Επιστροφή στο Forum : ΑΛΑΓΗ ΨΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΔΙΣΚΟΥΣ ΣΕ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ
Χαιρετώ την παρέα θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει . Έχω ένα ενυδρείο 350 λίτρα μέχρι τώρα φιλοξενούσε Δίσκους ,θέλω να βάλω χρυσόψαρα το ενυδρείο συνεχίζει όπως ήταν από δίσκου 'έχει δυο εξωτερικά φίλτρα eiheim eim 2080 Κ 2224 Συν τα άλλα όπως ηλεκτρονική μέτρηση ph κοντρόλ θερμοκρασία με δυο θερμοστάτες αεραντλία κλπ
τη κάνω το αφήνω ως έχει και βάζω χρυσόψαρα χρειάζεται κάποια αλλαγή ?
ευχαριστώ
θέλουν κρύο νερό οποτε απαλλάσσεσαι απο του θερμοστάτες ..... Πως και απο δίσκους σε χρυσοψαρα μεγάλη αλλαγή:confused:
Οι δίσκοι υπάρχουν ακόμα στο ενυδρείο ;
Αυτο που αλλάζει είναι πως θα βάζεις νερό απο τη βρύση χωρίς να το μαλακώνεις, αποχλωρίωση μόνο , και βγάζεις τους θερμαντήρες, το καλοκαιρι βέβαια θα χρειαστείς ανεμιστηράκια. Οτι τροφή έχεις τη κρατάς και ταίζεις συμπληρωματικά , γιατι προφανώς έχει πολύ πρωτείνη, παίρνεις βέβαια και τροφή για χρυσόψαρα, να προτιμήσεις βυθιζόμενα πελετ.
Τι ειδους χρυσόψαρα έχεις σκοπό να βάλεις , FUNCY ή COMMON/COMET ;
Για πες και διαστάσεις ενυδρείου
την καλυτερη δουλεια θα κανεις! :D
λοιπον, τα φιλτρα τα αφηνεις και τρεχουν...
αν εφυγαν τα ψαρια, ριχνεις τροφη σε αποχη για να διατηρησεις την βιολογια.
Αν εχεις μαλακωσει το νερο κι εχεις χαμηλο ph , θα ελεγα σταδιακα να το ανεβασεις και να ερθει στα επιπεδα του νερου βρυσης, οπως επισης σταδιακα κατεβασε και την θερμοκρασια...
ολα αυτα , για να εισαι σιγουρος πως δεν θα παθει κατι η βιολογια σου.
Γιάννη η αποτομη σκληρότητα και απότομη αύξηση PH δεν προκαλέσει προβλημα, για τη θερμοκρασία κλείνει τους θερμαντήρες και το αφήνει να κρυώσει, αφου βγάλει τους δίσκους βεβαια και βάλει τροφή να διατηρήσει τη βιολογια
Σας ευχαριστώ για την απαντήσεις στο ενυδρείο 1,15 χ52χ65 υπάρχουν δυο δίσκοι ακόμη θα φύγουν και αυτοί το νερό είναι από όσμωση την όσμωση την κρατώ η όχι ? η καταργώ της μεμβράνες και παίρνω από τα φίλτρα > ? το ph είναι 6 .θα ήθελα να μου πείτε και τη χρυσόψαρα να βάλω και πόσα .
Το μήκος σου είναι λίγο κάτω από το όριο
με τα λίτρα αυτά θα μπορουσες άνετα να βάλεις 4 COMMON/COMET , το μήκος με απασχολεί λίγο, αλλά βάζεις άνετα 8 FUNCY
δες εδώ μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τα χρυσόψαρα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.