PDA

Επιστροφή στο Forum : Diy λιπάσματα βοήθεια.

puntomad
02-11-15, 17:49
Καλησπέρα
Πήγα και αγόρασα σήμερα τα υλικά για να φτιάξω λιπάσματα για να το πάω για ΕΙ
Παρόλο που εκεί μου τα έδειξε με ταμπελάκια μου τα έδωσε χωρίς στοιχεία. Επισυνάπτω φωτό να με βοηθήσετε να καταλάβω τι είναι τι. Επίσης βάζω και την απόδειξη να φαίνεται από που τα πήρα αν θέλει κανείς , το πιο ακριβό ήταν το gold έκανε 4€ τα αλλά 2,5 και 3,5€

Μετά την αναγνώριση θα σας κουράσω περισσότερο, προς το παρόν με ενδιαφέρει να μου πείτε τι πρέπει να προσέξω από άποψη ασφαλείας, που τα αποθηκεύω, τα πιάνω με γυμνά χέρια άφοβα;

puntomad
02-11-15, 17:54
οι φωτογραφιες

johnpecn`
02-11-15, 18:13
Ρε συ με το μάτι τι να καταλαβουμε:confused: εγω και τα τρία τα παιρνω στην μορφή του πρώτου σαν άχνη ζάχαρη. Δεν γράφουν τιποτα αλλο πανω; Εγω έστειλα κάποιον φίλο να παρει καλιο κι αντι για καλιο μου εφερε καλιομαγνησιο καλα που έγραφε επάνω τι ηταν. Πηγα σημερα και πηρα θειικο καλιο και νιτρικο καλιο αλλα και τα δυο ειναι σαν άχνη.

puntomad
02-11-15, 18:44
τι να σου πω?
και εγω μολις τα εβγαλα απο την σακουλα και τα ειδα σκαλωσα.
Δεν εχει σημειωσει τιποτα πανω, του ζητησα τι ηθελα (ημουν με σκονακι)
το επιβεβαιωσε με μια κυρια που ηταν εκει, γιατι σκαλωσε οταν του ειπα οτι υα θελω για ενυδρειο (αυτη μας ειπε οτι το gold ειναι ιδιο με το power 4) και το μονο που μου ειπε να προσεξω με τις δοσολογιες γιατι θελει παρα πολυ λιγο απο το καθενα και οτι τωρα τελευταια πανε πολλοι και περνουν αυτα τα 4 για ενυδρειο. Σκονη πρεπει να ειναι το θειικο καλιο γιατι το ζητησα πρωτο και το επιασε πρωτο.

Δεν υπαρχει δλδ τροπος να τα καταλαβω?
Απο τα δυο σε κοκους το ενα ειναι πολυ πιο σκουρο.

johnpecn`
02-11-15, 19:11
Εγω δεν αναγνωριζω κατι τι να σου πω, οτι κι αν εχω παρει μου τα γραφει επανω με μαρκαδόρο αν το πρωτο ειναι καλιο κ τα ιχνοστοιχεια τα ξερουμε τοτε μενει φωσφορικο καλιο και νιτρικο καλιο εγω παντως δεν θα τα εβαζα στην τυχη.

puntomad
02-11-15, 23:05
Στην τυχη δεν θα τα βαλω.
Αφου δεν ειναι ευκολη η αναγνωριση θα τους παρω αυριο τηλεφωνο να μου πουνε. Στην χειροτερη θα ξαναπαω απο εκει.

Το αλλο θεμα που μου εχει προκυψει τωρα ειναι τα κουταλακια, ανακαλυψα οτι εχουμε τρια διαφορετικα μεγεθη σπιτι :)

θα υπαρχει θεμα αν τα φτιαξω σε μεγαλες δοσολογιες ωστε να βαζω αρκετα γραμμαρια (να τα διαβαζει η ζυγαρια της κουζινας, εχω ψηφιακη εως 2 κιλα που διαβαζει λεει απο 2 γραμμαρια) ?

johnpecn`
02-11-15, 23:23
Στην τυχη δεν θα τα βαλω.
Αφου δεν ειναι ευκολη η αναγνωριση θα τους παρω αυριο τηλεφωνο να μου πουνε. Στην χειροτερη θα ξαναπαω απο εκει.

Το αλλο θεμα που μου εχει προκυψει τωρα ειναι τα κουταλακια, ανακαλυψα οτι εχουμε τρια διαφορετικα μεγεθη σπιτι :)

θα υπαρχει θεμα αν τα φτιαξω σε μεγαλες δοσολογιες ωστε να βαζω αρκετα γραμμαρια (να τα διαβαζει η ζυγαρια της κουζινας, εχω ψηφιακη εως 2 κιλα που διαβαζει λεει απο 2 γραμμαρια) ?

Εγώ οταν τα φτιαχνα τα εκανα πεντολιτρα για να μην ζυγίζω πχ έριχνα 500γρ καλιο που ειχα αγοράσει σε ενα πεντολιτρο απιονισμενο.
Υπάρχουν μέγιστες διαλυτοτητες πχ δεν μπορείς να βάλεις 150 gr καλιο σε ενα λίτρο νερο γιατι δν θα διαλυθεί ,το καλιο παει περιπου 100γρ στο λίτρο.στο αλλο θεμα ειχα βγάλει τις δοσολογίες μου για 60λιτρο ,και στα υπομνήματα εχει δοσολογίες.

puntomad
03-11-15, 00:36
εχω λιωσει τον εγκεφαλο μου αυτες τις μερες
επισης ακομα δεν μου εχει ερθει η βαλβιδα να ανοιγω το co2 μονο με το φως.

Αυτο που με μπερδευει (δεν εχω και τα καταλληλα τεστ) αν θα παω σε EI η αν θα τα παω λιγο λιγο ξεχωριστα.

Παντως στο ΕΙ δεν λεει για θειικο καλιο
Διάλυμα macro:
33 gr Νιτρικό κάλιο (Potassium Nitrate)
7.2 gr Φωσφορικό κάλιο (Potassium Phosphate)
250 ml νερό

Διάλυμα Trace Mix:
10 gr χειλικό trace element mix (7% Fe - 1,3% B - 2% Mn - 0,06% Mo - 0,4% Zn - 0,1% Cu)
250 ml νερό
0,5 ml Υδροχλωρικό οξύ

* Είναι προτιμότερο να φτιάχνουμε διαλύματα σε νερό αντίστροφης όσμωσης ή σε απιονισμένο νερό. Το υδροχλωρικό οξύ, προστίθεται για να διατηρηθεί η λύση και δεν είναι απολύτως απαραίτητο, εάν δεν το έχουν.

Δοσολογία:
Αν χρησιμοποιούμε τα παραπάνω διαλύματα:
5ml διαλύματος macro ανά 50 λίτρα νερού
2,5 ml διαλύματος ιχνοστοιχείων ανά 50 λίτρα νερού

Αρα στα 100 λιτρα που εχω, πρεπει να βαζω 10ml απο το ενα και 5ml απο το αλλο μερα παρα μερα. Θειικο καλιο?

Επισης το αλλο που με απασχολει ειναι να βρω τι μπορω να κανω ωστε να κανω αλλαγες 20% (20 λιτρα) μια φορα την εβδομαδα. Δεν εχω δοχειο προετοιμασιας και βαζω νερο κοντινης θερμοκρασιας απο την βρυση με 4λιτρα μπουκαλια, αρα θα ειναι πολυ ζορι να αλλαζω 50 λιτρα καθε Κυριακη

johnpecn`
03-11-15, 01:04
Στο EI καλύπτεται το καλιο απο το νιτρικο και φωσφορικο καλιο που ρίχνεις ,για αυτο δεν το αναφέρει, αν θες ρίχνεις και εξτρα.τωρα για τις αλλαγές τι να σου πω:confused:
Εγω με μετρησεις εχω βγάλει ενα δικό μου προγράμμα στυλ EI και ριχνω και εξτρα καλιο και σιδηρο,μεχρι στιγμής ολα καλά. Αυτους τους κόκκους που πήρες ρωτά την αν ειναι σκέτο καλιο η φωσφορικο καλιο η τι ειναι τέλος πάντων γιατι παίζουν και κατι καλιομαγνησιο κλπ που ειναι 2 σε 1 και δεν ξερω τι αποτελέσματα θα εχουν.Εγω πηρα απο σωκρατους θειικο καλιο και νιτρικο καλιο 2 ευρω το μισό κιλό ουτε κόκκους ουτε τιποτα:D παιζει να κατέβω και αυριο ειδα κατι βαρελάκια για αλλαγη φτηνά.

puntomad
03-11-15, 01:27
κοιτα εγω ζητησα
θειικό κάλιο
Νιτρικό κάλιο
φωσφορικο καλιο
και power 4

μου εδωσε
θειικό κάλιο
Νιτρικό κάλιο
φωσφορικα και οχι φωσφορικο καλιο
και το geo gold για ιχνοστοιχεια

θα παρω τηλεφωνο αυριο να μου πει τι ειναι το καθε σακουλακι.

puntomad
04-11-15, 20:00
καλησπερα και παλι
υπαρχει τροπος με τα "στανταρ" υγρα τεστ
να υπολογισω στο περιπου τις τιμες φωσφορικων ?
η να καταλαβω ποσο καλιο χρειαζομαι?

Μαλλον θα καταληξω στο EI με τις στανταρ δοσολογιες, υπαρχει τροπος να υπολογισω την δοσολογια αναλογα με το ποσοστο αλλαγης του νερου?

ΠΧ λεει 10 ml μερα παρα μερα και 50% αλλαγη
ισχυει αναλογικα? 5ml μερα παρα μερα και 25% αλλαγη?

johnpecn`
04-11-15, 22:53
καλησπερα και παλι
υπαρχει τροπος με τα "στανταρ" υγρα τεστ
να υπολογισω στο περιπου τις τιμες φωσφορικων ?
η να καταλαβω ποσο καλιο χρειαζομαι?
οχι για να βρεις τα φωσφορικα σου θες τεστ φωσφορικών.
Μαλλον θα καταληξω στο EI με τις στανταρ δοσολογιες, υπαρχει τροπος να υπολογισω την δοσολογια αναλογα με το ποσοστο αλλαγης του νερου?

ΠΧ λεει 10 ml μερα παρα μερα και 50% αλλαγη
ισχυει αναλογικα? 5ml μερα παρα μερα και 25% αλλαγη?αν δεν ξερεις το μίγμα νιτρικών που θα φτιάξεις ποσο ppm νιτρικα σου ανεβάζει θα εχεις προβλημα.
Εγω έφτιαξα το μίγμα με calculator έριξα 10 μλ νιτρικα μετράω βλεπω οτι ειχα 7ppm no3 ,ωραια λεω το πετυχα:D την άλλη μερα έριξα ιχνοστοιχεία και την αμέσως επόμενη ριχνω τα νιτρικα και μετράω ξανα έπρεπε αν υποθέσουμε οτι κατανάλωσαν τα φυτα καποιο μέρος και τα ψαρια παράγαμε να ειχα απο 5 έως 10 ειχα 25 :grin: τέλος με πολλες μετρησεις και παρατήρηση βρηκα τις δόσεις μου.Μπορεις να πας και στα τυφλά αλλα συντηριτικα.

rozela120
04-11-15, 23:39
Για τα ιχνοστοιχια οι μισοι λενε 10 γραμαρια και πι αλλοι μισοι 3 στα 250μλ...καποιος που βα τα εχει δοκιμασει να μας πει τιμες...

johnpecn`
04-11-15, 23:43
3gr στα 250ml νερο ειναι ιδιο με το seachem trace,10gr στα 250 ml νερο ειναι 3και κατι φορες πιο δυνατό απο το trace :D

rozela120
05-11-15, 10:06
Πολυ βαζουν το τριπλασιο..χριαζετε να ειναι 10 γραμμαρια..η ειναι υπερβολη..?

johnpecn`
05-11-15, 10:20
Αμα εχεις μεγάλη φυτομαζα ειναι εντάξει αν οχι θα υπάρξει προβλημα.

puntomad
05-11-15, 22:24
Τα νιτρικα μπορω να τα μετρησω
αλλα τα ιχνοστοιχεια και τα φωσφορικα δεν μπορω.
Αν ειναι να παρω τοσα τεστ για να μετραω ολες τις παραμετρους θα ξεφυγει πολυ οικονομικα το εγχειρημα, κατι το οποιο δεν ειναι εφικτο

Στο ΕΙ προτεινουν 10 γραμμαρια στα 250 ml για τα ιχνοστοιχεια.

Επισης το αλλο που με "ανησυχει" ειναι το οτι τα υλικα τα πηρα οικονομικα
αρα απο οτι διαβασα ειναι αμφιβολου καθαροτητας.

Με λιγα λογια παμε για ΕΙ και αναμενουμε να επελθει μια ισορροπια ???

puntomad
09-11-15, 12:49
Καλημέρα
Χτες ξεκίνησα να φτιάξω τα λιπάσματα.
Τα ιχνοστοιχεία τα έκανα μπαμ, ωραία λέω εδώ είμαστε.
Πιάνω να φτιάξω το φωσφορικο, μετράω 6 γραμμάρια τα βάζω σε 500 ml νερό και αρχίζω το κούνημα. Μετά από 30 λεπτά δεν το είχα καταφέρει. Βάζω καυτό νερό ξανά τα ίδια. Λιώνω με κουταλάκι τα μπαλάκια που έχω αγοράσει και τα κάνω σκόνη τα περνάω από σουρωτήρι και τα βάζω σε καυτό νερό και το βάζω σε μαγνητικό αναδευτήρα ξανά 3 ωρο και πάλι δεν διαλύθηκε. Το άφησα όλο το βράδυ και τώρα το πρωί είχε κάτσει όλο κάτω.

Έτσι γίνεται ; Πρέπει να μείνει πολύ χρόνο μέχρι να λιώσει και να διαλυθεί στο νερό ; Η απλά με έκαναν μεροκάματο και το φωσφορικο κάλιο είναι για κλωτσιές ;;;;

johnpecn`
09-11-15, 13:21
Καλημέρα
Χτες ξεκίνησα να φτιάξω τα λιπάσματα.
Τα ιχνοστοιχεία τα έκανα μπαμ, ωραία λέω εδώ είμαστε.
Πιάνω να φτιάξω το φωσφορικο, μετράω 6 γραμμάρια τα βάζω σε 500 ml νερό και αρχίζω το κούνημα. Μετά από 30 λεπτά δεν το είχα καταφέρει. Βάζω καυτό νερό ξανά τα ίδια. Λιώνω με κουταλάκι τα μπαλάκια που έχω αγοράσει και τα κάνω σκόνη τα περνάω από σουρωτήρι και τα βάζω σε καυτό νερό και το βάζω σε μαγνητικό αναδευτήρα ξανά 3 ωρο και πάλι δεν διαλύθηκε. Το άφησα όλο το βράδυ και τώρα το πρωί είχε κάτσει όλο κάτω.

Έτσι γίνεται ; Πρέπει να μείνει πολύ χρόνο μέχρι να λιώσει και να διαλυθεί στο νερό ; Η απλά με έκαναν μεροκάματο και το φωσφορικο κάλιο είναι για κλωτσιές ;;;;

Για τα μπιλακια λες; Οι σκόνες σαν το λευκό που εχεις διαλύονται αμέσως σαν τα ιχνοστοιχεία.προφανως δεν ήξεραν και σου έδωσαν οτι να ναι ,αφου δεν δυαληθηκαν με τόση ωρα ανακάτεμα φαντάσου τι θα γινει στο ενυδρειο. Εγω πηγα και πηρα απο σωκρατους 26 νιτρικο καλιο κ θειικο καλιο 2 ευρω το μισό κιλο ,φωσφορικο καλιο δεν είχε και ριχνω enema.

puntomad
09-11-15, 15:25
Τα αλλά δεν τα έχω δοκιμασει λογικά το νιτρικό που είναι σκόνη θα λιώσει εύκολα. Θειϊκό δεν θα χρησιμοποιήσω για αρχή, πάω για ΕΙ. Το φωσφορικο με τίποτα όμως. Που άλλου μπορούμε να βρούμε φωσφορικο σε σκόνη ;
-------------------------
Για τα μπιλακια λες; Οι σκόνες σαν το λευκό που εχεις διαλύονται αμέσως σαν τα ιχνοστοιχεία.προφανως δεν ήξεραν και σου έδωσαν οτι να ναι ,αφου δεν δυαληθηκαν με τόση ωρα ανακάτεμα φαντάσου τι θα γινει στο ενυδρειο. Εγω πηγα και πηρα απο σωκρατους 26 νιτρικο καλιο κ θειικο καλιο 2 ευρω το μισό κιλο ,φωσφορικο καλιο δεν είχε και ριχνω enema.

Σωκρατους 30 που είδα στο Ίντερνετ είναι άλλος ; Ρουμπουλακης νομίζω.

johnpecn`
09-11-15, 15:38
Σωκρατους 26 ειναι γεωπονικα ,σωκρατους 30 ειναι χημικα, ποιο ακριβά λογικά ,αλλα και ποιο καθαρα,ποτε θα πας; αν εχεις νιτρικο κάλιο και ιχνοστοιχεία μπορεις να παρεις fleet enema για φωσφορικά απο φαρμακείο 3 ευρω και εισαι ενταξει ,εχει και ενα με 9 ευρω αλλα δεν κανει αυτό εχει κατι αρωματα τζιντζερ κλπ:D το φτηνό να βρεις. Μην αγχωνεσαι κι εγω την πρωτη φορα εδωσα 25 ευρω και πετυχα μονο νιτρικο κάλιο κ ιχνοστοιχεια τα αλλα ηταν οτι να ναι.

puntomad
09-11-15, 15:44
Ιχνοστοιχεία είμαι οκ
Νιτρικό έχω σε σκόνη. Το fleet enema τι είναι ;
Χρειάζομαι άμεσα λιπάσματα. όποτε πρέπει σήμερα να κάνω κάτι εκτός και αν γυρίσω σπίτι και έχει λιώσει :)

johnpecn`
09-11-15, 15:53
Εγω δεν θα το έβαζα κι ας ειχε λιώσει, θειικο κάλιο εχει 2 ευρω το μισοκιλο σωκρατους26, και αν πας δίπλα στο 30 λογικά θα έχει δισοξινο φωσφορικο κάλιο αλλα τιμή δεν ξέρω μπορεις να παρεις τηλ πριν πας .fleet enema ειναι για φωσφορικα ,απο φαρμακειο κλύσμα εγω αυτο βαζω αμα βρω όμως δισοξινο φοσφορικο καλιο θα το καταργήσω.

puntomad
09-11-15, 19:07
Πήγα σωκρατους αλλά λόγο ωραρίου δεν πρόκειται να τους πετύχω ποτέ ανοικτά.
Τριγύρω εκεί δεν βρήκα άλλο, πήγα εκει που έχω αγοράσει τα μπιλακια και μου είπε ότι αν το αφήσω αρκετά θα λιώσει τελείως.

Στο φεύγα σταμάτησα στην Ομόνοια. Είχε ανθοκομική έκθεση. Βρήκα μια κυρία που πουλούσε λιπάσματα και πιάσαμε το Μπούρου Μπούρου
Αφού της είπα τι και πως και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζω
Μου έδωσε ένα λίπασμα που έχει φωσφορικο και ιχνοστοιχεία και μου είπε να το ψάξω γιατί λογικά αυτό έχει όλα όσα βάζω και κάνει την ίδια δουλειά.

Δείτε στην φωτό τα συστατικά του.

Κύριε Τάκη κοιτάξτε για συνταγές για λιπάσματα για τον ταρατσοκηπο
Βλέπω να μενουν αρκετά υλικά στην άκρη

Μην πάνε χαμένα

Τάκης
09-11-15, 19:59
Κύριε Τάκη κοιτάξτε για συνταγές για λιπάσματα για τον ταρατσοκηπο
Βλέπω να μενουν αρκετά υλικά στην άκρη

Μην πάνε χαμένα
:):)
Ευχαριστώ αλλά δεν βάζω λιπάσματα, μόνο νερό από τα ενυδρεία και κοπριά στα λαχανικά, τίποτα άλλο:)

Και το νερό από τα λαχανικά πηγαίνει σε όλες τις γλάστρες, αν βάλω σε κάποια λίπασμα θα πάει παντού (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76693) και δεν θέλω να πάει στα λαχανικά, είναι βιολογικής καλλιέργειας :)

puntomad
10-11-15, 23:23
Μετα απο πολυ κοπο ετοιμο το λιπασμα
αρα απο εχτες θεωρω οτι παιζω ΕΙ
να δουμε τι θα δουμε.

KH2PO4 δεν εχω βρει πουθενα να αγορασω :(

Ευτυχως μου εδωσε συμφορουμιτης και σωθηκα...

johnpecn`
10-11-15, 23:36
Μετα απο πολυ κοπο ετοιμο το λιπασμα
αρα απο εχτες θεωρω οτι παιζω ΕΙ
να δουμε τι θα δουμε.

KH2PO4 δεν εχω βρει πουθενα να αγορασω :(

Ευτυχως μου εδωσε συμφορουμιτης και σωθηκα...

Ωραίος μ αρέσουν οι συσκευασίες :D
Ο συμφορουμιτης απο που το αγόρασε δεν σου ειπε να πάρουμε κ εμεις;
Το EI προϋποθέτει και ικανή φυτομαζα.
Καλυτερα άλλη φορά να τα κανεις χωριστά νιτρικα ,φοσφορικά, γιατι αν εχεις ας πουμε green spot και θες να ανέβεις σε φώσφορο μονο ,δεν θα μπορείς.

puntomad
10-11-15, 23:57
για ξεχωριστα το ξεκινησα
αλλα δεν εχω τα αναλογα τεστ :(
και θειικο καλιο εχω παρει

Η αρχικη ποσοτητα του φιλου προερχεται απο γεωπονο
που αγοραζει μεγαλες ποσοτητες.

Στο κεντρο παντως δεν εχει κανεις, πηγα το πρωι και Σωκρατους 30 και δεν ειχε. Αυτος ομως μπορει να φερει μου εδωσε ενα τηλεφωνο απο το αλλο μαγαζι τους, αλλα δεν πηρα.

johnpecn`
11-11-15, 00:22
Αθηνα ειναι το αλλο μαγαζί;

puntomad
11-11-15, 00:36
το τηλεφωνο ξεκιναει απο 25 οποτε καπου Ν.Ηρακλειο πρεπει να ειναι
θα το δω τ οπρωι μηπως παρω να δω τι θελει για παραγγελια.
http://www.syndesmossa.com/product_select.php?pl=1&pc5=&pc4=&pc3=&pc2=1867

στο Ιλιον ειναι αυτος και εχει και μικρες ποσοτητες, οι πιο πολλοι εχουν 25 κιλα

johnpecn`
11-11-15, 01:22
Το λινκ λεει για μονοβασικό δεν ξερω αν κανει :confused:
Δισοξινο θελουμε.

puntomad
11-11-15, 08:25
κοιτα επειδη εριξα πολυ διαβασμα
και μιλησα με αρκετο κοσμο, πλεον αφησα τις ονομασιες κατα μερος και παω με την χημικη μορφη (ΚΗ2ΡΟ4)
αλλου το λενε δισοξινο, αλλου το λενε απλα φοσφωρικο καλιο.

moradin
11-11-15, 09:47
Νομίζω ότι ο καθένας το λέει όπως θέλει, όλοι όμως εννοούν την ίδια ένωση KH2PO4.
Μονοβασικό (http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%9F%CE%BE%CF%8D) σημαίνει να έχει ένα μόνο άτομο Υδρογόνου, κι όμως ο τύπος που δίνει ο σύνδεσμος είναι με 2 άτομα υδρογόνου...

Το φωσφορικό που έδωσα στον puntomad το είχα πάρει πριν μερικά χρόνια από γεωπόνο στο Μαρκόπουλο που προμηθεύει επαγγελματίες και δεν σπάει τα 25κιλα σακιά, αλλά πήγα μέσω γνωστού και μου έκανε την εξυπηρέτηση. Δεν ξέρω καν αν θα μου πουλούσε ένα μόνο σακί σε λιανική αν πήγαινα έτσι.

Μπορώ να δοκιμάσω να ρωτήσω βέβαια για κάτι ομαδικό αν δεν βρίσκετε πουθενά αλλού!

puntomad
11-11-15, 14:15
o Σωκρατους 30 (Ρουμπουλακης)
εχει αλλα ειναι της Μερκα (δεν την ξερω την κυρια)
και κοστιζει 27 ευρω το κιλο
καλα διαβασατε δεν ειναι τυπογραφικο , 27 το κιλο.
Καλυτερα να δινω λεφτα στα φυτα να τρωνε εξω :)

moradin
11-11-15, 14:54
Η τιμή είναι ανάλογη της καθαρότητας. Όταν δεν έβρισκα κι εγώ είχα ρωτήσει τον φαρμακοποιο της γειτονιάς, και μου είχε πει μια τιμή του επιπέδου 500 ευρώ το κιλό...

mpampis81
18-11-15, 23:34
Από εδώ http://www.co2art.co.uk/collections/fertilizer

έχει αγοράσει κανείς?Το σκέφτομαι γιατί δεν μου είναι έυκολο να βρω...Από τιμές τι λέτε συμφέρει?

puntomad
18-11-15, 23:41
το kh2po4 που συζηταμε βγαινει πολυ ακριβο (24 λιρες το κιλο)
δεν συμφερει με τιποτα
το εχω αμελησει και δεν το εχω ψαξει, τα αλλα υλικα τα βρισκεις πολυ ευκολα

johnpecn`
19-11-15, 00:00
Για φωσφορικα fleet enema απο φαρμακείο 3 ευρω οχι το ακριβό εχει πρόσθετα.

johnreta
19-11-15, 07:01
Καλημερα..

https://www.thenutrientcompany.com/product/monopotassium-phosphate-kh2po4/

Γι αυτο εδω τι λετε τα εχει ολα γυρω στα 7 ευρω τα 600 γραμ. Τα μεταφορικα βγαινουν λιγο τσιμπημενα...
Αλλα αν μαζευομαστε τα μοιραζουμε..(εχει και 1,2κ) Και αν πιστευετε οτι αξιζει απο το συγκεκριμενο.
Εχω αρχισει να ψαχνομαι και εγω :)

puntomad
19-11-15, 13:44
Τηλεφώνησα τώρα στον sundesmo sa
Έχει αλλά πουλάει μόνο σε φαρμακεία.
Άρα πρέπει να πάω σε φαρμακείο να μου πουν τιμή και αν είναι να μου το παραγγείλουν.

johnpecn`
19-11-15, 14:49
Παιδια γιατι ταλαιπωρηστε :D ;
νιτρικο καλιο,θειικο καλιο ,power 4 εχει σωκρατους 26 ολα μαζι συνολο 9 ευρω, και για φωσφορικα fleet enema στο φαρμακειο
3 ευρώ συνολο 12 ευρω ,λιπανση για 2-3χρονια :D

johnreta
19-11-15, 14:56
Παιδια γιατι ταλαιπωρηστε :D ;
νιτρικο καλιο,θειικο καλιο ,power 4 εχει σωκρατους 26 ολα μαζι συνολο 9 ευρω, και για φωσφορικα fleet enema στο φαρμακειο
3 ευρώ συνολο 12 ευρω ,λιπανση για 2-3χρονια :D

Εγω περισσοτερο γιατι διαβασα οτι ειπε ενας δε θα το προλαβει ποτε ανοιχτο και θςωρισα ουτε εγω 😊 ειναι και σαββατα john?
Μη τρελαθω και το διαλυσω θα ερθουν και τα coby και φοβαμαι το ph
Ειδη αλλαξαν καποιες πετρες με σωληνες :)

johnpecn`
19-11-15, 15:07
Λογικα ειναι ανοιχτα και Σάββατο παρε τηλ να σου πει ακριβώς.

puntomad
19-11-15, 22:57
fleet enema μπορει να μπει και στο διαλυμα για ΕΙ ?
νομιζα οτι ειναι μονο για να τα κανεις ενα ενα.

mpampis81
21-11-15, 00:23
Fleet enema πήρα από φαρμακείο 2 ευρώ έχει, αλλά η συσκευασία γράφει enema cooper, έχει αλλάξει απέξω μου είπε ο φαρμακοποιός. Το power 4 δεν μπορώ να βρω...Αν το βρω αναφέρεται κάπου πως φτιάχνουμε το λίπασμα?
Με αυτά τα δύο θα είμαι οκ?

Τάκης
25-09-16, 22:50
Να ξεθάψω και εγώ ένα θέμα :)
Μου έφερε σήμερα ένας φίλος ,
1 κουτί power4
και 1 κιλό Νιτρικό κάλιο
Θειικό κάλιο δεν έχει και είπε πως θα φέρει, άσε που ρώταγε παράξενα τι τα θέλουμε :)
Του πρότεινε και φώσφορο, και είπε πως είναι καθαρός φώσφορος, επειδή του είχα πει να μη πάρει τίποτα άλλο δεν το πήρε, αν είναι ΚΗ2PO4 να του πω να το πάρει ;
Θέλω να φτιάξω λιπάσματα με τις ίδιες αναλογίες που έχουν τα Seachem,
Ξέρει κάποιος τις αναλογίες που πρέπει να βάλω ;
Αν δεν βρω ΚΗ2PO4 , με cooper enema ξέρετε πως θα φτιάξω κάτι παρόμοιο με τις Seacehm ; ή αν βρω KH2PO4
Δεν θέλω να κάνω ΕΙ, έως τώρα βάζω λίγα λιπάσματα Seachem και είμαι ευχαριστημένος, δεν θέλω να κάνω κάτι εξεζητημένο, απλά πράγματα :)

Themis_aqua
26-09-16, 00:22
Τακη θα σου πω πως τα φτιαχνω εγω με επιτυχια μεχρι στιγμης..
4 γρ power 4 σε 250ml απιον.νερο που ναι αντιστοιχο του seachem traces για ιχνοστοιχεια.καταργεις το flourish.
25 γρ νιτρικο καλιο σε 250ml απιον.νερο για nitrogen
25 gr θειικο καλιο παλι σε 250ml κτλ για potassium.
Fleet enema οι 4-5 σταγονες σε αναβαζουν 1ppm στα 50 λιτρα.Εγω απ αυτο ριχνω αντι για φωσφ.καλιο..
Με βολευουν τα μπουκαλακια των 250μλ φευγουν γρηγορα κ δεν χαλανε..😃

Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

mpampis81
26-09-16, 00:45
Επειδή κ εγώ ενδιαφέρομαι το fleet enema είναι το ίδιο με το enema cooper ; Φωσφορικα προσθετεις με αυτό σωστά; με τι δόση να ξεκινήσω ; Power4 Δεν μπορώ να βρώ, το greenzit είναι εξίσου καλό;

Τάκης
26-09-16, 07:44
Θέμη ευχαριστώ βρε.
Για σίδηρο υπάρχει κάτι ή φτάνει ο σίδηρος που έχει το power4 ;
Το νιτρικό κάλιο ανεβάζει όμως τα νιτρικά , σωστά ;
Αρα μπορώ να μη βάζω νιτρικό κάλιο αλλά θέλω υποχρεωτικά το Θειικό κάλιο.
Για το cooper enema, λέω να φτιάξω ένα διάλυμα,
4 σταγόνες / 50 λίτρα + 1ml(- 4 σταγόνες) αποσταγμένο νερό
20 σταγόνες = 1 ml / 250 λίτρα + 4 ml αποσταγμένο νερό = 5 ml διάλυμα 1 ml/50 λίτρα νερό
100 ml + 400 ml αποσταγμένο νερό = 500 ml διάλυμα 1 ml/50 λίτρα νερό ενυδρείου
και πλέον έχω μισό λίτρο λίπασμα με δόση 1ml/50 λίτρα ενυδρείου,
και δεν παίζω με σταγόνες αλλά με ml ;)
--------------------
mpampis81 δεν το ξέρω το greenzit

Themis_aqua
26-09-16, 09:56
Tακη το enema cooper γιατι να το κανεις αναμιξη με απιονισμενο;Εγω κατευθειαν το ριχνω σταγονα σταγονα και παει αναλογα με τα νιτρικα που ριχνω..Ναι το νιτρικο καλιο ανεβαζει τα νιτρικα,αλλα για καποια φυτα ειναι απαραιτητο ειδαλλως δεν απορροφουν σωστα και το καλιο..Ε δεν ειναι το ιδιο με τους ρυπους του ενυδρειου..Θειικο καλιο στανταρ,οσο για το σιδηρο ναι ισως χρειαστει εξτρα αλλα ελαχιστο, εγω ριχνω 1μλ στα 50 λιτρα τη βδομαδα οποτε εχω παρει το ετοιμο της seachem:p
Το σιδηρο τον ριχνω την ιδια μερα με τα ιχοστοιχεια..
Οι δοσολογιες που σου εγραψα ειναι κανονικες κι οχι πολυ δυνατες παντως;)

power4 ειχα παρει απο Σωκρατους 26, 50 γρ.γιατι δεν εχει τωρα;

Τάκης
26-09-16, 10:24
Θέμη , τον φώσφορο τον σκέφτομαι διάλυμα, και γιατί πιο εύκολο είναι να ρίχνω ml ml , και μικρότερη πιθανότητα λάθους, άλλο μία σταγόνα παραπάνω και άλλο 1/20 της σταγόνας στο 1 ml ;)
Παιρνω μια σύριγγα του ενός ή δύο ml και ρίχνω λιπάσματα :)

Themis_aqua
26-09-16, 10:32
Ναι δικιο εχεις,μια χαρα λοιπον!!
Παντως σωθηκαμε με τα diy λιπασματακια,λιγο προσοχη θελει με τις δοσολογιες!!

odin79
26-09-16, 11:55
εγω δινω μια περιουσια στην σιχεμ!!ακομα να μου φυγει ο φοβος μηπως τα τιναξω ολα στον αερα

sarpijk
26-09-16, 14:17
Εγώ έκανα σήμερα νέο μπουκάλι 350 ml και εριξα 55 γρ νιτρικό κάλιο και 15 δισοξινο φωσφορικό κάλιο. Υπολογισμενα για E.I. Από αυτό βάζω 5 τρεις φορές την εβδομάδα.Και λίγο παραπάνω να πέσει δεν υπάρχει θέμα. Πάντα μιλάμε για ενυδρείο φυτεμένο.

Τάκης
26-09-16, 14:30
Στέφανε από που πήρες δισοξινο φωσφορικό κάλιο ;

panos84
26-09-16, 15:02
Θέμη , τον φώσφορο τον σκέφτομαι διάλυμα, και γιατί πιο εύκολο είναι να ρίχνω ml ml , και μικρότερη πιθανότητα λάθους, άλλο μία σταγόνα παραπάνω και άλλο 1/20 της σταγόνας στο 1 ml ;)
Παιρνω μια σύριγγα του ενός ή δύο ml και ρίχνω λιπάσματα :)

Στο enema cooper οι 24 σταγόνες είναι 1ml.
Να προσέξετε λίγο όμως τη δοσολογία γιατί σε εμένα μετά από μετρήσεις πάντα τα φωσφορικά μετριούνται περισσότερα από ότι γράφονται στο φόρουμ για το πόσο po4 περιέχεται σε 1ml enema cooper.

sarpijk
27-09-16, 08:28
Στέφανε από που πήρες δισοξινο φωσφορικό κάλιο ;
Τακη είχα βρει σε μαγαζί με χημικά λιπάσματα συσκευασία μισού κιλού γύρω στα 20 €.

Τάκης
27-09-16, 11:32
Τακη είχα βρει σε μαγαζί με χημικά λιπάσματα συσκευασία μισού κιλού γύρω στα 20 €.
Ευχαριστώ Στέφανε,
είπα του φίλου μου του οδοντογιατρού μήπως μου βρει μέσω του φαρμακοποιού που συνεργάζεται,
αλλιώς θα βάζω cooper enema

Τάκης
02-10-16, 22:05
Καιρός να κάνω και εγώ τον χημικό :)
Ζυγαριές, σκόνες , χωνιά και μπουκάλια

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-img_0136_zpswsghz1hq.jpg

και κράτησα αυτά

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-img_0137_zpsgbvqhgqm.jpg

έφτιαξα και για τον φίλο μου τον οδοντογιατρό, και μια που μου βρήκε δανικιά ζυγαριά ακριβείας , ετοίμασα σε σακουλάκια μερικές δόσεις να υπάρχουν :)

Lth1
02-10-16, 23:39
Για το φυτεμενο ε??εχουν αναγκη απο λιπασματα??

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τάκης
03-10-16, 07:00
Λουκά δεν ρίχνω πολύ, απλά τα βοηθάω λίγο

AgMa
19-10-16, 12:32
Για το enema cooper, υπάρχει calculator στο APC:
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/fertilator.php
Απλά πρέπει να κάνεις εγγραφή στο forum για να στο δείξει.
Στο phosphate PO4 επιλέγεις fleet enema (είναι το ίδιο με το enema cooper) και αλλάζεις την μονάδα μέτρησης σε ml.
Μετά αδειάζεις το enema cooper σε ένα μικρό μπουκαλάκι νερό και τραβάς με σύριγγα ινσουλίνης του μισού ml. Ούτε σταγόνες ούτε τίποτα.
Προσωπικά όταν προσπάθησα να ρίχνω με σταγόνες, δεν τα κατάφερα. Πάντα μου έπεφταν παραπάνω. Θέλει χειρουργικό χέρι το μπουκαλάκι του.

sarpijk
19-10-16, 13:22
Kαι ΛΙΓΟ παραπανω να πεσει δεν εγινε τιποτα.

AgMa
19-10-16, 16:34
Δεν ξέρω πόσα ml είναι η σταγόνα, πάντως στο δικό μου 65 λίτρα καθαρά, τα 0.10ml μου δίνουν 0.20ppm po4.

Τάκης
19-10-16, 16:46
Συνήθως γυρω στις 22 σταγόνες είναι 1 ml

mpampis81
19-10-16, 19:33
ΚΗ2ΡΟ4 πρέπει να βρώ για να αυξήσω το Κάλιο που θέλουν τα φυτά σωστά? Ή από μαγαζί από γεωργικά ψάχνω ή από φαρμακείο? Πρέπει όμως να μου πουν κ τι καθαρότητας είναι για να ξέρω τι άλλα στοιχεία περιέχει? Βρήκα φακελάκι super 4 ( http://www.gemma.gr/gr/proionta/leptomereies/11982/ (http://http://www.gemma.gr/gr) ) που έχει ιχνοστοιχεία, τι αναλογία φτιάχνω? Θέλετε να σας γράψω τι περιέχει μέσα για να μου πείτε? :grin::grin::grin::grin:

rottbea
19-10-16, 19:42
ΚΗ2ΡΟ4 πρέπει να βρώ για να αυξήσω το Κάλιο που θέλουν τα φυτά σωστά? Ή από μαγαζί από γεωργικά ψάχνω ή από φαρμακείο? Πρέπει όμως να μου πουν κ τι καθαρότητας είναι για να ξέρω τι άλλα στοιχεία περιέχει? Βρήκα φακελάκι super 4 ( http://www.gemma.gr/gr/proionta/leptomereies/11982/ (http://http://www.gemma.gr/gr) ) που έχει ιχνοστοιχεία, τι αναλογία φτιάχνω? Θέλετε να σας γράψω τι περιέχει μέσα για να μου πείτε? :grin::grin::grin::grin:
KNO3(νιτρικο καλιο) δινει νιτρικα και καλιο
ΚΗ2PO4(Δισοξινο φωσφορικο καλιο) δινει καλιο και φωσφορικα
Κ2SO4(θεικο καλιο) δινει καλιο
Super 4 ιχνοστοιχεια και σιδηρο
Αν θυμαμαι καλα λογω γηρατος

mpampis81
19-10-16, 20:24
KNO3(νιτρικο καλιο) δινει νιτρικα και καλιο
ΚΗ2PO4(Δισοξινο φωσφορικο καλιο) δινει καλιο και φωσφορικα
Κ2SO4(θεικο καλιο) δινει καλιο
Super 4 ιχνοστοιχεια και σιδηρο
Αν θυμαμαι καλα λογω γηρατος

Ευχαριστώ, ήσουν κατατοπιστικός :):):) Enema cooper (KH2PO4 σωστά?) ξεκίνησα με 30 σταγόνες ανά 2 μέρες. Έριξα σήμερα 2η φορά. Το Super4 το διαλύω σε μπουκαλάκι σε τι αναλογία αυτό?

Τάκης
19-10-16, 20:26
Αλλο το Enema Cooper,
δίνει μόνο φώσφορο

rottbea
19-10-16, 20:27
Ευχαριστώ, ήσουν κατατοπιστικός :):):) Enema cooper (KH2PO4 σωστά?) ξεκίνησα με 30 σταγόνες ανά 2 μέρες. Έριξα σήμερα 2η φορά. Το Super4 το διαλύω σε μπουκαλάκι σε τι αναλογία αυτό?
Τα λιτρα σου?

rottbea
19-10-16, 20:28
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29886
Ριξε μια ματια:o

mpampis81
19-10-16, 21:22
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=94144

Ναι sorry έπρεπε να το αναφέρω ;);)
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29886
Ριξε μια ματια:o

Το ρωτάω κ στο τέλος ναι για ο Super4 αλλά δεν έχω πάρει απάντηση :rolleyes::rolleyes:

Στο ποστ που αναφέρεις γράφει κάπου

AV Envy βιταμινες 5ml
AV Propel (σιδηρος) 5ml

Που τα βρίσκω αυτά? Ομοίως το Κ2SO4?

rottbea
19-10-16, 21:38
Μην τα μπλεκεις ολα μαζι.Βιταμινες κλπ.
Το power 4 το βρισκεις σε καταστηματα με γεωπονικα ,γεωργικα προιοντα.
Αν θες να ψαχτεις ebay ψαχνεις trace.

mpampis81
20-10-16, 06:53
Power4 δεν μπορώ να βρω, πήρα το Super4 που αναφέρω παραπάνω. Εύκολα φυτά έχω απλώς θέλω να τα βοηθήσω ;);)

rottbea
20-10-16, 11:37
Μια φορμα στο περιπου για τα λιτρα σου
1 1/2 tsp KNO3 Κυριακη με την αλλαγη, Τριτη, Πεμπτη
1/2 tsp KH2PO4

1/2 tsp Trace Δευτερα,Τεταρτη, Παρασκευη
Σαββατο ξεκουραση.
Κυριακη αλλαγη 30-50%

mpampis81
20-10-16, 19:25
Μια φορμα στο περιπου για τα λιτρα σου
1 1/2 tsp KNO3 Κυριακη με την αλλαγη, Τριτη, Πεμπτη
1/2 tsp KH2PO4

1/2 tsp Trace Δευτερα,Τεταρτη, Παρασκευη
Σαββατο ξεκουραση.
Κυριακη αλλαγη 30-50%
KNO3 δεν πήρα ακόμα. KH2PO4 θα πάρω από το enema cooper αλλά να ρίχνω μισό κουτάλι όπως είναι έτοιμο? Ή να ρίχνω 30 σταγόνες όπως ρίχνω ανά δύο μέρες? Ιχνοστοιχεία να πάρω από το super 4 κ να ρίχνω την σκόνη που έχει το φακελάκι?

AgMa
21-10-16, 12:55
Μην μπερδεύεσαι!
Το enema cooper, δίνει μόνο φώσφορο (PO4), όχι και κάλιο.Και είναι σε υγρή μορφή.
Το δισόξινο φωσφορικό κάλιο (KH2PO4) όπως λέει και το όνομά του περιέχει φώσφορο και κάλιο και είναι σκόνη. Γι' αυτό σου λέει για κουταλάκι.Το λέει και ο Τάκης πιο πάνω.

rottbea
21-10-16, 13:01
Μην μπερδεύεσαι!
Το enema cooper, δίνει μόνο φώσφορο (PO4), όχι και κάλιο.Και είναι σε υγρή μορφή.
Το δισόξινο φωσφορικό κάλιο (KH2PO4) όπως λέει και το όνομά του περιέχει φώσφορο και κάλιο και είναι σκόνη. Γι' αυτό σου λέει για κουταλάκι.Το λέει και ο Τάκης πιο πάνω.
Σωστα.
Τα λεμε τα γραφουμε αλλα δεν τα διαβαζουμε!
Βιαζομαστε!!!!

ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ
21-10-16, 13:11
Το καλιο παντως που πεφτει απ το φωσφορικο ειναι ελαχιστο κι αμελητεο εν αντιθεσει με το νιτρικο καλιο που η περιεκτικοτητα του ειναι αρκετη.

Σταλθηκε απ τη μπακατελα μου.

mpampis81
22-10-16, 22:44
Σωστα.
Τα λεμε τα γραφουμε αλλα δεν τα διαβαζουμε!
Βιαζομαστε!!!!
Τα διαβάζω, τα ξαναδιαβάζω αλλά τα παίρνω αργά :D
:D:D:D:D:D Οκ διευκρινήστηκε αυτό. Οπότε πρέπει να βρω KNO3 και KH2PO4 είτε από μαγαζί με γεωργικά λιπάσματα είτε από φαρμακείο. Το Super 4 να το διαλύσω σε νερό? Σε τι αναλογία? Είναι σαν το Power4 αλλά δεν μπορώ να βρω την αναλογία :smt120:smt120:smt120:smt120

Τάκης
23-10-16, 07:32
Δες εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=966823&postcount=47

4 γρ power 4 σε 250ml απιον.νερο που ναι αντιστοιχο του seachem traces για ιχνοστοιχεια.καταργεις το flourish.
25 γρ νιτρικο καλιο σε 250ml απιον.νερο για nitrogen
25 gr θειικο καλιο παλι σε 250ml κτλ για potassium.

και από ότι βρήκα το Super 4 είναι ίδιο με το power 4,
έχουν ακριβώς ίδια σύνθεση
Super 4
http://www.gemma.gr/gr/proionta/leptomereies/11982/
Σύνθεση:
Σίδηρος (Fe) 4% EDTA,
Μαγνήσιο (Mg) 5,43% (9%MgO),
Μαγγάνιο (Mn) 4% EDTA,
Ψευδάργυρος (Zn) 1,5% EDTA,
Cu 1,5% EDTA,
Co 0,05% EDTA,
Bo 0,5%,
Mo 0,1%.

Power 4
http://www.farmachem.gr/site/xpage.asp?page=ProductDetail&ProductID=96&SubCategoryID=12&sid=111&langid=9
Σύνθεση:
Σίδηρος (Fe): 4%,
Μαγνήσιο (Mg): 5.4%,
Μαγγάνιο (Mn): 4%,
Ψευδάργυρος (Zn): 1.5%,
Χαλκός (Cu): 1.5%,
Κοβάλτιο (Co): 0.05%,
Βόριο (B): 0.5%,
Μολυβδαίνιο (Mo): 0.1%