PDA

Επιστροφή στο Forum : Κατασκευη και μελετη Ενυδρειου

Lth1
25-09-15, 13:01
Λοιπον εχω ξεκινησει μια μελετη για την επιτευξη του παρακατω εργου και συνεχιζω ακαθεκτος και πιστευω με σωστες κινησεις...ακουω σχολια για τα παρακατω:
1)Ενυδρειο 700λιτρα περιπου διαστασεις 1.51-71-65(ΜxΠxΥ)

2)Βαση αποτελουμενη απο 5 Ευροπαλετες την μια πανω στην αλλην οπου θα ντυθουν γυρω γυρω με ΜDF αναλογου χρωματος και ηδη εγιαν καποια κενα για λογους αποθηκευσης.

3)Το ενυδρειο θα πατησει πανω σε κοντρα πλακε θαλασσης 25αρι και φελιζολ Dow τα οποια θα καλυφθουν και αυτα με MDF αναλογου χρωματος..

4)Σαμπ 200 λιτρων Διαστασεων 73-45-63(ΜχΠχΥ) περιπου δεν θυμαμαι ακριβης διαστασεις
με 6 χωρισματα

5)Σωληνωσεις PVC
Ρακορ δεξαμενης,γωνιες 90 μοιρων,βανες &σωληνωσεις...

6)Η πλατη θα βαφτει με μαυρο πλαστικο χρωμα..

7)Καπακι Diy με πλεξι μαυρο,γενικα ειναι υπομελετη ακομα.

8 )2 Ηλιοι που θα τοποθετηθουν μεσα η αλλιως wave maker για την κυκλοφορια των τροφων απο τον πυθμενα..

9)Μαυρη χαλαζιακη αμμος λεπτη + 1 ριζα προς το παρον και αρκετα σκληρα ευκολα φυτα ανθεκτικα στα δαγκωματα καθως επισης καποιες πετρες..

10)Βαρελι αλλαγης νερου 200 λιτρα

11)Τοποθετηση ταιστρας και αυτοματης αναπληρωσης

12) Stc-1000 controller

Αυτα για το σχεδιο μου που θα ειναι ετοιμο σε κανα μηνα απο σημερα

Περιμενω τυχον συμβουλες περι του θεματος
Ευχαριστω

no_name
25-09-15, 13:25
Λοιπον εχω ξεκινησει μια μελετη για την επιτευξη του παρακατω εργου και συνεχιζω ακαθεκτος και πιστευω με σωστες κινησεις...ακουω σχολια για τα παρακατω:
1)Ενυδρειο 700λιτρα περιπου διαστασεις 1.51-71-65(ΜxΠxΥ) Το πλάτος του μου αρέσει ΠΟΛΥ

2)Βαση αποτελουμενη απο 5 Ευροπαλετες την μια πανω στην αλλην οπου θα ντυθουν γυρω γυρω με ΜDF αναλογου χρωματος και ηδη εγιαν καποια κενα για λογους αποθηκευσης. Αν δεν κάνω λάθος το μήκος της παλέτας είναι στα 1.20 Πως θα τις φτιάξεις για να πατήσει το ενυδρείο στα 1.50?

3)Το ενυδρειο θα πατησει πανω σε κοντρα πλακε θαλασσης 25αρι και φελιζολ Dow τα οποια θα καλυφθουν και αυτα με MDF αναλογου χρωματος..

4)Σαμπ 200 λιτρων Διαστασεων 73-45-63(ΜχΠχΥ) περιπου δεν θυμαμαι ακριβης διαστασεις
με 6 χωρισματα Που θα τοποθετήσεις το σαμπ??

5)Σωληνωσεις PVC

8 )2 Ηλιοι που θα τοποθετηθουν μεσα η αλλιως wave maker για την κυκλοφορια των τροφων απο τον πυθμενα..

9)Μαυρη χαλαζιακη αμμος λεπτη + 1 ριζα προς το παρον και αρκετα σκληρα ευκολα φυτα ανθεκτικα στα δαγκωματα καθως επισης καποιες πετρες..

12) Stc-1000 controller

Ευχαριστω

Τα υπόλοιπα μια χαρά....

Harris1
25-09-15, 13:29
Εν αρχή δες το σχέδιο της μελέτης στατικών του υποκείμενου σου ορόφου :)
Το λέω καθότι οι κατασκευές τις τελευταίας 15ετίας, που θεωρούντε αρκετά δυνατές αντέχουν συνήθως 250 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο.
Οπότε 1,51χ0,71 που μιλάς εσύ μας κάνει 1,07 τετραγωνικά μέτρα.
Οπότε για τα μέτρα αυτά μιλάς ότι θα έχεις 700 λίτρα νερό! + γυαλιά + βάσεις + ... οπότε βλέπω πρόβλημα!

Αν θες γράψε όροφο που βρίσκεσαι, έτος οικοδομής, φορτία που αντέχει η πλάκα του ορόφου σου.
Και ακόμα έχε υπόψη ότι 700 λίτρα νερό, δεν είναι ακριβώς 700 κιλά, λόγω των ασυνίθιστων φορτίων που σχηματίζονται, όταν πχ μετακινηθεί αυτός ο όγκος σε μια περίπτωση σεισμού.
:-o

Lth1
25-09-15, 13:50
no-name απο κατω θα μπει κοντρα πλακε 1.53-72 25αρι +φελιζολ...για τις προεξοχες...Το σαμπ θα μπει αριστερα απο το ενυδρειο...

Μενω στον 2ο οροφο,ετος οικοδομης δεν μπορω να σου πω με σιγουρια, καθως επισης και τα φορτια που αντεχει η πλακα...
Το ενυδρειο θα μπει διπλα απο τοιχο πανω σε δοκαρι απο οσο εχω καταλαβει απο την δομη του κτηριου...
Σε αυτο που λες συμφωνω περι βαρους αλλα πως γινεται να στεκεται μια τεραστιων διαστασεων.βιβλιοθηκη παλι σε ενα τετραγωνικο με ενα σωρο βιβλια πανω της και σε θεμα σεισμου να μην γινεται και κατι σοβαρο....Η πολυκατοικια ξερω οτι ειναι σχετικα παλια αλλα με γερη δομη...

Bill-Samos
25-09-15, 14:33
Εν αρχή δες το σχέδιο της μελέτης στατικών του υποκείμενου σου ορόφου :)
Το λέω καθότι οι κατασκευές τις τελευταίας 15ετίας, που θεωρούντε αρκετά δυνατές αντέχουν συνήθως 250 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο.
Οπότε 1,51χ0,71 που μιλάς εσύ μας κάνει 1,07 τετραγωνικά μέτρα.
Οπότε για τα μέτρα αυτά μιλάς ότι θα έχεις 700 λίτρα νερό! + γυαλιά + βάσεις + ... οπότε βλέπω πρόβλημα!

Αν θες γράψε όροφο που βρίσκεσαι, έτος οικοδομής, φορτία που αντέχει η πλάκα του ορόφου σου.
Και ακόμα έχε υπόψη ότι 700 λίτρα νερό, δεν είναι ακριβώς 700 κιλά, λόγω των ασυνίθιστων φορτίων που σχηματίζονται, όταν πχ μετακινηθεί αυτός ο όγκος σε μια περίπτωση σεισμού.
:-o
Χαρη εισαι σιγουρος?Μηχανικος δεν ειμαι αλλα αν δεις αναλογικα οτι ενα ανθρωπος 100 κιλων ας πουμε παταει σε 2-3 τετραγωνικες παλαμες ξεπερνα κατα πολυ το οριο που λες:confused::confused: Μην πω οτι ενα 300αρι με βαση 120*50 εχει πανω απ το διπλασιο βαρος/τετραγωνικο απο τα 250..Περιεργο μου φαινεται..

Κωστας Malawi
25-09-15, 14:38
καλη αρχη στην κατασκευη σου φιλε.να μας ανεβαζεις και φωτογραφιες απο ολα τα βηματα..

αυτο που λεμε για το βαρος ειναι παραξενο θεμα τελικα.εγω δεν εχω βρει ακρη ακομα.

Lth1
25-09-15, 14:47
καλη αρχη στην κατασκευη σου φιλε.να μας ανεβαζεις και φωτογραφιες απο ολα τα βηματα..

αυτο που λεμε για το βαρος ειναι παραξενο θεμα τελικα.εγω δεν εχω βρει ακρη ακομα.
Αυτο ειναι το μονο σιγουρο..!!! [emoji2]
Τωρα με το βαρος δεν νομιζω να εχω καποιο θεμα...καλες ειναι οι προληψεις απλα στη συγκεκριμενη εχω την απορια με την βιβλιοθηκη που δεν ξερω εκει πως γινεται να μην υπαρχει θεμα...

Κωστας Malawi
25-09-15, 14:53
κοιτα εγω θελω να φτιαξω ενα 3.30-50-60.περιεργη διασταση το ξερω αλλα με τα ψαρια που θα βαλω ειναι καλη.εχω λοιπον μηχανικο(συγγενη) και μου ειπε να το κανω αφοβα:confused:..βεβαια θα ειναι μαλλον ξυλινο οποτε γλυτωνω αρκετο βαρος απο τα τζαμια.βαλε ομως και τη βαση απο κοιλοδοκο φτανουμε στον 1.5 τονο περιπου στο δευτερο οροφο αλλα απλωμενο στα 3+μετρα μηκος..αυτα:)ελπιζω να μην κανω καμια κατεδαφιση τελικα:D

Bill-Samos
25-09-15, 14:55
κοιτα εγω θελω να φτιαξω ενα 3.30-50-60.περιεργη διασταση το ξερω αλλα με τα ψαρια που θα βαλω ειναι καλη.εχω λοιπον μηχανικο(συγγενη) και μου ειπε να το κανω αφοβα:confused:..βεβαια θα ειναι μαλλον ξυλινο οποτε γλυτωνω αρκετο βαρος απο τα τζαμια.βαλε ομως και τη βαση απο κοιλοδοκο φτανουμε στον 1.5 τονο περιπου στο δευτερο οροφο αλλα απλωμενο στα 3+μετρα μηκος..αυτα:)ελπιζω να μην κανω καμια κατεδαφιση τελικα:D
Στα υπογεια ειναι η θεα :D
:D:D

Κωστας Malawi
25-09-15, 14:57
λες Bill?παντα ηθελα μονοκατοικια:D:D:D

Τάκης
25-09-15, 14:59
Λουκά αυτο δεν θυμάμαι να το είχες πει, πως είσαι σε 2ο όροφο. Το θέμα θεωρώ πως είναι σοβαρό, και δεν είναι 1,50 Χ 0,7 = 1,05 αλλά 1,20 Χ 0,7 = 0,84, δηλαδή πάνω από 700 κιλά σε 0,84 τετραγωνικά, πάμε στα 830 κιλα / τετραγωνικό συν τα έξτρα (παλετες, τζαμια κλπ), και αυτο είναι πολύ πρόχειρο, θα είναι πολύ περισσότερο, είναι πολά τα κιλά, πάρα πολά. Πριν κάνεις οτιδήποτε ρώτα μηχανικό πρώτα, μη παιζεις με αυτά

no_name
25-09-15, 15:21
no-name απο κατω θα μπει κοντρα πλακε 1.53-72 25αρι +φελιζολ...για τις προεξοχες...Το σαμπ θα μπει αριστερα απο το ενυδρειο...

Το θεωρώ επικίνδυνο να εξέχει 15cm δεξιά / αριστερά και να πατάει μόνο σε ένα κόντρα πλακέ 25αρι... θα είναι μεγάλη η πίεση όλο του όγκου.

Καλό είναι να το ξανά σκεφτείς :) :)

Lth1
25-09-15, 16:34
Μα ειναι παρα πολυ στιβαρο το κοντρα πλακε..θηριο...ποσο θεμα να εχει?!?Εφοσον ο κυριος κορμος θα ειναι πανω σε παλετες...Και φελιζολ απο κατω για τυχον κενα..θα ερθει και θα το αγκαλιασει
-------------------------
Λουκά αυτο δεν θυμάμαι να το είχες πει, πως είσαι σε 2ο όροφο. Το θέμα θεωρώ πως είναι σοβαρό, και δεν είναι 1,50 Χ 0,7 = 1,05 αλλά 1,20 Χ 0,7 = 0,84, δηλαδή πάνω από 700 κιλά σε 0,84 τετραγωνικά, πάμε στα 830 κιλα / τετραγωνικό συν τα έξτρα (παλετες, τζαμια κλπ), και αυτο είναι πολύ πρόχειρο, θα είναι πολύ περισσότερο, είναι πολά τα κιλά, πάρα πολά. Πριν κάνεις οτιδήποτε ρώτα μηχανικό πρώτα, μη παιζεις με αυτά
Τακη δεν θυμαμαι ακριβως...Αυτο που ακουσα ειναι οτι δεν θα εχω προβλημα σε γενικες γραμμες εφοσον μπει σε γωνια η οποια απο κατω εχει σιδερβεργες και κοντα δοκαρι..οπου εκει εχει παραπανω αντοχη κτλ κτλ...περιπου 1 τονο ανα τετραγωνικο...αν κανω λαθος διορθωστε με...αλλα δεν νομιζω...
Εσυ πας για υπερκατασκευη αντε να δουμε φωτο :-)
Χαρη εισαι σιγουρος?Μηχανικος δεν ειμαι αλλα αν δεις αναλογικα οτι ενα ανθρωπος 100 κιλων ας πουμε παταει σε 2-3 τετραγωνικες παλαμες ξεπερνα κατα πολυ το οριο που λες:confused::confused: Μην πω οτι ενα 300αρι με βαση 120*50 εχει πανω απ το διπλασιο βαρος/τετραγωνικο απο τα 250..Περιεργο μου φαινεται..
Ενας ανθρωπος δεν εχει στατικο βαρος οποτε δεν το περνεις τοσο υποψη σου στις μελετες αυτες...οσο για το 300αρι μαζι με βασεις κτλ κτλ...εκει δεν ξερω να απαντησω...παιζουν ρολο πολλα και χωρις καποιος να πει κατι με σιγουρια...οπως επισης τα βαρη που αντεχουν οι πλακες συνηθως ξεπερνιουνται αλλα αυτο ειναι κακο μπορω να πω...βεβαια εξαρταται και η τοποθεσια που το εχεις...κοντα πανω σε δοκαρι κτλ κτλ..ουτε εγω ειμαι μηχανικος,ειμαι ηλεκτρολογος μηχανικος και δεν πολυ ξερω περι αυτων των θεματων...

Τάκης
25-09-15, 16:39
Τακη δεν θυμαμαι ακριβως...Αυτο που ακουσα ειναι οτι δεν θα εχω προβλημα σε γενικες γραμμες εφοσον μπει σε γωνια η οποια απο κατω εχει σιδερβεργες και κοντα δοκαρι..οπου εκει εχει παραπανω αντοχη κτλ κτλ...περιπου 1 τονο ανα τετραγωνικο...αν κανω λαθος διορθωστε με...αλλα δεν νομιζω...

Βρε Λουκά αυτο καλύτερα να στο απαντήσει κάποιος ειδικός,
το θεωρω σοβαρο

Lth1
25-09-15, 16:45
ρωτησα τον ξαδερφο μου παρελθοντικα...το οτι θα το αντεξει θα το αντεξει..το θεμα ειναι σε περιπτωση σεισμου τι θα γινει...αυτο μου ειπε...!!Αλλαζει ολο το θεμα αν και εφοσον ειναι σε δοκαρι κοντα...Εκει ανεβαινουμε σε αντοχη ετσι μου ειχε πει...

Harris1
25-09-15, 18:07
από τα forum δύσκολα επικοινωνούμε και δύσκολα καταλαβαίνουμε για το ποιός μας κάνει πλάκα:)
Για αυτό που λες, αν είσαι πάνω + παράλληλα σε υποκείμενο δοκάρι, παίζουν ρόλο όμως οι στηρίξεις, τα μεγέθη της πλάκας (κ.α.) δεν το φοβάσαι τόσο. Ακόμα αν είσαι πλησίον, παράλληλα το 1,51 με το δοκάρι, δεν το φοβάσαι.
Διορθώνω τα προηγούμενα λεγόμενα μου, κατόπιν μελέτης: Οι πλάκες γενικά αντέχουν 300 κιλά ανά τετ. μέτρο, αυξάνεται όμως (θα μπορούσε) πλησίον δοκών. Και επίσης παίζουν ρόλο λοιπά φορτία κα. Επειδή μιλάς για απάνθρωπη κατασκευή:D 700 + λίτρα θα σου συνιστούσα να το δει Πολιτικός Μηχανικός.
Η συμβουλή μου είναι μείνε στα 300 κιλά.

Lth1
25-09-15, 18:17
Χαρη σεβομαι εννοειται την αποψη σου και την βοηθεια σου για αυτο και ανοιξα το θεμα...
Για να μιλας τοσο ψαγμενα παει να πει οτι εισαι πολιτικος μηχανικος...
Ειναι πλησιον σε 2 δοκαρια καθως επισης κοντα σε κολωνα...Και διπλα απο τοιχο...
Γτ απανθρωπη?!?Ενα οικοσυστημα φτιαχνω για τα ψαρακια μ..!!
Το ειχε δει στο παρελθον και αυτο που μου ειπε ηταν οτι θα εχω προβλημα μονο σε περιπτωση σεισμου οσον αφορα μην σπασει κανα τζαμι και τρεχουμε :-)
Φιλικα παντα Φιλε μου χαρη

dragonld
25-09-15, 19:54
Επειδη το ψαχνω και εγω αυτη την εποχη για το θεμα ΑΣΦΑΛΕΣ σε σεισμους βαρος ανα τετραγωνικο.
Ο 1ος μηχανικος χωρις να δει καν το σχεδιο μου ειπε οτι μπορω να βαλω αφοβα 600 κιλα /τετραγωνικο.
Ο 2ος μηχανικος ειδε τα σχεδια και μου ειπε βαλτο αφοβα.
Η τριτη ηταν φιλη μου το μελετησε περισοτερο ειδε τα σχεδια και μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα αρκει να ειναι σε δοκαρι και κοντα στις κολονες.
Προσοχη οχι κοντα σε τοιχο που διαβασα πιο πανω αλλα κοντα σε κολονες.

Τωρα γενικα με αυτα που εχω δει θα σας πω οτι εχω δει σε μπαλκονι τουλαχιστον 5 τονους οικοδομικα υλικα.
Εχω δει πισινες σε ταρατσες ,ενυδρεια 2-2,5 μετρα με sump στο 4ο οροφο,δεξαμενες νερου η πετρελαιου σε ταρατσα και ολα αυτα φυσικα χωρις μελετη και ψαξιμο για το σημειο τοποθετησης.

no_name
25-09-15, 20:04
Μα ειναι παρα πολυ στιβαρο το κοντρα πλακε..θηριο...ποσο θεμα να εχει?!?Εφοσον ο κυριος κορμος θα ειναι πανω σε παλετες...Και φελιζολ απο κατω για τυχον κενα..θα ερθει και θα το αγκαλιασει

Εγώ δεν θα επιχειρούσα να το έχω στο κενό... τώρα η επιλογή είναι δική σου!!!

Lth1
25-09-15, 20:04
την μελετη για τι οροφο την κανεις αν επιτρεπεται?!Και ποσο παλια ειναι η πολυκατοικια??
Σε ευχαριστω κιολας για την τοποθετηση σου :-)

Κωστας Malawi
25-09-15, 20:05
Επειδη το ψαχνω και εγω αυτη την εποχη για το θεμα ΑΣΦΑΛΕΣ σε σεισμους βαρος ανα τετραγωνικο.
Ο 1ος μηχανικος χωρις να δει καν το σχεδιο μου ειπε οτι μπορω να βαλω αφοβα 600 κιλα /τετραγωνικο.
Ο 2ος μηχανικος ειδε τα σχεδια και μου ειπε βαλτο αφοβα.
Η τριτη ηταν φιλη μου το μελετησε περισοτερο ειδε τα σχεδια και μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα αρκει να ειναι σε δοκαρι και κοντα στις κολονες.
Προσοχη οχι κοντα σε τοιχο που διαβασα πιο πανω αλλα κοντα σε κολονες.

Τωρα γενικα με αυτα που εχω δει θα σας πω οτι εχω δει σε μπαλκονι τουλαχιστον 5 τονους οικοδομικα υλικα.
Εχω δει πισινες σε ταρατσες ,ενυδρεια 2-2,5 μετρα με sump στο 4ο οροφο,δεξαμενες νερου η πετρελαιου σε ταρατσα και ολα αυτα φυσικα χωρις μελετη και ψαξιμο για το σημειο τοποθετησης.

οκ ολα αυτα που λες αλλα καλο ειναι να ειμαστε λιγο σιγουροι πριν κανουμε οτιδηποτε.
η γνωμη μου ειναι να δωσετε οσο μπορειτε μηκος και οχι υψος.ισως αυτη να ειναι μια λυση.εγω ετσι θα κινηθω και ελπιζω να πανε ολα καλα..
το δικο μου θα εχει απο πανω και απο κατω δοκαρι και δεξια-αριστερα κολωνα.παντως δεν θα δοκιμαζα να εδινα ολο το βαρος σε λιγοτερο μηκος.πιστευω καλυτερα ειναι να απλωνει οσο γινεται σε περισσοτερα τετραγωνικα.

Lth1
25-09-15, 20:07
Εγώ δεν θα επιχειρούσα να το έχω στο κενό... τώρα η επιλογή είναι δική σου!!!
αν δω οτι κανει καποια καμπυλη τοτε θα βαλω στηριγματα και πιστευω να μην υπαρξει καποιο θεμα...σωστα?!

no_name
25-09-15, 20:08
Λογικά ναι.. αλλά θα προλάβεις να την δεις???

Lth1
25-09-15, 20:09
οκ ολα αυτα που λες αλλα καλο ειναι να ειμαστε λιγο σιγουροι πριν κανουμε οτιδηποτε.
η γνωμη μου ειναι να δωσετε οσο μπορειτε μηκος και οχι υψος.ισως αυτη να ειναι μια λυση.εγω ετσι θα κινηθω και ελπιζω να πανε ολα καλα..
το δικο μου θα εχει απο πανω και απο κατω δοκαρι και δεξια-αριστερα κολωνα.παντως δεν θα δοκιμαζα να εδινα ολο το βαρος σε λιγοτερο μηκος.πιστευω καλυτερα ειναι να απλωνει οσο γινεται σε περισσοτερα τετραγωνικα.
αμα με επερνε απο θεμα χωρου θα το εκανα και 5 μετρα :-) αλλα δεν με περνει...!!! :-( (πλακιτσα)

Κωστας Malawi
25-09-15, 20:13
καλα ναι κουβεντα κανουμε..εμενα με περνει για 5 μετρα αλλα δεν ξερω αν ειναι εφικτο κατι τετοιο.για φαντασου 5 μετρα με 0.60 υψος..σα μακαρονι θα ειναι:D:D:D

Lth1
25-09-15, 20:20
σαν μακαρονι ναι αλλα θα ειχες και πισινα στο σπιτι μεσα :-)

Κωστας Malawi
25-09-15, 20:21
σαν μακαρονι ναι αλλα θα ειχες και πισινα στο σπιτι μεσα :-)

πισινα ναι,,,σπιτι δεν ξερω αν θα ειχα...

Lth1
25-09-15, 20:38
εγω θα εβαζα παντως...
Κατι ασχετο...φωτο θα ξεκινησουνε να.μπαινουν.απο κυριακη :-)

Κωστας Malawi
25-09-15, 20:40
αντε περιμενουμε!!εγω ειμαι στο ψαξιμο για σιδερα ακομα για τη βαση..

Harris1
25-09-15, 20:40
Με τους σεισμούς μην ανυσηχείτε ιδιαίτερα.
Και δεν είμαι Πολιτικός Μηχανικός.

Lth1
25-09-15, 20:50
Με τους σεισμούς μην ανυσηχείτε ιδιαίτερα.
Και δεν είμαι Πολιτικός Μηχανικός.
Τι εννοεις μην ανησυχουμε ιδιαιτερα?!!Τοτε γτ να ανησυχουμε?!

Harris1
25-09-15, 21:00
Το αρχικό σχόλιο Lth1 ήταν δικό μου, κατόπιν μίλησα με τον κολλητό τον Πολ. Μηχ. όταν το θέμα είχε πάρει κάποιες διαστάσεις. Καταλήξαμε οτι για τα μοντέλα που μιλάμε ο σεισμός δεν θα έπρεπε να ανησυχεί. Γνώμη του ήταν να μείνει ο αρχικός στα 300 κιλά ανά τετ. μετ. όμως είπαμε οτι καθώς πλησιάζουμε το δοκάρι το πρόβλημα μειώνεται.
Ρόλο επίσης παίζουν τα λοιπά φορτία της πλάκας, καθώς η ακριβή θέση του ενυδρείου.
Εγώ προσωπικά λέω ότι αν μπεις στον κόπο να κάνεις 700λτ μην λυπηθείς τα 50 ευρώ που θα σου πάρει ένας Δομοστατικός να σου υπολογίσει καλύτερα την κατασκευή σου, αν στα πάρει, γιατί ένας φίλος σου δεν στα παίρνει.
Ολο που συζητάμε είναι δείξε μια σοβαρότητα, γιατί πιστευω μιλάς για 750 κιλά σε ένα τετραγωνικό μέτρο, οπότε οι ανώνυμες γνώμες από το καλά καταρτισμένο βέβαια forum δεν ξέρω αν μπορούν να σε βοηθήσουν :smt102
Εγώ είμαι Αρχιτέκτονας :)

Lth1
25-09-15, 21:06
Κατανοητο πληρως...Θα μελετησω εκτενεστερα το ολο θεμα φιλε χαρη και θα ξερω 100% απο δευτερα

Κωστας Malawi
25-09-15, 21:15
τα 300 κιλα/τμ ειναι για το κεντρο της πλακας.συνηθως ομως τα ενυδρεια δεν ειναι μεσα στη μεση του δωματιου.τις περισσοτερες φορες ειναι στην ακρη που αναγκαστικα θα υπαρχει καποιο δοκαρι η κολωνα αρα το νουμερο αυτο αλλαζει κατα πολυ.
αν υπαρχουν και τα δυο(δλδ δοκαρι απο κατω αρα και απο πανω και κολωνες κοντα) τα πραγματα ειναι ακομη καλυτερα.απο εκει και περα οποιον και να φωναξεις δεν προκειται να παρει καμια ευθηνη ωστε να σου δωσει το οκ..ολοι θα βγαλουν την ουρα τους απεξω και με το δικιο τους για να μη ζητας μετα ρεστα!αρα η τελικη αποφαση ειναι δικια μας επιλογη και καλη μας τυχη:cool:

ετσι για κουβεντα θα αναφερω οτι πολλοι απο τους γνωστους κατασκευαστες χειρ/των ενυδρειων φτιαχνουν ενυδρεια μεχρι και 2.5 τονους σε οροφο:o
μιλαω εκ πειρας χωρις να το δεχομαι ως 'σωστο'..ελπιζω να γνωριζουν τι κανουν και να μην βρεθουν λαθος μια μερα..

Lth1
25-09-15, 21:20
Δεκτα ολα...Την δευτερα εγω θα εχω 3-4 οπτικη πλευρα παρουσα στον χωρο μου απο πολιτικους μηχανικους και επειτα θα παρω και την αποφαση σου μου συμφωνα με ολααα αυτα που ακουσα...Καθως επισης να συνεχισω και με καποιες φωτο :-)
Λογικά ναι.. αλλά θα προλάβεις να την δεις???
τωρα το ειδα :-(...γτ να μην προλαβω??Ποια ειναι η γνωμη σου δηκ?!

Lth1
28-09-15, 18:49
Συνέχεια της μελέτης:

2)Βαση αποτελουμενη απο 5 Ευροπαλετες την μια πανω στην αλλην οπου θα ντυθουν γυρω γυρω με ΜDF αναλογου χρωματος και ηδη εγιαν καποια κενα για λογους αποθηκευσης.

με 6 χωρισματα

5)Σωληνωσεις PVC

12) Stc-1000 controller

1==>Την επόμενη βδομάδα θα γίνει η παραγγελία από γνωστό ενυδρειάδικο..
Εκεί θα μου φτιάξουν και τις τρύπες
Εισαγωγής νερού στο σαμπ 2 λογικα φ32 σε θαλαμο υπερχείλησης και 2 εισαγωγή νερού στο ενυδρείο φ20.

2==>Αγοράστηκαν το κόντρα πλακέ,το φελιζόλ και τα MDF όπου βάφτηκαν σε ανάλογο χρώμα.. Αναμονή στο να μπουνε

3==>Έχουν αγοραστεί

4==>Αγοράστηκε,Ακριβείς διαστάσεις εσωτερικές 0,68mx0,43mx0,62(μήκος πλάτος ύψος αντίστοιχα)
Αναμονή για τα υλικά φίλτρανσης(σφουγγάρια-ελαφρόπετρα και βλέπουμε)
Αναμονή για Αντλία Jebao DC 12000

5==>Αναμονή ακόμα καθότι πρέπει να γίνουν κάποιες διευκρινίσεις με το σαμπ & ενυδρειο

6==>Αγοράστηκε

7==>Αναμονή ακόμα

8==>Αναμονή ακόμα

9==>Αγοράστηκε Ρίζα redmoor αναμονή για μαύρη άμμο η χαλίκι.

10==>Αγοράστηκε

11==>Αναμονή στην αυτόματη αναπλήρωση,Αγοράστηκε η Ταΐστρα.

12==>Αγοράστηκε

Μερικές Φώτο από τον χώρο και τα υλικά.

Lth1
28-09-15, 18:55
Μερικές Φώτο
1)Χώρος και κάποιες διευκρινησεις με την μόνη διαφορά στα αριστερά θα μπει το σαμπ και θα σκεπαστεί με μαύρο ύφασμα στα μέτρα του
2)Σαμπ και διαστάσεις (εσωτερικές)
3)Ταΐστρα
4)Κοντρόλλερ

Lth1
28-09-15, 19:47
Αποριες εχω με το σαμπ οποιος μπορει να βοηθησει τον ευχαριστω πολυ
1)σωληνες για εισαγωγη νερου στο σαμπ
2)σωληνες για εισαγωγη νερου στο ενυδρειο
3)ποσες τρυπες να κανω στο ενυδρειο
4)Υπολογισμος υψους?Σε τι υψος να γινουν οι τρυπες ωστε να αποφυγω τυχον πλημμυρα σε περιπτωση διακοπης ρευματος

Υποθετικα παντα Φ32 για εισαγωγη νερου στο σαμπ?
Επισης Φ20 για εισαγωγη νερου στο ενυδρειο?
Επισης 4? 2 βαζουν στο σαμπ και 2 στο ενυδρειο?
Αυτο δεν μπορω να το υποθεσω :(
Πηρα και γνωματευση απο τους ειδικους...
Αριστερα εχω κολονα δεξια το ιδιο και ακριβως απο πανω κεντρικο δοκαρι οποτε ειναι μια χαρα :D

kiddo
28-09-15, 20:39
Αποριες εχω με το σαμπ οποιος μπορει να βοηθησει τον ευχαριστω πολυ
1)σωληνες για εισαγωγη νερου στο σαμπ
2)σωληνες για εισαγωγη νερου στο ενυδρειο
3)ποσες τρυπες να κανω στο ενυδρειο
4)Υπολογισμος υψους?Σε τι υψος να γινουν οι τρυπες ωστε να αποφυγω τυχον πλημμυρα σε περιπτωση διακοπης ρευματος

Υποθετικα παντα Φ32 για εισαγωγη νερου στο σαμπ?
Επισης Φ20 για εισαγωγη νερου στο ενυδρειο?
Επισης 4? 2 βαζουν στο σαμπ και 2 στο ενυδρειο?
Αυτο δεν μπορω να το υποθεσω :(
Πηρα και γνωματευση απο τους ειδικους...
Αριστερα εχω κολονα δεξια το ιδιο και ακριβως απο πανω κεντρικο δοκαρι οποτε ειναι μια χαρα :D

Καλησπέρα και από μένα,

Αν και δεν έχω γνώμη για γλυκά, κατασκευαστικά έχω μια αντίληψη πλέον για να την μοιραστώ...

Αν πας φίλε στην υπερχείληση την δική μου, καλό είναι να διαβάσεις αυτό (http://www.beananimal.com/projects/silent-and-fail-safe-aquarium-overflow-system.aspx), αλλά και αυτό όσο μπορείς (http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?threadid=1310585).

1)Ο συγκεκριμένος τύπος που επινόησε την συγκεκριμένη υπερχείληση για ενυδρείο 75 γαλόνια (284 λίτρα) κατεβάσει με 1,5 ίντσα(δηλαδή Φ40) PVC, 2 δουλεύουν 24/7 και μια επιπλέον ασφαλείας... οπότε και συ να πας τουλάχιστον σε Φ40, αν όχι Φ50 στο κατέβασμα...

2)Για επιστροφή εφόσον πας στην Jebao DC12000 εγώ θα έλεγα να επιστρέφεις με Φ32... αν το αντέχεις οικονομικά ίσως θα ήταν πρτιμότερο να πας σε 2 DCT6000 και να ανέβεις με 2 Φ25...το σπλιτάρισμα από μια αντλία σε 2 εξόδους ρίχνει πολύ την ένταση (ο παθών μαθών)...

Σκέψου επίσης αν θες να βγάλεις τις 3 εξόδους σου προς τα κάτω στην μια πλευρά του ενυδρείου και να ανεβαίνεις επιστροφή από την άλλη πλευρά, πολύ καλή κυκλοφορία ή να κάνεις ακριβώς ότι έκανα και εγώ, ίσως με μόνο διαφορά μπαλκόνι από άκρη σε άκρη πίσω...

Όταν αποφασίσεις με την σωλήνες θα κατεβαίνεις, να πάς να πάρεις ένα σύνδεσμο δεξαμενής αντίστοιχο, και θα πεις στο μαγαζί αυτό θέλω συγκεκριμένα να μπει... Οι άνθρωποι εκεί θα έχουν φυσικά καλή αντίληψη κατασκευαστική, οπότε μπορείς να τους ρωτήσεις...

3) Στο ενυδρείο θα σου έλεγα να κάνεις σε κάθε περίπτωση 3 τρύπες καθόδου. Για την επιστροφή μην τρυπήσεις, ανέβα στο πλάι με PVC και κάνε νεροκουτρίνα να έχεις και ανατάραξη καλή
4) 9-10 πόντους από τέρμα πάνω είσαι μια χαρά...

Αυτά από μένα προς το παρόν... σκέψου το για θάλλασα κρίμα είναι :D Θα μπαίναν μέσα μεταξύ άλλων 3-4 φανταστικά ψάρια 15πόντα :D Θα άφηνες ιστορία στο χόμπυ! Αν παραστρατήσεις θα σε βοήθησω αν είσαι από Αθήνα...:smt041

Lth1
28-09-15, 21:09
Καλησπέρα και από μένα,

Αν και δεν έχω γνώμη για γλυκά, κατασκευαστικά έχω μια αντίληψη πλέον για να την μοιραστώ...

Αν πας φίλε στην υπερχείληση την δική μου, καλό είναι να διαβάσεις αυτό (http://www.beananimal.com/projects/silent-and-fail-safe-aquarium-overflow-system.aspx), αλλά και αυτό όσο μπορείς (http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?threadid=1310585).

1)Ο συγκεκριμένος τύπος που επινόησε την συγκεκριμένη υπερχείληση για ενυδρείο 75 γαλόνια (284 λίτρα) κατεβάσει με 1,5 ίντσα(δηλαδή Φ40) PVC, 2 δουλεύουν 24/7 και μια επιπλέον ασφαλείας... οπότε και συ να πας τουλάχιστον σε Φ40, αν όχι Φ50 στο κατέβασμα...

2)Για επιστροφή εφόσον πας στην Jebao DC12000 εγώ θα έλεγα να επιστρέφεις με Φ32... αν το αντέχεις οικονομικά ίσως θα ήταν πρτιμότερο να πας σε 2 DCT6000 και να ανέβεις με 2 Φ25...το σπλιτάρισμα από μια αντλία σε 2 εξόδους ρίχνει πολύ την ένταση (ο παθών μαθών)...

Σκέψου επίσης αν θες να βγάλεις τις 3 εξόδους σου προς τα κάτω στην μια πλευρά του ενυδρείου και να ανεβαίνεις επιστροφή από την άλλη πλευρά, πολύ καλή κυκλοφορία ή να κάνεις ακριβώς ότι έκανα και εγώ, ίσως με μόνο διαφορά μπαλκόνι από άκρη σε άκρη πίσω...

Όταν αποφασίσεις με την σωλήνες θα κατεβαίνεις, να πάς να πάρεις ένα σύνδεσμο δεξαμενής αντίστοιχο, και θα πεις στο μαγαζί αυτό θέλω συγκεκριμένα να μπει... Οι άνθρωποι εκεί θα έχουν φυσικά καλή αντίληψη κατασκευαστική, οπότε μπορείς να τους ρωτήσεις...

3) Στο ενυδρείο θα σου έλεγα να κάνεις σε κάθε περίπτωση 3 τρύπες καθόδου. Για την επιστροφή μην τρυπήσεις, ανέβα στο πλάι με PVC και κάνε νεροκουτρίνα να έχεις και ανατάραξη καλή
4) 9-10 πόντους από τέρμα πάνω είσαι μια χαρά...

Αυτά από μένα προς το παρόν... σκέψου το για θάλλασα κρίμα είναι :D Θα μπαίναν μέσα μεταξύ άλλων 3-4 φανταστικά ψάρια 15πόντα :D Θα άφηνες ιστορία στο χόμπυ! Αν παραστρατήσεις θα σε βοήθησω αν είσαι από Αθήνα...:smt041
Αρχικά ευχαριστω για την απαντηση σου :)
Εισαι πολυ σαφης σε αυτα που μου εξηγεις απλα μου δημιουργουνται και αλλες αποριες :D
Συμφωνα με αυτα που διαβασα πρωτα απο ολα να κανω 3 τρυπες Φ40,πιστευεις οτι θα ειναι καλες απο οτι καταλαβα,για την εισαγωγη νερου στο σαμπ σε αποσταση 9-10 cm απο την επιφανεια του ενυδρειου..
σε αυτην την αποσταση που θα τοποθετηθουν οι τρυπες,θα μπει το μπαλκονι μπροστα αρα θα ανεβει η πλευρα του μπαλκονιου στην επιφανεια οπου και θα εχει τα χτενια για να μπαινει το νερο στο σαμπ...
Σωστα?Με αυτην την μελετη ποσο νερο θα μπει στο σαμπ αν και εφοσον διακοπει το ρευμα?
Επισης για επιστροφη του νερου λες να βαλω PVC σωληνα και να τοποθετηθει σε ολη την πισω πλευρα στην περιπτωση μου ωστε να εχω και αναταραξη αρα αυτοματα οξυγονο στο νερο μου
Η υπερχειληση θα μπει στην αριστερη πλευρα οπως το βλεπεις απο μπροστα ενω η επιστροφη αν γινει μια οπως με συμβουλευεις θα μπει σε ολη την πισω πλευρα του ενυδρειου...
Το σαμπ για να λειτουργησει το γεμιζω με νερο μεχρι που?Επειδη ειμαι ασχετος απο αυτου του ειδους την φιλτρανση για αυτο ρωταω τοσαααα πολλα
Απο αθηνα ειμαι!!Μπορει να τα πουμε στου φιλου τακη καμια μερα αν δεν εχει αντιρηση ειτε αυτος ειτε εσυ :D

kiddo
28-09-15, 21:36
Αρχικά ευχαριστω για την απαντηση σου :)
Εισαι πολυ σαφης σε αυτα που μου εξηγεις απλα μου δημιουργουνται και αλλες αποριες :D
Συμφωνα με αυτα που διαβασα πρωτα απο ολα να κανω 3 τρυπες Φ40,πιστευεις οτι θα ειναι καλες απο οτι καταλαβα,για την εισαγωγη νερου στο σαμπ σε αποσταση 9-10 cm απο την επιφανεια του ενυδρειου..
Σωστά

σε αυτην την αποσταση που θα τοποθετηθουν οι τρυπες,θα μπει το μπαλκονι μπροστα αρα θα ανεβει η πλευρα του μπαλκονιου στην επιφανεια οπου και θα εχει τα χτενια για να μπαινει το νερο στο σαμπ...
Σωστα?Με αυτην την μελετη ποσο νερο θα μπει στο σαμπ αν και εφοσον διακοπει το ρευμα?

Αν οι σωλήνες σου είναι στους 9 πόντους από την επιφάνεια, τότε χοντρικά έχουμε μια επιφάνεια που θα αδειάσει μεγέθους 151χ71χ10, 107 λίτρα τα οποία θα μπουν εξτρα στο sump πέρα από τα ήδη υπάρχοντα.. οπότε εσύ με σαμπ 68χ43χ62 190 λίτρα θα το έχει γεμάτο μέχρι 28-30 πόντους... υπόλογισε να βάλεις βάνες στις εξόδους και την επιστροφή, ώστε αν γίνει διακοπή ενώ είσαι σπίτι να κλείσεις τις βάνες να μην κατέβει νερό ;) *

To μπαλκόνι σου θα είναι από την επιφάνεια μέχρι και 5-6 πόντους πιο κάτω από τους σωλήνες, επομένως το μπαλκόνι σου θα έχει ένα ύψος 15 πόντους περίπου... Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι οι γωνίες μεστο μπαλκόνι που κοιτάνε προς τα κάτω να έχουν 2-3 πόντους απόσταση από τον πάτο του μπαλκονιού για να ρουφάνε νερό...

Αν θες να το γεμίσεις παραπάνω το σαμπ είτε γιατί σου αρέσει είτε γιατί δεν λειτουργεί με τόσο ύψος, τότε ανεβάζεις τις τρύπες στο ενυδρείο σου στους 5-6 πόντους και κατεβάζεις 50 λίτρα στην ζημιά, όποτε εκεί γεμίζεις το σαμπ μέχρι 40-45 πόντους

Επισης για επιστροφη του νερου λες να βαλω PVC σωληνα και να τοποθετηθει σε ολη την πισω πλευρα στην περιπτωση μου ωστε να εχω και αναταραξη αρα αυτοματα οξυγονο στο νερο μου
Η υπερχειληση θα μπει στην αριστερη πλευρα οπως το βλεπεις απο μπροστα ενω η επιστροφη αν γινει μια οπως με συμβουλευεις θα μπει σε ολη την πισω πλευρα του ενυδρειου...

Όχι εφόσον κατεβαίνεις από αριστερά, οπότε το μπαλκόνι σου θα είναι σε εκείνη την πλευρά, καλό θα ήταν να βγάλεις μια σωλήνα πίσω δεξιά και να ρίχνει στο δεξί μέρος κατά πλάτος της πλευράς...
Ίσως θα ήταν καλό από την επιστροφή να μπεις και μέσα 5 πόντους βάθος στο νερό, γιατί αν το νερό δεν πέφτει με πίεση μέσα τότε απλά θα ανεβοκατεβάινει το ίδιο νερό, το οποίο δεν θες να συμβεί ;)

Οπότε βγαίνεις πίσω δεξιά και βγάζεις μετά με γωνιά ένα σωλήνα με 2 εξόδους μια στην αρχή του σωλήνα πίσω στην πλευρά και ένα στο τέλος μπροστά στην πλευρά...

Το σαμπ για να λειτουργησει το γεμιζω με νερο μεχρι που?Επειδη ειμαι ασχετος απο αυτου του ειδους την φιλτρανση για αυτο ρωταω τοσαααα πολλα

Γεμίζεις το ενυδρείο σου φουλ σχεδόν μέχρι τα χτένια και το σαμπ σχεδόν φουλ και ξεκινάς, αν χρειαστεί και άλλο νερό προσθέτεις, αν περισέψει αφαιρείς... Εσύ γέμισε μέχρι 10 πόντους από την επιφάνεια και το σαμπ άσε 2 πόντους και ξεκίνα αντλία, λογικά θα γεμίσεις πάνω, θα κατεβάζει νερό και θα είναι στο ύψος που πρέπει ;)

Απο αθηνα ειμαι!!Μπορει να τα πουμε στου φιλου τακη καμια μερα αν δεν εχει αντιρηση ειτε αυτος ειτε εσυ :D

Ο Τάκης αποφασίζει, εγώ λυσάω για ψαροκουβέντα με Τάκη :grin:

Τα σχόλια μου παραπάνω ;)

Lth1
28-09-15, 22:00
ΚΑτι σαν τις φωτο δλδ
Εχει σημασια στην επιστροφη στο ενυδρειο που θα κοιταζουνε οι γωνιες?

kiddo
28-09-15, 22:25
ΚΑτι σαν τις φωτο δλδ
Εχει σημασια στην επιστροφη στο ενυδρειο που θα κοιταζουνε οι γωνιες?

Σωστά το κατάλαβες. Τώρα εσύ δείχνεις ότι το σαμπ είναι κολλημένο τέρμα αριστερά, αυτό δεν είναι αναγκαίο έτσι... Μπορείς να βάλεις μαλακό σπειρωτό σωλήνα (τύπου ηλ. σκούπας) στο τέλος των 3 καθόδων και να το βάλεις το sump στο κέντρο ή δεξιά όπου θες εσύ... εσένα σε βολεύει να μειώσεις την απόσταση από την αντλία προς το ενυδρείο για να μην χάνεις ισχύ ;)

Αν τις βάλεις πάνω απο την επιφάνεια τις γωνιές μην βάλεις τίποτα, απλά θα πρέπει να μην έρχεται το νερό με τα χίλια και πιτσιλάει στην ευθεία και παντού, να μειώσεις δηλαδή την ισχύ της αντλίας για να πέφτει σκετικά απαλά μέσα... Αν τις βάλεις μέσα στο νερό ή δεν βάζεις τίποτα ή βάζεις 45 μοιρές γωνιές προς τα κάτω για να σπρώχνεις το νερό κάτω για καλύτερη κυκλοφορία... Καλή είναι η ανατάραξη της επιφάνειας του νερού γενικά για οξυγόνωση, αλλά όταν έχουμε σαμπ αυτό συμβαίνει ούτως ή άλλως με την πτώση του νερού προς το σαμπ...

Lth1
28-09-15, 22:30
Σωστά το κατάλαβες. Τώρα εσύ δείχνεις ότι το σαμπ είναι κολλημένο τέρμα αριστερά, αυτό δεν είναι αναγκαίο έτσι... Μπορείς να βάλεις μαλακό σπειρωτό σωλήνα (τύπου ηλ. σκούπας) στο τέλος των 3 καθόδων και να το βάλεις το sump στο κέντρο ή δεξιά όπου θες εσύ... εσένα σε βολεύει να μειώσεις την απόσταση από την αντλία προς το ενυδρείο για να μην χάνεις ισχύ ;)

Αν τις βάλεις πάνω απο την επιφάνεια τις γωνιές μην βάλεις τίποτα, απλά θα πρέπει να μην έρχεται το νερό με τα χίλια και πιτσιλάει στην ευθεία και παντού, να μειώσεις δηλαδή την ισχύ της αντλίας για να πέφτει σκετικά απαλά μέσα... Αν τις βάλεις μέσα στο νερό ή δεν βάζεις τίποτα ή βάζεις 45 μοιρές γωνιές προς τα κάτω για να σπρώχνεις το νερό κάτω για καλύτερη κυκλοφορία... Καλή είναι η ανατάραξη της επιφάνειας του νερού γενικά για οξυγόνωση, αλλά όταν έχουμε σαμπ αυτό συμβαίνει ούτως ή άλλως με την πτώση του νερού προς το σαμπ...
Αυτο που δειχνω ειναι η υπερχειληση :D το σαμπ δεν θα μπει απο κατω γτ δεν χωραει..θα μπει διπλα απο την βαση αν δεις δλδ την φωτο του χωρου θα καταλαβεις...Με ενδιαφερει η αποσταση αλλα δεν μπορω να κανω κατι αλλο λογω χωρου :(

kiddo
28-09-15, 22:38
Αυτο που δειχνω ειναι η υπερχειληση :D το σαμπ δεν θα μπει απο κατω γτ δεν χωραει..θα μπει διπλα απο την βαση αν δεις δλδ την φωτο του χωρου θα καταλαβεις...Με ενδιαφερει η αποσταση αλλα δεν μπορω να κανω κατι αλλο λογω χωρου :(

Ντάξει δεν πειράζει. Βάλε μια δυνατή αντλία, όπως αυτή που λες και είσαι οκ. Αλλά βάλε σίγουρα βάνες στις εξόδους για να ρυθμίζεις και την ροή καθόδου ;)

Lth1
28-09-15, 22:43
Ντάξει δεν πειράζει. Βάλε μια δυνατή αντλία, όπως αυτή που λες και είσαι οκ. Αλλά βάλε σίγουρα βάνες στις εξόδους για να ρυθμίζεις και την ροή καθόδου ;)
Βανες θα μπουνε οπως μου ειπες σιγουρα...
Αλλα μου πεταξες παλι κατι καινουργιο...
Δηλ τι πρεπει να κανω για να ρυθμισω την ροη καθοδου?
Θα παω σταματιου και θα του πω τι θελω απο εξαρτηματα και ειμαι σιγουρος οτι θα με κατατοπισει...το μονο που μενει ειναι το κουτι απο πλεξι...

kiddo
28-09-15, 22:52
Βανες θα μπουνε οπως μου ειπες σιγουρα...
Αλλα μου πεταξες παλι κατι καινουργιο...
Δηλ τι πρεπει να κανω για να ρυθμισω την ροη καθοδου?
Θα παω σταματιου και θα του πω τι θελω απο εξαρτηματα και ειμαι σιγουρος οτι θα με κατατοπισει...το μονο που μενει ειναι το κουτι απο πλεξι...

Με τις βάνες την ρυθμίζεις τη ροη, ανάλογα πόσο κλειστές είναι μειώνεται η ροή...

Lth1
29-09-15, 09:22
Αναλογα με το τι θελω εγω φανταζομαι σαν ροη...καταλαβα :) ;)
Με αυτα που ειπαμε χθες θα χρειαστω για 3 Durso σωληνες δηλ
3 ρακορ δεξαμενης Φ40
3 Ταφ για Φ40
3 Βανες για Φ40
3 γωνιες 90 για Φ40
3 Ταπες Για Φ40
+
Λαστιχα για υδατομονωση
+ τεφλον+κολλα
+ 2 σφιγκτηρες για τα αλφαδολαστιχα που θα κατεβαινουν στο σαμπ ωστε να χωραει απο την τρυπα που εχει το σαμπ(πιστευω οτι χωρανε 2 λαστιχα)
Για την επιστροφη την μια τελικα που λεω να γινει συμφωνα παλι με αυτα που υποθηκανε..
1 ρακορ δεξαμενης Φ32
1 γωνια 90 για Φ32
Σωληνας Pvc για Φ32
1 Ταφ για Φ32+2 γωνιες 45 για Φ32
ωστε να εχω επιστροφη νερου με οπτικη πλευρα στον πυθμενα του ενυδρειου..
Αν κανω καπου λαθος ευχαριστως να ακουσω διορθωση...
Απορια:
Η αλλαγη νερου πως θα γινεται?
Παιζει η περιπτωση να βαλω ενα Ταφ στην επιστροφη και μια βανα και να την ανοιγω οποτε θελω να βγαλω νερο?!Αλλα ετσι θα κατεβαινει νερο στο σαμπ εφοσον θα αδειαζω 200 λιτρα στην αλλαγη μου??

Τάκης
29-09-15, 11:14
Ο Τάκης αποφασίζει, εγώ λυσάω για ψαροκουβέντα με Τάκη :D

Οποτε θέλετε απογευματακι/βραδάκι ή Σ/Κ σπίτι είμαι, αρκει να έχει καλό καιρό και πριν αρχίσουν τα κρύα και οι βροχές :)

το μονο που μενει ειναι το κουτι απο πλεξι...

Αυτό είναι το πιο εύκολο :D
Φτιάξε τα άλλα εσύ :p

Με αυτα που ειπαμε χθες θα χρειαστω για 3 Durso σωληνες δηλ
3 ρακορ δεξαμενης Φ40
3 Ταφ για Φ40
3 Βανες για Φ40
3 γωνιες 90 για Φ40
3 Ταπες Για Φ40

και 3 σωλήνες Φ40 που θα κατεβαίνουν στο σαμπ

Η αλλαγη νερου πως θα γινεται?

Θα κλείνεις την αντλία και θα κάνεις αλλαγή μέχρι το ύψος της υπερχείλισης γιατι θα έρθει και το νερό απο το σαμπ.
Για αυτο σου είπα κάνε και μια τρυπα χαμηλα στο ενυδρείο με ρακορ + βανα + ποτηρακι + λάστιχο για να αδειάζεις εύκολα το νερό χωρίς αντλία

Αλλα ετσι θα κατεβαινει νερο στο σαμπ εφοσον θα αδειαζω 200 λιτρα στην αλλαγη μου??
Μόλις κλείνεις την αντλία είναι λογικο να συμβαίνει αυτο , και αυτο το λόγο θα πρέπει να έχεις κάνει τους απαραίτητους υπολογισμούς

Lth1
29-09-15, 11:36
Πρεπει να τα πουμε απο κοντα ωστε να μου.λυθουν οι αποριες κ.Τακη!!! :-)

kiddo
29-09-15, 12:11
1 ρακορ δεξαμενης Φ32

Άμα δεν τρυπήσεις για την επιστροφή όπως λέγαμε, δεν χρειάζεσαι τέτοιο ρακορ, γιατί θα μπαίνει από πάνω...

Θα κλείνεις την αντλία και θα κάνεις αλλαγή μέχρι το ύψος της υπερχείλισης γιατι θα έρθει και το νερό απο το σαμπ.
Για αυτο σου είπα κάνε και μια τρυπα χαμηλα στο ενυδρείο με ρακορ + βανα + ποτηρακι + λάστιχο για να αδειάζεις εύκολα το νερό χωρίς αντλία

To πιο βρώμικο νερό του ενυδρείου βρίσκεται στο sump βάση εμπειρίας. Οι περισσότεροι θαλασσινοί, κλείνουμε την αντλία και κάνουμε αλλαγές απο εκεί, ιδίως από τα πρώτα διαμερίσματα... Το sump επίσης το αδειάζουμε κατά καιρούς για να το καθαρίσουμε μέσα με βετέξ κ.α. γιατί πιάνει μάκα στον πάτο και γίνονται εστίες νιτρικών...

Εγώ έχω πάρει μια κινέζικη αντλία μικρή απο ebay των 4 ευρώ, την οποία έχω και για να αναπλήρωση από τον κουβά στο sump και για αλλαγές, οπότε την πετάω μέσα στο sump και από κει σε λεκάνη για το μπάνιο... Με αυτό τον τρόπο γλιτώνεις τα πολλά τρυπήματα, αν και η ιδεά του Τάκη είναι πολύ καλή, την έχει αν θυμάμαι στο χρυσοψαράδικο και τον βόλευει μια χαρά...

Προσωπικά στην θέση σου επειδή έχεις πολλά λίτρα θα επαίρνα μια αντλία έστω 1000άρα και με μανομετρικά 1-2 μέτρα με μύτες σε είσοδο και έξοδο. Οπότε θα την είχα στην άκρη και θα τράβαγα όποτε θέλω νερό από το sump και μετά γέμισμα στο κεντρικό με την ίδια αντλία από κουβά...

Τι θα κέρδισα επίσης λόγο των δύο μυτών? Θα μπορούσα να προσαρμόζω την σκούπα βυθού στην είσοδο και να κάνω βαρβάτο καθάρισμα στο χαλίκι που πιάνει ένα σωρό μπίχλες νιτρικών και φαίνονται και άσχημα ;)

Γενικά χρειάζεται μια αντλία καβάτζα σε όλους για 1002 μικροδουλειές που προκύπτουν :D

Lth1
29-09-15, 13:35
Επειδη στο ενυδρειο θα μπει καπακι Diy απο πλεξι για αυτο σκεφτομαι να.βαλω την επιστροφη σε Φ32. ωστε να.μην ειναι απο πανω και να ειναι πιο σταθερο και πιο κομψο...Οσον αφορα τις μυτες ομολογω οτι μπερδευτηκα με τον ορο μυτες...
καθως επισης στην αλλαγη με αντλια κινεζικη,φανταζομαι οτι διεργασια γινεται σταδιακα ως εξης..κλεινω την κεντρικη αντλια επειτα το νερο απο το ενυδρειο γεμιζει το σαμπ μεχρι εκει που εχει υπολογισθει στα προηγουμενα μηνυματα που μου εστειλες...και ριχνω την αντλια μεσα που?!Εκει που εχω και την αλλην η δεν εχει σημασια?!?Κατοπιν νερο βαζω μεσα στο ενυδρςιο φανταζομαι ωστε να.μην χασω βακτηρια η κανω λαθος?!

Τάκης
29-09-15, 14:38
Ηλία το νερό σαν ποιότητα είναι το ίδιο και στο ενυδρείο αλλά και στο σαμπ, στο σαμπ υπάρχουν πιο πολύ ρύποι που θέλουν μηχανικό καθάρισμα, σκουπιδάκια δηλαδή που έχουν κατακαθίσει στο πυθμένα, αυτά σίγουρα χρειάζεται ένας περιοδικός καθαρισμός, όπως και τα σφουγγάρια και γενικά όλο το σαμπ. Οι αλλαγές όμως μόνο στο σαμπ δεν φτάνουν, γιατί το σαμπ χωράει πολύ λιγότερο νερό από ότι χρειάζεται για μια αλλαγή και μάλιστα σε ένα τόσο μεγάλο ενυδρείο, για αυτό πρότεινα τρύπα στο ενυδρείο με ρακορ για εύκολες αλλαγές. Επίσης πολύ σωστά λες πως 1 ή 2 αντλίες για διάφορες χρήσεις πάντα χρειάζονται, ακόμα και για εφεδρεία της κύριας αντλίας του ενυδρείου, η τρύπα όμως και το ρακορ θα βοηθήσουν αφάνταστα στις εβδομαδιαίες αλλαγές, θα λύσουν τα χέρια του Λουκά, και το λέω από προσωπική εμπειρία

Lth1
29-09-15, 15:01
αρα ετσι οπως τα λεμε .συμφωνουμε σε 5 τρυπες?!!
3 τρυπες Φ40 στην αριστερη πλευρα και λιγο πιο πισω και οχι στο κεντρο της πλευρας...
1 τρυπα Φ32 για την επιστροφη απο το σαμπ στην πισω πλευρα και δεξια πανω πανω

λεω εξοδο και επιστροφη,τρυπες να τις κανω στους 5 ποντους απο την επιφανεια...

και αλλη μια τρυπα Φ20-Φ32 για τις αλλαγες περιπου στην μεση δηλ σε υψος 30 ποντους απο τον πυθμενα στην πισω πλευρα και δεξια και αυτη σχετικα αρκετα πιο κατω απο την επιστροφη..
Πως ακουγεται αυτο το πλανο?!
Εχω μια αντλια 1000l/h,περιμενω ακομα την jebao dc 12000,να παρω ακομα μια σε βαθος χρονου?!?

kiddo
29-09-15, 15:08
Επειδη στο ενυδρειο θα μπει καπακι Diy απο πλεξι για αυτο σκεφτομαι να.βαλω την επιστροφη σε Φ32. ωστε να.μην ειναι απο πανω και να ειναι πιο σταθερο και πιο κομψο...

Οκ, τότε κάνε μια τρύπα Φ32 πίσω δεξιά και βάλε μια 45α γωνία να ρίχνει προς αριστερά κάτω;)

Οσον αφορα τις μυτες ομολογω οτι μπερδευτηκα με τον ορο μυτες...

Εννοώ κάτι τέτοιο
http://i.ebayimg.com/00/s/NTIwWDUyMA==/z/9c4AAOSwBahVHY9m/$_12.JPG

ΕΒΑΥ: http://www.ebay.com/itm/5M-520L-H-140GPH-12V-Brushless-Motor-Centrifugal-Submersible-Aquarium-Water-Pump-/271932005262?hash=item3f50691b8e
Το σκέφτομαι και για μένα :p

καθως επισης στην αλλαγη με αντλια κινεζικη,φανταζομαι οτι διεργασια γινεται σταδιακα ως εξης..κλεινω την κεντρικη αντλια επειτα το νερο απο το ενυδρειο γεμιζει το σαμπ μεχρι εκει που εχει υπολογισθει στα προηγουμενα μηνυματα που μου εστειλες...και ριχνω την αντλια μεσα που?!Εκει που εχω και την αλλην η δεν εχει σημασια?!?Κατοπιν νερο βαζω μεσα στο ενυδρςιο φανταζομαι ωστε να.μην χασω βακτηρια η κανω λαθος?!

Κλείνεις αντλία και βάνες, απομονώνεται έτσι το ενυδρείο από το sump.*
Βάζεις την αντλία στο σαμπ και αφαιρείς όσο νερό θες κυρίως από τα πρώτα διαμερίσματα.
Βάζεις την αντλία στο βαρέλι με το φρέσκο νερό και γεμίζεις πάλι νερό όδο άδειασες.
Αν θες να βγάλεις παραπάνω νερό, βάζεις μια σκούπα στο χαλίκι σου και παίρνεις νερό από το κεντρικό ενυδρείο με βρώμα

* Για να εξασφαλίσεις ότι δεν θα αρχίσει να επιστρέφει νερό κάτω από την πλευρά της αντλίας, βάλε μια ανεπίστροφη βαλβίδα Φ32 στην σωλήνωση που πάει από την αντλία στο ενυδρείο;)

Τα παραπάνω. Γιατί ψάρια σκέφτεσαι?

stanisalus18
29-09-15, 15:17
να παρω ακομα μια σε βαθος χρονου?!?

Δες για την EHEIM Compact 1002 και την Sicce Nova. Και οι δυο αντλιες ειναι πολυ καλες πιστευω, ειδικα η πρωτη. Η δευτερη ειναι και πιο φτηνη και κανει μια χαρα την δουλεια της. Υπαρχουν βεβαια και οι κινεζικες αντλιες. Παντα χρειαζονται οι εξτρα αντλιες.

Lth1
29-09-15, 15:21
Τωρα μαλιστα καταλαβα τα παντα :-)
Χρυσοψαρα θα βαλω :-)
Δες για την EHEIM Compact 1002 και την Sicce Nova. Και οι δυο αντλιες ειναι πολυ καλες πιστευω, ειδικα η πρωτη. Η δευτερη ειναι και πιο φτηνη και κανει μια χαρα την δουλεια της. Υπαρχουν βεβαια και οι κινεζικες αντλιες. Παντα χρειαζονται οι εξτρα αντλιες.
Θα κοιταξω αμε :-)

kiddo
29-09-15, 16:05
αρα ετσι οπως τα λεμε .συμφωνουμε σε 5 τρυπες?!!
3 τρυπες Φ40 στην αριστερη πλευρα και λιγο πιο πισω και οχι στο κεντρο της πλευρας...
1 τρυπα Φ32 για την επιστροφη απο το σαμπ στην πισω πλευρα και δεξια πανω πανω

λεω εξοδο και επιστροφη,τρυπες να τις κανω στους 5 ποντους απο την επιφανεια...

και αλλη μια τρυπα Φ20-Φ32 για τις αλλαγες περιπου στην μεση δηλ σε υψος 30 ποντους απο τον πυθμενα στην πισω πλευρα και δεξια και αυτη σχετικα αρκετα πιο κατω απο την επιστροφη..
Πως ακουγεται αυτο το πλανο?!
Εχω μια αντλια 1000l/h,περιμενω ακομα την jebao dc 12000,να παρω ακομα μια σε βαθος χρονου?!?

Κομπλέ είσαι με αυτά, έχεις και την λύση του Τάκη και έχεις και μια άποψη περι σαμπ που είπα.

Εφόσον έχεις επιπλέον αντλία είσαι οκ, εγώ θα έπαιρνα μια αλλη, σε αυτά τα χρήματα 10-15, μόνο για δυνατό σκούπισμα στο χαλίκι, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος. Εκτός αν θες να γίνει σαν τους αμερικάνους αυτούς (https://www.youtube.com/watch?v=BwVa1xjgs_U) που έχουν λεφτά και δίνουν πόνο :grin:

Κύριε Τάκη που να είσασταν Αμερική εσείς, θα μας είχατε αποτελειώσει με τους αυτοματισμούς :smt119

Lth1
29-09-15, 16:31
Ακριβωςςςςς τελειαααααα :-) Αρα το μονο που μενουν ειναι οι σωληνωσεις που ανεφερα πιο πανω σε Pvc...ποσο περιπου υπολογιζεις συμφωνα με αυτα που εχω γραψει...(πανω κατω)
το επομενο βημα ειναι παραγγελια το ενυδρειο :-)

Lth1
02-10-15, 09:42
Συνεχιζω με τα βηματα μου...θα βαλω και φωτο με την πρωτη ευκαιρια..Επειτα απο παρεξηγηση με το γνωστο ενυδρειαδικο προχωραω στην κατασκευη του ενυδρειου στον χωρο μου με γνωστο μαστορα του χωρου...εχουμε και λεμε λοιπον..
Συνέχεια της μελέτης:

με 6 χωρισματα

5)Σωληνωσεις PVC

12) Stc-1000 controller

1==>Σε μια βδομάδα και κατι αν ολα πανε καλα με την αδεια απο τον στρατο θα ξεκινησει η κατασκευγ από γνωστό μαστορα
Θα μου φτιάξει και τις τρύπες
Εισαγωγής νερού στο σαμπ 3 φ40 σε θαλαμο υπερχείλησης 1 εισαγωγή νερού στο ενυδρείο Φ32 με εξοχη στο πλατος του ενυδρειου με σωληνα Pvc και γωνιες για καλυτερη κυκλοφορια.

2==>Αγοράστηκαν το κόντρα πλακέ,το φελιζόλ και τα MDF όπου βάφτηκαν σε ανάλογο χρώμα.. Αναμονή στο να μπουνε

3==>Έχουν αγοραστεί

4==>Αγοράστηκε,Ακριβείς διαστάσεις εσωτερικές 0,68mx0,43mx0,62(μήκος πλάτος ύψος αντίστοιχα)
Αγοραστηκαν τα υλικά φίλτρανσης(σφουγγάρια-ελαφρόπετρα,Καλτσες και βλέπουμε)
Αγοραστηκε Αντλία Jebao DC 12000

5==>Αναμονή ακόμα καθότι πρέπει να γινει συνεννοηση αυτην την φορα με τον μαστορα

6==>Αγοράστηκε

7==>Αναμονή ακόμα

8==>Αναμονή ακόμα

9==>Αγοράστηκε Ρίζα redmoor Αγοραστηκε μαύρο χαλικι λεπτης κοκομετριας και εχω εντυπωσιαστει

10==>Αγοράστηκε

12==>Αγοράστηκε

Μερικές Φώτο από τον χώρο και τα υλικα οταβ ευκαιρισω..!!

Τάκης
02-10-15, 10:03
Συννενοήσου με το "μάστορα" για το μπαλκόνι της υπερχειλισης, και αν είναι υπολογίζεις τις διαστάσεις και αγοράζεις μαύρο πλεξι και στο φτιάχνω (κόλλημα , τρυπημα , χτενια κλπ) αν θες στο κόβω και εγω αλλά καλύτερα να κοπεί με δισκοπριονο απο τον Σπακουρη, θα γίνουν οι κολλήσεις καλύτερες και πιο ανθεκτικές έτσι. Αν δεν ξέρεις διαστάσεις ακριβως , υπολογισε στο περίπου τότε και λίγο παραπάνω και στο το κόβω εγώ

Lth1
02-10-15, 10:40
Συννενοήσου με το "μάστορα" για το μπαλκόνι της υπερχειλισης, και αν είναι υπολογίζεις τις διαστάσεις και αγοράζεις μαύρο πλεξι και στο φτιάχνω (κόλλημα , τρυπημα , χτενια κλπ) αν θες στο κόβω και εγω αλλά καλύτερα να κοπεί με δισκοπριονο απο τον Σπακουρη, θα γίνουν οι κολλήσεις καλύτερες και πιο ανθεκτικές έτσι. Αν δεν ξέρεις διαστάσεις ακριβως , υπολογισε στο περίπου τότε και λίγο παραπάνω και στο το κόβω εγώ

ναι κατι μου ειπε περι αυτου του θεματος...που δεν πολυκαταλαβα ακομα...περιμενω e-mail για το πως σκεφτεται ο μαστορας την υπερχειληση,οχι μεσα στο ενυδρειο σε φαση οτι κανουμε ενα χωρισμα μεσα στο ενυδρειο και τετοια αλλα οπως και να εχει επεται συναντηση με τον μαστορα για καφεδακι και σημειωσεις και επεξηγησεις...κ.τακη με το που γινει οτι γινει θα παρω οτι μου ειπατε... :-)
λετε να χρειαστω wave maker?!Για να διωχνω τα σκουπουδια απο τον βυθο?!!Η δεν ειναι αναγκη μιας και δεν θα εχω περιπλοκο aquascape και με τις γωνιες 45 που θα βαλω στην εσοχη της επιστροφης να βαρανε κατω πυθμενα θα κανουν σωστη κυκλοφορια...ετσι θα ειναι αρκετες?!

Τάκης
02-10-15, 10:47
Αφού έχεις χρυσόψαρα δεν το κρίνω απαραίτητο, είναι waver maker από μόνα τους, θα σου πηγαίνουν τον βυθό βόλτα. Στα δικά μου , και να βάλω το χέρι και σηκώσω το βυθό θα σηκωθεί από πολύ λίγο έως καθόλου βρώμα, για αυτό θεωρώ πως το ψιλό χαλίκι είναι ιδανικό για αυτό το είδος των ψαριών. Το waver maker θα χρειαστεί να το βάλεις μόνο αν δεν έχεις ικανοποιητική κυκλοφορία του νερού σε όλα τα σημεία του ενυδρείου

Lth1
02-10-15, 10:51
που απο οτι καταλαβαινουμε με εσοχη pvc και 2 γωνιες 45 μοιρων να βαρανε πυθμενα καλα θα ειναι σωστα?!!Εχω εναν wave maker αρα μαλλον δεν θα χρειαστω και κατι αλλο μιας και μεσα θελω μην εχει πολυ εξοπλισμο εμφανη...

Τάκης
02-10-15, 10:59
που απο οτι καταλαβαινουμε με εσοχη pvc και 2 γωνιες 45 μοιρων να βαρανε πυθμενα καλα θα ειναι σωστα?!!Εχω εναν wave maker αρα μαλλον δεν θα χρειαστω και κατι αλλο μιας και μεσα θελω μην εχει πολυ εξοπλισμο εμφανη...
Θεωρώ καλύτερα να χτυπάνε κατα μήκος και να είναι ψηλά να κάνουν έντονη ανατάραξη ή ακόμα καλύτερα από ψηλά να βαράνε διαγώνια μέσα στο νερό, άρα θα στέλνει και στο βυθό αλλά και στην απεναντι πλευρα και θα κάνει και ανατάραξη, έτσι τουλαχιστον το έχω εγω και δεν χρειάζεται να έχω αεραντλία

Lth1
02-10-15, 11:42
χμμμ τοτε παιζει να βαλω ακομα.εναν συνδεσμο...2 45αρες για κατω και 2 ταφ για την αναταραξη...αλλα μια η αλλη με το σαμπ εχουμε και οξυγονωση :-

Lth1
03-10-15, 23:14
μου δημιουργηθηκε μια απορια καθως σκεφτομουν την μελετη...το ολο πλανο εχει μπει σε καλη πορεια και θα παρει θεση σε λιγες μερες..
η απορια μου λοιπον ειναι η εξης..θα κατασκευαστει καπακι απο πλεξι οπου θα μου δημιουργηθει και ειδικος χωρος για φωτα...τι φωτισμο να βαλω?!?Αναφερομαι σε λεντ..επειδη με τα καπιταλ εχουμε ενα θεματακι ακομα και δεν μπορω να.παραγγειλω ακομα απεξω..ποσο φωτισμο προτεινετε?!Απο φυτα θα μπουν πολλα ειδη ανουμπιας,java fern,echinodorus επισης διαφορα ειδη και cryptocorine καθως επισης hygrophila corybosa..ολα ευκολα και σκληρα φυτα σχετικα για να μην τα κατασπαραξουν

Τάκης
03-10-15, 23:27
Αφου θα φτιαξεις καπακι πλεξι η καλυτερη λύση ειναι κάτι τετοιο

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-14042015514_zpsx6jyqabz.jpg

ή ετσι με πιο λίγα led γιατι δεν θα είναι και high φυτεμενο

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-17052015600_zpsfyqsstzb.jpg

μετά το ξεχνας
μπορεις όμως μετά να κανεις αλλαγες ή τροποποιήσεις

Lth1
03-10-15, 23:30
μπρος πισω λεντ και στο κεντρο τα ανεμηστηρια?!

johnpecn`
03-10-15, 23:30
μου δημιουργηθηκε μια απορια καθως σκεφτομουν την μελετη...το ολο πλανο εχει μπει σε καλη πορεια και θα παρει θεση σε λιγες μερες..
η απορια μου λοιπον ειναι η εξης..θα κατασκευαστει καπακι απο πλεξι οπου θα μου δημιουργηθει και ειδικος χωρος για φωτα...τι φωτισμο να βαλω?!?Αναφερομαι σε λεντ..επειδη με τα καπιταλ εχουμε ενα θεματακι ακομα και δεν μπορω να.παραγγειλω ακομα απεξω..ποσο φωτισμο προτεινετε?!Απο φυτα θα μπουν πολλα ειδη ανουμπιας,java fern,echinodorus επισης διαφορα ειδη και cryptocorine καθως επισης hygrophila corybosa..ολα ευκολα και σκληρα φυτα σχετικα για να μην τα κατασπαραξουν

Αν δεν θες DIY δες αυτο http://www.quiko.gr/E360EAD9.el.aspx
Αν και χτες που χάζευα στο YouTube φυτεμένα με χρυσοψαρα η κάτοχοι των ενυδρειων στα σχολια λέγανε οτι δεν εχει μείνει απο φυτά τίποτα :smt009

Lth1
03-10-15, 23:33
ενταξει για.μερικα αλλα ουτε ανουμπια ουτε java fern???

Τάκης
03-10-15, 23:35
ενταξει για.μερικα αλλα ουτε ανουμπια ουτε java fern???
Μην αγχώνεσαι βρε, δεν τα τρώνε και όλα,
τώρα στα δικά μου έχω Hygrophila corymbosa και δεν την αγγίζουν, δεν τα τρώνε πάντα

Lth1
03-10-15, 23:39
ωραια...μπηκε στην λιστα και αυτο :-)
τακη αντε και το κανω ετσι οπως λες...τα λεντ πως θα τα βρω??!!

Τάκης
03-10-15, 23:41
Θα τα βρουμε βρε, ήδη χαλάρωσαν αρκετα τα capital

Lth1
03-10-15, 23:47
αρχες νοεμβρη πρεπει να το ξεκινησω τις αγορες απο πλεξι οποτε αναμενω οδηγιες :-)

Τάκης
03-10-15, 23:54
αρχες νοεμβρη πρεπει να το ξεκινησω τις αγορες απο πλεξι οποτε αναμενω οδηγιες :-)
Βγάλε μια χρεωστική καρτα βρε και μπορεις να ψωνίσεις απο ebay

Lth1
04-10-15, 21:45
το δοκιμασες?!Ειμαστε κομπλε?!
Εβαλα μπροστα την αντλια και ομολογω να πω πως εντυπωσιαστηκα...εκανα το μισο μπαλκονι λουτσα!! :D με την ρυθμιση στην πρωτη σκαλα δεν τολμησα να παω πιο πανω
Θα ανεβασω ενα βιντεακι σε μερες

Lth1
06-10-15, 18:35
ΣΑν να ξεκινησαμε!!!! :smt020:smt020:D:D:smt041:smt041:smt041
ΤΟ μπροστα το μερος,εχει βαφτει το MDF απλα θελω να δω πως θα κανω τις τρυπες για να βαλω 2 κουτια και 2 συρταρακια..ετσι το σκεφτομαι..!
Οτιδηποτε συμβουλες δεκτες :D
Μπηκε και ενας νεος φιλαρακος...:D πεμπτη θα βαλω φωτο..τον αφηνω να ηρεμησει..
Commet μαυρο :D

tsala
07-10-15, 07:04
ωραιος!
Αντε τελειωνε , μας εσκασες!! :smt019:smt019 :D:D

Lth1
07-10-15, 07:21
ωραιος!
Αντε τελειωνε , μας εσκασες!! :smt019:smt019 :D:D
χαχχαχαχαχ κατσε ντε..σας φυλαω και τα συνοραααα...για να κοιμαστε με τις πορτες ανοικτες και πραματα στο κομοδινο :-) [emoji2] [emoji1] [emoji2] [emoji1]

Lth1
09-10-15, 08:52
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/CAM00726_zps6tcm3wef.jpg.html?sort=3&o=4 ο καινουργιος φιλος που μπηκε :D
Ποια ειναι η διαφορα ενος πολυκαρβονικου με ενα πλεξιγκλας?!Τιμες το φυλλο περιπου?!

Tanganyiκας
09-10-15, 09:20
Το πολυκαρμπονικό είναι 2 φύλλα με νεύρα στη μέση,από τιμή νομίζω είναι λίγο ακριβότερο!

Lth1
09-10-15, 09:22
αρα δεν λυγιζει δηλ οπως το πλεξι

Tanganyiκας
09-10-15, 09:24
Νομίζω πως όχι!

Lth1
09-10-15, 09:41
μαλιστα..ευχαριστω..!!

Τάκης
09-10-15, 10:44
Ποια ειναι η διαφορα ενος πολυκαρβονικου με ενα πλεξιγκλας?!Τιμες το φυλλο περιπου?!
Δεν αξίζει το κόπο να πας σε πολυκαρμπονικό, μπορεί να είναι σε κάποια σημεια πιο καλό, αλλά είναι πιο ακριβό και θέλει ειδική κόλλα που είναι και αυτή υπερβολικά ακριβή.
Και υπάρχει και πολύκαρμπονικό μασιφ, όπως το πλεξι , αλλά υπάρχει και με κυψέλες.
Οταν ειχα ρωτήσει τον Σπακουρη ποιες οι διαφορές τους μου είχε πει πως τα 2 υλικά έχουν ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες αλλά το πολυκαρμπονικό έχει αντοχή στην ακτινοβολία UV και δεν πολυμερίζεται , και έτσι δεν κιτρινίζει και δεν σπάει με το φως του ήλιου

Lth1
09-10-15, 11:10
τωρα καταλαβα :-)

Τάκης
09-10-15, 11:21
τωρα καταλαβα :-)
Δες ακόμα καλύτερα

https://www.google.gr/search?q=%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B1%CF%8 1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIsKKW6oa1yAIVwlgUCh1Gtg_4&biw=1024&bih=611

https://www.google.gr/search?newwindow=1&tbm=isch&q=%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BC %CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF+%CF%83%CF%85% CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82&revid=216532187&sa=X&ved=0CCMQ1QJqFQoTCP7w-oCHtcgCFUJVFAodOTAN1A&dpr=1&biw=1024&bih=611

Lth1
09-10-15, 11:29
μαλιστα...αρα πλεξι..απλα σκεφτομουν επειδη δεν ξερω απο πλεξι..ποσες μερες θα χρειαστει για να κατασκευαστει το καπακι...

Τάκης
09-10-15, 11:31
μαλιστα...αρα πλεξι..απλα σκεφτομουν επειδη δεν ξερω απο πλεξι..ποσες μερες θα χρειαστει για να κατασκευαστει το καπακι...
Από 1 ημέρα έως άπειρες :D:D:D:D

Lth1
09-10-15, 11:39
το κοψιμο ειναι αυτο που με απασχολει..το κολημα οχι τοσο...απο σπακουρη τα κοβουν ακριβως στα μετρα μ?Τις κοντρες σε ποσο μικρο πλατος μπορω να τις κοψω?!

Τάκης
09-10-15, 11:47
το κοψιμο ειναι αυτο που με απασχολει..το κολημα οχι τοσο...απο σπακουρη τα κοβουν ακριβως στα μετρα μ?Τις κοντρες σε ποσο μικρο πλατος μπορω να τις κοψω?!
Το κόψιμο είναι καλύτερα να στο κάνει ο Σπακουρης, κόβει οτι και όσο θες. Οι κόντρες για τις ενωσεις 2 πόντους είναι πολύ καλά, για τη μεση ανάλογα το υψος του καπακιού, 4-5 πόντους όμως είναι καλά, αν μπει και 2πλο πλεξι ακόμα καλύτερα. Ολα αυτά όμως είναι στο περίπου, χρειάζεται λεπτομερής και αναλυτικός σχεδιασμός όλου του καπακιού, μη κοιτας τα επιμερους. Και φυσικά θα γίνει ο σχεδιασμός αφου πάρεις το ενυδρείο για να έχεις τις σωστες διαστάσεις. Πρεπει να έρθεις απο το σπιτι να δεις τις λεπτομέρειες στα δικά μου καπάκια για να αποφασίσεις πως το θες, και επίσεις να μη γίνουν κάποια λάθη που έχω κάνει στο 1ο καπακι

Lth1
09-10-15, 11:49
καλα ναι σιγουρα αυτο...θα ερθω απο το σπιτι σου οταν και εφοσον μου δωσεις το οκ..θα φερω και μπυρες και καφε και οτι θελεις..και θα με καθοδηγησεις για το καπακι για να ξερω τι να παω να παρω και πως να κολισω κτλ κτλ.. !!!

Τάκης
09-10-15, 14:19
Και μια που είπαμε για πολυκαρμπονικά και πλεξιγκλας ρίξε μια ματια εδώ
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=88245

Lth1
14-10-15, 15:40
Και μια που είπαμε για πολυκαρμπονικά και πλεξιγκλας ρίξε μια ματια εδώ
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=88245

Ηρθανε τα Γυαλια :)

Τάκης
14-10-15, 15:45
Ηρθανε τα Γυαλια :)
Αντε, ξεκινα να κολλάς :)

Lth1
14-10-15, 19:28
Αντε, ξεκινα να κολλάς :)
Μολις ηρθε ο μαστορας και ξεκιναει :D
Η κατασκευη!!!! :) :) :) zw:smt020:smt020:smt020:smt020:smt020:smt020:smt04 1:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041 :smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041

http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/CAM00778_zpskpbxpjqy.jpg.html

http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/CAM00777_zps9rfhot6d.jpg.html

Τάκης
14-10-15, 19:34
Η κατασκευη!!!! :) :) :) zw:smt020:smt020:smt020:smt020:smt020:smt020:smt04 1:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041 :smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041

:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041

Lth1
14-10-15, 19:40
:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041

Πως το βλεπεις?

Τάκης
14-10-15, 19:46
Πως το βλεπεις?
Εγω πως το βλέπω ; Εκει εχεις τον γκουρου εγω πως το βλέπω ;
Απλά +-3+-3+-3+-3

Lth1
14-10-15, 19:49
Γαμω τα παλικαρια,δεν εχω λογια...στις 30 θα ξαναερθει για τις κοντρες...και αρχες νοεμβριου θα εχουμε το ραντεβουδακι για τις σωληνωσεις...Μου ειπε και καποια πραγματα περι ολου του θεματος και χαρηκα :)

Τάκης
14-10-15, 20:12
.Μου ειπε και καποια πραγματα περι ολου του θεματος και χαρηκα :)

Ε πες μας και εμας :p

Lth1
14-10-15, 20:19
θα στα πω απο κοντα :-)

johnpecn`
14-10-15, 21:03
Ποιος ειναι ο μαστορας; τιμη ποσο πηγε τζαμια εργατικα;

Lth1
14-10-15, 21:06
Πακετο ηταν ολα κοντα στα 500..Μαστορας φιλος καλος :-)

tsala
14-10-15, 21:09
Άντε, με το καλό και ψαρωμενο!

johnpecn`
14-10-15, 21:10
Να τον εχουμε υπόψιν.
Αντε καλογεμιστο :smt04:smt04

Lth1
14-10-15, 21:11
ευχαριστω :-) :-) οταν ειναι αμα θελεις κατι μου λες να του πω :-)

stanisalus18
14-10-15, 22:34
Ποιος ειναι ο μαστορας παιδια? Δεν εχει ονομα? Ποιες ειναι οι διαστασεις του ενυδρειου? Καλογεμιστο σου ευχομαι φιλε

Lth1
15-10-15, 00:39
Ευχαριστω πολυ τρελε μου
αν δεις πιο πανω θα δεις και τις διαστασεις φιλαρακι :-) οσο για το ονομα πρεπει να παρω το οκ απο τον ιδιο για να τον αναφερω :-)

voas
17-10-15, 08:35
καλοριζικο λουκα να το χαιρεσαι φιλαρακι.....φοβερη δουλεια!

Lth1
17-10-15, 08:49
ευχαριστωωωωω :-) Εχω δουλιτσα αρκετη ακομαα

Lth1
24-10-15, 20:37
Ετοιμο το ενυδρειακι μου! :)
Σε 11 μερες θα ειναι μεσα τα ψαρακια μου!
Επισυναπτω φωτο! :)
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/CAM00782_zpsmlvbf9ha.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/CAM00783_zpsjcgppx7m.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/CAM00784_zps2yz6ihmv.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/CAM00785_zpsnx0emknj.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/CAM00786_zpswpyptqzp.jpg.html

Τάκης
24-10-15, 21:52
Ωραία :)
Υπολόγισες διαστάσεις για το μπαλκονι ;
Τα υδραυλικά τα πήρες ;

Lth1
24-10-15, 22:33
Ωραία :)
Υπολόγισες διαστάσεις για το μπαλκονι ;
Τα υδραυλικά τα πήρες ;
μεσα στην εβδομαδα λογικα την παρασκευη τα υδραυλικα..εμπλοκη στο στρατοπαιδο :-(
Το μπαλκονι οχι δεν το υπολογισα ακομα...θα το υπολογισω ομως:-)

Lth1
31-10-15, 14:23

με 6 χωρισματα

5)Σωληνωσεις PVC

12) Stc-1000 controller

Ευχαριστω

1==>κατασκευαστηκε
2==>Τελειωσε ολη η δουλεια

3==>Έχουν αγοραστεί και μπηκανε...

Αγοραστηκανε και ολα τα υλικα Φιλτρανσης
Αγοραστηκε Αντλία Jebao DC 12000

5==>Αγοραστηκανε

6==>Αγοράστηκε

7==>Το επόμενο βήμα αφου και φτιαχτει η υπερχειληση

8==>Δεν θα αγοραστουνε τελικα

9==>Αγοράστηκε Ρίζα redmoor Αγοραστηκε μαύρο χαλαζιακο αμμοχαλικο.

10==>Αγοράστηκε

12==>Αγοράστηκε

Και ετσι τελιωσα :) Με τα πολλα :)
Παρακατω καποιες φωτο απο σωληνωσεις και ενυδρειο
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/CAM00790_zps6nydowkn.jpg.html?sort=3&o=0
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/CAM00789_zps3ucdqefd.jpg.html?sort=3&o=1
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/CAM00788_zpsjoxivnom.jpg.html?sort=3&o=2
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/CAM00787_zpswi1mwi3e.jpg.html?sort=3&o=3

Τάκης
03-11-15, 08:20
Παράξενο, δεν βλέπω το ενυδρείο γεμάτο και ανησυχώ :D:D:D:D:D

tsala
03-11-15, 11:34
ωραιος!
αντε γεμισε το!!!!!!!!:p

Lth1
03-11-15, 20:10
ωραιος!
αντε γεμισε το!!!!!!!!:p
Αυτο κανω τωρα :D πλενω και ξεπλενω ελαφροπετρα :D
Θελω λιγη ωρα ακομα

Τάκης
03-11-15, 20:25
Αυτο κανω τωρα :D πλενω και ξεπλενω ελαφροπετρα :D
Θελω λιγη ωρα ακομα
Τελείωσες με τις σωληνώσεις ;
Τις κόλλησες οπου χρειαζόταν ;
Εβαλες το μπαλκόνι ;
Απ'έξω έβαλες τεφλον ή σιλικόνη ;
Πηρες ποτηράκι για την έξοδο των αλλαγών;
Με το τσιγκέλι θα σου τα βγάζω ; :)

Lth1
03-11-15, 20:54
Τελείωσες με τις σωληνώσεις ;
Τις κόλλησες οπου χρειαζόταν ;
Εβαλες το μπαλκόνι ;
Απ'έξω έβαλες τεφλον ή σιλικόνη ;
Πηρες ποτηράκι για την έξοδο των αλλαγών;
Με το τσιγκέλι θα σου τα βγάζω ; :)
χααχχαχαχα
Τελειωσα με τις σωληνωσεις...
Τις κολησα οπου χρειαζοταν...Απεξω εκει που ειχε σπυρωμα εβαλα τεφλο και κολησα εκει που ειχα σκετο σωληνα...
Ποτηρακι ακομα δεν πηρα αλλα ειναι το μονο ευκολο..
Τωρα ειμαι στο σταδιο που καθαριζω την ελαφροπετρα την καινουργια με νερο...
Εχω βαλει 2/3 νερο μεσα στο ενυδρειο και λειτουργω την αντλια μεσα με αντιχλωριο που το εχω βαλει...
Σε καμια ωρα θα τα εχω τελειωσει ολα
Επιστρεφω,παω μεχρι το ηρακλειο..
Υ.Γ Το μπαλκονι δεν παιζεται!!! :D

Τάκης
03-11-15, 22:21
Αντε βάλε καμια φωτό με τις σωλήνες να δουμε τι εκανες

Lth1
03-11-15, 23:59
Αντε βάλε καμια φωτό με τις σωλήνες να δουμε τι εκανες
Βεβαια ειχα μια μικρη διαροη στην επιστροφη αλλα επειδη δεν ειχα σφιξει καλα τον σωληνα...
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/CAM00791_zpsxnnoq9ul.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/CAM00792_zpsc0vgztu8.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/CAM00793_zpsksoj4qex.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/CAM00794_zpshnqo4bvj.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/CAM00795_zpscadhj9xg.jpg.html
http://s611.photobucket.com/user/Loukas_Thanos/media/CAM00796_zpshphxfua3.jpg.html

Τάκης
04-11-15, 00:18
Πως παει το μπαλκόνι, είναι ενταξει τα χτενια ;
προλαβαινει το νερό ;
είναι λιγο ; πολυ ;
πες λεπτομερειες βρε
Εδώ είναι εντάξει η στάθμη ; ή σήκωσες το φράγμα ;

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00791_zpsxnnoq9ul.jpg

Lth1
04-11-15, 00:20
προλαβαινει το νερό ;
είναι λιγο ; πολυ ;
πες λεπτομερειες βρε

Αυτα παρατηρω τωρα για αυτο δεν εχω γραψει καθολου λεπτομερειες..
Το μπαλκονι ειναι τελειο και τα παει μια χαρα κομπλε!!Τα χτενια ειναι επισης αρκετα μπορω να πω και κανουν την δουλεια τους μια χαρα...Και το φραγμα μπηκε και επαιξε τον ρολο του..
Εγω ομως αλλο παρατηρησα...
Το σαμπ ετσι οπως δουλευει..ειναι ευκολο να γινει το κακο χτυπα ξυλο..
Η αντλια εχει 10 μπαρες..την δουλευω στις 3 και ετσι εχω και το επιθυμητο υψος..
Αν την δουλεψω παραπανω εχει ως αποτελεσμα να αδιαζει τα χωρισματα που ειναι η αντλια και το διπλανο...για να το φτιαξω αυτο ανοιγω βανες για να εχω μεγαλυτερη εισροη νερου και να γινεται το θεμα πιο αρμονικο...
Αλλα το διαμερισμα που εχω τις εξοδους τεινει να υπερχειλησει..και ετσι το παιζω χαμηλα...
Το αλλο δε που προσεξα ειναι οτι επειδη στην επιστροφη δεν εχω αντεπιστροφη βαλβιδα οπως με συνεστησε ο Ηλιας εχω εξοδο νερου και απο εκει σε περιπτωση διακοπης ρευματος...
Τωρα ακομα το κοιταζω να πω την αληθεια!! και παρατηρω και ψαχνω λυσεις
Αυτα προς το παρον
Θα ανεβασω και βιντεο αυριο για να σας δωσω μια καλυτερη εικονα.!!
Υ.Γ
Σηκωσα το φραγμα! :D :D :D Να δω τι δουλεια κανει!!!
Ευχαριστω Κ.Τακη δεν εχω λογια!!
Μεχρι τωρα υδατοστεγαση μια χαρα κομπλε!!αλλα βλεποντας και κανοντας!

Τάκης
04-11-15, 00:28
Και εδω βγάλε τη πρίζα να δεις αν πλημυρίζεις.
Η κάλτσα φοβάμαι μήπως μπουκώνει γρήγορα
Το κόψιμο αυτό στο πλάι το έχεις υπολογίσει αν γεμίσει το σαμπ με νερό ;

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00792_zpsc0vgztu8.jpg
Απο εδω εννοείς γυρίζει το νερό πίσω
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00795_zpscadhj9xg.jpg

μπορείς να βάλεις γωνιές και να το ανεβάσεις πιο ψηλά, να χτυπαει και ψηλά να κάνει αναταραξη αλλα και να μη γυριζει όλο πισω, αυτο είναι ευκολο
Η αντλία μάλλον ειναι δυνατή, την ρυθμιζει ομως, αυτο είναι το καλό

Lth1
04-11-15, 00:37
Αυτο κανω τοση ωρα...Εχει κουμπι που κοβει την παροχη ρευματος στην αντλια...Οποτε το τεσταρω
Την καλτσα την εβαλα για να μαζεψει τα πολλα τωρα που το εφτιαξα...Θα την βγαλω
Λιγο πιο κατω απο το κοψιμο θελω να σταματαει για αυτο το κοιταζω τωρα να δω τι μπορω να κανω...
Ειναι πολυ δυνατη...ΤΕστ του τεστινγ ειμαι!!Θα το βρω ομως :)
Και οχι τπτ αλλο...Γτ πρεπει να φυγω να παω να πιω μια μπυριτσα

voas
04-11-15, 01:34
μπραβο λουκα πολύ ομορφο φιλε να το χαιρεσαι!περιποιημενα όλα σωστη δουλεια:)....

Τάκης
04-11-15, 07:47
Μη με ρωτήσεις γιατί, αλλά μου φαίνεται κοντο το σαμπ.
Με βλέπω να έρχομαι να πιω καφε να το δω απο κοντά. :)
Και αν είναι ετσι , ετοιμασου να παρεις τζάμια να το ψηλώσουμε

Tanganyiκας
04-11-15, 08:15
Καλή δουλειά έχει γίνει και προσεγμένη,απλά το σαμπ και εμένα κοντό μου φαίνεται όσο για την κάλτσα σίγουρα θα την βγάλεις γιατί στουμπώνει απίστευτα γρήγορα!

pagokoftis
04-11-15, 09:39
Το sump μου φαίνεται όντως πολύ κοντό, εκτός αν με ξεγελάει η φωτό!! Και όπως σου είπε και ο Τάκης, θες μία γωνία, γιατί το νερό που θα κατεβάζει σε διακοπή ρεύματος το βλέπω πάρα πολύ, για σφουγγαρίστρα :-) Επίσης μπορείς να βάλεις και loc-line στην επιστροφή και να το κατευθύνεις όπου θες, αλλά και να κάνεις μια μικρή καμπύλη προς τα πάνω, έτσι ώστε να σπάει το σιφωνάρισμα σχεδόν αμέσως σε διακοπή ρεύματος, έτσι τα φτιάχνω προσωπικά πάντα...
Ο χώρος γενικά που έχεις στο sump για την αντλία πάντως είναι σίγουρα πολύ μικρός!!
Είναι πιστεύω πολύ εύκολο (αν και οι σωληνώσεις που προτιμώ είναι βιδωτές και όχι κολλητές) να κάνεις πάντα μια δοκιμή πριν τα ενσωματώσεις όλα στο ενυδρείο!! Προσωπικά, τουλάχιστον στις αρχές, η δοκιμή μου είχε ως εξής!! Έφτιαχνα το διαμέρισμα της υπερχείλισης και το έβαζα μέσα σε ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο από jumbo (:D) στο οποίο έκανα τις τρύπες και έβαζα και τις σωληνώσεις, ας μην ήταν 100% υδατοστεγείς οι συνδέσεις... Το ανέβαζα στο ύψος που θα ήταν το ενυδρείο περίπου και από κάτω μιά λεκάνη με νερό με την αντλία!! Έτσι μπορούσα να δοκιμάσω σχεδόν τα πάντα εκτός από το σιφωνάρισμα σε διακοπή της αντλίας, λόγω της κατά πολύ ευμετάβλητης θέσης της στάθμης, λόγω μικρής επιφάνεις νερού.. Αλλά με την χρήση loc-lines ήμουν εντάξει και με αυτό!! Μπορείς να μετρήσεις, το νερό που πέφτει, αν σου κάνει η διατομή των σωληνώσεων αλλά και σε ποιο ύψος πρέπει να τις βάλεις ώστε και η αντλία σου να λειτουργεί στον βαθμό που θες εσύ και όχι εκεί που αναγκάζεσαι να την βάλεις, αλλά και να χρειάζεται να κάνεις τις ελάχιστες ρυθμίσεις στις βαλβίδες... Είναι λίγο κόπος, αλλά για ένα μεγάλο ενυδρείο που θα μπει πολλές φορές μόνιμα στο σπίτι σου, αξίζει...
Ελπίζω να βοήθησα/βοηθάω κάποιον...

Επίσης επειδή χρησιμοποιώ κι εγώ κάλτσες, καλύτερα είναι να βρίσκονται σχεδόν γεμάτες με νερό, έτσι ώστε το νερό να περνάει από όλη την επιφάνειά τους και αν βουλώνουν στο κάτω μέρος το νερό να μπορέι να περνάει από τα πλαϊνά!! Έτσι και πιο αποδοτική την κάνεις και περιορίζεις την πιθανότητα να βουλώσεις... Βέβαια αν φτάσεις στο σημείο να βουλώσει σημαίνει ότι δεν την αλλάζεις/καθαρίζεις τακτικά, οπότε και προτείνω κι εγώ με την σειρά μου να την βγάλεις... Αν μπορείς να την καθαρίζεις κάθε 2 μέρες, από την εμπειρία μου τουλάχιστον έχεις σημαντικά οφέλη στην καθαρότητα του ενυδρείου... Καθαρίζει από σωματίδια τα οποία δεν θα τα έπιανε όλα το σκίμερ και αποτρέπει να κολλάνε στα υλικά φίλτρανσης που βλέπω οτι έχεις και να μετατρέπονται σε νιτρικά..

Καλή συνέχει να έχεις...

Lth1
04-11-15, 14:06
μπραβο λουκα πολύ ομορφο φιλε να το χαιρεσαι!περιποιημενα όλα σωστη δουλεια:)....
Ευχαριστω :) :)

Μη με ρωτήσεις γιατί, αλλά μου φαίνεται κοντο το σαμπ.
Με βλέπω να έρχομαι να πιω καφε να το δω απο κοντά.
Και αν είναι ετσι , ετοιμασου να παρεις τζάμια να το ψηλώσουμε
Οποτε θελετε κ.Τακη!!!! κοντο γτ ομως? το υψος ειναι αρκετα μεγαλο..να το ψηλωσουμε το σκεφτηκα και εγω..! :)

Kαλή δουλειά έχει γίνει και προσεγμένη,απλά το σαμπ και εμένα κοντό μου φαίνεται όσο για την κάλτσα σίγουρα θα την βγάλεις γιατί στουμπώνει απίστευτα γρήγορα!
Την καλτσα την εβαλα για 1-2 μερες το πολυ και θα φυγει να μαζεψει τα χοντρα αν και να πω την αληθεια οταν το γεμιζα ξεκινησε να μπαινει νερο απο την επιστροφη και οχι απο την υπερχειληση στο σαμπ μεχρι που βουλωσα την τρυπα της επιστροφης για να παρει απο την υπερχειληση..τωρα ειναι γυαλι βεβαια...
Οσο για το σαμπ αληθεια δεν καταλαβαινω γτ η λειτουργεια του ετσι..μαλλον επειδη τα χωρισματα ειναι ψηλοτερα...μου το ειπε ενα συνχομπιστας αλλα πιστευα οτι εφοσον εχει λειτουργησει ετσι στο παρελθον θα λειτουργησει και τωρα...αλλα φαινεται οτι η αντλια ειναι αρκετα δυνατη και τραβαει νερο και του διαμερισματος της και αμεσως διπλανο με αποτελεσμα ετσι και το βαλω παραπανω απο την 3 μπαρα να αδειαζει στα μπαμ και να τραβαει αερα οποτε πρεπει να το ψηλωσω..
Τωρα βεβαια ολο το ενυδρειο ειναι σε αρμονια λειτουργιας..

Το sump μου φαίνεται όντως πολύ κοντό, εκτός αν με ξεγελάει η φωτό!! Και όπως σου είπε και ο Τάκης, θες μία γωνία, γιατί το νερό που θα κατεβάζει σε διακοπή ρεύματος το βλέπω πάρα πολύ, για σφουγγαρίστρα Επίσης μπορείς να βάλεις και loc-line στην επιστροφή και να το κατευθύνεις όπου θες, αλλά και να κάνεις μια μικρή καμπύλη προς τα πάνω, έτσι ώστε να σπάει το σιφωνάρισμα σχεδόν αμέσως σε διακοπή ρεύματος, έτσι τα φτιάχνω προσωπικά πάντα...
Ο χώρος γενικά που έχεις στο sump για την αντλία πάντως είναι σίγουρα πολύ μικρός!!
Είναι πιστεύω πολύ εύκολο (αν και οι σωληνώσεις που προτιμώ είναι βιδωτές και όχι κολλητές) να κάνεις πάντα μια δοκιμή πριν τα ενσωματώσεις όλα στο ενυδρείο!! Προσωπικά, τουλάχιστον στις αρχές, η δοκιμή μου είχε ως εξής!! Έφτιαχνα το διαμέρισμα της υπερχείλισης και το έβαζα μέσα σε ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο από jumbo () στο οποίο έκανα τις τρύπες και έβαζα και τις σωληνώσεις, ας μην ήταν 100% υδατοστεγείς οι συνδέσεις... Το ανέβαζα στο ύψος που θα ήταν το ενυδρείο περίπου και από κάτω μιά λεκάνη με νερό με την αντλία!! Έτσι μπορούσα να δοκιμάσω σχεδόν τα πάντα εκτός από το σιφωνάρισμα σε διακοπή της αντλίας, λόγω της κατά πολύ ευμετάβλητης θέσης της στάθμης, λόγω μικρής επιφάνεις νερού.. Αλλά με την χρήση loc-lines ήμουν εντάξει και με αυτό!! Μπορείς να μετρήσεις, το νερό που πέφτει, αν σου κάνει η διατομή των σωληνώσεων αλλά και σε ποιο ύψος πρέπει να τις βάλεις ώστε και η αντλία σου να λειτουργεί στον βαθμό που θες εσύ και όχι εκεί που αναγκάζεσαι να την βάλεις, αλλά και να χρειάζεται να κάνεις τις ελάχιστες ρυθμίσεις στις βαλβίδες... Είναι λίγο κόπος, αλλά για ένα μεγάλο ενυδρείο που θα μπει πολλές φορές μόνιμα στο σπίτι σου, αξίζει...
Ελπίζω να βοήθησα/βοηθάω κάποιον...

Επίσης επειδή χρησιμοποιώ κι εγώ κάλτσες, καλύτερα είναι να βρίσκονται σχεδόν γεμάτες με νερό, έτσι ώστε το νερό να περνάει από όλη την επιφάνειά τους και αν βουλώνουν στο κάτω μέρος το νερό να μπορέι να περνάει από τα πλαϊνά!! Έτσι και πιο αποδοτική την κάνεις και περιορίζεις την πιθανότητα να βουλώσεις... Βέβαια αν φτάσεις στο σημείο να βουλώσει σημαίνει ότι δεν την αλλάζεις/καθαρίζεις τακτικά, οπότε και προτείνω κι εγώ με την σειρά μου να την βγάλεις... Αν μπορείς να την καθαρίζεις κάθε 2 μέρες, από την εμπειρία μου τουλάχιστον έχεις σημαντικά οφέλη στην καθαρότητα του ενυδρείου... Καθαρίζει από σωματίδια τα οποία δεν θα τα έπιανε όλα το σκίμερ και αποτρέπει να κολλάνε στα υλικά φίλτρανσης που βλέπω οτι έχεις και να μετατρέπονται σε νιτρικά..

Καλή συνέχει να έχεις...
To loc Line τι ειναι ? η φωτο ξεγελαει η αληθεια ειναι..ψηλο ειναι το σαμπ απλα δεν αρκει..θελει λιγο ακομα υψος..
Να πλημμυρισω δεν γινεται..το τεσταρα αρκετες φορες χθες και εβγαλα το νερο το παραπανησιο απλα το θεμα ηταν οτι πηρε νερο απο την επιστροφη νερου ετσι και δεν μπορεσα να το γεμισω το σαμπ οπως ηθελα εγω για να δω την λειτουργια του...
Αλλα θα συμφωνησω με ολους σας..το σαμπ ειναι ψηλο αλλα κοντο για το ενυδρειο μου :) και ετσι με περιοριζει σε καποια πραγματα που θελω

Υ.Γ παρατηρησεις απο χθες ειναι η ιδιες για αυτο και δεν εγραψα κατι αλλο..
Συμπεριφορα και στεγανωση πληρως ικανοποιητικη...το δε ενυδρειο γυαλισε σημερα απο σκουπιδακια κτλ κτλ..κρυσταλλο το νερο..
Καθαρισα τα υλικα φιλτρανσης οπως μου προταθηκε.
Βεβαια εριξα στο σαμπ μεσα ελαφροπετρα χωρις τουλι κτλ κτλ γτ επρεπε να μπει οποτε με βλεπω να βασανιζομαι για να τις βαλω σε τουλι ολα..
Κατα τα αλλα παρατηρησα οτι το πρωτο διαμερισμα εξοδου νερου γεμιζει πιο γρηγορα απο ολα τα υπολοιπα με κινδυνο να γινει το μοιραιο..βεβαια αυτο διορθωνεται με καταλληλες ρυμθισεις της αντλιας και στις βανες...
Το μπαλκονι και η στεγαση του προς τα εξω μια χαρα...Τα Χτενια υπερκομπλε
Κ.Τακη ευχαριστω πολυ και δημοσια για την απιστευτη δουλεια που μου κανατε :) Νοικοκυρεμενη και πολυ ομορφη :) :) ΔΕν εχω λογια!!!
Αυτα προς το παρον...περιμενω κανα 3-4 ωριτσες με αντλιχλωριο που εβαλα σε ολο το ενυδρειο για να αδειασω 200 λιτρα και να βαλω απο το παλιο μου ενυδρειο καθως επισης και τα υλικα των παλιων μου φιλτρων και τελος τα ψαρια μου και την ριζα μου

Θα ανεβασω βιντεακι σε λιγο!!! :) Με την λειτουργεια του

pagokoftis
04-11-15, 20:00
Σου δείχνω μια ενδεικτική φωτό!!
http://www.fish-street.com/aquarium/watermovement/dualno.jpg

Μιας και η στάθμη σου είναι αρκετά πάνω από την τρύπα επιστροφής, σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις το loc-line όπως στο σχήμα που σου έφτιαξα παρακάτω... Τα ψαράκια όπως βλέπεις, δεν χωράνε να μπουν μέσα :D Μπορείς την έξοδο να την βάλεις ίσα να καλύπτεται από την στάθμη σου, για να μην έχεις τσιλάγρες και θόρυβο, έτσι ώστε λόγω της καμπύλης, με την ελάχιστη πτώση της στάθμης λόγω σιφωναρίσματος να μπει αέρας και να το σταματήσει..

74674

Δεν ξέρω πως έγινε, αλλά τώρα μόλις είδα οτι το ενυδρείο σου δεν προορίζεται για θαλασσινο :D και πάλι πιστεύω οτι οι κάλτσες, αν δεν έχεις κάποιον άλλο τρόπο μηχανικής φίλτρανσης σου προσφέρει κάτι, κυρίως για να μην κολλάνε οι βρώμες στην ελαφρόπετρα κλπ.. και σου μειώνουν την αποδοτικότητά της... Όταν δεν έβαζα κάλτσες ή ενυδρειακό βαμβάκι, η ελαφρόπετρά μου μετά από 2-3 μήνες ήταν καλυμμένη με καφέ γλίτσα.. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορώ να καταλάβω την διάταξη των υλικών μέσα στα εξωτερικά φίλτρα, μάλλον μου έχει λυθεί η απορία από εδώ στο φόρουμ, αλλά εγώ τα βάζω ανάποδα :D :D :D

pagokoftis
04-11-15, 20:09
Αν σου ρουφάει όλο το νερό η αντλία επιστροφής, αυτό σημαίνει πως δεν κατεβαίνει αρκετό νερό από την υπερχείλισή σου, πριν αδειάσει το νερό στο sump σου ή τουλάχιστον δεν κυκλοφορεί αρκετά γρήγορα μέσα στο sump (ανέφερες οτι ένα διαμέρισμα γεμίζει αμέσως, ενώ τα άλλα όχι), ώστε να προλάβει να γεμίσει τον χώρο της αντλίας...
Αν λειτουργώντας την πιο χαμηλά σου αρκεί για το ενυδρείο, το αφήνεις έτσι, αλλιώς πρέπει να δεις τι φταίει..
Επίσης όλο το νερό αυτό που αργεί να γεμίσει τον χώρο της αντλίας σου, όταν γίνει διακοπή ρεύματος, σιγά σιγά θα τον γεμίσει, οπότε αν είναι οριακό θα πλημμυρίσεις.. Αν το έχεις ρυθμίσει όμως λειτουργώντας την αντλία σου χαμηλότερα, πάλι οκ!!

Lth1
04-11-15, 23:01
Σου δείχνω μια ενδεικτική φωτό!!
http://www.fish-street.com/aquarium/watermovement/dualno.jpg

Μιας και η στάθμη σου είναι αρκετά πάνω από την τρύπα επιστροφής, σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις το loc-line όπως στο σχήμα που σου έφτιαξα παρακάτω... Τα ψαράκια όπως βλέπεις, δεν χωράνε να μπουν μέσα :D Μπορείς την έξοδο να την βάλεις ίσα να καλύπτεται από την στάθμη σου, για να μην έχεις τσιλάγρες και θόρυβο, έτσι ώστε λόγω της καμπύλης, με την ελάχιστη πτώση της στάθμης λόγω σιφωναρίσματος να μπει αέρας και να το σταματήσει..

74674

Δεν ξέρω πως έγινε, αλλά τώρα μόλις είδα οτι το ενυδρείο σου δεν προορίζεται για θαλασσινο :D και πάλι πιστεύω οτι οι κάλτσες, αν δεν έχεις κάποιον άλλο τρόπο μηχανικής φίλτρανσης σου προσφέρει κάτι, κυρίως για να μην κολλάνε οι βρώμες στην ελαφρόπετρα κλπ.. και σου μειώνουν την αποδοτικότητά της... Όταν δεν έβαζα κάλτσες ή ενυδρειακό βαμβάκι, η ελαφρόπετρά μου μετά από 2-3 μήνες ήταν καλυμμένη με καφέ γλίτσα.. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορώ να καταλάβω την διάταξη των υλικών μέσα στα εξωτερικά φίλτρα, μάλλον μου έχει λυθεί η απορία από εδώ στο φόρουμ, αλλά εγώ τα βάζω ανάποδα :D :D :D
Σ'Ευχαριστω για το Τιπ,λογικα θα μου κανει το εξαρτημα..

Αν σου ρουφάει όλο το νερό η αντλία επιστροφής, αυτό σημαίνει πως δεν κατεβαίνει αρκετό νερό από την υπερχείλισή σου, πριν αδειάσει το νερό στο sump σου ή τουλάχιστον δεν κυκλοφορεί αρκετά γρήγορα μέσα στο sump (ανέφερες οτι ένα διαμέρισμα γεμίζει αμέσως, ενώ τα άλλα όχι), ώστε να προλάβει να γεμίσει τον χώρο της αντλίας...
Αν λειτουργώντας την πιο χαμηλά σου αρκεί για το ενυδρείο, το αφήνεις έτσι, αλλιώς πρέπει να δεις τι φταίει..
Επίσης όλο το νερό αυτό που αργεί να γεμίσει τον χώρο της αντλίας σου, όταν γίνει διακοπή ρεύματος, σιγά σιγά θα τον γεμίσει, οπότε αν είναι οριακό θα πλημμυρίσεις.. Αν το έχεις ρυθμίσει όμως λειτουργώντας την αντλία σου χαμηλότερα, πάλι οκ!!
Προβλημα υπερχειλησης δεν εχω,διοτι οσο κατεβαινει η σταθμη οταν διακοπει το ρευμα κατεβαινει και απο την εξοδο αλλα και απο την επιστροφη..σταματαει πολυ γρηγορα απο την εξοδο και συνεχιζει απο την επιστροφη..στην επιστροφη γεμιζουν 2 διαμερισματα και αργει παρα πολυ να γεμισει και οταν σταματισει σταματαει ενα κλικ περιπου δηλ 2-3 εκατοστα πριν το κακο...βεβαια θα μου πεις οτι παιζεις με την φωτια...
Για αυτο επειδη το βλεπω να εχω μελλοντικα θεμα τωρα θα το αφησω και σε κανα μηνα να ηρεμισω λιγο θα ψηλωσω και αλλο το σαμπ γυρω γυρω με τζαμακια οποτε και νερο θα εχω για την αντλια παραπανω ωστε να την δουλευω και πιο δυνατα και θα ειμαι κομπλε σε θεμα κατεβασματος νερου..
προς το παρον ομως στις 3 μπαρες απο τις 10 που εχει η αντλια δουλευω αρμονικα :)

pagokoftis
05-11-15, 00:08
Μια χαρά!! Αν βάλεις ένα loc-line ή μία γωνία όπως σου είπε ο Τάκης, δεν θα κατεβαίνει σχεδόν καθόλου νερό από την επιστροφή, θα είσαι μια χαρά!! Απλά το loc-line πιστεύω είναι πιο ευέλικτο...
Καλή συνέχεια να έχεις, ενημέρωνέ μας :)

globalzero
05-11-15, 13:03
προλαβαινει το νερό ;
είναι λιγο ; πολυ ;
πες λεπτομερειες βρε
Εδώ είναι εντάξει η στάθμη ; ή σήκωσες το φράγμα ;

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt198-loukas_thanos-cam00791_zpsxnnoq9ul.jpg

παιδιά αυτό το σχέδιο για υπερχείληση που μπορώ να το βρω με λεπτομέρειες ?

είναι αθόρυβο σχετικά?

Τάκης
05-11-15, 13:21

είναι αθόρυβο σχετικά?

Για δες εδώ
http://www.beananimal.com/projects/silent-and-fail-safe-aquarium-overflow-system.aspx

Για το μπαλκόνι όμως έχασες, εχω αποκλειστικά δικαιώματα, μόνο εγω τα φτιάχνω :grin::grin::grin::grin::grin::grin: (τρολάρω ε)

Lth1
05-11-15, 13:25

είναι αθόρυβο σχετικά?

Το σχεδιο αυτο ειναι το παρακατω που μου παρειχε ενα φιλαρακι σαν λινκ και απο εκει και επειτα χαρη στον Κ.Τακη κατασκευαστηκε :) απο πλεξιγκλας :)

http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?threadid=1310585

http://www.beananimal.com/projects/silent-and-fail-safe-aquarium-overflow-system.aspx

Απο εκει και επειτα ειναι αθορυβο τοσο οσο το ρυθμισεις με τις βανες...
Στην εξοδο του νερου στο μπαλκονι το νερο κυλαει απαλα,το γλυφει...
Στην εξοδο του νερου στην σωληνα για να παει στο σαμπ εχει λιγο πιο αποτομη διευλευση...αλλα σε γενικες γραμμες δεν ακουγεται τοσο οσο περιμενα...

Μια χαρά!! Αν βάλεις ένα loc-line ή μία γωνία όπως σου είπε ο Τάκης, δεν θα κατεβαίνει σχεδόν καθόλου νερό από την επιστροφή, θα είσαι μια χαρά!! Απλά το loc-line πιστεύω είναι πιο ευέλικτο...
Καλή συνέχεια να έχεις, ενημέρωνέ μας
Ετσι με βλεπω για να μην εχω θεμα και να δω και συμπεριφορα σαμπ και αντλιας...
Απο που αγοραζω ομως κατι τετοιο??

Τάκης
05-11-15, 16:31
Κάτι παρατήρησα εδώ, έβαλες φλάτζα ανάμεσα στα τζαμια με το μπαλκόνι ;
Βλέπω να υπάρχει κενό

Lth1
05-11-15, 17:41
Κάτι παρατήρησα εδώ, έβαλες φλάτζα ανάμεσα στα τζαμια με το μπαλκόνι ;
Βλέπω να υπάρχει κενό

Ναι του εβαλα :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Το φοβηθηκα για αυτο :( :(:(:(:(:(

Τάκης
05-11-15, 17:45
αντε βρε φοβιτσιαρη, αφου σου ειπα, τεφλον απεξω και δεν θα χάνει , οι ροδελες είναι φαρδιες

Lth1
05-11-15, 18:32
αντε βρε φοβιτσιαρη, αφου σου ειπα, τεφλον απεξω και δεν θα χάνει , οι ροδελες είναι φαρδιες
Εγω μαζι σας κ.Τακη :)
μια στο εκκατομυριο να ειχα διαροη χωρις να διαφωνω μαζι σας βεβαια...
Η Γυναικα θα ερχοταν μεσα και ξερετε που θα ημουν εγω τωρα :D :D :D
Εδω επαθε οταν ξεκινησε να λειτουργει το ενυδρειο το κατι της!!

Κωστας Malawi
05-11-15, 18:33
οι γυναικες στην κουζινα τους:D:D:D

Lth1
05-11-15, 18:35
οι γυναικες στην κουζινα τους:D:D:D
χααχαχχα
Εχω μπλεξει με αντρακι :D

pagokoftis
05-11-15, 21:28
Ετσι με βλεπω για να μην εχω θεμα και να δω και συμπεριφορα σαμπ και αντλιας...
Απο που αγοραζω ομως κατι τετοιο??

Τα δικά μου τα έχω αγοράσει από www.fish-street.com (http://www.fish-street.com/) και ebay...
Από Ελλάδα δν ξέρω!! Σου παραθέτω 2-3 που βρήκα από google να ρωτήσεις... Είτε ως loc-line τα ζητάς, είτε ως nozzle

http://www.pitsikoglou-trade.com/eshop/c/1017/Αρθρωτοί-σωλήνες-ψυκτικού-υγρού-Loc-line
http://aquariumshop.gr/shop/axesouar/dual-nozzle-loc-line-y-shape-eith-connector/
http://tecnopneumatic.gr/page.ashx?pid=5&sg=157&catid=25&sn=268

Τάκης
05-11-15, 21:42
Πιστεύω πως με 2 γωνιες και 1 ρακορ (ή πιο πολλά αν ειναι βαθιά η εισαγωγή) μπορει να κάνει την ιδια δουλειά, να σχηματίσει ένα σχήμα σαν S. Το έχω κάνει στο δικό μου και χτυπαει το νερό στη επιφάνεια και κάνει και αναταραξη

pagokoftis
05-11-15, 22:44
Ναι σίγουρα, απλά δεν είναι τόσο ευέλικτο όσο το loc-line, ώστε να το προσαρμόσεις ακριβώς στην στάθμη!! Σε εμένα, όταν κλείνω την αντλία, το πολύ σε 2-3 δευτερόλεπτα πέρνει αέρα και σπάει το σιφωνάρισμα.. Είναι λες και έχω ανεπίστροφη στην αντλία :D Και το σημαντικό είναι ότι δεν επηρεάζεται και από τα wavemakers που ανεβοκατεβάζουν την στάθμη αισθητά, λόγω κύρτωσης!!
Επίσης το loc-line λόγω πεπλατυσμένης και στενής εξόδου, διώχνει πε πολύ περισσότερη πίεση το νερό και δημιουργεί μεγάλη ανατάραξη, που μπορείς πάλι να την προσαρμόσεις και να την κατευθύνεις ακριβώς εκεί που θες..
Από την στιγμή που το ενυδρείο τρέχει έτσι τώρα όπως το βλέπω στις φωτός, σίγουρα και 2 γωνίες με ένα ρακόρ θα κάνουν πολύ καλή δουλειά..

Τάκης
05-11-15, 22:55
Ναι σίγουρα, απλά δεν είναι τόσο ευέλικτο όσο το loc-line, ώστε να το προσαρμόσεις ακριβώς στην στάθμη!! Σε εμένα, όταν κλείνω την αντλία, το πολύ σε 2-3 δευτερόλεπτα πέρνει αέρα και σπάει το σιφωνάρισμα.. Είναι λες και έχω ανεπίστροφη στην αντλία :D Και το σημαντικό είναι ότι δεν επηρεάζεται και από τα wavemakers που ανεβοκατεβάζουν την στάθμη αισθητά, λόγω κύρτωσης!!
Επίσης το loc-line λόγω πεπλατυσμένης και στενής εξόδου, διώχνει πε πολύ περισσότερη πίεση το νερό και δημιουργεί μεγάλη ανατάραξη, που μπορείς πάλι να την προσαρμόσεις και να την κατευθύνεις ακριβώς εκεί που θες..
Από την στιγμή που το ενυδρείο τρέχει έτσι τώρα όπως το βλέπω στις φωτός, σίγουρα και 2 γωνίες με ένα ρακόρ θα κάνουν πολύ καλή δουλειά..
Δες τι έχω κάνει, σε αυτο το S , στο τέλος έχω βάλει αυτό
http://s3.praktiker.gr/myPraktiker.Images/Products/18114/gallery/20811/18114_0_L.jpg

που είναι πιο στενό και μεγαλώνει την ταχύτητα της ροής. Επίσης αυτο το S , το πάνω μερος κινείται οριζόντια και το κατακορυφο κάθετα , ετσι μπορώ να ρυμθίσω το ύψος αλλά και τη διευθυνση του νερού :)

pagokoftis
06-11-15, 00:06
Μάλιστα, μια χαρά!!

Lth1
14-11-15, 00:25
Παιδια εχω 2 θεματακια που με απασχολουν αρκετα και θελω την συμβουλη σας..
1)καπακι
2)ψηλωμα το σαμπ..

Για το 1 σκεφτομαι τα εξης: πλεξιγκλας 3αρι παχος αλλα θελω πολλα νευρα (κοντρες) κτλ το εχω δει απο κοντα με τις κοντρες και ολα τα σχετικα στου κ.Τακη και μπορω να πω οτι ειναι γερο σαν πετρα δεν σπαει δεν χαλαει..κοστος περιπου στα 100 ευρω χοντρικα μονο το καπακι..
Το θεμα μου ειναι οτι δεν ξερω να το δουλευω τοσο καλα οσο ο Κ.Τακης και φοβαμαι μην κανω καμια γκαφα...
Για το 1 επισης σκεφτομαι το κοντρα πλακε θαλασσης που μπορω να το δουλεψω αλλα δεν ξερω τι επεξεργασια χρειαζεται καθως επισης σκεφτομαι το κοντρα πλακε να ειναι 8αρι με 10αρι παχος το πολυ μπορει και λιγοτερο αν βρω...

Για το 2 εχω θεμω αρκετα σοβαρο ασχετως αν βρισκεται σε λειτουργια αρμονικη προς το παρον το ενυδρειο+σαμπ
Χρειαζομαι ψηλωμα...αρα αυτο παει να πει οτι κολαω επιτοπου και ψηλωνω τα παντα ωστε να ειμαι πιο κομπλε...
Αυτο το κοστολογω περιπου στα 10-20 ευρω +την σιλικονη (καποια σιλικονη για ενυδρειακη χρηση??)

Επισης κατι τελευταιο που μπορει να ξερετε και το εχω ως απορια...εχω ενα καπακι για το σαμπ απο γυαλι..πως μπορω να κοψω το γυαλι χωρις να γινει ζημια ωστε να χωρεσουν οι σωληνες της εξοδου στο σαμπ μεσα?
Αυτα προς το παρον :)

Τάκης
14-11-15, 01:00
Για το καπάκι
Κοντρα πλακε πιο λεπτο απο 8αρι ουτε να το σκέφτεσαι, και το 8αρι λεπτο είναι, γιατι δεν θα μπορείς να κολλήσεις τα κάθετα κομμάτια.
Για το πλεξι , αφου θα το παρεις κομμένο βρε, θα σου πω εγω τα μετρα και τι θα χρειαστείς, το κόλλημα το ειδες πως είναι ευκολο, θα έλεγα να μην ανησηχεις.
Για το σαμπ
πες μου ακριβως διαστασεις και παχος τζαμιου και θα σου πω τι θα κάνεις και τι θα χρειαστείς
Αν θες όμως να τρίβεις , να στοκάρεις και να βάφεις το κάνεις και με κοντρα-πλακε :D

Lth1
14-11-15, 01:16
Για το καπάκι
Κοντρα πλακε πιο λεπτο απο 8αρι ουτε να το σκέφτεσαι, και το 8αρι λεπτο είναι, γιατι δεν θα μπορείς να κολλήσεις τα κάθετα κομμάτια.
Για το πλεξι , αφου θα το παρεις κομμένο βρε, θα σου πω εγω τα μετρα και τι θα χρειαστείς, το κόλλημα το ειδες πως είναι ευκολο, θα έλεγα να μην ανησηχεις.
Για το σαμπ
πες μου ακριβως διαστασεις και παχος τζαμιου και θα σου πω τι θα κάνεις και τι θα χρειαστείς
Αν θες όμως να τρίβεις , να στοκάρεις και να βάφεις το κάνεις και με κοντρα-πλακε :D

Αρχικα παμε στο σαμπ..το τζαμι οπως το βλεπω για 5αρι μου κανει...(το μετρησα κιολας για σιγουρια..5αρι ειναι)
Ανεβαζω και μια φωτο
Θελω να το υψωσω γυρω γυρω αρχικα κλεινοντας αυτες τις τρυπες τις μικρες που εχει πρωτα και επειτα να του δωσω περιπου 10-15 ποντους υψος ολου του σαμπ...
Επι την συνεχεια...Καλα ολα με το πλεξι αλλα το κοντρα πλακε ειναι φθηνοτερο στο παχος που εψαξα και ειναι και στο παραπανω τετραγωνο το μαγαζι οπως και τα χρωματα και τα βερνικια λιγο πιο πανω...
Ολα δλδ γινονται αμεσα και χωρις ταλαιπωρια...απλα δεν ξερω τι θα χρειαστω για το κοντρα πλακε...τι διαστασεις κτλ κτλ..ολα τα υπολοιπα τα βρισκω για να το δουλεψω...
+οτι εχω και χρωμα νερου στο ιδιο με ολα τα επιπλα στο σπιτι και το MDf που εχω δεσει τις παλετες

Τάκης
14-11-15, 01:20
Πες μου ακριβως διαστασεις του σαμπ

Lth1
14-11-15, 01:22
Πες μου ακριβως διαστασεις του σαμπ
εσωτερικες η εξωτερικες?

Τάκης
14-11-15, 01:25
εξωτερικές

Lth1
14-11-15, 01:27
69,5 το μηκος 43,5 το πλατος
εχω και 2 μικρα κενα που μου εχετε κανει νυξη περι αυτων για το πως θα τα καλυψω...εκει τι κανω?Απλα βαζω ρεταλια?

Τάκης
14-11-15, 01:31
πες μου και υψος αυτων των κενών ;

Lth1
14-11-15, 01:34
πες μου και υψος αυτων των κενών ;

3 εκατοστα...
Το ενα κενο ειναι σαν ορθογωνιο παραλληλογραμμο ενω το αλλο σαν μισοφεγγαρο..

Τάκης
14-11-15, 01:45
ωραια
2 κομμάτια 15 Χ 69,5 5αρι
2 κομματια 15 Χ 42,5 5αρι
2 κομμάτια 8 Χ 69,5 3αρι
2 κομμάτια 8 Χ 44,1 3αρι
τα 5αρια θα ακουμπίσουν επανα στα υπάρχοντα
και τα 3άρια απο έξω να ενωσουν τα 2 τζαμια (παλιο και νεο) και να κλεισουν και τα κενά
1 σιλικονη bisson ενυδρειακή

Lth1
14-11-15, 01:50
ωραια
2 κομμάτια 8 Χ 69,5 3αρι
2 κομμάτια 8 Χ 44,1 3αρι
και τα 3άρια απο έξω να ενωσουν τα 2 τζαμια (παλιο και νεο) και να κλεισουν και τα κενά

στο 2ο μαλλον ειναι 43,5 σωστα?
τα κενα στο τζαμι ειναι πανω στην πλευρα με το 69,5 μηκος αρα απο οτι καταλαβαινω...
2 κομματια 15 Χ 43,5 5αρι
1 κομματι 8 Χ 69,5 3αρι
+1 σιλικονη bisson ενυδρειακη

Τάκης
14-11-15, 02:03
ΟΧΙ

στο 2ο μαλλον ειναι 43,5 σωστα?
τα κενα στο τζαμι ειναι πανω στην πλευρα με το 69,5 μηκος αρα απο οτι καταλαβαινω...
2 κομματια 15 Χ 43,5 5αρι
1 κομματι 8 Χ 69,5 3αρι
+1 σιλικονη bisson ενυδρειακη

Ετσι βρε, καλα τα είπα

43,5 - 0,5 - 0,5 = 42,5 τα 5αρια

43,5 + 0,3 + 0,3 = 44,1 τα 3αρια

ωραια
2 κομμάτια 8 Χ 69,5 3αρι
2 κομμάτια 8 Χ 44,1 3αρι

Lth1
14-11-15, 23:48
ΟΧΙ

Ετσι βρε, καλα τα είπα

43,5 - 0,5 - 0,5 = 42,5 τα 5αρια

43,5 + 0,3 + 0,3 = 44,1 τα 3αρια

Κ.Τακη αυτο με τα τζαμια παντως δεν το καταλαβα :( ενταξει για τα 5αρια
Τα 3αρια τι ειναι? παχος? γτ 3αρι? και οχι 5αρι? και γτ 2?

Τάκης
15-11-15, 00:22
Κ.Τακη αυτο με τα τζαμια παντως δεν το καταλαβα :( ενταξει για τα 5αρια
Τα 3αρια τι ειναι? παχος? γτ 3αρι? και οχι 5αρι? και γτ 2?
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-loykas_zpsvjgamt0t.jpg

5αρια κοκκινο
3αρια πράσινο
τα 3αρια θα ενώσουν υπάρχοντα με νεα 5αρια

Lth1
15-11-15, 13:27
αααα ετσι το σκεφτεστε...ετσι τοτε λογικο να χρειαστω 2 και 2 :-)
3αρι παχος μηπως ειναι πολυ λεπτο?!

Τάκης
15-11-15, 14:34
οχι 2 και 2 , 4 και 4 βρε
το απο έξω δεν χρειάζεται 5αρι, θα ενώνει τα 5αρια, μια χαρά είναι το 3αρι

Tanganyiκας
15-11-15, 16:11
Λουκά θέλω μια διευκρίνηση!Το σαμπ θέλεις να το κάνεις ψηλότερο για να ανεβάσεις σκάλα στην αντλία;

Lth1
15-11-15, 16:17
Λουκά θέλω μια διευκρίνηση!Το σαμπ θέλεις να το κάνεις ψηλότερο για να ανεβάσεις σκάλα στην αντλία;

Θελω να το κανω ψηλοτερο για να μπορεσω να λειτουργησω την αντλια σωστα ναι..αλλα και να διαφυγω τον κινδυνο υπερχειλησης..γτ παιζω με το νημα...
Για να ειμαι πιο χαλαρος...

Tanganyiκας
15-11-15, 16:39
Απλά νομίζω ότι έτσι δεν θα κερδίσεις κάτι,γιατί ναι μεν θα χωράει περισσότερο νερό αλλά το θέμα είναι ότι αφού ανεβάζεις σκάλα και ξενερώνει η αντλία......το πρόβλημα είναι ότι δεν κατεβαίνει αρκετό στο σαμπ.

Lth1
15-11-15, 16:58
Απλά νομίζω ότι έτσι δεν θα κερδίσεις κάτι,γιατί ναι μεν θα χωράει περισσότερο νερό αλλά το θέμα είναι ότι αφού ανεβάζεις σκάλα και ξενερώνει η αντλία......το πρόβλημα είναι ότι δεν κατεβαίνει αρκετό στο σαμπ.

τα ιδια λεμε :)
δεν μπορω να κατεβασω περισσοτερο νερο στο σαμπ διοτι...
1)η αντλια βαζει νερο λιγοτερο απο οτι πρεπει...
2)γεμιζω το σαμπ λιγοτερο απο οτι πρεπει ωστε να ειμαι κομπλε στο υψος..
3)εχω κλεισει τις βανες κατα 30 μοιρες ωστε να μην κατεβαζει τοσο νερο γτ υπερχειληζει η εισοδος νερου στο σαμπ..εχω θεματακι με το υψος..
Η λυση πιστευω ειναι οτι αυξανοντας το υψος αυξανω τα λιτρα μου αφηνοντας με η υπερχειληση μου να κατεβασω περισσοτερο νερο...
να γεμισω περισσοτερο νερο το σαμπ αρα να εχω και πλεονασμα και ετσι να παιξω μπαλα και με το υψος λειτουργιας της αντλιας..
Πιστευω οτι δεν κανω λαθος...
Υ.Γ και δεν παω σε αγορα αλλου σαμπ γτ πραγματικα το σαμπ ειναι "ταμαμ" για τον χωρο αριστερα του ενυδρειο...

Tanganyiκας
15-11-15, 17:10
τα ιδια λεμε :)
δεν μπορω να κατεβασω περισσοτερο νερο στο σαμπ διοτι...
1)η αντλια βαζει νερο λιγοτερο απο οτι πρεπει...
2)γεμιζω το σαμπ λιγοτερο απο οτι πρεπει ωστε να ειμαι κομπλε στο υψος..
3)εχω κλεισει τις βανες κατα 30 μοιρες ωστε να μην κατεβαζει τοσο νερο γτ υπερχειληζει η εισοδος νερου στο σαμπ..εχω θεματακι με το υψος..
Η λυση πιστευω ειναι οτι αυξανοντας το υψος αυξανω τα λιτρα μου αφηνοντας με η υπερχειληση μου να κατεβασω περισσοτερο νερο...
να γεμισω περισσοτερο νερο το σαμπ αρα να εχω και πλεονασμα και ετσι να παιξω μπαλα και με το υψος λειτουργιας της αντλιας..
Πιστευω οτι δεν κανω λαθος...
Υ.Γ και δεν παω σε αγορα αλλου σαμπ γτ πραγματικα το σαμπ ειναι "ταμαμ" για τον χωρο αριστερα του ενυδρειο...

ΑΑααααααα οκ!Δεν θυμόμουν ότι είχες μειώσει τις βάνες τις υπερχείλισης,λογικά μετά θα είσαι κομπλέ.

Lth1
15-11-15, 17:24
ΑΑααααααα οκ!Δεν θυμόμουν ότι είχες μειώσει τις βάνες τις υπερχείλισης,λογικά μετά θα είσαι κομπλέ.

και εγω το ιδιο θελω να πιστευω..γτ με φοβιζει το θεματακι καθε φορα που φευγω απο το σπιτι :)

Τάκης
15-11-15, 19:19
Κάτσε να σηκωθούν τα πλαινα και να δουμε, γιατι αν ανοιξεις τις βάνες και ανοιξεις την αντλία , μήπως το νερό περνάει πάνω απο τα χωρισματα ;

Lth1
15-11-15, 19:22
Κάτσε να σηκωθούν τα πλαινα και να δουμε, γιατι αν ανοιξεις τις βάνες και ανοιξεις την αντλία , μήπως το νερό περνάει πάνω απο τα χωρισματα ;

οχι οχι δεν παιζει τετοιο σκηνικο..πολυ δυσκολα θα γινει αυτο...η ολη διεργασια θα γινει για να μπορει το σαμπ να αποθηκευει περισσοτερο νερο μεσα αρα περισσοτερο νερο σε λειτουργια στην αντλια αρα οσο πιο πολυ βαζω τοσο πιο πολυ θα βγαζω αρα ολα θα κινηθουν ομαλα και οπως πρεπει και σε περιπτωση διακοπης ρευματος...

Τάκης
15-11-15, 19:30
Εσυ είσαι ο Λουκάς και εγω ο άπιστος Θωμάς :D:D:D:D:D:D

Αν δεν δω "ιδιοις όμμασι" δεν .................:p

Lth1
15-11-15, 20:50
Εσυ είσαι ο Λουκάς και εγω ο άπιστος Θωμάς :D:D:D:D:D:D

Αν δεν δω "ιδιοις όμμασι" δεν .................:p

χαχαχαχα καλως θα το κανω και θα δουμε
Αν και να πω την αληθεια εχω λιγο αμφιβολιες για το υψος...ισως το κανω λιγο ψηλοτερο...

Τάκης
15-11-15, 20:57
Δεν φτάνει μόνο το εξωτερικό ύψος.
Παιζει μεγάλο ρόλο και το ύψος των διαμεριμσάτων αλλά και το κενο που περνάει το νερό, όσο και υψος να κάνεις , αν το νερό δεν περνάει εύκολα απο τα κενά, οι αντλίες ή θα ξενερίζουν ή το νερό θα περνάει πάνω απο τα χωρίσματα χωρίς να περνάει μέσα απο τα βιολογικά υλικα.
Αλλά ολα αυτα διορώνονται σχετικα εύκολα, αλλά θα πρέπει να μείνεις χωρίς σαμπ 3-4 ημέρες

Lth1
15-11-15, 21:04
Δεν φτάνει μόνο το εξωτερικό ύψος.
Παιζει μεγάλο ρόλο και το ύψος των διαμεριμσάτων αλλά και το κενο που περνάει το νερό, όσο και υψος να κάνεις , αν το νερό δεν περνάει εύκολα απο τα κενά, οι αντλίες ή θα ξενερίζουν ή το νερό θα περνάει πάνω απο τα χωρίσματα χωρίς να περνάει μέσα απο τα βιολογικά υλικα.
Αλλά ολα αυτα διορώνονται σχετικα εύκολα, αλλά θα πρέπει να μείνεις χωρίς σαμπ 3-4 ημέρες

Κ.Τακη με ολον τον σεβασμο διαφωνω :) :)
Απο την 1η μερα που το εβαλα το σαμπ σε λειτουργια παρατηρησα την ελειψη λιτρων απεναντι στα 700 λιτρα...μπορει να ειναι οντως ο καταμερισμος του σαμπ με τα χωρισματα αλλα πιστευω οτι αν του δωσω υψος θα ειναι καλυτερα...
καταρχας να διευκρινισω οτι θα δωσω υψος περιμετρικα και εσωτερικα..
Δεν θα υψωσω μονο εξωτερικα αλλα και τα χωρισματα...
Πραγμα που πιστευω οτι μπορει να γινει και με λειτουργια του σαμπ μιας οπου και αν κολισω δεν παει νερο...οταν κολιθουν τοτε θα βαλω παραπανω νερο...
Δεν μπορω να καταλαβω εκτος και αν μου το δωσετε για ποιο λογο να μην λειτουργει το σαμπ??Εφοσον βαζω σιλικονη κολαω επαναλαμβανομενα και τελος :)
Δεν ξερω αν ειμαι καπου λαθος...αληθεια...
Τα χωρισματα δε που περναει το νερο ειναι ικανοποιητικα περιπου 10 εκατοστα το καθενα...(στον πατο εννοω) ενω αυτα που ειναι στην επιφανεια ειναι στα 5-8 καπου εκει αν τα υπολογιζω καλα..
Αυτα και παντα μα παντα φιλικα

Τάκης
15-11-15, 21:09
Βρε και βέβαια να διαφωνείς, εσυ το βλέπεις, εγω θεωρίες κάνω μόνο.
Το σηκώνεις ψηλά και βλέπουμε, αν θεωρείς πως θέλουν μόνο σήκωμα τα χωρισματα χωρίς να χρειαστεί να μεγαλώσουν τα ανοίγματα απο κάτω είναι το πιο εύκολο. Μπορείς να τα σηκώσεις ακόμα και με κομμάτια πλεξι που θα μπουν κουμπωτα επάνω στο τζάμι, ουτε σιλικόνες ούτε τίποτα :)

Lth1
15-11-15, 21:14
Βρε και βέβαια να διαφωνείς, εσυ το βλέπεις, εγω θεωρίες κάνω μόνο.
Το σηκώνεις ψηλά και βλέπουμε, αν θεωρείς πως θέλουν μόνο σήκωμα τα χωρισματα χωρίς να χρειαστεί να μεγαλώσουν τα ανοίγματα απο κάτω είναι το πιο εύκολο. Μπορείς να τα σηκώσεις ακόμα και με κομμάτια πλεξι που θα μπουν κουμπωτα επάνω στο τζάμι, ουτε σιλικόνες ούτε τίποτα :)

Ναι αυτο το σκεφτηκα...
Κοιταχτε..
Αρχικα θελει το κολπακι για την επιστροφη νερου απο το σαμπ στο ενυδρειο..ωστε να μην κανει υπερχειληση και απο εκει οταν διακοπει το ρευμα...
εν συνεχεια θελει σιγουρα ψηλωμα διοτι το νερο που πεφτει στο πρωτο διαμερισμα αν το αφησω να πεσει ολο...ξεχειληζει και τρεχουν τα νερα...
Τωρα που μιλαμε δλδ για να καταλαβετε το νερο στο πρωτο διαμερισμα ειναι 2 εκατοστα πριν ξεχειληση
Αν δλδ οπως ειπα σηκωθει κατα 15 εκατοστα ολο μου δινει την δυνατοτητα να του δωσω νερο ειτε με βανες ειτε με γεμισμα το σαμπ παραπανω...ετσι θα στελνω με την αντλια τοσο νερο οσο χρειαζεται για να μην ξενεριζει..
Τωρα η αντλια με παραπανω νερο στο σαμπ για αυτο και τα 2 εκαταστα στο πρωτο..δουλευει μια χαρα στις 2 μπαρες και με 30-40% κλειστες τις βανες...
Ομως...
Αν ανοιξω βανες με τις 2 μπαρες λειτουργιας ξεχειληζω στο πρωτο διαμερισμα...οποτε ασκοπο...αρα αρχικα ψηλωμα και επειτα βλεπουμε