Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Guppy γέννες, πολλές γέννες!!!

starggy
25-11-15, 17:04
Και μετα απο το ατελείωτο διάβασμα στήσαμε και εμεις το 60λ ενυδρειο μας. Επειδη ειχαμε και παλιοτερα ενυδρειο, ειπαμε να βαλουμε παλι guppies να γεννανε, να επιβιωνουν απο κάθε γέννα 1-2 μικρά και να συνεχισουμε να παιζουμε. Να τα βλέπουν και τα πιτσιρίκια να χαίρονται!!!Βάλαμε λοιπόν ενα αρσενικό και 3 θηλυκά, με πλαστικά φυτά (όχι σχόλια παρακαλώ :rolleyes:).

έλα όμως που έχουμε στήσει το ενυδρείο λιγότερο απο 2 μήνες και εχουμε ήδη 3 γέννες!!!!
Στην πρώτη το ενα θηλυκό, ήταν μάλλον ήδη εγκυος αφου γέννησε σε λιγότερο χρόνο από το προβλεπόμενο και επιβίωσαν 3 και χαρήκαμε. Στη δεύτερη γέννα επιβίωσαν 13 και στην 3η γέννα επιβίωσαν μάλλον όλα, αφού μέτρησα γύρω στα 16!!!:smt120.
Σύνολο λοιπόν έχουμε καμια 30αριά μωρα σε 2 μήνες!!!:smt009 Προφανώς θα πρεπει να αρχισω να χαριζω!!! Αν υπάρχει κανείς by the way,που θελει μωρα guppies, ας με ενημερώσει.

Και ρωτάω : τα αδέρφια μεταξύ τους δίνουν και αυτά γεννες???και αν ναι, είναι φυσιολογικά τα μωρά ή θα έχουμε τιποτα περίεργες γέννες και θα ψαχνόμαστε??
Και μέχρι πότε γεννάνε οι μάνες??ή κάθε 20 μερες θα εχουμε αλλα 15 μωρα??:smt120

υ.γ. και φυσικα πλεον καταλαβα γιατι λενε για τα guppies οτι ειναι ψαρια αρχαριων...αν ηξερα οτι θα εχουμε τοσο μεγαλη επιτυχια στις γεννες, θα βαζαμε κατι αλλο.:grin:

BaCh
25-11-15, 17:50
Τα guppy δεν έχουν τέτοιου είδους κολλήματα. Ζευγαρώνουν και με τη μάνα τους :-Ρ
Γέννα υπολόγιζε περίπου 1 φορά το μήνα. Είναι σχετικό.. Είχα θηλύκια που μου έδινε γέννα κάθε 3 maximum 4 εβδομάδες, και είχα και θηλυκιά που δε μου γέννησε ποτέ (τη φώναζα στέρφα :-Ρ ).

Γενικά αν αποφασίσεις να βάλεις ωοζωοτόκα δύσκολα μένεις με άδειο ενυδρείο. Χαρίζεις, πουλάς, ανταλλάζεις και περνάς καλά :)

Έχω παρατηρήσει πως ότι ψάρι έχω πάρει από γέννα συνχομπίστα, ήταν πολύ πιο υγιές από αυτά των pet shop.

starggy
25-11-15, 19:03
ωχ καταλαβα...μου βγηκαν καρπερες λοιπον!!
Να ξεκινησω τις δωρεες απο τωρα ...

Κλεόβουλος
25-11-15, 19:07
Καλώς ήρθες & καλές αναπαραγωγές! :)

starggy
25-11-15, 19:25
Ευχαριστω πολυ!!
Σας διαβαζω πολυ καιρο και εχω μαθει παρα πολλα!!!
Μηπως θες κανα γκαπακι??? :D:D:D

Κλεόβουλος
25-11-15, 20:03
Μηπως θες κανα γκαπακι??? :D:D:D
:) με τα δικά μου δεν θα καλοπεράσουν.
Βάλε καμιά αγγελία.

*παρεπιπτόντως προσοχή σε ποιόν χαρίζουμε τα ζωντανά μας γιατί υπάρχουν και κάποιοι που τα χρησιμοποιούν για ζωντανή τροφή :smt084

aquaristas12
25-11-15, 21:18
σχετικα με το ζευγαρωμα μεταξυ γκαπυ ιδιου αιματος πολλες φορες βγενουν προβληματα στη μορφολογια των ψαριων ειτε στη διαρκεια ζωης τους .Εμενα πχ στο ενυδρειο με τα γκαπυ καποια μωρα εχουν στραβη σπονδυλικη στηλη .

Themis_aqua
25-11-15, 23:13
σχετικα με το ζευγαρωμα μεταξυ γκαπυ ιδιου αιματος πολλες φορες βγενουν προβληματα στη μορφολογια των ψαριων ειτε στη διαρκεια ζωης τους .Εμενα πχ στο ενυδρειο με τα γκαπυ καποια μωρα εχουν στραβη σπονδυλικη στηλη .

Ακριβως το ιδιο συμβαινει και στα δικα μου..

G_AQUA
25-11-15, 23:35

Συμβαίνει συχνά. Γι' αυτό όσοι έχουν γκάπυς και κρατάνε ψάρια από τις αναπαραγωγές τους, καλό είναι κάθε 3-4 μήνες να παίρνουν 2-3 καινούργια και να τα ρίχνουν στο ενυδρείο ώστε στον κύκλο της αναπαραγωγής να μπαίνει "νέο αίμα"....;)

stav
26-11-15, 04:02
Εμενα πχ στο ενυδρειο με τα γκαπυ καποια μωρα εχουν στραβη σπονδυλικη στηλη .

Αυτο μπορει να συμβει και οταν βαζεται τα νεογεννητα σε
γεννηστρες.

Nick74
26-11-15, 06:45
Εγω πριν χρονια που ειχα ζωοτοκα ειχα βρεθει με 250 ψαρακια και σε μαγαζι που τα χαρισα τον παρακαλουσα μια βδομαδα για να τα παρει ολα

Themis_aqua
26-11-15, 15:41
Συμβαίνει συχνά. Γι' αυτό όσοι έχουν γκάπυς και κρατάνε ψάρια από τις αναπαραγωγές τους, καλό είναι κάθε 3-4 μήνες να παίρνουν 2-3 καινούργια και να τα ρίχνουν στο ενυδρείο ώστε στον κύκλο της αναπαραγωγής να μπαίνει "νέο αίμα"....;)

Καλοοοοο:smt020Δεν το ειχα σκεφτει, θα το εφαρμοσω:)
-------------------------
Αυτο μπορει να συμβει και οταν βαζεται τα νεογεννητα σε
γεννηστρες.

Σταυρο εγω ποτε δεν χρησιμοποιησα γεννηστρα αλλα μου βγηκαν ψαρακια με στραβη σπονδυλικη στηλη:o

BaCh
27-11-15, 14:55
Προσωπικά προτιμώ όταν χαρίζω guppy να ξέρω που πηγαίνουν. Αν δεν ξέρω προτιμώ να βάζω μια συμβολική τιμή ούτως ώστε ο άλλος να μη τα χρησιμοποιήσει ως τροφή ή δράσει με τη λογική "έλα μωρέ τζάμπα είναι, και τί έγινε αν πάθουν κάτι".
Έχει τύχει να χαρίζω 3 zebra danio τα οποίο αν δεν πρόσεχα θα κατέληγαν μόνα τους σε ενυδρείο με καρχαρία, διάφορα tetra, καραβίδα, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο..

stav
27-11-15, 15:23
Σταυρο εγω ποτε δεν χρησιμοποιησα γεννηστρα αλλα μου βγηκαν ψαρακια με στραβη σπονδυλικη στηλη:o

Ενας λογος ειναι αυτος που αναφερω και ο αλλος ειναι
ο εκφυλισμος απο το ζευγαρωμα γκαπυ ιδιου αιματος,
για αυτο ο G_AQUA προτεινει την εισαγωγη νεων ζευγαριων(για να ανανεωνονται τα αιματα).

Themis_aqua
27-11-15, 15:33
Γι αυτο κι εγω μολις παραγγειλα κ μερικα γκαπυ εκτος των αλλων για να ανανεωσουμε τα αιματα:D:D

theoxaris90
30-11-15, 20:47
Καλή αρχή φίλε μπράβο!!! Βάλε μας καμία φωτογραφία-βίντεο !!