PDA

Επιστροφή στο Forum : Diy Καπακι Ενυδρειου


silveraro
08-09-05, 11:01
Γειά και χαρά.

Έχω ήδη φτιάξει τα σχέδια για το καπάκι που θα χρειαστώ για το ενυδρείο που έχω κατασκευάσει. Θα ήθελα κάποια βοήθεια απο όποιον έχει κάνει παρόμοιο εγχείρημα όσο αναφορά τους ανεμιστήρες, την πρόβλεψη για ταϊστρες (καλοκαιρινοί μήνες) και τέλος για τις Cold Cathode λάμπες για το σεληνιακό φώς.

1. Πώς πρέπει να τοποθετηθούν οι ανεμιστήρες? Σκέφτομαι οτι λόγω μεγάλου μεγέθους ενυδρείου (220Χ65Χ60) και κατ επέκταση μεγάλης επθφάνειας νερού θα πρέπει να τοποθετήσω 4 ανεμιστήρες. Θα πρέπει να μπούν απο πάνω ή στο πλάι? Θα πρέπει να φυσάνε πρός τα μέσα ή προς τα έξω ή μισό-μισό?

2. Όποιος έχει φτιάξει καπάκι μόνος του σε πιο σημείο έχει βάλει τις ταϊστρες? Εδώ υπάρχει μια ιδιαιτερότητα όσο αναφορά την υπερχείληση, δηλαδή θα πρέπει λογικά να βάλω ενα χρονοδιακόπτη και να συγχρωνίσω την ταίστρα με την διακοπή του κυκλοφορητή απο το Sump ούτως ώστε να μην φεύγει όλη η τροφή στο εξωτερικό κομμάτι της υπερχείλησης. Δώστε μου την αποψή σας παρακαλώ.

3. Όσο αναφορά τις λάμπες Cold Cathode, πήγα σε ενα τοπικό κατάστημα ηλεκτρονικών εδώ στην περιοχή του Γέρακα και μου είπε ο ιδιοκτήτης οτι δεν μπορώ να επιμηκύνω τα καλώδια που φεύγουν απο το ballast που έχουν οι εν λόγο λάμπες Cold Cathode. Ισχύει κάτι τέτοιο?? Ας μου δώσει μια απάντηση κάποιος του επαγγέλματος ή κάποιος που έχει κάνει κάτι παρόμοιο. Ουσιαστικά θέλω να φτιάξω ενα κουτί για να κλείσω μέσα τα ηλεκτρονικά και το οποίο θα το βάλω κάτω απο το ενυδρείο και όχι επάνω απο το καπάκι για αυτό και θέλω να δώ εαν μπορώ να επιμηκύνω τα συγκεκριμένα καλώδια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Silveraro.