Επιστροφή στο Forum : Θερμανση ενυδρειου
Καλησπέρα και από έμενα.....
Έχω ένα ενυδρείο της aquael. 54 λίτρων....που εχω μέσα μερικά γκαμπυ.
Ο θερμαντηρας μου είναι και αυτός της aquael και είναι 50watt.....
Πρέπει να πάρω μεγαλύτερο θερμαντηρα η αυτός είναι καλά...?
Υπόψη ότι τώρα στις γιορτές θα λείπω από το σπίτι για 2 εβδομάδες,όποτε το σπίτι θα είναι ψυγειο....και δεν θέλω τα ψαράκια μου να παγώσουν..😴
Γίνετε ας πούμε να βάλω ακόμα έναν στα 50w και να εχω 2 θερμαντηρες?
Η να πάρω έναν 75-100w?
Λογικά δεν πρέπει να έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα επειδή όμως είναι οριακά τα βατ ψάξτο λίγο. Αν χωρίς θέρμανση στο σπίτι τον έχεις τώρα ρυθμισμένο πχ στους 25 βαθμούς, σου κρατάει το ενυδρείο εκεί ή πηγαίνει παρακάτω; Κι αν πηγαίνει παρακάτω, βάζοντας τον στους 26 ή τους 27, σου βγάζει 25; Αν ναι, τότε οκ.
Αν όχι, μπορείς να πας σε 75άρη. Όχι μεγαλύτερο όμως, δεν πρέπει ο θερμοστάτης να ξεπερνά κατά πολύ τα λίτρα του ενυδρείου....
Μια χαρά είναι όσο κ να παγώσει το σπίτι σου.
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας....
Απλα ρώτησα εδώ πρώτα,μην πάω στο petshop και μου πουλήσουν κάτι το οποίο δεν χρειάζεται....:grin:
Αν κρυώνει πολύ το σπίτι, τα θες τα 75-100W. Πάντα ειναι καλό να μοιράζεις τα Watt μεταξύ 2 ή περισσότερων θερμοστατών, οπότε βάλε άλλον 1, 25-50W. Τους θερμοστάτες έχε ουσία σε καλή ροή νερού αλλά κατα προτίμηση χωρίς να έχουν πρόσβαση σε αυτού τα ψάρια, δηλαδή είτε σε εσωτερικό φίλτρο είτε με heater guard.
Αφου θα λειπεις για 2 εβδομάδες, πας και αγοράζεις 1 φυλλο dow και ντυνεις περιμετρικα το ενυδρείο και ετσι θα έχεις λιγότερες απώλειες, με 4-5 Ευρώ θα γλυτώσεις ρευμα και δεν θα έχεις ιδιαίτερο προβλημα με το κρυο
Συγνώμη αλλά,τι είναι το heater guard?
Το φύλλο dow,το παίρνω από pet, η από κάπου αλλού?
Σας ευχαριστω....:smt120
Το ζητάς έτσι, ένα πλαστικό κάλυμμα για θερμοστάτες είναι με σχισμές, που δεν αφήνει τα ψάρια να αγγίξουν το θερμαντικό σώμα.
Οικοδομικά υλικά για το φύλλο Dow. Πάντως οι δυο θερμοστάτες είναι χρήσιμοι για ασφάλεια, και ακόμα καλύτερο ειναι ένας controller να ελέγχει και τους δυο θερμοστάτες. Αλλά αυτά δεν ειναι του παρόντος απαραίτητα
Κατάλαβα.....ευχαριστω πολυ Κώστα,να 'σαι καλά....:smt041
globalzero
09-12-15, 23:33
επειδή και εγώ φεύγω από το σπίτι για 5-6 ημέρες συχνα ,αγόρασα για το χειμώνα ένα 2ο θερμοστάτη για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Μόλις γύρισα στο κρύο σπίτι και βλέπω ότι χωρίς καλοριφέρ αναμμένο ο θερμοστάτης κάνει υπερωρίες :mad:
Φοβάμαι από τη συνεχή λειτουργία μην χαλάσει και τα ψάρια γίνουν παγάκια στους 16 που πιάνω.
Την άνοιξη θα βγει αφού το σπίτι έχει 20+ και δε θα πάθουν κάτι τραγικό.
Παιδιά αν πρόκειται να λείψετε ντύστε τα ενυδρεία σας με dow ή φελιζόλ, και σίγουροι θα είσαστε και κάτι θα γλιτώσετε σε ρεύμα. Κρατάω ενυδρείο σε εξωτερικό χώρο , ακόμα και με 0 βαθμούς και το ενυδρείο το είχα στους 17 βαθμούς χωρίς πρόβλημα, βάζοντας 2α τζάμια εξωτερικά www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81896&page=2/#36
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.