Επιστροφή στο Forum : Λιμνούλα στην αυλή
Ένας φίλος μου έδωσε μια πλαστική λίμνη 250l και 3 γλάστρες με νούφαρα Και άρχισε το καθάρισμα, πλύσιμο, γέμισμα,μόνωση,και καλλωπισμός.
Μια φωτογραφία 1000 λέξεις.
alexis cosmo
17-12-15, 00:21
τυχερουλη μια χαρά.
στρώσε την βάλε κιαλά φυτά και με το καλό και κανένα ψαρακι
Καλώς ήρθες :D Βρε τι φίλος είναι αυτός ?? θέλω και εγώ ;)
Με το καλό να την στήσεις να την ευχαριστηθείς και αν χρειαστείς φυτά εδώ είμαι (την άνοιξη όχι τώρα) .
Τα νούφαρα θα σου πρότεινα για καλύτερα αποτελέσματα να τα φυτέψεις έτσι: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=88093
Φορτωσε την φυτά και την Ανοιξη θα γινει κουκλα,
κτισε και πετρουλες γυρω γυρω και θα ειναι το μερος που θα ρεμβάζεις πίνοντας το καφεδάκι σου :)
καλορίζικη
Καλορίζικη, να την χαίρεσαι!
Καλώς ήρθες :D Βρε τι φίλος είναι αυτός ?? θέλω και εγώ ;)
Με το καλό να την στήσεις να την ευχαριστηθείς και αν χρειαστείς φυτά εδώ είμαι (την άνοιξη όχι τώρα) .
Τα νούφαρα θα σου πρότεινα για καλύτερα αποτελέσματα να τα φυτέψεις έτσι: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=88093
Την είχε χωρίς φίλτρο και ψάρια και τον έφαγαν τα κουνούπια χάρη του έκανα.:χαχαχα: θα βάλω 2-3 χρυσόψαρα μικρά και την άνοιξη θα βάλω αυτά που έχω στο ενυδρείο,φοβάμαι τώρα την διαφορά θερμοκρασίας. βλέπω τις δικές σου και τρελαίνομαι ίσος να φτιάξω αργότερα μια μεγαλύτερη. αλά με 3 ενυδρεία.αν το ακούσει η σύζυγος. zwzw για τα φυτά σε ευχαριστώ,αλά είμαστε εγώ στην μια άκρη της Ελλάδας και εσύ στην άλλη.
-------------------------
:cool:Φορτωσε την φυτά και την Ανοιξη θα γινει κουκλα,
κτισε και πετρουλες γυρω γυρω και θα ειναι το μερος που θα ρεμβάζεις πίνοντας το καφεδάκι σου :)
καλορίζικη
σε ευχαριστώ.
το χειμώνα στα ενυδρεία την άνοιξη στη λίμνη.:cool:
Καλορίζικη, να την χαίρεσαι!
Ευχαριστώ να σαι καλά.
Kαι εγώ 2 ενυδρεία έχω (για να χαζεύω τον χειμώνα) :D:D:D και 2 λίμνες ;) ο σύζυγός μου την ίδια άποψη έχει με την δική σου χαχαχαχαχα
Μην τα βάλεις τώρα ,άσε να τα βλέπεις μέσα στο σπίτι , όχι ότι θα πάθουν κάτι .
Για τα φυτά ξαναμιλάμε , έχω φίλους απο Καλαμάτα δεν θα τους είναι πρόβλημα να σου φέρουν όταν έρθουν κάτω ;)
Τα χρυσόψαρα ζωάρα θα κάνουν θα βρούνε μπόλικο χώρο :grin::grin:
Kαι εγώ 2 ενυδρεία έχω (για να χαζεύω τον χειμώνα) και 2 λίμνες ο σύζυγός μου την ίδια άποψη έχει με την δική σου χαχαχαχαχα
Μην τα βάλεις τώρα ,άσε να τα βλέπεις μέσα στο σπίτι , όχι ότι θα πάθουν κάτι .
Για τα φυτά ξαναμιλάμε , έχω φίλους απο Καλαμάτα δεν θα τους είναι πρόβλημα να σου φέρουν όταν έρθουν κάτω
Τα χρυσόψαρα ζωάρα θα κάνουν θα βρούνε μπόλικο χώρο
Αγόρασα ένα βαρέλι 30 λίτρων και άρχισε η κατασκευή του φίλτρου, έκανα δυο τρύπες κάτω και μια επάνω έβαλα πλαστικές αναμονές 1/2 ίντσα. η κυκλοφορία του νερού θα γίνεται από κάτω προς τα πάνω. έβαλα μία πλαστική σχάρα που πατάει πάνω σε πλαστικές σωλήνες για να δημιουργηθεί ένα κενό 10 περίπου εκατοστών στο κάτω μέρος.στη δεύτερη τρύπα κάτω μπήκε ένα βανάκι πλαστικό για να χρησιμοποιείται για το καθαρισμό του φίλτρου.στο βαρελάκι μπήκαν 15 λίτρα ελαφρόπετρα από τα practiker και μπλε σφουγγάρι 5 εκατοστών. αφού μπήκε μπόλι από το χρυσοψαράδικο τέθηκε σε λειτουργία και μπήκαν 3 μικρά χρυσόψαρα. τα χρυσόψαρα του ενυδρείου θα μπούνε την άνοιξη γιατί φοβάμαι τη διαφορά θερμοκρασίας.
ΥΓ: Το φίλτρο και τα λάστιχα θα καλυφθούν πιθανότατα με πέτρα.
Η θερμοκρασία είναι 9-13 σε τη θερμοκρασία σταματάμε να ταΐζουμε.
Τι καλά !!! :D:D:D μην σταματάς να ταϊζεις με 13 βαθμούς , ταίζε μια φορά την ημέρα ακόμα καλό καιρό έχετε ;)
Να σου πώ τι δεν μου κάθεται καλά στο μάτι (με όλο το σεβασμό) τα ξύλα γύρω γύρω γιατι τα άφησες τόσο πάνω απο την λίμνη ???
Και για τα νούφαρα δεν με άκουσες :D τελαρο θέλουν , κατα μήκος μεγαλώνουν , καλέ μου :D:D
Καλα κουκλάκια τα χρυσοψαρα , να τα χαίρεσαι !!! Μια χαρά δουλειά έκανες με το φιλτρο ;) με 2 ψαράκια θα κάνεις κανα 4μηνο να πιάσει βρωμιά :D:D
Μια συμβουλή για το φίλτρο, βάλε την αντλία να στέλνει στη επάνω σωλήνα, και η κατω σωλήνα να ειναι έξοδος. Θα το καθαριζεις πιο ευκολα χωρις να πρέπει να τα βγαζεις όλα, και θα βάλεις τα σφουγγαρια από πανω για να βγαίνουν ευκολα
Καλοριζικα και τα ψαρια :)
Τι καλά !!! :D:D:D μην σταματάς να ταϊζεις με 13 βαθμούς , ταίζε μια φορά την ημέρα ακόμα καλό καιρό έχετε ;)
Να σου πώ τι δεν μου κάθεται καλά στο μάτι (με όλο το σεβασμό) τα ξύλα γύρω γύρω γιατι τα άφησες τόσο πάνω απο την λίμνη ???
Και για τα νούφαρα δεν με άκουσες :D τελαρο θέλουν , κατα μήκος μεγαλώνουν , καλέ μου :D:D
Καλα κουκλάκια τα χρυσοψαρα , να τα χαίρεσαι !!! Μια χαρά δουλειά έκανες με το φιλτρο ;) με 2 ψαράκια θα κάνεις κανα 4μηνο να πιάσει βρωμιά :D:D
Τα ξύλα τα άφησα γιατί κυκλοφορούν πολλές γάτες τα νούφαρα θα τα βάλω όπως μου είπες δεν είχα χρόνο.
ΥΓ: θέλει πολύ δουλειά ακόμη.
Δεν τα πειράζουν οι γάτες μην φοβάσαι , εγω έχω 10 γάτες ;) ακόμα και όταν κάνανε άλμα 2 απο την λίμνη και ήταν έξω απο το νερό για ώρες πάλι δεν τα πειράξαν :D
Σε πείραζα για τα νούφαρα βρε :D Να την χαίρεσαι και πάλι , κουκλίτσα θα την κάνεις :D Και μονο που "έσωσες" τα χρυσόψαρα , εμένα μου φτάνει :D:D
Υ.Γ. : Και εγω έχω νούφαρα που πρέπει να φτιάξω αλλά την άνοιξη τώρα δεν κάνει , μην τα πειράξεις .
Μια συμβουλή για το φίλτρο, βάλε την αντλία να στέλνει στη επάνω σωλήνα, και η κατω σωλήνα να ειναι έξοδος. Θα το καθαριζεις πιο ευκολα χωρις να πρέπει να τα βγαζεις όλα, και θα βάλεις τα σφουγγαρια από πανω για να βγαίνουν ευκολα
Καλοριζικα και τα ψαρια :)
Ευχαριστώ.
Από πάνω έχω το σφουγγάρια έβαλα στην αντλία σφουγγάρι να κρατάει τα χοντρά δοκιμή είναι αλλάζουν εύκολα.
δεν τα πειράζουν οι γάτες μην φοβάσαι , εγω έχω 10 γάτες ;) ακόμα και όταν κάνανε άλμα 2 απο την λίμνη και ήταν έξω απο το νερό για ώρες πάλι δεν τα πειράξαν :D
Σε πείραζα για τα νούφαρα βρε :D Να την χαίρεσαι και πάλι , κουκλίτσα θα την κάνεις :D Και μονο που "έσωσες" τα χρυσόψαρα , εμένα μου φτάνει :D:D
Υ.Γ. : Και εγω έχω νούφαρα που πρέπει να φτιάξω αλλά την άνοιξη τώρα δεν κάνει , μην τα πειράξεις .
Στις λίμνες είμαι γκάβακας κάθε συμβουλή δεκτή.
ααααα ναι , ενώ εγω ,??? έχω μεγάλη εμπειρία μιλάμε .... 2 χρόνια τώρα :pακόμα μαθαίνω ..... γκαβακας και εγώ , πάντα διαβάζω και πάντα ρωτάω ....
ααααα ναι , ενώ εγω ,??? έχω μεγάλη εμπειρία μιλάμε .... 2 χρόνια τώρα :pακόμα μαθαίνω ..... γκαβακας και εγώ , πάντα διαβάζω και πάντα ρωτάω ....
Έχεις δίκιο όσα και να ξέρεις με το διάβασμα και τις ερωτήσεις μαθαίνεις κάτι ακόμη.
Αποφασιστικότητα και διάβασμα .... και να μην παραιτείσαι , όπως είναι όλα στην ζωή ;) εδώ βέβαια βρεχόμαστε κιόλας ;)
Έγιναν μερικές παρεμβάσεις ένας σύνδεσμος έχανε και έβαλα τεφλόν άνοιξα τρύπες στο λάστιχο του προφυλτρου για να τραβάει νερό πιο εύκολα.
Καλημέρα και Χρόνια πολλά !!! Γιατι δεν αφήνεις την αντλία να τραβάει ελέυθερα ?? Υπάρχει περίπτωση να την κάψεις γρήγορα αν την ζορίζεις ....
Καλημέρα και Χρόνια πολλά !!! Γιατι δεν αφήνεις την αντλία να τραβάει ελέυθερα ?? Υπάρχει περίπτωση να την κάψεις γρήγορα αν την ζορίζεις ....
χρόνια πολλά!!! Δεν ζορίζετε το νερό κυκλοφορεί ελεύθερα.
Η λιμνούλα τρέχει μια χαρά σιγά σιγά μπαίνουν και φυτά και τα ψαράκια είναι ευτυχισμένα.https://www.youtube.com/watch?v=_GK9rgQEW4Q&feature=youtu.be
Mπράβο ομορφιές :D:D θα την κάνεις κούκλα το βλέπω ;) Αν την δει ο φίλος σου , υπάρχει περίπτωση να το μετανιώσει που σου την έδωσε ;)
Mπράβο ομορφιές :D:D θα την κάνεις κούκλα το βλέπω ;) Αν την δει ο φίλος σου , υπάρχει περίπτωση να το μετανιώσει που σου την έδωσε ;)
Θα τον κερνάω καφεδάκι δίπλα στη λιμνούλα και θα την χαίρεται και αυτός,ελπίζω μέχρι την άνοιξη να την έχω κάνει όπως την θέλω.
alexis cosmo
01-02-16, 19:24
Ομορφα πραγματα μπραβο
Έγιναν αλλαγές στη λιμνούλα κόλλησα κομμάτια νταουν και τα πέρασα με τσιμέντο δεν έχω τελείωσή ακόμη η δουλειά συνεχίζεται.
Μπράβο μπράβο έχεις όρεξη θα την κάνεις κούκλα :D
:D:D Τι είναι τα νταουν ???
Το μπλε σκληρό φελιζολ.
Ωραία γίνεται
χτίσε καμιά πετρούλα από έξω και θα γίνει μπιμπελό :)
Dow :D
https://www.google.gr/search?q=dow&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj32pDqz4nLAhWoQJoKHTqYDTQQ_AUIBygB&biw=1280&bih=647#tbm=isch&q=dow+%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%C E%B1&imgrc=_
http://www.oikodomikaylika-sparti.gr/var/m_2/22/22b/180433/63997-img3.jpg
Κόλλησα μερικά κομμάτια ακόμη.
Μένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες.
ChocolatePuma
27-02-16, 20:01
:smt041:smt041:smt041
Φυτιλίες μας βάζετε και δεν είναι εποχές για τέτοια!!!! ;)
Φυτιλίες μας βάζετε και δεν είναι εποχές για τέτοια!!!! ;)
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση.
Ωραία χαίρομαι :D:D:D Οι Λίμνες είναι πιο οικονομικές απο τα ενυδρεία ;) Και τα ψάρια έχουν περισσοτερο χώρο :D:D
Ωραιος!:smt023
Ωραία χαίρομαι :D:D:D Οι Λίμνες είναι πιο οικονομικές απο τα ενυδρεία ;) Και τα ψάρια έχουν περισσοτερο χώρο :D:D
Πιο οικονομικες οι μικρες, οι μεγαλες;:D:D
εεεεεε οι μικρές Γιάννη μου :D:D:D όχι για Κόι ;) Για Κόι είναι λίγο ζεμάτισμα .... μόνο το φαϊ να βάλεις 4 κιλά Hikari 50 euro (η πιο οικονομική της Hikari ) ..... :smt120
εεεεεε οι μικρές Γιάννη μου :D:D:D όχι για Κόι ;) Για Κόι είναι λίγο ζεμάτισμα .... μόνο το φαϊ να βάλεις 4 κιλά Hikari 50 euro (η πιο οικονομική της Hikari ) ..... :smt120
Ελπίζω να μεγαλώσουν και οι μικρές.
Σου το εύχομαι , να κάθομαι εδώ και να βλέπω εξελίξεις :D:D Η καλύτερή μου :D:D:D
Σήμερα έκανα μετρήσεις στη λιμνούλα.
Παράμετροι:
pH: 8
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):σχεδόν μηδενικά.
Αλλαγές νερού:
Θερμοκρασία:15,6
Mωρε Μπράβο :D:D:D
Απωθημένο το είχα να δώ και κάποιον άλλο να μετράει σε λίμνη πέρα απο μένα :D:D:D Είσαι έτοιμος για Κόι ;)
Mωρε Μπράβο :D:D:D
Απωθημένο το είχα να δώ και κάποιον άλλο να μετράει σε λίμνη πέρα απο μένα :D:D:D Είσαι έτοιμος για Κόι ;)
Κάνω μετρήσεις όπως στα ενυδρεία.
Καλά κάνεις ;) και εγω το ίδιο κάνω για να είμαι σίγουρη :D
Τι ενυδρείο , τι Λίμνη ?? Κλειστά κυκλώματα και τα 2 ;)
Αναβάθμισες πολύ όμορφα το εξωτερικό κομμάτι της λίμνης σου. Ωραία δουλεία με τα dow. Έχουν πολύ καλή θερμομόνωση. Θέλει λίγο ακόμη δουλειά για να μην φαίνονται οι σωλήνες και τα φίλτρα, αλλά τα πας μια χαρά.
Αναβάθμισες πολύ όμορφα το εξωτερικό κομμάτι της λίμνης σου. Ωραία δουλεία με τα dow. Έχουν πολύ καλή θερμομόνωση. Θέλει λίγο ακόμη δουλειά για να μην φαίνονται οι σωλήνες και τα φίλτρα, αλλά τα πας μια χαρά.
Άρχισε η κάλυψη του φίλτρου και οι γάτες παρακολουθούν με αγωνία τις εργασίες.
Τώρα που φτιάχνει και ο καιρός θα πιείτε κάτι καφέδες εκεί , ωραία πράγματα :D:D Μιαου ;)
Τώρα που φτιάχνει και ο καιρός θα πιείτε κάτι καφέδες εκεί , ωραία πράγματα :D:D Μιαου ;)
Είχα ασχοληθεί με τις γαρίδες και την είχα αφήσει τώρα το έχω πάρει ζεστά θα τελειώσει και θα πίνουμε καφέδες κρασάκια και ότι άλλο προκύψει.
Έβαλα και τα χρυσόψαρα του ενυδρείου στη λιμνούλα.https://www.youtube.com/watch?v=rSi-wHxybiw
Να τα χαίρεσαι :D:D Τι χρυσοψαρούκλες :smt041:smt041 Πόσα χρόνια το έχεις το μεγάλο ??
Μαλλον θα αποκτήσεις απογόνους :D:D:D
Καλά είδα και την φτέρη φανταστική φτου φτου .
Το νούφαρο μου φαίνεται λίγο ψηλά στην επιφάνεια (τα τελάρα μια χαρά) αλλά μου φάινεται ότι περιορίστικε ο χώρος των χρυσόψαρων :(
Τα μεγάλα τα έχω τρια χρόνια και μου έχουν δόση απογόνους τα δυο από τα μικρά είναι παιδιά τους, κάτω από τα νούφαρα είναι κενό κρύβονται όταν τρομάζουν, είναι λίγο ψιλά θα έχουν πρόβλημα!
Δεν ξέρω το είδος του Νούφαρου που έχεις για να σου πώ απαιτήσεις , άλλα σίγουρα θα πρέπει να είναι 40 εκ. κάτω απο την επιφάνεια του νερού .
Να τα χαίρεσαι και πάλι τα κουκλάκια ;)
Σε ευχαριστώ και εγώ δεν ξέρω ποια είναι στην πορεία θα δούμε.
να τα χαιρεσαι!
αστα να λιαστουν και λιγο!:D
Ευχαριστώ παιδιά, η λιμνούλα έχει 19-20 βαθμούς θερμοκρασία το καλοκαίρι τι θα κάνω με τον καύσωνα!
Eγω δεν είχα ποτέ θερμοκρασία νερού πάνω απο 27 στις λίμνες μου , μέχρι 30 αντέχουν τα χρυσόψαρα , όχι οτι τους αρέσει κιόλας :confused: Αν την βλέπει ο ήλιος πολλές ώρες κάνε κάτι για σκίαση (εγω πήρα μια τέντα απο τα ικεα με 19 ευρω) να κοιτάς θερμοκρασία και αν δείς άνοδο κάνεις αλλαγή νερού :D
Αν πιάσει καύσωνας, ανοίγεις τη βρύση να τρέχει μέσα στη λίμνη :)
Έχεις υπερχείλιση ;
Ευχαριστώ δεν την βλέπει πολλες ώρες ο ήλιος αλά αν χρειαστεί και σκίαστρο μπορώ να βάλω εύκολα αλά και αλλαγή νερού υπερχείλιση θα φτιάξω γιατί την έκλεισα και ανέβασα τη στάθμη του νερού.
Θελει να ειναι σε σκια σιγουρα..
Αν την πιανει ηλιος κανε ενα σκιαστρο.
Ένα καινούργιο βίντεο με τα χρυσόψαρα.https://www.youtube.com/watch?v=OgLJG6XrAfM
Ομορφιές :D:D Μπραβο μπράβο :smt041:smt041καλά έκανες και τα κατέβασες τα νούφαρα ;)
Ομορφιές :D:D Μπραβο μπράβο :smt041:smt041καλά έκανες και τα κατέβασες τα νούφαρα ;)
Έχουν πιο πολύ χώρο τα ψάρια στην επιφάνεια ακολουθώ τις οδηγίες σας
Να κάνεις πάντα , ότι νομίζεις εσυ ότι θα είναι καλύτερο για τα ψάρια σου :D:D:D:D και αυτό γιατι εσύ τα ζείς και βλέπεις τις ανάγκες τους και τις συνηθειές τους ;) Να είσαι καλά να τα χαίρεσαι :D
Να κάνεις πάντα , ότι νομίζεις εσυ ότι θα είναι καλύτερο για τα ψάρια σου :D:D:D:D και αυτό γιατι εσύ τα ζείς και βλέπεις τις ανάγκες τους και τις συνηθειές τους ;) Να είσαι καλά να τα χαίρεσαι :D
Πάντα κάνω το καλύτερο για τα ψάρια στις λίμνες ώμος είχα μεσάνυχτα,και με βοηθήσατε αρκετά.
Μερικές φωτογραφίες πως ήταν και πως έγινε και οι εργασίες συνεχίζονται.
Ένα βίντεο σημερινό.https://www.youtube.com/watch?v=XyQaRjq1xHg
Aυτά είναι !! ζωάρα τα χρυσόψαρα :D:D Νομίζω πως το ένα σου Νούφαρο είναι Λευκό (με το μπουμπούκι) και το άλλο ροζ :cool: για να δούμε ....
Aυτά είναι !! ζωάρα τα χρυσόψαρα :D:D Νομίζω πως το ένα σου Νούφαρο είναι Λευκό (με το μπουμπούκι) και το άλλο ροζ :cool: για να δούμε ....
Θα περιμένω να ανθίσουν για μάθουμε τα χρώματα (έχει και δεύτερο μπουμπούκι πιο μικρό.)
Τα πρώτα νούφαρα άνθησαν έγιναν και μερικές αλλαγές.
Αααααααααα τι ωραίο !!!:D Μυρίζει ???
Άνθησε και το δεύτερο νούφαρο είναι υπέροχο ροζ.
Να τα χαίρεσαι, πανέμορφα :) 2 στα 2 πέτυχα τελικά ;)
Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
[QUOTE=Artemisia;945001]Να τα χαίρεσαι, πανέμορφα :) 2 στα 2 πέτυχα τελικά ;)
Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatal
Το πρώτο είναι κίτρινο αλλά στη φωτογραφία φαίνεται λευκό,θα προσπαθήσω να βγάλω μια καλύτερη.
Ατυχία για μένα χε χε χε :) Ωραίο και το κίτρινο.
Άνθησε και τρίτο είναι κίτρινο.
Έβαλα λάμπα uv 5w και το νερό καθάρισε έβαλα και μερικά λουλούδια μπροστά. (Οι δυο τελευταίες είναι νυχτερινές.)
Μπραβο :D:D καλά έκανες και έβαλες και την UV .
Όταν λέω εγω ότι τα φυτά δεν κάνουν τίποτα σχεδόν στην διαύγεια του νερού έχω λόγο ;) Να την χαρείς την Λιμνούλα "τούμπανο " :D:D:D
Μπραβο :D:D καλά έκανες και έβαλες και την UV .
Όταν λέω εγω ότι τα φυτά δεν κάνουν τίποτα σχεδόν στην διαύγεια του νερού έχω λόγο ;) Να την χαρείς την Λιμνούλα "τούμπανο " :D:D:D
Την έχω γεμιση φυτά το νερό πρασίνιζε συνεχώς χωρίς uv δεν έβλεπα τα ψάρια.
Πες τα χρυσόστομε ;)
Τα φυτά μόνο στην απονιτρικοποίηση κάνουν δουλειά και έκει εξαρτάται απο τον πληθυσμό που κρατάμε :D:D
Είναι ώρα φαγητού και γίνετε χαμός.https://www.youtube.com/watch?v=87JPQy0l7IA
Να τα χαίρεσαι τα κουκλάκια τα όμορφα :) Πας για μεγάλη λίμνη? ??? είδα Κοι .....
Γομαράκια :)
Να τα χαίρεσαι
Ψαρουκλες!!
Προσπαθώ να περνάνε όσο το δυνατόν καλύτερα/
Να τα χαίρεσαι τα κουκλάκια τα όμορφα :) Πας για μεγάλη λίμνη? ??? είδα Κοι .....
Ευχαριστώ, στόχος είναι μεγαλύτερη λίμνη στα οικονομικά κολλάω. Τα 2 κοι τα πήρα από 60 lt ενυδρειο το πετ σοπ τους είπε ότι μπορούν να ζήσουν άνετα,τους εξήγησα ότι τα καταδικάζουν σε αργό θάνατο και τα βάλαμε στη λίμνη, δυστυχώς υπάρχουν και χειρότερα σε 100lt 4 κοι με εσωτερικό φίλτρο.
Γομαράκια :)
Να τα χαίρεσαι
ευχαριστω προσπαθώ να σε φτάσω.:)
Καταλαβαίνω την λογική που τα πήρες (συμπάσχω) απλά το ίδιο συμβαίνει και με τα betta (Μονομάχους) αλλοι τα παίρνουν απο συμπάθεια-λύπηση και άλλοι απο εγωισμό :(
Ξέρω ότι το έκανες απο την καλή σου την καρδιά , αλλά αύριο "αυτός" θα τα αντικαταστήσει με άλλα Κόι, γιατι ζεί απο αυτό που κάνει ..... και η κατάσταση δεν αλλάζει ποτέ :rolleyes:
Εύχομαι να τα χαρείς και να τα αγαπήσεις :D Μια μέρα να αποκτήσεις την Λίμνη που ονειρεύεσαι :D
συμφωνω με την Αρτεμισια.. η λυση δεν ειναι να τα παιρνουμε..
παντως καταλαβαινω, γιατι το εχω κανει κι εγω καποιες φορες με χρυσοψαρα..
Καταλαβαίνω την λογική που τα πήρες (συμπάσχω) απλά το ίδιο συμβαίνει και με τα betta (Μονομάχους) αλλοι τα παίρνουν απο συμπάθεια-λύπηση και άλλοι απο εγωισμό :(
Ξέρω ότι το έκανες απο την καλή σου την καρδιά , αλλά αύριο "αυτός" θα τα αντικαταστήσει με άλλα Κόι, γιατι ζεί απο αυτό που κάνει ..... και η κατάσταση δεν αλλάζει ποτέ :rolleyes:
Εύχομαι να τα χαρείς και να τα αγαπήσεις :D Μια μέρα να αποκτήσεις την Λίμνη που ονειρεύεσαι :D
Δεν τα πήρα από πετ σοπ (ίσος δεν το έγραψα σωστά)συγγενείς μου τα είχαν και δεν θα ξαναβάλουν κόι.
Α μαλιστα ;) να σου ζήσουν και πάλι :)
pH:
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3): <5
Αλλαγές νερού: οι μετρήσεις έγιναν 8 ήμερες μετά την αλλαγή νερού.
Θερμοκρασία:26,5
Τα φυτά και το φίλτρο κάνουν καλή δουλειά.
Ένα νυχτερινό βίντεο μόνο με τα φώτα της λίμνης.https://www.youtube.com/watch?v=bnPAAAeHM8o
Είχα επισκέψεις ένα βάτραχο αρκετά μεγάλο,να τον αφήσω μέσα η να τον απομακρύνω;
Αν δεν έχει μικρα ψαράκια αφησέ τον αλλά αν έχεις μικρα μπορεί και να τα φάει .... μου έχει τύχει :( αν είναι καφε και δεν είναι πράσινος σε περίπτωση που δεν βρίσκει τροφή μπορεί να φάει και μικρότερους του είδους του .
Γενικά με τα βατράχια έγω εχω ένα θέμα :cool: τα παρακολουθώ και αν χρειαστεί να βγάλω κάποιον τον βγάζω .
Αν δεν έχει μικρα ψαράκια αφησέ τον αλλά αν έχεις μικρα μπορεί και να τα φάει .... μου έχει τύχει :( αν είναι καφε και δεν είναι πράσινος σε περίπτωση που δεν βρίσκει τροφή μπορεί να φάει και μικρότερους του είδους του .
Γενικά με τα βατράχια έγω εχω ένα θέμα :cool: τα παρακολουθώ και αν χρειαστεί να βγάλω κάποιον τον βγάζω .
Δεν έχω μικρά θα τον αφήσω και θα :cool:δούμε.Αν δεν είχαμε και σένα τη θα κάναμε;
Να είσαι καλά :) εδώ θα μείνω δεν έχω σκοπό να πάω πουθενά ;)
https://www.youtube.com/watch?v=_TGWsr2poAY
Ωραία πραγματα !! :D:D Φούλ στο φυτό :D:D
Ομορφες καταστάσεις,
να το χαίρεσαι Θοδωρή :)
ωραιος, αλλα κοι γιατι εβαλες?:rolleyes:
Εdit: αμνησια :D , βρες να τα δωσεις καπου καποια στιγμη
Σας ευχαριστώ και μερικές φωτογραφίες από την λιμνούλα.
σαν γλαστρα ειναι νομιζω οτι πρεπει να την αραιωσεις!να εχουν και τα ψαρια λιγο χωρο
σαν γλαστρα ειναι νομιζω οτι πρεπει να την αραιωσεις!να εχουν και τα ψαρια λιγο χωρο
Τα φυτά αν και έχουν μεγαλωσει πολύ δεν ενοχλούν τα ψάρια γιατί ειναι στον κύκλο της λίμνης και στο πάνω μέρος.
στο λεω γιατι εχεις αρκετα ψαρια για τα λιτρα σου.αυτο το τελαρο θα το εβγαζα αλλα εσυ ξερεις
στο λεω γιατι εχεις αρκετα ψαρια για τα λιτρα σου.αυτο το τελαρο θα το εβγαζα αλλα εσυ ξερεις
το τελάρο θα το βγάλω αν και το έχω αλλαξει αυτό που ειναι στη φωτογραφία με πιο μικρό.
Τα κοι έφυγαν και πήγαν σε μια λίμνη μεγάλη παρέα με πολλά άλλα κοι.
Και μια φωτογραφία από την πυραμίδα του Ταΰγετου
Έκανα ένα καλό κλάδεμα και αφαίρεσα αρκετά φυτά γιατί είχε γίνει ζούγκλα και δεν έβλεπα τα ψάρια.
https://www.youtube.com/watch?v=M7Al0Kb5ras
M7Al0Kb5ras
Να τα χαίρεσαι Θοδωρή :D τα όμορφά σου τα χρυσόψαρα !!
Να τα χαίρεσαι Θοδωρή :D τα όμορφά σου τα χρυσόψαρα !!
Σε ευχαριστώ με την μικρή λιμνούλα που έχω προσπαθώ να τα έχω σε καλές συνθήκες και να είναι ευτυχισμένα.
Μια χαρά τα έχεις, υγιέστατα ;)
Απολαμβάνουν την Άνοιξη.
https://www.youtube.com/watch?v=-Gj8AWqvpMc
Γομαρακια!!
Να τα χαιρεσαι!!!
Γομαρακια!!
Να τα χαιρεσαι!!!
Ευχαριστώ τρώνε καλά.
Θοδωρή 4 απο τα ψάρια σου έχουν anchor worms κατα 90% θέλεις θεραπεία αλλιώς αν γεννήσουν θα έχεις πρόβλημα . Είναι αυτα που φαίνονται σαν εξογκώματα έχουν μπεί κάτω απο τα λέπια :( έχει το 1 μεγάλο χρυσόψαρο και τα 3 μικρά :(
Θοδωρή 4 απο τα ψάρια σου έχουν anchor worms κατα 90% θέλεις θεραπεία αλλιώς αν γεννήσουν θα έχεις πρόβλημα . Είναι αυτα που φαίνονται σαν εξογκώματα έχουν μπεί κάτω απο τα λέπια :( έχει το 1 μεγάλο χρυσόψαρο και τα 3 μικρά :(
Το μεγάλο το έχει χρόνια το εξόγκωμα πιο φάρμακο χρειάζονται?
Aν το έχει χρόνια και ειναι στο ίδιο σημείο δεν ειναι anchor . Φεύγουν τα σημαδια το καλοκαίρι ή όχι ?
Aν το έχει χρόνια και ειναι στο ίδιο σημείο δεν ειναι anchor . Φεύγουν τα σημαδια το καλοκαίρι ή όχι ?
Όχι είναι μόνιμο.
Έκανα έναν έλεγχο δεν βλέπω κάτι.
Aχ βρε Θοδωρή μου , μπήκες σε μεγάλο κόπο για να τα φωτογραφίσεις αλλά δυστυχώς οι φωτό δεν βοηθούν να δω καλά τα "σπυράκια" μόνο σε ενυδρείο θα φαινόταν κάπως .
Θα σου πω όμως τί βλέπω, τα μαύρα στιγματα οφείλονται σε "διγενή τρηματωδη" που μπορεί να προήλθαν απο σαλιγκάρια στην λίμνη σου ή απο κάποιο ψαροφάγο πουλί που κοτσίλισε την λίμνη . Τι μπορείς να κάνεις γι αυτό? Praziquantel , το οποίο είναι πολύ ακριβό και δεν το βρίσκεις στην Ελλάδα :(
Θα σου πρότεινα να βελτιώσεις την ποιότητα του νερού, να κάνεις πιο συχνες αλλαγές και να προσέχεις να μην έχεις λάσπη στον βυθό .
Αν θα μπορέσεις κάποια στιγμή να βγαλεις φωτό απο ενυδρείο θα έχουμε καλύτερη εικόνα .
Χαίρομαι ειλικρινά, που προσπαθείς τόσο για τα ψάρια σου .
Τα πρώτα νούφαρα στη λιμνούλα μου.
Όμορφα Θοδωρή :D να τα χαρείς !! 4 μέρες κρατάει το κάθε άνθος .
Μυρίζουν ??
Όμορφα!!! Να χαίρεσαι την λιμνούλα σου.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.