Επιστροφή στο Forum : φυτα και φωτισμος
Έχω μια λάμπα t5 24 watt σε ενυδρείο 100 λίτρων. Μπορώ να βάλω φυτά με αυτόν τον φωτισμό και χωρίς να είναι και δύσκολα στην συντήρηση τους; κι αν ναι ποια;
Για τοσα λιτρα με τοσο φως εχεις περιορισμενες επιλογες δλδ κρυπτοκορινες, ανουμπιες και java fern. Ολα αργης αναπτυξης. Μπορεις να κανεις ενα ενυδρειο καταπρασινο παντως.
Συμφωνώ κι εγώ με τον sarpijk :)
Αυτά ακριβώς σκεφτομουν κι εγώ να σας πω την αλήθεια συν κερατοφυλλο θα έχω πρόβλημα με το συγκεκριμένο λετε
το μονο προβλημα που θα χεις θα ειναι το συχνο κλαδεμα που θα πρεπει να κανεις αφου αναπτυσσεται γοργα! Ακομα ενα θεμα ειναι πως ειναι ευαισθητο σε καποια λιπασματα ή φαρμακα οπως το seachem excel (λιωνει σε υπερβολικες δοσεις),καταταλα ειναι πολυ ανθεκτικο φυτο που απορροφα πολλους ρυπους!:)
Οκ ευχαριστω. Δεν έχω πρόβλημα με το συχνο κλαδεμμα μου φαίνεται θα το γεμίσω το ενυδρείο με κερατοφυλλο Java moss και ανουμπιες. Η χρήση διοξιδιου και λιπασμάτων είναι απαραίτητη γιαυτα τα φυτα
προσωπικα που εχω χαμηλο φωτισμο και δεν εχω παροχη co2 τα φυτα μου ειναι μια χαρα απλα με co2 κια καλο φωτισμο ειναι πολυ πιο ευρωστα.Λιπασματα χρησιμοποιω με μετρο μια φορα την εβδομαδα.
Ωραία μου φαίνεται εκεί θα καταλήξω.ευχαριστω για τις πληροφοριες
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76809 για περισσοτερα ευκολα φυτα δες εδω!
Themis_aqua
20-11-15, 21:19
Πιστευω αν βαλεις και java moss θα θες το κατι παραπανω για να δεις καλη αναπτυξη:D
Παρα πολλα φυτα μπορουν να αναπτυχθουν και με πολυ χειροτερο φωτισμο.
Απεφυγε μονο τα κοκκινα φυτα (ακομα και τα -θεωρητικα- ευκολα) γιατι σε κακο φωτισμο ειτε χαλανε ειτε απλα πρασινιζουν.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.