Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : καινουριο στησιμο

johnpecn`
27-12-15, 21:46
Μετα απο διαφορες αναποδιες και αφου τελικα δεν μου εκατσε κανενα στησιμο που ειχα σχεδιασει :( εγινε αυτο με οτι υλικα ειχα στην αποθηκη ,δεν ειναι ακομα ολοκληρωμενο λειπει ενα δεντρο που θα μπει στην δεξια πλευρα προς το κεντρο. ( το εχω εξω μεχρι να στεγνωσει η κολλα) ελπιζω αυτο το στησιμο να παει καλυτερα.
Η ιδεα ειναι ενα δασος με αιωνοβια δεντρα και πυκνη βλαστηση:D τα φυτα δεν ειναι σε καλη κατασταση μιας και ηταν μερες στο μπαλκονι σε ενα κουβα αλλα πιστευω θα ανακαμψουν,θα προστεθουν και αρκετα ειδη φυτων ,κυριως moss ,ακουω γνωμες συμβουλες κλπ :D

moradin
27-12-15, 21:53
Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ η ιδέα σου και το στήσιμο είναι πολύ ατμοσφαιρικό. Επίσης μου αρέσουν πολύ οι πέτρες σου, από τις πήρες θυμάσαι;
Εύχομαι με το νέο στήσιμο, αλλά και το νέο έτος, να σου πάνε όλα καλύτερα!

alexis cosmo
27-12-15, 21:58
Μετά τις ανάποδιες που σου τύχανε μακάρι οι τελευταίες να ήταν.
Τώρα έκανες ένα πολύ ωραίο φυσικό τοπίο που μου αρέσει και εμένα πολύ.
Μόλις πάρουν τα πάνω τους όλα θα δείξει πολύ πιο όμορφο.
μπράβο

Τάκης
27-12-15, 22:03
Και εμενα μου αρεσει πολύ :)
Δειχνει πολύ φυσικό !!

johnpecn`
27-12-15, 22:12
Να είστε καλα παιδιά ευχαριστω😊 ελπιζω να μην εχω αλλα θέματα αν και σημερα μου ειχε σπασει ο θερμαντηρας 😠
Διονύση η πετρες κ τα ξύλα ειναι ολα μαζεμένα απο την φύση, η πέτρες απο Υμηττό, εχει πολλές ακομα εκει που τις μάζεψα μαύρες και γκρι ,αν θες μου λες.

puntomad
27-12-15, 23:01
πολυ ωραιο ειναι.
keep walking οι αναποδιες μας πεισμωνουν και μας δυναμωνουν

alexis cosmo
27-12-15, 23:22
Να είστε καλα παιδιά ευχαριστωοΏ½οΏ½ ελπιζω να μην εχω αλλα θέματα αν και σημερα μου ειχε σπασει ο θερμαντηρας οΏ½οΏ½
Διονύση η πετρες κ τα ξύλα ειναι ολα μαζεμένα απο την φύση, η πέτρες απο Υμηττό, εχει πολλές ακομα εκει που τις μάζεψα μαύρες και γκρι ,αν θες μου λες.

ένα ένα χαλάνε τι γίνεται. ..
για ανάποδιες 8 μήνες έχω γεμίσει 10 φορες το 300 αρι και το άδειασα γιατί δεν έβγαινε αυτό που ήθελα. Περιμένω και 3 μηνες το γκαζόν να έρθει αλλά τπτ ακόμα.
με την καινούρια χρόνια πάμε μαζί για αγιασμο και ξεκινάμε δυναμικά το 2016.
off topic
μαρεσει που το έκανες γρήγορα πάλι και το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο.

Artemisia
27-12-15, 23:45
Είναι πολύ όμορφο :D μου αρέσει πολύ ο βυθός που είναι σκούρος και έχει επίπεδα και τα ξύλα και οι πέτρες ;) έχεις γαρίδες ή μου φαίνεται ? δεν μπορώ να καταλάβω απο την φωτό ...

Tzane
28-12-15, 00:05
Ποιο ενυδρειο ειναι αυτο?Παει το παλιο? :D

Τρομερο το στησιμο οταν ολοκληρωθει θα ειναι απαιχτο!;)

Themis_aqua
28-12-15, 09:14
Εχεις χρησιμοποιησει πολυ ωραια υλικα και γενικα το ολο στησιμο δειχνει πολυ φυσικο και ατμοσφαιρικο οπως προαναφερθηκε:pΠαρα πολυ ωραιο μεχρι στιγμης ευγε:smt041Κι ευχομαι...ποτε ξανα διαρροη;)

ΥΓ:Στην πρωτη φωτο δεν ξεχωριζουν οι γαριδες τις περασα για κοκκινο φυτο και λεω μπραβο πιο κοκκινο γρασιδι ειναι αυτο ωρε παιδια:D:DΜετα στις πιο κοντινες ειδα τα γαριδακια!!

johnpecn`
28-12-15, 11:14
πολυ ωραιο ειναι.
keep walking οι αναποδιες μας πεισμωνουν και μας δυναμωνουν
Ετσι ειναι σκέφτηκα να το παρατήσω τελειως αλλα μετα πείσμωσα
ένα ένα χαλάνε τι γίνεται. ..
για ανάποδιες 8 μήνες έχω γεμίσει 10 φορες το 300 αρι και το άδειασα γιατί δεν έβγαινε αυτό που ήθελα. Περιμένω και 3 μηνες το γκαζόν να έρθει αλλά τπτ ακόμα.
με την καινούρια χρόνια πάμε μαζί για αγιασμο και ξεκινάμε δυναμικά το 2016.
off topic
μαρεσει που το έκανες γρήγορα πάλι και το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο.
Στην περιπτωση μου φταίει μαλλον οτι ολα παλιωσανε τα εχω παρει χρονια πριν και δεν ειχαν βγάλει προβλήματα μαλλον ηρθε η ωρα τους.

Είναι πολύ όμορφο :D μου αρέσει πολύ ο βυθός που είναι σκούρος και έχει επίπεδα και τα ξύλα και οι πέτρες ;) έχεις γαρίδες ή μου φαίνεται ? δεν μπορώ να καταλάβω απο την φωτό ...
Να σαι καλα ευχαριστω ,ναι γαριδες red cherry ειναι καμια 200αρια:D
-------------------------
Ποιο ενυδρειο ειναι αυτο?Παει το παλιο? :D

Τρομερο το στησιμο οταν ολοκληρωθει θα ειναι απαιχτο!;)
Αυτο που ξερεις ειναι, απλα ξηλώθηκε ολο γιατι είχε διαρροή και ξαναστηθηκε
Ειχα σκεφτεί iwagumi αλλα δεν μου αρέσουν τα πολυ λιτά και σκέφτηκα να το κανω ετσι. Απο κοντα εχει πιο πολυ βάθος θα βαλω και πιο σκούρο χαρτονι και κάποιες λεπτομέρειες θα γινει καλουτσικο,αν και ήθελε πιο πολυ υψος αλλα δεν ειχα ουτε άμμο ουτε πολυ ωρα έγιναν ολα λιγο βιαστικά.

Εχεις χρησιμοποιησει πολυ ωραια υλικα και γενικα το ολο στησιμο δειχνει πολυ φυσικο και ατμοσφαιρικο οπως προαναφερθηκε:pΠαρα πολυ ωραιο μεχρι στιγμης ευγε:smt041Κι ευχομαι...ποτε ξανα διαρροη;)

ΥΓ:Στην πρωτη φωτο δεν ξεχωριζουν οι γαριδες τις περασα για κοκκινο φυτο και λεω μπραβο πιο κοκκινο γρασιδι ειναι αυτο ωρε παιδια:D:DΜετα στις πιο κοντινες ειδα τα γαριδακια!!
Να σαι καλα φιλε ευχαριστώ πολύ,αμα ξανακάνει διαρροή θα μαζέψω ψαρια γαριδες και θα παω σε ενα 300αρι καινούριο το εχω στα σχεδια:D

G_AQUA
28-12-15, 12:16
Δείχνει πάααρα πολύ ωραίο και το φαντάζομαι ήδη πως θα είναι και φουντωμένο. Ωραίο στήσιμο, ωραίες πέτρες και ωραία σχηματισμένα τα επίπεδα που έκανες.
Παίζεις με τον πόνο μου τώρα πάντως! Πάντα ήθελα να κάνω ένα "δασοενυδρείο"! Εχω κατεβάσει απο το internet ένα σωρό φωτογραφίες με "σκηνικά" για έμπνευση, έχω στα πιτς ένα 340 άρι κι ένα 180 άρι αλλά να πάρει ο....:twisted:, καθόλου χώρο στο σπίτι για να κάνω παιχνίδι...:(

Για πες περισσότερα: CO2 θα έχεις; Βασικά τέτοια ενυδρεία θέλουν χαμηλή βλάστηση. Γρασιδάκια, βρύα, χαμηλά θαμνάκια και τέτοια πράγματα. Εσυ τι έχεις κατά νου να βάλεις απο φυτά;

johnpecn`
28-12-15, 13:12
Δείχνει πάααρα πολύ ωραίο και το φαντάζομαι ήδη πως θα είναι και φουντωμένο. Ωραίο στήσιμο, ωραίες πέτρες και ωραία σχηματισμένα τα επίπεδα που έκανες.
Παίζεις με τον πόνο μου τώρα πάντως! Πάντα ήθελα να κάνω ένα "δασοενυδρείο"! Εχω κατεβάσει απο το internet ένα σωρό φωτογραφίες με "σκηνικά" για έμπνευση, έχω στα πιτς ένα 340 άρι κι ένα 180 άρι αλλά να πάρει ο....:twisted:, καθόλου χώρο στο σπίτι για να κάνω παιχνίδι...:(

Για πες περισσότερα: CO2 θα έχεις; Βασικά τέτοια ενυδρεία θέλουν χαμηλή βλάστηση. Γρασιδάκια, βρύα, χαμηλά θαμνάκια και τέτοια πράγματα. Εσυ τι έχεις κατά νου να βάλεις απο φυτά;
Ετσι το πιασες με την μία, εχω βαλει μοντε καρλο , παρβουλα,λομπελια μινι διάσπαρτα, και θα προσθεσω και βραχακια με φισιντενς και σπαικι μοςς να ειναι ανακατεμενα τα γρασιδια σαν δασος σ00ε μερικα σημεια εχει μπει αλτερνανθερα μινι για να τραβαει το ματι σε καποια σημεία και τελος πισω τερμα θα μπει ροταλα ναντζεσαν και θα κλαδευτει σε σχημα V προς τα αριστερα να δημιουργεί κατι σαν ξεφωτο :) ισως προσθεσω κ λιγο stayrogyne repens, διοξειδιο εννοειται οτι εχει και προσθεσα κ ενα wave maker για κυκλοφορία. Σκεφτομουν να κανω και τον μεγαλο κορμο σαν να εχει πιασει βρυα με moss και γιαουρτι αλλα ψιλοβαριεμαι να τον βγαλω, τα υπολοιπα κλαδια κορμοι ,θα μπουν σποραδικα λιγες moss οχι να τα καλυψουν απλα σαν να εχει βρυα, γενικα ετσι το εχω φανταστεί αλλα θα με οδηγήσει και μονο του οσο ωριμάζει :)

Michali[s]
28-12-15, 13:18
Πραγματικα πανεμορφο. Και τα επιπεδα και τα κλαδια δειχνουν τελειως φυσικα. Μπραβο..

johnpecn`
28-12-15, 13:30
;912234']Πραγματικα πανεμορφο. Και τα επιπεδα και τα κλαδια δειχνουν τελειως φυσικα. Μπραβο..

Να σαι καλα Μιχάλη ευχαριστω και για την προσφορά, αν χρειαστει θα σου πω :)

corsar7
28-12-15, 13:50
συγχαρητηρια για το ενυδρειο σου...πολυ ομορφο.για πες καμια πληροφορια για τις πετρες...

johnpecn`
28-12-15, 14:06
Ευυχαριστω φιλε μου, η πετρες ειναι απο Υμηττό απο την καισαριανη εχει μαυρες , γκρι γενικά οτι θελεις κανω τεστ με κεζαπ τις πλενω με καυτο νερο και μεσα. Εδω στις φωτο φαινονται καλύτερα πριν μπουν τα ξύλα και μια με γκριζες που πηγα για iwagumi αλλα το μετάνιωσα.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20151228/70b5e858c01cf192ee93bf4632646a32.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20151228/9411239ac3950cbba22cad5088c25d00.jpg

corsar7
28-12-15, 14:27
αν μπορεις να με κατευθυνεις καπως να παω ναα μαζεψω και εγω....στειλε ενα τηλ η καποιες οδηγιες
ασχετο οι γαριδες στην πρωτη φωτο ειναι σαν να εχεις ανακαλυψει την κοκκινη cuba γκαζον

johnpecn`
28-12-15, 14:50
Μου ζητησε κι αλλος για πετρες οδηγιες αλλα δυσκολεύομαι με το Google maps γιατι μπαινω απο κινητο. Δεν χρειαζονται βέβαια κ τιποτα τρελές οδηγιες μπαινεις Υμηττό απο Καισαριανή και ανεβαινεις κοιτώντας δεξια αριστερά εχει παντού πέτρες, η μαύρες ειναι σε ενα σημείο που εχει ενα ξύλινο σταυρό μετά το μοναστήρι. Γενικα πανω στις κεραίες εχει αμέτρητες πέτρες βουνό ειναι :)
Η γαριδες ειναι αμετρητες που να δεις οταν ταΐζω γινεται ολο κόκκινο

Artemisia
28-12-15, 14:58
Πολύ όμορφο και πάλι :D να το χαίρεσαι :D
Ερώτηση : πόσες red cherry έβαλες αρχικά και έχεις τόσες... (που νόμιζα ότι ήταν κόκκινο χαλί απο φυτό )

tsala
28-12-15, 14:58
ωραιος!
μ'αρεσει ηδη και νομιζω θα γινει ακομα καλυτερο.

johnpecn`
28-12-15, 15:03
Είχα πάρει απο τον Σπύρο τον delta μια 10αρια και σε ενα 2μηνο ηταν 50+ και κατακκοκινες :) σε μαγαζια που βλεπω δεν εχουν τοσο έντονο χρώμα.

Artemisia
28-12-15, 15:21
Είχα πάρει απο τον Σπύρο τον delta μια 10αρια και σε ενα 2μηνο ηταν 50+ και κατακκοκινες :) σε μαγαζια που βλεπω δεν εχουν τοσο έντονο χρώμα.
Και εγω το ίδιο έχω παρατηρήσει στα μαγαζιά :( Μα τι τις κάνει αυτός ο Σπύρος ??? :) :)

sarpijk
28-12-15, 15:32
Πολυ ωραιο!

johnpecn`
28-12-15, 17:00
ωραιος!
μ'αρεσει ηδη και νομιζω θα γινει ακομα καλυτερο.
Ευχαριστω φιλε:)
Ετσι πιστεύω κι εγω μολις μπουν ολα τα φυτα και κλαδευτεί θα φανεί πιο πολυ το βάθος

Και εγω το ίδιο έχω παρατηρήσει στα μαγαζιά :( Μα τι τις κάνει αυτός ο Σπύρος ??? :) :) προφανως της προσέχει πολυ:D
Οταν κανω τα στησίματα χάνουν λιγο το χρωμα τους τωρα ειναι αναστατωμένες,οταν σταθεροποιηθούν οι συνθηκες γινονται κατακοκκινες κάποιες που μου είχε δωσει ο delta στην αρχή δεν ηταν απλα κόκκινες αλλα κοκκινο μεταλλικό ,νικελωμενες της είχε :D

Πολυ ωραιο! ευχαριστώ φιλε μου,αν και δεν το εχω παρει πολυ ζεστά λογω του ενυδρειου που εχει παλιώσει γρατζουνιές κλπ και σκεφτομαι απο τωρα το επόμενο θελω ενα extra clear.

nazgul
28-12-15, 20:29
Πραγματικα πολυ ωραιο στησιμο εχεις κανει κατα τη γνωμη μου.

Να το χαρεις!

johnpecn`
28-12-15, 21:50
Πραγματικα πολυ ωραιο στησιμο εχεις κανει κατα τη γνωμη μου.

Να το χαρεις!
Ευχαριστώ φίλε να σαι καλά[emoji2]

johnreta
29-12-15, 18:41
καλλιτεχνικη φλεβα :)
Πολυ ωραιο Γιαννη πραγματικα...!!
στα χα πει παντως(εγω θα μαι ο γκαντεμης) ολο κατι γινεται και αλλαζεις σχεδια :smt020zw!!
αμα θες καμια moss/ xmoss πες με εχει και δωρο εκπληξη λιγο staghorn :P

protifora
29-12-15, 19:31
Είναι ένα υπέροχο ενυδρείο.

johnpecn`
29-12-15, 20:22
καλλιτεχνικη φλεβα :)
Πολυ ωραιο Γιαννη πραγματικα...!!
στα χα πει παντως(εγω θα μαι ο γκαντεμης) ολο κατι γινεται και αλλαζεις σχεδια :smt020zw!!
αμα θες καμια moss/ xmoss πες με εχει και δωρο εκπληξη λιγο staghorn [emoji14]
Ευχαριστω ρε συ :)
Σταγκχορν ακόμα έχεις;
δεν ηταν γκαντεμιά εκανα βλακεια με το ξυραφι καθαριζα bba και σιλικονη μαζί
Είναι ένα υπέροχο ενυδρείο.
Ευχαριστω φιλε μου:)

Μια σημερινή προσθεσα κι αλλο ενα δέντρο ,αλλο ετοιμαζα κ τελικα μου αρεσε αυτο εχει ωραιες λεπτομέρειες :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20151229/51d69e272aa166fcc6fe68a2124b1f9d.jpg

Themis_aqua
30-12-15, 01:19
Φιλε μου το background πως το καταφερνεις και δειχνει λευκο;συνδιασμος χαρτονι με φως;Τονιζει την αισθηση του βαθους πολυ ωραιο!!

johnpecn`
30-12-15, 09:30
Ενα απλό χαρτονι απο βιβλιοπωλείο εχω βάλει απο πισω με σελοτέιπ :)
Καποιοι τα βάφουν αλλα δεν μπορω να το καταλάβω μιας και με το χαρτονι μπορω να αλλάζω χρωμα οποτε θελω.

johnpecn`
05-01-16, 19:11
Ενα βιντεακι που γυρισα με το κινητό πριν λίγο κανω δοκιμές για ενα μεγαλύτερο βιντεο αλλα το τζαμι εχει πολλη γρατζουνιά κ δεν βοηθάει :)
https://youtu.be/I1uGnwuWwnU

Artemisia
05-01-16, 19:17
φτου φτου πολύ ωραίο. :)ζηλεύω τις νικελομενες σου γαρίδες ; )

protifora
05-01-16, 19:17
Εγώ είμαι fan το ξέρεις.

johnpecn`
05-01-16, 19:55
φτου φτου πολύ ωραίο. :)ζηλεύω τις νικελομενες σου γαρίδες ; )

Ευχαριστω :) και οι δικές σου ετσι θα γίνουν φαινονται
Μην ειναι και πιο κόκκινες.
Εγώ είμαι fan το ξέρεις.

Ετσι αγόρι μου εχεις γούστο εσυ :)
Εισαι ο ενας και μοναδικός μου φαν :D :D

protifora
05-01-16, 19:58
Είμαι κορίτσι κι εγώ και το ενυδρείο μου κάπως έτσι το θέλω, το έχω γράψει κάπου μαύρο χαλίκι, ξύλα,cardinals και γαριδουλες κόκκινες. Εύχομαι όταν το φτιάξω να μοιάζει λίγο με το δικό σου.

johnpecn`
05-01-16, 20:20
Οταν στησεις αμα θες βοήθεια μου λες ;) να σου πω τι ,και πως
Μια φαν την εχω :D

protifora
05-01-16, 20:26
Σίγουρα θα χρειαστώ βοήθεια. Είμαι τελείως νέα στο χώρο.
Ευχαριστώ.

johnpecn`
08-01-16, 14:42
Ενα update στο βιντεο πρόσθεσα μερικές σκηνές με macro φακό (έναν κινεζικό μούφα :) )http://youtu.be/3cuZBu5GUCw

johnpecn`
19-01-16, 15:34
Σημερα προστέθηκαν καποιοι κορμοί που τελικα μουλιασαν,μια φωτο με οχι καλή ανάλυση θα μπουν μολις ολοκληρωθεί καλύτερες :) για πείτε καμια γνώμη το κεντρικό δέντρο πισω ιςως μπει ενα μικρότερο πιο λεπτό σκεφτομαι,και ολα θα καλυφτούν με διάφορες moss.http://images.tapatalk-cdn.com/16/01/19/bcb6522434c1aa1969c2070673902089.jpg

bloskas
19-01-16, 15:50
Γιαννη θα γινει πολυ ωραιο μολις μπουνε και οι μοςς ! το κεντρικο πισω μπορεις να το πας λιγο πιο δεξια.?

Η μπριζα αγγλικου τυπου τι κανει εκει?!

Themis_aqua
19-01-16, 16:16
Toν μικρο κορμο μπροστα δεξια μηπως να τον πηγαινες πιο πισω και πιο δεξια;Μου φαινεται λιγο ογκωδης σε αυτο το σημειο κι αν καλυφθει με moss δεν θα σου κοβει αρκετα;Ισως βεβαια εσυ να το βλεπεις αλλιως απο κοντα:)Καλα η πληρης μεταμορφωση θε γινει μολις μπει η moss στα ξυλα λογικα θα γινει πολυ ωραιο:pΒαλε ολη την οικογενεια να ντυνει και απο ενα ξυλο να τελειωσεις γρηγορα αλλιως..:D:D

johnpecn`
19-01-16, 16:41
Γιαννη θα γινει πολυ ωραιο μολις μπουνε και οι μοςς ! το κεντρικο πισω μπορεις να το πας λιγο πιο δεξια.?

Η μπριζα αγγλικου τυπου τι κανει εκει?!
Μπάμπη εισαι πολύ μπροστά!!! μολις τελείωσα τα ξανααλαξα λιγο ,και εμπαινα να γραψω οτι πηγα το κεντρικό ενα τακ δεξιά και βλεπω το σχολιο σου, όντως άλλο στήσιμο, μ αρεσει που το δες με το ματι εγω το κανω το κοιταω και μετα αποφασιζω :) βεβαια πηγα να φυτεψω 2 φυτά που πηρα και δεν μπαίνει χέρι με τίποτα ,μολις ερθει η fissidens κόλλημα στα ξύλα ,και δεν ξαναβάζω χέρι, τα ψάρια και οι γαριδες την εχουν καταβρει με τα ξυλα γιατι το ενυδρειο εχει σκοτείνιασει αρκετά ,και εχει πολυ κρυψώνα.
Toν μικρο κορμο μπροστα δεξια μηπως να τον πηγαινες πιο πισω και πιο δεξια;Μου φαινεται λιγο ογκωδης σε αυτο το σημειο κι αν καλυφθει με moss δεν θα σου κοβει αρκετα;Ισως βεβαια εσυ να το βλεπεις αλλιως απο κοντα:)Καλα η πληρης μεταμορφωση θε γινει μολις μπει η moss στα ξυλα λογικα θα γινει πολυ ωραιο[emoji14]Βαλε ολη την οικογενεια να ντυνει και απο ενα ξυλο να τελειωσεις γρηγορα αλλιως..:D:D
Απο κοντά βοηθαει να δινει την αίσθηση του βάθους αμα καλυφτει με moss θα ειναι καλυτερα ;)
Ποια οικογένεια να βαλω να κολλάει Moss ,η γυναικα με έχει φάει να το χαρίσω λέει το ενυδρειο να βάλουμε ενα τζάκι [emoji33] [emoji33] [emoji33]
Που να ξέρει τι ετοιμάζω για του χρονου ;)
Δεν ειναι μπριζα ειναι κεραία δορυφορική:)

protifora
19-01-16, 18:37
Κάθε μέρα και καλύτερο!

johnpecn`
19-01-16, 19:47
Κάθε μέρα και καλύτερο!
[emoji1] [emoji1] [emoji1]

johnreta
20-01-16, 13:12
Δηλωνω φαν και εγω!!!:cool:

Πολυ ωραιο μπραβο που δε το βαλες κατω....

johnpecn`
20-01-16, 16:15
Δηλωνω φαν και εγω!!!:cool:

Πολυ ωραιο μπραβο που δε το βαλες κατω....

Ευχαριστώ ρε συ john :) ωραίο γινεται, τωρα που μιλάμε κολλάω και fissidens ,δυο τρεις λεπτομέρειες θελει ακομα και θα ειναι super :D

Artemisia
20-01-16, 16:17
Αντέ ωραία με το καλό :) Βάλε μετά και φώτο εεεεε ;)

johnpecn`
20-01-16, 18:48
Σχεδόν τελείωσα θελει λιγο ακομα fissidens σε καποια σημεία αλλα μου φύγε η ψυχή πολυ μπελαλίδικο φυτο :)
Φωτο ετσι κι αλλιώς δεν φαινεται μιας και ειναι μικροσκοπικό το φυτο ,αλλα μολις βγάλω καμμια καλή θα ποστάρω
Το hardscape εχει τελειώσει 99% τωρα περιμένω μονο να φουντώσουν τα φυτα και η moss :)
Αντε μια με το κινητό:) αφου δεν κρατιέμαι :) http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160120/320764f7325dedc38930a6c56b741dd3.jpg
Χάνει πολυ απο το κινητό απο κοντα φαινεται πολυ βαθύ, η επομενη φωτο οταν φουντωσουν τα φυτα και μπουν κ καποια που ψάχνω :)

puntomad
20-01-16, 18:55
Γιατι δεν ακους την γυναικα σου???
( τελειωσε το και χαρισε το μου :) )
το τζακι δινει αλλη ζεστασια στο χωρο

πολυ ωραιο γινεται, μπραβο

johnpecn`
20-01-16, 19:07
Γιατι δεν ακους την γυναικα σου???
( τελειωσε το και χαρισε το μου :) )
το τζακι δινει αλλη ζεστασια στο χωρο

πολυ ωραιο γινεται, μπραβο

:D:D:D
Πλάκα πλάκα μολις τελειώσει αυτο το στήσιμο θα το χαρίσω μιας και θα φτιάξω καινούριο πιο μεγάλο.

Τωρα κοίταγα την φωτό που ανέβασα και απο κοντά δεν εχει καμμια σχέση,
Αυτό που βλεπω εγω ειναι τελειως διαφορετικό πολυ πιο βαθύ, μονο σε βιντεο το τραβάω καλούτσικα.

Artemisia
20-01-16, 19:57
:D:D:D
Πλάκα πλάκα μολις τελειώσει αυτο το στήσιμο θα το χαρίσω μιας και θα φτιάξω καινούριο πιο μεγάλο.

Τωρα κοίταγα την φωτό που ανέβασα και απο κοντά δεν εχει καμμια σχέση,
Αυτό που βλεπω εγω ειναι τελειως διαφορετικό πολυ πιο βαθύ, μονο σε βιντεο το τραβάω καλούτσικα.
Πολύ ωραίο θα γίνει :D:D:D και γω το ίδιο λέω κάθε φορά που βγάζω φωτό ή βίντεο το δικό μου :D μα τα χρώματα δεν δείχνουν όπως τα βλέπω χάνουν .... πρέπει να πάρουμε καμια κάμερα της προκοπής ;)

johnpecn`
20-01-16, 20:00
Αρτεμισια δεν ειναι το χρωμα τόσο οσο το βάθος :) στους διαγωνισμούς κ στα περιοδικά τραβανε με φακό widescreen και πολύ φωτισμό οχι του ενυδρείου αλλα προβολείς
Ετοιμαζω κι ενα βιντεακι πάλι ενα μικρό :)

Artemisia
20-01-16, 20:03
Αρτεμισια δεν ειναι το χρωμα τόσο οσο το βάθος :) στους διαγωνισμούς κ στα περιοδικά τραβανε με φακό widescreen και πολύ φωτισμό οχι του ενυδρείου αλλα προβολείς
Ετοιμαζω κι ενα βιντεακι πάλι ενα μικρό :)
Αυτό με μάρανε τώρα να αρχίσω να ζητάω του άντρα μου και ειδικούς φακούς να βγάλω το ενυδρείο .... ο ρε γλέντια :D:D:D:D
Αντε βάλε να δούμε ;)

protifora
20-01-16, 20:34
Στο βίντεο φαίνονται καλύτερα τα χρώματα πάντως. Περιμένουμε

johnpecn`
20-01-16, 20:51
https://youtu.be/mnblsnqBhV0 ενα γρηγορο οταν φουντώσει το επομενο σε κανα 2μηνο :) https://youtu.be/mnblsnqBhV0

Artemisia
20-01-16, 20:57
Καλά είναι που είναι πανέμορφο αν φουντώσει , άσε λέμε ..... μπράβο σούπερ :D Βάλε κανένα μάτι μπλέ ;)

protifora
20-01-16, 22:09
Έχεις δίκιο στο βίντεο το βάθος φαίνεται πολύ. Η φωτογραφία είναι πιο φλατ. Εξαιρετικό στήσιμο.

johnpecn`
21-01-16, 10:52
Έχεις δίκιο στο βίντεο το βάθος φαίνεται πολύ. Η φωτογραφία είναι πιο φλατ. Εξαιρετικό στήσιμο.
Ευχαριστώ :smt023:smt023:smt023

more2
21-01-16, 12:38
Πολύ ωραίο το στήσιμο, ανυπομονώ να φουντώσουν λίγο τα φυτά να το χαζέψω!! κράτα μας ενήμερους με φωτό! :cool::cool:

Mitsos
21-01-16, 13:01
μπράβο πολύ ωραίο στήσιμο!!! :)

G_AQUA
21-01-16, 13:23
Μπράβο!
Πολλά μπράβο!!!
Πάρα πολλά μπράβο!!!!

Το μόνο που κάπως μου πάει λίγο "εκτός διαστάσεων" είναι ή όρθια χοντρή ρίζα δεξιά όπως κοιτάμε, νομίζω ότι γράφτηκε ήδη. Ομως μπορεί και να έχω άδικο γιατί η λήψη με μηχανή πολλές φορές είναι διαφορετική απο ότι βλέπει το μάτι ζωντανά...

Η μος θα κάνει μεγάλη διαφορά όταν μεγαλώσει, μπορώ να το φανταστώ απο τώρα:) Και βέβαια δεν το συζητάμε, η χρήση του λευκού φόντου δίνει άλλη διάσταση. Ειδικά σε αυτού του τύπου τα ενυδρεία που χωρίς "βάθος" χάνουν το θέμα τους...

Σε ότι αφορά το τζάκι πάντως, εγώ έχω το αντίθετο πρόβλημα. Προσπαθώ να πείσω την γυναίκα μου να το ξηλώσω και να βάλω εκεί ένα ενυδρείο :D:D

johnpecn`
21-01-16, 15:28
Πολύ ωραίο το στήσιμο, ανυπομονώ να φουντώσουν λίγο τα φυτά να το χαζέψω!! κράτα μας ενήμερους με φωτό! :cool::cool:
Να σαι καλα φιλε ευχαριστώ μολις παρει τα πανω του θα ποστάρω ετσι κι αλλιώς δεν κρατιέμαι :D
μπράβο πολύ ωραίο στήσιμο!!! :)
Να σαι καλά ευχαριστω :D
Μπράβο!
Πολλά μπράβο!!!
Πάρα πολλά μπράβο!!!!

Το μόνο που κάπως μου πάει λίγο "εκτός διαστάσεων" είναι ή όρθια χοντρή ρίζα δεξιά όπως κοιτάμε, νομίζω ότι γράφτηκε ήδη. Ομως μπορεί και να έχω άδικο γιατί η λήψη με μηχανή πολλές φορές είναι διαφορετική απο ότι βλέπει το μάτι ζωντανά...

Η μος θα κάνει μεγάλη διαφορά όταν μεγαλώσει, μπορώ να το φανταστώ απο τώρα:) Και βέβαια δεν το συζητάμε, η χρήση του λευκού φόντου δίνει άλλη διάσταση. Ειδικά σε αυτού του τύπου τα ενυδρεία που χωρίς "βάθος" χάνουν το θέμα τους...

Σε ότι αφορά το τζάκι πάντως, εγώ έχω το αντίθετο πρόβλημα. Προσπαθώ να πείσω την γυναίκα μου να το ξηλώσω και να βάλω εκεί ένα ενυδρείο :D:D
Η ρίζα η δεξιά λες κι εςυ ε ; θα το δούμε κι αυτό ,εχω ηδη αλλες τρεις έτοιμες να την αντικαταστήσουν, εμενα αυτο που με χαλάει ειναι το χρωμα που ειναι πολυ σκούρο οποτε περιμένω την moss να κανει δουλειά και βλέπουμε.

Ετσι ετσι τι να το κανεις το τζάκι που ειμαστε στην αλασκα:D τρεις μερες κρύο κανει το χρόνο, εγω θα κυκλοφορούσα με σορτσάκι και παντόφλα havaiana στο σπιτι και θα της ελεγα γυναίκα πολυ ζέστη παλι φέτος ,τζαμπα τρωει χώρο και το τζάκι :D:D:D

kris_athws
21-01-16, 22:46
Παρε μια ιδεα,εκει να το φτασεις κ ακομα πιο καλο.

johnpecn`
21-01-16, 23:11
Παρε μια ιδεα,εκει να το φτασεις κ ακομα πιο καλο.

Ωραίο !!! εννοείται οτι εχω παρει ιδέες, απο το 12 χαζεύω τα forest scapes :) 76252 αυτο εδω ειναι ενα απο τα αγαπημένα μου φοβερές λεπτομέρειες

kris_athws
21-01-16, 23:23
Εκει δν εχω φτασει ακομα,αυτο που σου εστειλα ειναι βατο,αλλα οσο κοιτας θα δεις οτι πολλες μοσσ ειναι κολλημενες. Εχουν μεγαλωσει αλλου κ μπαινουν πανω σχεδον ετοιμες. Ειδικα αυτη η τετραγωνοποιημενη στο μεσαίο κορμο κανει μπαμ. Μηπως να φτιαξει κανεις κανα ενυδρειο μονο μοσσ με ροη δυνατη να εχουμε να κόβουμε να φτιάχνουμε ενυδρεία....

http://www.ebay.com/itm/Fissidens-Fontanus-on-Wire-Mesh-EASY-AQUARIUM-PLANT-Live-Aquarium-Plant-Rare-/270981247011?hash=item3f17bdb023:m:mpATI_zWVZUgvcK klaKDJKQ

316 sold,

alexis cosmo
21-01-16, 23:39
Ωραίο !!! εννοείται οτι εχω παρει ιδέες, απο το 12 χαζεύω τα forest scapes :) 76252 αυτο εδω ειναι ενα απο τα αγαπημένα μου φοβερές λεπτομέρειες

Αυτό θέλουμε 2 χρόνια να το στήσουμε αλλά είναι πανέμορφο μακράν :rolleyes:

johnpecn`
22-01-16, 00:19
Εκει δν εχω φτασει ακομα,αυτο που σου εστειλα ειναι βατο,αλλα οσο κοιτας θα δεις οτι πολλες μοσσ ειναι κολλημενες. Εχουν μεγαλωσει αλλου κ μπαινουν πανω σχεδον ετοιμες. Ειδικα αυτη η τετραγωνοποιημενη στο μεσαίο κορμο κανει μπαμ. Μηπως να φτιαξει κανεις κανα ενυδρειο μονο μοσσ με ροη δυνατη να εχουμε να κόβουμε να φτιάχνουμε ενυδρεία....

http://www.ebay.com/itm/Fissidens-Fontanus-on-Wire-Mesh-EASY-AQUARIUM-PLANT-Live-Aquarium-Plant-Rare-/270981247011?hash=item3f17bdb023:m:mpATI_zWVZUgvcK klaKDJKQ

316 sold,

Καλα εννοείται ,οι πιο πολλοι που τερματιζουν ψηλα στον iaplc εχουν σπόνσορες εταιριες και ενυδρειακα καταστήματα.
Αλλα φτιάχνουν ενυδρειαρες δεν τους σπονσοραρουν τυχαία :) αυτος ηταν ο φετινός νικητής http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160121/178772d58ee17269e3ea7d56425904b8.jpg

tsoui
25-01-16, 18:47
Το εχεις κανει να φαινεται τεραστιο υπεροχο στησιμο!!!
Λαθος ενυδρειο μου εδωσαν :D

johnpecn`
25-01-16, 20:25
Ευχαριστώ tsoui να σαι καλά φίλε:) εβγαλα 2-3 φωτο με την κάμερα http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160125/bdc5c8142fd25b14ceacd1ac47e72603.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160125/2d03a572af90346af7abf799387192fc.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160125/edf122429cd1ffc1890e94384d4b6437.jpg και τελικα αποφασισα την δεξιά ριζα την χοντρή θα την κοντυνω λίγο αυριο.

Artemisia
25-01-16, 20:42
Θα το ξαναπώ "Πανέμορφο" την moss πάνω στα ξύλα την κόλλησες ???βλέπω πετονιά στα χαμηλά αλλά πάνω αυτό το άσπρο που φαίνεται τι είναι ???

johnpecn`
25-01-16, 20:52
Θα το ξαναπώ "Πανέμορφο" την moss πάνω στα ξύλα την κόλλησες ???βλέπω πετονιά στα χαμηλά αλλά πάνω αυτό το άσπρο που φαίνεται τι είναι ???

Η πετονιά ειναι για να κρατάει το ξυλο κατω το εχω δέσει σε μια πετρα οποτε σε κανα μήνα θα την κόψω ,η Μοςς στο δέντρο αυτο ειναι κολλημένη με κόλλα η οποία ασπρίζει αλλα μετα απο λιγο την καλύπτει η moss, τα άσπρα στα κλαδιά ειναι κόλλα καποια fissidens τα έδεσα αλλα μετα τελείωσε η κλωστή και τελικα τα κόλλησα ;)

Artemisia
25-01-16, 20:55
Η πετονιά ειναι για να κρατάει το ξυλο κατω το εχω δέσει σε μια πετρα οποτε σε κανα μήνα θα την κόψω ,η Μοςς στο δέντρο αυτο ειναι κολλημένη με κόλλα η οποία ασπρίζει αλλα μετα απο λιγο την καλύπτει η moss, τα άσπρα στα κλαδιά ειναι κόλλα καποια fissidens τα έδεσα αλλα μετα τελείωσε η κλωστή και τελικα τα κόλλησα ;)
Κατάλαβα ωραία ;) και τώρα πές ποια κόλλα χρησιμοποίησες γιατι θα χρειαστεί και εγω να βάλω στο επόμενο που θα κάνω .αααα και κάτι ακόμα μέσα στο νερό κολλούσες ??

moradin
25-01-16, 21:21
Καλά με την κάμερα ΑΛΛΟ ενυδρείο...
Πολύ ωραίο Γιάννη, πολλά likes!!!!

tsoui
25-01-16, 21:31
Οταν με το καλο φουντωσουν οι moss ενα "κολπο" που βρηκα τυχαια γιατι βαριομουν να μαζευω αυτα που κλαδευα, ειναι αντι για κλαδεμα να τα ξαναδενεις ετσι γινεται πιο πυκνη η moss, δεσιμο ομως με κλωστη για να σπαει μετα απο λιγο καιρο δοκιμασε το ;)

protifora
25-01-16, 22:07
Είναι πανέμορφες οι φωτογραφίες. Έχω πάθει πλάκα.

johnpecn`
25-01-16, 22:22
Κατάλαβα ωραία ;) και τώρα πές ποια κόλλα χρησιμοποίησες γιατι θα χρειαστεί και εγω να βάλω στο επόμενο που θα κάνω .αααα και κάτι ακόμα μέσα στο νερό κολλούσες ??

Super glue από τζάμπο να γράφει χωρις δυαλητες ,εξω απο το νερο κολλάς την αφήνεις λιγο να στεγνώσει και μεσα ;)

Καλά με την κάμερα ΑΛΛΟ ενυδρείο...
Πολύ ωραίο Γιάννη, πολλά likes!!!!

Ευχαριστώ Διονύση :) εχει πετύχει πολυ και στα χρώματα αφου το πρωι που ανάβουν τα φώτα το κοιτάω και δεν το πιστεύω ;) την δεξιά ρίζα την έκοψα τελικά, ειναι πολύ καλυτερα αλλα θα πρεπει να φτιάξω το τοπίο ελάχιστα απο πισω.

Οταν με το καλο φουντωσουν οι moss ενα "κολπο" που βρηκα τυχαια γιατι βαριομουν να μαζευω αυτα που κλαδευα, ειναι αντι για κλαδεμα να τα ξαναδενεις ετσι γινεται πιο πυκνη η moss, δεσιμο ομως με κλωστη για να σπαει μετα απο λιγο καιρο δοκιμασε το ;)

Θα το δοκιμάσω αν και ακομα εχει δρόμο ;) θα προσθέσω και bolbitis heudeloti αν βρω και σκεφτόμουν να το σκοτεινιασω πολυ πισω,οποτε θα μεγαλώνουν αργά η moss φαντάζομαι :)
Είναι πανέμορφες οι φωτογραφίες. Έχω πάθει πλάκα.

Να σαι καλά ευχαριστώ,εχει δρόμο ακομα βεβαια μεχρι να πάρουν μπρος τα φυτά:)

alexis cosmo
26-01-16, 00:53
Εντάξει έχεις ανεβάσει τον πήχη ψηλά.
άψογο αποτέλεσμα και περιμένω πως και πως καινουριες φώτο Οταν φουντώσει.
θα γίνει τρελά φαντάζομαι. .... μπραβο:D

Themis_aqua
26-01-16, 11:02
john ένα θα σου πω εχει γινει ήδη ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ να το χαιρεσαι:smt041:smt041Καθομουν χθες βραδυ κι εκει που ακουγα μουσικη βλεπω τις φωτο απ το κινητο ζουμαρα ξεζουμαρα προσπαθωντας να καταλαβω που τελειωνει (λεω τι βλεπω τωρα:o:o) να δω τις λεπτομερειες εφαγα κολλημα το ενυδρειο ειναι αλλου κι ακομη εισαι στην αρχη που να παρουν μπροστα και τα φυτα πολλα μπραβο:p:p!!!!Επισης η αποχρωση του φωτος ταιριαζει απολυτα με το στησιμο τουλαχιστον στις φωτο ετσι δειχνει!!
Οταν λες ειναι φωτο απο καμερα εννοεις απο καλη φωτογραφικη μηχανη ετσι;Α κι ετσι να την αφησεις την δεξια ριζα ειναι σουπερ!!

johnpecn`
26-01-16, 12:18
Εντάξει έχεις ανεβάσει τον πήχη ψηλά.

άψογο αποτέλεσμα και περιμένω πως και πως καινουριες φώτο Οταν φουντώσει.

θα γίνει τρελά φαντάζομαι. .... μπραβο:D

Αλέξη ευχαριστώ φιλε:) θελει ακομα λιγο πείραγμα αλλα μ αρεσει πολυ κ μενα. Τον πήχη τον εχουν ανεβάσει ηδη άλλοι :)

john ένα θα σου πω εχει γινει ήδη ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ να το χαιρεσαι:smt041:smt041Καθομουν χθες βραδυ κι εκει που ακουγα μουσικη βλεπω τις φωτο απ το κινητο ζουμαρα ξεζουμαρα προσπαθωντας να καταλαβω που τελειωνει (λεω τι βλεπω τωρα:o:o) να δω τις λεπτομερειες εφαγα κολλημα το ενυδρειο ειναι αλλου κι ακομη εισαι στην αρχη που να παρουν μπροστα και τα φυτα πολλα μπραβο:p:p!!!!Επισης η αποχρωση του φωτος ταιριαζει απολυτα με το στησιμο τουλαχιστον στις φωτο ετσι δειχνει!!
Οταν λες ειναι φωτο απο καμερα εννοεις απο καλη φωτογραφικη μηχανη ετσι;Α κι ετσι να την αφησεις την δεξια ριζα ειναι σουπερ!!

Να σαι καλά φιλε ευχαριστω:) την δεξιά ρίζα μου το είπαν κι άλλοι την έβλεπα και μονος μου οτι ηταν ξεκάρφωτη αλλα το φανταζόμουν σαν δάσος φυσικό οχι τακτοποιημένο :) αλλα τελικά εχτές το βραδυ έπεσε πριόνι;)ναι καμερα εννοώ μια Olympus e401 που εχω.

johnpecn`
15-02-16, 15:30
Μετά από σχεδόν 20 μέρες που είχαν γίνει κάποιες αλλαγές και αφού το ενυδρείο έτρεχε μόνο του για 12 μέρες χωρίς αλλαγές νερού κλπ μιας κ έλειπα ,γύρισα και το βρήκα έτσι,με αρκετή GDA και λίγο θολούρα, ή μετρήσεις νιτρικών ήταν σχεδόν μηδέν και οι κάτοικοι μια χαρά ,λίγες τρυπιτσες σε κάποια φύλα λόγω ελλείψεως καλίου φαντάζομαι,
Ή φωτό είναι με τις μισές λάμπες αναμμένες, και μετά από αλλαγή νερού 40% αλλά λίγο θολούρα την έχει.http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160215/895ea9b5c97f184ed33585b2018a4c06.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160215/57999b46686eb606a1f33d7d53998e8b.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160215/e2e8d1b9bf865f0bbc2f496bd850a029.jpg
Μια με ποιο φωτεινό ISO

sarpijk
15-02-16, 15:31
Ωραια φουντωνει! Το βολβιτη τον εβαλες?

Εαν σου ειναι ευκολο συμπληρωσε την φορμα παρουσιασης (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90139)για να μπει στην αρχη του θεματος.

johnpecn`
15-02-16, 15:36
Οκ Στέφανε θα κάνω όλες τις μετρήσεις για να την φτιαξω:)
Τον βολβιτι που μου στειλες τον έχω βάλει πολύ ψηλά στις γωνιες τώρα παρατήρησα ότι δεν φαίνεται , φταίνε κ οι φωτό ήταν βιαστικές :D

tsala
15-02-16, 15:40
Πολυ ομορφο john!;)

johnpecn`
15-02-16, 15:56
Ευχαριστώ Γιάννη :)

tsoui
16-02-16, 00:56
Και τα μυαλα στα καγκελα οτι και να πω ειναι λιγο που να φουντωσει κι αλλο!!!

johnpecn`
16-02-16, 01:03
Και τα μυαλα στα καγκελα οτι και να πω ειναι λιγο που να φουντωσει κι αλλο!!!
Έτσι φτιάξε με τώρα :D να πορονομε , γιατι αύριο εχει κλάδεμα αλλαγή νερού καθάρισμα φίλτρα και ξύσιμο τα τζαμιά [emoji3]

Artemisia
16-02-16, 01:23
Έλα βρε Γιάννη απαπα φαντάζομαι όταν το είδες ;) Φτου φτου πώς μεγάλωσαν έτσι οι moss . Καλά εεε άσε θα γινει πολύ σούπερ :D:D

johnpecn`
16-02-16, 01:34
Έλα βρε Γιάννη απαπα φαντάζομαι όταν το είδες ;) Φτου φτου πώς μεγάλωσαν έτσι οι moss . Καλά εεε άσε θα γινει πολύ σούπερ :D:D
Ευχαριστω Αρτεμισία :)
,ή moss μεγαλώνουν μια χαρά :D θέλει βέβαια ακόμα κάνα 2μηνο να φουντώσει καλά και να κλαδεψω ώστε να δώσω βάθος,ίσως θέλει και κάποιο φυτό ακόμα, πάντως μ αρέσει αρκετά :) αύριο θα το κάνω κούκλα.

Artemisia
16-02-16, 01:40
Ευχαριστω Αρτεμισία :)
,ή moss μεγαλώνουν μια χαρά :D θέλει βέβαια ακόμα κάνα 2μηνο να φουντώσει καλά και να κλαδεψω ώστε να δώσω βάθος,ίσως θέλει και κάποιο φυτό ακόμα, πάντως μ αρέσει αρκετά :) αύριο θα το κάνω κούκλα.
Μπάααα σε καμια 10αρια μέρες σε βλέπω να κουρέυεις , άσε που πάει παντού μετά εεε και δεν μπορώ να βάλω το αλφαδολάστιχο να την μαζέψω γιατι έχω τα μικρα :smt120

tsoui
17-02-16, 19:01
Έτσι φτιάξε με τώρα :D να πορονομε , γιατι αύριο εχει κλάδεμα αλλαγή νερού καθάρισμα φίλτρα και ξύσιμο τα τζαμιά [emoji3]

Τις φωτογραφιες ξεχασες :D

johnpecn`
17-02-16, 21:22
Από βδομάδα ;) να συνέλθει λίγο, να ξεκινήσω και την λίπανση σιγά σιγα...

johnpecn`
27-02-16, 14:08
Εβγαλα κάποια ξύλα , μετακινησα κάποια αλλα, λόγω ότι βγάζοντας κάποια ξύλα να κουρεψω την moss αποδείχτηκε ότι δεν είχαν κολλήσει καλά μεταξύ τους οπότε τα εβγαλα τελείως:)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160227/0581d5470b3b38ac3fe8a4d1e2eba993.jpg

kosmas
27-02-16, 15:08
Υπεροχο Γιαννη να το χαιρεσαι!!!

tsoui
27-02-16, 15:44
Χάλια δε βλέπεται :D

Artemisia
27-02-16, 15:46
Super Γιάννη [emoji106]

Tzane
27-02-16, 16:23
Απαιχτο φιλε :o:o:o:o
Οσο φουντωνει γινετε και καλυτερο! ;)

tsala
27-02-16, 22:02
Μπραβο συνονοματε! :smt023

johnpecn`
27-02-16, 22:33
Παιδιά ευχαριστώ όλους για την ενθάρρυνση ;) αν και χάθηκε λίγο το βάθος ,έχω όμως κάποιους κορμούς να μουλιαζουν οπότε στην επόμενη αλλαγή θα γίνουν δύο πολύ μικρές αλλαγές ακόμα κ τέλος :)

stanisalus18
28-02-16, 01:47
αλλος ενας καλλιτεχνης και εσυ εδω στα ενυδρεια μπραβο βρε φιλε μου :smt041:smt041:smt041

Τάκης
28-02-16, 08:42
Σωραίος !!
Μπράβο βρε Γιάννη, πολύ όμορφο

sarpijk
28-02-16, 10:08
Ωραιος! Να στη μικρυνω λιγο την εικονα?

johnpecn`
28-02-16, 17:02
Παιδιά ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια :)
Ναι Στέφανε κάνε ότι θες ,εγώ μπαίνω από Tapatalk και δεν βλέπω διαφορά :)

BUREKAS47
28-02-16, 18:29
πανέμορφο φίλε να το χαιρεσε!!!

johnpecn`
08-03-16, 13:32
πανέμορφο φίλε να το χαιρεσε!!!
Ευχαριστώ φιλε μου !
Βέβαια όλο κάτι πειραζω μέχρι να μου κάτσει καλά στο μάτι :) ή αλλαγές στα ξύλα γίνονται με τις αλλαγές νερού, σημερα μετά από αλλαγή κ ξερίζωμα κάποιον φυτών, με μια λάμπα μόνο http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160308/1030962d01d13ec62f2120b9f72361d5.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160308/1385fc6e7b789729c4b19f3f6357db1d.jpg

kosmas
08-03-16, 13:49
Γιαννη καλησπερα! Πως στηριζεις ορθια τα ξυλα?Εχεις απο κατω καμμια βαση?

johnpecn`
08-03-16, 14:59
Καλησπέρα Κοσμά, κανονικά τα βυθιζω στο χαλίκι αφού τα έχω μουλιασει πρώτα 10-20 μέρες να κάθονται,αλλά τώρα απλά τα έχω ακουμπήσει λόγω ότι δεν είχα καταλήξει στο στήσιμο, στην επόμενη αλλαγή νερού θα προστεθούν 2-3 πολύ λεπτοί κορμοί και θα τα βυθισω κ στο χαλίκι : )

Themis_aqua
08-03-16, 15:29
Εντυπωσιακη ατμοσφαιρα οι φωτο!!Για χαρη της φωτογραφιας τοσο χαμηλος φωτισμος ή εμενα με ξεγελα..;

johnpecn`
08-03-16, 15:32
Είναι χαμηλός λόγω ότι με το που έκανα αλλαγή νερού δεν είχαν ανάψει ή λάμπες ακόμα, και είχα μόνο μια 18watt για να βλέπω τι κάνω , τώρα έχει φωταγωγηθει πλήρως για ένα 5ωρο 2 με 7 :)

sarpijk
08-03-16, 16:20
Noμιζω οτι θα βγει ο κακος ο λυκος!

johnpecn`
08-03-16, 20:17
Noμιζω οτι θα βγει ο κακος ο λυκος!

Στέφανε κατι τετοιο θελω να πετύχω :)

odin79
19-03-16, 17:28
πανεμορφο το ενυδρειο σου.περιμενυμε και update.αν θες γραψε μασ και παραμετρους νερου λιπανση.μπας και τσιπμησουμε τιποτα..

johnpecn`
19-03-16, 20:35
Update στην αλλαγη νερού την Τρίτη :)
Δεν μπορω να κανω αποκοπή την φόρμα παρουσίασης γιατι ειμαι με ταμπλετ
Αλλα να μερικές πληροφορίες
Ph 6.7
Gh 6
Kh 3-4
Co2 μπουκάλα 5κιλη 24ωρη παροχή 2φυσαλιδες το δευτερόλεπτο.
Λιπανση ξεκίνησα estimative index με DIY λιπασματα αλλά μειωμένη ως προς τα νιτρικά φοσφορικά.
Αλλαγές νερου εβδομαδιαια 60-70% πολλες φορες κανω και μια ενδιάμεση αμα εχω κέφια.
Φωτο περίοδος 7ωρες
Φωτισμος 104watt t5 ,2 grolux ,1 warm,1daylight
Υποστρωμα χαλίκι απλό μαυρο με ταμπλετες απο λιντλ.
Φιλτρο 900λιτρα ανα ωρα cristalprofit jbl.
Εχω και ενα wave maker fluval αλλα τα ψαρια δείχνουν να ενοχλούνται οποτε δεν το ανοίγω.
Ολα τα έγραψα ;) αν θες κατι αλλο ρωτάς

odin79
19-03-16, 20:49
φωσφορικα και σιδηρο μετρας Νικο?

johnpecn`
19-03-16, 22:39
Γιάννης ;)
Φοσφορικα νιτρικα μετραω οταν ξεκιναω λιπανση ,για να τσεκαρω αν ειναι σωστα τα μίγματα μου,και μετα ξαναμετραω αν δω τιποτα περίεργο:)

odin79
20-03-16, 04:16
Γιάννης ;)
:)
εκ παραδρομης :D:D.

johnpecn`
21-03-16, 22:52
μερικες σημερινες φωτο:D
5 εβαλα μια ανεβασε :(

tsoui
21-03-16, 23:04
Να το ξεστησεις χαλια ειναι :D:D:D
Μια αλλα τουμπανη:cool:

odin79
21-03-16, 23:14
τουμπανο εγινε:smile::smile: αψογο..το μονο που δεν μου αρεσει ειναι το φοντο χανονται τα φυτα δασος ειναι δοκιμασε στα χρωματα του ηλιοβασιλεματος κατι δεν ξερω

alexis cosmo
21-03-16, 23:27
πανέμορφο
ναι το φόντο αν ήταν εκρου ζαχαρι θα ήταν τέλειο
αλλά και έτσι είναι κλάμα :D

johnpecn`
22-03-16, 00:12
το φοντο θα αλλαξει εν καιρω προς το παρον περιμενω να φουντωσει καλα και βλεπουμε :D

johnpecn`
22-03-16, 00:13
μονο μια μια τις παιρνει τις φωτο ξερεις κανεις τι κανω λαθος;:confused:

alexis cosmo
22-03-16, 00:15
τις ανεβάζεις όλες μαζί δλδ τις κάνεις όλες upload και μετά κλείνεις το παράθυρο που γράφει κάτω κάτω και πας και κάνεις δημοσιεύση μετά
τουμπανο παντός έχει γίνει πολύ φυσικό δάσος μπραβο

johnpecn`
22-03-16, 00:18
αυτο κανω Αλεξη ,αλλα στο τελος ανεβαινει μονο μια:confused: απο tapatalk δεν εχω τετοιο θεμα αλλα τωρα μπαινω απο windows 10

alexis cosmo
22-03-16, 00:21
μπορεί να ειναι τικαρισμενο να ανέβει μόνο μια την φορά.
Δες αν μπορείς να το ξετικαρεις η αλλιώς μπορεί να είναι πολύ μεγάλες οι φώτο και να ανεβάζει μόνο μια την φορά.
Δεν έχω τα 10 άρια αλλά κάποια ρύθμιση θα είναι τικαρισμενη

johnpecn`
22-03-16, 00:31
test :D

alexis cosmo
22-03-16, 00:51
Μαλλον το ελυσες χαχααχ

Artemisia
22-03-16, 02:17
Πανέμορφο Γιάννη :D:D όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο ωραίο γίνεται :D:D

Θοδωρής Μ
22-03-16, 08:15
Πανέμορφο Γιάννη :D:D όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο ωραίο γίνεται :D:D

Αυτό ακριβώς.!

Πολύ όμορφο.!

tsala
22-03-16, 13:16
Φυσαει!:p

Themis_aqua
22-03-16, 13:36
Πολυ ξεχωριστο ενυδρειο και οι φωτο σιγουρα το αδικουν!!Δεν ελεγες πως θα βαλεις moss στις ριζες;

johnpecn`
22-03-16, 14:08
ευχαριστω παιδια για τα καλα σας λογια :D
Ναι ελεγα για μος αλλα με δυσκολευει στο κλαδεμα συν οτι μεγαλωνει πολυ γρηγορα και θα "χαθουν" οι κορμοι, οποτε το ξανασκεφτηκα και ετοιμαζω καποιες μικρες λεπτομερειες με μικρα βραχακια ξυλα και fissidens που παει σχετικα αργα:D
Γενικα ειναι ωραιο,απο κοντα ειναι αρκετα καλυτερο, θα το φτασω μεχρι εκει που μπορω κανα 5 μηνο ακομα, και μετα θα στησω ενα 50αρι μονο για ακουασκεηπ χωρις ζωντανα ,και αυτο θα γινει βιοτοπικο για τα ember που ηδη απο 14 εχουν γινει 19-20 :D

odin79
23-03-16, 12:52
ευχαριστω παιδια για τα καλα σας λογια :D
Ναι ελεγα για μος αλλα με δυσκολευει στο κλαδεμα συν οτι μεγαλωνει πολυ γρηγορα και θα "χαθουν" οι κορμοι, οποτε το ξανασκεφτηκα και ετοιμαζω καποιες μικρες λεπτομερειες με μικρα βραχακια ξυλα και fissidens που παει σχετικα αργα:D
Γενικα ειναι ωραιο,απο κοντα ειναι αρκετα καλυτερο, θα το φτασω μεχρι εκει που μπορω κανα 5 μηνο ακομα, και μετα θα στησω ενα 50αρι μονο για ακουασκεηπ χωρις ζωντανα ,και αυτο θα γινει βιοτοπικο για τα ember που ηδη απο 14 εχουν γινει 19-20 :D
αψογο Γιαννη.αυτο το ενυδρειο μου αρεσει γιατι εχει θεμα
μου θυμιζει το δασος απο το twiligt(ταινια).φοβασαι μηπως καλυφθει για αυτο δεν εχεισ βαλει μος στα δεντρα?

johnpecn`
23-03-16, 15:08
Κατι τετοιο :)
θα βαλω και καποια moss σαν κλαδια καποια στιγμη ,αν βρω καποια αργης αναπτυξης και οταν θα εχω χρονο και ορεξη ,προς το παρων μου αρεσει ετσι αρκετα,περιμενω και τα φυτα τα πισω να φουντωσουν να κλαδεψω και να δωσω σχημα :)Εντωμεταξυ χαζευω και τον βιοτοπο των ember και σκεφτομαι να φτιαξω αργοτερα ενα βιοτοπικο για αυτα ,αλλα στημενο παλι με θεμα.

alexis cosmo
23-03-16, 15:14
Γιάννη τι είδος ξυλου χρησιμοποιησω για να φτιάξεις τα δέντρα στο δάσος?
είναι ίσια και όμορφα και φαίνονται πολύ φυσικά .

johnpecn`
23-03-16, 15:26
Διαφορα ξυλα, τα πιο πολλα τα εχω μαζεψει μονος μου, στην αρχη ειχα μεσα και πολλα μοπανι moorwood και λοιπα, εγω χρονια μαζευω ξυλα και πετρες απο βουνα, ποταμια παραλιες κλπ χωρις προβλημα, το μονο που κοιταω ειναι να ειναι ξερα και σκληρα βαρια ξυλα ,να μην εχουν επανω τιποτα ρετσινια και αλλα περιεργα και να μην ειναι σε περιοχες με χωραφια φυτοφαρμακα κλπ. Τα εχω χρονια και τα εχω βαλει σε διαφορα ενυδρεια χωρις προβληματα μπορει να ημουν και τυχερος γιατι πολλοι λενε για τοξικοτητες κλπ δεν το προτεινω σε κανεναν μιας και οι πλειοψηφια μιλαει για επικυνδηνοτητα...
Ενα σιγουρακι και σε τετοιο στυλ ειναι η ελια αν βρεις ξερη και χωρις φυτοφαρμακα.

alexis cosmo
23-03-16, 15:28
Ευχαριστώ έχω κλαδέματα από τις ελιές μας που είναι βιολογικες:D:D
θα τα κάνω κοσκινο;)

johnpecn`
23-03-16, 15:30
πρεπει να ειναι ξερες πολυ καλα ομως, κανε και μια αναζητηση εδω στο φορουμ εχει πολλα θεματα σχετικα με ξυλα και καταλληλοτητα για ενυδρειο.

Lth1
26-06-16, 02:03
Πως παει το δασος???? :-)

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

johnpecn`
26-06-16, 10:38
εχει γινει οντως δασος :D το εχω αμελησει ως προς το αισθητικο κοματι
κλαδεματα φως λιπασματα και σχεδον οι κορμοι δεν φαινονται
μολις βρω χρονο θα βαλω μια φωτο:)

Lth1
26-06-16, 11:34
Για βαλε γτ αδημονω για νεα...

Themis_aqua
14-11-16, 00:16
Φιλε τι γινεται μ αυτο το ενυδρειο σε ποια φαση ειναι εχουμε update;:p

johnpecn`
14-11-16, 00:48
Περιμένω αύριο μια ludwigia arcuata και θα γίνει μια μεγάλη ανακατάταξη ή μπορεί και όχι 😁 όσο μου αρέσει άλλο τόσο με δυσκολεύει στο κλάδεμα , εχω ξεκινήσει από το καλοκαίρι και μια καινούργια επιχείρηση και δεν εχω πολύ χρόνο, θα κάνω σύντομα ένα update πάντως 😀

johnpecn`
09-04-17, 15:49
ενα βιντεακι απο χτες και σημερα με ακαθαριστα τζαμια
και αναμμενα φωτα αλλα ενταξει καλουτσικο ειναι :rolleyes:
στα 480p φαινετε καλυτερα
εχουν φυγει ξυλα φυτα και αρκετες πετρες
ολα εγιναν σιγα σιγα με γεματο ενυδρειο
οποτε δεν μπορουσα να κανω καποιο καινουριο aquascape ,
παω απλα για μεγαλη φυτομαζα καλοκουρεμενη και ευκολη στην συντηρηση
ειναι ακομα στην αρχη θελει ενα τριμηνο τετραμηνο να φουντωσει σωστα ολο και να παρει χρωμα και σχημα η arcuata

https://www.youtube.com/watch?v=-UJL5YUgsA0

UJL5YUgsA0

Themis_aqua
11-04-17, 09:36
John πολυ ωραιο γινεται!micranthemoides ειναι ο θαμνος;
Μενει να φουντωσουν κ τα υπολοιπα!

Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

johnpecn`
21-06-17, 14:25
σορρυ ρε συ τωρα το ειδα που μπηκα να ανεβασω σημερινο βιντεο
ναι micranthemum ειναι , και με ταλαιπωρει στο κλαδεμα γιατι παει σφαιρα :)
χτεσινο βιντεο ετσι για πλακα το τραβηξα εκανα ενα γρηγορο κλαδεμα οτι να ναι
αλλαγη νερου εχω να κανω 12 μερρες λογω προβληματος στην μεση μου,
νιτρικα 0 εννοειται :D

λιπανση δεν εχει πεσει για 25-30 μερες τιποτα ,γενικα λογω της μεσης μονο ταιζω και δεν ασχολουμαι πολυ ,αλλα θα κανω αυτοματοποιημενες λιαν συντομως

LudfFxD1BOg

Τάκης
21-06-17, 14:27
Που χάθηκες βρε Γιάννη :)

johnpecn`
21-06-17, 14:54
εδω Τακη δεν χαθηκα καθε μερα μπαινω αργα το βραδυ σας διαβαζω μετα την δουλεια για χαλαρωμα :D
δεν πολυγραφω γιατι εχω πολυ δουλειά το καλοκαιρι

Themis_aqua
21-06-17, 15:35
πολυ ωραιο,αν και θα θελα και την καμερα σε κινηση:D:D
καλα το micranthemum ειναι μεγαλος μπελας στο κλαδεμα,αλλα κ πολυ ωραιο φυτο για aquascape!!