Επιστροφή στο Forum : Πόσα Κέλβιν?
thanastasiou
10-10-15, 18:30
Γεια σας
έχω ενα ενυδρείο Haleia 60 λίτρων που έχει για φωτισμό μια λάμπα pl 2g11 24W. Ο ένας σωλήνας της λάμπας βγάζει μπλε φως. Απ οτι καταλάβα αυτος ο φωτισμός δεν ειναι κατάλληλος για γλυκό νερό και ετσι ψάχνω να βρω αντίστοιχη λαμπα στα 6500K αλλά βρίσκω μόνο στα 4000Κ. Να παραγγείλω απ έξω ή καλή είναι και αυτή των 4000Κ?
Τα φυτά που έχω είναι ceratopteris, camboba caroliana, peacock moss και ανούμπιες.
κάθε μέρα βάζω 1ml excel και μια φορά την βδομάδα 5 ml sera florena.
Φιλοξενώ 3 platies, 3 ramshom snail ( μάλλον έχουν γεννήσει γιατί βλέπω μικρά), ένα long nose snail και μπόλικα physa.
Μην μου την πείτε για τον σκαραβαίο, η κόρη μου δεν αλλάζει γνώμη ( και στη φύση υπάρχουν ναυαγια κλπ )
Themis_aqua
10-10-15, 18:40
Φιλε μου εχουμε το ιδιο ενυδρειο κι εγω την αλλαξα την λαμπα πολυ προσφατα για τον λογο που αναφερεις αλλα επισης δεν βρηκα στα 6500 κελβιν με τιποτα..Πηρα λοιπον μια osram cool white 4000 k απ τον καυκα 4.5 e βγαζει πολυ ωραιο φωτισμο και τα φυτα πανε μια χαρα:)Ελπιζω να βοηθησα
H arcadia βγαζει τις tropical σε αυτο τον τυπο, που ειναι πολυ καλες κατα τη γνωμη μου (τις εχω δοκιμασεις σε λιγοτερα watts). Αλλα δυσκολα θα τις βρεις στην ελληνικη αγορα.
Απο εκει και περα, και απλη λαμπα απο ηλεκτρολογικα να παρεις, μη νομιζεις οτι θα εχουν κανενα προβλημα τα φυτα σου. Πολλοι χρησιμοποιουν απλες λαμπες με μεγαλη επιτυχια. Και με απλα φωτιστικα γραφειου εχω δει καταπληκτικα ενυδρεια. Πιο πολυ ειναι το οπτικο που θελουμε για τα δικα μας ματια, παρα για τις αναγκες των φυτων. Η 4000Κ ισως να ειναι λιγο κιτρινη στο ματι, γυρω στα 6500Κ ειναι καλυτερα.
thanastasiou
10-10-15, 19:07
Παιδιά ευχαριστώ με βγάζετε από μεγάλους μπελάδες!
Παντως το ενυδρειο και μ αυτη την λαμπα φαινεται πεντακάθαρο απο αλγες και
με καλη ανάπτυξη στα φυτά.
thanastasiou
10-10-15, 23:47
κάτι 'μαυράκια" και πολλά σκουπιδάκια έχουν πάνω τα φύλλα τους, και από ανάπτυξη μάλλον στάσιμα ειναι, αλλά ως αρχάριος δεν μπορώ ναπω και με σιγουριά. Για τα σκουπιδάκια θα φταίει μάλλον ότι δεν υπάρχει καλή κυκλοφορία αν και έχω εξωτερικό φίλτρο το Crystal profi e401 της jbl.
Αν θες βάλε μια κοντινή να δούμε τα μαυράκια.
Τα πολλα πολλα θα τα ρουφάς με το λάστιχο στις αλλαγές νερού,
Ενυδρειακό βαμβάκι εχεις στο φιλτρο; Το φυτα σου μου φαινονται υγιή βέβαια η φωτό ειναι λιγο μακρινή.
thanastasiou
11-10-15, 00:01
ok θα προσπαθήσω αύριο για κάποια καλύτερη φωτογραφία. Ευχαριστώ!
thanastasiou
11-10-15, 18:22
να και τα φύλλα από την ανούμπια
Μια χαρά την βλεπω εγω,λιγη βρωμιά
εχει δεν βλεπω καμιά τροφοπενια ,αν σε ενοχλει μπορεις να αυξησεις λιγο την κυκλοφορία του νερου,ενυδρειακο βαμβακι στο φιλτρο,και σκουπα με το λαστιχο στις εβδομαδιαιες αλλαγες νερού.Αν η κιλιδες δεν ειναι βρωμια ενα γενικό λιπασμα η κάλιο σε ΕΛΑΧΙΣΤΗ ποσοτητα θα βοηθησει. Αν και δεν νομιζω οτι το χρειαζεσαι ακόμα
thanastasiou
11-10-15, 20:01
οκ! έγινε ευχαριστώ!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.