Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Θερμαντηρας

Κυριακος
04-10-15, 23:46
Καλησπέρα σε όλους
Επειδή στον θερμαντήρα που έχω αν και δουλεύει δεν ανάβει το λαμπάκι λέω να πάω προς αλλαγή
Σε 140 λίτρα είμαι οκ με αυτό?
http://petshop-gr.eu/gr/category/26174/28252 η πρέπει να πάω στον 100W

Ευχαριστώ

asteris_veria
04-10-15, 23:54
αν χωραει σε θεμα διαστασεων εισε οκ δεν ειναι απαραιτητο ν παρε μικροτερο.Οσο πιο μεγαλος τοσο πιο γρηγορα θα σ ζεσταινει το νερο

nazgul
05-10-15, 00:24
Αναλογα ποσο κρυο ειναι το σπιτι σου το χειμωνα και ποση αποκλιση θερμοκρασιας θα υπαρχει στο ενυδρειο σε σχεση με το χωρο. Εγω θα επαιρνα 150αρι ή 200αρι ακομα καλυτερα σε αυτα τα λιτρα, για να μην καιει συνεχεια.

Αλλα ολα εχουν να κανουν με τις συνθηκες του σπιτιου, που γραφω πιο πανω. Δωσε μερικες πληροφοριες.

delta66
05-10-15, 00:35
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-thetaepsilonrhomualphanusigmaeta.jpg (http://s225.photobucket.com/user/delta66/media/thetaEpsilonRhoMuAlphaNuSigmaEta.jpg.html)

Κυριακος
05-10-15, 08:15
Γενικά είναι ζεστό το σπίτι άλλα όχι τόσο στο σαλόνι όπου και έχω το ενυδρείο(14-17 βαθμούς όταν λείπουμε τις κρύες μέρες)
Οι υπόλοιποι χώροι έχουν πάνελ και απομονώνονται
Και το ενυδρείο το κρατάω σταθερά στους 25 βαθμούς λόγο αγγελοψαρων

nazgul
05-10-15, 09:54
Παρε ενα 200αρι για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και να μην αναβει συνεχεια, κατα τη γνωμη μου. Καλο ειναι φυσικα να δεις και για controller θερμοκρασιας, καποια στιγμη, ωστε να αποτρεψεις το ενδεχομενο να τρεχεις σε περιπτωση που κολλησει το θερμαντικο σωμα, για να εχεις το κεφαλι σου ακομα πιο ησυχο :D

delta66
05-10-15, 11:41
Μινιμουμ 25C τα Αγγελοψαρα.
Kαι οχι για ολο το χειμωνα 25C
Συμφωνω 200W στα 140 λιτρα.
Ενυδρειο 140 λιτρων, δεν ειναι καταλληλο για Αγγελοψαρα. Εκτος κι αν για μεγαλωμα νεαρων αυτο για τους πρωτους μηνες της ζωης τους, ή κυβος/γεννηστρα μονο για ζευγαρι αναπαραγωγης.

Κυριακος
05-10-15, 20:27
Σε ότι αφορά τον θερμαντήρα ο 200W έχει μήκος 400mm
μέτρησα και είδα ότι είναι 0,36
Θα εξέχει λιγάκι από το νερό,έχω πρόβλημα?

δεύτερη ερώτηση που αφορά την θερμοκρασία

Και όχι για όλο το χειμώνα 25C?????
πρέπει να διαφέρει η θερμοκρασία ανά εποχή?
γιατί την έχω σταθερή

delta66
05-10-15, 23:01
Θα τον βαλεις στο πλαινο τζαμι λοξα.

Ναι πρεπει να παιζει αναλογα την εποχη.
Κανονικα τα τροπικα κλιματα (που ζουν τα τροπικα ψαρια) εχουν δυο βασικες περιοδους.
Ξηρασιας και βροχων.
Δεν ειναι ευκολο (αλλα οχι και ακατορθωτο) να προσομοιασουμε τις εποχες τους, αλλα τουλαχοστον μπορουμε το χειμωνα να ρυθμιζουμε στις κατωτερες θερμοκρασιες (αναλογα το ειδος που διατηρουμε) και οσο ζεσταινει ο καιρος να αφηνουμε να ανεβαινει η θερμοκρασια και στο ενυδρειο.
Συνηθως αυτο ειναι και πιο οικονομικο στην καταναλωση ρευματος.
Το χρειαζονται και τα ψαρια.
Για τα Αγγελοψαρα 25 (κατωτερη το χειμωνα) και να ανεβαινει σταδιακα εως 31 (ανωτερη το καλοκαιρι) ειναι ιδανικα.

Και το καλοκαιρι στους 25C τα διατηρεις? Θα εχεις γερη ψυξη.
Τοσο αφηνω στα χρυσοψαρα να ανεβαινει, που ειναι ψαρια κρυου νερου.

Κυριακος
05-10-15, 23:31
όχι το καλοκαίρι ανεβαίνει μόνο του άλλα δεν ξεπερνάει τους 28-29 με ανοικτό το ένα καπάκι, λόγο περιοχής που μένω και καλής μονωσεις του σπιτιού
Για την ώρα θα αγοράσω τον θερμαντήρα και μετά με βλέπω για controller και ανεμιστηρακια

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

delta66
05-10-15, 23:59
Αν δεν ξεπερνας τους 29, δεν χρειαζεσαι ψυξη.
Ο controller ειναι παντα χρησιμος, ακομα και μονο για θερμανση.