Επιστροφή στο Forum : To εκανα και αυτό.....(DIY CO2)
Διαβαζοντας απο το GAB και το site του Τακη αποφασισα να το δοκιμασω....
Αγορασα ενα παγουρι για νερο 3 λιτρων(1,5ε) , απο αυτα τα πλαστικα με το χερουλι απο πανω, ενα συστημα εκχυσης ορου απο ενα φαρμακιο(0,6ε).
Τοποθετησα το σωληνα στο καπακι, το γεμισα νερο και το μονωσα με σιλικονη, βιδωσα το καπακι με μπολικο τεφλον, εβαλα βαλβιδα αντεπιστροφης εβαλα 2,5 λιτρα νερο εριξα 5 φλυτζανια ζαχαρι και μια κουταλια του γλυκου μαγια κα μετα απο 12 ωρες αρχισε η παραγωγη αεριου.
Το αεριο το εβαλα στην εισοδο του νερου στο εξωτερικο φιλτρο, αυτο μου δημιουργησε κενα στο φιλτρο κανοντας το να ακουγεται σαν εχει διαρροεί, κοιτωντας το μπασουνι εξαγωγης βλεπεις το αεριο να μπαινει στο σωληνα και να πηγαινει στο φιλτρο.
Η παραγωγη μεχρι στιγμης ειναι 2 φυσσαλιδες καθε 3 δευτερολεπτα αλλα θα μειωθει πιστευω με τις μερες.
Εκανα καλα ή θα εχω καποιο προβλημα με αυτο τον τροπο εκχυσης??
Με την ποσοτητα που παραγεται θα εχω καποιο προβλημα??
Μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα flourish excel αλλα δεν συμφερει οικονομικα, και ευελπιστώ να εχω καλυτερα αποτελεσματα με την αναπτυξη των φυτων μου και γενικα την ολη εικονα τους.
Περιτω να σας πω οτι θα φαω ξυλο απο την γυναικα μου με το ενυδρειο , και τωρα τελευταια με απειλεί οτι θα ριξει χλωρινη..........
...μόλις έκανες το πρώτο βήμα για την αγορά μπουκάλας CO2!!! όχι οτι έκανες κάτι λάθος, αλλα θα εντυπωσιαστείς τόσο απο το αποτέλεσμα που θα το κάνεις πιο "επαγγελματικά"...!!! όλα καλα λοιπόν, αν και θα πρότεινα κάποιο καλύτερο σύστημα διάχυσης όπως το TUNZE CO2 Diffuser 7074.50. Με το CO2 που παράγεται απο μαγιά, δεν μπορείς να έχεις πρόβλημα... πόσα λίτρα είπαμε οτι έχεις???
Α! και κάτι ακόμη... για να μην περιμένεις 12 ώρες, ζέστανε λίγο το νεράκι πριν βάλεις την μαγιά μέσα... κοντά στους 35-40 βαθμούς...
Φιλικά,
Διαβαζοντας απο το GAB και το site του Τακη αποφασισα να το δοκιμασω....
Αγορασα ενα παγουρι για νερο 3 λιτρων(1,5ε) , απο αυτα τα πλαστικα με το χερουλι απο πανω, ενα συστημα εκχυσης ορου απο ενα φαρμακιο(0,6ε).
Τοποθετησα το σωληνα στο καπακι, το γεμισα νερο και το μονωσα με σιλικονη, βιδωσα το καπακι με μπολικο τεφλον, εβαλα βαλβιδα αντεπιστροφης εβαλα 2,5 λιτρα νερο εριξα 5 φλυτζανια ζαχαρι και μια κουταλια του γλυκου μαγια κα μετα απο 12 ωρες αρχισε η παραγωγη αεριου.
Το αεριο το εβαλα στην εισοδο του νερου στο εξωτερικο φιλτρο, αυτο μου δημιουργησε κενα στο φιλτρο κανοντας το να ακουγεται σαν εχει διαρροεί, κοιτωντας το μπασουνι εξαγωγης βλεπεις το αεριο να μπαινει στο σωληνα και να πηγαινει στο φιλτρο.
Η παραγωγη μεχρι στιγμης ειναι 2 φυσσαλιδες καθε 3 δευτερολεπτα αλλα θα μειωθει πιστευω με τις μερες.
Εκανα καλα ή θα εχω καποιο προβλημα με αυτο τον τροπο εκχυσης??
Με την ποσοτητα που παραγεται θα εχω καποιο προβλημα??
Μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα flourish excel αλλα δεν συμφερει οικονομικα, και ευελπιστώ να εχω καλυτερα αποτελεσματα με την αναπτυξη των φυτων μου και γενικα την ολη εικονα τους.
Περιτω να σας πω οτι θα φαω ξυλο απο την γυναικα μου με το ενυδρειο , και τωρα τελευταια με απειλεί οτι θα ριξει χλωρινη..........
Μετά από τόσες μέρες τι αποτέλεσμα έχεις;Σε ρωτάω επειδή σκέφτομαι να φτιάξω παρόμοιο.Αξίζει τον κόπο;
όλοι όσοι το κάνανε είπαν πως είχαν φοβερά αποτελέσματα απο την επόμενη κιόλας μέρα .. οπώτε μάλλον θετικά θα ακούσεις και απο δώ ....
βέβαια εγω δεν το έχω κάνει γιατι μάλλον θα ήταν άχρηστο στα πλαστικά φυτά μου ;)
Μήπως είναι ευκαιρία να ξεκινήσεις;
Τα αποτελεσματα ειναι πολυ θετικα...η hygrophilla καθε 5 μερες θελει κλαδεμα διοτι φτανει στην επιφανεια..οι anubies πεταξαν νεα φυλλα και γενικα ολα τα φυτα βγαζουν runners σαν τρελλα.
Το χρωμα τους εχει τονωθει αρκετα και οποια μαυρισματα ειχαν αρχισαν να υπωχωρουν...και ολα αυτα σε 10 μερες λειτουργιας του.
Τις τελευταιες μερες επεσαν οι φυσαλλιδες που παραγει, αλλα αυτες που βγαζει ειναι αρκετες ...υπολογιζω να με βγαλει και την αλλη εβδομαδα (συνολο 3).. ειδωμεν............
Να ξεκινήσω τί? να παρέχω CO2 στα πλαστικά φυτά μου? - 1 (!!!!) πλαστικό φυτάκι σε κάθε ενυδριάκι 4.5 λίτρων - ???
μάλον θα είναι το πιό άχρηστο πράγμα που θα έχω κάνει στα ενυδριάκια μου ...
αλλά σίγουρα όταν με το καλό στηθεί το 80λιτρο (τώρα, σε 1 μήνα θα στηθεί, σε 5, σε ένα χρόνο που θα απολυθώ.... θα δούμε) σίγουρα θα υπαρχει αυτοσχέδια παροχή CO2 για τα όποια φυτα θα βάλω μέσα ....
Ολοι όσοι το εχουν κάνει εδω μέσα είδαν πολύ καλά αποτελέσματα .... γιατί όχι και εσυ?
Να έβαζες αληθινά εννοούσα, χωρις να ήξερα ό,τι το ενυδρείο σου είναι ..γιγαντιαίο!!!!
Να έβαζες αληθινά εννοούσα, χωρις να ήξερα ό,τι το ενυδρείο σου είναι ..γιγαντιαίο!!!!
τώρα σίγουρα αυτό το λες γιατι ζηλεύεις το μέγεθος των ενυδρίων μου ... είμαι σίγουρος ... :smt040 :smt040
δυστυχώς όταν πήρα τα ενυδριάκια δεν είχα εμπειρία για αληθινα φυτά .. όπως εμπειρία δεν έχω και τώρα ...
αλλά τώρα είναι 10 φορές πιο δύσκολο το να πειραματιστώ με αληθινά φυτά μια και οι μέρες μου σαν Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ είναι μετρημένες ... και βγαίνουν... χμμμμ μόλις 17 !!! :smt088
όπως κατάλαβες 10/10 παρουσιάζομαι στρατό ... :smt078
τώρα σίγουρα αυτό το λες γιατι ζηλεύεις το μέγεθος των ενυδρίων μου ... είμαι σίγουρος ... :smt040 :smt040
δυστυχώς όταν πήρα τα ενυδριάκια δεν είχα εμπειρία για αληθινα φυτά .. όπως εμπειρία δεν έχω και τώρα ...
αλλά τώρα είναι 10 φορές πιο δύσκολο το να πειραματιστώ με αληθινά φυτά μια και οι μέρες μου σαν Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ είναι μετρημένες ... και βγαίνουν... χμμμμ μόλις 17 !!! :smt088
όπως κατάλαβες 10/10 παρουσιάζομαι στρατό ... :smt078
Δεν παίρνεις και το ενυδρείο μαζί. Ξέρεις τα ...ψάρια χρειάζονται νερό!
Άντε πάντως σου εύχομαι καλή θητρεία, τώρα έτσι κι αλλιώς είναι λίγη.
συμφωνα με πληροφοριες και στα πλαισια της καλυτερης ένταξης των νεων στα στρατιωτικα δρώμενα, τα κεντρα υποδοχης νεοσυλλεκτων θα στελεχωθουν με προσωπικό όπως της φωτογραφίας.
Δεν παίρνεις και το ενυδρείο μαζί. Ξέρεις τα ...ψάρια χρειάζονται νερό!
Άντε πάντως σου εύχομαι καλή θητρεία, τώρα έτσι κι αλλιώς είναι λίγη.
νά' σε καλά φίλε μου .....
μπορεί νά είναι μικρή η θητεία αλλά το λούκι είναι ... λούκι ...
συμφωνα με πληροφοριες και στα πλαισια της καλυτερης ένταξης των νεων στα στρατιωτικα δρώμενα, τα κεντρα υποδοχης νεοσυλλεκτων θα στελεχωθουν με προσωπικό όπως της φωτογραφίας.
μπορώ να έχω μερικές σαν αυτή να ...... με διατάζουν ? :)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.