PDA

Επιστροφή στο Forum : trigon 190 reef

Σελίδες : [1] 2

j.p.
25-12-15, 00:44
ανοιγω αυτο το νεο θεμα, γιατι το προηγουμενο nano reef με 2 κλουν(http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=58188), εχει ξεπεραστεί προ πολλου.

Διαστάσεις:του trigon 190
Όγκος:190l
Κατηγορία: reef.
Ψάρια / Άλλα είδη:3 clown 1 yellow tang, 1 six line wrase, i gauderni, 1 bandet, 1 magnifica 5-6 σαλιγγαρια tectus
Διακοσμητικά υλικά: 20 κιλα αραγωνιτης
Φόντο: μπλε αυτοκολητο
Φωτισμός: 6x24w t5 ΑΤΙ
Διάρκεια φωτισμού:9,5 ώρες
Φιλτράρισμα: 15 κιλα ζωντανος βραχος και αντιφωσφορος-ενεργος ανθρακας
skimmer:tunze 9002
δοσομετρικη για kh, ca mg
σαμπ, ενα 30λιτρο οπου τα εχω στριμώξει ολα.

kh 9,1
ca 380
mg 1200
ανεβαζω ca-mg, ακόμα ρυθμίζω τη δοσομετρικη.

Αλλαγές νερού:15% κάθε 14 μέρες
Θερμοκρασία:25 celsius
αλατότητα: 1025-26

και μερικες φωτο με την παρότρυνση του φιλου Σακη.
η bandet η γαριδα που παρελαβα πριν μια εβδομαδα ήρθε αβγομενη.
τα μαυρα κλουν είναι πολύ επιθετικα, δεν το περιμενα από occelaris αφου για να καθαρισω τζαμι τοσο τσίμπημα τρωω που τελευταια τα πιανω πρωτα με απόχη, η ιδια επιθετικοτητα εμποδίζει το magnifica να εμφανιστεί εδώ και μια εβδομαδα που το εχω.

Artemisia
25-12-15, 00:51
Nα το χαίρεσαι πολύ όμορφο !! Μια ερώτηση : λές μαύρα κλόουν , υπάρχουν και άλλα (εκτός απο μαύρα) ??
Δεν ξέρω τίποτα απο θαλασσινά ενυδρεία ;) έχω ακούσει ότι τα κλόουν είναι γενικότερα επιθετικά .

Sakisdraminos
25-12-15, 01:03
Καλα ενταξη εχω παθει την πλακα μου επιτελους ανοιξες θεμα σωστο το βλεπω αλλα δεν μου αρεσει το μανγησιο! :(
Ανεβασε πανω απο 1400...

Στης φωτογραφιες θελεις αρκετη δουλεια!;)

Πλεον εχεις ανεβει επιπεδο πεταξες την σαβουρα και το εχεις κανει ενυδρειο για διαγωνισμους!!!!

j.p.
25-12-15, 01:05
ευχαριστώ.
κοιτα τα ocellaris είναι πορτοκαλί https://www.google.gr/search?q=ocellaris&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_svuhzfXJAhXEOBoKHeniA2wQ_AUIBygB
τα μαυρα είναι πιο σπανια( και μεταξύ μας πιο ακριβά:D) είναι για φαν του είδους. https://www.google.gr/search?q=ocellaris&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_svuhzfXJAhXEOBoKHeniA2wQ_AUIBygB#tbm= isch&q=ocellaris+black
απλά τα πορτοκαλί που τα εχω από την αρχη είναι πολυ ηρεμα ενω τα μαυρα επιτίθενται στο ψαχνό.

Artemisia
25-12-15, 01:06
ευχαριστώ.
κοιτα τα ocellaris είναι πορτοκαλί https://www.google.gr/search?q=ocellaris&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_svuhzfXJAhXEOBoKHeniA2wQ_AUIBygB
τα μαυρα είναι πιο σπανια( και μεταξύ μας πιο ακριβά:D) είναι για φαν του είδους. https://www.google.gr/search?q=ocellaris&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_svuhzfXJAhXEOBoKHeniA2wQ_AUIBygB#tbm= isch&q=ocellaris+black
απλά τα πορτοκαλί που τα εχω από την αρχη είναι πολυ ηρεμα ενω τα μαυρα επιτίθενται στο ψαχνό.
Eυχαριστώ πολύ :D πανέμορφα !!!

j.p.
25-12-15, 01:12
Καλα ενταξη εχω παθει την πλακα μου επιτελους ανοιξες θεμα σωστο το βλεπω αλλα δεν μου αρεσει το μανγησιο! :(
Ανεβασε πανω απο 1400...

Στης φωτογραφιες θελεις αρκετη δουλεια!;)

Πλεον εχεις ανεβει επιπεδο πεταξες την σαβουρα και το εχεις κανει ενυδρειο για διαγωνισμους!!!!

πήρα την προτοβουλία να ανοιξω νεο θεμα:D
το ανεβαζω σακη, να μη πω από που το ξεκινησα.... οταν πεφτει το μαγνυσιο το σαρκοφυτο διαμαρτυρεται εντονα, κλεινει και αν δεν ανεβασω mg δεν ανοιγει.

ε οχι και σαβουρα τοσο καιρο τα μεγαλωνα:smt084

Sakisdraminos
25-12-15, 01:14
πήρα την προτοβουλία να ανοιξω νεο θεμα:D
το ανεβαζω σακη, να μη πω από που το ξεκινησα.... οταν πεφτει το μαγνυσιο το σαρκοφυτο διαμαρτυρεται εντονα, κλεινει και αν δεν ανεβασω mg δεν ανοιγει.

ε οχι και σαβουρα τοσο καιρο τα μεγαλωνα:smt084

Μεταφορικα το ειπα μελισσοκόμε μου.....
Εσυ εισουν ικανος να περιμενεις να βγουν απο εξω γιανα κλαδεψεις!;)

leonardos
25-12-15, 03:12
μπραβο ρε φιλε ειναι παρα πολυ ωραιο!!!

Γιαννη εβαλεςδουλεια για το σπιτι στον Σακη φουλ. ειμαι συγουρος οτι καταστρωνει σχεδεια για αλλαγες τωρα που θα κανει επιθεωριση!!!

alexis cosmo
25-12-15, 10:04
Πολυ ωραιο ενυδρειο με πανεμορφα χρωματα και πολλυ δουλεια.

Γιαννης Μ5
25-12-15, 10:22
Δοσομετρικες διαβάζω...........Καλα λέω λοιπόν"άντε και με κάνα σκληρό τώρα".....

Sakisdraminos
25-12-15, 10:34

Γιαννη εβαλεςδουλεια για το σπιτι στον Σακη φουλ. ειμαι συγουρος οτι καταστρωνει σχεδεια για αλλαγες τωρα που θα κανει επιθεωριση!!!

Χρονια πολλα αλανια.
Λεο μοα αναβθμιση χρειαζετε στο ντουλαπι του ενυδρειου.....
θα ερθω και αρκετες μερες οποτε κατι θα γινει...

j.p.
25-12-15, 11:30

ολοκληρωσε και εσυ τις βελτιωσεις που προγραμματιζεις και να το δεις φουλ στο κοραλλι λεοναρδε.
-------------------------
Πολυ ωραιο ενυδρειο με πανεμορφα χρωματα και πολλυ δουλεια.
ευχαριστω αλέξη να σαι καλά
και χρονια πολλά σε ολους.
Δοσομετρικες διαβάζω...........Καλα λέω λοιπόν"άντε και με κάνα σκληρό τώρα".....
η δοσομετρικη είναι σωτηρια, σκληρά ΝΟ.... θα τατ θαυμάζω σε εσας:D:D:D
Χρονια πολλα αλανια.
Λεο μοα αναβθμιση χρειαζετε στο ντουλαπι του ενυδρειου.....
θα ερθω και αρκετες μερες οποτε κατι θα γινει...
το σαμπ οπως εχει εξελιχθεί είναι σταυρόλεξο για γερούς λύτες...εχει τα πάντα μέσα στην απόλυτη αταξία.

Sakisdraminos
25-12-15, 12:52
η δοσομετρικη είναι σωτηρια, σκληρά ΝΟ.... θα τατ θαυμάζω σε εσας:D:D:D

το σαμπ οπως εχει εξελιχθεί είναι σταυρόλεξο για γερούς λύτες...εχει τα πάντα μέσα στην απόλυτη αταξία.

Αν καταφερουν να φτασουν τα sps φραγκ πρεβεζα ασε τα φραγκ στο εξω απο το ενυδρειο;)
Το επιπλο και το σαμπ αμα εχεις χρονο θα το στρωσουμε μην ανχονεσαι.
θα ειμαι τοσο καιρο χορις ενυδρεια θα ξεσπασω στο trigon....:D

leonardos
25-12-15, 19:04
θα ξεσπασει στο trygon ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ακομα γελαω!!!!:grin::grin::grin::grin::grin:

Sakisdraminos
25-12-15, 19:11
θα ξεσπασει στο trygon ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ακομα γελαω!!!!:grin::grin::grin::grin::grin:

Μην γελας γιατι μπορει να ερθω και απο εκει αμα τελιωσω απο του Γιαννη γρηγορα!!!:smt028

Γιαννης Μ5
25-12-15, 19:16
Αν καταφερουν να φτασουν τα sps φραγκ πρεβεζα ασε τα φραγκ στο εξω απο το ενυδρειο;)
....:D

Κάτι ξέρει ο Σάκης Γιάννη........

andreas213
29-12-15, 11:54
μπραβο ρε γιαννη ωραιο το ενυδρειο τα εχουμε ξαναπει.νομιζω ομως οτι κατι λειπει.κανενα αλλα lps.α εχω και κατι να σου δωσω που μου αφησε ο πανος.

leonardos
29-12-15, 16:30
μπραβο ρε γιαννη ωραιο το ενυδρειο τα εχουμε ξαναπει.νομιζω ομως οτι κατι λειπει.κανενα αλλα lps.α εχω και κατι να σου δωσω που μου αφησε ο πανος.

αυτη τη στιγμη δεν νομιζω οτι χωραει ουτε καρφιτσα μεσα τα κοραλια σε κανα 2 μινο θα παιζουν σφαλιαρες χαχαχα

tsoui
06-01-16, 02:35
Στολιδι το εχεις κανει παρα πολυ ομορφο!!!!

j.p.
06-01-16, 12:54
ευχαριστώ να είσαι καλά.

voas
10-01-16, 23:14
μπραβο μπραβο μπραβο!τρομερη δουλεια φιλε........

j.p.
10-01-16, 23:23
ευχαριστώ πολύ, παρακολουθω και το δικό σου, να το δεις οπως το εχεις σκεφτεί.

voas
10-01-16, 23:59
χαρηκα πολύ!νικος:)σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.....καλη χρονια να εχουμε με υγεια......

j.p.
15-01-16, 17:09
και εγω χάρηκα, καλή χρονια με υγεια και ευτυχία, και ωραία ενυδρεία...

voas
26-01-16, 14:01
καλημερα γιαννη!πως παει ο "παραδεισος" σου,εχουμε κανενα update?

\/ag
17-02-16, 03:01
Ωραιο αποτελεσμα..μπραβο!

Εχω το ιδιο ενυδρειο κ θελω να σε ρωτησω για κυκλοφορια τι δουλευεις γιατι αποτι ειδα δεν γραφεις κατι..

Sakisdraminos
18-02-16, 21:32
Με την δοσομετρική πως πας φιλαράκι?

leonardos
18-02-16, 22:36
μι του πεις Γιαννη μι του πεις!!! κριβε λογια!!! χαχαχα

j.p.
21-02-16, 20:57
καλορίζικο το χρώμα φίλε σακη, καλή υπομονή να μεταλαμπαδευεις γνώσεις.
με τη δοσομετρικη, δεν εκανα τιποτα θα σε περιμενω....
εχω αναβασει υπερβολικα mg kh και δε λενε να κατεβουν.
το είπα λεοναρδε!!! αλλα δεν να αναφερω νουμερα mg- kh θα με μπαναρουν από το φορουμ ως επικίνδυνο για θαλασσινούς οργανισμούς.

Sakisdraminos
22-02-16, 07:57
καλορίζικο το χρώμα φίλε σακη, καλή υπομονή να μεταλαμπαδευεις γνώσεις.
με τη δοσομετρικη, δεν εκανα τιποτα θα σε περιμενω....
εχω αναβασει υπερβολικα mg kh και δε λενε να κατεβουν.
το είπα λεοναρδε!!! αλλα δεν να αναφερω νουμερα mg- kh θα με μπαναρουν από το φορουμ ως επικίνδυνο για θαλασσινούς οργανισμούς.

Ευχαριστώ Γιάννη!
Κανε 2-3 αλλαγές στο ενυδρείο να πέσουν λίγο οι παραμέτροι! και μετά πάρε ένα τηλ να την φτιάξουμε δεν είναι κάτι δύσκολο απλά δεν είχες χρόνο να την ρυθμίσεις σωστά!

Ελπίζω μην έπαθες καμιά ζημιά!

voas
01-03-16, 13:42
πως παει γιαννη!κατεβηκαν οι τιμες που ειχες θεμα?

voas
16-03-16, 16:08
γεια σου γιαννη τι λεει φιλε?ολα καλα?

Sakisdraminos
15-08-16, 08:41
Γιάννηηη μέλι δεν μας έστειλε αλλά της φωτογραφίες δεν της γλυτώνεις .....
δώσε μας λίγες να δούμε το πιο στρωμένο ενυδρείο με μαλακά κοράλλια ....

Sakisdraminos
07-10-16, 14:03
Ένα πουλάκι μου είπε ότι έχεις πολλές φωτογραφίες τραβηγμένες και δεν της ανεβάζεις. ....
Για να βλέπω φώτο να κάνουμε μπανιστηρι!!!:D

j.p.
07-10-16, 14:21
χαιρετω ολη την παρες.
συγνώμη Σακη και voas που δεν εχω γραψει νωρητερα, αλλα το καλοκαιρι παίρνω ρεπο από το ενυδρείο, τωρα καθαρισα το τζαμι.... το βραδυ θα ανεβασω κι αλλες.
απο εδω και περα θα τα λεμε συχνα.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-y527-gianpan1-reef2016-20161006_222042_zpsis5rqijn.jpg (http://s1279.photobucket.com/user/gianpan1/media/reef2016/20161006_222042_zpsis5rqijn.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-y527-gianpan1-reef2016-dsc00971_zps2azc3ey3.jpg (http://s1279.photobucket.com/user/gianpan1/media/reef2016/DSC00971_zps2azc3ey3.jpg.html)

Sakisdraminos
07-10-16, 14:29
Ούτε καρφίτσα δεν χωράει .....
μπράβο φιλαράκι μου!
Απλό με απλή συντήρηση και φυσικά τέλειοααποτέλεσμα .

Η εμπειρία με την υπομονή δημιουργούν δυνατά ενυδρεία που θα ζήλευαν αρκετοί ακροπορακιδες. ...

j.p.
07-10-16, 14:41
ειναι στρωμενο το ενυδρείο και με συγχωρει σακη......
θελει κι αλλο καθαρισμα εχει παραμπουκωσει, αλλα τι θα κανουμε ολο το χειμωνα.....
ατακτες ακροπορες μπορειτε να τις στειλετε για τιμωρια στο ενυδρείο μου.

Sakisdraminos
07-10-16, 16:13
Γιάννη κάνε χορό και προσπάθησε να κρατήσεις σταθερές τιμές και εγώ θα σου στείλω νμερικά φραγκ σε εσένα και στον Λεο.
Αλώστε πότε δεν ξεχνώ τους δασκάλους μου !!!;)

voas
07-10-16, 16:13
Μπράβο μπράβο Γιάννη!
Καταρχήν πολλά μπράβο για την ρεεφαρα σου,παει τέζα φιλε συγχαρητήρια!
Κατα δεύτερον και σημαντικότερο του πρώτου ειναι η ενεργοποίηση σου!
Σε χρειαζομαστε Γιάννη,εχεις να δώσεις πολλά στο θαλασσινο και ειμαι πανευτυχής που εχουμε ξανά άλλον εναν δυνατό συμπαίκτη στην ομάδα μας.

Γιαννης Μ5
07-10-16, 18:41
Σαν 50 λιτρο φαινεται......χαχαχααχχ

Sakisdraminos
07-10-16, 18:52
Σαν 50 λιτρο φαινεται......χαχαχααχχ

full stock ο Γιάννης!!!

Γιαννης Μ5
07-10-16, 19:03
Ουτε καρφιτσα δεν χωρα....

j.p.
07-10-16, 19:23
παιδιά με σκλαβώνεται. δε λεω τιποτα αλλο.

εχει δουλεια να γινει. το βασικοτερο σταθερες τιμες οπως λεει ο σακης τακτικες αλλαγες νερου και αντιφωσφορου, νομιζω οτι το σκιμερ( tunze 9002) δε με καλυπτει πια , για να αλλαξει το σκιμερ πρεπει να αλλαξω και το sub, θελω να αντικαταστησω και 1-2 τ5 με led
να ανοιξω λιγο χωρο, και να αρχισω να διαβαζω τι εχετε κανει με τα ενυδρεία σας:D

Sakisdraminos
07-10-16, 19:35
παιδιά με σκλαβώνεται. δε λεω τιποτα αλλο.

εχει δουλεια να γινει. το βασικοτερο σταθερες τιμες οπως λεει ο σακης τακτικες αλλαγες νερου και αντιφωσφορου, νομιζω οτι το σκιμερ( tunze 9002) δε με καλυπτει πια , για να αλλαξει το σκιμερ πρεπει να αλλαξω και το sub, θελω να αντικαταστησω και 1-2 τ5 με led
να ανοιξω λιγο χωρο, και να αρχισω να διαβαζω τι εχετε κανει με τα ενυδρεία σας:D

Μ αρέσει που μπήκες με φόρα!!!

θέλω να μου πεις λίγο της διάστασης στο ντουλάπι !
Φωτιστικό φυσικά και άμα πάρεις τα πράγματα μάλλον τα Χριστούγεννα θα το συναρμολογήσουμε μαζί....:cool:

j.p.
07-10-16, 20:21
με φορα μπαινω με φορα βγαινω και μενω 5 χρονια με το tunze 9002.:D:D

Sakisdraminos
07-10-16, 20:27
Μέτρα διάστασης από το χορό στον σαμπ να δούμε τι θα κολλήσουμε.

j.p.
07-10-16, 21:10
ενα τρίγωνο ειναι κατω σακη, ξερεις πως ειναι τα trigon εχω και τα ηλεκτρολογικα μεσα.θα μετρησω και θα σου πω.

Sakisdraminos
07-10-16, 21:15
ενα τρίγωνο ειναι κατω σακη, ξερεις πως ειναι τα trigon εχω και τα ηλεκτρολογικα μεσα.θα μετρησω και θα σου πω.

Το θυμάμαι φιλαράκι !
θέλω να μου βγάλεις ακριβώς το μέγεθος σε σχέδιο άμα μπορείς για να εκμεταλλευτούμε όλο τον χώρο στο κέντρο !
Σου είχα πει την τελευταία φορά το πως θα το κάναμε...

Giwrgos P.
07-10-16, 23:39
μπράβο γιάννη φοβερό reef. απλα άπαιχτο!

υ.γ την paradivisa σαν να την βλεπω λιγο φουντωτή :D :rolleyes:

leonardos
08-10-16, 19:50
καλα Γιαννη πολυ μεγαλη αναπτυξη απο την τελεφτεα φωρα που το ειδα!!! ειδικα η paradiviza μιλαμε η μερα με την νυχτα!!! απανω του!!!

voas
08-10-16, 22:31
καλα Γιαννη πολυ μεγαλη αναπτυξη απο την τελεφτεα φωρα που το ειδα!!! ειδικα η paradiviza μιλαμε η μερα με την νυχτα!!! απανω του!!!

Φαντάζομαι απο κοντά πως θα ειναι!!!
Για ζαλάδες λεων ε;
Μπράβο μπράβο Γιάννη σούπερ ειναι η ρεεφαρα σου!
εαν κανεις και μια αναβάθμιση στο σαμπ οπως σκέφτεσαι, μετα ειμαι σίγουρος οτι θα δούμε απίστευτα πράγματα.
Καλη συνεχεια φιλαρακι.

leonardos
08-10-16, 23:27
Για ζαλάδες λεων ε;

Νικο το ευνδρειο του Γιαννη (και ο Γιαννης) ειναι ο λογος που ειμαι στα αλατια, το ειδα και επαθα!!! απλα!!!!

j.p.
11-10-16, 23:28
Νικο το ευνδρειο του Γιαννη (και ο Γιαννης) ειναι ο λογος που ειμαι στα αλατια, το ειδα και επαθα!!! απλα!!!!
ετοιμος εισαι και συ λιγο υπομονη να φουντωσουν τα κοραλλια.

leonardos
11-10-16, 23:29
καλα ακομα ξυπνιος εισαι??? τστστσ παμε για μεταφωρα???χαχαχαχα

j.p.
11-10-16, 23:46
Το θυμάμαι φιλαράκι !
θέλω να μου βγάλεις ακριβώς το μέγεθος σε σχέδιο άμα μπορείς για να εκμεταλλευτούμε όλο τον χώρο στο κέντρο !
Σου είχα πει την τελευταία φορά το πως θα το κάναμε...

η βαση σακη ειναι περιπου 60εκ προσοψη, 20εκ βαθος και μετα αρχιζει η γωνια
πιστευω χωραει εναι σαμπ 50x30x30 αλλα δεν μενει χωρος για τα ρευματα που τα εχω κι αυτα μεσα ατάκτως ερριμμένα. θελει λιγο οργανωση.... μου χαλασε και η δοσομετρικη, και ειχα κατι σκαμπανευασματα στις παραμετρους.
Για ζαλάδες λεων ε;
Μπράβο μπράβο Γιάννη σούπερ ειναι η ρεεφαρα σου!
εαν κανεις και μια αναβάθμιση στο σαμπ οπως σκέφτεσαι, μετα ειμαι σίγουρος οτι θα δούμε απίστευτα πράγματα.
Καλη συνεχεια φιλαρακι.

από κοντα ειναι να μην το πετυχεις με ακαθαριστο μπροστινο τζαμι:D, αλλιώς θα ρωτας εδω μεσα τι έχει?

voas
11-10-16, 23:47

Τι έπαθες λεων ;
Καρδιακές αρρυθμίες φαντάζομαι!:D
Χαχαχαχα
Καταλαβαίνω φιλαρακι.

j.p.
11-10-16, 23:52
καλα ακομα ξυπνιος εισαι??? τστστσ παμε για μεταφωρα???χαχαχαχα
ειπα να το ριξω λιγο εξω:smt020
μεχρι τις 11 κανω μεταφορες μετα γραφω στο GAB:D

voas
11-10-16, 23:56
η βαση σακη ειναι περιπου 60εκ προσοψη, 20εκ βαθος και μετα αρχιζει η γωνια
πιστευω χωραει εναι σαμπ 50x30x30 αλλα δεν μενει χωρος για τα ρευματα που τα εχω κι αυτα μεσα ατάκτως ερριμμένα. θελει λιγο οργανωση.... μου χαλασε και η δοσομετρικη, και ειχα κατι σκαμπανευασματα στις παραμετρους.

από κοντα ειναι να μην το πετυχεις με ακαθαριστο μπροστινο τζαμι:D, αλλιώς θα ρωτας εδω μεσα τι έχετε?

Γιάννη καλησπέρα!
Εγω θα σου πρότεινα να φτιάξεις μια καινούργια βάση καλυτερα!μεγαλύτερη σε μήκος απο την υπάρχον και με μεγαλύτερο σαμπ αλλα και με άνεση χώρου.
Καλη συνεχεια φιλαρακι.

j.p.
12-10-16, 00:10
Γιάννη καλησπέρα!
Εγω θα σου πρότεινα να φτιάξεις μια καινούργια βάση καλυτερα!μεγαλύτερη σε μήκος απο την υπάρχον και με μεγαλύτερο σαμπ αλλα και με άνεση χώρου.
Καλη συνεχεια φιλαρακι.
καλησπερα νικο. καλο ξημερωμα δηλαδη....
δικιο εχεις αλλα δεν υπάρχουν περιθώρια, ειναι οριακα. αργα η γρηγορα θα πρεπει να το κανω παντως γιατι και στεναχωρα ειναι και επεμβασεις εχω κανει στο επιπλο που ειναι μελαμινη, και μικροφθορες εχει από τα νερα του σαμπ.

Sakisdraminos
12-10-16, 00:18
Ακόμα περιμένω ένα σχέδιο με της ακριβής διαστασης που μπορούμε να κάνουμε σαμπ!
Θελω πολυ να κανω ενα trigon sump!!!

j.p.
12-10-16, 00:31
φοβαμαι σακη μην trigon sump= χαλί νερό :D:D
αυριο λεπτομερες σχεδιαγραμμα.

Sakisdraminos
12-10-16, 00:44
φοβαμαι σακη μην trigon sump= χαλί νερό :D:D
αυριο λεπτομερες σχεδιαγραμμα.

Στείλε και μην φοβάσαι τπτ!!!!
Όλα trigon λεμεεε!

voas
12-10-16, 10:56
ελα γιαννη!
με το καλό η έναρξη των εργασιών!

j.p.
12-10-16, 11:10
τα σχεδια τωρα Νικο η εφαρμογη εν καιρο....

j.p.
14-10-16, 23:23
μερικες φωτο, ακομα προσπαθω να συνεφερω το kh, δε λεει να το παρει επανω του, ειχε φτασει σε οριακο σημειο.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-y527-gianpan1-reef2016-dsc01019_zpsvuynqz6t.jpg (http://s1279.photobucket.com/user/gianpan1/media/reef2016/DSC01019_zpsvuynqz6t.jpg.html)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-y527-gianpan1-reef2016-dsc01005_zpsjigqdfjz.jpg (http://s1279.photobucket.com/user/gianpan1/media/reef2016/DSC01005_zpsjigqdfjz.jpg.html)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-y527-gianpan1-reef2016-dsc01003_zps7pu6oshp.jpg (http://s1279.photobucket.com/user/gianpan1/media/reef2016/DSC01003_zps7pu6oshp.jpg.html)

και το σχεδιαγραμμα του sumb για τον Σακη( αν και ειναι απασχολημενος με την εκθεση αυτο τον καιρο)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-y527-gianpan1-reef2016-dsc01012_zpswcmqvrno.jpg (http://s1279.photobucket.com/user/gianpan1/media/reef2016/DSC01012_zpswcmqvrno.jpg.html)

leonardos
15-10-16, 10:55
ποιο KH ρε Γιαννη????? τα δικασου κοραλια μεγαλωνουν και χωρις αυτο!!! κομαντο λεμε!!! δεν καταλαβενουν τπτ!! χαχαχαχααχχα

voas
16-10-16, 14:14
ποιο KH ρε Γιαννη????? τα δικασου κοραλια μεγαλωνουν και χωρις αυτο!!! κομαντο λεμε!!! δεν καταλαβενουν τπτ!! χαχαχαχααχχα

χαχαχαχαχα!γεια σου λεων!
μπραβο γιαννη!
αμα βγαίνει το σχέδιο είμαστε σε καλό δρόμο πιστεύω!

voas
18-10-16, 14:11
γιαννη καλησπερα!
τι νεα έχουμε απο το στολίδι σου?
βάλε μας καμία φωτο να χαζέψουμε λιγο!
εχεις απο τα ομορφότερα ρεεφ και πρέπει να το καμαρώνουμε συχνά!
καλη συνέχεια γιαννη!

Giwrgos P.
18-10-16, 20:32
βάλε μας καμία φωτο να χαζέψουμε λιγο!

εχεις απο τα ομορφότερα ρεεφ και πρέπει να το καμαρώνουμε συχνά!

ισχύει!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sakisdraminos
19-10-16, 10:11
Γιάννη πάρε την μηχανή και βγάλε κοντινές να γουστάρουμε .

j.p.
19-10-16, 10:54
γεια σας παιδια, ευχαριστω για τα καλα σας λόγια.
νομιζω ειμαι για νεα δοσομετρικη, με το χερι δεν γινεται δουλεια,
εχω και αλλα προβληματα, βλεπω συνεχώς αλγη στα τζαμια, καθε τρις μερες θολωνει το τζαμι.
θα βγαλω κι αλλες φωτο.

Γιαννης Μ5
19-10-16, 11:04
Τι έγινε Γιαννη;Τι επαθε η δοσομετρικη που ειχες;;

Sakisdraminos
19-10-16, 11:09
Στείλε την δοσομετρικη με τα ανταλλακτικά να την επισκευάσω Γιάννη !!!

j.p.
19-10-16, 11:18
Τι έγινε Γιαννη;Τι επαθε η δοσομετρικη που ειχες;;
δεν ριχνει μονη της μονο χειροκινητα, αλλα βλεπω προθυμοποιηθηκε ο μαστορας:D
Στείλε την δοσομετρικη με τα ανταλλακτικά να την επισκευάσω Γιάννη !!!

σου ερχεται σακη:cool:

Sakisdraminos
19-10-16, 12:01
Ήραιον Σάμου
τκ 83103
Πυθαγόρειο

voas
19-10-16, 12:28
αυτα ειναι!
τι σόι ομάδα είμαστε εαν δεν κάνουμε και τετοια!:D

Sakisdraminos
19-10-16, 12:47
αυτα ειναι!
τι σόι ομάδα είμαστε εαν δεν κάνουμε και τετοια!:D

Χαχαχαχα

Γιαννης Μ5
19-10-16, 13:32
Στο τσακ μπαμ η λυση.Μπραβο Σάκη!!!!

voas
21-10-16, 23:06
Γιάννη έμαθα βγάζεις ωραίες φωτο!
Αληθεύει ;:grin:
Καλη συνεχεια φιλαρακι!

j.p.
22-10-16, 00:02
ναι Νικο αυτο ειναι γνωστο ... να σκεφτεις οτι σε μερικες φαινεται και τι βγαζω:grin:.
θα βγαλω με την πρωτη ευκαιρια.
ασχολουμε με το θεμα sump σημερα, δεν υπάρχει ευκολη λυση.
ειπα να αλλαξω και αντλία επιστροφης, αλλα η νεα αντλία sicce 2000 ειναι μεγαλη και δεν προλαβαινει η υπερχειλιση.

Sakisdraminos
22-10-16, 21:21
ναι Νικο αυτο ειναι γνωστο ... να σκεφτεις οτι σε μερικες φαινεται και τι βγαζω:grin:.
θα βγαλω με την πρωτη ευκαιρια.
ασχολουμε με το θεμα sump σημερα, δεν υπάρχει ευκολη λυση.
ειπα να αλλαξω και αντλία επιστροφης, αλλα η νεα αντλία sicce 2000 ειναι μεγαλη και δεν προλαβαινει η υπερχειλιση.
Κούραση τα Juwel!
Μήπως να πάρουμε άδεια να κάνουμε κανένα καινούργιο
.
.
.
.

.
.
.
ωχ
.
.
.
.
αχ
.
.
.
.
.
.
.
παντόφλα
.
.
.
Τακούνι
.
.
.
.
.
Τηγάνι!

Ένταξη θα το κάνουμε!
Κάπως έτσι την σκέφτομαι την πρόταση που σου πρωτινά μόλις το πεις στην γυναίκα!:D:D:D:D

voas
23-10-16, 12:04
χαχαχαχαχα!
ολοι μας τα ιδια τραβαμε μου φαινεται!:D

j.p.
23-10-16, 15:29
:smt084zw
:D:D:D

leonardos
23-10-16, 18:04
το προβλημα μεγαλωνει εστι και βρεθουν δυο τρεις μαζι, ανταλασουν και αποψεις και χαθηκαμε!!! παλι καλα που δεν εχουν κανει φορουμ να τα λενε!!! χαχαχαχαχαχα

Sakisdraminos
23-10-16, 20:57
Λεο να ξέρεις σε τέτοια εγώ δεν έχω θέμα!
Το πολύ πολύ να χαλαρώσει και της δικιες σας:cool::cool:

leonardos
23-10-16, 23:25
Ε Σακη καιρναω καφε παρε και την γυναικα!!! χαχαχαχα:grin::grin::grin:

voas
24-10-16, 15:09
χαχαχαχαχα!
είστε απίστευτοι κύριοι!
μόνο να μιλάτε χαμηλοφώνως μην μας ακούσουν:D

j.p.
27-10-16, 21:20
εδω που τα λεμε δεν εχουν εντελως αδικο.....
αλατια κοραλλια απο τη μια λιπασματα κλαδεματα από την αλλη, επ ευκαιριας και μερικες φωτο

Γιαννης Μ5
27-10-16, 21:22
Τουμπανο!!!!!!

Sakisdraminos
27-10-16, 21:25
Δώσε πόνο φίλε!!!
Βλέπω απόντες όμως και δεν λες τπτ !!!!!!

voas
27-10-16, 21:27
Μπράβο Γιάννη!
Παει τέζα φιλαρακι!

j.p.
27-10-16, 21:42
τραβαω και στελνω σχεδον live
και φυσικα στο σπιτι μπαίνει μονο το κατάλληλο κραμοσαπουνο.

j.p.
27-10-16, 21:44
ευχαριστω παιδια

Δώσε πόνο φίλε!!!
Βλέπω απόντες όμως και δεν λες τπτ !!!!!!
τι αποντες Σακη?

Sakisdraminos
27-10-16, 21:46
πολύποδες!

j.p.
27-10-16, 21:50
ολα εδω ειναι, καπου θα εχουν παραπεσει, τη δοσομετρικη δεν βλεπεις που ταξιδεει σ εσενα:D

leonardos
27-10-16, 23:37
ειπαμε Σακη τα ποιο καλα εκπαιδευμενα κοραλια ειναι δεν παθενουν τπτ
σε λιγο θα μας μαθει πως φτιαχνουμε ρεεφ με δισκους!!! χαχαχα
α ρε Γιαννη κατα την γνωμη μου ειναι το ωραιοτερο ρεεφ με ****** και lps που εχω δει!!!

voas
27-10-16, 23:38
Γιάννη μακάρι να μπορούσα να το δω live......αχ αχ λεων τυχερούλη!
Χαζεύω την πανοραμική ωρα και θέλω να βαλω χέρια μεσα φιλαρακι!
Μπράβο μπράβο!

leonardos
27-10-16, 23:47
εγω στην θεση σου δεν θα το κανα Νικο (για το χερι λεεω), τα κλουν ειναι εκπαιδευμενα μαντορσκυλα δεν περναει κουνουπι!!!! χαχαχαχαχααχα

j.p.
28-10-16, 00:27
ειπαμε Σακη τα ποιο καλα εκπαιδευμενα κοραλια ειναι δεν παθενουν τπτ
σε λιγο θα μας μαθει πως φτιαχνουμε ρεεφ με δισκους!!! χαχαχα
α ρε Γιαννη κατα την γνωμη μου ειναι το ωραιοτερο ρεεφ με ****** και lps που εχω δει!!!
καλομελετα και το δικο σου ετοιμο ειναι, αν τελικα δεν κανεις στροφη στα sps η μονη διαφορα μας σε λιγο θα ειναι το κουρμπαριστο τζαμι μου και οι ιδανικές μετρήσεις σου.
Γιάννη μακάρι να μπορούσα να το δω live......αχ αχ λεων τυχερούλη!
Χαζεύω την πανοραμική ωρα και θέλω να βαλω χέρια μεσα φιλαρακι!
Μπράβο μπράβο!
χερια θελω νικο.
υπαρχει και μια παραδοση, απο τη μια προσφερω καφε αποτην αλλη ξυστρα για τα τζαμια. ο λεοναρδος σημερα τη γλητωσε αλλα καποια στιγμη θα ερθει για γενικη καθαριότητα.:D
εγω στην θεση σου δεν θα το κανα Νικο (για το χερι λεεω), τα κλουν ειναι εκπαιδευμενα μαντορσκυλα δεν περναει κουνουπι!!!! χαχαχαχαχααχα
ναι αυτα τα ψαρακια βγήκαν υπερ του δέοντος τσαμπουκαλεμενα.

leonardos
28-10-16, 00:30
οποτε θες οτι θες Γιαννη ειμαι μεσα για τα παντα!!!
να βαλω μπροστα ηλεκτροκωλιση????

voas
28-10-16, 00:34
[QUOTE=j.p.;976036]καλομελετα και το δικο σου ετοιμο ειναι, αν τελικα δεν κανεις στροφη στα sps η μονη διαφορα μας σε λιγο θα ειναι το κουρμπαριστο τζαμι μου και οι ιδανικές μετρήσεις σου.

Γιάννη εγω τον βλέπω να μπαίνει με τσίτα τα γκάζια και ανάποδα τιμόνια στα sps ο λεων:D

j.p.
28-10-16, 00:37
οποτε θες οτι θες Γιαννη ειμαι μεσα για τα παντα!!!
να βαλω μπροστα ηλεκτροκωλιση????
α τωρα μαλιστα!!! το ειχα ξεχασει οτι κανει συγκολλήσεις
οι τεχνικές σου γνωσει θα φανουν πολυ χρήσιμες
ενα- ενα λύνονται τα προβληματα

leonardos
28-10-16, 00:39
τα κανω ολα και συμφερω!!! χαχαχα

Γιαννης Μ5
28-10-16, 00:55
Αντε και αλλαξες βαση,παλι τριγωνη δεν θα γινει;;;Κανε το σαμπ οπως σου ειπα....δες βεβαια τι σε παιρνει απο διαστάσεις,τουλάχιστον να αξιζει.

j.p.
28-10-16, 01:15
Αντε και αλλαξες βαση,παλι τριγωνη δεν θα γινει;;;Κανε το σαμπ οπως σου ειπα....δες βεβαια τι σε παιρνει απο διαστάσεις,τουλάχιστον να αξιζει.
το αισθητικα σωστο θα ηταν να γινει τριγωνη, αλλα αυτο μπορουμε να το παραβλεψουμε μερικώς.... :cool::o

Γιαννης Μ5
28-10-16, 01:20
Θα αλλαξεις και θεση στο ενυδρείο στο σπιτι;;;Χωραει ορθογωνια βαση εκει ή θα βγει ολο το ενυδρειο πιο εξω;

j.p.
28-10-16, 01:34
χωραει το ορθογώνιο αλλα δεν θα ερχεται φατσα στο ενυδρείο. και το τ που λες γινεται, θα τη βρουμε τη λυση.

Sakisdraminos
28-10-16, 07:38
το αισθητικα σωστο θα ηταν να γινει τριγωνη, αλλα αυτο μπορουμε να το παραβλεψουμε μερικώς.... :cool::o

Δεν σε βλέπω καλά φιλαράκι !
:grin:

leonardos
28-10-16, 10:11
ποιο πολυ ειναι η φασαρια που θελει για την αλλαγη της βασης παρα ολα τα αλλα!!!

Sakisdraminos
28-10-16, 10:22
Όλα εύκολα είναι με την σχετική άδεια !

leonardos
28-10-16, 10:32
οχι Σακη αυτα γυνονται με ακρα μυστικοτιτα, ομερτα που λεει και ο Νικος. τα εχεις ολα ετοιμα και το προι με το που φιγει η γυναικα για δουλεια..... με οργανωμενες κινησεις, κανεις την δουλεια σου, πατας και ενα σφουγκαρισμα και ελπιζεις οτι θα το καταλαβει 2-3 μερες μετα :D
και τοτε της λες: τωωωωρα γαπη μου παει μια βδομαδα που το αλλαξα, ειδες δεν ηταν τπτ ουτε που το καταλαβες:cool:!!! χαχαχαχααχα

voas
30-10-16, 12:28
χαχαχαχαχα!
έτσι ακριβώς όπως τα λες λεων!

voas
03-11-16, 14:02
καλησπερα γιαννη!
έχουμε κανένα νέο απο την ρεεφαρα σου?
πως πάει το δάσος σου?
βάλε καμιά φρέσκια να χαζέψουμε λίγο!
πηρες καμία κατασκευαστικη απόφαση?

j.p.
04-11-16, 21:34
γεια σου φιλε Νικο!!
με την ορμη σου και το ατελείωτο ενυδρειακο ενδιαφερον!!
δεν εχει αλλαξει τιποτα στο ενυδρείο, θα βαλω ομως φοτο με την πρωτη ευκαιρια
με τις αλλαγες ωριμάζει η ιδεα................ καταλαβαινεις....
προς το παρον καθαρισα το σαμπ, δεν ειχα καταλαβει οτι βρισκεται σε τετοια κατασταση, εβγαλα πολύ πραγμα από μεσα, και προσθετω υλικά με το χερι( οπως τον παλιο καλο καιρο) μεχρι να φτιαχτει η δοσομετρικη.

leonardos
04-11-16, 22:39
Γιαννη για σκεψου λιγο και την ιδεα να κανεις την βαση απο ξυλο!! με κολονες δηλ. απο δοκαρια και να τις ντισεις με κοντρα πλακε θαλασσης. και ποιο οικονομικο και πολυ σταθερο!

εεεε ρε γλεντια να σε δω να ξεστινεις ενυδρειο!!! να ξερεις θα τραβαω φωτογραφιες για να σε εκβοιαζω να μην τις διξω στην γυναικα!! χαχαχχαχαχα :D:p:D

j.p.
04-11-16, 23:00
δεν γινεται αυτο λεοναρδε, αυτο ξεστήνεται μονο για να μπει ξανα στο trigon 350.zw
εγω να δω πως θα τραβας φωτογραφιες, αφου εσυ θα κρατας το ενυδρείο,:D:D
μπαχαλο τα εχω κανει... αλλαγη σαμπ, αλλαγη επιπλου, τωρα λεω και για trigon350,
νομίζω οτι τελικά θα γινει αυτο που εγινε και πέρυσι.........

leonardos
04-11-16, 23:32
σε παρακαλω να ειμαι σε μια γωνια με την καμερα (και κανενα επιδεσμο) οταν θα το ανακοινωσεις??? χαχαχαχαχα:D:D:D

ειναι δυσκολο ρε γαμοτο να αλλαχτει το επιπλο :(

προσεχε τι ανακοινωνεις γιατι βλεπω τον Νικο να σου χτυπαει το κουδουνι κανα πρωι ετοιμος για αλλαγες!!! χαχαχα

την καμερα θα την εχω στο κεφαλι δεν το χανω με τπτ!!!!

εεεεεε ρε γλεντιααααα :smt084zw:grin::grin::grin:

voas
05-11-16, 09:12
γεια σου φιλε Νικο!!
με την ορμη σου και το ατελείωτο ενυδρειακο ενδιαφερον!!
δεν εχει αλλαξει τιποτα στο ενυδρείο, θα βαλω ομως φοτο με την πρωτη ευκαιρια
με τις αλλαγες ωριμάζει η ιδεα................ καταλαβαινεις....
προς το παρον καθαρισα το σαμπ, δεν ειχα καταλαβει οτι βρισκεται σε τετοια κατασταση, εβγαλα πολύ πραγμα από μεσα, και προσθετω υλικά με το χερι( οπως τον παλιο καλο καιρο) μεχρι να φτιαχτει η δοσομετρικη.

Χαχαχαχα!
Ετσι ακριβώς Γιάννη!
Μια χαρά φιλαρακι παει η ρεεφαρα σου!

Γιάννη απο μετρησεις πως εισαι;

voas
05-11-16, 09:14
δεν γινεται αυτο λεοναρδε, αυτο ξεστήνεται μονο για να μπει ξανα στο trigon 350.zw
εγω να δω πως θα τραβας φωτογραφιες, αφου εσυ θα κρατας το ενυδρείο,:D:D
μπαχαλο τα εχω κανει... αλλαγη σαμπ, αλλαγη επιπλου, τωρα λεω και για trigon350,
νομίζω οτι τελικά θα γινει αυτο που εγινε και πέρυσι.........

Οπα τι έχασα εδω αγορια;
Δώστε πληροφορίες στον λαό!:D

voas
05-11-16, 09:17
[QUOTE=leonardos;978220]σε παρακαλω να ειμαι σε μια γωνια με την καμερα (και κανενα επιδεσμο) οταν θα το ανακοινωσεις??? χαχαχαχαχα:D:D:D

ειναι δυσκολο ρε γαμοτο να αλλαχτει το επιπλο :(

προσεχε τι ανακοινωνεις γιατι βλεπω τον Νικο να σου χτυπαει το κουδουνι κανα πρωι ετοιμος για αλλαγες!!! χαχαχα

την καμερα θα την εχω στο κεφαλι δεν το χανω με τπτ!!!!

εεεεεε ρε γλεντιααααα :smt084zw:grin::grin::grin:[/QUOTE
Λες να ετοιμάσουμε αποσκευές και να ξεκινήσουμε;

j.p.
05-11-16, 10:43
απο μετρησεις νικο ειμαι χαμηλα σε ολα, πιο τακτικες αλλαγες νερου, σωστοτερη ρυθμιση σκιμερ, καθαρισμα σαμπ, αλλαγη λαμπτηρων, καλύτερη θερμοκρασια, το ενυδρειο τραβαει στοιχεία, αλλα με χαλασμενη τη δοσομετρικη δεν το προλαβαινω χειροκινητα.
κατα τα αλλα δεν εχασες τιποτα, η κουβεντα για βελτιωσεις- αναβαθμιση χρονιζει.
εγω ψαχνω αχθοφόρους( αν και οταν ερθει η ωρα)και ο λεοναρδος θελει να ειναι cameraman.
παλι καλα που εσυ εισαι των καλων προθεσεων.

Γιαννης Μ5
05-11-16, 12:09
350αρια διαβαζω........Αντε,στην βραση κολλαει το σιδερο.....:D

voas
06-11-16, 14:06
απο μετρησεις νικο ειμαι χαμηλα σε ολα, πιο τακτικες αλλαγες νερου, σωστοτερη ρυθμιση σκιμερ, καθαρισμα σαμπ, αλλαγη λαμπτηρων, καλύτερη θερμοκρασια, το ενυδρειο τραβαει στοιχεία, αλλα με χαλασμενη τη δοσομετρικη δεν το προλαβαινω χειροκινητα.
κατα τα αλλα δεν εχασες τιποτα, η κουβεντα για βελτιωσεις- αναβαθμιση χρονιζει.
εγω ψαχνω αχθοφόρους( αν και οταν ερθει η ωρα)και ο λεοναρδος θελει να ειναι cameraman.
παλι καλα που εσυ εισαι των καλων προθεσεων.

πολλά μπραβο γιαννη!
πάει τέζα με φουλ καταναλώσεις φιλαρακι!
είμαστε μακριά γιαννη και δεν μπορούμε να βοηθήσουμε στα πρακτικά!
την δοσομετρικη την εστειλες στον σακη τελικά?
εχεις τον λεων και δεν φοβάμαι αλλά πρέπει να το πάρει απόφαση!:D
καλή συνέχεια φιλαρακι!

j.p.
06-11-16, 15:54
350αρια διαβαζω........Αντε,στην βραση κολλαει το σιδερο.....:D
οχι ρε γιαννη, ετσι το λεω να διασκεδασουμε λιγο....
πολλά μπραβο γιαννη!
πάει τέζα με φουλ καταναλώσεις φιλαρακι!
είμαστε μακριά γιαννη και δεν μπορούμε να βοηθήσουμε στα πρακτικά!
την δοσομετρικη την εστειλες στον σακη τελικά?
εχεις τον λεων και δεν φοβάμαι αλλά πρέπει να το πάρει απόφαση!:D
καλή συνέχεια φιλαρακι!
ειμαι σιγουρος οτι θα εισουν μεσα.
με τη δοσομετρικη θα τη δει ο σακης αλλα πιθανοτατα ειμαι για καινούργια.
πρεπει να βαλω δοσομετρικη και να κανω κατι με την υπερχειλιση γιατι αυτη που εχω δεν κατεβαζει αρκετα λιτρα να καλυπτει τα 2000λ .
το λεοναρδο αστον να λει για φωτογραφιες, στα κουβαλήματα τον εχω υπολογισει.

Γιαννης Μ5
06-11-16, 16:43
οχι ρε γιαννη, ετσι το λεω να διασκεδασουμε λιγο....

Στοίχημα πως εχεις ηδη googlαρει......μεταχειρισμενο trigon 350.....:D:D:D

Sakisdraminos
06-11-16, 18:01
Όχι πάλη τρίγωνο!
θα έβγαζα όλο το έπιπλο στο σαλόνι και θα έβαζα ένα 300-500 λίτρα αντί για την τηλεόραση!

j.p.
07-11-16, 00:26
Στοίχημα πως εχεις ηδη googlαρει......μεταχειρισμενο trigon 350.....:D:D:D
ξερεις που ποντάρεις..... φυσικα και το εχω googlαρει:D:D αλλα από περιέργεια...
Όχι πάλη τρίγωνο!
θα έβγαζα όλο το έπιπλο στο σαλόνι και θα έβαζα ένα 300-500 λίτρα αντί για την τηλεόραση!
ποια τηλεόραση... και οι καναπεδες να φυγουν, μονο μια κουνιστή πολυθρόνα απεναντι απο το 500λιτρο.

voas
07-11-16, 16:23
μπορεί να σε βάλει και να γκρεμίσεις το σαλόνι για να χωρέσεις το ρεεφ γιαννη!:D

Γιαννης Μ5
07-11-16, 16:30
Γιαννη ελα να φτιάξουμε εναν κυβο να τελειωνουμε.....εγω προς τα εκει προσανατολιζομαι....

Sakisdraminos
07-11-16, 16:46
Γιάννη εγώ παντός λέω να δεις μια την βάση για το ενυδρείο να είναι έτοιμη όταν έρθω να βάλουμε το σαμπ.

voas
08-11-16, 22:28
Τελικά βγάλατε σχέδιο του σαμπ;
Ολο αποκρυπτογράφηση κανω ρε αγορια!
Ανοίξτε επιτέλους τα χαρτιά σας κύριοι!
Δώστε πληροφορίες στον λαό!
Γιάννη ε και καμια φωτο ξερεις εσυ φιλαρακι μου!:D

voas
12-11-16, 20:23
Καλησπέρα Γιάννη!
Τι νεα εχουμε φιλαρακι;

j.p.
12-11-16, 21:32
Γιαννη ελα να φτιάξουμε εναν κυβο να τελειωνουμε.....εγω προς τα εκει προσανατολιζομαι....
ώπα!!! κυβους ακουω...
Γιάννη εγώ παντός λέω να δεις μια την βάση για το ενυδρείο να είναι έτοιμη όταν έρθω να βάλουμε το σαμπ.
ελα εσυ και σε στρώνω εκεινη την ωρα στη δουλεια:D. και τα φτιαχνουμε ολα.
Καλησπέρα Γιάννη!
Τι νεα εχουμε φιλαρακι;
στασιμότητα Νικο, το καλο ειναι οτι ρύθμισα τις παραμετρους και τα πραγματα πανε καλά, ταιζω λιγο παραπανω να δουμε πως θα παει με τις αλγες, αλλα ειπα να δωσω λιγο προτεραιοτητα στα ψαρια, να δουμε....

leonardos
13-11-16, 01:39
με τοσο κοραλι που εχει ο Γιαννης εκει μεσα δεν φτανουν ουτε 300 λιτρα μιλαμε για τεραστιες εφιλιες!!! μπραβο Γιαννη το ενυδρειο παει με πεμπτη!!!

Sakisdraminos
13-11-16, 13:57
Γιάννη δεν δείχνει σημεία ζωής η 3η αντλία!
Είμαστε δύσκολα.

voas
15-11-16, 11:45
καλημερα γιαννη!
τι νεα εχουμε φιλαρακι?
καμια φωτο οποτε εχεις χρονο ετσι λιγο να χαζεψουμε!:D

Sakisdraminos
15-11-16, 21:58
νομίζω όλες οι πλακέτες 3 στο σύνολο έχουν το ίδιο πρόβλημα Γιάννη.

j.p.
16-11-16, 16:00
ελα σακη, δεν πειραζει φιλε ευχαριστω για το ενδιαφερον και την προσπαθεια σου να το φτιαξεις, καποια στιγμή θα δω αν αξιζει η παραγγελία νεας πλακετας, διαφορετικα ας υπάρχει για ανταλλακτικα. η αντλία αντικατασταθηκε και ειμαι στη φαση της ρύθμισης.
νικο να ρυθμισω τη δοσομετρικη και θα βαλω φωτο.

tsoui
16-11-16, 17:32
Τικ τακ τικ τακ.......:D

j.p.
16-11-16, 21:58
με τοσο κοραλι που εχει ο Γιαννης εκει μεσα δεν φτανουν ουτε 300 λιτρα μιλαμε για τεραστιες εφιλιες!!! μπραβο Γιαννη το ενυδρειο παει με πεμπτη!!!

να σαι καλα λεοναρδε. εχουμε βελτιωσεις να κανουμε ακομα;)
Τικ τακ τικ τακ.......:D

ευκολα νομιζεις ρυθμιζονται οι ατιμες οι δοσομετρικες? θελουν το χρονο τους:p

voas
17-11-16, 13:18
ευκολα νομιζεις ρυθμιζονται οι ατιμες οι δοσομετρικες? θελουν το χρονο τους:p[/QUOTE]

γιαννη αγριοκοίταξέ τες και θα ρυθμιστούν μόνες τους!:D
καλή συνέχεια φιλαρακι,περιμένω καμία φώτο όταν θα εχεις χρόνο!

voas
21-11-16, 19:39
Έλα Γιάννη πως εισαι φιλαρακι;
Εχουμε κανενα νέο καμια εξέλιξη ;

voas
26-11-16, 21:01
Καλησπέρα Γιάννη!
Φωτο φωτο φωτο καμια φωτο φιλαρακι μου οταν μπορεις!

j.p.
26-11-16, 21:42
ρυθμισα δοσομετρικη Νικο, τα πραγματα εχουν παρει το δρομο τους, θα βαλω φωτο. αργοτερα.χαιρομαι που έσωσα την ανθελια απο την εξαφανιση το μωβ-μπλέ λειπει σαν χρωμα απο το ενυδρείο.
anthelia- ricordea
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-y527-gianpan1-dsc01260_zpsjtuyzgbd.jpg (http://s1279.photobucket.com/user/gianpan1/media/DSC01260_zpsjtuyzgbd.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-y527-gianpan1-dsc01277_zpswcddq1rz.jpg (http://s1279.photobucket.com/user/gianpan1/media/DSC01277_zpswcddq1rz.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-y527-gianpan1-dsc01282_zpshiea3yde.jpg (http://s1279.photobucket.com/user/gianpan1/media/DSC01282_zpshiea3yde.jpg.html)

tsoui
26-11-16, 21:58
Μαγικα πραγματα!

j.p.
26-11-16, 22:16
Μαγικα πραγματα!
Χρηστο,οταν η γεννηστρα σου εκπληρώσει το βασικο σκοπό της θα βάλουμε κανένα κοραλλάκι ετσι δεν ειναι???:D

tsoui
26-11-16, 22:21
Χαχαχαχααχαχαχα αναβεις φωτιες Γιαννη!!

leonardos
26-11-16, 23:57
Χαχαχαχααχαχαχα αναβεις φωτιες Γιαννη!!

και με τις ιδεες και με τις φωτο!!! χαχαχαχαχα

Γιαννης Μ5
27-11-16, 10:51
Δεν περιμενα κατι λιγοτερο απο εσενα.....
Well done my friend!!!!

Sakisdraminos
27-11-16, 13:21
Γιάννη έχεις το πιο δεμένο ενυδρείο στο φόρουμ !
πραγματικά σε τέλεια κατάσταση όλα τα κοράλλια.
Από εβδομάδα θα σου στείλω το ερείπιο.

με την δοσομετρικη σταθεροποιησες όλες της παραμέτρους;

j.p.
27-11-16, 16:52
ευχαριστω ολους παιδια.
με τη δοσομετρικη ρυθμιζω kh, ca, mg. Άλλα στοιχεια δεν μετραω αλλα πιστευω οτι αναγκες στα υπόλοιπα καλύπτονται απο τις αλλαγες νερου .

Sakisdraminos
27-11-16, 18:52
Γιάννη νιτρικα δεν μετράς καθόλου ;

j.p.
27-11-16, 19:21
Σακη δεν μετραω. γιατι νομιζεις δεν μπαινω στα sps:D... lps-soft ανεχονται καποια επιπεδα, αν εβλαπα παντως κάποιο προβλημα στα κοραλλια που δεν οφειλονταν σε kh-ca-mg θα έπαιρνα τεστ για νιτρικά.
τα φωσφορικά φαίνονται με το ματι;).
αλλα και τα κοραλλια δείκτες ειναι πολύ χρήσιμα.
το σαρκοφυτο κλεινει οταν το mg ειναι χαμηλό-ψηλά
η caluastrea χανει χρωμα οταν kh ή ca ειναι χαμηλά, αλλα και για στα 2 θα πρέπει να είναι μεγάλη η απόκλιση για να φανεί εντονα.

Sakisdraminos
27-11-16, 19:26
Αυτό που λες είναι πολύ σοβαρό!
Δλδ Ο καθένας μας πρέπει να βρει κοράλλια δείκτες!

Γιαυτό σε λέω δάσκαλο γιατί έχεις όλα τα φώτα για να κάνεις ριφαρα με πολύ λίγο εξοπλισμό.

j.p.
27-11-16, 20:14
τα τεστ ειναι αναντικαταστατα αλλα υπάρχουν κοραλλια που δειχνουν ελλειψη πριν δημιουργησει προβλημα σε ολο το ενυδρείο . οταν χαλασε η αντλια mg και δεν το ειχα καταλαβει (με τη δοσομετρικη ηταν σταθερες οι τιμες και μετρουσα σπανια), εκλεισε το σαρκοφυτο και αυτο ηταν αφορμη να πω -για να μετρησω να δω τι γινεται- αυτα για καποιον που δεν ειναι τακτικος με τις μετρήσεις οπως πρεπει.
εσεις που εχετε και πιο δυσκολα-ευαισθητα κοραλλια θα φαινεται πιο γρηγορα αρκει να τα παρατηρεις προσεκτικα.
τα τεστ προλαμβανουν την ελλεψη και ειναι απαραιτητα για σταθερες παραμετρους παντως.

Sakisdraminos
27-11-16, 20:30
Έτσι ακριβώς Γιάννη.
δυστυχώς όσο μεγαλύτερες κατανάλωσης τόσο πιο απαραίτητα τα τεστ !
φυσικά και ανάλογα τα κοράλλια και η ευαισθησία του !

j.p.
27-11-16, 22:58
Γιαυτό σε λέω δάσκαλο γιατί έχεις όλα τα φώτα για να κάνεις ριφαρα με πολύ λίγο εξοπλισμό.
εχεις καιρο να κατεβεις στα μερη μας και εχεις ξεχασει τι πατατες ειμαι ετοιμος να κανω ανα πασα στιγμη, απλα τυχερος σακη, προς το παρον....:D:D

Sakisdraminos
27-11-16, 23:06
Δεν θα το έλεγα τύχη!
Θα κατέβω μάλλον στης γιορτές αλλά δεν είναι ακόμα σίγουρο!

voas
27-11-16, 23:31
Παιδιά θα συμφωνήσω σε ολα σε οτι εχει να κανει με το διάβασμα των κοραλλιών ανάλογα με τις μεταβολές που μπορει να ειναι και θερμοκρασίας αλλα και αλατοτητας!
Το λεγόμενο διάβασμα ή κατανόηση γενικότερα του υφάλου μας ειναι κατι που το ειχε και ως αρχή του ο μεγάλος νερβας και συνεχώς το υπενθύμιζε στα κείμενα του!
Γιάννη το ενυδρείο σου πραγματικά φιλαρακι ειναι Φανταστικό!
Πολύ θα ήθελα να το δω live. .........τα ακούτε κύριοι Σάκης & Λεων!

Sakisdraminos
27-11-16, 23:37
Εγώ παντός το έχω δει και το έχω καθαρίσει!:grin:

leonardos
28-11-16, 01:04
και εγω το εχω δει και το εχω..... ξελαφρωσει!!!! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

voas
28-11-16, 09:57
μπραβο αγόρια!
πολύ δυνατό team έχουμε φτιάξει!

voas
30-11-16, 22:27
Γιάννη καλησπέρα!
Τι νεα φιλαρακι εχουμε απο την ρεεφαρα σου!
Βάλε βρε Γιάννη καμια δεκαριά φωτο ετσι να χορτάσει λιγο το ματάκι μας!
Με το σταγονόμετρο τις βάζεις........:D
Καλη συνεχεια φιλαρακι σε οτι και αν κανεις!

j.p.
30-11-16, 22:49
Εγώ παντός το έχω δει και το έχω καθαρίσει!:grin:
θυμάμαι σακη, να το επαναλάβουμε, απο τοτε έχει να δει τέτοια μεγαλεία:D:D
και εγω το εχω δει και το εχω..... ξελαφρωσει!!!! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
χαλάλι σου, στην καλοπεραση τα εχεις...
μπραβο αγόρια!
οτι εχουμε, εχουμε, η αλήθεια να λέγεται.
ποσα χρονια ζουνε τα σαλιγκάρια trochus-tectus, ξερει κανενας?

tsoui
30-11-16, 23:04
μπραβο αγόρια!

οτι εχουμε, εχουμε, η αλήθεια να λέγεται.

Δεν ειναι να βλεπει κανεις τα thread σας καλυτερα .......... χαλια γινεται :D

Sakisdraminos
01-12-16, 06:33

Εσύ παντός συχνα διαβάζεις στα θέματα του θαλασσινού τελευταία. :cool:
Δεν πιστεύω να έχουμε τπτ και να μην μας το έχεις πει ;;;;;

voas
04-12-16, 14:41

χαχαχαχαχαχα!
Χρησταρα σε περιμένουμε να έρθεις!
μια σκέψη είναι,όλα τα άλλα άστα επάνω μας!

voas
04-12-16, 14:43
Γιάννη καλησπέρα!
τι νέα έχουμε φιλαράκι από το μονοδικο κόσμημα σου?
πολύ στην πείνα μας έχεις από φώτο!:D
καλή συνέχεια φιλαράκι να έχεις!

j.p.
11-12-16, 21:17
ενα βιντακι
http://i1279.photobucket.com/albums/y527/gianpan1/reef2016/th_20161201_012919_zpstohjapdb.mp4 (http://i1279.photobucket.com/albums/y527/gianpan1/reef2016/20161201_012919_zpstohjapdb.mp4)

tsoui
11-12-16, 21:49
Χτυπα κι αλλο ... :smt020:D

leonardos
11-12-16, 21:57
ουτε φραγκ δεν χωραει!!!!:D:D:D

j.p.
11-12-16, 22:36
Χτυπα κι αλλο ... :smt020:D

τωρα το ειδα, ζαλαδα με επιασε, ωραιο βιντεο εβγαλα ο μπαγασας, παραλιγο φραπε. γι αυτο λες χτυπα κιαλο:D:D:D:D
ουτε φραγκ δεν χωραει!!!!:D:D:D
ετσι κι αλλιως ειναι πηγμένο θελει καθαρισμα, αλλα στο βιντεο φαινεται πιο σκοτεινο και μπλε και το κανει ακομα πιο σκασμενο.

tsoui
11-12-16, 22:40
:D Οχι χτυπα κι αλλο θα τ αντεξω στολιδι ειναι!!
Δεν εχει σημασια πως ειναι τραβηγμενο αλλα τι δειχνει:)

j.p.
11-12-16, 22:51
:D Οχι χτυπα κι αλλο θα τ αντεξω στολιδι ειναι!!
Δεν εχει σημασια πως ειναι τραβηγμενο αλλα τι δειχνει:)
το καταλαβα, αλλα επ ευκαιριας ειπα να σχολιασω και την τεχνη μου στα βινρεο, κολλαγε ωραια:D

voas
13-12-16, 12:03
μπράβο Γιάννη!
πίτα φορτωμένο το ενυδρείο σου!
φοβερό αποτέλεσμα φιλαράκι!

Sakisdraminos
13-12-16, 22:13
Πραγματικά δεν χωράει τπτ ούτε αραγωνιτη δεν βλέπεις.
όλα κομπλέ με την καινούργια δοσομετρικη ;

j.p.
13-12-16, 22:27
παιδια εχετε δικιο ειναι παραγεμισμενο, ειχα ανοίξει ενα διαδρομο στον αραγονητη και μου αρεσε, αλλα μετα ηρθαν εκτάκτως οι ricordeas και ξανάκλεισε .
κάποια στιγμή θα πρεπει να το παρω αποφαση να κλαδεψω αλλα ειναι μια διαδικασια που την βαριέμαι πολύ.
η καινούρια δοσομετρικη μια χαρά. μου έλυσε τα χέρια Σακη.

Sakisdraminos
14-12-16, 00:24
Μπράβο Γιάννη στεναχωριθηκα με την άλλη.
Αν κλάδεψεις θέλω να μου κρατήσεις καμία ρικο η κανένα μανιτάρι για το μικρο.

Μάλλον Χριστούγεννα δεν θα κατέβω θα πάω δράμα οπότε μάλλον για Πάσχα μας βλέπω να πίνουμε κανένα καφεδάκι.

j.p.
14-12-16, 00:57
ελα εσυ και κλαδεψε οτι θελεις μην περιμαινεις να σου τα εχω ετοιμα....:D
μεχρι το πασχα θα εχουν φουντωσει και οι ρικο οι περισσότερες πεταξαν μικρα.

voas
18-12-16, 15:04
καλησπερα γιαννη!
τι νέα φιλαράκι έχουμε από το δάσος?
θα έρθει ο σακης στις γιορτές για αναβαθμίσεις?

Sakisdraminos
18-12-16, 18:47
ελα εσυ και κλαδεψε οτι θελεις μην περιμαινεις να σου τα εχω ετοιμα....:D
μεχρι το πασχα θα εχουν φουντωσει και οι ρικο οι περισσότερες πεταξαν μικρα.

Και μόνο που το λες φίλε σ ευχαριστώ.
καιρό έχουμε να πιούμε καφέ την απόσταση μου μέσα!!!

voas
27-12-16, 14:21
γεια σου γιαννη και χρόνια πολλά φιλαράκι!
τι νέα έχουμε πως πάει το ενυδρείο?

Sakisdraminos
27-12-16, 21:15
χρόνια πολλά Γιάννη φαντάζομαι λόγο Χριστουγέννων τρέχεις σαν τρελός!:cool:
Αν προλαβαίνεις μας λες και τα νέα σου !

j.p.
30-12-16, 22:13
χρονια πολλά σε ολους παιδια,
Σακη Νικο να εισαστε παντα καλά με υγεια και ευτυχια.
με το ενυδρειο βρηκα τις καταναλώσεις, ειναι σταθερο πια. αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι δεν καταναλώνε μαγνησιο, εχω να προσθεσω μηνες και ειναι 1450.
θα κανω καθαρισμα να δω τι γινεται πισω από το τζαμι :D και θα βαλω φοτο.

voas
05-01-17, 21:49
Γεια σου Γιάννη και Καλη χρονιά!
Τι νεα φιλαρακι εχουμε;

j.p.
22-01-17, 20:20
τα νεα φιλε νικο ειναι οτι γέννησε το ζευγάρι μαύρο+πορτοκαλι κλοουν που εχω, τα ψαρακια εχουν σχηματιστει κανονικα, μεγαλα ψαρακια κριμα που δεν τρώνε αρτεμια. θα ηθελα να τα κρατησω. οι γονείς τα προστατεύουν με πάθος.

Sakisdraminos
22-01-17, 21:23
Έλα ρε Γιάννη βάλε την μηχανή μπρος και ανέβασε φωτογραφίες......
Μην μας κάνεις τέτοια τέτοιες ώρες!!!

j.p.
22-01-17, 21:28
τράβηξα βίντεο Σακη, αλλα εκτός οτι δεν βγήκε καλό δεν μπορω να το ανεβασω δεν το δεχεται και το photobucket. φωτο, δεν φαινονται πολλα στο σημειο που ειναι.

Sakisdraminos
22-01-17, 21:30
άμα με τέτοια κάμερα δεν φαίνεται καικαμαν...

j.p.
22-01-17, 21:33
η κάμερα καλή είναι, ο κάμεραμαν ειναι για τ ανάθεμα....

Sakisdraminos
22-01-17, 21:39
Τι να σε κάνω χίλια μίλια Μακρύα είσαι....:smt0849

leonardos
22-01-17, 22:34
τι να του κανεις στιλ του ροτιφερ να εχει!!!! χαχααχα

Γιαννης Μ5
22-01-17, 22:37
Μπραβο ρε Γιαννη,αυτα ειναι......παράδεισος το ενυδρείο σου!!!!

j.p.
22-01-17, 23:23
Τι να σε κάνω χίλια μίλια Μακρύα είσαι....:smt0849
όταν έρθεις έχουν μαζευτεί δουλείες.....
τι να του κανεις στιλ του ροτιφερ να εχει!!!! χαχααχα
ροτιφερ οποιος εχει δεκτα :D τι να κανεις ετσι ειναι τα χόμπι λίγο τρέλα παραπάνω... να ξεχνιόμαστε.
Μπραβο ρε Γιαννη,αυτα ειναι......παράδεισος το ενυδρείο σου!!!!
παράδεισος και κολαση μαζι, γεννηση και καταναλωση απο ασύδοτους συγκατοίκους...

leonardos
22-01-17, 23:43
αρα ψαχνουμε ροτιφερ και φτιαχνουμε γενιστρα αμεσα!!!!!!

πανε κιολας Γιαννη? μετα απο αυτη τη γεννα ποσο καιρο θελουν για να ξανακανουν ξερεις? ελα ρε Γιαννη να γεμισει το φορουμ κλουν μοκα!!!!!

βαζουμε μπροστα γενιστρα? εχω 30 λιτρα νερο ετημα εκανα αλλαγη!!!!!!!!!!!:smt119

j.p.
23-01-17, 00:19
ψήνεσαι βλεπω.:D:D
ενυδρεια αεροφιλτρα θερμοστατες υπάρχουν αφθονα.
τωρα τα rotifers και η διατηρηση τους ειναι αλλο θεμα που θελει ψαξιμο.
γεννάνε αρκετά συχνά καθε 15-20 μερες.

Sakisdraminos
23-01-17, 05:36
Γιάννη από την χαετο που έχεις βγάλε αρκετά μέσα θα γίνεται χαμός.

Άμα χρειαστείτε έχουν τα Πέτ σοπ σε σακουλάκι.

j.p.
23-01-17, 12:57
εχω στο ενυδρείο rotifers και πανε χαμενα???
αν ισχύει αυτό κάτι θα κάνουμε.

Sakisdraminos
23-01-17, 15:26
Αντε αγόρι μου δώσε γκάζια.....
Δεν είχα την τύχη να δω γέννα από κλόουν και έχω δύο Ζευγάρια.:(

leonardos
24-01-17, 01:26
αμα ειναι ετσι να βαλω χαετο σε οοοοολο το σαμπ!!!!!!

Sakisdraminos
24-01-17, 07:41
Πρέπει να κάνουμε μια αναφορά σε αυτή την άλγη.

revolution1925
24-01-17, 11:06
Το ενυδρείο που με έκανε να ασχοληθώ με τα θαλασσινά και να αγαπησω τα τρίγωνα!
Φυσικά γούστα είναι αυτά αλλά για μένα είναι απ τα πιο ωραία ρεεφακια που έχω δει.! Ωραίο στήσιμο ωραία χρώματα όλα ωραία..! Καταπληκτικό να σαι καλά και να το χαίρεσαι!

Αν είναι εύκολο θέλω να γράψεις τις καταναλωτές σου, και κάθε πότε κάνεις αλλαγές νερού για να ξέρω τι με περιμένει στο μέλλον..!

leonardos
24-01-17, 15:06

ναι!!!

Φυσικά γούστα είναι αυτά αλλά για μένα είναι απ τα πιο ωραία ρεεφακια που έχω δει.! Ωραίο στήσιμο ωραία χρώματα όλα ωραία..! Καταπληκτικό να σαι καλά και να το χαίρεσαι!

Αν είναι εύκολο θέλω να γράψεις τις καταναλωτές σου, και κάθε πότε κάνεις αλλαγές νερού για να ξέρω τι με περιμένει στο μέλλον..!

τωρα την εβαψες ο Γιαννης ειναι απο τους ποιο τυπικους εδω μεσα. καθε βδομαδα αλλαγη με αλατι ionian see και μετρισεις 2 φωρες την εβδομαβα για τις αναλογες διορθωσεις στην δωσομετρικη!!!

revolution1925
24-01-17, 16:11
Από καταναλωσεις στοιχείων ξέρεις πόσο περίπου έχει Λεοναρδε?
Επίσης αν είναι εύκολο θα ήθελα να μάθω το ποσοστό της εβδομαδιαίας αλλαγής.!

j.p.
24-01-17, 17:41

να σαι καλα Αρη, πολύ χαίρομαι γι αυτο:D.
εύχομαι να δεις το δικό σου οπως το έχεις σκεφτεί.
το ενυδρειο το συντηρώ εγω αλλά το έφτιαξα με τη γνώση των παιδιών του GAB.
απο καταναλωσεις
προσθετω
60μλ kh
40 ca
10 mg
την ημερα,
και τα διαλειματα εχουν ανα λιτρο, 100γρ kh, 200mg, 300ca, δεν ξερω αν ειναι ενδεδειγμενες δωσεις αλλα σε αυτες δεν βλεπω να μενουν ιδιαιτερα ιζήματα- αδιάλυτες ουσιες.
δεν ξερω αν ειναι καλα, καμια γνωμη παιδια?
αλλαγη νερου 40λ καθε 15 μερες, χωρις να ειμαι τυπικος αλλα σε γενικες γραμμες... δηλαδη περιπου 20% .
Ναι σακη πρεπει, δεν θελω να φανταστω τι θα γινοταν αν αντι να μεγαλωνε η chaeto μεγαλωνε η αλγη στο ενυδρείο.
αλλα και τα λοιπα ωφελη... κατοικια για μικροοργανισμους και δεν ξερω τι αλλο.

τωρα την εβαψες ο Γιαννης ειναι απο τους ποιο τυπικους εδω μεσα. καθε βδομαδα αλλαγη με αλατι ionian see και μετρισεις 2 φωρες την εβδομαβα για τις αναλογες διορθωσεις στην δωσομετρικη!!!

δεν με αφήνεις να πω και κανένα ψεματακι....:D:D:D

sogirys
25-01-17, 16:40
Πολύ ωραίο Γιαννη αγαπημένο το trigon !! Κοντευουν να βγούν τα ζωντανά σου εξω !!Μάλλον πρέπει να πας στο 350 τώρα :D

j.p.
25-01-17, 17:30
να σαι καλα γιωργο
το εχω σκεφτει, αλλα δεν εχει τελειωμό αυτο με την αναβάθμιση στα λίτρα.....

leonardos
25-01-17, 23:52
να σαι καλα γιωργο
το εχω σκεφτει, αλλα δεν εχει τελειωμό αυτο με την αναβάθμιση στα λίτρα.....

κι ομος εχει!!! ετσι και ανεβεις τελειωσες!!! χαχαχαχααχαχαχαχχαχαχα :D:D:D:D

j.p.
26-01-17, 00:39
κι ομος εχει!!! ετσι και ανεβεις τελειωσες!!! χαχαχαχααχαχαχαχχαχαχα :D:D:D:D
καλο!!!!:D:D:D

Sakisdraminos
26-01-17, 07:35
Γιάννη δεν σου λέω για την αναβάθμιση γιατί ξέρω με την πρώτη ευκαιρία θα το κάνεις.

Από εκεί και πέρα καλό είναι να μπεις στον οδηγό της balling και να δεις λίγο της αναλογίες.
Ίσως διαβάσεις και κάτι που δεν θυμόσουν. ;)

Για την χαετο έχει μπει στο πρόγραμμα θα μαζέψω λεπτομεριες και θα κάνουμε μια παρουσίαση....

voas
27-01-17, 12:21
μπράβο Γιάννη,πολύ χαίρομαι για το κόσμημα σου!
μακάρι να πάνε όλα καλά και να τα καμαρώσουμε!
καμία φώτο όποτε μπορείς............

kostas82
07-02-17, 23:10
Πως παει εδώ;

j.p.
09-02-17, 00:35
χαιρετω ολη τη παρεα.
μικροαλλαγες

tsoui
09-02-17, 00:45
Χαχαχαχα Τουμπανοreef κυριολεκτικα χιλιοστο δεν εχει μεινει

j.p.
09-02-17, 01:38
Χαχαχαχα Τουμπανοreef κυριολεκτικα χιλιοστο δεν εχει μεινει
γι αυτο σου λεω κανε το επόμενο βήμα, έχω πράγμα για δόσιμο.

Γιαννης Μ5
09-02-17, 05:06
Πανεμορ Γιαννη!!!!

voas
11-02-17, 10:49
Γιάννη το ενυδρείο παει τέζα!
Φανταστικό αποτέλεσμα φιλαρακι πολλά μπράβο!

alan boy
11-02-17, 14:04
Τα χρωματα ειναι φοβερά

Sakisdraminos
11-02-17, 18:08
Πιο foul stock πεθαίνεις.....
:smt038:smt038:smt038

leonardos
13-02-17, 20:00
για να βαλεις χερι μεσα πρεπει να βγαλεις κοραλι!! χαχαχαχα
μπραβο Γιαννη να το σερετε η γυναικα σου να το χαζευει!!!

tsoui
13-02-17, 21:00
γι αυτο σου λεω κανε το επόμενο βήμα, έχω πράγμα για δόσιμο.

Αν περιμενεις εμενα θα τα ψεκαζεις απο εξω σαν τα φυτα :D

j.p.
13-02-17, 22:04
χαιρομαι που σας αρεσε παιδια.
εχετε δικιο θελει αραίωμα, φτιάξιμο το aquascape,θα ηθελα να φαινεται τουλαχιστο ενα μερος του αραγωνιτη θα γίνει με την πρώτη ευκαιρία, αν και αυτό σημαίνει οτι θα πρέπει να αποχωριστώ κάποιο από τα κοράλλια.

Sakisdraminos
13-02-17, 22:08
Θα έρθω το Πάσχα Γιάννη θα φέρω το ανοξείδωτο ψαλίδι......;)

j.p.
13-02-17, 23:55
ελα ρε σακη, οργανωμενος οπως παντα. εγω κοιτάω να λείπει η Ανδριάνα να πάρω το καλό το μαχαίρι.....:D:D
το πασχα λοιπόν.

Sakisdraminos
14-02-17, 00:23
Θα φέρω όλα τα συνεργα.
Κανόνισε μόνο να δουλεύει να έχουμε χρόνο....

j.p.
14-02-17, 00:26
θα τη στείλω για ψώνια
πιάνει πάντα, δοκιμασμένο....:D:D αλλα κοστίζει.....

golf4470
16-02-17, 18:39
Στην κυριολεξία δεν πεφτει ούτε καρφίτσα! Μπράβο φιλε πολυ όμορφο να το χαίρεσαι.

j.p.
16-02-17, 23:51
ευχαριστω Δημητρη να εισαι καλα!!!

voas
22-02-17, 20:13
Καλησπέρα Γιάννη, τι νεα εχουμε φιλαρακι μου;
Πως παει ο υπερπλήρης ύφαλος σου;

golf4470
05-03-17, 21:22
Έχουμε καμια καινούρια φωτογραφία?

Sakisdraminos
10-03-17, 11:17
Γιάννη κανένα ένα update να δούμε το πιο στοκαρισμενο ριφ της Ελλάδος!!!

voas
19-05-17, 16:11
Καλησπέρα Γιάννη!
που χαθηκες φιλαρακι μου,τι νεα εχουμε,πως παει το ενυδρείο;

j.p.
08-07-17, 09:23
γεια σας παιδια, συγνώμη που καθυστερώ να απαντησω.
το ενυδρειο ειναι σε μετρια κατασταση αυτη την εποχη, μου ξεφυγαν προς τα πανω οι τιμες ca -mg και μερικα κοραλλια περνανε δυσκολες ωρες.... αλλα θα το ξεπερασουμε. μολις παρουν τα πανω τους και παλι θα βάλω φωτο.

Sakisdraminos
16-07-17, 06:04
Γιάννη προσπάθησε να κλέβεις λίγο χρόνο για το ενυδρείο σου!!!
Είναι κρίμα να πάθει κάτι ένας τέτοιος υφαλος !

voas
16-07-17, 21:35
Μπράβο φιλαρακι μου για την επάνοδο, παμε γερά Γιάννη, μια Καλη συντήρηση και παλι θα πηγαίνει τέζα, ξερεις εσυ.....

voas
18-07-17, 20:10
Παρένθεση στο θέμα!
-----------------------
αλλαγή όροι χρήσης του photobucket, παρακαλούμε να ενημερωθείτε εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=1017773#post1017773) για την διασφάλιση των φωτογραφιών σας, στο φόρουμ μας!

voas
06-09-17, 21:33
Καλησπέρα Γιάννη, τι λεει φιλαρακι μου πως εισαι;
Χαραλωσες καθόλου με την δουλεια;
Εχουμε κανενα νέο ή παει στον αυτόματο λόγο εποχής;

Sakisdraminos
10-09-17, 08:19
Πατρίδα το έστρωσες το ενυδρείο;

Πορτοκαλόμελο να μου κρατήσεις φίλε...

j.p.
20-09-17, 13:33
χαιρετω ολη την παρεα.
καλοκαιρι Νικο..... στον αυτοματο, αλλα το παρακανα αυτη τη φορα κι τωρα θελει τρεξιμο, να αποκατασταθει η ζημια.
Σακη εντάξει, καλύτερα.... σε κανένα δίμηνο θα μπορώ να το φωτογραφίσω παλι....

Sakisdraminos
20-09-17, 15:24
Μην μας κάνεις τον δύσκολο 🤔

Κατσέλη βγάλε και από δύο καλές φωτογραφίες να δούμε τι θέλεις να μας πεις ότι το παρακάνες.
Φαντάζομαι μόνο σε χρώμα και όχι σε απώλειες.

j.p.
21-09-17, 14:07
ο μελι ξεχασα!!!!
φερε και μαγιό σακη θα κολυμπήσεις στα μέλια.

Sakisdraminos
21-09-17, 14:11
Τόσο πολύ επιτυχία στο μέλι;
Χαμόςςς
Χαιρετίσματα στην Άντριανα!!😇😇😇

j.p.
03-10-17, 22:27
α ρε σακη περασε το καλοκαιρι και δεν μας τίμησες φέτος, γι αυτο εχω προβλήματα με το ενυδρείο, οταν ηταν να ερθεις εκανα ενα συμαζεμα μη γίνω και ρεζιλι, ασε που εκανες εσυ και τη σχετική συντήρηση.
τελος παντων τα κραταω αυτα.
γενικα παντως η θερμοκρασια ρυθμιστηκε μονη της λογω εποχης:D εφτιαξα τις παρεαμετρους ,πρεπει να ειχε κρασαρει απανωτα.... καθαριζω εξολισμο και κανω πιο τακτικες αλλαγες νερου, νομιζω παει πολυ καλυτερα.

Sakisdraminos
08-10-17, 20:55
Μπράβο Γιάννη το ενυδρείο σου είναι από τα πιο ωραία.
Σταθερά ωραίο χωρίς πολλά προβλήματα .

Με λίγο περισσότερο συντήρηση θα είχες πάει μακρυά.

j.p.
08-10-17, 22:19
ευχαριστώ βρε σακη, να σαι καλα.
σύντομα φωτο.

tsoui
08-10-17, 22:21
Ελα και περιμενω...:D

j.p.
08-10-17, 22:28
εχει λιγο δρόμο ακομα χρηστο, να βαλω και κανα δυο κοραλλακια που θελω.

voas
21-10-17, 00:24
Παμε γερά Γιάννη, το ξερεις πολύ καλα το άθλημα και εισαι βετεράνος reefας!

Αναμένουμε φωτο...

j.p.
21-10-17, 23:38
ελα βρε νικολα!!!
ειπα να χαλαρώνω το καλοκαιρι αλλα αυτη τη φορα το παρακανα, συντηρηση υλικου, ρουτινες, παραμετροι, φωτισμος, τα παντα απορρυθμισμενα και στα ταρταρα. τις τελευταιες μερες εκανα τις αναγκαιες εργασιες και τα πραγματα ειναι πλέον καλά.

Sakisdraminos
22-10-17, 11:45
Γιάννη Κανόνισε να τα μπουσταρεις με πορτοκαλομελο....