PDA

Επιστροφή στο Forum : Νεο Σπιτικο :)

Σελίδες : [1] 2 3

Lth1
05-11-15, 00:23
Τα ψαρια μεταφερθηκανε εδω απο εδω:

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=85086

Πληροφορίες:

Ειδος ενυδρείου:Κρυο νερο - Χρυσοψαρα

Διαστάσεις:1,51-71-65

Όγκος:700 λιτρα περιπου

Ωφελιμο:650 λιτρα

Ποικιλιες χρυσοψαρων:10 εκ των οποιων
2 common,1 blue shubunkin,1 μαυρο commet,5 Fancy,1 black moor

Άλλοι συγκάτοικοι :Οχι
Φυτά:Οχι (ακομα)
Διακοσμητικά υλικά:
50 κιλα μαυρο χαλαζιακο χαλικι λεπτης κοκκομετριας,1 ριζα Redmoor.

Φόντο:Μαυρο Πλαστικο Χρωμα

Εξοπλισμος Φωτισμού/watt:ΤπΤ (Ακομα) του χωρου.

Διάρκεια φωτισμού:

Μέσα Φιλτράρισματος/αποδόσεις:
Sump 200 λιτρων 6 χωρισματων..
1) Χωρισμα εισοδου νερου:
Καλτσα,Σφουγκαρια Χοντρα,Λεπτα,Ενυδρειακο Βαμβακι
2) Χωρισμα:
Ελαφροπετρα-Μακαρονι
3) Χωρισμα:
Βιομπαλες αρκετες
4) Χωρισμα:
Ελαφροπετρα
5) Χωρισμα:
Σφουγκαρι Χοντρο,Λεπτο,Ενυδρειακο Βαμβακι
6)Χωρισμα:
Αντλια Jebao 12000
+
Εξωτερικο Φιλτρο Fx5
Ολο με Sera Siporax

Μέσα Θερμανσης:Οχι

Μέσα Ψύξης:Οχι

Λίπανση:Οχι

Παροχή CO2:Οχι

Παράμετροι:Απο στικακια προς το παρων

pH:7,2
Γενική σκληρότητα (GH):6
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):6
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):10
Αλλαγές νερού(% και συχνότητα):30% καθε βδομαδα
Θερμοκρασία (μέση τιμή):18
Άλλες πληροφορίες:

Φωτογραφία(ες):

http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/20151104_232441_zpsczp3tnkn.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/20151104_232510_zpskr715ryc.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/20151104_232538_zpsloxtxohi.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/20151104_232208_zpseao6lnkr.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/20151104_232026_zpsrb8ipzrf.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/20151104_232239_zpsnai173lq.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/20151104_232520_zpsfmtcxcfg.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/20151104_232533_zps88c52oks.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/20151104_232538_zpsloxtxohi.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/20151104_232722_zpshl0yh9kz.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/20151104_232733_zps5fwhywgj.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/20151104_232750_zpsboczxp1y.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/20151104_232756_zpshmwbdz3q.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/20151104_232846_zpsg6z6qxzz.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/20151104_232901_zpsewwifrsl.jpg.html

Και 2 Βιντεο
ysPd0Tkb4A4&feature=youtu.be
76hDxantyX8&feature=youtu.be

johnpecn`
05-11-15, 00:30
Μπραβο φοβερό :smt041 και πολυ όμορφα ψαρια! Το άσπρο ειδικά κουκλί.
Μηπως ταΐζεις πολυ; Δεν ξερω απο χρυσοψαρα αλλα μου φάνηκε πολύ :confused:
Η γυάλα μονο ποσο κόστισε; Αν μπορείς πες μας η στείλε μου ενα πμ και παλι συγχαρητήρια ενυδρειαρα εχεις :smt041

Tanganyiκας
05-11-15, 00:38
Όντως τώρα στο βίντεο φαίνεται ότι το σαμπ είναι ψηλό!Έχεις την δυνατότητα να δουλεύεις το σαμπ με λιγότερο νερό;

Artemisia
05-11-15, 00:44
Mπράβο για την κατασκευή :smt041:smt041:smt041 να χαίρεσαι τα κουκλάκια !!! φανταστικό το ενυδρείο !!!
Τέλεια μουσικη Loreena Mckennitt :smt020

detro2
05-11-15, 01:12
Λουκά εμείς τα είπαμε και απο το τηλ αλλα θα σου πω ξανα ενα μεγαλο μπράβο φίλε μου !!!!!!!!!!

Lth1
05-11-15, 01:37
Σας ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σας λογια..
Για το φαγητο εριξα μια φορα οπως και μου ειπανε :-) επειδη τωρα ξεκινησα το ενυδρειο για λιγες μερες ετσι θα ταιζω 1 φορα περιπου...
αλλα για να ειμαι ειλικρινης θα δωσω τροφη μπολικη να γινουν θηρια :-)
βεβαια τωρα για το ερωτημα στο γενικως..επειδη τα ψαρακια ειναι μικρα και πρεπει να παρουν μποι ριχνω αρκετη γτ ειναι και 10 και δεν ξερω πιο θα πρωτοφαει λιγο η πολυ..

Για το σαμπ..
Δεν εχω την δυνατοτητα για λιγοτερο νερο αλλα λογικα θα βαλω τζαμια γυρω γυρω για να αυξησω τα λιτρα του..διοτι η αντλια παιζει σε χαμηλη ροη λογω υψους νερου... :-(
Αρτεμισια ευχαριστω :-)
Ορεστη τρελε ξερεις τα λογια περιττα :-)

Τάκης
05-11-15, 07:53
Βρε τρελέ τα έβαλες τελικά τα ψάρια μέσα, δεν κρατιέσαι :)
Τα ψαράκια πολύ όμορφα,
το ενυδρείο επιβλητικό, τι πιο καλό για χρυσόψαρα τέτοιο μέγεθος ενυδρείου.
Τώρα στις αρχές, για καμιά εβδομάδα τάιζε πιο λίγο βρε Λουκά, να πάρει λίγο τα πάνω της η βιολογία.
Για το σαμπ τώρα, θέλει προσοχή για να το ψηλώσεις αφού το έχεις σε λειτουργία, και τα χωρίσματα εννοείται πως δεν μπορείς να τα τροποποιήσεις, θα πρέπει να μείνει κανά 3ημερο εκτός λειτουργία για να το κάνεις αυτό.
Άντε καλορίζικο
Το καφέ δεν τον γλυτώνεις :)

ΥΓ Πρέπει να σε μάθω να βάζεις φωτογραφίες και βίντεο στα ποστ :)

takolas
05-11-15, 08:42
Εξαιρετικό!

Κλεόβουλος
05-11-15, 09:13
Φοβερή άπλα για τα χρυσοψαράκια!
Δεν ξετρελάθηκα με το scape :smt016
αλλά αν το σκεφτείς για αφρικάνικο
εκεί μέσα θα μπορούσες να κάνεις θαύματα :D

μέχρι να του μάθεις έφτιαξα το ένα βίντεο ;)

johnreta
05-11-15, 09:30
Μπραβο φιλε πολυ ομορφο...
Χθες διαβαζα και την κατασκευη σου.. Ωραιος!!
Αν θες κανενα κλαδεματακι με περνει να κλαδεψω τις ανουνπιες νανα μου :)

Lth1
05-11-15, 13:40
Βρε τρελέ τα έβαλες τελικά τα ψάρια μέσα, δεν κρατιέσαι :)
Τα ψαράκια πολύ όμορφα,
το ενυδρείο επιβλητικό, τι πιο καλό για χρυσόψαρα τέτοιο μέγεθος ενυδρείου.
Τώρα στις αρχές, για καμιά εβδομάδα τάιζε πιο λίγο βρε Λουκά, να πάρει λίγο τα πάνω της η βιολογία.
Για το σαμπ τώρα, θέλει προσοχή για να το ψηλώσεις αφού το έχεις σε λειτουργία, και τα χωρίσματα εννοείται πως δεν μπορείς να τα τροποποιήσεις, θα πρέπει να μείνει κανά 3ημερο εκτός λειτουργία για να το κάνεις αυτό.
Άντε καλορίζικο
Το καφέ δεν τον γλυτώνεις :)

Καλημερα καλημερα...
Σε σας Κ.Τακη οφειλω ενα μεγαλο ευχαριστω και παλι οπως εχω πει και εχω ξαναπει για ολες σχεδον τις συμβουλες και την βοηθεια εδω και παρα πολυ καιρο :) δεν εχω λογια οπως παντα για εναν ανθρωπο του δικου σας βεληνεκες..

Οσο για το φαι μια φορα ηταν δεν ξανα εριξα...πιο λιγο και απο αυτο δλδ?
Για το ψηλωμα του σαμπ πιστευω θα ειναι ευκολη η δουλεια εφοσον δεν ακουμπαει στο νερο η πανω πλευρα του τζαμιου..οποτε γτ να μεινει εκτος λειτουργιας για καποιες μερες ?
Επισης για τον καφε οποτε θελετε!!!!

takolas Εξαιρετικό!
Ευχαριστω φιλε μου :)

Κλεόβουλος
Δεν ξετρελάθηκα με το scape
εκεί μέσα θα μπορούσες να κάνεις θαύματα
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis_gt Εμφάνιση μηνυμάτων
ΥΓ Πρέπει να σε μάθω να βάζεις φωτογραφίες και βίντεο στα ποστ
μέχρι να του μάθεις έφτιαξα το ένα βίντεο

Ευχαριστω πολυ Κ.Κλεοβουλε :)
Ηθελα να κανω κατι μεγαλο και αρκετο για τα χρυσοψαρα ωστε να ειναι μια χαρα και πιστευω οτι το πετυχα...
Με το aquascape δεν εχω κανει κατι ακομα απλα εβαλα αυτα που ειχα..για να κανω κατι θελω καπακι και φωτισμο και επειτα βλεπω τι θα σχεδιασω εκει μεσα...
Επρεπε να γινει η μεταφορα διοτι σημερα αυριο φευγει το παλιο ενυδρειο..
Και ηθελα να δω συμπεριφορα αλλα να προλαβω να καθαρισω και το παλιο...

johnreta
Μπραβο φιλε πολυ ομορφο...
Χθες διαβαζα και την κατασκευη σου.. Ωραιος!!
Αν θες κανενα κλαδεματακι με περνει να κλαδεψω τις ανουνπιες νανα μου
Ευχαριστω πολυ φιλε μου για τα καλα σου λογια ...
Θα χρειαστω σιγουρα :)
Απλα παιζει θεμα με τον φωτισμο προς το παρον...
Ειμαι υπο την μελετη να κατασκευασω καπακι... :)

Υπηρξανε πολλα ατομα εδω οπως και αλλου που με βοηθησαν παρα πολυ,με στηριξανε και με συμβουλευσαν να κανω κατι ικανοποιητικο για τα ψαρια μου και με καθοδηγησαν εκει που ειχα χαθει :)
Τους ευχαριστω παρα πολυ,ξερουν αυτοι ποσο ευγνωμων ειμαι για την βοηθεια τους :) :)

pagokoftis
05-11-15, 13:49
Πολύ ωραίο φίλε μου, να τα χαίρεσαι τα ψαράκια σου!!
-------------------------
Αν θες σκέπασε το μπαλκόνι με κανα κομμάτι πλέξιγκλας, ή τούλι προσεκτικά ωστε να μην σου φουντάρει κανά ψαράκι μέσα και κανει βολτα στο sump!! Την έχω πάθει...

Τάκης
05-11-15, 13:57
Αν θες σκέπασε το μπαλκόνι με κανα κομμάτι πλέξιγκλας, ή τούλι προσεκτικά ωστε να μην σου φουντάρει κανά ψαράκι μέσα και κανει βολτα στο sump!! Την έχω πάθει...

Τα λέω εγω , αλλά .............. :D:D:D:D:D

Εχει να κάνει επίσκεψη στο Σπακουρή να τα ακουμπίσει πάλι και θα πάρει κομμάτι και για το μπαλκόνι

Lth1
05-11-15, 13:59
Πολύ ωραίο φίλε μου, να τα χαίρεσαι τα ψαράκια σου!!

Ευχαριστω πολυ :) :)

Τα λέω εγω , αλλά .............. :D:D:D:D:D

Εχει να κάνει επίσκεψη στο Σπακουρή να τα ακουμπίσει πάλι και θα πάρει κομμάτι και για το μπαλκόνι

Θα παω...θελω πρωτα να διωξω το αλλο το ενυδρειο για να εχω χρονο να κυκλοφορισω :) γτ λιγο η δουλειες με το καινουργιο λιγο με το παλιο...
Δεν ειχα χρονο να ανασανω περα τις 12 και μιση το βραδυ :) :)

Κωστας Malawi
05-11-15, 18:16
εισαι μαστορας τελος!!!:):):)

Lth1
05-11-15, 18:35
εισαι μαστορας τελος!!!:):):)
Εγω? Δεν εκανα και κατι σπουδαιο :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: :)
Θα το ξαναπω και θα φανω κουραστικος...
Να ναι ολα τα παιδια καλα απο εδω μεσα και οτι καλυτερο τους ευχομαι με υγεια και ευτυχια...
Χαρη σε σας ολους καταφερα να κανω το ονειρο μου πραγματικοτητα επειτα απο εναν ολοκληρο χρονο...!!
Δεν εχω λογια απλα :)

Υ.Γ Εχω κατι αναμονες βεβαια αλλα τπτ σπουδαιο οσο το καπακι και ο φωτισμος

Κωστας Malawi
05-11-15, 18:38
νομιζεις οτι δεν εκανες κατι σπουδαιο!!στην πραγματικοτητα θα δειξεις κι εσυ τον δρομο σε καποιους αλλους να κανουν κατι ομορφο και σωστο χωρις να βασανιστουν ιδιαιτερα και αυτο ειναι ΠΟΛΥ σπουδαιο!!!

puntomad
05-11-15, 22:35
Μπραβο φιλε πολυ ωραιο.
Ωρα για αραγμα στον καναπε να απολαυσεις τα εργα σου και να σχεδιασεις τα επομενα...

Με το καλο να το χαρεις οπως το εχεις φανταστει

Lth1
05-11-15, 23:10
νομιζεις οτι δεν εκανες κατι σπουδαιο!!στην πραγματικοτητα θα δειξεις κι εσυ τον δρομο σε καποιους αλλους να κανουν κατι ομορφο και σωστο χωρις να βασανιστουν ιδιαιτερα και αυτο ειναι ΠΟΛΥ σπουδαιο!!!
Σε αυτο εχεις δικιο..οπως με βοηθησατε ολοι ετσι και εγω με την σειρα μου :-)
Μπραβο φιλε πολυ ωραιο.
Ωρα για αραγμα στον καναπε να απολαυσεις τα εργα σου και να σχεδιασεις τα επομενα...

Με το καλο να το χαρεις οπως το εχεις φανταστει
Ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια :-) Η αληθεια ειναι οτι σχεδιαζω ηδη και αραζω στην καναπεδαρα... :-)
Το σαλονι εχει παρει αλλη διασταση και οπτικη..

alexis cosmo
06-11-15, 01:48
Πολυ ωραιο μπραβο στο μερακι σου.
Αμα εχεις κεφια κανεις παπαδες...
Και παλι μπραβο

Lth1
06-11-15, 01:55
Πολυ ωραιο μπραβο στο μερακι σου.
Αμα εχεις κεφια κανεις παπαδες...
Και παλι μπραβο

Ευχαριστω πολυ φιλε μου :)

SOCRATIS
06-11-15, 10:23
Δεν ξετρελάθηκα με το scape
εκεί μέσα θα μπορούσες να κάνεις θαύματα :D

μέχρι να του μάθεις έφτιαξα το ένα βίντεο ;)

Τι πράγμα και αυτό. Μην προλάβει να χαρεί το δημιούργημα του
ένας ορεξάτος χρυσοψαράς αρχίζει ο προσηλυτισμός (:smt058)
και μάλιστα,με μια αντιμετώπιση κακομοίρικη .:grin:

Λουκά συγχαρητήρια για τον άρτιο εξοπλισμό σου.Κράτα καλά.

Κλεόβουλος
06-11-15, 11:39

Προσηλυτισμό?!! εγώ?? τσ τσ τσ τσ
Και δεν ανακοίνωσα ακόμη το πρόγραμμα εβδομαδιαίας κατήχησης,
ωρών ημερήσιας προσευχής και μελέτης των γραφών του αδελφού Konings
και ημέρα αναχώρησης για το προσκύνημα στους Αγίους τόπους της Αφρικής.
Μείνετε συντονισμένοι με τον πνευματικώς εν Αφρική διατελούντα διάκονον
των αφρικανικων κιχλίδων τα ελέη, αδελφό Κλεόβουλο.
:smt081:smt081:smt081

Lth1
06-11-15, 13:37

Ευχαριστω πολυ Σωκρατη :)

kixlidatos
06-11-15, 15:44
Από τα πιο ευτυχισμενα και τυχερα ψαρακια του κοσμου είναι.Τετοια λιτρα,τετοια φιλτρανση,τι να πω.Σαν οπαδος της υπερβολικης φιλτρανσης,ακομα και εγω ,λεω εναι υπερβολή.:D

Να τα χαιρεσαι φιλε μου.

Λυσε μου και μια απορια που εχω,τοσα κιλα,εμπιστευεσαι τις παλετες?Ου μη γενετο,σε σεισμο,νομιζεις ότι δεν θα εχει επιπλέον ταλαντωση,τις εχεις δεσει μεταξυ τους?

Lth1
06-11-15, 15:58
Από τα πιο ευτυχισμενα και τυχερα ψαρακια του κοσμου είναι.Τετοια λιτρα,τετοια φιλτρανση,τι να πω.Σαν οπαδος της υπερβολικης φιλτρανσης,ακομα και εγω ,λεω εναι υπερβολή.:D

Να τα χαιρεσαι φιλε μου.

Λυσε μου και μια απορια που εχω,τοσα κιλα,εμπιστευεσαι τις παλετες?Ου μη γενετο,σε σεισμο,νομιζεις ότι δεν θα εχει επιπλέον ταλαντωση,τις εχεις δεσει μεταξυ τους?
Ευχαριστω πολυ φιλε μου...ΚΑλυτερα να ειμαστε υπερβολικοι παρα να τρεχουμε μετα σωστα?

Αμε και τις εμπιστευομαι...Μια παλετα στηριζει κοντα στον τονο μπορει και παραπανω...
5 Ευροπαλετες μπορεις να καταλαβεις τι κανουν...
Οι παλετες εχουν δεθει μεταξυ τους με λαμες και βιδες και εχουν γινει μια εννιαια μαζα...Ηρθε και εδεσε και το κοντρα πλακε το γομαρι απο πανω...
Σε σεισμο η κατασκευη δεν υπαρχει περιπτωση να παει πουθενα...
Το ενυδρειο αν κουνηθει απο πανω τους ειναι αλλο θεμα..
Αν και με τοσο βαρος και το φελιζολ κολημενο πανω στο ενυδρειο πιστευω οτι θα ειμαι μια χαρα...ολα αυτα περι του ενυδρειου ειναι θεωρια...με τις παλετες ειμαι σιγουρος..!

kixlidatos
06-11-15, 16:43
Σωστος:smt023

Lth1
06-11-15, 18:23
Σωστος:smt023
Επειδη ρωτησα περι του θεματος μου στο παρελθον για το θεμα βαρος σεισμου κτλ
μου ειπανε μια ιστορια για ενα 1000λιτρο στον 4ο οροφο...στον σεισμο του '99 παρακαλω...
Η βαση απο κοιλοδοκο...
Το ενυδρειο πηρε κινηση πανω στην βαση προς τα δεξια περιπου 15-20 εκατοστα εξω απο την βαση...Επροκειτο για γυαλινο ενυδρειο και οχι ξυλινο..
Και δεν ανοιξε και δεν επεσε..και περασε crash test ισχυρου σεισμου
Τωρα απο εκει και επειτα απο θεωρια στην πραξη οπως προανεφερα γνωριζουμε οτι απεχει πολυ...
Σε εναν ενδεχομενο σεισμο δεν φοβαμαι τις παλετες αλλα την αντοχη του ενυδρειου,αν ανοιξει και το λιγοτερο ποσο νερο θα βγει εξω,αυτα σε μικρους σεισμους...
Σε μεγαλους σεισμους..πιστευω οτι απλα θα βγω εξω και οτι "μέλλει γενεσθαι"

Τάκης
07-11-15, 10:34

Προσηλυτισμό?!! εγώ?? τσ τσ τσ τσ
Και δεν ανακοίνωσα ακόμη το πρόγραμμα εβδομαδιαίας κατήχησης,
ωρών ημερήσιας προσευχής και μελέτης των γραφών του αδελφού Konings
και ημέρα αναχώρησης για το προσκύνημα στους Αγίους τόπους της Αφρικής.
Μείνετε συντονισμένοι με τον πνευματικώς εν Αφρική διατελούντα διάκονον
των αφρικανικων κιχλίδων τα ελέη, αδελφό Κλεόβουλο.
:smt081:smt081:smt081

Σωκράτη και Κλεόβουλε
Εγώ θα το μαρτυρήσω για το Λουκά
Ότι και να λέτε, ο οποιοσδήποτε και να του λέει,
δεν πρόκειται κανείς να του αλλάξει γνώμη με τίποτα,
ο Λουκάς άρχισε μια κόντρα
θέλει λέει, τα χρυσόψαρα του να γίνουν πιο μεγάλα από τα δικά μου
:D:D:D:D:D:D

Κλεόβουλος
07-11-15, 11:07
ε θα του χαρίσουμε έναν συγκλίνοντα φακό :D:D

Τάκης
07-11-15, 11:47
ε θα του χαρίσουμε έναν συγκλίνοντα φακό :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Lth1
07-11-15, 15:57
Σωκράτη και Κλεόβουλε
Εγώ θα το μαρτυρήσω για το Λουκά
Ότι και να λέτε, ο οποιοσδήποτε και να του λέει,
δεν πρόκειται κανείς να του αλλάξει γνώμη με τίποτα,
ο Λουκάς άρχισε μια κόντρα
Θελω και θα το κανω χαρη σε σας Κ.Τακη.!!!!
Τεραστια!!! μουχααχαχαχαχαχα
Η αληθεια ειναι οτι δεν τα αλλαζω με τπτ τα ψαρακια μου :)

delta66
08-11-15, 02:30
Ωραια θεματα να βλεπεις.
Μου εφτιαξες τη μερα.

Τι ταισες?
Καλο μαλλον ειναι να κλεινεις το φιλτρο.
Αν ειναι ανωριμο το ενυδρειο, δεν εκανε καλα.
Καλυτερα ειναι να μοιραζεις την τροφη σε πολλα γευματα και για αργοτερα το λεω που θα ωριμασει.
Μπορεις να εισαι βαρυχερης στο ταισμα, αλλα μη ξεχνας οτι αναλογα το ταισμα, πανε και οι αλλαγες νερου.

Και μερικες παρατηρησεις
1. Εχεις ακυρωσει τη καλη λειτουργια του μακαρονιου σαν υλικο βαζωντας και ελαφροπετρα μαζι. Θα εχει μπει η ελαφροπετρα μεσα στο μακαρονι και θα εχει φραξει την τρυπα.
2. Ψυξη θα χρειαστεις, Κανονισε να μη ξεκινησεις να ασχολεισαι κατα τον Ιουνιο γιατι θα τρεχεις και δεν θα προλαβαινεις κι εσυ. Το controller μονο κανει καμια 40αρια μερες να ερθει απο ebay Κινα.
3. Οταν βαζεις λινκ απο το phοtobucket προτιμα να κανεις απο δεξια copy το IMG link και οχι το Direct, ετσι ωστε να φαινεται απευθειας η φωτο στη σελιδα εδω της παρουσιασης.
4. Σκιζεις και εσυ σαν φωτογραφος βλεπω :grin:
5. Πλακα πλακα, ωραιο ειναι και με αυτο το φωτισμο.
6. Με τη διακοσμηση πρεπει να το ψαξεις λιγο ακομα (κατα την αποψη μου)
Αυτα τα λεπτα κλαδια τα φοβαμαι με μεγαλα ψαρια.
7. Οι κογκολεζοι εξαφανισμενοι. Ολα μαυρα. :p Ισως θα επρεπε να επιλεξεις ενα βαθυ πρασινο (λιμνισιο :)) χρωμα για φοντο και καφε αμμο, με αυτα τα ψαρια μεσα.

Lth1
08-11-15, 11:02
Ωραια θεματα να βλεπεις.
Μου εφτιαξες τη μερα.

Τι ταισες?
Καλο μαλλον ειναι να κλεινεις το φιλτρο.
Αν ειναι ανωριμο το ενυδρειο, δεν εκανε καλα.
Καλυτερα ειναι να μοιραζεις την τροφη σε πολλα γευματα και για αργοτερα το λεω που θα ωριμασει.
Μπορεις να εισαι βαρυχερης στο ταισμα, αλλα μη ξεχνας οτι αναλογα το ταισμα, πανε και οι αλλαγες νερου.

Και μερικες παρατηρησεις
1. Εχεις ακυρωσει τη καλη λειτουργια του μακαρονιου σαν υλικο βαζωντας και ελαφροπετρα μαζι. Θα εχει μπει η ελαφροπετρα μεσα στο μακαρονι και θα εχει φραξει την τρυπα.
2. Ψυξη θα χρειαστεις, Κανονισε να μη ξεκινησεις να ασχολεισαι κατα τον Ιουνιο γιατι θα τρεχεις και δεν θα προλαβαινεις κι εσυ. Το controller μονο κανει καμια 40αρια μερες να ερθει απο ebay Κινα.
3. Οταν βαζεις λινκ απο το phοtobucket προτιμα να κανεις απο δεξια copy το IMG link και οχι το Direct, ετσι ωστε να φαινεται απευθειας η φωτο στη σελιδα εδω της παρουσιασης.
4. Σκιζεις και εσυ σαν φωτογραφος βλεπω :grin:
5. Πλακα πλακα, ωραιο ειναι και με αυτο το φωτισμο.
6. Με τη διακοσμηση πρεπει να το ψαξεις λιγο ακομα (κατα την αποψη μου)
Αυτα τα λεπτα κλαδια τα φοβαμαι με μεγαλα ψαρια.
7. Οι κογκολεζοι εξαφανισμενοι. Ολα μαυρα. :p Ισως θα επρεπε να επιλεξεις ενα βαθυ πρασινο (λιμνισιο :)) χρωμα για φοντο και καφε αμμο, με αυτα τα ψαρια μεσα.

Κ.Σπυρο χερομαι που σας αρεσε...περιμενα πως και πως τα σχολια και τις παρατηρησεις σας...
Αρχικα λοιπον..
Η τροφη αυτη ειναι η τροφη που πεταω υπο κανονικες συνθηκες μπορω να πω...τωρα απλα ηταν ενα γευμα μιας και ταιζω 1 φορα προς το παρον και επειτα θα το παω στις 2 φορες μεχρι να το φτασω σιγα σιγα εκει που ημουν...4-5 φορες την μερα...
Το φιλτρο μπηκε μαζι με το σαμπ μιας και ειναι ωριμο για να συντηρισεις την βιολογια του καθως επισης να βοηθησει και την βιολογια του σαμπ που την μπολιασα με ολα τα υλικα φιλτρανσης απο το μικρο το φιλτρο που ειχα...
Θα βγει μεσα στην εβδομαδα το φιλτρο...
Οσο για τις αλλαγες νερου το γνωριζω περι του φαγητου,αλλα συμφωνα με τις μετρησεις μου που δεν ειναι τοσο "αξιοπιστες" προς το παρον διακρινω μια αρμονια στο συστημα...
Για το μακαρονι δεν το γνωριζα...αλλα εχω προγραμματισει αγορα απο τα jumbo σακουλακια για τα υλικα μου...οποτε θα το διευθετησω...
Ψυξη εννοειται πως ειναι το αμεσο θεμα οπως και ο φωτισμος...
Για να σας δωσω να καταλαβετε...Δεν εχω φωτισμο και δεν εχω και ψυξη μεχρι να γινει η κατασκευη του καπακιου...
Ο υπαρχων φωτισμος ειναι το καπακι απο το παλιο που απλα το εβγαλα και το τοποθετησα πανω στις κοντρες του νεου...
Κοντρολερ εχω και ειναι σε αναμονη μεσα στην εβδομαδα θα τον συνδεσω συμφωνα με την συνδεσμολογια σας...καθως επισης εχω και αναλογικο θερμομετρο ετσι απλα για να ξερω σε ολα τα μηκη κυματος του ενυδρειου θερμοκρασια... :)
Αυτο με τις φωτο σας προλαβανε ο Κ.Τακης και ο Κ.Κλεοβουλος,κατι μου ειπανε,θα το κοιταξω στα επομενα ποστ να το φτιαξω..δεν ειχα ασχοληθει και ποτε :)
Δεν το εχω διακοσμισει :) απλα εβαλα οτι ειχα μεσα και περιμενω να δω τι να φτιαξω...
Δεν ειναι 2 κογκολεζοι :)
1 ειναι..το αλλο ειναι ενα μαυρο commet, βεβαια πηρα ακομα εναν μικρο κογκολεζο απο την ξαδερφη μου αλλα ειναι σε καραντινα...σε καμια βδομαδα παιζει να τον βαλω αν δω βελτιωση...
Αληθεια ειναι δεν φαινονται...αλλα δεν με πειραζει,στα ματια μου φαινονται ολα,στο βιντεο χανει λιγο μπορω να πω...
Τα χρωματα των ψαριων με μαυρη αμμο και μαυρο φοντο τονιζονται παρα πολυ ωραια σε συγκριση με εκει που τα ειχα πριν...
Καθως επισης παρατηρησα μια γενικη χαλαρωτητα,αφηνονται στο κυματισμο του νερου και απλα τα παει βολτα...
Για αυτο επελεξα αυτους τους χρωματισμους...
Οποιαδηποτε αλλη παρατηρηση ευχαριστως να την ακουσω και να μαθω και αλλα πραγματα :)

delta66
08-11-15, 13:31
ΟΚ αλλα μη γραφεις στον πληθυντικο :D

Lth1
08-11-15, 20:22
ΟΚ αλλα μη γραφεις στον πληθυντικο :D
Εγινε :-)

tsala
08-11-15, 22:15
Λουκα, αψογος! :smt023

Michali[s]
08-11-15, 23:06
Φιλε μου αυτο δεν ειναι σπιτικο. Αυτο ειναι επαυλη.

Οπτικα παρα πολυ ωραιο - εμενα μου αρεσει και με αυτο το φως - και κατασκευαστικα αψογο. Αξιοζηλευτο σε ολα του.

Να το χαιρεσαι φιλε μου.

Lth1
08-11-15, 23:21
Λουκα, αψογος! :smt023
Σαρεσει γιαννη?!Καμια τοποθετηση παρατηρηση να φτιαξω,να κανω κατι αλλο?!Μονο το καπακι μου εμεινε :-)
;905803']Φιλε μου αυτο δεν ειναι σπιτικο. Αυτο ειναι επαυλη.

Οπτικα παρα πολυ ωραιο - εμενα μου αρεσει και με αυτο το φως - και κατασκευαστικα αψογο. Αξιοζηλευτο σε ολα του.

Να το χαιρεσαι φιλε μου.
Ευχαριστω πολυ μιχαλη για τα καλα σου λογια :-)

tsala
09-11-15, 00:10
Σαρεσει γιαννη?!Καμια τοποθετηση παρατηρηση να φτιαξω,να κανω κατι αλλο?!Μονο το καπακι μου εμεινε :-)

Παρατηρηση οχι..
μονο το φιλτρο οπως σου ειχα πει , το βρισκω περιττο , αλλα το ειχεις ως βοηθημα στην βιολογια του σαμπ , αρα οκ.
το aquascape δεν το τελειωσες ακομα, αρα ολα οδευουν καλως :D

Lth1
09-11-15, 23:17
Παρατηρηση οχι..
μονο το φιλτρο οπως σου ειχα πει , το βρισκω περιττο , αλλα το ειχεις ως βοηθημα στην βιολογια του σαμπ , αρα οκ.
το aquascape δεν το τελειωσες ακομα, αρα ολα οδευουν καλως :D

Εχω εγω θεμα ομως :)
Το σαμπ ειναι μικρο αρα χρειαζομαι κατα "υψος"κολημα ωστε να περνει περισσοτερο νερο και ετσι να λειτουργω την αντλια πιο ψηλα...τωρα την λειτουργω στις 2 απο τις 10 μπαρες που εχει συνολο...
Σκεφτομαι να κανω τις κολησεις οσο δουλευει το σαμπ γτ εκει δεν ακουμπαει νερο δεν εχω πιεση και καμια ενοχληση...
Τι λες/λετε?

Τάκης
09-11-15, 23:25
Εχω εγω θεμα ομως :)
Το σαμπ ειναι μικρο αρα χρειαζομαι κατα "υψος"κολημα ωστε να περνει περισσοτερο νερο και ετσι να λειτουργω την αντλια πιο ψηλα...τωρα την λειτουργω στις 2 απο τις 10 μπαρες που εχει συνολο...
Σκεφτομαι να κανω τις κολησεις οσο δουλευει το σαμπ γτ εκει δεν ακουμπαει νερο δεν εχω πιεση και καμια ενοχληση...
Τι λες/λετε?
Κλείνεις το σαμπ και το αδειάζεις , κολλάς τα τζαμια εξωτερικά χωρίς να μπει σιλικονη μέσα , το γεμίζεις και το δουλεύεις, μετα απο 2-3 μέρες αφου στεγνώσει ανεβάζεις τη σταθμη, αν θες να πειράξεις και χωρίσματα είναι θεμα, θα πρέπει να μπει το βιολογικό υλικο σε κάποιο κουβα και να κάνει αυτο το σαμπ για 2-3 ημέρες

Lth1
09-11-15, 23:35
Κλείνεις το σαμπ και το αδειάζεις , κολλάς τα τζαμια εξωτερικά χωρίς να μπει σιλικονη μέσα , το γεμίζεις και το δουλεύεις, μετα απο 2-3 μέρες αφου στεγνώσει ανεβάζεις τη σταθμη, αν θες να πειράξεις και χωρίσματα είναι θεμα, θα πρέπει να μπει το βιολογικό υλικο σε κάποιο κουβα και να κάνει αυτο το σαμπ για 2-3 ημέρες

γτ να το κανω ολο αυτο κ.τακη?αφου και σε λειτουργια που ειναι εκει που θελω να βαλω σιλικονη δεν ακουμπαει νερο...αρα ολα μια χαρα...σωστα?

Τάκης
09-11-15, 23:44
γτ να το κανω ολο αυτο κ.τακη?αφου και σε λειτουργια που ειναι εκει που θελω να βαλω σιλικονη δεν ακουμπαει νερο...αρα ολα μια χαρα...σωστα?
Αν θες μόνο περιφερειακά θα το αδειάσεις μόνο για μισή ώρα, θα το δουλέψεις πιο εύκολα αλλά και να πέσει μια σταγόνα σιλικόνη μέσα τη καθαρίζεις, να μην έχει νερό όμως που πάει στα ψάρια, θα το δουλέψεις πιο χαλαρα. Δεν θα πάθει κανείς τιποτα για 1 ώρα να μη δουλεύει, ακομα και 2 και 3 ώρες δεν παθαινει τιποτα, αρκει να βάλεις το βιολογικό υλικο σε ενα κουβα με νερό ενυδρείου

Lth1
09-11-15, 23:46
Αν θες μόνο περιφερειακά θα το αδειάσεις μόνο για μισή ώρα, θα το δουλέψεις πιο εύκολα αλλά και να πέσει μια σταγόνα σιλικόνη μέσα τη καθαρίζεις, να μην έχει νερό όμως που πάει στα ψάρια, θα το δουλέψεις πιο χαλαρα. Δεν θα πάθει κανείς τιποτα για 1 ώρα να μη δουλεύει, ακομα και 2 και 3 ώρες δεν παθαινει τιποτα, αρκει να βάλεις το βιολογικό υλικο σε ενα κουβα με νερό ενυδρείου

Κατανοητο :)

Τάκης
09-11-15, 23:49
Κατανοητο :)
Πριν το ξεκινήσεις να τα πουμε, να βρουμε το καλύτερο και πιο εύκολο τρόπο :)

Lth1
09-11-15, 23:50
Πριν το ξεκινήσεις να τα πουμε, να βρουμε το καλύτερο και πιο εύκολο τρόπο :)
εγω σας ειπα οποτε θελετε το σπιτικο μου ειναι ανοικτο για σας και οποιον αλλον θελετε :)

tsala
10-11-15, 07:30
αν σε βολευει καντο με γεματο.
αλλα εφοσων εχεις και 2ο φιλτρο , μπορεις να το αδειασεις και να κανεις πιο ευκολα την δουλεια σου...

Τάκης
10-11-15, 08:18
αν σε βολευει καντο με γεματο.
αλλα εφοσων εχεις και 2ο φιλτρο , μπορεις να το αδειασεις και να κανεις πιο ευκολα την δουλεια σου...
Γιάννη θα πρέπει να γίνει με άδειο το σαμπ για να γίνει σωστά, και από ότι κατάλαβα δεν θα είναι οριστική λύση, πολύ φοβάμαι πως μετά θα πρέπει να ξεκολληθούν και να κολληθούν πάλι και χωρίσματα, μάλλον τα κενά είναι μικρά, γιατί και να το ψηλώσει από έξω και ανέβει η στάθμη του νερού, θα περνάει τότε πάνω από τα χωρίσματα

Lth1
10-11-15, 08:41
Γιάννη θα πρέπει να γίνει με άδειο το σαμπ για να γίνει σωστά, και από ότι κατάλαβα δεν θα είναι οριστική λύση, πολύ φοβάμαι πως μετά θα πρέπει να ξεκολληθούν και να κολληθούν πάλι και χωρίσματα, μάλλον τα κενά είναι μικρά, γιατί και να το ψηλώσει από έξω και ανέβει η στάθμη του νερού, θα περνάει τότε πάνω από τα χωρίσματα
Οχι απαραιτητα...για αρχη τουλαχιστον απλα θελω να το ψηλωσω,επειτα βλεποτμε τι θα γινει με τα χωρισματα..
Αν καλυψω το κενακι αυτο που εχετε δει τοτενες ολα καλα..μιλαμε για 10 εκατοστα μαξ δεν θελει παραπανω απο οσο εχω δει..βεβαια αυτο θα το κοιταξω μετα..

Τάκης
10-11-15, 08:59
Οχι απαραιτητα...για αρχη τουλαχιστον απλα θελω να το ψηλωσω,επειτα βλεποτμε τι θα γινει με τα χωρισματα..
Αν καλυψω το κενακι αυτο που εχετε δει τοτενες ολα καλα..μιλαμε για 10 εκατοστα μαξ δεν θελει παραπανω απο οσο εχω δει..βεβαια αυτο θα το κοιταξω μετα..
Αυτό λέω βρε Λουκά, να γίνει σωστά τώρα ώστε αν χρειαστεί και κάτι άλλο να γίνει εύκολα και γρήγορα. πχ , η προέκταση του ύψους του σαμπ να μη γίνει κολλώντας περιφερειακά τζάμια, αλλά θα μπουν τα τζάμια και θα πατήσουν πάνω στα υπάρχοντα και περιφερειακά και στην ένωση να μπουν άλλα τζάμια για να κολλήσουν τα υπάρχοντα με τα νέα, και αυτό γιατί αν χρειαστεί να σηκώσεις αύριο και τα χωρίσματα , να εφάπτονται και στα νέα τζάμια και όχι να υπάρχει κενό το πάχος του υπάρχοντος τζαμιού

Lth1
10-11-15, 10:03
ναι καταλαβα απο την αρχη τι εννοειται κ.τακη :-) λογικα ετσι θα γινει..
Ααααα εχω και μια μινι μινι σταγονιτσα απο τους ντουρσο...θα το φτιαξω με την αλλαγη νερου που θα κανω...
Καθως επισης ηθελα να ρωτησω..αν εξαιρεσουμε τον κλασικο τυπο ογκου υπαρχει αλλος τροπος να υπολογισω ποσα λιτρα ακριβως να βγαλω?!Θελω να.βγαλω 200 λιτρα και ελεγα να το κανω κλασικα μηκος πλατος υψος και να.υπολογισω..κατι αλλο?!

Lth1
19-12-15, 16:22
Ενα update χωρις πολλα πραγματακια λογω διαφορων θεματων προς το παρον...

Εισαγωγη 4 commet λιγο μεγαλουτσικα...απο 10-15 cm
1 μαυρο(αρσενικο),1 ασπρο(θηλυκο),1 πορτοκαλι(αρεσενικο) και 1 πορτοκαλι με λιγο ασπρο(θηλυκο)

Τοποθετηση του STC-1000 controller

Ψηλωμα κατα 15 ποντους το σαμπ

Τοποθετησα σακουλακια απο τα τζαμπο στα υλικα μου

Εβγαλα το FX5 και εβαλα τα υλικα του σε σακουλακια και μεσα στο σαμπ

Μερικές Φωτο παρακατω
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-1f52144c571ff620c387deb16d2aeb2b995e94b497df43d48a a875a41da18767_zps7nzr1yy1.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-0c62fd07582c63dec34cee26fc741a0f51186bffda1daf3236 7d37144daa7f57_zpso2dliwds.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-5ea2068552a9e12044afc6616e052b73619b882bccc5c1ab0d d9e7d85afe13f5_zpshpypejus.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-7ed231d3a88c642460ec531e559ca0431358312f4d6fa56223 2f1d4becdf4fe3_zps8qmdobkq.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-2abf2c7fb3b523f110c86e3da3d145c20ac54c21f97a526ed2 0b0d7595dfbb32_zps4xqi942c.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-6bedc4ea52f3fd635390440e09ddaafedc5da74bbb2ea6ecbd 4bc039662b3a59_zps5dh4g4vx.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-173cf5669b387c46da44738a2fad88a84e0fbf6a62c61ff4cb dbe75ae88eef69_zps8cc8doq8.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-c3a1301717de51cf966bfd72008959ad91c305f4668981d6e1 673956d0e977ad_zpsu19zrsbx.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-f249b0fca761a044b6dfab03b7061821bc5ca17e36bd0af176 d109e1cc8f1343_zpsgxebeb2f.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-f952566a165a848f6f38bd1599412ecd7b74ec91c32141ed38 a16375ce1106e4_zps7n5wkpxi.jpg

Το θεματακι ειναι τωρα στην φωτο με τους σωληνες εξοδου οπου η σταθμη νερου ανεβαινει υπερβολικα πολυ παλι...δεν ξερω τι μπορει να φταιει...
Οποιοδηποτε τοποθετηση πανω σε αυτο θα με βοηθουσε...

Υ.Γ
Ετοιμαζω και υψωμα των χωρισματων του σαμπ με 2 τζαμακια αναλογου υψους,κοψιμο το γυαλινο καπακι που εχω για το σαμπ ωστε στο τελος καλυφθει...
και τελικα το σκεφτηκα αρκετα και λεω να βαλω 2-3 τετοιους για φωτισμο
http://www.kafkas.gr/proionta/fotismos/outdoor-epangelmatikos/provoleis-floodlights/led/spot-light-fot-ppob-led-10w-6500k-gkpi-ip65_87941/

Τάκης
19-12-15, 16:34
Βρε καλωστονα, που χάθηκες εσυ.
Βγάλε βρε και μια φωτό με φωτισμένο το ενυδρείο να παρουμε κανα καλό μάτι :)

Για το σαμπ Λουκά, θα πρέπει να ψηλώσεις και τα εσωτερικά χωρίσματα, ειναι δυνατη η αντλία, για αυτο συμβαινει αυτό, αλλιως θα πρέπει να μειώσεις την αντλία

Lth1
19-12-15, 16:52
Βρε καλωστονα, που χάθηκες εσυ.
Βγάλε βρε και μια φωτό με φωτισμένο το ενυδρείο να παρουμε κανα καλό μάτι :)

Για το σαμπ Λουκά, θα πρέπει να ψηλώσεις και τα εσωτερικά χωρίσματα, ειναι δυνατη η αντλία, για αυτο συμβαινει αυτό, αλλιως θα πρέπει να μειώσεις την αντλία

Χαθηκα γτ επιασα δουλεια πρωινη(και δεν ειμαι συνηθισμενος) ξυπναω καθε μερα στις 6 και επειτα γυριζω σε κατι αλλες δουλειες και το σπιτι με βλεπει κατα τις 9
Να βγαλω οταν ειναι φωτισμενο,απλα δεν ειναι φωτισμενο ακομα...μεσα στο μηνα...το παω αργα (πολυ αργα..)
εχω αναμονες μπορω να πω σε καπακι ανεμηστηρακια και σαμπ...
Αρα πιστευεις κ.Τακη οτι αν υψωσω και τα χωρισματα θα ειμαι καλα...περιεργο μου φαινεται παντως μπορω να πω..διοτι οταν ξεκιναω την φιλτρανση με καθαρα τα σφουγκαρια κτλ κτλ η κλιμακα του νερου ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα..επειτα ομως απο καμια βδομαδα ανεβαινει...
δεν μπορω να το δικαιολογισω αυτο...
Η Φιλτρανση του ενυδρειου με την χαμηλοτερη ταχυτητα λες να ειναι καλη?γτ βλεπω κατι περιεργα στον πατο που αργουν να πανε στο σαμπ..
Επισης δεν σχολιασατε για τα 4 καινουργια...15cm ειναι τα 2 και τα αλλα 2 10
Θα αλλαξω και μεσα στον μηνα την διατροφη τους αρκετα μπορω να πω...
και εχω θεμα τωρα και δεν μπορω να παρω τεστακια...τελικα δεν θα παρω κιτ αλλα μεμονομενα νιτρωδη νιτρικα και αμμωνια...
Α..επισης επειδη δεν εχω ακομα αντλια με ικανο μανομετρικο το βαρελι ειναι αχρηστο...οποτε σκεφτηκα για φιλτρο ανθρακα στην βρυση

Τάκης
19-12-15, 17:07
Για αυτο ειπα βρε φωτο με φως, να ΠΑΡΩ ΜΑΤΙ :)

Lth1
19-12-15, 17:10
Για αυτο ειπα βρε φωτο με φως, να ΠΑΡΩ ΜΑΤΙ :)

Θα κανω οτι μπορω συντομα...
14 τα ψαρακια πλεον και για μενα τελος οι νεες εισαγωγες,εκτος και αν δωσω καποιο...βλεποντας και κανοντας...
συνολο τα ψαρια
2 common,1 blue shubunkin,5 commet,5 Fancy,1 black moor

Τάκης
19-12-15, 17:12
Το παραφόρτωσες λίγο μου φαίνεται

Artemisia
19-12-15, 17:13
Α βρε Λουκά , με τα γοργονάκια σου τα όμορφα !!! Μπραβο , μπράβο :smt041:smt041
ταϊζεις και γεωσκώληκες ?? Βάλε φωτό :grin::grin:

Lth1
19-12-15, 17:15
Το παραφωρτοσες λιγο μου φαινεται

ναι το εκανα μπορω να πω..σε ενα αρχειο που τσεκαρα λεει οτι εχω 140% καταναλωση του χωρου μου...παραφορτωμενο,λεει επισης και θελει 2 αλλαγες την εβδομαδα...
Βεβαια διαβασα καπου εκει κατω κατω για τελικο μεγεθος αναφερεται...

Δεν εχω και prime,με την αλλαγη νερου να βαλω απλα νερο ετσι μεσα?Γτ πρεπει να κανω αλλαγη νερου αυριο..

Τάκης
19-12-15, 17:18
Βαρελι εχεις ;
Πρεπει να κανεις μετρησεις οπωσδηποτε

delta66
19-12-15, 17:23
Και πρεπει κατι να κανεις να κρυφτει το εργοστασιο αριστερα :cool:

Lth1
19-12-15, 17:43
Βαρελι εχεις ;
Πρεπει να κανεις μετρησεις οπωσδηποτε

το ξερω οτι πρεπει να κανω μετρησεις...αλλα δεν εχω τεστακια και με τον νεο μηνα θα παρω...
Και πρεπει κατι να κανεις να κρυφτει το εργοστασιο αριστερα :cool:

Και αυτο το ετοιμαζω...2 πραγματα εμειναν και για αυτο και θα το καλυψω

Lth1
02-01-16, 18:23
Ετσι Για να χαρουμε και λιγο με ενα βιντεακι

w_f0Td3Bcv8

Artemisia
02-01-16, 18:28
Nα τα χαίρεσαι βρε Λουκά ;) Μην ανησυχείς , μετρίασε λίγο το φαγητό γιατί τα βλέπω όλα μπουλούκια :D:D:D

Lth1
02-01-16, 18:29
Nα τα χαίρεσαι βρε Λουκά ;) Μην ανησυχείς , μετρίασε λίγο το φαγητό γιατί τα βλέπω όλα μπουλούκια :D:D:D

τι μπουλουκια...αυτα δεν λενε να μεγαλωσουν οπως του κ.Τακη..!! χααχαχαχχαχα

DVR*
02-01-16, 19:44
Μην ελπίζεις άδικα...
Στον Τάκη αν δώσεις iguana θα ξαναγυριστεί το Gozila.... :grin:

Lth1
02-01-16, 20:11
Μην ελπίζεις άδικα...

χααχααχ ειμαι σιγουρος :D

Τάκης
03-01-16, 09:51
Μην ελπίζεις άδικα...
:D:D:D:D:D:D:D

Lth1
06-01-16, 21:05
Παρατηρησα και μια παρομοια συμπεριφορα αλλα χωρις να καθεται κατω,ενα φανσυ μου...
Σημερα θα παρω μετρησεις να δω τι γινεται..γτ εδω και κανα μηνα που αλλαξα λιγο τις ρουτινες διχως να μπορω να κανω αλλιως παρατηρησα τις αλλαγες αυτες σε αυτα τα 2 ψαρακια...
Ο απαθανοντας ηταν ο ενας και τωρα πλεον πιο φανερα το αλλο...
Δεν ξερω τι μπορει να γινεται..
Πηρα σημερα μετρησεις με τεστ API
Αμμωνια,νιτρικα και νιτρωδη...
Επειδη παιρνω πρωτη φορα...για βοηθηστε με λιγο με τις ενδειξεις γτ εμενα μου φαινονται λιγο περιεργα τα νουμερα.....

Εγω βλεπω ΝΟ3=10
ΝΟ2=0,25
Ammonia=0,25
Αναρτηζω καποιες φωτο...

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00055_zpsxzqy8rap.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00056_zpsytva3wnr.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00057_zpsec8ixfom.jpg

Τάκης
06-01-16, 21:33
Λουκα κοψε το ταισμα
Τα ΝΟ2 με ανησυχουν
κάνε αλλαγες και βαζε και Prime
μετα απο τοσο καιρο δεν επρεπε να εχεις ΝΟ2
η αμμωνία ειναι αμελητεα, και αφου έχεις και χαμηλη θερμοκρασία ειναι σχεδον ακινδυνη

tsala
06-01-16, 21:34
εγω καλα τα βλεπω ολα (και την αμμωνια, νομιζω ειναι 0) , τα no2 δεν μ αρεσουν...
κανε μια επαναλληψη.

Lth1
06-01-16, 21:46
εγω καλα τα βλεπω ολα (και την αμμωνια, νομιζω ειναι 0) , τα no2 δεν μ αρεσουν...
κανε μια επαναλληψη.

κανω ακομα μια και σας λεω εντος ολιγου...
Εχω να βαλω prime κανα μηνα...Αυριο θα βαλω με την αλλαγη που θα τους κανω...
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00061_zpsicjuicty.jpg

Αυτη πηρα μολις...

Τάκης
06-01-16, 21:47
Βαλε μια δόση Prime σύμφωνα με τα συνολικα λιτρα του ενυδρείου , τώρα
και διπλη να βάλεις καλο ειναι

tsala
06-01-16, 21:49
Βαλε μια δόση Prime σύμφωνα με τα συνολικα λιτρα του ενυδρείου , τώρα

:smt023 τώρα

Lth1
06-01-16, 21:54
Συνολικα λιτρα ειναι περιπου 200 το σαμπ και αλλα 700 αρα βαζω δοση για 900 λιτρα δλδ 5 καπακια περιπου...βαζω και ξανα μετα τεστ?
παιζει ρολο που ειχα ταισει πριν 1-2 ωρες πανω κατω? γαριδα..

tsala
06-01-16, 21:57
ναι , παιζει...
βαλε prime και μετρα μια απ΄ ολα αυριο...
τα diy και οι κατεψυγμενες θελουν προσοχη και μετρο....

Τάκης
06-01-16, 21:59
Η δυνατη βιολογια δεν επηρεάζεται αν ειχες ταισει και τι ειχες ταισει, ακόμα και ποσο είχες ταίσει, κάπου υπάρχει προβλημα.
αν δεν έχεις πειράξει κάτι τωρα τελευταια , πολύ φοβάμαι πως κάτι δεν είναι σωστό στο φίλτρο, ροή , τρόπος διάταξης υλικών κλπ
ναι , παιζει...
βαλε prime και μετρα μια απ΄ ολα αυριο...
τα diy και οι κατεψυγμενες θελουν προσοχη και μετρο....
Γιάννη αν 700αρι ενυδρειο με 900 λίτρα νερό επηρεάζεται απο κατεψυγμενη τροφή , κάτι δεν παει καλα

tsala
06-01-16, 22:07
σωστα , το λεω για την ωρα...
πιστευω το ενυδρειο ειναι ανωριμο ακομα και θελει προσοχη.
Η διαταξη των υλικων - κακη ροη , ειναι κι αυτο ενα θεμα που μπορει να συμβαινει....

Lth1
06-01-16, 22:14
Και προς το παρον τι μπορω να κανω?!!

tsala
06-01-16, 22:20
για την ωρα εγω θα σου πω, βαλε prime , ταιζε normal (για ολα φταιει ο Τακης βεβαια που βαλθηκε να μας πεισει οτι οι καρχαριες του ειναι comet :D) , παρε μετρησεις αυριο και βλεπουμε...

Τάκης
06-01-16, 22:21
Κοβεις το φαι και αλλαγες.
Ετοιμασου την άλλη εβδομάδα που θα λείπει η γυναικα μου να σου κάνω επίσκεψη

tsala
06-01-16, 22:22
Κοβεις το φαι και αλλαγες.
Ετοιμασου την άλλη εβδομάδα που θα λείπει η γυναικα μου να σου κάνω επίσκεψη
μονο μην πας με κανα 3κιλο φιλεταρισμενο γαυρο στο χερι :D:D:D

Lth1
06-01-16, 22:24
Αμε οποτε θελετε... :-) :-)
Ελατωνω το φαι φανταζομαι οπως ειπε και ο γιαννης εβαλα πριμε,αυριο κανω και αλλαγη,μετραω πριν και μετα για να δω διαφορες...και ανεβαζω φωτο..

Τάκης
(για ολα φταιει ο Τακης βεβαια που βαλθηκε να μας πεισει οτι οι καρχαριες του ειναι comet :D) ,.
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Αν δείτε πως ταΐζω και πόσο ταΐζω θα σας πέσει το σαγόνι :p:p:p:p
Τώρα το χειμώνα βέβαια το έχω μειώσει

Artemisia
Εγώ του τα έχω πεί , ταϊζει πολύ , τα ψάρια είναι μπουλούκια . Θέλουν τον χρόνο τους να μεγαλώσουν εκτός απο φαί Λουκά μου ;) και εσύ δεν μεγάλωσες επειδή σε ταίζαν όλη μέρα :D:D:D

tsala
06-01-16, 22:27
Θέλουν τον χρόνο τους να μεγαλώσουν εκτός απο φαί Λουκά μου ;) και εσύ δεν μεγάλωσες επειδή σε ταίζαν όλη μέρα :D:D:D
σοφη κουβεντα ;)

Lth1
06-01-16, 22:34
Καλα ναιι αλλα ταιζα συμφωνα με την θερμοκρασια μμ...5-6 γευματα...που ηταν το λαθος?!!

tsala
06-01-16, 22:40
τα 5-6 γευματα :D:D:D:D
γοννο μεγαλωνες?
εγω τους γοννους απο βαρεμαρα τους ταιζα 3 , βαρια 4 φορες...

Artemisia
06-01-16, 22:41
Καλα ναιι αλλα ταιζα συμφωνα με την θερμοκρασια μμ...5-6 γευματα...που ηταν το λαθος?!!
Λουκά δεν σε μαλώνουμε :D:D:D τα αγαπάς τα ψάρια σου φαίνεται . Απλά όπως οι περισσότεροι δεν μπορείς να αντισταθείς στο ταίσμα .
Για μενα 5 φορές/ημέρα είναι πάρα πάρα πολύ ειδικά τώρα . Να φανταστείς το καλοκαίρι και σε λίμνη ταϊζω 3 φορές τα χρυσόψαρα , τώρα σχεδόν καθόλου αν δεν ερθουν να ζητήσουν φαγητό δεν τους δίνω .
Αν είχα αυτές τις μετρήσεις θα ανησυχούσα.....

Lth1
06-01-16, 22:43
Καλα σε αυτο δικιο εχεις γιαννη...ποσο να ταιζω δηλ?!
Μα ανησυχησα για αυτο και εδειξα τις μετρησεις μου και τωρα θα κανω οτι μου ειπατε :-),ειδικα τωρα εννοεις λογω θερμοκρασιας κτλ?!

Artemisia
06-01-16, 22:45
Καλα σε αυτο δικιο εχεις γιαννη...ποσο να ταιζω δηλ?!
Μα ανησυχησα για αυτο και εδειξα τις μετρησεις μου και τωρα θα κανω οτι μου ειπατε :-),ειδικα τωρα εννοεις λογω θερμοκρασιας κτλ?!
Ναι βρε Λουκα τι θερμοκρασία έχει τώρα το ενυδρείο ??

Lth1
06-01-16, 22:49
20.3 :-)

Artemisia
06-01-16, 22:51
20.3 :-)
έχεις θερμοστάτη μέσα ??

tsala
06-01-16, 22:55
ενταξει , η θερμοκρασια δεν παιζει και τοσο ρολο , απο την στιγμη που τα εχεις στο σπιτι.... θελω να πω , πως δεν πεφτει κατω απο 10....
αλλα προσωπικα , δεν εχω ταισει ποτε 5 φορες μεσα στην μερα κανενα ψαρι που περασε απο τα χερια μου (οτιδηποτε ειδος)... νομιζω δεν χρειαζεται..
Για μενα 2 με 3 φορες την ημερα σε χρυσοψαρα ειναι αρκετα... και παλι οχι στανταρ...
θα τυχει να φανε και 1 ή και καμια...
Σωστη ποσοτητα (να μην καθεται κανα μισαωρο η τροφη αφαγωτη), να φανε καλα να καρδαμωσουν ειναι αυτο που χρειαζονται....
δεν τα πας και για body building :D

Lth1
06-01-16, 22:56
Οχι δεν εχω...απλα ειναι διπλα απο καλοριφερ..αλλοτε το αναβω χαμηλα αλλοτε οχι...
Κατανοητο γιαννη :-)

Τάκης
06-01-16, 23:35
μονο μην πας με κανα 3κιλο φιλεταρισμενο γαυρο στο χερι :D:D:D
Σιγα μη του πάω, Νηστεία , αυστηρη :D:D:D:D

Lth1
07-01-16, 23:06
Λοιπον οπως ειπα εκανα κιολας
Αρχικα
Ψηλωσα λιγο τσατραπατρα τα χωρισματα του σαμπ..χαμηλωσα την ροη οπου και θα την κρατησω χαμηλα ωστε να μην παει νερο στην σιλικονη και ξεκολισει...
Πηρα και εναν FLuval 300 watt θερμοστατη ετσι για καθε περιπτωση...
Εκανα τεστακια πριν την αλλαγη οπου και εχουμε...
Αμμωνια=0
Νο2=0,25
Νο3=10-20
Κανω την αλλαγη και βαζω 10 καπακια prime και βλεπουμε...
Κατα τις 12 θα ξανακανω ακομα μια και τελευταια και επειτα απο αυριο...
Φαγητο σημερα φαγανε 1 φορα το πρωι απο το ετερον ημισυ οπου και δεν γνωριζε την διαδικασια που ακολουθω...(Flakes)
ΔΕν μπορω να εξηγησω απο που τα No2
Οσο για τα Υλικα μου και την κατανομη του ειναι καπως ετσι...
Στην 4η φωτο ετσι τα εχω βαλει τα υλικα μου...

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=85090

Τάκης
07-01-16, 23:18
Τα νιτρωδη δεν επεσαν καθολου
κοψε το ταισμα, τελειως
πλυνε σφουγγαρια , με νερο ενυδρείου , μήπως έχουν πολλά σκουπιδακια
μήπως υπάρχει ψόφιο ψαρι ;
Δεν στεκει βρε Λουκά

Lth1
07-01-16, 23:42
Τα νιτρωδη δεν επεσαν καθολου
κοψε το ταισμα, τελειως
πλυνε σφουγγαρια , με νερο ενυδρείου , μήπως έχουν πολλά σκουπιδακια
μήπως υπάρχει ψόφιο ψαρι ;
Δεν στεκει βρε Λουκά

Μα δεν θα το ειχα δει το ψοφιο ψαρι κ.Τακη..
Ναι το κοψα,δεν εχω ταισει περα του εν αγνοια λαθος της κοπελας μου..το χαραμα...
Τα σφουγκαρια τα επλυνα πριν μια βδομαδα αλλα οχι με νερο ενυδρειου...
Περιμενω να παρω μετρηση κατα της 12
Εβαλα και 10 καπακια Seachem prime...
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00062_zpsbkrr3vn2.jpg

Το χρωμα αυτο ειναι?Για το 0,25?

Τάκης
07-01-16, 23:46
Αυτες οι μετρησεις είναι πριν την αλλαγή ή μετα ;

Lth1
07-01-16, 23:51
Αυτες οι μετρησεις είναι πριν την αλλαγή ή μετα ;

Πριν.. :) Τωρα περιμενω να κανω για το ΝΟ2...Η να κανω για ολα παλι?

Τάκης
08-01-16, 00:03
Κανε και νιτρικα, γιατι το ειδα αρκετα πορτοκαλι, αμμωνία μη κανεις, δεν έχεις ,
απλα να δω πόσο θα πεσουν και τα νιτρικά.
Συριγγα έχεις που να μετραει 2,5 ml και 3 ml ;
Μη κάνεις τεστ με 5 μλ νερο,
στα ΝΟ2 3 μλ νερο , 3 σταγόνες
ΝΟ3 2,5 μλ νερο 5 σταγονες ή 2 μλ νερο 4 σταγονες
ΝΗ3/ΝΗ4 2,5 μλ νερο 4 σταγονες

Lth1
08-01-16, 00:32
Κανε και νιτρικα, γιατι το ειδα αρκετα πορτοκαλι, αμμωνία μη κανεις, δεν έχεις ,
απλα να δω πόσο θα πεσουν και τα νιτρικά.
Συριγγα έχεις που να μετραει 2,5 ml και 3 ml ;
Μη κάνεις τεστ με 5 μλ νερο,
στα ΝΟ2 3 μλ νερο , 3 σταγόνες
ΝΟ3 2,5 μλ νερο 5 σταγονες ή 2 μλ νερο 4 σταγονες
ΝΗ3/ΝΗ4 2,5 μλ νερο 4 σταγονες

Αυτα δεν τα ξερα!!!!!
Οχι δεν εχω..αυριο θα αποκτησω ομως... :D :D :D
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00063_zps69zuq6gp.jpg
Κ.Τακη αποστολη εξετελεσθη...Βεβαια θα δω και αυριο

Νο2 =0 (αν δεν κανω λαθος)
Νο3 =10 (πρεπει να ειναι)

Tanganyiκας
08-01-16, 00:37
Και εγώ έτσι τα βλέπω!

Τάκης
08-01-16, 00:44
Ποσο % αλλαγη έκανες ;

Lth1
08-01-16, 00:48
Χμμμ 220 λιτρα εβαλα..

Τάκης
08-01-16, 00:54
Μονο ; και κατεβηκαν τοσο πολύ ;
Εχεις καλη αναταραξη επιφανειας ή αεραντλία ;

Lth1
08-01-16, 01:12
Αεραντλια δεν εχω..οτι γινεται με το σαμπ :-)
Και εγώ έτσι τα βλέπω!
Αρα βλεπω και εγω καλα :-)

Tanganyiκας
08-01-16, 07:54
Για παρακολούθησε το να δούμε!!

Lth1
08-01-16, 10:59
Τωρα ειμαι στην δουλεια,μολις επιστρεψω θα κανω ακομα μια κατα τις 10 το βραδακι να δω...

tsala
08-01-16, 13:07
κομπλε τα νιτρωδη,,, κοκκινιζουν τα νιτρικα :D
παρακολουθα το για μερικες μερες και κρατα πορτοκαλι τα νιτρικα.

Τάκης
08-01-16, 13:23
κομπλε τα νιτρωδη,,, κοκκινιζουν τα νιτρικα :D
παρακολουθα το για μερικες μερες και κρατα πορτοκαλι τα νιτρικα.
Γιάννη κάτσε πρώτα να παραμείνουν ετσι
εχω κάποιες μικρες αμφιβολίες, δεν μπορώ να καταλάβω γιατι μετά από τοσο καιρό να υπάρχουν Νιτρώδη, κάτι δεν μου αρέσει

Lth1
08-01-16, 15:50
Παιζει οταν εβγαλα το σαμπ και τα υλικα του μηπως?!Και εκανα τις αλλαγες των φιλτρων?Δεν εχω αλλη.αιτιολογια...

Τάκης
08-01-16, 15:56
Ποση ώρα τα αφησες εξω απο το σαμπ ;
σε νερό ή στεγνα τα ειχες ;

Lth1
08-01-16, 17:30
Στεγνα?!12 μπορει και παραπανω ωρες...βεβαια ειχα το φιλτρο..οπου επειτα αφησα το φιλτρο σε λειτουργια μαζι με το σαμπ,στην συνεχεια εβαλα τα υλικα του φιλτρου μεσα στο σαμπ οποτε πιστευα οτι ολα καλα

Τάκης
08-01-16, 17:35
Φοβάμαι πως απο εκει έγινε η ζημια, τη ψιλοτσακισες τη βιολογια

Lth1
08-01-16, 17:38
Μα πως?!Αφου το φιλτρο ειναι για 1500 λιτρα ενυδρειο...Επειτα απλα το μπολιασα...τωρα δεν ξερω αν τα λεω και σωστα...απλα δεν μου καθεται σωστο αυτο...

Τάκης
08-01-16, 17:47
Η βιολογία Λουκά είχε μοιραστεί στα 2 φίλτρα, έπαθε ζημιά στο 1 και έμεινε μισή.
Το φίλτρο ας είναι για 10.000 λίτρα , δεν έχει σημασία.

Η βιολογία είναι ανάλογη των ρύπων και μετά αυτή η βιολογία αν χωράει να κατοικίσει στο βιολογικό υλικό

Lth1
08-01-16, 17:49
Αυτο δεν το ξερω ομολογω...και τωρα??

Τάκης
08-01-16, 17:52
Περιμένεις, νηστεία και προσευχή για να αφεθούν τα αμαρτήματα σου, και 20 μετάνοιες :)
Για 2-3 ημέρες δεν ταίζεις, ΤΙΠΟΤΑ, και καθημερινές μετρήσεις,
μέτρησες τώρα ;
Αν βλέπεις αμμωνία ή νιτρώδη κάνεις αλλαγή

Tanganyiκας
08-01-16, 17:52
Φοβάμαι πως απο εκει έγινε η ζημια, τη ψιλοτσακισες τη βιολογια

Μάλλον εκεί οφείλεται!
Τώρα θα πρέπει να το παρακολουθείς(με μετρήσεις)

Τάκης
08-01-16, 17:55
Δεν βγάζεις το άλλο φίλτρο αν το έχεις επάνω, μετα απο 1-2 μήνες, να αποκτήσει πάλι βιολογία το σαμπ, και οταν το βγάλεις πάλι νηστεία.
Αυτο το κακο έχουν τα 2 φίλτρα, βγάζοντας το 2ο κόβεις τη βιολογία στη μέση

Lth1
08-01-16, 18:03
Εχει βγει το Fx5 μονο το σαμπ ειναι με ολααααα τα υλικα..

Τάκης
08-01-16, 18:05
Εχει βγει το Fx5 μονο το σαμπ ειναι με ολααααα τα υλικα..
Ωραία τοτε, περιμενεις

Lth1
08-01-16, 18:08
2-3 μερες?!

Τάκης
08-01-16, 18:42
Μεχρι να μηδενισουν τα ΝΟ2, από 2 έως μπορει και μια εβδομάδα, για αυτο μη ταιζεις για 2-3 ημέρες και μετα προσεκτικά

delta66
08-01-16, 18:53
Μεχρι να φτιαξει η κατασταση, ριχνε στο ενυδρειο καθε 24 ωρες, δυο δοσεις seachem prime (υπολογισμενες για ολα τα λιτρα του νερου)

Lth1
08-01-16, 19:05
Μεχρι να μηδενισουν τα ΝΟ2, από 2 έως μπορει και μια εβδομάδα, για αυτο μη ταιζεις για 2-3 ημέρες και μετα προσεκτικά

Καταλαβα :(

delta66 Μεχρι να φτιαξει η κατασταση, ριχνε στο ενυδρειο καθε 24 ωρες, δυο δοσεις seachem prime (υπολογισμενες για ολα τα λιτρα του νερου)

Δηλ?Οταν λεμε 2 δοσεις εννοουμε εκει που θελω 4.5 καπακια να βαζω 9...καπως ετσι σωστα?

Τάκης
08-01-16, 19:20
45 ml Prime

900 / 40 = 22,5 X 2 = 45
Μετρησες αποψε ;

Lth1
08-01-16, 19:22
Το 40 τι ειναι κ.τακη?!

Τάκης
08-01-16, 19:27
1ml prime για 40 λιτρα νερο
Use 1 capful (5 mL) for each 200 L (50 gallons*)
http://www.seachem.com/Products/product_pages/Prime.html

200/5 = 40

Lth1
08-01-16, 23:24
1ml prime για 40 λιτρα νερο
Use 1 capful (5 mL) for each 200 L (50 gallons*)
http://www.seachem.com/Products/product_pages/Prime.html

200/5 = 40

καλα ειπα λοιπον 9 καπακια :D :D

ΚΑνω ενα τεστακι Νο2 να δω τι γινεται...
No2=0

Τάκης
08-01-16, 23:27
Ειναι 0 χωρις αλλαγή ;

Lth1
08-01-16, 23:34
Μάλλον εκεί οφείλεται!
Τώρα θα πρέπει να το παρακολουθείς(με μετρήσεις)

Τωρα το ειδα αυτο :) :)

Εγω πιστευω αλλου εγινε το φαουλ... :rolleyes:
Θα δειξει ομως στην πορεια...
Ειναι 0 χωρις αλλαγή ;

ναι 0 χωρις αλλαγη...
Την αλλαγη την χθεσινη...
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00064_zpskapqtf1v.jpg

Τάκης
08-01-16, 23:36

Που ;

Θα έλεγα αν εχεις 0 ΝΟ2 να μη βαζεις PRIME,

Lth1
08-01-16, 23:39
[QUOTE=Lth1;913912]
/QUOTE]

Που ;

Θα έλεγα αν εχεις 0 ΝΟ2 να μη βαζεις PRIME,

δεν εβαλα ακομα Prime περιμενα την μετρηση..πιστευω οι αλλες ειναι περιττες προς το παρον...

Εγω σε καποια δοση ειχα κανει θεμα για τα περιττωματα τους και τον βυθο που δεν καθαριζεται...
Ταιζα αρκετα,και εμεναν υπολοιπα απο την μαριδα λ.χ,με αποτελεσμα οταν ξαναταιζα να μην ειχε εξαφανιστει τελειως απο κατω...
Υπολειμματα τροφης σε μεγαλο βαθμο καθως και περιττωματα σε ακομα πιο μεγαλο...δεν ειναι αιτια αυξησης και αμμωνιας και Νο2???

Τάκης
09-01-16, 00:12
Σε συνδιασμό με το βιολογικο υλικο που έμεινε τοσες ώρες εκτος νερού, ναι γινεται. Εγω πιστευω πως αν δεν ειχε γίνει αυτο με το βιολογικο υλικο θα είχες μόνο νιτρικά, όχι νιτρώδη, ίσως πολλά νιτρικά αλλά οχι νιτρωδη

Lth1
09-01-16, 00:13
Σε συνδιασμό με το βιολογικο υλικο που έμεινε τοσες ώρες εκτος νερού, ναι γινεται. Εγω πιστευω πως αν δεν ειχε γίνει αυτο με το βιολογικο υλικο θα είχες μόνο νιτρικά, όχι νιτρώδη, ίσως πολλά νιτρικά αλλά οχι νιτρωδη

οκ συμφωνω ετσι...
Εχω μια απορια Κ.Τακη..
Δλδ ας υποθεσουμε ομως οτι εγω ξεκινησα χθες το ενυδρειο...και ειχα μονο το σαμπ..
Αν το μπολιαζα θα ειχα τα ιδια προβληματα?

Τάκης
09-01-16, 00:42
με τοσα ψαρια και με αυτο το ταισμα ; ίσως και ακομα χειρότερα, οταν μπολιαζουμε φρεσκο ενυδρείο , εχουμε τη μικροτερη δυνατη ιχθυοφορτιση και ταιζουμε λιγο

Lth1
09-01-16, 00:45
με τοσα ψαρια και με αυτο το ταισμα ; ίσως και ακομα χειρότερα, οταν μπολιαζουμε φρεσκο ενυδρείο , εχουμε τη μικροτερη δυνατη ιχθυοφορτιση και ταιζουμε λιγο

Σωστο και αυτο..
Μπορει να εκανα ζημια και με τα 4 ψαρια που μπηκανε μαζι

Τάκης
09-01-16, 01:00
Εκανες πολές πατατιές μαζι μου φαινεται :)

Lth1
09-01-16, 23:22
Εκανες πολές πατατιές μαζι μου φαινεται :)

Και ομως οχι :D :D
Απλα τα λεω μαζεμενα δεν τα εκανα μαζεμενα...αν σας πω την σειρα με την οποια τα εκανα και το χρονικο πλαισιο που εγιναν θα απορησετε και εσεις για τα νιτρωδη :)
No2=0 και σημερα..

Κ.Τακη Ξεκιναω την DIY τροφη σας με γεμιση θραψαλο και μαριδα :D

Ηδη ξεπαγωνω τα ψαρικα :D

Τάκης
09-01-16, 23:30
Οχι πολυ πρωτεινη , βαλε και λαχανικα
το θραψαλο ειναι λιγο σκληρό, θα ελέγα να το βρασεις

Lth1
09-01-16, 23:34
Οχι πολυ πρωτεινη , βαλε και λαχανικα
το θραψαλο ειναι λιγο σκληρό, θα ελέγα να το βρασεις

Ετοιμασια εχει ως εξης...
Μαρουλι ωμο
Κουνιπιδι,αρακα,καροτο,καλαμποκι,σπανακι,πιπερια βρασιμο για κανα 5λεπτο
Θραψαλο και μαριδα βρασιμο για κανα 10 λεπτο-15 λεπτο
Επειτα ολα μαζι στο μιξερ με κορν φλαουερ,σουσαμι,γλυκια παπρικα και να δω αν εχω βρωμη...αα και αλευρι και αυγα...
Αυγα 4-5,δεν νομιζω να χρειαστω παραπανω...
Τα ψαρικα περιμενω να ξεπαγωσουν
Ετσι οπως εχετε γραψει θα την κανω,τωρα σε ποσοτητα περισσοτερα ειναι τα "πρασινα" ειδικα το μαρουλι,παρα η πρωτεινη...
Και εχω για back up κυβους μαριδας θραψαλου και γαριδας...ωμης...!
Αυτα! :)

Τάκης
09-01-16, 23:39
Για προχωρα να δουμε τι θα βγει, στη χειρότερη θα το φας εσυ :)

Lth1
10-01-16, 12:09
Για προχωρα να δουμε τι θα βγει, στη χειρότερη θα το φας εσυ :)

στην χειροτερη θα το ριξω στον σκυλο της γειτονισσας στο μπαλκονι :D :D χααχαχαχαχαχ
Μολις ταισα Flakes,τρεχανε σαν παλαβα :D
Μαγειρεψα και την τροφη κ.Τακη...Σχετικα μαλακη ειναι θελει κανα 10 λεπτακι ακομα πιστευω...πως την αποθηκευεται μεσα στην καταψυξη ωστε να ειναι ευκολη στην κοπη της???
Τωρα λεω να κλεισω και το σαμπ μιας και εγιναν και τα χωρισματα και ολα καλα...
Και το βραδακι θα το κλεισω και με το πανι λογικα...
Την ιδια ωρα σημερα κατα τις 10 πανω κατω θα παρω παλι μετρησεις για ολα..να δω τι γινεται..Πηρα και συριγγα :)

Artemisia
10-01-16, 13:13
στην χειροτερη θα το ριξω στον σκυλο της γειτονισσας στο μπαλκονι :D :D χααχαχαχαχαχ
Μολις ταισα Flakes,τρεχανε σαν παλαβα :D
Μαγειρεψα και την τροφη κ.Τακη...Σχετικα μαλακη ειναι θελει κανα 10 λεπτακι ακομα πιστευω...πως την αποθηκευεται μεσα στην καταψυξη ωστε να ειναι ευκολη στην κοπη της???
Τωρα λεω να κλεισω και το σαμπ μιας και εγιναν και τα χωρισματα και ολα καλα...
Και το βραδακι θα το κλεισω και με το πανι λογικα...
Την ιδια ωρα σημερα κατα τις 10 πανω κατω θα παρω παλι μετρησεις για ολα..να δω τι γινεται..Πηρα και συριγγα :)
Άντε μπράβο Λουκά ;) Με μέτρο το φαγάκι εεε :D:D:D άφησε τα να πεινάσουν και λίγο :grin:

Lth1
10-01-16, 13:19
Άντε μπράβο Λουκά ;) Με μέτρο το φαγάκι εεε :D:D:D άφησε τα να πεινάσουν και λίγο :grin:

παντα με μετρο αφου με εχετε καταλαβει :D (μονο 20 φορες την μερα) χααχχααχχαχααχχαχα

Λοιπον εκλεισα και το σαμπ και τωρα σειρα εχει το καπακι και τα φωτα...λογικα μεσα στην εβδομαδα θα τελειωσω και με αυτο..

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00065_zpscnnbzzxv.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00066_zpsyfjq6ic3.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00067_zpsrxkuexfa.jpg

αν και κατι με χαλαει μπορω να πω ακομα...

εκανα και ενα μικρο παραθυρακι (ο θεος να το κανει) για να βλεπω τι γινεται μεσα στο σαμπ...
Μπορω να πω πλεον οτι με ανεση λειτουργω την αντλια στις 10 μπαρες...και ολα μια χαρα...και ησυχια οσο δεν παει σχετικα με πριν....!επιτελους! :D

Artemisia
10-01-16, 13:27
Λουκά αν ήμουν στην θέση σου , θα έκανα μια κατασκευη να κλείσει όλο εκείνο να μην φαίνονται ούτε οι σωλήνες ;) Έχεις καιρό μπροστά σου σιγά σιγά...
Καλά μετράω 13 Χρυσόψαρα ???

Lth1
11-01-16, 00:02
Λουκά αν ήμουν στην θέση σου , θα έκανα μια κατασκευη να κλείσει όλο εκείνο να μην φαίνονται ούτε οι σωλήνες ;) Έχεις καιρό μπροστά σου σιγά σιγά...
Καλά μετράω 13 Χρυσόψαρα ???

Αυτο σκεφτηκα να το κανω αρτεμης...αλλα χαθηκε το πλανο καπου στην πορεια...
θελει χρονο και εκτος αυτου πλεον λεω να μην μπω στην διαδικασια διοτι νοικιαζω οποτε σκεψου οτι εχω ηδη αρκετο λυσιμο και θα αποκτησω και αλλο...
τα παντα ειναι δεμενα μεταξυ τους εννοω για την βαση...αμα βαλω και αλλο δεσιμο λυσιμο δεν θα μπορω να μετακομοισω ποτε!!! :D

Ναι καλα μετρας 13 ειναι πλεον...-1 τον πιτσιφλοκο...
Λοιπον βραδυνη ενημερωση...Νο2=0
Οσο για την συνταγη του κ.Τακη ηταν επιτυχης και ομολογω οτι το φαγητο το κατασπαραξαν...εντυπωση μου εκανε..!!

Τάκης
11-01-16, 00:33
Σιγα μη δεν το τρώγανε :)

Artemisia
11-01-16, 00:41
[QUOTE=Lth1;914110]Αυτο σκεφτηκα να το κανω αρτεμης...αλλα χαθηκε το πλανο καπου στην πορεια...
θελει χρονο και εκτος αυτου πλεον λεω να μην μπω στην διαδικασια διοτι νοικιαζω οποτε σκεψου οτι εχω ηδη αρκετο λυσιμο και θα αποκτησω και αλλο...
τα παντα ειναι δεμενα μεταξυ τους εννοω για την βαση...αμα βαλω και αλλο δεσιμο λυσιμο δεν θα μπορω να μετακομοισω ποτε!!! :D

Ναι καλα μετρας 13 ειναι πλεον...-1 τον πιτσιφλοκο...
Άστο αν νοικιάζεις Λουκά είναι πρόβλημα .... Δεν σε βλέπω να μετακομίζεις :D:D:D

Lth1
11-01-16, 10:49
Σιγα μη δεν το τρώγανε :)
Χαχαχα αληθεια το κυνηγι ηταν αλλο πραμααα

Τάκης
11-01-16, 10:58
Χαχαχα αληθεια το κυνηγι ηταν αλλο πραμααα
Μη τα μπουκώνεις και εσυ στο τάισμα, το υπερβολικό δεν κάνει και καλό, μαζευεται λίπος στο συκώτι. Τα τάιζα 2 φορες την ημέρα (2 κουταλακια του γλυκου , και ηταν πολύ) και τώρα τα ταιζω 1 φορα, αυτες τις ημέρες ρίχνω και το απόγευμα για τον μπόμπιρα αλλά θα το κοψω

Lth1
11-01-16, 11:18
Συνολικα εριξα 4 κουταλακια..3 φορες ταισα..1 flakes και 2 το μιγμα...σημερα δεν εχω ταισει ακομα

Τάκης
11-01-16, 12:01
Μη ταΐζεις πολύ, αν ταΐζεις τακτικά (5-6 φόρες την ημέρα) από μισό κουταλάκι του γλυκού , και επειδή αποκλείεται να βάλεις μισό , βάζε ένα κουταλάκι του γλυκού 3 άντε 4 φόρες την ημέρα, αν δεις όμως πως δεν τρώνε αμέσως , το μειώνεις. Θα παρατηρήσεις πως το φαί το μασουλάνε αρκετή ώρα, είναι λίγο σκληρό και λίγο μεγάλο, θα είναι από όσο καταλαβαίνω πάνω από 5 χιλιοστά το κομμάτι, ακόμα και 10 μπορεί να είναι, για αυτό τρώνε αργά, το μασουλάνε πολύ ώρα, με ένα τέτοιο κομμάτι έχουν καρδαμώσει, για αυτό δεν θέλει πολύ τάισμα, είναι μεγάλα τα κομμάτια. Βεβαία όσο και να ρίχνεις αυτά θα το τρώνε, δεν θα αφήσουν τίποτα, για αυτό να έχεις σφιχτό το χέρι σου.
Και κάτι τελευταίο , μη νομίζεις πως ταΐζοντας πολύ θα γίνουν σαν τα δικά μου, ζηλιάρη :D ,
δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη «Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι» έλεγε η συγχωρεμένη η γιαγιά μου,
η φύση θέλει το χρόνο της, και εσύ δεν κάνεις πάχυνση να πάνε για κάρβουνα, όπως κάνουν οι ιχθυοκαλλιέργειες , αυτά στις ιχθυοκαλλιέργειες φτάνουν στο τελικό μήκος και πάχος σε 2 χρόνια, αλλά δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει πάθει το συκώτι τους έτσι όπως τα στουμπώνουν

Lth1
11-01-16, 12:13
Πλεον αυτην την εποχη για την θερμοκρασια που εχω θα ταιζω 4 φορες..1 κουταλακι την φορα..το θεμα ειναι το εξης..
1)Εχω πολυ τροφηηηηη στην καταψυξη
2)2 χρονια περιπου τα εχω και δεν εχουν την αναπτυξη που περιμενα
3)Δεν ειμαι πολυ ζηλιαρης!!!Χαχαχαχα

Τάκης
11-01-16, 12:26
Πλεον αυτην την εποχη για την θερμοκρασια που εχω θα ταιζω 4 φορες..1 κουταλακι την φορα..το θεμα ειναι το εξης..
1)Εχω πολυ τροφηηηηη στην καταψυξη
2)2 χρονια περιπου τα εχω και δεν εχουν την αναπτυξη που περιμενα
3)Δεν ειμαι πολυ ζηλιαρης!!!Χαχαχαχα

Για διάβασε εδώ
www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230&page=2/#39 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230&page=2/#39)

Αναπτυξη
Στη αρχη της ζωης τους η αναπτυξη ειναι γρηγορη.
Σε 3 μηνες ενα χρυσοψαρο συνηθως εχει διπλασιαστει σε μεγεθος απο οτι ειναι στην ηλικα του ενος μηνος, και σε ενα χρονο εχει τετραπλασιαστει.
Σε δυο χρονια ειναι διπλασιο απο την ηλικα του ενος ετους, και μετα η αναπτυξη συνεχιζεται μεν, αλλα αργα. (record Guinness το χρυσοψαρο του Joris Gijsbers με μεγεθος 47.4 cm χωρις την ουρα)
Εκτος απο το μεγεθος του ενυδρειου, και τη γεννετικη προδιαθεση, σημαντικο ρολο στην αναπτυξη παιζει η ποιοτητα του νερου, η διατροφη και η θερμοκρασια.

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που συντελουν στην ανάπτυξη

Lth1
11-01-16, 13:26
Τι να διαβασω εδω?!Το εχω διαβασει αρκετες φορες..που να δειξω τωρα προσοχη?!

delta66
11-01-16, 13:45
Μεγεθος ενυδρειου και διατροφη εχεις εξασφαλισει. (αρκει να ειναι σωστη σε ποσοτητα και ειδος, αναλογα τη θερμοκρασια και την ηλικια των ψαριων)
Για τη γεννετικη προδιαθεση δεν μπορεις να κανεις κατι (εκτος του οταν επιλεγεις νεα ψαρια, να "κοβει" το ματι σου).
Τη θερμοκρασια την ρυθμιζεις αναλογα την εποχη.
Μενει η ποιοτητα του νερου.

Τάκης
11-01-16, 13:46
Τι να διαβασω εδω?!Το εχω διαβασει αρκετες φορες..που να δειξω τωρα προσοχη?!
γεννετικη προδιαθεση,
ποιοτητα του νερου,
διατροφη,
θερμοκρασια

Lth1
11-01-16, 14:08
Μαιστα..σας ευχαριστω και τους 2 για τα τιπς..οταν γυρισω θα τα κοιταξω να δω τι δεν κανω καλα

tsala
11-01-16, 14:50
αν το ψαρι δεν εχει γεννετικα , προδιαθεση για "γιγαντας" , οτι και να κανεις τελικο μεγεθος που μπορει να πιασει ενα αλλο ψαρι του ειδους του , δεν θα φτασει.
Αυτο συνηθως φαινεται μετα απο μερικους μηνες / χρονο , προς τα που οδευει το ψαρι...
Τα ψαρια που δεν πιανουν τελικο μεγεθος ειναι πολλα, το σημαντικο ειναι να πιασει ενα επαρκες μεγεθος για το ειδος του.

Lth1
11-01-16, 15:09
αν το ψαρι δεν εχει γεννετικα , προδιαθεση για "γιγαντας" , οτι και να κανεις τελικο μεγεθος που μπορει να πιασει ενα αλλο ψαρι του ειδους του , δεν θα φτασει.
Αυτο συνηθως φαινεται μετα απο μερικους μηνες / χρονο , προς τα που οδευει το ψαρι...
Τα ψαρια που δεν πιανουν τελικο μεγεθος ειναι πολλα, το σημαντικο ειναι να πιασει ενα επαρκες μεγεθος για το ειδος του.

Και ποιο ειναι αυτο το μεγεθος?!
Αυτο ομως δεν το καταλαβαινω..διοτι μου κανει πραγματικα εντυπωση...εχω ας πουμε ασπρο φανσυ το οποιο το πηρα περισυ τετοιο καιρο αν θυμαμαι καλα...Δεν θα επρεπε να εχει παρει τα πανω του?! Ιδιαιτερη εντυπωση επισης ειναι οτι εχω το καταλληλο μεγεθος ενυδρειου οποτε μπορουν να παρουν μποι..τροφη παρεχω ποιοτητα νερου μια φορα την πατησα μονο και μονο επειδη δεν ειχα τεστακια..οποτε ειναι ολιγον τι τυχαιο να βρεις ενα ψαρι που μπορει και ισως να γινει μεγαλο..τεσπα θα γυρισω σπιτι να διαβασω και αυτα που μου επισυναψαν ο κ.τακης και ο σπυρος να δω τι περιπου γινεται..

Τάκης
11-01-16, 15:14
Μη τρελαίνεσαι βρε, μη τα πιέζεις, μπορεί να μεγαλώνουν και εσύ να μη το καταλαβαίνεις αμέσως, όταν τα βλέπεις κάθε μέρα δεν συνειδητοποιείς τις διαφορές

tsala
11-01-16, 15:19
σωστα , δεν θελει πιεση , ουτε αγχος...
οποια μεγαλωσουν , μεγαλωσαν..... δεν θα σκασουμε κιολας.. :D:D:D

Lth1
11-01-16, 15:21
Ναι δεν λεω...τεσπα θα σηκωσω φωτο απο τα ψαρια και απο τα 13 ξεχωριστα σημερα να τα δειτε :-)
σωστα , δεν θελει πιεση , ουτε αγχος...
οποια μεγαλωσουν , μεγαλωσαν..... δεν θα σκασουμε κιολας.. :D:D:D
Συμφωνω απο την μια πλευρα...απο την αλλην ομως μου κανει απορια :-)
Ποσο καιρο μεγαλωνουν?!

Τάκης
11-01-16, 15:23
Ποσο καιρο μεγαλωνουν?!
25 χρόνια :D:D:D:D:D:D:D

Lth1
11-01-16, 15:36
25 χρονια περνουν μποι?!
Τα πρωτα 2 ομως χρονια δεν περνουν αρκετο?!

Τάκης
11-01-16, 16:02
25 χρονια περνουν μποι?!
Τα πρωτα 2 ομως χρονια δεν περνουν αρκετο?!
Σε πειράζω βρε, όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο αργά αναπτύσσονται. τουλάχιστον αυτό έχω παρατηρήσει στα δικά μου που τον Μάιο θα τα έχω 4 χρόνια. Βέβαια το τελευταίο 1,5 χρόνο που τους άλλαξα ενυδρείο έκαναν ένα μπαμ και πήρανε μποι, που σημαίνει πως βρήκανε χώρο και μεγαλώσανε, για αυτό κάνε βρε υπομονη, λίγους μήνες μόνο τα έχεις στο μεγάλο ενυδρείο.

Lth1
11-01-16, 16:46
Δεν εχετε και αδικο μπορω να πω :-)

Τάκης
11-01-16, 16:56
Δεν εχετε και αδικο μπορω να πω :-)
Πάντα δίκιο έχω αλλά που να το βρώ :D:D:D:D:D:D

Lth1
11-01-16, 16:58
Χχααχα :-)

delta66
11-01-16, 19:40
ποιοτητα νερου μια φορα την πατησα μονο και μονο επειδη δεν ειχα τεστακια..
Απο αυτο καταλαβαινω οτι δεν εχεις πιασει (και με το δικιο σου) το θεμα "ποιοτητα νερου".
Για να λες "μια φορα την πατησα", θα εννοεις θα εγινε καποιο peak σε αμμωνια ή νιτρωδη.
Αυτες οι τιμες δεν εχουν να κανουν με την αναπτυξη. Εχουν να κανουν με δηλητηριαση και αμεσο θανατο ή μερικη καταστροφη λειτουργικων οργανων (σκώτια κλπ) και εμμεσο θανατο μετα απο καμποσο καιρο.
Οποτε για ποια αναπτυξη να μιλησουμε. :D
Αυτα λοιπον (αμμωνια νιτρωδη) ειναι δεδομενο οτι πρεπει να ειναι μηδεν, ασχετως αναπτυξης. Μιλαμε για επιβιωση δλδ και οχι ποιοτητα.

Ποιοτητα νερου, εννοουμε την μακροχρονα (και οχι μια φορα) καλη ποιοτητα νερου.
Ουσιαστικα αναφερομαστε σε καθαρο νερο (απο νιτρικα, φωσφορικα, βαρεα μεταλλα, κλπ. Πχ αν καμια φορα ξεφυγουν λιγο τα νιτρικα επειδη δεν προλαβαμε στην ωρα της την αλλαγη νερου, δεν θα παθει τιποτα το ψαρι. Ο σκοπος ειναι να μην ειναι μονιμα ψηλα απο κακη ή λαθος διατηρηση και συντηρηση ενος ενυδρειου)
Και επισης, αναφερομαστε (αναλογα το καθε ψαρι) σε σωστη και σταθερη σκληροτητα (GΗ/ΚΗ) και αλκαλικοτητα (pH), οπως και θερμοκρασια (αναλογα την εποχη).

Οταν επιλεγεις ψαρι, εκτος της καλης μορφολογιας και διπλασης σωματος και πτερυγιων (εννοειται να μην εχουν παρασιτα και φλεγμονες ή ρουφηγμενα στομαχια, πρησμενα ματια, θολα κλπ), θα προσεχεις και τα ματια να μην ειναι παραταιρα σε μεγεθος με το σωμα (αναλογα το ειδος του ψαριου βεβαια).
Αυτο, γιατι οταν ενα ψαρι μενει καχεκτικο (Stunting) τα λειτουργικα οργανα μεγαλωνουν.
Μπορει λοιπον τα εσωετρικα οργανα να μη τα βλεπεις, οτι ειναι ετοιμο να σκασει το ψαρι, αλλα τα ματια (οργανα κι αυτα) τα βλεπεις.
Αν ειναι μεγαλα σε σχεση με το σωμα, δεν ειναι γιατι ειναι ομορφα και μεγαλα για να του λες του ψαριου "ματαρες μου", ειναι γιατι το ψαρι την εχει "ακουσει" στο μεγεθος.

Lth1
11-01-16, 21:03
Απο αυτο καταλαβαινω οτι δεν εχεις πιασει (και με το δικιο σου) το θεμα "ποιοτητα νερου".
Για να λες "μια φορα την πατησα", θα εννοεις θα εγινε καποιο peak σε αμμωνια ή νιτρωδη.
Αυτες οι τιμες δεν εχουν να κανουν με την αναπτυξη. Εχουν να κανουν με δηλητηριαση και αμεσο θανατο ή μερικη καταστροφη λειτουργικων οργανων (σκώτια κλπ) και εμμεσο θανατο μετα απο καμποσο καιρο.
Οποτε για ποια αναπτυξη να μιλησουμε. :D
Αυτα λοιπον (αμμωνια νιτρωδη) ειναι δεδομενο οτι πρεπει να ειναι μηδεν, ασχετως αναπτυξης. Μιλαμε για επιβιωση δλδ και οχι ποιοτητα.

Ποιοτητα νερου, εννοουμε την μακροχρονα (και οχι μια φορα) καλη ποιοτητα νερου.
Ουσιαστικα αναφερομαστε σε καθαρο νερο (απο νιτρικα, φωσφορικα, βαρεα μεταλλα, κλπ. Πχ αν καμια φορα ξεφυγουν λιγο τα νιτρικα επειδη δεν προλαβαμε στην ωρα της την αλλαγη νερου, δεν θα παθει τιποτα το ψαρι. Ο σκοπος ειναι να μην ειναι μονιμα ψηλα απο κακη ή λαθος διατηρηση και συντηρηση ενος ενυδρειου)
Και επισης, αναφερομαστε (αναλογα το καθε ψαρι) σε σωστη και σταθερη σκληροτητα (GΗ/ΚΗ) και αλκαλικοτητα (pH), οπως και θερμοκρασια (αναλογα την εποχη).

Οταν επιλεγεις ψαρι, εκτος της καλης μορφολογιας και διπλασης σωματος και πτερυγιων (εννοειται να μην εχουν παρασιτα και φλεγμονες ή ρουφηγμενα στομαχια, πρησμενα ματια, θολα κλπ), θα προσεχεις και τα ματια να μην ειναι παραταιρα σε μεγεθος με το σωμα (αναλογα το ειδος του ψαριου βεβαια).
Αυτο, γιατι οταν ενα ψαρι μενει καχεκτικο (Stunting) τα λειτουργικα οργανα μεγαλωνουν.
Μπορει λοιπον τα εσωετρικα οργανα να μη τα βλεπεις, οτι ειναι ετοιμο να σκασει το ψαρι, αλλα τα ματια (οργανα κι αυτα) τα βλεπεις.
Αν ειναι μεγαλα σε σχεση με το σωμα, δεν ειναι γιατι ειναι ομορφα και μεγαλα για να του λες του ψαριου "ματαρες μου", ειναι γιατι το ψαρι την εχει "ακουσει" στο μεγεθος.

μαλιστα,τωρα το εμπεδωσα :D
Ετοιμαζω τωρα φωτο και απο τα 13 ψαρακια οποτε αν τυχον δεις αυριο μεθαυριο τπτ παραξενο θα ειμαι ολος ματια να δω τι θα γραψεις :D :D :D

Lth1
15-01-16, 08:45
Τι και ποσα ανεμηστηρακια να παρω για να πουμε οτι ειμαι κομπλε?!?Το Cfm που γραφει το φαν τι ρολο παιζει???

Τάκης
15-01-16, 09:02
700 λιτρα ενυδρείο με 900 λίτρα νερο , θα εβαζα ακομα και 5 120αρια
http://www.e-shop.gr/konig-cs120mmfan-pc-cooling-fan-120mm-p-PER.506547

Lth1
15-01-16, 09:27
Εκει ελεγα και εγω να παω..το Cfm στο φαν τι ρολο παιζει?!Καπου ειχα διαβασει και απο τον σπυρο αλλα τωρα δεν θυμαμαι,ειμαι και στην δουλεια και ειναι δυσκολο να το ψαξω..
Με το καπακι ολα καλα,το εδεσα το τελαρο σημερα θα το δεσω ολοκληρο και θα αρχησω...πρωτα συντηριτηκο επειτα ξυλοστοκο βελατουρα και τελος βαψιμο...σωστα?!
Τι μετασχηματιστη θα χρειαστω για 5 τετοια κ.τακη??

Τάκης
15-01-16, 09:39
5 X 300ma = 1,5A
πάρε πάνω απο 2Α,
3Α θα έπαιρνα εγώ

Lth1
15-01-16, 11:34
Εψαχνα τωρα τετοιο καπου κοντα σχετικα σε μενα αλλα δεν βρηκα κατι,μηπως εχετε υποψη σας που να βρω εναν??

Τάκης
15-01-16, 11:58
Χιλιάδες τροφοδοτικά :p
https://www.google.gr/search?newwindow=1&q=%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B7%CE%BC %CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82+12v+3a&oq=%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B7%CE%B C%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82+12v+3a&gs_l=serp.3..0i22i30l4.1386.2855.0.3499.3.3.0.0.0. 0.463.698.2-1j0j1.2.0....0...1c.1.64.serp..1.2.695.mP6XaMfN8Fk
http://www.skroutz.gr/c/154/mpataries-kai-aksesouar.html?keyphrase=%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86% CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF+12v+3a&page=2
http://www.e-anagnostou.gr/ups-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%C E%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%C E%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-inverters-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%C E%B5%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%C E%B9%CE%BA%CE%AC-230vac-%3E12vdc-1236-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%C E%B9%CE%BA%CF%8C-12v-3a--36w--p-24135.html
http://www.1store.gr/p.TROFODOTIKO-PSU-12V-3A-36W-WESTERN-DIGITAL.569216.html

tsala
15-01-16, 12:36
αχ πως τα ριξαν τα konig , τα χρυσοπληρωναμε πιο πριν...:smt084
κι εγω τετοια εχω, ειναι σκυλια...
80ρια μεσα (στο σπιτι), 120ρια εξω..
βεβαια με 5 120ρια να γυριζουν , θα νομιζεις οτι εισαι σε μπόινγκ :D

Τάκης
15-01-16, 12:43
βεβαια με 5 120ρια να γυριζουν , θα νομιζεις οτι εισαι σε μπόινγκ :D
με 3 είσαι σε Boing, με 5 είσαι σε Concord :D:D
Το καπακι θα γίνει drone :)

delta66
15-01-16, 15:44
Σε 500αρι, (400 καθαρα) εχω 3 χ 120αρια με 2Α τροφοδοτικο (3-12V) και ειμαι μια χαρα για να φτανω μεχρι τους 26C max το καλοκαιρι.
Μονο στις μεγαλες ζεστες βαζω στα 12V το τροφοδοτικο, για να μη κανει τσαμπα φασαρια. (αν και εχω παρει και γομαρι chiller αλλα δεν το εχω βαλει ποτε)
Βεβαια δεν παιζουν ρολο μονο τα λιτρα του ενυδρειου.
Παιζει ρολο η διαφορά θερμοκρασιας ενυδρειου και χωρου που θελουμε να πετυχουμε, η υγρασια κλπ.

Παντως γραφω για το θεμα των 5 ανεμιστηρων σε σχεση με το θορυβο.
Επειδη λοιπον υποψιαζομαι οτι μπορει να μη χρειαζονται τοσοι πολλοι (αλλα καλα θα κανεις να τους βαλεις γιατι ποτε δεν ξερεις), θα ελεγα να παρεις πολυπακ τροφοδοτικο (switchable 3-12V, τα λενε και πολυπακ) ετσι ωστε αν δεις οτι κατεβαζει ανετα στη θερμοκρασια που θελεις, να χαμηλωνεις απο εκει τις στροφες και να ειναι πιο ησυχα.
Δεν μπορεις να γλυτωσεις θορυβο παιρνωντας "αθορυβα" ανεμιστηρακια, γαιτι συνηθως τα "αθορυβα" ειναι και ψοφια στην ψυξη.
Ενω τα konig ειναι switchable δυνατα οταν χρειαζεται, ψοφια οταν δεν χρειαζεται :D
Και τσαμπα σε σχεση με τις τιμες των "καλων" και "αθορυβων" (που χρειαζονται για αλλη δουλεια και οχι ενυδρεια)

Το θεμα ειναι λοιπον να βρεις τροφοδοτικο (5 x 300 mA = 1500mA και ολο μαζι x 2 περιπου για ασφαλεια απο υπερθερμανση και γιατι συνηθως δεν βγαζουν στα 12V 3Α αλλα λιγοτερο) 2.5 εως 3A λοιπον τροφοδοτικο και switchable 3-12V. http://www.skroutz.gr/c/154/mpataries-kai-aksesouar.html?keyphrase=%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86% CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF+12v+3%CE %B1
Μπορεις ομως να τα δουλεψεις μισα μισα (3+2), με δυο τροφοδοτικα 1.5A σε σταυρο πανω στον STC. (διπλες καλωδιώσεις αναγκαστικα)

Lth1
15-01-16, 19:22
Αυτα ειναι θα πεταω στα 20.000 ποδια !!!!
Σπυρο τους ειδα...το πρωτο η τον δευτερο ομως κατ'εσενα?!
Τους πηρα και τους 5 μολις στα χερια μου

delta66
15-01-16, 19:30
Το δευτερο μαλλον
Και φαινεται στιβαρη κατασκευη
Να΄χεις χωρο μονο :)
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 174x122x93 mm
ΒΑΡΟΣ: 2.5kg
Δεν το εχω δουλεψει να σου πω περισσοτερα
Εδω γραφει και οτι ειναι σταθεροποιημενο http://www.skroutz.gr/c/154/mpataries-kai-aksesouar.html?keyphrase=mw-9130gs

Lth1
16-01-16, 12:04
Το δευτερο μαλλον
Και φαινεται στιβαρη κατασκευη
Να΄χεις χωρο μονο :)
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 174x122x93 mm
ΒΑΡΟΣ: 2.5kg
Δεν το εχω δουλεψει να σου πω περισσοτερα
Εδω γραφει και οτι ειναι σταθεροποιημενο http://www.skroutz.gr/c/154/mpataries-kai-aksesouar.html?keyphrase=mw-9130gs

Θα το κοιταξω και θα δω τι θα κανω :)
Ευχαριστω πολυ σπυρο :)
Για να γλυκαθουμε λιγο ολοι μαζι ^_^ ^_^
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00069_zpskunddaxf.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00070_zpsfn9bljtr.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00071_zpsua0exb7x.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00072_zpsotzwqvn4.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00073_zps5jav0hwp.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00074_zpsia0yqco7.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00075_zpsl9l3evbu.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00076_zpstgl7j4j8.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00077_zpsdebiwyke.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00078_zpsiagsantr.jpg

Πως σας φαινεται??

Υ.Γ
Απεξω θα περαστει λαδομπογια πρωτα βελατουρα και επειτα το χρωμα...(νερου)
Μεσα ομως θα περαστει συντηριτικο ξυλου και επειτα βερνικι,2-3 χερια απο το συντηριτικο και 3-4 απο το βερνικι..(διαλυτου,Να ειναι καλα τα Πρακτικερ που νερου ζητησα διαλυτου μου εδωσαν...)

tsala
16-01-16, 13:41
ωραιος Λουκα!
μια χαρα δειχνει , κι οταν βαφτει , θα ειναι ακομη καλυτερο!

Lth1
16-01-16, 14:01
ωραιος Λουκα!
μια χαρα δειχνει , κι οταν βαφτει , θα ειναι ακομη καλυτερο!

Οι τρυπες απο τους ανεμηστηρες με ζοριζουν λιγο..τα υπολοιπα κομπλε!

Τάκης
16-01-16, 14:50
Μια χαρα είναι,
οι τρυπες γιατι σε ζοριζουν ;
Με σεγα μια χαρα ανοιγουν
Και συντηρητικό και βερνίκι γιατί να έπαιρνες νερού ; Δεν σου είχα πει νερού. διαλύτου σου είχα πει, Vivexyl ή Diaxyl

Lth1
16-01-16, 16:01
Οχι δεν ειναι αυτο...απλα ειχα χρωματα νερου και νομιζα οτι.μου ειχατε πει διαλυτου :-) ενα μυαλο χειμωνα καλοκαιρι :-(

Τάκης
16-01-16, 16:09
Χρώματα νερού ναι,

συντηρητικό διαλύτου,

και για αυτό σου είπα να περάσεις βελατουρα για να πιάσει το χρώμα επάνω στο συντηρητικό

Lth1
16-01-16, 16:12
Ναι συμφωνω,απλα ο χρωματοπωλης μου ειπε οτι δεν γινεται αυτο γτ ειναι ασκοπο τουλαχιστον εξωτερικα...δηλ μου ειπε βερνικι και συντηριτικο απο μεσα αρκετα χερια και βελατουρα και χρωμα νερου απεξω...και μπερδευτηκα μπορω να πω

Τάκης
16-01-16, 16:52
Να πουλήσει βερνίκια ήθελε, μήπως ήταν πετσοπας πριν ; :D:D

delta66
16-01-16, 17:06
Τι παιζει?
Βρηκαμε κι αλλο υλικο για το επομενο βιντεο? :D

Τάκης
16-01-16, 17:11
Τι παιζει?
Βρηκαμε κι αλλο υλικο για το επομενο βιντεο? :D
:D:D:D:D:D:D:D:D

Lth1
16-01-16, 17:19
Λετε?!Αρα λοιπον τωρα αφου τελειωσω με ολα τα σχετικα τρυπες και ολα τα συναφι περναω συντηριτικο ολο το καπακι μεσα εξω?!

Τάκης
16-01-16, 18:50
Λετε?!Αρα λοιπον τωρα αφου τελειωσω με ολα τα σχετικα τρυπες και ολα τα συναφι περναω συντηριτικο ολο το καπακι μεσα εξω?!
Ολο, 2-3 χερια
το καθε χερι θελει 24+ωρες για να τραβήξει

Lth1
16-01-16, 19:03
Δηλ με ενα 24 το χερι ειμαι καλα φανταζομαι?!Αφου τελειωσει το περασμα συντηρητικου επειτα βερνικι μεσα και απεξω βελατουρα και χρωμα σωστα?!

Τάκης
16-01-16, 19:33
Oui !!!

Lth1
16-01-16, 20:10
Υπεροχα...να ρωτησω κατι αλλο για να τελειωνω επιτελους με τρυπες κτλ κτλ...
Η ριζα του δεντροφυλλου,φυλλοδεντρου...ποσο μεγαλη μπορει να ειναι?!Την τρυπα που θελω να κανω στο καπακι πανω μονο για την ριζα του φυτου αυτου ποσο να την κανω?!

Τάκης
16-01-16, 20:19
Υπεροχα...να ρωτησω κατι αλλο για να τελειωνω επιτελους με τρυπες κτλ κτλ...
Η ριζα του δεντροφυλλου,φυλλοδεντρου...ποσο μεγαλη μπορει να ειναι?!Την τρυπα που θελω να κανω στο καπακι πανω μονο για την ριζα του φυτου αυτου ποσο να την κανω?!
Ετσι και αλλιώς θα πρέπει να ανοιξεις τρύπες για να φευγει ο αερας απο τα ανεμιστηράκια, και με 5 ανεμιστηράκια θα χρειαστεις πολλές και μεγάλες τρύπες, αλλιώς θα πρέπει να ανοιγεις το καπακι που ειναι για ταίσμα. Για το φυτο 4-5 εκατοστά ειναι καλά

Lth1
16-01-16, 20:20
Γτ να το κανω αυτο?!?3 θα.βαζουν 2 θα βγαζουν...τα 2 κεντρικα η το ενα κεντρικο θα βγαζει

Τάκης
16-01-16, 20:34
Γτ να το κανω αυτο?!?3 θα.βαζουν 2 θα βγαζουν...τα 2 κεντρικα η το ενα κεντρικο θα βγαζει
Ε τοτε δεν θα έχεις 5, 3 θα έχεις, κριμα δεν είναι ;
Εγω θα άνοιγα τρύπες απο πίσω και θα έβαζα καπάκια σαν και αυτά

http://www.ebay.com/itm/PC-Computer-Case-Cover-Cool-Fan-Plastic-Dustproof-Mesh-Dust-Filter-Guard-/252139134935?var=&hash=item3ab4a9dfd7:m:m6p2BYkwHrl-H9fFWJxwimg

delta66
16-01-16, 20:47
Μη βαζετε φιλτρα σκονης αν δεν σας φτανει η ψυξη.
Πεφτει η αποδοση.

Τάκης
16-01-16, 20:55
Μη βαζετε φιλτρα σκονης αν δεν σας φτανει η ψυξη.
Πεφτει η αποδοση.
Χωρίς το σφουγγαράκι Σπύρο, τα έχω ετσι στο φυτεμένο και δεν εχω πρόβλημα
δες πως είναι

http://i.ebayimg.com/images/g/nH0AAOSwiCRUklr7/s-l500.jpg

αλλά μπορεί να βάλει και μεταλλικό
http://www.ebay.com/itm/Metal-Dust-Filter-Guard-for-CPU-fan-84x84mm-3-3-x3-3-/320496773585?hash=item4a9f18a9d1:g:bAAAAOSwd4tUGR0 ~

http://i.ebayimg.com/images/g/bAAAAOSwd4tUGR0%7E/s-l500.jpg
Για να μη πηδήξει κανα ψαρι εξω και το ψάχνει

Lth1
16-01-16, 21:07
Χωρίς το σφουγγαράκι Σπύρο, τα έχω ετσι στο φυτεμένο και δεν εχω πρόβλημα
δες πως είναι

http://i.ebayimg.com/images/g/nH0AAOSwiCRUklr7/s-l500.jpg

αλλά μπορεί να βάλει και μεταλλικό
http://www.ebay.com/itm/Metal-Dust-Filter-Guard-for-CPU-fan-84x84mm-3-3-x3-3-/320496773585?hash=item4a9f18a9d1:g:bAAAAOSwd4tUGR0 ~

http://i.ebayimg.com/images/g/bAAAAOSwd4tUGR0%7E/s-l500.jpg

το 2ο μου φαινεται καλυτερη επιλογη...
Τρυπες μπορω να κανω και αν περασω συντηρητικο σωστα?Δηλ οποτε θελω...

Τάκης
16-01-16, 21:09
Ναι μπορεις, αλλά καλυτερα το σοκορο να περαστει συντηριτικό, θα υπάρχει υγρασία
τα πιο φθηνα μεταλικά τα εχω δει εδώ http://www.emimikos.gr/Plegmata-Blower/

Lth1
16-01-16, 21:13
Ναι μπορεις, αλλά καλυτερα το σοκορο να περαστει συντηριτικό, θα υπάρχει υγρασία
τα πιο φθηνα μεταλικά τα εχω δει εδώ http://www.emimikos.gr/Plegmata-Blower/

σοκορο??

Τάκης
16-01-16, 21:25
σοκορο??
https://www.google.gr/search?q=%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BF&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjhtt3Oh6_KAhWBWSwKHbZDB7sQ_AUIBygB&biw=1280&bih=647

Lth1
16-01-16, 21:37
https://www.google.gr/search?q=%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BF&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjhtt3Oh6_KAhWBWSwKHbZDB7sQ_AUIBygB&biw=1280&bih=647

Το πλαγιο δλδ του κοντρα πλακε...μαλιστα...Αρα με λιγα λογια, πρεπει να τελειωσω με τρυπες ιστοριες κτλ κτλ και επειτα να περαστουν συντηρητικα και ολα τα συναφη...
Για ποσες τρυπες λετε για να βγαινει ο αερας ο ζεστος κ.τακη? 6αρες τρυπες κανουν ?Τετοια μεταλλικα να μην βαλω στα ανεμηστηρακια ετσι?

delta66
16-01-16, 22:13
Χωρίς το σφουγγαράκι Σπύρο
Aααα ΟΚ.

Lth1
17-01-16, 11:08
Εγιναν ολα απο τρυπες κτλ κτλ,εκανα 5 τρυπες ακριβως στην ιδια νοητη ευθεια με τις τρυπες των ανεμηστηρων...οποτε πιστευω απο θεμα εξαερισμου θα ειμαι μια χαρα...
Περαστηκε και το πρωτο χερι εσωτερικα (συντηρητικο) σε κανα 3ωρακι που θα στεγνωσει θα περασω εξωτερικα και επειτα παλι αυριο με το ιδιο μοτιβο...
6αρες εγιναν οι τρυπες...απο θεμα τρυπων τελειωσα...τουλαχιστον σε τετοιο ογκο..κραταω λιγο να δω τι θα κανω με την λεντ ταινια αν την βαλω η οχι..

Τάκης
17-01-16, 11:14
Εγιναν ολα απο τρυπες κτλ κτλ,εκανα 5 τρυπες ακριβως στην ιδια νοητη ευθεια με τις τρυπες των ανεμηστηρων...οποτε πιστευω απο θεμα εξαερισμου θα ειμαι μια χαρα...
Περαστηκε και το πρωτο χερι εσωτερικα (συντηρητικο) σε κανα 3ωρακι που θα στεγνωσει θα περασω εξωτερικα και επειτα παλι αυριο με το ιδιο μοτιβο...
6αρες εγιναν οι τρυπες...απο θεμα τρυπων τελειωσα...τουλαχιστον σε τετοιο ογκο..κραταω λιγο να δω τι θα κανω με την λεντ ταινια αν την βαλω η οχι..
3ωράκι ;
:smt044:smt044:smt044:smt044:smt044
Θα πω του Σπύρου μου φαίνεται να σου φτιάξει ένα βιντεο :smt044:smt044:smt044

Lth1
17-01-16, 11:18
3ωράκι ;
:smt044:smt044:smt044:smt044:smt044
Θα πω του Σπύρου μου φαίνεται να σου φτιάξει ένα βιντεο :smt044:smt044:smt044

ναι αμε 3ωρακι...σε θεμα αφης σε 3ωρες στεγνωνει οποτε μπορω να το πιασω να το γυρισω και να το περασω εξωτερικα μιας και δεν το εκανα...αφου το κανω αυτο θα περιμενω μεχρι αυριο 24+ ωρες να ξανακανω το ιδιο μοτιβο...
Εξωτερικα λεω 2 χερια συντηρητικο ενω εσωτερικα 3 και αν με παρει 4...
Επειτα λεω εξωτερικα βελατουρα και στη συνεχεια χρωμα...μπορει και βερνικι επειτα...
Εσωτερικα μονο βερνικι κανα 2-3-4 χερια...θα δειξει

Τάκης
17-01-16, 11:20
Ουτε στην αφή σε 3 ώρες, θα δεις
αν ήταν καλοκαιρι ναι.
αλλα αυτο δεν σε πειράζει να το γυρίσεις, δεν ειναι τελικό χρώμα, θα λερωσεις λίγο τα χέρια σου, φορεσε γαντια

Lth1
17-01-16, 15:23
Ουτε στην αφή σε 3 ώρες, θα δεις
αν ήταν καλοκαιρι ναι.
αλλα αυτο δεν σε πειράζει να το γυρίσεις, δεν ειναι τελικό χρώμα, θα λερωσεις λίγο τα χέρια σου, φορεσε γαντια

Σωστο και αυτο δεν λεω...ωραια μυρωδια εχει το συντηρητικο :D :D
Να παρω πλεγματα και για τα 120αρια ??Η δεν ειναι αναγκαιο??

Τάκης
17-01-16, 15:52
Σωστο και αυτο δεν λεω...ωραια μυρωδια εχει το συντηρητικο :D :D
Να παρω πλεγματα και για τα 120αρια ??Η δεν ειναι αναγκαιο??
Αν προκειται να βάλεις κανα δάχτυλο πάνω βάλε :)

Αν όμως παραγγείλεις πες μου να σου πω να μου παρεις 3 120αρια και για εμενα

Lth1
17-01-16, 16:07
Εγω το λεω για τα ψαρια?! :-) μια η αλλη εξωτερικα θα τα.βαλω σωστα?!

Τάκης
17-01-16, 16:11
Εγω το λεω για τα ψαρια?! :-) μια η αλλη εξωτερικα θα τα.βαλω σωστα?!
στα ανεμιστηρακια είναι για τα δαχτυλα σου βρε, οχι για τα ψάρια
τα πλαινα ειναι για τα ψάρια

Lth1
17-01-16, 16:12
Δηλ δεν παιζει να πεσει κανα ψαρι πανω στον ανεμηστηρα?!! :-)

Τάκης
17-01-16, 16:19
Θα γίνει ροδέλες τοτε,
αλλά πλάκα πλάκα απο κάτω μπορει να πηδηξει, αλλα δεν νομιζω πως εινα και τοσο χαζα. Στο φυτεμενο μια φορα βρήκα ένα SAE σφηνωμένο στο καπακι, και ειχε ξεραθεί

Lth1
17-01-16, 16:21
Ναι αλλα παιρνω σχαρουλες για πλαγια που λιγο εως πολυ δυσκολο να πανε εκει,τουλαχιστον απο αυτα που εχω δει..να μην παρω και 5x120αρια για να τοποθετηθουν μεσα?!Ωστε να.ειμαι καλυμενος??

Τάκης
17-01-16, 16:35
Ειναι υπερβολη να βαλεις απο μεσα βρε

Lth1
17-01-16, 16:39
Ναι αλλα ενα.πουλακι καποτε μου ελεγε καλυτερα να υπερβαλω παρα να.βρεθω εκτεθειμενος καποια στιγμη :-) Δεν βαζω λοιπον :-)

tsala
17-01-16, 20:10
Εγω βαζω και απο μεσα να εχω το κεφαλι μου ησυχο.
Συνηθως με diy τροπο, με πλαστικη σιτα.

Lth1
17-01-16, 22:46
Εγω βαζω και απο μεσα να εχω το κεφαλι μου ησυχο.
Συνηθως με diy τροπο, με πλαστικη σιτα.

Αμα βρω καμια μπορει να κανω και εγω καμια τετοια πατεντα...
Ξεχασα με τις τρυπες να κανω μια για την ταιστρα... :(

tsala
18-01-16, 08:40
δεν πειραζει...
δεν θελουν ταιστρα τα χρυσοψαρα , αλλιως χανεις την μαγεια :D:D

Τάκης
18-01-16, 09:15
δεν πειραζει...
δεν θελουν ταιστρα τα χρυσοψαρα , αλλιως χανεις την μαγεια :D:D
Σωστός !!!

Lth1
18-01-16, 10:15
Για τις διακοπες το ελεγα ;-)

Τάκης
18-01-16, 11:04
Για τις διακοπες το ελεγα ;-)
Θα αφήσεις ανοικτό το καπάκι ταίσματος και θα την βάλεις, αν έκανες τρύπα και έβαζες ταίστρα και ήταν ανοικτά τα ανεμιστηράκια , όλη τη τροφή θα την έπαιρνε ο αέρας, και τοτε θες άλλες πατένετες, χρονοδιακόπτες κλπ

Lth1
18-01-16, 19:38
Θα παρω ακομα 3-4 χρονοδιακοπτες τουλαχιστον
Πλακα πλακα χρονοδιακοπτες που βρισκω φθηνους??Τζαμπο πηγα και δεν ειχε σημερα... :(
Εψαβα το 2ο εσωτερικα χερι και περιμενω να βαψω και το 2ο εξωτερικα...αμα παει αργα να το αφησω ακομα μια μερα η να το πιασω παλι αυριο μολις επιστρεψω απο την δουλεια...???(λογω της θερμοκρασιας το λεω)

Michali[s]
18-01-16, 19:41
τελευταια φορα που πηγα ειχε και ηλεκτρονικους και μηχανικους. Τους μηχανικους στα 4 γιουρος αν θυμαμαι καλα.

Lth1
18-01-16, 19:44
;915366']τελευταια φορα που πηγα ειχε και ηλεκτρονικους και μηχανικους. Τους μηχανικους στα 4 γιουρος αν θυμαμαι καλα.

τι εννοεις με τους μηχανικους και τους ηλεκτρονικους??
Αναλογικους και ψηφιακους??

Michali[s]
18-01-16, 19:46
:D

Ναι, αυτο ακριβως

Lth1
18-01-16, 19:48
;915368']:D

Ναι, αυτο ακριβως

μαλλον δεν θα ειχε το δικο μου τζαμπο

Michali[s]
18-01-16, 19:49
Σορρυ το εβαλα στην κεφαλιδα του μηνυματος μου

Στο πρακτικερ τελευταια φορα που πηγα ειχε και αναλογικους και ψηφιακους.

Lth1
19-01-16, 18:44
;915370']Σορρυ το εβαλα στην κεφαλιδα του μηνυματος μου

Στο πρακτικερ τελευταια φορα που πηγα ειχε και αναλογικους και ψηφιακους.

αχα...ενταξει τοτενες.. :) ευχαριστω παρα πολυ :)
Εχω θεματακι...βγαινω να δω το καπακι επειτα απο το 2ο χερι και παρατηρω κατι σαν νερα..παει να πει οτι δεν το εχει αποροφησει οπως θα επρεπε σωστα?!Τι κανω δηλ?Αναβαλω το περασμα 3ο χεριου σημερα?!

Τάκης
19-01-16, 20:26
Εγω τι σου ειπα ;
Δεν αναβαλεις τιποτα, τετοια εποχή δεν υπαρχει προγραμματισμος για βάψιμο
ΟΠΟΤΕ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ, περιμενεις

Lth1
20-01-16, 16:36

Ακομα τα ιδια...βλεπω μια επιφανεια να ψιλογυαλιζει ενω ακριβως πιο διπλα να μην γυαλιζει...
Αυτο παει να πει οτι εχει στεγνωσει η οχι?Γτ σε θεμα αφης μια χαρα ειναι...Τι κανω???

Τάκης
20-01-16, 16:39
Αν δεν κολλάει στην αφη είναι ενταξει.
Απο τα πολλά χέρια μπορει να γυαλίζει, έκανε κρουστα, δεν είναι κακο αυτό

Lth1
20-01-16, 16:50
Και χθες δεν κολουσε..απλα γυαλιζε :-) αρα περναω το 3ο χερι εσωτερικα και το 1ο βελατουρα εξωτερικα :-)

Τάκης
20-01-16, 16:56
Κοιτα, τα πολλά χέρια καλύτερα να τραβάνε πολύ καλα, ετσι δεν θα σου φυγουν μονοκοματα σε φλουδα

Lth1
20-01-16, 16:58
Ενταξει δεν διαφωνω..σημερα περναω ομως χερι ετσι?!

Τάκης
20-01-16, 17:16
Ναι βρε

Lth1
20-01-16, 17:32
Το περασα το 3ο το εσωτερικο..σε καμια ωριτσα την βελατουρα εξωτερικα...1 χερι δεν θελω βελατουρα?!

Τάκης
20-01-16, 17:43
αν πιασει παντου και δεν θέλει τρίψιμο ή στοκάρισμα , ενα χέρι φτανει, ασταρι ειναι

Lth1
20-01-16, 18:33
Στοκαρισμα γτ να θελει?!

Τάκης
20-01-16, 19:43
αν δεις καπου ατελειες βρε