PDA

Επιστροφή στο Forum : Ενυδρειο για δισκους...


scalare
10-09-05, 09:16
Για σας ’Δισκόφιλοι’.... http://www.greekaquarist.com/vb/images/icons/icon7.gif
Σκέυτομαι να κάνω ενα ενυδρείο με δίσκους. Πάντα το είχα ’’μεράκι’’.
Αλλά εχω ακούση πολλά αρνητικά για αυτά τα ψάρια οσο αφορά την ευαισθησία τους στης παραμέτρους του νερού. Μέσα στο board είδα οτι δεν ειναι και τόσο τραγική η εκτροφή τους.

Το ζητούμενω μου ειναι, αν μπωρό σε 80λιτρο ή το πολλύ 90λιτρο ενυδρείο να διατηρώ ενα ζευγάρη δίσκους.
Μπωρούν σε τόσο μικρό χώρο να ζήσουν καλά χωρίς προβλήματα;

Μεγαλήτερο ενυδρείο δεν μπωρό να τοποθετήσω στον χώρο μου γιατί έχω είδη 2 ενυδρεία και δεν θα χωρούσε.

george hmmy
10-09-05, 09:25
Φίλε scalare η άποψη μου είναι να μην το επιχειρήσεις γιατί τα αποτελέσματα δε θα είναι τα αναμενόμενα και θα απογοητευτείς. Ο δίσκος ο ενήλικας θέλει τουλάχιστον 60 λίτρα "δικά του" (αναλογία λίτρων στο ενυδρείο σου δίνω) και επίσης ο ελάχιστος πληθυσμός που μπορείς να έχει είναι τέσσερις. Άρα σε αυτά τα λίτρα το ξεχνάς. :sad:

ΥΓ: βέβαια για μελλοντικές σκέψεις, να ξέρεις ότι όντως αυτά που λένε στα μαγαζιά είναι αμπελοφιλοσοφίες. Ναι είναι ευαίσθητος ο δίσκος, θέλει κάποια ιδιαίτερη περιποίηση σε σχέση μετα άλλα τα ψάρια, αλλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράματα! ;)

accnt
10-09-05, 11:11
Οι δίσκοι όπως και τα περισσότερα ψάρια, χρειάζονται για να αναπτυχθούν σωστά και για να ζουν "ευχάριστα", συγκεκριμένες συνθήκες νερού, αλλά πιο πολύ σταθερές. Αυτό είναι και το κλειδί για την επιτυχία. Δηλαδή μπορείς να κρατήσεις δίσκους σε πολύ μαλακό νερό Kh 2-3 με Ph 5.5 - 6.0, αλλά και σε ελαφρός σκληρότερο Kh 5-6 με Ph 7,0 - 7,5. Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει πρόβλημα, εφόσον διατηρούνται σταθερές οι τιμές αυτές!

Όπως λέει και ο Γιώργος, δυστηχώς, αλλά σε 80 λίτρα δεν μπορείς να φιλοξενήσεις δίσκους. Θα μπορούσες βέβαια να βάλεις 4 μικρούς, αλλά με την προυπόθεση, όταν θα μεγαλώσουν να πας σε μεγαλύτερο ενυδρείο. Εφόσον δεν μπορείς ξέχνα το!

scalare
10-09-05, 15:54
Δηλαδή θα χρειαστώ 240 λίτρα ενυδρείο τουλάχιστο για την συντίρηση 4 δίσκον.....
Άκυρο το ενυδρείο..Πάω για άλλο.
Δεν το έψαξα και πολλύ στο board.
Ευχαριστώ για της πλυροφορίες