα που κοιταω?

ναι καλα είναι, σε αυτους τους προβολεις είναι 900 lumen / 10watt
πας δηλαδή 2700 lumen
αυτός http://www.techdonkey.gr/led-spotlight-30w.html
λέει 2450lm το cool white και 2550 το warm white, αλλά από όσα έχω δει το cool είναι πάντα πιο πολλά απο τα warm στα ιδια watt. Καποιες φορες λένε αλλά των άλλων.
Εγω όμως δεν θα έβαζα 1 Χ 30 αλλά 3 Χ 10 και θα τα άναβα σταδιακα και θα ειχα και πιο μεγαλη διάχυση, οπως 3 απο αυτα http://www.techdonkey.gr/led-spotlight-10w.html
είναι 5 Ευρω παραπάνω
Σταυρο με αυτον θα πρέπει να δώσει και γυαλια ηλίου στα ψάρια :D:D

redman
21-01-16, 18:15
Τακη εχεις δικιο. Αλλα βλεπεις ο χωρος δε μου αφηνει πολλα περιθωρια. Βλεπεις ειναι και η κουζινα, πως θα φτιαχνω τις ομελετες μου να γινω δυνατος να σηκωσω ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ τα κοντρα πλακε του Κωστα? Τα θελει και 18αρια ο ατιμος! χαχα!

Themis_aqua
21-01-16, 19:25
Ωραια αυτα τα προβολακια απ τον Λουκας κι απ τη στιγμη που θα βρεις πως θα τα στεριωσεις:rolleyes: ξεμπερδευεις μια κι εξω!!:)Ουτε μετασχηματιστες ουτε τιποτα..

Τάκης
21-01-16, 20:00
Τακη εχεις δικιο. Αλλα βλεπεις ο χωρος δε μου αφηνει πολλα περιθωρια. Βλεπεις ειναι και η κουζινα, πως θα φτιαχνω τις ομελετες μου να γινω δυνατος να σηκωσω ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ τα κοντρα πλακε του Κωστα? Τα θελει και 18αρια ο ατιμος! χαχα!
Ποια κοντρα-πλακε ;
Τι να τα κάνει τα κοντρα-πλακε ;
Θα φτιαξει σκυλοσπιτο ; :D:D:D

Κωστας Malawi
21-01-16, 20:28
Τακη δινεις πονο:p

Τάκης
21-01-16, 20:44
Τακη δινεις πονο:p
Θα ηρεμήσω μόνο αν δω θεμα που να λέει "DIY 3μετρο ξυλινο Αφρικάνικο" :D:D

Κωστας Malawi
21-01-16, 20:46
και σκεφτομουν τι τιτλο να βαλω:smt044:smt044:smt044:smt044

redman
21-01-16, 21:03
σκυλοσπιτο ειναι ευκαιρια να φταιξει.
Ενα δυοροφο θα ηταν οτι πρεπει για τα τερατακια του!!
2 μερες καλα ειναι για να κολησουν οι σιλικονες και να κανω την πρωτη δοκιμη με νερο?

Τάκης
21-01-16, 21:16
Ο καιρος δεν είναι ο καλύτερος, αστο και άλλο, κανα 2 ημέρες ακομα

redman
21-01-16, 21:42
Ο καιρος δεν είναι ο καλύτερος, αστο και άλλο, κανα 2 ημέρες ακομα

Αφου φτιαξαμε και το θεμα με το φως, παμε τωρα στο διακοσμο.
Περναγα σημερα απο το πετσιτυ και λεω κατσε να μπω μεσα να δω τι ξυλα εχει.
Οντως εχει κατι πολυ ωραιες ριζες, πανεμορφες. Βρηκα μια ωραια με 14 ευρουλακια. Σε συνδιασμο με κατι πετρες λαβας, που δε ξερω ακομα αν θα μπουν, νομιζω θα γινει ενα ωραιο hardscape.
Επεισης αυτο που με απασχολει ειναι τι "χωμα" να βαλω. Ειναι λιγα τα λιτρα και σκευτομουν να κανω μια μινι εενδυση πανω σε αυτο το κομματι, φυσικα να μη ξεφευγουμε κιολας και πολυ. Αν και εχω ενα χαλικι, ελεγα να βαλω ενα χωμα με αρκετα μαρκοσυστατικα, για να εχω την ανεση να βαζω πιο πολλα και διαφορετικα φυτα που εχω κατα νου. Τονιζω οτι θελω να αποφυγω το dry-start. Ετσι, κοιταξα το manado της jbl. Ναι μεν καλο, αλλα διαβασα σε ξενα φορουμ οτι ειναι πολυ ελαφρυ και ειναι παρα πολυ δυσκολο να σου κρατησει τα φυτα κατω οταν τα φυτευεις. Οποτε ειμαι σε αναζητηση οπως καταλαβαινετε. Καμια προταση?

johnpecn`
22-01-16, 01:54
Αφου φτιαξαμε και το θεμα με το φως, παμε τωρα στο διακοσμο.
Περναγα σημερα απο το πετσιτυ και λεω κατσε να μπω μεσα να δω τι ξυλα εχει.
Οντως εχει κατι πολυ ωραιες ριζες, πανεμορφες. Βρηκα μια ωραια με 14 ευρουλακια. Σε συνδιασμο με κατι πετρες λαβας, που δε ξερω ακομα αν θα μπουν, νομιζω θα γινει ενα ωραιο hardscape.
Επεισης αυτο που με απασχολει ειναι τι "χωμα" να βαλω. Ειναι λιγα τα λιτρα και σκευτομουν να κανω μια μινι εενδυση πανω σε αυτο το κομματι, φυσικα να μη ξεφευγουμε κιολας και πολυ. Αν και εχω ενα χαλικι, ελεγα να βαλω ενα χωμα με αρκετα μαρκοσυστατικα, για να εχω την ανεση να βαζω πιο πολλα και διαφορετικα φυτα που εχω κατα νου. Τονιζω οτι θελω να αποφυγω το dry-start. Ετσι, κοιταξα το manado της jbl. Ναι μεν καλο, αλλα διαβασα σε ξενα φορουμ οτι ειναι πολυ ελαφρυ και ειναι παρα πολυ δυσκολο να σου κρατησει τα φυτα κατω οταν τα φυτευεις. Οποτε ειμαι σε αναζητηση οπως καταλαβαινετε. Καμια προταση?
Μια χαρά τα κρατάει κατω τα φυτά το manado,απλα ειναι πολυ ελαφρύ και δυσκολεύει στα γρασιδια, επισης καλο αλλα κι αυτο ελαφρύ για γρασίδι το stratum fluval και μετα ανεβαίνουμε σε τιμες, και πας σε seachem flourite seachem black sand και Eco complete σαφώς καλυτερα κ ακριβότερα, μετα η τιμες ανεβαίνουν πολύ πχ το Oliver knott natural soil 30ευρω τα 3lt, αυτα και κανα δυο τρια ακομα αναλόγως ακριβά ειναι τα μόνα που παίζουν ελλαδα ,αν σε ενδιαφέρουν πες να στα γράψω

Τάκης
22-01-16, 08:43
Χθες φυτεψα για 1η φορά σε ενα ενυδρείο φίλου που του έβαλα το stratum της Fluval
αυτό
http://www.fluvalaquatics.com/cache/media/bluemill/products/12693_Fluval-Stratum-2kg-A-Int_1w400-h400.png

από πάνω μπηκε χαλικακι λάβας, σχετικα εύκολα φυτεψα, δεν είχα θεμα. Να ξέρεις όμως πως κατεβάζει το PH. Ειναι το 1ο γέμισμα βέβαια και ειμαστε στο στρωσιμο, απο τη Κυριακή μέχρι τη Τεταρτη το PH είχε κατέβει στο 7,2 και είχα βάλει λίγο παραπάνω απο το μισο σακι απο το stratum. Περιμένω να δω πως θα πάει, η Αρτεμις που έβαλε τα φυτα της πάνε με 1000

redman
22-01-16, 09:56
Τακη αυτο κοιταγα και εγω
Απο το πετσουπερ το πηρες;
Σκευτομαι να βαλω καποιο μονομαχο μαζι με καρδιναλιους οποτε το ph δε θα με πειραζει.
Αραγε με το 8αρι να ειμαι καλα; Θελω να κανω μια πλαγια να δωσω την αισθηση του βαθους.

Τάκης
22-01-16, 11:02
Στήνω ενα εντλεράδικο ενός φίλου , και τον έστειλα στο petsupermarket να πάρει εναν θερμαντήρα και ενα Prime, και αυτος παρα λίγο να σηκώσει όλο το μαγαζι :) και μου το έφερε. Δεν τον ξαναστέλνω :)
Οι μονομάχοι και οι καρδινάλιοι θέλουν χαμηλό PH

redman
22-01-16, 12:26
Στήνω ενα εντλεράδικο ενός φίλου , και τον έστειλα στο petsupermarket να πάρει εναν θερμαντήρα και ενα Prime, και αυτος παρα λίγο να σηκώσει όλο το μαγαζι :) και μου το έφερε. Δεν τον ξαναστέλνω :)
Οι μονομάχοι και οι καρδινάλιοι θέλουν χαμηλό PH
Με τα 8ακιλο να ειμαι καλα; μη ειναι φτωχο δηλαδη...
Μια χαρά τα κρατάει κατω τα φυτά το manado,απλα ειναι πολυ ελαφρύ και δυσκολεύει στα γρασιδια, επισης καλο αλλα κι αυτο ελαφρύ για γρασίδι το stratum fluval και μετα ανεβαίνουμε σε τιμες, και πας σε seachem flourite seachem black sand και Eco complete σαφώς καλυτερα κ ακριβότερα, μετα η τιμες ανεβαίνουν πολύ πχ το Oliver knott natural soil 30ευρω τα 3lt, αυτα και κανα δυο τρια ακομα αναλόγως ακριβά ειναι τα μόνα που παίζουν ελλαδα ,αν σε ενδιαφέρουν πες να στα γράψω
Γιαννο για το stratum παω, ειπαμε να κανουμε την πλακα μας οχι να δωσουμε και μια περιουσια στα χωματα. Αντε μη μου την καρφωσει και παω στη λαικη σημερα και παρω ενα τσουβαλι κοκκινοχωμα και κανω τη δουλεια μου :D:D

Τάκης
22-01-16, 12:27
Δεν θα βάλεις μόνο απο αυτό, θα βάλεις και ψιλο χαλικι απο πάνω, παρε το 4κιλο και νομίζω πως θα εισαι οκ, ειναι και ελαφρυ αυτο ε

Themis_aqua
22-01-16, 13:10
Γιατι ρε παιδια το flourite ειναι ευκολο στο φυτεμα;Εγω αν εστηνα τωρα ενυδρειο δε θα το προτιμουσα..Δεινοπαθησα να φυτεψω monte carlo εδω και 3 βδομαδες κι ολο στην επιφανεια το βρισκω κι οχι μονο αυτο..Μαλιστα κουβεντα που ειχα με υπευθυνο γνωστου petshop νοτιων προαστιων προχθες μου λεει οχι flourite για γρασιδια και ειδικα αυτα με μικρο ριζωμα..

redman
22-01-16, 14:47
Δεν θα βάλεις μόνο απο αυτό, θα βάλεις και ψιλο χαλικι απο πάνω, παρε το 4κιλο και νομίζω πως θα εισαι οκ, ειναι και ελαφρυ αυτο ε
αα ειναι ελαφρυ και αυτο;;
οποτε αμα παω στο πετσουπερ θα παρω και χαλικι αναγκαστικα?
εχω δει στο youtube να το χρησιμοποιουν σκετο
https://www.youtube.com/watch?v=WVPb8aRIMXQ
δες απο το 1.45 και μετα. εδω δειχνει παντως να μην ειναι ελαφρυ...

Τάκης
22-01-16, 15:04
Βρε, σε σχέση με το απλο χαλίκι πουπουλο σου λέω ειναι, και καποια κομμάτια επιπλέανε, λιγα, πολύ λίγα, το σακί το 4κιλο, σαν μεγεθος, σαν όγκος, μου εμοιαζε με το 7κιλο το χαλίκι

redman
22-01-16, 15:08
πηρα στο πετσουπερ να δω τι σακια εχει διαθεσημα.
Μου ειπαν πως η εταιρια απαγορευει οτιδηποτε χαλικι να μπει πανω απο το υποστρωμα αυτο. Μειωενι την αποδοτικοτητα του.

Τάκης
22-01-16, 15:17
πηρα στο πετσουπερ να δω τι σακια εχει διαθεσημα.
Μου ειπαν πως η εταιρια απαγορευει οτιδηποτε χαλικι να μπει πανω απο το υποστρωμα αυτο. Μειωενι την αποδοτικοτητα του.
Εγω του έβαλα :D:D:D
Τώρα τι θα βγει θα δουμε :)
Το ότι δεν μπαινει και οτι θα μειώσει αποδοτικότητα κουλο μου φαίνεται :o
Δηλαδή αν υπάρχει χαλίκι απο πάνω του τι θα πάθουν τα στοιχεια του ; αντε να βγαινουν ποιο αργα , ε και, στις ρίζες μας ενδιαφέρει, και οι ρίζες θα είναι μέσα σε αυτο το χώμα

redman
22-01-16, 15:24
ξερω γω τι να πω...
περιμενω να γεμισω το ενυδρειο να δω αν εχουμε διαροη.
τακη επειδη οπως προειπα ξεχασα να βαλω ταινια για να αφαιρεσω την σιλικονη και τωρα εχει γινει σα τσαπατσολοδουλεια, πως μπορω να βγαλω τα κομματια της σιλικονης που φαινονται ασχημα?
Σκευτηκα μπας και του εβαζα καμια διακριτικη αλουμινογωνια, ισα ισα να καλυψω τις σιλικονες.

Τάκης
22-01-16, 15:47
με φαλστετα

http://www.johnart.gr/Catalogue/images/201008/10-480.jpg

με τη προστινο, όχι αυτο που κοβει, ουτε με τη μυτη για να μηχαραξεις το τζαμι, και μετα με διαλυτικό νιτρου να φυγει ότι μεινει
με προσοχη όμως μη σκισεις τη σιλικονη που ενωνει τα τζαμια

johnpecn`
22-01-16, 15:49
Το στρατουμ οπως το manado οπως το flourite ειναι χαλίκια οχι υποστρωματα οπως λανθασμενα τα λεμε ,οποτε μπαινουν μονα τους οχι με χαλίκι από πάνω, ειναι ελαφριά οταν λεμε συγκριτικα με αλλα χαλίκια, το να βαλεις χαλικι αλλο απο πανω δεν υπάρχει λόγος αν δεν σε βολεύει το στρατουμ απλα δεν το παίρνεις ,ειναι σαν κι αυτους που παίρνουν σιποραξ κ το σπάνε αλλάζοντας την συμπεριφορά του υλικού ;). Για το μοντεκαρλο που ειπώθηκε energy52 ειναι ουτως η άλλος ενα δυσκολο φυτό να φυτευτεί και εχει τα κολπάκια του, αν σε παιδεψε 1 φορά στο φλοριτ στο στρατουμ θα σε παιδευε 10:) γι αυτο και τέτοιου τυπου γρασιδια ενδυκνειται drystart. Για την αισθηση του βάθους κλπ που γραφεις Γιάννη το στρατουμ μολις μπει νερό θα γινει ίσιωμα οποτε πρεπει να χρησιμοποιησεις η καλσον η διχτακι συρματινο η πετρες η φελιζολ κλπ οταν στηνεις το hardscape.

redman
22-01-16, 15:50
με φαλστετα

με τη προστινο, όχι αυτο που κοβει, ουτε με τη μυτη για να μηχαραξεις το τζαμι, και μετα με διαλυτικό νιτρου να φυγει ότι μεινει
με προσοχη όμως μη σκισεις τη σιλικονη που ενωνει τα τζαμια
τι ειναι η προστινο?
διαλυμα νιτρου θα βρω στα χρωματοπωλεια?

Τάκης
22-01-16, 15:58
τι ειναι η προστινο?
διαλυμα νιτρου θα βρω στα χρωματοπωλεια?
Αυτό το λοξό μπροστά στη φαλτσέτα, που δεν κόβει βρε, σαν σπάτουλα θα το χρησιμοποιήσεις. Εκει που έχει τη χαρακια για να σπανε οι μυτες οταν θες να την αλλαξεις.

Διαλυτικο νιτρου σε ολα τα χρωματοπωλεια ή στο praktiker (εχει ενα φθηνο με 2,90 αν δεν κανω λάθος)

redman
22-01-16, 16:02
Αυτό το λοξό μπροστά στη φαλτσέτα, που δεν κόβει βρε, σαν σπάτουλα θα το χρησιμοποιήσεις. Εκει που έχει τη χαρακια για να σπανε οι μυτες οταν θες να την αλλαξεις.

Διαλυτικο νιτρου σε ολα τα χρωματοπωλεια ή στο praktiker (εχει ενα φθηνο με 2,90 αν δεν κανω λάθος)

ναι το δοκιμασα, βγαζει την πανω πανω φλυδα αλλα αφηνει μια θαμπαδα απο τα υπολοιματα της σιλικονης. αυτα φανταζομαι βγαινουν με το διαλυτικο ε?

Τάκης
22-01-16, 16:12
Ετσι ακριβως :)

redman
24-01-16, 17:51
το νερακι μπηκε, χωρις δειγματα διαροης!
θα το αφησω ετσι ολο το βραδυ να δουμε τι θα δουμε!
διπλα τα γκουραμι παρατηρουν το γειτονικο σπιτι!
76292

76293

Τάκης
24-01-16, 18:06
Καλοριζικο :)

moradin
24-01-16, 18:15
Βλέπω τον κύριο Γκουράμι να έχει ξεψαρώσει επιτέλους! :smt041
Μπράβο, και καλογέμιστο το κυβάκι!

redman
24-01-16, 19:08
να σαι καλα τακη!
αν ολα πανε καλα και δε δω καποια διαροη, αυριο μεθαυριο θα παραγγειλω τον προβολεα.
απο κει και περα πρεπει να βρω χρονο να παω στο πετσουπερ, να παρω το χωμα. Ειναι πραγματικα αστειο που με το αυτοκινητο ειναι 3 λεπτα και με τα λεφωρεια ειναι 40. Και εν μεσω εξεταστικης, ακομα χειροτερα!

Παντως θα βαλω μπροστα απο αυριο μεθαυριο την κατασκευη του φιλτρου. Θα κοιταξω σε αυτα τα μαγαζια του 1ευρω η στον Μαρινοπουλο αν θα βρω καποιο καλο ταπερ, αυτα που βαζουν τα δημητριακα.
οπως θυμααστε η αντλια που πηρα ειχει μονο εξοδο νερου
αρα θα παρω ενα σωλινακι στο ανοιγμα της εξοδου της αντλιας, και θα κανω μια τρυπα στο ταπες, παλι στο ανοιγμα της εξοδου της αντλιας?
ρωταω γιατι μου φαινεται πολυ μικρη και η τρυπα και το σωλινακι.
Βλέπω τον κύριο Γκουράμι να έχει ξεψαρώσει επιτέλους! :smt041
Μπράβο, και καλογέμιστο το κυβάκι!

του εβαλα παρεα και το παιζει αφεντικο!!
ομολογω πως δεν το περιμενα!

Themis_aqua
24-01-16, 19:36
Eκει διπλα στα ματια της κουζινας θα το αφησεις;:D:DΑντε καλογεμιστο, να πανε ολα καλα ευχομαι!!!

redman
25-01-16, 13:43
Eκει διπλα στα ματια της κουζινας θα το αφησεις;:D:DΑντε καλογεμιστο, να πανε ολα καλα ευχομαι!!!
εκει ακριβως! :D
και αμα πεινασουμε, οπως ειπε και η γιαγια μου οταν ειδε τα γκουραμι, τα ρειχνουμε και στο τηγανι φρεσκοτατα.
αραγε τι γευση να εχουν? :P :P
Παντως θα βαλω μπροστα απο αυριο μεθαυριο την κατασκευη του φιλτρου. Θα κοιταξω σε αυτα τα μαγαζια του 1ευρω η στον Μαρινοπουλο αν θα βρω καποιο καλο ταπερ, αυτα που βαζουν τα δημητριακα.
οπως θυμααστε η αντλια που πηρα ειχει μονο εξοδο νερου
αρα θα παρω ενα σωλινακι στο ανοιγμα της εξοδου της αντλιας, και θα κανω μια τρυπα στο ταπες, παλι στο ανοιγμα της εξοδου της αντλιας?
ρωταω γιατι μου φαινεται πολυ μικρη και η τρυπα και το σωλινακι.
πηρα τηλεφωνο για να παραγγειλω τον προβολεα.
μου ειπαν οτι εχει ενα μπλε, κοκκινο και κιτρινο καλωδιο.
το μπλε και το κοκκινο φανταζομαι θα το συνδεσω στην μπριζα, το κιτρινο δε θα το συνδεσω πουθενα γιατι ειναι της γειωσης.
απο ενα παλιο φιλτρακι που ειχα εκοψα το καλωδιο ρευματος που εχει φισ για πριζα . Σκευτομαι απλα να ενωσω το καλωδιο του προβολεα με το καλωδιο του φισ, μετα να το περασω με ενα δυο χερια θερμοσυστελομενο για να το κανω αδιαβροχο, και να το βαλω στο ρευμα.
τι λετε μαστορες?

Τάκης
25-01-16, 13:52
Θα βάλεις και τη γείωση, είναι μεταλικό , μη το αφήσεις έτσι.
Για το θερμοσυστελλόμενο, θα ενωσεις με κολλητήρι το κάθε καλώδιο, θα μπει θερμοσυστελλόμενο σε κάθε καλώδιο (3αρι ή 4αρι) , και θα μπει και θερμοσυστελλόμενο που θα πιάσει και τα 3 μαζί (5αρι ή 6αρι) , που θα είναι πιο μακρυ να πιάσει και τα 3 μαζι αλλά και έξω απο αυτά, αν πριν βάλεις το μεγάλο βάλεις και σιλικόνη θα γίνει τελείως αδιάβροχο. Ετσι κάνω όλες τις προεκτάσεις σε αντλίες κλπ αλλά και όλα τα φώτα στη ταράτσα , ακόμα και αυτά που είναι μέσα στις γλάστρες που βρέχονται και απο τη βροχή αλλά και απο το πότισμα

redman
25-01-16, 14:01
Θα βάλεις και τη γείωση, είναι μεταλικό , μη το αφήσεις έτσι.
Για το θερμοσυστελλόμενο, θα ενωσεις με κολλητήρι το κάθε καλώδιο, θα μπει θερμοσυστελλόμενο σε κάθε καλώδιο (3αρι ή 4αρι) , και θα μπει και θερμοσυστελλόμενο που θα πιάσει και τα 3 μαζί (5αρι ή 6αρι) , που θα είναι πιο μακρυ να πιάσει και τα 3 μαζι αλλά και έξω απο αυτά, αν πριν βάλεις το μεγάλο βάλεις και σιλικόνη θα γίνει τελείως αδιάβροχο. Ετσι κάνω όλες τις προεκτάσεις σε αντλίες κλπ αλλά και όλα τα φώτα στη ταράτσα , ακόμα και αυτά που είναι μέσα στις γλάστρες που βρέχονται και απο τη βροχή αλλά και απο το πότισμα

την γειωση που θα την βαλω?
κολλητηρι δεν εχω, ελεγα να το κανω παραδοσιακα, στριβοντας τα καλωδια και αγγαλιαζοντας τα. μετα να τυληξω με μονοτικη το θετικο, με μονοτικη το αρσενικο, και μετα να περασω και στα δυο μαζι θερμοσυστελομενο, που θα τα κανει ενα σωμα με το υπολοιπο του καλωδιου

Τάκης
25-01-16, 14:12
Δεν έχει πριζα σουκο ; Να βάλεις και φις σουκο.
Χωρίς κολλητήρι τα φοβάμαι βρε Γιάννη, με την υγρασία θα οξειδωθεί ο χαλκός και μπορεί να έχουμε σπινθηρισμούς που μπορει να καταλήξουν σε φωτιά.
Ελα να στα κολλήσω εγω βρε και να σου φτιάξω και τα θερμοσυστελλόμενα με σιλικονη, σωστά πράγματα

redman
25-01-16, 14:25
Δεν έχει πριζα σουκο ; Να βάλεις και φις σουκο.
Χωρίς κολλητήρι τα φοβάμαι βρε Γιάννη, με την υγρασία θα οξειδωθεί ο χαλκός και μπορεί να έχουμε σπινθηρισμούς που μπορει να καταλήξουν σε φωτιά.
Ελα να στα κολλήσω εγω βρε και να σου φτιάξω και τα θερμοσυστελλόμενα με σιλικονη, σωστά πράγματα
δεν εχει τιποτα αυτο, μονο ενα καλωδιο με το θετικο, αρνητικο και τη γειωση.
υγρασια πως θα περασει, αφου θα τους βαλω θερμοσυστελομενα μακαρονια?
παντως σε ευχαριστω για την προθυμια σου! να σαι σιγουρος οτι αμα δεν ειχα εξεταστικη, θα ειμουν ηδη εκει! ελληνικο πανεπιστιμιο..!

Τάκης
25-01-16, 14:28
περναει βρε η υγρασια απο το θερμοσυστελλόμενο, το βάζουμε μόνο για να καλύψουμε τα γυμνα καλώδια μη τα πιάσουμε με τα χερια ή να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και όχι να προστατέψουμε τα καλώδια απο νερό ή υγρασία.
Κανόνισε το ΣΚ και έλα να στα φτιάξω

redman
25-01-16, 14:30
καταλαβα.
αν, λεω αν βαλω λιγη απο την ενυδρειακη σιλικονη στις ακρες του μακαρονιου?τελικα η γειωση που μπαινει?!?!?

Τάκης
25-01-16, 14:45
Στο κιτρινο.
Η σιλικονη να μην έρθει σε επαφη με το χαλκο γιατι σε κανα 2 μηνες δεν θα υπάρχει χαλκος, μόνο πράσινη σκόνη. Για αυτο σου λέω βάζουμε μακαρόνι σε κάθε καλώδιο , και από πανω σιλικονη με ποι μεγάλο μακαρονι που τα πιάνει ολα μαζι

redman
25-01-16, 14:52
απο το καταστημα μου ειπαν το καλωδιο της γειωσης να μη το χρησιμοποιησω, εφοσον θα το βαλω σε ενυδρειο.
σε επαφη δε θα ερθει ο χαλκος με τη σιλικονη, γιατι θα μπει εξω απο το θερμοσυστελομενο, προκειμενου να αποφυγω την οποια επαφη με νερο.

Τάκης
25-01-16, 14:59
Βάλε βρε τη γείωση να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, για να το έχει ο κατασκευαστής κάτι ξέρει. Το ρεύμα να μη το φοβάσαι, να το σέβεσαι

hiphophooligan
25-01-16, 15:03
τελικα τι ψαρακια θα μπουν μεσα? εχω ενα κυβακι στις ιδιες διαστσεις περιπου

redman
25-01-16, 15:36
κοιτα, σκευτομαι ενα μονομαχο μαζι μ καποιο κοπαδοψαρο, περιπου 8 ατομα, με βλεπω προς καρδιναλιους, λογω συνθηκων νερου

hiphophooligan
25-01-16, 16:43
κοιτα, σκευτομαι ενα μονομαχο μαζι μ καποιο κοπαδοψαρο, περιπου 8 ατομα, με βλεπω προς καρδιναλιους, λογω συνθηκων νερου
δεν ειναι πολλοι οι 8 καρδιναλιοι? εγω εχω ενα χαρεμι γκαπι και μου φαινονται οριακα (το δικο μου ειναι 35χ42χ40)

redman
25-01-16, 17:29
δεν νομιζω. εχει να κανει και με τη φιτλρανση που εχεις.

hiphophooligan
26-01-16, 18:21
δεν νομιζω. εχει να κανει και με τη φιτλρανση που εχεις.
εγω βασικα λογω διαστασεων του ενυδρειου το λεω και βασει του γεγονοτος οτι τα συγκεκριμενα ειναι υπερκινητικα... εγω σκεφτομαι για ember tetra παντως

redman
29-01-16, 13:57
ηρθε ο προβολεας. με την εξεταστικη εχει μεινει πισω η κατασκευη και ειναι κριμα...
θελω μια βοηθεια στο πως να τον κρεμασω. θα μπει πανω απο το ενυδρειο και κατω απο το ντουλαπι της κουζινας. Οπως καταλαβαινετε θα γινουν τρυπες. Ειναι αρκετα πιο βαρυ απο οτι το περιμενα, οποτε θα κανω 3 τρυπες για καλυτερη και πιο σιγουρη κατασκευη. Το θεμα ειναι οτι δεν εχω εδω στην αθηνα μπλακ εν ντεκερ, παρα μονο ενα φτωχικο σφυρακι, κατσαβιδια και προκες.
Για να κανω τις τρυπες σκευτικα να βαλω μεχρι ενα σημειο την προκα, να γινει δηλαδη μια υποδοχη, και μετα να την τραβηξω με την πενσα. Μετα με υπομονη θα μπουν οι βιδες και θα τις σπρωξω οσο μπορω με το κατσαβιδι. Σαν κοντρες για να κρατηθει ο προβολεας, γιατι το κεφαλι των βιδων οπως καταλαβαινετε δεν επαρκει, θα ψαξω στο σιδηροπωλειο καποιο μεταλικο υλικο που να εχει ειδη τις τρυπες για να το βαλω αναμεσα στην βαση του προβολεα και το κεφαλι της βιδας.
76369

76370

76371

Τάκης
29-01-16, 14:10
Κατσαβιδι έχεις ;

redman
29-01-16, 14:12
ναι!

Τάκης
29-01-16, 14:32
Σημαδεύεις που θα γίνουν οι τρύπες
κάνεις μια μικρή τρυπούλα πχ με μικρό σταυροκατατσαβιδο, για να γίνει η αρχή να μπει η βίδα, αλλιώς προσπαθείς να πιέσεις τη βίδα να αρχίσει να βιδώνει,
χωρίς το φωτιστικό βιδώνεις τις βίδες στη θέση τους για να ανοίξουν τρύπα, θα παιδευτείς λίγο αλλά στη μελαμίνη μπορείς να το κάνεις σχετικά εύκολα,
βγάζεις τις βίδες
βάζεις το φωτιστικό και βιδώνεις τις βίδες στις τρύπες που ήδη έχουν ανοίξει
και στο τέλος βάζεις ένα χανζαπλαστ στη παλάμη για να κλείσεις τη φουσκάλα που θα αποκτήσεις από το κατσαβίδι :D
Ειπες πρόκες, μπορείς να ξεκινήσεις τη τρύπα με μια πρόκα, ελαφρά, όχι βαθιά η τρύπα, θα την συνεχίσει η βίδα

redman
29-01-16, 14:34
τακη εχεις κατι να προτεινεις για να βαλω ενδιαμεσα απο το κεφαλι της προκας και τη βαση του προβολεα? γιατι τα κεφαλια της προκας ειναι μικροτερα απο το ανοιγμα του προβολεα

Τάκης
29-01-16, 14:43
Δεν ειπα προκα, βιδα ειπα, και αν η βιδα εχει μικρο κεφαλι βάζεις ροδελα
η προκα μπορει να μην αντεξει, μπορει να σπασει η μελαμινη και μετα τρεχα-γυρευε
βιδα μεχρι 20 χιλιοστα (και μεγαλη είναι), ακομα και 10αρα βιδα αντεχει , η μελαμίνη αποκλειεται να ειναι μικροτερη απο 15αρα, αρα βάζεις 3 βιδες 4/15 και εισαι αρχοντας, και ουτε γατα ουτε ζημια

redman
29-01-16, 15:26
πωπω πως δε το σκευτικα να βαλω ροδελα. ακου κει.
μου φαινεται εχω μεινει πολυ καιρο χωρις τις κατασκευες και θελω ολικη επαναφορα. !!

redman
09-02-16, 16:46
παιδια πραγματικα δε μπορω να βρω ταπερακι τετοιο που θελω για το φιλτρο. Εχω φαει τα μαγαζια του 1 ευρω, τα σουπερμαρκετ.

Τάκης
09-02-16, 17:07
Συνήθως οι μανάδες μας έχουν , αν πήγαιναν σε συναντήσεις της TupperWare :)
Κάτι τέτοιο θες
http://i1.pepperfry.com/media/catalog/product/t/u/494x544/tupperware-modular-mate-4-pcs-oval-container-set---1-7l-tupperware-modular-mate-4-pcs-oval-container-psitpy.jpg

ή τέτοιο (το ψηλό)
http://www.flourishforall.com/files/ptupperware-square-gift-set-aisyahnawawi-1302-12-AisyahNawawi@3.jpg

redman
10-02-16, 13:25
Πηγα σημερα τζαμπο.
Πηρα ενα σαν τα πρωτα που εβαλες.
Φανταζομαι 1.7 λιτρα θα ειναι αρκετα.

Τάκης
10-02-16, 17:37
Για φτιάχτο να δούμε πως πάει :)

redman
12-02-16, 14:11
εψαξα σε 3 μαγαζια για τα ρακορ που χρεισημοποιει στο βιντεο και δε τα βρηκα πουθενα. οποτε πηρα ενα απλο αλφαδολαστηχο που εφαρμοζει στην αντλια ισα ισα, εκανα 2 τρυπες στο ταπερακι και το εφαρμοσα τσιμα τσιμα.
αγορασα και ο-ρινγκ για εξτρα στεγανωση, και σκευτομαι να περασω τις επιφανιες επαφης του αλφαδολαστηχου με το ταπερ με ενυδρειακη σιλικονη.
δοκιμασα το συστημα, ολα μια χαρα.
να σημειωσω οτι την τρυπα για την εξοδο του νερου την εχω κανει ελαφρα πιο χαμηλα απο την εισοδο, για να λειτουργει καλυτερα η υπερχυληση.
το μονο που μενει πλεον ειναι να βρω ενα κομματι απο μπαλετα, να κανω την βαση του κρεμαστου φιλτρου.
ερωτηση. μηπως επρεπε η τρυπα της εξοδου, μαζι με το αλφαδολαστηχο, να εχουν πιο μεγαλη διαμετρο? το λεω γιατι βλεπω οτι το νερο ναι μεν φευγει, αλλα αν ηταν πιο μεγαλη η τρυπα θα εφευγε πιο ευκολα

Τάκης
12-02-16, 14:32
Δεν ρωτας, δεν ρωτας
http://www.praktiker.gr/c/aytomato-potisma-200
αχ θα σε μαλώσω

----------------------------
στα γρήγορα χωρις να ψάξω για διαστάσεις
http://www.praktiker.gr/p/moufa-me-speiroma-1-2-x1-2-set-2tmx-18100
http://www.praktiker.gr/p/gonia-rakor-arseniko-nipel-fis-f16x3-4-set-3tmx-18114
http://www.praktiker.gr/p/gonia-rakor-arseniki-lock-f16x1-2-set-2tmx-18131

-----------------------------------
δεν ειναι αργα, μπορεις και να τα πάρεις τωρα, στο Leroy τα έχει και ενα-ενα και όχι ζευγαρια που τα εχει το Praktiker

redman
13-02-16, 02:05
αυτα αραγε θα βγαινουν στις διαστασεις του αφαδολαστηχου?
ρωταω γιατι το να αλλαξω αλφαδολαστηχο κομματακι δυσκολο, αφου το μεγεθος που εχω ειναι οτι πρεπει για την υποδοχη της αντλιας.
Αν βαλω μεγαλυτερο λαστιχο δλδ δε θα εφαρμοζει στην αντλια.

Τάκης
13-02-16, 09:02
Ναι βρε, και βεβαια βγαινουν

redman
14-02-16, 12:15
πηγα, βρηκα γυρισα.
τα δοκιμασα, ολα μια χαρα.
απλα επειδη στην αθηνα δεν εχω μπλακεντεκερ, εκανα τις τρυπες με καρφι, και επειδη ειναι ανομιες χανω νερο απο την εξοδο.
εβαλα λαστηχακια, αλλα ειχα μονο 3 και δεν γινοταν καλη δουλεια.
το προτζεκτ θα ξαναγινει απο την αρχη απο δευτερα που θα κατεβω καλαματα, και θα εχω τα εργαλεια μου.

Τάκης
14-02-16, 15:13
Τώρα τι να πω, δεν έχεις και μεταφορικό μέσο, να έρθεις απο εδώ και με το ποτηροτρύπανο να στο έκανα κουκλί

redman
15-02-16, 16:15
το χειροτερο ειναι οτι δε βλεπω να κατεβαινω ποτε κατω με τα μπλοκα των αγροτων.
κριμα...

Τάκης
15-02-16, 16:19
Κανόνισε με τον Κώστα να έρθετε σπίτι το Σ/Κ, όχι το Σάββατο το απόγευμα όμως, θα είμαι στη πίτα :)

Κωστας Malawi
15-02-16, 16:43
Κανόνισε με τον Κώστα να έρθετε σπίτι το Σ/Κ, όχι το Σάββατο το απόγευμα όμως, θα είμαι στη πίτα :)
ολοι θα ειμαστε!!αμα ειναι το κανονιζουμε για πρωι κυριακης.

redman
15-02-16, 22:03
:smt040

redman
26-02-16, 13:06
Βρηκα απο ενα παιδι ενα μονομαχο αρσενικο crown tail.
Διαβασω διαφορα για πιθανους συγκατοικους, αλλα επειδη δεν μου αρσει να πειραματιζομαι με ζωες των αλλων εχει κανεις καμια καλη προταση;

ChocolatePuma
26-02-16, 13:40
Για πόσα λίτρα μιλάμε?