Επιστροφή στο Forum : apple snails ph
Καλησπερα το νερο του ενυδρειου μου ειναι ελαφρως οξινο 6 ,6.5 .Σκεφτομουν να αγορασω apple snails ομως διαβασα σε σχετικο κειμενο οτι γενικα τα σαλιγκαρια θελουν ελαφρως βασικο νερο για να επισκευαζουν το κελυφος τους ισχυει κατι τετοιο ;Στο ενυδρειο υπαρχουν αρλεκινοι
Για αρλεκινους ειναι μια χαρα το 6-6.5
Αλλα ειναι τοσο?
Το βρυσατο της Αθηνας συνηθως ειναι 7-8.
Εχεις κανει κατι και το εχεις κατεβασει στο 6-6.5?
Με τι τεστ μετρας? Μπορει να ειναι λαθος μετρηση.
Στη βρυση εχεις μετρησει? ποσο δειχνει?
Tα apple κατεβαζουν τη σκληροτητα γενικα, αλλα η αυτη η "διαδικασια" εχει και τα προβληματα της και για το ενυδρειο και για τα σαλιγκαρια.
Τα apple επιβαρυνουν την ιχθοφορτωση σαν ψαρια και μαλιστα μεγαλουτσικα (οσο ειναι το ποδι τους) και αν γεννησουν βγαζουν αμετρητα μικρα και τοτε γινεται το ελα να δεις και στις μετρησεις και γενικα.
Σε μαλακο νερο χαλαει το κέλυφος τους.
ναι συγνωμμη εχω τυρφη στο φιλτρο και απο ψαρια εχω καρδιναλιους (για αρκετο καιρο τους μπερδευα με τους αρλεκινους και μου εχει μεινει ):D
-------------------------
Δηλαδη καλητερα να ασχοληθω με γαριδες ;
Τι ακριβως θελεις να πετυχεις?
Δεν σε ικανοποιει το ενυδρειο σε κατι?
θελω κατι στο βυθο λογω του οτι εχω χαλικι κορυ δεν μπορω να βαλω οποτε ειμαι αναμεσα σε σαλιγκαρια και γαριδες
Γαριδες red cherry μπορεις να βαλεις αλλα δεν ξερω αν καταφερει να επιζει γονος με τους μικρους αλλα αδιστακτους κυνηγους (καρδιναλιους) μαζι τους.
Θα ελεγα ισως να κοιταξεις τα ramshorn που ειναι μετριου μεγεθους σαλιγκαρια και δουλευουν πολυ με τις αλγες.
Βοηθανε πολυ στην ισορροπια ενος συστηματος κατα την αποψη μου.
Να αφαιρεις καμποσα οταν γινονται πολλα και να τα χαριζεις σε αλλους.
ομορφα φαινονται ξεκιναω διαβασμα ευχαριστω !:)
Θα τα βρεις να χαριζονται στις αγγελιες του φορουμ.
Αν δεν βρεις αγγελια, βαλε μια που να ζητας. (και την περιοχη σου)
στο ενυδρειου εχουν μπει μεσο των φυτων και το ειδος Melanoides Turbeculata υπαρχει καποιο προβλημα με την συμβιωση τους με τα ramshorn ;
στο ενυδρειου εχουν μπει μεσο των φυτων και το ειδος Melanoides Turbeculata υπαρχει καποιο προβλημα με την συμβιωση τους με τα ramshorn ;
Κανένα πρόβλημα, Helena να μην έχεις μόνο
ααα ωραια helena δεν εχω:)ευχαριστω!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.