alchemist
22-11-15, 20:42
Καλησπερα παιδες!
Μου δωσανε προσφατα ενα νεο ενυδρειο 110 λιτρων!
Το εχω στρωσει εδω και 3 εβδομαδες περιπου εκανε το κυκλο του,προς το παρον εχω μεσα κατι μωρα γκαπυ, καμια 30ρα ρεντ τσερυ και 3-4 χελενα.
Επειδη βαρεθηκα τα γκαπυ με τις γεννες τους(4 χρονια σ ενα 50ρι εχω ξεπερασει τον ορο πολυτεκνος!!!)θελω να αλλαξω ψαροσυνθεση..
Αποφασισα να βαλω τιγρακια,βρηκα σ ενα πετ εδω και μ αρεσουν πολυ..παρεπιπτοντως σκεφτομαι και μια 10ρια νεον αν βρω βεβαια....
Το θεμα ειναι οτι απ οτι διαβασα θελουν σχετικα μαλακο νερο 6-7,5 ph.
Το δικο μου ειναι πολυ σκληρο...
Οι μετρησεις της βρυσης ειναι:
ph:7.4
kh:17
Gh: εδω ειναι το παραξενο,η δεν το κανω σωστα η το νερο ειναι σκετο αλατι...δν αλαζει χρωμα με τπτ,εβαλα 40-50 σταγονες και τπτ!!!
Οι μετρησεις του ενυδρειου μου τωρα ειναι:
Ph:8,2
Kh:11
Gh: οπως πανω...τερμα μαλλον?
Ειναι ελαφρυ φυτεμενο με 5-6 βαλισνεριες μια μικρη ανουμπια, ενα εχινοδωρο και καμποση moss.
Εχω ενα ξυλο το οποιο εχω βρασει καλα και 2-3 μεγαζες πετρες μη ασβεστολιθικες!
Λοιπον το θεμα μου ειναι..θελω να ριξω το ph χωρις ν αγορασω Α/Ο,
προφανως ειναι μονοδρομος η τυρφη ετσι?
Και αν ναι σε βαρελι απ οτι καταλαβαινω ειναι το καλυτερο ετσι?
Μπορει καποιος να μου προτεινει καποια τυρφη να μν ειναι κ πανακριβη?
Πρεπει να κανω παραπανω αλλαγες για να διατηρω το ph? Προς το παρον αποφασισα το 1/3 καθε εβδομαδα
Αν βαλω τυρφη σε φιλτρο σε βαρελι πρεπει καθε φορα να πεταω την τρυφη?
Μου δωσανε προσφατα ενα νεο ενυδρειο 110 λιτρων!
Το εχω στρωσει εδω και 3 εβδομαδες περιπου εκανε το κυκλο του,προς το παρον εχω μεσα κατι μωρα γκαπυ, καμια 30ρα ρεντ τσερυ και 3-4 χελενα.
Επειδη βαρεθηκα τα γκαπυ με τις γεννες τους(4 χρονια σ ενα 50ρι εχω ξεπερασει τον ορο πολυτεκνος!!!)θελω να αλλαξω ψαροσυνθεση..
Αποφασισα να βαλω τιγρακια,βρηκα σ ενα πετ εδω και μ αρεσουν πολυ..παρεπιπτοντως σκεφτομαι και μια 10ρια νεον αν βρω βεβαια....
Το θεμα ειναι οτι απ οτι διαβασα θελουν σχετικα μαλακο νερο 6-7,5 ph.
Το δικο μου ειναι πολυ σκληρο...
Οι μετρησεις της βρυσης ειναι:
ph:7.4
kh:17
Gh: εδω ειναι το παραξενο,η δεν το κανω σωστα η το νερο ειναι σκετο αλατι...δν αλαζει χρωμα με τπτ,εβαλα 40-50 σταγονες και τπτ!!!
Οι μετρησεις του ενυδρειου μου τωρα ειναι:
Ph:8,2
Kh:11
Gh: οπως πανω...τερμα μαλλον?
Ειναι ελαφρυ φυτεμενο με 5-6 βαλισνεριες μια μικρη ανουμπια, ενα εχινοδωρο και καμποση moss.
Εχω ενα ξυλο το οποιο εχω βρασει καλα και 2-3 μεγαζες πετρες μη ασβεστολιθικες!
Λοιπον το θεμα μου ειναι..θελω να ριξω το ph χωρις ν αγορασω Α/Ο,
προφανως ειναι μονοδρομος η τυρφη ετσι?
Και αν ναι σε βαρελι απ οτι καταλαβαινω ειναι το καλυτερο ετσι?
Μπορει καποιος να μου προτεινει καποια τυρφη να μν ειναι κ πανακριβη?
Πρεπει να κανω παραπανω αλλαγες για να διατηρω το ph? Προς το παρον αποφασισα το 1/3 καθε εβδομαδα
Αν βαλω τυρφη σε φιλτρο σε βαρελι πρεπει καθε φορα να πεταω την τρυφη?