Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Στρωσιμο ενυδρειου

Lth1
10-10-15, 08:16
Καλημερα
Εχω απορια περι του στρωσιματος..
Οπως ειναι λογικο θα ερθει η ωρα που θα κανω μεταφορα τα ψαρια απο το ενα ενυδρειο στο αλλο..ετσι λοιπον για να εξαλειψω οτιδηποτε χαζομαρες που μπορει και ισως να γινουν εχω την εξης απορια...
Αφου και ετοιμασω κατασκευαστικα το ενυδρειο,φτιαξω το aquascape...το ενυδρειο πως να το στρωσω?ποτε πρεπει να γινει η εισαγωγη των φυτων?
Φιλικα παντα
Λουκας

nazgul
10-10-15, 08:48
Το παλιο το φιλτρο ειναι στρωμενο και πως? Στο νεο ενυδρειο υπαρχει αλλο φιλτρο? Δωσε περισσοτερες λεπτομερειες για να παρεις ακριβεις απαντησεις.

Lth1
10-10-15, 10:30
εχεις δικιο σε αυτο που λες...τα φιλτρα λειτουργουν 1 χρονο..στρωμενα με μπολι..Στο νεο ενυδρειο θα υπαρξει σαμπ..

Κλεόβουλος
10-10-15, 10:38
Απλά τα πράγματα :)
Ετοίμασε το νέο ενυδρείο, γέμισε το φρέσκο νεράκι, βάλε διακόσμηση-φυτά κλπ, βάλε όλα τα υλικά που έχεις στα φίλτρα που λειτουργούν μέσα στο σαμπ και βάλε και τα ψάρια. Voila!

Lth1
10-10-15, 11:14
Απλά τα πράγματα :)
Ετοίμασε το νέο ενυδρείο, γέμισε το φρέσκο νεράκι, βάλε διακόσμηση-φυτά κλπ, βάλε όλα τα υλικά που έχεις στα φίλτρα που λειτουργούν μέσα στο σαμπ και βάλε και τα ψάρια. Voila!
επειδη τα φιλτρα επειτα μπορει να τα λειτουργησω σε κοινωνικο η μπορει και να τα πουλησω για αυτο δεν θελω να βγαλω ολη τα υλικα φιλτρανσης... :(

Κλεόβουλος
10-10-15, 11:18
Ε τότε στρώσε με μπόλι....κάνε μετρήσεις και μετά βάλε τα ψάρια.

Lth1
10-10-15, 11:42
ωραια ετσι το σκεφτηκα και εγω οποτε μου εφυγαν οι αμφιβολιες :)

Τάκης
10-10-15, 11:57
Φτιάξε το ενυδρείο, φτιάξε και ότι άλλο χρειάζεται, και όταν είσαι έτοιμος ελα να σου δώσω μπολι, άπειρο :)

Lth1
10-10-15, 12:12
Φτιάξε το ενυδρείο, φτιάξε και ότι άλλο χρειάζεται, και όταν είσαι έτοιμος ελα να σου δώσω μπολι, άπειρο :)
σε σενα κ.τακη δεν ξερω ποτε να ερθω?!!! χχααχαχαχαχ
Οταν ειναι ετοιμο το ενυδρειο?να ερθω να συζητησουμε για το καπακι?
Οταν ειναι ετοιμο το ενυδρειο και το καπακι για να κανουμε χρυσοψαροσυζητηση και να δω και τους γιγαντες ψαρια ? ενα ματακι βαλε μονο για να μην τα ματιαξω! :D
Οταν ειναι ετοιμο το ενυδρειο και θα χρειαστω οδηγιες για το καπακι το κουτι υπερχειλησης και το κουτι του stc-1000?Οι αποψεις μου δυιστανται :rolleyes::cool::smt020 και περιμενουν εγκριση δικη σας! :) :smt041:smt041:smt041

delta66
10-10-15, 15:05
Θα προσθεσω ...Απλά τα πράγματα :)
Ετοίμασε το νέο ενυδρείο, βάλε διακόσμηση-φυτά κλπ, βάλε μέσα στο σαμπ μαζι με τα νεα υλικα (κατανεμημενα ανα ειδος φυσικα), τα μισα απο τα κεραμικα βιολογικα υλικά που έχεις στα φίλτρα που λειτουργούν (στα οποια συμπληρωνεις καινουρια υλικα, αν θες να συνεχισουν να λειτουργουν αλλου), μετεφερε στο νεο ενυδρειο ολο το νερο απο το παλιο ενυδρειο, βάλε τα ψάρια που εχεις αφησει σε ενα καθαρο κουβα ή δοχειο γενικοτερα που χωρανε, με λιγο απο το παλιο νερο και αεραντλια (γιο οσο διαρκουν οι εργασιες) και γέμισε σιγα σιγα το υπολοιπο με φρέσκο νεράκι (αποχλωριωμενο και ιδιας θερμοκρασιας κλπ, με το παλιο νερο). Τις πρωτες 1-2 μερες, ταιζε το 1/3 της ποσοτητας που ταιζες. Τις επομενες 1-2 μερες το 1/2 απο οτι ταιζες, τις επομενες τα 3/4 και μετα ελευθερα. Voila!

Lth1
10-10-15, 15:26
χμμμ...αρα σπυρο θα πρεπει να το ζεστανω το νερο η απλα να το αφησω με την θερμοκρασια χωρου να ερθει εκει που θελω?!Στην αποχλωριωση υπολογιζω για το πριμε και το σαμπ τωρα σωστα?!Αρα πριμε για 900 λιτρα σωστα??
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας!!

delta66
10-10-15, 15:29
Το προετοιμαζεις οπως θα εκανες και στην αλλαγη νερου.
Σαν αλλαγη νερου να ειναι.
(διαβασε τη σειρα των εργασιων)

Lth1
10-10-15, 21:22
Το προετοιμαζεις οπως θα εκανες και στην αλλαγη νερου.
Σαν αλλαγη νερου να ειναι.
(διαβασε τη σειρα των εργασιων)
Εγινε σπυρο!
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας :)