PDA

Επιστροφή στο Forum : Αναπαραγωγη Pterophyllum Scalare

netblues
18-09-05, 21:56
Μετά από πολλά, αυτή τη φορά φαίνεται οτι η αναπαραγωγή πάει καλά.
(την πρωτη φορά κατι δεν πηγε καλά και βγήκαν τα περισσότερα ψαρια τέρατα και επέζησε ένα, την δευτερη τα φάγανε οι γονείς και ειχε και λιγη αμμωνια το τανκ λογω αποτομης αύξησης βιολογικου φορτίου... και αυτή είναι η τρίτη γέννα).
Συνθήκες:
Ενυδρείο 60 λίτρων (ex-petshop)
Ph 6.9, GH 5, KH 4 , NH3/4=0 NO2 <0.2 No3<10
Καθημερινές αλλαγές 30% με νερό από αντίστροφη όσμωση με προσθήκη αλάτων για Δίσκους, απο την μερα που γεννηθηκαν τα αυγά.
Για γεννήστρα χρησιμοποιήθηκε με πολυ καλά αποτελέσματα ενα ομοίωμα φύλου στηριγμένο με βεντουζες κατασκευασμένο απο κουτι παγωτού Cart d'or
(καθοτι φέρνει λίγο στο λαχανί.)
Φιλτρανση: Ενα φίλτρο σπόγγου με αεραντλια, ενα aquaball 2210 με substrat-pro, ντυμένο με τούλι και με την ροή στο ελάχιστο, μια μεγάλη επιπλέουσα μπάλα απο java moss και δυο κάλτσες με 0,5 λιτρο τύρφη (που έχει ξεθυμάνει πλέον αλλά δείχνει να εχει αναπτύξει ιδιότητες βιολογκου φίλτρου πλέον), και μερικά κοινα σαλιγκάρια για να καθαρίζουν τον πάτο.
Θερμανση: Θερμαντήρας 125w καθότι το ενυδρείο είναι στο μπαλκόνι.
Θερμοκρασία: 27 , +- 1
Φωτισμος: Φυσικό φώς κατω από τέντα και ενα φωτιστικό γραφείου με μια λάμπα Dulux 11 w 830 (H java moss τουλαχιστον μεγαλώνει.)
Τα αυγά γεννηθηκαν στις 10/9. Οι πρωτες ουρίτσες φάνηκαν σε 48 ώρες.
Τα μικρα μεταφέρθηκαν στο αριστερό τοίχωμα από τους γονείς μετά από 5 μέρες. Πρεπει να ειναι γύρω στα 200.
Σε 7 μέρες ακριβώς (δηλαδη χθές) τα μικρά κολύμπησαν ελέυθερα και έφαγαν για πρώτη φορά αρτέμιες. Μεχρι τότε έτρωγαν την άλγη που είχε αναπτυχθεί στο τζάμι.
Σήμερα έφαγαν τρία γεύματα αρτέμιες ενώ έχουν αρχίσει να κινούνται σε όλο το ενυδρείο. (στην φωτο φαίνονται οι ροζ κοιλιές απο τις αρτέμιες)
Η δουλειά που κάνουν οι γονείς ειναι καταπληκτική. Δεν άφησαν κανένα αυγό να πέσει κάτω, ενώ οτι ξεφεύγει το πιάνουν με το στόμα και το ξαναφτύνουν στη γωνία.
Το μόνο πρόβλημα ειναι οτι επιτιθενται στην φωτογραφική μηχανή, ενώ πηδάνε έξω από το νερό και καταβρέχουν όποιον πλησιάσει.

Enjoy :smt052

Celda
18-09-05, 23:59
Μπράβο netblues!!! πολύ καλή δουλειά :smt041 πότε θα βγάλεις τους γονείς;;; είναι πανέμορφα!

dim
19-09-05, 01:58
μπράβo netblues. εγώ αν και έχω βγάλει 3 γέννες απο τα αγγελόψαρα μέχρι τώρα είχα απομακρύνει τα αυγά απο τους γονείς γιατί μέσα στο ενυδρείο δεν μένει τίποτε απο τα άλλα ψάρια. πρέπει να είναι πολύ ωραίο το θέαμα των γονιών και των μικρών μαζί. εγώ έχω φάει τσίμπιμα απο τον αρσενικό όταν πήγα να πάρω τα αυγά μια φορά που ακόμη το θυμάμαι. γίνονται πολύ επιθετικά.

netblues
19-09-05, 10:11
ειχα επιχειρησει στο παρελθον να τα μεγαλωσω μονα τους.
απειρη δουλειά. ακομα πονάει η μέση μου.
ενώ τώρα την λάντζα την κάνουν οι γονείς.
απλά ταίζω και κανω αλλαγες νερού.
στις τεσσερεις βδομαδες θα βγάλω τους γονείς από μέσα.

mikenuke
19-09-05, 10:58
ειχα επιχειρησει στο παρελθον να τα μεγαλωσω μονα τους.
απειρη δουλειά. ακομα πονάει η μέση μου.
Συμφωνω, ειναι πιο ευκολο με τους γονεις μεσα και εχουν και γρηγοροτερη αναπτυξη.

Juan
19-09-05, 11:35
Μπράβο Σωτήρη για την επιτυχημένη προσπάθεια καθώς και για την λεπτομερή περιγραφή του tank αναπαραγωγής, πολύ χρήσιμο ! :smt038
Μια απορία : Πόσο καιρό πριν έβαλες μέσα το ζευγάρι ;
Είχες ένδειξεις ότι πάνε για ζευγάρωμα ή τα βάζουμε και περιμένουμε ;

netblues
19-09-05, 17:43
Το ζευγάρι σχηματίστηκε στο κοινωνικό, μάλλον τυχαία.
Στην αρχή τα εβλεπα που κυνηγουσαν λιγο τα άλλα μεχρι που γέννησαν πάνω στο φύλλο ενός εχινόδορου.
Στη συνέχεια έγιναν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ επιθετικά οπότε αναγκαστικα να αφαιρέσω το φύλλο για να ηρεμήσουν. Το εβαλα σε δοχειο με methylene blue και απο αυτο επεζησε ένα προβληματικο scalare νανος.

Εαν σχηματισθει ζευγάρι τα σκαλάρια δεν μπορουν να μείνουν σε κοινωνικό ενυδρείο και να μην πέφτει καθημερινό ξύλο.

Lsourtzo
21-09-05, 12:23
Μπράβο Σωτήρη …

Πολύ καλό το αποτέλεσμα …:smt045

Άμα βρεις που θα δώσεις τα μικρά … πες του ότι έχω καμιά 200αριά convicts για δόσιμο … άμα θέλει και τα δικά μου !!:smt016

Juan
22-09-05, 09:20
Μας είπε πριν . . . (#4)

στις τεσσερεις βδομαδες θα βγάλω τους γονείς από μέσα.

netblues
27-09-05, 05:36
2 1/2 εβδομάδες από την γέννηση των αυγών και όλα πάνε καλά.
Οι γονείς παραμένουν άκρως προστατευτικοί, και τσατιζονται απιστευτα με την φωτογραφική μηχανή. Οποιος πλησιασει στην επιφάνεια δεν το γλιτωνει το βρέξιμο. Κατα ταλλα τα μικρα εχουν αρχισει να διαμορφωνονται σε... ψαρια.
Αρχισε να φαινεται το πτερυγιο της κοιλιας.
Χθες δοκιμασα και baby food. Εκαναν φιλοτιμες προσπαθειες να την φανε, αλλά είναι μάλλον νωρις.

anasios
09-10-05, 20:19
Τα έχεις ακόμα με τους γονείς; Τί άλλο τρώνε μετά από 3 βδομάδες;

netblues
09-10-05, 20:23
Τρωνε πλεον baby food.. Αλλα τα ειδα να τσιμπανε και tetra crisps απο τους γονεις. Τους δινω ακομα αρτεμιες, αλλα τρωνε και τροφη σε φυλαρακι.
Ειναι με τους γονεις ακόμα, αλλα οχι για πολυ....

anasios
09-10-05, 20:24
Πόσα περίπου έχουν επιζήσει;

netblues
09-10-05, 21:11
ποσα?
δεν εχω καταφερει να τα μετρησω αλλα πρεπει να ειναι πανω απο 200..
μεχρι στιγμης εχω βρει 3 ψοφια...

anasios
10-10-05, 22:48
Τί ενυδρείο πρέπει να έχει κανείς για να μεγαλώσουν τόσα ψάρια;Μήπως πρέπει να κάνουμε επιλογή; π.χ, να κρατήσουμε τα πιο μεγάλα; ή τα καλίτερα σχέδια-χρώματα;
Σε ρωτάω γιατί έχω παρόμοιες γέννες, και ενώ θέλω να τα μεγαλώσω ...στην πράξη όμως τί γίνεται;
Εσύ τι θα κάνεις;

netblues
11-10-05, 03:59
Απο οσα ξερω και εχω παρατηρησει, η αναπτυξη εξαρταται απο την ποιοτητα και ποσοτητα της τροφης αλλα και απο χαμηλα νιτρικα που μεταφραζεται ως ελλειψη συνωστισμού. Οι επαγγελματιες breeders μετα την 4η εβδομαδα τα μεταφερουν σε ενυδρεια των 100 λιτρων ανα 100 ψαρια οπου και τα κρατανε μεχρι να γινουν 3 μηνων οποτε και τα διαθετουν στα μαγαζιά..
Προς το παρον, κανω καθημερινες αλλαγες 30% και ολα πανε καλά αλλά με βλεπω να μου κολλαω ενσημα της κατηγοριας βαρεα και ανθυγεινά..:D
Χρειαζομαι ενα μεγαλυτερο τανκ επειγοντως..

anasios
24-10-05, 22:48
Τι κάνουν τα αγγελοψαράκια;Σε τι στάδιο βρίσκεσαι τώρα;
Πάντως σε μένα από τις δύο γέννες έχουν μείνει καμιά σαρανταριά.Αυτά είναι τα πιο ανθεκτικά; ή φταίει κάτι άλλο;Γιατί από φροντίδα άλλο τίποτα.

Giorgos
25-10-05, 19:01
Αυτά είναι ταυτόχρονα τα πιο ανθεκτικά και τα πιο τυχερά. Αλλά δεν εξαρτιούνται μόνο από αυτούς τους δύο παράγοντες. Τα έχεις μεταφέρει σε αρκετά μεγάλο ενυδρείο για να μπορέσουν να αναπτυχθούν σωστά;
Πάντως το ποσοστό σου είναι αρκετά καλό μιας και είναι η πρώτη σου φορά στην αναπαραγωγή. Με τον καιρό θα μεγαλώνεις όλο και περισσότερα ψαράκια.

anasios
25-10-05, 22:53
Τα πρώτα 15 τα έβαλα σε ένα 20άρι.Μόλις έβαλα και τα δεύτερα άρχισαν να τα τσιμπάνε τα <<μεγαλύτερα >>.Έτσι τα έβγαλα για αργότερα.

Giorgos
26-10-05, 20:01
Τι μέγεθος έχουν τα μικρά τώρα (και από τις δύο γέννες); Τα 20 λίτρα είναι πολύ λίγα για όλα σου τα μωρά. Θα ήταν προτιμότερο να ετοίμαζες ένα μεγαλύτερο και να τα έβαζες όλα μαζί εκεί ώστε να αναπτυχθούν σωστά και να λογοστέψεις τι απώλειες.

anasios
28-10-05, 16:41
Μέγεθος δε μπορώ να σου πω γιατί είναι αρκετά μικρά.Πάντως έχουν τέτοια διαφορά τα πρώτα από τα δεύτερα , σε σημείο που όταν έβαλα μαζί τα μεγάλα τσιμπούσαν τα μικρότερα.
Το ζευγάρι πάντως βρήκε χρόνο να ξαναγεννήσει, και τη φορά αυτή τα ΄΄αφησα παρέα.Το αποτέλεσμα είναι αυτό των φοτό που ανεβάζω και είναι μόνο 2 ημερών από όταν έσκασαν και κολυμπούν ελεύθερα κάτω από την αυστηπή επίβλεψη των γονιών.

netblues
04-11-05, 18:49
Εχουν κλεισει πλεον 7 εβδομαδες (η μηπως οκτω?)
Τρωνε πλεον κανονικο flake.
Μετα απο ενα ατυχες γεγονος με το φιλτρο (τα ρουφηξε) εμειναν γυρω στα 100.
Εχουν μεταφερθει πλεον σε ενα carrefour 100l, με θερμαντηρα 200w. και ενα εξωτερικο Eheim 2028 ProII.
Το ενυδρειο θα ξεχειμωνιασει στο μπαλκονι, με τις καταλληλες μονωσεις.
Δειτε τις φωτο.
Μεχρι στιγμης η μονωση αποδεικνυεται ακρως ικανοποιητική.
Θα δουμε και στα μεγαλα κρυα.

deMetrIs
05-11-05, 17:27
πολυ ομορφα ειναι τα μικρα σου να σου ζησουν αληθια μετα που θα τα βαλεις ολα αυτα?

anasios
05-11-05, 22:07
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Πάντως υπομονή χρειάζεται μεγάλη .Τα δικά μου είναι 4 εβδομάδων και δε πιστεύω ότι θα μεγαλώσουν και θα γίνουν ψάρια.Πάντως 3-4 από τα δικά μου φαίνεται να μην έχουν πτερύγια όπως τα άλλα.
Νομίζω φίλε deMetrIs, ότι για 100 εμπορικότατα αγγελοψαράκια δε θα είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος μαγαζάτορας να τα βάλει στο μαγαζί του.Να βγει και κανένα έξοδο από όλη τη διαδικασία, εκτός από την ικανοποίηση.

Lupo
01-10-07, 22:19
Φοβερό θέμα, με πολλές λεπτομέρειες για μας που τις χρειαζόμαστε!
:smt109
Να σου ζήσουν τα μωρά!!!:D