PDA

Επιστροφή στο Forum : Vallisneria spiralis Προβλημα


Charioan
14-09-15, 00:00
καλησπερα!γιατι οι βαλισνεριες μου λιωνουν μια προς μια;τις φυτεψα στο 60λιτρο ενυδρειο μου και μια προς μια λιωνει-σαπιζει.απο υποστρωμα εχω σκετο αραγωνιτη μικρης κοκομετριας και απο λιπασματα βαζω 3 υγρα της seachem(flourish,potassium kai excel το τελευταιο σε πολυ μικρες δωσεις 1 ml 2 φορες την εβδομαδα.χρειαζεται μηπως να παρω ταμπλετες για την ριζα και για αυτο τις χανω; θερμοκρασια τωρα 26-28.τι φταιει;

johnreta
14-09-15, 05:58
Καλημερα,
Το excel λιωνει τις βαλισνεριες... Δεν εχει σημασια μονο η ποσοτητα αλλα και ο ογκος του ενυδρειου.παλια οταν εοχα 60 λιτρα και εριχνα λιγο excel οπως λες ηταν ο βασικος υπαιτειος.

nazgul
14-09-15, 08:20
Η vallisneria ειναι φυτο που αντελει θρεπτικα κυριως απο το ριζικο της συστημα. Με καμια ταμπλετα βυθου θα γινει καλυτερη δουλεια, πιστευω.

Αλλα φυτα εχεις στο ενυδρειο? Ποσο καιρο ειναι σε λειτουργια?

Αν ολα αυτα τα λιπασματα τα βαζεις μονο για τη vallisneria, ετοιμασου για αλγες.

Themis_aqua
14-09-15, 09:31
Φιλε μου κι εγω που ριχνω excel εχω θεμα με την valisneria δεν παει και τοσο καλα,ξεκολλανε διαρκως κλωναρια απ την βαση της..Ειναι γεγονος το excel ενοχλει καποια φυτα..
Τωρα οσο για το παραπανω σχετικα με τα λιπασματα που αναφερει ο Nazgul, οι αποψεις διίστανται πολλοι λενε πως τα λιπασματα δεν προκαλουν αλγες κι εγω μπερδεμενος ειμαι λιγο με αυτο..:rolleyes:

nazgul
14-09-15, 09:44
Τωρα οσο για το παραπανω σχετικα με τα λιπασματα που αναφερει ο Nazgul, οι αποψεις διίστανται πολλοι λενε πως τα λιπασματα δεν προκαλουν αλγες κι εγω μπερδεμενος ειμαι λιγο με αυτο..:rolleyes:

Οτι υπαρχουν πολλες αποψεις και οτι καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο και δεν μπαινει σε γενικους κανονες απολυτα, θα συμφωνησω.

Αλλα αν πεφτουν πολλα λιπασματα στο ενυδρειο, τοσα ωστε να μην τα εχουν αναγκη τα φυτα ή ακομα καλυτερα, τοσα ωστε να μη μπορουν να τα απορροφησουν τα φυτα (ειτε λογω μη σωστης αναπτυξης, ειτε λογω παραπανω ποσοτητας λιπασματων), οι αλγες θα εκμεταλλευτουν την περισσεια θρεπτικων. Σε γενικες γραμμες.

Εχω την εντυπωση οτι το ενυδρειο του φιλου μας ειναι ενυδρειο Tanganyika και οχι φυτεμενο με αρκετα φυτα, γι'αυτο εγραψα τα παραπανω. Ας με διορθωσει αν κανω λαθος.

johnreta
14-09-15, 09:53
Ο nazgul εχει δικιο και συμφωνω. Επισης αν δεν εχεις ολα τα απαραιτητα διοξειδιο πολυ φωτισμο ειναι λιγο τζογος με τα λιπασματα. Εγω θα εριχνα το φταιξιμο στο excel για το συγκεκριμενο προβλημα που αναφερεις για την βαλισνερια γιατι ειναι απο τα φυτα που λιωνει απο προσωπικη εμπειρια με την spiral is που μου την κατεστρεφε μολος σταματησα το excel πεταξε νεα φυλλα που δεν καταλαβαιναν τιποτα.

MAVROGP
14-09-15, 11:08
Βάλε λίπασμα σε ταμπλέτα δίπλα στις ρίζες τους και θα δεις βελτίωση. Το excel αν το χρειάζεσαι για άλλα φυτά ρίχτω μέρα παρά μέρα για είναι πιο ήπιο με τις βαλισνέριες. Μπορείς και να το αφαιρέσεις εντελώς αν έχεις μόνο βαλισνέριες με ανούμπιες. Σε φυτά αργής ανάπτυξης η λίπανση καλό είναι να μπαίνει με πολύ φειδώ.

Charioan
14-09-15, 17:42
εκανα μια 50% αλλαγη νερου να φυγει λιγο το excel και εκοψα απο την ριζα ολα τα λιωμενα και κιτρινα φυλλα.εβαλα κοντα στις ριζες και καμια ταμπλετα της seachem και αυτη και περιμενω να δω πως θα παει.σας ευχαριοστω για τις συμβουλες.