PDA

Επιστροφή στο Forum : Φτιαγμένες τροφές απο εμας για τα ψαράκια μας


pani
19-09-05, 06:40
Καλημέρα σε όλους,
Επειδή δεν βρήκα τον κατάλληλο χώρο για να καταχωρήσω την εισήγηση μου σκέφτηκα να τη βάλω εδώ.....

Ξέρω ότι όλοι μας δοκιμάζουμε και φτιάχνουμε διάφορες τροφές για τα φιλαράκια μας.... θα ήτανε χρήσιμο νομίζω να υπήρχε κάπου ξεχωριστά μια κατηγορία στην οποία να αναφέρονται για κάθε είδος ή είδη ψαριών οι τροφές που φτιάχνονται και πως φτιάχνονται ..... ένα είδος μαγειρικής θα το έλεγα.... πιστεύω ότι θα μαζεύαμε αρκετές συνταγές ...... για σκεφτήτε..... θα ήτανε καλή ιδέα στο τέλος να εφτιάχναμε και ένα βιβλιαράκι με τις συνταγές αυτές.....

Αυτα σαν ιδέα.... περιμένω εισηγήσεις

netblues
19-09-05, 06:54
Κατι σαν Fish τσελεμεντες δλδ...
Ναι γιατι οχι.
Αντε να δοκιμασουμε και σεφταλιες.. :smt041

pani
19-09-05, 06:59
Ναι ναι κάπως έτσι ....
Αν οι αρμόδιοι θεωρήσουν ότι χρειάζεται να μετακινηθεί σε κάποιο άλλο σημείο του φόρουμ έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν.....

Αντε και ξέρω ότι μερικά παιδιά μαγειρεύουν πολύ καλάαααααααα......

Pritanis
19-09-05, 14:32
Συνταγη 1 (κυριως για δισκους αλλα το τρωνε τα περισσοτερα ψαρια)

Συστατικα
- 1 ολοκληρη μοσχαροκαρδια
- 1 σακκουλακι κατεψυγμενο σπανακι
- 500γρ κατεψυγμενη γαριδα με το κελυφος
-5 μπανανες
-6 ταμπλετες πολυβιταμινες (προαιρετικα)
-9 σκελιδες σκορδο
-ζελατινη ζαχαροπλαστικης
-ετοιμη τροφη σε flakes και/ή granules
-3 καροτα καθαρισμενα
-σακκουλακια διατηρησης τροφιμων.

Εκτελεση
Καθαριζω καλα την καρδια απο ινες νευρα αρτηριες και κρατω ωραιο καθαρο φιλετακι. Ξεπαγωνω το σπανακι και τις γαριδες. Καθαριζω μπανανες, σκορδα και καροτα. Λιωνω τις πολυβιταμινες σε νερο (***σημ .για πολυ μερακληδες*** αφου πρωτα βγαλω τον υμενα τους.) Λιωνω τη ζελατινη σε νερο χλιαρο..... Παιρνω ενα πολυμιξερ ή εναλλακτικα μπλεντερ. Προσθετω ολα τα υλικα και τα χτυπαω..... Οχι πολυ μην γινουν νιανια περιπου σαν ρυζι να γινει το κρεας.... Παιρνω το μιγμα και το ριχνω στο σακκουλακι.... Το παταω με το χερι μου για να γινει μια επιπεδη πιττα. Κλεινω το σακκουλακι και το βαζω καταψυξη. Φυσικα μιλαμε για πολλα σακκουλακια..... Οταν θελω να ταϊσω κοβω κομματακι το βαζω σε ενα φλιτζανακι με νερο απο το ενυδρειο και το ξεπαγωνω. Μετα το ριχνω μαζι με το ζουμι στο ενυδρειο και γινεται το ελα να δεις..... Μου ανοιξα την ορεξη.....

basillis
19-09-05, 14:43
Ξεπάγωμα οποιασδήποτε τροφής (πόσο μάλλον γαρίδας) και στην συνέχεια για δεύτερη φορά κατάψηξή της, νομίζω οτι είναι θανατηφόρα!!!

Tolis
19-09-05, 14:57
Ενσταση :smt067 ...
Μην το ριχνεις μαζι με το ζουμι στο ενυδρειο! Το ζουμι ετσι κι αλλιως δεν το τρωνε, και φορτωνεις χωρις λογο με θρεπτικα το νερο. (Υποθετω οτι το κανεις για να "μυρισουν" το φαι και να παθουν τη γνωστη φρενιτιδα, αλλά δεν χρειαζεται).

Καλο ειναι κατα την προετοιμασια, οτιδηποτε κατεψυγμενο χρησιμοποιειται, να μπαινει τελευταιο και κατεψυγμενο οπως ειναι στο μπλεντερ, κι αμεσως μετα να μπαινει το μιγμα στην καταψυξη.

Η συνταγη του Πρυτανη ειναι και λιγο δικοπο μαχαιρι, μιας και εχει σαν βαση την καρδια, για την οποια γινονται και θα γινονται πολλες συζητησεις για το αν ειναι καταλληλη ή οχι. Μπορει να αντικατασταθει με ασπρη σαρκα ψαριου (γλωσσα κι αλλα φιλετα).
Η παραπανω συνταγη ΔΕΝ κανει για φυτοφαγα ψαρια (mbunas, tropheus).

pani
20-09-05, 06:31
Είμαι της ιδέας ότι εδώ που έχει μεταφερθεί το θέμα θα χαθεί μέσα στίς πολλές δημοσιεύσεις..... εγώ θα προτιμούσα να ήτανε κάπου που να έχουμε όλοι συνεχη επαφή μαζί του θέματος για να γράψουν όσοι θέλουν τις συνταγές τους. Ισως να χρειάζεται διαφοροποίηση το θέμα αυτό το αφηνω στους ειδικούς... αφού σαν ιδέα άρεσε ας μη χάσουμε την ευκαιρία να φτάξουμε ενα μικρό βιβλιαράκι με συνταγές για τα ψαράκια μας.... επίσης όταν μεταφερθεί, αν γίνει αυτό, παρακαλώ βάλτε σημείωση σε ποιά κατηγορία μεταφέρεται το θεμα.
ευχαριστώ.

ahar
20-09-05, 09:26
Είμαι της ιδέας ότι εδώ που έχει μεταφερθεί το θέμα θα χαθεί μέσα στίς πολλές δημοσιεύσεις..... εγώ θα προτιμούσα να ήτανε κάπου που να έχουμε όλοι συνεχη επαφή μαζί του θέματος για να γράψουν όσοι θέλουν τις συνταγές τους. Ισως να χρειάζεται διαφοροποίηση το θέμα αυτό το αφηνω στους ειδικούς... αφού σαν ιδέα άρεσε ας μη χάσουμε την ευκαιρία να φτάξουμε ενα μικρό βιβλιαράκι με συνταγές για τα ψαράκια μας.... επίσης όταν μεταφερθεί, αν γίνει αυτό, παρακαλώ βάλτε σημείωση σε ποιά κατηγορία μεταφέρεται το θεμα.
ευχαριστώ.

Πανιτσα μου έχεις απολυτο δικιο οσον αφορα τον "τσελεντε".

απο το βραδακι θα υπάρχει μεσα στο "βιβλιογραφια γλυκου νερου" και ένα (κλειδωμενο) θεμα με συνταγές και γενικα που θα αφορα τις τροφές

Οποιος έχει να προσθεσει κατι απλα θα το στέλνει σε μενα


Αλέξανδρος

Pritanis
20-09-05, 10:52
τη φαγατε τη συνταγη μου......... Το θεμα της μοσχαροκαρδιας ειναι ενα θεμα που εχει αναπτυχθει αρκετες φορες.... Αν καποιος την επιλεξει αυτη ειναι μια συνταγη δοκιμασμενη και αρκετα επιτυχημενη....... Καλο ειναι να μην ειμαστε τοσο απολυτοι στις εκφρασεις μας.... Η επανακαταψυγμενη γαριδα ΘΑΝΑΤΟΣ....ΚΑι εγω τι ταϊζω κουφαρια;;;;;; Ενταξει οι δισκοι δεν ειναι και τα πιο κινητικα ψαρια αλλα πιστευω οτι αν ειχαν πεθανει(φτου φτου....) θα το καταλαβαινα....... Τολη το ξερω αυτο που λες αλλα το κανω κυριως για το σκορδοζουμι που ελπιζω οτι βοηθαει το ανοσοποιητικο και προσλαμβανεται πιο ευκολα ετσι.....

Ενας συνχομπιστας που γνωρισα μου ειπε και αυτη τη συνταγη την οποια δεν εχω δοκιμασει......

Σε μπλεντερ χτυπαμε σαρδελα, γαριδα, σπανακι ή σπιρουλινα. Τα κανω μπαλακια και τα βαζω σε λαδοκολλα μεσα στον φουρνο και χρησιμοποιω τον αερα.... Τα αφηνω μεχρι να ξεραθουν και τα χρησιμοποιω ως ξηρα τροφη... Μου ακουστηκε ενδιαφερουσα αλλα δεν εχω αερα στον φουρνο μου......

george
20-09-05, 11:10
Συνταγες :

http://www.cichlid-forum.com/articles/feeding_list.php

Tolis
20-09-05, 11:41
Αν κλειδωθει το θεμα ομως πως θα μπαινουν κι αλλες συνταγες? Μην μπουμε στη διαδικασια να τις στελνει καποιος στον admin κι αυτος να τις καταχωρει - ας μεινει ανοιχτο να γραφονται και σχολια.

basillis
20-09-05, 19:20
Κάθε κατεψηγμένο προιόν αφού αποψυχθεί, αναφέρεται υποχρεωτικά με νομοθεσία,πάνω σε κάθε συσκευασία, ότι απαγορεύεται η κατανάλωσή του, τουλάχιστον για τον ανθρώπινο οργανισμό. Δεν είπα τίποτε που δεν ισχύει...
Και αυτό θεωρείτε ΑΠΟΛΥΤΟ.

pani
21-09-05, 11:01
Αλέξανδρε μου αν το βάλεις εκεί που λές, στη βιβλιογραφία γλυκού νερού και δεν φαίνεται σαν κατηγορία ξεχωριστή π.χ. Συνταγές για να φτιάξετε μόνοι σας τροφές για τα ψάρια σας ή κάτι παρόμοιο, δηλαδή αν το βάλεις στα γενικά μέσα σαν υπόμνημα να ξέρεις ότι δεν θα το κοιτάξουν πολλοί αν όμως όπως κοιτάνε τις κατηγορίες και τα θέματα, δούν κάπου έστω και τη λέξη μονο "συνταγές" θα θελήσουν να ανοίξουν τη σελίδα και να τη διαβάσουν και ίσως προσθέσουν τις δικές τους συνταγές... Αυτή είναι η γνώμη μου ,τώρα δική σου η επιλογή και η απόφαση.
ευχαριστώ

pani
23-09-05, 22:38
πανε του βρόντου οι συνταγές εεεεεεεε κανείς φαίνεται δεν ενδιαφέρεται για να ξεκινήσει μια νέα κατηγορία με αυτό τον τίτλο....
Φυσικά στους αρμόδιους πέφτει η βαρύτητα για τη δημιουργία της εγώ απλά εισηγήθηκα κάτι που φάνηκε ότι άξίζει να γίνει και να φτάσει κάπου ,τώρα γιατί δεν συνεχίστηκε η προσπάθεια δεν μπορώ να ξέρω, απλά λέω κρίμα γιατί θα μαζεύαμε αρκετες για να φτιάξουμε ένα μικρό βιβλιαράκι με συνταγές μπορούσαμεν να τις χρησιμοποιήσουμε ακόμα και στο περιοδικό μας...

george
23-09-05, 22:48
panitsa μην ανυσηχεις...θελει λιγο χρονο για να γινει.
Απο οτι καταλαβα και ο Τολης και ο ahar συμφωνησαν να γινει.

pani
23-09-05, 22:52
εντάξυ γιώργο απλα θέλησα να το κινήσω λίγο για να μη ξεχαστή σαν ιδέα, ευχαριστώ πάντως που απάντησες

pani
06-10-05, 06:44
Φίλοι μου, έχω αγοράσει ένα πακέτο με διάφορα ψαρικά, γαρίδες στρείδια μύδια και θά ήθελα να φτιάξω φαγητό για τα μωρά μου, για βοηθήστε με. Δώστε ιδέες για το πως θα φτιάξω το φαγητό ... Τα ψαράκια μου neon, harlequin, erithozonous, corrys, pleco, clown kai gappies τα αγαπημένα μου.

Ευχαριστώ περιμένοντας τις συνταγές σας

ahar
06-10-05, 10:24
Φίλοι μου, έχω αγοράσει ένα πακέτο με διάφορα ψαρικά, γαρίδες
στρείδια μύδια και θά ήθελα να φτιάξω φαγητό για τα μωρά μου,
για βοηθήστε με. Δώστε ιδέες για το πως θα φτιάξω το φαγητό ...
Τα ψαράκια μου neon, harlequin, erithozonous, corrys, pleco, clown
kai gappies τα αγαπημένα μου.

Ευχαριστώ περιμένοντας τις συνταγές σας

Παρε και σπανακι κατεψυγμένο για να σπάσουν οι ίνες) , αυγο, καροτο
πολυβιταμινή (εγω βαζω centrum), ζελατινη ζαχαροπλαστικής .

Συνταγες

Για τα πλεκο και γενικα βυθοψαρα...
-----------------------------------------

βραζεις λιγο το καρότο να μαλακώσει
βραζεις λιγο το σπανακι να ξεπαγώσει και να μαραθει ελαφρια...
Βραζεις τις γαριδες για 5 λεπτα
τις αποφλειώνεις κρατας τα κελυφη (σημαντική πηγη καρότινης και ασβεστιου)...

πέρνεις το αγαπημενο σου μουλινεξ μπλεντερακι-μιξερακι - κοφτη (εχω ενα αποκλειστικα δικο
μου γιατι εκει φτιαχνω και τα δολωματα) και ριχνεις το σπανακι
το καροτο , αυγο , γαριδες , 1 πολυβιταμινη (χωρις την καψουλα βεβαια) και ανακατευεις
μεχρι να έχει υφη αλοιφης. Νερο δεν βαζεις βγαζουν μπολικο τα λαχανικα.

Στο μεταξυ έχεις βαλει να ετοιμαζεται η ζελατινη...

Ανακατευεις την ζελατινη με την αλοιφουλα σου και με μια σπατουλα το ανακατευεις για κανα
διλεπτο να παει παντου...

Περνεις δισκακι, ταψακι , αλουμινοχαρτο κατι τελος παντων αντικολλητικο (και Λαδοκολα κανει)
και απλωνεις απανω την αλοιφη.
να εχει παχος περιπου μισο με ενα εκατοστο.
Το βαζεις στην καταψυξη και περιμενεις..

σε 5 λεπτα που έχει παρει και παγωνει , το βγαζεις και με το πλατυ μερος ενος μαχαιριου
χαράζεις οριζοντιες και καθετες τομες σε μεγεθος μερίδας
Το ξαναβάζεις στο ψυγειο και το ξεχνας για κανα 3ωρο!

Οτι περισευει το ριχνεις στο ενυδρειο να κανουν παρτυ τα ψαρια ...
(εγω ξεπλενω το μουλινεχ μεσα στο ενυδρειο... να δεις τι γινεται....
εννοειται οτι μετα κανω 2 μερες να ταισω.)

Με το περαν του 3ωρου η τροφη σου είναι ετοιμη...

Μπορεις καλλιστα να βαλεις μια ποσοτητα μεσα σε σακουλακι με ζιπλοκ και να την
πιεσεις να απλωσει σε μια επιφανεια και μετα να την βαλεις μεσα στο ψηγειο. Απλα δεν
μπορεις να την χαραξεις και μετα την κοβεις με το μαχαιρι ή σπας κομμάτια...

Εγω έχω προσθεσει σε αυτο το μιγμα και καρδια βοδινου
ή φιλετο στηθος γαλοπουλα (ποιο ελαφρυ) και το τρωνε οι δισκοι μου σαν παλαβοι.
Το ιδιο μιγμα δινω και στα ΓΚΑΠΑΚΙΑ μου...

Επισις στους δίσκους βαζω και τα κελυφη απο τις γαριδες αφου πρωτα όμως τα βρασω πολλλλλυυυυ
καλα και στο μιγμα ριχνω και 1-2 κουταλιες του γλυκου απο το ζουμι του βρασιματος.
και οταν το κανω αυτο το μπλεντερ δουλευει επιπλεον 10 λεπτα για να μην μεινουν κομματακια...

Επισις καλα αποτελεσματα είχα όταν χρησιμοποιήσαν απο τα ψαρεματικα μου , ενα "αλευρι" γαριδας
στο μιγμα . Αλλα επειδη δεν ξερω τα συστατικα του (κατα 95% ιχθυαλευρο) το αποφευγω.


Αλέξανδρος

pani
06-10-05, 10:36
Ευχαριστώ Αλέξανδρε,
θα το δοκιμάσω και θα σου πω τα αποτελέσματα.
Ελπίζω και άλλοι φίλοι να φτιάχνουν κάτι άλλο διαφορετικό ας μας γράψουν και αυτοί τις δικές τους συνταγές.
Διευκρίνηση: Να βάλω όλο το πακέτο οπως ειναι κατεψυμένο; προσθέτοντας και ακολουθώντας περεταίρω την υπόλοιπη συνταγή;

ahar
06-10-05, 10:38
οχι δεν ειναι απαραιτητο... μονο τις γαριδες...αντε και τα μυδια....

pani
06-10-05, 10:59
Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση.

γαυρος
06-10-05, 13:21
εγω τους δινω λεφτα και τρωνε εξω !!! :smt073-+10

pani
07-10-05, 06:07
Καλημέρα,
Θοδωρή άντε πές μας και σύ τη δική σου συνταγή... μη τη κρατάς μόνο για σένα.... υπαρχουμε και μείς.....

pani
08-10-05, 14:44
Kαλό απόγευμα φίλοι μου,
Σήμερα εφτιαξα μια δική μου συνταγή με υλικά που είχα στο σπιτι για τα ψαράκια μου και είχε σαν αποτέλεσμα να τη φάνε σαν τρελλά....
Υλικά
2 μικρά καρρότα κατεψυγμένα
ενα φύλλο μαρούλλι
10 σπόρους λουβί φρέσκο
10 σπόρους φασολάκι φρέσκο
20 γαρίδες κατεψυγμενες χωρίς κέλυφος
λίγο κολοκυθάκι

τα έβρασα όλα μαζί περίπου 5 λεπτά.
Μετά τα έβαλα στο πλέντερ και τα κτύπησα ώστε να πολτοποιηθούν και να γινουν σαν αλοιφή. Ετοίμασα λίγη ζελατίνη και τη προσθεσα στο τέλος.
Τη δοκίμασα στα μωρά μου πέρνοντας λιγο για να δώ αν με το κτύπημα που έκαμα στο πλέντερ ήταν καλό, αφού είδα ότι πραγματικα άρεσε την έβαλα στη λαδόκολλα μετά στη κατάψυξη οπως μου υπόδειξε ο φίλος ο Αλέξανδρος και ύστερα την αφαίρεσα την εσπασα σε μικρότερα κομματάκια και την ξανάβαλα στη κατάψυξη.
Οτι έμενε στο πλέντερ τάισα τα μωρά μου βάζοντας λίγό λιγο κατα διαστήματα για να προλαμβαίνουν να τη τρώνε..... πραγματικά τρελλάθηκαν και έφαγαν με όρεξη όλα και αυτά ειναι clown, corrys, rasbora harlequin, neon , gappies, pleco. erithrozonous tetra.

Αυτή ηταν η δική μου παραλλαγή πάνω στη εισήγηση του Άλέξανδρου.

netblues
08-10-05, 14:49
παρα πολυ ωραια... εδω ανοιξε σε μενα η ορεξη :-d
για κανε μας και μια επεξηγηση.. τι ειναι το λουβι?

pani
08-10-05, 14:57
Ωχ ωχ ωχ
μμμμμ να προσπαθήσω να σας το εξηγήσω..... μοιάζει με φασολάκι αλλά όταν ειναι φρέσκο εδώ στη Κύπρο το βράζουμε μαζι με κολοκύθι παρκαπο αυτά που κάνουν τις κολοκυθόπιττες τα κόκκινα μόνο που όταν ειναι μικρά έχουν χρώμα πράσινο ... και το τρώμε σαν σαλάτα με λάδι και λεμόνι, όταν οριμάσει το λουβι γίνεται ξερό και έχει μαύρο ματάκι και το βράζουμε συνήθως το χειμώνα με ... ενα λεπτό να θυμηθώ πως λέτε τα λάχανα τα δικά μας...... α α α νομίζω τα λετε σεσκουλα..... αυτά που φτιάχνουμε τα κουπέπια μας.....
ελπίζω να καταφερα να εξηγήσω τι ειναι το λουβι και πως τρώγεται... εδώ αλα κυπριακά.

netblues
08-10-05, 15:05
οσο παει χειροτερευει.. κιαλλες αγνωστες λεξεις...
το λουβι δεν το κατάλαβα..
τα κουπεπια τι ειναι παλι?

(εχω ραντεβου αυριο στην τραπεζα κυπρου.. λες να τους ρωτησω?)

pani
08-10-05, 15:09
Αντε με δουλεύεις τώρα; το λουβί μοιάζει με το φασολάκι αυτό το ξέρεις; τα κουπέπια ειναι ντολμάδες κοιτα που ξεχασα να βάλω τη δικιά σας λέξη και χρησιμοποίησα τη δικιά μας. Το λουβί τρώγεται και φρέσκο και αποξηραμένο όπως το φασολάκι τρώγεται φρέσκο και αποξηραμένο λέγεται φασόλια πως αλιώς να το πω δεν ξέρω ....

netblues
08-10-05, 15:14
οκ.. τα κουπεπια καταλαβα τι ειναι..
μηπως το λουβι ειναι το μπιζέλι?

pani
08-10-05, 15:18
Οχι δεν ειναι το μπιζέλι. αααα είδες ξέχασα να το βάλω στη συνταγή πιό πάνω ότι έβαλα και μπιζέλι.... οκ πες ότι μοιάζει ΄το λουβί με το φασολάκι οταν έρθω αθήνα να σας φέρω λουβί να το δείτε ίσως να το λέτε διαφορετικά εσείς ..... οταν ειναι αποξηραμένο ειναι ενας σπόρος ομοιος σχεδόν με τα φασολια λιγάκι πιό στρουμπουλός και στη μέση έχει ενα μαυράκι απο τη μέσα πλεύρά σαν ματάκι εεεε τι να σου πω αλοιώτικα δεν μπορώ να το πωωωωω

netblues
08-10-05, 18:55
αν καταλαβα καλά,
αυτο που λες εδω τα λενε φασολια μαυροματικα..
τα σερβιρουν και κρυα μονα τους με μαιντανο ως ορεκτικό.

CASPER
08-10-05, 21:41
Ωραία η ιδέα σας για AquaCooking. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν ξέρω αν είναι κάποια πράγματα που δεν θα έπρεπε να δίνονται στα ψαράκια, και ποιά είναι αυτά.

Τα διάφορα που έχουν τα κατεψυγμένα που είπατε στις συνταγές σας (συντηριτικά κλπ), δεν πειράζουν?

Η ζελατίνη είναι απαραίτητη για τις συνταγούλες που δώσατε???

ahar
09-10-05, 01:20
Η ζελατινη χρησιμοποιήται ετσί ώστε όταν ρίξεις το φαγιτο στο νερο να μην δυαλυσει εντελως αλλα να κρατησει σαν σχημα για να μπορέσουν τα ψαρια νατο φανε....

Συστηριτικα;;; ποια συντηρικτικα...
Εγω ότι βαζω είναι φρεσκο!!!!

χμμ τι δεν θα έπρεπε να δινεται...
Αρακας στους δίσκους για τους προκαλει δοιαρία... Βεβαια αυτο είναι καλο όταν το ψαρι εινα στρεσσαρισμενο και θελουμ να δουλεψει λιγο το εντερο του για να μην παθει τίποτα.

Μετα παίζει έρευνα...

pani
09-10-05, 10:29
Καλά κατάλαβες netblues λουβί στα κυπριακά = φασόλια μαυρομάτικα στη δικιά σας.Ευχαριστώ για τη βοήθεια στη επεξήγηση του κειμένου.

CASPER
09-10-05, 17:11
Η ζελατινη χρησιμοποιήται ετσί ώστε όταν ρίξεις το φαγιτο στο νερο να μην δυαλυσει εντελως αλλα να κρατησει σαν σχημα για να μπορέσουν τα ψαρια νατο φανε....

Συστηριτικα;;; ποια συντηρικτικα...
Εγω ότι βαζω είναι φρεσκο!!!!

χμμ τι δεν θα έπρεπε να δινεται...
Αρακας στους δίσκους για τους προκαλει δοιαρία... Βεβαια αυτο είναι καλο όταν το ψαρι εινα στρεσσαρισμενο και θελουμ να δουλεψει λιγο το εντερο του για να μην παθει τίποτα.

Μετα παίζει έρευνα...

Λέγοντας ζελατίνη εννοούμε την κλασική ζελατίνη ζαχαροπλαστικής?

Σε συνταγή που έγραψες σε κάποιο post, είπες για σπανάκι κατεψυγμένο, και η pani, για καροτάκια κατεψυγμένα.
Γιαυτό αναρωτήθηκα αν πειράζουν τα συντηρητικά.
Αμα δεν πειράζουν βέβαια, ακόμα καλύτερα!

netblues
09-10-05, 18:17
ζελατινη ζαχαροπλαστικης απο σουπερμαρκετ.
τα κατεψυγμενα τι συντηρητικα εχουν δλδ?

pani
09-10-05, 18:36
Κατεψυγμένα αφού τρώμε και εμείς άρα μπορούν να τα πάρουν και τα ψαράκια μας, αυτή είναι η δική μου σκέψη βασικά.

CASPER
09-10-05, 18:54
ζελατινη ζαχαροπλαστικης απο σουπερμαρκετ.
τα κατεψυγμενα τι συντηρητικα εχουν δλδ?
Δεν ξέρω... γιαυτό ρώτησα, μήπως έχουν κάτι που δεν κάνει για τα ψάρια.
Απλά φαντάζομαι ότι για να μπορούν να διατηρηθούν καιρό έστω και στην κατάψυξη, όλο και κάτι θα έχουν από συντηρητικά.
Αν κάνω λάθος, ακόμα καλύτερα!

basillis
05-11-05, 17:01
Παιδιά θεωρώ οτι κανένα προιόν που καταψήχεται, δεν περιέχει συντηριτικά. (λαχανικά, ψάρια, κρεατικά). Τα συντηριτικά προστίθενται στις τροφές για να συντηρηθούν είτε στην συντήρηση, για περισσότερο καιρό, είτε εκτός ψυγείου.

melitropos
23-05-06, 14:01
αυτα βλεπει η Βεφα και εχει μπλοκαρει τελειως....

:smt026

AngleV
07-06-06, 08:51
.....

tak660x
25-08-07, 21:19
μαυρομάτικο φασολι

Tkagem
14-09-07, 17:11
Σήμερα πέρασα από ενα μαγαζί με αλιευτικά,και είδα κάτι μονόκιλα σακουλάκια με σκόνη την οποία ανακατεύεις με νερό,κάνεις μπιλίτσες και βάζεις στο δόλωμα.Είχε και για ψάρια γλυκού νερού,το θέμα είναι άν αυτή η τροφή είναι κατάλληλη για να ταίζουμε τα ψάρια μας....?Σκέφτηκα να πάρω,είχε μόνο 5 ευρώ και θα μου έβγαζε πάνω από 2 κιλά τροφή,σκέφτηκα όμως πρώτα να ρωτήσω εδώ για να πάρω μιά σίγουρη απάντηση.Το μόνο κακό που σκέφτηκα εγώ για αυτού του είδους τροφή είναι μήπως είναι διογκωτική????
Επίσης είχε και κάτι ζωντανά σκουλήκια γύρω στα 15 εκατοστά μήκος και 2 εκατοστά διάμετρο,σαν δάκτυλο (ήταν μάνες μου είπε),και αναρωτήθηκα άν και αυτά επίσης κάνουν για τροφή....ζωντανή τροφή?
Επίσης είχε και ιχθυέλειο το οποίο ανοίγει την όρεξη στα ψάρια,και σκέφτηκα άν κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα ανορεξίας με το ψάρι του λόγω κάποιας ασθένειας,μήπως αυτό βοηθούσε?Ή δέν είναι κατάλληλο?

gutsi
15-09-07, 21:27
μανες ή τσουτσουνια ειανι θαλασσινα σκουλικια και πισης ειανι και πολυ σκληρα.ειναι καλο δωλομα αλλα δεν κανει για τα ψαρια τα δικα μας.ψαρευεις χρονια;

Tkagem
16-09-07, 12:00
Δε ψαρεύω,απλά για τροφή τα ήθελα.

gutsi
16-09-07, 14:59
για τροφη δεν κανουν.μονο για δωλομα.

Tkagem
16-09-07, 16:47
για τροφη δεν κανουν.μονο για δωλομα.

Oκ,άν μου έλεγες και τους λόγους καλά θα ήταν.Ωραία μπορεί να μήν κάνουν,γιατί όμως....?

Tolis
16-09-07, 17:16
Η χυμα σκονη ειναι προφανως φτηνα ψαραλευρα χωρις κανεναν ελεγχο ποιοτητος μιας και προοριζονται για δολωματα.

Συνηθως σκουληκια και αρθροποδα θαλασσινα, ειναι οκ για τροφη σε ψαρια γλυκου νερου, αρκει 1) να μην ειναι επικινδυνα (δαγκανες κλπ) και 2) να χωρανε στο στομα του ψαριου για το οποιο προοριζονται.
Gutsi βαλε λιγο φρενο σε παρακαλω, καταλαβαινω τον ενθουσιασμο αλλά ξαναδιαβασε αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=9177 και δεν το λεω για αυτο το ποστ μονο.

Tkagem
16-09-07, 17:56
Οκ κατάλαβα,Ευχαριστώ!Απλά αντιμετωπίζω πλέον οικονομικό πρόβλημα με την τροφή των ψαριών μιάς και δέ προλαβαίνω πλέον να αγοράζω,καταβροχθήζουν απίστευτες ποσότητες.....Γι'αυτό όποιος γνωρίζει μία εύκολη και γρήγορη λύση (που να μή χρειάζεται να τρέχω για μοσχαροκαρδιές και χίλια 2) παρακάλώ ας βοηθήσει.Η τροφή προορίζεται για γατόψαρα μεγάλου μεγέθους....

giagligian
09-11-07, 14:15
Για να μην ανοίγω καινούριο ποστ ρωτάω εδώ.

Πώς κάνουμε χρησιμοποίηση του σκόρδου στην τροφή που είναι φυλλαράκια?? Διάβασα ότι λιώνουμε το σκόρδο σε γουδί, και το βάζουμε στα φυλλαράκια και αποροφάνε αυτό το ζουμί και το ρίχνουμε. Είναι όντως έτσι? Εγώ δεν έχω γουδί. Προσπάθησα να το λιώσω σε ένα πιατάκι, το έλιωσα όσο μπορούσα και έριξα τα φυλλαράκια να αποροφήσουν ότι μπορούν,και μετά τα έριξα μέσα. Βέβαια η δουλειά έγινε λίγο κουλουβάχατα αλλά πιστεύω ότι κατάφερα να τα ταίσω και λίγο σκόρδο.

Πως ακριβώς γίνεται? Τι κάνω λάθος?? Πόσο σκόρδο πρέπει να λιώσουμε? Μήπως θα ήταν ευκολότερο να έβαζα μέσα ένα σκόρδο να το τσιμπολογούσαν λίγο και μετά να το έβγαζα? :p (gappy-platty και κόρυ έχει το ενυδρείο από ψάρια).

jimfytakis
09-11-07, 14:19
Πιεσε το με κατι "πλακε" η τριφτο σε τριφτη!Μετα βαλε ελαχιστο ενυδρειακο νερο μεσα στο πιατακι για να βγαλει και αλλο ζουμι και μετα απο κανα 10λεπτο βαλε μεσα στο πιατακι φλεηκς/χαπια να ποτισουν

giagligian
09-11-07, 14:23
Θενξ ρε Μήτσο να σαι καλά εσένα πρέπει να σου χτίσω παλάτι :Ρ :D

Κάθε πότε είπαμε αυτό? Μια φορά την βδομάδα καλά είναι? Σκέφτομαι να κάνω και αρακά. Επίσης μια φορά την βδομάδα καλά είναι?

neki1986
03-02-08, 22:29
na kanw mia erwtish h trofes poy grafetai kanoun kai gia oscar?
kai kati allo to skordo poy lete to bazeis mia fora ti bdomada sthn trofh poy exw agorasei?

jimagas
21-02-09, 18:01
παιδια εφτιαξα και εγω μια απο της σηνταγες, ειναι ωραια και τιν τρωνε σαν τρελα, αλλα το κακο ειναι οτι καθετε στην επιφανια μονο 10 δευτερολεπτα και μετα βουλιαζει με αποτελεσμα να μην προλαβενουν να την φανε το 90% των ψαριων,(οχι το 90% της τροφης) και να γηνετε τρωφη για το υπολιπο 10% που ειναι γατοψαρα και πλεκο. τη να κανω για να επιπλεει, οιτε κατεψηγμενη την ρηξω οιτε οχι παλι στον πατο παει !!!!:( :( :(

Alex1001
25-04-09, 14:07
Παιδιά να ρωτήσω και εγώ κάτι αλλα μην γελάσετε :D
δοκίμασα μια φορα με ίνες από κρέας κοτόπουλου και το έφαγαν σαν τρελα (γκάρυ πλατύ neon Botia-lohachata)
άλλη φορα έριξα ένα πολύ μικρό κομματάκι (σπυρί) από φέτα τυρί και πάλι με μανια το κυνηγούσαν στο βυθό μέχρι που το έφαγαν όλο!
να πω που τα ψαράκια ήταν ταϊσμένα και δεν έφαγαν με μανια τέτοιες τροφές επειδή ήταν νηστικά

είναι normal να τρώνε κάτι τέτοιο? η να μην το δοκιμάσω ξανά?

Πάνος
25-04-09, 21:13
νορμαλ ειναι να θελουν να φανε οτι πεφτει στη γυαλα...και οτι ισως μυριζει εντονα...
αλλα εσυ δε πρεπει να τους δινεις....
σε αφηνω τωρα να ψησω πιτσα για τα χρυσοψαρα.....:smt033:smt033

Alex1001
25-04-09, 22:26
νορμαλ ειναι να θελουν να φανε οτι πεφτει στη γυαλα...και οτι ισως μυριζει εντονα...
αλλα εσυ δε πρεπει να τους δινεις....
σε αφηνω τωρα να ψησω πιτσα για τα χρυσοψαρα.....:smt033:smt033

ότι πεφτει στην γιάλα μπορεί να το δοκιμάζουν αλλα σε αυτά τα υλικα παρατήρησα που τρελαίνονται και κάνουν σαν πιράνχας ποιος θα αρπάξει το κομματάκι!

παράδειγμα τα σκούληκα που τους ταΐζω καμια φορα δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία τους το κοτόπουλο γιατί να είναι?
το σκέφτηκα πως το τυράκι ίσος είναι πηγή ασβεστίου και το άσπρο από το κοτόπουλο πρωτεΐνη παίζει κάτι τέτοιο η έχω μεγάλη φαντασία??

πάντως αν είναι να τους κάνω ζημια δεν θα επαναλάβω το πείραμα με τέτοια υλικά..

george1981
28-04-09, 14:32
Παιδιά μήπως υπάρχει κάποιο site με συνταγές για τα ψαράκια μας? Έχει κάνει κανείς σχετική αναζήτηση σε κάποιο ξένο forum ίσως.... ?

elaira
28-04-09, 14:48
Μήπως αναφέρεται στα μαυρομάτικα φασόλια στη φρέσκια μορφή τους;
---------------------------------------------------------------------

τιο μπορεί να πάθει ένας άνθρωπος όταν δε βλέπει ότι υπάρχει και 2η σελίδα στο topic...sorry

george
28-04-09, 21:25
Το λύσαμε το θέμα από το 2005 :D

elaira
29-04-09, 10:50
Και μη χειρότερα...Ξεκουτιάναμε τελείως!

mikros84
17-02-12, 09:11
Υπάρχει περίπτωση σε μία τροφή φτιαγμένη από εμάς, μαζί με τα άλλα υλικά, η προσθήκη καρότου και ''ειδικά'' παντζαριού να βοηθάει στην τόνωση του κόκκινου χρώματος?

platy
17-02-12, 12:00
καροτο ναι....πατζαρι δεν γνωριζω..αλλα εχει πολλα υγρα..και ισως δεν κανει

TRYFONAS K.
02-04-12, 11:54
Λουβι ειναι τα δικα μας τα φασολια τα μαυροματικα...

giannis nax
26-04-12, 15:40
καλησπερα παιδια εκανα μια τροφη για το οσκαρ μου
αν θελετε διαβαστε την εβαλα σε ενα μηξερακι αρακα καροτο γαριδα καλαμποκι αγγουρι (με λιγο βρασιμο)και στο τελοσ σπυρουλινα. εγινε χαμος
κανει παρτι.........

TRYFONAS K.
26-05-12, 12:00
λουβι εσεις εννοειτε τα δικα μας ''φασολια μαυροματικα''..ετσι τα λεμε εμεις!!!! ;-)
-------------------------
Οχι δεν ειναι το μπιζέλι. αααα είδες ξέχασα να το βάλω στη συνταγή πιό πάνω ότι έβαλα και μπιζέλι.... οκ πες ότι μοιάζει ΄το λουβί με το φασολάκι οταν έρθω αθήνα να σας φέρω λουβί να το δείτε ίσως να το λέτε διαφορετικά εσείς ..... οταν ειναι αποξηραμένο ειναι ενας σπόρος ομοιος σχεδόν με τα φασολια λιγάκι πιό στρουμπουλός και στη μέση έχει ενα μαυράκι απο τη μέσα πλεύρά σαν ματάκι εεεε τι να σου πω αλοιώτικα δεν μπορώ να το πωωωωω
το λουβι που λετε εσεις,εμεις το λεμε ''φασολια μαυροματικα''...;)

exelix
26-05-12, 12:10
Το μάθαμε από το 2005 και το ξαναέγραψες παραπάνω.;)

ecofriend
31-07-12, 16:04
Εμένα το τσαλάκι μου του είχα δόσει ζύμη και μου αλώστησε...και απο τότε φοβήθηκα και του δίνω μόνο ψαρωτροφές προτεινούχες....

Nick74
31-07-12, 23:16
ζυμη? :confused:

Ειπαμε κριση αλλα οχι κι ετσι... :smt005

polykarpos
04-11-12, 00:14
1ο μου ποστ εδω κ αφου μαθαμε ολοι οτι το λουβι ειναι το μαυροματικο :p διαβασα με προσοχη τις τροφες κ εχω απλα να πω μονο τα εξης
οι τροφες του εμποριου εχουν πολλα να ζηλεψουν απο τις τροφες τις δικες σου που φτιαχνετε εδω. μιλαγα καποτε με ενα φιλο χομπιστα για δεκαετιες κ τον ειχα ρωτησει για τα υλικα. μου απαντησε πολυ απλα...
το ψαρι ειναι παμφαγο, οτι του δωσεις θα το φαει. ομως ειναι καλο να δινει τροφες που εχουν σχεση με τον κυκλο του βιοτοπου τους.
μου ειχε πει για αλεσμενο κοτοπουλο (βρασμενο πρωτα) κ μου ειχε πει επισης για τους χονδρους.οχι πετσες οχι εντοσθια. οσο για τα λαχανικα η φρουτα δεν ξερω... μπανανα σε τροφη ψαριου που ειναι απο Β.Αμερικη... βεβαια τα γατοψαρα τρελαινοντε για σοκολατα κ φραουλα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα τους βαλω κ σοκολατα κιςς (οσοι την θυμουνται)
εγω προσωπικα κανω διαφορες αλλαγες και βαζω τα εξης υλικα

χονδρους απο κοτοπουλο, ψαχνο (στηθος)
ψαρι μονο του γλυκου νερου (γατοψαρο, πεστροφα) κ οχι του θαλασσινου οπως σαρδελες. τα μονα που μπορουν να κανουν διατροφη τετοια ειναι οσα ψαρια στην ενηλικιωση η γονημοτητα , τινουν προς αλμηρα νερα
αρακας φασολακια (κ το λουβι) αλλα μονο φρεσκα
καροτο, σελινο, πιπεροριζα σε μεγαλα ψαρια ομως μικρη ποσοτητα, σκορδο (σκελιδα οχι ολοκληρο... δεν ειναι βρυκολακες)

τροφη απο εμποριο σε τροφη diy δεν βαζω γιατι το ενα ειναι νωπο φρεσκοστεγνο ενω το αλλο ειναι πληρως στεγνο με 5-10% υγρασια με μεθοδο vacum. ο λογος που λενε μερικες τροφες να βαζεις με κουταλακι κ οχι με το χερι ειναι κ ο λογος υγρασιας καθως κ μεταφορας αλλων..
βουτιρο λαδι ΠΟΤΕ , ωμο αυγο που θα βρασει λιγο η θα δεχτει μερικη επεξεργασια , ΜΟΝΟ αν ειναι της ημερας οπως λεμε..
σκυλοτροφες , γατοτροφες κτλ δεν ειναι αναγκη,να πουμε οτι δεν κανει..!!!!
το ψαρι οτι τρωει κ ειναι διαφορετικο απο τις νιφαδες που τρωει καθημερινα ειναι ΜΕΖΕΣ Α' εθνικη... σαν να τρως καθε μερα μακαρονια κ μια μερα σε κερνανε σεφταλιες στα καρβουνα...
η τροφη του ψαριου μας ειναι αυτο που παιζει ενα παραγοντα απο 30 ως 100% αν θα το δουμε κ αυριο ζωντανο! οι φιλοι εδω εχουν δωσει ωραιες ιδεες για συνταγες αλλα ειναι καλο να ξερει κανεις οτι μια φρεσκα τροφη θα πρεπει να καταναλωθει εντος 2-3 μηνων max. οτι βγαινει απο καταψυξη απαξ κ ξεπαγωσει ειναι για πεταμα κ δεν μπαινει πισω. Νομος οχι μονο για τους ανθρωπους αλλα για τα ζωα που ειναι πιο ευαισθητα απο εμας..
βγαζεις οτι θες απο καταψυξη , κοβεις επιτοπου με μαχαιρι καλο ινοξ κ αμεσως αποθηκευση.... παραπανω αναλυση του καταξυχτη ειναι σαν να λεμε την λογικη του οτι το νερο στην τουαλετα εχει νιτρικα αρα μπορω να φυτεψω φυτα!!!! εγω να πω προσωπικα ,βραζω τα λαχανικα ολα μαζι , οχι το σελινο γιατι χανει τα θρεπτικα του. οχι την παπρικα γιατι χανει το 60% , οχι την σπιρουλινα γιατι ειναι ηδη επεξεργασμενη!!! αρα ολα αυτα μαζι στο μπλεντερ μετα το βρασιμο.σαν γινει παστα το βαζω αναμεσα σε δυο λαδοκολες, τα απλωνω με τον πλαστη κ τα ψηνω στον βουρνο με δυνατη φωτια για μολις 5 λεπτα. μολις κρυωσει ειναι ετοιμο σαν κορν φλαικς λεπτο με ελαχιστη υγρασια (δεν βγαζει τα κοκκινα ζουζουνακια ) κ δεν εχει καει το μιγμα μας λογο του διπλου φυλλου λαδοκολας. οσο για το θεμα κρισης , ειναι κατανοητο σε ολους μας αλλα τροφη απο ειδη αλλιειας μακρια.... εχετε δει τσιπουρες αλανιαρες με νταλιανι? λιπακια...
τα ψαρακια μας ειναι ευαισθητα στο στομαχι... ελκος , καρκινο κτλ απο λαθος τρωφες...
Υγεια σε ολους ΜΑΣ εδω κ στα αγαπημενα μας υδροβια πλασματακια!!!

maria p
07-02-13, 00:25
σ αυτό το ποστ βρήκα ωραίες συνταγές για διάφορα ψαράκια. το ερώτημά μου είναι το λάχανο το δίνουμε στα χρυσόψαρα? αν ναι, το βράζουμε πριν?
-------------------------
αφού δεν απάντησε κάποιος αν πρέπει να βράσω ή όχι το λάχανο, προτίμησα να το βράσω για παν ενδεχόμενο.
έβρασα μερικά φύλλα , για τα χρυσόψαρα τα έκοψα σε μικρά κομματάκια και τους τα έδωσα. τα μικρά κομματάκια βυθίστηκαν στο νερό όπως ήθελα. το έφαγαν πολύ γρήγορα και ευχάριστα όπως και το αγαπημένο τους κολοκυθάκι.
για τον πλέκο σκέφτηκα να αφήσω μεγάλο το κομμάτι του φύλλου αλλά παρ ότι ήταν βρασμένο επέπλεε στο νερό, οπότε αναγκάστηκα να το κόψω και αυτό. γι αυτόν δεν είχα αμφιβολία οτι θα του άρεσε όπως και έγινε.

Christophoros
12-05-13, 15:02
Ξεπάγωμα οποιασδήποτε τροφής (πόσο μάλλον γαρίδας) και στην συνέχεια για δεύτερη φορά κατάψηξή της, νομίζω οτι είναι θανατηφόρα!!!

σιγουρα ειναι θανατιφορα ποσο μαλλον για τα ψαρια που ειναι ευεσθιτι οργανισμοι
για εμασ τουσ ανθροπουσ 2-3 ευδομαδεσ στο νοσοκομιο και την βγαλαμε καθαρι το πολλι με καμια σαλμονελλα
-------------------------
Συνταγη 1 (κυριως για δισκους αλλα το τρωνε τα περισσοτερα ψαρια)

Συστατικα
- 1 ολοκληρη μοσχαροκαρδια
- 1 σακκουλακι κατεψυγμενο σπανακι
- 500γρ κατεψυγμενη γαριδα με το κελυφος
-5 μπανανες
-6 ταμπλετες πολυβιταμινες (προαιρετικα)
-9 σκελιδες σκορδο
-ζελατινη ζαχαροπλαστικης
-ετοιμη τροφη σε flakes και/ή granules
-3 καροτα καθαρισμενα
-σακκουλακια διατηρησης τροφιμων.

Εκτελεση
Καθαριζω καλα την καρδια απο ινες νευρα αρτηριες και κρατω ωραιο καθαρο φιλετακι. Ξεπαγωνω το σπανακι και τις γαριδες. Καθαριζω μπανανες, σκορδα και καροτα. Λιωνω τις πολυβιταμινες σε νερο (***σημ .για πολυ μερακληδες*** αφου πρωτα βγαλω τον υμενα τους.) Λιωνω τη ζελατινη σε νερο χλιαρο..... Παιρνω ενα πολυμιξερ ή εναλλακτικα μπλεντερ. Προσθετω ολα τα υλικα και τα χτυπαω..... Οχι πολυ μην γινουν νιανια περιπου σαν ρυζι να γινει το κρεας.... Παιρνω το μιγμα και το ριχνω στο σακκουλακι.... Το παταω με το χερι μου για να γινει μια επιπεδη πιττα. Κλεινω το σακκουλακι και το βαζω καταψυξη. Φυσικα μιλαμε για πολλα σακκουλακια..... Οταν θελω να ταϊσω κοβω κομματακι το βαζω σε ενα φλιτζανακι με νερο απο το ενυδρειο και το ξεπαγωνω. Μετα το ριχνω μαζι με το ζουμι στο ενυδρειο και γινεται το ελα να δεις..... Μου ανοιξα την ορεξη.....

ο πατερασ μου κρεοπολιο εχει και εδο στιν κυπρο λογο του οτι το βοδινω δεν κινιτε στιν αγορα φερνουμε μονο ενα κοματι βοδινου το μερι μαζει με το φιλλετο (bonfilet - T-bon) και το συκοτι
Μπορω να κανω αυτι την τροφη με ενα απο αυτα τα κοματια (συκοτι , φιλετο , μερι (μπουτι) )?? αν και για το φιλλετο χλομο το βλεποω γτ ειναι αυτο που φευγει προτο
-------------------------
Δεν ξέρω... γιαυτό ρώτησα, μήπως έχουν κάτι που δεν κάνει για τα ψάρια.
Απλά φαντάζομαι ότι για να μπορούν να διατηρηθούν καιρό έστω και στην κατάψυξη, όλο και κάτι θα έχουν από συντηρητικά.
Αν κάνω λάθος, ακόμα καλύτερα!
απλοσ παγονει ο χρονοσ πανο τουσ καταψιγνοντε φρεσκα και ξεπαγονουν και ειναι φρεσκα (για εμενα) και μετα απο ενα χρονο αλλα αυτο κυριοσ εξαρτατε απο το ειδοσ
τουλαχιστον για τα κρεατοπαρασκευασματα μπορεισ να εγκιιθεισ 1 χρονο αφοβα
απο συντιριτικα δεν νομιζω να υπαρχει κατι ιδικα στα ψαρικα που τα βλεπεισ σοστα
και τισ πλιστεσ φορεσ σε τροφιμα τετιου ειδουσ συντιριτικα δεν ειναι κατι παραπανο απο αλατι, ζαχαρη κ.α μπαχαρικα

mikros84
06-06-13, 10:35
Από την Κυριακή ξεκίνησα να ταίζω μια νέα τροφή που έκανα.
Εχει βάση το χαβιάρι των μπακαλιάρων (πήρα το Σάββατο από λαική αυγομένους μπακαλιάρους και αφαίρεσα τα αυγά).
Εβαλα επίσεις σπανάκι, καρότο και παντζάρι, αλεσμένα στο μπλέντερ (τα αυγα δεν τα αλέθουμε) και την ζελατίνη ζαχαροπλαστικής πριν καταψύξω το μίγμα.
Το τρώνε (και οι δίσκοι και τα γκαπάκια, στο μικρό ενυδρείο) με μεγάλη όρεξη, και δεν λερώνει το νερό.;)

KONSTANTINOS019
05-11-13, 11:19
Πανιτσα μου έχεις απολυτο δικιο οσον αφορα τον "τσελεντε".

απο το βραδακι θα υπάρχει μεσα στο "βιβλιογραφια γλυκου νερου" και ένα (κλειδωμενο) θεμα με συνταγές και γενικα που θα αφορα τις τροφές

Οποιος έχει να προσθεσει κατι απλα θα το στέλνει σε μενα


Αλέξανδρος

Καλημέρα μπορεις να στειλεις εναν συνδεσμο με τις συνταγές γιατι δεν τις βρήκα στην βιβλιογραφία γλυκού νερού

PkMiloupas
11-11-14, 03:47
Θα υπάρξει πρόβλημα αν, στις παραπάνω συνταγές, αντί για σπανάκι και καρότο βάλουμε σπιρουλίνα;

Τάκης
11-11-14, 11:26
Θα υπάρξει πρόβλημα αν, στις παραπάνω συνταγές, αντί για σπανάκι και καρότο βάλουμε σπιρουλίνα;
Βάλε και καρότο και σπανάκι και σπιρουλίνα, προχθές το Σάββατο που το επαιξα Σεφ, έβαλα και απο τα 3, έτσι σου έρχεται και πιό φθηνα, η σπιρουλίνα τσιμπάει λίγο :).
Παίζει ρόλο και το είδος των ψαριών που θα ταίσεις βέβαια, αυτό που έφτιαξα είναι για κάτι γομάρια χρυσόψαρα που τρώνε και εμένα :D

pana
22-03-15, 14:24
Σήμερα πέρασα από ενα μαγαζί με αλιευτικά,και είδα κάτι μονόκιλα σακουλάκια με σκόνη την οποία ανακατεύεις με νερό,κάνεις μπιλίτσες και βάζεις στο δόλωμα.Είχε και για ψάρια γλυκού νερού,το θέμα είναι άν αυτή η τροφή είναι κατάλληλη για να ταίζουμε τα ψάρια μας....?Σκέφτηκα να πάρω,είχε μόνο 5 ευρώ και θα μου έβγαζε πάνω από 2 κιλά τροφή,σκέφτηκα όμως πρώτα να ρωτήσω εδώ για να πάρω μιά σίγουρη απάντηση.Το μόνο κακό που σκέφτηκα εγώ για αυτού του είδους τροφή είναι μήπως είναι διογκωτική????
Επίσης είχε και κάτι ζωντανά σκουλήκια γύρω στα 15 εκατοστά μήκος και 2 εκατοστά διάμετρο,σαν δάκτυλο (ήταν μάνες μου είπε),και αναρωτήθηκα άν και αυτά επίσης κάνουν για τροφή....ζωντανή τροφή?
Επίσης είχε και ιχθυέλειο το οποίο ανοίγει την όρεξη στα ψάρια,και σκέφτηκα άν κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα ανορεξίας με το ψάρι του λόγω κάποιας ασθένειας,μήπως αυτό βοηθούσε?Ή δέν είναι κατάλληλο?uθπαρχουν σκονες γι δαφορα ψαρια ηβαζεις 2-3 κοθταλακια σκονη καιζαχαρη αναλογα μα ποσο θελεις ριχνεις ζεστο νερο και [πλαθεις μεχρι να γινει σαν ζυμαρι βαζεις και λαδι σαρδελας και τα ψαρια κανοθν σαν τρελα για να την διατηρισεις την βαζεις στην καταψυξη

Κλεόβουλος
22-03-15, 18:25
Φίλε pana αν και το ερώτημα είχε γίνει πριν πολύ καιρό :)
παραθέτω πιο κάτω την απάντηση του Τόλη για αυτές τις σκόνες

Η χυμα σκονη ειναι προφανως φτηνα ψαραλευρα χωρις κανεναν ελεγχο ποιοτητος μιας και προοριζονται για δολωματα.

Συνηθως σκουληκια και αρθροποδα θαλασσινα, ειναι οκ για τροφη σε ψαρια γλυκου νερου, αρκει 1) να μην ειναι επικινδυνα (δαγκανες κλπ) και 2) να χωρανε στο στομα του ψαριου για το οποιο προοριζονται.

κορινα
05-05-15, 14:15
Θα ηταν πολυ καλη ιδεα χαχαχα. Τα ψαρακια μας θα ηταν πολυ ευχαριστημενα

fortis
23-09-18, 22:14
Παρε και σπανακι κατεψυγμένο για να σπάσουν οι ίνες) , αυγο, καροτο
πολυβιταμινή (εγω βαζω centrum), ζελατινη ζαχαροπλαστικής .

Συνταγες

Για τα πλεκο και γενικα βυθοψαρα...
-----------------------------------------

βραζεις λιγο το καρότο να μαλακώσει
βραζεις λιγο το σπανακι να ξεπαγώσει και να μαραθει ελαφρια...
Βραζεις τις γαριδες για 5 λεπτα
τις αποφλειώνεις κρατας τα κελυφη (σημαντική πηγη καρότινης και ασβεστιου)...

πέρνεις το αγαπημενο σου μουλινεξ μπλεντερακι-μιξερακι - κοφτη (εχω ενα αποκλειστικα δικο
μου γιατι εκει φτιαχνω και τα δολωματα) και ριχνεις το σπανακι
το καροτο , αυγο , γαριδες , 1 πολυβιταμινη (χωρις την καψουλα βεβαια) και ανακατευεις
μεχρι να έχει υφη αλοιφης. Νερο δεν βαζεις βγαζουν μπολικο τα λαχανικα.

Στο μεταξυ έχεις βαλει να ετοιμαζεται η ζελατινη...

Ανακατευεις την ζελατινη με την αλοιφουλα σου και με μια σπατουλα το ανακατευεις για κανα
διλεπτο να παει παντου...

Περνεις δισκακι, ταψακι , αλουμινοχαρτο κατι τελος παντων αντικολλητικο (και Λαδοκολα κανει)
και απλωνεις απανω την αλοιφη.
να εχει παχος περιπου μισο με ενα εκατοστο.
Το βαζεις στην καταψυξη και περιμενεις..

σε 5 λεπτα που έχει παρει και παγωνει , το βγαζεις και με το πλατυ μερος ενος μαχαιριου
χαράζεις οριζοντιες και καθετες τομες σε μεγεθος μερίδας
Το ξαναβάζεις στο ψυγειο και το ξεχνας για κανα 3ωρο!

Οτι περισευει το ριχνεις στο ενυδρειο να κανουν παρτυ τα ψαρια ...
(εγω ξεπλενω το μουλινεχ μεσα στο ενυδρειο... να δεις τι γινεται....
εννοειται οτι μετα κανω 2 μερες να ταισω.)

Με το περαν του 3ωρου η τροφη σου είναι ετοιμη...

Μπορεις καλλιστα να βαλεις μια ποσοτητα μεσα σε σακουλακι με ζιπλοκ και να την
πιεσεις να απλωσει σε μια επιφανεια και μετα να την βαλεις μεσα στο ψηγειο. Απλα δεν
μπορεις να την χαραξεις και μετα την κοβεις με το μαχαιρι ή σπας κομμάτια...

Εγω έχω προσθεσει σε αυτο το μιγμα και καρδια βοδινου
ή φιλετο στηθος γαλοπουλα (ποιο ελαφρυ) και το τρωνε οι δισκοι μου σαν παλαβοι.
Το ιδιο μιγμα δινω και στα ΓΚΑΠΑΚΙΑ μου...

Επισις στους δίσκους βαζω και τα κελυφη απο τις γαριδες αφου πρωτα όμως τα βρασω πολλλλλυυυυ
καλα και στο μιγμα ριχνω και 1-2 κουταλιες του γλυκου απο το ζουμι του βρασιματος.
και οταν το κανω αυτο το μπλεντερ δουλευει επιπλεον 10 λεπτα για να μην μεινουν κομματακια...

Επισις καλα αποτελεσματα είχα όταν χρησιμοποιήσαν απο τα ψαρεματικα μου , ενα "αλευρι" γαριδας
στο μιγμα . Αλλα επειδη δεν ξερω τα συστατικα του (κατα 95% ιχθυαλευρο) το αποφευγω.


Αλέξανδρος
Τις centrum τις "ανθρωπινες" εννοεις ετσι?

Κλεόβουλος
23-09-18, 22:30
Τις centrum τις "ανθρωπινες" εννοεις ετσι?
Το 2005 αυτό εννοούσε :)
Μπορείς πάντως να βάζεις και σκευάσματα-βιταμίνες που υπάρχουν για ψάρια.

fortis
30-09-18, 15:35
Χαχαχαχα ενταξει δεν ειδα ημερομηνια χαχα