Επιστροφή στο Forum : ενυδρείο για ξενοδοχείο
ikaria_jim
07-09-15, 20:58
Καλησπέρα παιδιά.μετά από καιρό,μετά από γάμο!είμαι πάλι πίσω στα αγαπημένα!
Όπως λέει ο τίτλος λοιπόν θέλω να φτιαξω ένα μεγάλο ενυδρείο για το ξενοδοχείο!
Έχω ένα μέρος αρκετά μεγάλο και έχω μπει σε μεγάλες σκεψεις. Από διαστάσεις μπορεί να μπει από 0 έως 3 μετρα! Το θέμα μου είναι όμως ότι δεν θέλω να κάνω πολλά στο μέρος εκεί!λόγο του ότι έχει πάντα κόσμο!σκέφτομαι λοιπόν να βάλω φίλτρα και εξοπλισμό στο υπόγειο από κάτω!δεν ξέρω αν παίζει κάτι τέτοιο κ τι αντλία θέλει!επίσης θέλω να βάλω drip system!για να μην κάνω αλλαγές μέσα στον κόσμο!με λίγα λόγια θέλω να κάνω κάτι πολύ ωραίο αλλά χωρίς να παίζω στην υποδοχή!τώρα από ψάρια έλεγα να πάω Αφρική!αλλά λόγο το ότι εδώ έχω μαλακό νερό δεν ξέρω τι μπορώ να βάλω!
Sakisdraminos
07-09-15, 21:04
Καλησπέρα παιδιά.μετά από καιρό,μετά από γάμο!είμαι πάλι πίσω στα αγαπημένα!
Όπως λέει ο τίτλος λοιπόν θέλω να φτιαξω ένα μεγάλο ενυδρείο για το ξενοδοχείο!
Έχω ένα μέρος αρκετά μεγάλο και έχω μπει σε μεγάλες σκεψεις. Από διαστάσεις μπορεί να μπει από 0 έως 3 μετρα! Το θέμα μου είναι όμως ότι δεν θέλω να κάνω πολλά στο μέρος εκεί!λόγο του ότι έχει πάντα κόσμο!σκέφτομαι λοιπόν να βάλω φίλτρα και εξοπλισμό στο υπόγειο από κάτω!δεν ξέρω αν παίζει κάτι τέτοιο κ τι αντλία θέλει!επίσης θέλω να βάλω drip system!για να μην κάνω αλλαγές μέσα στον κόσμο!με λίγα λόγια θέλω να κάνω κάτι πολύ ωραίο αλλά χωρίς να παίζω στην υποδοχή!τώρα από ψάρια έλεγα να πάω Αφρική!αλλά λόγο το ότι εδώ έχω μαλακό νερό δεν ξέρω τι μπορώ να βάλω!
Ενα fish only στα λιτρα που θα παιξεις ειναι σωτηρία....
φοβερα ψαρια και μεγαλα μεγεθοι....
κιχλιδες για μενα ειναι πολυ κοινές!
τροπικα ψαρια μια φορα τα πληρωνεις και εισαι κομπλε αλλαγες αμα βαλεις στο σαμπ λιγο chaeto θα εισαι μηδεν!
ikaria_jim
07-09-15, 21:12
Ενα fish only στα λιτρα που θα παιξεις ειναι σωτηρία....
φοβερα ψαρια και μεγαλα μεγεθοι....
κιχλιδες για μενα ειναι πολυ κοινές!
τροπικα ψαρια μια φορα τα πληρωνεις και εισαι κομπλε αλλαγες αμα βαλεις στο σαμπ λιγο chaeto θα εισαι μηδεν!
Εσύ καλά τα λες αλλά εγώ εδώ δεν μπορώ να ετοιμαζω νερά και γενικά λόγο δουλειάς δεν θέλω να βάζω καθόλου χέρι!απλά μετρήσεις και τάισμα!και δεν είναι ότι δεν θέλω!απλά μέσα στον κόσμο δεν μπορώ!ασε που στο σπίτι η γυναίκα θέλει ρεεφ!!!!!
Sakisdraminos
07-09-15, 21:18
Εσύ καλά τα λες αλλά εγώ εδώ δεν μπορώ να ετοιμαζω νερά και γενικά λόγο δουλειάς δεν θέλω να βάζω καθόλου χέρι!απλά μετρήσεις και τάισμα!και δεν είναι ότι δεν θέλω!απλά μέσα στον κόσμο δεν μπορώ!ασε που στο σπίτι η γυναίκα θέλει ρεεφ!!!!!
δικαιολογιες μια φορα το 3μηνο αλλαγες τι δεν μπορεισ να κανεις να ριξεις το αλλατι ?
παρε τηλ οταν θελεις να το συζητισουμε καλυτερα.
αραγονιτη τραγανα και 1ο γεμισμα απο θαλασσα και εισαι κομπλε!!!!
Αφρικανικο με άμμο από θάλασσα ή αραγωνίτη , φτιάχνεις τρυπες για αυτόματες αλλαγες και το ξεχνας.
Το φίλτρο όχι στο υπογειο βρε, θα θες τρελο μανομετρικό για να ανεβάζεις το νερό στο ενυδρειο, φτιάξε σαμπ κατω απο το ενυδρείο
και αφου μπορεις να το φτιάξεις μεγάλο βάλε φροντοζες
ikaria_jim
07-09-15, 21:45
Αφρικανικο με άμμο από θάλασσα ή αραγωνίτη , φτιάχνεις τρυπες για αυτόματες αλλαγες και το ξεχνας.
Το φίλτρο όχι στο υπογειο βρε, θα θες τρελο μανομετρικό για να ανεβάζεις το νερό στο ενυδρειο, φτιάξε σαμπ κατω απο το ενυδρείο
και αφου μπορεις να το φτιάξεις μεγάλο βάλε φροντοζες
Λόγο του ότι μου αρέσουν οι Κιχλίδες και θέλοντας να το χαρώ και εγώ με κάποιον τρόπο!έλεγα να παίξω με πέτρα και αν μπορούσα με πολλά ψάρια με πολύ κίνηση! Φυσικά σκέφτομαι και την πλευρά του Σάκη!
Για το θέμα φιλτρανσης οκ το σαμπ από κάτω!αλλά το θέμα με τις αλλαγές είναι λίγο δύσκολο!δεν έχω γραμμή εκεί κοντά!και το μόνο μέρος που μπορώ να πετάξω νερό και να βάλω,είναι από κάτω!
Sakisdraminos
07-09-15, 21:58
Λόγο του ότι μου αρέσουν οι Κιχλίδες και θέλοντας να το χαρώ και εγώ με κάποιον τρόπο!έλεγα να παίξω με πέτρα και αν μπορούσα με πολλά ψάρια με πολύ κίνηση! Φυσικά σκέφτομαι και την πλευρά του Σάκη!
Για το θέμα φιλτρανσης οκ το σαμπ από κάτω!αλλά το θέμα με τις αλλαγές είναι λίγο δύσκολο!δεν έχω γραμμή εκεί κοντά!και το μόνο μέρος που μπορώ να πετάξω νερό και να βάλω,είναι από κάτω!
για να βαλεις στο υπογειο δεν τιθετε θεμα απλα εχουν αλλη καταναλωση απο της κλασικες ενυδρειακες!!!!
ikaria_jim
07-09-15, 22:09
για να βαλεις στο υπογειο δεν τιθετε θεμα απλα εχουν αλλη καταναλωση απο της κλασικες ενυδρειακες!!!!
Έλεγα να τα βάλω όλα από κατω για να έχω εύκολη πρόσβαση αν χρειαστεί να κάνω κάτι!αλλά ναι δεν θέλω να πλουτισω την ΔΕΗ!
Sakisdraminos
07-09-15, 22:13
Έλεγα να τα βάλω όλα από κατω για να έχω εύκολη πρόσβαση αν χρειαστεί να κάνω κάτι!αλλά ναι δεν θέλω να πλουτισω την ΔΕΗ!
Λυσης υπαρχουν τσεπες να της στηριξουν δεν υπαρχουν πολλες!!!!;)
ikaria_jim
07-09-15, 22:16
Λυσης υπαρχουν τσεπες να της στηριξουν δεν υπαρχουν πολλες!!!!;)
Όμορφα και φτηνά θέλω!
Sakisdraminos
07-09-15, 22:22
Όμορφα και φτηνά θέλω!
fish only μια φορα πραγματα ωραια ψαρια ξεχοριστα. και με λιγες ρουτηνες!
αν παλι βαλεις κιχλιδες βαλε αμερικη στα πολλα λιτρα μετρανε!!
ikaria_jim
07-09-15, 22:26
fish only μια φορα πραγματα ωραια ψαρια ξεχοριστα. και με λιγες ρουτηνες!
αν παλι βαλεις κιχλιδες βαλε αμερικη στα πολλα λιτρα μετρανε!!
Βλέπω πολλά τώρα!πρέπει όμως να ξεκινησω από τα δύσκολα!διαστάσεις και λίτρα!
Sakisdraminos
07-09-15, 22:46
Βλέπω πολλά τώρα!πρέπει όμως να ξεκινησω από τα δύσκολα!διαστάσεις και λίτρα!
3m*1m*1m απλα τελιο φυσικα μεχρι και καρχαρια βαζεις!!!!
ikaria_jim
07-09-15, 22:47
3m*1m*1m απλα τελιο φυσικα μεχρι και καρχαρια βαζεις!!!!
Ποσό θα το ήθελα!χεχε!μέχρι 1000!
ikaria_jim
07-09-15, 23:03
300 Χ 60 Χ 60
Έλεγα αν εβαζα στο υπόγειο το φίλτρο να το κάνω 1000!αλλά αν δεν το κάνω έτσι λέω να πάω σε λίγο πιο μικρό για να μην παίξω με πολύ βάρος! Έχει δοκάρι από κάτω αλλά τον φόβο θα τον έχω!
ikaria_jim
21-10-15, 11:45
καλημερα παιδια.λοιπον εχω αρχισει να ψαχνω,λογο οικονομικων θα παω σε ξυλινο.και φυσικα εχω στο μυαλο μου να το κανω ενα πολυ ωραιο επιπλο.θα δεσει πολυ με το χωρο.για διαστασεις θα παω σε 2.50 *60*60 /900 λιτρα.
με σαμπ απο κατω. δεν ξερω ποσα λιτρα χρειαζομαι.
drip system θα μπει κατι τετοιο.
https://www.youtube.com/watch?v=XfAnDmlcUBM
ikaria_jim
18-11-15, 20:09
καλησπερα παιδια.σημερα πηγα να παρω ξυλα και δεν ειχε.χεχε...θα περιμενω καμια εβδομαδα.εκανα ενα σχεδιακι στο περιπου να δειτε τι εχω στο μυαλο μου..ειναι ενα πλαισιο απο καδρονια που θα γινει και μεσα θα μπει κοντρα πλακε.
Βάλε και στη πλάτη κανα καδρονακι οριζόντια
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-ikaria_zpsfxwtorlf.jpg
ikaria_jim
18-11-15, 20:25
Βάλε και στη πλάτη κανα καδρονακι οριζόντια
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-ikaria_zpsfxwtorlf.jpg
παντου θα εχει..και μπροστα και πισω.
παντου θα εχει..και μπροστα και πισω.
ωραία
για πλεξι ρωτησες ;
ikaria_jim
18-11-15, 20:56
ωραία
για πλεξι ρωτησες ;
οχι αλλα θα βαλω γυαλι.γιατι θελω να κανω κ 2 παραθυρα δεξια κ αριστερα.
Το φοβαμαι το τζαμι Δημητρη
αν βάλεις και 2 παραθυρα θες και λιγοτερο πλεξι
και επισης είναι επικυνδυνο γιατι χάνεις την ελαστικότητα που έχει το ξυλο με το πλεξι, αν το ξυλο κάνει μια μικρη κοιλια το τζαμι θα σπασει
ikaria_jim
18-11-15, 21:40
Το φοβαμαι το τζαμι Δημητρη
αν βάλεις και 2 παραθυρα θες και λιγοτερο πλεξι
και επισης είναι επικυνδυνο γιατι χάνεις την ελαστικότητα που έχει το ξυλο με το πλεξι, αν το ξυλο κάνει μια μικρη κοιλια το τζαμι θα σπασει
o τζαμας μου ειπε οτι αν παρει κλιση ολη η κατασκευη θα σπασει..αν ομως απλα παρει σε ενα σημειο δεν υπαρχει θεμα..θα ρωτησω ομως κ για πλεξι.να δω..αλλα αυτο ακομα δεν με απασχολει.
Για αυτές τις διαστάσεις και για μεγαλύτερες, θα σου πρότεινα χτιστό αν δεν μπορείς γυάλινο. Το να φτιάξεις ξύλινο έχει πάρα μα πάρα πολύ κόπο που δεν αξίζει. Με τσιμεντόλιθους, σίδερα και γέμισμα με τσιμέντο, γίνεται αμέσως το χτιστό. Και μετά απλά βαφή με μη τοξική, εποξεική μπογιά σε πολλά στρώματα. Αθάνατα ενυδρεία και μπορείς να βάλεις και γυαλί γιατί δεν παραμορφώνονται. Επένδυση κάνεις με ότι θέλεις, οπότε μπορείς να το κάνεις να φαίνεται και ξύλινο.
Το sump και τις αντλείες θα σου σύστεινα υπόγειο, γλυτώνεις θόρυβο και έχεις πολύ πιο εύκολο καθάρισμα και αλλαγές νερού.
Ότι ενυδρείο και να στήσεις, θα πρέπει αν το καθαρίζεις κάθε κάποιους μήνες τουλάχιστον, αλλιώς η βρωμιά μαζεύεται μέσα στο ενυδρείο και το sump και θα δημιουργήσει τελικά ανθιυγειινές συνθήκες
ikaria_jim
30-12-15, 16:48
καλησπερα παιδια και χρονια πολλα και ευτυχισμενο το νεο ετος.
εγινε μια μεγαλη αλλαγη στα σχεδια μου.βρηκα απο εδω μια πολυ καλη ευκαιρια με ενα 500αρι ενυδρειο.ετοιμο με τα παντα του.
το μερος που θα μπει ειναι στην φωτογραφια.
Μια χαρα :)
Αντε ξεκίνα το
Καλή Χρονιά :)
ikaria_jim
30-12-15, 20:00
κατσε να το παρω στα χερια μου.εχω κ περιεργεια να δω πως θα φτασει.
οποτε μπορεις στειλε μου το λινκ απο το φιλτρο ανθρακα.
-------------------------
και για να παμε σιγα σιγα στο θεμα τωρα.το νερο μου ειναι μαλακο.δεν εχω κανει μετρηση στο ξενοδοχειο αλλα ξερω πως ειναι μαλακο.θα κανω αυτες τις μερες να δω ποσο.θελω να βαλω κιχλιδες.αν βαλω αραγωνιτη,ασβεστολιθικα πετρωματα.τραγανα που μπορω να βρω ευκολα. θα γινει δουλεια η να ξεχασα την λιμνη?
Κλεόβουλος
30-12-15, 20:26
Αν και υπάρχουν κιχλίδες που θέλουν μαλακό νερό(εγώ κατάλαβα τι θέλεις :)),
το μόνο εύκολο να το κάνεις σκληρό. Κάνε μια μέτρηση να δούμε που είναι.
(σιγά να μη σε χάναμε από πελάτη :D)
ikaria_jim
30-12-15, 20:34
Αν και υπάρχουν κιχλίδες που θέλουν μαλακό νερό(εγώ κατάλαβα τι θέλεις :)),
το μόνο εύκολο να το κάνεις σκληρό. Κάνε μια μέτρηση να δούμε που είναι.
(σιγά να μη σε χάναμε από πελάτη :D)
θα κανω αλλα ξερω απο την πισινα οτι ειναι μαλακο.απο πελατη δεν με χανετε....και για πες εσυ που ξερεις.τι ψαρια μπορω να βαλω σε αυτα τα λιτρα.αν υπαρχει καποιο λινκ να δω.να αρχισω να ψαχνω.
Κωστας Malawi
30-12-15, 20:37
τι διαστασεις εχει το ενυδρειο?μαλαουι θα το κανεις?
ikaria_jim
30-12-15, 20:39
τι διαστασεις εχει το ενυδρειο?μαλαουι θα το κανεις?
165χ58χ55.δεν ξερω ακομα που θα παω.
Κωστας Malawi
30-12-15, 20:40
ξερω εγω ομως http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=1:D:D:D:D
ikaria_jim
30-12-15, 20:43
ξερω εγω ομως http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=1:D:D:D:D
μου εκανες την καρδια περιβολι.....χεχε.
Κλεόβουλος
30-12-15, 20:43
Αφού έχεις μαλακό νερό, εγώ θα έβαζα δίσκους :smt005 :grin:
αλλά αφού θέλεις σκληρά, θα έβαζα Malawi mbuna http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=2
ή Tanganyika tropheus http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=15
ή τα "θηρία" που αρέσουν στον φίλο μου από πάνω :)
Κωστας Malawi
30-12-15, 20:46
Αφού έχεις μαλακό νερό, εγώ θα έβαζα δίσκους :smt005 :grin:
αλλά αφού θέλεις σκληρά, θα έβαζα Malawi mbuna http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=2
ή Tanganyika tropheus http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=15
ή τα "θηρία" που αρέσουν στον φίλο μου από πάνω :)
τι θα εβαζες Κλεοβουλε?δισκους???zwzw
καταστροφη:D:D
η αληθεια ειναι οτι με τετοιο ενυδρειο μπορει να βαλει οτι του αρεσει οποτε ας τα δει και αποφασιζει..
Κλεόβουλος
30-12-15, 20:49
τι θα εβαζες Κλεοβουλε?δισκους???zwzw
καταστροφη:D:D
μη με παρεξηγείς....αφού έβαλα τις φατσούλες :smt081
ikaria_jim
30-12-15, 21:04
εγω να σας πω την αληθεια θα ηθελα να εβαζα νανο κιχλιδες.τις λαυρευω.αλλα ξερω οτι δεν αξιζει.οποτε να σας περιγραψω περιπου πως το φανταζομαι..αρκετα ψαρια με κινηση παντου.να τα βλεπουν και να γουσταρουν.με χρωματα,
Κωστας Malawi
30-12-15, 21:04
ναι βρε το καταλαβα!σιγα μην αλλαξοπιστησεις:D
ikaria_jim
31-12-15, 20:21
Neolamprologus similis , Neolamprologus leleupi, Altolamprologus calvus Yelllow, Cyprichromis leptosoma "Mpulungu
καπου ειδα αυτο το ενυδρειο.τι λετε?
Κλεόβουλος
31-12-15, 20:26
Στη θέση των similis αν βάλεις κάποιο Julidochromis θα συμφωνούσα ;)
ikaria_jim
31-12-15, 20:28
αυτα τα ψαρια ειναι ευκολο να τα βρω η μπα.
μεσα.απλα παντα ειχα αγαπη για τα σιμιλις οποτε ειπα.αλλα οκ δεν εχω θεμα.
ikaria_jim
02-01-16, 12:49
καλημερα παιδια και καλη χρονια.ο αγιος βασιλης ηρθε για εμενα.σημερα το πρωι εβγαλα απο το φορτηγο το ενυδρειο.δεν το εχω παρει ακομα.την δευτερα θα παει στο ξενοδοχειο.ειναι κουκλα. και εφτασε κομπλε.
Καλη χρονιά, καλογέμιστο και καλοριζικο Δημήτρη :)
Sakisdraminos
02-01-16, 21:29
Κατο μονο εσυ εμεινες με υβριδικο ξυλινο ενυδρειο...
ikaria_jim
04-01-16, 20:09
καλησπερα παιδια.σημερα το πηρα και εκανα λιγη δουλεια.λιγο καθαρισμα λιγο στησιμο.μια ερωτηση.το φωτιστικο του εχει τ5 λαμπες θαλασσινου.θελω να βαλω λεντ.να παρω τ5 λεντ η να βαλω λεντοταινια?και τι λαμπες να βαλω?λευκο θερμο.Α,εχει πανω 5 λαμπες.
alexis cosmo
05-01-16, 00:24
καλορίζικο και καλόγεμιστο να ειναι:D
εχει φωτιστικο θαλασσινου??? κανε το ένα fish only παιδι μου να γουστάρεις... :D:D:D
καλογεμιστο!
ikaria_jim
05-01-16, 10:33
Μπα.εγω ειμαι στην αφρικη.
Αλλα θα μου πει καποιος για τις λαμπες?
Κλεόβουλος
05-01-16, 10:41
Δεν θα τις χρειαστείς και τις 5 λάμπες. Δεν ξέρω αν ανάβουν χωριστά αλλά θα πρότεινα να κρατήσεις μια μπλε του θαλασσινού και να βάλεις μια με άσπρο ψυχρό ή βάζεις Τ5 λεντ.
ikaria_jim
05-01-16, 10:50
Δεν το εχω βαλει να δουλεψει.θα το κανω σε λιγο αλλα πρεπει να αναβει χωριστα.δεν τις κραταω αυτες οτι φως μπαινει στο ξενοδοχειο πρεπει να ειναι λεντ.θελω να παρω μια πιστοποιηση.και θελω μονο λεντ.
Bill-Samos
05-01-16, 16:01
Τα πολλα Κ των θαλασσινων τονιζουν πολυ ομορφα το μπλε που εχουν πολλες αφρικανες,φανταζομαι γι αυτο το λεει ο Κλεοβουλος..Επισης το φως τους κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ πιο κοντα στο φυσικο φως στα πρωτα μετρα κατω απο το νερο...Αλλα αφου ειναι στη μεση η πιστοποιηση...Αν πας σε Τ5 led tubes συνδιασε τες με κανενα δυο μετρα μπλε αδιαβροχη λεντοταινια να εχεις περιπου το ιδιο αποτελεσμα..
ikaria_jim
05-01-16, 16:40
υπαρχει μια εταιρια που σου δινει καποια κλειδια και σε διαφημιζει για την καταναλωση σε ρευμα απο τα φωτα.θελω να την παρω και εχω αλλαξει τα παντα σε λεντ.βεβαια δεν λεει καπου για ενυδρειο αλλα φανταζομαι οτι οταν θα ερθουν θα το δουν.οποτε να ειμαι οκ.
δεν παιζει να υπαρχει τ5 λεντ με καποιο χρωμα?
Bill-Samos
05-01-16, 16:53
Απο οτι εχω δει σε Τ5 Led υπαρχουν τρια χρωματα 3000,4500 και 6500..Για 6500 εισαι..
ikaria_jim
05-01-16, 17:05
Θα το ψαξω να δω τι θα παρω.στευτομαι να μην βαλω λεντοταινια γιατι θα πρεπει να το ανοιξω και να κανω αλλαγες μεσα.ενω με τις τ5 ειμαι οκ.
Sakisdraminos
05-01-16, 17:10
εχει φωτιστικο θαλασσινου??? κανε το ένα fish only παιδιμου να γουστάρεις... :D:D:D
καλογεμιστο!
Εχεις απολιτο δικαιο φιλε!!!
Πολλοι αφρικαβοι κοιτανε τα fish only.
Ας κανει ο μητσος το αφρικανικο να ειναι κομπλε και καποια στιγμη θα το κανει και fish only!!!;)
ikaria_jim
05-01-16, 17:16
Εχεις απολιτο δικαιο φιλε!!!
Πολλοι αφρικαβοι κοιτανε τα fish only.
Ας κανει ο μητσος το αφρικανικο να ειναι κομπλε και καποια στιγμη θα το κανει και fish only!!!;)
Στο ξενοδοχειο ποτε.στο σπιτι μου reef.στο εχω ξανα πει.ασε που τωρα που το καθαριζω και εχω φαει στην μουρι την βρωμα του reef.,θα το σκευτω πολυ καλα πριν το κανω.
Bill-Samos
05-01-16, 17:21
Και Τ5 να βαλεις ,θελει καποιες μετατροπες αφου πρεπει να αφαιρεθουν τα ballast..
ikaria_jim
05-01-16, 17:26
Αλλο θεμα τωρα.το σαμπ που εχει ειναι, ρεεφ.εβγαλα λοιπον τα μεσα χωρισματα.οι διαστασεις του ειναι,75μηκος 49 πλατος κ 45υψος.πως να βαλω τα νεα.?
Και Τ5 να βαλεις ,θελει καποιες μετατροπες αφου πρεπει να αφαιρεθουν τα ballast..
Αφου πανω εκει θα μπουν τα λεντ τ5.γιατι να τα βγαλω.εκτος κ αν κατι λεω λαθος.δεν τα παω καλα με τα ηλεκτρολογικα.σορρυ.
Bill-Samos
05-01-16, 17:28
Tα led tubes δουλευουν με 230V απευθειας δεν θελουν ballast..
Νομίζω υπάρχουν led t5 που μπορούν να δουλέψουν με τα υπάρχοντα μπαλαστ (είτε μαγνητικά ή ηλεκτρονικά) αλλά και led t5 που δεν θέλουν μπαλαστ.
Κάνε έναν έλεγχο πριν παραγγείλεις (τι μπαλαστ έχεις και τι λάμπες παραγγέλνεις) και θα είσαι κομπλέ.
Bill-Samos
05-01-16, 17:36
Νομίζω υπάρχουν led t5 που μπορούν να δουλέψουν με τα υπάρχοντα μπαλαστ (είτε μαγνητικά ή ηλεκτρονικά) αλλά και led t5 που δεν θέλουν μπαλαστ.
Κάνε έναν έλεγχο πριν παραγγείλεις (τι μπαλαστ έχεις και τι λάμπες παραγγέλνεις) και θα είσαι κομπλέ.
Υπηρχαν καποια που αρκουσε να αφαιρεσεις το starter απ οτι μου ειχε πει ενας εμπορος,αλλα δεν τα βρισκει πια γιατι αφορουσαν μονο μετατροπες γιατι αν καποιος τα εβαζε απ την αρχη γιατι να αγορασει και μπαλαστ?Ετσι κι αλλιως δεν ειναι καμια σοβαρη μετατροπη...
Δεν ξέρω οι έλληνες έμποροι τι κάνουν, από εξωτερικό (http://www.alibaba.com/showroom/ballast-compatible-t5-led-tube-light.html) πάντως βρίσκεις ακόμα και σε καλή τιμή.
ikaria_jim
05-01-16, 17:50
Θα ρωτησω ενα φιλο να μαθω αν ειναι να μην παρω τσαμπα.καμια ιδεα με το σαμπ?
ikaria_jim
06-01-16, 20:13
Καλησπερα παιδια.απορια.πως κ απο που θα κανω υπερχειλιση για την αποχετευση?για το drip system.?δεν ξερω αν μπορω να την βγαλω απο πανω.απο το σαμπ παιζει να βγει?
ikaria_jim
07-01-16, 21:55
https://www.youtube.com/watch?v=XiVDACgpEQk
ξερει κανεις που κ αν μπορω να βρω αυτα τα πλαστικα.ειδικα το κομματι που μπαινει το μικρο λαστιχο?
https://www.youtube.com/watch?v=XiVDACgpEQk
ξερει κανεις που κ αν μπορω να βρω αυτα τα πλαστικα.ειδικα το κομματι που μπαινει το μικρο λαστιχο?
θα πας στον σταματιου στο ποταμι,πειραια και θα τα βρεις όλα.
ikaria_jim
07-01-16, 23:07
θα πας στον σταματιου στο ποταμι,πειραια και θα τα βρεις όλα.
ειμαι ικαρια.υπαρχουν καπου online?
Δεν νομιζω να εχει ο Σταματιου, παραξενα εξαρτηματα αυτά
τι το ιδιαιτερο εχει αυτη η κατασκευη βρε Δημήτρη ;
ikaria_jim
07-01-16, 23:22
Δεν νομιζω να εχει ο Σταματιου, παραξενα εξαρτηματα αυτά
τι το ιδιαιτερο εχει αυτη η κατασκευη βρε Δημήτρη ;
υπερχείλιση απο το σαμπ για να βγαζω λιγο νερο.δηλ 900 μλ την ωρα.τοσα θα μπαινουν.
λογικα ειναι σαν την απλη που κανουμε για το σαμπ απλα ειναι πιο μικρη,και για να μην ανοιγω μεγαλη τρυπα στην πλακα θα ηθελα να βρω πιο μικρα pvc.
Για να καταλαβω, δεν θα υπάρχει φίλτρο ; Θα μπαινουν μόνιμα 900ml την ώρα φρεσκο νερό ; Και απο την υπερχειλιση θα φευγουν άλλα 900ml απο το ενυδρειο για την αποχετευση ;
ikaria_jim
07-01-16, 23:55
θα εχει φιλτρο.σαμπ.αλλα αντι να κανω 30 της εκατο αλλαγη την εβδομαδα θα την κανω συνεχεια.150 λιτρα βγαινει την εβδομαδα.
Αυτη η σωλήνα ειναι η υπερχειλιση που θα κατεβαζει νερο στο σαμπ ;
ikaria_jim
08-01-16, 00:08
Αυτη η σωλήνα ειναι η υπερχειλιση που θα κατεβαζει νερο στο σαμπ ;
Οχι.απο αυτη θα φευγει απο το σαμπ για την αποχετευση.
ikaria_jim
08-01-16, 00:16
Ασε με να το σκεφτω :)
Δες στο βιντεο που εβαλα.θα δεις πως παιζει το πραγμα.εχει και αλλα βιντεο διπλα.ειναι σαν αυτο που εχεις εσυ απλα ριχνει συνεχεια νερο και δεν ασχολεισαι καθολου.
καλημέρα δημητρη!μια ερωτηση εχω.γιατι δεν κανεις την υπερχ/ση στο ενυδρειο κανονικα όπως ολοι και να πεφτει στο σαμπ & στο σαμπ να κανεις μια τρυπα και να βαλεις ποτηρι υπερχ/σης και να πεφτει στην αποχετευση?ετσι εχω κανει εγω και δουλευει σφαιρα!αλλαγες κανω σε 3λεπτα πατοντας δυο μπουτον(ΤΟ ΕΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΒΑΖΕΙ) και δεν υπαρχει και ποτε κινδυνος πλημμυρας!αν κατι παει στραβα (που ποτε να μην ερθει η ωρα)θα πλημμυρισεις στο σαμπ και ΟΧΙ στο ενυδρειο!
την συγκεκριμενη ο σταματιου(δεν νομιζω να υπαρχει ελλαδα) δεν την εχει αλλα εχει πολλα pvc για υπερ/σεις σε 3-4 μεγεθοι ...
οσο για την διαμπερες τρυπα και το μέγεθος της,απο την στιγμη που θα μπει κομπρεσέρ η' τρυπανι η φασαρια είναι ιδια!εχω κανει 7 στο τοιχο και ξερω:D
Ασε με να το σκεφτω :)
όταν σκέφτεται ο τακης.........................ενα καινουργιο υπόμνημα γεννιεται στο diy:D
καλημέρα κ.τακη και καλη χρονια με υγεια!
ikaria_jim
08-01-16, 11:17
καλημέρα δημητρη!μια ερωτηση εχω.γιατι δεν κανεις την υπερχ/ση στο ενυδρειο κανονικα όπως ολοι και να πεφτει στο σαμπ & στο σαμπ να κανεις μια τρυπα και να βαλεις ποτηρι υπερχ/σης και να πεφτει στην αποχετευση?ετσι εχω κανει εγω και δουλευει σφαιρα!αλλαγες κανω σε 3λεπτα πατοντας δυο μπουτον(ΤΟ ΕΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΒΑΖΕΙ) και δεν υπαρχει και ποτε κινδυνος πλημμυρας!αν κατι παει στραβα (που ποτε να μην ερθει η ωρα)θα πλημμυρισεις στο σαμπ και ΟΧΙ στο ενυδρειο!
την συγκεκριμενη ο σταματιου(δεν νομιζω να υπαρχει ελλαδα) δεν την εχει αλλα εχει πολλα pvc για υπερ/σεις σε 3-4 μεγεθοι ...
οσο για την διαμπερες τρυπα και το μέγεθος της,απο την στιγμη που θα μπει κομπρεσέρ η' τρυπανι η φασαρια είναι ιδια!εχω κανει 7 στο τοιχο και ξερω:D
όταν σκέφτεται ο τακης.........................ενα καινουργιο υπόμνημα γεννιεται στο diy:D
Το ενυδρειο ειναι ετοιμο δεν μπαινω τωρα σε αλλα προβληματα για τρυπες.εχει μεσα υπερχειλιση.παει στο σαμπ απο το σαμπ που ειναι και αυτο ετοιμο θελω να φευγει καπως.και δεν θελω να παταω κουμπακια.οχι γιατι βαριεμαι.γιατι στο ξενοδοχειο ειδικα το καλοκαιρι δεν παιζει χρονος.με αυτο τον τροπο θα βαζω το 30 της εκατο σε μια εβδομαδα.
:D:D:D:D
Καλημέρα Νίκο και Καλή Χρονιά :)
Δημήτρη,
τον υπολογισμό του νερού για το drip system θα πρέπει να το αναθεωρήσεις,
δεν είναι το ίδιο να κάνεις 30% αλλαγή στιγμιαία απο το να τη κάνεις σταδιακά.
Δες ενα παραδειγμα
εχεις ένα ενυδρείο 100 λίτρων και αρχίζεις τις σταδιακές αλλάγες
ξεκιναμε με 50%
1η) 50% , συνολική αλλαγή 50%
2η) 50% , συνολική αλλαγή 75% (50+(50%Χ50)= 50+25)
3η) 50% , συνολική αλλαγή 87,5% (75+(50%Χ25)=75+12,5)
4η) 50%, συνολική αλλαγή 93,75%(87,5+(50%Χ12,5)=87,5+6,25)
χαλάσαμε 200 λιτρα νερό και κάναμε αλλαγη 93,75 (200%-->93,75%)
αν το κάνουμε το ίδιο με 90% σε 2 αλλαγές θα έχουμε 99% συνολική αλλαγή
90+(90%Χ10)= 90+9=99, θα χαλάσουμε 180 λίτρα και θα αλλάξουμε τα 99 (180%-->99%),
και αν το κάνουμε με 80% σε 2 αλλαγές θα έχουμε 96%
80+(80%Χ20)=80+16=96, χαλασαμε 160 λίτρα και αλλαξαμε τα 96 (160%-->96%)
οπως καταλαβαινεις στις διαδοχικές αλλάζουμε και φρεσκο νερό και όσο πιο μικρές είναι τόσο πιο πολύ φρέσκο νερο πετάμε.
Αρα λοιπόν να μην υπολογισεις το 30% / (7Χ24) = 30% / 168 ώρες, και αν υπολογισες πως αυτο 0,9 λίτρα, καντο 2 λίτρα και μπορει να εισαι μέσα, για να μη πω πως θα πρέπει να κανεις το 100% / 168 ώρες.
Παρακατω θα πουμε για την υπερχειλιση :)
ikaria_jim
08-01-16, 12:03
Καλημέρα Νίκο και Καλή Χρονιά :)
Δημήτρη,
τον υπολογισμό του νερού για το drip system θα πρέπει να το αναθεωρήσεις,
δεν είναι το ίδιο να κάνεις 30% αλλαγή στιγμιαία απο το να τη κάνεις σταδιακά.
Δες ενα παραδειγμα
εχεις ένα ενυδρείο 100 λίτρων και αρχίζεις τις σταδιακές αλλάγες
ξεκιναμε με 50%
1η) 50% , συνολική αλλαγή 50%
2η) 50% , συνολική αλλαγή 75% (50+(50%Χ50)= 50+25)
3η) 50% , συνολική αλλαγή 87,5% (75+(50%Χ25)=75+12,5)
4η) 50%, συνολική αλλαγή 93,75%(87,5+(50%Χ12,5)=87,5+6,25)
χαλάσαμε 200 λιτρα νερό και κάναμε αλλαγη 93,75 (200%-->93,75)
αν το κάνουμε το ίδιο με 90% σε 2 αλλαγές θα έχουμε 99% συνολική αλλαγή
90+(90%Χ10)= 90+9=99, θα χαλάσουμε 180 λίτρα και θα αλλάξουμε τα 99
και αν το κάνουμε με 80% σε 2 αλλαγές θα έχουμε 96% (180%-->99),
80+(80%Χ20)=80+16=96, χαλασαμε 160 λίτρα και αλλαξαμε τα 96 (160%-->96)
οπως καταλαβαινεις στις διαδοχικές αλλάζουμε και φρεσκο νερό και όσο πιο μικρές είναι τόσο πιο πολύ φρέσκο νερο πετάμε.
Αρα λοιπόν να μην υπολογισεις το 30% / (7Χ24) = 30% / 168 ώρες, και αν υπολογισες πως αυτο 0,9 λίτρα, καντο 2 λίτρα και μπορει να εισαι μέσα, για να μη πω πως θα πρέπει να κανεις το 100% / 168 ώρες.
Παρακατω θα πουμε για την υπερχειλιση :)
Πως αλλαζεις φρεσκο νερο αφου η εισοδος ειναι στην μια γωνια του ενυδρειου κ η εξοδος ειναι στο σαμπ.και το νερο που μπαινει ειναι λιγο.ετσι οπως το καταλαβαινω ειναι υποθετικο το θεμα.δεν μπορεις να ξερεις αν θα βγαλεις φρεσκο νερο η παλιο.φυσικα δεν ξερω.αλλα εγω τα νουμερα αυτα δεν μπορω να τα υπολογισω γιατι ειναι σχετικα.με το ιδιο σκεπτικο δεν μπορω να ξερω οτι ειναι και λαθος.μπορει να εχεις δικιο αλλα πρεπει να κανεις μετρησεις για να δεις.
Δημήτρη, ας είναι σε αντιθετες πλευρες η εισοδος με την έξοδο, το νερο ανακατευεται συνεχεια, και καθε επόμενη προσθήκη, θα βγαζει και φρεσκο απο τη προηγούμενη προσθήκη κοκ. Αυτο που λες ισχύει μόνο αν κάνεις αλλαγή και οι αντλιες είναι κλειστες , και εισοδος και εξοδος αντιδιαμετρικά αντίθετες , και το νερό να μην έχει έντονο ανακάτεμα , που στο τελος θα έχει.
Όπως θα καταλάβετε drip system τέλος :D:D
Πάμε
ηλεκτροβάνα
http://www.ecomarketparts.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30954
και δες και άλλες
http://www.ecomarketparts.gr/index.php?dispatch=categories.view&category_id=288
και θα μπει έτσι, μόνο να μονωθεί καλα γιατι μιλάμε για 220V
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-08082014181_zpsda93ce23.jpg
ρελε
ψιλοκινεζιά, έχει προβηματάκια http://www.ebay.com/itm/220V-AC-Coil-Power-Relay-MY2NJ-HH52P-L-8PIN-5A-PYF08A-Socket-Base-/140817298179?tfrom=140826405027&tpos=top&ttype=price&talgo=undefined
και η βάση του http://www.ebay.com/itm/140826405027?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
ειδα στο Βενιέρη και αυτόν, θεωρω πως θα ειναι πολύ καλύτερος
ABB , όχι Κινεζιά http://venieris.com/%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9D%C E%99%CE%9A%CE%91%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE% A1%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9A%CE%91/%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%C E%B9%CE%BA%CE%AC%CE%95%CE%AF%CE%B4%CE%B7/tabid/122/CategoryID/2122/List/0/catpageindex/5/Level/a/ProductID/34118/Default.aspx
και η βάση του http://venieris.com/%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9D%C E%99%CE%9A%CE%91%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE% A1%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9A%CE%91/%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%C E%B9%CE%BA%CE%AC%CE%95%CE%AF%CE%B4%CE%B7/tabid/122/List/0/ProductID/28452/Default.aspx
και θα φτιαχτεί κάτι αντίστοιχο
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-17042015523_zpswwvv9a7g.jpg
και αυτα σε ενα ψηφιακό χρονοδιακόπτη από Leroy με 6 Ευρώ
ikaria_jim
11-01-16, 12:50
Κανενας απο τους τζαμαδες εδω δεν αναλαμβανει να μου κανει μια τρυπα στο σαμπ.τι να κανω?εχω καποιες επιλογες.
Α.να βαλω pvc υπερχειλιση?
Β.να κανω καινουριο σαμπ?
Γ.να παρω ενα διαμαντοποτηροτρυπανο?
Δ.να κανω το Γ και αν σπασει να παω στο Β?
Β.να κανω καινουριο σαμπ?
Στο καινουριο σαμπ πως θα κάνεις τη τρυπα ;
ikaria_jim
11-01-16, 13:55
Στο καινουριο σαμπ πως θα κάνεις τη τρυπα ;
Θα μου την κανει απο το εργοστασιο.και θα το φτιαξω με την τρυπα.
Κατσε βρε Δημητρη, εργοαστασιο τι εννοείς ; εδω Αθηνα ή εκει αυτος θα ανοιξει τρύπα ;
Μήπως δεν έχει τρυπάνι ή ποτηροτρυπανο χειρός και δεν μπορεί να σου ανοίξει τη τρύπα ;
Τότε μη φτιάξεις άλλο, ξεκόλλησε τη πλευρα που θες τη τρύπα και πες να σου ανοιξει ή αν το εργοστασιο δεν ειναι εκει πες να σου στείλει ένα τζαμι με τις ίδιεις διαστάσεις και τη τρυπα με τις διαστασσεις που θες και κόλλησε το πάλι.
Πριν ανοιξεις τη τρυπα πάρε τα ρακορ που θες για να ταιριάζουν στη τρύπα
Φαντάζομαι ότι ο τζαμάς φοβάται να πάρει το ρίσκο να του σπάσει το τζάμι κατά την διάρκεια του τρυπήματος, αν δεν το έχει ξανακάνει.
Τι πάχος έχει το τζάμι του σαμπ; (συγγνώμη αν το έχεις ήδη γράψει παραπάνω)
Αν ξεκολλήσεις το τζάμι και του το πας σκέτο θα στο τρυπήσει; Ή να του παραγγείλεις μόνο αυτό το τζάμι τρυπημένο; Πολύς μπελάς βέβαια να ξεκολλήσεις το τζάμι, αλλά από το να κολλάς καινούργιο σαμπ από την αρχή....
Όλα αυτά βέβαια στην περίπτωση που δεν θες να φτιάξεις υπερχείλιση με pvc που στην περίπτωσή σου μου ακούγεται ως η πιο εύκολη λύση!
Μαζί τα γράφαμε Τάκη :D
Μαζί τα γράφαμε Τάκη :D
Τα πρακτικά μυαλά φαίνονται Διονύση :D:D:D:D
ikaria_jim
11-01-16, 14:38
Τα πρακτικά μυαλά φαίνονται Διονύση :D:D:D:D
Για εμενα ειναι πιο ευκολο το pvc.πολυ μπλεξιμο τα υπολοιπα.
αναποδα τα λες, το PVC είναι μπλεξιμο, τακτικο έλεγχο, πιθανη δυσλειτουργία κλπ κλπ,
το άλλο μια τρυπα είναι το θέμα, τιποτα άλλο, και θα δουλευει άψογα ΠΑΝΤΑ
Tanganyiκας
11-01-16, 14:49
Μια από τα ίδια,μην μπλέξεις με ξεκόλλα-ξανά κόλλα!!
αναποδα τα λες, το PVC είναι μπλεξιμο, τακτικο έλεγχο, πιθανη δυσλειτουργία κλπ κλπ,
Τάκη μια τρύπα είναι.........αλλά αν αυτός που θα το κάνει δεν ξέρει ή δεν έχει τα εργαλεία,άστα να πάνε!!
ikaria_jim
11-01-16, 15:00
Εγω παντως που δουλευα 2 χρονια την pvc δεν ειχα ποτε θεμα.και με διακοπες και μια χαρα.
Γιώργο το ξεκόλλημα και κόλλημα θεωρώ πως είναι εύκολο (για εμένα ε :) )
Για τη τρύπα , αν σπάσει σε ξεκολλημένο κομμάτι σκασίλα σου , αν σπάσει επάνω στο ενυδρείο , το ξεκολλάς και βάζεις άλλο. Όσο δεν έχει νερό μέσα μη το φοβάσαστε, αν έχει νερό να κάνετε το σταυρό σας και να ανάψετε και μια λαμπάδα
Εγω παντως που δουλευα 2 χρονια την pvc δεν ειχα ποτε θεμα.και με διακοπες και μια χαρα.
Δημήτρη, η υπερχείλιση που δούλευες , ήταν συνέχεια σε λειτουργία, αυτή θα δουλεύει 1-2 φορές την εβδομάδα, δεν νομιζω πως ειναι ακριβως το ίδιο
ikaria_jim
11-01-16, 15:15
Γιώργο το ξεκόλλημα και κόλλημα θεωρώ πως είναι εύκολο (για εμένα ε :) )
Για τη τρύπα , αν σπάσει σε ξεκολλημένο κομμάτι σκασίλα σου , αν σπάσει επάνω στο ενυδρείο , το ξεκολλάς και βάζεις άλλο. Όσο δεν έχει νερό μέσα μη το φοβάσαστε, αν έχει νερό να κάνετε το σταυρό σας και να ανάψετε και μια λαμπάδα
Δημήτρη, η υπερχείλιση που δούλευες , ήταν συνέχεια σε λειτουργία, αυτή θα δουλεύει 1-2 φορές την εβδομάδα, δεν νομιζω πως ειναι ακριβως το ίδιο
Δεν ξερω.πιστευω οτι δεν θα εχει θεμα.αλλα δεν ξερω.το.θεμα ειναι τι να κανω.το πιο φτηνο ποτηροτρυπανο εχει 57 ευρο.δεν αξιζει για μια φορα.που δεν ξερω αν θα κανω δουλεια.
Και γενικά είμαι της άποψης, όταν κάνεις κάτι απο την αρχή να το κάνεις όσο πιο σωστα και ασφαλή γίνεται για να μην υπάρχουν μετα διορθωτικές κινήσεις αλλά ούτε και πιθανότητα δυσλειτουργίας. Αν αυτο σε καθυστερήσει 5-10 ημέρες δεν νομίζω πως έγινε και κάτι σπουδαίο, ουτε όμως να σπαταλάς υλικα και λεφτά, αν αυτό γίνεται σχετικά ευκολα και οικονομικά τοτε δεν υπάρχει λόγος να μη το κάνεις
ikaria_jim
11-01-16, 15:20
Και γενικά είμαι της άποψης, όταν κάνεις κάτι απο την αρχή να το κάνεις όσο πιο σωστα και ασφαλή γίνεται για να μην υπάρχουν μετα διορθωτικές κινήσεις αλλά ούτε και πιθανότητα δυσλειτουργίας. Αν αυτο σε καθυστερήσει 5-10 ημέρες δεν νομίζω πως έγινε και κάτι σπουδαίο, ουτε όμως να σπαταλάς υλικα και λεφτά, αν αυτό γίνεται σχετικά ευκολα και οικονομικά τοτε δεν υπάρχει λόγος να μη το κάνεις
θα ρωτησω τιμες να δω τι θα μου πουν
Δεν ξερω.πιστευω οτι δεν θα εχει θεμα.αλλα δεν ξερω.το.θεμα ειναι τι να κανω.το πιο φτηνο ποτηροτρυπανο εχει 57 ευρο.δεν αξιζει για μια φορα.που δεν ξερω αν θα κανω δουλεια.
Σιγα μη δώσεις 57 Ευρώ
Ρωτα , μπορει να σου ανοιξει τρύπα στο κομμάτι αν το ξεκολλήσεις ; Αν ναι το ξεκολλάς και το πας, δεν μπορεί ; Πες μου τις διαστασεις να παω στο τζαμα μου να σου παρω ένα τζαμι και να στο στείλω, δεν μπορεις να το ξεκολλήσεις ; παρε ενα σφυρι και δωστου μια, καθαρισε τις σιλικονες και βάλε το καινουριο
ikaria_jim
11-01-16, 15:33
Σιγα μη δώσεις 57 Ευρώ
Ρωτα , μπορει να σου ανοιξει τρύπα στο κομμάτι αν το ξεκολλήσεις ; Αν ναι το ξεκολλάς και το πας, δεν μπορεί ; Πες μου τις διαστασεις να παω στο τζαμα μου να σου παρω ένα τζαμι και να στο στείλω, δεν μπορεις να το ξεκολλήσεις ; παρε ενα σφυρι και δωστου μια, καθαρισε τις σιλικονες και βάλε το καινουριο
μπορω να το βγαλω και να παρω ενα απο την αρχη με τρυπα και να το βαλω.μαλλον αυτο θα κανω.
Sakisdraminos
11-01-16, 23:00
Εχετε ξεφυγγγγγ....:smt120
Καλη συνεχια!!!!!
Καλη συνεχια!!!!!
Εχουμε Εχουμε :D:D:D:D
NK4PAnh0gco
ikaria_jim
12-01-16, 08:58
Καλη συνεχια!!!!!
Τι επαθες ρε σακι παλι?
Sakisdraminos
12-01-16, 10:10
Τι επαθες ρε σακι παλι?
Τι δεν επαθα με αυτα που ακουω.
Σε αυτο το θεμα τα εχω ακουσει ολα!
Με ενδιαφερει πολυ η συνεχια;
Μια ερωτηση στο τελος θα το κανεις και μονωση με κοντρα πλακε γιανα ειναι ξυλινο;
ikaria_jim
12-01-16, 10:49
Τι δεν επαθα με αυτα που ακουω.
Σε αυτο το θεμα τα εχω ακουσει ολα!
Με ενδιαφερει πολυ η συνεχια;
Μια ερωτηση στο τελος θα το κανεις και μονωση με κοντρα πλακε γιανα ειναι ξυλινο;
Εσυ εχεις φαει κολλημα.
Βρε Σάκη πάει το ξύλινο, μας τελείωσε,
αφου βρήκε έτοιμο γυάλινο ο Δημήτρης, και βρήκε και σαμπ ,
έχεις χάσει επεισόδια :D:D
Για το σαμπ μιλάμε και πως γίνουν οι ανάλογες τρύπες κλπ για να υπάρχουν αυτόματες αλλαγές :)
Sakisdraminos
12-01-16, 11:13
Βρε Σάκη πάει το ξύλινο, μας τελείωσε,
αφου βρήκε έτοιμο γυάλινο ο Δημήτρης, και βρήκε και σαμπ ,
έχεις χάσει επεισόδια :D:D
Για το σαμπ μιλάμε και πως γίνουν οι ανάλογες τρύπες κλπ για να υπάρχουν αυτόματες αλλαγές :)
Το ξερω Τακη!
Απλα ροταω μηπως θα του κανει την επενδυση που ελεγε για το γυαλινο!
Επισις μου φενεται υπερβολη να ξεκοληση την πλατη η να του στηλεις τζαμι απο αθηνα τριπα.
Δεν το συζηταω η ταπεπορια να καθαρισεις της σιληκονες και ειδικα χορις το αναλογο καθαριστικο.
το οικονομικοτερο αμα τελικα δεν κανει κανενας τζαμας τριπες ειναι να αγορασει το ποτηροτριπανο.
Επισις θελει προσοχη στην διαδικασια.
Βρε Σάκη, μιλάμε για το πλαινο και όχι για τη πλατη του σαμπ, στη χειρότερη και να το σπασει και να κολλήσει άλλο είναι πολύ πιο εύκολο και οικονομικό απο το να αγορασει ποτηροτρυπανο και να κάνει τρύπα, και αν το σπασει στο τρυπημα τι θα κάνει ; Δεν το έχει ξανακάνει αυτό και ευκολα μπορει να γινει ζημιά. Οσο για το καθαρισμα της σιλικόνης δεν είναι κάτι το σπουδαιο, και ουτε μας ενδιαφερει το αισθητικό , με μια φαλτσετα καθαριζει πολύ ευκολα.
Η πλάτη που λες , ειναι το πιο δυσκολο απο όλα, γιατι θα πρέπει να ξεκολλήσει και τα χωρίσματα, για αυτο θα ξεκολλήσει το πλαινο
Sakisdraminos
12-01-16, 18:28
Αναμενω να δω το αποτελεσμα με μεγαλη αγονια!!!!
ikaria_jim
13-01-16, 15:41
Τελειωσα σημερα με το καθαρισμα.στην μεση θα μπει απο εξω ενα αυτοκολλητο με το λογοτυπο του ξενοδοχειου.και η πλατη απο πανω μαυρι.πηρα τζαμι με τρυπα για το φιλτρο και το φωτιστικο θα παει στον μαστορα να βγαλει κατι απο μεσα για να μπουν τ5 λεντ.ψαχνω να βρω πως θα βαψω το επιπλο να μην ειναι μαυρο.να δεσει με τον χωρο.
ikaria_jim
20-01-16, 16:53
καλησπερα παιδια.σημερα εφτιαξα μια πλατη για να κρύψω οτι θα εχει απο πισω.δεν θα μπει ακομα...θα περιμενω το αυτοκολλητο.εβαλα μπροστα και για τις τρυπες.να βγω απο κατω.να βαλω τα φιλτρα.
ikaria_jim
26-01-16, 16:17
καλησπερα παιδια.
σημερα τελειωσαν τα υδραυλικα στο υπογειο κατω απο το ενυδρειο.η αποχετευση και η παροχη, εγινε δοκιμη και ολα καλα.
Ετσι, το καλο πράγμα αργεί να γίνει, αλλά γίνεται σωστα και οργανωμένα. Προβλέπω πως θα είναι απο τα πιο ξεκούραστα ενυδρεία
ikaria_jim
26-01-16, 16:45
Ετσι, το καλο πράγμα αργεί να γίνει, αλλά γίνεται σωστα και οργανωμένα. Προβλέπω πως θα είναι απο τα πιο ξεκούραστα ενυδρεία
η αληθεια ειναι οτι βιαζομαι λιγο γιατι θελω να ξεκινησω τα μερεμετια.και θελω να βαλω μπροστα και για στρωσιμο.
ωραιος!καλυτερα ομως να ειχες βαλει πολυστρωματικη και πιο φθηνη και πιο ομορφη...
ikaria_jim
26-01-16, 16:51
ωραιος!καλυτερα ομως να ειχες βαλει πολυστρωματικη και πιο φθηνη και πιο ομορφη...
δεν ειναι πιο φθηνη γιατι εδω δεν εχει και πρεπει να φερω οποτε συν τα μεταφορικα.αλλα η ομορφια εκει δεν με απασχολει.δεν το βλεπει κανενας.
ikaria_jim
09-02-16, 16:46
την επαθα με το αυτοκολλητο για την πλατη
δεν ειναι μαυρο.ειναι σκουρο πρασινο και το βασικο αν μπορειτε να δειτε ξεφεγκιζει.οταν βαλω την πλατη δεν το βλεπεις να το αφησω ετσι δεν μπορω
καμια ιδεα?η να το βαψω μαυρο και να τελειωνω.?
Βάλε ενα κοντρα πλακε βρε Δημήτρη, και απο μέσα βάψε το μαύρο, και απο εξω ότι νομιζεις πως δένει καλύτερα με τον χώρο, ακομα και με το ονομα του ξενοδοχείου
ikaria_jim
09-02-16, 17:12
Βάλε ενα κοντρα πλακε βρε Δημήτρη, και απο μέσα βάψε το μαύρο, και απο εξω ότι νομιζεις πως δένει καλύτερα με τον χώρο, ακομα και με το ονομα του ξενοδοχείου
αν δεισ στις πιο πανω φοτο εχω φτιαξει πλατη.απλα της εχω δωσει κενο για να περασω αναμεσα σωληνες κ οτι αλλο πρεπει.δεν μπορω να βαλω 2 πλατες.σκευτηκα λοιπον το αυτοκολλητο για να βαλω κ το λογκο.
Βρε Δημήτρη δεν λέω για ξεχωριστή πλάτη, όπως κόλλησες το αυτοκόλλητο , να βάλεις επάνω στα τζάμι από την εξωτερική πλευρά ένα κομμάτι κόντρα πλακέ, σαν να έβαζες ένα χαρτόνι
ikaria_jim
09-02-16, 18:11
Βρε Δημήτρη δεν λέω για ξεχωριστή πλάτη, όπως κόλλησες το αυτοκόλλητο , να βάλεις επάνω στα τζάμι από την εξωτερική πλευρά ένα κομμάτι κόντρα πλακέ, σαν να έβαζες ένα χαρτόνι
αυτο σου λεω...αν βαλω το κοντρα πλακε δεν δειχνει το αυτοκολλητο.μαυριζει..μου ειπαν απο την εταιρια να το βαψω ασπρο απο πισω.αλλα δεν θελω ασπρο.θελω να ειναι μαυρο και στην μεση τα χρυσα γραμματα.αλλιως σκετο μαυρο.
Κλεόβουλος
09-02-16, 18:42
Βάψτο μαύρο jim και ίσως να άφηνες άβαφτο το τετράγωνο που έχει τα χρυσά γράμματα, για να μη σκουρύνουν και δεν φαίνονται.
ikaria_jim
09-02-16, 19:13
Βάψτο μαύρο jim και ίσως να άφηνες άβαφτο το τετράγωνο που έχει τα χρυσά γράμματα, για να μη σκουρύνουν και δεν φαίνονται.
αν δεις στην πρωτη και στην δευτερη φοτο οταν βαλω την πλατι μαυριζει κ δεν το βλεπεις.οποτε δεν παιζει να πιασει αυτο.
θα σκουρινει δλδ.οπως και να το κανω.
Κλεόβουλος
09-02-16, 19:23
Αν έβαφες από πίσω άσπρο μόνο το τετράγωνο που έχει τα γράμματα και το υπόλοιπο μαύρο?
ikaria_jim
09-02-16, 19:31
Αν έβαφες από πίσω άσπρο μόνο το τετράγωνο που έχει τα γράμματα και το υπόλοιπο μαύρο?
λες?θα το δω αν ειναι.
σου έχει μείνει κανα κομμάτι από αυτό το πλαστικό ;
Να το βάλεις στο σημείο που είναι τα γράμματα να δεις αν φαίνονται τα γράμματα, και πόσο περισσότερο κόβει στο υπόλοιπο
ikaria_jim
09-02-16, 19:38
σου έχει μείνει κανα κομμάτι από αυτό το πλαστικό ;
Να το βάλεις στο σημείο που είναι τα γράμματα να δεις αν φαίνονται τα γράμματα, και πόσο περισσότερο κόβει στο υπόλοιπο
οχι.ειναι ακριβως στα μετρα.αλλα δεν με νοιαζει...δεν ηταν ακριβο.θα βαλω ασπρο πανω να δω..και αν ειναι το πεταω.
ikaria_jim
10-02-16, 12:49
καλημερα.ετοιμο και το φωτιστικο.αν δω οτι θελω και αλλο φως απλα βαζω και αλλη λεντοταινια.
Δημήτρη , από όσο βλέπω δεν είναι αδιάβροχες οι λεντοταινίες , σωστά ;
globalzero
11-02-16, 00:46
Εξαερισμό δε βλέπω για τις ταινίες . Το καλοκαίρι θα βράζεις . Επίσης υγρασία? αδιαβροχες θα έπρεπε , μικρή διαφορά στη τιμή
Tanganyiκας
11-02-16, 12:00
Εξαερισμό δε βλέπω για τις ταινίες . Το καλοκαίρι θα βράζεις . Επίσης υγρασία? αδιαβροχες θα έπρεπε , μικρή διαφορά στη τιμή
Για το αδιάβροχο σωστά,αλλά δεν εκπέμπουν ζέστη!!!
Με τις λεντοταινίες δεν τα πάω καλά, όταν τις είχα βάλει, έπεφτε η ένταση στο μήνα, με 10 ώρες λειτουργίας την ημέρα.
Τώρα αν δεν βάλεις αδιάβροχες το φοβάμαι ακόμα περισσότερο, η υγρασία θα τις χαλάσει, και επίσης επειδή υπάρχουν κομμάτια με χαλκό , φοβάμαι πως ο χαλκός θα οξειδωθεί πολύ γρήγορα και οι σταγόνες που θα πέφτουν μέσα στο ενυδρείο, φοβάμαι πως είναι επικίνδυνο. Αν βάλεις αδιάβροχες, έχω παρατηρήσει πως επειδή οι ταινίες είναι κλεισμένες μέσα στο πλαστικό δεν αποβάλουν εύκολα τη θερμότητα και πέφτουν γρήγορα. Αυτό που έχω ακούσει αλλά δεν το έχω δοκιμάσει, είναι μη αδιάβροχες ταινίες μέσα σε αλφαδολάστιχο, μου ακούγετε πιο λογικό, προστατεύονται από την υγρασία αλλά και το πλαστικό δεν έχει άμεση επαφή και ίσως να αποβάλουν πιο πολύ θερμότητα. Αυτό με επιφύλαξη, δεν το έχω δοκιμάσει. Σε κουτί που έχω τα δικά μου δεν έχω πρόβλημα, λειτουργούν 3+ χρόνια έτσι.
globalzero
11-02-16, 15:47
Αδιαβροχες που είχα μόλις 1,5 μέτρο την βέργα αλουμινίου που τα είχα τοποθετημένα μετά απο λίγο δε μπορούσα να την ακουμπήσω . Ήταν τα 14,4 watt/m
Tanganyiκας
11-02-16, 15:59
Αδιαβροχες που είχα μόλις 1,5 μέτρο την βέργα αλουμινίου που τα είχα τοποθετημένα μετά απο λίγο δε μπορούσα να την ακουμπήσω . Ήταν τα 14,4 watt/m
Αυτές που δουλεύω είναι cool white.Η δικιά σου τι είναι;
ikaria_jim
11-02-16, 16:59
καλησπερα παιδια.οι λεντοταινιες δεν εχουν θερμοκρασια...δεν πανε πολυ πανω.και αν πανε το φωτιστικο εχει απο πανω ανεμιστηρες.και το ενηδρειο θα εχει καπακι.αλλα αν δω οτι υπαρχει θεμα θα βαλω ενα πλεξι.
Tanganyiκας
11-02-16, 20:44
καλησπερα παιδια.οι λεντοταινιες δεν εχουν θερμοκρασια...δεν πανε πολυ πανω.και αν πανε το φωτιστικο εχει απο πανω ανεμιστηρες.και το ενηδρειο θα εχει καπακι.αλλα αν δω οτι υπαρχει θεμα θα βαλω ενα πλεξι.
Περίμενε γιατί μπερδεύτηκα,αυτό δεν είναι το καπάκι;
ikaria_jim
12-02-16, 13:06
Περίμενε γιατί μπερδεύτηκα,αυτό δεν είναι το καπάκι;
Όχι!είναι φωτιστικό κρεμαστό!
Όχι!είναι φωτιστικό κρεμαστό!
Ε τότε θα αερίζεται καλά, ουτε υγρασία ιδιαίτερη θα έχεις.
Νομίζω πως θα είναι εντάξει.
Πες το βρε πως ειναι φωτιστικό, Ολοι για καπάκι το περάσαμε :)
ikaria_jim
12-02-16, 13:14
Μα είπα στην αρχη.... Έτοιμο και το φωτιστικό! Χεχε!έβγαλαν κάποιες φωτό να δείτε πως θα είναι!αλλά δεν είμαι στο πισι!λολ!
Tanganyiκας
12-02-16, 14:03
Εεεεεεεεε τώρα αλλάζει η υπόθεση.:D
Μα είπα στην αρχη.... Έτοιμο και το φωτιστικό! Χεχε!έβγαλαν κάποιες φωτό να δείτε πως θα είναι!αλλά δεν είμαι στο πισι!λολ!
Απλά νομίζαμε ότι είναι καπάκι-φωτιστικό!
ikaria_jim
12-02-16, 14:49
ετοιμο και αυτο λοιπον.
:smt041:smt041:smt041:smt041
Μια παρατήρηση
ίσως ένα τελαρο στην επιφάνεια του ενυδρείου , να κρυφτουν και οι κοντρες, πιστευω πως θα δειξει πιο όμορφο ακόμα
ikaria_jim
12-02-16, 15:52
:smt041:smt041:smt041:smt041
Μια παρατήρηση
ίσως ένα τελαρο στην επιφάνεια του ενυδρείου , να κρυφτουν και οι κοντρες, πιστευω πως θα δειξει πιο όμορφο ακόμα
εχει αλουμινογωνιες απλα δεν τις εχω βαλει ακομα...δεν βλεπεις καμια κοντρα.θα τις βαλω στο τελος.να βαλω τα παραγματα μεσα.
εχει αλουμινογωνιες απλα δεν τις εχω βαλει ακομα...δεν βλεπεις καμια κοντρα.θα τις βαλω στο τελος.να βαλω τα παραγματα μεσα.
Ωραία τότε :)
globalzero
12-02-16, 17:36
καλά και εγώ για καπάκι ενυδρείου το πέρασα.
Κρεμαστό αλλάζουν τα πράγματα. :D
όμορφο αλλά ο χώρος βλέπω καφέ και το ενυδρείο μαύρο.
Ωραια πραγματακια να διαβαζεις...μαρεσει και η φιλτρανση του ενυδρειου..το φωτιστικο εκανε αισθηση πανω...
Αλλα καλα τα λεει ο globalzero μαυρο ενυδρειο καφε τριγυρω...
ikaria_jim
12-02-16, 18:50
καλά και εγώ για καπάκι ενυδρείου το πέρασα.
Κρεμαστό αλλάζουν τα πράγματα. :D
όμορφο αλλά ο χώρος βλέπω καφέ και το ενυδρείο μαύρο.
προσπαθησα να βρω μπογια.ειναι λακκα mdf.θελει πιστολι.πολλα πραγματα και δεν εχω χρονο τωρα.του χρονου κατι θα κανω.δεν προλαβαινω.μαζι με αυτο φτιαχνω τα υδραβλικα του πρωτου κτιριου.βαφω δωματια και ξυνω οτι χρειαζεται.
ikaria_jim
21-02-16, 10:59
Καλημερα παιδια.εχω καποιες ερωτησεις.
1.τι μπορω να βαλω μεσα στο ενυδρειο για να πατησουν οι πετρες πανω?
2.τα ανεμιστηρακια πρεπει να ειναι σε ολο το μηκος του ενυδρειου η μπορω να τα βαλω και πιο κοντα?
Κλεόβουλος
21-02-16, 11:04
Μπορείς να βάλεις dow ή eggcrate
http://edee.com/images/aluminum/fbseries.jpg
Τα ανεμιστήρια εγώ θα τα έβαζα κοντά στην έξοδο του φίλτρου ή σε όλο το μήκος.
ikaria_jim
21-02-16, 11:23
Μπορείς να βάλεις dow ή eggcrate
http://edee.com/images/aluminum/fbseries.jpg
Τα ανεμιστήρια εγώ θα τα έβαζα κοντά στην έξοδο του φίλτρου ή σε όλο το μήκος.
Που μπορω να βρω eggcrate?
Οποτε παω σε ολο το μηκος.
Tanganyiκας
21-02-16, 11:26
Εγώ έχω βάλει egg grate,πατάνε καλύτερα οι πέτρες.Τα ανεμιστηράκια κατά μήκος.
Που μπορω να βρω eggcrate?
Οποτε παω σε ολο το μηκος.
Στην Αθήνα έχει ο Σπακουρής 15€ το 1επί0,60.
ikaria_jim
21-02-16, 19:19
λεω να παω σε νταου.θα το βρω εδω ευκολα.και πιο οικονομικα.
Και αλλη μια ερωτηση.μπορω να βαψω με κατι το σωληνα της υπερχειλισης που ειναι μεσα στο ενυδρειο?
Tanganyiκας
21-02-16, 19:28
λεω να παω σε νταου.θα το βρω εδω ευκολα.και πιο οικονομικα.
Και αλλη μια ερωτηση.μπορω να βαψω με κατι το σωληνα της υπερχειλισης που ειναι μεσα στο ενυδρειο?
Και το dow μια χαρά κάνει,το egg grate τσιμπάει λίγο!Το χρώμα που βάφουν τις εσωτερικές πλάτες δεν ξέρω αν πιάνει.
Έχω δει αυτό
3XDQ5XIICXM
http://www.koiphen.com/forums/attachment.php?attachmentid=33453&stc=1&d=1111712331
αλλά δεν το έχω βρει στην Ελλάδα
Κλεόβουλος
21-02-16, 19:41
μπορω να βαψω με κατι το σωληνα της υπερχειλισης που ειναι μεσα στο ενυδρειο?
δύσκολα θα το βρεις αλλά μ' αυτό σίγουρα μπορείς να τον βάψεις
http://www.krylon.com/products/fusion-for-plastic/
(το χρησιμοποιούν κατά κόρον οι αμερικάνοι)
*με πρόλαβε ο Bob :p
δύσκολα θα το βρεις αλλά μ' αυτό σίγουρα μπορείς να τον βάψεις
http://www.krylon.com/products/fusion-for-plastic/
(το χρησιμοποιούν κατά κόρον οι αμερικάνοι)
*με πρόλαβε ο Bob :p
και στο ebay δεν βλέπω να το στέλνουν Ελλάδα
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=krylon+spray&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XKrylon+23 25+Fusion+Spray.TRS0&_nkw=Krylon+2325+Fusion+Spray&_sacat=0
ikaria_jim
21-02-16, 19:56
δεν το βλεπω και εγω πουθενα εδω.οποτε θα προσπαθησω απλα να παιξω με τις πετρες και να την κρυψω.
ikaria_jim
23-02-16, 14:23
καλημερα παιδες.
αφου λοιπον εφτιαξα το σαμπ.εκενα μια δοκιμη και το γεμισα.εχανε απο ενα σημειο,το αδιασα το στεγνωσα και το ξανα περασα.δεν ειναι ομορφη δουλεια αλλα δεν με απασχολει.εκανα και ενα γεμισμα στο ενυδρειο να δω τι παιζει.ολα καλα...
Δημήτρη όπως βλέπω το σαμπ στη φωτό κάτι δεν μου αρέσει, δεν βλέπω να χωράει πολύ νερό σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, και φοβάμαι μήπως έχεις πλημμύρα. Τα χωρίσματα μου φαίνεται πως είναι πολύ ψηλά και δεν περισσεύει χώρος.
Επίσης στο 1ο χώρισμα που είναι τα σφουγγάρια, αν μπουκώσουν από σκουπίδια με το ζόρι θα γλυτώσεις τη πλημμύρα.
Φοβάμαι πως πρέπει να βάλεις τσόντες και να το κάνεις πιο ψηλό, περίμενε να ακούσεις και άλλες γνώμες, εγώ το φοβάμαι :confused:
ikaria_jim
23-02-16, 16:39
Δημήτρη όπως βλέπω το σαμπ στη φωτό κάτι δεν μου αρέσει, δεν βλέπω να χωράει πολύ νερό σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, και φοβάμαι μήπως έχεις πλημμύρα. Τα χωρίσματα μου φαίνεται πως είναι πολύ ψηλά και δεν περισσεύει χώρος.
Επίσης στο 1ο χώρισμα που είναι τα σφουγγάρια, αν μπουκώσουν από σκουπίδια με το ζόρι θα γλυτώσεις τη πλημμύρα.
Φοβάμαι πως πρέπει να βάλεις τσόντες και να το κάνεις πιο ψηλό, περίμενε να ακούσεις και άλλες γνώμες, εγώ το φοβάμαι :confused:
δεν μπορεις να το δεις απο φωτο.αλλα εχει καποιους ποντους απο πανω κενο αλλα στο τελος υπαρχει η τρυπα της υπερχειλισης.οποτε δεν θα γινει τιποτα.θα αδιασει λιγο νερο απο το ενυδρειο και θα βγει καποιο στην αποχετευση.
δεν μπορεις να το δεις απο φωτο.αλλα εχει καποιους ποντους απο πανω κενο αλλα στο τελος υπαρχει η τρυπα της υπερχειλισης.οποτε δεν θα γινει τιποτα.θα αδιασει λιγο νερο απο το ενυδρειο και θα βγει καποιο στην αποχετευση.
Δημήτρη μακάρι
ikaria_jim
23-02-16, 17:21
Δημήτρη μακάρι
οταν βαλω μπροστα ολο το ενυδρειο.θα κανω διακοπη να δω τι παιζει.αν υπαρχει προβλημα θα βαλω υψος.
οταν βαλω μπροστα ολο το ενυδρειο.θα κανω διακοπη να δω τι παιζει.αν υπαρχει προβλημα θα βαλω υψος.
Να σχηματίσεις όμως και ένα S με γωνιές στην υπερχείλιση
ikaria_jim
23-02-16, 17:39
Να σχηματίσεις όμως και ένα S με γωνιές στην υπερχείλιση
εχω βαλει απο κατω.στα υδραβλικα.
ikaria_jim
02-03-16, 13:16
καλημερα παιδες.
την περασμενη εβδομαδα γεμισα τα παντα και ετρεξα για 2 μερες το ενυδρειο.αφου εκανα ολες τις ρυθμίσεις εκανα και διακοπες.ολα κομπλε.
σημερα εφτιαξα το φιλτρο,γεμισα τα διαμερισματα.θελει ακομα καποια πραγματακια αλλα η πολυ δουλεια τελος.περιμενω την αμμο,βρηκα τις πετρες που θα βαλω.θα παω να τις παρω μπορει και σημερα.
Αντε με το καλό και τα ψάρια
ikaria_jim
02-03-16, 17:58
Αντε με το καλό και τα ψάρια
με το καλο σε 2 μηνες....χεχε...
Έγινε και ή δουλειά με τις πέτρες!μπαμ μπαμ!καμία ιδέα για aquascape?
ikaria_jim
02-03-16, 20:54
καποιες ιδεες.
Tanganyiκας
02-03-16, 21:14
Τι ψάρια είπαμε θα βάλεις;
ikaria_jim
02-03-16, 21:29
Τι ψάρια είπαμε θα βάλεις;
Neolamprologus similis , Neolamprologus leleupi, Altolamprologus calvus Yelllow, Cyprichromis leptosoma "Mpulungu
για τα σιμιλις δεν ξερω σιγουρα.μπορει να βαλω καποιο juli.
Tanganyiκας
03-03-16, 00:21
για τα σιμιλις δεν ξερω σιγουρα.μπορει να βαλω καποιο juli.
Αν βάλεις similis το πρώτο με κάποιες αλλαγές,αν όχι το δεύτερο.
Κλεόβουλος
03-03-16, 08:30
Το πρώτο με κάποιες αλλαγές. Ίσως στη μέση με μια πυκνή συστάδα φυτών ή μερικές ψηλές όρθιες πέτρες για να οριοθετήσεις διαφορετικές περιοχές για τα ψάρια βυθού.
ikaria_jim
03-03-16, 10:13
Αυτες ειναι οι πετρες.ειναι φουλ ασβεστολιθικες.και υπαρχουν και καποιοι ασβεστολιθι!ειναι λιγο αγριες αλλα θα τις φτιαξω.
ikaria_jim
03-03-16, 10:37
Το πρώτο με κάποιες αλλαγές. Ίσως στη μέση με μια πυκνή συστάδα φυτών ή μερικές ψηλές όρθιες πέτρες για να οριοθετήσεις διαφορετικές περιοχές για τα ψάρια βυθού.
Αν και δεν θέλω να βάλω φυτά!μπορει ς να μου πεις κάποια?λογικά βαλισνερια .ανουμπια!
Κλεόβουλος
03-03-16, 10:51
Crinum calamistratum https://www.google.gr/search?q=Crinum+calamistratum&biw=1209&bih=872&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwix0rS4j6TLAhXJ_HIKHdWvAJwQsAQIGQ
ή μια συστάδα βαλισνέριες.
ikaria_jim
03-03-16, 12:10
Τι λετε?δεν εχω τελειωσει.απλα εβαλα καπως να δω τι παιζει.
Tanganyiκας
03-03-16, 12:40
Καλά πας,δώσε ύψος και δημιούργησε να φαίνεται σαν κατολίσθηση.
προσωπικα δε μου αρεσει η συμμετρια. Και αντικειμενικα δειχνει αφυσικο. αν κανεις 2 λοφους..όχι συμμετρικούς ;)
ikaria_jim
03-03-16, 13:31
προσωπικα δε μου αρεσει η συμμετρια. Και αντικειμενικα δειχνει αφυσικο. αν κανεις 2 λοφους..όχι συμμετρικούς ;)
Αχαχαχα!εμείς τεριαζουμε!!!!εγώ δεν αντεχω να βλέπω στραβά πράγματα!αλλά οκ δεν θα τις βάλω με αλφάδι!αλλά σκέφτομαι να τις έχω περίπου στο ίδιο ύψος! Μόλις τελειώσω θα το δείτε και αποφασίζουμε! Ούτος ή άλλος το ενυδρείο είναι του λαού!!!!!
Καλά πας,δώσε ύψος και δημιούργησε να φαίνεται σαν κατολίσθηση.
Θέλει πολύ ύψος ακόμα!θέλω και άλλες πέτρες!χεχε!
ikaria_jim
03-03-16, 14:33
ποσο να δωσω πανω ακομα?
Tanganyiκας
03-03-16, 16:10
Τον αριστερό κάνε τον όσο πιο ψηλό σε παίρνει για να καλύψει την σωλήνα,ο δεξιός καλά μου φαίνεται.
Κλεόβουλος
03-03-16, 18:16
Τον αριστερό κάνε τον όσο πιο ψηλό σε παίρνει για να καλύψει την σωλήνα,ο δεξιός καλά μου φαίνεται.
+1.....
Αχαχαχα!εμείς τεριαζουμε!!!!εγώ δεν αντεχω να βλέπω στραβά πράγματα!αλλά οκ δεν θα τις βάλω με αλφάδι!αλλά σκέφτομαι να τις έχω περίπου στο ίδιο ύψος! Μόλις τελειώσω θα το δείτε και αποφασίζουμε! Ούτος ή άλλος το ενυδρείο είναι του λαού!!!!!
Θέλει πολύ ύψος ακόμα!θέλω και άλλες πέτρες!χεχε!
Επειδή λες ότι το ενυδρείο είναι του λαού και το έχεις σε ξενοδοχείο, είσαι σίγουρος για την ψαροσύνθεση. Ο λαός θέλει κίνηση και χρώμα, γι'αυτό το λέω.
Tanganyiκας
03-03-16, 19:49
Επειδή λες ότι το ενυδρείο είναι του λαού και το έχεις σε ξενοδοχείο, είσαι σίγουρος για την ψαροσύνθεση. Ο λαός θέλει κίνηση και χρώμα, γι'αυτό το λέω.
Εεεεεεεεεπ........μυρίζομαι δολιοφθορά!!!!!:D:D:D
ikaria_jim
03-03-16, 22:10
Ειμαι ανοιχτος σε προτασεις.αρκει να ειναι αφρικη.και να μπορω να βρω ψαρια.ειμαι και ικαρια.
Ειμαι ανοιχτος σε προτασεις.αρκει να ειναι αφρικη.και να μπορω να βρω ψαρια.ειμαι και ικαρια.
Στην Αφρική δεν έχουν ενυδρεία με χρυσόψαρα ; :D:D:D
ikaria_jim
03-03-16, 22:20
Στην Αφρική δεν έχουν ενυδρεία με χρυσόψαρα ; :D:D:D
Εσυ το πας αλλου.που θα παει?καποια μερα θα μπω και στα δικα σου νερα.
Tanganyiκας
03-03-16, 23:49
Εσυ το πας αλλου.που θα παει?καποια μερα θα μπω και στα δικα σου νερα.
Πιστεύω όμως όχι τώρα!!!:p
Κλεόβουλος
04-03-16, 09:24
Υπάρχει και η Malawi ;)
Από 'κει ίσως να βρεις και πιο εύκολα αρκετά είδη.
ikaria_jim
04-03-16, 10:54
Υπάρχει και η Malawi ;)
Από 'κει ίσως να βρεις και πιο εύκολα αρκετά είδη.
Κοιτά δεν έχω ιδέα!αν μπορεί κάποιος να μου πει ένα δυνατό συνδιασμό και τι πρέπει να αλλάξω ή να κάνω!οκ!αλλά θέλω λίγο χρώμα και λίγη κίνηση!να έχει ενδιαφέρον για τον κόσμο που θα το βλέπει!
Πιστεύω όμως όχι τώρα!!!:p
Ε φυσικά και όχι τώρα!αμαρτία πιστεύω να βάλω τα τέρατα του Τάκη στο ξενοδοχείο! Θα τα βάλω στην αυλή στο σπίτι μου!χεχεχε!
Κλεόβουλος
04-03-16, 11:26
Δεν χρειάζεται να κάνεις καμιά αλλαγή. Όπως είναι.
Το ενυδρείο 500άρι δεν είναι? (γράψε διαστάσεις να μη ψάχνω)
Συνδυασμοί με Mbuna πολλοί.
4 χαρέμια από συμβατά είδη θα είναι μια χαρά.
Μια πρόταση με ψάρια που μπορείς να βρεις εύκολα
Iodotropheus sprengerae http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=707
labidochromis caeruleus http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=713
Pseudotropheus "maingano" http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=756
Pseudotropheus flavus http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=889
Χρώματα πολλά, κίνηση στο φουλ....:p
Εδώ βλέπεις είδη και το συζητάμε http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=2
ikaria_jim
04-03-16, 11:30
Iodotropheus sprengerae http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=707
labidochromis caeruleus http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=713
Pseudotropheus "maingano" http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=756
Εδώ βλέπεις είδη και το συζητάμε http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=2
Ναι 500 και κάτι είναι!δεν μπορώ να τα δω τώρα από το κιν!μόλις πάω σπίτι θα μπω να τα δω!!
Συγνώμη για την ερώτηση αλλά θα χρειαστω κοχύλια για κάποιο από αυτά τα ψάρια?
Κωστας Malawi
04-03-16, 13:34
θα κανω μια αντιπροταση αν δεν διαφωνει κανεις.
υπαρχει και μια ομορφη λυση για λιγο μεγαλυτερα ψαρια αν και θα ειναι σιγουρα λιγοτερα στον αριθμο.
1.cyrtocara moori
2.otopharynx lithobates
3.placidochromis "Phenochilus Tanzania"
ή το 2.syaenochromis fryeri
ή το 3.protomelas taeniolatus red empress.
μεγαλυτερα και αρχοντικα ψαρια.δεν θελουν πολλες πετρες και ειναι ελαφρως πιο ηρεμα σε κινηση και νευρικοτητα απο τα mbuna.
το κακο ειναι οτι δεν ξερω απο που θα βρεθουν γιατι δεν εχουν πολυ ζητηση.
μια γνωμη ειπα,μη βγει κανεις και βαραει:cool:
ikaria_jim
04-03-16, 14:37
θα κανω μια αντιπροταση αν δεν διαφωνει κανεις.
υπαρχει και μια ομορφη λυση για λιγο μεγαλυτερα ψαρια αν και θα ειναι σιγουρα λιγοτερα στον αριθμο.
1.cyrtocara moori
2.otopharynx lithobates
3.placidochromis "Phenochilus Tanzania"
ή το 2.syaenochromis fryeri
ή το 3.protomelas taeniolatus red empress.
μεγαλυτερα και αρχοντικα ψαρια.δεν θελουν πολλες πετρες και ειναι ελαφρως πιο ηρεμα σε κινηση και νευρικοτητα απο τα mbuna.
το κακο ειναι οτι δεν ξερω απο που θα βρεθουν γιατι δεν εχουν πολυ ζητηση.
μια γνωμη ειπα,μη βγει κανεις και βαραει:cool:
πολυ ωραια ψαρια αλλα λιγο μεγαλα για τα γουστα μου..ειμαι του πιο μικρου.
ειναι παραγματικα πολυ ωραια.λες.?υπαρχουν ευκολα στα μαγαζια?
iodotropheus sprengerae makokola red
αυτο?
Κωστας Malawi
04-03-16, 14:42
κανενα προβλημα.απλα το ειπα γιατι θα το βλεπει κοσμος και το ματι πεφτει πιο ευκολα σε ενα μεγαλο ψαρι που κολυμπαει στα ανοιχτα απο ενα πετροψαρο που οταν τρομαξει απο τα αδιακριτα βλεμματα κρυβετε στη φωλια του.
κι εγω με mbuna μεγαλωσα και τα προτεινω ανεπιφύλακτα στις περισσοτερες περιπτωσεις.λυσεις θα σου δωσει πολλες η λιμνη ευτυχως.απο αυτες τις λυσεις ελαχιστες θα βρεις σε καταστηματα δυστυχως:(
ikaria_jim
04-03-16, 14:50
κανενα προβλημα.απλα το ειπα γιατι θα το βλεπει κοσμος και το ματι πεφτει πιο ευκολα σε ενα μεγαλο ψαρι που κολυμπαει στα ανοιχτα απο ενα πετροψαρο που οταν τρομαξει απο τα αδιακριτα βλεμματα κρυβετε στη φωλια του.
κι εγω με mbuna μεγαλωσα και τα προτεινω ανεπιφύλακτα στις περισσοτερες περιπτωσεις.λυσεις θα σου δωσει πολλες η λιμνη ευτυχως.απο αυτες τις λυσεις ελαχιστες θα βρεις σε καταστηματα δυστυχως:(
προς θεου δεν θελω να γινομαι κακος.θελω κατι να το βλεπει ο κοσμος και να γουσταρει.αλλα να εχει και κατι δικο μου μεσα..να το γουσταρω και εγω.δλδ τα πιο μικρα που λεμε απο πανω δεν θα τα βρω?ειμαι και ικαρια το κερατο μου μεσα.χεχε...μωλις το βαλω και ξεκινησω το στρωσιμο θα παρω τηλ να δω τι παιζει..να εχω περιθοριο να αποφασισω.
Κωστας Malawi
04-03-16, 14:52
ριξε μια ματια εδω να δεις τι υπαρχει ετοιμοπαραδοτο http://www.abyssos.gr/psaria-glukou-nerou/afrikanikes-kuxlides/
Συμφωνώ με την πρόταση του Κλεόβουλου. Θα τα βρεις και πιο εύκολα. Αν ήταν σπίτι σου οκ αλλά εκεί θα βλέπει κάποιος το ενυδρείο ξώφαλτσα και θα νομίζει ότι είναι άδειο. Είναι πιο φανταζί τα μπούνα.
Κλεόβουλος
04-03-16, 18:11
ειναι παραγματικα πολυ ωραια.λες.?υπαρχουν ευκολα στα μαγαζια?
iodotropheus sprengerae makokola red
αυτο?
Όλα όσα σου γράφω υπάρχουν και θα τα βρεις εύκολα. Υπάρχουν κι άλλοι όμορφοι συνδυασμοί και με άλλα είδη που υπάρχουν στην αγορά. Αν βρεις κάποιο που σ' αρέσει πολύ, βλέπουμε και με τι ταιριάζει.
Το I.sprengerae "makοkola red", που θα είδες σ' ένα βίντεο, μη το ψάχνεις. Τόσο red που είναι, μάλλον πρόκειται για κάποια επιλεκτική αναπαραγωγή που δεν έφτασε ποτέ εδώ.
ikaria_jim
04-03-16, 18:59
Όλα όσα σου γράφω υπάρχουν και θα τα βρεις εύκολα. Υπάρχουν κι άλλοι όμορφοι συνδυασμοί και με άλλα είδη που υπάρχουν στην αγορά. Αν βρεις κάποιο που σ' αρέσει πολύ, βλέπουμε και με τι ταιριάζει.
Το I.sprengerae "makοkola red", που θα είδες σ' ένα βίντεο, μη το ψάχνεις. Τόσο red που είναι, μάλλον πρόκειται για κάποια επιλεκτική αναπαραγωγή που δεν έφτασε ποτέ εδώ.
οκ..θα χαζεψω καμποσο να δω.
για να παμε λοιπον πισω στην κατασκευη.εκανα μια βολτα στα ψαραδικα πριν λιγο και πηρα καμποση τραγανα...λεω αφου κανω καλο καθαρισμα να την βαλω στο φιλτρο.η μπα!!!!
Κλεόβουλος
04-03-16, 19:06
μπαα....να βάλεις τα γνωστά υλικά (για μηχανική και βιολογική φίλτρανση).
ikaria_jim
04-03-16, 19:14
μπαα....να βάλεις τα γνωστά υλικά (για μηχανική και βιολογική φίλτρανση).
για να ανεβασω την σκληροτητα.?
Κλεόβουλος
04-03-16, 19:26
Μετρήσεις δώσε για το νερό της βρύσης σου.
ikaria_jim
04-03-16, 19:38
Μετρήσεις δώσε για το νερό της βρύσης σου.
αυριο θα κανω και θα σου πω.αλλα ξερω οτι ειναι χαμηλα ολα...
Κλεόβουλος
04-03-16, 20:33
Κάνε και πες μας.
Σπασμένο κοράλλι είναι το καλύτερο για το φίλτρο πάντως
και ψιλό αραγωνίτη στο βυθό.
ikaria_jim
04-03-16, 21:21
Κάνε και πες μας.
Σπασμένο κοράλλι είναι το καλύτερο για το φίλτρο πάντως
και ψιλό αραγωνίτη στο βυθό.
και που βρισκω σπασμένο κοράλλι?
Κλεόβουλος
04-03-16, 21:27
Σε ενυδρειακά μαγαζιά :) πχ http://www.igna.gr/index.php/eshop/filtra-ylika-12/ylika-filtron-86/3515-de05-0119-coral-gravel-coarse-1kg-detail
ikaria_jim
05-03-16, 11:47
Σε ενυδρειακά μαγαζιά :) πχ http://www.igna.gr/index.php/eshop/filtra-ylika-12/ylika-filtron-86/3515-de05-0119-coral-gravel-coarse-1kg-detail
αααααα..οκ...αλλα θα δουμε αυριο..χεχεχε...ευχαριστω παρα πολυ....
Καλημέρα παιδιά! Λοιπόν έχουμε και λέμε!
Απι υγρά τεστ σε ντουλάπι μέσα!με ημερομηνία λήξης 2017!
Πχ από 7.4-7.8
Gh 4
Kh 2
Λογικά είναι σωστά γιατί ξέρω ότι έχουμε πολύ μαλακό νερό!
Είναι πολύ χαμηλά!κάτι πρέπει να κάνω!φυσικά δεν ξέρω ακόμα ποσό θα είναι στο ενυδρείο με τις πέτρες την άμμο!αλλά πρέπει κάτι να κάνω!
Κλεόβουλος
05-03-16, 14:23
Με αυτά που είπαμε και ίσως cichlid lake salt της Seachem θα πιάσεις εύκολα τις τιμές που πρέπει ;)
ikaria_jim
05-03-16, 14:32
Με αυτά που είπαμε και ίσως cichlid lake salt της Seachem θα πιάσεις εύκολα τις τιμές που πρέπει ;)
Οποτε να παρω κοραλλι.και βλεπουμε. Αραγωνιτη αν βαλω θα βαλω μετα να τον ανακατεψω με την αμμο.η οποια ηρθε σημερα.θα την καθαρισω σημερα και θα βαλω οση μπορω.το υπολοιπο αυριο.
Ξερουμε περιπου ποσο κοραλλι χρειαζομαι?
ikaria_jim
06-03-16, 12:03
Τωρα κατι εγινε!αρχιζει και μου αρεσει.
Tanganyiκας
06-03-16, 12:37
Όντως κάτι γίνεται!Αρκετά καλύτερο.
ikaria_jim
06-03-16, 12:58
Όντως κάτι γίνεται!Αρκετά καλύτερο.
Θα παίξουν και λίγες ακόμα πέτρες που θα τις βάλω σαν να έχουν πέσει από τα βουναλακια!
ikaria_jim
06-03-16, 13:24
Ετοιμα και τα καπακια.
Κλεόβουλος
06-03-16, 18:26
Ωραία προχωράει :)
Τι άμμο έβαλες? νομίζω ότι είναι αρκετή (πρόβλεψες ότι θα προσθέσεις και αραγωνίτη?)
Κι ένα tip : δώσε κλίση στην άμμο. Όσο μπορείς χαμηλά μπροστά και ψηλά πίσω. Δίνει βάθος ;)
ikaria_jim
06-03-16, 18:46
Πηρα 2 τσουβαλια 25 κιλά!ξανθιά πολύ ψιλή χαλαζιακη!!δεν θυμάμαι κακομετρια!
Δεν την έβαλα όλη πέρνει ακόμα!ποσό αραγωνίτη χρειάζομαι περίπου!να τον ανακατεψω θέλω λιγω!μου αρέσει παρά πολύ αυτή που έχω και δεν θέλω να χάσει κάτι από την εικόνα που έχει!θα σηκωσω πίσω λίγο πέρνει ακόμα!είναι περίπου 4 εκ!
Κλεόβουλος
06-03-16, 19:17
Και γιατί αγόρασες χαλαζιακή? :confused: δεν έχετε άμμο στη θάλασσα της Ικαρίας?
Με τις δικές σου σκληρότητες μισό-μισό θα έβαζα ή σκέτο.
Δες το χρωματάκι του αραγωνίτη http://www.igna.gr/index.php/eshop/diakosmisi-4/aragonite-291/3900-bg01-0253-aragonitis-coral-sand-1-2-mm-5kg-chyma-detail
ikaria_jim
06-03-16, 19:23
Και γιατί αγόρασες χαλαζιακή? :confused: δεν έχετε άμμο στη θάλασσα της Ικαρίας?
Με τις δικές σου σκληρότητες μισό-μισό θα έβαζα ή σκέτο.
Δες το χρωματάκι του αραγωνίτη http://www.igna.gr/index.php/eshop/diakosmisi-4/aragonite-291/3900-bg01-0253-aragonitis-coral-sand-1-2-mm-5kg-chyma-detail
στην πλευρα που ειμαι δεν εχει αμμο.αλλα βασικα δεν την αγωρασα.μου την εστειλε ενας φιλος.οποτε ηταν πιο ευκολο...δλδ πρεπει να βαλω την μιση αραγωνιτη?>
Κλεόβουλος
06-03-16, 19:29
Αφού έχεις GH 4 :smt102
ikaria_jim
06-03-16, 19:30
Αφού έχεις GH 4 :smt102
δλδ η αμμος αυτη μαζι με τις πετρες και το τριμενο κοραλλι δεν θα κανουν τιποτα?
Κλεόβουλος
06-03-16, 19:36
Ότι κάνουν θα το κάνουν το κοράλλι στο φίλτρο και ο αραγωνίτης στο βυθό.
ikaria_jim
06-03-16, 19:44
Ότι κάνουν θα το κάνουν το κοράλλι στο φίλτρο και ο αραγωνίτης στο βυθό.
ποσο κοραλλι χρειαζομαι περιπου?
Κλεόβουλος
06-03-16, 19:54
Γέμισε το τελευταίο διαμέρισμα του σαμπ
Tanganyiκας
06-03-16, 19:57
Κι ένα tip : δώσε κλίση στην άμμο. Όσο μπορείς χαμηλά μπροστά και ψηλά πίσω. Δίνει βάθος ;)
Ωραίο το κολπάκι που σου προτείνει,απλά με την πάροδο του χρόνου θα υπάρξει ένα ανακάτεμα!:D
ikaria_jim
11-05-16, 11:08
Καλημερα παιδια.χρονια πολλα που δεν εχουμε πει.
Παμε λοιπον στο θεμα παλι.εχω καπιο προβλημα.πριν απο 2 εβδομαδες εβαλα μπρος το ενυδρειο.ειχα καθαρισει την ελαφροπετρα με καυτο νερο.ηταν πολυ καιρο στα 2 ενυδρεια που ειχα κλεισει και ειχα αδιασει.εβαλα λοιπον αμωνια περιπου 4 ππμ.μετα απο λιγες μερες εκανα παλι μια μετρηση να δω που ειμαι κ βλεπω οτι εχει γινει 0.ξανα βαζω λοιπον περιπου 4 ππμ.και την επομενη μερα παλι 0.μετραω νιτρωδη στο φουλ και νιτρικα στο 10!παιζει να εχει στρωσει τοσο γρηγορα?
Και βέβαια παίζει, είχαν μείνει βακτήρια στους πόρους,
άλλο να ρίξεις βραστό νερό και άλλο να την βράσεις ;)
Κλεόβουλος
11-05-16, 11:14
Κάτι μπορεί να παίζει ;)
Πως την είχες αποθηκευμένη την ελαφρόπετρα?
ikaria_jim
11-05-16, 11:46
Κάτι μπορεί να παίζει ;)
Πως την είχες αποθηκευμένη την ελαφρόπετρα?
Ηταν μεσα στα σαμπ αλλα ηταν αδεια.ειχα βγαλει το νερο.και ηταν για πολλους μηνες.το νερο που εβαλα ηταν 80 βαθμους.ειναι το νερο του ξενοδοχειου.μεσα σε ενα βαρελι για 3/4 ωρες.και μετα ξεβγαλμα και μεσα στο σαμπ.
Κλεόβουλος
11-05-16, 12:54
Αυτό που έχω παρατηρήσει (και άλλοι) είναι πως όταν τα πορώδη υλικά τα αφήσουμε να στεγνώσουν και τα φυλάξουμε σε ανοιχτό δοχείο, διατηρούν ένα ικανό αριθμό βακτηρίων για να ξεκινήσει η αποικία τους όταν επαναχρησιμοποιηθούν.
Εσύ τα ξέπλυνες με ζεστό νερό αλλά απ' ότι φαίνεται επέζησαν αρκετά ;)
Συνέχισε να βάζεις αμμωνία και μόλις μηδενίσουν και τα νιτρώδη προχωράς.
ikaria_jim
11-05-16, 13:17
Αυτό που έχω παρατηρήσει (και άλλοι) είναι πως όταν τα πορώδη υλικά τα αφήσουμε να στεγνώσουν και τα φυλάξουμε σε ανοιχτό δοχείο, διατηρούν ένα ικανό αριθμό βακτηρίων για να ξεκινήσει η αποικία τους όταν επαναχρησιμοποιηθούν.
Εσύ τα ξέπλυνες με ζεστό νερό αλλά απ' ότι φαίνεται επέζησαν αρκετά ;)
Συνέχισε να βάζεις αμμωνία και μόλις μηδενίσουν και τα νιτρώδη προχωράς.
Ωραια αλλα εχω ενα αλλο προβλημα που σκευτικα.πως θα κανω μεγαλη αλλαγη οταν ερθει η ωρα?με το συστημα που εχω?
Θα βάλεις μια αντλία και θα βγάλεις όλο το νερό ,
και μετά θα βάλεις το φρέσκο νερό,
αλλιώς , υπολόγισε πόσα λίτρα την ώρα στέλνεις φρέσκο νερό από το φίλτρο άνθρακα ,
και άσε τόση ώρα και λίγο παραπάνω να στέλνεις φρέσκο νερό στο ενυδρείο.
ikaria_jim
11-05-16, 13:25
Θα βάλεις μια αντλία και θα βγάλεις όλο το νερό ,
και μετά θα βάλεις το φρέσκο νερό,
αλλιώς , υπολόγισε πόσα λίτρα την ώρα στέλνεις φρέσκο νερό από το φίλτρο άνθρακα ,
και άσε τόση ώρα και λίγο παραπάνω να στέλνεις φρέσκο νερό στο ενυδρείο.
Ναι αλλα το νερο απο τον ανθρακα ειναι κρυο.δεν θα εχω θεμα με την βιολογια?
Αφού βρε Δημήτρη είπαμε, θα βάλεις την έξοδο του νερού να πέφτει επάνω στους θερμαντήρες, θα έχεις και χαμηλή ροή.
Τώρα όμως που πρέπει να κάνεις όλο το νερό αλλαγή, άδειασε το βρε και γέμισε το πάλι με ζεστό
ikaria_jim
11-05-16, 14:23
Αφού βρε Δημήτρη είπαμε, θα βάλεις την έξοδο του νερού να πέφτει επάνω στους θερμαντήρες, θα έχεις και χαμηλή ροή.
Τώρα όμως που πρέπει να κάνεις όλο το νερό αλλαγή, άδειασε το βρε και γέμισε το πάλι με ζεστό
Κοιτα ειπαμε οτι θα πεφτει εκει αλλα ακομα δεν εχω δει πως δεν εχω κανει πατεντα ουτε μπορω να βαλω θερμαντηρα μεσα τωρα.και απο την αλλη δεν εχω δοχειο 400 λ το λιγοτερο.ουσιαστικα δεν εχω τροπο να ετοιμασω τετοια ποσοτητα νερου.σκευτομαι αν την κανω λιγο λιγο.σαν να να κανω εβδομαδιαια αλλαγη αλλα πολλες μεσα στην μερα.
Γεμίζεις το ενυδρείο μέχρι πριν την υπερχείλιση, όχι το σαμπ που είναι το βιολογικό υλικό, ζεσταίνεις το νερό του ενυδρείου, και αφού ζεσταθεί συμπληρώνεις λίγο για να γεμίσει και ανοίγεις τις αντλίες
ikaria_jim
11-05-16, 15:09
Γεμίζεις το ενυδρείο μέχρι πριν την υπερχείλιση, όχι το σαμπ που είναι το βιολογικό υλικό, ζεσταίνεις το νερό του ενυδρείου, και αφού ζεσταθεί συμπληρώνεις λίγο για να γεμίσει και ανοίγεις τις αντλίες
ωραιος....αμα εχεις την μαστορια μεσα σου....χεχε...
αλλες 2 ερωτησεις.εχω ενα ριακτορα με pelets
για νιτρικα,απο ενα ξαδερφο δωρο.τωρα που τα νιτρικα ειναι στο φουλ.να κανω ενα τεστ να δω αν κανει τιποτα η ουτε καν...
και δευτερο,απο ερωτηση που εκανα σε γνωστο μαγαζι για αυτα τα ψαρια
Neolamprologus leleupi, Altolamprologus calvus Yelllow,
Cyprichromis leptosoma "Mpulungu και καποιο juli.
μου ειπε οτι με αυτα τα ψαρια δεν θα εχω την κινηση που θελω...θα ειναι συνεχεια στις πετρες..εκτος απο ενα που δεν θυμαμαι...τι κανω?
Ο ριάκτορας δεν νομίζω να λειτουργήσει αμέσως , θέλει κάποιες ημέρες στρώσιμο
ikaria_jim
11-05-16, 15:33
Ο ριάκτορας δεν νομίζω να λειτουργήσει αμέσως , θέλει κάποιες ημέρες στρώσιμο
ναι.θελει...αλλα να των ξεκινησω η μπα...
ξεκίνα τον , δεν έχεις να χάσεις κάτι
ikaria_jim
11-05-16, 15:41
ξεκίνα τον , δεν έχεις να χάσεις κάτι
αυτο λεω..και αν δεν κανει τιποτα τον βγαζω.αν ομως μπορει μεσα στην εβδομαδα αυτα τα νιτρικα που μπορει να βγαλει να τα εξαφανισει..γιατι οχι...
Αλλαγή θα κάνεις, άσχετα αν τα εξαφανίσει ο ριάκτορας. Και το μέλλον θα κάνεις αλλαγές, άσχετα αν ο ριάκτορας τα μηδενίζει (που δεν το νομίζω), δεν είναι μόνο τα νιτρικά, υπάρχουν πολλά οφέλη από το φρέσκο νερό
ikaria_jim
11-05-16, 16:59
Αλλαγή θα κάνεις, άσχετα αν τα εξαφανίσει ο ριάκτορας. Και το μέλλον θα κάνεις αλλαγές, άσχετα αν ο ριάκτορας τα μηδενίζει (που δεν το νομίζω), δεν είναι μόνο τα νιτρικά, υπάρχουν πολλά οφέλη από το φρέσκο νερό
Φυσικα φιλε μου αυτο δεν το σκευτικα καν.σαν την αλλαγη τιποτα.
Κλεόβουλος
11-05-16, 17:04
.........απο ερωτηση που εκανα σε γνωστο μαγαζι για αυτα τα ψαρια
Neolamprologus leleupi, Altolamprologus calvus Yelllow,
Cyprichromis leptosoma "Mpulungu και καποιο juli.
μου ειπε οτι με αυτα τα ψαρια δεν θα εχω την κινηση που θελω...θα ειναι συνεχεια στις πετρες..εκτος απο ενα που δεν θυμαμαι...τι κανω?
Κίνηση θα έχεις αλλά όχι φοβερά πράγματα σε σχέση με την πρόταση που σου έκανα εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=927438&postcount=190
+ 1000 στην πρόταση του Κλεόβουλου.
ikaria_jim
12-05-16, 15:23
Καλησπερα παιδια..εκλεισα κ τα ψαρια λοιπον...
Παρατηρησα σημερα λιγη καφε αλγη..κανω κατι η περιμενω να κανει τον κυκλο της.?
ε τι άλλο να κάνεις , αστην και θα φύγει
Ναι περίμενε να κάνει τον κύκλο της μέχρι να έρθει η επόμενη. Βρε αφρικάνικο χωρίς άλγη είναι σαν τοστ χωρίς τυρί (κασέρι για τους βορειοελλαδίτες) :p
Κλεόβουλος
12-05-16, 17:07
Ναι περίμενε να κάνει τον κύκλο της μέχρι να έρθει η επόμενη. Βρε αφρικάνικο χωρίς άλγη είναι σαν τοστ χωρίς τυρί (κασέρι για τους βορειοελλαδίτες) :p
Και ν' ακούς τους βορειοελλαδίτες γιατί μάλλον είναι περισσότερο ακριβείς (το κασέρι είναι είδος τυριού και όλα τα τυριά δεν είναι κασέρια) εκτός κι αν πίνεις το φραπέ με σουβλάκι και ρουφάς το σουβλάκι με το καλαμάκι :lol::lol:
ikaria_jim
12-05-16, 17:35
Και ν' ακούς τους βορειοελλαδίτες γιατί μάλλον είναι περισσότερο ακριβείς (το κασέρι είναι είδος τυριού και όλα τα τυριά δεν είναι κασέρια) εκτός κι αν πίνεις το φραπέ με σουβλάκι και ρουφάς το σουβλάκι με το καλαμάκι :lol::lol:
οχαχαχαχαχα...λιωνω....ααααααααα....
Κλεόβουλε για τα καλαμάκια και τα σουβλάκια είμαι υπέρ των Βόρειων. Αλλά στα τοστ σπανίως βάζουμε κασέρι. Συνήθως βάζουμε άλλο είδος τυριού όπως γκούντα, ένταμ κτλ. Εγώ πάντως επειδή την έχω δει τώρα τελευταία με τα ελληνικά προϊόντα σταμάτησα τα ξενόφερτα και παίρνω πάντα κασέρι, δηλαδή τρικαλινό ή Λεβέτι ή Κολλιός. Αυτό είναι το ακριβές... :D
ikaria_jim
15-05-16, 11:05
Καλημερα παιδια...τα νιτρωδη απο εχτες ειναι 0 και τα νιτρικα στο 10+...βαζω αμωνια καθε μερα κ περιμενω ψαρια.
ikaria_jim
28-05-16, 10:06
καλημερα παιδια.σημερα ειναι η τεταρτη μερα που εχω παρει τα ψαρια..
εχω παθει ερωτα...ειναι ολα μια χαρα.υπεροχα.θελω μονο να δουμε τις τροφες.εχω αυτες τις 2
ocean nutrition cichlid omni pellets
ocean nutrition cichlid vegi flakes
πως κανω τα ταισματα μου..?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.